juli 2012

Butterflies Flutter By

Sommerfugler som flyr omkring er virkelig noe jeg forbinder med sommeren. De fine fargene og de mange ulike typene fikk meg til å ha lyst til å samle på dem; finne alle de forskjellige typene. Men jeg har ikke hjerte til å drepe dem, så jeg tar bilder av dem i stedet! Egentlig mye gøyere :) Enkelte er flinkere enn andre til å sitte stille. Det er også noen som er ganske vanskelige å finne. Så det gjør utfordringen enda gøyere!

Så her er en del av sommerfuglsamlingen min:

 

Admiral

Aglaiaperlemorvinge

Brunflekket perlemorvinge

Dagpåfugløye


Engblåvinge (eller kanskje brun blåvinge - er litt usikker)

Engsmyger

Fløyelsringvinge

Idasblåvinge

Kjempebladmåler

Kålsommerfugl

Ligustersvermer

Neslesommerfugl

Nesleengmott

 

Oransjegullvinge

Rappringvinge

Tirilltungeblåvinge


Jeg er veldig glad i blåvingene...

Har du en favoritt?

:)

Confession: Dato og Fargetema planlegges til bryllup

Nå som vi er forlovet, så har vi jo begynt å småtenke litt på bryllup. Vi har ikke tenkt til å gifte oss før i 2014, og dermed er det litt tidlig å planlegge så enormt mye. Men jeg tenker at ting som fargetema er greit å ha i boks en stund på forhånd; så kan man se etter pynteting, og tenke lenge på utformingen av innbydelser osv... Jeg kjenner at jeg gleder meg til å planlegge tidenes bryllup for meg og Thomas. Jeg kommer bare til å gifte meg en gang i livet, og da skal det gjøres skikkelig!

Så jeg kikker sånn smått på farger og temaer, men vi har nesten egentlig bestemt oss litt. Tror jeg venter litt lenger med å avsløre hvilke farger vi tenker på...

Her er forresten et litt mer skikkelig bilde av ringene våre, tatt av Thomas;
Ta Drømmebildene

For å gjøre det litt enklere å finne frem til foto-innleggene har jeg laget denne oversikten. Klikk på linken (overskriften) for å komme til innleggene. Først kommer et fotokurs, og nedenfor finner du inspirerende foto-oppgaver som gjør deg til en mer kreativ fotograf når du føler at du har mistet inspirasjonen litt.

FOTOKURS

1. Lukkertid

Lær hva lukkertid er, og hvordan du kan bruke den til å ta klare, fine og kreative bilder.

2. Blenderåpning

Lær hva blenderåpning er, og hvordan du kan bruke den til å kontrollere lys og dybdeskarpheten i bildene dine.

3. Zoom-effekt

Få en artig effekt på bildene dine som skaper liv og stemning. Hvis bildet allerede er tatt, får du også en innføring i hvordan du kan lage effekten i redigeringsprogrammet Photoshop.

4. Komposisjon

Komposisjonen bestemmer enormt mye av kvaliteten på et bilde. Enkle tips til hvordan du kan få en god komposisjon og hvordan du kan rydde opp i bildene dine.

5. ISO

Lær hva ISO er, og hvordan den påvirker lyset og støyen i bildene dine.

6. Knivskarpe Bilder

Enkle, gode tips for å få så skarpe bilder som mulig.

 7. Fotolys

Les om hva som er det beste fotolyset, og hvordan du finner dette både inne og ute.

8. Dybde

Enkle triks for hvordan du kan skape mer dybde i bildene dine.

9. Eksponering

Lær hva eksponering (lysstyrke) er, og hvordan du kan kontrollere den med lukkertid, blenderåpning og ISO. Samt en innføring i hvordan du bruker de ulike modus (P, Tv, Av og M) på Canon EOS 450.

10. Close-up-Filter

Kom enda nermere innpå motivene du vil ta bilde av.

11. Gradient-Filter

Få en nydelig effekt på f.eks. Landskapsbilder uten redigering.
INSPIRASJONS-OPPGAVER

1. Let etter teksturer. 

2. Gå tett inntill. 

3. Lag uventede sammensetninger.

 4. Prøv ut en ny vinkling.

 5. Flytt litt på deg

6. Legg merke til trærne

7. Make the most of your motive

8. Lek med motlys

 9. Stå opp før sola. 

10. Kutt ned på motivet
Designskifte

Nå har jeg endelig somlet meg til å ordne litt på designet:) Det tar en del tid, så derfor blir det så skjelden.. Men nå har i hvert fall kalde, blåe farger blitt byttet ut med en sommerlig fersken-farge!

Gammel header:

Ny Header:

Helt ærlig: Hvilken likte du best?

BryllupsBilder (Andreas og Anne-Ruth)

Var i bryllupet til Andreas og Anne-Ruth i Juni. Har ventet med å legge ut bilder, så jeg kunne få noen av de fine Thomas har tatt (han var fotograten i bryllupet). Det siste bildet er tatt av Thomas.

Temaet var hentet fra Korea, siden bruden opprinnelig kommer derfra, og det var pyntet med rødt de fleste steder. Bruden hadde også en egen rød aftenkjole som hun brukte på kvelden. Til og med en del av kakene fulgte tema...


Jeg likte virkelig den brudebuketten! Genial idè!

Sommerfuglenga (bildedryss!)

Sommerfugler er noen helt fortryllende vakre dyr, etter min mening. Jeg har de siste årene samlet på bilder av sommerfugler (som jeg tar selv). Er en veldig gøy hobby, egentlig! Så da vi i går gikk en topptur og snublet over DEN blomsterenga full av sommerfugler, ble jeg ganske fornøyd. Knall oransje, gnistrende blå, kritthvite og mystisk svarte... De er nydelige, rett og slett!Tror jeg fikk et par nye til samlinga også.. Her er noen av bildene jeg tok på turen:

 

To søte blåvinger

En annen type blåvinge...

Og en svart og hvit sommefugl jeg ikke har funnet navnet på enda (noen som vet?)

 

I tillegg til alle de fargesprakende, fine dyrene var det også andre skapninger i skogen. Pappa utnyttet muligheten til å vise oss dette fantastiske maur-trikset som alltid høster beundring og skrekkblandet fryd fra "oss ungene."

 

Og i tillegg var det en god del firfisler i steinura hvor vi valgte å ha matpausen vår. Jeg synes de er facinerende!

 

Og når vi ikke fant masse fine smådyr, koste vi oss med store mengder Markjordbær. Herlig! :D

 

 

Vi fyrte opp stormkjøkkenet og pappa snekret sammen kaffe, nudler, supper og kakao til alle som ville ha.

 

 

Til slutt et bilde av pappa, Thomas og Lillebror Anders.God Tur!

Roadtrip i Europa (2 av 2)

Nå har jeg omsider fått Thomas sin halvdel av bilder fra Roadtrippen vår i Europa. Hvis du vil lese del 1 av innlegget, så finner du det <Her>

Hvis ikke du gidder det får du en kort oppsummering: Jeg og Thomas har nettopp blitt forlovet. Vi er på besøk hos Miriam og Johnny Pettersen i Tyskland, og bestemmer oss for å ta oss en kjøretur nedover i Europa. Etter en natt i Frankrike er vi tilbake i Tyskland med bilfronten vendt østover:

 

 Vi tok en liten frokoststopp ved Rhinen, som lå på grensa mellom Tyskland og Frankrike. Deretter var det klampen i bånn mot Sveits...

 

På veien dit klarte vi å forville oss inn i München sentrum. Så mye for å følge GPS'ens instrukser. Der ble vi en stund på grunn av all trafikken, men vi stoppet ikke.

 


Vi kjørte igjennom området Schwarzwald, som besår av fine skoger, hus i tre og flotte jorder med kuer på. Stoppet i denne søte lille landsbyen jeg ikke husker navnet på, og tok noen bilder. Her levde de tydeligvis av å selge klokker og ur med blandt annet fugler som kom hoppende ut hver time.

 

Også Sveits suste vi forbi etter litt trøbbel på grensa. Det viste seg at vi måtte betale en god del for å få kjøre på Autobahnen. Menmen, ikke noe vits å gråte over gamle penger, så vi betalte, og kjørte av sted. Sveits var også nydelig med høye alpe-fjell som forsvant i skyene, lange grønne sletter med søte små hytte-aktige hus, litt skog og mye tåke (i hvert fall denne dagen). Vi tok oss ikke så mye tid til å nyte Sveits, fordi målet vårt var et noe mindre land:Liechtenstein! Ingen av oss fire hadde noen gang vert i Liechtenstein, og da måtte det bare prøves! Vi var i hovedstaden, Vaduce. Vaduce var en by som var enormt nydelig. Brostein overalt, og ikke et korn med søppel på gatene. Du kunne fint se at de hadde penger! Men mindre hovedstad har jeg heller ikke sett... Grunnet de høye prisene nødet vi oss til å såvidt kjøpe et postkort her. Handlingen var nok bedre å få gjort i Tyskland! Liechtenstein var forresten også Miriam sitt land nr. 50. Jeg har vert i 19 land nå...Etter Liechtenstein kjørte vi gjennom Østerrike og tilbake til Augsburg i Tyskland,  hvor vi koste oss i noen dager til i huset til Miriam og Johnny.

En flott tur med mye gøy å se på! Utrolig spennende å bare kjøre av sted sånn som det.

Min neste investering (PS CS6)

Helt siden jeg sluttet på Videregående har jeg hatt lyst til å kjøpe meg en anstendig versjon av PhotoShop. På videregående var det gratis siden jeg gikk formgivningslinja, men dessværre fikk jeg ikke beholde det. Nå har jeg PS Elements, som fulgte med pc'en jeg kjøpte etter VGS, men etter å være vandt med Photoshop CS3 er liksom ikke Elements noe tess...

Jeg er i mot ulovlig nedlasting (det er jo omtrent det samme som å stjele!), så derfor har det dratt ut ganske lenge å skaffe seg en skikkelig versjon. Nå tildags koster jo den nyeste versjonen(CS6) nesten 6 000kr! Det er nesten kriminelt.

 

Men det finnes råd!

Om du er student, meld deg inn i Studentkortet.no, og få 80% rabatt på adobe-produkter! Det vil si at jeg kan få Photoshop CS6 for den overkommelige sum av 1 511kr. Ikke noe å klage på! (Bildet til høyre er lånt fra Adobe. Klikk på bildet for å komme direkte til rabatten på studentkortet.no)

Jeg gleder meg skikkelig til å få den nye versjonen, og til å redigere litt flere bilder. Det blir kanskje ikke de første dagene, men jeg har følelsen av at det virkelig nermer seg nå! Da skal jeg igjen lage spennende bilder og flotte designer. (tror forresten kanskje jeg lager et nytt design til bloggen snart. Det er i hvet fall på tide!)

Her er noen av bildene jeg har laget tidligere i Photoshop. (ikke døm dem for strengt; alle er veldig gamle)

 

Dette første bildet er en tegneseriefigur jeg tegnet av en venninne av meg; Ida. (stakkar, hun har visst ikke fått øyevipper enda...)

 

Et bilde av meg selv som jeg eksperimenterte litt med. Synes det ble ganske stilig.

 


Et av de første eksperimentelle bildene mine. Fikk til det jeg prøvde på, og var veldig stolt av meg selv (den gangen). Nå ser jeg imidlertid at det er ganske klønete gjort...

 

Thomas og Jeg i et glass. Søtt ;)

Min munn og bestefar sin munn litt blandet. Er faktisk enda nokså fornøyd med dette bildet!


Hva synes du?

Hvilket bilde likte du best?

Fjelltur og bilproblemer

Har nå vert i fjellet, på hytta til pappa i et par dager. Første dagen skulle vi gå en topptur, så vi pakket med mat og snacks i sekken og fjellsko på beina. Da vi nærmet oss det stedet vi skulle begynne å gå fra ble veien nokså ugjevn. Plutselig kom et skikkelig smell; en stein hadde dunket oppunder bilen. Vi senket farten litt, men etter hundre meter begynte det å pipe. Sammen med oljelampen lyste et stort rødt stopp-lys på dashbordet. Vi hadde ikke noe annet valg enn å stoppe, langt oppi fjellet.

 

Da så vi et gyllent spor etter bilen; hele oljen hadde rent ut.Vi ble stående der en stund mens vi ventet på hjelp. Naboen til pappa (som har hytte rett ved siden av vår) kom for å hente oss. Vi fikk så til slutt tauet bilen tilbake.

 

Det ble ikke noen topp-turer mens vi var på fjellet, men vi gikk en liten tur ned til et vann som heter Holetjern, Anders, Pappa, Solvår og jeg. Skikkelig koselig sti som går gjennom tett granskog og myr. Jeg liker så godt skogen!

Murull er en viktig del av myra ned mot Holetjern


Det er også Multen. Slik ser altså blomsten på multen ut før det kommer bær. Det hadde faktisk kommet noen kart enkelte steder også, men jeg så ingen modne multer.

Og her er utsikten mot Holetjern. Nydelig!
Et knippe FavorittFilmer

 

Jeg er absolutt ikke en filmperson. Foretrekker stort sett bøker, og ser omtrent aldri film alene (bare sammen med venner, for det sosiale). Det er egentlig skjelden jeg liker filmer spesielt godt; vanligvis er det bare tidsfordriv. Men noen ganger kommer jeg over en film som blir sittende som en favoritt. Slike filmer jeg kan se mange ganger uten å bli lei. Jeg har nok utrolig dårlig (eller spesiell) sans for humor, for filmhumor treffer skjelden. Derfor er det ofte de triste filmene jeg faller for. I dette innlegget har jeg skrevet litt om flere av mine favoritt-filmer, som jeg har likt så godt at jeg kan se dem mange ganger.

 

 

Forrest Gump

Dette er en film fylt av humor, sorg, og en historie litt utenom det vanlige. Noe av det jeg liker så godt, er nok hvordan vi kommer skikkelig tett innpå hovedpersonen Forrest, som ikke er fullt så smart som alle andre. En utrolig innholdsrik og bra film jeg ikke kommer til å vokse fra.

 

 

 

Of Mice and Men

Denne filmen er på en måte litt i samme kategori som Forrest Gump. Hovedpersonen (til høyre i bildet) er ikke så sosialt intelligent. Han er større enn de fleste, og kjenner ikke sin egen styrke. Sammen med kameraten sin får han meg til å le, føle medynk, og gråte. Rørende og veldig bra film!

 

 

 

 

The Bridge to Terabithia

Dette er vel egentlig en barnefilm, men jeg elsker den, rett og slett. Den har en god dose fantasi og latter, blandet med alvor og livets realiteter. Det viktigste budskapet er å beholde litt fantasi, undring og livsglede på tross av vanskene og den hard virkeligheten rundt oss. Den rører meg enormt; en av de få filmene som har fått meg til å gråte.

 

 

 

Grease

Kongen over musikaler for min del! Den gammeldagse stilen gjør det hele enda morsommere, og med DE fantastiske sangene blir jeg bare aldri lei denne filmen. Herlig, livlig og morsom. Jeg kan bare ikke la være å synge med... "For Greased Lightning-- Go-go--go-go-go-go-go!"

 

 

 

 

Fireproof

Min favoritt-kjærlighetsfilm! Den handler i utgangspunktet om ekteskapsproblemer. Med en kristen vinkling ser vi hvordan Caleb og Catherine prøver å overvinne de store murene som har sneket seg i mellom dem etter noen år sammen. Nokså realistisk, romantisk, spennende og rett og slett en vinner!

 

 

 

 

My Sisters Keeper

En enormt trist film som lett lokker frem tårene. Samtidig har den ingredienser som latter, lykke, kjærlighet og en stor overraskelse i retten. Kate er dødssyk av kreft, og for å redde henne, får foreldrene nok en barn som blir "designet" i et prøverør. Slik kommer Anna til verden; som sin søsters private "medisinskap," hvor hun kan få blod, beinmarg og andre ting Kate trenger. Hvor skal grensen gå, og når er egentlig Anna gammel nok til å få bestemme over sin egen kropp?

 

 

 

Pirates of the Caribbean

Alle Pirates of the Caribbean-filmene er blandt mine favoritter. Humoren er helt topp og spenningen er der hele tiden. Det beste er vel de forskjellige utrykkene til "Captain Jack Sparrow" som jeg aldri blir lei av. Filmene blir egentlig bare bedre og bedre, noe som er skjelden. "Yo-ho, yo-ho, a pirates life for me"

 

 

 

 

Avatar

Til slutt tok jeg også med Avatar. Jeg liker filmen så godt, for det første på grunn av den flotte naturen, og alle de nydelige bildene (jeg er litt svak for sånt), og for det andre liker jeg at dette er så aktuelt nå også: Hvordan noen mennesker grabber til seg uten tanke på hva eller hvem de skader. Hvordan noen føler seg overlegne andre. Det er så viktig at ikke jakten etter rikdom går ut over andre levende vesener, slik vi mennesker ofte kan ha en tendens til å glemme...
Er noen av disse filmene blandt dine favoritter også?

Noen andre du ville anbefalt meg å se?

 

ps. Ingen av bildene i dette innlegget er tatt av meg. Klikk på bildet for å komme til kilden.

Take a walk and take a closer look at the trees

Dette var "dagens utfordring" for meg for noen dager siden. Å ta meg en spasertur, og legge spesielt merke til trærne rundt meg. Så da tok jeg kamera fatt, og gjorde som utfordingen sa, en tidlig morgen. Liker virkelig sånne utfordringer, som får oss til å se litt på hva som egentlig er rundt oss, og forhåpentligvis å sette mer pris på omgivelsene.Har brukt objektivet jeg låner av Thomas. Sigma 17-70mm, F2,8-F4,5. Digger det!Jeg får en slik daglig utfordring (gratis) på mail hver dag. Hvis du har lyst til å se litt hva slags utfordringer du kan få, eller bare bli med med en gang, kan du klikke på linken: Daily Challenge. Du får utfordringer på alt fra spisevaner, trening, positiv tenkning og alt mulig, der målet er å øke livskvaliteten. Det er helt gratis, veldig morro, og ingen tvang. Jo flere utfordringer som løses, jo mer poeng får du. Legg meg gjerne til som venn hvis du blir med:)

 

Det hadde også vert morro hvis du tar utfordringen, tar noen bilder av trær, og legger dem ut på bloggen din. Si ifra i så fall: kjekt å se andre måter å gjøre det på!

Praktiserende mattelærer i ferien

Egentlig er det ferie, men siden broren min sliter litt med matematikken, og jeg skal bli (matte)lærer, har vi blitt enige om å gjøre en times matematikk-jobbing hver dag. Vi er begge egentlig litt motvillige i begynnelsen, men det er egentlig greit når man bare har kommet i gang. Hva gir vel mer spenning til ferien enn litt Pythagoras og Algebra?

Resten av ferietiden bruker jeg til å lese Harry Potter-bøkene om igjen (har kommet til nr. 5 nå), sy kjole, hekle ruter og annet morro. I går hadde jeg også årets første ridetur. Det føltes godt å sitte i salen igjen! Skulle bare ønske jeg kunne gjøre det oftere, så jeg slapp unna den fæle følelsen i rumpa dagen etterpå.... Det ble mest skritting og litt trav. Har ingen planer om å gjøre den tabben jeg gjorde i påsken; falle av og forstue foten på årets første ridetur. Du kan si at det satte en demper på den påskeferien, og egentlig all fysisk aktivitet fram til sommeren.

Men nå som den første turen er vel overstått gleder jeg meg stort til å prøve å galloppere igjen snart!

Bildet er tatt i fjord. Jeg er skikkelig slapp med å ta bilder nå! Håper det bedrer seg snart!


Søtinger

Da jeg kom inn på rommet mitt møtte dette skjønne synet meg. En i hver ende av senga. Tok bildene for en stund siden, og måtte bare dele dem:)

Chessie, som vanlig i den nederste enden av senga


Og Thomas hadde krøllet seg sammen i topp-endenSkjønnhetstips til alle!

Vi vil vel alle bli litt vakrere enn vi er?

Jeg snublet nettopp over noen herlige skjønnhetstips på bloggen Letterfromdad. Brukte dem som inspirasjon til dette innlegget. Noen av tipsene har jeg funnet på selv, andre har jeg bare endret litt på. I tillegg fant jeg noen relaterte bibelvers til de fleste punktene (klikk på verset for å åpne det på bibelen.no)
TIPS
1. For fine lepper, si noe hyggelig til alle du treffer. Sal 45.3.

2. For vakre øyne, se etter det beste i mennesker. Fork.12.10.

3. For å miste vekt, gi slipp på alle byrder som stress, hat, sinne, selvgodhet, bekymringer og behovet for å kontrollere andre. Matt.11.28-30

4. For gode ører, lytt til Guds ord. La det du hører få forandre deg. Jak.1.22.

5. For bra kroppsholdning, gå med selvtillit, siden du vet at du er elsket! Jes 43.4.

6. For sterke armer, klem minst tre personer i døgnet.

7. For sterke bein, gå stolt for det du tror på. Streb mot å nå målene dine. Kor.9.24-27

7. For et rent hjerte, tilgi deg selv og andre. Vis medfølelse og kjærlighet. Ef.4.32.

8. For fine klær, ta på deg Guds rustning. Den styrker deg til alt som kommer imot deg i dette livet. Ef.6.10-20

9. For et vakkert indre, vis først og fremst kjærliget mot alle. Da kommer alt det andre av seg selv. 1.kor.13.13 og Matt 22.36-40

 

Gjør disse tingene til en vane, så blir du garantert vakrere!

Kjolen jeg syr

 

Nå har jeg endelig somlet meg til å ta bilde av kjolen jeg syr. Jeg er virkelig gira på dette prosjektet, og håper virkelig at den blir så bra som jeg ser for meg...

Under ser du bilde av de første skissene av kjolen. Stroppene skal ikke være i kryss, og skjørtet ble litt annerledes enn jeg klarte å tegne, men ellers går det meste etter planen.

 

Til nå har jeg nesten laget ferdig skjørtet, har klippet til (og begynt å sy) toppen, men mangler beltet. Det er imidlertid ikke så mye arbeid. Den største utfordringen er nok å få toppen til å passe godt, og se bra ut. Men jeg skal klare det! Slik ser kjolen ut til nå:Siden jeg ikke har med meg symaskinen spørs det vel om jeg blir ferdig før jeg reiser hjem igjen. Så imens har jeg begynt på et lite hekleprosjekt. Er ganske sikker på at det kommer til å bli noe veldig flott, er bare ikke helt sikker på hva enda.... Kanskje jeg slår til med en hekle-kjole?

Eller hva tror du?

 

Morgenjoggeturer (og hvordan bli litt sunnere uten dem)

Trening er ikke akkurat min sterkeste side. Det kan faktisk diskuteres om trening i det hele tatt er en av mine sider. Men i dag gjorde jeg det altså. Jeg jogget ut klokken halv syv om morgenen, før frokost, i den herlige, friske morgenlufta. Sola skinte på huden og fuglene kvitret i håret (eller noe i den duren) mens jeg jogget av sted i mitt eget rolige tempo.

Jeg tok en runde i den nydelige skogen som omgir stedet hvor pappa bor (siden jeg for tiden befinner meg på ferie hos pappa). Hele turen var egentlig ganske flott. Jeg ble litt ekstra tungpustet av gressallergien, men det gikk greit.

 

 

Den store straffen kom etterpå. Torturen vi alle må igjennom for å komme i form ville nok gi meg en lærepenge, siden jeg hadde kost meg så på turen. For da jeg var ferdig i dusjen, var jeg full av blemmer fra ankelen til langt oppå låret. (memo: Ikke jogg i høyt gress med gressallergi og shorts) Det så omtrent ganske nøyaktig ut som om jeg hadde jogget i en eng av brennesler. Det føltes nesten så ille også.

Heldigvis forsvant blemmene (og den verste nysingen) etter en liten time inne i huset.

En annen ting som var litt interessant med morgenjoggeturen min var at jeg traff en elg. For meg som er sørvest-lending er ikke dette hverdagskost. Jeg er i tillegg ganske glad i ville dyr, spesielt i å prøve å ta bilder av dem. Denne gangen var jeg dessværre ikke heldig nok til å få et godt bilde, men for å illustrere (i tilfelle ikke alle har sett en elg) legger jeg ut et bilde av en elg jeg tok bilde av i fjord, på den samme runden. Egentlig ganske likt. I dag var den bare litt mer i mørke, litt mindre stillestånde, og litt mer vendt med rumpa mot meg.


 

HVORDAN BLI LITT SUNNERE

Men det jeg også tenkte å nevne, når jeg har dristet meg til å ha en meget trenings-relatert overskrift, var å fortelle hvordan jeg prøver å bli sunnere. Du skjønner, jeg har veldig lyst til å være sporty og sunn og sånt. Jeg får det bare ikke helt til. Men som den pliktoppfyllende jenta jeg er, har jeg ofte et prosjekt på gang for å klare å bli litt sunnere. Jeg sier støtt og ofte at nå har jeg begynt et nytt og sunnere liv. Helt sant! Mange ser ut til å tro at det betyr det samme som å begynne et nytt og sunt liv. Det er absolutt ikke noe for meg. Det er nok mer for viderekommende sunnhetsfreaker.

I den forrige sunnhets-dealen min (med meg selv) hadde jeg to hovedmål. 1: Spise mindre sjokolade og drikke mindre brus. 2: Spise mer frukt og grønnsaker. Jeg har definitivt blitt flinkere til det siste målet, men det første mangler enda litt finpussing (på sjokoladedelen).

Nå er hovedfokuset mitt: 1: Spise mindre sjokolade. 2: Trene litt mer. Måten jeg løser dette på er at jeg lager regler for meg selv. Jeg sier til meg selv at "nå skal jeg ikke ha noe mer sjokolade," og hver gang handa mi strekker seg etter sjokoladeboksen, eller tankene flyr mot melkesjokoladen som jeg vet ligger på rommet, så straffer jeg meg selv. En straff kan være å ta 30 situps, eller å stå planken så lenge jeg klarer. Da får jeg automatisk inn treningsdelen også, pluss at jeg får tankene litt bort i fra sjokoladen. Forhåpentligvis kan dette funke... Det har i hvert fall hjulpet meg noen ganger til nå!

 

La med enda et nydelig bilde fra morgen-jogge-turen min :)

Å bære tungt

Leste nylig et kjempebra innlegg på bloggen hjertespor, en av mine favoritt-blogger. Synes det var så bra observert, og bra skrevet at jeg spurte om lov til å dele det her på bloggen. 


 

Å bære tungt


Vi ruslet av gårde på butikken, jenta mi og jeg. Skulle kjøpe bakervarer og litt frukt å kose oss med.
Da vi skulle hjem hadde mamman selvsagt handlet mer enn planen, og det var to nokså tunge poser å bære. Hjelpsom som hun er, ville snuppa bære en pose som rommet boller, epler og en stor melon.

Så ruslet vi sakte hjemover igjen, hånd i hånd.
Flere ganger spurte jeg henne om hun var sikker på at hun orket bære på dette. Jada, det orket hun - "jeg er jo så sterk, mamma!" Så gikk hun der og smilte, stolt over å hjelpe mamman sin med å bære.

Etter et par hundre meter slakker hun på farten og nærmest sleper posen etter seg. Hun kikket opp på meg og sa "jeg er så sliten nå, mamma! Kan du ikke bære meg?". Jeg hadde selv en tung pose å bære, men skimtet huset rett der foran, så jeg løftet henne opp og lot henne klamre seg fast til meg. Hun tviholdt fortsatt på posen sin, og vi fortsatte den lille veien hjem.
Da vi kom hjem satt jeg henne ned på trappen foran døren. Hun vendte seg da mot meg med et eneste stort smil og sa "jeg sa jo at jeg klarte å bære posen hele veien hjem, mamma!"

Jeg måtte bare le, og som vanlig får barna meg til å se ting i perspektiv. Min lille godjente hadde akkurat fått meg til å tenke på hvordan det er for oss når vi gjennomgår vanskeligheter i livet. Når verden roper hardt i mot oss "dette takler du fint alene" eller "kom deg over det" - da rekker Gud ut sine armer og sier: "Kom til meg du som strever. Jeg vil bære byrdene dine..."
Og når vi er kommet oss gjennom, kan vi glede oss og si "jeg klarte det!" - og da smiler Gud.

For Han vet jo hvem det var som faktisk ga oss styrke og kraft til å bære det tunge.

                                                                 Klem,

post signature
Jeg liker virkelig innleggene til Spirea. Hvis du ikke har vert innom bloggen hennes, så anbefaler jeg en tur..

Forgive and forget

Har du noen venner som du ikke snakker med lenger? Kanskje er det dype sår i familien som gjør at du ikke har kontakt med noen lenger. Å tilgi når noen har gjort noe skikkelig galt mot deg er noe av det vanskeligste man kan gjøre.

 

Hvorfor tilgi?

 Jeg kjenner at selv små ting, som at Thomas har tatt et valg uten å snakke med meg først, kan være vanskelig å tilgi (spesielt med en gang). Jeg blir sint og irritert, og jeg har lyst til at han skal merke det. Men bibelen sier at vi skal tilgi med en gang.

Nøyaktig hvorfor jeg skal tilgi hele tiden, er vanskelig for meg å skjønne. Men jeg tror det er like mye for min egen del, som dem jeg tilgir. Å holde noe imot noen over lang tid sliter på deg selv. En annen grunn er at vi har blitt tilgitt først. Hvis du er frelst, så har du blitt tilgitt for hver eneste dum ting du har sagt eller gjort. Hvem er du da som lar være å tilgi  andre? Jeg føler at jeg må gå litt mer inn på hva det egentlig betyr å tilgi, men først en veldig god grunn, rett fra Bibelen:

"Men dersom dere ikke tilgir menneskene, skal heller ikke deres Far tilgi de misgjerningene dere har gjort." Matt.6.15.

 

 


Hva betyr det å tilgi?

 Å tilgi alle, innbærer også å tilgi folk som Anders Behring Breivik. Hvordan kan vi bare glemme det han har gjort? Men slik jeg ser det, så er ikke tilgivelse å glemme det noen har gjort. Det handler ikke om at du må stole på dem igjen, eller late som om det ikke har skjedd. Tilgivelse er å si: "Jeg skal ikke lenger holde fast på det gale du har gjort, og bruke det imot deg." Det er å overlate dommerjobben til Gud.

 

Det er ofte lett å tenke at den jeg tilgir "slipper lettvindt unna," men fakta er at de oftest vet hva galt de har gjort. Når jeg er så stor og tilgir dem, skyller de meg noe. Det er absolutt ikke noen god følelse for dem, når de kanskje ikke en gang har bedt om tilgivelse. Her kan du lese noen bibelvers om hva som skjer når du behandler fiendene dine bedre enn de fortjener: Sal.Ord. 25.21-22. Du samler faktisk glødende kull på hodene deres! (ofte i form av dårlig samvittighet, men det kan også være andre ting) Men dersom de først har bedt om tilgivelse for noe, kan jeg stort sett stole på at de ikke vil gjøre det igjen med det første, fordi en må angre ganske mye før man tar skrittet å ber om tilgivelse. Det er et stort, tungt skritt. 


 


Det er ikke enkelt å si "jeg tilgir deg." Men jeg tror det første skrittet er å innse at det er det riktige å gjøre, og så får man øve seg opp på småting (som irritasjonsmomenter i hverdagen, eller at noen kom sent til en avtale)

 

Bildene i dette innlegget inneholder noen gode sitater jeg fant. Du finner disse og flere sitater om tilgivelse >Her<Love Summer

Bær, varme, dyr, venner, bading, grilling, solslikking, lesing og god tid.

Sommeren er virkelig toppen!Noen bilder fra sist sommerferie hos pappa. I dag reiser jeg dit igjen!

Haste-innlegg

I dag bærer det på bytur, og i morgen skal jeg reise til østlandet! Hvordan få tid til alt? Pakkingen må nok mest sannsynlig skje i natt eller i morgen tidlig..

Tenk at jeg er forlovet!!

Håper jeg får tid til å sy litt mer på kjolen min før jeg reiser.. Det er så gøy å se den ta form!

Bildet er tatt fra flyet på vei ned mot Sola:)
Sying, Tidskapsler og annen morro

I går var det forening, og jeg kom igang med den nye kjolen jeg skal sy. En rød finkjole som muligens blir den jeg skal ha på meg på julaften... Og da jeg våknet i dag tidlig var jeg så gira at jeg begynte å sy nesten med en gang. Nå er jeg omtrent ferdig med skjørtet,  og har klippet ut det som skal bli overdelen. Sitter litt fast, så jeg tok meg en pause. Jeg har virkelig skjønt at sying er en stor del tenking og valg. Gleder meg masse til å bli ferdig, i hvert fall!

Ellers leser jeg mye, og koser meg mye. I ettermiddag skal jeg og en god gjeng med venner åpne en tidskapsel som vi laget i fjord, samt å skrive et nytt brev som skal åpnes igjen om et år. Veldig morro! Og jeg tror at en del av "spådommene" vi skrev ned for et år siden har skjedd nå.

Jeg nyter virkelig å ha ferie til det fulle, selv om været ikke er helt topp. Så lenge jeg har de gode vennene og kjæresten min her hjemme, så kan finværet komme til Østlandet over helga :)

Bildet er av en av de største fiskene i dammen vår ;)


Love Hollidays

Herlig å være hjemme igjen. Jeg elsker å reise nye steder, men jeg liker jammen godt å være hjemme også! Jeg koser meg med venner og kjæreste, bøker, bading, smårydding og livet forøvrig. Jobbing utsetter jeg hele tiden. (men det snakker vi ikke om)

Har blitt helt hekta på å lese nå når jeg har hatt en del fritid, så jeg har lest halve forsoningen-serien av Karen Kingsbyry, og har startet (en gang til) på hele Harry Potter-serien på engelsk som jeg nettopp fikk i posten. Er snart ferdig med 2. boka (og det sier litt når jeg begynte i går) Lykke :)

 
Livet er herlig om sommeren!

Featuring: Monica, Charlotte og Thomas (som tar bildet)


Nå skal jeg nyte livet omtrent som dette i noen dager til her hjemme før jeg skal reise til pappa på østlandet på søndag. Da kan det tenkes at jeg kanskje blogger litt mere også: fint for dere som sitter hjemme med dårlig vær og har så lite å gjøre at min blogg blir interessant..

Roadtrip i Europa (1 av 2)

Mens vi var hos Miriam og Johnny i Tyskland, og jeg nettopp hadde blitt forlovet, ja, så så vi vårt snitt til en biltur nedover i Europa. Den eneste planen jeg var litt lei meg for at vi ikke fulgte, var å reise til Italia. Men det kostet rett og slett mer penger og tid enn vi ville betale. Derfor begynte turen med at vi siktet på Freiburg i Tyskland. På veien kjørte vi igjennom Schwarzwald (=den svarte skogen), og stoppen litt i Badenbaden. Jeg forteller heller mer om schwarzwald senere. I Freiburg var vi innom på en iskafe, hvor vi spiste spaghettiformet is, belgisk vaffel og smeltet sjokolade. Vi var også på Starbucks, og i flotte byggverk som denne kirken.

Freiburg, Munster.

 

Vi gikk i de flotte gatene, og så på de flotte folkene. Noe som utmerker seg i tysklands gater er:

1: Apoteker, 2: Iskafeer, 3: Bakerier

De er overalt!

 

En annen ting som var gøy med Freiburg var denne gjengen med gatemusikanter som underholdt oss mens vi satt på iskafeen. De sang av hjertens lyst, og mikrofoner hverken hadde eller trengte de. Det gøyeste var imidlertid å se på dama til høyre i bildet som sikkert kompenserte for sin manglende sangstemme med å danse mer eller mindre rytmisk frem og tilbake der hun stod.

 

For ikke å nevne at denne byen virkelig setter pris på MacDonalds, og lar dem komme til sin rett i dette flotte huset:

Freiburg, Martinstor

 

 

 

 

Så litt utpå ettermiddagen krysset vi grensa til Frankrike, og slo leir i byen Neuf-Brisach. Den ligger rett med Rhinen og ser ut som en stjerne ovenfra. Det var visst veldig praktisk med den tykke muren under krigen. Vi tok en liten tur i den lille byen, men endte opp litt utenfor bymuren, for der var det mye finere. På kartet under gikk vi ut på venstresiden, der det er en bro.>Dette bildet er lånt herfra<

 


Når vi gikk over broen (se bildet under) ble vi helt overasket over hvor fint det var! Grønt gress overalt. Nydelige blomsterampler og store, grønne trær. For min del er dette mye koseligere enn en middels fin småby... Så jeg og Thomas tok oss en liten utforskningstur langs muren. Fant masse spennende, og fikk lese litt greier (som vi ikke skjønte så godt fordi det stod på tysk) om byens historie.

 

Når vi gikk gjennom muren, for å komme ut eller inn av byen kunne vi at det hadde vert fengselceller inne i muren. (Dette ble forresten bekreftet av de tysk-språklige turist-plakatene.) Jeg fant en lang grotte inn i muren som var åpen, og jeg kunne ikke la være å utforske. Så jeg tok mobillyset fatt, og klatret nedover en bratt skåning inn i det mørkeste mørke. Da jeg kom til bunnen, kunne jeg ikke lenger se Miriam på toppen. Guttene hadde gått videre. Jeg så rundt hjørnet nede i hullet (til venstre på bidet under) og så at gangen fortsatte noen få meter til. Den var fylt med søppel, og ledet inn til et større rom nede i muren. Men i det øyeblikket fikk jeg litt panikk. "Tenk om det var noen der!" For eksempel de som hadde kastet alle de tomme ølflaskene.. Så da kom jeg meg opp så fort som svint, og ristet av meg spindelvevet på toppen.

 

 

Etter litt kvalitets-utforskning var det på tide med noe mat.Vi gikk på en lokal kebab-sjappe hvor ingen kunne verken tysk eller norsk eller engelsk. Men de kunne i hvertfall tyrkisk og fransk! Og til tross språkvanskene klarte vi å bestille kebab til alle, og til og med Chillikrydder til Miriam (selv om det tok mye tid og forståelse). Her er guttenes mening om Frankrike så langt:

 

Så derfor gikk vi tilbake til hotellet igjen.

Neste morgen ville vi ikke spise frokost i Frankrike en gang (Det skal sies at jeg likte det, tross språkvanskene), men vi spiste i Tyskland, rett over Rhinen. Der spiste jeg tidenes Måltid! Fransk Croissant med sjokolade, Tysk Brezel og en mini-pizza, for ikke å glemme ferskpresset juice. Alt for omtrent en 50-lapp. Bakri i Tyskland er digg! Guttene var også litt mer fornøyde i dag.

 

Så var vi klar for en ny dag med reising, men det har jeg bestemt meg for å ta i et eget innlegg. Både fordi dette ble så langt, og fordi jeg ikke har fått alle bildene enda, og da blir det ikke like morro. Jeg kan røpe at vi i løpet av neste dag var innom Sveits, Liechtenstein, Østerrike og Tyskland. Så: vent i spenning!


Forlovelseringene våre

Selv om forlovelseringene våre ikke passet, kan jeg ikke la være å vise dem! Vi har valgt å kjøpe gifteringene med en gang, i stedet for å først ha en forlovelsering, og deretter nye ringer. Den ene grunnen er at jeg tenker at man heller kan bruke litt penger på de skikkelige ringene, og den andre grunnen er at det er greit at vi begge har ring, også når vi er forlovet. Hvorfor skal liksom bare jenta ha forlovelsering?

Ringene er i både gult og hvitt gull, med litt skått mønster på. Jeg elsker dem! Nå gleder jeg meg bare til vi får dem tilbake i riktig størrelse! (dessværre kunne det ta nokså lang tid nå, siden det er ferie..)

 

Vårlig Photoshoot

Det har skjedd så ekstremt masse i det siste, så jeg ligger langt bak med bloggingen. Men det kommer etterhvert. Nå er jeg hjemme fra Tyskland igjen etter en fantastisk tur. Høyepunktene var: Forlovelse, Roadtrip, og en knall rødfarge som angrep kroppen min etterhvert. Nå er jeg brun <3

Om en uke reiser jeg på ferie igjen, til pappa. Det blir utrolig herlig, og jeg gleder meg masse. Nå mens jeg er hjemme skal jeg prøve å få til blandt annet: En forening, jobbing, masse venner og så må jeg pakke ut snart... Her har dere noen skjønne bilder vi tok en gang i mai... De er tatt av den snille kjæresten min :)På bildene: Cathrine, Maimona, Yvonne og meg.

Forlovelse i Tyskland

Nå har det skjedd. Jeg har blitt forlovet! Det er så stort og enormt at jeg ikke helt klarer å forstå alt på en gang. Men det er så bra! Nå kan jeg begynne å tenke på brudekjole og invitasjoner og bryllupstale. Ikke det at vi skal gifte oss i neste uke, eller noe. Men for meg er dette starten på et løp der målet er å gifte seg.Vi har ikke bestemt datoen enda, men det kommer nok etterhvert...

Wow! Dele livet sammen. Det blir så herlig å dele livet sammen med en som kjenner meg så godt. En jeg trives sammen med, og som utfyller meg. Vi har selvsagt våre utfordringer, men vi passer så godt i sammen på så mange områder. Vi har valgt å gifte oss. Valgt å love at dette skal vare for alltid. Valgt å elske hverandre. Det går mer og mer opp for meg. Men denne forvirrede bablingen kunne fortsatt en evighet. Nå skal jeg heller fortelle hvordan han fridde:

Historien

 Vi befinner oss i Tyskland, hos et vennepar: Miriam og Johnny. vi skulle på en liten utflukt til et slags landemerke som hetter Maria Vesperbild, eller Mariagrotten. Det er et hellig sted for katolikker, men også et interessant syn for turister. For å beskrive location: Det er en mektig skog med høye, nydelige trær, og det første du ser er massevis av lys i mange farger. I tillegg til lyskasterne som er satt opp rundt omkring, kommer hundrevis av valfartere hver dag og tenner lys for Maria. Røde lys, hvite lys, lys med bilder på, lys med tekst på. Selv om vi ikke akkurat støtter Mariatilbedelsen, var det et nydelig sted. Og ganske romantisk også, siden vi var der når det var mørkt.Så vi hoppet litt rundt i lys-skogen og tok bilder. Så ble vi enige om at vi måtte ta noen bilder av meg og Thomas sammen. Vi stilte oss opp, og Miriam prøvde å finne ut av kamera. Etter at vi hadde tatt noen bilder, tok plutselig Thomas hånda mi. Han stirret meg inn i øynene, og jeg skjønte at nå skjedde det. Han sa masse fine ting, og fiklet han med noe i jakkelommen. Han fikk ut en rød boks, og gikk ned på kne. "Vil du dele resten av livet sammen med meg?" Jeg kjente et hav av følelser inni meg, og samlet dem sammen til ett ord: "Ja." Så kysset vi, og så klemte vi. En lang, deilig klem. Og så var jeg forlovet! Virkelig forlovet!

 


Jeg har enda ikke landet helt, tre dager etterpå. Gleder meg veldig til vi får tilpasset ringene, så jeg kan bli minnet på det hele tiden!

Ransak meg (+Tyskland-oppdatering)

prøv meg og kjenn mine tanker!

Se om jeg følger avguders vei,

og led meg på evighetens vei!
Sal 139 23-24

 

Synes disse versene er så gode. Har meditert over dem flere ganger. Noen ganger må vi ransake oss selv, og finne ut om vi gjør de riktige tingene. Om vi følger den veien vi har tenkt, og om vi går mot de målene vi har satt oss. For eksempel med skolegang, med venner eller andre ting. Hva er dine mål, og hva gjør du for å nå dem?

 

 

 

Med det som innledning tenkte jeg at dette skulle bli et litt sånn blandet innlegg med litt oppsummeringer og diverse. Nå befinner jeg meg i Tyskland, nermere bestemt i Augsburg. Jeg og Thomas bor denne uka hos Miriam og Johnny, som er misjonærer i Tyskland om omegn.

De første dagene av vårt opphold her i Tyskland har vert tilbrakt litt andre steder. Stortsett i nærheten av byene Freising, Erding og Moosburg. Der har tiden gått med til gatekirken, møte, shopping, og masse, masse spising. Egentlig føler jeg at spising på en måte er tema, her. Dere skjønner; når jeg går sammen med Thomas, så er han alltid sulten før meg. Så da blir det til at vi går å spiser, selv om jeg ikke er så sulten. Også blir jeg stappmett. Også fortsetter det sånn. Så den eneste gangen jeg faktisk er sulten når jeg spiser, er om morgenen.. Jeg kommer til å legge på meg en hel haug på denne turen!

matmatmatmatmat

Varmen har vert helt intens de første dagene vi har vert her. Det var som å gå inn i en bakeovn da vi kom ut av flyplassen. Jeg liker det!


Lørdag fikk vi oss også et herlig bad! Det var godt med litt vann etter en lang dag i Freising med 34 grader...


Her var pastorboligen jeg og Miriam har sovet i de to første nettene. Nydelig hus, og kjempegod frokost med ferske rundstykker og brezel (saltkringler).

 

Til slutt slenger jeg med et bilde av Thomas og Thomas Toget.


, Sokndal

Bor på Haua med mannen min, Thomas, i et oppussingsprosjekt med mye potensiale. Er 25 år. Lærer. Jeg er glad, venn med Jesus, positiv og variert. Har en drøss med hobbyer, og liker alt som er kreativt, spennende, og smaker søtt! Det skjer så mye bra i livet mitt; Masse små Mirakler som jeg vil dele med dere!

Instagram: Ingrid0123

Anbefalte Innlegg:

Arkiv

hits