august 2013

Et siste knippe bilder fra Sigøynerleiren

Det har blitt vanvittig mange innlegg fra sigøynerleirene i Slovakia. Det er fordi jeg føler at bildene ikke hadde kommet til sin rett om de ble skvist inn i ett innlegg. Så jeg har prøvd å dele det opp med litt annet innimellom. Men nå er det et bildeinnlegg med litt av hvert fra dagene med sigøynere. Etterpå har jeg enda et par dager i Slovakia og Tsjekkia igjen å blogge om.

 

Happy box er en skoeske som vi fylte opp med fargeblyanter, skrivebok, en leke og litt godteri. Og andre nyttige ting som man trenger. Vi tok med oss en god gjeng med Happy-boxer ned til Slovakia for å dele ut til barna der. Og DU så glade de ble. De lykkelige ansiktene fikk meg til å angre skikkelig på at jeg ikke hadde tatt med flere bokser...

Denne bestemora var også veldig fornøyd med å ha fått tak i happybox til de små barnebarna sine

Midt på plassen her hadde vi møte. Folk ble frelst. Folk ble helbredet. God stemning! Jeg var på andre sida av veien og underholdt ungene i mellomtida.

Meg og to skjønne søstre :)Sara sier et siste farvell til ungene som vi har blitt så glade i i løpet av uka...

Et siste tilbakeblikk på teltet som vi har tilbrakt så mange varme timer i...


Og noen flere farvel før vi stablet oss i bussen til masse vinking og smil fra en herlig gjeng med sigøynere...
 

Selvsagt måtte vi ta et skikkelig teambilde av hele gjengen også! Dette er ungdomsgjengen min som i sommer reiste helt til Slovakia i buss sammen.

Å betrakte verden fra vindusposten

Når jeg bygger drømmehuset så skal jeg ha et rom med brede vinduskarmer som man kan sitte i. Et sted å betrakte livet i gata om dagen, eller bare til å lytte til stjernene synge om natta. Det finnes ikke noe bedre...

Hjemmesydd DIY Toalettveske med sauer på

Jeg er enda ikke lei de artige toalettveskene jeg fant oppskrift på HER. Her er bilde av en jeg sydde i et artig sauemønster...

Kommer nok til å sy enda flere av dem - som jeg planlegger å selge på en salgsmesse før jul. Må perfeksjonere dem litt mer, og lage opp et lite lager. Det går mye raskere nå enn første gangen, men det tar allikevel en god del tid å lage en toalettveske/sminkepung.Er dette noe du kunne ha tenkt deg å ha? :)

#DIY #hobby #sminkepung #toalettveske #acessories #sy

Et ansikt med tusen millioner usagte ord

Denne lille jenta i Slovakia fanget oppmerksomheten min med det samme jeg så henne. Et ansikt uten snev av smil. Bustet hår og arr i ansiktet. Et ansikt som utrykte en lang historie jeg ikke er sikker på om jeg vil vite...

Slovakia - Vi deler ut klær til fattige sigøynerne

Hver dag i Slovakia var det noen av oss Norske som var ute i sigøynerlandsbyene for å dele ut klær til fattige. Her er noen av kassene vi delte ut. De var merket med kjønn og størrelse, for eksempel "Kvinne, Medium", eller "Gutt, baby." Så gikk vi til husene, sjekket hvilke størrelser de trengte, og hentet de riktige kassene.

 

Den dagen jeg var med på barmhjertighetsarbeidet var den varmeste av alle! Det var målt 40 grader i skyggen noen steder. Vi oppholdt oss like godt i sola, og anvendte tida til å bære de store kassene. Innimellom prøvde vi å drikke mye, mens noen (som de på bildet nedenfor) hadde andre kreative løsninger til å holde hodet kaldt. Allikevel var det to av våre som omtrent fikk heteslag, og måtte dynkes i vann. Jeg klarte meg egentlig ganske bra. Ble bare litt sliten og vond i hodet i løpet av dagen..

 

Nedenfor ser du et typisk hus som vi leverte esker til. En familie på 6-7 fikk ca 4 kasser hver i omtrentlig riktig størrelse, og i tillegg fikk hver person med seg et par sko.

Vi tok et samlebilde av vi som delte ut ting, og sigøynerne i en familie. De bare digger å bli tatt bilde av! 

På slutten var det så lite igjen, at vi begynte å åpne eskene og dele ut litt til hver familie. Men det var egentlig et tapsprosjekt. Det ble fullt kaos.


Denne gutten var i hvert fall storfornøyd med å ha fått en rompetaske med bamse på.
Såå skjønne unger. Jeg får lyst til å ta dem med meg hjem og bare.. gi dem all verdens omsorg! :)

#reise #ferie #hjelpearbeid #barmhjertighet #fattige #sigøynere #romfolk

Ungarn - Cave Bath og Shopping

En av dagene på teamturenreiste vi på en dagstur til Ungarn (Et av mine favorittland i Europa). Første stopp var Cave Bath i Miskolc. Jeg tok ingen bilder i badelandet, så lånte heller et fra Tripadvior. Badeland var gøy den første halvtimen, men så var det egentlig ganske kjedelig. Ingen sklier, og ikke en gang ett boblebad eller et skikkelig svømmebasseng. Hundrevis av badegjester samlet sammen som sild i det grunne vannet. Så vi tuslet rundt i grottene og kikket...

Photos of Cave Baths of Miskolc Tapolca, Miskolc
This photo of Cave Baths of Miskolc Tapolca is courtesy of TripAdvisor

 

Deretter var det tid for shopping for et handlesenteret Miskolc Plaza som lå i nærheten. Jeg tror faktisk at teamtur er en av mine største shopping-uker hvert år. Det er GØY å reise til billige land.

 

Og siden alle andre gjør det, så legger jeg også ut et bilde av det jeg handlet. Klærne kostet mellom 30 og 40 kroner, med unntak av blondekjolen som var litt dyrere. I tillegg kjøpte jeg en del billige øredobber, solbriller og toalettartikler. Myntenheten, Forinth, er ganske spesiell. Kjolen min, for eksempel, kostet 10 000 HUF, som kun er 270kr. Litt rart, men morro å ha titusenlapper og tohundre-mynter i lommeboka...

Slik var dagen i Ungarn for denne gang. Etterpå bar det tilbake til Slovakia og mer spennende opplevelser igjen!

#reise #ferie #europa #shopping #bading #badeland #spa

Hvordan takler du motgang i livet?

En ung kvinne kom til sin mor og fortalte henne hvor vanskelig alt i livet var blitt for henne.

Hun visste ikke hvordan hun skulle klare å holde ut lenger og ville bare gi opp. Hun var sliten av å streve og stresse med trivielle ting. Det virket som at så snart et problem var løst, så oppsto det bare et nytt.

Moren tok datteren med seg inn på kjøkkenet. Hun fylte tre gryter med vann og plasserte hver av dem på komfyren på høy temperatur. Snart begynte det å koke i grytene.

I den første gryten la hun gulrøtter, i den andre la hun egg og i den siste la hun kaffebønner. Hun lot dem koke; uten å si et ord.

Etter ca. tyve minutter slo hun av komfyren. Hun fisket gulrøttene ut av gryta og la dem i en bolle. Hun tok ut eggene av gryta og la dem i en bolle. Så tok hun kaffen ut av gryta og tømte i en kopp. Så snudde hun seg til datteren og sa: «Fortell meg hva du ser».

«Gulrøtter, egg og kaffe», svarte datteren.

Moren tok datteren nærmere og ba henne kjenne på gulrøttene. Det gjorde hun, og merket at de var blitt myke. Moren ba datteren om å ta opp eggene og dele dem. Etter å ha tatt av skallet så hun det hardtkokte egget.

Til slutt ba moren datteren om å smake på kaffen. Datteren smilte mens hun kjente smaken av fyldig aroma. Hun spurte moren: «Hva mener du med dette»?

Moren forklarte at hver av de tre objektene hadde vært gjennom den samme behandlingen: Kokende vann.

Men de hadde reagert forskjellig!

Gulroten ser ut til å være sterk, hard og uforandret. Men etter å ha gått gjennom behandlingen med kokende vann, ble den myk, svak og kunne bøyes.

Egget hadde vært veldig sårbart. Det tynne ytre skallet beskyttet det flytende innholdet, men etter å ha vært utsatt for det kokende vannet, ble innsiden hard.

Kaffebønnene derimot var unike. Etter å ha vært i det kokende vannet, hadde de forandret vannet!

Hvem av dem er du»? spurte hun datteren sin. «Når utfordringer melder seg i livet ditt, hvordan tar du imot de»? Er du som en gulrot, et egg eller en kaffebønne»?

Tenk på dette: Hvilken er jeg?

Er jeg gulroten, som virker sterk, men i møte med livets smerte og problemer og utfordringer mister styrken min?

Er jeg egget som starter med et bløtt hjerte, men endres med motgang og påvirkning? Har jeg hatt en flytende kjerne men etter død, skilsmisse, en finansiell krise eller en annen utfordring blitt hard og ufølsom? Ser utsiden lik ut, mens jeg på innsiden har blitt bitter og tøff, med en flat personlighet og et hardt hjerte?

Eller er jeg som kaffebønnen? Bønnen forandrer faktisk det kokende vannet, selve omgivelsene som lager smerten. Når vannet blir varmt, så frigjøres en del av meg og farger tilværelsen.

Hvis du er som bønnen, så vil du når ting er som verst, bli bedre og endre forholdene rundt deg. Når du er i din svarteste time og utfordringene er som verst, klarer du å løfte deg selv til et høyere nivå? 
Hvordan takler du motgangen? 
Er du en gulrot, et egg eller en kaffebønne?

Måtte du ha nok GLEDE til å skape deg skjønnhet, nok UTFORDRINGER til å gjøre deg sterk, nok SORG for å gjøre deg empatisk og nok HÅP til å gjøre deg lykkelig!

 

-ukjent-
Fant denne historien på bloggen Englas. Vil du lese flere slike historier? Gå inn på kategorien Lignelser på bloggen min.

#livet #tips

 

Gud svarer på bønn i Slovakia

I Slovakia fikk vi som sagt sett mange av Guds undre og mirakler. Noe av det største var kanskje å høre Sigøynerne som fortalte at de hadde blitt friske fra varige sykdommer. Herren er virkelig en Gud som svarer på bønn :)
Så jeg tenkte jeg skulle fortelle en liten ting som Gud fiksa for meg:


Mandag, tirsdag og torsdag hadde vi vært sammen med sigøynerne i pluss/minus 35 grader. Hver ettermiddag verket hodet mitt som om det skulle sprenges; noe som egentlig ikke er så rart i den varmen, og når du i tillegg har femti unger løpende rundt i alle kanter. Så torsdag kveld satt vi å skulle be for hverandre, og de andre på min gruppe bad om at jeg skulle slippe denne ubehageligheten på fredagen, den siste dagen som skulle tilbringes på dette viset. Vi bad, og Gud svarte. Fredag var en av de varmeste dagene, og antagelig den dagen jeg drakk minst vann, men det var den eneste dagen uten snev av vondt i hodet. Herlig!

Jeg slenger med en liten haug til med bilder av Sigøynerbarna. De er så skjønne<3#reise #ferie #sommer #europa

Slovakisk mannemote på varme dager - Magetopp

På skikkelig varme dager hadde de mannlige sigøynerne en interessant takktikk. Spesielt de med store mager. De bare brettet opp t-skjorta, slik at den lå stødig og godt på toppen av magen. Kanskje et godt tips for nordmenn?

Sigøynernes barn #2

 

Et par knall runde kastanjebrune øyne som lyser opp mot deg. Et blikk med underliggende lag av sorg, smerte og et hardt liv. Et blikk med et overveldende lys som skinner som stjerner; håpet. Håpet om en klem, et smil og kanskje noe godt å tygge på lyser opp de små, mørke barneansiktene bedre enn noen lykt kunne klare.

Enda et par rørende bilder av de herlige sigøynerbarna vi ble kjent med i løpet av uka i Slovakia. Så mange smilende ansikter. Så mange skjebner.Å være lærerstudent

Det å studere er en livsstil som passer meg veldig godt, egentlig. Jeg tenkte å skrive litt om mine erfaringer med å studere på Universitetet i Stavanger for å bli lærer. Kanskje er det noen som vil synes at det er interessant?

Jeg studerer Grunnskolelærer for 5.-10. klasse (GLU 5-10).

 

Universitet sammenlignet med videregående

I forhold til videregående er det mer fritt i form av mer fritid og mindre oppfølging, og mer krevende i form av at du har mye mer av ansvaret selv. Det er ingen som sjekker om du leser pensum, men hvis ikke kommer du til å angre på eksamen! Sommerferien er også lenger enn før, og dette nyter jeg til det fulle!

 

Å bli lærer

Å bli lærer er et nokså vanlig yrkesvalg, men det er ikke for alle. En god del finner ut i løpet av studiet (og spesielt praksisen) at lærer ikke er for dem. Man må være fleksibel, selvsikker, bestemt, smart, sosial og omgjengelig. Det er ikke enkelt å nå opp til forventningene fra både elever, foreldre og kollegaer, for ikke å snakke om seg selv. I lærerjobben blir du konstant utfordret og testet. For meg er dette egentlig en god ting. Jeg vil ha en jobb som utfordrer meg slik at jeg kan vokse som person. Jeg vil ha en jobb som er variert og spennende. Så jeg tror virkelig at jeg har gjort det riktige valget, selv om det å stå foran en ny klasse er noe som skremmer vannet av meg enkelte stunder....

 

Å studere matematikk i Stavanger

Det første valgfaget jeg hadde var Matematikk. Det var kanskje ikke akkurat den beste erfaringen til nå. Misforstå meg rett; jeg angrer ikke på valget, og hadde gjort det samme igjen. Men det var absolutt rom for forbedring. Pensum ligger ganske høyt hvis du kun har hatt praktisk matte på VGS, så vær forberedt på å arbeide hardt! På en av eksamenene var det faktisk 60% av alle elevene som strøyk... Lærerene var generelt ikke så veldig flinke til å lære bort. Fagstoffet kan de, men didaktikken og det sosiale mangler hos de fleste av dem jeg opplevde. Så hvis du velger matte; vær innstilt på å arbeide hardt, så går det nok bra. Jeg anbefaler også å helst ha 5 eller mer i karakter fra VGS hvis du har hatt P-matte. Matte er et vanvittig gøy fag å være lærer i, det var bare litt stress å studere...

 

Å studere Engelsk i Stavanger

Da jeg i fjerde semester startet å studere Engelsk ble en helt ny verden åpnet for meg. Inspirerende lærere gav meg en glede over engelskfaget og en driv til å bli "tidenes engelsklærer". Semesteret bød på mye hardt arbeid (!) og mye nytt, men jeg har likt det veldig godt. Med studietur til York, et krevende Lesson Study og en liten, koselig klasse har det blitt mitt kjekkeste studiehalvår til nå!

 


Nå er jeg halvveis i studiet mitt for å bli lærer. Planen er å ta et halvt år til med engelsk nå, og så skal jeg antageligvis ha litt Kunst og Håndtverk sammen med resten av pedagogikken. Valgte å ikke skrive om PED'en her, siden det ikke er et valgfag, men for all del; spør hvis du lurer på noe!

 

 

Busy days

De siste dagene har vært kjempetravle! Jeg har omtrent ikke fått ti minutter til å slappe av. Takk blogg.no for forhåndsskrevne innlegg! Her var planene mine for de to siste dagene(siden jeg ikke husker lenger tilbake akkurat nå)

I dag (Lørdag) skal jeg også passe butikken hele dagen, men i dag stenger jeg heldigvis litt tidligere. Og i kveld skal jeg på Kickoff med ungdommene på Betania. Det blir voldsomt kos! Jeg skal faktisk være med på en dans. Rart.

Men nå er det tre minutter til jeg åpner butikken. Snakkes!

Slovakia - Sterke Møter

I løpet av uka i Slovakia var det mange kristne møter. Det var evangeliske teltmøter for sigøynere og teammøter for oss som var i teamet. Tenkte å fortelle dere om noen av høydepunktene i dette innlegget!

 

På mange av møtene viste vi drama; en kommunikasjonsmåte som fungerer på tross av ulike språk! Under ser du en scene fra dramaet "boxes" - du finner det på youtube :)

 

På teltmøtene hos sigøynere ble det noen sterke ettermøter. Vi bad for syke, og fikk høre flere fortelle at de var blitt friske igjen! (Vi går bort fra Ingrids Mirakler, og over til Guds utrolige Mirakler!) Vi så også mange komme til tro på Jesus, og ta ham imot som frelser og Herre!

 

Vi hadde også barnemøter hver dag. Ungene må også få høre det gode budskapet om at Gud elsker dem!Her er menigheten i Ko?ice. Denne kirka for sigøynere var på en måte utgangspunktet for alt arbeidet vi gjorde i Slovakia. Vi var der på søndagen og deltok på møtet med vitnesbyrd, sang og drama.

 

De to til venstre er Stefan og kona hans. Stefan har startet 20 menigheter for sigøynere, og var en av hovedlederne for det arbeidet vi ble med på. Til høyre ser du Miro og kona hans. Miro skal ta over menighten som Stefan har startet i Ko?ice.

 

På bildet nedenfor hadde vi et møte for en gjeng med (ufrelste) ungdommer fra mange forskjellige østeuropeiske land som var på sommerleir på det stedet vi bodde. De spurte oss faktisk om " vi ikke kunne ha noe opplegg for dem?"

Til slutt måtte jeg bare ta med et bilde av to herlige gutter som sitter på fremmerste benk og følger med på møtet. Cute!


I følge Stefan hadde nå så mange blitt frelst at de antagelig skulle starte en menighet både det ene og det andre stedet. Utrolig gøy å være med på å se at Gud lever og at det som står i Hebreerbrevet 4 virkelig stemmer: "For Guds ord er levende og virkekraftig og skarpere enn noe tveegget sverd."

 

Tid for å pynte inne....

Nå er tiden for sommerblomster på hell, og Urdals Planteskole har nå fått inn masse nye spennende inneplanter. Og Ingrid drømmer seg bort til neste år, når hun har en helt egen leilighet å innrede og handle til. Det blir stas...

I mellomtiden holder det å ha masse fint i butikken "min" :)

Heklede Ugler

Jeg er helt forelska i disse søte små uglene som er forholdsvis enkle å hekle. Oppskrift finner du HER. Hvis dette er litt vanskelig (oppskriften er på engelsk) kan jeg anbefale å heller hekle Nuffeliten og Elefantball. Begge disse oppskriftene finner du på bloggen Amigurumi.

Skal du prøve deg på disse?

Østeuropas Nydelige Solnedganger

Det er utrolig hvor mye mer farge det er i solnedgangene litt lenger nede i Europa. Her er noen av blinkskuddene av Guds lærret fra uka i Slovakia.Slovakia - Lek og moro med Sigøynerbarn

En stor del av det arbeidet vi gjorde i Slovakia var med sigøynerne, og en stor del av arbeidet med sigøynere var barnearbeid. Vi arrangerte barnefestival med forskjellige poster, lekte litt fritt og hadde barnemøter sammen med de herlige sigøynerbarna. Sjekk så fine de er <3


Romeo and Juliet

 'O, Romeo, Romeo, Wherefore art thou Romeo. Refuse thy father and deny thy name. And if not be sworn my love, and I will no longer be a Capulet. '

 

 

Boktittel: Romeo and Juliet"Romeo and Juliet - level 3" av William Shakespeare

 

Forfatter: William Shakespeare

 

Innhold: De fleste kjenner nok historien om de to unge elskerne som mister livet på tragisk vis på grunn av gamle fordommer og nye misforståelser, men det er noe spesielt med å lese historien på originalspråket. Shakespeare skriver med rim og rytme, og et nydelig poetisk språk som nesten ikke kan unngå å gjøre deg facinert til tider.

 

Min mening:Jeg skal ikke nekte for at det var litt tungt å lese Shakespeare, men det var også veldig givende og moro! Det fine språket og de dramatiske ordene fra slutten av 1500-tallet gjør dette til en klassiker du ikke bør gå glipp av!

 

Terningkast: 5. Nydelig skrevet. Men litt tung. Jeg anbefaler boka til deg som liker å lese og er relativt god i engelsk. Hvis ikke kan du jo alltids se filmen :)

 

BildeKilde

Selv om jeg liker å lese må jeg innrømme at det er godt å være ferdig med noen av disse tyngre bøkene som står på lese-lista for skoleåret. Men enda har jeg en del engelske klassikere på lista mi...

Nåtidsoppdatering - mye aktivitet, reiseplaner og blogganbefaling

Bloggen har for tida kun vært et slags arkiv hvor jeg skriver om alt jeg har gjort i ferien. Men nå kommer et mer oppdatert bableinnlegg.

 

Jeg er nå hjemme fra Slovakia. Hverdagen består av lesing, hobbyer, turer, kjæresten og venner.

I går satt jeg å kikket på biletter til London for meg, pappa og lillebror. Litt sprøtt at jeg kanskje skal på en fjerde utenlandstur i år, men veldig moro også!

Jeg er veldig stolt av å ha jogget flere ganger den siste uka, og håper at dette blir en vane snart!

Innimellom tenker og planlegger jeg litt bryllupsdetaljer. Det er jammen moro å være forlovet!

Jeg har en kjekk uke i vente. I tillegg til studiestart (som jeg gleder meg til, bortsett i fra den skremmende høye prisen på busskort og skolebøker) skal jeg treffe igjen mange gode venner den neste uka som jeg ikke har sett på en stund. Og lørdag skal jeg både på tidenes date med Thomas, og på Kickoff med Betania-ungdommene. Stas!

 

Aller sist i dette roteinnlegget vil jeg STERKT anbefale dette innlegget som handler om hvorfor det finnes ondskap i verden når Gud er god på bloggen til Ida Marie. Bloggen som helhet er også anbefalt på det sterkeste. En av mine favoritter!
Sigøynernes barn

 

 

 

En liten gutt på 2-3 år blir tatt hardt i armen av en mor som vil noe annet. Gutten setter seg ned på bakken og begynner å sutre. Moren hans fiker raskt til ham på kinnene og drar ham med seg. Tårene strømmer nå nedover kinnene til den lille gutten. Hun trekker ham etter seg, og de kjempende små armene og beina blir avbrutt av noen kraftige rykk i armen som gutten dingler etter.Hjertet mitt verker. Øynene har lagret et minne de helst vil glemme. Og det verste er at ingen andre reagerer. Dette er hverdagskost. Hva som skjer bak lukkede dører er noe jeg helst ikke vil tenke på.

Utsnittet ovenfor er tatt fra dagboka mi i Slovakia. Vi får se flere vonde scener i løpet av uka blandt sigøynerne. Barn som blir sparket og slått og herset med. Barn som er helt alene. Uoppdragne barn. Barn som stjeler og sniker. Barn som ikke kan noe for hva de er, og hva de gjør.

Vi må være takknemlige for det vi har. Takknemlige for den barndommen du er velsignet med. Og sende en tanke til dem som kanskje ikke har en kjærlig familie. 

Nå mener ikke jeg at alle sigøynere behandler barna sine galt. Ikke i det hele tatt! Og det er mange norske barn som også lever i et mareritt. Men blandt sigøynerne var det mer sosialt akseptert å "behandle barna sine som man vil" og fysisk straff er mer vanlig enn det vi er vant til her hjemme. Og det er litt vondt å se når man vet at barneoppdragelse ikke behøver å være så... brutalt.

 

Hello My Name Is

Har fått skikkelig dilla på denne sangen til Matthew West.

Anbefaler virkelig å høre det Matthew west selv sier om sangen på Spotify HER.

Den er inspirert av Jordan, som hadde vært avhengig av narkotika, og følte at det preget hele identiteten hans; "Hello, My name is Jordan, And I'm a drug addict." Men gjennom Jesus får han et nytt liv, og en ny identitet og går over til å presentere seg slik: "Hello, my name is Jordan, and I'm a child of the one true King!"
Skikkelig fengende og gøy sang med bra budskap!!

Hvis du liker denne, hør også "My own little world" og andre sanger av Matthew West. Han har mye bra tekster!

#musikk #musikktips #kristen #jesus

Slovakia - Ankomsten

Da vi ankom Slovakia med utsikt over gule solsikkeåkre og badekledde mennesker var det omtrent 30 grader i skyggen. Med en gang bagasjen og sånt var inne på Hostellet var vi gira på et bad; og kjempefonøyde da vi fant ut at det er en liten innsjø rett ved der vi skulle bo! Vi tuslet ned til innsjøen og badet i vannet, som var overraskende varmt.

 

Men det var mer enn tempeaturen som ble nokså "hett" denne dagen. Det viste seg at vi hvite (hovedsaklig jenter) var Meget interessante for lokalbefolkningen. Og den gjengen er ikke redde for å stirre. Sjekk den rekka med gutter som stilte seg opp når noen av jentene skulle hoppe; de fulgte faktisk etter! Det var helt pinlig tydelig hvor mye de glodde.

Fine jentene mine :)

Etter litt forfriskning tuslet vi tilbake til hostellet, som ligger litt til venstre for veien på dette bildet.

De sportslige kjørte igang med volleyball, mens jeg ble sittende å lese Romeo and Juliet :)


En herlig dag, og en god start på uka vår i Slovakia!
#Ferieminner #sommer #reise

I buss fra Norge til Slovakia

Årets teamtur gikk til Slovakia. Dette innlegget handler om reisen ned dit :)

Her er de snille mødrene som har møtt opp for å vinke farvell klokka 03.00 om natta.


På den lange bussturen fant vi mange måter å sysselsette oss selv. For eksempel macramè.

Andre brukte tiden til å sove...

 

Som Lone og Cathrine.

Jeg er så fornuftig at jeg brukte tiden til å lese neste studieårs pensum (Her: Romeo and Juliet)


På stoppestedene fant vi også måter å være litt aktive på, siden vi satt så mye stille.
Neida. Vi bare satt oss på en benk og lot sportsidiotene aktivisere seg mens vi tok bilder.


Lone og Cathrine sov.


På ferja spilte man kort, mens jeg handlet i taxfrien.


Lone og Cathrine var plutselig våkne!!


Været ble finere jo lenger ned i Europa vi kom. Vi krysset Danmark, Tyskland, Polen, Tsjekkia....Stemningen i  bussen var fremdeles høy.

Vi fikk mye bra mat underveis, sponset av Kiwi og Coop Prix hjemme...


Fine væretOg omsider ankom vi flotte Slovakia med 30 grader i skyggen, lange, gule solsikkeenger og en helt anneredes kultur.

Fortsettelse Følger...

Åpent hus-kveld

Rett før jeg reiste til Slovakia hadde jeg åpent hus her hjemme. Jeg inviterte på krabber og ripsgraps. Veldig kos!

Meg og CathrineIda, Yvonne og Bente

Øyvind og Sine (som nettopp ble sammen: Gratulerer!)

Charlotte


Fiiine gjengen (som ikke følger helt med på fotografen)


Oooog Ripsgraps!


Krabber er jo bare megadigg, men det var folkene som gjorde dette til en uforglemmelig hyggelig kveld. Vi startet i 8-tida på fredagskvelden, og klokka 3 om natta reiste jeg av sted mot Slovakia.

#venner #kos #mat #sjømat #sommerminner

Jane Eyre

 "I am no bird, and no net ensnares me; I am a free human beeing with an independent will."

 

 

Boktittel: Jane Eyre

 

Forfatter: Charlotte Brontë

 

Innhold: Boka forteller om Jane Eyre som lever i England på 1800-tallet. Uten foreldre har hun ingen garanti eller sikker fremtid i vente. Med lange, vakre setninger blir den hjerteskjærende og virkelighetsnære historien om Jane fortalt.

 

Min mening:Jane Eyre var til tider langdryg, til tider vanskelig, til tider spennende og vakte undring i meg. Fantastisk språk (men litt vanskelig på engelsk, kanskje) og veldig gøy å lese noe som er skrevet i en helt annen tidsepoke.

 

Terningkast: 4. Litt tung, men en klar klassiker som er verdt å ha lest! Jeg anbefaler boka til deg som liker britisk litteratur og kan litt engelsk :)

 

Jeg har de to ande Brontë Sisters sine bøker: Wuthering Hights og Agnes Grey også, men har ikke tid til å lese dem enda. Kanskje etterhvert. Neste leseprosjekt går enda noen hundre år tilbake i tid. Til den tiden da Shakespear regjerte skrivekunsten.

 

BildeKilde

 

Besøk av Charlotte og prosjekt med Thomas

Rett før jeg reiste til Slovakia fikk jeg tid til å treffe Charlotte litt. Vi spiste litt herlige rips med vaniljesaus og gikk en flott kveldstur :)
Turen gikk til Blåfjell og de stilige filmkulissene til storfilmen Skumringslandet.


Himmelen gav oss et flott skue på ferden.


Thomas og jeg ferdigstiller save-the-dates'ene. Thomas var klippe-ansvarlig. Veldig flink <3

 

Mens jeg limte det som skulle limes. Teamwork for the win.
Morgentur første August

Sommeren er tida for tidlige, lyse morgener. Her er noen bilder fra en herlig morgentur jeg og Chessie var på den første August i 6-7 tida :)

Kun himmelen var opplyst
Resten av landskapet var preget av tåke og morgendugg.

Plutselig snublet vi over (ikke bokstavelig talt) en haug med små mini-gris-unger. Søte ^^

Og et par rådyr :)

Disse blomstene vokste villt i hele skogen og duftet HIMMELSK.


Jeg er så heldig som er omgitt av så nydelig natur :)

Flowergirls

Bilder av jentene på plukke-blomster-tur.

Unnskyld de rare ansiktene. Det var sterk sol!
DU, så glad man blir av å ha så herlige venner :)

#Ferieminner

Oppdatering - bryllupsplanleggingen (og de fineste kjolene)

Nå er det litt over ti måneder til bryllupet, og her er det vi har ferdig:

*Begge forloverne er i boks (eller, vi lar dem jo komme ut av boksen om dagene)

*Vi har reservert lokale

*Save the date'ene er ferdige og skal snart sendes ut (noe som medfører at)

*Gjestelista er så godt som ferdig.

*Jeg har en plan for både bordkort, invitasjoner, gavepose, godteribord og brudepiker (som jeg skal sy kjoler til), kjole til forloveren (min) skal jeg også sy,

*og sist men ikke minst er brudgomen booket for dagen (og fremtiden).

 

Jeg måtte le litt når jeg tenker på at jeg har full kontroll på hva brudepikene og forloverne skal kle seg i, men min egen klesdrakt har jeg ikke ofret så mange tanker. Men det skal jeg ordne nå i høst! Her er i hvertfall noen kjoler jeg liker:


Av disse er kanskje den øverste til venstre min favoritt. Jeg liker litt volum, og så faller jeg så for de søte blomstene som "renner nedover." Samtidig er jeg ikke så komfortabel med stroppeløse kjoler, så det kan hende jeg heller går  for en med stropper eller ermer. Men jeg har bestemt meg for å ikke bestemme meg for hva jeg vil ha før jeg  har det på meg. Det er nok en stor fordel.

 #Bryllup #kjoler

Chessie koser seg

video:mvi7037

Jeg er vanvittig dårlig med å legge ut filmer på bloggen min. Det kan skyldes flere ting, som at jeg ikke filmer så masse, og at jeg ikke vil være på filmene selv, men mest av alt at jeg sjelden ser på filmer på andre sine blogger - jeg pleier bare å se på bildene, og lese teksten. Er det andre som er sånn, eller er jeg veldig spesiell som synes det er litt kjedelig med filmer på blogg?

Uansett, så bestemte jeg meg nå for å prøve å publisere littegranne mer film. I hvertfall når jeg har noe... Så her er en liten søt "prøvefilm" med den skjønne hunden min, Chessie, som koser seg i skogen. Hun ELSKER å rulle seg :)

Jeg har malt "Gallopperende Hest" av Munch

Pappa lurte på om jeg ville prøve å male en etterligning av et maleriene til Edvard Munch som han liker godt. Så jeg satte i gang med Pc'en til hjelp, og slik ble resultatet:

Se originalen HER.

Pappa har allerede en kopi  av et Munch-maleri, og mitt bilde fikk plass ved siden.


Kjenner at jeg savner litt å male! Det kommer jeg  nok til å komme tilbake til en gang... :)


#DIY #Kreativ #Maling

Første Mosebok

Og Abraham rakte ut hånden og tok kniven for å slakte sønnen sin. Men Herrens engel ropte til ham fra himmelen og sa: «Abraham, Abraham!» 1.mos.22.10-11.

Nå leser jeg systematisk igjennom bibelen for andre gang, og har tenkt til å skrive litt om hver bok ettersom jeg blir ferdig.


ABRAHAM OFRER ISAK: Dette maleriet fra 1650 er laget av Laurent de LaHire. Foto: WIKIMEDIA COMMONS

Tittel: Første mosebok (1 av 66)

 

Forfatter: Etter tradisjonen Moses

 

Datering: Ca 1440 f.kr.

 

Innhold: Den første boka i bibelen starter med begynnelsen. Skapelsen, Adam og Eva, og så forsetter den med å ramse opp slektslister og fortelle historiene til en del av etterkommerne til Adam og Eva som f.eks. Noah, Abraham, Jacob og Josef.

 

Min Mening: Jeg liker veldig godt å lese historiene om folk. Selv om jeg kan dem, selv om jeg har hørt dem før, så er det noe fengende, spennende og nyttig i disse gamle historiene. Det er utrolig hvor mye inspirasjon og glede jeg får ut av det, faktisk.

 

Bildet er Malt av Laurent de LaHire.

 

Har du lest denne boka eller deler av den, og liker du det?

Hvorfor Teamtur?

Nå har jeg akkurat reist på teamtur, men dette er et forhåndsskrevet innlegg. Jeg reiser altså på team til Slovakia med buss sammen med nesten 40 andre ungdommer i menigheten for å støtte et kristent arbeid blandt sigøynerne der nede.
Dette blir min sjette teamtur på seks år, og jeg er enda ikke lei. Så hva er det som er så vanvittig stas med Teamtur??

*For det første får man se en helt annen side av et land når man er på team. Det er ikke bare de flashy turist-stedene man får se, men man får ofte et innblikk i hvordan kulturen er og hvordan de vanskeligstilte har det.

Ukraina, 2013

 

*For det andre, er det enormt viktig for meg at jeg kanskje gjør en liten forskjell for andre. Ved å dele ut mat, jobbe frivillig og fortelle et godt budskap kan vi kanskje gjøre noen sitt liv litt bedre.

Nederland, 2010

*En tredje ting som er helt super er at man blir så godt kjent innad i gjengen. Man får rett og slett venner for livet!

 

*Og sist men ikke minst blir man mye bedre kjent med Gud. Man ser at Han lever og Virker. Man kan oppleve Hans nærvær og Hans mirakler og forstå litt mer av hvordan Gud ser på oss :)

 

I år går turen som nevnt til Slovakia. Det eneste jeg vet er at vi skal tibringe en del tid med Sigøynere. Ellers får vi ta det som det kommer :)

Heklet Muffins

Fant en ny oppskrift på heklede muffins som egentlig var ganske søt :) Oppskriften finner du HER. Den var ganske enkel å få til.

 #DIY

Ohjess Beijbi!

Jeg stikker hit nå.

Sjekk de temperaturene!

 

Sommergleder

Dagene på Østlandet har inneholdt alle de beste ingrediensene som trengs for en god sommer. Som for eksempel is og gode venner.

Bading og sol


Og frukt og bær. Bestemor brukte den ene dagen til å koke opp en haug med jordbærsyltetøy :)


Hestene på Beitet

En av dagene hos Pappa måtte vi selvsagt opp å besøke hesten Dokka på beite. Dette er nok første sommerferie uten ridetur, noe som er litt trist. Men Dokka manglet noen sko, så derfor kunne vi ikke ri. Var uansett veldig koselig å se søte Dokka (og den nye prinse-kjæresten hennes)

Herlig med hest :)

Wish me luck

For en gangs skyld er jeg hjemme noen få dager, og de har jeg brukt godt til å treffe mest mulig av de flotte vennene mine før jeg reiser i morgen kveld. Tur med Charlotte, bærplukking med Bente og lunsj med Andrea er bare noe av det jeg har fått tid til! Om ca 35 timer går ferden til Slovakia, men mer om det i et senere innlegg.

Planen for dagen er å treffe Thomas, og i morgen (før jeg reiser) får jeg en gjeng på besøk for å spise krabber :)

I dag har jeg fått save-the-date'ene i posten. Jeg kommer til å legge ut det endelige resultatet på bloggen etter at vi har det ut alle. Morro å virkelig få gjort litt skikkelige ting i bryllupsforberedelsene! Innbydelsene er også snart klare til å begynne å lage - jeg kjøper inn det jeg trenger her og der :)

Jeg har vasket og vasket på klær i det siste, og må pakke til Slovakia-turen i morgen. Dessuten har lillebror ryddet ut av klesskapet, men INN i stua. Så stua er totalkaos (lurer på hvor alle gjestene skal sitte i morgen?)

Jeg er dessuten veldig glad  for at jeg er ferdig med Jane Eyre boka, som er en av (de tjukkeste) bøkene som står på pensumlista for neste år. Nå er jeg godt i gang med å få unnagjort noe lesing også! Anmeldelse av boka kommer etterhvert. I mellomtiden starter jeg på Shakespear's "Romeo and Juliet." Jepp! På originalspråket!

Wish me luck
Oslotur i finværet

En av dagene hos pappa tok vi turen til Oslo. Alle hadde sine ønsker for dagen. Pappa ville til Munch-museet, jeg ville på Stoff og Stil, Anders ville på Outland og Solvår ville på XXL.

Det første vi gjorde var å ta turen innom Stoff og Stil. Jeg handlet for litt for mye penger. Så gikk vi utenfor og snublet over et sted som hadde "Byens beste pølse". Jeg er ikke en stor fan av pølse, og tok heller en fish and chips.

 

Etterpå stod Munch-museet for tur. Jeg ble overrasket over hvor mange munch-bilder jeg kjente igjen. Det var liksom ikke bare skrik.

Fikk ikke ta noen bilder inne i galleriet, så de ovenfor er funnet på nettet.


 

Etter å ha studert Edvard Munch i en times tid tok vi oss en liten runde i Botanisk Hage. Bare fordi den lå rett ved siden av :) 


Deretter var vi nede i sentrum for å lete etter outland, en butikk som selger spill, manga, og alt mulig rart som lillebror elsker.


Vi fant den plutselig midt inni østbanehallen.

Vi tok også en tur på Grønland, og Ingrid kjøpte selvsagt enda mer tekstiler. To blomstrete stoffer og et med jordbær på ^^

Kule Anders og Pappa med tigeren i tigerstaden.


Dagen i Oslo ble avsluttet på Egon (selvsagt etter at alle sammen hadde brukt masse penger på XXL. To nye bukser og en ny genser til meg!). Jeg tok bilde av pappa sin mat, for den så mye bedre ut enn min (anger).


Artig å bli litt kjent med hovdstaden! Jeg tror jeg (frem til den siste måneden) har kjent til minst fem andre hovedsteder mye bedre enn Oslo. Og det er jo litt feil.

, Sokndal

Bor på Haua med mannen min, Thomas, i et oppussingsprosjekt med mye potensiale. Er 25 år. Lærer. Jeg er glad, venn med Jesus, positiv og variert. Har en drøss med hobbyer, og liker alt som er kreativt, spennende, og smaker søtt! Det skjer så mye bra i livet mitt; Masse små Mirakler som jeg vil dele med dere!

Instagram: Ingrid0123

Anbefalte Innlegg:

Arkiv

hits