juli 2016

Hardt arbeid i Albania

Til nå har det jo virket som om jeg bare koste meg og var på ferie i Albania. Men tingen er at når vi gjør masse, og jobber hardt, har jeg ikke tid til  ta bilder. Da blir det heller ikke like moro å blogge om, for alle liker jo bilder! Men her er noen av de tingene som vi gjorde i Albania som ikke var som en ferietur.

* Andre dagen i Albania var en dag for praktisk arbeid. Vi skulle hjelpe bibelskolen (som huset oss) med maling, vasking, hagearbeid, flytting og lignende. Førti stykker i jobb, 30 grader i skyggen, og god arbeidsånd er noen stikkord. Eller man kunne bruke svette, smil og støle rygger. Jeg var i luke-tjeneste mesteparten av dagen (her kom min kompetanse som gartner-datter til sin rett!) I tillegg fikk vi malt en del, flyttet en del møbler, vasket masse, og ryddet litt. 

 

 

* Teamsamling var et fast innslag hver kveld. Det handler om å samle gjengen vår, ha en oppsummering av dagen (hva som har skjedd de ulike stedene), og ha et møte med Gud. Her fikk vi inspirasjon, åndelig påfyll, og utfordringer om å dele ulike ting. Teamsamlingene ble noe av det viktigste på turen for meg! De var utrolig bra! Mange tok nye skritt med Gud, inkludert meg selv da jeg fikk flere profetiske ord til enkelte folk; som faktisk stemte!  

 

* Vi hadde også SOAP-grupper. Smågrupper på 3-5 personer som hadde et lite bibelstudie sammen hver dag. Jeg fikk utrolig mye ut av bibellesningen på denne måten, både fordi SOAP er genialt (les om det her), og fordi vi delte ulike tanker med hverandre, og fikk flere innfallsvinkler til samme bibel-kapittel. 


 

Joggetur (eller fototur) på stranda

Jeg er ikke akkurat så flink til å jogge, selv om jeg hadde noen glansdager før bryllupet. Men jeg er skrekkelig glad i morgenturer! Så da jeg befant meg i Albania, og den eneste som ville gå morgentur med meg, også ville jogge. Ja, så måtte jeg jo bare hive meg på så godt jeg kunne.

Etter et halvt år mer eller mindre uten trening, var ikke kroppen helt på topp. Men jeg holdt ut første etappe sammen med Bente, før jeg sakket av, skyldte på de fine omgivelsene, og tok bilder i stedet. 

Flinke Bente! There she goes :)
Kuleste vann-sykkelen ever! :D

 

Det føltes faktisk ganske godt også; den gode samvittigheten man får etter joggeturen, og når man kjenner musklene er litt såre neste morgen. Så jeg kan jo håpe på at jeg klarer å holde på motivasjonen hjemme også... Men kanskje ikke helt sannsynlig. 


 

Chill på stranda

 

Det at Pogradec, byen vi skulle oppholde oss i de neste ni dagene, hadde ei nydelig sandstrand, var en god overraskelse. Vi betalte ca 200 LEK for ei solseng (14kr) og kunne nyte dagen så lenge vi ville (når det ikke var annet program, noe det ofte var. Vi var ikke akkurat på ferie, heller!)

Stranda var ikke stappfull av rare turister, men en god blanding av lokale, albanske sommergjester, og utlendinger som oss selv (traff på en gjeng fra tyskland). Første dagen fikk vi nokså god tid til å slappe av på stranda etter den lange, varme reisen, og det var utrolig herlig. 

From Shame to Peace

"Dedicated to those for whom the church had no eyes to see, nor ears to hear, or if they did, lacked the courage to act."

"From Shame to Peace - Counselling and caring for the sexually abused" av Teo Van der Weele

Boktittel: From shame to Peace

                   (councelling and caring for the sexually abused.)

 

Forfatter: Teo Van Der Weele

 

Innhold: Teo er en erfaren psykolog som har jobbet mye med seksuelt misbrukte mennesker (som han kaller overlevere, ikke offere). From shame to peace handler om hvordan disse menneskene skal møtes - ut fra et bibelsk perspektiv. Hva kan vi som kristne gi til Overlevere som ikke verden kan?

 

Min mening: Det er mange flere enn vi tror som har blitt misbrukt, enten fysisk eller psykisk. Kanskje er noen av dem dine nære venner. Og da er det godt å ha en pekepinn på hvordan man skal forholde seg til det. Boka kan leses både av profesjonelle kristne terapeuter, lekfolk (som meg) som har en interesse, og for overlevere som søker håp i sin håpløse situasjon. Den forklarer kulturen til dem som er misbrukt, peker på sjokkerende statistikker (Teo har selv snakket med 60 nordmenn som har blitt misbrukt i en kristen sammenheng!!!) og gir oss en pekepinn til hvordan Guds Fred kan være medisinen til alle disse menneskene!

 

Terningkast: 5.  En god balanse mellom professjonalitet og hverdags-språk. En viktig bok for alle (kristne) som er i kontakt med mennesker som har opplevd ulike traumer. 

BildeKilde

Målet mitt er å lese femti bøker i år. Dette var nummer 28. Ligger litt bak med lesemålet, men er i gang med to ulike bøker nå. Det har tatt litt mye tid med disse tunge bøkene i det siste... 

Førsteinntrykkket fra Albania

 

Jeg hadde gledet meg til reisen i over et halvt år. Det var mye forventning knyttet til et land som har vært lukket for turisme så nylig. Et land som er så annerledes enn vårt, både i religion, landskap og kultur. Et land som er et av de fattigste i Europa, og som ligger nederst når det gjelder veistandard.

Det første vi opplevde av landet, var intens varme. over 30 grader og sol lovet godt for de neste ni dagene. Vi bodde på en bibelskole, rett ved sentrum av Pogradec. Nabolaget ble regnet som trygt, men jeg ble overrasket over at alle skoler hadde gitter foran vinduene, bibelskolen vi bodde på var innekapslet i høye murer, og noen av lederne hadde fått flere trusler på livet fra IS. 

Rett utenfor de høye murene, var en gravsteins"fabrikk," tett fulgt av en stor gravplass som strakte seg oppover fjellsiden med utsikt mot byen. Kunne ha vært litt creepy om jeg ikke var så uredd :) 

Vi var altså 38 ungdommer (fra 13 år og opp til nokså voksne) som reiste på tur sammen. Fulle av forventning til hva Gud ville bruke oss til, og hva vi kunne oppleve i Albania. Første gledelige overraskelse kom allerede på vår første tur ned til byen:

Vi visste jo at vi skulle bo nær innsjøen Ohrid. Men ingen hadde på forhånd gjort meg oppmerksom på dette vakre paradis på jord! En nydelig sandstrand, ferskvann, solstoler man kan leie for 14kroner dagen, og utrolig hyggelige folk. 


Tross at Albania skulle være et av de fattigste landene i Europa, så vi ikke så mye ekstrem fattigdom. Ikke uteliggere, ikke narkomane, ikke så mange tydelig beruset på dagen. Til og med på kveldstid var byen fredelig og trivelig. Dette var en positiv overraskelse!Rundet av dagen med litt brus (3 kroner) og kanskje en is (4kroner). Klar for nye eventyr i morgen!


 

One day well spent!

Søndag fikk jeg vanvittig mye ut av! Den startet nokså tidlig (våknet kl 7) Jeg fikk vasket klær, spist havregrøt med bær plukket i hagen, lukt litt i et bed, blogget, luftet hunden, og pakket ut siste rest fra reisen; alt dette før mannen stod opp. Så fikk jeg (etter frokost) med meg ham på fisketur. Vi gikk et lite stykke, og koste oss i super-vær! Så det gjorde ikke noe at vi ikke fikk fisk.  

Vi fikk også tid til badetur med et vennepar. Vannet var herlig, og stemningen god.

Tross det fine været, rigget jeg og Thomas oss til i TV-stua med en romantisk komedie, chips, og albansk snop ei stund. Fikk hengt opp enda en klesvask, spist middag (med hjemmegrodde poteter!), og gått tur med lillebror og hunden, før vi skulle på besøk til Charlotte og Renè (allerede nevnte vennepar). Der fikk vi god oppvartning, før vi bestemte oss for å gå på kvelds-bytur i Egersund for å fange Pokèmon. Moro å se alle de forskjellige folkene med nesa trykket i mobilen, både på sykler, benker, i biler, eller vandrende rundt i små gjenger. WOW, jeg føler at jeg har fått tid til utrolig mye på min første hele dag hjemme!

 

Kunne ønske alle dager var som denne. Men i dag (og i går) må jeg jobbe. Frister lite, men penger må til for alt som skal gjøres (både reiser og oppussing). Så jeg får bare stå på! Håper du også får en fin dag :)

 

Å komme hjem igjen...

Noe har endret seg radikalt de siste to årene. Noe inni meg. For jeg har vært på mange teamturer, men dette var det første året hvor jeg har gledet meg skikkelig til å komme hjem de siste to dagene. Det var jo en helt fantastisk reise! Men det var også første gangen jeg var borte fra Thomas mer enn ei langhelg, etter at vi giftet oss. Kombinert med at jeg sov lite og gjorde veldig mye, uvant mat, uvant mye folk, og mye bråk, ble jeg ganske sliten på slutten, og det var ren fryd som ventet meg hjemme: Pokèmon-kaos, en overgrodd hage (med mye modne bær), et hus som mannen faktisk hadde klart å holde nokså rent, og både en mann og en hund som ivrig ønsket meg velkommen hjem. 


Jeg har masse å blogge om fra oppholdet i Albania. I mellomtiden er jeg hjemme i en uke, før jeg skal til Østlandet en tur. Disse dagene skal jeg proppe med venner, mannen, familie, kreative planer, og jobbing. Skulle ønske døgnet hadde mange-mange flere timer!


 

Kroatia

 


Den første etappen på teamturen til Albania, var fra Sola flyplass, til Dubrovnik i Kroatia. Flyturen tok ca tre timer. Vi reiste med god stemning, til sammen 38 pers :)


Dubrovnik var en nydelig by, og vi kom dit på en nydelig dag. Gradestokken hadde tippet tretti, svetten rant, og vi koste oss masse. Fikk faktisk gått en hel den også, siden det var 5 km hver vei fra bussen, inn til byen.

 


På kvelden kjørte vi videre med den innleide bussen. Målet i løpet av natta var å krysse Montenegro, og ankomme Albania i skjebelig tid før frokost. Ved slutten av dagen hadde jeg fått overdose av sol, varme, vann, og gåing, og kjente at migrenen kom krypende. En fin dag, men med en litt tung avslutning. Derfra ble turen bare bedre og bedre!! Mer om det i neste blogginnlegg :)
Hangout på bensinstasjonen. Bussjåføren vår ble fort utålmodig (tutet). Men bensin-betjente giret seg på volleyball :)
 

Et lite hei fra Albania

Nå er jeg snart ved slutten av en fantastisk reise i Albania. Har ikke blitt noe blogging herfra, grunnet dårlig nett. Så snart kommer bloggen til å blomstre i eksotiske bilder og overnaturlige opplevelser. 

Har du reist i sommer? :)

 

Turer i det siste

Når det nærmet seg avreise for teamturen, tillot jeg meg å ha noen dager fri fra jobb. Da ble det tid til mer venner, mer tur, og mer gøy! Så her er litt bilder i fra to turer jeg var på for litt siden. Noen ganger går vi tur bare for å gå tur, men hvis du vil ha et tips, så synes jeg at Geocaching gjør tur mye mer spennende! Geocaching går ut på å bruke GPS (geocaching-appen) til å finne en post som er gjemt i naturen. De kan være hvor som helst rundt deg! Se mer om geocaching HER.


Livet er godt :)
 

Blendet

"Du forstår ikke, sa hun. Hvis du ikke lar meg få arbeide med denne saken, kommer det til å havne enda et lik nede hos kjæresten din på likhuset."

"Blendet" av Karin Slaughter

Boktittel: Blendet

 

 

Forfatter: Karin Slaughter

 

Innhold: En grusom voldtektsmann herjer i sørstatsbyen Grant County. Ofrene blir drept, eller dopet så vitneutsagnene blir ubrukelige, og man får etterhvert en mistanke om at gjerningsmannen må være en som står svært nær flere av hovedpersonene....

 

Min mening: Boka startet grusomt, og fullførte grusommere. Men den hadde også en jevn spenningskurve som tvang meg til å lese videre. Jeg leste ut boka på to dager, men hvis du spør meg om jeg vil se en eventuell film; aldri i livet. Noen ting er det best å slippe å se, eller hva Sibyl?

 

Terningkast: 5.  Forferdelig spennende, men helt forferdelig.

BildeKilde

Målet mitt er å lese femti bøker i år. Dette var nummer 27.  En litt mer smakelig (og like spennende) spennings/krim/thriller jeg har lest i det siste, er Løgner fra Fortiden.
Nå må jeg virkelig til med noe koseligere lesning...

En hjelp til å lese bibelen, og en inspirerende person

En av mine favoritter på instagram den siste tiden har vært amerikanske Jordan Lee, som har brukeren @Soulscripts. Hun tar fantastiske bilder, og er nydelig vakker, men det er ikke det som får meg til å følge henne. Det er de ordene hun skriver! Sjelden har jeg sett noen som skriver så bra, og har så vanvittig mye bra å skrive. Oppmuntringer, visdomsord, og hverdagsinspirasjon fra en moden, kristen jente som innrømmer sine feil og mangler på en nydelig måte. Hun snakker om å føle seg utenfor, singel, alene, redd, eller bare det å ikke føle seg bra nok. Og hun deler hvordan Gud hjelper henne gjennom mange av disse tingene i livet.

 

Hun har også den kuleste bibelen jeg noen sinne har sett (se bildet nedenfor). Derfor kunne jeg ikke dy meg lenger, jeg bare måtte kjøpe hennes studieveileder til bibelen som heter Brighten Yor Bible Study. Det er en PDF-fil på 25 sider som gir deg tips til å gjøre bibellesning mer fargerik, mer gøy, og mer livs-forvandlende! Jeg driver å leser en litt tyngre bibeltolkningsbok for tiden(How to read the bible for all it's worth), men Jordan Lee hadde fått med noen av de viktigste tankene på en mye lettere og koseligere måte. 

Så det var dagens anbefaling. Jeg har i hvert fall fått lyst til å fargelegge litt hyppigere i bibelen min!

 Jeg har også prøvd en annen ny studie-teknikk på bibelen i det siste (SOAP) som fungerer veldig bra. Skal skrive om det også når jeg bare har prøvd det litt lengre.

Hvordan pleier DU å lese i bibelen?

En koselig bytur

Jeg ligger litt etter med bloggingen (ikke noe nytt der, altså). Så disse bildene er fra forrige uka, da jeg og Charlotte kjørte til Stavanger for å besøke vår gode venn Cathrine. 

Ble godt mottatt med herlig lasagne i den søte leiligheten hennes. Skikkelig kos! 

Deretter gikk vi ut en tur, kjøpte usunne bakevarer og is, og satte oss i en park i nærheten. Det er en ting jeg savner med å bo på "landsbygda" - at vi ikke har et bakeri i gangavstand! Det er såå godt med nybakt... Når jeg tenker meg om, er det kanskje like greit at jeg ikke har tilgang på den billige, gode, usunne maten på et bakeri i hverdagen.. Har egentlig nok fristelser å ta hensyn til allerede :P 


 

Nysydd sommerkjole som alle kan få til!

 

Jeg falt for dette stoffet med en gang jeg så det på nettet, og ikke mindre da det kom i posten.  Jeg kjøpte derfor litt ekstra mye; når man først skal betale frakten, liksom. Og første prosjekt med det fargerike bokstavstoffet ble en kjole til meg selv. Hvis du vil sy noe lignende, finner du stoffet på ebay HER, og mønsteret gratis HER

Første skritt var å klippe ut alle bitene. Det er to store biter, og seks små. Jeg brukte mønsteret som egentlig var til en topp, og bare gjorde det en del lengre. Du trenger ca 1 m. med stoff i lengden dersom bredden er ca 150cm. Det vil si at det blir ca en hundrelapp med dette stoffet (jeg betalte ca 300kr for 3 meter). 
Instruksene er gode og lette å forstå. Det vanskeligste er nok å sy over alle rynkene, men det gikk enda bedre denne gangen (første gangen jeg brukte dette mønsteret var på en lilla topp, og da måtte jeg ta opp, og gjøre det om igjen. Se den lilla toppen, og hvordan jeg sydde den HER)


Jeg har enda nok stoff til en kjole til. Eller kanskje det skal bli en topp? Stoffet er i hvert fall veldig behagelig og lett, og jeg elsker fargene og mønsteret. 

Hva synes du om kjolen?

Nå reiser jeg!

I kveld skjer det! Nå har jeg sett frem til denne turen kjempelenge, og endelig er det på tide å pakke tannbørste, sommerklær, og bibelen og reise av sted på en tur som jeg forventer blir spennende, utfordrende, og vanvittig gøy!

Reisemålet er Albania, men første dagen skal tilbringes i Kroatia. En teamtur er ikke en ferietur. Selv om man opplever mye, og får slappe av mye, så er det også mye hardt arbeid. Øving på dramastykker, utdeling av mat og klær i høye temperaturer, og å kommunisere med mennesker som ikke snakker samme språk. Men det er ingen andre reiser man får oppleve så utrolig mye gøy på! Man kommer tett på lokalbefolkning, og får se litt andre ting enn bare turiststrøk. Jeg vet ikke enda om det blir noen oppdateringer underveis, men detaljert info om turen og opplevelsene kommer uansett etterhvert, når jeg har internett igjen.

Husket jeg å si at jeg gleder meg? :DEr enda litt forkjøla - derav all kleenexen :P
 

PS: bloggen kommer ikke til å være helt stille når jeg er borte. Jeg har hatt mye på hjertet i det siste, som jeg ikke har hatt tid til å publisere, så jeg har skrevet ferdig en del innlegg, og forhåndspublisert ulike dager mens jeg er borte. Så stikk innom hvis du vil lese om ny hjemmesydd kjole, bokanmeldelser, og andre ting jeg har brukt tiden min på i det siste. 

I Hagen

Selv om ugresset nå har vokst meg langt over evne, elsker jeg fremdeles å ha hage. Det er så mye glede i den første knuppen som springer ut, og det første jordbæret som blir rødt. (Apropos, så plukket jeg de tre første i dag)

 


Honningurt (over) er en plante jeg sådde fordi den har gjødslende egenskaper på jorden, men den har også vist seg å skape mye lit i hagen, samt at den er kjempefin å ha inne som snittblomst. Den røde blomsten er blodkløver.

Denne typen Bidens (Bee dance) har jeg aldri hatt før, men sommerfuglene elsker den.  ^^

 

Potetplantene har begynt å blomstre, og i dag gravde jeg opp den første poteten. Den så veldig bra ut, så jeg gleder meg til potetmiddagene fremover! Kjempegøy med en egen liten åker. Neste år skal jeg nok utvide den en del!


 

 

Chessie er en god følgesvenn i hagen. Hun holder seg stort sett på vår tomt, og har funnet seg noen favorittgjemmesteder inni buskene. 

Håper bare alt klarer seg nå når jeg skal på ferie i ti dager!
 

Ukens bibelvers - seier over smerten

Bibelen er full av oppmuntring, livsvisdom, irettesettelse, og kjærlighet. Når man lar bibelen få påvirke livet, gir det en omveltende forandring innenfra og ut. Ukens vers er noe Jesus sier kvelden før han skal korsfestes. Det er en oppmuntring om at Gud har kontrollen på alt. Han ser alt i fra et større perspektiv. Jesus vet at når han blir korsfestet, vil disiplene bli skuffet, redde, og fortvilet, men han sammenligner dette med en fødsel (vers 21-23). Det er vanskelig, men det ender med et vakkert mirakel som gjør smerten verdt alt! Jesu smerte resulterte i evig liv. Mon tro hva for et vakkert mirakel Gud vil føde ut fra din smerte?I verden har dere trengsler. Men vær frimodige, jeg har seiret over verden!»

Joh.16.33.

Nytt objektiv!

BildeKilde

For omtrent en uke siden fikk jeg endelig mitt nye objektiv! Med litt ekstra skattepenger fant jeg ut at det var på tide å oppdatere for å få maksimalt utbytte av det fine kamera mitt. 

Jeg liker ikke å måtte bytte mellom alle mulige linser (zoom, vidvinkel, makro....), så jeg ville ha et objektiv som kunne brukes til det meste. Da går det ofte utover kvaliteten, så man må litt opp i pris for å få noe brukbart. Før har jeg hatt et tilsvarende objektiv fra Tamron, men det begynte å bli veldig dårlig. Nå var det utrolig moro å ha et nytt, sprekt, lysere, og klarere objektiv. Jeg har merket stor forskjell på fokusen, hastigheten og klarheten, og det blir også mindre støy på bildene. De to bildene til venstre er fra det nye objektivet, de til høyre fra det gamle. Jeg har brukt samme innstillinger.  

Canon 18-200mm                                                     Tamron 18-270mm


Bildene med Canon-objektivet er litt utbrent (=for lyse), men ikke tenk på det. Legg merke til hvordan det er mye mer prikker i de mørke områdene på Tamron-bildene. Det at bildet blir lysere, er i og for seg også en stor fordel som jeg ikke egentlig hadde regnet med (det er jo samme innstillingene, og begge objektivene har like stor maksimal blender). 

Nå er jeg knallklar til å reise til Albania på tirsdag, væpnet med et sprekt, nytt objektiv!
 

Rennedag, Nysedag, og Hostedag

Etter å ha holdt meg ganske frisk et helt halvt år, tok forkjølelsen meg omsider igjen. Jeg må poengtere at det var Thomas som smittet meg, at jeg ble mye verre enn ham, og at jeg virkelig ikke liker å være syk. (Puh, føltes godt å få det ut!)
Mandag var rennende-nese-dag, tirsdag var nyse-dag, og onsdag begynte jeg å hoste til magen verket, og halsen smakte blod. Og jeg kan ikke si annet enn at jeg føler meg litt spesiell. Det kan da vel umulig være normalt å hoste SÅ mye når man hoster? Eller å bruke opp en hel pakke med kleenex på rennende-nese-dagen!? (da mener jeg en 8-pakning-pakke med 8 småpakker, altså PLUSS en halv dorull...) Er det virkelig så ille å være syk for alle?

 

Status nå er en del bedre. Jeg har enda helt vondt i magen og korsryggen(!?) etter hostingen. Men hodet tenker klarere, hendene begynner å fingle med håndarbeid, og kroppen klarer litt mer uten å gå i gelè-modus. Og godt er det! For i kveld har vi invitert en hel haug med venner på grillfest, og jeg vil nødig avlyse en så bra greie! 

Så jeg drikker peppermynte-te med en dæsj ingefær, og satser på at det bare blir bedre herifra :)

 

Vil du vite hva slags dyr jeg traff på denne gangen?

Jeg fortsatte den vellykkede morgentur-rutinen jeg startet for litt siden (Les En Magisk Morgentur). Denne dagen skuffet heller ikke naturen med å gi meg spesielle dyreliv-opplevelser (Selv om kanskje ikke bildene ble like bra). Uansett; her er de skapningene jeg møtte på en tidlig helgemorgen...

Et noe uklart rådyr i pene kulisser...Ugress, eller et kunstverk av villblomster...?

Småfugl

Større fuglHegrer som har fanget en ål. Den ene løper etter den andre for å få en smakebit. Det ble det ikke noe av...

Herlig med morgenturer. Men dette er omtrent en uke siden. Etter det har jeg vært litt travel noen dager, og litt redusert i noen dager. Fikk en heftig forkjølelse (av alle ting). Men jeg håper kanskje på en morgentur til før jeg reiser neste uke. Jeg har enda ikke sett de dyrene jeg er på jakt etter: tre små rådyrkalver som jeg vet oppholder seg i nabolaget....
 

Den himmelske mann

"Fra det øyeblikket av bad jeg til Jesus [om å få en bibel] med en bønn full av tro. Jeg stolte fullt og fast på at ordene i bibelen var Guds ord til meg.(...) Dette var den første gaven jeg fikk fra Gud etter å ha bedt lenge."

Boktittel: Den himmelske mann

"Den himmelske mann - hans egen historie" av broder Yun

Forfatter: Broder Yun og Paul Hattaway

 

Innhold: Den himmelske mann fikk kallenavnet sitt da han spilte gal for å unngå fengsling i Kina. Han kaller seg selv for Broder Yun, og er en mann som i mange år har lidd mye for Jesu navn. Allikevel er han full av glede og visjoner for de ufrelste sjelene i verden. Denne boka er historien om hvordan Broder Yun ble kristen, og hvordan Gud brukte ham på mirakuløst vis. 

 

Min mening: Boka var spennende, og full med gode henvisninger til bibelen. Dette er tros-styrkende stoff som virkelig inspirerer meg til å leve mer helhjertet for Jesus. Den har virkelig gitt meg mye mer innsikt i kinesisk kultur, og en forståelse av hvordan forfølgelse påvirker de kristne. 

Terningkast: 5.  Inspirerende og spennende (men til tider grusom) lesning.

BildeKilde

Målet mitt er å lese femti bøker i år. Dette var nummer 26.  En lignende (og mer lettlest) bok jeg anbefaler å lese er Villdyret.

Ferdigstrikket genser

 

Nå har det blitt lite hobbyinnlegg i en periode. Jeg tror forklaringen ligger i at jeg har en nokså ambisiøst lesemål (50 bøker i år) som tar en del tid. Men jeg har noen prosjekter innimellom. Denne genseren begynte jeg på tidlig i høst. Det har vært forenings-strikket mitt. Men når man bare har en forening i halvåret, blir det ikke strikket så mye. Men jeg startet igjen for et par uker siden, når vi igjen hadde forening. Da fikk jeg opp motivasjonen, og måtte bare fullføre. Det føles alltid godt å fullføre et prosjekt, og denne genseren ble jeg veldig fornøyd med. Jeg hadde ikke noe skikkelig mønster, men lærte dette skilpaddemønsteret av Monica (til venstre i bildet nedenfor). Da måtte det jo prøves!

Monica og Malin, mine venner ra studietiden :)Genseren er strikket med et garn jeg fikk på tilbud (3 nøster à 10kr), og er ca i størrelse 6 mnd. Det er baby-merino-ull fra europris. Herlig garn :)

 

Litt om helga som var

I helga var jeg nesten hele tida i menigheten. Det er fordi vi hadde preteam denne helga - en samling for alle oss som skal til Albania på teamtur om en god uke. Det var utrolig godt å komme sammen med nesten alle de andre som skal reise på tur. Vi fikk bli litt bedre kjent, og jeg merket godt at stemningen mellom oss, bare ble bedre og bedre hele helga. 

 Dansegjengen sprer god stemning!

Vi gjorde mye forskjellig i helga, og fikk påfyll både åndelig og praktisk. God mat, smilende mennesker, mye øving på dans, dramastykker, prekener, og mye planlegging. I Albania skal vi både jobbe praktisk, aktivisere både ungdom og barn, og ha en god del møter. I tillegg skal vi på outreach i albanske hjem - noe jeg kanskje gleder meg aller mest til! Nå føler jeg meg mye mer forberedt på turen. Jeg er en av lederne, og har ansvar for to flotte jenter hele turen. Tror det blir utrolig bra - jeg gleder meg en hel haug! 

I tillegg til alt dette team-fokuset, feiret vi Thomas sin bursdag med familien på søndag kveld. Veldig koselig å ha gjester på besøk. Vennene kommer i kveld, så nå skal jeg til med husrydding og pizzabaking så fort jeg er ferdig på jobb...
 

Ukens bibelvers - En veileder

Bibelen er full av oppmuntring, livsvisdom, irettesettelse, og kjærlighet. Når man lar bibelen få påvirke livet, gir det en omveltende forandring innenfra og ut. Ukens vers handler om Den Hellige Ånd. For oss kristne, er DHÅ en hjelper. En veileder. En venn. Han er den som gjør at bibelen ikke blir kjedelig og tørr, men levende og virkekraftig for oss. Bibellesingen blir mye gøyere, og mye viktigere når man har DHÅ, som er livskraften i alt vi gjør. Jeg synes verset var utrolig fint på engelsk, i The Message oversettelsen. Den norske versjonen ligger også under bildet...


 

Men når sannhetens Ånd kommer, skal han veilede dere til hele sannheten. For han skal ikke tale ut fra seg selv, men si det han hører, og gjøre kjent for dere det som skal komme. Joh.16.13.

 

Cowboybryllupet til Daniel og Kristina

Nå var det lenge siden jeg hadde vært i et bryllup, så jeg gledet meg veldig. Fikk også en liten a-ha opplevelse om at jeg kun har blåe kjoler å velge i (var tre bryllupsaktuelle, alle blå). Så til neste bryllup skal jeg prøve å få meg en ny en. Vielsen var kort, enkel, og søt - helt perfekt med andre ord! Brudeparet var nydelig, og vi koste oss. 
Mellom vielse og fest hadde vi tre timer å slå i hel. Vi fikk is og selskap hos et vennepar i nærheten - noe som også var veldig koselig! Etterpå ankom brudeparet gården med cowbowhatter, cowboyboots, hest og kjerre. Bryllupsreisen går selvsagt til statene. 


Barneaktivitetene var litt andre enn det vanlige "tegnebordet." Det oppdaget jeg fort. Men da jeg sa til en liten gutt at han måtte være forsiktig oppå der, svarte han med å hoppe rett ned, en høyde som var to ganger hans egen. Det fikk meg til å innse at jeg må få barn før jeg blir for gammel og nervøs :P

Bunadgjengen hadde så klart med smarttelefoner og kamera. 

Kaninen tjente som en av underholdningsinnslagene. Spesielt for barna. 


Fikk egentlig masse fine bilder av barna, men liker ikke å legge ut barn, når jeg ikke kjenner dem så godt, og vet at det er greit for foreldrene. Så det får klare seg med disse. 


 

Alltid stas med bryllup! Det er ekstra kos nå de siste to årene, for bryllup får meg til å tenke tilbake på min egen store dag. I år har jeg enda ett å se frem til i høst :) 

Tur med snille Andrea

Det ble tid til flere turer i sist uke. Her er noen bilder fra en tur jeg og Andrea gikk fra Fardal, til Rossland, og endte opp ved Lindland. En fin og passelang runde med nydelig natur og passelig med steder å gå seg vill på. 

En pause med den koselige benken ^^


 

I går var en herlig dag, hvor jeg fikk tid til mye, men ikke for mye. Og jeg må bare nevne hvor stolt jeg er av mannen min for tiden! Ikke bare har han fått ny jobb (og må stå opp klokka 4 om morgenen), men når han kommer hjem får han gjort utrolig mye! For eksempel har han fått satt inn ny dør i TV-stua, begynt å bygge ny balkong, fikset noen lister som manglet i gangen, og vasket opp. 

I dag skal jeg også gjøre litt husarbeid og jobbe, men i kveld skal jeg igang med PreTeam-helga som varer helt til søndag formiddag. Vi skal  forberede oss mentalt, praktisk og åndelig til Albaniaturen som er mindre enn to uker unna nå! Jeg gleder meg!!

 

, Sokndal

Bor på Haua med mannen min, Thomas, i et oppussingsprosjekt med mye potensiale. Er 25 år. Lærer. Jeg er glad, venn med Jesus, positiv og variert. Har en drøss med hobbyer, og liker alt som er kreativt, spennende, og smaker søtt! Det skjer så mye bra i livet mitt; Masse små Mirakler som jeg vil dele med dere!

Instagram: Ingrid0123

Anbefalte Innlegg:

Arkiv

hits