august 2017

Litt mer hobby

Hverdagen er nokså mye preget av hobby, selv om jeg ikke får tid til å lage alt jeg har lyst til! Jeg hekler og syr. 

På lørdag var jeg på torgdag i bygda, og solgte litt småting på stand. Salget gikk bedre enn ventet, så det gav meg også litt ekstra "guff" til å lage mer. Fikk også en bestilling på et babysett til gave, så det må jeg få sydd i helga. Sånn er kjekt! Greit når jeg kan tjene litt penger, så ikke hobbyen bare blir en utgift! Pengene som tjenes blir nok fort brukt til mer stoff :D 

Litt små hekledyr er fint til vognpynt, leker, osv...

Disse to luene ble bestilt av svigerinna mi, til ettåringen :)

 

Den travle hverdagen innføres

Vet ikke om jeg har nevnt at det å starte på jobb igjen tar litt mye av kreftene mine? 

Ikke det at jeg er utslitt eller noe, men etter jobb, så er det bare så mye mindre tid og energi igjen når man er vant til ferie! Det har tydeligvis resultert i en uplanlagt bloggpause - selv om innleggene egentlig stabler seg opp. Jeg får bare ikke tid! 

Men jeg begynner å komme inn i hverdagen igjen, og venner meg til at jeg ikke kan få gjort like mye "gøy" som jeg kunne i sommerferien. Jeg har startet opp med ungdomsarbeid, LIFEgrupper, norskundervisning og hundekurset starter neste uke. 

I dag har jeg bare èn post på programmet etter jobb. Så kanskje blir det tid til litt hekling og serie-seing med mannen :)

Beautiful

Naturen er noen ganger helt ubeskrivelig vakker. Et bilde er talende, men tusen ord er virkelig ikke nok til å beskrive hvor vakkert alt er i virkeligheten. 

Det tar på

Nå har jeg vært på jobb igjen i litt over en uke, og det tar på! Etter bare noen dager ble jeg forkjøla, og har enda ikke fått helt igjen kreftene. Men nå er det på bedringens vei. Jeg må "overleve" til helga. Fredag skal jeg jobbe(på skolen), jobbe mer(i planteskolen), og så bursdag på kvelden. Det blir nok litt stridt! Men så er det helg, og da tror jeg nok jeg skal komme meg ovenpå igjen :) 

Ellers er det veldig mye kjekt som skjer! Nå har jeg klart å ha alle møter med LIFEledere som jeg hadde frist "innen august" til å treffe. Jeg har også begynt å komme inn i jobbhverdagen (som er en del travlere enn i fjor), og jeg gleder meg til det blir mer hobby-tid også igjen :)

Babysett

Her har jeg sydd en omslagsbody og en lue i restestoff. Moro å få brukt opp noe rester, og kjekt at jeg endelig fikk til trykknappene fra prym! Det var sinnsykt mye arbeid å sy på èn og èn knapp! 

Stoffet er egentlig ikke helt min stil, men jeg synes det ble skikkelig koselig allikevel :) 

Kjekt å sy babyklær. De er så kjappe, enkle, og bruker ikke opp stoffet med en gang :) 

Litt Ninja

De første ukene var hun liten nok til å krabbe under sofaen. Nå er det lenge siden hun har prøvd. Hun er høyt og lavt, overalt. Mer og mer voldsom - men heldigvis lærer hun også mer og mer å oppføre seg. 

I farta!

Hun elsker å samle på ting. Elsker å finne "noe nytt" som hun ikke har fått ta før. Som en gjests sko, eller veska mi som stod på gulvet. Alt havner i reiret.

 

På tur er hun faktisk kjempeflink! Går nokså fint i bånd, tuller mindre og mindre, og er bare helt herlig. 

På fisketur var hun litt redd fisken, men ellers både tålmodig og trivelig selskap :)

Å ha en valp gir meg så mye glede! Selv om hun kan irritere en gråstein noen ganger, ville jeg ikke byttet valpetida mot noe! Det  er mye sjarm i en ramp :) 

<3LIVET

Hjertelivet er en versjon av Nye Testamentet i en versjon som er rettet mot tenåringsjenter. Oversettelsen "hverdagsbibelen" er leservennlig; den gjør språket mye mer - ja - hverdagslig. I tillegg er det en del ekstra-greier som spørsmål/svar, vitnesbyrd og anbefalinger. Jeg likte bibelen kjempegodt, og har kjøpt en til tantejenta. 

Denne oversettelsen gjør bibelen mer forståelig. og mer lesbar! Ikke bare for tenåringsjenter, men for alle. Den kan kjøpes for en hundrelapp HER. En annen bibel med samme oversettelse er Tweensbibelen

Jeg elsker å lese i bibelen. Og jeg elsker når oversettelsen er til hjelp, og ikke til hindring for forståelsen. Det er godt å ha noen "enklere" oversettelser når du treffer på et vers du ikke forstår. Nå for tiden leser jeg i The Message. Den skal jeg også skrive om snart. 

Leser du i bibelen?

Hvilken oversettelse liker du best?

Sosialisering

Når man har en liten valp i hus, er det viktig med sosialisering! Senest i går måtte jeg bære Ninja (som begynner å veie en del!) et stykke, fordi hun ble vettskremt av ei dame på rulleski :P 

Nå har hun fått seg et par hundevenner. Det er så kjekt å se når de leker sammen. Og nå i slutten av August begynner vi på hundekurs, så da får hun nok enda flere venner :)

Tikken! Du har'n!

 

Søtingene :)

Blood of the fold

"Book three of The sword of truth."

 

"Blood of the Fold (Sword of Truth, Book 3)" av Terry Goodkind

Boktittel: Blood of the fold

 

Forfatter: Terry Goodkind

 

Innhold: Den tredje boka i serien om Richard Rahl var like god som de andre til å holde spenningen oppe. En god fantasy, men av det mer brutale slaget. 

Min mening:  Boka var en verdig oppfølger, men jeg trodde helt til slutten av boka at det skulle være en triologi. Nå ser jeg at det er 18 bøker i serien! Spørs om jeg noen gang kommer så langt... Nå blir det i hvert fall en fantasy-pause, tror jeg... 

 

Terningkast: 4, Sidene flyr av sted!

 

BildeKilde

London på egenhånd

Det aller, aller meste av tiden i London holdt vi oss samlet: Jeg, Bente og Linda. Men da de to jentene ville gå på en (dyr) musikal (som jeg hadde sett før), meldte jeg meg ut, og forsikret de andre om at jeg skulle klare meg alene et par timer. 

Jeg trodde kanskje det skulle bli en smule ensomt, men faktisk var det å være i London helt på egen hånd en veldig positiv opplevelse! Borte var alt stresset, selv i en diger folkemengde! Tid til å fotografere uten å løpe etter de andre. Tid til å se på folk uten å gjøre noe spesielt annet. Tid til å spille litt pokèmon i storbyen, og tid til å bare være....

Trafalgar Square

Pust i travelheten

Og bare se på barna som lekte og duene som vaglet seg på grena...

London er faktisk en helt egen opplevelse helt på egenhånd :)

Nysydd Cardigan

Dette stoffet gravde jeg fram fra syhylla, og kunne såvidt huske hvor jeg fikk det fra! Det var et stoff jeg fikk fra grandtante for to år siden, da hun ryddet litt opp i stofflageret sitt. Dette er altså gjenbruk (på en måte), og helt gratis (for meg). Ble fornøyd med resultatet! Eneste er at stoffet har litt lett for å krølle seg... 

Brukte et mønster jeg fant i et "Alt om håndarbeide"-blad som jeg lånte på biblioteket! 

Så den brukbar ut? 

Andre der ute som syr noen av klærne sine selv? :)

Hillsong Conference, London

De første dagene på jobb har vært travle, og da går det litt utover bloggen. Men jeg har MASSE å skrive om enda! Det får bare komme etterhvert som jeg får tid :)

 

Da vi var i London, var det jo Hillsong Conference som var hovedmålet! Konferansen varte i tre dager, og bestod av kristne møter, ledersessions, seminarer, smugle inn godteri, og dokø. 

Møtene stod helt til forventningen! Det er noe magisk med å være sammen med tusener av andre kristne! Samstemte hjerter som jubler og synger i symfoni. O2 Arena har plass til 20 000 personer, og var godt fylt opp til de aller fleste møtene! Spesielt på kvelden ble det ganske crowded! Til sammen hadde over 19 000 ulike inviduelle personer vært innom konferansen i løpet av de tre dagene! 

Talere fra hele verden som utfordret, inspirerte og oppmuntret oss! Talen jeg husker best er nok Jentezen Franklin: The seventh hand. (Se den her). Små-talene "Spheres" gjorde også vanvittig inntrykk, og inspirerte meg! I tillegg var jo Craig Grochiel et klart høydepunkt (han var noe av grunnen til at jeg reiste!). 

Jeg fikk ikke lov til å ta med kamera mitt inn i salen (det er visst for "profesjonelt" -.-), så bildene nedenfor er fra et vanlig møte på Hillsong - ikke den gigastore scenen konferansen var på. 

Etter tre dager på Hillson Conference var vi nemlig ikke lei, så vi tok turen innom søndagsmøtet også før vi reiste hjem til Norge igjen! Der var vi så heldige å få høre Phil Dooley fra Sør-Afrika tale! 

Virkelig en helg full av inspirasjon, glede, og initiativ inn i det nye skoleåret - og for den saks skyld: menighetsåret. Jeg gleder meg :)

Litt fra London

Jeg elsker å reise! Og selv om dette ble fjerde gangen min i London, er det alltid noe forfriskende med å komme seg litt ut av hverdagsrutinen og synene hjemme. 

Det var jo ikke egentlig planen å reise til London igjen så snart (var der i oktober i fjor), men så fikk jeg nyss om Hillsong Conference. Og så skjønte jeg at jeg faktisk hadde mulighet til å reise! Og så bare bestilte vi!

Men jeg har aldri opplevd en tur der så mye "gikk galt". Først hadde vi ikke bestilt bagasje på den første flygningen (1500kr ekstra!!). Vi bestilte turen èn dag lenger enn vi egentlig hadde tenkt (hvordan går det an når vi er tre stykker som bestiller!?). Ei av de som skulle reise, ombestemte seg pga. terrorhandlingene tidligere i sommer, så da var vi bare 3 på tur, med fire billetter (men fikk heldigvis Linda til å steppe inn på en ukes varsel eller noe). Og sist, men surest: Thomas hadde med seg feil pass (et som var gyldig, men meldt savnet). Vi har enda ikke funnet det "nye" passet hans. Han fikk ikke reise, så stakkaren måtte bare kjøre hjem igjen. Og jeg må innrømme at turen ble litt mindre vellykket for meg også, på grunn av det... 

 

Det ble frokoster på cafe (ca 70kr) og frokoster fra Lidl (ca 7 kroner). God stemning, fint vær. 

 

I gatene er det alltid liv. "Alle" er jo innom oxford street når de er i London. Men jeg vil også anbefale Peckham. Det er et spennende, flerkulturelt område med en del billige butikker, mindre turister, og sjarm. Men kanskje ikke det tryggeste området på nattestid...

Vi var også innom noen av de vanlige "sights'ene," men siden alle hadde vært i London før, trengte vi ikke ta hele regla på nytt... Her er Trafalgar Square. Ungne var helt ville etter Pikachu!

Jeg var for første gang innom Hamleys, og ble som et barn med èn gang! Det var som å lese Charlie og sjokoladefabrikken igjen! Verden ble full av magi: Magiske, selvlysende ballonger, flyvende feer, og alle regnbuens farger i yrende liv! 

Det ble en del tid til Shopping, og noe sightseeing, Men det som var hovedpoenget med turen, kommer i  neste Londoninnlegg! :)

Siste rest

Nå er det bare ei stakkarslig lita helg igjen av sommerferien min. Det har vært en god ferie (selv om den aldri blir lang nok) med østlandstur, londonferie, venner, ny valp, og relativt mye hjemme-tid (noe som har blitt MYE viktigere for meg etter at vi kjøpte hus). I dag, lørdag, skal jeg nyte siste rest av frihet og ferie, og gjøre det som faller meg inn av lesing, rydding, sying, leke med Ninja, kanskje gå en tur... Søndag skal vi inn til Sandnes og besøke svigerinna og familien.

Det føles tungt å måtte begynne å jobbe igjen, men jeg vet i fra tidligere år at det alltid går helt fint når det bare kommer i gang... Og det blir jo utrolig koselig å treffe igjen mange av elevene jeg har hatt tidligere, og høre hva de har opplevd i sommer! 

Hvordan har din sommerferie vært? :)

Stone of Tears

"Book two of The sword of truth."

"Stone of Tears (Sword of Truth, Book 2)" av Terry Goodkind

Boktittel: Stone of tears

Forfatter: Terry Goodkind

Innhold: Eventyret til Richard Cypher og Kahlan Amnell fortsetter, men nå ser det ut til at de to - som endelig skimtet lykken - blir dratt i hver sin retning i en verden som vingler på kanten av stupet.

Min mening:  Dette var en spennende bok, som gav meg den fantasy-gleden jeg elsker. Men det var også en av de mer brutale og ekle fantasy-romanene jeg har lest. Historien er spennende, og den har mange interessante personligheter, og en handling som får deg til å måtte lese videre. Den tar også opp interessante filosofiske tema: Kan en god handling være ond dersom resultatet er negativt, eller er det "tanken som teller"? 

Terningkast: 4, Sidene flyr av sted!

BildeKilde

Hide Away Hoodie

En ny syfavoritt er oppdaget! Denne hettegenseren kostet omtrent 300kr i materialer, men det var verdt det! Jeg elsker mønsteret, som kommer fra Ottobre. Jeg kommer garantert til å sy flere slike gensere i fremtiden. Den er god å ha på seg, fin i størrelsen, og et fint snitt. Dessuten genialt med lommer. 

Et eventyr i nabolaget

Det er ikke så mye som skal til for å være på eventyr for en liten valp. Ninja elsker å utforske høyt gress, sand, gjørme (!!), eller noe så enkelt som en kongle. Alt er gøy, og alt er spennende! 

Allerede ser vi at hun har vokst en del! Beina er kjempelange, og hun klarer nå å gå ned trappa selv ;)

Hun fikk et litt-for-brutalt møte med vannet for første gang da hun hoppet gjennom en gresstust, og havnet i den dype elva, Hun så ganske så stakkarslig ut da hun kom opp til overflata gjennomvåt og svømte forskrekket mot land. Etter det har hun holdt seg unna elva...

 

Heldigvis trives Ninja godt i hagen, så vi kan ha henne løst der mens vi er ute. Det har jo hendt at hun gjemmer seg under en busk, og ikke vil komme ut igjen... Men vi jobber med innkallingen :P 

På eventyr i nabolaget treffer vi på mange artige skapninger. For eksempel de trivelige endene som bor rett nedenfor oss...

 

Eller den hvite kaninen som hopper rundt på lekeplassen...

Kjekt å gå ut på eventyr :)

To innflytningsfester på to dager!

Nå er jeg inne i siste uka av sommerferien, og ting skjer så fort at jeg er to uker på etterskudd med bloggingen! Har vært i London, kommet hjem, og opplevd masse som må blogges om. Samtidig har ting stablet seg opp hjemme: husarbeid, menigheten, vennskap, planter, bøker og hobby slåss om tiden min! 

Men det jeg egentlig ville dele var litt bilder fra en bytur jeg var på før ferien! Først reiste jeg til Caroline som nettopp hadde flyttet inn i ny, flott leilighet i Stavanger. 

Mange fine jenter var med, men det var de to små guttene som stjal hele showet! En kjempekoselig kveld med fine folk, herlig gjærbakst og gode samtaler. 

Jeg fikk overnatte hos Caroline, og neste morgen var vi klar for å utforske Stavanger by! Selv om jeg bor nokså nært Stavanger, har jeg ikke gått så mye rundt i byen. Vi reiste alltid på handlesenteret kvadrat som tenåringer, og det ligger et stykke utenfor byen... 

Vi fikk med oss fargegata, mange rare smug, folk,  tagging, og en fin lunsj :)

 

Så bar det av sted på neste innflytningsfest! Monica hentet meg, og vi brukte resten av ettermiddagen på å rydde ting på plass før gjestene ankom. Mange nye folk, men særdeles koselig :)  Enda to venninner som er ferdig utdannet, og har kommet seg i arbeid.

Når Thomas kom og hentet med på kvelden, var det utrolig hvor kjekt det var å treffe Ninja igjen! Man knytter seg jammen utrolig fort til en liten, plagsom pelsball!:) 

Sydd blomstrete zadie-kjole

Jeg hadde litt igjen av den fine scooba-stoffet jeg kjøpte i Marokko, og hadde bestemt meg for at jeg ville bruke det til en zadie-kjole (årets favoritt-mønster!) For å få nok til en hel kjole, kjøpte jeg svart scooba-stoff på ebay. Det funket bra :)

Hva synes du? Er den brukbar?

Endelig ferdig med albumet!

Jeg har et system som jeg liker veldig godt når det gjelder bilder. Jeg tar vare på alt mulig på pcen, men når året er slutt, velger jeg ut de 300 beste bildene fra det året, og bestiller bilder til album. Jeg kjøper albumene på Europris. 

Det er så kjekt å se tilbake på bildene, og mye mer overkommelig enn de tusenvis av bildene på pc'en... 
Herlige sommerminner fra Albania <3

 

Og dette er jo ikke så mye arbeid egentlig. Litt i utvalg, men det er nokså kjekt, faktisk. Men den store tidstyven kommer når jeg skal fylle de hvite områdene på siden av bildet. Der er det plass til å skrive ned gode minner, morsomme sitater, hvem som er på bildet, eller hva jeg husker best fra den dagen. Jeg skriver også dato på alle dagene, og ser at det er utrolig mye jeg hadde glemt om jeg ikke gjorde dette. Det er virkelig vedt tiden. Men dette gjorde at jeg i år ikke ble ferdig med 2016-albummet før  i slutten av juli! Ja, ja: Bedre seint enn aldri ;)

Pleier du å printe noen bilder, eller har du alt digitalt? 

Hjelpsomt besøk og omvisning i lokalmiljøet

For en liten stund siden hadde vi besøk av pappa og kjæresten hans. De hjalp oss å bytte resten av vinduene i huset (herlig!!), i bytte for litt oppvartning og matlaging. Det ble også tid til litt kos, tur og sightseeing. Vi tok med paps til Ruggesteinen; en stein som veier anslagsvis 60-70tonn, som jeg (!) klarer å bevege på. 

Spreke pappa'n min :)

 

En plagsom "hjelper"

Å sy før Ninja og å sy etter Ninja er to forskjellige verdener. Dersom jeg legger stoffet utover gulvet, ligger Ninja oppå. Dersom jeg klapper det fint utover, for å bli kvitt alle skrukkene, biter hun seg fast i en ende, og drar hardt. Dersom jeg mister en klype på gulvet, snapper hun den opp, og bærer den stolt til reiret sitt. 

Men søt er hun, jo :)

Sysaker, beware!

Gjøre det koselig i stua

 

For tida har jeg skikkelig dilla på denne mintgrønne fargen! Jeg faller for alt mintgrønt! Jeg tenker jo at jeg har min egen frie vilje, og ikke er så opptatt av hva som er in. Men samtidig ser jeg at dette er en veldig in-farge akkurat nå for tiden, så jeg blir nok underbevisst påvirket allikevel... 

Men, men. Jeg liker altså mintgrønt veldig godt! Og da gjør det meg ingenting at det er mange ting å velge i i den fargen nå for tiden :)

Urtene på kjøkkenet vårt har fine IKEA-potter å stå i. 

 

Oppussingen går stadig fremover, og nå er ny peis på plass, med denne fine murveggen bak. Har pyntet med litt blomster og småting på siden... 

Jeg liker å ha det koselig rundt meg, og merker at det er mye lettere å holde det ryddig i de rommene vi har pusset opp.

Har du en farge som du har litt dilla på for tida?

De 25 universelle prinsippene om relasjonsbygging

"For å bli lykkelig med en mann, må du forstå ham godt og elske ham litt. For å bli lykkelig med en kvinne, må du elske henne mye og ikke prøve å forstå henne i det hele tatt."

"De 25 universelle prinsippene om relasjonsbygging - oppdag prinsippene som aldri slår feil" av John C. Maxwell

 

Boktittel: De 25 universelle prinsippene om relasjonsbygging

 

Forfatter: John C. Maxwell

 

Innhold: Boka inneholder 25 prinsipper som hjelper deg til å skape gode relasjoner med menneskene rundt deg. Det er ikke de smarteste som når lagt i livet; det er de med best menneskekunnskaper, og som vet hvordan de skal bruke den. 

 

Min mening: Boka var nyttig! En del av prinsippene sier seg selv, men boka er full av gode påminnelser. Og èn av dem "Vi kommer opp på et høyere nivå når vi behandler andre bedre enn de behandler oss" passet rett inn i hverdagen min da jeg leste det ;) Så: Relevante, nyttige, og relativt lettleste, korte kapitler. Han bruker humor, mye sitater, og historier som er lette å kjenne seg igjen i. 

 

Terningkast: 5,Anbefales til alle! John Maxwell er også kristen, så verdiene passer kanskje aller best dersom du tror på Gud. Men nyttig uansett :)

 

BildeKilde

, Sokndal

Bor på Haua med mannen min, Thomas, i et oppussingsprosjekt med mye potensiale. Er 25 år. Lærer. Jeg er glad, venn med Jesus, positiv og variert. Har en drøss med hobbyer, og liker alt som er kreativt, spennende, og smaker søtt! Det skjer så mye bra i livet mitt; Masse små Mirakler som jeg vil dele med dere!

Instagram: Ingrid0123

Anbefalte Innlegg:

Arkiv

hits