august 2011

Coaching. Hva, Hvordan og Hvorfor.

Lenge siden jeg har lagt ut bokinnlegg nå, og det skyldes rett og slett at denne boka har tatt lang tid å fullføre. Samtidig leser jeg også i bibelen, og skolepensum... 

 

Tittel: Coaching. Hva, Hvordan, Hvorfor.

 

Forfatter: Susann Gjerde

 

Innhold: Boka er, som tittelen antyder, en fullstendig innføring i Coaching. Den forklarer hva coaching er, og hvor den har sitt utspring, Hvorfor det kan være nyttig å bruke coaching, og hvordan det skal brukes. Boka er faglitterær, men mykes opp fordi den har en del eksempler fra diverse coacingsamtaler, mange illustrasjoner og tabeller som gjør innholder lettere å forstå, samt en oppsummering i slutten av hvert kapittel.

 

Min Mening: For min del ble det mye i boka jeg ikke kommer til å benytte meg av. Jeg kommer ikke til å bruke coaching så systematisk som boka beskriver det, men jeg har allerede brukt enkelte virkemidler, som "aktiv lytting" (jeg har faktisk blitt bedre å lytte nå!). Det er en god del virkemidler som presenteres, og blandt annet lytting på nivå 2 og 3. Det ble for meg veldig overflødig med all forhistorien og faktaene rundt coaching. Det som interesserte meg var hva jeg kunne bruke, og hvordan. 

Boka har mye tungt stoff, men som nevnt er den ordnet slik at det blir lettest mulig allikevel. 

 

Jeg vil gi boka karakteren 3! Jeg var veldig uenig med meg selv her; boka burde kanskje score høyere fordi den gjør vanskelig stoff ganske forståelig. Samtidig bestemte jeg meg for at jeg vil sette karakteren ut i fra hvor nyttig jeg synes boka var. Det betyr ikke at den er dårlig skrevet. Det var mer at den ikke var akkurat midt i blinken for meg. En mer objektiv vurdering kunne kanskje ha flyttet boka opp på en femmer.

 

Jeg anbefaler boka for deg som ønsker å lære mer om coaching. Jeg angrer ikke på at jeg leste den, så hvis du er klar for litt tungt lesestoff, kan det være greit for deg som er interessert i hvordan du kan bruke deler av coaching til å hjelpe personene rundt deg til å utnytte sitt potensiale. Det er i hvert fall mitt mål:)

 

Lest boka, eller planlegger du å gjøre det? 

I Strandkanten...

Er litt trøtt, og kjempeglad for at jeg kan sove lenge i morgen:) 

Det er utrolig hva man kan finne i strandkanten. Det fikk jeg erfare på lørdag, da jeg var på Solastranden. Et sted hadde for eksempel bølgene skyllet i land masse bittesmå skjellrester. Helt nydelig! Skulle ønske jeg kunne ta det med meg hjem! Jeg er en sånn samleperson, og kunne lett dradd med meg hjem alt i fra pene steiner til skjell og rare sopper... Prøver å kontrollere meg litt, da.Hva synes du om bildene? Hvilke liker du best, og hvorfor?

Hvorfor skapte Gud ondskap?

Nå er det lenge siden jeg har lagt ut en lignelse. Synes denne historien gjorde meg mye klokere på noen vis, den kan kanskje være en hjelp for noen til å forstå hvorfor det er så mye ondskap i verden om det er en God Gud som har skapt oss. >Fant historien her<
 


 

 

En universitetsprofessor på en velkjent skole for høyere læring utfordra sine studenter med dette spørsmålet: ?Skapte Gud alt som eksisterer??

En student svarte modig, ?Ja, det gjorde Han!?

?Gud skapte alt?? spurte professoren.

?Ja sir, det gjorde Han virkelig?, svarte studenten.

Professoren svarte, ?Hvis Gud skapte alt; så skapte Gud ondskapen. Og, siden ondskap eksisterer, og ifølge prinsippene om at arbeidet definerer hvem vi er, så kan vi anta at Gud er ond.?

Studenten ble stille og svarte ikke på professorens hypotetiske definisjon. Professoren, ganske fornøyd med seg selv, skrøyt til studentene at han nok en gang hadde bevist at den kristne troa var en myte.

En annen student rakk opp handa og sa, ?Kan jeg spørre deg et spørsmål, professor??

?Selvfølgelig?, svarte professoren.

Studenten reiste seg og spurte, ?Professor, eksisterer kulde??

?Hva slags spørsmål er det? Selvfølgelig eksisterer det. Har du aldri frøset??

De andre elevene kniste av den unge mannens spørsmål.

Han svarte så, ?Vel faktisk sir, kulde eksisterer ikke. I henhold til fysikkens lover, det vi ser på som kulde er i virkeligheten fraværet av varme. Hver kropp og objekt kan studeres når det har eller sender energi, og varme er det som en kropp eller materie har og sender energi. Det absolutte nullpunkt (-273 grader celsius) er det totale fraværet av varme; og all materie blir kraftløst og ute av stand til å reagere ved denne temperaturen. Kulde eksisterer ikke. Vi har skapt dette ordet til å beskrive hvordan vi føler det når det ikke er varme.?

Studenten fortsatte, ?Professor, eksisterer mørke??

Professoren responderte, ?Selvfølgelig gjør det det?

Den unge mannen svarte, ?Nok en gang tar du feil sir, for mørke eksisterer heller ikke. Mørke er i virkeligheten fraværet av lys. Lys kan vi studere, men ikke mørket. Faktisk kan vi bruke Newtons prisme til å skille hvitt lys inn i mange farger og studere de varierende bølgelengdene av hver farge.

Du kan ikke måle mørke. En enkel lysstråle kan bryte gjennom en verden av mørke og lyse den opp. Hvordan kan du vite hvor mørkt et spesielt område er? Du måler mengden av lys tilstede, gjør du ikke? Mørke er et begrep mennesket har laget for å beskrive hva som skjer når det ikke er noe lys til stede.?

Til slutt spurte den unge mannen, ?Sir, eksisterer ondskap??

Nå svarer professoren, ?Selvfølgelig, som jeg allerede har sagt. Vi ser det hver eneste dag. Det er daglige eksempler av menneskers grusomhet mot hverandre. Den finnes i utallige kriminelle handlinger og vold overalt i verden. Disse manifestasjonene er ikke noe annet enn ondskap!?

Til dette svarte studenten, ?Ondskap eksisterer ikke, sir, eller det eksisterer ihvertfall ikke i seg selv. Ondskap er ganske enkelt fraværet av Gud. Det er akkurat som mørke eller kulde, et ord som mennesker har laget for å beskrive Guds fravær. Gud skapte ikke ondskap. Ondskap er resultatet av hva som skjer når mennesker ikke har Guds kjærlighet til stede i hjertet. Det er som kulde som kommer når det ikke er varme, eller mørke som kommer når det ikke er lys.?


Hvis du som jeg liker sånne historier, må du bare ta en kikk innom kategorien "lignelser" her på bloggen:)

Jeg er litt travel om dagen, men det er ikke barebare å være student! Bloggen blir litt lidende (leidet darunter. husker vi pugget dette ideomet i tysk...) av tidsmangelen min, men det finnes jo viktigere ting! Og jeg får nok mere tid innimellom:)

Ha en nydelig dag!  

Fine folk på en flott Lørdagskveld

Lørdag ble en super dag! Som nevnt var det oppstarten for u:Betania, ungdomsarbeidet i menigheten med en dualig BOOST! -samling. Det var utrolig koselig å treffe alle igjen! Så mange bra venner, pluss en god gjeng med nye 8.-klassinger. Skikkelig koselig!

Vi delte oss opp i to aktiviteter; Paintball og Kreativ aktivitet. Jeg var leder på sistnevnte gruppe, og vi skulle lage leppepomade! Brambo begynner å bli et kjent merke på såper, kremer og lignende her i området, og nå fikk vi selveste fru Brambo (også kjent som Bonnie) til å hjelpe oss! Det var utrolig morro og populært, og vi ble så mange at  vi måtte dele oss i to grupper! Det ble kjempekos, og jeg fikk meg en vanilje-leppepomade!

Etter aktivitetene bar det tilbake til Betania for et ungdomsmøte. Jeg likte meg! Det er kjempelenge siden det har vert så mange folk på et ungdomsmøte på Betania, og det gjør meg så glad at så mange ville komme på oppstarten etter ferien!  Nå er det bare å glede seg til Moi neste helg:) 

Av en eller annen merkelig grunn var det fint lite gutter på denne aktiviteten...Men vi jentene koste oss som bare det! Under her ser du leppepomadene stå å stivne. Resultatet ble helt ypperlig! Jeg elsker min vanilje-leppepomade. Skikkelig god kvalitet!


 Fine folk! 

 

 

The Ocean contains so many mysteries...

Det er noe helt unikt med havet. Hvordan det virker uendelig, og mektig og skremmende. Hvordan det får meg til å føle meg liten, men samtidig fri. Jeg blir redd, men også vågal.

Det er utrolig hvor nervepirrende rolig havet kan være. Andre ganger kan det være stormfullt, dramatisk og farlig. Det er rett og slett facinerende

 

Tok noen bilder av et nydelig sjø-landskap i går. Jeg skulle hente mamma på flyplassen, men endte opp med å komme over en time for tidlig. Da brukte jeg like godt tida til å gå innom solastranden og ta noen bilder. Legger ut noen flere av dem senere.  

 

Busy Woman!

Nå har det ikke blitt mye blogging! Det er nemlig fordi jeg har vert superbusy!

*Mamma har vert borte, så jeg har stellt fiskene, marsvinene og hunden. Dessuten vert en del i butikken, tatt meg av vanning i hagesenteret og selvsagt alt husarbeidet (utenom oppvasken som Anders har fått i oppgave). 

*Har hatt min første uke med undervisning på Universitetet i Stavanger! Har blitt kjent med ganske mange, og bestilt bøker og kompendier for tusenvis av kroner. Ligger allerede litt etter med lesingen siden bøkene ikke har kommet enda (håper de kommer i dag!)

*I tillegg har det selvsagt vert noe annet som har skjedd hver dag:

-Startet opp Jesusgruppa på onsdag. Det var kjekt å treffe jentene igjen! Jeg gleder meg så til vi kommer skikkelig i gang med alt.  

-Torsdag hadde alle Jesusgruppe-lederne et møte som varte til langt på natt (for min del, men egentilg var det bare til kl.23.00.) Noe som resulterte i at jeg var kjempetrøtt fredag, helt i fra jeg stod opp klokka 05.00.

- I går spiste jeg og Gutten min krabber! Skikkelig koselig med en date i ny og ne:) 

I dag er planen å stå på stand noen timer, hente mamma på flyplassen, og selvsagt BOOST i kveld! Gleder meg! Håper virkelig jeg ser DEG der!
Hadde forresten vert toppers med litt konstruktiv kritikk på denne plakaten jeg har laget...:)
 

40-årsdagen i helga

Kjersti inviterte til stor-fest på lørdag! Rundt 60 personer samlet seg for å feire hennes fødselsdag.

Kjersti er en utrolig interessant og utrolig person! Det er grunnen til at du godt kan ta en tur innom bloggen hennes hvor hun skriver om interiør, turer, og livet som seksbarnsmor på landet. Det som er mest bemerkelsesverdig med henne, er nok alt det hun rekker å gjøre, i tillegg til at hun faktisk har krefter til å blogge om noe av det etterpå!

I feiringen ble det herlig mat, kaker, sang og musikk. Koste meg stort med mange kjente:)  Jeg og noen venner hadde skrevet en sang (til mummi-troll melodien) til henne. Dessuten fikk hun sanger både av datteren Amy, og fra Dekor, som Kjersti er leder i.

 Bordpynten:

 

Et strengt svart-hvitt-sølv-tema. Typisk Kjersti!

Her har vi bursdagsbarnet selv! Holder en utrolig rørende tale om barn, mann og venner.

Maren og Marcel - kvalitetsfolk!

Amy synger to hjemmekomponerte sanger. Hun er så utrolig flink! Se innom bloggen hennes! Talentfull og godhjertet jente!

Dekor - savner det koret! Vurderer sterkt å begynne igjen. Må bare se hvor travelt det blir med studiene fremover.
 En flott kveld! 

Oppdatering: E-mail til Gud -prosjektet

For en stund siden bestemte jeg meg for å skrive noen e-poster til Gud. Egentlig var hovedpoenget å gjøre det for min egen del; for å vite hva jeg ber om, og får svar på, for å konkretisere hva jeg ber om, og for å kontrollere hva om, og hvor mye jeg ber. Anbefales på det sterkeste!

>Les mer om prosjektet her<

Resultatet så langt

Resultatet har vert utrolig bra! Jeg har oppdaget at jeg får ganske mange bønnesvar! Kjempegøy å lese tilbake på det jeg skrev i begynnelsen. Det  huske på å skrive har heller ikke blitt et problem. Jeg har bestemt meg for at jeg ikke vil tvinge meg til å gjøre det, men tar det når jeg vil. I tillegg har jeg en påmindelse en gang i uka, så jeg ikke glemmer det helt bort. 

 På de 5 ukene siden jeg startet har jeg fått ikke mindre enn 12 bønnesvar! Bønn funker virkelig! Andre av bønnene er på vei mot å bli skikkelig oppfylt; et skritt nermere. Gleder meg til videre svar fra Skaperen! 

Har til slutt en sang å dele! Liker den utrolig godt! Fengende, fin musikk og en bra og inspirerende tekst! that's the way I like it! Passer ikke helt inn i tema, men det får gå.

Me in motion - I gotta be something

I'm finally finding out that I don't just wanna be fine.

I gotta be something!

Rally Sokndal 2011

Lørdag var det Rally Soknal som stod på programmet! Jeg, Sølvi-Oline og Caroline gikk en tur for å se på. Det er faktisk ganske stort når Norges største asfalt-race arrangeres på bittelille Haua! Biler er ikke akkurat min største lidenskap. Jeg pleier å si det slik at for meg er biler røde eller blå eller gråe. Dessuten må de gå fremover, og ellers er de ganske like. Forresten så har vi en stor blå bil, hvis noen lurte!

Uansett var det jo greit å kikke litt på bilene som kjørte forbi! Vi hørte dem helt inne i huset, og gikk da de ca. 500 meterne til løypa for å kunne se skikkelig.

For en gangs skyld har jeg "ødelagt" bildene mine. I fjord opplevde kjæresten min at noen bare tok bildene hans av Rallyet fra bloggen hans. De hadde sendt dem ut med pressemeldingen, og han fant bildet sitt på mange forskjellige rally-sider etterpå. Litt nedtur at de fjernet logoen og navnet hans. Ganske dårlig gjort i hvertfall; så hvis noen skulle ha lyst til å låne mine bilder, er det bare å spørre! Har dessuten mange flere enn de i innlegget her.
Det gikk hardere ut over noen enn andre. Det var en ulykke ganske tidlig i racet; en ble sendt på sykehus, og resten av kjørerne måtte vente i over en time før de startet igjen. Bilen over har nok også sett bedre dager...

Tur på sensommeren

Er herlig å komme seg litt ut for tida! Må nyte de dagene vi får med sol. Chessie er alltid gira, så så fort vi har tid bærer det ut. Denne gangen (som så mange andre) gikk ferden rundt Lindland. En runde på ca en halvtime (hvis du ikke er meg. Hvis du er meg tar det nermere en time)

Inni buskene gjemte et rådyr seg, men sola skinte rett på ham, og avslørte alt. Chessie var så opptatt med å snuse, så hun merket heldigvis ingenting (da hadde hun begynt å trekke masse i bandet).  Utrolig fine dyr!

Så traff vi enda et fint dyr: en larve! Den var ikke helt gira på å bli tatt bilde av, så den krøllet seg sammen til en pigg-ball.

På en varm og god dag som denne Måtte vi selvsagt uti vannet. Da var det noen som ikke nølte et øyeblikk:


For en herlig dag!


On the street

Er glad jeg har fri i morgen! Liker studentlivet! Eneste drawback er at jeg skal til tannlegen.. Prøver å ikke tenke på det... Det har vert travelt i det siste, og derfor ikke så masse blogginnlegg.Venter også på å få tilsendt en splitter ny macbook pro! Jippi:) Da blir det morro å redigere bilder, da!

Bildene i dette innlegget er tatt i Sandnes. Blir litt annerledes enn alle blomster-og-natur-bildene jeg vanligvis legger ut. Vet selvsagt om at det første er veldig uklart, men det er litt av poenget:)

Nå har jeg hostet hele dagen, og er sikker på at jeg kommer til å våkne, litt støl, men med en dualig sixpack! Magen min har virkelig fått gjennomgå! Håper også at hodeverken kommer seg litt etter noen timer med søvn, og forhåpentligvis uten hoste...

Gleder meg!

Jeg gleder meg til i morgen, nå! Selv om jeg skal opp klokka 5... Gleder meg til min første skikkelige skoledag på UiS. Gleder meg til å ha min første mattetime. Gleder meg til og med til å ta bussen med Sølvi-Oline, og til å treffe de jeg har blitt kjent med på skolen i forrige uke.

Gleder meg til denne uka fordi vi skal starte opp Cellegruppa (eller Jesusgruppa om du vil) som jeg er leder for! Har gledet meg til det lenge! Jeg gleder meg til å ha fri på tirsdag, og jeg gleder meg på mamma sine vegne, som skal reise til Nederland på onsdag. Det er første gang hun er utenlands på over 20 år! Gleder meg også til å treffe noen venner denne uka som jeg ikke har snakket med på en stund.

Gleder meg selvsagt også til året. Til alle de romantiske tingene jeg og gutten min skal gjøre. Til alle koselige kvelder med venner, og alle kalde, glade snødager om vinteren.  Gleder meg til alt jeg skal lære på skolen, og til å være ferdig med semesteret.

Jeg har masse å se frem til!

Hva gleder du deg til?

God natt, godtfolk!

Blir du med å lyser etter krabber?

Forrige lørdag gikk vi en gjeng ut sent på kvelden for å lyse etter krabber. Vi var både på Nesvåg og i Jøssingfjord å lette, men fikk bare en krabbe. Den var til gjengjeld ganske solid. Det ble ikke den store krabbefesten vi hadde sett for oss neste dag, så vi nøyde oss med å gå hjem å legge oss etter en sen kveld:)

 I dag skal jeg på Rally av alle ting. Planen for dagen var egentlig å reise til Rixen vannsportsenter og gå på vannski (eller egentlig knebrett), men så fant vi ut at siste åpningsdag var i går. (les om, og se bilder fra i fjord HER) Litt nedtur etter å ha satt av dagen hele sommeren. Tilbake til Rally: Faktisk arrangeres Norges største Rally på asfalt her i Sokndal! Til å være et så lite sted kan vi i hvert fall være stolte av svingete og dårlige veier(?!)

I kveld bærer det  i 40-årsdag! Har kost meg med å lage kort og altisammen:)

Litt trist - litt glad - litt bilder!

Nå er jeg i litt sånn mellom-humør. Er litt frustrert og lei meg. Litt såret. Samtidig er jeg litt glad. Litt forventningsfull. Det er vel bare sånn det går når Gud har en finger med i spillet; han snur alt det negative på hodet, og viser de bedre sidene ved saken. Han viser meg potensialet som er usynlig.

Troen er et pant på det vi håper, et bevis for det vi ikke ser.  Hebr.11.1.

Jeg våkner nok opp i morgen, og det gode humøret er tilbake for fullt. Da kan jeg prøve å fortelle dere litt mer om skolen og folkene jeg har truffet der:) I kveld nøyer jeg meg med å legge ut noen bilder jeg har tatt i det siste.

Ble litt fuglebilder den dagen jeg ventet på bussen (les om det her) Ble ganske fornøyd med et par. Må virkelig si at jeg elsker å ta bilder av dyr!

Dette var kanskje ikke det flotteste og mest vellykkede blomsterbildet (mer et simpelt knipse-bilde), men elsker disse hawaiirosene! En utrolig vakker blomst!

På  hytteturen ble det en god gjeng med øyestikker-bilder. Somsagt er det å ta bilder av dyr en lidenskap for meg. Disse to turtelduene landet på genseren til Thomas mens vi rodde over vannet på veien hjem... Skikkelig fine farger på dem!

Dette er nok en slags metallnymfe, men jeg har ikke blitt helt klok på alle de forskjellige øyestikker-typene enda... De er så facinerende vakre på nært hold!Til slutt nok et øyestikker-bilde. Denne satt å pusset seg ganske-så bekymringsløst på hodet mens jeg fotograferte. Kom derfor ganske så nær, og det var jo toppers! Begynner å bli skikkelig sugen på ei makro-linse, men det får bli etter at jeg har betalt tilbake alt jeg skylder sparekontoen min...


Hva synes du om bildene?

Har du noen gang opplevd hvordan et problem minsker med en gang du deler det med Gud eller noen andre?

Oppskrift: Tacopai

Denne middagspaien er helt ypperlig når du får gjester! Det er enkelt å lage, og kjempegodt! Samtidig er det litt utenom det helt vanlige. Jeg bruker den når jeg får gjester, eller for å ha en litt mer spennende lørdagsmiddag enn taco, pizza eller lasagne (som er det vanligste).

 


Tacopai

 

Paideig:

4 dl hvetemel

50 g smør

2ts bakepulver

2 krm salt

1,5 dl melk

 

Fyll:

4-500 g kjøttdeig

1 pose tacokryddermix

1 løk

1 dl vann

2 hakkede tomater

 

Krem:

1 boks crème fraiche

2 ss majones

2 krm pepper

1 presset hvitløksfedd

 

ost

 

Fremgangsmåte: 

*Sett ovnen på 200 grader.

*Bland mel, bakepulver, salt. Tilsett det kalde smøret,  og bland til deigen blir smulete.

*Tilsett melken og bland til smidig deig.

*Trykk den ut i smurt paiform.

 

 

*Skrell og hakk løken, stek så kjøttdeigen sammen med løken.

*Tilsett kryddermix og vann. Småkokes i 10 min.

*Fordel fyllet utover paideigen, og legg de hakkede tomatene over.

 

 

 

 

*Bland ingrediensene til kremen og hell den over kjøttdeigen og tomatene.

*Strø over revet ost, og stek midt i ovnen i 20-30 min.

 

 

 

 

Serveres med salat. 

 

 Ofte pleier jeg å sløyfe majonesen og gjerne også hvitløken i kremen. Tomatene pleier jeg  å dele: halvparten i kjøttdeigen, finhakket, og halvparten på toppen av alt i skiver;)

Romantikk i flott natur

På den allerede nevnte hytteturen stod jeg og Thomas opp relativt tidlig. Bestemte oss for å gå en morgentur. Vi gikk ikke langt, men tok noen bilder og nøyt livet rundt hytta. Sola skinner i ansiktet, det er varmt. Det yrer av liv; fargerike øyestikkere flyr omkring i gresset. Det lukter sommer overalt. Lukten av gress og frisk morgenluft gjør meg glad og fri. Dette er noe av det beste; sitte inntill sin kjære i Guds frie natur på sitt beste!

Hyttetur med godtfolk!

I helga som var reiste vi på hyttetur, John-Kenneth, Sølvi-Oline, Thomas og Jeg! Hele greia var en slags avsluttning på lovsangsteamet Devoted. For å komme til hytta må man gå en liten bit, og ro over ett vann. Da vi kom frem laget vi etterhvert et skikkelig herremåltid med grillet kylling, ris og saus:) Brukte kvelden til å spille Yatzy og 10 000! Sistnevnte hadde jeg ikke prøvd før, men det var skikkelig gøy!

 

resten av turen kommer senere! Nå for jeg komme meg opp av senga og på bussen...

Naked in a tree - photoshoot

Eller forresten! Hun var jo ikke naken i treet på ordentlig. Klærne er bak stammen et sted...Vår overdådige hage

Det er både gode og dårlige sider ved å ha et hagesenter til hage! Her er noen av de gode:)Ikke en brakende suksess

Etter første skoledag er jeg egentlig bare utslitt. Selve dagen var helt ok, men før og etter var det et par drawbacks...

Først våknet jeg med tett nese, og verkende hode. Syk. Dette gikk imidlertid ganske greit til den siste timen; da måtte jeg trekke frem snørr-papiret omtrent hvert femte minutt: litt flaut. De værste problemene kom da jeg skulle hjem. Først masse stress for å rekke bussen. Bussen kom ikke, så jeg tok en buss til Sandnes, for å deretter komme meg videre. Denne bussen kom heller ikke, og jeg begynte å bli ganske frustrert i den stekende sola, nesten tom for snytepapir... Jeg tok sikte for toget, men det hadde nettopp gått, og jeg måtte vente en time. Heldigivs kom endelig bussen, over en halvtime for sent. Jeg hoppet på, og kom meg rett hjem.

Ble utrolig sliten av alt dette styret, spesielt når jeg var syk. Men har også lært noe i dag: Jeg burde ha slappet mer av. Jeg stresset mye unødvendig, og brukte mye krefter på det. Jeg visste jo hele tiden at jeg ville komme meg hjem, en vel eller den andre, men klarte ikke la være å stresse. Håper jeg kan innse det litt tidligere neste gang, så jeg slipper å bruke så mange krefter på ting jeg ikke kan gjøre noe med.

Er sliten. og i litt dårlig humør, så dette innlegget kan muligens ha en litt negatv tone over seg;) Men universitetet var egentlig TOPP!Første skoledag i morgen

Nå er jeg snart klar for senga. Må komme meg litt inn i legge-seg-tidlig-rytmen. Fremover skal jeg ta bussen fem på seks hver morgen! Det vil si at jeg må stå opp klokka fem! Heldigvis får jeg en litt myk start, for i morgen trenger jeg ikke ta bussen før halv åtte.

Blir utrolig spennende å begynne på universitet! Jeg gleder meg! I dag bestillte jeg forresten Macbook pro, så det blir heelt supert! Dessuten er timeplanen min mye greiere enn først antatt (de oppdaterte den på hjemmesiden nylig) Nå skal jeg ha fri hver mandag, og har ellers undervisning fra 8-12. Er hjemme klokken 14 hver dag:D

Jeg vil forandre meg dette året

Da jeg begynte på videregående hadde jeg et mål om hvordan jeg ville forandre meg: Jeg ville bli flinkere til å "pynte meg" Jeg hadde fått av reguleringen. Jeg kjøpte meg linser, for nå hadde jeg endelig råd til å betale dem selv. Jeg sminket meg også litt oftere. Dette sked litt ut etterhvert, og ble mindre viktig. Allikevel har disse tre årene forandret meg enormt! Jeg har blitt mye tryggere på hvem jeg er, og hva jeg står for. Det er utrolig herlig!

Nå har jeg hovedsaklig tre mål:

*Bli flinkere til å hjelpe til hjemme, og holde det ryddig i huset. Jeg er altfor dårlig å prioritere å være hjemme, og får nesten abstninenser av å ikke være med venner etter skoletid... Bør skjerpe meg!

*Bli en bedre venn. Jeg har kjempelyst til å holde kontakten med alle vennene, og det blir vanskeligere og vanskeligere ettersom folk flytter, og bor lenger borte. Jeg vil invitere folk hjem på middag og filmkvelder, og rett og slett være en venn, og bety en forskjell for de jeg kjenner.

* Prioritere tid med Gud. Jeg vil bli enda bedre kjent med Gud, og hans vilje for meg. Jeg vil oppleve Enda Større mirakler og overnaturlige bønnesvar. Jeg vil vandre enda nærere Guds vilje!

Håper jeg klarer å holde målene mine! Blir spennende å se hvordan disse fire årene vil forandre meg!

 Hva skal du gjøre det neste året, og hva er målene du setter for deg selv?

(Beklager evt. skrivefeil, årker ikke korrekturlese nå - har alt skrevet dette innlegget to ganger, for nettet klikka-.-)

Takknemlighet

Jeg hørte en gang om at det å takke kan gjøre folk friske. Det har vel noe med placebo-effekten å gjøre. Du fokuserer på det positive. Du trekker frem alle de gode tingene. Dette gjør at smerter kan forsvinne. Det gir deg livskvalitet. Det er utrolig GENIALT hvordan mennesket fungerer. Jeg kunne faktisk godt tenkt meg å lært mer om psykologi og sånt... Poenget mitt er at å ha en takknemlig holdning gjør livet lettere. Det er vitenskapelig bevist.

Kanskje er det derfor bibelen sier:

Takk Gud under alle forhold!
For dette er Guds vilje med dere i Kristus Jesus.
 1.tess.5.18.

Jeg skriver om takknemlighet fordi jeg ble oppfordret til det på bloggen UKID. Og jeg sender herved utfordringen videre: skriv om det du er takknemlig for!

Noen få av de tingene jeg er takknemlig for finner du nedenfor her: 

Utrolig gode venner.

Det gir livet mening å kunne være der for noen. Andre ganger trenger jeg at noen er der for meg. Jeg blir så glad når jeg og vennene har funnet på noe sammen. Når jeg blir bedre kjent med noen.

 

Fint vær og vakker natur

Gjør meg glad! Etter en lang og tung dag er det nesten ikke noe som hjelper som et skybrudd, og klare solståler som varmer huden. Det er så mye vakkert rundt oss! 

 

 

 

 En familie som er glad i meg, og bryr seg.

Familien er kjempeviktig, og de har brakt meg her jeg er i dag. Det er jeg super-takknemlig for!

 

En himmelsk Far som alltid er der. 

Han kan hjelpe meg igjennom alt. Jeg har alltid håp, og jeg får oppleve så utrolig mye spennende i livet mitt!

  

Jeg er frisk, jeg er fri, jeg har en mening i livet, jeg har mat, hus, og komfort, jeg trives på skolen, jeg gleder meg til fremtiden. Jeg er så takknemlig for at jeg har alt dette!

Hva er du takknemlig for? Send en kommentar, eller skriv et eget innlegg!

 

I natt var jeg i fengsel
I natt ble jeg satt i fengsel. Det hele var selvsagt en misforståelse. Tankene kom flyvende mot meg etterhvert- Klarte ikke å fordøye alt på en gang. Hva med skolen? Det gikk en frysning nedover ryggen min. Jeg ville gå glipp av de te første månedene på lærerskolen! Jeg og venninna mi ble fulle av spørsmål. Hvorfor fikk vi ikke en rettsak?

Vi hadde to femtilapper. Det var mye på dette stedet! Det var ikke alle som hadde penger, og vi gikk glade og fornøyde til kiosken. Der kjøpte vi et brød på øverste hylle. Kiosken var et stort rom med alle slags varer. Vi kjøpte noe godt til oss selv også, siden vi følte oss så rike.

Jeg måtte tisse. Visste ikke helt hvordan jeg skulle tilkalle vakten. Jeg holdt meg litt til, og kikket meg rundt. Vi fikk besøk i cella. Hun snakket litt med oss, men kunne ikke svare på noen spørsmål. Jeg nevnte at jeg måtte på do, og hun pekte talende på veggen. Jeg gikk bort, og lurte på om det var en slags hemmelig dodør. Begynte nesten å gråte da jeg så at "doen" var en boks som satt inni veggen. Jeg trakk den utt, men litt for langt. Nå var det vann på gulvet. Jeg fikk mine to venner til å snu seg, og gjorde mitt fornødne, Da jeg skulle ta papiret var det vått, og det var noe gammelt unnertøy der også. Ikke noe serlig å tørke seg med,

Gjesten vår hadde gått ut da jeg ba henne snu seg. Hun satt på andre siden av gangen utenfor. Jeg fikk en lys ide! Døra stod enda på gløtt, og jeg sprang mot den. Det var mørkt i gangene. Jeg løp nedover, og vnninna mi fulgte på. Plutselig så jeg en vakt lenger nede i gangen. En gammel dame med lykt. Venninna mi og jeg bråstoppet, og prøvde å late som om vi skulle ha noe på bibelioteket. Jeg studerte alt nøye, for at ingen skulle skjønne at vi hadde rømt...

Det var omtrent nå at jeg våknet fra drømmen. Helt på slutten var det som om jeg visste at det var en drøm, men jeg visste også at fengselsoppholdet var ekte. Jeg klarte ikke å våkne. Når jeg endelig våknet ville jeg helt tilbake til drømmen, for det var så spennende. Drømmene mine slutter alltid når det er spennende! Dumme alarm...

Hva påvirker deg?

Hver dag blir vi påvirket av tingene rundt oss. Vi velger selv hva vi vil bruke størstedelen av tiden vår på, og hva vi vil ta inn. Dette skaper den personen vi blir.


Hvilke valg gjør du når det gjelder dette?

Varme sommerdager med gjør meg glad!

En slik dag var det på torsdag! Derfor gikk meg og Monica på en flott tur til Lindland, and beyond! Tok en del bilder av hverandre, og hadde det flott i solskinnet! Etter denne herlige turen koste vi oss stort med Tacopai. Det anbedales virkelig (må legge ut oppskriften til dere en gang..) Kos dere med bildene, og fortell meg gjerne hvilket du liker best, og hvorfor!Hagedammen med Koi-fisker


Fiskene i dammen vår har blitt supertamme! De spiser deg nesten opp bare du stikker hånda nedi vannet! Heldigvis har de ikke tenner, så det er bare morro. Bare se hvordan de tar helt av når de får mat på det første bildet.

Egentlig har vi to hagedammer. Den første ble for liten for mamma's ambisjoner, så hun har selv muret en ny en. Den er omtrent to meter dyp, og kanskje en 6-7 kvadratmeter i flate. Her bor altså alle koi-karpene. Gullfiskene har fått den gamle, lille dammen.

 

 

 

I dag skal jeg på hyttetur som en litt forsinka avsluttning på Lovsangsteamet Devoted, som kjæresten min har startet. Blir nok koselig å være på den idylliske hytta for tredje år på rad med min kjære! For ikke å nevne John-Kenneth og Sølvi-Oline som nettopp hadde sin ettårs bryllupsdag. Flotte folk!

 

I followed the Magical Mist

Våknet av en eller annen grunn tidlig i dag, og før halv 7 var jeg dermed ute på morgentur med Chessie. Sola skinte helt nydelig på tåka som lå i dalen, og fikk den til å skinne som flytende gull eller solskinn! Fantastisk! Siden dette tok oppmerksomheten min litt fulgte jeg den skinnende vakre tåka, og havnet ved badeplassen Linepollen. På veien dit tok utsikten nesten pusten fra meg! Var så glad for at jeg hadde med meg kamera... Tror jeg bare viser deg bildene; det sies at de sier mer enn tusen ord.Jeg er så glad for at jeg karret meg opp av den varme gode senga denne morgenen! Tenk alt jeg kunne ha gått glipp av!

Pleier du å følge inmpulsive innskytelser?

Angrer du noen ganger på at du gjorde/ikke gjorde det?

Litt sånn bilder

Kan ikke ha et skikkelig tema for hvert eneste innlegg, så nå bare slenger jeg inn noen bilder uten sammenheng, så får du se litt av livet mitt;)

Dette bildet er tatt i potterommet. Det er der vi potter plantene i planteskolen (hvor jeg jobber nåtildags)

 


Og her er ei skjønn lita jente:)


Vilde, som nettopp ble seks. Var i bursdagen hennes på søndag! 

Og en herlig hund^^

 

Dette bildet er jo ganske interessant. Vi var en gjeng å så "Prince of Persia" hos Charlotte, og akkurat her ser vi Sølvi-Oline være hode-støtte for mannen sin;)

Flott dag med Caroline!

Har kost meg stort i dag! Etter jobb kom Caroline, som jeg var med på Hedmarktoppen, på besøk til meg. Vi var på en badetur i altfor iskaldt vann, og tok oss deretter litt sightseeing på Haua. Blandt annet rugget vi på Europast største ruggestein! (En kjempestor stein som ligger sånn til at det går an å rikke på den)

Etterpå så vi filmen I am David. Den er utrolig bra! Koste oss dessuten med både Taco og skogsbærpai. Må nesten legge ut oppskriften på den superenkle (jukse-)paien senere! 

Er så hyggelig å finne på ting med venner, og jeg elsker ferie! Herlig med all fritida:D Det blir greit å begynne på hverdagen også, men ferie er virkelig tingen!  

  Ble litt sånn "jeg har gjort ditt og datt" i dag, men hadde ikke med kamera noensteder, og har ikke lagt inn noen bilder fra de siste dagene enda;) Er travelt med både jobbing og venner! Blogging blir nedprioritert!

Gode grunner til å bli lærer

Det er mange gode grunner til at jeg vil bli en lærer. First Things first:

*De tre beste grunnene sier jo seg selv: Juni, Juli og August!  Det at lærere har mye fritid er absolutt ikke å forakte! Lange ferier, korte arbeidsdager... Digg! Selvsagt må man jobbe litt utenom skoledagen, det er jeg fullt klar over, men allikevel! Og når jeg får barn passer arbeidstidene med ungene sin skolegang...!

*En annen grunn er at man kan få jobb omtrent hvor som helst! Lærere trenger de overalt! 

*Det tredje punktet er at ingen dager er like. Dette kan jo diskuteres, men jeg mener at det er mest positivt. Selvsagt er det noen dager som er vanskelige, og utfordringene vil nok komme, men jeg tror at utfordringene vil utvikle meg som person. Det er mye viktigere enn å ha en kjedelig og forutsigbar jobb.

*Jeg får jobbe med mennesker! Igjen kommer det med at det aldri blir kjedelig, og dessuten passer det meg utrolig godt! Jeg elsker å hjelpe. Derfor vil jeg gjerne ha muligheten til å være der for noen. Jeg har også alltid likt å lære bort, jeg har faktisk gjort det helt fra barneskolen til nå, til medelever osv.  

 

Så jeg gleder meg til å begynne på lærerskolen! Jeg ser ikke helt klart for meg hvordan jeg skal arbeide; hvor gamle barna skal være, eller hvilke fag. Men det er greit å ha flere muligheter, og så får jeg se hva det blir til etterhvert. Når jeg ser på alle disse grunnene til å bli lærer skjønner jeg nesten ikke hvorfor ikke alle vil bli det;)

 

Hva har du tenkt å bli, og hvorfor? 

Beauty Surrounds

I dag er jeg glad! Det er fordi jeg våknet til knallblå himmel, og en lovende værmelding for dagen. Håper været kunne holde til hytteturen i helga, men foreløpig er yr.no litt negativ....

Dette blir nok en flott dag!

 

Det er noe med insekter altså. Jeg blir så facinert! Her hadde vi altså noen honningbier (busken var full av dem) og en Sitronsommerfugl:) 

Hot Date i Stjerneskinn

Tittelen er totalt for å fange oppmerksomheten! Det var ikke mye Hot på Stranno lørdag kveld. Jeg frøys faktisk fingrene av meg. Men på tur skulle vi! Ble en kort tur til enden av moloen, og noen kjappe gløtt på månen før vi kostet inn i bilen igjen:) Var allikevel skikkelig koselig at min kjære ville være med på date i stjerneskinnet (selv om vi egentlig hadde håpet på måneskinn, da...) Det var til og med hans idè! Elsker å gjøre sånne ting:) Det er noe helt spesielt med sånne romantiske greier, og JEG LIKER DET:D

Litt av utsikten: 


Thomas &  meg.


 

 

 

Muffinskake

Blir litt teit å legge ut oppskriften på denne kaka siden det var en ferdigpakke, men jeg kan jo fortelle hvordan jeg laget den! 

Muffinskake: 

Begynte med en pose med muffinsmix. Fulgte anvisningene på pakken, men i stedet for å helle røra i muffinsformer ble den plassert i en kakeform (vi var tom for muffinsformer)! Steketida var omtrent den samme, men jeg sjekket flere ganger innimellom for å få den passe stekt.

Frosting og pynt til Muffinskaka: 

For å pynte muffinskaka laget jeg en slags frosting. Jeg pisket eggehviter (3 stk), og spedde på med ca 2 dl. melis etter at eggene hadde blitt stive og fine(kast oppi til det smaker søtt nok!). Blandingen skal være så stiv at du kan snu bollen opp-ned uten at noe faller ut. Deretter blandet jeg oppi litt sitronekstrakt, bare for smakens skyld. Dette smurte vi utover kaka. Siden det ble så mye glasur igjen, tok vi konditorfarge i resten og brukte noe av det til å pynte kaka. (Det hadde nok holdt lenge med to eggehviter). I tillegg drysset vi på litt rosa pyntekuler!

 Resultatet av dette litt spesielle forsøket ble overraskende bra! Jeg er i hvert fall fornøyd:) Ida, Maimona og jeg Koste oss i hvert fall stort! 

In this stormNoen ganger er livet helt på bunn. Vi har alle våre oppturer og nedturer. Noen ganger tar nedturene helt overhånd, og virker mer som nedadgående spiraler som bare synker og synker ned i avgrunnen.

Det kan være økonomiske problemer. Det kan være forhold som går i vasken. Det kan være at forventningene rundt deg er for store, eller at du ikke har noen forventninger i det hele tatt. Det er en masse ting som kan få oss til å føle oss mindre.

Da handler det om fokus! Nedturene kommer. Stormen kommer. Da gjelder det å ha røttene gått plantet i jorden, som bibelen snakker om. Det handler om å bygge på fjell, så huset står støtt. Det gjelder å løfte blikket til himmelen å si: Jeg vil lovsynge gjennom stormen! Jeg vil gi blaffen i alle problemene, og ri av bølgen. 

Praise you in this storm

For å starte med det siste punktet. Å Lovsynge i stormen. Anbefaler å høre sangen under, som handler om akkurat dette! Det handler ikke om at vi skal "manne oss opp," gjøre oss sterke, og deretter klare å stå frem og lovsynge på tross av alt. Nei. Det handler om at Gud har en hånd med i alt. Det handler om at han holder deg i sine veldige hender, og beskytter deg mot stormen, og i takk løfter du hendene til Ham, og lovsynger i stedet for å se ned på bløgene som tilsynelatende holder på å sluke deg. 

Dette ble mange bilder og sammenligninger, men det handler om at du skal fokusere på Gud i stedet for problemene dine. Jeg lover deg at de blir mindre med en gang! Ikke si til Din Herre: Jeg har et stort problem. Si til problemet: Jeg har en STOR HERRE! 

Casting Crowns - Praise you in this storm 

 

 

Bygge på fjell

 "Å bygge på fjell" kommer fra en kjent lignelse i bibelen. Den handler om en mann som bygget huset sitt på sandgrunn, og da stormen kom raste alt sammen. En annen mann bygde huset sitt på fjell, og da stod huset støtt gjennom stormen.

Spørsmålet er vel: Hvordan kan vi bygge på fjell? Hva er våre "verktøyer" for å overvinne stormen? Vel, det står i bibelen det også (se verset under). Det står at den som hører Hans ord, og gjør etter dem, han bygger på fjell. Så for at vi skal bygge på en solid grunn, så må vi bygge på Guds Ord. Bibelen. Det Jesus sier at vi skal gjøre. 

Igjen føler jeg at det blir mange svulstige bilder. Hva betyr dette i praksis? Et eksempel kan være det med håp. Det er utrolig mange historier i bibelen om personer som ikke har det så bra. For eksempel Paulus som satt i fengsel. Han satt lenket for å snakke om Jesus. Da er du i stormen! Men han gjorde som skrevet over: Lovsang! Og plutselig fikk han besøk av en engel som  befridde ham. Slik kan vi også få håp i håpløse situasjoner hvis vi kan eksempler fra bibelen hvor lignende situasjoner har endt veldig godt.

Kort sagt, handler det om å lytte til Gud. Lese bibelen, og gjøre som den sier. Da bygger du på fjell!

Hver den som hører disse mine ord og gjør det de sier, ligner en klok mann som bygde huset sitt på fjell. Regnet styrtet, elvene flommet, og vindene blåste og slo mot huset. Men det falt ikke, for det hadde sin grunnvoll på fjell.
Og hver den som hører disse mine ord og ikke gjør det de sier, ligner en uforstandig mann som bygde huset sitt på sand. Regnet styrtet, elvene flommet, og vindene blåste og slo mot huset. Da falt det, og fallet var stort.»

Matt.7.24-27 

 

 

Danne røtter ved vannet 


En annen ting jeg nevnte er å ha røtter. Når et tre står i en storm, er det røttene som bestemmer om treet blir stående. Slik er det med oss også. Vi trenger røtter for å være trygge og stødige, slik at vi tåler en storm. I salme 1 står det også om et tre. Et tre som er plantet ved rennende vann. En person som er slik, skal lykkes med alt (se verset under) Hva er det å være plantet ved rennende vann?

Jeg tenker to ting om dette. Det første er det som står i begynnelse av versene. "Den som har sin glede i herrens lov" Herrens lov er bibelen. Det handler om å elske Guds ord! Lese i bibelen å gjøre etter den. Det er akkurat det samme som verset i Matteus snakker om (bygge på fjell).

Den andre tingen jeg tenker på er ånd. Den Hellige Ånd (DHÅ) blir mange ganger sammenlignet med vann i bibelen. Levende vann. Jeg tror kanskje at dette rennende vannet kan være DHÅ også! Det handler om å være nær til Den Hellige Ånd. Nær til Gud. Hvis i blir i Ham (hans lov), og lever slik som han sier vi skal, så vil vi være som et tre plantet ved strømmer av vann. Og alt vi gjør skal lykkes for oss!

Salig er den som ikke følger
ugudelige menneskers råd
og ikke slår inn på synderes vei
eller sitter sammen med spottere,
 men har sin glede i Herrens lov
og grunner på den dag og natt.
 Han er lik et tre,
plantet ved bekker med rennende vann:
det gir sin frukt i rette tid,
og løvet visner ikke på det.
Alt det han gjør, skal lykkes for ham. Sal.1.1 

 

Har du opplevd noen store stormer i ditt liv?

Hvordan kom du gjennom?

Effektiv dag med galmannskjøring, gjensyn med gamle venner, og koselig muffinskakebaking...

Har hatt nok en hyggelig dag! Føler jeg er SÅ effektiv nå! Får tid til å treffe masse forskjellige folk selv om jeg jobber innimellom! 

I dag var det pause i jobbingen. Jeg reiste til Sandnes, men min kjære som veiviser. Og godt var det, for vi har vel fastslått nå at jeg ikke eier retningssans. Kjøre bil og finne veien må være to av mine aller svakeste sider, og sammen er det en fare for at dette kan bli ganske katastrofalt. Da er det godt å ha en kjæreste som kan komme med gode råd som "BREMS!" eller "Venstre i rundkjørigen her. NEI! Neste Venstre!"  Haha, kan ikke annet enn å le av meg selv...

I Sandes fikk jeg fiksa masse bra! 18-270mm objktivet mitt ble levert til reperasjon. Jeg fikk kjøpt meg to kjoler for til sammen 160 kroner på vei tilbake fra do. Vi hentet en haug med planter for mamma på Folkvord Hagesenter. Etter all denne intense effektiviteten var det på tide med det opprinnelige målet med turen: Treffe Nina! Har ikke sett Nina siden 18-årsdagen min, tror jeg. Blir så skjelden at jeg treffer mine gamle ungdomskolevenner som har flyttet ... Det er utrolig herlig å få tatt kontakt igjen, og skulle bare ønske jeg kunne klare å holde kontakten med alle! Jeg, Nina, og kjærestene våre surret litt rundt i Sandnes, spiste kebab, surret litt mer, og fikk "catcha opp." Koselig!

Da vi var tilbake på gode gamle Haua skulle en tro det var nok opplevelser for en vakker dag, men neida! Da hadde jeg middagsbesøk av Maimona og Thomas, og senere kom også Ida Therese og laget Muffinskake med oss! Anbefales! (skriver inn oppskriften ved en senere anledning). Mye latter og kos før jeg trøtt kom meg i seng...

Putter inn et random bilde, siden jeg føler at jeg bør, men ikke har lagt inn dagens enda...

  

Prinsessen og Frosken på blåbærtur

Når jeg sier prinsessen og frosken på blåbærtur, så mente jeg egentlig Prinsessen og frosken og Meg! Jeg og Yvonne var på blåbærtur her på tirsdag. Helt i begynnelsen av turen fant vi en frosk!

Det som var så utrolig gøy og facinerende med denne frosken var at den Mjaua! Eller Peip... Den laget en utrolig søt liten lyd som kunne forveksles med et slags kattepip, eller kanskje en mus! Noe sånt har jeg aldri sett, men det var så søtt! Yvonne synes også lyden var søt, noe som resulterte i utrykket du ser på bilde 3. Søteste smilet ever! Jada, alt er supersøtt i dag! 

Forresten! Må bare nevne noe så kult som at vi var på blåbærtur i blåfjell:D Awesome:D Her kommer bildene i fra turen. Bildene i kollasjen har Yvonne tatt...

 I dag skal jeg til Sandes en tur å treffe ei gammel venninne! Det blir supert! Har med meg min kjære, så det er også fare for at vi tar en date på byen i dag:)

Girls Night!

Deltakere: Charlotte, Caroline, Henriette, Monica, Sølvi-Oline og meg.

Meny: Hjemmelaget is med marengs og litt snacks utenom.Hadde tenkt på det en stund, at jeg måtte få til en DUALIG Jentekveld før ferien var slutt og alle flytter avsted igjen. Overraskende nok fant vi faktisk en tid som passet for alle jeg spurte! Ikke dårlig!

Jeg serverte hjemmelaget is og marengs, som jeg har lagt ut oppskriften på før. Denne gangen byttet jeg ut jordbærene, og laget en is med skogsbær (selvplukkede blåbær, bringebær, markjordbær og litt rips) og en med sjokolade (litt nesquick-pulver). Førstnevnte ble kjempegod! Sjokoladeisen må nok perfeksjoneres ved en senere anledning:P

 

Det var en utrolig herlig gjeng å ha på besøk! Fikk også testet ut grønnsakskutteren litt bedre! Fine gulerøtter er så mye gøyere å spise! (se bildet av meg øverst til venstre)

Til slutt ble jeg og Sølvi-Oline sittende å prate lenge om altmulig. Det er så godt med sånne samtaler! Og sånne venner! Jeg blir rett og slett glad av å tenke på det! Gleder meg til å få se ekstra mye til Sølvi-Oline det neste året, når vi både går på skole sammen og skal lede en Jesusgruppe sammen...

Håper dere blogglesere har noen slike flotte venner!

Den optimale sommerdagen! (bilder)

En optimal sommerdag inneholder først av alt gode venner. Så sper vi på med bading og grilling ettersom det passer. Akkurat en slik dag hadde jeg på mandag! Først traff jeg en god gjeng med utrolig gode venner på Myssa for å bade. Vannet var deilig! 23 grader, og nesten like varmt som i lufta.... 

 

Etter badingen gikk vi hjem i hagen til Thomas og grillet på pavilliongen. (haha, skrives det sånn?) Det var så kjekt å se alle igjen! Det ble mye tøys og morro denne kvelden før folk måtte komme seg på jobb, eller hjem å sove før jobb. Voldsomt som alle jobber hele tida:P

De som var med: Sølvi-Oline, John Kenneth, Daniel, Henriette, Arvid, Arild, Monica, Charlotte, Thomas og meg.

 Jeg har en anbefaling til deg! Inviter dine venner med på grilling, eller en badetur, eller begge deler! Det er så koselig!

Badeglade Chessie

Stakkars hunden min synes det er unødvendig varmt for tida. Jeg derimot, stortrives! For at alle skal bli fornøyde tar jeg noen ganger med meg Chessie ned til elva for å bade litt. Da får hun kjølt seg ned, og lekt litt i vannet! 

I dag har dagen gått med til jobbing (Jeg blir superrik!), og å lage pizza med min kjære! For ikke å nevne en flott tur sammen i kveldinga:) Love my life^^
La med bilde av en flott Hawaiirose! Fikk dem nettopp inn i butikken, og de er så nydelige! Egentlig koser jeg meg litt med å stå i butikken!


 

Oppskrift på Heklede Sopper

Heklesoppene var ganske moro å lage! Det ser litt avansert ut med en gang (synes jeg) men når en tar det et skritt av gangen er det helt topp! Oppskriften fant jeg  hos Tusindfryd. Den er på dansk, men det er like forkortelser, så den er grei å forstå. Er ikke helt fornøyd mde prikkene jeg sydde på etterpå, men liker best versjonen til høyre...Er det noen måte jeg kunne ha heklet dem på? Her er resultatene mine foreløpig:


Si ifra hvis det er noe du ikke får til!
 

Nok en god dag

Har ikke lenger like mye tid til å blogge. Sniker meg til litt skriving rett før søvnen tar over... Skal jobbe de neste dagene også, men passer også på å utnytte ferien maksimalt! Idag koste jeg meg Kjempemasse med Ida og Yvonne! Har spist hjemmelaget is, prøvd å lage noen (mislykkede) pikekyss, plukket blåbær, og sett en koselig film! Nevnte jeg forresten at vi kidnappet Ida? Hun svarte ikke på telefonen, så vi kjørte like godt å hentet henne:)

 

Nå putter jeg vekk Pc'en, leser noen ord i bibelen, og legger meg. Natta:)

 

Har hatt en God Kveld!

Nå er jeg så glad! Har tilbrakt de to siste dagene med skikkelig gode venner, og med min kjære. Det er nå jeg kjenner at det er Godt å være hjemme. Ikke på grunn av stedet, men alle folkene jeg er så glad i! Gleder meg masse både til de neste dagene, og til det kommende året som vil bringe mye nytt (og litt skremmende) inn i livet mitt. 

Takk Gud for alle de gode vennene jeg har!

 

Bildene er noen gamle arkiv-bilder jeg rotet frem:) Har ikke fått lagt inn noen nye nu;) 

Har du hatt noen fine dager? 

 

Oppskrift på Heklede Cupcakes

Ha allerede nevnt at jeg har begynt å hekle. Tenkte jeg skulle presentere hver av hekle- oppskriftene litt bedre. Her er mitt hekle-prosjekt nr. 2 EVER! Noen utrolig søte muffins:)

Jeg fant oppskriften på bloggen LilleHottentott. Merk deg at hun skriver at oppskriften er beregnet til privat bruk, og muffinsene du lager er ikke lov å selge! 

Jeg synes oppskriften er godt forklart (jeg klarte det jo!), og bra illustrert med bilder. Anbefaler den virkelig! Kjempesøte, og de kan brukes til nåleputer om du vil. Her er i hvert fall resultatet mitt:

 
Etter disse to første muffinsene fikk jeg blod på tann, og skaffet meg bommullsgarn i riktige farger (det andre var bare rester etter jeg hadde strikket sokker.)


, Sokndal

Bor på Haua med mannen min, Thomas, i et oppussingsprosjekt med mye potensiale. Er 25 år. Lærer. Jeg er glad, venn med Jesus, positiv og variert. Har en drøss med hobbyer, og liker alt som er kreativt, spennende, og smaker søtt! Det skjer så mye bra i livet mitt; Masse små Mirakler som jeg vil dele med dere!

Instagram: Ingrid0123

Anbefalte Innlegg:

Arkiv

hits