juli 2013

Om bryllupsplanlegging

Thomas og jeg skal til sammen være forlovet i nesten to år, så jeg har hele tiden tenkt at jeg har så good tid. Og jeg har egentlig det også. Tid til å lete etter ting til fargetema og tid til å planlegge de perfekte invitasjonene og tid til å matche alt og tid til å fortvile seg over gjestelista (det må være det vanskeligste ved å gifte seg! Neida. Joda). Men nå er det faktisk ikke så sinnsykt mye tid lenger. Om mindre enn ett år skal jeg stå der i brudekjolen å si ja den 14. juni!

Fremdeles tar jeg planleggingen ganske med ro. Det kan gå en uke eller to uten at jeg tenker på forberedelser. Men det går litt i perioder også. Jeg tror nok det kommer til å bli mer og mer bryllupsplanlegging fremover, men vi er da allerede litt i gang. Jeg planlegger å snart publisere et innlegg med en liten oppsummering av det vi har bestemt så langt.
Topptur i Ringsaker

Jeg er veldig opptatt av hobbysakene mine om dagen (siden jeg har tid til det nå), men da er det en stor fare for at jeg bare blir sittende inne med minimalt med aktivitet. Så vi bestemte oss for å gå en topptur, Pappa, Solvår, Anders og jeg. Toppen var ikke mye å skryte av (vi gikk rett frem hele tiden og endte opp ved siden av et vann), men vi var da i hvertfall i fjellet og hadde høydemeterne i orden.Multene var ikke helt klar for å plukkes enda. Jeg som er så gira på bærplukking...

Siden "toppen" var veldig full av mennesker på denne nydelige dagen, gikk vi langs elva et stykke for å finne et passende rolig sted å slå leir med stormkjøkkenet. Pappa kokte kaffe og jeg spiste sjokolade.

Vi har jammen nydelig natur i Norge!!

PakkePakkeReise

I dag våknet jeg litt over seks, og stod like godt opp (A-menneske ForTheWiN!). Etter et varmt og deilig bad tok jeg kofferten fatt og pakket ned alle tingene mine. Innholdet har vokst seriøst siden jeg reiste hit til Hedmark, og jeg har en mistanke om overvekt... Men alt får plass, og nå, to timer før avreise, er jeg helt ferdig å pakke. Herlig.

Planen er å være hjemme i tre dager og få gjort vanvittig mye før jeg reiser på teamtur til Slovakia, natt til lørdag.
Morgentur

Noe av den fineste jeg gjør, er å gå morgentur. Jeg elsker den rene og klare lufta, stillheten som er full av lyder, alle de nydelige fargene som blir lokket frem av den gule morgensola, dyrene som enda ikke har gjemt seg bort for dagen. Jeg burde virkelig pelle meg opp av senga litt oftere for å nyte disse herlige stundene i naturen :)Andre som liker morgenturer?

DIY-Veske Inspirasjon

Jeg va på besøk hos en sydame da jeg komm over denne usedvanlig stilige veska som inspirerte meg til å lage noe lignende. Veska har trekk med glidelås inni, og er laget av en gammel dongrybukse.
Fant et par andre artige modeller ved googlesøk...

   

Så dette er et av hobby-prosjektene mine akkurat nå :)

Nok en hjemmesydd finkjole!

 

Min siste kreasjon på kjolefronten er en limegrønn finkjole med stretch i toppen. Det er første gangen jeg syr med stretch-tråd, men det fungerte VELDIG bra! Utrolig morro! Jeg begynte å sy toppen med et rektangulært stykke som jeg sydde "vaffelsøm" i, som vist på bildet under.Deretter stod skjørtet for tur. Det bød egentlig på flere problemer. Men resultatet ble sånn tålig OK allikevel :)


Hva synes du? Noe du ville gjort annerledes?

Vannsport på Rixen

Rixen i Flekkefjord er en kabelbane hvor man kan stå på vannski. Siden jeg, Ida og Anna-Lovise hadde vært så flinke å jobbe frivillig på Kidsplanet hele uka skulle vi få en belønning i form av en tur på Rixen. Selv om vannski ser voldsomt kult ut holdt jeg meg til (det noe enklere) knebrettet. Fantastisk morro og den beste styrketreningen for armene jeg noen gang har hatt!

Her er Anna-Lovise på knebrettet

De skikkelig proffe stod stort sett på wakeboard...

Og noen trikset mer enn andre...

Piknik ved vannet

Sola steker brennhett idet vi legget ut piknikteppet, og lager oss sandwitcher. Siden Benita og Juju er vegetarianere består dagens lunsj (eller sene frokost) av pesto, salat og mozzarella. Spennende, anderledes, og nokså godt!
Benita og Juju

Benita og jeg

:)

Piknik er en av mine sommerfavoritter!

#Ferieminner

Nåtida

Nå har jeg blogget omtrent en uke på etterskudd hele uka. Så jeg tenkte at jeg måtte ha en nåtids-oppdatering.

Akkurat nå er jeg i Hedmark hos pappa. Det er i underkant av 30 grader i skyggen hver eneste dag, og jeg bruker tiden til å bade. sole meg, sy, male og lese. Herlig med en skikkelig sommerferie som bare er ferie (og ikke jobbing eller frivillig jobbing). I dag reiser vi til Oslo en tur, så da blir det nok enda litt stoff-innkjøp (vi skal innom stoff og stil). Jeg skal være i hedmark til tidlig i neste uke, før jeg setter nesa hjemover. Men bare for tre dager! For så er avreise til Slovakia!

Forøvrig kommer jeg til å blogge en del mer om ting som har skjedd i ferien, syoppdateringer og sånt fremover. For det er liksom det som skjer :)

Søt Chessie på verandaen før jeg reiste :)


Resten av Stevneuka

Nå har det blitt fryktelig mange innlegg fra uka i Sarons Dal, fra da jeg var leder på Kidsplanet. Men man opplever vanvittig mye på en slik uke, så jeg har bare publisert en liten brøkdel av alle bildene. Uansett; her kommer en litt mer komprimert versjon av de siste dagene i Dalen.


Torsdag foregikk aktivitetene på Vesterdalen skole. Vi lekte leker, spilte ballspill og badet. Og noen av de (crazy) ungene hoppet fra en 7,5 meter høy bro og ned i elva. Jeg fikk sug i magen hver eneste gang. Glemte dessværre å ta med kamera til badeplassen...


 

Senere på kvelden reiste vi til Lyngdalshallen, hvor vi skulle ha en overnatting med barna. Liggeunderlag og soveposer ble ryddet ut på gulvet i idrettshallen, og vi fikk grillmat til middag.På kvelden hadde vi et møte, som ble veldig bra! Utrolig herlig med barn som er så frimodige!


Klokka ti om kvelden skulle vi i sørlandsbadet i Lyngdal. Ekstra stas var det at vi hadde hele badeanlegget for oss selv. Jeg koste meg masse og byttet mellom badstu, iskaldt sjøvannsbasseng, svømming og boblebad. Digg.

Inne i badeanlegget (hvor jeg igjen hadde etterlatt kameraet et tryggere sted) fikk vi se både solen gå ned og månen stå opp. Heldigvis fikk jeg knipsa dette blinkskuddet da vi var ferdige i badet litt over midnatt.


#Ferieminner

Carola-Konsert

Carola-konserten var fantastisk! Med 3300 solgte biletter (utsolgt) var det så vidt vi fikk plass til oss helt på venstresiden. Temperaturen var nok godt over 30 grader og stemningen var enda høyere. Carola gav oss full valuta for pengene med over to timers konsert og fire sanger som ekstranummer! Jeg fikk høre alle mine favoritter, blandt annet "Fangad av en stormvind" og "Så lenge jag levar" samt 80-tall klassikere som "tommy tycker om mig" og "Mickey"

 

Vi fikk med nød og neppe biletter til konserten da de la ut 300 ekstra biletter et kvarter før konserten startet...
Carola entret scenen til stor applaus


Grand Prix-vinneren er ikke bare flink til å lage show, men hun er også enestående til å fortelle om livet med Gud, og vitnesbyrdet sitt om hvordan hun ble kristen.

Vi fikk se lille Zoe, som Carola nylig har adoptert. Søteste ^^
En flott konsert, akkurat som jeg liker dem! Anna-Lovise sa til og med at hun trodde dette var den beste konserten hun har vært på.. Jeg har fremdeles Casting Crowns og Skillet på toppen, men det begynner å bli mange bra altså!

Andre som var på Carola i Sarons Dal?

#Konsert #musikk

Rafting i Mandalselva

En av dagene mens jeg var leder på Kidsplanet skulle vi på rafting. Det var noe av det jeg hadde gledet meg mest til å hele turen! Og for å si det sånn: Håpet vendte ikke tomt tilbake! I det første skikkelige stryket holdt båten vår på å velte. Jeg var en av de to som falt utav, midt i fossen! Litt skummelt, men egentlig veldig gøy, og jeg rakk ikke å bli redd en gang. Tror av og til at jeg er litt for lite redd.... Dessværre tok jeg ikke med kameraet i båten (det hadde nok vært en dårlig idè, for vi falt utav alle i sammen), men jeg har en del bilder fra før og etter raftingen.


Siden det var to grupper som skulle rafte, ble det litt ventetid som ble fordrevet med volleyball, kubbespill, mat og bading.

Her gjør vi oss klar til rafting. Han som ser rett mot kamera var guiden i vår båt; han var helt topp :)

Vi brukte de store, grå båtene...


En opplevelse som man ikke kan gå glipp av når man får sjansen!!

 

 

Nattåpent i Kvinesdal

For en uke siden var det nattåpent i Kvinesdal sentrum. Jeg, Anna Lovise og Ida Kamilla satte av sted med bilen for å ta en titt. Det tok enormt med tid å finne parkering, for hele sentrum var fullstappet. Men til slutt lyktes vi, og begav oss ut i en nydelig sørlandsbygd med fargerike mennesker, gassballonger, utallige ulike stands, masse #salg i butikkene, og ja.... #Idyll!

Det eneste jeg endte opp med å kjøpe var to meter med nydelig bommul-stretch-stoff. Har noen gode syplaner for dem :)

Hobbyfronten: Syr toalettvesker og kjoler

Nå har jeg endelig tid til å sy igjen! Jeg befinner meg for tiden hos pappa i Hedmark, og har gledet meg til å få sy-tid lenge nå. Jeg har kjøpt og kjøpt på stoffer (som f.eks. de nedenfor her) og er kjempefornøyd med endelig å ha tid til å realisere noen av de store planene mine!

Jeg er godt i gang med et kjole-prosjekt i denne KNALL grønne fargen! Det blir vanvittig kult.


 Og i dag ferdigstilte jeg toalettveske nummer tre med et kjempesøtt uglemotiv på :)

De andre toalettveskene kan du se HER og HER. Oppskrift HER. Den rosa og brune bruker jeg nå om dagene - og er kjempefornøyd!

De neste dagene blir det antagelig enda flere toalettmapper, siden jeg synes de er så utrolig søte, og jeg begynner å få teken på dem. Må bare få kjøpt noen flere glidelåser snart :)

Vegetarianer-Venner

Endelig fikk jeg treffe min kjære venninne fra videregående, Benita, igjen. Og ikke nok med det! Hun hadde greske Julietta med seg hjem i fra London. De to flotte jentene er vegetarianere, og jeg synes det var skikkelig spennende å delta i den (for meg) nye og spennende maten! Menyen for kvelden var et hjemmebakt brød med spinat og hvitløk i, samt en salat ved siden :)


Digg!

Søte Benita og jeg :)


Da de skulle kjøre meg hjem, stoppet vi på et utsiktspunkt med utsikt over Kvinesdal; nydelig med masse lys på kvelden. Vi måtte rett og slett ta et gruppebilde av "Den røde, den hvite og den brune"


Veldig kjekt å treffe mine venner fra London, og få praktisert engelsken litt (siden Julietta ikke snakker norsk).

Sommergleder i Rosfjord

Da jeg var leder på barneleir i Sarons dal, var vi i Rosfjord en av dagene. Der koste vi oss med fjellklatring, bading og ballspill. Herlig vær, og herlige unger :)Og enda er jeg ikke ferdig å blogge om uka i Sarons Dal!

Sportsdag med Superkids

Forrige uke var jeg leder på kidsplanet i Sarons dal. En av dagene var sportsdag. Ungene løp "kidstøffingen" som er et løp på 10 km. Jeg var kjempeimponert da nesten alle gjennomførte og fikk diplomet. Etterpå fikk vi dem like godt til å gjøre en hel del "friidrettsøvelser"; 60-meteren fremlengs og baklengs, kulestøt, ballkast, støvelkast osv. Imponerende hva barn kan klare!

Har du noen gang prøvd støvelkast? Det er jammen ikke enkelt! Jeg slet med å få støvelen til å gå riktig vei i det hele tatt...


"Kids" er forresten barn mellom 11 og 12 år, hvis noen skulle lure på det... - Hjemme kaller vi dem "tweens"


Dette var også dagen hvor jeg fikk tildelt "mine" ni kids, som jeg hadde ansvaret for hele uka. En fantastisk gjeng med snille og kjekke barn som hadde masse bra å komme med gjennom hele uka!

Sommerstevnet - Pizzakos og Kutless-Konsert!

Uka i Sarons Dal som medarbeidere var helt fantastisk. Første dagen var det duket for Kutless-konsert. Kutless er et amerikansk band som har veldig mange fine kristne sanger. Fantastiske tekster og fengende rytmer. Før konserten fikk vi tid til å sette opp teltet, og deretter ta en tur på Pontie's Pizza i Kvinesdal. Pizza blir man aldri helt lei av :)

Meg og Anna-Lovise (som inviterte meg med til Sarons Dal i utgangspunktet)

Ida kamilla, og venninna hennes Anja.


Pizzaen var upåklagelig! Veldig godt!

 

Før konserten traff jeg masse kjentfolk, som f.eks. Ida og Cathrine her, som kom kjørende med forloveden min :)


Det var nokså mye folk! Og overaskende mange kjente :)

Thomas og jegOg så entret Kutless scenen til strålende applaus!


Det er andre gangen jeg har vært på konsert med Kutless, og de skuffer ikke! :DAndre som har vært på Kutless-konsert?

Jentekvelder og kos

Før jeg reiste til Sarons dal prøvde jeg å treffe mest mulig av vennene mine; noe som er en utfordrende men veldig gøy oppgave! Jeg inviterte en del jenter hjem til hjemmebakt og kosemat. Ble en god samling med kjekke jenter! :)


En annen dag var jeg og Monica i Flekkefjord. Det ble kebab i den nydelige sørlandssola!


Skrekkelig koselig :)

Nå lengter jeg etter å invitere folk igjen; men det får bli når jeg kommer hjem igjen i August, for nå reiser jeg snart til pappa :)

Kort Rapport fra Sørlandet

Nå har jeg vært hele uka i Sarons dal. I går var det 27 grader, solskinn, og vi spiste herlig grillmat med fløtegratinerte poteter i Diggteltet til musikken fra et Gospelkor. Høydepunktene så langt har vært en  konsert med Carola - fullpakket hus og mer til, rafting i mandalselva, bading, teltliv og fantastisk herlige unger/tweens.I dag skal jeg reise hjem - men først etter en grundig dose vannsport på Rixen! I morgen reiser jeg videre til pappa på østlandet, og da blir det nok en god del mer blogging. Det har vært insanely travelt i det siste. Men jeg kommer tilbake for fullt nå snart!

Hvordan er din sommerferie?

Fanget i Sumpen

Når jeg snakker med folk som ikke er kristne, sier de at kristendommen er så dømmende. At bibelen er full av regler. At de aldri kunne klare å gi slipp på så mye for troen sin."Da må jeg slutte å banne og med å ha sex utenom ekteskapet."

Men jeg ser på det slik.


BildeKilde

Du står foran en diger sump med mørke, lumske områder. Hvis du trår feil, blir du sittende fast. Det finnes bare èn, smal vei gjennom den farlige sumpen. Heldigvis har Gud gitt deg den veibeskrivelsen du trenger. Problemet er bare at du vil ikke bli kontrollert. Du vil være fri, og bestemme din egen vei. Hvorfor skal du la Gud bestemme hvert minste skritt? Hvorfor skal du gi Ham ALL makt i gjennom sumpen? Du ender kanskje opp med å følge Hans vei et lite stykke, og så finne din egen. Eller kanskje du finner din egen vei med en gang. Det kan gå fint en stund og du begynner å bli selvsikker. "Gud tok feil. Jeg klarer dette selv, på MIN måte!" Men så blir du sittende fast. Til slutt bli du alltid sittende fast i gjørma, og kommer deg ikke løs selv. Hvor er friheten nå? Hvis den ene følger Guds instruksjoner (bibelen) og går på Hans smale sti, og den andre går seg vill i sumpen. Hvem er egentlig mest fri?

Gud har ikke laget en haug med regler i bibelen for å plage oss, men for å hjelpe oss. De fleste av påbudene fra Gud er til og med offentlige lover i de fleste land i verden ikke stjele, ikke lyve osv). Synden får makt over oss hvis vi gjør noe galt; det ødelegger forholdet til Gud, og det går ut over deg selv også. Kanskje du burde bruke friheten din til å følge Ham?

 Jeg sier som Paulus at  "Jeg har lov til alt, men ikke alt tjener til det gode. Jeg har lov til alt, men jeg skal ikke la noe få makt over meg." 1.Kor 6.12.


 Synes du bør høre sangen Freedom into Slavery av Anthem Lights. Den handler litt om akkurat dette; at vi velger fangenskap i stedet for frihet med Gud. Og den er utrolig fengende også :)

 

Still it's making me wonder
See, I believe that I'm free
But somehow knowing I can do anything
Has put chains on me
Right here beside You
I got all that I need
But still I choose to run away
Just because I'm free

Why do I push You away
When I know You can't be gone
Why do I fade black and white to grey
When the lines are clearly drawn

It seems I found a way, I found a way
To turn freedom into slavery

-Anthem Lights

 

Så la oss legge av alt som tynger, og synden som så lett fanger oss inn, og med utholdenhet fullføre det løpet som ligger foran oss, med blikket festet på ham som er troens opphavsmann og fullender, Jesus. Hebr.12.1-2.


Vil du lese mer om dette, kan jeg anbefale:

Synd og Kristendommen

Når du blir kristen kan du gjøre som du vil.

Hva er frihet?

Hjemmesydd DIY Babynest

Denne babysenga sydde jeg på bestilling. Jeg brukte mønster fra Stoff og Stil, og stoff fra Jysk (kun 199 for 5 meter!) Synes resultatet ble ganske bra, eller hva?
Bedømming av blomster (og mennesker)

Å se på et menneske er ikke en absolutt ting. Fra forskjellig synsvinkel kan du få to totalt forskjellige inntrykk av en person. Når jeg jobber i blomsterbutikken har jeg funnet ut at det finnes tre forskjellige typer kunder:

De første er de som ser seg rundt, og tar tak i den mest prangende og imponerende planten. Og den kjøper de! Så har man noen kunder som ser etter knupper. De vet at plantene med mange knupper varer lengre enn de som er i full blomst allerede. Den siste typen kunder, hageentusiastene, vet akkurat hva de leter etter før de kikker. Det er ikke bugnende blomstring, eller et løfte om sådant, men selve blomstertypen de er ute etter. En Winchester Cathedral duftrose, eller en spesiell gul og lilla Iris. Hvis det er snakk om en sjelden staude, er det ikke alltid de ser veldig bra ut. Kanskje er de fineste eksemplarene utplukket. Men denne kunden ser forbi et pjuskete utseende, fordi de vet at planten kommer til å bli det den egentlig er; en fantastisk blomst som vil passe inn nøyaktig som planlagt.

 

Nå skal jeg trekke parallellen over til mennesker. For noen ser på mennesker slik som den første kunden; De ser på hvor vellykket personen er. Hvor godt de takler livet, og hvordan de "blomsterer." Andre ser på potensialet. Gode karakterer, god utråling eller mye sjarm. De vurderer mennesker etter hva slags egenskaper de ser et løfte om. Men den tredje måten å se mennesker på, er dypere. Det er slik Gud ser oss. Han ser deg som en spesiell blomst med en bestemt hensikt. Kanskje er du en sjelden Pelargonia som passer perfekt i kassen, eller en blomstrende klematis som skal klatre på gjærdet. Du ser gjerne ikke sånn ut enda (kanskje er du bare en spire), men Han vet at du har alt som skal til for å fylle den oppgaven Han har tenkt deg til. Han vet at du er perfekt i Hans plan. 

Min oppfordring er at vi skal se mennesker slik: Som ulike sorter med ulike hensikter. Noen er sjeldne og andre er vanlige. Noen til og med giftige eller illeluktende. Men alle er viktige for å skape den perfekte hagen.Din verdi ligger ikke i det du får til, eller det du kan love. Men i deg selv. Du er verdifull i deg selv. Skapt med en hensikt og gode egenskaper.


 

Reiser på Sommerstevne

Det har vært en nydelig dag! Jeg har jobbet i blomsterbutkken, sydd litt på ei bukse, ryddet litt og så hatt enormt koselig besøk i stua :) Det ble grilling og spilling (Alias) med godtfolk denne kvelden.

Nå reiser jeg til Sarons Dal på sørlandet for å være medarbeider på sommerstevnet en uke. Derfor blir det nok mindre blogging. Men jeg har lagt meg litt i selen og skrevet ferdig noen innlegg som blir automatisk publisert de neste dagene. Denne uka skal jeg blandt annet være med på konsert med Kutless og Carola, være leder for en gjeng med barn, og trolig stå på "vannski" på Rixen vannsportsenter. Blir nok mye mer gøy, men jeg har ikke helt oversikten.

#sommer #konserter #ferie #arbeid

Plukke villblomster

En nydelig sommerdag foreslo min gode venninna Charlotte en tur på blomsterenga for å plukke blomster. Jeg var selvsagt med med en gang, og det samme var et par andre fine jenter :DVi laget blomsterkrans av de blomstene vi fant, men skulle nok ha vært tidligere i sommer, for noen av blomstene var litt på hell. Uansett en veldig koselig og gøy ting å gjøre. Litt utenom det vanlige! Noen flere bilder kommer senere :)

Innkjøpt kjolestoff fra Ebay

I dag fikk jeg pakke i posten. Jeg hadde kjøpt sateng-stoff til tre forskjellige kjoler på ebay. Stoffet finner du HER. Det er første gangen jeg kjøper sånn stoff på nettet, og var veldig spent på resultatet. Jeg betalte ca 150 kroner for 5 meter inkludert frakt. Men da jeg hentet pakken, fikk jeg en liten overraskelse; Jeg måtte betale toll for stoffene. For 15 meter betalte jeg ca 300 kroner i toll, så det ble 250kr for fem meter. Det er jo fremdeles ikke voldsomt dyrt, men jeg tror kanskje at jeg hadde unngått dette problemet hvis jeg kun hadde bestilt 5 meter om gangen. Så litt surt var det jo...

Fargene ser litt slappe ut på dette bildet, men det er fordi vi kun ser vrangsiden på stoffene. Den neongrønne kjolen har jeg en klar plan for som jeg skal sette i liv snarest. Håper jeg får tid til det før jeg reiser neste uke. Gleder meg masse!!

Masse morro!

Sola skinner om kapp med vinden her på sør-vestlandet. Jeg nyter været til det fulle! I dag har jeg reist til Sola for å besøke min kjære Monica. Var supert å treffes igjen. På veien hjem gjorde jeg diverse ærender for mamma; Hentet noen planter til Hagesenteret, kjøpte fiskemat til Koi-karpene, og hentet en pakke hos tante og onkel i Egersund.

Resten av kvelden skal brukes med min andre Monica (Ikke studentvenn-Monica, men ungdomsskolevenn-Monica ). Jeg kjenner at det er SÅ mange venner jeg gjerne skulle hatt mye mer tid sammen med. Men nå renner sommertiden i rasende fart ut mellom fingrene mine, og jeg sitter igjen med massevis av gode minner. Slik er somrene mine hvert år; travle men innholdsrike.


Bildene er fra Tapas-kveld hos Bente for en stund siden. Vi skulle egentlig ha piknik, men været spilte ikke på lag...

DIY - Toalettveske

Her har jeg laget en til av disse søte toalettveskene fra Pattydoo.Ble ganske fornøyd. Denne er noe større, så jeg har plass til alt jeg måtte trenge av toalett-artikler når jeg skal ut på reise :)

Link til oppskriften HER.

 


#DIY

Cuteness

Dette er siste uka mi med ferie hjemme. Det er ganske sykt å tenke på! Så nå gjelder det å jobbe mest mulig, treffe mest mulig av vennene mine, og få sydd mest mulig (for jeg er skikkelig sy-frelst for tida). Det kommer så absolutt til å bli en travel uke, men gøy også. Neste uke skal jeg være medarbeider på Sommerstevnet i Sarons Dal. Det blir også veldig spennende! Rett etterpå reiser jeg til østlandet igjen, og deretter til Slovakia i to uker.
Jeg er kanskje mest hundemenneske, men katter er utrolig fine dyr! :)

Har sydd toalettveske

Jeg har for første gang prøvd meg på å sy en liten veske. Det gikk overaskende bra! Jeg fant en veldig grei oppskrift på youtube HER. Jeg kommer nok til å sy flere toalettvesker, for dette var morro! Stoffet er et billig stoff jeg kjøpte på jysk. Det er egentlig en rest etter at jeg sydde sommerkjole.


Jeg skal lage en litt større en som jeg kan bruke selv, for jeg trenger faktisk en toalettveske :)


Roadtrip - Oslo

Siste målet for roadtripen vår var en tur til Oslo. Ingrid hadde aldri vært i oslo før. Eller. Hun hadde jo vært i Oslo i den forstand at hun hadde kjørt igjennom. Men hun hadde aldri sett slottet og Karl Johan og de andre obligatoriske greiene. Hun hadde også tenkt å se om hun fant noe kjolestoff.


Paret hadde fått et tips om å parkere på IKEA, og ta den gratis bussen derfra til Oslo sentrum, så det gjorde de. Bussen går hver time, så det var veldig til å anbefale.Etter å ha handlet fire meter med blomstrete stoff, lokaliserte vi Karl Johan. Ingrid koste seg med å se på alle de spesielle folkene, de flinke spray-paint-artist'ene og alt det andre interessante i Oslos gater.

Sånt er altså så facinerende! Ingrid vil lære.

Vi gikk forbi et sted hvor de skulle spille inn en sending av "Sommertid" til TV2. Postgirobygget skulle blandt annet spille der, så vi vurderte å bli for å se på, men det startet litt for seint.

 

Helt i enden av Karl Johan lå slottet.


Ingrid og Thomas var skrubbsultne, og tok turen på Peppe's. Hadde nr. 30, og den var skikkelig god. Anbefalt!

På slutten av Oslo-dagen hadde vi et siste mål. Kjøre innom Camilla Malvine og Marius i Horten. Jeg leverte en posepølse jeg hadde sydd, og fikk servert herlige brownies.

Ingrid og Thomas hadde bestemt seg for å kjøre rett hjem denne natta. De hadde omtrent sju timer med kjøring foran seg og klokka nermet seg 11 allerede. Så vi sa farvell til Marius og Camilla og kjørte i vei. Ingrid sov mesteparten av tiden. Thomas (som var så snill og ikke vekket Ingrid) måtte også ta et par timer sovepause. Når de kom til Kristiansand fikk til og med Ingrid (som endelig var våken) kjøre litt. De to ankom Haua (hjemme) klokka sju om morgenen på torsdag etter fire dager på tur og 150 mil lagt bak seg.

Roadtrip er morro, dere!

Roadtrip - Sverige

 

Siste dagen på roadtrip startet med en tur til Sverige. Ingrid og Thomas skulle handle. Vi kjørte fra pappa og rett over grensa til Charlottenberg, noe som tar omtrent to timer. Der handlet de masse på Eurocash og Godisfabriken. Hun kjøpte blandt annet fem kilo kyllingfilet og en del baconterninger, samt ost, pasta mel og sukker. Vanlig mat er ekstra billig i Sverige! På Godisfabriken var Ingrid faktisk nokså flink å begrense seg! Kjøpte en del smågodt (litt over en kilo tror hun), og en pakke med Toffifee :)


Var forresten digg å ha kjølebag i bilen som kobles til sigarett-tenneren. Supersmart!

Ingrid ble ganske imponert av Thomas også, som ikke kjøpte mye godteri. Ingenting smågodt! Til gjengjeld kjøpte han et hav av brus, så han er ikke unnskyldt.

Det unge paret hadde litt dårlig tid i Sverige, fordi de skulle rekke en tur i Oslo også. Så de putret avgårde med den fullastede Volvoen på leting etter nye eventyr...


Roadtrip - Skogens konge og andre majesteter

 

Dag tre på roadtrip'en og Ingrid har en overraskelse til Thomas. Han får kun kjøreintrukser; et skritt av gangen, så han vet ikke hvor vi skal. Når vi omsider kommer til Flå kommune i titida på dagen og blir møtt med en hundremeterstor plakat  med "BJØRNEPARKEN I FLÅ" forstår endelig Thomas hvor de er på vei.

Nå er det vel riktig nok Elgen som er skogens konge, men i denne parken var det karen ovenfor som regjerte.

Vi fikk se mange fine dyr. Ble ganske fornøyd med noen av horte-bildene jeg tok...Han er jammen majestetisk han også!

 

Rådyrene var ikke fullt så stas; de har vi jo i hagen hjemme også! Men dette var kanskje en smule mer tamt.

Elgen var også klar for kos, og kom bort til gjerdet for å bli klappet. Jeg fikk også gi den en gulerot når det var foringstid.
Og hovedattraksjonen. Bjørnene var utrolig nydelige og søte, og vi kom så nær dem som 2-3 meter.


Vi fikk se foringen til bjørnene som startet 11.30. Middagen i dag var gulrøtter med epler og plommer til dessær. Bjørnen spiser faktisk 70% vegetarkkost. 

Denne satt og laget en skikkelig rar skrike/stønne/brøle-lyd. Tror han var sulten :P


Plutselig var en av bjørnene 15 meter oppi lufta!


Noen av bjørnene hadde mindre innhegning enn andre. De fikk vi sett best. Men de hadde allikevel et vann å svømme i, noe klatrestativ og litt plass til å løpe rundt.

Vi så 8 forskjellige bjørner i parken. Fine! De hadde også Gaupe, men den fikk vi dessværre ikke sett. Gadd ikke å vente helt til foringen 15.30. Men jeg tror at bursdagsbarnet koste seg. Det er gøy å gi sånne opplevelses-gaver i stedet for bare ting. Kjærestegaver er ikke bare enkelt heller! Så jeg er kjempeglad for at han koste seg og likte gaven. Gratulerer med 24, Thomas!

Roadtrip - Campinglivet

 

 

Andre natta på roadtrip'en vår skal vi sove i telt et sted langs veien. Ruta er lagt opp slik at Thomas og Ingrid skal slippe å sove mange netter på rad i telt. Etter første natt i Valle har de nå brukt hele dagen på Hardangervidda, og leter etter et sted å slå opp teltet. Dette stedet var mellom Geilo og Gol. En stor rasteplass med plass til de to forelskede, teltet og Volvoen. Thomas var hovedansvarlig for å sette opp teltet. Noe som fungerte veldig bra.
Deretter fikk Thomas (igjen, han hadde ansvaret) i gang bøttegrillen og la på pølsene. God stemning.

Egengrillede pølser ble en hit hos begge. De var enige om at dette kunne de spise flere ganger.

Her er leiren vår


Rett bak oss lå en koselig furuskog. Fin til morgentur, tenkte de to helt til morgenen kom.

Thomas sov ganske dårlig i teltet. Det var ikke mykt nok, sa han. Ingrid sov ganske godt, egentlig, helt til Thomas vekte henne fordi han sov dårlig. Men morgen ble det, og humøret.... Det var helt ok :)

Nå var det full fart mot Flå, og overaskelsen som Thomas skulle få til bursdagen sin (to dager for tidlig).

Hva lager Ingrid nå?

Nå som det er ferie har jeg endelig tid til hobby igjen. Det har resultert i mer lesing, mer strikking, mer hekling og mer sying. Og jeg liker det!

Her er det nye syprosjektet mitt, som jeg har funnet oppskrift på på nettet. Gleder meg skikkelig til å få den ferdig; I've got a good feeling! klarer du å gjette hva det skal bli?Jeg har også heklet noen engler i det siste; dette er min reise-hobby nummer 1, fordi man trenger å ta med seg så lite. Strikketøy tar masse plass, men til disse englene trenger jeg kun et lite nøste og en heklenål for å hekle en hel hærskare med engler.Ooog, så har jeg kjøpt dette nydelige kjolestoffet i Oslo. Ser ikke helt klart for meg hvordan denne kjolen skal bli enda, men jeg har mange gode ideer. Det gjelder bare å sile ut de beste.Ellers strikker jeg sokker, og skal snart begynne å sy et babynest.. :)

 

Roadtrip - Hardangervidda

 

 

Thomas og Ingrid er klare for dag to av den store Roadtrip'en. Dagens etappe går fra Valle i Setesdalen til Hardangervidda. Ingen av de to har vært på Hardangervidda før, og er veldig spent på den flotte naturen de har hørt så mye om. Det endelige målet for dagen er litt uklart fordi vi skal sove i telt, men det blir det mer om i neste innlegg.

De to forlovede starter Volvoen i titida i Valle, og kjører så av sted. Ingrid prøver å lese Jane Eyre mens Thomas hører på musikk, men det ender stort sett i at hun begynner å synge med på annenhver sang (de hun liker ekstra godt) og får ikke lest så mye. Senere begynner hun å strikke i stedet. De stopper litt her og der for å ta bilder.                       

Været er litt sånn diverse. Litt regn, mye tåke, litt opphold. Og noen steder i høyden har ikke enda snøen smeltet helt. Før vi virkelig kom opp på Hardangervdda var det enormt grønt og frodig, tross det trauste været. Tåka gjorde det hele enda litt mer magisk :)

Fire bobiler på rad og rekke :)


Oppi høyden blir det mer og mer snø. (litt dårlig bilde, fordi det er tatt gjennom vindusruta på bilen)


Tåke og sol er en nydelig kombinasjon noen ganger :)

 - Og et fint bakgrunnsteppe for flere kjærestebilder


Vi kjørte langs hele Hadangerfjorden, noe som var utrolig vakkert! Og snublet plutselig innom Låtefoss. To store, flotte fosser langs veien. Vi kunne ikke annet enn å ta en bildestopp :)

'

 

 

Dette bildet er også fra Hardangerfjorden. Langs hele fjorden var det enormt mange frukttrær. Moreller og epler i lange baner! Det var nok dessværre litt for tidlig for slikt enda, så Ingrid kjøpte heller en pose med moreller på en butikk og koste seg med. Thomas holdt seg til druer.

 

På siste stigningen før Hardangervidda måtte vi ha nok en dostopp, og snublet over et museum. Vi skjønte egentlig aldri helt hva som var museet; kanskje det bare var de søte små husene i seg selv? I hvert fall gikk det ikke an å gå inn i noen av husene. Men fint var det, og vi fikk gått på do.


Her er ett av husene på museumet.

Omsider var vi på selveste Hardangervidda. Urørt, barsk natur. Ville elver og bare fjell. Og flere bilder av de to unge, forelskede.
Neste post på programmet er å finne overnatting for kvelden, for i morgen har Ingrid en stor overraskelse til Thomas!

 

Roadtrip - Valle

 

 

Målet for vår første dag på Roadtripen er Valle i Setesdalen. Vi ankommer hos Tron, Thomas sin onkel, og familien hans utpå ettermiddagen. Sola varmer godt da vi setter oss ned og blir servert lapskaus ute i det fri. Den neste som ønsker meg velkommen til Valle er katten Herkules som er over gjennomsnittet kosete. Han ble bare aldri lei! Også hadde han verdens mykeste pels også <3


Volvoen stod godt parkert i tunet på garden, Ingrid og Thomas fikk hver sin oppreide seng og eget rom, samt masse god mat og oppvartning. Vi kan i hvertfall ikke klage på servicen! Ble sittende ute i det fine været en god stund og nyte sola.

 

Etter å ha sittet ved TV'en en liten stund var det på tide å gå en liten tur rundt Valle. Det tok omtrent en halvtime, og vi fikk virkelig nyte dette herlige stedet. De stille granskogene, den koselige naboen som sitter å soler seg, de fine hestene som nettopp er blitt satt ut på beite for kvelden, de små stabbur-husene som er så utrolig søte og fine, og minner meg om gamle dager da alt var litt enklere og litt vanskeligere. Ei skikkelig koselig bygd!

Thomas og "Onkel" Tron på tur.

Gry Hege, Thomas sitt søskenbarn, ledet an på turen.Jeg måtte bare prøve å fange det merkelige forholdet mellom disse to. Hunden forfulgte katten hele tiden, og voktet på den som om det var en farlig selvmordsbomber som han ikke turte å konfrontere. Veldig morsomt, men sikkert litt irriterende for Herkules til tider.

PS: Det første bildet i dette innlegget er tatt av Thomas og viser gården vi bodde på en natt.

Roadtrip - Fra Sokndal til Valle

 

 

Roadtrip'en er i gang. Ingrid og Thomas har plassert oss i Volvoen med en bøttegrill, telt, bøker, masse godis og en dose eventyrlyst. Målet for den første dagen er å komme seg til Valle i Setesdalen. Thomas er den som står for det meste av kjøringen. Han girer, bremser og svinger utrettelig ettersom Homer Simpson sin stemme kommanderer på GPS'en.
Vi beveger oss oppover i landet. Fjellene blir høyere, stupene brattere, trærne mindre. Over Suleskaret får vi se glimt av snøflekker på fjelltoppene. Det er god temperatur, og vi tar flere små pauser. Ingrid bruker tiden i bilen fornuftig. Leser pensum, hekler engler og strikker sokker.
 

Etter suleskaret går vi nedover i landet igjen og trærne kommer tilbake. Frodig og grønt er ord som kan beskrive Valle på denne tiden av året.
 

På ettermiddagen ankommer Vovoen Valle og hjemmet til onkelen og tanten til Thomas. Vi blir godt motatt med god mat, hengivne kjæledyr og varme klemmer. Mer om oppholdet i Valle kommer i neste blogginnlegg :)

PS: Det første bildet i dette innlegget er tatt av Thomas.

Evig Kjærlighet

En dag da jeg var ute å jogget, løp jeg forbi et gammelt ektepar. De tuslet av sted hånd i hånd og så ut til å ha all tid i verden. Plutselig svingte den gråhårede mannen  ned i grøfta. Jeg så forundret på mens han klatret nedover skråningen.

Mannen kom opp fra skråningen med et smil om munnen og en blomst i hånda som han gav til kona si.

Jeg smilte med meg selv resten av joggeturen. Håper jeg får oppleve en kjærlighet og en forelskelse som varer så lenge og blir så sterk. Kjærlighet som aldri blir lei av å gjøre små, fine ting for hverandre, og som ser bort fra alle små "feil".


          
   
  Kjærligheten er tålmodig, kjærligheten er velvillig,
          den misunner ikke, skryter ikke, er ikke hovmodig.
          
   
  Kjærligheten krenker ikke, søker ikke sitt eget,
          er ikke oppfarende og gjemmer ikke på det onde.
          
   
  Den gleder seg ikke over urett,
          men har sin glede i sannheten.
          
   
  Kjærligheten utholder alt, tror alt, håper alt, tåler alt.
          
   
  Kjærligheten tar aldri slutt.

1.Kor.13.

Mislykka Grilling

Sommer er sommer, tross været. Så vi trosset naturens småhint og gikk på grilltur! Engangsgrillen ville ikke samarbeide (Ikke kjøp X-tra sin!), så pølsene ble knapt lunkne.

Men det skal ikke mer til enn å se på bildet ovenfor for å forstå at grillturen ikke ble mislykka allikevel! Kjekke folk veier opp for dårlige griller og lav temperatur. Resten av kvelden ble tilbrakt på hytta til Daniel med restene av godteriet :)


, Sokndal

Bor på Haua med mannen min, Thomas, i et oppussingsprosjekt med mye potensiale. Er 25 år. Lærer. Jeg er glad, venn med Jesus, positiv og variert. Har en drøss med hobbyer, og liker alt som er kreativt, spennende, og smaker søtt! Det skjer så mye bra i livet mitt; Masse små Mirakler som jeg vil dele med dere!

Instagram: Ingrid0123

Anbefalte Innlegg:

Arkiv

hits