september 2010

Snug as a bug in a rug

Fikk pakke i posten i går! Yey^^

Jeg hadde bestillt et rosa koseteppe med armer, en varme-bamse som varmes i microen, og holder meg varm i to timer, og noen småting. Herlige greier! Anbefaler nettbutikken www.coolstuff.no på det varmeste:) Masse gøye duppeditter som du egentlig ikke trenger!

Meg på bussen i dag tidlig:

Her er Bamsen og teppet mitt:)


Et ord for denne morgenen: Koselig!:)

Hvordan var din morgen?

Apples og noen kloke ord.


Elsker epler som man har plukket selv. Og så er jeg litt uenig i den myten om at stjålet frukt er best. Det føles utrolig bra å spise frukt som du fikk etter å ha ringt på døren og spurt. Alle sier selvsagt Ja da! Ble dessuten kjent med en hyggelig gammel dame:)

 

Vil dele et bibelvers jeg leste for bare et par dager siden. Synes det var så bra. Anvefaler å lese det flere ganger, og tenke over betydningen.


13 Dere, søsken, er kalt til frihet. La bare ikke friheten bli et påskudd for det som kjøtt og blod vil, men tjen hverandre i kjærlighet. 14 For hele loven blir oppfylt i dette ene budet: Du skal elske din neste som deg selv. 15 Men når dere biter og glefser etter hverandre, så pass dere, så dere ikke eter hverandre opp!

Gal 5,13?15

Hva er frihet?

Hva menes med "det kjøtt og blod vil"

Og hva vil det si å elske sin neste som seg selv?

MåneroseBare et par bilder jeg har tatt i det siste. Redigerte dem sammen, bare for moro skyld:) Hva synes du om resultatet?

Glitter og stas!

Lufta har aldri vert så frisk før.

Aldri har det noen gang vert så mye glitter overalt. Hvert minste sandkorn og blad glitrer.

Aldri har været vert så fint. Sola skinner.

Aldri har temperaturen vert så perfekt.

Levende.

Aldri før har alt vært så stille, og samtidig så levende!

Det er morgen, og selv om det er høst, så er alt perfekt!

Sjekk de fargene!♥
Rødstrupe-min yndligsfugl:)
Et ekkorn sa også "hei" på morgenturen i dag. 

Glitter!
Verden er nydelig!

Mørkt, Mørkt, men alikevel...

Har ikke tatt så mange bilder i det siste.

Jeg liker ikke at det blir høst! Mørkt, kaldt. Om et par måneder får jeg ikke se solen, utenom igjennom vinduet i klasserommet. Om noen få måneder må jeg gå hele veien til Thomas, eller risikere å falle på isen med scooteren. Om bare noen få måneder begynner alt styret med å pakke seg inn i lag på lag med klær, og stresse for å finne de riktige julegavene. Dessværre fant du ikke de riktige tingene til andre enn deg selv, og ender opp med å kjøpe noe bare fordi du må ha det.

Jeg er ikke et vintermenneske

I år skal jeg i alle fall bli ferdig med julegaver før desember! Så kan jeg kose meg i ventetiden:)

Jeg har begynt å strikke. Det gjorde jeg på denne tiden i fjord også. Hobbyer er periodevis! Nå er det strikking. Dere får antagelig se hva det blir utav det etterhvert:)

For at jeg ikke skal bli deprimert i denne kalde tid er det godt at det også er masse positivt!

Kakao med krem!

Tepper og påtente peiser etter bløt og kald lek i snøen.

Snøfiller som faller lett på tunga.

All den nydelige isen.

Håpet om at vinteren blir kortere i år enn i fjord!;o)

her er noen bilder jeg tok om vinteren i fjord:

Hva synes du er det beste med vinteren, og hvilken årstid liker du best?

Sjokolade^^

Nå er det tid for å snakke litt om sjokolade. Vær forberedt på fire punkter som inneholder kompliserte ord. Deretter blir det enklere. 
Sjokolade inneholder koffein, teobromin og fenyletylamin som gjør deg pigg, glad og kåt.
Sjokolade inneholder kakaosmør som senker kolesterolinnholdet.
Sjokolade har et lavt fenolinnhold. Dette motvirker hjerte- og karsykdommer.
Sjokolade inneholder tanniner som motvirker karies.


Ut fra dette kan man konstatere at sjokolade er bra for deg. Sjokolade er din venn. Stikk i strid med det du tidligere har trodd, spiser du for LITE sjokolade. Hva sier du for eksempel til denne idéen: Du kan smelte sjokolade og ha den på ulike ting du synes er godt! Frukt og bær smaker svært godt innkapslet i sjokolade. Ulike bakverk kan bli enda lekrere når de er dekket med sjokolade. Rykter sier også at ulike kroppsdeler fungerer svært godt med sjokoladetrekk som kan slikkes av, men det vet ikke vi noe om. Uansett, det er bra med ting som er gode, men de er nesten alltid bedre når de er dekket med sjokolade.

Jaså, tenker du nå, skal du være nødt til å stå og slite med kasseroller og sleiver og søl i flere timer? Nei! Ikke hvis du har en sjokoladefontene!

Smak på ordet: Sjokoladefontene. Mmmmm.... Selv Willy Wonka ville ha blitt misunnelig. Den varmer sjokoladen din og lar den renne over det du vil sjokoladeglasere. Den er stillegående, effektiv og svært lett å gjøre ren. Kjøkkenmaskinen er ute, capuccinomaskinen er ute, til og med brødristeren er ute. Sjokoladefontenen - den nye kongen på husholdningsmaskinhaugen!

Men hvordan fungerer sjokoladefontenen? Jo, du begynner med å varme sjokoladen din i f.eks. mikrobølgeovnen eller et vannbad. Deretter heller du sjokoladen i fontenen og starter motoren og varmeren. Nå holder fontenen sjokoladen varm og flytende, samtidig som den pumpes rundt i systemet. Nam!

 

Dette er en reklame for sjokoladefontenen du finner >her<

Har oppdaget den kuleste sida jeg har sett på lenge:D Kjempemasse ting jeg har lyst på der! Følg linken over, så finner du raskt ut hva jeg mener^^

Men vær advart! Du kan lett bruke masse penger der!

Masterplan (extended)

Har publisert omtrent det samme innlegget før, men nå har jeg noe å føye til! Så bare les i spenning;)


Dette er altså sånn jeg tolker Guds plan. Antagelig er det masse jeg ikke skjønner grunnen til; han har nok tusen ganger bedre grunner enn jeg kan tenke meg, men dette er et forsøk på å tenke hvordan Gud planla oss:

 

Gud ser på folkene han har skapt i en perfekt verden som gjør så mye mer dumt enn det som var planen, og tenker at han vil gi dem noe mer håndfast, og noe som gir den en bedre sjanse enn det loven gjør!

Han sender sin egen sønn. Nå kan endelig folkene få vite Sannheten, slik at de kan bli reddet, og ikke styre seg selv utenfor stupet. De får en ny sjanse som alle kan klare å gripe!

Sønnen gjør masse undre, og får mange til å tro på Sannheten, men av en eller annen grunn får han også mange fiender. Det er ikke alle som liker Sannheten noe større. Det som også er litt dumt er at han bare kan være et sted om gangen; Det er baksiden med å være håndgripelig og menneskelig.

Gud passer på at sønnen får lært opp noen etterfølgere. På denne måten kan Sannheten spre seg utover til mange flere! Gud vil vente til alle folkeslag har fått høre om ham, før han gjør ende på verden, og redder de som reddes kan.

Det er de kristne som sitter igjen med sannheten. Nå var de enda flere enn Jesus hadde vert, og kunne, ifølge Jesus, gjøre "enda større ting" enn han hadde gjort.

Til tider var det nok vanskelig å være disippel. Derfor hadde Gud enda et ess i erme! Han ville gi menneskene noe som kunne gi dem råd og veiledning, samtidig som de også kunne få trøst og oppmuntring og stå-på-vilje. Derfor sendte han altså nå Hjelperen. Bedre kjent som Den Hellige Ånd.

Så nå er det faktisk omtrent så godt som det kan bli utenom hvis vi hadde kommet rett til Gud, da. Vi har lover og regler som er til det beste for oss. Vi har Jesu eksempel å følge (det kan vi lære masse om i bibelen). Vi har oss kristne til å forkynne og vitne!  OG vi har Den Hellige Ånd som hjelper oss, og gjør kristenlivet spennende og levende!

Nå er det VI (kristne) som er etterfølgerne! Vi må ta dette videre, og fortelle Sannheten til flere mennesker.

Hvordan tegne deg selv som en tegneserie!

Nå skal jeg skrive om hvordan du kan tegne en tegneserieutgave av et bilde du har, slik som vist under:

Dette kan være litt vanskelig når du ikke har brukt photoshop så mye. Men når du får en forståelse av vertøyene som brukes, så trengs det ikke noen serlig kreativ sans, eller egenskap for å få det til, fordi vi tegner egentlig bare oppå bildet. Det er vanskelig å forklare slik at alle på alle forskjellige nivåer skal skjønne, så kom gjerne med spørsmål!


Viktige Redskaper

Pen Tool er det verktøyet vi bruker mest. Etter ca en dag med prøving, feiling og filmer fra youtube forstod jeg hvordan dette verktøyet virket. Det er viktig å prøve seg frem, og så er det lurt å se på filmer som folk har lagt ut.

>Denne filmen< viser tydelig og godt hvordan man kontrollerer pen tool. Den viser imidlertid bare hvordan du merker områder, ikke hvordan du fargelegger dem. For å gjøre det må du krysse av på dette symbolet:Så tegner du rundt det du vil fargelegge i en farge. Jeg skal forklare det mer skritt for skritt nå snart.

Fargen velges oppe til høyre(se bilde over) For å se hvordan en figur blir tegnet, se også >Denne< filmen.


Åpne et bilde i Photoshop.

Ansiktet

Jeg pleier alltid å begynne med ansiktet. Velg en farge i fra originalbildet ditt med Eyedropper Tool. Så velger du Pen Tool og tegner rundt hele ansiktet.(et nytt lag blir automatisk dannet hver gang du tegner en form) Når det er ferdig pleier jeg ofte å tegne inn halsen på et lag under ansiktslaget. Halsen kan gjerne være litt mørkere enn ansiktet.


Et par tips før du går videre:

Lag en kopi av bakgrunnslaget(bildet ditt). Det gjør du ved å høyreklikke på bakgrunnslaget, og velg "Duplicate Layer." Da får du et "Background Copy" lag. Legg dette laget helt på toppen, og skjul det ved å klikke på det lille svarte øyet ved siden av laget i layers-paletten.

Hold orden i alle lagene dine. Gi hvert lag navn (Eks: Ansikt, hals, nese osv) I tillegg kan det bli i overkant mange lag etterhvert. Legg sammen de lagene som er like ved å velge dem, høyreklikke på et av dem, og velge "merge layers." For eksempel kan du legge sammen begge pupillene på ett lag, begge øyenbrynene osv. Det samme gjelder hvis du har brukt flere lag på å lage ansiktet. Legg dem sammen til et lag, og kall det "Ansikt." Det vil hjelpe masse når det begynner å bli mange lag!


Ansiktstrekkene

Pleier å være det neste jeg går løs på. Ta av og på det øverste laget etter behov (klikk på det svarte øyet ved siden av layeret i layers-paletten) Begynn med leppene.  Velg farge(kanskje litt rødere eller mer rosa enn den som er på leppene), og tegn rundt. Hvis tennene synes på bildet passer det fint å lage dem etterpå, helt hvite, i et lag rett under leppene.

Så kan du ta de mørkeste områdene på nesa i en litt mørkere farge enn ansiktet. Neseborene kan kanskje være helt svarte. Tips: Lag dem først i samme farge som ansiktet, og så mørkner du dem med Burn Tool etterpå. Da blir fargen fin i forhold til resten av ansiktsfargen.

Øynene: begynn med det hvite. Så tar du den blå sirkelen, og til slutt pupillen. Velg Brush Tool og hvit farge,( og en tynn pensel med hardness=0.) Så tegner du en bitteliten prikk i pupillen; det skaper liv i bildet.

Så til slutt må du ikke glemme øyebrynene. De bør være i den samme fargen som du har tenkt til å ha håret.


Klær, bakgrunn++

Nå tegner du inn genseren, eller hva nå personen din har på seg. Vis skal legge inn skygger senere, så nøy deg med en ensfarget genser i første omgang. I tillegg kan du tegne inn andre ting som er rundt i bildet. Til slutt kan du opprette et lag rett over det nederste laget (bakgrunnslaget, som er det orginale bildet). Her kan du bare fargelegge hele bildet hvitt, så blir det den nye bakgrunden. Du kan selvsagt også ta andre farger, men hvitt funker ofte bra.


Hår

Til slutt pleier jeg å tegne inn håret med Pen Tool. Grunnen til at håret er sist er at det har blitt en vane, men også at det er greit å se hvordan alt det andre ser ut før du kaster deg igang med håret. Da kan du forme det litt slik som du vil for å endre komposisjonen, gjøre det mer/mindre bølgete osv... Det kan være lurt å velge en hovedfarge til håret først, som du farger alt med, og så sette inn lysere og mørkere striper oppå dette laget for å få liv i håret. Dette lager masse rot i lagene, så holdt tunga skjeivt i munnen, og husk å gi navn til, og legg sammen lagene. Det håret som er bak ansiktet må plasseres på et lag under ansiktet, mens det som er helt fremmerst i bildet, kan du gjerne plassere helt øverst i layers-paletten, slik at det til og med kommer over øyenbrynene.Skygge og lys

Så er vi egentlig ferdige med hovedbildet, men for å få mer dybde og liv i bildet skal vi sette inn lys og skygge. Jeg pleier å få over alle lagene i fra bunnen og oppover, og se hvor på originalbildet det er mye lys og skygge. Så bruker jeg Burn Tool for å lage skygger og Dodge Tool for å gjøre fargene lysere. (se forskjellen på disse leppene:)

 


Brushes

Jeg har lastet ned noen brushes på sider som >obsidiandawn< og >brusheezy< De jeg bruker på sånne tegninger som dette er spesielt noen falske øyevipper, og så en liten stjerne som jeg bruker for å få glans på leppene og i pupillen.

>Last ned øyevippe-brushes her<

>Last ned glitter-Brushes her<


 Viktigst av alt!

Kos deg, og ha det gøy! Etter noen forsøk er jeg sikker på at du får til noen supre tegneseriefolk!

Husk at du bare må komme med spørsmål:)

Når du blir kristen kan du gjøre akkurat hva du vil!

Dette her med synd og sånt er kjempemisforstått av mange som ikke er kristne. Skal prøve å oppklare det bittelitt!

Når du er frelst(=reddet) er du fri fra skyld, altså får du ikke straffen for alt det du gjør når dette livet tar slutt. Hvis du ikke er kristen derimot, Da er du ikke tilgitt. Der er altså de ukristne som ikke kan gjøre som de vil!


15 Hva så? Skal vi synde, fordi vi ikke er under loven, men under nåden? Slett ikke! 16 Vet dere ikke at når dere går i tjeneste hos noen og adlyder ham, da blir dere hans slaver? Dere blir enten slaver under synden, og det fører til død, eller slaver under den lydighet som fører til rettferdighet. 17 Men Gud være takk! Dere som før var syndens slaver, er nå av hjertet blitt lydige mot den lære som dere ble overgitt til. 18 Dere ble satt fri fra synden og er blitt slaver for det som er rett ?

Rom 6,15?18

Dette bibelverset sier det så bra! Grunnen til at de fleste kristne ikke gjør så mye galt er ikke at de må, men at de vil! Hvem vil vel være en slave under synden? Se på det forrige innlegget mitt om frihet, og tenk grundig igjennom hvem av de to tenkte personene som er mest fri...(Stilig bilde? Har postet det en gang før, men hadde ikke noe spesielt annet å legge ut nå. Det er meg og bestefar, det!)

Freedom!

I dagens samfunn har vi kanskje en forståelse av at frihet er bra, og at frihet er et fravær av grenser. Alle mulige slags grenser.

For det første; frihet er bra. Jeg elsker frihet! Frihet er en av de verdiene jeg setter høyest her i livet. Gjennom livet har jeg fått en slags innebygd sensor mot mangel på frihet. Jeg søker frihet og reagerer raskt på mangel på frihet.

 

For det andre; jeg tror vi kan ha gått på en smell. For er frihet virkelig fravær av grenser? Er frihet en tilværelse der alt flyter? Der alt er like sant, like godt og like viktig?

 

Ta for eksempel en gullfisk. Den lever i ett mer eller mindre lite akvarium som setter skarpe grenser for hvor langt den kan gå. Samtidig er den skapt til å være i vann, og derfor er den fri innenfor akvariets grenser, til å være seg selv og leve det livet den er skapt til. Om gullfisken derimot i trass mot akvariets grensesetting hopper ut av akvariet, fordi den vil ha færre grenser og mer frihet, og altså entrer luftas nye betingelser, vil gullfisken snart dø. Fordi den brøt en grense og kom til et sted den ikke var skapt til å være.


kilde

 

Er virkelig frihet fravær av grenser, eller er frihet å kunne være fri til å være seg selv og leve livet en er skapt til innenfor trygge grenser som beskytter?

 

Ta for eksempel en drage. Så lenge den er forankret til noe(n) på bakken, er den fri til å fly og seile av gårde i lufta. Men, om dragen ønsker å være fri fra denne grensesettende tråden som binder den fast til bakken, og derfor kutter denne for å være fri, styrter den raskt mot bakken. Fordi den brøt en grense den var skapt til å leve med. (Temahefte fra UL 2006)

 


kilde

 

Er frihet virkelig fravær av grenser? Eller er frihet å være innenfor trygge rammer så man slipper å tenke på hva som er trygt og ikke, slik at man er fri til bare å være seg selv og leve livet?


Dette innlegget har jeg ikke skrevet selv. Jeg fant det på bloggen faithlovereason. Synes det var så bra skrevet at jeg bare kopierte det. Ta fjerne en tur innom den bloggen! Det er masse interessant å lese der, og han er kjempeflink å skrive:)

Aldri les et bibelvers!

Ja, du leste riktig! Aldri les et bibelvers. Dette er et tips som kan spare deg for masse problemer og undring.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Det du i stedet må gjøre er å lese Hele avsnittet (gjerne hele boka). Få med deg sammenhengen det er skrevet i. Om det er en fortelling, salme, osv, og hvem det er som skriver det i hvilken tid og sted, og; veldig viktig: Til hvem?

Versene i bibelen er delt inn lenge etter at alt var skrevet for å lettere finne fram, og noen ganger er de satt inn på helt merkelige plasser (synes jeg i det minste). Dette kan føre til at du bare får en del av sammenhengen, og en del av betydningen hvis du bare leser et vers.


Et eksempel på dette kan være:

efeserne.5.22-24:

v22 Dere kvinner, underordne dere ektemennene deres som under Herren selv. 23 For mannen er kvinnens hode, slik Kristus er kirkens hode; han er frelser for sin kropp. 24 Som kirken underordner seg Kristus, skal kvinnene underordne seg sine menn i alt."

Disse versene taler ikke akkurat for kvinnesak! Det virker nesten som om Gud ser ned på kvinner, og at de skal være en slags kropp der mannen er hodet som bestemmer. Men bibelen MÅ leses som en helhet, ikke "versevis." Mange bruker dette verset til å argumentere for at de kan være "dominerende" ovenfor konene sine. De har nok gått glipp av de neste versene:

Efeserne 5. 25-28:
 v25 Dere menn, elsk konene deres, slik Kristus elsket kirken og ga seg selv for den, 26 for å gjøre den hellig og rense den med badet i vann, i kraft av et ord. 27 Slik ville han selv føre kirken fram for seg i herlighet, uten den minste flekk eller rynke. Hellig og uten feil skulle den være. 28 På samme måte skal altså mennene elske sine koner som sin egen kropp. Den som elsker sin kone, elsker seg selv."

Hvis menn følger disse retningslinjene er det nok ikke noe problem for oss kvinner å underordne oss. Hans oppgave er etter min mening enda større og mye vanskeligere; Elske oss slik Jesus gjorde! De skal faktisk være beredt til å gi livet sitt for konene sine!

Barnas 10 bud (Fra barnemunn)

Du skal ikke ljuge. (Halvor,6år) 
Du skal ikke stjele fra de fattige hvis de ser det. (Frida,6 år)
Du skal herde din farmor så hun kommer til himmelen. (Caroline, 7år)
Du skal ikke bølle. (Halvor, 6 år)
Du skal ikke begjære din ektefelle eller andre arbeidsfolk.(Christian,9år)
Du skal ikke slå i hjel tiden. (Karina, 6år)
Du skal holde sammen i tykt og tynt. (Kim Andre, 7år)
Du skal bare slå noen hvis du absolutt må. (Henriette, 7år)
Du skal ikke bakvaske noen bak deres ryggmarg. (Oscar, 7år)
Du skal oppbevare din neste som deg selv. (Runa,8år)
Liten tue kan velte stor tass. (Christian, 8år)
Du skal høre på moren din samme hva hun sier,
og hvilket tonefall hun bruker. (Thomas Andre, 7år)
Du skal bevare deg vel. (Kristin, 8år)Sånn er så gøy^^ Må bare få legge til at Vilde skal bli prinsessemodell når hun blir stor. Da er hun ikke lenger redd for hunder og katter, fordi da har hun begynt på skolen. Dessuten må hun ikke kysse så mye, for da kan hun få kyssesyken!

Vilde(4)

En kjempekoselig hendelse på skolen!:D

Lærer'n vår har blitt så stor

og nå synger vi i kor:

Hipp Hurra for gamla vår

-tenk nå er du 60 år!

 

Hjartet ditt består av gull

Det vart mykje tøys og tull

Framleis er du like glad

-Takk for alt det skal du ha!

 

We love you so much, my dear

Had a blast the other year

Eat your cake now, don't be sad

60 years - that isn't bad!

(Melodi: Kua mi jeg takker deg)

 

Sangen er skrevet av Sunniva i klassen til den beste læreren vi har hatt i løpet av våre tre år på videregående skole! Else Marie Rafoss har vert vår Norsk-, Nynorsk- og Engelsklærer:) Den eneste læreren som forteller oss når hun har en dårlig dag. Når hun har en god dag. Som tar med seg kake til oss når hun får barnebarn. Så når vi nå fant ut at hun ble 60 år i dag måtte vi gjøre noe! Sangen ble fulgt med et kort alle hadde skrevet under på, og overlevert på lærerrommet i matfri.

Else Marie ble så rørt, og det var så hyggelig å kunne gjøre henne enda litt mer glad på bursdagen! Hun er til og med så snill at vi fikk kake av henne i dag også! En stor, herlig marsipankake på deling til klassen! Tilfeldigvis hadde bakeren levert en kake for mye...

 

Ønsker alle sammen en god dag, og minner dere på at:

Den største gleden du kan ha, det er å gjøre andre glad!

Makes me smile.

Nok et tips til hva du skal gjøre om du er deppa en dag: Skriv en liste over 10 ting som har fått deg til å smile den siste uka! Lister er veldig bra noen ganger!


Lytt til denne sangen mens du leser lista mi over ting som har fått meg til å smile siste uka:

Fawn - You Make Me Smile


1. Thomas som gjør alt for å bli kjørt, så han slipper å gå Hele Den Lange Veien til meg.

2. Ane som virkelig ikke vil bli kalt Grace-face når hun skal russe-døpes. Hun vil hete Gracie. (Ane betyr nåde=grace)

3. Benita som ikke klarer å snakke fordi hun har piercet tunga, og jeg må forklare Ivar Ole Iversen(læreren)  at hun sier ?Eg kan ikje ha fåredrag i dag. For ingen skjønne kå eg seie!?

4. De polske bussjåførene som ikke kjører omveien om Roligheten med mindre noen skal dit!

5. Mange som møtte opp på Ny Generasjon sist uke!

6. Kjempedeilig å lovsynge sammen med Dyktig band i fra Flekkefjord og Moi sist helg. (Gleder meg til nok en øvelse på lørdag!)

7. Lørdagskvelden når Yvonne, Ida, og Maimona tok helt av med latterkramper i alle retninger mens jeg og Monica knuste dem grundig i Fantasi og Alias.

8. Planleggingskveldene hos Miriam når jeg lærer masse, og har det kjempekoselig.

9. Den blåe himmelen ovenfor tåka de siste morgenene.

10. Gilje som fortalte at jeg fikk 5?er på gymhøringen!

Dette tipset får som følger:

Fordi det er et bra tips som får deg til å tenke på noe positivt, og det fikk i alle fall meg til å smile. Det får ikke toppkarakter siden det (for meg) virker ganske kort tid. Det er tross alt bare minner. Jeg smiler, og så er det liksom over... Men bør prøves!


 

Hva har du å være glad for? Det er helt sikkert noe som har fått deg til å smile! Jeg vil gjerne lese din sånn liste, så bare gi meg et tips hvis du har skrevet en:)

(Det er bra jeg har så mange flotte smil i klassen, slik at jeg ikke har mangel av bilder når jeg skriver sånne innlegg! Takk til Ane og Sunniva:)

Tegninger

Som jeg skrev i et annet innlegg har jeg fått litt dilla på å tegne vennnene mine som tegneserier:) Her er noen jeg har holdt på med de siste dagene:Hva synes du?:)

Vil du at jeg skal tegne deg?

Hjelperen

Da jeg leste dagens bibelvers i dag forstod jeg det ikke helt. Det var noe som bare virket helt rart skrevet for meg. DERFOR gav jeg bare opp. Neida! Jeg slo det faktisk opp i en annen bibeloversettelse. En som heter 'The Message.' Den er på engelsk, men er skrevet på en mye mer forståelig måte enn mange andre oversettelser. Jeg fikk kjempemye mer ut av verset nå!

Hvis du ikke får dagens bibelvers kan du få det tilsendt på epost hver dag gratis! Kan du skrive deg opp til det på bibel.no.

Her kommer altså versene i fra The Message oversettelsen:

1-5For instance, we know that when these bodies of ours are taken down like tents and folded away, they will be replaced by resurrection bodies in heaven?God-made, not handmade?and we'll never have to relocate our "tents" again. Sometimes we can hardly wait to move?and so we cry out in frustration. Compared to what's coming, living conditions around here seem like a stopover in an unfurnished shack, and we're tired of it! We've been given a glimpse of the real thing, our true home, our resurrection bodies! The Spirit of God whets our appetite by giving us a taste of what's ahead. He puts a little of heaven in our hearts so that we'll never settle for less.

6-8That's why we live with such good cheer. You won't see us drooping our heads or dragging our feet! Cramped conditions here don't get us down. They only remind us of the spacious living conditions ahead. It's what we trust in but don't yet see that keeps us going. Do you suppose a few ruts in the road or rocks in the path are going to stop us? When the time comes, we'll be plenty ready to exchange exile for homecoming.

9-10But neither exile nor homecoming is the main thing. Cheerfully pleasing God is the main thing, and that's what we aim to do, regardless of our conditions. Sooner or later we'll all have to face God, regardless of our conditions. We will appear before Christ and take what's coming to us as a result of our actions, either good or bad.

(Du kan lese den norske versjonen som jeg ble litt forvirret av her)

Det er snakk om vårt Egentlige hjem. Den store fordelen som skiller oss kristne i fra andre. Vi vet at vi har evig liv! Det kan gi oss håp i hverdagen. Hvordan kan vi vite dette? Jo! Det står også der oppe i bibelversene. "We've been given a glimpse of the real thing." Vi har fått se noe som forandrer oss. Noe som gjør oss sikre!

"The Spirit of God whets our appetite by giving us a taste of what's ahead. He puts a little of heaven in our hearts so that we'll never settle for less." Det er den Hellige Ånd som viser oss ting. Som overbeviser oss om at Jesus virkelig er der. Det er han som lever i oss, og kan hjelpe oss når vi lurer på noe. "It's what we trust in but don't yet see that keeps us going." Det er Den Hellige Ånd som viser oss noe vi ikke kan se. Noe vi kan stole på!

Jeg har lest en bok om den Hellige Ånd for ikke så lenge siden. Nå holder jeg på med en til. Det går bare mer og mer opp for meg hvor viktig han er, og hvor mye jeg går glipp av som ikke bruker ham for alt han er verdt! Jeg skulle bare ønske at jeg var litt flinkere til å prioritere noen ganger..

PS: Når jeg redigerte bildene har jeg lekt meg litt med Motion Blur i PS. Hva synes du om resultatet?

Gud vil ha kontakt med deg! Hvorfor ikke teste det ut?:)

Flower inside


Hva synes du om bildet?

Litt deppa? -Tips 4

Dette tipset er selvoppfunnet! Det har tre deler. Den første er ikke alltid like fristende, men Meget viktig!

Del 1!

Ta deg en joggetur slik at du blir skikkelig sliten! Sånn at du har lyst til å legge deg ned den siste halvdelen av turen uansett om det er bløtt og kaldt på bakken.

Kilde

Hensikten med dette er:

1: få tankene over på noe annet

2:Vite at du har gjort noe bra for deg selv (og gymkarakteren) Husk at dette fårebygger ubeleiligheter som depressjon, stress, dårlig immunforsvar, hjerte og karsykdommer, fedme og overvekt, høyt blodtrykk, diabetes, at alt du ser nedenfor halsen er magen, og mange andre ubehagelige greier.

3:(den viktigste) Slippe dårlig samvittighet på del to:

Del 2!

(Husk å dusje før du begynner med dette) Bak flytende sjokoladekake! (alle som liker sjokolade liker dette!) Det tar ca 20 minutter, og er ufeilbarlig!

*Skru på ovnen på 180 grader

*Smelt en mørk og en lys plate med kokesjokolade (til sammen 200g) sammen med 200g smør.

*Pisk eggedosis av 4 egg og 2 dl. sukker.

*Bland alle disse ingrediensene sammen med 1ts. bakepulver og 2,5dl. hvetemel i en bolle.

*Hell kaka over i en ildfast form (rund: ca 20cm i diameter) og sett den i midten av ovnen i 10-13 minutter.

POFF! Så har du laget verdens beste kake. Pass på at du tar opp vaniljeisen i fra fryseren nå.

Så kan du kose deg med kald is og varm sjokoladekake! Hvis du ikke gidder å lage kaka til tross for at du BØR, så kan du jo bare ta isen som den er. Jeg anbefaler i så fall også "Sjokolade som stivner på isen." Dette kan også gjøres sammen med

Del 3!

Selvpleie! Nå kan du jo få bestemme litt, men det jeg ofte gjør er at jeg steller neglene mine. Mens jeg konsentrer meg om fingerneglene har jeg føttene i et fotbad med fotsalt i fra saltgruvene i polen(som jeg kjøpte på skoletur), og etterpå er det føttenes tur. Klipp, filing, og lakking. I tillegg kan det komme godt med med noen velduftende kremer...

På bildet har jeg rett og slett bare en god bok, is med sjokolade som stivner, og fotbad!"Du, forresten! Hvilken var det vi skulle drepe, og hvilken skulle vi redde?"

Abort er et mye diskutert tema. Det er også et veldig vanskelig tema, spesielt for de som virkelig har måttet ta valget. Derfor er det viktig å være respektfulle og forståelsesfulle, og i alle fall å ikke dømme noen. Alikevel må man kunne si sin mening.

 

I denne artikkelen fortelles det om ei førstegangsgravid jente i Italia som tar abort i 22. uke fordi hun fant ut at fosteret var funksjonshemmet. Fosteret døde ikke under inngrepet, men utenfor morens mage 20 timer senere. Politiet klassifiserer saken som mord.

Hva er det som gjør dette til mord? Det hadde ikke vert mord om fosteret hadde dødd da de i utgangspunktet prøvde å drepe det! Den eneste forskjellen er om barnet er inni eller utenfor magen. Ikke store forskjellen, spør du meg.

Abort er vanligvis lovlig inntil forsteret er 12 uker gammelt, men under spesielle omgivelser kan abort gjøres frem til forsteret er 18 uker.

Sånn ser fosteret ut når det er 12 uker. 

I England er det fri abort til uke 24! Norge er blitt ett av de beste landene innenfor det å redde premature barn. Her i Norge redder vi 40% av for tidlig fødte barn, flere av de er født i uke 23! I Russland og i Kina er det lov så lenge fosteret er inni magen.


Tenk deg en klinikk hvor et barn blir abortert bort i det ene rommet, mens i rommet bortenfor streves det for å holde liv i et  like gammelt foster.

 

Hva om moren har blitt voldtatt? Hva om barnet er funksjonshemmet? Hva om moren ikke er gammel nok, eller ikke har et bra nok utgangspunkt til å ta vare på barnet? Hva om det er fare for barnets liv?

Etter min mening er gleden over et barn større enn redselen og de vonde minnene etter en voldtekt. Jeg har ikke noen erfaring, eller grunnlag til å si dette, annet enn samtaler jeg har hatt, men det er min mening. Jeg mener også at funksjonshemmede kan ha et minst like fullverdig liv som alle andre. De har ofte så mye livsglede! Gi det en sjanse! Hvis det er fare for barnets liv tar du bort den eneste sjansen det har hvis du tar abort. Det blir hardt å fortsette, både med uvissheten, og med tapet hvis det går galt, men er det ikke bedre enn at det var du som Valgte at barnet ikke skulle ha en sjans?

Hvem er vi som skal bestemme hvem som skal få leve?

Jeg tror at Gud har en plan med alle mennesker. Det må etter min mening bli Hans valg hvem som skal bli født, og hvor lenge de skal leve.

Jeg sier ikke dette for å dømme noen, eller gi noen dårlig samvittighet, men for at det ikke skal skje mer. Aborttallene er skremmende høye. Noen bruker abort som prevansjonsmiddel. Det er sykt...

Er interessert i deres meninger nå!

Naturen er fantastisk!

Tenk på alt det vakre som finnes rundt deg! Ta deg en tur ut nå når det begynner å bli høst! Her er et par bilder jeg tok en dag jeg og Yvonne var oppe med Lindland-demningen. Verden vi lever i er nydelig..


Lær deg et trylletriks og forbløff menneskene rundt deg! (tips 3)

Jeg prøvde å lære meg dette trikset her:

Tipset var ganske vellykket gjennomført, med unntak av at ikke alle ble forbløffet.. Jeg anbefaler å vise tryllekunsten til lillesøsken først! Kanskje bare lillesøsken.. Ellers så må du øve mer enn 10 minutter foran speilet;)

Når der gjelder å komme i godt humør synes jeg dette tipset kom veldig godt ut! (så lenge du fremfører for småsøsken og ikke smarte venner) Det får deg virkelig til å tenke på noe annet, og holder deg opptatt an stund:) Kanskje oppdager du ditt nye talent som tryllekunstner...:D

Dette tipset for å komme i bedre humør får...(trommevirvel)......

 

 

Sjekk de andre triksene her

Deppa i dag? -Tips 2

Fortsetter med de orginale tipsene jeg fant for å komme i bedre humør. Tips nr. 2 var:

Innled en samtale med en potteplante hjemme. Fortell en vits, og forklar deretter for planten hvorfor vitsen var morsom.

Jeg fant en svært medgjørlig plante i vinduet mitt som skjønte vitsen nesten med en gang. (Fortalte den lange vitsen om bjørnen og haren som fant en lampe på stranda, skal det være så skal det være!)

 

Vet ikke om planten ble i bedre humør, men det virket litt på meg! Ofte er det nok bare viktig å tenke på noe annet enn det du er trist for, og litt latter og selvironi kan nok heller ikke gjøre skade! 

Jeg gir dette tipset:


Gjerne gi meg flere forslag til tips jeg kan prøve ut; men slapp av! Har enda mange på lager:D

Litt Deppa? -Tips 1.

Kilde 

I dag fant jeg noe skikkelig gøy!

Det var en del tips til hva du skulle gjøre hvis du var litt deppa. Dette passet meg kjempegodt siden jeg nettopp var littegranne deppa i dag. (pleier ikke å skrive sånn sutring på bloggen, men dette er noe positivt!)

kilde 

Jeg har bestemt meg for å prøve ut noen av disse tingene, og lage en egen kategori med tips til dere hvis dere har en deppa dag! Gled dere til det:)

Det første tipset på lista var:

 

Legg deg på gulvet med beina opp på en stol. Begynn å le høyt, og du vil etterhvert ikke klare å stoppe. Prøv selv - det funker! (dessværre har jeg ikke med bilde av dette her: vet jeg burde!)

Jeg må vente litt med å prøve dette tipset til jeg er alene i huset. Bretter klær imens (det hjelper ikke!) 

12 Minutter senere:

Var jeg igang. Så lang tid tok det før mamma forlot huset, og det anbefales å være alene! Følte meg ganske dum der jeg lå på gulvet, og hunden krabbet mot meg for å se hva jeg holdt på med for noe rart. 

(jeg lå ikke uti skogen, men den naturlige forklaringen er at bilde ble tatt for et par dager siden; ute i skogen. Poenget var: sånn ser Chessie ut når hun kryper imot deg!)

Resultatet var uansett at jeg følte meg litt bedre! Jeg tror det er viktig å dumme seg litt ut noen ganger. I alle fall når det bare er foran deg selv du dummer deg ut.

Gir tipset karakteren 3, fordi jeg også følte meg ganske dum;) Men smiling hjelper! (try and make it look real!)
Kom gjerne med tips til meg som jeg kan teste ut!

Ære til hvem? (anbefaling)

Far, la ditt navn bli herliggjort! Da lød det en røst fra himmelen: ?Jeg har herliggjort det og skal igjen herliggjøre det.?

Det er Jesus som ber denne bønnen til sin Far. (Joh 12:28) Han har kommet til Jerusalem, til den skjebnesvangre påskehøytiden. Jesus vet han skal lide og dø på et kors, og gir til kjenne angsten og redselen for det som skal skje. Han ber likevel ikke om å få slippe, for han vet at det er nettopp for dette han er kommet til verden. 


Jesus ber ikke ?la min vilje skje?, nei, han ber etter Guds vilje ? Far, la ditt navn bli herliggjort! Det er Guds vilje å herliggjøre navet sitt. Og Gud svarer på Jesu bønn, og herliggjør sitt navn ved å la Jesus dø på korset og reise ham opp fra de døde, for å skape fred mellom Gud og oss, ved én mellommann, Jesus Kristus.
"Hva er viktigst i livet ditt?"Hvem herliggjør du? Eller vi kan spørre; Hvem eller hva gir du ære? Hva er viktigst i livet ditt? Hva bruker vi tida vår på? Hva tenker vi på? Hva snakker vi om? Hvordan lever vi?

Det kan synes så skummelt å be; ?Herre, la din vilje skje!? For vi vet ikke helt hva det innebærer, og er redde for å måtte gi slipp på noe.

Jesus ga livet sitt! Ikke mist ditt ved tviholde på det. Livet, tryggheten, og håpet er ikke at våre planer og ønsker går i oppfyllelse. Livet, tryggheten og håpet er i Jesus.

Som fisken for havet og fuglene for lufta, er vi skapt for Gud, for å herliggjøre hans navn. Hvis det hadde fulgt bruksanvisning med oss mennesker, kunne den vært slik: ?Skapt for å ære Gud.? Jesus forteller at Gud blir æret ved at ?dere bærer mye frukt og blir mine disipler. (Joh 15:8).
"La oss komme til Jesus med hele livet"


Kom til Jesus! Bli hans disippel. Han inviterer deg. Be han tilgi deg at du har gitt ære til det som ikke er verdt ære, og be han bli i deg, og du i ham. La oss komme til Jesus med hele livet og bli i ham, så vil han bli i oss og bære frukt til sin tid.

Jesus sier:

?Jeg er vintreet, dere er grenene. Den som blir i meg og jeg i ham, bærer mye frukt. For uten meg kan dere ingen ting gjøre.? (Joh 15:5).


Denne andakten er ikke skrevet av meg, men Eivind Bø. Fant den på Denne siden. Der kan du også finne andre andakter også med forskjellige tema. Synes mange av dem er kjempebra; skulle ønske jeg oftere tok turen innom:) Så dette anbefales hvis du (som meg) har litt tid til overs nå i helga!


Rødstrupe (foto)
Elg (Foto)

På søndag traff vi en elg og kalven mens vi var ute å kjørte. De beste elgebildene jeg har tatt så langt i alle fall:)

De to første bildene er av den søte kalven:) Den stod bare å spiste mens vi fotograferte den og moren.

Mamma var litt mer agressiv. Hun tok noen skritt mot bilen og trampet i bakken, så vi skynta oss videre;)

Pene dyr! Skulle ønske jeg hadde fått mere tid til å ta bilder av dem..

I Valle

Jeg ligger litt på etterskudd med bildene og alt det here datagreiene, men nå kommer altså et innlegg i fra sist uke! 

På søndagen ble jeg med Thomas og Bente og Mia på tur til Thomas sin Onkel og Tante i Valle! Valle ligger i setesdalen, og det  var en absolutt nydelig tur! Så her kommer bildene:

Mia (Thomas sin farmor:)


Bente(Thomas sin mamma:)

Den enormt Nydelige Naturen på veien til setesdalen!

Her er Thomas i full gang med å fotografere:)

Da vi kom frem til Valle fikk vi ferdig grillmat! Enormt deilig!

Og her er den søte onkelen til Thomas; Tron

Bjørnar(Søskenbarn) Koselig gutt som viste oss lemmenene og Fjordingene:D

Adelheid! (Tante)

Pus= Den mest kosete katten jeg har truffet noen gang, trror jeg! Så herlig:)

Og her er de nyforelskede: Jeg tok dem på fersken rett før en nuss!

Det nusses overalt nå i sommervarmen! Var faktisk syykt varmt.. trodde jeg hadde kommet til synden med en gang..

Sopp i skogen (Var var egentlig ute etter lemenbilder, men de var altfor kjappe!) Soppen forholdt seg forholdsvis rolig.

Trærne vokste i allemulige rare retninger og krinkelkroker.. (Nå er vi forresten på vei hjem igjen! den 3(4) timer lange veien...

Dagen ble avsluttet da vi så noen elger rett ved siden av bilen! Men jeg legger ut de bildene i et eget inlegg:)

Skikkelig koselig med noen sånne dagsturer innimellom!

Hvordan du kan bli ledet av Guds Ånd - bokanmeldelse

Boka er skrevet av Kenneth E. Hagin og heter "Hvordan du kan bli ledet av Guds Ånd."

Tittelen sier mye om hva bokas tema er. Jeg likte boka kjempegodt fordi den begrunner alle konklusjoner med bibelvers, og forteller også personlige erfaringer og historier som gjør boka mer levende og forståelig. For min del har boka forandret meg, og gitt meg et nytt syn på mange ting, og jeg føler at jeg vet bedre hvordan jeg kan få ledelse av Gud.

Har allerede skrevet en del om denne boka her, så les gjerne det hvis du lurer mer på hva boka handler om og sier! 

En kort anmeldelse, men noen må da være det også:)

har du lest denne boka? Hva synes du?

Jeg anbefaler den på det sterkeste!

Fotokurs #7 - Fotolys

Foto betyr lys! Bare det peker jo mot at lys er ganske viktig å kunne litt om når det gjelder å fotografere. Så nå skal jeg gi en del tips om hvilket lys du bør bruke når du fotograferer. 
Det beste lyset til å ta bilder ute.

Det er naturlig, indirekte lys! Det er to tider som gir deg det ultimate lyset til å ta bilder i ute:

 

SOLOPPGANG
 *Når sola står opp. Du bør antagelig, som den friske morgenfuglen du er, stå opp ca en time før soloppgang, kaste i deg litt mat så du ikke besvimer, og så komme deg ut i Guds frie natur. Når det er på tide for sola å titte frem har du allerede hatt omtrent en halvtime med flott fotolys, og er klar for en time til før sola blir for sterk. En annen fordel er at det ofte er dugg i gresset eller nydelig tåke på visse områder som gir landskapet et mystisk preg. Viktig å ikke stå i tåken når du tar bilde av den;)

(Tenk hvor kjedelig dette bildet hadde vert hvis jeg ikke stod opp klokka 5 om morgene å rakk å fange disse små dråpene!)


(Beverne hadde nok også være vanskelige å finne et par timer senere. Denne dagen tror jeg også at jeg var oppe klokka 5)


(Og den flotte tåka og fargene idet sola står opp er helt fortryllende!)

(Dette var i dag tidlig! En nydelig himmel, som gjør det verd å stå opp tidlig:)

 

SKUMRINGEN

* I skumringen er det andre tidspunktet som er perfekt for å ta bilder. For mange er dette en mer passende tid å ta bilder på, men det bør kanskje revurderes. Fordeler med å stå opp tidlig å ta bilder ved soloppgang: 1)Det er viktig å komme i gang med dagen tidlig.  2) Du slipper forstyrrende mennesker som er i veien for det perfekte motivet. 3) Du har, hvis du som meg bor på landet, en mye større mulighet til å treffe på nåen flotte ville dyr på turen din.

Uansett er lyset altså bra rett før og etter solnedgang også! 

(Ingen skarpe skygger som ødelegger, og ingen utbrente hvite felter der sola hadde truffet hvis dette bildet ikke hadde vert tatt klokka 9 om kvelden.)

Hvorfor disse teite tidene?

Fordi det ikke er direkte sollys! Direkte sollys lager skarpe, ødeleggende skygger og bleikner fargene i bildene dine. Indirekte naturlig lys, derimot, skaper myke fine skygger, og varme, sterke farger. En fotografs drøm og fryd!

Hvis jeg ser et motiv utenom disse tidene da?

Da er det også noen kriseløsninger du kan prøve deg på:

*Ta bilder i åpen skygge. Gjem deg fra den fæle sola og ta bilde av motivet ditt under et tre, eller bak en mur hvor den herlige skyggen fikser fargene for deg!

(Heller ikke her er fargene ødelagte av solens knivskarpe stråler, Dette bildet er tatt i skygge av de nydelige trærne med lindland.)


*Ta bilder under store, hvite skyer. Store hvite skyer gjør en god nytte med å spre lyset. Da kan du bare knipse i vei så mye som du vil.

*Hvis ikke noe av dette er mulig på Ditt motiv, kan du prøve å bruke et gråfilter. Det har jeg ikke prøvd selv, men det fjerner en del lys i fra bildene dine, og gjør nok noe magisk med fargene dine også:)
Det beste lyset til å ta bilder inne:

Det er naturlig, indirekte lys, det. Akkurat som ute! Men problemet er bare at det lyset har vi ikke så enormt masse av inne. Løsningen er som følger:

*Plasser personen, eller det andre motivet ditt i nærheten av et vindu uten direkte sollys! Her er det et perfekt naturlig indirekte lys som spres av ruten. Det er ekstra bra hvis ruta er skitten! 

Et tips er å plassere motivet slik at lyset kommer litt i fra siden. Da får det frem dybde og liv i bildet ditt, i stedet for et flatt bilde. Dette gjelder alltid, spesielt når du bruker blitz! (vet ikke hvorfor denne setningen kom med da dette ikke er et innlegg om blitz...)


Håper dette var nyttig! Noen som får noe ut av dette fotokurset mitt?

Spøkelser og ånder.

Hvorfor er folk så opptatt av åndelighet? 

Jeg har blitt enda mere bevisst på dette etter at vi begynte med religion. Da har jeg lært at etter dette med Darwin mente forskerne at det ville bli en gap-teori..som betyr at de mente at alle som hadde trodd på en Gud for å få svar på livets spørsmål ville slutte med å tro når vitenskapen fikk full innmarsj og fant svaret på det ene etter det andre!  Dette var imidlertid veldig feil. Folk søker åndelighet mer enn før! Europa er et unntakk i en religiøs verden, men alikevel er det ikke få religiøse her heller med all ny-religiøsiteten.

Jeg tror at mennesker flest har et behov for noe overnaturlig, og at hvis de søker det, så finner de noe åndelig. Jeg tror på Gud og jeg tror på ånder. Mange av de jeg kjenner tror bare på spøkelser. Hvorfor er det slik at SÅ mange har hørt/sett et spøkelse. Hvis de ikke har det selv kan du være sikker på at de har noen venner som har det. Jeg tror det er fordi det faktisk er noe virkelig! Men jeg tror ikke det er spøkelser, men ånder. Det finnes både gode og onde ånder, men jeg har ingen tro på at de gode viser seg halvveis i skyggene og skremmer folk med flyvende kaffikjeler og dørhåndtak som går ned av seg selv.For at det skal være sagt så tror jeg også at masse av disse 'spøkelsene' som folk ser, er innbilning. Men når du ser skrekkfilmer så ber du om det! 

Fyll deg med noe positivt i stedet!:)

Hva tror du på?

(Bildene er forresten tatt i påsken når Monica var så vennlig å være modellen min)

Du er delt i tre!

Hva er forskjellen på Kropp, Sjel og Ånd. Hva er Sjelen din? Hva er ånd? Dette er ting som jeg har lurt på flere ganger når jeg har hørt begrepene bli brukt om hverandre. Jeg konkluderer med en gang at det er tre forskjellige ting fordi bibelen ofte nevner alle tre.


  Må han, fredens Gud, hellige dere helt igjennom, og må deres ånd, sjel og kropp bli bevart uskadet, så dere ikke kan klandres for noe når vår Herre Jesus Kristus kommer.

Tess 5. 23.
Jeg synes ofte at det er sjel og ånd som er de vanskeligste. Det har alltid sett ut som det samme, og blitt brukt om hverandre. Men bibelen presiserer at det er to forskjellige ting.


Er det ikke én som har skapt henne
        både med legeme og ånd?

Malaki 2.15.


Jeg har nå lært masse om dette i den boka jeg leser nå! Anbefaler den på det sterkeste (skal sikkert skrive en bokanmeldelse på den senere, men se bunnen av innlegget for å finne tittel og forfatter) Noe av det jeg har kommet frem til er altså:
Kroppen er det du kan sanse. Den fysiske og visuelle verden. Stemmen til kroppen din er selvsagt det du sier.
Ånden er det et menneske er. Vi er åndsskapninger. Ånden kan merke den åndelige verden. Det som har med Gud og ånder å gjøre. Stemmen til ånden din er din egen samvittighet!
Sjelen din er det som er igjen. Det intelektuelle. Logikken, fornuften. Stemmen til sjelen er fornuften din.

Du er en ånd, har en sjel og bor i en kropp!


Det er egentlig ganske rart og feil at vi mennesker er åndsskapninger, og så vet vi ikke hva ånden vår er for noe. 
Ånden din blir født på ny når du blir en kristen. Ikke kroppen (du får ikke en ny frisyre, eller babyhud), men ånden. Da er den forandret. Alt er blitt nytt! Du har Jesus i deg. Han bor i din ånd.

Det er ånden din som vet best. Den får veiledning i fra Den Hellige Ånd, og den har Jesus boende i seg. Jesu natur ligger altså i ånden, så når du har lyst til å gjøre noe galt fordi det er godt, er det kroppen din som sier det. Når du vil gjøre noe for å unngå noe galt er det sjelen din som sier det (fornuften). Men ånden er født på ny, og vil bare det som er rett. 


 

Ånden er det samme som hjertet ditt. Dette er også noe jeg har lurt på. Hva er hjertet mitt? Det er så masse snakk om hjerter i bibelen (altså ikke et fysisk hjerte i kroppen vår).

 

Bevar ditt hjerte framfor alt du bevarer,

        for livet går ut fra det.

ordsp. 4.23

Det betyr altså at du skal bevare din ånd! At du skal bevare det egentlige mennesket som er deg! Men det viktigste i dette innlegget var altså å si deg som er kristen og født på ny: Lytt til den hellige ånd som snakker til deg igjennom din ånd. Da blir den enda lettere å høre, og hvis du leser denne bok skjønner du at det virkelig kan lønne seg å høre på DHÅ's stemme!

Boka jeg har alt dette fra er skrevet av Kenneth E. Hagin og heter "Hvordan du kan bli ledet av Guds Ånd." Som sagt anbefales den på det sterkeste:)

Nøtteliten bor i toppen av et tre

I dag har jeg vert i Valle! Det var en skikkelig koselig plass, og jeg har tatt noen nye bilder jeg skal vise dere også! Bildet under her tok jeg for noen dager siden, men var så koselig at jeg ville vise dere det nå. Bildene fra i dag får dere nok en bit av senere:)  

Da jeg las igjennom dette merket jeg at det var mye "koselig" til å være en så kort tekst... Men sånn er det. Jeg har noen ord jeg liker, og de klarer å dukke opp overalt!

Ikke helt knivskarpt, men:)

I'll draw You!

Dette er altså min nye midlertidig-hobby. De dukker opp her og der i mange forskjellige former: Decupage, papirbretting, Macrame, strikking osv.. Kjekt å ha noe å gjøre! Nå er det altså å lage tegneseriefolk i Photoshop som er det store! Er ikke enormt flink enda, men hvis du ser på bildene i den rekkefølgen de er lagt ut (og også laget) så kan man allerede se forbedringen!


    

   

    

Måtte legge inn bildene så små for at det skulle være mulig å ha dem side om side for å sammenligne:) Men åpne dem gjerne i et nytt vindu for å se hele størrelsen..
    
Vil du at jeg skal lage en tegneserie av deg? Bare si ifra:) Bildet trenger ikke være av spesielt god kvalitet heller! Webcam-bilder kommer endelig til nytte!
Eller har du et ønske om at jeg skal skrive hvordan dette gjøres?

Lek med lang lukkertid

Jeg tror at lang lukkertid kan gi litt sjarm til bildene dine. Ofte bruker jeg kortest mulig lukkertid for å få klare bilder, men noen ganger kan det nok være en god ide å tenke litt utenfor søppeldunken (eller avfallsbeholderen som Ivar Ole Iversen ville ha sagt:) 

Har forresten skrevet et mer intruktivt innlegg om lukkertid før, så hvis du lurer på hva det er, eller vi se noen av de bildene jeg har tatt med lang lukkertid og er fornøyd med, så ta turen innom her

Nå følger altså noen bilder hvor jeg bare slo meg litt løs og hadde det moro:

Bladene i vinden.. Du kan se bevegelsen!
Chessie koser seg^^

Hodet forsvant i all ristingen:P Moro!

Fotografering trenger ikke alltid å handle om resultatene. Jeg synes at det aller viktigste med å fotografere er at du lærer å se. Selv uten kamera blir det lettere å legge merke til detaljer i landskapet rundt deg. Det er akkurat som tegning på det området. Det viktigste er å se!

 

En kjapp tegneserie (les: bildeserie)

Jeg har et insekt! Det har'kke duuu!
Ånei! Langbeinen min:(

jaja, vi har i alle fall hverandre:)

Svaler er flotte fugler!

Har du hørt eventyret om hvordan svalene fikk sin saksehale og sitt røde bryst?

fant den ikke på nettet, men har lest den flere ganger i eventyrsjokolade:D Så løp og kjøp!

Hva vil du bli når du blir stor?

Vilde, derimot skal bli prinsessemodell, men det virker som om gleden alt er i orden på den kanten:) 

Vet forresten ikke hvilken av naboene mine som har hane... men han skulle hatt bank!

Og en god morgen til deg også!:)

Beautiful weeds

(Dette kan virke litt rart og uinteressant, men det er faktisk en grunn til at jeg skriver om ugress, så les hele innlegget)

Dette er et ugress, men det er skikkelig pent! Det må være det fineste ugresset jeg vet om iallefall. Derfor har jeg mange ganger lurt på hvorfor i alle dager det er et ugress i det hele tatt!

Men det vet jeg nå. Det er på grunn av måten det sprer seg på. Det vokser overalt og kveler alt annet. Det negative med ugress er ikke egentlig at det er stygt (nødvendigvis), men at det ødelegger for de tingene som var plantet der. De som er plantet med en plan og med omsorg.

Det er på samme måten med synd. De tingene som Gud har definert som synd er ikke nødvendigvis galt i seg selv, men det er galt fordi det kveler det Gud hadde tenkt for oss. Hans perfekte plan blir kvalt av ting som tar vår tid og oppmerksomhet. Dette gjelder ikke nødvendigvis all synd. Noe er bare galt også. Som å drepe.  

Andre ting er galt fordi det tar vår oppmerksomhet bort fra Gud. Disse tingene er ikke noe som bibelen nødvendigvis forbyr, men det kan være lurt å være forsiktig for det. Du må tenke deg litt om, og finne ut hva som påvirker deg. Både negativt og positivt. 

Jeg vet at jeg ikke bør se skrekkfilmer fordi jeg blir påvirket. Jeg blir redd av det, og redsel kan gjøre at du mister fokuset på Gud. Jeg vet at dette ikke er bra for meg, det er forferdelig å gå rundt å være redd hver gang du er alene i mørket (jeg slipper det nå).  

Kanskje du skal tenke deg litt om, og finne ut hva som kan være ugress i ditt liv. Selv om det ser bra og positivt ut i fra utsiden, så er det du som vet best om det påvirker ditt forhold til Gud. 

Det som er så bra er at Jesus er hanskene våre. Han hjelper oss å luke bort det som er negativt. Det vil alltid komme noe nytt, men hvis du tar det etterhvert blir det ikke så vanskelig å holde hagen din ved like:)

Bevar ditt hjerte fremfor alt du bevarer for livet går ut i fra det. sal.ord. 4.23.

, Sokndal

Bor på Haua med mannen min, Thomas, i et oppussingsprosjekt med mye potensiale. Er 25 år. Lærer. Jeg er glad, venn med Jesus, positiv og variert. Har en drøss med hobbyer, og liker alt som er kreativt, spennende, og smaker søtt! Det skjer så mye bra i livet mitt; Masse små Mirakler som jeg vil dele med dere!

Instagram: Ingrid0123

Anbefalte Innlegg:

Arkiv

hits