september 2012

Gjennom Alt

Tittel: Gjennom Alt


 

Forfatter: Karen Kingsbury

 

Innhold: Boka  er en intens kjærlighetsroman som handler om Lauren og Shane, som blir forelsket som svært unge. Fremtiden ser veldig lys og vakker ut, helt til  Lauren plutselig blir gravid.

 

Min mening: Jeg ble skikkelig fenget av boka. Den har et herlig klisje-preg samtidig som det ikke blir for kjedelig. Handlingen fanget meg opp, og jeg følte både glede, smerte, sorg og håp. Kjekt å lese noe lettlest :)

 

Jeg vil gi boka karakteren 5, fordi den er spennende, fengende og romantisk. Trekker litt fordi den er ganske "standard."

 

Jeg anbefaler boka til romantiske sjeler som meg selv som liker litt kliss og kanskje litt tragedier.

Rosenes Dag (Gaver fra mine kjære...)

Denne uka er det kjærlighetsuka i Sokndal. Hver dag har et eget koselig tema, og i dag er det rosenes dag. Da blir vi oppfordret til å gi en rose til noen vi kjenner, og vise litt ekstra kjærlighet.. Så da jeg kom hjem fra skolen i dag var det ti røde roser fra Thomas på rommet mitt, og jeg fikk til og med en rose fra mamma :)


Må forresten vise dere den flotte utsikten jeg har hver dag på vei til skolen (er i praksis nå):

 

Det er ikke barebare for en forlovet liten pike å motstå dette synet hver dag... Spesielt ikke når det står "OPPHØRSSALG" på hele resten av utstillingsvinduet...


Vant gavekort på 500kr.

Jeg får en del mail med spørreundersøkelser som jeg svarer på. Da blir jeg med i trekningen av gavekort. Jeg har egentlig bare gjort det for morro skyld, men plutselig vant jeg 500 kr på gavekorttorget. Der kunne jeg velge gavekort blandt masse forskjellige nettbutikker, alt i fra sko og klær til interiør og teknikk. Jeg tror jeg har funnet ut hva mine 500kr skal gå til:

For det første et par sko fra skopunkten som jeg likte utrolig godt. De koster bare 300 kroner!


Og i tillegg vil jeg kjøpe meg en bok fra bokkilden. Kanskje blir det "Legenden om Narnia", som består av alle de 7 bøkene i serien. Har i hvertfall lenge hatt lyst på den...


Dette er egentlig en ganske god julegaveide; hvis du ikke vet hva du skal kjøpe, så kjøp et supergavekort på gavekorttorget! Da kan mottakeren kjpe hvasomhelst :D

Kjærlighetsgave

Thomas har vert så snill i det siste. Det er ikke bare det at han venter på meg og kjører meg hjem de dagene jeg slutter litt etter ham, eller at han holder ut med alt maset mitt og smiler når jeg kaster meg over spillet på Ipaden hans. Men i tillegg hadde han fått det for seg at det var for lenge siden han hadde kjøpt noe til meg. Lørdag mottok jeg en herlig rød allværsjakke, noe som var kjempeflott, fordi min hverdagsjakke tåler værken vind eller regn..

Og ikke nok med det! Da jeg kom hjem på mandag ettermiddag lå det ti røde lakrisstenger i senga mi... Sikkert i anledning at vi har kjærlighetsuka her i bygda denne uka :)

Kan du tenke deg noe bedre?

En kjæreste som legger godteri i senga mi mens jeg er på skolen!

Frosten har kommet

En helg med nydelig vær lokket fort frosten frem. Men jeg foretrekker sol og kulde fremfor lunkent regn... Frost-morgener er ganske vakre med sine små, hvite diamanter som dekker alt. Noen andre som allerede har opplevd den friske frostlufta?

Imens høsten gjør klart for vinterens ankomst, bruker jeg fritida til å drikke kakao med krem, treffe de greie vennene mine og legge lyse våbryllupsplaner...

Tur i Skogen

Sola skinner om kapp med humøret mitt i dag. Noe som ikke er feil i det hele tatt. I tillegg til to turer i går, setter jeg altså ut på tur i dag også. Det blir søndagstur til Lio, som er et leirsted et stykke oppi skogen her i Sokndal. Kjekt med tur og gode venner!

Det er ufattelig deilig med helg! Med bønnemøte fredag og ungdomsmøte lørdag har jeg virkelig følt at Gud har prøvd å si meg noe i det siste. Kanskje jeg skriver litt mer om det etterhvert her på bloggen...

Ellers har jeg begynt å lese en del igjen; nettopp nå holder jeg på med en Karen Kingsbury-bok. Anmeldelse kommer etterhvert :) Er deilig å lese skjønnlitterært!

musicnodes
Laura Story: Blessings

Måtte dele denne nydelige sangen med dere :) Til slutt legger jeg også ut noen av bildene fra turen i går. Jeg gikk ut nokså tidlig på morgenen, og det var enda spor etter frosten i gresset der solen ikke hadde fått tak enda...Høsten er virkeli i anmarsj...


 

Så sier Herren?

Har fått litt tid til å lese igjen i det siste. Så her kommer en bokanmeldelse:

Tittel: Så sier Herren?

 

Forfatter: John Bevere

 

Innhold: Boka handler om den profetiske tjenesten som omtales i bibelen, og de falske profeter. Den svarer blandt annet på hvordan man skal vite at en profeti er fra Gud eller ikke, og begrunner alle påstander med skriftsteder fra bibelen.

 

Min mening: Boka ble veldig tung, og er nok mest for spesielt interesserte. Jeg har nok lært litt av hvert, men tviler på at jeg kommer til å lese boka flere ganger.

 

Jeg vil gi boka karakteren 2, fordi den har mye bra innhold, men er tung og har et smalt treffpunkt etter min mening.

 

Jeg anbefaler boka til kristne som vil beskytte seg mot ødeleggelsen som kan komme av en falsk profeti, eller de som føler at de selv har en profetisk gave.

Herlig skrivekrampe

Utenfor er himmelen så klar som det klareste kildevann, og luften så frisk at jeg kan kjenne den kalde renheten helt inn i sofaen hvor jeg sitter med pc'en min. Det har nettopp gått opp for meg at jeg savner å skrive. Savner å skrive slik jeg gjorde på ungdomsskolen, da ordene raste ut så fort og vakkert at jeg fikk skrivekrampe av blyantens ville dans. Da jeg så en historie fosse frem på papiret og overrasket meg selv med en uventet vending.

Jeg savner den tiden da en tekst var god, mest fordi den var kreativ og spennende. Jeg savner den tiden da jeg malte fargerike bilder, bare for morro skyld. Uten vurderingskriterier, regler og oppgaver. Jeg tenker på at frosten snart vil melde sin ankomst. Kalde morgener, glatte veier og snø. Og til slutt blir det julelys på alle kanter; det er da det blir koselig.Noen andre som savner å være mer kreative? Glemme alle regler og kriterier en stund, og bare kjøre på med det du har i hjertet...

I dare you...

Hei!

Er du en kristen? Hvis du tror på Gud, så utfordrer jeg deg til å ikke skjule det. Hvorfor skal det være en hemmelighet? Er det noe du skjems over? Er du ikke sikker på hva vennene dine vil si om du plutselig blir "kristen" på facebook? Hva foreldrene dine vil si?

Tenk heller på hva Gud sier. Han sier at Han elsker deg (Jer 31.3) og Han har kalt deg (Jes 42.6.) til å følge Ham. Vil du være som disiplene og forlate alt som er viktig for deg og følge Ham? Eller vil du be kveldsbønnen før du legger deg, og være fornøyd med det?

Bibelen lærer oss at når vi tror i vårt hjerte, og bekjenner med vår munn, så skal vi bli frelst. (Rom 10.9.) Så: bekjenner du Jesus som Herre i ditt liv? Tør du å skrive at du er kristen på facebook, og i beskrivelsen av bloggen din? Tør du å skrive et innlegg, eller fortelle en venn om at du faktisk tror på Jesus? Det er mange som er kristne her i verden, så ikke føl deg alene. Kristendomen er faktisk den mest voksende religionen i verden nå (selv om den avtar litt i Europa). Når du tør å stå for det du mener, vil du stort sett bli respektert for det. Vær en som tør å si hva du tror på!

Jeg utfordrer deg!

 

Nå sitter jeg å fryser, så for å dele den følelsen poster jeg et vinterbilde. Enjoy.


Utnytte busstiden

Travle dager er tema i livet mitt nå for tida. Det går i praksis på ungdomsskolen, jobbing, kjæreste og venner. Og tog, buss, og venting på sådanne. Jeg har noen greier jeg skal blogge om, men det tar litt tid å ta bildene, og å skrive ned tankene.

Men jeg tenkte å skrive bittelitt om hvordan jeg utnytter all tiden jeg får når jeg pendler i 4 timer til dagen. Jeg har litt spesielle regler for meg selv på bussen, for at tiden ikke bare skal bli en tid som blir sløst bort. Det er kanskje ikke så interessant, men jeg tenker at hvordan vi bruker "hverdags-tiden vår" er viktig for hvem vi er. Det er de faste tingene som vi gjør hver dag, som får påvirke oss. Hvilke faste vaner har du hver dag?

Om morgenen

På bussen om morgenen er regelen at jeg først skal ta frem bibelen. Så leser jeg så lenge jeg orker. Noen ganger er det to minutter, andre ganger en halvtime (skjelden mer, så tidlig på morgenen). Jeg leser kronologisk, altså i rekkefølge. Jeg har funnet ut at å lese en tilfeldig plass ikke gir meg like mye. Jeg prøver også å ta meg tid til å lese og forstå. Ikke bare lese. Når jeg ikke klarer å få med meg mer, legger jeg meg til å sove. Det må også til klokka seks om morgenen.

Om ettermiddagen

På bussen på vei hjem er det lekser som er førsteprioritet. Jeg har pålagt meg selv å alltid lese pensum på veien hjem. Slik klarer jeg faktisk å holde tritt med lesingen i begge fagene; man får tid til litt av hvert på to timer! Når jeg noen få ganger klarer å lese ferdig ukas pensum før ukeslutt, tillater jeg meg selv til å gjøre kjekke ting: lese skjønnlitterært, hekle eller strikke. Har i det siste heklet en engel, strikket et par sokker, og startet på en lue.

Har du noen lignende vaner?

 

Akkurat nå kose jeg meg med Chips og Dip, hører regnet tromme mot vindusruta og gleder meg over at jeg er meg, at jeg har det trygt og varmt, en utrolig snill og omtenksom kjæreste, verdens søteste hund, og en god Gud. Synger også på sangen "I will Follow" av Chris Tomlin inne i hodet. Det er en av mine favoritter nå for tiden.

 

Fjelltur for Frihet

Nå er jeg skikkelig vond i rumpa. Og skuldrene. Dagen i går ble tilbrakt med å gå til preikestolen. I tettere enn tett tåke, og enda tettere pøsregn ble dette en både våt og tåkefull (men ellers fornøyelig) tur.

Det var egentlig en del lengre enn jeg hadde trodd til toppen, men uten alt regnet hadde det vert en helt fabelaktig tur. Jeg koste meg veldig på veien opp; det var herlig å gå skikkelig tur igjen. Da jeg kom til toppen var jeg søkkvåt. Og for sånne jenter som meg, som ikke kan kle seg, ble joggebuksa en del tyngre. Det var kaldt også, så nedturen ble litt mindre hyggelig for min del. Men den ene nuddelpkken jeg spiste til frokost holdt meg oppe helt til vi kom ned til bilen igjen omtrent 8 timer senere (gadd ikke spise noe i pøsregnet). Kamera mitt var tomt for strøm, og jeg gidder å vente helt til Thomas sender meg bildene. Men det hele så omtrent sånn ut:

BildeKilde

 

Litt hyggeligere bilder ble allikevel tatt i forrige uke. Jeg har nemlig vært på flere turer i det siste. Så for å veie opp for det trauste bildet over som jeg ikke en gang har tatt selv, skal jeg legge ut noen av dem i resten av innlegget.

 


Turen til Preikestolen hadde en hensikt. Den ble kalt "Fjelltur for frihet." Målet var å skape mer bevissthet rundt tema menneskehandel (som er et stort problem i dag, også i Norge). Vi kom for sent til møtet på toppen av fjellet (feilberekning av tida!), men da vi kom ned og fikk dusjet var det klart for siste post for kvelden. Må bare først nevne at den dusjen var den beste jeg kan huske å ha hatt.

Vi skulle på et møte på Vågen i Sandnes. Det var mye fokus på lovsang og på slavehandel. Egil Svartdal talte om den radikale Jesus. Jeg forstod en god del mer av hvor radikal Jesus egentlig var på den tiden. Han tok parti med kvinner (som ble ansett som uten sjel og unødvendige å rekne med), tollere (som var ansett som tjuver og upålitelige) og andre folk som ingen så på som verdifulle. Han oppmuntret oss også til å ta parti for de som trenger en stemme; de som folk ikke hører på. Det er akkurat det som står på T-skjorta vi fikk på fjellturen. "En stemme for de stemmeløse."

 

Denne uka har vert enormt preget av slike ting. Jeg har hatt temauke på skolen om vold og overgrep mot barn, jeg har hatt flere samtaler om lignende ting, og så avsluttes uka med fokus på mennesker som blir solgt som slaver og mister alt de har. Det er tøft å fokusere på, men jeg vil ikke bli likegyldig til de store tallene. Vil ikke la være å bry meg om enkeltmenneskene som ligger bak statistikkene. Jeg tror at jeg (og du) har godt av å høre litt om det vonde i verden. Hvis ingen vet noe, hvem skal da gjøre noe? Spørsmålet du bør stille deg selv er kanskje: Hva kan jeg gjøre?

Julegaver, innleveringer og nesten helg.

Jeg begynner å gå tom for ting som er "viktigere" å gjøre enn innleveringen til i morgen. Men jeg har enda et par gode igjen; Lese i boka jeg nettop lånte på biblioteket, skrive en liste over alle jeg skal gi julegaver til, og hva jeg skal gi dem, og selvsagt å skrive dette blogginnlegget. Det frister også mystisk mye å danse Zumba...

Men jeg tror jeg må vente litt med alt som frister(etter bloggingen), og heller gjøre ferdig den siste oppgaven på innleveringen. Det er jo ikke egentlig så mye igjen. Og julegavene kan vel vente en dag til.

Ellers kan jeg informere om at jeg har hatt en tung dag i dag. Både fordi vi hadde tre timer mer undervisning enn vanlig, og fordi det handlet om seksuelle overgrep. Det hjelper ikke så veldig at jeg klarte å betalte telefonregningen to ganger (hva gjør jeg??).

Men det hele begynner å bli bedre. Jeg er snart ferdig med innleveringen, og da skal jeg finne frem chips og dip. Dessuten er det helg (etter nok en hard dag) i morgen. Herlig!

Jeg må begynne å ta mer bilder igjen. Går snart tomt for "fine landskapsbilder" til å pynte opp småkjedelige roteinnlegg som dette med.


It's a Slow Fade

 

Dette innlegget er skrevet til deg som er kristen. Les, og gi gjerne en tilbakemelding på hva du tenker.
musicnodes
Casting Crowns: Slow Fade


Derfor må den som tror han står, passe seg så han ikke faller! 1.kor.10.12.

Er det lenge siden du har opplevd noe nytt med Gud? Lenge siden du har fått en "åpenbaring" og skjønt noe nytt om hvem Han er? Har du egentlig åpnet bibelen på en stund og virkelig fordypet deg i Hans ord? Når vi blir dradd bort fra Ham, skjer det gradvis. Det som en gang var svart/hvitt blir til gråtoner som ikke er så viktige, og vi er plutselig ute av Hans plan for oss. Derfor er det slik som bibelverset ovenfor også sier; Hvis du blir veldig selvsikker, og føler at du bare kan flyte med uten å tenke så mye på Gud, så kan det være at nettopp du faller bort. For livet med Gud må hele tiden pleies for at det ikke skal vissne bort. Akkurat som en plante eller et ekteskap.

Hvis du ikke husker sist gang du kjente at Gud snakket til deg gjennom bibelen, eller siste gangen du følte hans nærvær, er du kanskje mye lenger borte fra Gud enn du skulle ønske. Tenk igjennom det. Husker du? Det skjer umerkelig og uten hensikt fra vår side. Dette kan skje uansett om du har vert frelst i ett eller førti år.

 

Får du ikke lenger så mye ut av talene på møtene? Har du "hørt alt før?" Da er du i fare for å slutte å lytte! Jeg tror på at alle kan få noe ut av omtrent enhver tale på et kristent møte, hvis en bare lytter nok til hva Gud har å si. Hva hadde skjedd om Abraham i bibelen hadde sluttet å lytte til Gud? Han fikk først en direkte, høy og tydelig beskjed fra Gud; "Ofre din egen sønn!" Hvis Abraham hadde sluttet å lytte, i tro om at han gikk i Guds vilje, hadde han ikke hørt når Gud sa "Stopp!" Vi trenger også å lytte til det nyeste Gud sier, ikke bare det Han sa til oss da vi ble kristne.

Ikke tro at du vet alt som er verdt å vite om Gud. Ikke tro at du vet alt som står i bibelen. For enkelte ting er gjemt slik at vi må grave dypere i ordet for å virkelig forstå. Vi må lete for å finne de virkelige skattene i bibelen!

Jeg gir deg skatter som er skjult i mørket,
          og rikdommer gjemt på hemmelige steder,
          for at du skal kjenne at jeg er Herren,
          som kaller deg ved navn,
          Israels Gud. Jes 45.3.La Gud på nytt vise deg noe av seg selv. Selv om de tre første setningene i talen er noe du har hørt før, så let etter noe som har betydning for deg. Tro meg; det er der. Og når møtene blir for forutsigbare, og du ikke kan gjøre noe med det, så bruk desto mer tid sammen med Gud alene, eller sammen med noen få kristne venner. Da har du en enda større mulighet til å fokusere på Ham, og dermed høre hva Han har for deg i dag...

Det sies så fint i sangen til Downhere:

How can I say I know you

When what I know is still so small

Let me rediscover you


Så hva sier du? Tror du på at Gud har noe å si til deg, selv etter at du har vert en kristen i fem år?

 

 Anbefalt musikk om emnet:

Matthew west - the Motions

Casting Crowns - Slow Fade

Downhere - Let me Rediscover YouAkkurat nå

Nettbanken har blitt utrolig gøy. Nå kan en se hva en bruker mest penger på. Jeg bruker mest på "mat og husholding." Jaja; ikke det verste...

Skolen er litt stress denne uka. Lange dager. Men de gode nyhetene er at jeg allerede er omtrent ferdig med leksene.

Jobber litt med en matteinnlevering til fredag. Men det ordner seg nok.

Bloggen blir litt nedprioritert, rett og slett fordi jeg ikke har tid til masse spennende, og ikke til å blogge om det heller.

Jeg har begynt å strikke igjen.

Jeg er ferdig med å sy en kjole og et slips (skal legge ut bilder når jeg får tid)

Akkurat nå gleder jeg meg til Jesusgruppe i kveld, fjelltur for frihet til helga, praksis neste uke og Londontur om en måned.

Hører på "Love is strange" fra Dirty Dancing. Artig!

Går snart ut av huset, ned trappa, ut til rutebilstasjonen og blir sittende på bussen i to timer. Tida skal fordrives med bibellesning og soving.

Legger ut et vinterbilde for en gangs skyld.
Key to Freedom

Jeg har nettopp bestilt et nydelig nøkkel-smykke på ebay. Fikk det på auksjon til 0.01 dollar (altså seks øre) En ganske god deal, selv om frakten var på 15 kroner. Grunnen til dette plutselige kjøpet var at jeg kom over arrangementet Key2Free på facebook. Den 18. oktober er den internasjonale anti-slaveri-dagen, og da kan de som vil støtte saken, for å skape engasjement, oppmerksomhet og handling, ha på seg nøkkelen, som er et symbol på frihet.
Vet du at det finnes 27 millioner slaver i verden i dag? Se på musikkvideoen under, og lytt til teksten. Visste du at 1,39 millioner er sex-slaver i verden? Vi må ikke bare lukke øynene våre for ting vi faktisk kan gjøre noe med. Vet du at de 27 millionene er enkeltmennesker? De har tanker, følelser, og håp. Vet du at de er skamfulle? De føler skyld for hvem de er, og angrer på ting som ikke er deres feil. DU kan gjøre noe. "Be her Voice, be her Freedom, Come on Stand Up!"

Hvis du lurer på hva du kan gjøre, ta turen innom A21 sin hjemmeside. Der har de 21 måter å hjelpe på. Du kan masse. Underskriftskampanjer, blogge for å øke folks bevissthet, gå med nøkkelsymbolet, og fortell folk hva det betyr. Kom på Fjelltur for Frihet (link til Betania sitt arrangement på facebook) neste helg; Vi skal gå opp på Prekestolen, og der skal Egil Svartdal tale om slaveri i dag. Det koster litt å være med, men da får du en t-skjorte, og overskuddet går til A21-arbeidet mot slaveri.

Jeg gleder meg! Det blir en flott tur (har aldri vert der før) og jeg elsker å gjøre noe for en god sak!

Oppskrifter

 

En samling av oppskrifter på middag, desert og andre herligheter. Klikk på linkene (navnet på retten) for å komme til oppskrifta.

 

God middag som er enkel å lage:

Tacokake Hvorfor ikke spise kake til middag? I hvertfall når den er enormt god, og lages på null komma niks!

Tacopai Er ikke du også lei den samme tacomiddagen som alle rundt deg ser ut til å elske? Prøv varianten med å ha tacosmak i en middagspai. Nydelig-godt!

 Enchiladas Imponer vennene dine med noe sunt, godt og spennende som alle kan like!

Stekt Kinesisk Ris Om du som jeg elsker kinamat, kan du lage denne enkle og nydelige retten. Passet utmerket om du har rester av ris fra dagen før :)

Laks med søtpotet. Enkelt, billig, og gøy. Søtpotet og brokkoli bakes i ovnen mens du steker fisken, og på null komma niks har du laget dette digge måltidet.

 

Forrett / Appetizer/Sunn snacks

Avokado og Skinke-rull. Denne retten er veldig rask og enkel å lage hvis du er småsulten.

 Grønnkål Chips. Kjempegreit til å erstatte chips, eller som et spennende tilbehør til middagen. Dette smaker faktisk chips!

 

Desert, kaker og godteri til alle anledninger

Sunn Snickers-is med kun tre ingredienser. Du hadde aldri gjettet at den deilige smaken ikke inneholdt noe tilsatt sukker...

SjokoladeCookies med PeanøttsmørFrosting En himmelsk småkake til festlige anledninger. Uten den mektige frostingen blir de også herlige cookies som smelter på tungen til mer hverdagslig bruk.

Rosa Ripsgraps En kjempeenkel desert som kan lages i hui og hast hvis du får gjester. Utrolig godt, og kan lett varieres med ulike typer bær.

Flytende sjokoladekake Verdens enkleste sjokoladekake som er ferdig på 20 minutter. Det beste er at den er flytende inni! Denne kaka som serveres varm med is har vært en av de store slagerne på mitt kjøkken.

Epler i form (juksepai) I stedet for å bruke årevis på å lage en ordentlig pai, kan du lage den enkle "juksepaien." Fyll i de bærene eller fruktene du vil, spe på med vaniljekrem, og så smuldredeigen på toppen. Det blir ikke enklere! Denne kaken også serveres varm med is til.

Sjokoladekarameller Noen bedre karameller har jeg skjelden smakt! Dette tar litt tid å lage, men er ypperlig å kose seg med før jul, eller når du har litt ekstra tid. 

Jordbærbæris med marengs Hvorfor ikke imponere gjestene med hjemmelaget iskrem? Sammen med flytende marengs blir dette helt himmelsk.

 Sjokoladekuler med mint. En kjapp og "juksete" måte å lage et smakfullt julegodt med mintsmak.

 Sukkertopper, skumputer, flesk....Disse er søte, gode, og gøy å lage! Ligner litt på marshmallows og seigemenn blandet sammen :)

 

Skal til London

Reise til London er bestilt i slutten av Oktober. Da skal jeg besøke min fantastiske VGS-venninne Benita som studerer i London (klikk på navnet hennes for å lese bloggen hennes som handler om det hun opplever der). Jeg gleder meg skikkelig, for jeg har aldri vert i London før. Det er bare snakk om fire dager, men de skal jeg utnytte godt. Så: Har dere noen anbefalinger om ting jeg bør oppleve når jeg skal til London? Hva bør jeg se?
Studentlivet

Å være en student er et veldig variert liv. Jeg trives stortsett kjempegodt som student, men føler at min syn på tilverelsen svinger en del mellom to hovedsyn:

*Jeg elsker dette! Masse hyggelige folk, greitnok stoff, og vi har jo fri nesten hele tida! Fri på fredager, fri på ettermiddager, fri fra klokka 12, friiii...

*Dette er så sykt stress! Lekser opp og ned og i mente! Hvor blir det av fritida? Og eksamen er rett rundt hjørnet og lusker...

 

Jeg blir egentlig aldri helt enig med meg selv om det er stress eller chill å studere. Det varierer så ofte. Akkurat nå er det bare koselig. Jeg er ferdig med alle leksene (lovely!) og har langhelg igjen. Men noe sier meg at fra neste uke kommer tilværelsen til å bli en annen. Neste uke skal vi ha undervisning tre timer lenger hver dag enn vanlig (og det merkes!). Deretter følger tre uker i praksis, noe som aldri er det minste avslappende. Men samtidig så gleder jeg meg jo.

Også får jeg nyte denne siste langhelga (på lenge) så lenge den varer :)

Helga skal brukes på Betania både fredag og lørdags kveld, og sikkert masse med kjæreste og venner. Akkurat nå leser jeg skjønnlitterært igjen. Herlig å ikke bare pløye seg gjennom tungt pensum!
Summer Summary

Jeg tenkte at jeg ville legge ut en liten oppsummering av sommeren min. Det har blitt utrolig mye gøy! Så her kommer en haug med bilder og en kort kommentar til noe av det jeg har gjort.

 

* Jeg var i bryllup og så Andreas og Anne-Ruth si ja til hverandre*Jeg var på badeturer med gode venner

 

*Jeg ble intervjuet av "Gøy på Landet" da de var i Sokndal og filmet

 

*Jeg var på teamtur i Ukraina med en fantastisk gjeng!

 

*Jeg var i Tyskland med gutten min og besøkte Johnny og Miriam Pettersen

 

*Jeg tilbrakte tid med de skjønne jentene i Jesusgruppa

 


*Jeg var i 9 land utenom Norge, og tre av dem hadde jeg aldri vert i før (beklager dårlig fokus på dette bildet)

 

*Jeg ble fridd til, og sa ja i Tyskland

 

*Jeg jogget morgenturer i herlig landskap

 

*Jeg ble stående i fjellet en stund fordi det ble hull i bunnpanna i bilen og oljen rant ut

 

*Jeg pusset opp stua og kjøkkenet som en overaskelse mens mamma var på ferie i Latvia

 

*Jeg plukket bær og laget desserter med gode venninner

 

*Jeg gikk fine turer i skogen

 

*Jeg var med på surprise-party for Sara, som skulle reise til USA

 

*Jeg besøkte pappa'n min i Hedmark

 

*Og på vei hjem stoppet vi i Sverige og kjøpte snop (som noen vernet veldig godt om)

 

*Jeg solgte blomster på Åna-Dagen med lillebror


FOR en innholdsrik sommer! Jeg gleder meg allerede til neste år^^

Noen andre som har gjort artige ting i sommer?

Music inspired by the Story

 

musicnodes
Various Artists: When Love Sees You (JESUS)


Musikk som får meg til å tenke. Musikk som inspirerer meg til å skrive, male, be og dele. Jeg har oppdaget en CD som jeg faktisk skal kjøpe (og det skjer ikke så ofte, fordi jeg vanligvis bare kjøper enkeltsanger). Music inspired by the story er et album som består av en del forskjellig musikk fra ulike, kjente artister som Matthew West, Chris Tomlin og Steven Curtis Chapman. Fellestrekket er at de alle er inspirert av bibelen, og at de har alle en bibelsk person som "synger teksten." For eksempel er en mine favoritter skrevet fra Adam og Evas synsvinkel.

 

 

Daniel sin sang No Compromise er litt mer rocka. Han synger om hvordan Gud er den eneste som får bestemme i hans liv; ingen kompromisser! Om han så blir kastet til løvene, eller fratatt alt han har. Albumet er virkelig noe for enhver smak, men det er tekstene som er det store for meg...

 

 

Enda en favoritt (nesten alle er favoritter) er When love sees you som blir sunget av Jesus. Den handler om hvordan Gud ser på oss; med kjærlighet og ikke fordømmelse. Uansett hva han ser! Denne sangen ligger på toppen i dette innlegget. Oppfordrer deg til å høre den! Ellers ligger alle sangene på Spotify og på Youtube.


Har begynt å bli skikkelig glad i disse sangene!

Hva synes du?

Livsfarlig ras på rommet mitt..

Da jeg kom inn på rommet mitt etter en lang dag hadde det gått et ras rett over senga mi. Hele hylla hadde knekt og alt innholdet hadde rast utover i et gigantisk kaos. Utrolig flaks at jeg ikke lå å sov i den senga da det skjedde. Jeg hadde kanskje lastet hylla litt for mye, men jeg hadde da aldri trodd at den ville knekke! På hylla stod det to bokser med garn og strikketøy, to bokser med ark og papir, en stor stabel med stoff (sy-stoff, ikke narkotika-stoff :P) og litt annet rot. Altså ikke spesielt tunge ting, men ganske mye.

Og slik så det ut da jeg kom, men unntak av at jeg på bildet allerede har fjernet den store hylla, som lå på toppen.
, Sokndal

Bor på Haua med mannen min, Thomas, i et oppussingsprosjekt med mye potensiale. Er 25 år. Lærer. Jeg er glad, venn med Jesus, positiv og variert. Har en drøss med hobbyer, og liker alt som er kreativt, spennende, og smaker søtt! Det skjer så mye bra i livet mitt; Masse små Mirakler som jeg vil dele med dere!

Instagram: Ingrid0123

Anbefalte Innlegg:

Arkiv

hits