juli 2017

Hageglimt #3

Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle bli et sånt hagemenneske! Selv om jeg er oppdradd på planteskolen "med morsmelka" har jeg aldri hatt interesse for annet enn å tjene penger på sommerjobb. Men plutselig da jeg fikk egen hage, har interessen vokst enormt! 

Det er så moro å se at det man har plantet vokser seg stort og fint! Og det aller beste er de tingene man kan få nytte av. For eksempel har jeg nypoteter uti hagen som blomstrer nå! Dekorativt, og absolutt smakfullt! (har ikke begynt å høste helt enda, men de begynner å bli store og fine!

 

 

Det lille epletreet Thomas fikk til bursdagen i år har hele to epler! 

 

Den lille jorbærhagen produserer to til fem jordbær daglig. En koselig ting å gå å plukke. Til og med Ninja har lært seg å plukke jordbær selv!

 

En side-effect av å ha fått valp, er å stå opp grytidlig for å lufte henne. Så dette bildet ble tatt i halv sekstida en morgen, rett før soloppgang...

Vi har også fått laget staudebed i år, og det er kjempegøy! Det begynner å se riktig flott ut nå. Skal få tatt mer oversiktsbilder etterhvert.. Men dette er en av favoritt-staudene akkurat nå :)

Ninja elsker hagen, og holder seg (heldigvis) på området selv om hun er løs. Det er praktisk!

Også har vi roser. DET blir det nok mer av neste år. Nå har vi fått noen bunndekkeroser, men etterhvert drømmer jeg om svære, bugnende engelske buskroser som lager bortgjemte sittesteder i hagen. Nåja. Det blir ikke i år i hvert fall :) 

Ninja har en hobby

 

 

Valpen vår, Ninja, er nå snart 10 uker, og hun har spesielt èn hobby som har skilt seg ut. Ja, jeg vil nesten kalle det en lidenskap. 

Hun samler sammen alt - fra sko, ovnvotten, og klær - til søppel, puter, lys og alt annet hun måtte finne og klarer å bære. Gjestene sine sko er en gjenganger-favoritt i samlingen....

Tom rosineske? Check!

Fordeler: Ryddig. Kreativt. Man vet alltid hvor man skal lete. Hun liker reiret jeg sydde til henne (her dekket med teppe for å unngå tygging). 

Ulemper: Gjester som savner skoene sine. 

Det aller, aller beste med å gå på turer...

Det er mange fine ting med å gå tur. Man har godt turfølge. Vakker natur. Helsa. Samvittigheten. Og denne turen fra Sogndalstrand til Knubedal oppfylte alle fordelene. Men bakdelen med enkelte turer, er når du ikke finner veien. 

Vi gikk ut med godt mot, og nøyt den vakre naturen som varierte mellom steinlandskap, bratte fjellsider, myke daler med masse knott, og frodige skoger. Men etter Knubedal begynte vi å lure. Hvor går egentlig stien? 

 

 

Vi fortsatte, men ble mer og mer sikre på at "stien" vi fuglte ikke var noen sti i det hele tatt. Vi klatret opp en stupbratt vegg som smalnet hele tiden (jeg var livredd for at det skulle bli umulig å komme til topps, og så måtte vi klatre ned i dalen igjen). Men da vi endelig kom til toppen, gjennomsvette, og duskregnet gikk over til pøsregn, så vi endelig hvor vi var: Vi hadde gått altfor langt! 

Da kommer jeg tilbake til det aller viktigste med å gå på tur. For når man har gått altfor langt, og er sliten, og det regner. Da er det Alfa og Omega å ha en turvenn som Andrea. En som ler og smiler videre. En som ikke mister det gode humøret, men heller ser fordelene med å ha gått feil. Fint i Knubedal, men kunne vært bedre merket... 

God tur! :)
 

Wisard's fist rule

"The vine was trouble, he thought again; this thing in the sky could be no less. He remembered what perople always said, "Trouble sires three children," and knew immediately that he didn't want to meet the third child."

 

 

Boktittel: Wisard's first rule

"Wizard's first rule" av Terry Goodkind

Forfatter: Terry Goodkind

 

Innhold: Richard er en skogsguide, og lever et enkelt liv helt til faren hans blir slaktet ned av den grusomme Darken Rahl. Da våkner det et oppdrag, og mange tråder begynner å spinne på Richard's uforutsette skjebne. 

 

Min mening: Dette var en spennende bok, som gav meg den fantasy-gleden som jeg ikke har kjent på lenge. Men det var også den mest brutale og ekle fantasy-romanen jeg har lest til nå. Historien er spennende, og den har mange interessante personligheter, og en handling som får deg til å måtte lese videre. Den tar også opp mange interessante filosofiske ideer: kan smerte være noe godt? Hvordan henger hat og kjærlighet sammen? Hvem er egentlig ond, i en verden der alle gjør det de mener er riktig...? 

 

Terningkast: 4, men den grenser til en femmer. For meg er det nok de brutale scenene som ødelegger. Fantasy for meg skal være et eventyr. Og dette eventyret hadde litt for realistiske monstre, kanskje... Jeg talker sverd og blod. Men når det blir for visuelle beskrivelser av voldtekt, incest og vold mot barn mister jeg litt av den magiske lesergleden. 

 

BildeKilde

Lekekamerater til Ninja

Når man har en liten valp, er sosialisering viktig! Og vi prøver å la Ninja møte så mange ulike hunder som mulig - samtidig som vi er nøye med at de skal ha en ok oppførsel, så hun ikke får noen negative opplevelser. 

Da er det kjekt med hundevenner, slik som Monica som tok med seg Blitz og Happy på besøk! Blitz var nok den beste lekekameraten, fordi Happy var litt for voldsom. 


Monica, Ninja og Whippeten Blitz!


Litt skummelt med Happy, så hun måtte være i båndet...

Jeg gjemmer meg litt under bilen...


 

Ninja har også hilst på minigrisen Melvin, som er babyen til venninna mi, Bente. Det er potensiale for et godt vennskap der!! Men Melvin er enda litt redd.. ;) 

Heklet en liten pengepung

Denne pengepungen heklet jeg på roadtrip-ferien vår på østlandet. Da var det god tid til å hekle. Her brukte jeg samme oppskrift som Froske-lommeboka (Oppskrift HER). Pyntet med noen helt enkle blomster. Kjekt lite hekleprosjekt :)


 

Klatreparken på helgøya

Klatreparken på Helgøya ligger kun en femten minutter lang kjøretur fra der pappa bor. Så når vi var på ferie der, tok vi turen innom. Og for min del må jeg si at den overgikk all forventning! 

På bare noen timer fikk jeg oppleve hjertebank og frykt, mikset med mestring og enormt adrenalin. Det var helt utrolig moro, og absolutt verdt pengene! Dersom du har en lignende klatrepark i nærheten, anbefaler jeg deg virkelig et besøk! 

Vi endte opp tilbake igjen tre dager senere for å ta noen flere løyper. Så nå har vi tatt alle utenom den letteste og den vanskeligste. Får trene litt til neste år, så tror jeg at jeg kan klare den mest utfordrende stien også... 

Klatrer i egensydd t-skjorte! :D 

Sjekk løypene, da! Høye, luftige, og langt i fra stødige!

Lillebror Anders


Gøy med zipline! De på bildene er nokså små, men vi tok også Norges lengste zipline, som er 430meter lang! Det var stas :)
Har ikke enda fått Thomas sine bilder, og tok ikke så mange selv. Men disse gir et lite inntrykk. Og klatrepark anbefales på det varmeste! Gøy, utfordrende, og god trening. 

Nybakte foreldre

Nå er vi i bobla.

Når vi går nedover veien, er jeg full av stolthet over den lille, svarte pelsballen i enden av snora. Jeg føler at alle bare vil være med oss. For Ninja er så uimotståelig! 

Jeg viser henne gledelig frem til alle venner og familie. Og alle blir sjarmert! 

Jeg koser meg masse når vi bare er alene, for da får vi tid til å virkelig bli kjent. 

Jeg elsker å vise henne nabolaget. De morsomme konglene nede ved lekeplassen (Vi tar med en hjem!!), det litt skumle vannet i elva. Endene som vagger avsted. Sanden som må prøvesmakes. Alt er et eventyr, og jeg får livsglede bare av å se på Ninjas store fascinasjon. 

 

Jeg elsker å trene på alt det hun skal lære! Det er så enormt mye! Lære å gå fint i bånd (hun går fint helt til båndet blir stramt. Da drar hun motsatt vei!), lære å bli klippet med klippemaskinen (skummelt!), klippe negler (enda skumlere!) bli vant med bading (ukentlig), tisse ute, og så skal vi snart begynne å lære betydningen av klikkeren (google klikkertrening hvis du ikke vet hva det er) før vi setter i gang med alle slags artige triks og morsomheter. 

 

Å få valp har fylt meg med glede, og også minnet meg på hvor mye det er å lære og hvor mye det er å nyte i hverdagen :) 

 

Men når det er sagt, må jeg innrømme at det er en tålmodighetsprøve også! Når Ninja biter meg i leggen enda en gang, bjeffer utfordrende, mens hun springer avsted i villmann-fart når vi egentlig skal inn og legge oss. Søt, men også irriterende!! :)
Herlig tid :)

Ferie på østlandet

Vi har kjørt i mange mil


Vi har sett mange fine steder...

Vi har spist masse kaker hos bestemor og bestefar...

Vi har fått god middag hos bestemor og bestefar!

Vi har hatt mye fint vær...

Vi har truffet hunder og hester...

Vi har fått nyte sola på verandaen...

Vi har fått god middag hos pappa også...

Vi har gått litt tur...


Vi har fått tid til å slappe av... 

Vi har fått tid til å være kreative...

Vi har kost oss...

Vi har gått på oppdagelsesferd...

Vi har det fint i sammen!


Vi har plukket blomster,,, 


Ferie er herlig! 

Og så var det godt å komme hjem igjen også...

Syprosjekter og sypause

Da Ninja flyttet inn i familien,ble det en liten sypause her i huset. Jeg har liksom nok med å lufte hunden hvert tiende minutt (nesten), og trene på allemulige ting. 

Men jeg har egentlig sydd veldig mye i juli. En del prosjekter er ferdigstilt, noen er halvferdige, og noen er bare planlagt. Håper jeg får til noe mer sying i de neste dagene...

Jeg er heldig og har klart å "smitte" noen venner med sygalskapen. Det er veldig moro å sy sammen! På bildet ovenfor har Ida sydd sitt første skjørt, og et matchende putetrekk! 

Bildet under viser halvparten av en kjole jeg har sydd ferdig for lenge siden, men aldri har tatt noen bilder av, så den har ikke havnet på bloggen enda. Ting tar tid! 


Jeg har også prøvd meg litt på stofftrykk igjen med tekstilmaling og sjablong fra Stoff og Stil. Det er artig å  prøve seg! Ugla under ble til en trenings-t-skjorte til slutt.

 


Denne t-skjorta har jeg ikke sydd enda. Men er såvidt jeg har nok stoff, så får se hva det blir til :P Jeg ble ikkehelt fornøyd med trykket, så jeg brukte den like godt til å eksperimentere litt på. Og da ble det ikke såå ille. Kanskje jeg til og med limer på noen diamanter for å få enda mer "space-feeling" på den...? Den skal jo uansett bare brukes til trening og turer, har jeg tenkt...

 

Jeg har også prøvd meg litt på pannebånd. Jeg tenkte at det må jo være det enkleste i verden. Men det tok et par forsøk (og en oppskrift) til før jeg perfeksjonerte fremgangsmåten. Men fint å lage av mindre jersey-biter! Da får man brukt opp noe rester :)

Fremover planlegger jeg å sy ferdig den ugle t-skjorta, sy en hettegenser til meg selv (den gleder jeg meg til!), og hvis jeg tør; en blazer. Men er skummelt å begynne på et vanskelig prosjekt!! 


Har du noen prosjekter?

Lue og bukse til nyfødt

Innimellom er det kjekt å sy noen barneplagg! Det er raskt, lettvindt, og fint å bruke små stoffbiter til. Også så genialt til smågaver, da! Nå fikk nettopp ei venninne en liten prins denne uka!

Mønsteret til lua er Norlinlue. Den er kjempeenkel og kjapp å lage! Supert begynnerprosjekt :) Inni lua bruker jeg billige fleeecpledd til fòr. De kjøper jeg på Europris, Ikea eller Nille når det er tilbud. 

Buksa fant jeg gratismønster til på LaRaLiL. Der kan du printe ut, og sy selv. Den kan også sys med lommer. Sying er gøy! :D

Besøk hos Ninja og søsknene

Èn liten uke før henting av valpen, skulle vi endelig treffe henne. Det passet fint når vi skulle kjøre til Østlandet, og gå innom Fredrikstad på veien dit. Og for en herlig gjeng med valper! 

Man er alltid litt småbekymret på forhånd. Når depositumet er betalt, og man aldri har sett valpen, foreldrene eller eierne. Men både valpemor Kira og eierne var helt herlige! Moren var rolig, kosete og trygg. Valpene var trøtte, viltre og herlige. Eierne var ansvarlige, koselige og akkurat passe saklige. 

Og så over til det viktigste: Bildene!

Her er mamma Kira

Kjærlighet med første bitt...


Dette er nesten en uke siden nå! I går hentet vi Ninja hjem. Det var en lang kjøretur, men gikk utrolig fint! SÅÅ herlig å ha jenta vår hjemme <3

Nytt design

Nå er det en evighet siden jeg har gjort noe med designet på bloggen, men det var virkelig på tide! 

Jeg er ikke lenger så ivrig på bildebehandling, og når jeg først er fornøyd, skal det litt til å sette seg inn i CSS og HTML-verden  igjen. Men nå er det i hvert fall litt nyere. Og så får vi se om det er fint nok til at det holder en stund. For moro skyld, her er de siste fire headerne jeg har hatt på bloggen (nyeste øverst)

Vet ikke om jeg er helt fornøyd med det bilde av meg selv. Men det får holde til noen tar et bedre et :P 

Hvilken av de siste headerne likte du best? 


 

DIY toalettveske fra Pattydoo

Disse toalettveskene er utrolig søte! Du finner en super instruksjonsvideo dersom du søker på pattydoo på youtube. 

Den tar litt tid å sy, men det er absolutt verdt det :) Dette er fine gaver, og jeg bruker dem mye selv også! Både til pennalhus og toalettmappe. Her har jeg brukt litt av et jordbærstoff, og fylt den med grønt inni. Synes fargekomboen ble nokså bra. Det var lenge siden jeg hadde gjort dette nå, men det er litt kjekt å komme tilbake til prosjekter når en har hatt litt pause. For det er ingen hemmelighet at jeg blir fort lei om jeg skal sy det samme hele tiden.

Hva lager du på håndarbeidsfronten for tida? :D

9 spørsmål du burde stille oftere

Spør de du er mest glad i: Hva kan jeg gjøre for deg?

Vi glemmer så ofte å være på tilbudssiden. Men tenk på hvor deilig det er når noen gjør deg en tjeneste, og gi noen andre en sjans til å få den følelsen!

Spør dine besteforeldre: Hvordan vokste du opp? 

De eldre har utrolig mange artige historier å fortelle! Hadde de kjæledyr? Hadde de tv? Kanskje husker de krigen? Hva elsket de å gjøre? Hadde de noe fritid? Og hvordan var skolen?

Spør deg selv: Hva vil jeg bruke morgendagen på?

Spesielt nå i ferien, er det mange dager som "forsvinner til ingenting." En liten dose planlegging kan gjøre sommeren mer minnerik og spennende! Vil du reise til en klatrepark, eller gå på piknik, eller kanskje plukke bær?

Spør kjæresten: Hva skulle du ønske at jeg gjorde oftere?

Igjen: man kan bli litt lukket i sin egen boble i blant. Så spør. Kanskje svaret vil overraske deg. Og kjæresten vil garantert sette pris på spørsmålet! Spesielt dersom du følger opp :)

Spør foreldrene dine: Hvordan traff dere hverandre?

Da får du høre de utroligste historier! Det er inspirerende, morsomt, og søtt å høre folks kjærlighetshistorier! Men ofte glemmer vi at våre foreldre også har èn. Mine foreldre er skilt, men hvis ikke gjør du dem kanskje en tjeneste med å livne opp gamle minner. 

Spør de på butikken: Hva selger du aller mest av?

Kanskje du får et morsomt svar. Kanskje du får pratet litt med en butikkansatt som ellers hadde en litt kjedelig dag. Kanskje du får en venn for livet. Hvem vet? Ikke noe i veien med å prate litt med noen du ikke kjenner så godt!

Spør vennene dine: Hva er det du drømmer om?

Vi kjenner jo vennene våre. Godt. Men allikevel kommer man ofte inn i et kjedelig samtalemønster. Prøv å komme inn på nye emner, og se hvordan de får stjerner i øynene når de begynner å drømme høyt :) For å gjøre det enda mer interessant kan du slenge på et "dersom du ikke trengte å tenke på penger eller noen begrensninger."

Spør tante og onkel: Hva har livet lært deg?

Livsvisdom er ikke noe å kimse av. Og onkler og tanter er en type mennesker du kjenner, men samtidig ikke har såå mye med å gjøre. De er også ofte i en passende alder til å ha ervervet seg noe livskunnskap som bør deles. 

Spør et barn: Hva tror du skjer når noen dør?

Du kan få mange artige, tøysete, eller seriøse svar. Kanskje får det deg til å tenke litt selv også. Barn har ofte den effekten! 

Stille som i graven

"Hun var levende begravet! Hun slo med nevene i kistelokket, men selv inne i kisten ble lyden dempet av den tykke silken."

 

Boktittel: Stille som i graven

 

Forfatter: Mary Higgins Clark

 

Innhold: Maggie finner igjen en kjær stemor som hun trodde hun aldri ville se igjen. Men gjensynsgleden blir fort overskygget av da hun reiser for å treffe Nuala igjen. 

 

Min mening: Boka var spennende, men litt vanskelig å få tak på noen av personlighetene. Jeg er ikke spesielt fan av "britiske overklasse"-karakterer, og synes også boka hadde litt vel mange forutdanelser som ikke kunne forklares av typen "Jeg bare føler på meg at Maggie må være i nærheten!" Det blir for meg mindre troverdig, og svekker en ellers spennende historie. Dette er nok noe av det minst fengende jeg har lest av Mary Higgins Clark. Men for å være rettferdig: Den er spennende. Den har noen tvister (selv om jeg så dem komme), og den har noen interessante og tydelige karakterer. 

 

Terningkast: 4, men den er på grensen til en treer. Les heller for eksempel Stemmenes Rop eller Hatets Gisler av samme forfatter. 

 

BildeKilde

Ferie og hundeseng

Nå har vi reist på ferie til pappa på Stavsjø. På veien opp besøkte vi lille Ninja som vi skal hente hjem på tirsdag. Bilder fra besøket kommer når jeg får lagt dem inn. Men nå ville jeg vise hundesenga jeg har sydd til henne. Jeg brukte mønsteret fra Stoff og Stil på babynest, forstørret det nesten dobbelt, og sydde denne senga (som Ninja sikkert vil drukne i de første ukene, da men). 


Senga kan vrenges, så man kan få litt ulike stiler av den samme senga :) 

Benny har allerede innviet og godkjent senga! :)
 

Oppgitt av mannen min

Jeg er veldig glad i mannen min, altså. Det er ikke det. Han er handy og kreativ, med en super interiørsans. Men når det kommer til enkelte ting er han helt håpløs... 

Han kaller det prinsipper, uten at de er så nøye artikulert eller mulig å finne ut av. Et av disse (håpløse) prinsippene er at bilen alltid skal være nyvasket og ren før vi kjører på langtur. Om jeg prøver meg med et lite "jammen, den blir jo skitten så fort vi begynner å kjøre!" Så får jeg bare et fornærmet, avklippet: "Det er et prinsipp!" Og så er vi ferdig med den saken. 

Men denne gangen tok det kaka, altså. For etter å ha hatt tre gjester på krabbe til over klokka ti om kvelden skulle vi pakke, rydde, vanne blomstene, vaske opp, brette klær, og sove før avreise klokka sju neste morgen.

Og da begynner han jaggumeg å skal vaske bilen.... 

Joda, såe... Ble en kort  natts søvn på oss, er jeg redd :/

I dag

I dag har vi fått vekk en del søppel utenfor huset...

I dag har vi begynt å bygge hunde-gård under verandaen.

I dag har jeg hatt snap'en "visygale" (Legg den til dersom du er interessert i søm! Der er masse tips, inspirasjon og syglede fra nye snappere hver dag! Hvis du legger til i dag, får du se hva jeg har sydd :D) Du kan også bli med i gruppa Vi Sygale på facebook om du vil :)

I dag har jeg sydd en t-skjorte og et pannebånd.

I dag har jeg sett serie med Thomas.

I dag har jeg spist nachos.

I dag har jeg luftet hunden.

I dag har jeg ryddet og vasket klær.

I dag har jeg lest og hørt på podcast.

I dag har jeg tenkt mye på hva jeg skal gjøre i morgen (siste dag før avreise) og

enda mer på hva jeg skal gjøre dagen etterpå (avreise til østlandet, besøke valpen vår!). 

I dag er en god dag. 

Lille blekkulf

Her en dag fikk jeg lyst til å finne fram heklenåla igjen, og da heklet jeg denne søte, lille blekkspruten.. Skrev ned oppskriften underveis, så jeg kan poste den på bloggen etterhvert (men den trenger litt finpuss). Tar litt tid med alle armene, men dette er et kjempeenkelt prosjekt som alle kan få til! 

Jeg fikk også et tips om at den er perfekt som leker til prematur-fødte, fordi tentaklene ligner på å holde navlestrengen. Jeg vet ikke jeg, men jeg synes det gjør seg godt til pynt også :D 

Kjekt å hekle igjen! Blir antagelig mer av det nå vi skal reise på bilferie snart (og ikke kan sy, men må sitte stille)... Noen tips til hva jeg kan hekle? Jeg er ikke fan av langstidsprosjekter... :P 
 

Sommerkos

Det blir store doser sommerkos nå for tida. Samtidig har jeg følelsen av at jeg ikke utnytter fridagene nok! Men det skal vel være litt sånn... Her er imidlertid noen få av de tingene vi har kost oss med de siste dagene...

Grilling på verandaen...Besøk av gode venner...

Passer hunden benny...

Jentekveld hos Bente...

Benny igjen... :D

Bestemor ble 80 år!

Niesa Vilde var på besøk og overnattet...

Benny igjen...

 

Jeg bruker dagene til å treffe venner, sy, og se serie med Thomas. Slapt, men godt :) 


 

Hellersheia

I Jøssingfjord, som ligger mellom Flekkefjord og Sokndal, finner du mange nydelige toppturer. Èn av dem er turen over Hellersheia. Dette er en rundtur, noe som gir den ekstra pluss i boka mi. I tillegg er det variert natur. uslåelig utsikt, og vi var i tillegg heldige og traff blinkskudd på været og temperaturen også! Trenger jeg å si at det var en flott tur? :)

Med mye tøysing, tulling og fjas, brukte vi omtrent to timer på turen... Har du fått noen fine turopplevelser i år? :)

Ninjaprinsesso

Nå er det bare halvannen uke til vi skal hente den nye valpen vår. Vi har bestemt oss for å kalle henne Ninja. Men jeg er enda litt usikker på om hun skal hete Ninjaprinsesso på papiret. Eller om vi skal nøye oss med bare Ninja. O-endingene på hunnkjønnsord er et kjennetegn på dialekta der jeg kommer fra. Så det er litt artig å bruke det i navnet :) Dessuten vil jeg at hun skal være en blanding av tøff (ninja) og søt (prinsesso). 

Visste du forresten av Ninja (Niña) betyr "lille jente" på spansk? Jeg må alltid si det til de som tenker at Ninja er et guttenavn... 


Vi gleder oss utrolig mye til å få egen hund igjen! Det har vært veldig tomt i huset etter at Chessie døde. Jeg gleder meg til oppdragelsen, alle turene og utforskningen, å gjøre alt for første gang, å lære triks, å ta mangetusen nestenlike bilder, å kose masse, og å bryte noen regler... 

 

Vi har kjøpt inn klikkere (til å trene), jeg har begynt å sy hundeseng, Thomas skal bygge hus og utegård, og vi forbereder oss så mye som mulig. Nå er det faktisk over 11 år siden jeg hadde valp sist, så jeg gleder meg vanvittig :)

Og ja, jeg vet ikke om jeg glemte å si at jeg gleder meg...? :D

Helt til toppen

 

Nå i sommer har flere av mine gode venninner kommet hjem på ferie, og det er SÅ kjekt å treffe folk igjen! Blir flere toppturer. For eksempel denne turen som gikk til Smørknuten og Lipinken i Jøssingfjord. En flott tur som jeg gikk sammen med Caroline :)

Hva heter denne lille fuglen, mon tro?

Vi traff på en liten spissmus som fikset på hiet sitt...

På toppen er det fantastisk utsikt over Jøssingfjord, og den supersvingete veien hjem igjen...


Gleder meg til enda flere toppturer i sommer! :D

Babynest

Dette er første gangen jeg har prøvd meg på å sy et babynest. Disse har blitt veldig populære i det siste fordi de gir babyen et trygt og mykt sted å ligge. Det er vendbart, vaskbart og lett å ta med seg. Jeg forstår også nå hvorfor de koster såpass mye som de gjør! Det var jammen ikke billig å kjøpe materialer til! 

Men jeg tror kanskje jeg skal bruke dette mønsteret som utgangspunkt for en hundeseng... Den må bare forstørres litt :) 

Var den ikke søt vel? 

Man kan nesten bli babysyk av mindre! Men slapp av, ingen unger på vei på en stund her enda xD 

 

Tiden går så fort!

Nå er sommerferien (eller avspaseringsperioden) i full gang, og jeg nyter hver eneste dag! Jeg har hatt noen herlige low-key dager hvor jeg har kunnet ta ting i eget tempo. Men det er også en del dager som er nokså travle. Vi har feiret bestemor sin 80-årsdag, og i kveld feirer vi Thomas som blir 28. Jeg prøver å gå mer tur, få sydd litt, få gjort en del ting i huset og hagen, og tiden bare forsvinner under meg! Og det på tross av at jeg aldri har jobbet så lite på sommeren som i år! 

 

På hundefronten skjer det ganske mye! Vi har funnet en liten valp, gitt den navn, og skal hente den om et par uker! Innlegg med bilder og navn kommer om ikke så lenge :) I mellomtiden passer vi også border collien Benny! En energibunt som kan mange kule triks... Så dagene går i ett! Men jeg får oppdatere dere mer senere. Nå skal jeg bake kake, rydde kjøkken, vaske klær, klippe plen, og feire bursdag. Ja, også har jeg ansvar for bønnemøtet i kveld! :) 
 

På dypt vann

"Du blir den neste."

"På dypt vann" av Joy Fielding

Boktittel: På dypt vann.

 

Forfatter: Joy Fielding

 

Innhold: Joanne har nettopp blitt separert da telefonoppringningene starter. Grove trussler som skremmer vannet av henne. Mistenkelige personer som hun treffer på daglig. Kan det være en kjent seriemorder som følger med på henne? Og hva skjer egentlig i nabohuset som alltid før har virket så idyllisk...?

 

Min mening: Ble fenget fra de første sidene, og spenningen holdt seg nesten hele veien. Joy Fielding skuffer ikke.

 

Terningkast: 4. Anbefales til deg som liker en thriller/krim med en psykologisk undertone. 

 

BildeKilde

Jeg anbefaler også forfatterens bok: Løgner fra fortiden. Det var mitt første møte med Fielding, som gjorde at jeg ville lese mer... 

Sy dine egne shorts!

Å sy shorts er egentlig ikke så skrekkelig vanskelig. Til og med ikke med lommer! Prøv, da vel! Den blomstrete har jeg laget mønster til selv, fra en shorts jeg hadde (brett den, og tegn rundt). Men det letteste er egentlig å finne et mønster. Jeg har begynt å låne bøker/blader med syoppskrifter på biblioteket. Der har de mye nyttig! Fant nettopp et "Alt om håndarbeide" med shortsmønster i! Det har jeg brukt til å sy den brune shortsen. 

 

Du skal klippe fire lommedeler, to fremsider, og to baksider, pluss et langt rektangel som skal være i livet (hadde ikke klippet det her enda). Dersom du skal klippe liv-stykket selv, uten mønster, måler du ribben (et stoff med mye stretch) 80% av lengden rundt livet på selve shortsen(gange med 0.8) Lommene har to deler til hver lomme. Så er det bare å komme i gang:

 

Først syr du lommeposen sammen med forsiden av shortsen i den buede kanten rett mot rett. (der jeg har satt klypene). Jeg syr først med rettsøm, deretter sikksakk over kanten. Eventuelt kan du overlocke kanten. 

Vreng lommen over på vrangsiden og sy en stikning langs den samme buen. En stikning vil si en vanlig rettsøm som er synlig på rettsiden av stoffet. Dette holder lommeposen på plass, så den ikke kommer ut av lommen.  


Legg den andre lommeposen oppå shortsen, og sy dem sammen langs den store buen. Jeg har valgt å ha denne lommedelen (den største) i samme stoff som utsiden. Men man kan godt ha en kontrastfarge også, som stikker frem i lommeåpningen! 

Her ligger shortsen med vrangsiden opp. Legg så lommepose nr 2 oppå (se neste bilde)


Sy langs kanten der jeg har satt inn klypene. 

Sy også de to feltene mellom klypene nedenfor. Da sitter shortsen bedre når du skal sy den sammen videre. 


 

Sy sammen de to forsidene og de to baksidene (der jeg har satt klypene).


 

Legg dem rett mot rett, og sy sidesømmene. Nå begynner det å ligne noe!

Sy skrittsømmen. (disse bildene er på vrangsiden, om du lurte)

 

Brett opp beina 3cm, og fest den med en stikning 2,5cm inn på stoffet. (dette skal brettes inn på vrangsiden. Dersom du har et stoff som rakner, bør du sy sikksakk/overlock over kanten før du bretter den. 

I livet kan du sy inn en strikk, som jeg gjorde på den brune shortsen, eller ribb som på den blomstrete.

RIBB:

Dersom du vil bruke ribb: Mål livvidden på shortsen, og gang dette tallet med 0,8. Klipp ribben så lang, og 20 cm bred. Sy den i midjen mens du strekker den jevnt rundt. Jeg valgte i tillegg å lage knyting på min shorts, men det er vanligvis ikke nødvendig. Hvis den er laget i jersey med ribb, sitter den vanligvis godt nok. 

STRIKK:

Dersom du vil ha strikk i, skal livstykket være like langt som shortsen. Sy den til en ring, brett vrang mot vrang. Fest rett mot rett til shortsen og sy nesten hele veien rundt (men etterlat et hull på ca 10cm til å sette inn strikken). Ta strikken inni,sy den sammen til en ring (pass på at den ikke er vridd) og sy igjen det siste hullet.

Det ser vel ikke så vanvittig vanskelig ut, gjør det?

Jeg er i hvert fall klar for sommer med to nye shortser i kolleksjonen min :D

Mål for Juli

Nyttårsforsetter kan være så vanskelige å holde noen ganger, så i år har jeg heller benyttet meg av månedsforsetter. Da blir tidsrammen litt mer overkommelig, og man kan justere målet etter behov. 

 

HVORDAN DET GIKK I JUNI:

Målet mitt i juni var å gå minst en topptur i uka. Det har gått kjempebra! Jeg har overskredet målet, og gått flere turer noen uker. Det passet selvsagt godt med årstiden, og jeg har lyst til å gå enda mer tur den neste måneden... 

 

MÅL FOR JULI:

Derfor blir målet for juli å gå minst to turer i uken som er lenger enn en halvtime. Det vil si at det ikke må være toppturer. Da får jeg litt mer frihet til å klare minst to i uka. Også her ser jeg at jeg kan klare å overskride målet. Og i så fall er det bare pluss. Ikke alltid like lett å få til i en travel feriehverdag (haha). Men helt seriøst: vi skal reise litt, og hente valpen vår, og mye forskjellig i juli. Så ikke lurt å ta seg vann over hodet. 
Har du noe du har lyst til å få gjort i juli? 

 

, Sokndal

Bor på Haua med mannen min, Thomas, i et oppussingsprosjekt med mye potensiale. Er 25 år. Lærer. Jeg er glad, venn med Jesus, positiv og variert. Har en drøss med hobbyer, og liker alt som er kreativt, spennende, og smaker søtt! Det skjer så mye bra i livet mitt; Masse små Mirakler som jeg vil dele med dere!

Instagram: Ingrid0123

Anbefalte Innlegg:

Arkiv

hits