juli 2011

Det Jesus-revolusjonære MANIFEST

Tittel: Det Jesus-revolusjonære MANIFEST

 

Forfatter: Stephan Christiansen

 

Innhold: Boka har mange aspekter. Den forteller historien om Stephan selv. Den forteller også en mye større historie. Om Jesus Revolution, om enkeltpersoners møter med Gud. I tillegg er boka proppfull av god undervisning! Den setter pekefingeren på så utrolig mange viktige sider ved det kristne livet. Boka snakker om Revolusjon! Den oppfordrer til å være radikal og våken og Brennende.

 

Min Mening: Boka både utfordrer og inspirerer meg! Jeg blir glad og inspirert av å høre om suksessfulle episoder hvor Gud har virket. Jeg blir inspirert til å gjøre mer! Samtidig er det mange ting jeg vet at jeg ikke strekker til på. Ting som får meg til å tenke, og til å revurdere noen av mine ståsteder. Det er en positiv ting at Stephan får en til å tenke. Boka er litt tung å lese innimellom, men har også en del lettlest og spennende stoff. 

 

Jeg vil gi boka karakteren 3! (Men den er på grensen til 4) Verdt å lese, men litt rotete i den forstand at det er så mange viktige ting som blir tatt opp samtidig. På den andre siden er den godt organisert i kapitler med egne tema. Jeg anbefaler boka for dem som ikke har noe imot noe å tygge på, og som trenger inspirasjon og gi-på-styrke i kristenlivet sitt!

Har du lest boka? Kommer du til å gjøre det?

Hekleproduksjonen etter to uker på ferie!

Ikke at jeg har brukt to uker på å hekle dette, men... Jeg har faktisk bare brukt de fire dagene etter at jeg lærte å hekle på alt dette! Det er ikke dårlig, synes jeg!

Tar gjerne imot spennende oppskrifter dere andre må ha prøvd! og jeg kommer til å legge ut oppskriften på soppene og muffinsene og Muuligens englene også senere... 


What  do you think?:)

 

 

Reiser hjem! (Morgen-Natur-Bilder)

Etter masse bra ferieminner er det alltid godt å komme seg hjem, selv om jeg også gjerne kunne blitt lenger. Flyet går klokka fire, og så er jeg hjemme i kveld. Har enda en del planer for resten av sommeren, men skal ikke langt ut av bygda. Håper mest mulig av dem kan bli noe av, selv om jeg også skal jobbe så mye som mulig for å spare til ny pc... Ikke barebare!

Nå må jeg ut å sole meg igjen med drikkeyoughurten min! Imens kan du kose deg med noen bilder fra morgenturen min i dag. Peace and Love:)
Ørn!


På topp i Ringsaker

Torsdag gikk Anders, Pappa,Solvår og jeg en topptur! Pappa og Solvår skal på "10 topper i Ringsaker," så vi "ungene" ble med opp på Ambliberget!

Vakker natur omgir meg!

Det er så mye nydelig rundt oss om vi bare ser etter! Blir glad bare av å tenke på det! Og av å se på bildene. Nå er det tid for hjemmelaget pizza for min del! Ciao!

Egendesignede Strikkesokker

Sokkene har jeg faktisk selv designet, ja:) Den greia med lang, boblete hals blir nesten som leggvarmere i tillegg til sokker. Herlig på kalde vinterdager! Nå som jeg er på ferie får jeg god tid til håndarbeid og hobby-syslerier, og har fått strikket to par av slike sokker nå. I tillegg har jeg et rødt og hvitt et fra tidligere...

Forresten ble bloggen min vurdert! Skikkelig hyggelig. Om du skulle være interessert i å lese den, eller få en egen vurdering, gå inn på bloggen til Karoline

Et koselig dobesøk

På hytta er det så koselig at til og med dopapiret har noe koselig å si!
Forresten anbefaler jeg flere å sende gratis blogshout på blogshout.no

Litt av fjell-landskapet

Det er et nydelig landskap rundt hytta på fjellet. Tirsdag kveld var vi på en liten fisketur ved  tjernet på bilde 3, men fikk ikke noe annet enn en god del knottestikk. 

Ekkorn på fuglebrettet

Da vi var på hytta la jeg ut en haug med solsikkefrø, og det tok ikke lang tid før det var fylt opp med både ekkorn og fugler. Da det regnet gikk det med noe tid til å studere brettet og dets besøkende (samt fugleboka). Vi hadde på det meste tre forskjellige ekkorn utenfor hytta.

Jeg puttet selvsagt frø rundt på røttene utenfor også, for å få noen mer spennende bilder:)


Det var god underholdning å se ekkornet prøve å komme seg på fuglebrettet...


Med en gang to kom for nær hverandre, endte det fort med at den ene stakk... Men det hendte de jaget hverandre litt rundt og rundt trærne også: Morro!Utrolig sjarmerende dyr!

Noe Ingrid ikke har gjort før!

- Men nå gjør hun det hele tiden!

Den nyeste hobbyen til Ingrid er  å hekle! Jeg har tenkt på det flere ganger; "Jeg som strikker så mye burde jo kunne hekle..." Men det har bare ikke blitt. Så, på onsdag lærte bestemor meg litt av basicen. Etter å ha knortet sammen et par små blomster var jeg klar! Jeg laget meg en engel! Det gikk ganske greit, og noen timer senere hadde jeg laget enda en:)

Jeg brukte bare restegarn. Noe tynnere garn hadde sikkert blitt finere. Jeg hadde ikke noen oppskrift, men tok det på frihånd etter en engel jeg har sett før:) Englene er ca.10cm høye.

Nå har jeg begynt på et annet hekleprosjekt som også er kjempegøy! Vent å se!

Nå er jeg spent på hva du synes!

Og er det noen flere der ute som kan hekle? Jeg ser det så skjelden!

Fjelltur med "Bruttern." Hytta og området rundt.

Merker i overskriven at jeg blir ørlite granne påvirket av dialekten her på østlandet. Men slapp av! Det har ikke spredd seg til talemålet mitt.

For å få en flott start på vårt hytteopphold bestemte jeg og Anders, oss for å ta en liten tur ned til et tjern i området rundt hytta. Det er bare en 10-minutters gåtur, men vi fikk se masse fint landskap.

Rundt hytta er det både skog, og myrområder. Det var ganske bløtt på stien, og regnet litt, men vi hadde det flott allikevel:)

Her er hytta vår! Den heter fjellvåk, og er jommen ganske flott, eller hva?


Multene begynte å bli modne...


Her er målet vårt: Holetjern!

Anders

Den ene myra på vei til tjernet...

Det var også mange sauer rundt hytta innimellom:)Svaleunger

Besteforeldrene mine har tre hunder. De står i en hundegår hvor de har mulighet for å gå innendørs. Der inne er det en svalemor som har bygget seg et reir i taket.

Da jeg først tok bilde av ungene var de kun noen dager gamle, og små og pjuskete. Nå, bare tre dager senere ser de nesten voksne ut! Ble helt imponert, jeg! Se på de to bildene under, og legg merke til den store forskjellen bare tre dager kan gjøre!Haha, utrolig søte! Men så litt molfonkne ut på det siste bildet^^

Noen av dere lesere som har sett noen fuglereir i år?

Elg med to kalver (foto)

Mine besteforeldre har en sånn koselig skikk. Hver morgen klokka 7 skal de enten få besøk, eller gå på besøk til noen venner. Så kvart på 7 ble jeg med Bestefar til Arne på morgenkaffe:)

På veien jaktet vi på elg, og rett før vi var fremme var vi heldige. Traff ei elgku med to kalver som sto å beitet. Litt langt fra bilen, og jeg hadde dessuten pappa sitt kamera som jeg ikke var helt trygg på, så bildene ble ikke helt topp, men det var jo morro allikevel! 

 

To soler!

Noen andre som så dette fenomenet forrige torsdag? På himmelen så det ut som om det var to soler! Ganske Facinerende alt det man kan se på himmelen! Den ordentlige sola er til høyre, bak treet, og sol nr.2 til venstre i bildet! Så skikkelig rart ut, men må jo være en refleksjoner av noe slag.Sett noe lignende før? 

Badetur i Mjøsa og en skikkelig heisatur

Var på en badetur med søskenbarnet mitt, Stine og ei venninne av henne her en dag. Ble ikke så langvarig fordi sola forsvant, men var skikkelig koselig! Litt kaldere enn Stavsjøen, men det var vel bare å forvente i Norges største innsjø.

Etterpå bestemte vi oss for å gå en tur å se etter noen elger å fotografere. Turen begynte bra, i skumringen. Vi fulgte en kjærrevei et godt stykke inn i skogen. Hele tiden gikk vi nokså parallelt med veien, så vi bestemte oss for å gå igjennom skogen, og gå veien tilbake.

Begynnelsen av turen

 

Kjærrevei i skogen

 

Skogen vi gikk igjennom ser du der til venstre.

 

Vi trengte oss igjennom busk og kratt helt til vi endelig kunne se veien. Da var det bare et lite jorde som skilte oss fra en herlig flat vei. Problemet oppstod da det var to bekker, eller små elver mellom oss å veien. Det var for bredt til å hoppe, for dypt til å gå uten å bli våt. De to andre smartingene hadde  støvler, og vasset over. Jeg måtte ta av meg sokker og sko to ganger, men ble egentlig ganske våt uansett. Vannet var forresten bare et skalkeskjul for all gjørma som lå under. God behandling for huden min! 

Meg og Stine på det forrederiske myr-jordet.Stine og Veronica:)

Ingrid tar på sokkene for andre gang etter å endelig ha kommet seg til veien! Sokkene var våte og gjørmete til tross for særbehandligen...

Ingrid fikk over det siste bildet en overbevisende trang til å omtale seg selv i tredjeperson...

Har du hatt noen flotte heisaturer enda i sommer? 

Oppskrift: Jordbæris med Marengs

Jeg fant egentlig denne oppskriften på bloggen til muffinnelia, men har endret litt på den. Den har nå jordbær i stedet for bringebær, siden det var det jeg hadde, og en mye lettere marengs. Jeg er ikke så fancy av meg;) 

 

JORDBÆRIS:

*3 dl kremfølte

*1 dl melis

*400 gram jordbær, eller noe annet du måtte ha 

Miks alt til du får en fin og jevn, litt luftig konsistens. (Tenk på hvordan is ser ut når den er smeltet) Deretter fordeler du isen i små skåler og setter inn i fryseren. La isen være der i minst 1 time. (Jeg brukte en større ildfast form og ventet ca fire timer. Det funket også.)

 

 

MARENGS: 

 *3 eggehviter

*1,5 dl. sukker. 

Vent med å lage margengsen til ca et kvarter før isen skal serveres. Pisk eggehvitene først. Det er viktig at du ikke får noe gult fra egget med. Når de skummer godt, tilsetter du sukkeret, litt etter litt. Sånn blir marengsen god og stiv. Den er ferdig når den er så stiv at du kan snu bollen opp-ned uten at noe faller ut.

 

 Server jordbærisen med litt marengs, og gjerne noen friske bær på toppen. Det er helt himmelsk!

Rester av marengs kan fryses og brukes senere:)Jeg inviterte besteforeldrene mine på hjemmelaget jordbæris (av hjemmeplukkede jordbær), og endte opp med en koselig kveld sammen med familie:) Når jeg kommer hjem står nok vennene for tur! Oppfordrer til å gjøre det samme! Kjempekoselig=)

Tilbake fra hytta

Nå er jeg tilbake hos pappa, og klar for å blogge igjen! Været har ikke vert helt på topp, men jeg har i hvert fall gjort noe jeg aldri har gjort før. Mer om det i et annet innlegg;)

Ble noen flotte bilder, men siden jeg enda ikke har blogget om alt som skjedde Før hytteturen, får jeg ta first things first:) I dette innlegget putter jeg bare med noen forskjellige bilder som jeg ikke gidder å lage et eget innlegg for..  Enjoy!

 

Dette kan man gjøre hvis man har en stubbe til overs...
Dråper er helt nydelig! Har blitt mye av det i det siste, siden det regner hele tiden :/

Litt av badeplassen her:) Båten er pappa sin!

Dokka-hesten til Stine som jeg har ridd litt på mens jeg er her.

Funny Face

 Reiser på hytta en tur i dag, så jeg får se hvor mye blogging det blir de neste dagene... Blir nok i hvert fall mange fine bilder!

Kom videre i fotokonkurranse!

Jeg blir kjempeglad om du vil stemme på meg; men stem for all del på det beste bidraget, uansett! Mitt bilde er nr. 1 av de tre finalistene. Avstemningen varer til onsdag. 

Stem HER! 

Det bildet jeg bidrar med er dette: Stem HER!

 

 

Forresten må jeg hedre en fantastisk blogger! Jeg har nylig begynt å følge bloggen I Have Dreams. Hun skriver utrolig gripende og inspirerende. Men noe av det herligste, er de koselige kommentarene jeg har fått noen ganger! I dag våknet jeg til dette mirakelet: 

"du tar så vakre bilder, og du kommer med så vakre ord, bildene dine lindrer og gir håp.  (...)
du er et så utrolig varmt og godt menneske, jeg trengte dette akkurat nå, å se vakre glimt fra en vakker sjel." 

Jeg ble så glad! Tenk at kommentarer kan være så gøy og oppbyggende:) 

Første ridetur etter at jeg falt av...

I påsken falt jeg av Dokka på første rideturen. En av de første dagene i ferien forstua jeg altså foten. Nå har den endelig blitt nesten god, så da er jeg på hesteryggen igjen!

Var veldig forsiktig nå, for en sånn fot vil jeg ikke ha igjen. Skrittet mest, og travet litt. Det blir i hvert fall ikke noe gallopp før jeg føler meg litt tryggere. Dessuten var det så bløtt og glatt at jeg turte ikke å trave så masse heller, i frykt for at hun skulle skli. På tross av alle forsiktighetene var det morro å ri igjen:)  

 

Her er Stine, som eier Dokka. Hun hadde med seg ei venninne; Veronica. De to hoppet litt også, mens jeg holdt meg trygt festet i bakken...Skjønne Dokka fikk gå på jorde etterpå:)

 

Love Conquer Hate

Det er forferdelig med alle de vonde følelsene som svever rundt. Det er så uforståelig. Så urettferdig. Men for å bekjempe slike hataksjoner må vi vise kjærlighet! Jeg likte virkelig et sitat jeg kom over på facebook:

"If one man can show so much hatret. Imagine how much love we can show together!"

 

"Kjærligheten 

utholder alt,

tror alt,

håper alt,

tåler alt."

1.kor.13. 

Vi bekjemper hatet med kjærlighet sammen! Ikke ved hjelp av å diskutere og beskylde hverandre, men ved å tilgi og oppmuntre.  

 

It's the seed that with the suns love, in the spring becomes The Rose

Måtte redigere denne vakre rosen! Den heter forresten Blue Moon!
Jeg synes resultatet var MAGISK! Hva synes du?

 

 

Fotoshoot med Agata |||

Dette er siste del av fotoshooten til meg og Agata. Disse bildene har Agatha tatt av meg:)Fotoshoot med Agatha ||
Hva synes du om bildene, og redigeringen?
En historie...

Les om hvordan Prableen Kaur opplevde gårsdagen på Utøya. En forferdelig og sterk historie!

Det å lese om hvordan det var tror jeg er svært viktig. Vi trenger å forstå mer om hva de har gjennomgått. Hva de pårørende gjennomgår... Les historien HER.  

 

Er med i Fotokonkurranse!Tema i Konkurransen er Grønn! Konkurransen holdes av Jcl.blogg.no 

 Først plukket jeg ut et utvalg av bilder som var grønne. Siden det bare gikk an å delta med tre bilder, valgte jeg til slutt bildene under:

 Dette bildet er jeg ganske fornøyd med. Det er alltid vanskelig å ta bilder av dyr, men her ble jeg fornøyd med utrykket til gresshoppa, den uvanlige vinkelen, og skarpheten var heller ikke så verst. Bildet er tatt om natta, derfor er bakgrunnen så mørk.


Dette bildet krevde mange forsøk å ta. Siden jeg ikke har en skikkelig macrolinse var det ikke bare lett. Jeg ble til slutt fornøyd med lyset ved hjelp av reflektoren min.

Dette bildet liker jeg fordi jeg synes ideen er ganske original. Jeg fikk venninna mi til å legge seg ned i gresset med beina opp. Dessuten hadde jo dette gresset en helt skjønn grønnfarge!


 

Er du enig i de bildene jeg valgte å delta med? 

Hvilket bilde likte du best? 

Fotoshoot med Agata

Tok noen bilder av polske Agata Zieńkowicz for noen dager siden, men har ikke fått tid til å redigere dem før nå. Nå er jeg i hvert fall i gang med noen av dem! Mine prioriteringer er sånn at sol går foran blogg. Det merkes nok på bloggen at det er regn i dag (mange innlegg!). 

Kan det bli krig i Norge?Etter alt det dramatiske som skjer i Olso blir jeg litt bekymret. Ikke egentlig for at det blir krig. Det virker helt fjernt og usannsynlig. Men det er allikevel skummelt. At noe som mest sannsynlig er et eller flere terrorangrep skjer Her! I Norge! Flere er drept, enten av bomben, eller av skyteepisodene på Utøya.

Hva om jeg kjente noen av dem som ble drept? Hva om det faktisk ble krig? Det er lett å få ting på avstand når en ser de iskalde reporterne på tv blandt døde og sårede mennesker, knust glass, og rykende hus. Det er lett å holde en viss avstand. Skru av TV'en. Men vi må ikke sove!

Vi kan ikke gjøre mye med dette, men vi kan be. Vi kan be for de rammede, for familie og venner. Også kan vi vise medfølelse. Ha medfølelse! Ikke lukk ute alt som er vondt, og som ikke rammer deg selv (merker at jeg nesten siterer Arnulf Øverland her, selv om jeg ikke er spesielt fan av han, har han noen gode poenger i diktet "Du må ikke sove!" )

Følger du med på det som skjer? Vis at du bryr deg om dem som lider!

Les siste nytt på vg.no 

Ta gjerne også en kikk på denne skremmende profetien. Tror du at dette har noen sammenheng? 

Hva tror du vil komme ut av dette? 

 

Foto: Roser

Roser er liksom den standard blomsten. Den du gir til kjæresten fordi det er mest safe. Roser Nydelige. I hvert fall mange av dem. Nå er sesongen her, og siden vi har drivhuset fullt av hundrevis av forskjellige sorter, har jeg tatt noen bilder. 

Roser har torner, og er ikke en av mine favorittblomster, men de er allikevel en påminnelse om at noen vakre ting har sine bakdeler. Man må vite hvordan noen ting skal håndteres for å nyte dem; det nytter ikke abre å dure i vei, og håpe at det går bra. Det er nok derfor rosen har blitt et symbol på kjærligheten...

 

 

Det første bildet er uredigert! Elser lyset som kom rett før sola gikk ned, og ble filtrert gjennom drivhusveggene. De andre bildene har jeg redigert i Photoshop med Levels(Nivåer).

 

  

Gjør noe for andre!

Har blitt invitert til å støtte flere fantastiske og viktige saker i det siste! Sånt vekker virkelig medfølelse hos meg! Siden vi har mye her i Norge, kan vi gjerne avse litt av det! Gi med glede, og ha god samvittighet resten av dagen;) Du finner sakene jeg har festet blikket på de siste dagene her:

 

Flyktningsleir bygges!

I Kenya finnes den største flyktningsleiren i Verden: Dadaab. Den er overfylt, og menneskene der er desperate etter vann og mat, og må gjerne forlate barna sine for selv å overleve. Hver dag kommer 5000 nye flyktninger. 

Nå skal det bygges en ny leir som har plass til 80 000 flyktninger!

Jeg fikk tipset om dette prosjektet på bloggen til Becca. Hun har startet en egen innsamling som du kan støtte HER

Mat til barna i Somalia!

Barna i Somalia trenger mat NÅ for å ikke sulte i hel! Det koster bare 2 kr. for et måltid!

Dette er et arrangement du kan finne på facebook HER Les mer om saken her.

Du kan betale det du ønsker å gi til kontonummeret: 9680.36.48899 

Eller gi via Paypal HER.

 

 

kanskje kommer tanker som " Det meste går sikkert til administrasjon!" Men Nei! Ikke tenk sånn! Det er bare en unnskyldning for å slippe å gjøre noe. Disse organisasjonene er ute etter å hjelpe, og å redde liv. Dessuten er det tanken bak handlingen din som teller.  

Det handler ikke om hvor mye du gir, men hvor mye du har igjen etter at du har gitt! Det handler om å gjøre noe, og det kan vi alle:)

"Jesus satte seg rett overfor tempelkisten, og han så på hvordan folk la penger i den. Mange rike ga mye. Men det kom også en fattig enke og la i to småmynter, verd noen få øre.  Da kalte han disiplene til seg og sa: «Sannelig, jeg sier dere: Denne fattige enken har gitt mer enn noen av de andre som la penger i tempelkisten. For de ga alle av sin overflod, men hun ga av sin fattigdom alt hun eide, alt hun hadde å leve av.»"   Mark. 12.41-44.

Hedmarktoppen - Highlights

Før høydepunktene må jeg ha en liten oppsummering av den siste dagen på hedmarktoppen. Hvis du vil lese om de andre dagene:

Dag 1

Dag 2

Dag 3 

 

OPPSUMMERING: 

Søndag var den siste dagen på Hedmarktoppen. Heller ikke denne morgenen fikk vi oss til å bli med på Aerobicen.... Vi traff ei hyggelig jente: Elise, og var en tur i Bønnerommet før møtet. På møtet talte Stephan Christiansen igjen. Vi hadde også nattverd og selvsagt lovsang. Stephan snakket videre på prekenen "13 punkter for å få en sterk ungdomstid".(se dag 3 ovenfor) 

 

Etter møtet var det på tide å komme seg hjem. Så til høydepunktene i helga for meg:

Gode venner:

Jeg og Caroline ble utrolig gode venner på turen! Vi hadde aldri vert med hverandre alene før, og allikevel koste vi oss stort! Vi kunne snakke helt fritt, og be sammen. Sånne gode vennskap er utrolig dyrebart, og difinitivt et av høydepunktene på turen for min del:) Fikk noen få nye bekjente, men kunne nok vert litt flinkere å ta kontakt. Det er rett og slett ikke min sterkeste side...

 

Å be i felleskap:

I et koselig rom under Hedmarkhallen var det alltid åpent, rolig lovsang, og tente stearinlys. Her var det muligheter for å komme å ha en stille stund. Be eller lese i bibelen, eller bare få ro til å tenke. Jeg og Caroline tok flere ganger turen inn hit. Både for å være med på bønnemøtene hver morgen, og for å få litt ro i de ellers ganske begivenhetsfulle dagene.  Det å be sammen med andre er utrolig styrkende, og det var nettopp det vi gjorde på disse morgen-bønnemøtene. Først ba alle sammen felles, deretter delte vi oss opp i mindre grupper, og ba for og med hverandre. Nydelig!

 

Fint vær, og god stemning

 Vi koste oss virkelig, og tok alt med ro. Null stress! Det var også stort sett fint vær, og omgivelsene var så vakre! Utsikt over hele Hamar, og store deler av mjøsa. Fullmåne og solnedganger. Rene paradiset! 

 

Folk som møter Gud 

På møtene var det også en helt fantastisk stemning! Mange gikk frem for å ta imot Gud, for å motta gaver fra Ham, for å bekrefte en bestemmelse, eller for å bli bedt for. Hvordan menneskene ble berørt av Gud kan nesten ikke beskrives. Noen begynner å strigråte, noen begynner å le, eller glise. Andre igjen ser uberørt ut mens det skjer store omveltninger inni dem! Gud møter deg der du er... Herlig å høre bare noen få av historiene til folk som var frelst og hadde møtt Gud!

 

Mye ny lærdom 

Mye av det talene handlet om passet godt inn i min situasjon, og det er sånn det skal være! Jeg ble både oppmuntret, og utfordret på mange ting. Noen ting gjorde jeg feil (Gud minnet meg på noe jeg skulle gjøre, men jeg hørte ikke før det var for sent), mens andre ganger lyttet jeg til det Gud sa, selv om det var vanskelig! Feil er noe av det vi lærer best av, og når jeg gjorde noe riktig er det også en stor oppmuntring og noe jeg kan ta med meg!

 

Alt i Alt en Meget Vellykket tur! 

 

Hedmarktoppen - Hamartur og Møter med Skaperen

Den tredje dagen på Hedmarktoppen (16.juli 2011) våknet vi begge glade og uthvilte. Vi drøyet litt på rommet før morgenmøtet som bestod av deilig lovsang. 

Etter møtet var det tid for ByKampen! Fylkene konkurrerte med hverandre i forskjellige grener... 

 

 

Siden verken jeg eller Caroline var med, tok vi like godt en tur til Hamar. Det var et stykke å gå! Men vi gikk på, og kom frem. På Hamar spiste vi pizza, og vandret i de fine gatene. Gikk tilbake til Hedmarktoppen i noe som måtte være godt over 20 grader og strålende sol. Ikke verst! 

 

 

 

På møtet ble vinneren av ByKampen kåret, og det ble Rogaland! Kjekt å være fra det vinnende fylket, men dumt jeg ikke kjente noen av de som deltok ;)

Det Stephan Christian som talte! Han er jo bare helt Awesome:) Snakker på en så morsom måte at jeg ler like mye som jeg lærer! Han hadde tretten punkter som er viktige for å få en sterk ungdomstid. Han rakk ikke alle på en dag, men hadde halvparten av talen i dag. Det var masse bra poenger og bibelvers, men for mye til å skrive i dette innlegget. 

Forbønnen etter møtet tok helt av! Det var ikke plass til alle som ville gå frem! Folk ble berørt av Gud på alle kanter! Jeg nøt å være i atmosfæren hvor Den Hellige Ånd virket så synlig. Tiden fløy av sted, og ingen ville egentlig avslutte.  

 

Vi var på lovsangskonsert med Andrew Ehenzeller! Det var topp! Han var kjempeflink. Litt dumt at jeg ikke kunne noe serlig av sangene, men en har jeg falt pladask for: Hope! På Spotify: Andrew Ehrenzeller - Hope  

Det var omtrent nå at Caroline gikk på date med Håkon i måneskinnet. Jeg gikk opp på rommet og koste meg med å lese i bibelen. Jeg merker at det blir mer og mer spennende! Noen ganger tar jeg meg selv i å ønske at jeg kunne lese litt snart! Deilig å ha ro og tid til slikt også:)

Caroline kom tilbake til nattlovsangen (litt over ett), og vi var der en stund uttpå kvelden. Nydelig!Hedmarktoppen - Seminarer, Omvisning, og En Herlig Kveld

Jeg og Caroline var på tre seminarer. Den som satte mest spor i meg var nok Anne Louise Hübert's innlegg, hvo hun fortalte om sitt arbeid i Afrika. Les mer om henne på bloggen hennes: Anneblogger.no

Vi var på en eksklusiv omvisning i Brumunddal med Håkon som var derfra. Etterpå fikk vi komme hjem til han og broren Gaute på middag:) Kos!

 

På kveldsmøtet  talte Andreas Hasseløy igjen. Tema var å bygge menighet, og han snakket om forskjellen mellom å være en tilskuer, og en del av kirken.  Kjempebra!

På kvelden var vi konsert med Higher Frequency, og litt av Gino & Roger! Så var vi meget klare for senga i det fine rommet vårt! Nye Blomsterkjoler

I Latvia kjøpte jeg meg to nye kjoler, og to skjørt. At alle var blomstrete fikk meg til å forstå at jeg kanskje har lett for å like blomstrete saker for tiden. Tenkte jeg skulle legge ut bilder av kjolene her på bloggen, siden kjoler er så GØY:)

Den hvite rosekjolen fikk jeg for rundt en hundrelapp(halv pris!), mens den svarte kostet litt over 300kroner. 


Oops, der postet jeg et bilde av meg selv med briller... Slik går det når man mister linsene på utenlandstur :/

Bildene er tatt av Thomas og Monica


Hva synes du om kjolene mine?

Hvilken var finest? 

 

Hedmarktoppen - Nydelig vær, og god stemning!

Jeg og Caroline ankom hedmarkstoppen og Ufestivalen i firetida. Jeg hadde selvsagt klart å glemme bikinien hjemme, så jeg hadde en ny-innkjøpt en med meg:) Vi registrerte oss, og sjekket ut det flotte rommet vårt (helt i toppen av det hvite bygget på bildet under). Vi har en utsikt mot mjøsa, og kan se ALT! Herlig! (se bildet i midten nede) 

Vi hadde en god del fritid denne dagen før møtet, og var så heldige å få besøk av Håkon fra Brumunddalen! 

Møtet på kvelden var helt supert! Andreas Hasseløy (som forresten er utrolig flink til å tale) snakket om hvordan Gud er 100%!  Overskriften var 100% (uten å bli sliten)

"Vi trenger ikke å fokusere på å klare å leve 100%, men på at Gud er 100%" 

 Han gir den trette kraft,
og den som ingen krefter har,
  gir han stor styrke.
Jes.40.29 

 Det var herlig å ha dette som grunnlag for resten av forkynnelsen. Vi vet at det er Gud som har hele kontrollen, og vi må ikke alltid være 100% selv. Jeg tror jeg trengte å høre dette litt, så jeg ikke sliter meg ut, slik som overskriften antyder.

Etter møtet var det "Event." Det betydde at vi hadde en halvtime før konsertene begynte til å bare danse fritt foran scenen. Folk tok helt av! Det var rett og slett super-festlig å se hvor flinke noen var! Det er alltid gøy når noen tar det helt ut! Livet og stemningen var det i hvert fall ikke noe å utsette på! (Se det øverste bildet til venstre)

Vi var på konsert med TV-experience, og deretter Fleur de Lis. Klokken ett begynte nattlovsang!  For å beskrive alle tre:

(1)Morro, men kunne ikke sangene. (2)Litt for høyt(bråkete) for min smak, og mitt hode. (3)Herlig, men ble litt trøtt etter en lang dag! 

Huset alene med Caroline

Onsdag i forrige uke reiste jeg og Caroline av sted. Med tre togbiletter, og 5 stopp var vi fremme på Hamar! Det er ikke bare-bare å ta tog i disse dager.  Men frem kom vi, i 11-tida, og på Hamar stod besteforeldrene mine og ventet. De kjørte oss til Pappa. Han var på ferie med kjæresten, så vi hadde huset helt for oss selv!

Om kvelden tok vi et nattbad, før vi la oss, og fikk en herlig natts søvn!

 

Vi våknet freske og opplagte neste dag. Da hadde vi god tid til å bare kose oss, og det gjorde vi til de grader! Det ble mye soling på verandaen, men vi fikk også tid til å ro en tur på Stavsjøen, lage Lasagne, og gå en tur på butikkene:) 

En god og avslappende "Kickoff" før Ufestivalen på Hedmarkstoppen!
 

 

E-mail til Gud

 

Hvorfor i alle dager?

Det var en bemerkning fra en av pedikantene på Hedmarkstoppen som først skapte ideen hos meg. Han sa at han aldri fikk bønnesar før han skrev ned bønnene sine. Eller, rettere sagt, ikke visste at han fikk bønnesvar. Etter at han begynte å skrive ned alt han ba om, og så tilbake oppdaget han at livet hans var fullt av bønnesvar.

Derfor!

Sånn kan jeg tenke meg at det er for mange kristne! Jeg tok imidlertid greia litt videre. Jeg skriver et slags brev til Gud. Et brev med bønner, tanker og følelser. Ikke fordi Gud trenger det nedskrevet og organisert, men fordi det er så greit for meg selv! Det med å skrive ned ting har jeg mange ganger gjort. Spesielt når ting er vanskelige, for da er det så vanskelig å sortere tankene. Det å nå ha en mottaker gjør nok skrivingen enda lettere. 

Selvsagt skal jeg ikke sende brevet, eller E-posten. Gud hører våre bønner selv før vi ber dem. 

Bare litt om tittelen: Den er inspirert av en boktittel: E-mail fra Gud. Har ikke lest den, men planlegger det, siden mange sier den er bra:)    

 

 

Grunner til at dette blir bra: 

*For det første er det med bønnesvar. Jeg kan gå tilbake å se på hva som har skjedd. Det kan bli en stor velsignelse!

*Jeg har kontroll på at jeg har bedd. Ofte blir det litt uorganisert, og kanskje jeg sovner midt i bønnen (siden jeg ofte ber før jeg legger meg). Det skjer ikke når jeg skriver. I hvert fall ikke uten at jeg er oppmerksom på det! Det er kanskje også greit å ha litt kontroll på hvor ofte jeg faktisk ber om noe, og hva jeg ber om. 

*En annen god grunn er at jeg kan gå tilbake i dokumentet, og se hva jeg har vert opptatt av. Jeg skriver ned opplevelser med Gud, ting jeg er takknemlig for, og ting jeg lurer på. Jeg kan også se ting jeg har opplevd sammen med Gud!

 

 

 

Utfordringen:

Det som er utfordrende med denne greia er at jeg ikke må glemme å lytte til Gud! Det skal jeg virkelig fokusere på, for at ikke dette skal bli et en-veis-forhold. Dessuten må jeg ikke bli avhengig av å ha noe å skrive på for å be, men det tror jeg nok kommer av seg selv. Jeg tror at dette vil styrke bønnelivet mitt heller enn å svekke det. 

 

Når jeg ser tilbake på bønnene mine kan jeg tenke meg at jeg får en sånn opplevelse som Garth Brooks her i denne sangen noen ganger: 

 Garth Brooks - Unanswared Prayers

Teksten i sangen er skikkelig bra, så hør etter! 

 

Noe jeg ikke skjønner at jeg klarte meg uten!

"Kanskje finner du noe du ikke skjønner hvordan du har klart deg uten" Sa Anne Margrethe da vi tok turen inn på markedet i Riga! Det stemte ganske godt, for jeg fant en utrolig artig dings:)

Det er en grønnsakskutter! Hvem hadde trodd at det kunne være så morro å kutte opp grønnsaker? Ikke jeg! Men bare se hva vidunderet får til, helt enkelt! Dette er ikke en avansert maskin eller noe i den duren. Det er en enkel knivaktig greie med håndtak og et bølgete knivblad. Med noen enkle hugg kan man lage flere forskjellige mønstre i grønnsakene:
Morro!

Har du sett noe lignende?
 

 

Tidskapselen åpnes

I år var det tredje året vi møttes en gjeng for å skrive et brev som skal åpnes et år senere. Vi har pleid å treffes med Årrestadvannet, og bade og grille, men i år pøsregnet det! Derfor valgte vi å heller trekke innendørs, og da fantes det vel ikke noe bedre sted enn bedehuset på myssa? Nei, det gjør det ikke, tenkte vi! 

Hva som står i brevet vi skrev er en hemmelighet, men jeg tenker at vi kommer til å le og kose oss like mye neste år som vi gjorde i år:) (du får bli med neste år hvis du skal vite hva som står)

Det kan jo også nevnes at etterpå gikk vi på texaco å spiste før vi så filmen Snikskytter hos Charlotte. Kos! De som var med var  Monica , Charlotte, Karoline, Caroline og meg. Har du noen sånne tradisjoner?

Som dine dager er

 "Som dine dager er, skal din styrke være." 5.mos.33.25.

-Var omtrent det første Caroline sa til meg etter den første natten på Hedmarkstoppen. Hun hadde ikke sovet hele natta, stakkar, men hun hadde i hvert fall fått tid til å gruble på dette bibelverset. Vi visste ikke hvor det stod hen, men jeg søkte det opp med en gang jeg kom hjem. Ble litt overrasket over å finne det i mosebøkene, faktisk! Men nok om det.

 

Som nevnt hadde jeg akkurat våknet, og skjønte egentlig ikke helt hva det betydde. Men etter litt hjelp fra Caroline skjønte jeg det. Hvis du har lette dager blir styrken din deretter. Har du vanskelige dager, vil styrken vokse slik at du klarer også disse dagene. Det er ikke noen hemmelighet at vi blir sterkere av motstand (hva hadde et treningssenter vert uten dette prinsippet...)

Dette bibelverset er et løfte. Et løfte om at vi skal få kreftene som trengs. Hvis dagene er tunge, får vi kreften til å bære dem. Det er godt å vite. 

 "Som dine dager er, skal din styrke være."   

Turquoise in the night (fotoshoot)

Flere bilder fra fotoshooten til Monica og meg. Nå med en turkis kjole (min den også, forresten!) 

Finn bildene fra del 1 her. 

Mitt hjem

Jeg tenkte jeg skulle fortelle litt om mitt hjemsted. Jeg bor på Haua. Det er en flott plass fordi det er akkurat passelig øde. Det er passelig mange folk til at man kjenner en del, men allikevel har noen som en kan bli kjent med. Det som også er kjempeviktig for meg er at det er så masse fin natur i nærheten!

Jeg bor oppå Urdals Planteskole som mamma driver. Grete Urdal. Dette har selvsagt preget min oppvekst, selv om jeg ikke har bodd her hele barndommen. Vi bor rett ved ei elv, og har to jorder (med frukt og bær), et jorde med planter som selges, og et stort hagesenter med alle mulige vekster. Vi har også en hagedam, og masse koselig! Eller vi har to hagedammer. Den minste med gullfisker ser du på det nederste bildet, og muren du ser bak benken på det samme bildet er en del av den store, nye dammen med Koi-fisker i. Det er herlig å bo på et sted med så mye plass, og med så mye fint rett nedi hagen!

Det andre som er så greit med å bo oppå en butikk, er at jeg kan jobbe der! Jeg får så godt som arbeide når det passer for meg! (Venner med sjefen, og greier)...Flowers in the night (portretter)

Jeg og Monica tok oss en tur ut for å ta bilder en kveld. Det var nesten i seneste laget, men vi pakket på oss kjoler og greier alikevel, og koste oss. Kjolen på disse bildene kjøpte jeg forresten i Latvia, og er superfornøyd! Hva synes dere om den?
Og så blir jeg kjempeglad for litt konstruktiv kritikk om bildene!

Hva tenker du på når du ser dem?Jeg ble Beskutt!

Vi hadde gått ut av huset, Jeg og Thomas. Jeg gikk ned i parkeringshuset, og satte meg i bilen. Thomas var visst ikke helt ferdig, for han hadde ikke fulgt etter meg hele veien. Plutselig stod en annen mann der. Han snakket til meg gjennom det åpne bilvinduet. Han hadde et sleskt smil, og så litt sjuskete og skjeggete ut. Det han sa gjorde meg utilpass. Jeg strakt meg fort bort, og låste døren til bilen. Idet jeg også lukket vinduet skikkelig prøvde han å stikke hendene inn. Han begynte å true meg med at han hadde noen flere som skulle komme, og de hadde nøkkel til bilen! Jeg håpte bare at Thomas kom før det?

 Vi gikk inn i huset, Jeg, Thomas og Anders. Det var akkurat som der vi hadde vert i 50-årsdag til pappa. En stor sal , med en scene i den ene enden, inngangen i den andre. Denne gangen var alle stolene og bordene borte fra salen. Litt etter oss kom to menn. Jeg ble litt redd, men så var jeg litt skvetten etter den skumle mannen som hadde truet meg i bilen. Thomas roet meg ned, og de gikk heldigvis rett opp i andre etasje.

Litt senere kom de ned igjen, og jeg merket at noe var galt. Jeg skjønte hva som ville skje før det skjedde. Begge to trakk opp våpen. Maskingevær eller noe, og de fyrte løs. Jeg hadde jo sett filmer, så jeg ropte dukk, og la meg ned flatt på gulvet. Det tok noen tidels sekund før jeg kom på at jeg kanskje også burde krype vekk og ikke bare ligge der. Det gjorde jeg, og Anders fulgte etter. Jeg løp ned bak scenen der Vagabond hadde spilt et halvt år tidligere, og inn i et litt mindre rom. Ingen fulgte etter meg lenger. Der hang det noen arbeidsklær i et hjørne, og jeg klatret oppi den store dressen, og trakk igjen glidelåsen. Jeg håpet at Anders hadde klart å gjemme seg på en logisk plass, men hadde mine tvil. Var det meg de var ute etter? Eller var det noe i bygget de skulle? I så fall gikk de kanskje bare igjen. Jeg håpet ikke at noen var skutt, men jeg hadde ikke hørt noe skriking.

Igjen gled drømmen bort, mens hjertet slo som en trommeslager.

 

Bildene tok jeg en dag jeg og Monica var på fototur. Flere bilder kommer derfra!

Det er ikke så ofte jeg drømmer ting lenger. I hvert fall ikke som jeg husker godt nok til å skrive dem ned. Men denne drømmen hadde i hvert fall bittelitt sammenheng og logikk. 

Det er bare så rart at jeg drømmer sånn truende og skumle drømmer når jeg er så glad og trygg når jeg er våken! Er enda litt oppi skyene etter ei fantastisk helg:D  

Teamtur - Farvell til Storken og Latvia

Et interessant fenomen i Latvia er alle storkene. Jeg vet ikke helt hvorfor, men folk har nok en god grunn til at de vil ha dem i hagene sine. Derfor setter de opp svære stolper med enda større reir på i hagene, og så kommer storken. I disse reirene satt det også ofte storkeunger. 

Men nå var turen ferdig, og jeg fikk sagt farvell, og tatt bilde av storkene. Vi var innom Riga en god tur, og fikk sett både markedet, byen, og handlesentre før vi tok farvell med byen også, og satte oss på ferja MS Romantica! En flott ferje! Bussturen fra Stockholm og hjem kan kort summeres opp i godteri-handling i Sverige, soving, og en nydelig solnedgang.

 

Jeg er utrolig fornøyd med hele denne turen. Det aller største og viktigste for meg er hvordan alle deltakerne har vokst på turen! Det er så herlig å se Gud virke i folk! Til slutt et Konge bilde av hele teamet:


Siste bildet er tatt av Thomas. Flott gjeng, eller hva?

Teamtur - Ungdomsleiren.

Den siste dagen på teamturen var vi på en ungdomsleir på leirstedet som kirken eier. (Finn de andre teamtur-innleggene her) Vi skulle være her og tilbringe tid sammen med ungdommene. Var godt vær, og et fint sted, så vi koste oss ikke så altfor lite! Forresten måtte vi gå det siste stykket til leirstedet fordi en buss hadde kjørt seg fast foran oss. Vi spilte litt fotball (Norge vant 4-3 mot Latvia), og hadde noe andre leker.


 

Gjør noe fint! (Pluss bl.a. bilde og konkurranse)

Da er jeg tilbake igjen fra Hedmarkstoppen! Har hatt det helt fantastisk, og sett mange mennesker bli berørt av Gud! Ligger Veeelig etter med bloggingen om alt jeg opplever, men det kommer etterhvert:) 

Livet er utrolig godt! Altfor godt til å kastes bort! Mitt råd er: Kos deg med det du har, og prøv å gjøre slik at andre også har litt mer å være glad for! 

 Konkurranse: 

Tror jeg slenger ut en liten konkurranse, bare for morro skyld. Oppgaven er å finne på fine ting å gjøre for andre. Du kan velge en person du vil gjøre noe spesielt for, eller bare skrive en god gjerning som kan gjøres mot hvem som helst. (oppgaven er bare å foreslå noe, ikke egentlig å gjøre det). Fristen er neste søndag ( 24.juli.2011).

Premien:

Jo, altså: for det første får du gode ideer til hva du kan bruke tiden din på, og for det andre kan jeg jo skrive en anmeldelse av bloggen din på min blogg;) 

Håper du nyter dagene, om du har ferie eller ikke! 

Ferie<3

Nå sitter jeg hos pappan min! Har etter masse buss og tog i alle mulige retninger kommet meg til Stavsjø. Jeg og Caroline har nakenbadet, rodd morgentur på vannet, og nettopp tatt lasagnen ut av ovnen! 

I dag reiser vi på ungdomsfestivalen på Hedmarkstoppen, så jeg vil nok ikke blogge igjen før på søndag;) 

Trenger du noe god musikk å høre på?

Prøv Downhere - Let Me Rediscover You. 

Ellers kan du også prøve Jars of Clay, skillet, the afters, rock of ages...   Have a nice day!

Teamtur - Villnius

Lørdag 2.7. tok vi oss en dagstur til Litauen og Villnius. Først var vi et par timer i byen og handlet i like suvernirbutikker, og så tok vi turen på handlesenteret Akropolis. Og DET var handlesenter det! Jeg har aldri sett noe så stort... Det var en egen liten by inni der med masse lys og spisesteder. Og mange av butikkene var jo nesten et lite handlesenter i seg selv. Vi hadde pizza og koste oss i byen, men ble litt lei alle suvernirbutikkene;)

I Litauen var det preget av rav-smykker, og lin-klær. I hvert fall i suvernirbutikkene. Men det mest interessante med Villnius denne lørdagen var alle bryllupene. På vår lille kjøretur fra byen til handlesenteret så vi sikkert seks brudefølger. MINST! Jeg tuller ikke. 

Og de hadde en veldig gøy tradisjon! Du skjønner, når vi så disse brudefølgene stod de oftest på en bro. Det var fordi de skulle henge en hengelås på broen, og kaste nøkkenel i vannet. Dette var et symbol på at ekteskapet skulle vare evig. 

Teamtur - Daugavpils

Tenkte jeg skulle legge ut noen bilder av noen av de viktigste tingene for oss i Daugavpils. Som du kanskje har fått med deg er Daugavpils den nest største byen i Latvia, og det stedet vi oppholdt oss mesteparten av teamturen.

Trikken i Daugavpils tok oss til sentrum for 3-4kroner. Det var dessuten halv pris på søndager!

I Daugavpils var det mange flotte kirker! Noen sa at det var gull på taket til denne! Den heter forresten St. Boris og St. Glebs Katedral;) Ser ut som et eventyrslått i Aladdin<3

Dette er fengselet i Daugavpils. Når vi kjørte forbi kunne vi se fanger i vinduene, og hvis man gikk forbi hørte man dem rope. Et uggent sted!

Her er gågata! Vi fikk handlet enormt lite her, fordi de stengte kl.7, og vi handlet nesten aldri før 7. Vi fikk bare fri til å Handle når dagens viktige gjøremål var ferdige. Derfor endte vi stort sett opp på senteret.

Hesburger har jeg nenvnt på bloggen før, men den er altså Latvias svar på Burgerking. Den lå i handlegata du ser på bildet over. Vi spiste her kun en gang, men det var helt ok! Jeg hadde Kyllingnuggets.

På dette siste bildet ser man veldig godt forskjellene hos folk. Sjekk ut den øverste, og den nederste leiligheten!

Teamtur - Barnearbeid

I en nedlagt militærforlegning har mange familier søkt tilflukt fra vær og vind. Det er det eneste stedet de har å bo, selv om det ikke er mye til sted. Vinterne i Latvia er isende kalde, og somrene kan være ubønnhørlig varme. Her bor arbeidsløse kvinner og alkoholiserte menn. Her bor en mengde med barn som drømmer om noe bedre. Disse barna var det vi ville gjøre noe for! 

Vi kjørte Annetur-bussen frem til militærforlegningen, og stuet inn alle ungene i bussen. Da alle var på plass, kjørte vi av sted til leirstedet . Her skulle vi gi ungene årets, eller i det minste sommerens høydepunkt! Vi hadde barnemøte, fisking av godteposer, utdeling av bamser, laging av ballongfigurer, og masse frie aktiviteter for ungene. 

Det var stekende varmt denne dagen også; Rundt 30 grader. Ungene var utrolig søte, og til tross for språkforksjeller gikk kommunikasjonen tålig godt.  Håper virkelig at det betydde noe for de ungene å få komme hit. jeg tror i hvert fall at alle koste seg!

 
La du merke til den lille gutten som fikk bamse her? Du skulle sett smilet hans idet han løp bort for å vise de andre den store bamsen! Ubetalelig! Dumt bildet ble tatt 5 sekunder for tidlig;)

Sånn Ellers...

Det ble veldig mange teamtur-innlegg nå for tida. (Det hadde vert flott med noen tilbakemeldinger! For etter 4 kommentarløse innlegg begynner jeg å lure på om jeg heller skal fortelle dere hva jeg spiser hver dag!) 

Det som skjer, litt sånn ellers... Tror jeg tar det punktvis:

*Har vert hjemme snart en uke nå. De dagene har jeg nytt til fulle! I stedet for masse jobbing, som var planen, har jeg slappet av, og truffet utrolig mange bra folk! Jeg har noen helt supre venner, altså!

*Det har vert sånn halvveis fint vær. Fint nok til T-skjorte, men ikke til bikini:/  Litt for kaldt for meg, med andre ord.

*Jeg er enda syk, og hoster en del hver dag. Det har jeg gjort siden eksamen, og er grundig lei. Dessuten har jeg begynt å bli litt vond i foten igjen:S

 

* I MORGEN REISER JEG til Hedmarkstoppen! Jeg og Caroline skal på Ungdomsfestivalen! Fra torsdag til søndag. Jeg gleder meg enormt til gode møter, god tid til Gud, lesing, og masse tid med flotte Caroline! Det blir helt Konge!

*Når det er ferdig reiser jeg rett til pappa, som bor bare en halvtime fra Hamar. Jeg har derfor mye å pakke, lite tid, og viktigst av alt: Mye å glede meg til! Hos pappa skal jeg kose meg masse! Anders, min lillebror, kommer også dit på søndag, og vi skal bedrive de to ukene med jordbærspising, fotografering, blogging, soling, turer, ridning og kanskje noen hobbyer! Det blir rett og slett helt topp. Men kommer jo til å savne kjæresten, og alle de andre fine folkene på Haua! 

 

 

 

Bildene er av noen Fucksia jeg fant i blomsterbutikken til mamma:) De er utrolig fine! Men ble ikke helt fornøyd med bildene, egentlig. I hver fall ikke bakgrunnen på det siste.

Til slutt vil jeg minne om det jeg sa i begynnelsen: Til dere som leser bloggen min litt fast: Er det interessant å lese teamturinnleggene? Hva kan jeg gjøre annerledes?

Ønsker alle en fint uke! 

Teamtur - Markedet i Daugavpils

Rett over veien fra den kirka vi bodde i var markedet i Daugavpils. Langs den gata satt menn og kvinner med et lite bord, eller et teppe til å stille ut de få varene de hadde. Der solgte de alt i fra brukte bøker og verktøy til undertøy, frukt og bær. Det var ikke store kostnadene for oss, hvis vi fant noe brukbart. 

I enden av gata var det noe som så ut som en stor industribygning. Men det var det ikke! Inni der var en utvidelse av markedet. Her var de litt mer velstående butikkene. De hadde klær, kjøttdisker, kaker og alt mulig! Nesten som et ikke-så-ordentlig handlesenter. Mye mer rotete og billig:)

Jeg kjøpte meg noen rips og moreller (kilopris på ca 15-20kroner), noe skikkelig billig undertøy(to sett), og to par sko. Til sammen kostet dette omtrent 2-300 kroner.Var ikke hun dama bare utrolig søt? Egentlig ufattelig å tenke på at dette er i Europa! Såpass stor fattigdom i vår egen verdensdel...

Teamtur - Utpostmøte og utdeling av klær

Lipinishki er en liten landsby ca. en halvtime fra byen Daugavpils i Latvia. Folkene som bor her er ganske fattige, og har ganske lite. Torsdag 30.juni kom vi dit, og ble vi møtt av smilende mennesker. De hadde sett ut mange stoler til møtet vi skulle ha i hagen. Akkurat slik ble det nok ikke. 

Ti minutter etter at vi hadde kommet kom uværet. Vi hørte tordenet først. Deretter så vi lynet blinke på himmelen, og til slutt kom vannet mot oss som en vegg. Vi tok hver vår stol og annet utstyr, og styrtet inn. Den ene leiligheten hadde blitt pusset opp av kirken vi besøkte. Her bodde en dame som lot alle barna i området komme til seg for å få mat, omsorg, og det de ellers trengte. Med en gang vi gikk inn i gangen kjente jeg stanken som jeg har lært at kommer fra de som er fattige. Gangen var ikke noe flott syn. Med en gang vi kom inn i leiligheten i andre etasje var forskjellen enorm. Her var det nymalt på veggene, og greie møbler.

I et bittelite rom presset vi oss inn, omtrent 40-50 stykker. Ute øste regnet ned, mens vi hadde vitnesbyrd og barnesanger og lovsanger og alt mulig i noe som måtte være minst 35grader. Da vi hadde fått gjort alt utenom dramastykket bestemte vi oss for å flytte ut igjen. Det var såvidt plass for oss i teamet til å stå, og langt i fra nok til å ha et dramastykke. Regnskuren var over, og det var deilig å friskt ute. Vi fremførte "Lifehouse drama," Og det gikk kjempebra! Etter dette begynte Arvid å forklare dramaet. Vi inviterte til forbønn, hvis de hadde noen behov, og Alle kom opp! Nesten alle oss i teamet var med å ba for dem. Minst to ble helbredet. En fra en ryggskade, og en fra nakkeproblemer som hadde vert der i over to år. Utrolig! Gud er så God!

Jeg startet med å gi ballongfigurer jeg lagte til ungene etter møtet, og de koste seg. Vi fikk mat også før vi gikk.

 

Neste dag var vi der igjen. Nå for å gi ungdommene i Lipinishki klær. Vi hadde tatt med noen av våre egne klær for å gi til noen som trengte det mer enn oss. Vi ble ikke så lenge, men gav også en hel sekk med bamser til ungene der:) Stolene du ser på bildene er der vi la klærne. Alt forsvant etterhvert... 

Teamtur - Paragliding

Vinden kjærtegner huden kjølig etter en hel dag i solsteiken. Beina dingler fritt under meg. Det eneste jeg trenger å tenke på er utsikten. Landskapet strekker seg ut, og jeg kan se hele byen Daugavpils, med den store elven Daugava som har lagt seg rundt byen med slangeaktig svai. Langt der nede, på det store jordet, kan jeg se den lille klippede gressflekken med miniatyrmennesker som er vennene mine. De befinner seg midt i et mesterverk av farger og former uten å vite det. Hvem hadde trodd at en blomstereng var så nydelig ovenfra?

 Paragliding var definitivt et av høydepunktene på turen! For den forholdsvis beskjedne sum av 240 kroner fikk jeg for første gang kjenne hvordan det er å fly uten motor. Det var helt fantastisk! Det gikk rolig opp, og rolig ned. Ikke noe skummelt, eller brått. Det var nesten litt for lite skummelt. Misforstå meg rett: det var helt topp! Men jeg føler på en måte at det burde være litt skummelt. Bare for å få nervene litt oppmerksomme, liksom. Jeg var ikke en gang nervøs, og ikke på langt nær redd. Det neste skrittet får bli hanggliding, eller kanskje (det ultimate målet:) å hoppe i fallskjerm fra fly! Vil tro at det er enda mer spenning i noe hvor du faktisk må hoppe...

Konklusjonen er: Hvis du får sjansen til å paraglide; TAKE IT! 

ps: bare for å definere "Solsteiken" i første setningen her. Det betyr å sitte på et jorde i over tretti grader i skyggen. Bare at det var i sola! Svetten renner, huden brenner, og vannet er drukket forlengst. Da var det godt med litt luft!

Teamtur - Å samle kongler.

Se for deg en skog i et land hvor det ikke er lov til å hogge trær. Det er en furuskog. Trærne står tett i tett med greienene stikkende inn i hverandres trestammer. I toppen er det fullt av furukongler, og dem finner man også en god del av på bakken. Ha disse konglene litt i bakhodet til senere i innlegget.

 

Denne onsdagen i Latvia skulle vi gjøre litt praktisk arbeid. Derfor ble vi shippet til Leirstedet som kirken eide. De har bygget en leiplass som skal være et fristed for unge som har en vanskelig hverdag. Til helga skulle det være ungdomsleir, og alt skulle gjøres klart. Flere av ungdommene var for fattige til å ha råd til leiren, men de fikk den av kirken (tror jeg). Det tok litt tid før vi skjønte hva vi skulle gjøre, på grunn av litt problemer med språkforståelsen. Men til slutt var det klart: Vi skulle plukke kongler! Plukke Kongler!  I furuskogen! Deretter skulle vi kaste dem i en henger (den ble full!). Etter en del frem og tilbake ble vi vel på et vis enige om at det var en viss mening i dette. For det første har du de stakkars fattige ungdommene som ikke har råd til sko. Da er det vondt å trå på harde kongler! (Vi burde plukke barnålene i skogen også!) Den andre motivasjonen vi hadde var å få lønn i himmelen. Ja. Filosoferingen stoppet etter to grunner. 

I tillegg til å arbeide fikk vi en god del tid til å bare kose oss på leirstedet. Vi badet, brukte slengtauet, trampolinene, tråbilene, og så videre. Temperaturen var god; Rett under 30 grader.  Supert for meg! 

På kvelden var jeg forresten på noe shopping, men jeg tror jeg samler alt det i et eget innlegg (har ikke bilder av alt enda heller)  

 Bildene i den siste kollasjen er tatt av Thomas.

Team - Småkryp

Som tittelen antyder skal jeg legge ut noen bilder av småkryp. Men slapp av, de var ute, ikke i huset. (Den historien hører ungarnsturen til) 

Jeg elsker å ta biler av dyr! Det er utfordrende siden du ikke kan kontrollere dem. Siden det ikke alltid er tilstrekkelig med dyr å klipse bilder av, går jeg også mot insekter. De er jo faktisk veldig interessante! Og mye lettere å finne. Så her er noen bilder jeg tok av insekter og småkryp i Latvia: 


Jeg har faktisk en (foto-) sommerfuglsamling! Så nå har jeg skaffet meg noen nye eksemplarer!Den frosken var knøttliten! Det er sandkornene du ser!Firfislen var det også gøy å finne! Spennende med sånne dyr en ikke ser hver dag.


 

Teamtur - Første møte

Mitt første møte med Riga var på mange måter som i en tåke. Du skjønner hvorfor hvis du leser forrige innlegg. Men bortsett fra det så var møtet  med Riga svært bra! Da jeg kom ut på dekk litt før vi skulle i land, ventet jeg å få gåsehud av en kraftig vind, men ble i stedet kjærtegnet av varme briser. Sola skinte som bare det, og byen så flott ut! 

 

 

 Etter to timer i buss tok vi en stopp, og jeg fikk oppleve mitt første møte med de Latviske prisene. Et veldig ok møte! Vi stoppet på en fin rasteplass med vann, og fikk tid til å strekke litt på beina.

 

 

Etter nok to timer kom første møtet med byen Daugavpils, som er den nest største byen i Latvia, og det første møtet me kirken Nytt Håp. Byen var på størrelse med Stavanger. Alkoholisme og Arbeidsledighet er vanlige fenomener. Prisene er billige for oss, men veldig dyre for dem. Det var store  forskjeller i hvor rike folk var, etter husene å dømme. Kirka overrasket meg veldig positivt! Jeg hadde hørt et det var en ombygd fabrikk, og hadde derfor ganske lave forventninger.  Spesielt toalettet overrasket meg! Det var kjempefint! Dusjene var ikke fullt så flotte, men så var toalettet nyoppusset.

Dette igjen fører meg til første møtet med Slava og Nicolai. De startet denne menigheten, og den mest fremtredende egenskapen er deres omsorg for mennesker. Deres kjærlighet, som bare stråler ut av dem fra første sekund idet de tar kjempegodt imot oss var slående. Bare det at de bruker masse av tiden sin til å gi mat og klær til fattige, og at spisesalen er det viktigste rommet i kirken sier litt om deres prioriteringer og verdier.

Her er en forklaring av bildene over fra høyre:

1. En plakat om en fotballkamp mellom Daugavpils og Tromsø fra Norge! Vi fikk dessværre ikke gått på den...

2. Spisesalen hvor vi tilbrakte de fleste måltidene. Mye god mat!

3. Solnedgangen første kvelden:)

4.Hesburger. Latvias svar på burgerking.

5. Trikken som tok oss til byen for 30centimo - 3-4 kroner på 5 til 10 minutter.

6. Kirka vi bodde i.

7. nabobygget.

8. Jeg, rett etter at Nicolai hadde sendt meg til byen med pasorfruen Irina for å kjøpe nye briller. Ganske imponerende at brilleutikken laget briller til meg på 10-15 minutter!

9. Thomas i gatene i Daugavpils. Vi tok en liten oppdagelsestur å så oss rundt. I nabolaget var det mange katter, tomme flasker og bokser fra alkoholholdige drikker, og stor variasjon på standen til husene.  

 

Denne dagen var difinitivt mye bedre enn gårsdagen. Jeg kunne se igjen, og hadde allerede blitt glad i stedet og folkene der. 

Teamtur - Første tabben.

Så nå reiste vi altså på teamtur den 26. juni. Jeg har skrevet litt om det på bloggen før, men nå er det på tide med selveste fortellingene. Vi skulle kjøre buss til Latvia. Tok ferje fra  Stockholm til Riga.

Den første tabben på turen for min del ble gjort lenge før vi ankom Riga, Latvias hovedstad. Det skjedde faktisk allerede i Norge. Nermere bestemt i Lillesand. 

Det begynte å bli sent, og jeg var klar for å sove snart.  Siden vi hadde en dopause på seven eleven, så jeg mitt snitt til å pusse tennene og stelle meg for natta som skulle tilbringes i bussen. Etterpå gikk jeg å satte meg i bussen igjen, og det var det. 

Det varte enda en stund. Faktisk helt til morgenen før jeg innså at jeg ikke hadde toalettveska mi! Dette hører ikke så ille ut med en gang, men det var katastrofalt. Jeg hadde tatt av meg (dags-)linsene mine i bussen, og resten av dem (pluss brillene) lå i toalettveska. I tillegg kom jo sminke, medisiner, tannstell og sånne litt mindre viktige ting. For å presisere hvor viktig brillene mine er for meg, er det viktig å nevne styrken jeg har. Styrken er minus seks! Også minus fem på det andre øyet. Hvis du ikke vet hva det betyr, så betyr det at jeg ikke kan se et ansikt før det er nermere enn en meter. Og ikke helt klart før det er på ca 20cm avstand. Alt er tåke! Vi ringte til stedet vi hadde stoppet, men de fant ikke toalettveska...

Det var litt av en start på en svært begivenhetsrik tur.

Siden jeg kunne se veldig lite ble det lite bilder fra disse dagene. Men her er litt fra reisen mot Latvia: 

Kjæresten, jeg og kjolen!

Da vi var i bryllup for to uker siden fikk jeg brukt kjolen jeg bestilte i fra tidebuy. Den var helt nydelig! Jeg hadde kjøpt matchende slips til gutten min (og knyttet det selv!). Har gledet meg til å vise dere bildene: Hvis du lurer på hvorfor det ser ut som jeg er blitt psyko hekta på å lage sånne bildekollasjer, så er det fordi det stemmer. Det er fordi jeg av og til irriterer meg grønn over at folk legger ut masse bilder nedover, og det tar kjempelang tid før alle er lastet opp. Så etter x antall minutter kan man se alle bildene. Nedover. På en lang rekke. Irriterende!

Hvis du lurer på hvorfor jeg bruker psyko i en slik upassende sammenheng, så er det fordi jeg sier det hele tiden, selv om det ikke passer. Psyko (Saiko) Irriterende, ikke sant?

Bryllupsbilder av Knut og Mona

Hvit kjole, bedårende brudepiker, svarte og hvite detaljer og hjerter. Kjent musikk som tyter ut av orgelet. Stedet er Egersund Kirke, og tiden er lørdag for nesten to uker siden. Det var den dagen Onkel Knut og Mona sa sitt ja til hverandre. Det må nesten også nevnes at de hadde en rå toastmaster som gjorde festen helt spesiell, og veldig gjennomført! 

  Må bare få påpeke det utrolig søte bildet nederst til venstre her (over denne teksten, men nede i kollasjen). Det ble litt lite, men er ganske morsomt! Legg merke til lille Martin idet de kysser^^

 

Bildene på den siste kollasjen er tatt av kjæresten min, Thomas.

 

Preteam

Hva er det?

Før vi reiser på teamtur har vi alltid et preteam. Meningen er å forberede oss på noe av det vi kan møte på teamtur, pluss å ha en del teambuilding, slik at vi blir enda mer sveiset sammen som en gjeng. Vi har allerede hatt en del teamsamlinger, og et natt-team. Men på preteam i år skulle vi altså til Sarons dal. Der skulle vi være fra fredag til søndag (og på søndag reiste vi mot Latvia). Thomas(kjærest), Anders(bror), og jeg skulle bort fredag kveld, fordi vi skulle i bryllup på lørdagen. Derfor skriver jeg bare om denne ene dagen.

HVA GJORDE VI?

Øvelser Vi øvde litt på dramastykket "Lifehouse drama" Hvis du lurer finner du det på youtube. Det går bedre og bedre jo mer vi øver! En utrolig bra gjeng!

Konkurranse Det var en konkurranse om å ha den mest inkluderende leiren. Den hadde vi planer om å vinne! Så vi rigget opp to partytelt mellom de tre lavvoene vi skulle sove i, og fylte dem med puter og tepper. Vi hadde også en varmeovn, og lys, og vi stekte vafler utpå kvelden. 

Møtet var utrolig bra! Herlig lovsang fra Klippen, Sandes. Helge Flatøy talte om å oppleve ting med Gud. Kjempebra! Forresten må jeg fortelle en historie om noe som skjedde på lørdagen, da jeg var i bryllup. Noen av de go-jentene på bildene over fikk et ord fra Gud om at de skulle be for en kvinne på en benk. Det gjorde de, og hun ble frisk etter å ha hatt problemer med vond mage i årevis. Hun hadde nesten gitt opp å bli helbredet, men tenk at våre jenter fikk være de som gjorde forskjellen! Og dette er bare begynnelsen på planene Gud har for denne gjengen, det er jeg sikker på! Bedre jenter skal en lete lenge etter:)

 

Morgentur

Det er magisk å gå på sliike turer. Duggen i gresset. Det mørke lyset før sola står opp. Stillheten som råder. Alt venter på å våkne. Det er ingen biler ute, og ingen fugler som har begynte å synge helt enda. Etterhvert begynner solen å flyte opp, og et orkester av fuglesang bryter ut, men ødelegger ikke stillheten. Stillheten er for meg mer enn ingen lyder. Det er selve følelsen av fred jeg mener... 

Denne nydelige morgenen kom jeg meg ut så tidlig som halv 5. Galskap? Vel, sånn er jeg. Problemet var egentlig at jeg våknet i frietida av at jeg hostet så, og siden jeg allikevel hadde tenkt å stå opp 7 for å gå morgentur gadd jeg ikke å legge meg igjen.   

For de som er lokalkjente, og lurte, så gikk jeg til bakkabru. Et flott sted med en beverdemning. Håper å treffe på byggmesterne, men jeg tror de også sov ;o)  

St. Hans

Jepp, så lenge er det siden jeg har hatt tid til å blogge. Skulle tro ferie gav litt mer rom for blogging, men det nytter lite i Latvia uten internett. 

På St. Hans var vi i Linepollen og grillet. Selvsagt hadde vi også et svært St. Hans-bål. Jeg og Andrea og familien hennes koste oss stort. Været var stort sett greit, men noen dråper var det jo... 

Old Sea-picures

Nå er jeg hjemme nesten en ukes tid, og jeg har så mye å blogge om!

Fremover vil det nok komme en del gamle bilder til jeg en eller annen gang i fremtiden tar igjen nåtiden her på bloggen også.

Starter med noen bilder fra en hyggelig dag med Yvonne i Egersund! Vi var på en shoppingtur, og på veien hjem stoppet vi langs sjøen, og koste oss litt med kameraene! Jeg er så heldig med det nydelige stedet jeg bor på!

, Sokndal

Bor på Haua med mannen min, Thomas, i et oppussingsprosjekt med mye potensiale. Er 25 år. Lærer. Jeg er glad, venn med Jesus, positiv og variert. Har en drøss med hobbyer, og liker alt som er kreativt, spennende, og smaker søtt! Det skjer så mye bra i livet mitt; Masse små Mirakler som jeg vil dele med dere!

Instagram: Ingrid0123

Anbefalte Innlegg:

Arkiv

hits