juli 2014

Back to real life

Nå er vi tilbake i fra roadtripen rundtom i Norge, og har begynt å lande sånn nogenlunde etter bryllupet i helga. Hverdagen (eller feriehverdagen) er tilbake, med jobbing, husarbeid og matlaging. Men det er masse krydder i hverdagen også! Vi har hatt besøk her flere kvelder. Jeg har blitt solbrent på stranda i Egersund, gått topptur, og kveldsbadet. I går plukket jeg rips med mamma som jeg skal bruke til å lage saft - det blir stas! Har også en hyttetur å se frem til i helga. OOOooog vi fikk takkekortene i går, så nå skal det pakkes og postes fremover.

Så konklusjonen er vel at jeg elsker livet mitt - med så mange gøye aktiviteter og gode folk MÅ det jo bare bli bra!

Slenger med bilder av en utrolig søt fasan som vi traff på på roadtripen. Den gjorde sport i å følge etter bilen vår: I en forrykende fart! Vi lo og lo..

 


Hui og hast! Vent på meg!!En ekspedisjon inni isen (midt på sommeren!)

Så havnet vi igjen oppe i fjellet midt på sommeren. Forrige gang vi var her ved Juvasshytta, skulle vi til Galdhøpiggen. Denne gangen hadde vi et noe mer utradisjonelt mål; Istunellen i Juvfonna, også kalt Mimisbrunnr klimapark! Vi fikk se Galdhøpiggen i år også da (toppen til høyre i bildet under).Og her kan vi se inngangen til istunellen. Ikke store saken, egentlig. Tunellen inn i snøfonna ble laget i 2012, og har blitt utvidet flere ganger. Mens de gravde fant de mange funn fra vikingtiden. Ja, isen innerst er så gammel som seks tusen år. Tunellen er omtrent 50 meter lang (tror jeg de sa) og holder en temperatur på omtrent -3 grader. Ganske kjølig, med andre ord.

 

Her er gjengen, klar for tur(minus meg. Fra venstre: lillebror, ektemann, pappas kjæreste, pappa). Turen var guidet, så underveis fikk vi lære masse om klimaendringer, naturen og forskningen som pågår her på Juvflye. Her kommer en kort oppsummering av foredraget (eller enkelte deler av det):

 

Blomsten nedenfor er en kompassblomst, som begynner å blomste i sør på våren. Den er altså en god hjelp om du trenger å vite retningen i fjellene.
Dette er museøre, verdens minste tre. Mesteparten av treet er gjemt under bakken. men jeg synes det var så stilig, at jeg måtte ta det med :)Den grønne lavarten her, heter kartlav. Den vokser utrolig seint, så en så stor flekk som denne (ca 25 cm i diameter) er nok godt og vel hundre år gammel. Vi så hvordan det ble mindre og mindre lav når vi nærmet oss breene (fordi breen har smeltet bort nylig, har ikke lavet begynt å vokse der enda). Og jeg hadde aldri trodd at lav kunne være så interessant!

 

Opp mot tunellen var det laget en vei vi kunne gå på.

 

Naturen er fantastisk i dette området!

 


Og så kom vi til tunell-inngangen. Vi måtte gå på isen det siste stykket, med et tau å holde fast i.
Inni grotten hadde en kunstner hakket frem vakre utsmykninger, som var inspirert av viktingtidens tro. Nedenfor ser du treet Yggdrasil, verdenstreet. Det var også utskjærnger av Tors ravner, Hugin og Munin, og ringen til Odin.

 

Andre dekorasjoner inne i tunellen var kopier av funn fra snøfonnen (fra mellom 2500 og 1000 år siden, tror jeg). Pilspisser, staver, spyd, og rein-skremmere som ble brukt for å jakte på reinsdyr.
 

Anders, Thomas, Pappa Per og jeg.

 

Anders og Midgardsormen som slynget seg gjennom tunellen. En morsom ting var at man kunne ta en sklie, og så landet man rett foran gapet til ormen (helst med hendene først, og ansktet fullt av is/snø).

 

Etter å ha kjølt oss godt ned i tunellen, var det deilig å komme ut i sola igjen. Vi tok turen opp til kjelebreen (tok omtrent et kvarter) og spise lunsjen vår med utsikt mot den nydelige breen. Rett som det var gikk det et jordkred, men vi fikk dessværre ikke se breen velte ut i vannet (selv om det visstnok skjedde nokså ofte). Den ser ganske liten ut, men denne breen er mellom 100 og 200meter dyp.


 


Så kom det et helikopter, og gjett hva han bar på??

 

En gravemaskin! Så det så...

 

Til slutt måtte vi smake på det friske fjellvannet. Og jammen var det ganske godt også! Deilig :)


Snøspurv

 

Kjelebreen er den i midten her, som ligger som i en kjele. Til høyre i bildet ser du snøfonna hvor tunellen er, og bak breen til venstre ligger Galdhøpiggen. Sånn til orientering.


Det er virkelig spennende å gjøre noe litt utenom det vanlige! Anbefaler alle å ta en tur i Juvfonna i sommer. Skikkelig kjekt :) Og hvem vet hvor lenge man kan gjøre det? Breene smelter fortere enn man liker å tenke på..

Roadtrip - Neste stopp: Stavsjø

Andre stopp på roadtripen vår var Stavsjø i Hedmark, hvor pappa bor. Temperaturen holdt seg enda på omtrent 30 grader (37 på det meste) og jeg nøyt hvert øyeblikk. Jeg fikk til og med den kresne mannen min til å bade, og synes det var godt :)

Sammen med oss og badet var mine to søskenbarn, Stine og Marius. Vannet i Mjøsa var 27 grader, og Stavsjøen enda varmere. Nyt!
Det ble også mye is-spising på turen. Dette bildet kaller jeg "Big Deal."


Vi besøkte også Edvard Munchs barndomshjem som vi nesten skulle forbi uansett. Hadde egentlig tenkt til å gå innom Prøysen også, siden han har jubileum og greier. Men tiden strakk visst ikke til. Det får bli neste år, på 101-års dagen

 

 Rett ved Munch-huset skulle det være en geocache, men jeg kunne bare ikke finne den. Med to utålmodige gutter i bilen måtte jeg til slutt gi opp...


Til slutt et hverdags-bilde av hvordan ferie hos pappa egentlig ser ut mesteparten av tiden (nesten): Nerding ved spisebordet. Bare at det burde hete pc-bordet, for vi spiser aldri der lenger. Anders (lillebror) hadde flydd inn uten pc (!!!) for en gangs skyld, så det var en ledig firkant på spisebordet.


Les mer om turen vår under kategorien Reise. Mer kommer også etterhvert.

Roadtrip - chilling i Molde

Første stopp på roadtripen vår var som sagt Molde, eller nærmere bestemt Røvika, hvor min grandtante Eli bor i idylliske omgivelser. Vi ble værende der to netter og en dag, og bare nøyt livet maksimalt. Etter en sen ankomst, sov vi lenge, og våknet til klar frokost som bestemor og Eli hadde stelt i stand. Onkel var også tilfeldigvis i Romsdalen, så vi var en god gjeng til frokost. Etter en tur på Molde Jazzfestival, tok vi turen ned til sjøen som ligger kun 300meter fra Eli sitt hus.

Sola varmet deilig, og vi badet i det herlige vannet. Thomas holdt seg på land, og ble solbrent både her og der. Etter et par timer på stranda, satte vi kursen hjem, og fikk servert en herlig sei-middag. Mmm!

Til desert laget onkel avocado med blåbærsyltetøy på. Godt, og kjempesunt!

Som vanlig var Røvika omgitt av nydelig vær, fantastiske flotte fjellformasjoner, og sommeridyll.Vi forlot motvillig Molde med kursen sørover igjen til Hedmark. Men tok noen siste farvell-bilder av fine fjell

Trollstigen er et mektig syn...


Les om første etappe av roadtripen HER.

Andre som har feriert i vakre Norge i år?

Redusert

Nå kjenner jeg virkelig at jeg har slitt meg ut. Våket med hodeverk og en enorm matthet. Men så er det ikke så rart heller. Først har vi reist hjem i fra Roadtripen, (en 10-timers kjøretur) og så fikk vi sove i omtrent fire timer før vi skulle opp, og i bryllup. Var der hele dagen, og kom ikke hjem før 3-tida i natt.
Og ikke nok med det. Jeg har spist som en gris i ferien, og ikke fått tid til mye trening. Is, sjokolade, kaker og fastfood har blitt fordøyet hver dag. Så nå skal jeg prøve å skjerpe meg litt. Det er ikke noe særlig å føle seg syk når man ikke egentlig er det.

Men nok syting! Jeg er jo også utrolig fornøyd med livet, og alt det jeg opplever. Nå var det DEILIG å være hjemme igjen. Gleder meg til et par uker med venner og kos. Nå har vi summet oss litt, småryddet og spist enchiladas til middag. Nå skal vi ned til svigers en tur. Ha en nydelig søndag, alleisammen!

 

Kort Oppdatering

Vi har gjort sykt masse nå som jeg ikke har fått tid til å blogge om... Har nå tilbakt en liten uke hos pappa i Hedmark (i solsteiken, iskalde istuneller, og mjøsa, kort oppsummert), og reiste så hjem igjen i går (var hjemme seeeeint). I dag er vi i bryllup hele dagen til dette nydelige paret:

Så dagen er fullbooka. Blir herlig å komme litt til hektene igjen de neste dagene. Borte SUPERBRA, men hjemme er tross alt best. Spesielt nå når "hjemme" er sammen med mannen min i leiliheten. Love it :)


Heklede Grytekluter - Sekskant med spiral (+Oppskriften)

Nå er jeg ferdig med et sett grytekluter til det nye hjemmet vårt. Denne gangen var jeg veldig obs på at de måtte være utrolig tykke (hvem vil vel brenne seg?) og det er også litt moro at de tar igjen fargene i stua, som er turkis for tiden. Oppskriften laget jeg selv, og legger den ut for dem som måtte være interessert (skriver den ned for min egen del, i tilfelle jeg vil lage flere senere). Oppskriften er ikke skrevet, eller laget på noen proff måte, jeg har bare heklet, og skrevet ned underveis. Så spør hvis noe er uklart, og endre den, om du finner en bedre måte. Enjoy.


 TYKKE GRYTEKLUTER MED SPIRALMØNSTERDu trenger bomullsgarn, 50g av hver farge til en gryteklut. Jeg brukte bommullsgarnet fra Stoff og Stil, som jeg liker veldig godt. Kjøp gjerne inn fire nøster, så du har til to grytekluter i samme (eller omvendte) farger.

Svart

6fm i MR (eller ta 6lm, og fest med en fm)

2fm i hver fm  (I disse, og alle de følgende fm, hekler du kun i den bakerste halvdelen av fastmaskene)

1 fm, 2 fm i neste fm                     Seks ganger

2 fm, 2 fm i neste fm                     Seks ganger

3 fm, 2 fm i neste fm                     Seks ganger

4 fm, 2 fm i neste fm                     Seks ganger

 5 fm, 2 fm i neste fm                    Seks ganger

7 fm, 3 fm i neste fm                     Seks ganger

9 fm, 3 fm i neste fm                     Seks ganger

11 fm, 3 fm i neste fm                   Seks ganger

13 fm, 3 fm i neste fm                   Seks ganger

15 fm, 3 fm i neste fm                   Seks ganger

Fm i hver fm

*4 lm, fest i 4. fm fra nålen* Gjenta fra * til * hele runden rundt (=30 lm-buer)

30 lm, festes med fm i samme maske som nålen er ( dette blir hanken).

I hver bue; fm, st, dbst, st, fm

I hanken; 30 fm, fest.

Og nå bør du sitte igjen med noe som ligner på dette:

 


Turkis;

Begynn i midten med 2lm. Deretter en st i hver fm i en spiral utover.(Her er fastmaskene enklere å få tak i siden vi har heklet i kun den bakerste delen tidligere.) Fest på enden med en fm. Klipp og fest alle tråder.

 

Og resultatet er disse myke, store, tykke gryteklutene som du ikke brenner deg på! Jeg har heklet noen lignende grytekluter i rosa og hvitt HER, men de er litt annerledes i fasongen.

#hobby #DIY #Oppskrift #Hekling #hekleoppskrift #gryteklut #grytekluter

Blinkskudd på Molde Jazzfestival

Når vi nå først var rett utenfor Molde, og fikk vite at i dag var siste dag av Jazzfestivalen, så måtte vi jo nesten stikke innom en tur. Jeg hadde aldri vært noe særlig i byen Molde før heller, så jeg fikk virkelig sett mye nytt, mye fint og mye interessant. Gatene var fulle av mennesker, og selgere med artige, fargerike boder stappfulle av varer. Jeg og Thomas fikk med oss Onkel Ivar som kjentmann. 

Vi tok en siesta på torget med en iskald brain cooler for å kjøle oss ned - for gradestokken hadde krøpet oppi 30 grader i skyggen (den liker seg visst der for tida)
Onkel kjøpte seg en hatt, og jeg kjøpte meg en nougat-kake. Gøy å prøve noe nytt :)

 

Overalt var det gatesangere av varierende kvalitet. Søte små jenter på strykeinstrumenter, gamle menn med gitaren, eller sære eremitter som spilte omtrent fem instrumenter på en gang. Sammen skapte de liv og variert musikk i gatene - koselig. Vi var ikke på noen konserter, da.

¨

 

 

Og etter å ha trålet gatene en stund, tok vi oss noen sightseeing-turer rundt i Molde by. Opp på teateret, på rådhuset, og bort til Stadion.


Måtte også forevige de vakre nygifte i rosenes by. Onkel ble brukt som avtrekker :)

Molde har mistet mange av sine gamle, vakre bygninger. Men nå begynner det å bli en del nye, fancy som allikevel gir byen en skikkelig særpreg. Dette er hotellet ute ved sjøen, som nesten ser gjennnomsiktig ut :)


Jeg tror vi så Rosenes By fra sin beste side denne helga :)


Lord of the Flies

"Fancy thinking the beast was something you could hunt and kill! Said the Lord of the Flies. You knew, didn't you? I'm part of you? Close, close, close! "


Forfatter: William Golding

 

Boktittel: Lord of the Flies

 

Innhold: Et fly har styrtet på en øde øy, og kun barn er overlevende. Der blir de tvunget til å vokse opp, organsiere seg og skaffe seg det de trenger. Men ettersom tiden går på øya, tærer det på barna innenfra. Hvor lenge kan de leve under slikt press før noe helt forferdelig skjer?

 

Min mening: Boka interesserte og forbløffet, så vel som at den skapte en viss avsky i meg. Hvor langt kan barn bli drevet til å gå? Og hvor mye press kan et menneske tåle? Litt tung på engelsk (men så ble den skrevet for over 50 år siden også), men absolutt verdt å lese! Dette er en bok som gjør intrykk.

 

Terningkast: 4. Spennende og tankevekkende, men litt "treig" til tider. Jeg anbefaler boka til deg over 13 år.

Boka finnes også som film. Se den på youtube HER. Men filmen er veldig annerledes enn boka.

 BildeKilde

#bok #bokanmeldelse #bokanbefaling #bøker #anbefalt #anbefaling

Roadtrip - fra Sokndal til Molde

Første etappe av roadtrip'en gikk hjemmeifra og til Møre og Romsdal. Der skulle vi besøke mamma sin tante, Eli. På veien var det som alltid masse fint å se på.

 

Vi stoppet flere ganger underveis for små pauser, og vi prøvde ofte å samkjøre dette med å finne en geocache. Her, for eksempel, fant jeg en cache på Suleskard, godt gjemt inni muren på demningen :)

 

Ble litt for ivrig i letningen etter cachen, og dro på meg min første cache-skade.

 

Humøret går opp og ned på roadtrip. Det ene øyeblikket lener jeg meg lykkelig mot Thomas og sukker fornøyd, og en time senere sender jeg skulende blikk for noe han sa. Spesielt blir stemningen  lumsk når vi er trøtte eller sultne eller veldig lei. Men alt i alt; Å være på roadtrip med min kjære er helt fantastisk!Det er viktig å kose seg på tur, så vi hadde ikke hastverk oppover veien. Turen er viktigere enn målet. Samtidig går alt som heter sunnhet og kosthold rett vest; det er umulig å opprettholde en ok livsstil på tur. Jeg får ta konsekvensene når jeg kommer hjem..

Nå har jeg godt og vel rundet 50 cacher - og er halvveis på målet mitt for i år.

Jeg har alltid vært facinert av sommerfugler. Her er en nydelig fløyelsringvinge. Det var en hel flokk av dem på dette lille stoppet :)


 

Over viddene finner man mange potensielle hindringer. Men vi lot oss ikke stoppe av hverken geiter, sauer, eller intens, altoppslukende varme. Just enjoy the ride :)


 

Etter å ha vært innom Suleskard, Valle, Hovden, og sikkert mange andre steder jeg ikke fikk med meg, var vi ved Hardangerfjorden. Jeg er (som noen kanskje vet) relativt dårlig i geografi, så jeg lærer masse av dette. I hvert fall fikk vi begge en lærepenge her. Kort fortalt kjørte vi feil, og tapte minst 300kr på det.

De neste bildene er tatt på Hardangervidda. Der fant vi også en cache :)


 

Den ene vidda etter den andre. Et stykke etter Hardangervidda, kom vi til Jotunheimen. Her fikk vi det første regnet på turen (hadde vært sol hele tiden). Men skyene og uværet var en kjærkommen forandring som gav oss ekstra fine bilder...


 

Etter flere feilkjøringer og enda flere småstopp, var klokka blitt 2, og med èn time igjen av reisen tok vi oss en siste stopp ved Langefjorden, som vi skulle kjøre rundt. For sikkerhetsskyld kjørte vi feil igjen, og kom frem i halv fire-tida til Tante Eli hvor både Eli, Bestemor og Onkel Ivar møtte oss. Ikke snakk om at de ville legge seg før vi kom! Eeeendelig fremme etter over 20 timer på veien.... (Turen skal egentlig bare ta 14 timer, haha)

Du finner mer om vår roadtrip i fjord under kategorien Reise eller f.eks. HER.

Les gjerne også om tips til hva man kan gjøre på bilferie.

Det koselige nabofelleskapet!

Etter at vi giftet oss, flyttet jo jeg og Thomas inn i kjelleren til Kim og Andrea (som tilfeldigvis var min forlover). Og vi kan nå med sikkerhet si at vi har fått oss noen helt fantastiske naboer! Jeg skal prøve å fortelle dere hvordan det er...

Når vi trenger byggmel, er det bare å gå rundt hushjørnet. Når vi vil ha selskap til maten, er det bare å gå utenfor å si ifra. Når vi er lei av å bare sitte hjemme, så finnes det alltid noen man kan spørre om en heklekveld, filmkveld, eller med på tennisbanen, så klart.

 

I dette innlegget har jeg samlet et lite knippe bilder fra noe av det vi har funnet på sammen med Andrea og Kim i det siste. Først ut følger "En dag på Nesvåg"....


 

Vi vurderte å gå på konsert med Christian Ingebrigtsen. Men landet i stedet på en sjøtur med grilling og bading på Nydelige Nesvåg. Først ut skull vi sjekke krabbeteiner - men sjøen var for høy. Så jeg og Andrea ble lesset av hos "tante og onkel," mens guttene tok seg en omgang med bølgene. Under ser du et bilde av Indianeren - en fjellformasjon på Nesvåg.

 

På grunn av nevnte sjøproblemer, droppet vi planen om å grille på en holme, og kjørte heller opp til Vatlandstjørnet for å grille og bade. I hvert fall så badet vi jentene, som var tøffe nok :)Andre ganger så skiller vi lag. Som denne dagen, når guttene hadde filmkveld, og vi jentene gikk en tur til Hådyret. Hådyret er en forholdsvis kort tur på omtrent en halvtime hver vei, som ender opp i en fjelltopp helt ute med sjøen. Nydelig utsikt, og nydelig tur med den beste.


 

Tok et lite bilde av syklistene som deltok i Tour the Haua idet vi kom ned fra Hådyret igjen.

 

Og til slutt et lite, super-uklart bilde av kattungene til Sol (som tilhører A og K). Seks søte små. Tre svarte og tre grå.


Vi har altså fått verdens beste naboer/samboere, så det måtte bare meddeles på bloggen :)


Husker du de nærmeste?

Vi er veldig flinke til å gjøre fine ting. Til å gi litt penger til de fattige, og til å slenge ut et kompliment til noen du treffer på butikken. Men hva med dem du ser hver dag? De du bor sammen med? Er du flink til å gjøre noe spesielt, ekstra, og fint for dem?

Jeg merker selv at jeg er på mitt værste med de som er nærmest - mamma, lillebror og Thomas. Det er de som får de sure minene, og den usminka ærlige gallen. Og det er jo naturlig at man er mer ærlig med de nærmeste. Men jeg vil oppfordre (meg selv og) dere til å gjøre det lille ekstra for de nærmeste. Bak noe godt, bestem deg for å ikke klage på noen ting (vi godtar alt mulig fra dem vi ikke kjenner så godt - ha litt tålmodighet med de nære også!), eller bare si hvor mye du setter pris på dem. Gjør noe fint! 

Ferdigsydd kjole: Forloverkjolen!

 

 

Jeg må innrømme at det var litt skummelt å ta på seg å sy forloverkjolen. For det første hadde jeg ikke noe mønster å gå etter. For det andre hadde vi tegnet en kjole som ikke lignet noen kjoler jeg hadde sydd før. Og for det tredje så er det en ganske viktig kjole, som ikke bør bli ødelagt på noe vis. Det er også mye tryggere å sy kjoler til seg selv enn til andre. Men jeg kjørte på, og med verdens greieste forlover som finner seg i det meste og følger mine sprøe ideer nokså langt, så ble dette egentlig ikke noe problem. Vi hadde flere mislykkede forsøk underveis, som dette:

    

 

Heldigvis hadde jeg kjøpt rikelig med stoff i London, så vi hadde litt å gå på. (Men jammen brukte jeg opp det aller meste til slutt) Og til slutt ble også resultatet ganske så bra :) Jeg tror at vi begge var nokså fornøyde - Andrea var i hvert fall strålende vakker!

Jeg er veldig glad for at jeg tok meg bryet med å lage kjolen selv - det ble liksom enda mer personlig, og ikke minst gjennomført. Mange lurer på om jeg ikke sydde brudekjolen også selv, men nei. flink er jeg ikke, og det blir jeg nok ikke på en liten stund til heller ;)


 #hobby #sy #kjole #bryllup #forlover #forlovere #kjoler #design #DIY

Eventyr på veien

Nå har vi opplevd utrolig mye på kort tid. Vi befinner oss for tida i Molde, og har vært innom en haug med geocacher, Jazzfestivalen, plenty med omveier og avstikkere, sjøen, og masse masse mer. Det har blitt haugevis med bilder, så bloggen blir nok lesset ned fremover. I dag reiser vi i fra vest til øst, og får nok litt bedre internettdeking til å blogge med hos pappa. Jeg får skrive litt mer om hva vi har opplevd da ;)


 Her sitter vi på toppen av en demning på Hardangervidda, hvor jeg nettopp hadde funnet en geocache :)

Fellesbilder i bryllupet

Fellesbilder er alltid et skikkelig kaos, så du må bare prøve å minimere så godt du kan...

 

Vi ønsket å ha noen bilder i fra bryllupet med alle på, og litt sånn forskjellige bilder av vennene, familien osv. Vi organsierte det slik at bildene ble tatt i den store pausen (etter dessert), og vi tok de største bildene først, slik at de som ikke var med på så mange bilder, kunne gå. Hvis du skal arrangere et bryllup med fellesbilder, bør du følge et par enkle tips: Sørg for at alle vet når bildene skal tas, og at de ikke går før de er ferdige. For denne bildeseansen kan ta forferdelig mye tid dersom man skal løpe rundt å lete etter en bestefar eller forlover som er sporløst forsvunnet. Vi løste disse potensielle problemene med å ha en tydelig toastmaster som informerte om bildene, og en liste over rekkefølgen på bildene, slik at alle vet når de er ønsket. Slik var vår liste:

Noen ville kanskje ha hatt med brudepikene også, men det gjorde vi da vi tok hovedbildene (de kommer altså senere)

 

Bildene er kjekke å ha, og kjekke å printe ut og gi i julegaver til hyggelige bestemødre og tanter.

Bruden og hennes venninner

Brudgomen og hans venner


Brudens familie

Brudgomens familie

Brudeparet med foreldre


Brudeparet med søsken og foreldre

 

Brudeparet med besteforeldreAndre som hadde/skal ha fellesbilder i bryllupet?

 #bryllup #bilder #foto #photoshoot

Nå reiser vi!

Grytidlig reiser vi av sted med den ny-fiksede bilen vår på roadtrip! Første målet for reisen er Molde, som vi planlegger å ankomme sent i kveld(fredag). Jeg har store planer for hekling, lesing og geocaching underveis. Gleder meg!

Videre skal vi til pappa på Nes en liten uke, og til slutt innom Sverige på veien hjem. Blir enda litt lengre enn roadtripen vi reiste på i fjord, så jeg gleder meg skikkelig! Dette er den eneste ferien vi skal på i sommer, utenom bryllupsreisen til Bulgaria i August - det blir også et STORT høydepunkt, og en fin avslutning på en herlig sommerferie.

Hvor reiser dere på ferie i år? :)

Jeg har blitt heklelærer! (+Sauen Shaun)

Jeg har vel så vidt nevnt på bloggen at jeg har heklet mye i det siste. Og ikke nok med det. Jeg har også inspirert andre til å gjøre det samme! Nå har jeg lært opp ikke mindre enn tre personer til helt basic hekling. Veldig gøy!

Jeg har også funnet et sted å bestille rimelig bomullsgarn på nettet, og det var veldig moro. Har brukt første ladningen derfra til hekleopplæring, samt flere nye kluter og grytekluter (se under). Nå har jeg bestilt en annen type garn som skal være bra til vaskekluter, og som ikke er like tjukkt som det jeg hadde sist.. Det blir spennende å prøve det ut :) Når jeg har testet dem skikkelig, vil jeg nok poste link og anbefaling på bloggen for dere heklere og strikkere som leser bloggen :)

Har heklet to slike kluter nå. En med fastmasker, og en med staver. Nå holder jeg på med en gryteklut i det samme garnet, med vaffelmønster..

 

Et annet prosjekt jeg har jobbet med samtidig er denne skjønne sauen. Det er den tredje jeg har laget, og har postet oppskriften på bloggen før HER. Droppet ørene på denne, da ;)I mellomtiden er Thomas litt frustrert fordi jeg mellom 3 og 6 poser med håndarbeid i stua til alle tider. Må liksom ha noen flere prosjekter å veksle mellom :P

Forøvrig så reiser vi på ferie i morgen, så noen av innleggene fremover vil være forhåndsskrevet. (Mer bryllup kommer!) Vi skal på roadtrip i Norge. Får se om jeg rekker å skrive litt mer om reiseplanene senere. I hvertfall så har vi en travel dag i vente. Jobb til i 3-4-tida, og deretter middag, pakking, sying, og så får vi gjester kl 19.00. Men det blir veldig kjekt :)

Vielsen Vår

 

 

Å gå opp kirkegulvet var litt av en opplevelse. Jeg kjente det allerede under øvelsen; smilet klistret seg på, og sommerfuglene utførte en elegant pardans inni magen. Og når dagen virkelig var der, stod jeg klar i gangen med prinsessekjole og prinsessehår og små prinsesse-brudepiker. Da var det utrolig gøy å gå på den røde løperen blandt alle de mange vennene våre og til slutt se min kommende mann stå å vente på meg...Vi hørte den ene etter den andre vakre sangen bli sunget, alle av gode venner eller slektninger. Og det var i hvert fall ingen tvil om at vi hadde valgt riktig både i sanger og sangere! Vi er så heldige som har så mange flinke folk rundt oss! Jeg tror at et av høydepunktene med hele vielsen var da Monica sang "When I say I do" av Matthew West. Den ER så nydelig!

Les om hvilke sanger vi hadde i bryllupet HER. 

Å sitte der var veldig spesielt. Med så mange publikum, som liksom forsvant i bakgrunnen. Med pastorens vakre, kjærlige, og gode ord, og med min vakre mann foran meg, med en liten tåre på vei ned øyekroken.


 

Vi sa ja til hverandre, og satte på ringer mens vi fortalte hverandre hvordan ringen symboliserer vår ektepakt sammen, og hvordan den evige sirkelen symboliserer vår kjærlighet til hverandre. Og så enkelt som det, så var vi gift, og eventyret starter!


Dagen var enda langt i fra over, men vi hadde allerede masse å fordøye, masse inntrykk å lagre i minnet. Og videre bar det rett på fotograferingen av hovedbildene sammen med begge forloverne, og brudepikene. Det jeg sitter igjen med etter vielsen, er at ting ikke kunne gått mye bedre enn det gjorde. Jeg var ikke nervøs, og alt gikk som planlagt (utensom søte småting som at en brudepike gråt litt, og at forloveren gav meg blomstene litt i seneste laget). Og lykken sitter enda i meg..... :)


Hvordan var deres vielse? Hvilke inntrykk satt du igjen med, og hva var høydepunktene?

#bryllup #vielse #program #vielsen #løfter #sang #musikk

Badeturer, Grillturer og Sommernyting

Livet er herlig nå om dagene. Jeg er nygift, har ferie, og været har vært helt fantastisk! Dessuten har det blitt nytt sammen med mange gode venner :)

Nedenfor er et bilde fra en badetur med (fra venstre) Charlotte, Cathrine, Yvonne og meg. Snille Yvonne har tatt bildet :)

De neste bildene er fra grilling hos Renè. Det var deilig mat, deilig vær, og de beste folkene :)
 

De neste bildene er fra Krabbekveld hos Caroline i Egersund. Glemte så klart å ta bilde av selve krabbene. Men det var mye kos utenom også :)
Og til slutt et par små snapshots fra badetur med Andrea. Livet er herlig om sommeren!


 

I dag som i går skal jeg jobbe. Men i går fikk jeg også tid til forening på kvelden - kjekt å ha så mange fine jenter på besøk! Og etterpå ble det nattbading :) I dag er planen jobb - bærplukking og å slappe av litt sammen med Thomas. Og hvem vet hva mer som vil skje? Jeg føler nesten at alt mulig gøy kan skje nå som det er ferie :)

#sommer #grilling #sol #bading #tur #kos #venner

Hage må man ha

Og har man ikke hage, så får man få seg noen urner, da. Og det gjorde vi. For det er jo klart at vi måtte plante sommerblomster utenfor leiligheten før jeg flyttet inn. Og nå som det har fått vokse seg til litt, har det blitt meget fargerikt og koselig utenfor. Jeg elsker småblomstrede, hengende blomstervell, og har derfor satset mye på Million Bells, Nemesia, Lobelia og Diaskia.

Jeg Måtte bare ha denne røde nemesiaen. Den passet ikke inn, så jeg plasserte den i urte-krukka heller. Resten av blomstene går i blå og rosa-nyanser.. Her følger en knall, nydelig blå lobelia:

 

Rosa Diaskia - en sikker vinner! Denne har blomstret i ett sett hele sommeren :)

 

Etter første runde ble vi så inspirert, at vi kjøpte en haug med planter til, og fylte enda to urner.  jeg falt pladask for den neon-blåe Senettien nedenfor. Thomas insisterte på å kjpe en buksbom som vi danderte noen spanske margeritter rundt. Men jeg har visst glemt å ta bilde av denne (kjedelige) urnen...
Og så har vi et lite glimt fra urtehagen! (Eller urteurnene). Dette er en agurkurt som jeg har sådd selv. Den har vokst noe enormt nå i det siste og har fått mange blå og rosa blomster som smaker agurk, og som kan brukes i salaten eller som pynt på forskjellig mat. Bladene kan også spises, og smaker agurk :)

Slenger til slutt inn et bilde av gravide Sol. Hun lå så fint og poserte da jeg tok bilder av blomstene her ute..Heklet Elefant (DIY)

 

Har heklet meg en supersøt elefant. Oppskriften finner du HER.

Elefanten tok ganske lang tid å lage(den er ganske stor), så jeg tror nok ikke det kommer til å bli noe masseproduksjon av denne. Men hvor søt og herlig den er med hjerter på rumpa, blomst på hodet, og stoff i ørene! En enklere variant av heklet elefant finner du HER.#hekling #hekle #hobby #DIY #oppskrift #elefant


Babyshower (Kind of)

For en uke siden arrangerte vi fødselsfest for Sølvi-Oline og lille Sverre-Johannes. Vi fikk ikke tid før fødselen (lillemann bestemte seg jo for å komme to dager etter bryllupet mitt, en god uke for tidlig) Men vi så ingen ting i veien for å ha festen sammen med lille baby!

 

Arrangementet ble ikke holdt hemmelig for mor og barn - det krevde for mye energi. Men vi hadde alle hvert vårt bidrag til noe spiselig, og brukte formiddagen på å fikse en bleiekake.
Jeg laget en desert jeg pleier å kalle for Rosa Ripsgraps. (Oppskrift). Litt dumt at den var rosa, men jeg kompenserte med noen spiselige blå blomster fra det nye tilskuddet til urtehage min; Agurkurt! Den blomstrer som baare det nå!


Bleiekaka ble laget av tre pakker med nyfødtbleier, en papp-stav i midten, smokker, sommerfugl, babypynt, sløyfebånd og en heklet elefant (oppskrift) på toppen. Hvis du skal lage til jente, anbefaler jeg en gris på toppen (oppskrift)Ellers hadde nok en rosa elefant også fugert utmerket :)Lille Baby lå å sov mens vi spiste, og så (etter et måltid til ham selv) var han klar til å bli sendt att og frem mellom oss jentene. Veloppdradd og snill baby! :)
Søteste lille nurket :)
Det blir spennende å se min første venninne-baby vokse opp! :)

Syprosjekt ferdig: Brudepikekjoler

Nå er det jo lenge siden dette syprosjektet ble ferdig, da. Men allikevel har jeg ikke fått lagt det skikkelig ut på bloggen enda. Planen min var hele tiden å starte å sy brudepikekjolene rett etter nyttår, og bli ferdig omtrent en gang i Mars. Det skjedde ikke.  Men i gang kom jeg, under èn måned før bryllupet (bare småstressa da, altså). Og ferdig ble jeg, kort tid etterpå. Ting går fort når man bare kommer i gang. Brudepikene var fornøyde, og jeg var fornøyd.

Jeg brukte bare en brøkdel av det hvite stoffet jeg hadde handlet inn (trodde da det ville bli fire kjoler), men allikevel følte jeg at jeg slapp nokså billig unna med kjolene. Stoffet og smykkene handlet jeg i Brasil i februar 2013. Mønsteret kjøpte jeg på Stoff og Stil. Hvis noen henger seg opp i at kjolene er ulike i lengden, så må jeg bare legge meg langflat og innrømme at jeg ikke fikk sett kjolene på jentene skikkelig før i bryllupet, da ingen av dem bor i Sokndal. Men jeg satser på at ingen merket det ;)


Blomstene ble laget av mamma. Ser mer HER.
#Bryllup #DIY #kjole #kjoler #design #hobby #sy #brudepiker #søt #søtt

Bryllupsbilen

Det ordnet seg egentlig veldig greit med bryllupsbilen vår. For Thomas sin forlover fikk seg splitter ny bil omtrent en uke før bryllupet i en lekker vinrød farge. Det er en Mazda 3, sier Thomas.

 

Vi pyntet bilen på to vis. For det første med silkebånd som jeg sydde av det samme stoffet som brudepikekjolene er laget av. (Må jo holde på DIY-faktoren!) Og for det andre med Just Married-flagg som vi kjøpte i Tyskland (tror jeg det var).

 

Jeg var veldig fornøyd, og det var greit med nok en ting vi kunne spare litt penger på. Og den ble jo ganske flott, eller hva?Bilder lånt fra Kjersti.

#bryllup #bil #bryllupsbil

Varme, Sykdom, Sauehekling og Boccia

Først en kort oppdatering, og så noen bilder.

Jeg er fremdeles syk, men later som om jeg er frisk. Det er insanely varmt både ute og inne (skal bli 28 grader i dag, sier yr) Nå, år klokka nærmer seg sju om morgenen er det rundt 20 grader. Jeg skal jobbe i dag også, men har (heldigvis) ingen planer for resten av dagen, utenom å lage middag til mannen min, da :) Håper jeg får tid til å slappe av litt, samtidig som jeg kanskje får besøkt ei venninne.

Jeg driver også masse med hekling om dagene, og har klart å smitte hekledilla mi over på Andrea, venninna mi som bor over oss. Så nå hekles det griser og sauer og grytekluter i ett sett. Resultatene kommer så klart på bloggen :)

Bildene som jeg tenkte å dele i dette innlegget, er fra en tur til lekeplassen hvor vi spilte boccia og koste oss i sola. Cathrine, Charlotte, Renè og meg. En nydelig dag med nydelig selskap :)


Den nydelige utsikten over Sogndalstrand fra verandaen til Charlotte.

Dagene nytes, til tross for at jeg er litt småsyk. I går fikk jeg tid til både jobbing, middag, tennis, og hekling. Så det blir spennende å se hva dagen bringer :)

Forkjøla, Sunnhetsuke og lysende utsikter

De siste dagene har jeg vært litt syk - en livsstil som passer meg inni hampen dårlig. Så etter å ha slacket en hel dag med kun en liten tusle-tur ned til butikken for å handle, hadde jeg nesten absinenser i går kveld. Så jeg dro med meg mannen ut for å plukke rips og bringebær. Og nå er sesongen her! Vi fikk en hel bolle med rips, så vi endte opp med å invitere ned naboene på litt frukt og godt.

Ja, for du skjønner. Vi og venneparet som bor over oss har en deal. Godtefri uke. Den som taper må bake skoleboller til de andre på lørdag. Så vi spiser verken is, chips, kaker eller noe veldig usunnt. Så en fruktkveld var heelt på sin plass. Og med vaniljekesam og sunne vafler ble komboen uslåelig :)

I dag skal jeg prøve å karre meg på jobb igjen. Været ser strålende ut, og resten av uka er det meldt mellom 20 og 30 grader og sol hele tida. Gleder meg! Så nå må jeg bare se til å bli 100% frisk til i morgen. Har ikke tid til å være syk nå!!!

Siden jeg ikke hadde noen som helst passende bilder fra gårsdagen, så slenger jeg inn lille søte rådyr som vi traff på sykkeltur her en dag. Han var svært så fotogen :)


Nyt sola, for nå kommer den!!

En ferie fra alt?

Nå er det sommerferie for mange av oss, og da kobler hjernen min over på en helt egen frekvens. Det er ferie fra å vite hvilken dag det er, og det er ferie fra hard lesing og slitsomme prøver. Det er ferie fra å stå opp tidlig, og ferie fra å legge seg tidlig. Det er også ferie fra de aller fleste fritidsaktiviteter. Og noen ganger tror jeg at vi tar ferie fra omtrent alt på sommeren. Men du må ikke ta ferie fra Gud. Gud er den samme hele tiden, og vårt forhold til ham trenger ikke å stå på pause selv om mange menighetsarbeid gjør det.

Jeg merker selv at min tid sammen med Gud har forandret seg når det har blitt ferie. Og jeg skulle virkelig ønske at det hadde blitt mye mer tid til å være sammen med Gud i bønn, men det har det ikke blitt. På tross av at jeg liksom skal ha så mye mer fritid nå om sommeren. Det handler om prioritering, både nå, og utenom ferien. Lese i bibelen, eller se serie? Be litt, eller sjekke facebook? Lovsynge litt, eller gå ut med venner med en gang? Man kan få tid til både det ene og det andre, hvis man bare setter Gud først!

Og hvis noen lurer på hvorfor i alle dager jeg vil sitte å snakke med en Gud langt oppi himmelen, så vil jeg bare si at det ikke er sånn det funker. Gud er i meg, Han. Han hører på hvert ord jeg sier til Ham, og hvis jeg hører godt etter, kan jeg høre at han svarer. Tid sammen med Gud er en investering, og hjelper meg med å takle hverdagen på en mye bedre måte. Det gir meg fokus og retning, og er rett og slett balsam for sjelen. For Gud gir oss gaver som kjærlighet, glede, fred og godhet - ja, alt godt! (Gal.5.22.)

Så nå har jeg tenkt til å komme i gang med èn gang, og ha litt kvalitetstid med skaperen (og ikke bare snakke om det).Jeg gjorde det.
Tid med Gud, altså. Nå, før jeg skreiv ferdig innlegget. Og vet du hva? Han snakket til meg! Han minnet meg på verset i joh.3.30, og forsikret meg om at livet med Ham er mye bedre, større, sterkere og herligere enn livet uten. Ja, jeg føler meg rett og slett inspirert!

Låvefest

Det har blitt en tradisjon å avslutte arbeidet i menigheten Betania med en real låvefest. Obligatoriske deler er; møte, låveband, sol, grilling, og aktiviteter som konebæring, hoppe i høyet, og støvelkast.

 

I år ble låvefesten litt annerledes enn den pleier. For det første hadde de litt problemer med å få fatt i et skikkelig låveband. Så jeg og Thomas steppet inn og sang et par lovsanger, mens Øyvind dro en countrylåt for å sette stemningen. For det andre, så var været ikke helt på vår side. Da vi ankom jordet, var himmelen mørk blågrå i horisonten, og veltet mot oss. Og midt under det korte møtet, falt regnet ned i et eneste stort plask som varte i omtrent fem minutter. Heldigvis hadde vi plassert alle høytalere og teknikk under taket, sånn i siste liten.Dagen ble meget vellykket tross været, og etterpå dro jeg og Thomas på middagsbesøk hos naboene. En nydelig søndag, men andre ord :) (og, ja, jeg er en uke på etterskudd med bloggingen. Men det skjer så utrolig mye hver dag!!)

Lone Wolf

"The wolves knew when it was time to stop looking for what they'd lost,

to focus instead on what was yet to come."


Forfatter: Jodi Picoult

 

Boktittel: Lone Wolf

 

Innhold: Boka tar oss inn i et dilemma hvor det står om liv eller død idet Luke Warren blir liggende i koma med små sjanser for å noengang våkne. Hvordan skal barna bestemme om de skal la han leve eller ikke? I en intens og vanskelig situasjon blir vi kjent med legenden Luke Warren som levde blandt ville ulver, og Edward og Cara som kjemper med hemmelighetene, skylden og den store, vanskelige avgjørelsen.

 

Min mening: Gjennom Lone Wolf lærte jeg hvordan en ulveflokk lever og tenker, og ble fenget av hvordan en mann kan bli dradd mellom to helt ulike verdener. Jeg ble facinert over mange parallellene mellom Lukes liv med ulveflokken og familiens vanskeligheter. Boka fenget, interesserte, og engasjerte, og er verdt å lese.

 

Terningkast: 4. Spennende og tankevekkende, men litt "treig" til tider. Jeg anbefaler boka til de fleste som liker en tankevekker.

Picoult skuffer aldri - hun har alltid overaskende twister og interessante karakterer. Denne boka når ikke opp på favorittlisten min, men er verdt å lese. Jeg anbefaler spesielt bøkene hennes My Sister's Keeper og Picture Perfect

 BildeKilde

#bok #bokanmeldelse #bokanbefaling #bøker #anbefalt #anbefaling

Overnattingsgjest og Bursdagsfeiringer!

Dagene som gift flyr av sted! Jeg jobber en del, og vi har masse gjester i leiligheten vår. Onsdag var Andrea og Kim på middag, I går var mamma oppom en tur, pluss at vi fikk en overnattingsgjest; Vilde. Vilde er niesa mi på åtte år, og en av våre skjønne brudepiker. Hun skal være hos oss til lørdag, og vi har store planer om alt det kjekke vi skal finne på sammen :)


 

Ellers så er det mannens første bursdag som gift i dag, så en av dagsplanene er å bake kaker. Som du kan tenke deg, blir det ikke fritt for gjester i dag heller. Familie kl. 16.30 og venner kl 20. Så vi gleder oss, men jeg er litt usikker på hvor godt Thomas har planlagt da ha sendte ut invitasjonen til omtrent 15 venner. Vi bor i leilihet, altså! :PHva bedriver du sommerdagene med? :)

 

 

Bryllupsdetaljer - Candybaren

I tillegg til de mange kakene i bryllupet, ønsket vi å ha et godteribord (populært kalt Candy bar eller Sweet table). Vi kjøpte inn ferskenfarget godteri (så godt vi klarte) i Tyskland, og de fine, rimelige glasskrukkene fant vi på IKEA. Merkelappene er kjøpt på Ebay HER, og HER finner du cellofan-posene som gjestene kunne plukke godt oppi. En enkel, men gøy ting som piffer opp bryllupet litt ekstra, spør du meg :)

 

For at ikke alle (spesielt barna) skulle spise seg mette på godteri tidlig på kvelden, hadde vi en åpningstid for candybaren. Og du kan tro at de små jentene gledet seg da klokken nærmet seg ti! De hadde til og med en offisiell nedtelling. :)

 

Bilde lånt av Kjersti.

#bryllup #godteri #candybar #snop

Vintage Interiør, Lange sommernetter ute, Blåskjell, Bading og mer!

Det skjer så vanvittig mye for tiden, og jeg rekker ikke å blogge om halvparten. Spesielt ikke med alle bryllupsbilder og detaljer som skal ut av hodet og inn på bloggen før jeg glemmer dem. Men noe det jeg har tatt bilder av, tenkte jeg å nevne i dette innlegget. Så dette innlegget blir litt sòp-i-hop.

 

Vi har fått oss en ny symaskin! Kjøpte brukt, står nå til pynt i stua. Jeg likte den så godt, at jeg måtte vise dem frem her. #interiør

 

 

Med rester av Bringebærcoulis etter bryllupet, laget jeg en herlig Panna Cotta den første uka. Panna Cotta er en av mine favoritt-deserter. Og jeg fikk brukt litt av de deilige vaniljestengene jeg fikk fra Andrea da hun kom hjem fra Madagaskar - kvalitet med andre ord ;) #mat

 

 

Jeg var på Fløyknuten med Caroline på topptur. Herlig, solfylt og vindig. God stemning! #tur

 

 

Rådyret var på besøk utenfor leiligheten her en dag, og ble skikkelig overasket da jeg hadde sneket meg nesten helt innpå (jeg var kanskje fire meter i fra). Fikk ikke noe godt bilde, da... #rådyr

 

Det var mye blomster-rester etter bryllupet. Jeg laget meg en bukett, men har nå måttet kaste alt utenom de store hvite kryssantemumene - den ligger fremdeles nydelige i en skål på spisebordet etter to og en halv uke! #blomster

 

På st.Hans feiret vi i Linepollen med grilling og gode folk. Det var herlig temperatur helt til kvelden - da måtte jakken frem. #sthans


 

 

Frappe-bilde tatt en koselig kveld med venner på besøk. Min første egenlagede Frappe ble en stor suksess (med mye sjokolade og lite kaffe - haha) #sommer

 

Badetur med Caroline og Bente. Vi gikk opp til Brambo (ca 1 mil), badet, og tuslet ned igjen. En herlig dag, herlig vann, herlige folk. Onde klegg -.- #bading
 

Forening med jentene i engelsk-klassen. Vi ble servert med herlige blåskjell hos Marte - til og med i to ulike varianter. Veldig hyggelig å feire godt fullførte eksamener og bachelor-oppgaver med de søte jentene. #forening


 


Etter maten var vi et fåtall som hadde med prosjekter - jeg med hekleprosjektet mitt. Men det ble ikke noen pinlige stillheter med denne gjengen - samtalen fløt godt, og så fikk vi kake!  #venner


Stappmett, gira og fornøyd kjørte jeg hjem fra Bryne sent på kvelden. Måtte spise chips for å holde meg våken den siste timen - hundre prosent forsvarlig - jeg lover.

Så det var et sammensurium av intrykk og gleder fra de siste to ukene

Gode vaner i ekteskapet

Nå har vi vært gift i over to uker (og jeg lurer på hvor lenge jeg kommer til å starte innleggene slik..) og vi ser noen vaner som begynner å innarbeide seg. Enkelte av dem er gode, andre ikke fullt så gode. Det er også noen av de planlagte vanene som fremdeles etter to uker er fraværende. Så her er et innlegg om de gode vanene våre i livet som ektepar:

 En god vane vi har klart å få inn, er at vi alltid spiser ved spisebordet. Middag i sofaen er strengt forbudt. Det er faktisk (!) Thomas som har bestemt denne regelen, og det jeg egentlig veldig fornøyd med. Det er en god vane å spise med spisebord.

 

 

God vane nummer to er at han alltid kysser meg farvell før han går på jobb (og det samme med meg, dersom jeg går hjemmefra før han står opp). Det er koselig å vite når den andre har gått, og å få et lite kyss. Vi er også flinke til å ringes og prate i løpet av dagen.

Og så er vi kommet til de vanene som vi skulle ønske å ha, men som ikke er helt innarbeidet enda. Den ene er å gå tur hver (eller nesten hver) dag, og den andre er å lese fast i bibelen hver dag. En daglig tur er godt for å leve et sunt liv, og et daglig bibelkapittel er åndelig mat og sunt for sjelen :) Så vi må nok ta oss selv litt sammen nå som vi begynner å lande etter bryllupet.
, Sokndal

Bor på Haua med mannen min, Thomas, i et oppussingsprosjekt med mye potensiale. Er 25 år. Lærer. Jeg er glad, venn med Jesus, positiv og variert. Har en drøss med hobbyer, og liker alt som er kreativt, spennende, og smaker søtt! Det skjer så mye bra i livet mitt; Masse små Mirakler som jeg vil dele med dere!

Instagram: Ingrid0123

Anbefalte Innlegg:

Arkiv

hits