august 2010

Cobweb (foto)


Vet at det ikke er heeelt i fokus, men jeg synes det var litt tøft sånn:) Likte liksom utrykket til det siste bildet... det som er mye mer interessant er hva Du mener!

Ønsker deg forresten en nydelig dag, og du må huske på at når det stormer i livet ditt, må du ikke legge deg ned å gi opp, men lære deg å danse i regnet! Dessuten kan du prøve å lese salme 42.6.

Så mye bra...

Dette er noe man kan grunne på folkens! Ta deg gjerne litt tid. Tenn et stearinlys, og tenk over det du leser! (Det står noen topp tips om bibelmeditasjon på bibel.no på dagens bibelvers!)

1 Tess 5,12?18
12 Vi ber dere, søsken: Vis respekt for dem som sliter og arbeider blant dere, de som er deres foresatte i Herren, og som rettleder dere. 13 Dere skal vise dem den største kjærlighet og respekt på grunn av den gjerningen de gjør. Lev i fred med hverandre!
14 Vi oppfordrer dere, søsken: Vis til rette dem som ikke holder orden på livet sitt, sett mot i de motløse, ta dere av de svake og vær overbærende mot alle. 15 La ingen gjengjelde ondt med ondt, men strev alltid etter å være gode mot hverandre, ja, mot alle.

16 Vær alltid glade,

17 be uavbrutt,

18 takk Gud under alle forhold!

  For dette er Guds vilje med dere i Kristus Jesus

Dette bildet er tatt under morgenturen jeg og Chessie var på på lørdag:) Se spindelvevet i trærne! (nei, det er ikke høyspentledninger)


Og tåken som enda lå over vannet... Akkurat dette må være noe av det mest magiske og mystiske som fins.. Jeg er bare helt klar til å se små alver danse rundt inni oppå vannet...

Det var enda dugg på eikenøttene også.

Den store hemmeligheten er at klokka var faktisk 8, og jeg var ikke så tidlig ute som jeg pleier på morgenturer... I gode gamle dager (begynnelsen av sommeren) stod jeg opp klokka 5 for å ta bilder...

 

I samme slengen som jeg var her ville jeg bare anbefale en nettavis! Den heter Happy News! Her har de bare positive nyheter, så hvis du er lei av all elendigheten i verden, ta en tur innom denne siden:)

På Jakt

Pusekatten til Thomas på jakt:En ennen pusekatt:Og så i tillegg til alle pusekattene måtte jeg bare legge ut denne også:


:) Jeg liker det nye pbjektivet mitt!:)

leaving the scene of the crime


Bildet er av pusen til Thomas som hadde fått nok av å bli tatt bilde av. 

Har det som sagt ganske travelt for tida, så beklager litt sein blogging.. Men det får bare gå seg til. Kan ikke alltid ta meg tid til PCen.. Den står på prioriteringslista under Jesus, Ny Generasjon, skole, cellegrupper, korøvelser, tid med Thomas, Turer med Chessie, Tid med venner, osv....

Ha en fortreffelig dag!

Sommerens siste (foto)

Jeg tror kanskje at denne helga med sol og blå himmel er  sommerens siste sukk:)

Skulle ønske sommeren ville bli mye lenger...

Brukte litt tid på å redigere bildene i dag...si gjerne hva du synes:)

de siste bildene (fra og med dette under her) har jeg ikke redigert. fargene var så fine og passende:)Hvilken årstid liker du best? Jeg er evig fan av sommeren....

Turreferat og musikkanbefaling!

Nye kristne sanger? Sjekk ut den kristne radiokanalen her!

Der kan du velge mellom to kanaler; Kristen pop og Evangeliske sanger. Det er skikkelig masse bra sanger på Kristen pop som Newsboys, Michael W. Smith, og Casting Crowns.

Turen har jeg ikke hatt tid til å legge ut bilder i fra før, men den var sist søndag;)


Turen gikk i fra Fardal til Rossland, til Lindland, for de som er lokalkjente:)

Tistel:)

Sopper er veldig dekorative!

Denne vannliljen speilet seg så fint  sitt eget blad! Elsker vannliljer^^

Oksene skulte olmt på meg når jeg kom litt vel nerme for å ta bilder av vannliljer og øyenstikkere.

Ofringsstedet på den gamle rosslandsguden..

Rosslandsguden her også ja. (merker at jeg er dårlig til å kommentere bilder nå, men er litt trøtt og lei->beklager)

Røde vannliljer^^

En Øyenstikker... Har jeg kanskje nevnt før at det er facinerende skapninger?

Og her er fossen med Lindland som v ar uvanlig stor nå! Vannet bare brøøler! Dette er et av mine favorittsteder i verden (Ja, har sagt det også før på bloggen...)

Vi hadde en skikkelig koselig tur, og er klar for at dette må bli en vane! Jeg er så glad i kjæresten min:D

Sing, siiing....sing - sing,sing,sing!^^

Helga er kort oppsummert preget av synging. Fredag sang jeg med DTS på Moi, og lørdag på Betania, og søndag synger jeg i Dekor på Betania. I tillegg hadde vi øvelse både på tirsdag og torsdag.

Jeg elsker å synge! Noen ganger kan det være en prøvelse, og et årk, men de gangene jeg føler at jeg får det til, de veier opp for alt! Å føle at jeg mestrer en sang er fantastisk! Jeg har vanskeligheter med å nå opp på de høye tonene på mange sanger, og er ikke spesielt flink, men når jeg får det til; Det er herlig! 

Noe som gjør det hele mange hakk herligere er lovsang! Lovsang er ikke en musikksjanger. Det er en helt annen måte å synge på. Det handler om betydningen av det du synger. Hva det betyr for deg. Lovsang er tilbedelse. Det er tid sammen med Gud. Dette er enda bedre enn å mestre en sang, og mye viktigere.

Her er et bilde av Dekor på øvelsen på torsdag:

Vil forresten dele dagens bibelvers med dere!


Rom 12,9?15
9 La kjærligheten være oppriktig. Avsky det onde, hold dere til det gode. 10 Elsk hverandre inderlig som søsken, sett de andre høyere enn dere selv. 11 Vær ikke lunkne, men ivrige. Vær brennende i Ånden, tjen Herren! 12 Vær glade i håpet, tålmodige i motgangen, utholdende i bønnen. 13 Vær med og hjelp de hellige som lider nød, og legg vinn på gjestfrihet. 14 Velsign dem som forfølger dere, velsign, og forbann ikke. 15 Gled dere med de glade og gråt med dem som gråter.

Synes det stod usedvanlig mye viktig der!

P.U.S.H. =Pray Untill Something Happens:)

Live Brushes!

Jeg har funnet noe utrolig kult! http://www.livebrush.com/

Et program du kan tegne med. Tegne og tegne. Du kan liksom lage brushes! Eller bruke dem, bare på en spesiell måte!? Det må nesten bare prøves:)

Se denne filmen, så skjønner du mer hva jeg mener:Her er noen ting jeg har laget fåreløpig:
Kjempemoro å holde på med! Så hvis du sitter nettopp nå å har en kjedelig skoledag, så tar det ikke lange tida å laste det ned gratis:)

Sources.

Nå har vi om kilder i historie. Det minnet meg om noe jeg las på desired.blogg.no for en stund siden.
Det går på troverdigheten til nyetestamentet.

Det var så bra skrevet der at jeg kopierer innlegget:

Ingen er i tvil om at Aristoteles, Cæsar eller Aleksander den store har levd. Hvorfor? Fordi det er dokumentert av den tidens historikere..

La oss se på f. eks Aleksander den store. Det er ikke et spørsmål om historien om han er sann? Han døde i 323 f. Kr, og de to eldste biografiene vi har om han (skrevet av Arrian og Plutark), kom mer enn 400 år senere! Likevel regner alle historikerne dem som troverdige.

Om vi sammenligner denne med Jesus historie ser vi at den eldste biografien vi har om Jesus, Markus- evangeliet, ble skrevet rundt 60 år e.Kr, det vil si omtrent 30 år etter Jesu død. Etter moderne standard kan det virke som land tid, men sammenlignet med andre historiske kilder, er det svært kort tid.

De fire evangeliene vi har om Jesus er skrevet av Matteus, Markus, Lukas og Johannes. Dette blir bekrefte av flere eldre kilder. Alle disse fire stod svært nær historien som fortelles. Matteus og Johannes var to av Jesu tolv disipler. Markus var fast reisefølge for Peter (den ledende disippelen) og Lukas reiste sammen med Paulus (øyenvitne til Jesu oppstandelse, han har skrevet de fleste brevene i Nye testamentet også).

Hvor mye visste egentlig Arrian og Plutark om Aleksander den store? Hvilke garantier har vi for at det som fortelles om han er sant?

Under er Det nye testamentet sammenlignet med andre historiske ver vi har. Dette er de største og mest pålitelige historiske kildene vi har. Ingen av disse bøkene finnes lengre som originaler, men de var skrevet av flere ganger. Derfor er historikere opptatt av hvor langt tidsspranget er mellom orignalen og den eldste kopien vi kjenner i dag. Jo kortere tidsspranget er, jo sikrere er vi på at vi har en nøyaktig kopi av originalen. Studer tabellen under litt så ser du hvordan det nye testamentet kommer ut i forhold til andre historiske verk.


Tabellen sier vell sitt. De fleste historiske kildene (som ingen tviler på er sanne) kun har avskrifter med 900- 1300 år, mens det nye testamentet er fra 30 - 300 år etterpå. Videre ser vi på antall håndskrifter i de ulike skriftene.. der bibelen har over 20 000 flere enn alle andre..
Interessant, ikke sant?

Sulten Unge

Som jeg nevnte for et par innlegg siden har jeg nå fått meg et objektiv som gjør at jeg kan ta mer fuglebilder. Her fikk jeg et heldig skudd eller to av en svaleunge:)


Bildene i fra når moren kom ble ikke serlig klare, men jeg var ikke helt forberedt.

Var de ikke søte?

Moving Cutie:)

Måtte legge ut noen bilder av min bedårende Aussie (Australian Shepherd) Chessie...  Hun er flink på dette med ansiktsutrykk. Smileansiktet kommer når jeg ler av henne, og det mer alvorlige, undrende utrykket når jeg sier 'følg med' eller 'Skal vi gå på tur?
Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic
Er hun ikke skjønn?
Hvis du lurer på hvordan jeg lager animasjonene, kan du se her!

Det har skjedd noe veldig rart her i huset!

Og det er at vi har fått så mange marsvin at kjøleskapet har blitt påvirket! Og dette må være skjelden... Men med jevne mellomrom lager kjøleskapet en kurrende marsvin-koselyd... Det er et tegn på at vi må kvitte oss med noen av udyrene. Beklager språket, men jeg likte dem godt jeg... så lenge det bare var en!

 

-However-

 

Lurer du på hvem denne fyren er? Det er nemmlig en grønn løvgresshoppe! Jeg glemte å spørre hva han het, så vi kaller ham Frank. Frank sin livs ambisjon var å bli modell. Nå er han kjempefornøyd!


Gode gamle Frank showet off som bare det!

Ekkel eller Facinerende?

Back once again:)

Nå er det på tide å ha en liten bildeoppsummering fra første skoledag! Her er broren min klar for første dag på en ny skole!

Og Monica, klar for enda et år på Flekkefjord Vid- Nei! Lister Videregående skole! Den skiftet navn i løpet av sommeren..

Og Marius og Lene er selvsagt med på bussen i år også:)

Jeg anskaffet med nye fargepenner til skolestart, men er enda irritert for at jeg ikke finner pennalet mitt.. hvor kan det ha gjort av seg?

Ivar Ole Iversen ønsket oss velkommen til en grei første dag, men tavla var ikke så fargerik som da Thove pleide å ønske oss velkommen..

Dessuten har vi fått sånne teite 60-minutters timer, istedet for 90min... Det er pga. skolebytte... teit!

Men se den bra klassen jeg går i! Dette er bare en liten del av klassen, og alikevel oser det av kvalitet!

Nevnte jeg at denne gjengen skal jeg til Paris med rett etter høstferien? :D

Mitt nye leketøy:)

Har tatt masse bilder i det siste, og det har en grunn!

Det er også en grunn for at de ikke har blitt lagt ut på bloggen min enda!

Skolen og hverdagen er i gang for fullt, og jeg er travel som aldri før:) Men det er vel sånn jeg liker det!

Så får vi kanskje ta grunnen til at jeg har tatt ekstra mange bilder nå:


DETTE er min nye linse! Eller som de mer proffe sier: Mitt nye Objektiv. Eller som de virkelig proffe sier: Mine nye glugger! (or so I've heard)

Haha:)

Tamron AF 18-270mm F/3.5-6.3 Di II VC LD Aspherical (IF) Macro for Canon  er altså min nye følgesvenn til kamera! Jeg er ganske fornøyd med kjøpet i og med at den kostet ''bare'  3584kr.

Den har et enormt zoomområde, helt i fra 18 til 270 mm, men er desværre ikke så lyssterk. Men, ja! Fornøyd!

Nå kan jeg begynne å ta fuglebilder og slike små, avstandige ting:) (Jeg tror jeg fant opp ordet avstandig..) (Jeg tuller fælt i dag! Har nok sittet på pcen litt lenge nå og redigert bilder)

Bilder, ja! Dere skal få en smakebit nettopp nå! Hold deg fast!


To be continued:)

 

White Wedding

I sommer har jeg vert i to bryllup til venninner. Det er utrolig rart og gøy at jeg er så voksen at vennene mine begynner å gifte seg! De var begge helt nydelige bruder, og jeg må bare få lagt ut noen bilder. Thomas var fotograf i begge bryllupene, så jeg bruker noen av hans bilder. Du kan forresten besøke bloggen hans her.

Først noen bilder i fra John-Kenneth og Sølvi-Oline sitt bryllup som var i slutten av Juli.

Duetten 'From this moment on' må være noe av det søteste jeg har sett!

Og så var det tid for Vibeke og Prince Williams sitt bryllup i midten av August! To herlige folk, altså!


Var det ikke noen flotte brudepar?

Borgen

Først er det bare en tom tomt. Helt tom.

Så får du byggetegningene. Det er når du hører om Jesus.

Byggetillatelsen kommer når du sier ja til Jesus.

Noen ganger tar det lang tid med byggingen. Det kan være forsinkelser.

Men når du ber Jesus virke i livet ditt begynner mursteinene og komme. De kommer i form av vitnesbyrd, sterke opplevelser med Gud, bibellesning, bønn osv. 

Muren vokser, og blir sterkere ettersom sementen størkner rund mursteinene. 

Muren vokser. Troen vokser.

Etterhvert får vi en skikkelig forsvarsmur, og det er bra.

For det vil komme angrep. Angrep mot troen din.

De kalles ofte for tvil 

Og noen ganger kan det kalles for distraksjoner. Ting som stjeler oppmerksomhet.

Men Jesus sitter innenfor muren. Hvis han ser at muren ikke holder, så hjelper han til med en gang du ber ham om det.

Jesus gjør det helt umulig for fienden å trenge igjenom muren.

Han slår bort både tvilen, distraksjonene, og alt det andre som vil skade oss!

>Kilde<


Fant denne lignelsen på bloggen til Mads. Har skrevet den litt om, men må alikevel gi han æren for ideen:)

Har savnet sånne lignelser - kommer ikke så ofte over dem for tiden.

Foto-Dragonflies

Øyenstikkere er noen facinerende skapninger. Disse kom jeg over oppi Gausdal da jeg var med Thomas på slektstevne med familien hans:)
Hva synes du om bildene?

Liker du sånne insekter?

I'm gettin' butterflies

Eller jeg har iallefall funnet et par. Har ikke hatt tid og gidde til å finne navnet på dem alle, men denne er nok idasblåvinge..
Og dette er også en blåvinge av et slag, men er ikke sikker på hvilken..

Jeg liker virkelig sommerfugler! De er så pene:) Hvis du vil kan du jo enda bli med i konkurransen min hvor det gjelder å ta sommerfuglbilder! Du finner reglene her!

Team - Shopping i nye land-dagen!

Her er bilder og forklaring fra 11. August. Den dagen vi var innom både Belgia og Frankrike.


Team - Dagen i Kinderdijk

Team-Praktisk Arbeid-Dagen

Mandagen oppsummert i tekst og bilder. Teamtur er så moro, for man opplever så mye på så kort tid. I tillegg blir man bedre kjent med hverandre, Gud, og seg selv.

Team - Møtedagen

Her er oppsummeringen av Søndag 8. August da jeg var i Nedeland på teamtur i tekst og bilder:

Team - Dagen på Gata i Rotterdam

Her kommer en oppsummering av enda en dag vi var på teamtur i nederland. Vi er nå kommet til Lørdag 7. August.

Hva gjør jeg når jeg ikke har nok vilje?

Noen ganger skulle jeg virkelig ønske at jeg hadde mer vilje! At jeg kunne overtale meg selv til å gjøre noe. Selvkontroll kalles det kanskje. Jeg kunne fint klart ting, jeg bare vil det ikke nok..

Trene mer, Spise mindre søtsaker.. Hvor får man egentlig viljen i fra?

haha, fant dette bildet på weheartit da jeg søkte på self control. Kreativt:)

Overarbeidet?

Jeg har følelsen av at dette kommer til å bli et travelt år!

Selv om jeg har litt mer fag jeg liker i år, er det avgangsåret på videregående.

Jeg har de samme gamle aktivitetene etter skoletid:

*Korøvelser og møter vi synger med både DTS og Dekor. 

*Jobben og Rydding i huset

*Jesusgruppa

*Jeg er leder i ungdomsarbeidet i menigheten og har ansvaret for ca hver 4. lørdag sammen med en gruppe.

I tillegg begynner jeg med to nye ting i år!

*Jeg skal sammen med Katrine og Sara starte en ny Jesusgruppe og

*Jeg skal være leder for Ny Generasjon på skolen min.

Det eneste jeg har sluttet med er å være leder på JIM. Måtte kutte ut noe, så den uheldige ble rett  og slett JIM, selv om jeg koser meg der.

Alt er ting som jeg liker å gjøre, og har lyst å legge hjertet mitt i (kanskje utenom skolen og husarbeid) På toppen av alt dette må jeg få tid til Kjæresten og Venner! Håper at jeg kan klare alt i sammen uten å bli utslitt!

 

Når kan jeg lære meg å si nei til ting? :)

Bildet er fra weheartit

Hva bibelen sier om Demoner og Onde ånder.

Dette er en bokanmeldelse, så dette blir et litt anderledes innlegg blandt all oppdateringen fra turen til Nederland.

Tittelen på boka finner du i overskrifta, og forfatteren er Kenneth E. Hagin.

Boka var ganske enkel å forstå. Den handler om demoner og onde ånder, som egentlig går ut på det samme. Jeg liker det at boka begrunner alle påstander med bibelvers. I tillegg har forfatteren med mange personlige erfatringer han har hatt. Den får øynene våre litt mer opp for at demoner faktisk eksisterer (ja, det tror jeg!) og at de er aktive i den verden som vi lever i.  I tillegg har den mye fokus på at vi faktisk har vunnet! Vi kristne er på lag med en Gud som er mye mer mektig enn demonene, og vi har fått makt av ham til å overvinne demonene. Dette er enormt viktig. Jeg tror at det er usunnt å ha så mye fokus på demoner at vi glemmer Jesus, for det er han som har vunnet; Derfor skal han ha mest oppmerksomhet. Men det skader ikke å kjenne til fienden heller.

Bibelen fokuserer mest på Jesus, men nevner demoner og satan ganske mange ganger, det er altså ikke meningen at vi skal late som om han ikke eksisterer. Vi må bare huske på at hans makt er begrenset. Det er ikke Guds. 

Noe jeg la spesielt merke til fordi jeg ikke visste det fra før er at det finnes utilgivelige synder. Det er hvis du virkelig har kjent Gud, og opplevd hans gaver virke i livet ditt. Hvis du da bevisst snur deg bort i fra ham og spotter hans navn, da finnes det ikke noe tilgivelse. Dette gjelder ikke hvis du kommer litt på avstand i fra Gud pga synd eller lignende, men hvis du med vilje velger bort Gud, selv om du vet at han finnes. Jeg vet ikke så masse om dette, så det kan godt hende at jeg har forstått noe feil, men du kan jo lese boka selv. Eller bare les i bibelen f. eks:

Hebr. 6. 4-6 (dette er en link. klikk her for å komme til versene i nettbibelen)

Der står det 5 ting. Hvis du har opplevd disse 5 tingene, og SÅ snur deg bort i fra Gud, da er det umulig å fornye dem så de igjen vender om.  


Tror du på demoner?

hørtes boka spennende ut?

 

Team - Dagen med de prostituerte.

Her kommer mer oppdatering i fra teamturen jeg nå har kommet hjem fra:

Team - Kosedagen som gikk galtTeam - Etableringsdagen


Team - Reisedagen


Dagboka mi i fra Preteam. (dag 1 og 2)

Her er oppsummeringen i fra dag 1 og 2 på turen til Nederland. I dag reiser vi mot selve Nederland, og er fremme i morgen! Vet ikke helt hvordan det blir med internettforbinnelse...

 

Det vil bli postet en oppsummering av hver dag så ofte som mulig på denne siden, tatt i fra min(Ingrid U. Ø.) Dagbok.

Søndag 1/8/2010Johnny og Miriam (Pettersen) kjørte meg og Lisa opp til Lunden for å starte på min tredje teamtur noensinne. Forventningene er ganske høye, samtidig som jeg er åpen for alt!

Da vi ankom Lunden leirsenter fikk vi ikke komme inn pga. et bryllup i går. OK, kanskje jeg ikke var Helt åpen for alt. Vi tilbrakte tiden mellom 3 og 8 i hallen med teambuilding, og senere grilling utenfor leirsenteret.Teambuilding: Det var Tommy Lindås som hadde ansvaret for denne teambuildingen som fant sted i hallen. Vi hadde diverse prøvelser, og oppgaver som vi løste som et lag. Hadde 5 lag (jeg var på nr.4) og de første oppgaven gikk ut på å holde en ballong i lufta med diverse kroppsdeler, eller bare luft. Senere skulle hele laget over hallen ved hjelp av 3 DIM-poser, uten å være i gulvet. Det måtte være 4 bein på posen før en ny pose kunne legges ut. Litt vanskelig å få til uten å jukse litt, men ?dette er en Gentelmannsport!? Sier Tommy. En bra lek var at vi alle stod på to rekker mot hverandre. Vi fikk en gulvlist som alle holdt en finger på (Tommy påstod først at den var full av heliumgass, og ekstra lett) Deretter skulle vi senke lista forsiktig mot gulvet. Det var ikke særlig lett.. Virket som om lista fløy oppover av seg selv, men vi klarte det flere ganger til slutt. Til sist satt vi rygg mot rygg og skulle bygge lego på den samme måten med bare å gi instruksjoner, uten å se på hverandre.Maten var hamburger og pølser; Var deilig med litt i livet! Snart fikk vi også komme inn, noe som også hjalp en stor del. Vi fikk tid til å sitte litt på rommet før møtet.

Møtet Ble åpnet av Johnny Omdal som sa noen kloke ord. Bl.a. En historie om hvordan Gud hadde minnet ham på hvor viktig det var å legge merke til at folk trenger hjelp her også! Det er ikke bare i Afrika folket trenger en frelser. Det minnet meg på noe Miriam hadde sagt på formiddagsmøtet i dagtidlig. Hun fortalte om hvordan hun hadde truffet en dame på flyet, uten å være forberedt i det hele tatt, og få bedt sammen med henne. Johnny Omdal poengterte også det at det er viktig å be om å få oppleve ting med Gud!


Miriam Nesse Pettersen hadde også en Appell; Det er så herlig å høre henne tale, fordi hun sier alt enkelt og positivt, og Ekte! Det jeg bet meg merke i var:


*Det kan være lurt å skrive ned opplevelsene du har med Gud slik at du har noe å se på når du føler deg motløs, og trenger å bli minnet på hvem Gud er.(Det tror jeg at jeg skal begynne med!)


*Det er kjempeviktig å fokusere på Gud, midt oppi alt det som er moro og praktisk osv. Det er det som er viktig, og hele poenget med en slik tur. Det er derfor vi har Preteam; slik at vi kan forberede oss til det som kommer, Få flere opplevelser sammen med Gud, og være ?online med Jesus? som Ruth Turid så fint kalte det en gang?


Johnny Pettersen var så neste mann ut! Han hadde en fin oppskrift på hvordan en kan bli bedre kjent med Gud:


-Les i bibelen


-Si til Jesus at du er glad i ham


-Gjør noe aktivt! Eks: be for folk som er syke!


Vi bad for syke, og for de som ville oppleve mer med Gud på ettermøtet. Jeg gikk frem for å bli kvitt den hosten som har plaget meg de siste ukene, men det har ikke hjulpet enda.


Etter møtet var det ?kos? som bestod av frukt, lapper, og saft, i tillegg til at kiosken var åpen. Vi ble sittende i stua og snakke litt:)

 

 

Mandag 2.8.2010
Frokost kl 08.30, bare at den var en halvtime forsinket. Frokost(eggerøre) ble etterfulgt av en (halvtime-for-sen-) Teambuilding hvor vi gikk hinderløype uten å se, med en partner som hjalp til.

Etterpå begynte et Seminar som het ?Ikke lek med ilden?. Kjersti Berge talte om at Ild kan være noe bra, så lenge det er kontrollert. Det er på den samme måten med sex. Hun sa at det er to grøfter en kan falle i; Enten ha sex med hvemsomhelst, uten at det er noe høytidelig, eller å ha total avstand fra alt som kan kalles et romantisk forhold til du er ferdig med utdannelse, kommer inn i et yrke, fått deg hjem, osv.. Hun hadde to beskjeder. Gutter: Ikke press jentene, og Jenter: Ikke gi dere bort på billigsalg.

Etterpå fikk vi en bagett med ost og skinke, og hadde vi PT (Solotid). Jeg satt nede ved elva og så på den nydelige naturen; rennende vann, småfugler som kvitret, og sola som skinte. Leste et bibelvers i Johannes (10,11-18) om at vi er høyt elsket av Jesus. Så høyt at han ville gi sitt liv for oss (sauene sine). La også merke til noe Jesus sa om at han hadde en annen flokk også (de som ikke er jøder=hednngene) Og snart skulle disse bli ett. Nå er det sånn at alle har den samme muligheten. Den eneste veien; Gjennom Jesus. Jeg leste også litt videre i salmenes bok (som er der jeg har kommet i min egen bibellesning.)

Nå begynte vi å forberede oss mer til turen. Seminaret handlet om det å Fortelle evangeliet til Ungdommen vi kommer til å treffe i Nederland som har vert rusmisbrukere, hjemløse, etc.

Miriam poengterte at det var viktig å ha en naturlig samtale, og å stille spørsmål, lytte, og høres interessert ut. Spørmål kan være: ?hva tenker du om Gud/livet etter døden?? Hvis de virket interesserte kunne vise dem bibelverset joh.14.6. som forteller at Jesus er den eneste veien til Gud. Rom.10.9. Beskriver hvordan man blir frelst. Til slutt kan du be en frelsesbønn sammen med ?ungdommen din.?


Kjersti hadde også noen punkter med ting som var viktige når vi skal snakke med dem:


*Vise respekt


*Nonverbal kommunikasjon ? vær oppmerksom på kroppsspråket ditt


*Se ? etter personer som er litt alene, osv.


*Vær villig til å se


*Smil


*Ta initiativ


*By på deg selv ? vær et medmenneske.


*Risiko: Bli såret.


*Vær på offensiven ? ta kontakt


*Ikke vær redd for å snakke til folk


*Elsk dem slik som Jesus gjorde.


Vi spiste Kebab til lunsj, og deretter hadde vi noen flere forberedelser. Jeg var først med på gruppa som har hovedansvar for bønn og vitnesbyrd. Jeg må smelle sammen et vitnesbyrd på turen en gang. Etterpå var jeg med på dramagruppa. Vi øvde inn ?Hey You? og ?Stolen,? i tillegg til at noen allerede har øvd inn en moderne versjon av ?den barmhjertige samaritan.?

Vi skulle egentlig ha en bolk til med forberedelser, men været var så fint at vi heller gikk ned å badet; Deilig! Middagen var lasagne, kjempegodt! I aller høyeste grad en vellykket dag!

På kveldsmøtet hadde jeg en spesiell opplevelse med mye uforklarlige følelser. Jeg gikk opp til forbønn for å ?flyte med den hellige ånd? eller gi livet mitt Helt til Jesus. akkurat da følte jeg at jeg var så ?fylt på ånden? at det ikke var plass til noe synd, og feil der; Gud gjorde meg helt ny igjen:)

Sånn utenom det (som egentlig var helt på slutten) skal jeg prøve å fortelle resten i kronologisk rekkefølge:

Johnny P. snakket litt om Den Hellige Ånd. Hans oppgave er å overbevise deg om at Jesus er ekte, gi deg et mer spennende kristenliv, og han skal hjelpe oss.

Miriam ?fortalte et bilde? som vi skulle se for oss. Det er en elv med masse mennesker i, og ved siden av. Noen står på bredden og ser på vannet, noen stikker tåa si nedi, noen har kommet til kneene i vann, noen til midjen, og noen svømmer, og følger strømmen. Elva strømmer i fra Guds trone. Noen er litt i den, men bare de som slipper taket og kontrollen helt følger med strømmen(Den Hellige Ånd) Og har gitt hele livet sitt til Jesus. (Det var dette jeg ble bedd for, som skrevet lenger oppe) Nå har vi kommet til det med forbønn, og det var veldig mange av deltakerne som gikk frem av forskjellige grunner! Det er så bra, for Gud får masse muligheter til å virke i oss.


Leirkvelden fulgte hakk i hæl på møtet, og plutselig var Daniel der! Det første innslaget var den andre dansegruppa (vi var den første) Veldig moro, og med en del mening i! Deretter var det en lek der gutter skulle sminke jenter. Ruben og Dina vant over Ole og Lisa. Vi danset til ?Stamp on the ground? og en gruppe hadde et awesome moteshow. Til slutt rundet vi av med en nyskrevet hit som jeg vil kalle ?Hysj, hysj, hysj!?

Før vi gikk til sengs fikk vi is, brownies, frukt og annet snacks.

Vi venter på å få komme inn i hallen på teambuilding:

Ballongleker

Blinde Richard blir ledet til hinderløypa

Været på mandagen var upåklagelig

Miriam:)

I Badevannet!

Amy:D

Teamtur

Teamtur er en tur arrangert av menigheten, En slags misjonstur. Vi reiser til utlandet, og gjør en del praktisk arbeid, som å gi mat til fattige, og hjelpe til med det menigheten(e) vi besøker trenger hjelp til. Vi Arragerer ofte en barnefestival og kanskje en sportsdag, og får kontakt med både barn og ungdom. I tillegg så har vi en god del møter, som vi i gjengen leder. 

Det som er så bra med en teamtur er f.eks:

*Man får ta nye skritt, vokser i forholdet til Gud. 

*Får nye venner, og blir mye bedre kjent med ungdom, og ledere i menigheten. 

*Får se nye steder, og oppleve nye ting. 

 

De fåregående teamturer jeg har vert med på:

Første året, 2008, var jeg på teamtur i Estland. Vi har alltid kjørt i buss, så får masse tid til å prate og bli kjent. Vi besøkte en menighet i Rakvere, og ble kjent med en del folk som jeg enda har litt kontakt med. Det jeg husker best med turen er å besøke fattige familier. Det var sterkt! Dessuten husker jeg også godt tilbaketuren, da Thomas spurte om i skulle være sammen:)

I fjord var vi på teamtur til Ungarn! Der var det mer passe klima for meg; herlig! Prisene kan man heller ikke klage på, verken her eller i Estland. Det jeg husker best er litt vanskeligere å sette fingeren på her, men jeg husker godt dramaet som noen små mus i hytta vår skapte, og den vellykkede barnefestivalen som ledet til et enda mer vellykket møte på gata, blandt sigøynerne der ca 10 personer rakte opp hånda og sa at de ville bli frelst. Jeg har ombestemt meg! Det jeg husker best er når vi bad i bussen og kjempemange ble helbredet øyeblikkelig!

I bakgrunnen ser du parlamentet i Budapest:)

Kan ikke skrive mer om disse turene her, men jeg har skrevet alt i sammen ned  i dagboka mi, Her:

Dagbok fra Estland

Dagbok fra Ungarn

 

I år går ferden til Nederland! Det blir nok ganske annerledes å reise til et vestlig land, men også en ny utfordring. Jeg føler egentlig at vi oppnår mer med å hjelpe fattige folk,

men alle trenger jo frelse! Det som også er litt dumt er at ikke Thomas skal være med i år. Derimot er lederne helt topp, og Teamtur med masse gode venner kan bare ikke gå galt! Så jeg gleder meg masse! Vi er en full buss som reiser, altså ca 40 ungdommer pluss ledere. Dere vil få vite hva som skjer der, men det er mulig at det ikke skjer før jeg kommer tilbake. Vi får se!

Før vi reiser skal vi på preteam. Det er 3 dager med forberedelse før vi reiser. Disse skal vi tilbringe på Lunden, et leisenter ikke langt i fra hvor jeg bor. Gleder meg til det også jeg! Den går faktisk a stabelen i dag, så jeg må få ruma i gir å pakke ferdig! Etter den er det bare 2 timer til vi snur nesa mot Nederland! Jeg anbefaler alle å gå på en teamtur hvis du en gang får muligheten. Man trenger ikke å være kristen for å få være med, men jeg kjenner noen som har blitt kristne etterpå, så pass deg;)

, Sokndal

Bor på Haua med mannen min, Thomas, i et oppussingsprosjekt med mye potensiale. Er 25 år. Lærer. Jeg er glad, venn med Jesus, positiv og variert. Har en drøss med hobbyer, og liker alt som er kreativt, spennende, og smaker søtt! Det skjer så mye bra i livet mitt; Masse små Mirakler som jeg vil dele med dere!

Instagram: Ingrid0123

Anbefalte Innlegg:

Arkiv

hits