september 2011

Året mitt, Livet mitt og meg

Jeg tenkte at det kanskje kunne være greit å skrive litt om hovedlinjene i mitt liv. Både for dere venner som jeg ikke treffer så ofte, og for blogglesere som måtte finne det interessant.

 

Skolen

Har begynt å komme inn i studentlivet på Universitet i Stavanger. Jeg blir ikke helt enig med meg selv om det er herlig, eller stressende. Jeg tror det er rett å si at vi har mye fritid, og det gjør meg lat. Det er vanskelig å bestemme seg for å lese når man ikke .

Jeg pendler to timer hver vei, men det går helt fint. Skjønner ikke hva jeg skulle klage på når jeg har fri tirsdager, og er hjemme allerede kl 14.00. på mandag og torsdag! Mye bedre enn i fjord, og bussen er flott til soving, hekling og lesing.

 

Fritiden

Heller ikke den er fullt så travel som den var på videregående, og det er herlig. I fjord hadde jeg en organisert aktivitet etter skolen hver dag, og jeg rakk sjelden så mye mer enn akkurat det. Hadde også en del ansvar i menigheten i helgene, så det ble lite fri. Nå kan jeg velge litt mer hva jeg skal gjøre; det eneste som er fast er ungdomsstyret i menigheten, jesusgruppa jeg går i og jesusgruppa jeg er leder i, Ellers bruker jeg tida på lesing, kjæresten og venner. Men det må sies at jeg skjelden har en ledig stund, selv om jeg burde ha mere tid. Jeg gjør bare mer av andre ting nå!

 

Stikkord om ting jeg er opptatt av nå

Skulle ønske jeg fikk mer tid til bibellesning

Skulle også gjerne lest mer skjønnlitterært, men skolen tar opp all lese-tid jeg setter av...

Driver med litt håndarbeid, strikking og hekling, innimellom. Det er kos!

Skal snart i praksis som lærer! Det skal jeg på bryne, i sjette klasse. Blir spennende, gøy og skummelt! Skal blandt annet ha matte og tekstil, og det passer jo fint:)

Har fått en del venner på universitetet, men det er mange jeg kjenner litt, og ingen jeg kjenner skikkelig godt. Men det kommer nok etterhvert.

Samtidig driver jeg å prøve å holde kontakten med alle vennene som har flyttet i alle retninger. Ikke lett!

Koselig med kjærlighetsuke denne uka. Venter i spenning på om Gutten min har tenkt til å finne på noe romantisk...

Sitter på bussen nå, og ser en nydelig soloppgang igjennom tåka. Masse rosa og greier... Er snart fremme på skolen, så jeg gjør meg ferdig nå!

Ha en fin dag!

Sjøgress, latskap og andre fine ting

Dagen i dag har gått med til å besøke et godt vennepar i Sandnes med gutten min. Koste oss skikkelig! Har fri i morgen, og alt er bare vellstand! Tror jeg må vende tilbake til min nyeste avhengighet: The Sims 3!

(Fri)Dagen i går forsvant i sånne ting. Men til tross for all spillingen og latskapen fikk jeg gjort et par ting! Jeg jobbet noen timer med å selge roser og oppsatser på gamlehjemmet. De gamle var kjempeglade for de lille "markedet" på seniors dag. Dessuten laget jeg for første gang vårruller! Fikk det til og med til!! Nå gleder jeg meg til neste gang! Oppskriften fant jeg her.


Herlig Stjerneskinn og Lykkerus

Har du lagt merke til at du først ser stjernene skikkelig når du våger å gå inn i mørket?  Det er utrolig hvor mye vakrere naturen blir når en kommer seg litt bort i fra sivilisasjonen og det menneskeskapte. Et annet eksempel på det samme er hvor mye viktigere venner blir når en får det usosiale pc-spill-livet på avstand...

På samme måten kan det faktisk også være med Gud. Når vi får tingene i denne verden litt på avstand, er Gud mye nærere, større og mer fantastisk enn vi kunne drømt om. Noen ganger gjelder det bare å komme seg bort fra alt det blendende som tar oppmerksomheten for å se det som virkelig betyr noe...

 

Grunnen til at jeg begynte å filosofere over dette var at jeg hadde en herlig kveldstur med hunden i dag! Vi jogget en liten tur i stjerneskinnet. Tok oss en avstikker langs en vei helt uten gatelykter. Merket at det var litt uggent å gå inn i mørket på den måten. Inn i det ukjente. Men da jeg gikk inn i mørket forandret alt seg. Hver av stjernene ble mye lysere! Det var som om et helt nytt univers åpnet seg. Et nytt perspektiv. Det var en opplevelse som var utrolig mye bedre enn den begrensede verden som lyktestolpene viser. Naturen er utrolig skjønn! Anbefaler DEG å ta en tur ut for å sjekke stjerneskinnet snart!

Noe annet som er ganske herlig er den nye pcen min! Koser meg med å skrive på de flotte knappene, lagre favoritter på den klare skjermen, og installere nye og gamle programmer...  Jeg har et sånn øyeblikk nå hvor alt føles perfekt! Tror jeg må lag en liste over positive ting:

*Ny PC*Herlig Tur*Tilbrakte dagen med Andrea*Er nydusjet etter joggeturen, og føler meg fresh*Skal snart sove*Har alt jeg trenger*Fri i morgen*

Livet er deilig! Hva er du glad for?
Shopping og Fotoshoot

To av bloggverdens tilsynelatende mest populære overskrifts-ord i en overskrift! Utrolig kjedelig!

I går var jeg på tur med gutten min og Yvonne! Fikk handlet meg ny PC (Lykke!), og litt småtting. Var på Forus og Kvadrat, og på veien hjem tok vi en stopp på Jæren for å ta bilder!

Nå sitter jeg å skriver på min nye, herlig raske pc. Har tilbrakt dagen med Monica (og pc'en). Kos! Dessuten var i dag starten på Kjærlighetsuka her i Sokndal! Blir kos med rosenes dag, rød dag, osv. Alle dagene har sånne koselige tema.

Det kommer en del bilder senere, men propper ikke alt i ett innlegg...
Jeg har hatt en flott helg!

Hva har du brukt den til?

Dette vil det si å være en pinsevenn

Først tenkte jeg at jeg skulle skrive litt generelt, og det kan jo være skummelt. Hvis noen er uenige, eller har innspill, er det bare å komme med dem i kommentarfeltet! (Hvis dette ble mye tekst for deg, er kanskje den nederste delen om "For Meg" Mest interessant;)  

 

 

Generelt 
Pinsemenigheten er en gren av den protestantiske kirken. Det vil si at den ligner ganske på den lutheranske kirka (den vanlige statskirka som de fleste kjenner litt til). Det vi tror på er en treenig Gud (Far, Sønnen og Den Hellige Ånd(DHÅ)). Pinsemenigheten er en kirke, akkurat som statskirka, og vi har blandt annet barnevelsignelse, dåp, bryllup og begravelser i menigheten. 

Det som skiller pinsemenigheten fra andre kirker er hovedsaklig synet på DHÅ. Ikke at Han er en helt annen, men at Han spiller en større rolle. Etter at Jesus ble tatt opp til himmelen for nesten 2000 år siden er det DHÅ vi har å forholde oss til; derfor er Han så viktig. På møtene praktiseres tungetale, profetiske ord, helbredelse, og andre gaver vi får av DHÅ. (Les mer: Åndens frukt eller Åndens Gaver.)

Annet som skiller seg (jeg går ut i fra statskirka, siden de fleste kjenner til den) er at vi har voksendåp, og full  neddynking i vann. Det vil si at når jeg døpte meg, gikk jeg ned i et basseng, og ble dukket helt under av pastoren mens han sa "Begravet med Kristus." Idet jeg kom opp, sa han "Oppstått til et nytt liv med kristus."

Ellers er mye likt som en annne kirke, men selve møtene er mye friere  satt opp (etter min mening). Man kan improvisere med en sang som man syntes passet, og noen ganger sier vi at "Den Hellige Ånd tok over kontrollen på møtet," og planen endres underveis. Det er da det er utrolig spennende å være på møter i pinsemenigheten!!

 

For meg

 Er pinsemenigheten helt topp! Det betyr ikke at jeg mener at andre menighetssamfunn tar helt feil, men jeg tror vi trenger ulike kirker for ulike mennesker. Vi er rett og slett kanskje for forskjellige! For min del blir møtene i statskirka for kjedelige og forutsigbare, og de gir meg lite. Kanskje er det bare en vanesak?

Jeg, som pinsevenn har et ganske normalt liv. Ofte er folk veldig interessert i hva jeg ikke kan gjøre, men det er egentlig ikke så mye. Jeg følger jo bibelen, og der står det en god del gode retningslinjer. For meg er det nettopp retningslinjer som er der til mitt beste, og ikke regler som hemmer meg. Paulus sier at "Jeg har lov til alt, men ikke alt gagner" 1 Kor 6:12  Sånne ting som jeg prøver å ikke gjøre, fordi jeg mener at de ikke gagner, er for eksempel å banne, snakke negativt om folk, drikke meg full, ha sex utenom ekteskapet osv.

For meg er det ikke så interessant med det jeg ikke "kan" gjøre... 

Jeg synes imidlertid at Det Spennende med å være kristen (og pinsevenn) er alt det jeg Kan Gjøre! Jeg har en mening med livet, jeg kan se mennesker få hjelp og bli forandret til det bedre! Jeg er til og med så priveligert at jeg noen ganger kan få være med å være grunnen til at et menneske blir forandret på denne måten. Jeg opplever Gud sin store kjærlighet i mitt liv, og jeg kan får se mirakler og undere som mange aldri en gang tror på. Jeg kan gjøre en forskjell for andre mennesker, og jeg kan være meg selv. Jeg kan rett og slett få være Guds Datter!

 Puttet bare inn noen bilder fra de siste dagene;)

Musikal Arena

Var på musikal forrige helg! Musikal Arena var en blanding av flere kjente musikaler som We will Rock you, Mamma Mia, og Le Miserable, dessuten hadde den en lokal vri. Grunnen til at jeg endte opp der, var egentlig fordi to gode venner var med å sang! De er så utrolig flinke, og det var kjempemorro å høre dem! Du kan se John-Kenneth på det første bildet, og han sammen med kona Sølvi-Oline på det tredje bildet...

Morro å gjøre noe annerledes en gang i blandt! 

Forsømt (foto)

Bildene er fra en tur jeg og Yvonne var på for en stund tilbake. Tittelen er ment for bygningen på bildene, selvsagt ikke for jenta, som blomstrer som aldri før:)

Har fått gjort mye bra i dag! Lest lekser. Truffet venninne i Sandes (jobber med Mission Impossible: holde kontakten med alle venner). Tilbrakt kvelden med Gutten Min (Som så smått har begynt å blogge igjen). I morgen er det klart for å reise på handletur, og kanskje endelig få meg en ny pc.

 

Tilslutt bare en Anti-Anbefaling!

Jeg og kjæresten bestillte Mac fra Eplehuset (stavanger). Nå, etter over 5 uker har det endt med at jeg endelig har fått pengene tilbake. Ingen mac, og mange telefonsamtaler fattigere. (For å gjøre en lang historie kort) De var dessuten usedvanlig dårlige på å kommunisere med oss: Fikk ingen som helst mailer med bekreftelser, eller kvittering eller noenting. Ikke noe beskjed om at kjøpet ikke var godkjent (men pengene forsvant), og vi måtte ringe mange ganger før de endelig fikk sagt at vi ikke kom til å få noenting... 

Skal dere ikke snart gifte dere?

 Jeg har tenkt mye på dette med forlovelse og ekteskap. Det kan faktisk ikke unngå når halvparten av vennene mine skal gifte seg snart, og 90% spør om ikke jeg skal det!? For at du skal ha litt av forhistorien, så har jeg vert sammen med Thomas i to og et halvt år nå. 

 

Ekteskap

For å ta ekteskapet først. Jeg er ikke klar til å gifte meg. Det virker nesten ikke som om det er lov lenger? Det har liksom blitt så in å gifte seg tidlig. Jeg er av den oppfatning at man skal gifte seg for å leve sammen med noen for resten av livet! Da er det ikke en bestemmelse jeg tar lett på. Man gifter seg rett og slett ikke bare for gøy, man skal være sikker! Når det er sagt, så er det selvsagt ikke alle som er like tidlige i gang, men jeg setter mitt intrykk litt på spissen her. Det kan ikke nektes for at mange har spurt om det ikke snart er på tide for meg å tenke på å bli gift! 

 

Selv om jeg er nokså sikker på at jeg og Thomas alltid vil være sammen (kan ikke forestille meg noe annet!) er jeg ikke klar til å gifte meg. Det er et stort skritt, og det er andre faktorer enn vår kjærlighet som bør være til stede, etter min mening. For eksempel vil jeg at vi skal tjene penger, så vi kan flytte for oss selv, og ha et skikkelig bryllup og en skikkelig bryllupsreise. Dessuten må jeg jo lære å lage mat når jeg skal bli kone!?

Også vil jeg bare si litt om å allerede være gift: Som sagt er ekteskapet ment å være for alltid! Da skal man ikke vurdere å skille seg! (med mindre det er vold e.l. i hjemmet, kanskje). Selv om Han aldri sier noe hyggelig, men bare grynter. Selv om Hun bare lager mat til seg selv, og krangler i stedet for å respektere ham. Husk at du lovet I gode og onde dager 

Anbefaler forresten filmen Fireproof

 

Forlovelse

Jeg synes ikke  forlovelse skal være "et skritt videre i forholdet." Tenk bare på måten man frir på: "Vil du gifte deg med meg?" Da skal man mene det! Jeg vil faktisk gå så langt som å si at man bør begynne å planlegge bryllupet ganske snart etter at man forlover seg. 

 

Mener du altså at man ikke bør gifte seg tidlig? 

Nei. Jeg mener at man skal være klar for det. At man skal ha bestemt seg. Om du er 17 kan det sikkert funke helt ypperlig, men jeg er ikke klar for å bli kone som 19åring. Alle er individer, og har forskjellige syn. Det er viktig å presisere at alle er forskjellige, og for noen er det riktig å gifte seg så tidlig. Jeg mener bare at man skal være klar for at dette påvirker resten av livet! Om du er 18 eller 35 er ikke min sak...

Les gjerne om mitt syn på parforhold her.

 

En merkelig forsovelse!

Jeg våknet som vanlig av alarmen klokka 05.00. Slumret den 10 minutter, og da jeg våknet igjen skrudde jeg på lyset, og tok på brillene før jeg skrudde av alarmen (en sikkerhetsregel jeg har for meg selv, så jeg ikke sovner igjen). Rett etterpå åpnet jeg Pc-en for å sjekke rommen vi skulle være i. Da jeg var ferdig, og tenkte å stå opp gled blikket tilfeldigvis ned mot klokka som viste 05.55. 

Vet du når bussen går? Det er 05.55, det. Jeg kunne ikke forstå det! Jeg hadde jo vert våken! Når hadde jeg sovet 30 minutter ekstra??

Etter en del gjennomtenking har jeg endelig forstått hva som virkelig skjedde! (men det tok litt tid). Jeg må ha skrudd av alarmen i stedet for å slumre den. Jeg har en alarm som ringer kl 05.40 (den betyr at jeg må gå). Det var nok denne som vekket meg opp den siste gangen i dag. Menmen. Da får jeg bruke dagen med å kome ajour med skolearbeidet (hvem lurer jeg? -Jeg klarer ikke det på en dag!!) 

Litt Random Bilde? 

Noe viktig!

Som nevnt har det regnet litt i det siste. Bildene under er et jorde. Ikke en innsjø.(Tatt gjennom bussvindu, so don't mind the poor quality) (Det nederste er tatt i en hage)...

 

Men det var ikke dette som var så viktig.

Det jeg ville fortelle dere alle er at jeg aldri har lest så mye i bibelen som jeg gjør nå.  

Ikke at det er himmla mye, men det er mer enn jeg gjorde før. Det øker liksom bare på! Dette reulterer i at jeg også er mer sikker i troen enn jeg noensinne har vert. Jeg vet Hva jeg tror på, og Hvorfor. Jeg kan svare på spørsmål, og reflektere over ting selv. Jeg opplever at Gud bruker meg, gjennom bibelen rett som det er! Eksempler i bibelen er flotte å følge, og man finner jo svaret på det meste! Mitt råd er: Les mer i bibelen! 

Oppskrift: TacoKake

  Hvorfor ikke spise kake til middag? I hvert fall når den er så spennende og god som denne her! Retten er perfekt når du får gjester, eller til lørdagskos med familien. Den er også latterlig enkel og rask å lage!

Taco-kake:

Kilde: http://livslidenskap.blogg.no/1309199376_taco_kake.html (Men jeg har endret oppskriften litt)

Ingredienser:

6 grove Taco-lefser

500 gr. kjøttdeig

1 pose tacokrydder

1 glass tomatsaus, eller tre hakkede tomater 

1 boks philadelfia naturell

Revet ost, salat, og gresk dressing.

 

Stek kjøttdeig som vanlig og tilsett tacokrydder, tacosaus og philadelfiaost. La dette smelte sammen.

 

Legg en lefse på et stekebrett med bakepapir, deretter legger du kjøttblanding og lefser annenhver gang til det er tomt. Strø over ost, og stek i ovnen til osten er smeltet  (ca 10 min).  200 grader på midterste rille.

 

Server med en frisk salat og gresk dressing. 

 

Tips: Kaka ser mye flottere ut om du høvler osten i stedet for å raspe den. Da kan den legges nedover kantene på kaka. (fant dette ut etter at jeg hadde laget kaka på bildet ovenfor)

 

Vurdering

Vanskelighet

Lett

Tid

Ca 30 minutter

Smak

MmmmMM

 

Hva er et parforhold for deg?

Når kan man si "Jeg elsker deg"? Hvor seriøst er mitt forhold? Skal jeg slå opp med ham? Er jeg klar til å gifte meg enda? Hvordan vet jeg at han liker meg? Det er mange spørsmål man kan stille seg, og jeg tror ikke jeg kan svare på alle her nå, (selv om jeg egentlig har veldig lyst) for det ville ha blitt et grusomt langt innlegg.

 

 ET PARFORHOLD ER FOR MEG:

*Ikke følelsebasert. Mange tror at forelskelsen varer evig og at hvis følelsene plutselig forsvinner, var det nok ikke meningen. Her har jeg en veldig klar mening, som jeg er ganske sikker på at stemmer: Forelskelse er en følelse. Den er fantastisk, og herlig. Den kan også være veldig vanskelig og forvirrende. Forelskelse er ikke det samme som kjærlighet. Kjærlighet er et valg. Vi velger å elske på tross av feil og mangler. I gode og onde dager. Slik jeg ser det, bør man velge partneren med omhu, og deretter holde seg til det valget. Ikke gi slipp når forelskelsen forsvinner. Hold deg heller til valget om å elske. (Les gjerne Her om hvordan denne kjærligheten er.)

 

 

*En god porsjon arbeid. Som sagt: Hold deg til valget om å elske. En kjærlighet som elsker på tross av, og ikke på grunn av. Mange ganger vil dette si å sette seg selv til side. Gi, Gi og Gi, selv om du føler at du ikke gjør annet. Gå å hent et glass vann til din kjære, selv om du har hatt en lang og vanskelig og slitsom dag. Spør hvordan h*n har hatt det før du forteller om dine problemer. Selvsagt må det være en viss balanse; vi skal jo ikke bli selvutslettende, men instill deg på å gi mer enn du får. 

Det handler ikke om å gi og ta, men å gi og få!

 

*Å velge perspektiv. Jeg kan fortelle om mitt kjærlighetsliv og få det til å høres ut som et klissete romantisk eventyr. Jeg kan også fortelle om usikre, vanskelige og tunge sider ved forholdet, slik at du blir sjeleglad for at du er singel. Jeg kan gjøre begge deler uten å lyve. Alt handler om hvilket perspektiv jeg har. Hvilket synspunkt jeg velger. Igjen snakker jeg om valg; og det er faktisk det! Vi kan velge, selv om det er vanskelig noen ganger.

Selv om jeg ikke ofte skriver om det på bloggen (eller tilnermet aldri), har jeg og Thomas selvsagt krangler. Vi har problemer og vanskelige greier i forholdet. Alle har det! (før eller senere i det minste). Vi lurer oss selv om vi tror at gresset alltid er grønnere på den andre siden. Det handler om gjøre det beste ut av de ressursene du har, og velge et positivt perspektiv.  

 

*Noe man respekterer. Man avslutter ikke et parforhold uten videre. Etter evinnelig mange timer med såpe- og "reality"-serier er jeg takknemlig for at jeg har hatt fornuftige folk rundt meg som har holdt meg på jorda og forklart meg at mange av seriene gir et usunt og feil inntrykk av det å være i et forhold. Kanskje gir de et inntrykk av et perfekt forhold. Kanskje begrunner de et brudd med at "følelsene forsvant." Det overrasker meg hvor mange som gjør det samme i virkeligheten. Med disse "forbildene" i bakhodet er det nesten ikke rart at skilsmissestatistiskken er på omtrent 50%! (Og det er bare de som har giftet seg!). Etter min mening skal man tenke seg litt om før man blir sammen med noen, og tenke seg enda mer om før man skulle gjøre det slutt igjen. Å bli sammen er en forpliktelse, og bør respekteres.


 

 Credits: Har fått mye av min "visdom" fra Kjersti. Er utrolig takknemlig for det! Selvsagt har også mamma spilt en stor rolle, og de fantastisk bra verdiene jeg finner i bibelen.  

 Er det noen av spørsmålene i innledningen du kunne tenke deg at jeg svarte på? Jeg tror jeg skal skrive litt om mitt syn på forlovelse og det å inngå ekteskap etterhvert, i hvert fall. 

 

Hva er du enig og uenig i? 

De ti bud er ut. Nå er det kun ett som gjelder...

Fikk disse ordene deisende ned i e-post-kassen min i dag! Og de var jo helt utrolig smarte! Tror det er mange som kan få mye nyttig ut av dem. Les dem, og la dem forandre deg!
 

Ha ingen skyld til noen, annet enn det å elske hverandre! Den som elsker sin neste, har oppfylt loven. 9 For disse budene: Du skal ikke bryte ekteskapet, du skal ikke slå i hjel, du skal ikke stjele, du skal ikke begjære, eller hvilket bud det så er, sammenfattes i dette: Du skal elske din neste som deg selv. 10 Kjærligheten gjør ikke noe ondt mot nesten. Derfor er kjærligheten oppfyllelse av loven. 11 Dessuten vet dere hvilken tid det nå er: Timen er kommet da dere må våkne opp av søvnen, for frelsen er oss nærmere nå enn da vi kom til tro. 12 Natten er snart slutt, og dagen er nær. La oss derfor legge bort mørkets gjerninger og kle oss i lysets rustning. 13 La oss leve sømmelig som på lyse dagen, ikke i festing og fyll, hor og utskeielser, strid og misunnelse. 14 Men kle dere i Herren Jesus Kristus, og vær ikke så opptatt av kroppen at det vekker begjær.  Rom.13.8-14

Forresten var det kanskje litt stygt å si at de ti bud er ut. Men du skjønner at jeg ikke mener det helt sånn hvis du leser versene over. Det var egentlig bare et teit Spennede-tittel-triks... (funket det?) 

 

Her regner det mye for tiden, men i dag er det sol. Tipper du har hørt den før! 

 

 

Kjenner du deg igjen?

Noe så genialt har ikke youtube servert meg på årevis! Tror at utrolig mange kjenner seg igjen i denne filmen. I hvert fall i den første delen. Mitt håp er at du også skal se logikken og sannheten i del to... Gjør du?

 

Photoshoot med Caroline

Forrige helg hadde jeg en kjempekoselig lørdag sammen med Caroline! Vi var i Flekkefjord, og spiste og tok bilder. På kvelden var vi på ungdomsmøte på Betania (utrolig bra!) og hos Daniel med en gjeng go-folk! Her er noen av bildene jeg tok av Caroline på formiddagen:)

 

En vellykket kveld

En vellykket kveld er gjennomført! Gode venner og pizza slår aldri feil! Dessuten er det så herlig å se hvor glad Gutten min ble da han fikk lappen igjen! Det er som om han endelig er i sitt rette element...

Imorgen blir en spennende dag, for da skal jeg på musikal og på ungdomsmøte:) Livet som meg er herlig! Skulle bare ønske jeg kunne ha mere tid til å få gjort alt jeg ville, truffet alle vennene som jeg ikke klarer å holde kontakten med. Jo eldre jeg blir, jo flere venner har jeg å holde styr på. Ikke barebare! (dette ble litt løse tanker, men)

 

Mål og mening 

Jeg tenkte litt på dette med et mål her en dag. Hva er ditt mål med livet?

Tenk deg at du døde av alderdom. Hva slags liv ville du ha sett tilbake på? Hva måtte vært der for at du skulle ha vert fornøyd med det du fikk se?

 Mitt svar på dette spørsmålet er egentlig at jeg ville ha vert fornøyd om jeg hadde gjort en forskjell. Jeg trenger ikke å bli husket i verdenshistorien, men bare det å bety noe godt for noen. At mitt liv gjorde noen andres liv bedre. Det hadde vert det viktigste! Dessuten ville jeg nok sett på mulighetene jeg fikk, og valgene jeg tok. Bruker jeg alt potensialet jeg har?

 

Hvilke ting ønsker du å se tilbake på (dersom vi altså kan se tilbake etter dette livet...)? 

 

Er ikke helt fornøyd med dette bildet lenger, men det er allikevel noe med det... Liker Glitter! <3

Fly, Fly, Butterfly

Visste du at ordet Butterfly (smørfly!?) Egentlig kommer fra Flutterby (flaksforbi). Verden gav så mye mer mening da jeg lærte det!Endelig har sola tittet frem de to siste dagene! Helt deilig! Jeg er rett og slett så opptatt av det fine været, og den utrolig spennende og innholdsrike helga som ligger foran meg at jeg ikke har tid til å blogge noe mer-

Urettferdig jaget

Det var en som fortalte i fra en fest han hadde vert på. Mens han begynte å snakke ble bildene levende for meg. Vi stod å balanserte på to liner. En til beina, og en til å holde i. Denne kreative løsningen fikk meg, han som fortalte (la oss kalle ham Rune) og venninna hans litt ovenfor mengden, og vi kunne se litt av konserten. Vi pratet litt. Venninna fortalte et eller annet. Jeg så at hun hadde drukket en del, bevegelsene var raske og overdrevne, og smilet var klistret unaturlig hardt fast i ansiktet. Plutselig ramlet hun rett ned i mengden. Hun hadde sluppet tråden med hendene for å dramatisere mens hun snakket. Det var litt komisk, som en tegnefilm der noen plutselig løpet utfor et stup, og rett før han faller oppfatter han hva som vil skje, og ansiktsutrykket forandrer seg. Akkurat sånn var det idet hun falt.

Vi skjønte at det kunne være litt farlig i den tette, kjempende og pressende mengden under oss. Jeg hadde aldri sett det så ille før. Derfor kom vi oss ned, og gikk for å finne henne. Det gjorde vi, og hun hadde mord i blikket. Hun stod ved en av de to utgangene til området (det var høye murer rundt det hele). I utgangen var det en slags garasjeport. Øynene hennes lyst nesten av rent hat, og hun skrek: Jeg skal drepe dere! Dere kommer aldri ut! Hun trykket porten opp og ned, liksom for å demonstrere hvordan hun skulle hakke oss i biter. Vi var litt utenfor mengden nå, det var ikke mye folk rundt oss. Rune løp mot den andre utgangen. Hun var litt for rask, og kom dit før ham. Her var det en lik port, og hun satte i å hakke den opp og ned, og le hysterisk.  

Rune spant rundt, og løp tilbake. Denne gangen smatt han gjennom porten før hun smalt den igjen bak ham. Jeg var ikke så rask, og visste ikke hvordan jeg skulle klare dette, i hvert fall ikke alene. Hun hadde nå vendt blikket mot meg. Jeg gjorde som Rune, og løp mot den andre utgangen. Hun kom før meg, og jeg løp tilbake. Igjen sprang hun forbi meg på halvveien, og nå tok jeg en super-rask vending. Jeg så at det kom til å fungere. Hun var forbi meg, og reagerte for seint. Jeg var nesten fremme, og kastet meg igjennom porten. Det tok noen millisekund før jeg oppfattet at jeg ikke var trygg enda.

Hun ropte etter meg at hun skulle jage meg, om jeg så løp helt til Haua. Av en eller annen grunn bestemte jeg meg for å løpe til Moi i stedet. Jeg trodde jeg var i Egersund. Var ikke sikker på noe lenger. Kanskje hadde Rune sagt han løp mot Moi? Jeg tok noen svarveier jeg kunne. Prøvde å ikke følge veien for at hun ikke skulle finne meg. Gjennom hekken, over gjerdet, ligg lavt! Omgivelsene var helt som i Kleivan hjemme på Haua. Mens jeg løp var det akkurat som om jeg krympet. Jeg ble en liten mus som hoppet og sprang gjennom gresset. Jeg pilte livredd av sted, og lurte på hvor lenge jeg kunne holde dette tempoet. Et stort hopp. En bekk. Bekken var som en elv, og jeg så midt i hoppet at jeg bare kom halvveis over. Det var sikkert bare noen centimeter med vann. En slik by-bekk, som er laget med støpt bunn. Jeg trodde først jeg ville klare å stå i bunn, men musebeina mine rakk ikke ned, og jeg ble ført med strømmen bort til fossen. Det var umulig å kjempe, jeg bare falt.


 

Denne drømmen vekket meg i morges. Utrolig hvor mye rart hodet klarer å sette sammen! Det er forresten kjempegøy hvis dere forteller meg noen merkelige drømmer dere har hatt i det siste!  

 

 

Objektiv, Jesusgruppe, Pc-spill

Nå har jeg fått tilbake 18-270mm-objektivet mitt fra reperasjon! Det funker som før, og det var greit å kunne zoome litt mer igjen:) Men jeg merker at jeg blir mer og mer sugen på en linse med bedre kvalitet... Må bare bite i det sure eplet og vente en stund til.

I mellomtiden kan jeg jo ta noen bilder av rådyr og sånt.

 

I dag var jeg i Jesusgruppa! (ikke den jeg er leder for, men den jeg går i). Alle fortalte litt fra sitt liv med Gud; noen spennende opplevelser, eller hvordan Gud virker i livet. Det var kjempe-greit å høre om hva andre hadde opplevd, og å bli litt bedre kjent med alle:)

Har forresten også hatt fri, så jeg fordypet med veldig i et pc-spill. Viritual Villagers. Utrolig morro! :P Det er lenge siden jeg har tillatt meg selv å bli hekta på pc-spill.. Vet jo hvordan det går (hele dager forsvinner i en tåke av spilling, godteri og vonde nakker), men nå som jeg hadde en fridag gav jeg altså etter for fristelsen... Jaja. Det må være lov å sløse bort noen dager på tøys innimellom? 
 

Smykkelaging

 

Jeg og Yvonne begynner å bli ganske kreative når det gjelder å finne på ting å gjøre! Forrige gang fant vi frem perlene! Å si at vi laget smykker blir litt på kanten av sannheten. Egentlig var det armbånd og øredobber. Flere av perlene er kjøpt på nettet fra perlerogutstyr. Du kan se reultatene under her. Jeg laget det blåe armbåndet, og øredobbene, mens Yvonne laget alle de andre armbåndene:)

 Nå er jeg interessert i om det er flere som liker sånne hobbyer! Og hvilken av tingene vi laget kunne du tenkt deg?

Romantisk tur i regnet

Duskregn. Strømmer. Plask. Bløtt. Sildrende. Rennende. Været har rett og slett ikke vert på topp i det siste. Både torden, vind og øsende, pøsende regn. I dag var det vinden og regnet som rådet, men gutten min og jeg trosset naturkreftene, og gikk oss en solid tur! 

Grunnen til at vi plutselig er blitt så ivrige turgåere, er at Thomas ble innlagt på sykehus for omtrent en uke siden. Da fikk vi vite at han har diabetes. Det var en tung og overraskende nyhet med en gang, men han har virkelig tatt det positivt! Selv om han må ta sprøyte hver gang han skal spise og endre hele livsstilen er han ikke annet enn positiv! Jeg er så heldig som har en så flott type! 

Tur i regn er ikke så ille som det høres ut. Det kan faktisk være ganske så romantisk og koselig! Etter en lang og tung dag på skolen (var ikke helt frisk) var det deilig å krølle seg sammen i verdens beste armer, og glemme alt annet mens Han klemmer meg. 

I'm so blessed!

 

Bygg deg opp en verktøykasse og bli brukt av Gud!

Vil du bli brukt av Gud?

Gud har en plan for livet ditt! Han har en haug med gode ting du skal gjøre for andre mennesker på lager. Noen ganger følger vi ikke Guds planer, for det er ikke alltid så enkelt. Jeg er i hvert fall av den oppfatning at å gjøre det Gud vil bare er bra!  Det virker gjerne ikke som det lureste å gjøre i øyeblikket (for eksempel gå bort til noen som ser ensomme ut på en bussholdeplass kan virke flaut og rart), men når det er Guds vilje så skjer det noe helt spesielt! Det er i hvert fall min erfaring! Har du lyst til å Gud skal bruke deg til å hjelpe andre mennesker? For det er det han vil!

 

Vær klar

Det handler mye om å lytte. Hvis du skal vite når Gud snakker må du lytte, for han tvinger deg vanligvis ikke til å høre. Be om å bli brukt i hverdagen. Se rundt deg etter situasjoner hvor du kan høre Gud snakke til deg. Spør Gud hva du kan gjøre for å hjelpe, og skriv gjerne ned en liste med ting, for å bli mer bevisst.

 

Skaff deg en full "verktøykasse" 

Med dette mener jeg noen verktøyer som kan hjelpe deg når du står i møte med vanskelige situasjoner. For når noen spør, er det utrolig vanskelig å vite hva man skal si noen ganger. Den verktøykassen jeg tenker på er bibelen. Guds ord! 

 "Hver bok i Skriften er innblåst av Gud og nyttig til opplæring, tilrettevisning, veiledning og oppdragelse i rettferd,  så det mennesket som tilhører Gud, kan være fullt utrustet til all god gjerning." 2.tim.3.16-17.

Jeg vet ikke om du la merke til hva som stod der? Gud ord er nyttig, og det vil utruste deg til god gjerning. Det er det jeg snakker om! Vi trenger verktøyer for å være utrustet! Et eksempel er at jeg treffer noen som er deprimerte. De ser ikke hvordan Gud kan eksistere i deres håpløse liv. Kanskje ser de ikke sin egen verdi. Da ønsker jeg å oppmuntre dem, og hvis jeg har noen verktøyer (kunnskap om bibelen) får jeg gjerne et bibelvers deisende ned i hodet. Et som kan oppmuntre, og inspirere denne personen. Husker du hva det stod nå? Om at bibelens bøker er innblåst av Gud? Han har skrevet det der med en mening. Guds ord forandrer folk. Det gjør større ting enn våre egne ord kan gjøre.

 

"Kan ikke Gud bruke meg uten at jeg har pugget bibelen?" 

Det at vi er forberedt, og har lest i bibelen gjør det lettere for oss å bli brukt av Gud. Vi har lest Hans ord, og kjenner derfor letter igjen Hans stemme. Så enkelt er det! Ved å lese hva Gud sier i bibelen, blir vi vandt med Hans tankemåte. Hans kjærlighet til mennesker, og Hans måte å takle vanskelige situasjoner på. Når vi er mer "på nett" med Gud, er det lettere for oss å kjenne igjen hans stille hvisken i hverdagen. Og om vi står i en situasjon hvor noen trenger hjelp, trenger vi kanskje ikke å få "skriften på veggen" fra Gud, fordi vi vet hva han ville sagt! Vi har jo lest det mange ganger i bibelen i lignende situasjoner!

Svaret på spørsmålet ovenfor er selvsagt ja! Gud kan uansett! Men det er lettere for oss å bli brukt om vi har noen verktøyer.


 

Grunnen til at jeg skriver dette nå, er at det har blitt så virkelig for meg! De siste to årene har jeg lest en del i bibelen, noe jeg skjelden gjorde før. Det har gjort at jeg har brukt bibelen mer i hverdagssituasjoner, og at jeg har hatt mer å komme med. Jeg har virkelig fått brukt for det også, og gleder meg virkelig til å lære enda mer om bibelen, kunne flere vers utenat, og finne enda lettere frem i den store boka. Jeg synes bare at det blir gøyere å gøyere! Nå gleder jeg meg til å lese!

Fikk i går føle at jeg ble brukt av Gud på denne måten, pluss at jeg fikk et stort bønnesvar! Takk, Far! 

 
Dette var forresten et av de første bildene jeg tok med mitt speilreflekskamera, julaften 2009!

Kyss

- Hun stjeler mer enn ditt hjerte.

Har blitt en del bok-anbefalinger i det siste, rett og slett fordi jeg har lest mye. Men er det en bok du skal lese de neste månedene, så anbefaler jeg virkelig denne!  

 

Tittel: Kyss
Forfatter: Ted Dekker og Erin HealyInnhold: Shauna våkner opp fra komaen, og har ingen minner fra de siste seks månedene. Hun har til og med glemt kjæresten sin! På toppen av alle disse problemene blir  hun klandret for ulykken som skadet henne, og forkrøplet  den kjære broren hennes. Rundt Shauna svirrer løgnene som fluer rundt et kadaver, og hviskende stemmer diskuterer om de fortsatt skal la henne leve. Hva om hun husker?


Min Mening: Absolutt en fantastisk bok! Jeg var fengslet fra første setning. All mystikken og hintene gjør romanen kjempespennende og nervepirrende. Hovedtema viser seg i spørsmål som "Er det bedre å dø for sannheten, enn å leve med en løgn?" "Hvordan forholder man seg til en fortid så mørk at den holder på å ete deg opp?"Jeg vil gi boka karakteren 6. Den hadde alt: Godt språk, superspennende handling, godt budskap, og et personregister som huskes.

Jeg anbefaler boka på det sterkeste for alle! Lyst til å lese boka?


Just now...

Jeg:

*Er glad for at det endelig er helg!

*har gnagsår mellom tærne etter tur med Gutten min i dag.

*har vasket komfyren for fastbrente fårikål-rester.

*Gleder meg til å morgen! 

*Er velsignet! 

*Vil at du skal signere >DENNE SAKEN:< 

"I 1991 ble Troy Davis dømt til døden for drapet på en politimann. Det finnes ikke noen fysiske beviser mot ham. Davis ble derfor utelukkende dømt på grunn av vitneutsagn. Syv av de ni opprinnelige vitnene har trukket sine utsagn og flere har antydet at politiet presset dem til å vitne mot Troy Davis. "

>SIGNER HER<  Det koster ingenting, og tar to sekunder.

Hva tenker du på i dag?  

 

Never fails...

Jeg stikker innom bloggen nå, istedet for å lese min superspennende bok, for å dele noen flotte ting med dere!

Først har vi en sang. Den har en utrolig rørende tekst som rett og slett har festet seg fra møtet på moi på lørdag. Hør den! Den handler om en som synger til Gud om hvordan Guds kjærlighet er evig og ufeilbarlig. Alle mannens feil og mangler blir betydningsløse når Guds Kjærlighet gjennomtrenger ham.

Jesus Culture - Your love never fails 

"Nothing can separate
Even if I ran away
Your love never fails

I know I still make mistakes
But You have new mercies for me everyday
Your love never fails"


 

 

Det andre jeg vil dele er et bibelvers som jeg har fått god bruk for i det siste. Utrolig hvilken trygghet, målrettethet og styrke jeg får av det!

  Alt makter jeg i ham som gjør meg sterk. Fil.4.13.


 

 

Hva betyr dette for deg?  

Fyll opp krukken med det beste!

Kopierte innlegget fra Gatepresten.


Kjenner du følelsen av å skulle fylle en smågodt-pose? Eller en spilleliste med musikk? Eller en dag på tusenfryd hvor det ikke er kø på noen karuseller? Det er en fantastisk følelse å være fri til å velge.. Det er nesten så man ikke vil velge, man vil stå en stund først og betrakte valgmulighetene og glede seg over dem. Men mens man står der og betrakter alle mulighetene, går tida.

Vi som lever i dag har enormt stor valgfrihet. Mange kan velge hvilken linje de vil gå på på videregående, og hvilken utdanning de skal ta. Fritida byr på mange muligheter; fotball, håndball, korps, speideren? Og for enkelte byr hver helg på nye muligheter: Hvem skal vi henge sammen med, hvor skal vi dra, hva skal vi finne på. Jeg tror en del også strever med valget: Hva tror jeg på?

På en måte kan vi si at vi alle går rundt med en tom krukke som vi skal fylle med hvem vi skal være og hva vi skal gjøre. Men det koster å beholde valgfriheten: Den som fortsatt vil være helt fri til å velge, kan ikke fylle sin krukke med noe. Så blir den også tom. Den som ikke tror på noe, ikke satser på noe, enten det gjelder en utdanning, en venn eller en tro, mister muligheten for hva dette valget kan bety i livet.

Jeg tror på verdien av å fylle livet med noe som holder gjennom både gode og vanskelige dager. Foruten gode venner og familie, opplever jeg at det betyr å fylle livet med tro på Guds kjærlighet til alle mennesker. I krukka som jeg bærer på, trenger jeg noe som gir meg håp når alt ser mørkt ut. Som gir meg en retning for hvordan jeg bør leve livet mitt. Som gir meg trygghet og glede over å være verdifull og elsket. Slik er troen på Guds kjærlighet med i livet mitt. Det betyr ikke at jeg alltid tenker på hva jeg tror på. Det betyr ikke at jeg aldri tviler eller grubler over vanskelige spørsmål. Men det betyr at jeg kan tro på at som mine hender bærer en krukke, er det en som bærer meg. Som jeg gjør mange valg i livet, er det en som har valg meg. Uansett hvilke dager som vil komme. Uansett hvordan livet blir.

Paulus skriver om dette i kolosserbrevet: Dere er Guds utvalgte, helliget og elsket av ham. Kle dere derfor i inderlig medfølelse og vær gode, milde, ydmyke og tålmodige, så dere bærer over med hverandre og tilgir hverandre hvis den ene har noe å bebreide den andre. Som Herren har tilgitt dere, skal dere tilgi hverandre (3,12-13).

Hva synes du det er viktig å fylle livet med?


 

Vil du vite mer om meg?

Tok utganspunkt i et sånn spørreskjema som jeg fant her.  Siden jeg synes det er utrolig kjedelig å lese alle spørsmålene, skriver jeg heller bare svarene:)

 

*Mitt Navn baklengs er Dirgnid Ladru Nrevø. Høres russisk ut..

*Jeg ble født på Hamar. 

*Det siste jeg lastet ned på Pcen var nok ti sanger fra spotify. Den siste var "Let me rediskover You av Downhere."

*Jeg har egentlig ikke noen favorittresurant. Går nesten aldri ut å spiser, og i så fall er det typisk junk-food; kebab, pommes frites, pizza...


*Jeg tror at siste gangen jeg badet i et basseng var i Nederland i fjord. Det var i badeland, men jeg har badet ute i boblebad i sommer... 

*I tiendeklasse hadde vi en teateroppsetning som handlet om ungdom, sex, alkohol osv. Jeg spilte helsesøster, og sang en sang til Askeladden om sikker sex. Er livredd for at noen jeg kjenner skal se den filmen... Tør ikke se den selv heller.


*Jeg kunne tenke meg å ha 2-3 barn, men må se hvordan det går med nr. 1 først...


*Den musikken jeg liker minst er musikk som blir veldig bråkete og masete. Ofte er det hard metall eller tecnko.


*Jeg har aldri kjøpt moped, men kjører rundt på lillebrors scooter. Det er helt konge!


*Tror aldri jeg har tulleringt, men diltet etter venninner som gjorde det (jeg var alltid for pysete til sånt)

 *Har heldigvis aldri (enda) fått noen parkeringsbot.

*Jeg kunne godt tenke meg å hoppe i fallskjerm, men synes strikk virker litt for skummelt.

*Det lengste jeg har reist hjemmefra var til Lanzarote da jeg var 8 med lillebror og pappa.

*Vi har ikke akkurat hage, men et digert hagesenter som gjør nytten til en viss grad. Men det hender jeg savner privatlivet; kan liksom ikke sole meg der...

*Min favoritt-tegneserie har vert Donald. Nå leser jeg bare bloggen til tegnehanne. Hysterisk!

  * Jeg kan alle ordene på det første og det siste verset på nasjonalsangen. *Skulle ønske vi hadde badekar, men dusj er jo ok siden det går raskt... Hadde kanskje likt dusjing bedre om jeg hadde hatt muligheten til å bade til vanlig. Pleier alltid å dusje om morgenen, fordi jeg føler jeg blir litt skitten igjen av å sove.

*Den beste filmen jeg har sett den siste måneden må være Prince og Persia. Har ikke sett så mange!

*Det beste fyllet på pizza er kjøttdeig, løk, ost og tomatsaus. Jeg er utrolig kjedelig i matveien!

*Jeg burde spise popkorn oftere! Det er jo sunnere enn chips! Liker begge deler:)

*Leppestift bruker jeg nesten aldri. Bare leppepomade hvis jeg er tørr. Spesielt om vinteren.

*Jeg har aldri røkt peanøttskall! Ikke skal jeg det heller:P

*Jeg har aldri deltatt i en skjønnhetskonkurranse! Men vant en diktkonkurranse en gang...

*Appelsinjusice slår eplejuice! Til og med fargen skriker at den er mye bedre og mer spennende!

*Siste gangen jeg var ute å spiste var lørdag kveld. Da var Jeg, Kjæresten og ei venninne ute å spiste kebab. Det er den aller værste kebaben jeg har smakt, og alle sammen kastet det meste av den. (kjøttet var brent-BIGTIME!)

*Favorittsjokoladen min er Smash, men det kommer helt an på humøret. Melkesjokolade, nonstop, crispo, pops, kvikklunsj, stratos. Alt er SNADDER!

 

*Jeg er ikke spesielt flink på kjøkkenet. Kan bare noen helt få retter, men de kan jeg til gjengjeld ganske godt!

*Har lært meg å fylle bensin selv, men det var en lang og smertefull prosess. Synes enda det er skummelt å fylle Diesel.

Jeg har bestilt undertøy etter å ha fått en reklame i posten, men har aldri kjøpt noe fra TV-shop. Undertøyet var forresten supert!

*Det var en stund vi hadde noen "uniformer" på Urdals Planteskole, men det varte ikke lenge. Et slags grønt forkle med noen blomster som var sydd på.

*Det siste jeg kjøpte på apoteket var ormekur til katten til Benita. Hun passet bilen imens!

*Tror aldri jeg har kastet opp på et offentlig sted...

*Ekte kjærlighet slår millioner av kroner anytime!

 

*Jeg tror ikke på kjærlighet bed første blikk. Kanskje kan man få en anelse, eller en forelskelse med første blikk, men kjærligheten kommer etterhvert!

*Ekser kan være venner! Jeg har ingen ekser, men kjæresten min er venn med to av sine;) Selvsagt er det vanskeligere om forholdet har vert mer seriøst, men det er absolutt mulig!

*Den siste jeg besøkte på et sykehus var bestemor etter at hun hadde operert hofta.

*Den siste beskjeden jeg fikk på telefonsvareren var fra kjæresten. Han sa jeg måtte ringe tilbake:)

*Mine første kjæledyr var nok Pipp og Pippi. Stakkars Pippi døde først, og Pipp ble veldig lei seg etterpå. De var sebrafinker. Forresten hadde jeg noen kaniner også. Mulig det var før. Var en grå dvergvedder, og deretter to svarte løvehodekaniner.

 


*Veska mi er et kaos av tyggis, kulepenner, notatbok, bibel, gnagsårplaster, sukker, kvitteringer, heklesaker og andre snodige ting.

*Det jeg liker best å gjøre før jeg legger meg er å snakke litt med Gud, og kjenne en fredelig følelse av at livet er godt før jeg sovner.

*I dag er jeg blandt annet takknemlig for at jeg skal treffe kjæresten. Da kan han trøste meg etter en FÆL dag hos tannlegen :/

*La meg prøve igjen: Jeg vil takke for at jeg har så mange gode venner som bryr seg om meg! Og en fantastisk kjæreste som stiller opp! 

 


Som sagt var jeg hos tannlegen i dag. Tortur.

Kjeder meg utrolig! Hvem hadde trodd at et kort tannlegebesøk skulle ødelegge hele fridagen? Er vond i hodet, og kan ikke en gang trøstespise. Bedøvelsen vil ikke ut!  

Gleder meg til Jesusgruppa i morgen, og håper jeg snart kan spise igjen. Er dessuten SYKT imponert hvis noen leste alle punktene over. CREDS TO YOU!

Noe du ble overrasket over? 

For Alltid

En rystende tragedie

... En families Kjærlighet.

 

Tittel: For AlltidSerie: Baxter-sagaen, førstefødt-serien (nr.5).Forfatter: Karen Kingsbury


Innhold: Romanen handler om livene til en kristen familie i USA. Ved hjelp av mye spenning og drama tar forfatteren opp mange viktige tema som tilgivelse, familie, sjalusi, sex og ekte kjærlighet. Min Mening: Las ut boka på rekordfart. Godt skrevet, og spennende! Liker at forfatteren har knyttet inn biter fra annen litteratur, som Kjærlighetens 5 språk (Har skrevet om den her, men ikke noe anmeldelse. Det var før jeg begynte å skrive slike.) Og dessuten bruker kjente sanger og bibelvers som en del av teksten. Boka inneholder en perfekt mix av spenning, drama, konflikter, smerte, sorg og glede!


Jeg vil gi boka karakteren 5, fordi den var spennende og grunnverdiene var positive og oppbyggende!


Jeg anbefaler boka for alle som er interessert i å lese gode drama-bøker. Spesielt fra en kristent ståsted.

 

Lyst til å lese boka?

Har du lest noe Karen Kingsbury før? 

 

Strever du?

 Frykt ikke og vær ikke redde for denne store hæren; for dette er ikke deres kamp, men Guds.

2.krø.20.15


Sov godt!

 

Slapp Søndag...

Har vert utrolig slapp i dag! Begynte med å se på tv, og dermed ble all min motivasjon og energi slukt av den sultne skjermen. Da var det gjort, og nå orker jeg ikke mer enn å spise sjokolade og lese. Jeg får heller være mer aktiv i morgen! En dag må man jo slappe av litt også... 

Å pendle fire timer hver dag

Jeg pendler til Stavanger. Det går igjen i samtalene nesten hver dag på skolen. 

 

-Så hyggelig å treffes! Hvor kommer du i fra?

-Jeg er fra Sandnes. Og du?

-Sokndal, helt sør i Rogaland.

-Bor du på hybel da, eller....?

-nei, jeg pendler bare.

- (O_o')

-Det er to timer hver vei! 

- (-_o' )'

 

 

Men egentlig er det ikke så ille å ta buss. For å sammenligne, her er fordeler og ulemper;


Noen andre som pendler, og som synes det er greit?
 

God Natt:)

Travel uke, travel dag.

Har tilbrakt dagen på skolen, og i Egersund. Har lært MASSE om hvordan alle dere elver på barneskoler og ungdomskoler lærer! Etterpå har jeg, gutten min, og Caroline kost oss med kebabpizza, film (I am number four) og masse godteri i Egersund! Herlig!

Siden jeg har blitt vant til å legge meg usunnt tidlig, er det på tide å komme seg i loppekassa nå (selv om det er helg)! Morgendagen blir ikke mindre travel den heller, kan jeg tenke meg, skal stå på stand og greier. Dessuten ligger jeg etter med leksene i alle to fagene mine :/

Wish me luck with that:)(Gammelt bilde, men)

Sov godt!

, Sokndal

Bor på Haua med mannen min, Thomas, i et oppussingsprosjekt med mye potensiale. Er 25 år. Lærer. Jeg er glad, venn med Jesus, positiv og variert. Har en drøss med hobbyer, og liker alt som er kreativt, spennende, og smaker søtt! Det skjer så mye bra i livet mitt; Masse små Mirakler som jeg vil dele med dere!

Instagram: Ingrid0123

Anbefalte Innlegg:

Arkiv

hits