august 2014

The Art of Mentoring

"The two greatest days of your life are the day you were born, and the day you found out why."

"The Art of Mentoring - Embracing the Great Generational Transition" av Darlene Zschech

Forfatter: Darlene Zschech

 

Boktittel: The Art of Mentoring (Kunsten å være mentor)

 

Innhold: Darlene er lovsangleder og driver mye arbeid i menigheten Hillsong Australia. The Art of mentoring er en bok med hennes erfaringer, refleksjoner og konklusjoner om å være en mentor - med andre ord å lede andre til å nå sitt fulle potensiale. Med å sette fokus på ulike verdier, gir Darlene oss en god guide for å bli bedre ledere, spesielt i menighetssammenheng. Boka er praktisk, lett å forstå, og bygd på solide bibelske prinsipper som holder.

 

Min mening: Boka var absolutt nyttig, mest av alt for personlig bruk. Om boka har gjort meg til en bedre leder er jeg ikke sikker på, men den har helt klart pekt ut noen områder i mitt liv som jeg trenger å bearbeide for å bli en bedre leder. Den har også inspirert, og gitt mange gode påminnelser.

 

Terningkast: 4. En nyttig hjelp i hverdagen. Jeg anbefaler den faktisk til alle kristne. For du er alltid et forbilde for noen. Og hvis ikke bør denne boka gjøre deg til det.

 

I samme gate har jeg også lest Coaching - Hva, hvordan, hvorfor. Den kan du lese om du vil ha enda mer konkrete tips om virkemidler du kan bruke i en mentoring/coaching-samtale. (Gav den terningkast 3) og Christine Caines' bok Ungdomsarbeid har jeg jo anbefalt flere ganger. Veldig praktisk, veldig bra! (terningkast 5)

BildeKilde

#bok #bokanmeldelse #bokanbefaling #bøker #anbefalt #anbefaling

Valgets Kvaler

I dag skal vi i bryllup igjen - mest sannsynlig årets siste. Og jeg har enda ikke klart å bestemme meg for hvilken kjole jeg skal bruke...

Kanskje en liten pros-and-cons-liste kan hjelpe meg...?


+ Er skrekkelig fin

- Brukte den nettopp i juli

+ Sommerlig og frisk

+ Thomas har slips som matcher
+ Har sydd den selv

- Litt usikker på om den sitter fint nok på

+ Fargen er magisk

+ Har neglelakk som matcher.

 

Æsj, egentlig har jeg lyst på en korallfarget kjole med åpen rygg og langt slep og diamanter... Men den har jeg ikke funnet enda (til en fornuftig pris, i hvert fall).

Noen som har en mening om dilemmaet mitt? :)

Se hva som ventet oss på hotellrommet...

Før vi reiste på bryllupsreisen vår, sendte vi en mail til hotellet for å sjekke at alt var i orden og si at vi skulle på bryllupsreise, slik at de var oppmerksomme på det. Og når vi kom inn ble vi møtt av flere hyggelige overaskelser!

 


I tillegg til denne søte dekorasjonen på senga, hadde vi fått en lokal hvitvin. Litt dumt siden ingen av oss drikker alkohol, men vi bestemte oss for å ta flaska med hjem som et minne. Den var jo veldig fin, da! Og utrolig hyggelig gjort av hotellet.

 

Leiligheten vi fikk var nydelig, og det var god plass. Vi storkoste oss rett og slett på det nydelige rommet vårt!


 

På utsiden hadde vi en liten balkong med utsikt ned til sjøen. Her var det herlig å sitte på kveldene å prate og nyte livet i mellom 20 og 25 grader. Vi så virkelig været i Bulgaria fra den beste siden!


Åh, jeg elsker å være på ferie! Og det var litt spesielt, for selv om jeg og Thomas har reist mye i sammen, så har vi aldri vært i utlandet bare oss to før. Herlig, herlig :)

Et artig DIY-prosjekt - Pinata!

For en liten stund siden tok jeg og Maria på oss å lage en Pinata (Pinjata) til det første ungdomsmøtet i høst. Vi startet med aviser, limblanding av mel og vann, en hvit søppelpose, og masse pågangsmot.

Etter en del kliss, så vidunderet slik ut:

Vi mistet aldri troen på prosjektet... Men vi ble kanskje litt nysgjerrige på resultatet underveis :)

 

Men etter et par dagers tørketid, og noen lag med silkepapir og fjær, ble Pinataen heeelt førsteklasses. Og FULLSTAPPET med godterier :)


Andre som har prøvd seg på å lage en pinata? Det er jo ypperlig til barnebursdager! :)

#DIY #Hobby #prosjekt #pinata #kos

Indias Datter

"Kanskje var det en årsak til smerten vår. Kanskje er det dette vi er ment til å gjøre."

"Indias datter - roman" av Shilpi Somaya Gowda

Forfatter: Shilpi Somaya Gowda

 

Boktittel: Indias Datter

 

Innhold: Usha blir født under en dødsdom, bare fordi hun er jente. Men en spennende historie blir satt i gang da moren hennes, Kavita bestemmer seg for å redde jentebarnet og gi henne opp til et barnehjem. En historie om tilhørighet og familie, om meningen med livet, og om å finne seg selv.

 

Min mening: Historien er ikke unik, men god. Den indiske kulturen fargelegger boka på en kjempegod måte, og tilsetter alt det som trengs av krydder. Knyttet sammen med amerikansk kultur blir mixen uslåelig, men full av utfordringer. Boka lærte meg mye om Indisk kultur, og vekket følelser som sorg, glede, medlidenhet og kjærlighet for karakterene. Til og med de karakterene jeg ikke likte i begynnelsen!

 

Terningkast: 4. En sterk firer fordi den fenget, men ble ikke slukt hel. Jeg anbefaler den til deg som liker en god drama-roman, og vil lære litt mer om India(et land jeg synes er intenst spennende)

 

I samme kategori finner du for eksempel Reisen Hjem, som jeg likte enda bedre. 

BildeKilde

#bok #bokanmeldelse #bokanbefaling #bøker #anbefalt #anbefaling

Blonde Ingrid er Hjemme igjen

I går kom vi hjem fra bryllupsreisen til Bulgaria, og jeg er sprekkferdig med bilder og historier derfra! Men er enda litt i fare for å få sjokk av den bråe overgangen fra slappt sydenliv til full oppstart på skole, jesusgrupper, ungdomsarbeid og hverdag, med alt det inneholder. Må liksom bare prøve å holde hodet over vannet de neste dagene, tror jeg. Dessuten har jeg enda noen bilder fra før bryllupsreisen som ikke har blitt lagt ut på bloggen - og jeg er jo litt glad i å ha ting nogenlunde kronologisk. Så bryllupsreise-innleggene får komme etterhvert.

Overskriften ble på en måte litt tøysete, men jeg har faktisk blitt mye lysere i håret i ferien. Mørkeblond kanskje. Bildet nedenfor tok Thomas på Molde Jazzfestival i sommer da jeg prøvde parykker :)Borte bra, hjemme best, er det noe som heter. Nå er jeg sprekkferdig til å komme i gang med en spennende hverdag som skal bestå av å studere Kunst og Håndtverk, Bli kjent med og utfordre flere ungdommer, Møte de nydelige jentene i Jesusgruppa og lære mer om Gud sammen med dem, Fortsette å nyte tilstanden som nygift med min elskede Thomas, og sjonglere alle andre småting som skolebøker, skjønnlitteratur, avstandsforhold til venner, og tid til å slappe av.

Livet er virkelig fullt av muligheter, og jeg GLEDER meg til en NY HØST!

Gammeldags Photoshoot

Noen ganger må jeg minne meg selv på at man får ikke mer moro enn man lager selv. En slik kveld hadde jeg nettopp da Cathrine foreslo å kle oss ut og ta noen "gammeldagse" bilder. Vi ble ikke helt enig om om det var 60-talls eller 90-talls-stil vi gikk for, så det ble mulighens en blanding. Ikke vet jeg. Kjolene er i hvert fall arvet av bestemor, og kommer nok fra 60-tallet. Moro!


 


Hadde litt små-problemer med fokuset på noen av bildene. Men pytt, det er stemningen som gjelder :)
Andre som liker å finne på noe spesielt, i stedet for å alltid gjøre de samme tingene?

 

#photoshoot #foto #tema #60s #photo

Pynt og fest i Malin og Asbjørn sitt bryllup

Festen til Asbjørn og Malin var herlig - mange flinke talere, mye søte øyeblikk og romantiske overraskelser. Fargetema bestod av tre farger; creme, lyng, og indigo. Pyntingen var svært gjennomført. Bare se her:

 

I tillegg hadde brudeparet et solid (!) gjestebord med mange ulike måter å sende en hilsen til brudeparet. Først ut var en "flaskepost" hvor man skrev et brev til brudeparet som skulle åpnes om ett år, to år, fem år, osv.

De hadde også en bok for visdomsord hvor gjestene kunne gi sine beste tips...


Og en fotobok som også var gjestebok. Veldig koselig å skrive rundt, mellom og oppå bildene av brudeparet.

Og siste innslag på bordet var et fingeravtrykk-tre hvor alle gjestene la igjen et fingeravtrykk med et stempel, og skrev navnet sitt ved siden av. Et flott minne å ha!

 

Bordkortene tok igjen det naturlige preget som vi finner ellers i pynten.
 

Litt utpå kvelden hadde bruden en liten overraskelse på lur. Hun hadde skrevet om "deres sang" -en Alan Jackson sang - slik at den passet enda bedre til henne og Asbjørn. Denne sangen sang hun til ham. Det var veldig rørende, og hun sang utrolig fint! Etterpå sang Monica (en annen studentvenninne) sangen igjen - originalversjonen - mens brudeparet tok en dans. 
Brudeparet delte seg opp, og danset med sine nye svigerforeldre. Andre begynte å henge seg på, og vi fikk en god liten dansestund :)

Har du vært i bryllup i sommer?

Sunn, billig, og enkel middag

Her kommer et lite middagstips:

Laks med søtpotet og brokkoli. Veldig enkelt, veldig kjapt, og veldig godt.

Til en person trenger du: 1 laksefilet, 1 passe stor søtpotet, litt av en brokkoli, krydder og olje(raps eller solsikke for eksempel).

Slik gjør du: Sett ovnen på 200 grader. Begynn med å skrelle og kutte opp søtpoteten i staver, tøm over litt olje, krydre(jeg brukte spisskumin, hvitløk og peppermix) og sett dem i ovnen. Der skal de stå i ca 20 minutter.

Mens du steker fisken i steikepanna, kan du kutte opp noen buketter med brokkoli. Dryss brokkolien over potetene fem til ti minutter før de skal ut av ovnen. Da blir de crunchy og gode. Fisken kan krydres med salt og pepper, men denne gangen brukte jeg et ferdig fiskekrydder fra Cemo, som er sykt godt. Og etter en halvtime har du altså laget dette sunne herremåltidet som koster en slikk og ingenting (fisk: 20kr, brokkoli: 3kr, søtpotet:7kr= 30kr for 1 porsjon)

Hvis du har et godt middagstips, tar jeg imot med takk!

Gud vil bruke deg - Akkurat NÅ

"Fjellturer er til for utsikt og inspirasjon, men frukt dyrkes i dalene"

"Gud vil bruke deg - akkurat nå" av Tobymac

Forfatter: Tobymac

 

Boktittel: Gud kan bruke deg - akkurat nå (City on our knees)

 

Innhold: Tobymac bruker boka til å dele inspirasjon og hjertesaker gjennom historier. Boka inneholder mange små historier på 2-4 sider som handler om mennesker som har blitt brukt av Gud til å gjøre noe stort, eller som kom seg igjennom en veldig vanskelig situasjon. Boka er også veldig lettlest, siden den er delt inn i småstykker.

 

Min mening: Hver historie er forskjellig, men felles har de alle at de er fullspekket med inspirasjon og motivasjon for leserne. Jeg ble mer og mer ivrig etter å gjøre en forskjell i verden etter å ha lest historiene. Dette var virkelig en bok som ikke bare får deg til å tenke, men til å gjøre noe!

 

Terningkast: 5. Sjeldent mye god inspirasjon samlet på ett sted. Jeg anbefaler den til alle! Ung og gammel, interessert eller ikke. Bli litt tent i brann du også!

 

Fikk boka av ei venninne som hadde likt den så godt. Nå har jeg lyst til å gi den videre også! Boka er inspirert av en sang Tobymac har skrevet som heter City on our knees. Den lå på første plass på Billboards lister i 13 uker for beste kristne låt. Hør den HER. Den handler om å gjøre en forskjell, og å stå sammen mot urettferdighet. Les om litt mer av tankene mine som kom etter å ha lest boka HER.

BildeKilde

#bok #bokanmeldelse #bokanbefaling #bøker #anbefalt #anbefaling

Malin og Asbjørn sier Ja.

Jeg nevnte så vidt på bloggen at vi var i bryllup i slutten av juli. Nå kommer et innlegg med bilder fra vielsen, og noen sneak-peak fra da vi tok hovedbildene (Thomas var fotograf, og jeg var assistent). Jeg legger ut et innlegg senere også med litt bilder fra festen og pyntingen - ble for mange bilder for ett innlegg ;)

Aller først møtte vi Malin på frisørsalongen hvor hun ble stylet og sminket mens vi tok bilder av kjolen og tilbehøret. Ja, også henne selv så klart.
Vielsen var kort, to the point, rørende og herlig. Vi fikk latter, store smil, gledeshyl og to tydelige JA.

Ja, og for ikke å glemme et kyss da. Selv om dette var mer som klining. :)

 

Malin og Asbjørn hadde en brudepike, og en brudesvenn, som begge var søsken til bruden. Søtingene ^^

Vi var på tre ulike steder for å ta hovedbildene. Ett av dem var i et studio, og to utendørs.
Det er alltid stas å være i bryllup, og spesielt til venninner! Nå gleder jeg meg bare til neste, som kun er en drøy uke unna! (vet enda ikke hvilken kjole jeg skal gå med!!)

#bryllup #vielse #fotograf #bryllupsfotograf

DIY - sy posepølse

 

 

Det kan være et kaos med alle bæreposeneman får når man handler. Men en beholder til posene kan også være en dekorativ del av interiøret. Du kan faktisk sy den helt enkelt selv, uten mye forkunnskaper om symaskinen. Her kommer en liten trinn-for-trinn forklaring.

Det du trenger:

Stoff til pose og hank (60cm*40cm + 30cm*5cm)

Stoff og bånd til pynt - gjerne rester (Kan sløyfes)

Strikk til bunn og topp (jeg brukte under 30cm)

 

1. Mål opp et rektangel med høyde på 60cm og bredde på 40 cm (eller velg selv). Jeg har i tillegg dekorert mitt rektangel (det blomstrete stoffet) med litt andre stoffbiter og bånd. Bruk fantasien, rester, og kreativiteten, eller lag en enkel, ensfarget variant, som jeg gjorde HER.

2. Brett inn kanten oppe og nede 1cm (altså de to korteste endene) og sy en søm som holder kanten på plass.

3. Sy i strikken. Legg strikken på, og fest den med noen sting frem og tilbake. Mens du syr resten av strikken på, må du dra ut strikken så langt ut som du kan. Når du slipper den etter å ha sydd den på, vil stoffet trekke seg sammen sammen med strikken. Når du kommer til enden av stoffet, klipp av strikken. 

4. Sy sammen de to langsidene, rett mot rett. Vreng posepølsa. Nå mangler du bare en hank.

5. klipp en remse på 6cm*30cm. Sy langsidene sammen rett mot rett. Vreng. Sy på hanken.

Fiks ferdig! 

Til slutt litt detaljer fra fremsiden på posepølsa mi. Jeg brukte virkelig både rester og kreativitet til å eksperimentere. Fikk prøvd ut en del nye sømmer på symaskinen også ;)

Men nå ser det ut til at jeg må sy en eller flere andre posepølser til resten av årstidene.... For denne kan jo bare brukes på sommeren!

#hobby #DIY #tutorial #sy #symaskin #poser #interiør

Hvor mye koster et bryllup?

Jeg lurte veldig på hvor mye bryllupet ville koste i forkant. Så nå tenkte jeg å legge ut  regnskapet for vårt bryllup, slik at andre som skal gifte seg har en liten pekepinn. Vi har spart mye både her og der, så alle kan ikke forvente å få det like billig, men dette kan i det minste gi deg en anelse om hvilke utgifter som finnes.
Jo, også brukte vi omtrent 2000kr på takkekortene også. Og en hel haug med timer for å levere dem. Æsj, det var ikke en gøy jobb. Herlig å være (nesten) ferdig med det. Og nå vet du at et bryllup med 90 gjester kan gjennomføres for omtrent 60 000. Men da har vi spart mange steder, altså. Men når det er sagt, så får du jo veldig masse gaver også. Vi gikk absolutt  i pluss hvis man regner med gave-verdiene.


Har du giftet deg? Hvor mye brukte dere på bryllupet?

#bryllup #budsjett #økonomi

Reisefeber hos de nygifte

Å reise på tur med Thomas er en opplevelse i seg selv. En lang stund er han helt avslappet. "Jo da, vi kjører ut takkekortene i morgen heller. Hvor ofte kan vi gå på slektstreff liksom?" Men så er "i morgen" her. Dagen før vi skal reise. Og plutselig er det tusen ting å tenke på, slik som Ingrid forutså. Mamma skal svippes hjem fra Egersund (en halvtimes tur hver vei) og en snarvisitt innom tante for å levere takkekort resulterer i en times-lang kaffeprat om den nye valpen. Også var det de takkekortene da. Som Ingrid forutså tok det ganske lang tid. Og vi snakker timer.

 

 

Og etter at Ingrid klarte å totalvrake middagen slo Thomas an med den gode gamle slageren; Kjøttdeig, ris og potetmos.Siden jeg ikke tok bilde av ulykkesstedet slenger jeg med et (hakket mer oppmuntrende) bilde av paprikaskålen til tacoen på lørdag. Vi hadde tre ulike paprikasorter som alle kommer i fra kjøkkenhagen. Tomatene var også hjemmedyrket. Dette er bensin på ilden for kone-selvtilliten. Har jeg nevnt at vi serverte hjemmelaget saft også? :)

 

 

Og når den regnfulle dagen begynte å gli over i en regnfull kveld, måtte ekteparet Støle avtale vanning av planter med noen venner, shine opp leiligheten som har forfalt litt på renhetsfonten i det siste, og så klart pakke til en ukes-lang reise i Bulgaria. Vi må legge bort tanker om regn, høst og kulde, og tenke tilbake et par uker på hvordan det føltes med 25 grader og sol. Igjen hadde jeg få passende bilder, men måtte dele et lite skudd av en rådyrkalv som vi traff på under takkekort-utkjøringen. Søtnosen ^


Dette innlegget ble skrevet i går, da vi pakket til turen. Nå er vi nok på vei mot Bulgaria i en fei. Og den kommende uka har jeg forhåndsskrevet en del innlegg. Selve tur-bildene må dere nok vente på til vi er hjemme igjen :) Wow, tenk! Nå er vi på bryllupsreise! Og snart ligger vi i varmen og soler oss. Can't wait ^^

 

Hjertegrytekluter ferdig heklet

Heklet disse fine gryteklutene i sommer. Det var et litt vanskelig mønster, men jeg fikk taket på det til slutt :)


Oppskriften finner du HER.

Hva synes du?

#hobby #diy #hekling #heklet

Bryllupsreisen nærmer seg!

Nå er det kun to dager igjen til vi reiser på bryllupsreise, og jeg gleder meg såå! Det at vi utsatte bryllupsreisen såpass lenge har hatt flere positive følger. Vi fikk tid til å slå oss til ro sammen i leiligheten, til å spare opp litt penger, pluss at vi reiser litt etter hoved-turist-sesongen, noe som er litt deilig. Nå blir det kjempespennende å se hva den lille, koselige landsbyen Balchik i Bulgaria har å by på!

 

 

I mellomtiden er alt litt travelt, og en smule stress. I går hadde vi pizza-gjester helt i fra Stavanger (Monica og Vince), og i dag skal vi på slektstreff med Thomas sin familie, før vi skal kjøre ut en haug med takkekort (DU, så mye arbeid det er!) I morgen er siste dag før avreise, og da skal jeg ferdigstille en pinata, levere eventuelle ekstra takkekort, pakke og generelt bare ordne alt som skal ordnes. Men nå roper mannen om at vi må komme oss av sted til slektstreff. Blogges!

PS: Ett lyspunkt: Vi ble bønnhørt, og passet til Thomas kom i går, så vi slapp å bestille nødpass.

#bryllup #bryllupsreise #reise #gift

En ekstra takk til... (Bryllups-kort)

Etter  bryllupet bestemte vi oss for å lage noen litt fine kort for å gi en ekstra takk til noen av de som hadde hjulpet til - som toastmaster, teknikere, servitører osv.  Der fikk de også penger, de som skulle ha det. Her er resultatet av kortlagingen:
 

De ble helt enkle og greie til slutt. For alt slikt er faktisk en del arbeid. Vet at håndskriften min er skranglete, men slik går det vel i disse pc-tider....

Jeg hadde eeegentlig tenkt til å lage alle kortene slik som kortet nedenfor. Men etter å ha laget ett, viste det seg å være alt for mye jobb. Så dette kortet gikk til en helt spesiell person; forloveren min Andrea.


Ved å lime sammen to ark, får man helt enkelt et stående kort.
Har du en plan om å gi noen en helt spesiell takk? :)

#bryllup #kort #kortlaging #DIY #kreativ

Er du klar for ferieslutt?

Nå tikker sakte men sikkert tiden ut for mine siste feriedager. Etter en forrykende lang sommerferie kan jeg ikke si annet enn at den fremdeles er for kort (Og vi snakker tre måneder her). Denne uka ligger fokuset mitt litt i mellom å tjene penger (jobbe i planteskolen) og å være sunn (spise litt mindre sjokolade) og å nyte hver eneste dag med ferie (treffe venner, lese, hobbyprosjekter osv).

Yvonne som koser med Sol på teaparty hos meg

 

 

Og på mandag(!) reiser vi til Bulgaria på bryllupsreise! Thomas finner ikke passet sitt, så vi måtte i hui å hast prøve å skaffe et nytt et. Nå ber vi om at det kommer før fredag, så vi slipper å betale masse ekstra for et hastepass... Det blir magisk å reise sammen med mannen min på vår første sydenferie. Thomas har heller aldri vært i syden før (og det er snart 15 år siden jeg var på Lanzarote). Stas! Yr melder forresten 25 grader og sol - helt perfekt!Måtte forresten kaste med et bilde av denne vakre fotomodellen; Tantejenta mi som allerede er blitt ni år nå! Og da jeg og Thomas ble sammen var hun ikke en gang fire enda... Wow, så fort det går :)

 

Jeg har også prøvd å forberede meg litt mentalt på å begynne på skolen. Har betalt semesteravgift, søkt om lån og stipent, og lest (!) semesterplanen for å finne ut hvilke emner vi skal ha i kunst og håndtverken i år. Programmet ser spennende ut, og jeg håper at ikke alt utstyret blir alt for dyrt. Har dessuten til og med mailet med læreren fordi jeg ikke kommer på skolen første dag (bryllupsreisen). Siste året som student må jeg jo prøve å henge med hele veien!

Har du begynt på skolen/jobben enda?

Føler du deg ferdig med ferie?

Fine pakker i posten (Handler du ikke kan gå glipp av)

Det er ingen hemmelighet at jeg er litt hekta på netthandel, og er stadig på leting etter billige funn. Her har jeg samlet noen av de tingene jeg har vært mest fornøyd med i det siste... Kanskje du vil kjøpe noe av det samme?

Først ut er et nytt deksel til mobilen min. Det gamle var blitt superslitt, og jeg elsker det nye (som visstnok er nesten likt det gamle, men hvorfor slutte med noe som funker...?) Det kostet ca 35kroner, og er kjøpt HER. Men frakten tok sykt lang tid. Vær tålmodig.


Neste funn er en nydelig klokke som jeg kjøpte til den nette sum av 12 kroner! Du finner den i tre farger HER. Men det skal sies at sekundviseren min er litt løs. Så man får vel litt det man betaler for. Men verdt det, spør du meg!

 

Jeg kjøpte noen utrolig fine fugleknapper. De kan brukes til syprosjekter, eller dekorasjon på kort, limes på en gave og masse mer! Du får 1000 stykker for 35kr HER.

 

Jeg har også fått øynene opp for å bestille garn på nett. Dette bomullsgarnet er ganke tykt, og fungerer kjempebra til både vaskekluter og grytekluter. Mykt og deilig, så kan nok brukes til masse, masse mer også :) Du får fem store nøster for ca 120kroner HER i valgfrie farger. Jeg kommer helt sikkert til å bestille mer herfra, og kanskje prøve meg på en genser eller noe...?


Andre som har noen kjøp, eller nettsider å anbefale?

Hva har du bestilt over nettet  i det siste?

PS: De to siste bildene er lånt fra nettsiden aliexpress.com

#netthandel #shopping #tips #funn #newin

Hyttetur med grilling og badestamp

I dette innlegget har jeg samlet noen bilder i fra hytteturen til Renè si hytte. Vi var en gjeng på fem stykker, pluss Daniel og Kristina som kun var innom for kvelden. Temperaturen var god, og stemningen høy.

Vannet utenfor hytta var kaldt og innbydende, så vi tok oss en dukkert eller tre.

 

Selve hytta var kjempefin! Med innlagt både vann og strøm var det nesten som en bittelite hus. Og i utrolig idylliske omgivelser.


Her er hele gjengen: Kristina, Daniel, Thomas, Cathrine, Charlotte og Renè. Også meg bak kamera da :PVi grillet til den store gullmedaljen, og klarte ikke å få spist opp alt.

Hvis jeg skulle gi et stikkord for turen (utenom awesome) må det være mat. Vi hadde snacks, grillmat, snacks, krabber, og mer snacks. Alt i sammen på en ettermiddag og kveld. Mmm, Krabber <3

Hele dagen fyrte vi i badestampen, og da kvelden kom var vannet så varmt at vi måtte fylle på med kaldt vann fra innsjøen. Det var rett og slett ikke mulig å bade i. Herlig! Og når klokka stod på seint, og regnet dryppet og vinden ulte; da hoppet vi i stampen. DeiLig!


Mer snacks, takk! :) Tør jeg si at vi spiste fem eller seks plater med sjokolade denne helga? :P

Kos, Kos, Kos!

Konsert med Jeremy Camp

For en drøy uke siden var vi på Jeremy Camp konsert på UL-festivalen som arrangeres i Kongeparken. Før konserten var vi også på møte på det samme stedet sammen med omtrent 2000 andre ungdommer. Jeg kjente at det var utrolig herlig å være på møte igjen; det har jo vært ferie så lenge! Og jeg nøyt hvert øyeblikk av den herlige lovsangen, den gode talen, og de flinke programlederne.

Og så kom Jeremy Camp på scenen. Var kjempemoro å høre han live for første gang, for jeg har lenge digget musikken hans. Hør for eksempel på denne sangen imens du ser på bildene:

Camp har mye bra budskap, gode tekster, og fengende melodier. Opp igjennom årene har jeg blitt glad i mange av sangene hans, så det var moro å høre ham spille live. 

Han var flink til å engasjere oss også. Spesielt helt fremme i salen var det veldig god stemning.Haha, måtte ta bilde av denne artige t-skorta :)

 

Til ekstra-nummeret hadde Camp skiftet til Norge-T-skjorte. Veldig kjekt!

 

 

 

Han fikk også en fra bandet til å ta et bilde av seg selv med alle oss. Dere kan se meg ganske godt rett ved albuen til Jeremy Camp i ferskenfarget bluse. Thomas står ved siden av meg. Litt kult, for dette bildet har fått over 40 000 likes på facebooksiden til Camp.


Andre som har vært på festivaler og konserter i sommer?

Hva var høydepunktet ditt? :)

Eden

"En by med en fryktelig hemmelighet"Forfatter: Frank Peretti

 

Boktittel: Eden (The Oath, på engelsk)

 

Innhold: Hyde River er en by med mange mystiske hendelser, og veldig få som snakker om dem, på grunn av en eldgammel ed. Da Steves bror blir drept av et såkalt "bjørneangrep" vil Steve til bunns i byens mørke, og nøster sakte opp i trådene. Men er det noe menneskene i Hyde River ikke liker, så er det utenforstående som prøver å nøste opp i noe.

 

Min mening: Noen få sider inn i boka, var jeg ikke overbevist. Flere skrivefeil, og litt uheldige formuleringer gjorde meg skeptisk. Men wow! Boka overrasket totalt med å stable seg grundig og solid på beina med en fantastisk, spennende og tankevekkende historie som virkelig fenget.

 

Terningkast: 5. Spenningen økte gjennom hele boka. Jeg anbefaler den til alle som liker en thriller/krim med et godt budskap, og en veldig god historie.

 

Kjøpte boka på loppemarked, siden jeg lenge har hatt lyst til å lese mer av Peretti. Hadde i utgangspunktet lite tro på boka grunnet utsiden, men ble igjen positivt overasket. Kan også anbefale Mørkets Rike, og Mørkets Rike Møter Motstand

BildeKilde

#bok #bokanmeldelse #bokanbefaling #bøker #anbefalt #anbefaling

Overaskelser fra Brudeparet

Da jeg blogget om festen utelot jeg et par artige vrier som vi hadde i bryllupet vårt.

Den første overaskelsen var det Ingen andre enn toastmaster som visste om, og jeg har fått mange tilbakemeldinger om at det var et av de store høydepunktene, og at mange ble rørt til tårer :) Etter talen sin, reiste Thomas seg for å synge en sang til bruden...

Han var ganske nervøs under talen, men har klarte seg fint, og når han begynte å synge, virket han roligere med en gang. Han sang Deeply in Love av Hillsong.

 

In my life you heard me say I love you

How do I show you it's true

Hear my heart, it longs for more of you

I've fallen deeply in love with you

 

You have stolen my heart

I'm captivated by you

Never will you and I part

I've fallen deeply in love with you

 

Og helt overraskende, tok jeg mikrofonen som "tilfeldigvis" lå foran meg, og begynte på andre vers...

You and I, Together forever

Nothing can stand in the way

My love for you grows stronger each new day

I've fallen deeply in love with you

 

...Og refrenget sammen. Utrolig koselig :)

 

Vi kunne sangen ganske godt, men jeg var dødsnervøs rett før jeg skulle hoppe inn! Kanskje fordi jeg visste at talen min ventet etterpå..


 

Den andre overraskelsen var ikke like hemmelig, for den hadde jeg snakket om til flere: Som avslutning på hele bryllupet hadde vi en dans, og siden vi har vært på swingkurs i løpet av året, ble det en brudeswing. Vi danset til sangen "Forelska igjen" av Vagabond. Litt gøy at jeg har sunget en sang sammen med vagabond (stjernestatus!) i pappa sin femtiårsdag :)

 

Vagabond laget god stemning, men som jeg hadde fryktet ble kjolen litt i overkant brysom. Selv med det vide underskjørtet klarte slepet å forville seg under både mine og hans føtter hele tiden. Og DA ble det glatt. Så vi sklei litt rundt, og holdt ikke takten hundre prosent. Men jeg synes allikevel at det var vellykket, søtt, og sjarmerende, og jeg ville ikke ha byttet det for noen ting :) TENK at jeg fikk Thomas til å danse swing i bryllupet :)Ops, trør på skjørtet :PVi gav oss allikevel midt i sangen - før det skjedde en ulykke. Og bruden takket alle for at de kom, før vi sakte men sikkert tuslet oss hjem til vår nye leilighet. Slitne, men fulle av adrenalin og inntrykk. Les HER om hva som hadde blitt gjort i leiligheten vår i mellomtiden..

#bryllup #bryllupsfest #brud #brudekjole #brudevals #dans #swing

 

Nattevakt og Saftkoking

Er egentlig litt redusert i dag, etter å ha vært på nattevakt på tenåringsleir hele natta. Stikkord: Oreosjokolade, gjesping, chips, latter og burn. Men de er mer synn på Thomas, for jeg sov faktisk halvannen time i løpet av natta. Meeen, man kan ikke klage (for mye) når sola holder en våken. Da er det bedre å stå opp. Og blogge litt.

Da vi kjørte ned fra leirstedet igjen i 7-tida i dag tidlig holdt sola på å gå opp, og verden var enda overjordisk fredelig. Vi stupte i seng, men ikke uten å nyte den friske morgenen en smule først :) Og det ble heldigvis tre timer søvn før vi stod opp igjen..

 

 

I dag er planene mange og tiden knapp. Jeg skal jobbe, ha pizzagjester i kveld, og forhåpentlig få tid til å lage saft. Tar gjerne imot saft-koke-tips, siden jeg er nybakt kone og aldri har prøvd før. Men jeg har i hvert fall store planer for et par bøtter med bringebær og rips....


Nå skal jeg lage frokost til den morgengretne mannen min :)

Ciao!

En nydelig dag på stranda

Jeg har aldri før visst at vi har ei så fin strand så nær hjemme. Etter hun en god halvtimes kjøretur fra høydalsåsen finner vi altså Skaddbergsanden. Der lå jeg å solte meg sammen med Bente og Caroline en hel formiddag uten solkrem, og fikk anlagt en fin og noe ujevn rosafarge. Heldigvis var rødskjæret bleknet neste morgen, og nå er jeg blitt en anelse brunere. I hvert fall var jeg det. Vet ikke om det har rukket å forsvinne enda.. Uansett: En nydelig dag med de fineste jentene!Det du har i hjertet

I en spennende bok ble det en gang skrevet:

"Dere skal ikke samle skatter på jorden, hvor møll og mark ødelegger, og hvor tyver bryter inn og stjeler. Men dere skal samle skatter i himmelen, der verken møll eller mark ødelegger og tyver ikke bryter inn og stjeler.  For der skatten din er, vil også hjertet ditt være." I den samme boka står det ogsåHva har du i hjertet ditt, egentlig?

Jeg fikk verset ovenfor sendt til meg på mail her en dag, og begynte å tenke på hvor hjertet mitt er for tiden. Og med en gang kom svaret til meg; Hjertet mitt er hos ungdommene i bygda - jeg gleder meg til å starte ungdomsarbeidet igjen nå i høst. Hjertet mitt er hos bloggere jeg føler som sliter med livet, selvtillit, og selvmordstanker. Hjertet mitt er hos de i verden som har det vanskelig og vondt. De som blir misbrukt, torturert, forfulgt, kidnappet og solgt. Og hjertet mitt verker for dem!

Og jeg la merke til at alle disse hjertesakene har blusset opp i det siste. Jeg ble tent på ungdomsarbeid da vi var på ungdomstyremøtet. Jeg ble vekket opp for mange folks lidelser ved å lese en bok jeg nettopp bledde ferdig i (skrevet av Tobymac, anmeldelse kommer). Men i sommer har hjertet mitt egentlig vært litt for slapt. Og slik har kanskje flere hatt det? Blir hjertet litt for blendet av sola? Og strender og bøker og feriereiser og slikt? Da vil jeg vekke deg opp, og bare minne deg på å samle skatter i himmelen. Gjør noe med et evighetsperspektiv!

Praktiske forslag:

* Det nærmer seg arrangementet FRIHET14 som handler om å stå opp for de menneskene som blir solgt. Det skjer i Europa. Det skjer i Norge. Det skjer i Stavanger. Det skjer på landsbygda. Kanskje skjer det rett under nesen på deg! Slavehandel er SÅ mye mer utbredt enn folk vet om. I DAG! Vil du være slik som tyskerne under andre verdenskrig som lukket øynene? Arrangementet jeg har linket til (HER) er en aksjon i Stavanger. (Oslo: HER) Bli med for å lære mer, og å være en stemme for de stemmeløse!

* Gi penger til en god organisasjon du har tilit til. Har du ikke penger, kan du gjøre noe for å tjene dem. Rydd hager, mal hus, eller selg noe du har laget.

* Bry deg om menneskene rundt deg. Familien din, så vel som rumenske tiggere. Alle! Gi rikelig av smil, klemmer, lytting, tid og omsorg.

* Frivillig arbeid. Google mulighetene i ditt nabolag!

* Be! Be for blogger, folk på gata, organisasjoner, bydeler, arrangementer osv. Bønn kan flytte fjell! (anbefaler igjen boka til Tobymac som virkelig viser dette)

 

Og finn for all del ut: Hva er i ditt hjerte? Har du en hjertesak?

Jeg kjenner i hvert fall nå at hjertet mitt brenner varmere for hvert øyeblikk!

Min kjære har blitt sykkelfantom

Thomas har blitt skikkelig bitt av sykkelbasillen etter at vi kjøpte sykler for bryllupsgavene. Nå bestiller han ukentlig små duppeditter til sykkelen på ebay. Han synes også at jeg sykler for seint, så han har begynt å sykle alene oftere. Men noen ganger får jeg være med, for eksempel på turen nedenfor hvor vi syklet opp til Ruggesteinen for å bade. En herlig tur :)

 

Jeg var også på sykkeltur med Bente her en dag, til Brambo. Igjen med bading, og igjen var jeg den treigeste. Virker som om jeg er litt rusten i sykle-musklene ja ;)
Hvordan koser du deg i sommervarmen?

Hjelp, Jeg er gift

"Vi ønsker at eksteskapet vårt skal være en triumf og ikke en tragedie."
Forfatter: Joyce Meyer

 

Boktittel: Hjelp, jeg er gift

 

Innhold: Boka er en god hjelp til å forstå mer om hvordan ekteskapet er ment til å være, og hvordan det kan bli akkurat slik. Den forklarer hvordan bibelen kan hjelpe oss til å få et helt fantastisk ekteskap, og vi får vite mye om hvordan Gud har arbeidet med ekteskapet til Joyce og Dave selv.

 

Min mening: Jeg tror at oversettelsen av denne boka var ganske dårlig (men vanskelig å si uten å ha lest på engelsk). Så det var litt minus. Den er også litt langdryg, men har mye gode tanker å komme med. Jeg synes den var verdt å lese og skaper gode holdninger.

 

Terningkast: 3. Verdt å lese, men ikke blandt de mest velskrevne. Jeg anbefaler boka til deg som er gift, eller skal bli det snart.

 

Kjøpte boka et par måneder før bryllupet på loppemarked. Nå har jeg endelig fått lest den. Men når det gjelder bøker som forbedrer forhold, vil jeg heller anbefale Kjærlighetens fem språk av Gary Chapman. Den skal jeg lese om igjen nå etterhvert, så kommer en skikkelig anmeldelse av den også.

 BildeKilde

#bok #bokanmeldelse #bokanbefaling #bøker #anbefalt #anbefaling

Beautiful Norway

Noen ganger blir jeg bare helt overveldet av hvor flott det er rundt oss. Man glemmer liksom bort å se på det fine som ligger rett under nesen. Men Norge er vakkert, folkens! Her er nok et knippe bilder fra roadtripen vår. Alle i dette innlegget er tatt av Thomas. (tenkte det var best å samle hans bilder i et eget innlegg, så de kommer til sin rett)
Man kan såvidt skimte Galdhøøpiggen bak der :)


Vi besøkte en istunnell i Juvfonna, som ligger i nærheten av Gallhøpiggen.

 

I istunellen var funn fra vikingtiden stilt ut i slike flotte ismontre. Stilig!


Etter is-tunell-turen gikk vi opp til Kjelebreen og hadde lunsj med utsikt mot den enorme, vakre breen.
Du kan vel tenke deg at det var LITT av en tur :)

Har du tenkt over hvor vakker naturen er rundt deg?

Utdrikningslag - Malin

Nøyaktig en uke før mitt eget bryllup var jeg i utdrikningslag til Malin, som skal gifte seg i slutten av Juli. Et utdrikningslag er alltid moro, så jeg hadde gledet meg stort. Dessværre fikk jeg ikke være der hele tiden, men fikk i hvertfall med meg første halvdel av den store dagen.

Overraskelsen

Malin hadde gitt oss to datoer vi kunne velge fra, og vi valgte den siste (sa vi til Malin). Så planla vi at alt skulle skje på den førstkommende datoen, og avtalte med Malins sjef at Malin skulle bli lurt til å tro at hun jobbet denne helga. Og så troppet vi opp ved sengekanten og vekket en forvirret Bride To Be på en nydelig vakker lørdags morgen.
Champagnefrokost

Da Malin hadde våknet, stelt seg litt, og pakket en hel haug med ting fra en pakkeliste, var det på tide med frokost. Vi kjørte hjem til ei av jentene hvor mannen hadde laget klart en nydelig frokost til oss! Det var varme rundstykker, og god stemning på menyen, og jeg spiste en hel del.

Surfing

Neste post på programmet var den jeg hadde gledet meg mest til. Jeg var litt skeptisk til om jeg måtte droppe hele planen, siden jeg var litt småforkjøla og skulle gifte meg om en uke. Men jeg hoppet i det, og surfet allikevel. Og Gud, så gøy! Det var virkelig et høydepunkt! Jeg fikk det kanskje ikke så veldig godt til, men nok til at jeg fikk mersmak :) Her er jentegjengen klar for å få på oss våtdrakter:

Utdriting

Når surfingen var ferdig, og vi hadde blitt både solbrent (i ansiktet!) og slitne (i armene) og forslått (i rumpa) skulle vi drite ut Malin litt. Vi kjørte til M44, et kjøpesenter på Bryne, og pauset på taket for noen bilder.

Malin sitt først oppdrag var å feste ballonger på folk uten at de merket det. Noe som kanskje ikke var så altfor enkelt i dette kostymet. Men Bruden tok det hele med godt humør, og var ikke så lenge om å bruke opp alle ballongene.

Ser du den rosa bruden som løper bort fra offeret? :)

 

 

Etterpå skulle Malin tegne karrikaturtegninger av folk, og selge bildene til dem. Hun solgte tre. Til slutt fikk hun i oppgave å spørre tilfeldige folk hun traff om noen spørsmål hun fikk på lapper. (Tips til bryllupsreise, ekteskapet, bryllupsnatta(!) osv... ) Hun fikk ikke vite neste spørsmål før hun hadde valgt seg ut et intervjuobjekt. Her tegner hun en karrikatur av en mann.


Og etter all latteren, måtte jeg rett og slett gå. Videre program var dansing i rundkjøringen, cocktail-smaking, og underholdning og mat på kvelden. Så jeg gleder meg til å få litt bilder fra de andre. Når jeg kom hjem så jeg at den lille halvannen timen jeg surfet, hadde jeg fått et tjukkt, sviende lag med farge i ansiktet. Bad en liten bønn om at det ikke skal vare en hel uke. Ble forresten (og takk Gud igjen) ikke mer syk av surfingen.

#bryllup #utdrikningslag #underholdning #utdritningslag #moro #kos #brud #frokost

Bryllupsfesten vår

Her har jeg samlet et knippe bilder i fra bryllupsfesten vår, og tenker å skrive litt om hva som skjedde, gode tips, og hva jeg husker best. Vi starter med et bilde av hovedbordet med oss, brudeparet, og våre foreldre :)

 

Og så går vi rett på desserten! Som var Sjokolademousse med Bringebærcoulis. En himmelsk avslutning på et deilig måltid (mer om det under her).

Forretten var Blomkålsuppe. Jeg var helt vilt sulten da denne kom på bordet, og ble skuffet over de få skjeene som skulle til for å tømme den. Men jeg ble glad igjen da vi hadde rester til tre middager av suppa (etter å ha delt ut i øst og vest, da).
Hovedretten var reinsdyrsteik. Men av en eller annen grunn har INGEN tatt bilder av den. Dere må bare bruke fantasien... :)

Nok et vinnerbilde fra hovedbordet. Pappa så litt molefonken ut da, men...Vi nygifte elsket oppmerksomheten og følte oss ganske så smukke der vi satt med utsikt over alle våre kjære!

 

Vi hadde lite fellessanger, men slo til med slageren "Alle gjester reiser seg" pluss at mamma hadde skrevet en overraskelsessang som var limt under stolene til alle. Synes egentlig det var passelig, fordi det kan noen ganger bli litt for mange sanger i slike bryllupsfester :P

Servitørene hadde jeg håndplukket blandt bekjente, og var hundre prosent fornøyd. Bare sjekk velviljen og tjenersinnet her!

 

Vi har fått intrykk av at gjestene koste seg - og det var virkelig et av de større målene. Vi brukte mye tid på bordplasseringen for at alle skulle ha noen å snakke med, og gjerne bli kjent med noe nye også ;)


 

Thomas og jeg fikk ikke mindre enn åtte par med små babysokker fra min mor. Så nå er det bare å starte produksjonen (haha, neida).

 

Vårt flinke vennepar; Sølvi-Oline og John-Kenneth trosset den store magen (og en termin som kun var 10 dager unna) og sang to helt nydelige duetter for oss. Lille Baby kom til verden halvannet døgn senere, og du kan se bilder av ham HER.  Sangene de sang var "I see the light" fra Disey-filmen Tangled, og Only God Could Love You More.

 

Vi hadde fått bakt en gedigen, flott kake med ferskenfargede blomster på. Den smakte heeelt himmelsk :) Matingen ble litt morsom, søt, og pinlig. Slik den skal være?


 

Vi hadde også en beskjeden lek. En stollek med en vri: Hver av dem som gikk ut fra leken, fikk et oppdrag. For eksempel; Be brudeparet på middag, grillfest, skogstur, filmkveld, send dem en blomst på ettårsdagen osv. Jeg synes dette var en utrolig gøy vri på stolleken, og som vi også fikk noe positivt ut av. Har allerede vært på middag hos forloveden min, og gleder oss til kveldsmat hos svigers og mye mer. Jo lenger de klarte å være med i leken, jo lettere oppdrag "vant" de. Denne leken anbefales som en Ice-Breaker! Gir dere også mange gode minner og ting å se frem til i året som kommer.


Jeg har helt sikkert glemt masse viktig, men det er et par innslag jeg ikke har tatt med i dette innlegget med vilje, og det var noen overraskelser fra oss brudeparet. De samler jeg i et eget innlegg som kommer senere. Stay tuned :)

 #Bryllup #wedding #bryllupsfest #tips #gøy #bryllupsleker #bryllupslek

, Sokndal

Bor på Haua med mannen min, Thomas, i et oppussingsprosjekt med mye potensiale. Er 25 år. Lærer. Jeg er glad, venn med Jesus, positiv og variert. Har en drøss med hobbyer, og liker alt som er kreativt, spennende, og smaker søtt! Det skjer så mye bra i livet mitt; Masse små Mirakler som jeg vil dele med dere!

Instagram: Ingrid0123

Anbefalte Innlegg:

Arkiv

hits