hits

juli 2010

I En Magisk Verden!

Verden vi lever i er så annerledes om natten. Mystisk, litt skummel, og veldig vakker! 

Her er noen bilder Agata, Stine og jeg tok en natt nå nettopp:D 

Kjøpte den kjolen for 120kr på salg for et par dager siden! Gjorde noen gode kjøp den dagen:) 500kr gikk til en kjole og 6 topper! 

Hva synes du om bildene, og kjolen?

PUSH!

P.U.S.H.  Står for "Pray Untill Something Happens." Og jeg vil bare oppfordre deg til å gjøre det! Bønn virker! Trust me:D 

Oppfordring nr, 2! Hør denne sangen:

 

 

 

I dag må jeg pakke! I morgen skal jeg i bryllup til mine kjære venner Sølvi-Oline og John-Kenneth (Ønsk dem lykke til!)

Etterpåimorgen skal jeg på preteam etpar dager før det bærer til Nederland! Gleder meg:D

Gjør deg selv tynnere i Photoshop

*Åpne Photoshop

*File-Open velg et bilde

her er mitt utgangspunkt:

Filter-Liquify

Når du klikker på dette åpnes bildet i et nytt vindu hvor du har andre verktøyer

Velg Pucker tool, vist på bildet under, for å gjøre ting mindre.

Du må kanskje forandre størrelsen på brushen, det kommer an på bildet ditt.

For å gjøre deg tynnere, klikker du på de områdene hvor det er litt for mye. Da vil de bli redusert. Prøv deg frem, så skjønner du hva jeg mener:)

Her er resultatet mitt:Ser du forskjellen?

Nå har du Litt mer peiling på hvorfor modellene alltid er så perfekte på bildene...

 

Jeg lærte dette her: http://psguider.net/bli-tynn-i-photoshop/

Der finner du også mange andre smarte tips om hva du kan gjøre i PS!

Sommerglede-bilder

Noen portretter

Agata har gjort meg den ære å være modellen min igjen:) Kommer et innlegg til snart! 
og her er det noen bilder av meg som Agata har tatt:)


Er veldig spent på hva du synes om bildene?

Gi meg litt konstruktiv kritikk, slik at jeg vet hva jeg kan forbedre:)

Hvilket bilde likte du best, og hvorfor?

Solbrent, Frostskadet, eller Søkkvåt. Hva er du?

Nå savner jeg det fine været! Det har vert herlig de to siste dagene, selv om det nesten ble for varmt å sitte ute mer enn 15 minutter om gangen. Nå regner det. Masse! Det må også sies at Mjøsa var Svært kald! Hadde litt problemer med å komme ut i vannet med det første;)
Meg og Stine på badetur i mjøsa:)

Nå i ferien har jeg vert på Norges høyeste fjell, og badet i Norges største innsjø:D

La det Swinge;D

Pappaen min er kjempeflink til å danse! Han danser swing, og det har han gjordt de siste 20 årene. 30 år før det gikk han på ski;)

Her er et par bilder av pappa og Solvår som danser i hagen:)


Søte?:D

Noen av leserne mine som liker å danse?

Noe skikkelig ekkelt, og noe skikkelig frustrerende

Vi tar det ekle først:

I går måtte jeg nyse. Så jeg åpnet munnen, og gjorde meg klar til DET nyset! Akkurat i det øyeblikket bestemte en liten flue seg for å fly inn i gapet mitt. Jeg begynte å hoste og harke som en gal, men fikk ikke ut utysket som jeg omtrent hadde svolgt. Litt senere skjedde det ekleste av alt: Flua kom ut igjennom nesa mi:S

Disgusting!

Så skynder vi oss over på det frustrerende, som heldigvis er mye koseligere!

Jeg våknet klokka 05.20 i dag. Så måtte jeg på do, og derfor tenkte jeg at jeg like godt kunne stå opp... Så jeg gikk en tur ut for å se om jeg fant reven (som vi så her en dag) slik at jeg kunne ta bilde av den! Og jeg gikk i vei. Det frustrerende er at reven dukket opp ca 2km. i fra der den var sist, og jeg var ikke klar med kamera! den fløy avsted, og det var det:S Kanskje jeg kan prøve igjen i morgen...

Bilde fra weheartit.com (egentlig fra adressen på bildet)

Et mini fototips:)

Siden jeg var i så god gang med å skrive innlegg om foto nå, så vil jeg anbefale noe mer, Spesielt hvis du har et speilreflekskamera(evt.kompaktkamera), eller bare er interessert i foto. 

Gå innom www.foto.no, og registrer deg der! Der kan du legge ut 2 bilder i uken (flere hvis du betaler medlemskap), få kommentarer og tips i fra mer erfarne fotografer, og lese masse om fotoutrykk, osv. Det er i tilegg en ypperlig kilde til inspirasjon hvis du vil ta bilder!

Hvis du vil se bildene jeg har lagt ut, ta en tur innom >her<


Fløyelsringvinge

Fotokurs #6 - Knivskarpe bilder

I denne delen av kurset blir det noen konkrete tips for å ta skarpe bilder med speilreflekskamera ditt. Har skrevet noen før i innlegget om blomsterfotografering, men jeg tar det om igjen!

Må vel kanskje henvise til at jeg har lært mye av dette fra boka "Boken om digital fotografering : lær deg triksene som lar deg ta bilder som proffene!" Den er skrevet av Scott Kelby. Virkelig til å anbefale!

Tenkte først at det blir litt teit å skrive om akkurat det jeg har lest. Men det er jo det jeg gjør på dette kurset; Lærer noe, og forteller det videre:)


 

For å forstå hvorfor vi må gjøre disse tingene, så må vi vite hvorfor bildene blir uskarpe. Bildet blir mindre skarpt jo mer bevegelse det er i motivet, og i kamera. Det vi kan gjøre noe med (stor sett) er bevegelsen i kamera. For å få minst mulig vibrasjoner, og bevegelser er det flere enkle ting vi kan gjøre.

Her kommer noen eksperttips:

*Bruk alltid stativ! Dette er det viktigste for å få et skarpt bilde. Et stativ som koster litt mer er oftest mye bedre enn det første og billigste du finner, så det kan være lurt å investere litt, men bare et ettbeinsstativ gir deg en viss støtte, og gjør det lettere å holde kamera stødig. Det er iallefall mye lettere å ta med seg. Dette punktet er spesielt viktig hvis du må ha litt lang lukkertid, fordi da blir bevegelsene mer tydelige på bildet.(les om lukkertid her). Det går også an å finne en provisorisk løsning hvis du ikke har stativ/ikke kan ta det med deg. Bruk et gjerde, et bord eller hva som helst stødig til å lene kamera inntill.

*Bruk så kort lukkertid som mulig. Dette gjør at kamera ikke får like mye tid til å bevege seg på, og bildet blir klarere. Noen ganger er det ikke så bra lys, og da må man ty til lengre lukkertid. (husk forrige punkt da)

*Bruk speillåsen på kamera. Hvis kamera ditt kan låse speilet, i alle fall. Dette er en funksjon som brukes når speilet skal rengjøres. Når du har låst speilet må du trykke to ganger på avløserknappen for å ta bildet. En gang for å heve speilet, og en gang for å ta bildet. Det er litt stress, men det hjelper! Når speilet heves samtidig som at bildet tas skapes vibrasjoner(=bevegelse=uskarphet) Derfor er det en fordel at speilet blir hevet før, slik at vibrasjonene har ebbet ut når du tar bildet. 

*bruk fjernutløser. Dette er en forholdsvis billig sak som bare koster et par hundrelapper. Den gjør at du kan trykke på en trådløs fjernkontroll når du skal ta bilde. Du gjettet rett! Det hindrer vibrasjoner! Fingeren din skaper vibrasjoner når den trykker på avløserknappen. Hvis du ikke vil ta deg råd til dette anbefaler jeg heller neste punkt:

*bruk tidsutløser. Dette er en funksjon som ligger i kamera. Du kan bestemme at bildet skal tas noen sekunder etter at du har trykket på avløserknappen. Da rekker vibrasjonene  å forsvinne før bildet blir tatt. 

*Bruk lavest mulig ISO. Så blir det ikke så mye støy i bildene dine.

*Vær oppmerksom på den skarpeste blenderåpningen! Den er vanligvis to hakk under maksimal blenderåpning (les mer her)


Noen spørsmål?

Er dette nyttig?

Fotokurs #5 - ISO

ISO er lysfølsomheten på kamera. Høyt tall er mye lys, og lavt tall er lite. Når du har en høyere ISO blir bildekvaliteten mer kornete/mer støy.

Det er altså en fordel å ha lav ISO, slik at kvaliteten blir god, men samtidig må du selvsagt ha nok lys. Du må derfor velge lavest mulig ISO etter lysforholdene. Mitt kamera har ISO i fra 100 til 1600, og jeg har den vanligvis på 200, med mindre spesielt mørke omgivelser gjør at jeg må flytte den oppover. 

For å ha noen eksempler:

Hva er dine 'nettstopp'?

Hvilke sider pleier du å gå innom hver gang du er innom pcen? Jeg har i hvert fall en bestemt rekkefølge som ligger i hurtigmenyen.

De jeg alltid går innom er 

1: Mail

2: Facebook

3: Bloggen. (inkl. sjekker ut nye innlegg i fra bloggvennene mine, hvis tittelen er interessant)

Hvis jeg har mer lyst til å sitte på pcen tar jeg gjerne en tur innom

*Foto.no

*smootown.no

*ubetania.no

*vg.no evt, andre aviser som dalane-tidende.no

Nå i det siste har jeg også vert litt innom japanfoto.no og lett etter noe fotoutstyr. Vet ikke helt hva jeg bør kjøpe:S

 
(Føler at meg MÅ ha med et bilde i hvert innlegg:P Men sånn er det! Noen liker tekst, andre liker bilder. Nå har jeg noe for begge:)

Nå er jeg spent! Har du noen av de samme faste nettstoppene?

hva synes du om bildet?

Makes my world magical

Nå driver jeg å leser alle Harry Potter bøkene på engelsk. Har lest dem på norsk før, men de er så bra! Jo mer jeg leser, jo mer liker jeg dem.

Det er så mange bra sammenligninger... 'de onde' er de som synes de er bedre enn andre, og vil skape et samfunn der ikke alle er verdt like mye, mens 'de gode' vil styrke felleskapet, og at alle skal ha en plass. Det er akkurat som i virkeligheten! hele 2.verdenskrig hadlet om hvordan Hitler ville ha frem de han synes var verdifulle, og ned med alle andre. Jeg liker når bøker har en sånn hovedidè  i fra den virkelige verden. Et poeng som kommer frem bak all den fantasifulle facaden. Fantasy er en av mine yndlingssjangre. Liker at det er litt annerledes enn virkeligheten. Har alltid likt eventyr, for eksempel. Historier fra virkeligheten er vel og bra, men kan fort bli litt tungt.

Det eneste som mangler i Harry Potter bøkene, må etter min smak være litt mer romantikk. Det kommer seg i fra 5. bok og utover, men før det er det svært lite. På tross av det anbefaler jeg bøkene på det varmeste:) En facinerende historie, som bare blir bedre og bedre i takt med at du forstår mer og meg. Slutten tar av!

Liker du Harry Potter?

Hvilke bøker liker du å lese? Hvorfor?

Hva er det som er galt??

Folk sier jeg er besatt.

Folk sier at det er unaturlig, uvanlig, og at jeg er hekta.

Men jeg er jo bare forelsket!

Det er helt normalt.


Noen andre som føler det sånn noen ganger?

Drukningsulykke demper fort den gode reisestemningen.

Vi kjører forbi et skilt som sier "Sjoa Raftingsenter" og jeg ber pappa om å vær-så-snill bli med å rafte en dag i den store, livlige elva. Vi har imidlertid ikke tid, så utsetter det på ubestemt tid. Neste dag kjører vi forbi igjen, men blir fylt med en uggen følelse idet vi hører på radioen at det har vært en drukningsulykke i nettopp denne elva! 13 Ukrainske venner hadde vert på tur i 6 kanoer, og 3 av dem hadde veltet ved ridderspranget-en spesielt krevende del av elva. Selskapene arrangerer ikke en gang turer i denne delen av elva.  Det var 4 som omkom i ulykken.

Det er fælt når sånne ulykker skjer rett i nærheten av meg. Alt blir mer virkelig når en kan kjenne seg litt igjen i tragedien. Jeg tror vi mennesker på en måte har godt av å oppleve noen fæle ting. Det gir oss noe; En mulighet til å føle medfølelse. Jeg tror at alle ting; Alt som er negativt og fælt og forferdelig, kan lede til noe positivt. At vi kan lære noe av det. Bli sterkere, stå mere sammen. Det som er det viktigste av alt er å fokusere på disse tingene. Hva godt kan komme ut av de problemene DU opplever i dag?

Les hva VG mener om saken  > her<

Har du noen gang kommet nært inn på en ulykke, eller noe tragisk, som du egentlig ikke hadde noe med i utgangspunktet, men fikk medfølelse for?

 

By the Lake


Jeg likte spesielt det øverste bildet... Hva synes du?:D

Se Agata sin fotoblogg her.

HestejentaKanskje noen lurer på hvem Agata er?

Etter masse innlegg med bilder av henne er det kanskje på tide å Introdusere henne. Hun er på en slags sommerferie her med familien sin i fra Polen. De jobber hos onkel, med å plukke jordbær! Hun liker foto, og er skikkelig dårlig i engelsk(lærer tysk på skolen). Men til tross for det synes jeg at jeg har blitt ganske godt kjent med henne i år! Tror dette er det tredje året hun er her i Norge, forresten.

Tittelen 'Hestejenta' er litt ironisk, fordi Agata var redd hestene. Først ville hun ikke komme inn på jordet en gang, men da hun så at jeg ikke ble trampet ihel turte hun til slutt å ta forsiktig på snille Dokka:)

Det eneste jeg har lært på polsk er forresten kocham che. Det betyr 'Jeg elsker deg'

I Blomsterenga

Her er noen bilder i fra Photoshooten jeg hadde med Agata i fra Polen! Hun er så søt:)


Det kommer flere bilder også! Skyld på sola for min treighet:)

Vil Gjerne ha KONSTRUKTIV KRITIKK på bildene ovenfor:) (spesielt de jeg har tatt, og evt. redigeringen, for jeg har redigert alle) 

Har forresten sendt inn et bilde til fotokonkurransen på bloggen til Hanne! så ønsk meg lykke til, og bli gjerne med du også:)

Mannen som bor på Galdhøpiggen.

Har du vert på Galdhøpiggen?

Liker du fjellturer?

Hva synes du om måten jeg laget innlegget på denne gangen? Fikk ideen av Aina Regina, så all ære til hennes blogg!

Perlemorvinger

Brunflekket Perlemorvinge

Aglaiaperlemorvinge

Og så et par jordbær i fra åkeren.


Helt på jordet;)

Noen flere bilder jeg og Agata tok i går:)

 

Foto: Agata Zieńkowicz (modellen på alle de andre bildene)


Hva synes du om bildene?

the short second life of bree tanner.

Har nettopp lest boka med tittelen i fra overskrifta. Jeg leste den på engelsk, fordi jeg ofte synes bøker er bedre på orginalspråket. Historien var fantastisk, og selv om jeg visste hvordan det ville ende, var det nesten bare enda mer nervepirende for følelsene mine.

I "Eclipse" blir hun bare så vidt nevnt i en scene med mange forstyrrelser. Første gangen noen snakket om henne kunne jeg ikke en gang huske henne. Bree Tanner blir spart av Cullen-familien da hun legger seg ned i gresset og hevder at hun ikke vil slåss. Minutter senere kommer volturien og dreper henne fordi hun, uten hensikt eller visshet, har brutt de (for henne) mystiske reglene som gjelder for vampyrer.

Selv om jeg hele tiden visste at dette ble slutten av boka var det fælt å høre hvordan hun ble drept etter å ha hørt historien hennes. Det korte, men betydningsfulle livet. Det er som forfatteren Stephenie Meyer selv sier; at hver person har en unik historie å fortelle. 

På tross av det tragiske med historien (jeg er en evig fan av happy endings) anbefaler jeg boka på det sterkeste for alle som liker twilight! Har du ikke tålmodighet til å lese så tykke bøker er dette også et bra alternativ! Den er tynn, og har stor skrift! Det er som sagt en kort historie. Kanskje dette kan få øynene dine opp for den fantastiske verden bøker kan skjule...


Forresten! Noen som la merke til at alle bokstavene i overskrifta er små? Til og med navnet hennes. Det er fordi de er det utenpå boka også. Noen som vet hvorfor? Min teori er at det er for å understreke at dette bare er en liten historie. Ikke så meningsfull. Men alikevel, så er den verdt å lese!

Liker du å lese?

Hva synes du om denne boka hvis du har lest den?

Husker du Bree i fra Twilight-serien?

Er du klar for alt?

Jeg så nettopp en film fra Imsdal.

Se filmen her!

Hvis du hadde fått tilbudet i filmen, hadde du vert klar?


Når jeg så den siste kommentaren i filmen tenkte jeg: !

Det er faktisk utrolig viktig. Å være klar. Hva om verdens ende var i morgen, eller what 'if tomorrow never comes'? Hva da? Er du klar til å ta følgene av det livet du lever? Møte Gud, og å få dommen.

Jeg er iallefall glad for at Jesus allerede har tatt straffen for meg, slik at jeg ikke trenger en rettsak en gang! Det eneste du trenger å gjøre er å tro på ham, og godta han som din redningsmann. 

(send gjerne spørsmål på epost om du ikke vil sende dem som en offentlig kommentar; ingrid-urdal@hotmail.com)


Er du klar?

Spiderwoman


Hva synes du?

Down by the water.

 Agata Zieńkowicz tok de to første bildene, og er modellen på de to siste. Jeg er omvendt;)

Hva synes du om bildene? Hvilket likte du best, og hvorfor?

KONSTRUKTIV KRITIKK!:D

Lost in flowers
Modell: Agata Zieńkowicz

 

Tok en del bilder sammen med Agata i dag! Flere kommer, men nå skal jeg ut å øvelsekjøre! Ciao!

Jeg kan lage en header for deg!

Nå har jeg ferie, og litt ekstra tid! I den anledning kan jeg lage en header til Deg! Det du må gjøre er:

Send meg

*Bilder du vil ha i headeren. Hvis du ikke er sikker kan du sende flere, så kan jeg se hva jeg bruker.

*Tekst du vil ha med i headeren (evt. teksttype)

*fargene du vil at headeren skal gå i.

* om du vil ha headeren lav eller høy(evt. størrelseforhold i px)

*Evt. andre spesifikasjoner.(hvis du f.eks. vil ha blomster i headeren, men ikke har bilder, så har jeg det.

Send helst dette på mail til ingrid-urdal@hotmail.com. 

 

Her er noen headere jeg har laget før (i tillegg kan du se på designet på min egen blogg)

 
 

 Den øverste headeren er den jeg laget sist, og den nederste først:)

Tror du på spøkelser?

 

Jeg har fått det intrykket at mange tror på noe overnaturlig. At mange tror på spøkelser. Det synes jeg er meget interessant! Jeg synes sånn generelt at 'tro' er interessant. Da har jeg noen flere spørsmål til deg, bare for å få vite litt om hva mine blogglesere tror:

Tror du på spøkelser/gjenferd? 

Hvis ja, hva er et spøkelse, hva vil de?

Tror du på ånder?

Tror du på Gud?

Tror du på Jesus?

Tror du på engler?

Hva tror du skjer når man dør?

Er du redd for å dø?

Jeg hadde blitt kjempeglad hvis du ville svare på noen av disse spørsmålene! 

Min sære interesse

Det er ikke super-populært å være interessert i ånderlighet (som jeg velger å kalle det) Interessert i det overnaturlige. Det er ikke uvanlig heller. Spesielt når det kommer til spøkelser osv. Jeg vil si at det er viktig å være litt interessert i åndelighet, men at det kan være farlig også. Du forstår mer hva jeg mener hvis du leser om hva jeg tror på under. Det er viktig å være litt nysgjerrig på dette med livet etter døden, tror jeg. Ofre det en tanke! Tenk om du tar feil, og det er et liv etter døden, og du går glipp av det! Men nok om det.

Hva jeg tror

For å besvare mine egne spørsmål: Jeg tror ikke på spøkelser som i "folk som går igjen," men jeg tror på onde og gode ånder.  Jeg tror at onde ånder klan ta form av mennesker som har levd, og late som om de er dem. Og jeg tror på engler, Jesus og Gud. Når jeg dør så tror jeg at jeg kommer til himmelen, og at over halvparten av vennene mine kommer til helvete. Det er så trist å tenke på! Redd for å dø er jeg ikke, men jeg vil leve lengst mulig av to grunner; Jeg koser meg med dette livet! Og Jeg vil forandre mest mulig av den statistikken på hvem av vennene mine som kommer til himmelen og ikke.

Fotokonkurranse jeg er med i.

Jeg er med på en fotokonkurranse hos raaawrrr.blogg.no. Tema er sommer, eller "det beste bildet jeg har tatt i sommer".

Noen av de bildene jeg er mest fornøyd med er bildene av Fogli(haha, hvis du husker den karen;)

(resten av bildene, pluss litt tekst om hvem han er, finner du her!)

Dette bildet vil jeg delta med! Det er fordi jeg synes det er morsomt, fine farger, og fordi det normalt sett hadde vert vanskelig å ta et slikt bilde fordi 1. Den kommer ikke så nerme at det hadde gått an med min linse.. 2. Den sitter nok skjelden i blomster og 3. Den pleier nok å spise makken;)


Hva synes du om bildet?

Skal du også være med i denne konkurransen?

Different Lips (foto)


Jeg ble fornøyd med hvordan underleppene passer sammen! Kanskje munnviken på venstre side kunne passet bedre, men da måtte jeg tatt flere bilder der munnen var mer lik; ganske vanskelig når jeg måtte ta av meg selv, så jeg er fornøyd!

Hva synes du om bildet? (haha, det er meg og bestefar)

Susende gallopp i år også!

Nå er det to hester her. Den ene er Dokka, Det er henne vi kan ri på, og hun tilhører Stine, mitt nesten-søskenbarn! Den andre hesten er Bestemor og bestefar sin, og heter Åsa. Hun er to år gammel:)

På bildet ser du Dokka med den stolte eieren Stine:)

 

Dokka pleier å være litt nervøs og motvillig når hun må gå forbi møkkhauger (og andre ting som lunkter vondt) Men i dag gikk hun ganske så pent forbi møkkhaugen på jordet!  Hun var heller ikke vellykket i å snu fordi den andre veien fristet mer, eller plutselig vandre ut på jorde fordi det smaker så godt. Jeg hadde rett og slett Roen!

Valgte å ri på jordet i dag siden det var så lenge siden jeg hadde prøvd å ri (helt siden påskeferien!) Det var fint underlag, og alt gikk flott. Etter en runde var jeg inni det igjen, og våget meg til en gallopp. Det er så morro! Elsker å være her å bare få lov til å kjenne på alle godene med å ha hest! Suse avsted, og kjenne at jeg faktisk har kontroll. Samtidig er det et kick. Må være på vakt. Plutselig kan en fugl flakse opp å skremme hesten. Tror at det er sunt med litt spenning også!


Hadde litt sommerfugler i magen da jeg først satte meg på, men Dokka oppførte seg eksemplarisk, og vi koste oss begge to!

Her ser du meg suse forbi:) 


Nå er jeg vond i rumpa, etter bare en kort tur. Dette blir en topp ferie! ;o)

Heidi!

Bestemor og Bestefar er Tøffe! De jakter på elger. Og så har de elghunder og hester! Når jeg kom hit i går fikk jeg meg en overraskelse! De hadde plutselig 3 hunder! (ikke bare to!) Nå har vi altså tre generasjoner av hunder! Tanja,(mor til) Dokka, (som er mor til) Heidi. Heidi ble født i påsken, og er en sånn herlig, nysgjerrig, leken og lærevillig alder.

Jeg elsker valper^^

Her har hun fått en sokk å leke med:


Og så bare en blomst (se innlegget under om tips til å ta blomsterbilder!) bare fordi den var pen, og jeg liker å oppdatere bloggen med bildene jeg tar! Det er forresten en lilje:)


After the rain... (Fototips)

Jeg har lest litt i en bok med fototips, så nå vil jeg dele noen av dem med deg! Let me interduce: Enkle tips for å ta blomsterbilder!

Ta bildene rett etter regnet. Motivene blir mye mer spennende med noen skinnende klare vanndråper. Eventuelt kan du ta med deg en sprayflaske med vann.

Gå  ned på blomstens nivå, eller ta gjerne bildet oppover for å få en mer interessant vinkel

Bruk alltid stativ for å få bildene klarest mulig! Dette er et viktig (men kanskje litt kjedelig) punkt! Når du tar bilder av blomster har du nesten alltid tid til å rigge deg opp med et stativ, da blomster skjelden løper av sted. Dessuten kan du låse speilet! Det gjør også bildene en del skarpere! (spør hvis du ikke vet hvordan du kan gjøre det)

Tenk alltid på komposisjon-det er viktig i alle bilder!

Gå så nerme innpå som du kan uten at det går utover kvaliteten(og selvfølgelig må du få med deg alt du vil ha med)

 

Les mer om foto på mine del-fotokurs:

Lukkertid

Blenderåpning

Zoomeffekt og

Komposisjon

 

Hva synes du om bildene? (Konstruktiv kritikk, takk!) Er det noe mer jeg kan skrive om på fotokurset, som noen lurer på?

Skjeive hoder

Hahah, måtte le litt av disse bildene:)

Enjoy!


Det at hunden er i mine armer betyr alt ingenting! Jeg tipper den elsker å være der o_O

På vakt (foto)

Gir bildene tittel i dag. Bare for morroskyld!

*Utsiktspunkt*

*Jakt*


*Playful*

Var ikke dette en bedårende kattunge? Den store(Thomas sin) Er faren til den grå kattungen:)

Dumt jeg ikke fikk et skikkelig bilde av katten da den holdt på å falle ned fra treet, ble hengende etter "armene"...

Hva synes du om bildene?

Fornøyd!

Her sitter jeg med noen av de beste tingene som finnes i denne verden!

*Vaniljeis med sjokolade som smelter på isen

*Boblebad til føttene (med varme, massasje og bobler på!)

* En god bok!


Legg merke til merket etter et plaster på kneet. Dette fordi jeg skar meg på barberhøvelen. Jeg som har en så snill barberhøvel! Den har aldri oppført seg sånn før... 

 

Hva bruker du når du virkelig skal nyte det å slappe av i ferien?

Forgotten (foto)

 

Hva synes du om bildene?

En hyggelig familiekveld:)

Guttene var oppslukt i fotballspill en stund. Derfor ble like godt vi jentene også med på leken, bare at vi forandret leken!

Vi sang, og guttene spilte (guitar hero)

Masse lek og morro resulterte i en skikkelig koselig kveld!Maten var også upåklagelig! Jeg elsker reker:D

Ble kjent med solveig! (Har lekt med hverandre når vi var små) Hun studerer språk i England, og har masse interessant å fortelle! Besøk gjerne bloggen henner her

Ble ikke så mye bilder av de voksne.. Tok ikke bilder av alle, men dere kan jo få se noen av den flotte familien min! ("Familien min" er kanskje å trekke det litt langt ettersom noen av dem er søskenbarn av mamma... Men! Noen er mine tremenninger også!Nytt design!

Nå har jeg jobbet en del med nytt design! Ble fornøyd med headeren, Liker at jeg nå kan ha større bilder, og liker bedre dette designet enn det forrige, men det er alltid ting å prirke på...Men! Nå er jeg lei:) 

Hva synes du om det nye designet?


Når jeg ser under senga...

Jeg har masse ting under senga mi. En stor skuffe med altmulig, også diverse esker som inneholder alt i fra serviettsamlingen min til et lager med stoff i forskjellige farger.. Når jeg leter etter noe jeg har mistet hender det at jeg flytter senga litt ut på gulvet for å se under den. Da finner jeg nesten alltid noe som jeg har mistet for lenge siden, men skjelden det jeg i utgangspunktet lette etter. Slik var det i dag også da jeg lette etter pennalet mitt (hvordan det kunne ha havnet bak sengen er det ingen som vet, men jeg måtte jo begynne å lete på de ulogiske stedene etterhvert..) Og så fant jeg en tørkeklut til pc'en i stedet. Sånn til å tørke av skjermen. Jeg har faktisk savnet denne, fordi jeg liker å bruke den til linsen på kamera mitt:)

Nå utsetter jeg letingen etter pennalet, og noen par med like sokker til i morgen, så er jeg ferdig pakket og klar for Hedmark!

Bare for å ha med noen bilder legger jeg inn noen sommerfugler/møll jeg har tatt bilde av i det siste.. Vet du forskjellen på sommerfugler og møll?

Vet du evt. navnet på noen av de følgende dyrene?

Denne sitter enda på vinduet vårt. Jeg har valgt å kalle den grønnes!

Denne var skikkelig svær! Sikkert ti cm. vingespenn... Visste ikke det var så store møller her...

Denne var ganske gul, men det synes ikke så godt da bildet ble tatt mot vinduet... Ellers var den nesten helt lik den grønne på toppen, faktisk! (Disse er også på størrelse med en vanlig sommerfugl. Er derfor litt i tvil om det er møll eller sommerfugl..)

Facinerende, Fryktinngytende, Fengslende og noen ganger Farlig..

Sjøen er så facinerende, fryktinngytende, og fengslende. Den er ukontrollert, og uberegnelig og full av udyr. Samtidig er det en av de tingene jeg kan sitte lenge stille å bare se på mens jeg tenker...

Her er bildene fra båtturen til meg og Thomas!

Vann er nydelig! Spesielt sjøen! Den er liksom så... levende!

Himmelen var helt fortryllende når sola tittet frem! Jeg tenker alltid på Gud når jeg ser sånne stråler ned gjennom skyene.. Som om Gud sender ned noen flere engler, kanskje...

Vi lever i en vakker verden!

Fyret i Rekefjord:)


Her har jeg prøvd meg på et HDR-bilde i photoshop:) Et HDR-bilde er et bilde som består av flere bilder. I dette tilfellet for å få både fyret og himmelen riktig eksponert ( at ikke fyret blir svart eller himmelen helt hvit - se forrige bilde) Hva synes du? Ble det vellykket?


Og her er noen av husene på Sogndalsstrand (Stranno)

Jeg likte var å la hånda mi henge utenfor båtripa. Fingertuppene rakk akkurat ned til vannet og laget en liten sprut etter seg. Den kilende følelsen i fingrene, og den kjappe reaksjonen når jeg så en brennmanet rett forut...

Hva synes du om bildene? Hvordan tenker du på sjøen?

Noe godt og noe ekkelt. og noe pent!

Skikkelig sommerbilde, dette:) Markjordbær er godt!

Men så plutselig var det en haug med edderkopper rett med markjordbærene! Så jeg trakk meg tilbake..

Blåklokker er så pene, så måtte bare ta dem med:)

Dette innlegget var bare for å vise dere bildene egentlig. Og en del av min hverdag!

Hva synes du?

Har du smakt Gule Bringebær?

Jeg har alltid vert så stolt av at vi er de eneste jeg kjenner som har gule bringebær. Ingen som pleier å ha hørt om det.. Men noen i denne verden må jo ha det (også de som ikke bor på en planteskole) Vi har faktisk ganske mange interessante bær!

Toybær, morbær, druer, miniappelsiner og amerikanske blåbær er kjempegodt hjemmedyrket!

Har dere noe litt spesielt (spiselig) i hagen?

Sommerfugler og en Konkurranse!

Jeg har begynt å samle på sommerfuglbilder! Sommerfugler er utrolig nydelige, og interessante! Jeg har små problemer med å finne navnene noen ganger, men men.. Skulle hatt en sommerfuglbok!

Uansett! Jeg tenkte at jeg kunne lage en konkurranse! Den går ut på å samle på sommerfuglbilder!

Du har resten av sommerferien på deg til å ta noen blinkskudd (hvis du ikke allerede har samlet en stund) Premien går til den som har den mest imponerende samlingen! Ikke nødvendigvis den største, eller de beste bildene, men begge deler teller. Skjeldenheten til sommerfuglene(målt i hvor mange ganger jeg har sett dem) teller også inn på resultatet! Håper flere blir med, det hadde vert morro! Hvis du vil delta;

*last opp alle sommerfuglbildene dine i et innlegg på bloggen din.

*Størrelsen må være 600px

*Du må ha tatt bildene selv

*kommenter på bloggen min med en link til ditt innlegg!

*Premien kommer jeg tilbake til...

 

Konkurransen vil vare minst til 16. August, kanskje lenger (det kommer an på når jeg får tid til å kåre en vinner)

Hva gjør en klagesalme til en lovsang?

En klagesalme er et rop om hjelp, et nødskrik fordi en har insett at han ikke klarer mer. Grunnen til at dette også er en losang er at den, selv i den mørkeste stund, priser Gud. Salmene tviler aldri på Guds eksistens og godhet. Den fastslår at Gud er god, og ber en inderlig bønn om hjelp. Dette er et eksempel på litt av en slik salme:

Sal.40.18

Jeg er hjelpeløs og fattig,
men Herren har omsorg for meg.
Du er min hjelper og redningsmann;
dryg ikke lenger, min Gud!

Har du det vanskelig?

Ikke la det gå utover ditt forhold til Gud! Stol på ham! For han har ikke lovet deg et problemfritt liv, men at han alltid skal gå med deg! 

 

Har du litt tid til overs? Les Fotsporene i Sanden!

Sol, Sand og en herlig dag!

Legger ut bilder i fra en koselig tur med Ida! Vi var på Sandbekk, en av mine favoritt-turplasser!

Målet var å ta igjen sola(som hadde gått ned mange steder, men fremdeles lyste på fjelltoppene.
Synes dette var meget facinerende! Ser du hva det er? Det er sand i to forskjellige farger som har sklidd nedover i pene formasjoner:)

Vi tok jammen igjen sola også! Herlig:)

Etter en solid klatretur måtte vi ha et lite pust i bakken når vi nådde sola! Ida er så søt:)

Chessie var selvsagt også med, og vi hadde en liten hoppekonkurranse. Jeg vant (Chessie jukset!)

To dager igjen....

Her en dag satt vi å lukte å greier på jobb... Vi jentene tar det litt med ro.


Guttene klippet hekken!?

 

Og sånn går dagene! Nå skal jeg på jobb om et kvarter, og har ikke kledd meg enda, så må løpe! Bare to dager igjen<3

Fotokurs #4 Komposisjon

Komposisjon er oppbygningen av bildet. Hva som er dominerende og viktig, og hvordan det er plassert.


 

Hovedkomposisjon: Balanse og Spenning.

Det er viktig å tenke på om det er balanse i bildet, og på det negative rommet. Negativt rom er bakgrunnen, eller det som ikke er hovedmotivet. I eksemplene under er det røde hovedmotivet, mens resten er det negative rommet.
1
     

2

     

Blomsten er hovedmotivet, og bakgrunnen er det negative rommet. Bildet av den første blomsten her er litt kjedelig, og har litt for stort negativt rom. Det blir nesten bare som en rundig midt i en firkant. Den grønne rosen har litt flere former, og er litt sidestilt, slik at det blir mer spenning i bildet. 

Litt ubalanse er altså, etter min mening, bra, siden det skaper spenning og bevegelse. Men du må passe på at ikke ubalansen blir for stor. Da kan bildet bli ubehagelig å se på. 

Her tipper bildet nesten til venstre på grunn av den "tunge" blomsten, som tar all oppmerksomheten.

 

Hvis du bruker mye tid på å studere komposisjonen i bildene dine vil du etterhvert bli mer obs på hva som er fint, og hvordan du vil ha det. Jeg har lært dette på skolen fordi jeg ble tvunget til det igjennom alle rapportene og prosessene. Fikk alltid den samme beskjeden; "Se på Komposisjonen din, Ingrid.." Og det er jeg sykt glad for! Har lært masse om slike ting på formgivningslinja.


 

Beskjær bildene dine

Dette går også på det med negativt rom, og er veldig viktig. Finn det du vil ha med i bildet, og ikke ta med mer enn det! 

På dette bildet er hovedmotivet en sommerfugl. Komposisjonen synes jeg er gansk fin, men sommerfuglen er litt vanskelig å se fordi det blir så mange andre detaljer. Jeg ville ha med hele sommerfuglen og en del av gresset, siden grønnfargen var en fin kontrast til sommerfuglen.

Det kunne kanskje ha vert litt mer luft under sommerfuglen, fordi den er plassert litt langt nede, men resultatet er tydelig! Nå er det mye mer fokus på sommerfuglen! 

Dette punktet er ganske viktig. Det er ikke alltid nødvendig å ha med Alt som du ser. Ta med det viktigste, og kutt bort det andre.Rydd opp i bildene dine.

Mye av dette går på det samme, men det er veldig viktig! Det er ofte den store forskjellen mellom de som tar gode bilder, og de som bare "knipser i vei" som kjæresten min pleier å si:)

Ikke ha med masse forstyrrende elementer i bildene dine. Hvis du skal ta bilde av noen personer, let etter en ensfarget bakgrunn. 


Her er et eksempel på et bilde hvor jeg ikke har gjort dette:

Øyenstikkeren er nesten ikke synlig med første øyekast fordi det er så mange kvister og greiner i veien. For å fikse på dette bildet når det allerede er tatt kan jeg for eksempel gjøre bakgrunnen uklar, eller mørkere.

 

Ved hjelp av Burn-tool og svart farge på penselen (I Photoshop) har jeg fjernet mange av de distraherende detaljene. Nå er det mye lettere å få øye på øyestikkeren, men det beste er å finne en god bakgrunn mens du tar bildet.


Håper du har lært noe av dette! Skriv gjerne en kommentar og si hva du synes om fotokurset mitt, hva jeg kan gjøre annerledes, og kanskje du har noen tips til meg?

Jeg vil gjerne også ha tips til hva jeg kan skrive mer om, hva du vil lære mer om:)

Konserten i helga


(Dette bildet er tatt av Fotothomas. Resten av bildene har jeg tatt selv.)

Konserten var altså med Jerusalem. Det er et svensk, kristent hardrockband. De har radikale tekster med et fantastisk budskap. Musikkstilen er ikke helt min stil, men jeg liker det alikevel. Jeg har ingen sjangere jeg virkelig ikke liker. Kan vende meg til det merkeligste, og idet jeg kan teksten, liker jeg sangen. Jeg er litt merkelig sånn. 

De hadde et par sanger jeg kunne, så det var morro! Plunder Hell, og Dancing on the head of the serpent! 

 Jerusalem - Plunder Hell

 Jerusalem - Dancing on the head of the serpent

 

Jeg liker også veldig godt;

Jerusalem - Pappa vem har gjort

Hør den mens du leser teksten, eller ser på bildene:

 Pappa, vem har gjort solen som lyser
 månen som skiner, stjärnorna som tindrar
 Pappa, vem har gjort regnet som faller
 Fåglarna som sjunger och gräset som är grönt
 Pappa, vem har gjort fiskarna som simmar
och brisen som blåser så skönt i mitt hår
  Pappa, vem har gjort, alla elefanter
snön som e' så kall att jag måste ha vantar

  Pappa, vem har gjort, alla hemska ormar
  alla fula spindlar och blixten som slår ner
  Pappa, vem har gjort, barnen som svälter
  mammorna som gråter och farfar som är sjuk
  Pappa, vem har gjort människor som skriker
  människor som skjuter och alla fängelser
  Pappa, vem har gjort, alla hemska krigen
och mammorna och papporna som inte kan va' samms

  Gud Han gjorde mänskan, med människan kom problemen
Hon sa: "Att vi behöver dej inte längre Gud"
  Gud Han gjorde mänskan, men mänskan gjorde slumpen
de' va' då som allting börja' de' va' då som allt gick snett
Ja Gud Han har gjort mänskan, men men mänskan har gjort frågor
men var fanns alla svaren, på frågor som hon gjort 
Gud Han gav oss Jesus och Jesus har gjort frälsning
Så ingen längre av oss be höver vara rädd.


Ja Jesus byggde vägar och Jesus byggde broar

och sa, till alla mänskor kom hem i gen till Gud.

Og her kommer bildene:

Daniel, Charlotte, Monica


Thomas

Vokalisten i Jerusalem;

haha, jeg jukset litt for å få bilde så nerme:) Tok bilde av de store skjermene som filmet live under konserten...

Dette bildet, derimot er ikke juks:Forresten! Thomas viste meg at det går an å se på alle møtene nå på sommerstevnet i Sarons Dal, direkte på Webtv! 

Måtte bare reklamere litt for det! Det betyr Gratis Taler og lovsang til deg uten å en gang løfte på rumpa! Og det er skikkelige saker! Kjempebra! Anbefaler dette:) I morgen er det f.eks. et møte kl 10.00, og et kl 19.00. Mellom møtene spilles lovsangsmusikk:)

Her er Linken du må følge for å se på!

 

 

Planen videre..

Ferien suser forbi, og jeg kjenner bare dagene forsvinne under meg. Det er ingenting jeg kan gjøre for å stanse dem, jeg må bare prøve å gjøre mest mulig fornuftig mens det enda er noe tid igjen! Jeg føler på en måte at dette er den siste uka med fri. Det er fordi etter denne uka så reiser jeg. Det er selvsagt fri det også, men da begynner i alle fal dagene å rulle fortere enn noen sinne! "tiden flyr i godt lag" - ikke noe å si på den... Så dette er den siste ferieuka jeg har her hjemme med skogene mine, vannene mine, familien min, jobben min, og vennene mine. Det er litt trist.Kilde

*På mandag reiser jeg til hedmark for å besøke faren min. Der skal jeg være i nesten to uker- du hører sikkert mer fra meg mens jeg er der!

Hos føllene da jeg var hos pappa i fjord. bestefar som står i bakgrunnen. 

 

*Når jeg kommer hjem igjen har jeg En dag før jeg reiser igjen. Den dagen skal jeg i bryllup!

Charlotte går modell på brudeshow:) Det er et par år siden! Ta gjerne turen innom hennes blogg;)

*1. August reiser jeg på preteam, og et par dager senere til Nederland! Da vil jeg nok være uten internett i nesten to uker, men så vil dere få en god oppsummering!

 Kjersti og Geir, to av lederne på teamturen i fjord, som også skal være med i år:)

*Så kommer jeg hjem igjen 13. August, og den 14. er det bryllup igjen! Etter det er det ikke lenge til skolen begyner...

 Lisa og Lillesøsteren Anna Helene på brudeshowet:)

Dette kaller jeg tettpakka!

Fotokurs #3 Zoom-effekt (+PS-tips)Dette kan gjøres på flere måter, og jeg bruker to. Den ene i Photoshop, og den andre på kamera, mens jeg tar bildet. Jeg tenker å legge ut fremgangsmåten til begge måtene, så kan du finne din favoritt, eller det som passer best. Har du ikke speilreflekskamera, kan du bruke PS-metoden, og har du ikke Photoshop, kan du gjøre det mens du tar bildet.lukkertid: 1/40

Dette lærte jeg på bloggen kameralek. Der er det mange bra tips, og ikke minst kjempemasse inspirerende bilder. 

Å lage en zoomeffekt på et bilde har en overraskende enkel fremgangsmåte. Du kan gjøre det med omtrent hvilket som helst speilreflekskamera, så lenge det er zoom på objektivet.

Hele clue'et er at du må zoome ut eller inn samtidig som du tar bildet. Hvis du klarer å holde kamera helt stille mens du gjør dette, så vil et område i midten alikevel bli klart. Noe av det viktigste for at dette ska bli vellykket (tror jeg) er å ha et solid stativ. Det går selvfølgelig an å ta bilde uten stativ også, men da er det mye vanskeligere å holde kamera stille mens du vrir på zoomen. 

En ting til som er viktig å få med seg er at lukkertiden må være litt lang. Hvis du har veldig kort lukkertid forsvinner effekten. Helst ikke kortere lukkertid enn 1/80. Se under bildene mine hvilken lukkertid jeg har brukt på eksempelbildene.

Jeg er ikke noen ekspert på dette her (ikke på foto i det hele tatt) så jeg kan ikke gi deg alle mulige mestertips, men jeg prøver, og feiler og lærer, og så forteller jeg videre det jeg har lært! Nå gjenstår det bare for deg å gå ut på prøve dette du også.

Her har jeg tatt bilde av det samme motivet med og uten å zoome. lukkertid: 1/40

Grunnen til at hunden er litt uklar på zoom-bildet er at jeg ikke holdt kamera stille nok mens jeg tok bildet. Jeg har ikke verdens beste stativ, bare en liten gorillapod, og det gjør antagelig mye av forskjellen.


 

Hvis du ikke har et digitalt spelreflekskamera, men et vanlig kompaktkamera (digitalkamera) kan du lage noe av den samme effekten i Photoshop! Jeg bruker ofte PS i stedet for å gjøre det når jeg tar bilde fordi det da er mye lettere å bestemme akkurat hva du vil ha klart, og hva som skal være uklart.

Dette er metoden jeg har brukt på bildet i toppen av innlegget.

Fremgangsmåten er da:

*åpne bildet i PS

*Kopier laget (layeret), slik at du får to like lag med bilde ditt på. (høyreklikk på det eneste laget, og klikk "duplicate layer")

* Velg det øverste laget.

*Velg Filter-Blur-Radial Blur. Da kommer det et popup-vindu. 

*I popup-vinduet er det antagelig krysset av på "spin." Velg "zoom" i stedet

*Nå kan du stille på styrken (amount) på 50, eller prøv deg frem; jo mer styrke, jo mer uklart blir det!

* Nå er altså hele det øverste laget uklart, og det underste laget klart.

* for å få frem det klare, bruker du et viskelær, og visker bort det som ikke skal være uklart. Husk at du må være på det øverste laget for at dette skal virke. Det er lurt å bruke  et viskelær (en brush) som er uklar i kantene, slik som f.eks. nr. 100 for at ikke kantene skal bli for synlige, men heller glidende overganger.

(Du får frem dette vinduet ved å høyeklikke på bildet når du har valgt viskelæret.)

Og Voila! her er resultatet:

Andre tips om foto, design og redigering finner du forresten her

Hvis du lurer på noe er det bare å sende en kommentar, eller en mail(ingrid-urdal@hotmail.com). Det er vanskelig for meg å vite hvor mye jeg skal ta med, siden alle har forskjellig innsikti i f.eks. photoshop. Derfor må du bare spørre hvis det er noe jeg ikke har skrevet tydelig nok hvordan du gjør.

Små udyr fra hytteturen

Idasblåvinge (inni)

Idasblåvinge (utenpå)

En sommerfugl jeg ikke vet navnet på (noen som kan hjelpe meg?)


En Blå Vannymfe (ble fornøyd med dette bildet!

En annen vannymfe...


Frosk:)
En fugl jeg heller ikke kan navnet på. Må innrømme at jeg ikke er så flink på sånnt.. (og når google ikke ville hjelpe meg, så!)

Så vet du hva denne heter?

Er det ikke utrolig hvor mange facinerende dyr som finnes rett rundt oss?

På Hyttetur:)

Nå har jeg vert på hyttetur! Hytta ligger på Egeland og tilhører Thomas sin familie.

 

Etter en liten gåtur...

 

Og en liten rotur...

Var vi fremme ved hytta

Uten strøm og vann(med unntak av det vi hadde med oss) Laget vi Marinert Kylling med Ris, og kokte også rett-i-koppen-kakao! Bedre middag finnes nesten ikke på tur!

Været var litt skiftende, men ganske fint, og knotten ble ikke for innpåsliten før på slutten av dagen...

Thomas så en elg og ett rådyr, (mens blinde meg bare hørte elgen, og gikk glipp av rådyret -"kor e an, kor e an?" -"rett der!" -"kor?" -"nei, nå jekk an bag et tre") Men det ble masse bilder av insekter, og et par fugler. Jeg publiserer dette i et eget innlegg snart!;)

Her er forresten Thomas som drar ut båten (se så søt^^) Dette er på veien hjem igjen!

Himmelen har i det siste fått en ny type skyer! Siden jeg oppdaget dem, kaller jeg dem "Ingrids Fløyelsskyer"!

Fotokurs #2 - Blenderåpning

Her er enda et innlegg om kamerainnstillingene:) Synes dette er viktig å forstå! Det er mye gøyere å ta bilder når du forstår litt av det du gjør!

Blenderåpning

Blenderåpningen er den åpningen som slipper lys inn i kameraet, og det er på en måte dette lyset som slipper inn som blir til bildet. På et speilreflekskamera kan man bestemme hvor stor denne åpningen skal være, og dermed hvor mye lys som kommer inn. Hvor lenge åpningen er oppe, spiller også en stor rolle, og dette har jeg skrevet mer om i  >dette innlegget om lukkertid<

Måten dette måles på synes jeg er litt merkelig, men man blir fort vant til det. Lite tall (eks. f/5,6) betyr at åpningen er stor og slipper inn mye lys, og stort tall (eks. f/28) betyr at åpningen er liten og slipper inn lite lys. (begynner jeg å gjenta meg selv for mye nå, eller er det bare godt for å forstå dette?)

 

Lysstyrke

Den ene forskjellen som blir ved liten og stor blenderåpning er lysstyrken i bildet. Som sagt får du mye lys med en stor åpning og lite lys med en liten åpning.

 blenderåpning: f/5                                 blenderåpning: f/10

dybdeskarphet

 Med stor blenderåpning blir det stor dybdeskarphet i bildet. Dybdeskarphet er hvor stort område(innover i bildet) som oppfattes som skarpt av øyet (egentlig er bare ett punkt helt skarpt) Hvis vi har et ansikt, eller flere personer vil vi gjerne at hele ansiktene er klare, og ikke bare nesetippen, mens hvis vi tar bilde av en blomst er det fint når bakgrunnen blir uklare farger.

      

  Blenderåpning f/7,1                                    blenderåpning f/3,5

 Stakkars hunden min. Hun er vanligvis meget fotogen, men i dag, tidlig på morgenen med blitsen rett i ansiktet ble det litt voldsomt for henne. Men bildene innlustrerer likevel forskjellen:) Bildet 1 ser klart ut omtrent overalt, mens bildet2 er bare klart på nesetippen. Til og med øynene er ute av fokus.

(På min pc funker ikke popup-greia. Hvis det er sånn hos deg også må du høyreklikke på bildet, og velge åpne/åpne i ny fane, så kommer bildet i full størrelse)

På dette bildet er det bare fint at bakgrunnen er veldig ufokusert. Da kommer blomsten mer frem, og ser enda klarere ut:)

skarphet og blenderåpning

Dette er noe jeg nettopp lærte; Det er en av blenderåpningene på ditt kamera som gir skarpere bilder enn de andre! Denne er vanligvis 2 hakk mindre enn max. blenderåpning. Min største blenderåpning er f/3,5 , og to hakk under blir f/4,5. Da er f/4,5 mest sannsynlig den skarpeste blenderåpningen på dette objektivet. Dette var ikke alltid fasiten, men jeg kan ikke så masse om det. Poenget var at på de fleste objektiver var det den skarpeste åpningen. Hvis du ikke tror at dette stemmer med ditt objektiv, kan du finne de skarpeste bildene du har tatt, og se hvilken blenderåpning de er tatt med, så finner du kanskje den skarpeste åpningen på denne måten:)

 

har du kanskje lært noe mer om hva blenderåpning er. Uansett er det viktigste å prøve seg frem.

Hvis det var noe du ikke forsto, eller har lyst til at jeg skal skrive mer om, så gi meg en kommentar! Det er bra med tilbakemeldinger på hvordan jeg skriver, og om det er noe som blir litt rotete:)

Hva pleier du å drømme?

Hadde en forferdelig drøm i natt.. Jeg stod i en stige sammen med noen jeg kjenner godt. Hver sin stige, forresten; oppe i noen hyller. Plutselig raser den andre stigen mens jeg står igjen, og jeg ser henne treffe gulvet, og få en stygg knekk på nakken. Fælt å våkne til! Denne gangen lurer jeg faktisk på om drømmen har en betydning... Det trodde jeg i alle fall med en gang jeg våknet. Men tror jeg skal holde den for meg selv;)

Jeg kan heller gi dere noen bilder:

Dette er et av de første bildene jeg tok etter at jeg fikk speilreflekskamera! (Faktisk nr. 3, men det første jeg har) Det er broren min på en kafe på det samme senteret som jeg nettopp hadde handlet kamera på. Heldigvis var det oppladet, og jeg pakket det opp med en gang. Vi ferdige med de tiden da man måtte lade batteriene et døgn før brukt. Veldig ferdige! 

Og her tok Anders et bilde av meg og Pappa. Tenkte jeg kunne ta det med siden få av mine venner har sett faren min(som bor helt oppe i hedmark) Hehe, han spiser:)

This is what I want to say to you if I had one chance to speak to your heart:

YOU ARE LOVED! More than you can Imagine!

Dette er hva jeg ville si til deg dersom jeg hadde Èn sjanse til å snakke rett til hjertet ditt: DU ER ELSKET! Mer enn du kan forestille deg.

Det er vanskelig å forstå, men Gud elsker deg! Med sin evige kjærlighet! Han bryr seg om hva som skjer med deg, og hans største ønske er at du skal bli bedre kjent med ham, slik at han kan hjelpe deg igjennom dette vanskelige livet. Slik at dere kan tilbringe evigheten sammen!

Jeg synes denne teksten er så bra! Og jeg er så enormt enig! Hvert ord i sangen passer liksom!

"Everybody askes: is god good? I believe he is! In fact i know he is!" Den er så fantastisk nydelig, og beskriver hva jeg føler for så mange av mine venner... 

Her kommer sangen:

Rebecca St. James - You Are Loved

 

 

 You Are Loved

We were younger then, you and me, full of dreams, weren't we?

I went my way, you went yours, where did you go, dear?
Someone said you had left the life we lived together then
This is my way of reaching out 'cause I remember?

This is what I want to say to you
If I had one chance to speak to your heart
You are loved
More than you could ever know
This is what I want to say to you
If I had one chance to tell you something
You are loved
More than you can imagine
Imagine

If I told you would you believe, the narrow road, I did not leave
If I told you would you understand that I¨'ve found truth
Are you jaded? Are you hurting now? How I wish that I could tell
Where your heart?s at?can you see? Mine has found ? home

Not sure if I?ve, made it clear enough

It's not my love I sing about
Everybody asks, Is God good??
I believe, He is

In fact I know, He is

 


Tror du at Gud er god? 

En kjapp bilderedigering i PS

Se den store forskjellen en kjapp endring gjør:

Oppskrift: 

Klikk Ctrl+L (image-adjustments-levels) og still kontrasten litt større.

Marker øynene, og gjør dem skarpere (filter-sharpen-unsharp mask)

Klarte du det?

YEAH, MAN!

I går klarte vi teorien på bil!:) Ingrid og Andrea ble glade, og feiret med kinamat sammen med Anders!

Ønsk lillebroren min lykke til med mopedlappen i dag:)

Sølvsmeden

Elsker virkelig disse lignelsene. Slutten på denne var bare helt fenomenal:)


Sølvsmeden

Tre eldre damer pleide å treffes hver torsdag for å lese i Bibelen sammen. En torsdag var de kommet til Malaki i det gamle testamentet.

"Han skal sitte og smelte og rense sølvet" leste en av damene høyt fra Malaki 3:3

På vei hjem ble dette bibelverset sittende igjen hos en av damene. "Hvorfor står det at Gud er som en sølvsmed som sitter ned mens han arbeider med å rense oss?", grublet hun på.

Hun klarte ikke sltte å gruble på dette, så da hun kom hjem fant hun fram til en sølvsmed i telefonkatalogen, ringte til han og spurte om hun kunne komme på studiebesøk en dag. Det var hun hjertelig velkommen til.

Som sagt så gjort, noen dager senere gikk den gamle damen ned til sølvsmeden. "Si meg, kan du fortelle noe om hvordan du arbeider med sølvet?". Det gjorde smeen gjerne og fortalte grundig hvordan prosessen gikk for seg.

"Men si meg", sa hun da hun hadde avsluttet beskrivelsen sin. "stemmer det at du sitter ned mens renselsesprossesen foregår?".

"Å ja! svarte smeden "Jeg må sitte med blikket festet på smelteovnen. Hvis prosessen fortsetter bare littegrann lenger enn nødvendig, blir sølvet skadet"

Den gamle damen ble varm om hjertet da hun hørte smedens ord. Tenk at Gud gjør det samme med oss! Han holder blikket festet på oss mens vi går gjennom en prøvelse, slik at vi ikke prøves mer enn vi klarer.

Hun takket for at hun hadde fått komme på besøk, og for at smeden hadde tatt seg tid til å fortelle om arbeidet sitt til henne.

Men akkurat i det hun skulle forlate smia, ropte smeden til henne.

"Forresten, det var noe jeg glemte å fortelle. Jeg vet at renselsesprosessen er ferdig når jeg ser mitt eget speilbilde i sølvet".

Malaki 3:3


Bilder er funnet her


Fant denne historien på shammen.blogg.no Hun har en fantastisk kristen blogg. Hovedtemaet er å "blogge seg igjennom bibelen" men hun også med en del andre tanker og ting som opptar henne. Anbefaler deg en tur innom for litt meningfylt lesestoff!

Med i fotokonkurranse:)

Stinemariefoto har en konkurranse med tema natur hvor man kan vinne en helt super premie!  Et close-up-filter; noe jeg har hatt sykt lyst på siden hun skrev om det på bloggen sin for ikke så lenge siden:) Premien blir sponset i fra tvspelswebs.se.

mitt bidrag:


VULNERABLE

(Regler: Klikk her)

Heart - Love - Light - Dark - Morning - Friend - Heaven - Sweet - Drive - City - Memory - Horse - Purple - Smile - Silence - Freedom - Blood - Rainbow - Gray - Red - Pink - Rain - Cat - No Time - Snow - Tears - Foreign - Sorrow - Happiness - Fruit - Flowers - Night - Expectations - Stars - Hold My Hand - Precious - Treasure - Eyes- Abandoned - Dream - Moonlight- Teamwork - Standing Still - Dying - Vampire - Illusion - Family - Creation - Childhood - Stripes - Fire - Sport - Keyboard - Keeping a Secret- Tower - Waiting - Clumsy - Underwear - Message - Queen - Rejection - King- Do Not Disturb - Evil - Horror - Traps - Cigarrette - Hero - Joy - No Color- Obsession - Ocean - Wind - Vulnerable - Mirror - Broken Pieces - Princess - Drink - Life - Words - Pen and Paper - No Way Out - Fairy Tale - Cold - Spiral - Magic- Food - Pain - Ice Cream - Forever - Reality - All That I Have - Give Up - Hope - Relationship - Fear - Holiday - Puzzle - Happy - Puppy


Synes dette bildet passet godt til stikkordet:)

Hva synes du?

Fotokurs #1 - Lukkertid

Jeg skal begynne å skrive litt om det å ta bilder. Innledninger i innstillingene på en kamera, og noen tips om fotografering!

Lukkertid!

Lukkertid er tiden kamera bruker på å slippe inn lys. Tiden blenderåpningen er åpen. Jo lengre lukkertid, jo mer lys. Det er lyset som skaper bildet.

Lukkertid måles i delsekund. 1/8 betyr ett åttendels sekund. 1/200 betyr en tohundredel av et sekund.

Etter min mening er lukkertid en av instillingene på kamera som er gøyest å leke med. Du kan få kjempemange forskjellige effekter, og virkninger på bildene. 

 

Kort lukkertid gjør selvsagt bildene mørkere (siden mindre lys rekker å komme igjennom) Når det er mørkt i et rom, og du ikke kan bruke blits, kan det altså hjelpe å ha lang lukkertid.  Den nagative delen er at bildene blir uklare. Du klarer ikke å holde kamera Helt stille(selv om det føles sånn) så på 1/8 sekund har kamera beveget seg litt mer enn på 1/80 sekund.

Det første bildet er lysere fordi det har lengre lukkertid, men det er mer uklart enn det andre, mørke bildet.

    lukkertid: 1/8                                                              lukkertid: 1/80

Du bør alltid prøve å ha minst mulig lukkertid for å få bildene klarest mulig, men de må heller ikke bli mørke, som bilde2

Hvis noe er i bevegelse blir det enda fortere uklart, og det er bra med kort lukkertid. For å ta dette sportsbildet brukte jeg lukkertiden 1/200. Ballen er fremdels uklar, så jeg skulle helst ha hatt enda kortere tid, hadde det bare vert nok lys. Lang lukkertid

Imidlertid er det ikke alltid vi ønsker at bildene skal være klarest mulig. Et bilde tatt av en vei om natten med lang lukkertid kan være kjempestilig!

På bildet under ser vi lyset i fra bilene som kjører, men ikke selve bilene. Lyset blir dradd ut fordi kamera har brukt lang tid på å ta bildet. Har ikke tatt en sånt bide selv, men ville vise det. Dette bildet fant jeg her


Dette bildet er ikke uklart fordi de har brukt et godt stativ til å hode kamera stille. Det er veldig viktig når du tar bilder med lang lukkertid.

Bildene under er tatt med kort og lang lukkertid. Man ser raskt forskjellen. 

Nr. 1: Kort lukkertid. Boblene i vannet er frosset i øyeblikket

Nr 2: Lang lukkertid. Vannet blir mer tåkete, og uklart.

 

Her har vi tatt bilde med lukkertid på 20 sekunder (veldig lang lukkertid). I mellomtiden byttet Monica plass i badekaret, slik at det be to av henne. Imens hun flyttet seg holdt jeg foran objektivet(linsa) slik at det ikke skulle komme inn for mye lys.

Etter redigering (som helt sikkert kunne ha vert 1000 ganger bedre gjort) ble bildet seende sik ut:

EXPECTATIONS

Bildet er til serien 100 Themes Challenge (klikk på 100 temabilder i toppnmenyen for å se resten av bidragene)

(Regler: Klikk her)

Heart - Love - Light - Dark - Morning - Friend - Heaven - Sweet - Drive - City - Memory - Horse - Purple - Smile - Silence - Freedom - Blood - Rainbow - Gray - Red - Pink - Rain - Cat - No Time - Snow - Tears - Foreign - Sorrow - Happiness - Fruit - Flowers - Night - Expectations - Stars - Hold My Hand - Precious - Treasure - Eyes- Abandoned - Dream - Moonlight- Teamwork - Standing Still - Dying - Vampire - Illusion - Family - Creation - Childhood - Stripes - Fire - Sport - Keyboard - Keeping a Secret- Tower - Waiting - Clumsy - Underwear - Message - Queen - Rejection - King- Do Not Disturb - Evil - Horror - Traps - Cigarrette - Hero - Joy - No Color- Obsession - Ocean - Wind - Vulnerable - Mirror - Broken Pieces - Princess - Drink - Life - Words - Pen and Paper - No Way Out - Fairy Tale - Cold - Spiral - Magic- Food - Pain - Ice Cream - Forever - Reality - All That I Have - Give Up - Hope - Relationship - Fear - Holiday - Puzzle - Happy - Puppy


Synes dere bildet passet til tittelen?

Hva tenker du på når du ser dette bildet?

Lille måltrost

Alf Prøysen - Lille Måtrost

 

Det er en følelse som er helt spesiell. En litt barnselig følelse av omsorg. Jeg fikk denne følelsen i dag når jeg fant en fugl som ikke kunne fly, og muligens var syk eller skadet. Jeg vil ta den med til dyrlegen, beholde den, og aller helst ha den på rommet mitt. Kunne ikke dy meg for å spørre mamma: "kan jeg ikke beholde den? Væær så snill?" 

Etter å ha blitt enda bedre kjent med det søte dyret, lært det å hoppe opp på fingeren min frivillig, og prøvd å servere den alt i fra meitemark til brødsmuler ble følelsen enda mere forsterket...

 Måltrosten hadde ingen mor i nærheten, og kunne ikke fly, men var overraskende tam! Kunne klappe den uten protester! Utrolig søt! Den heter Fogli, og er blitt en god venn av meg! Sitter ute i treet nå...

Her er noen bilder jeg tok av dette fantastisk facinerende dyret:

Meg og Fogli^^ (mamma tok bildet)

Haha, han ser gretten ut^^

Selv om han ser ganske fornøyd ut på dette bildet, ville han ikke spise noen ting.. snudde seg bare bort.


Foto: Playin' in the sand

Hva synes du?

Prayer for a friend

Casting Crowns - Prayer for a friend

Håper dere kan være med å be for en venn av meg som har det litt vanskelig akkurat nå. Gud vet hvem det er, og hva som er galt.

Konsert snart!

Den er på en måte et speil, bloggen min. Den speiler det som er i mine tanker og min hverdag. I det siste har det ikke blitt så mye om Gud på min blogg. Det er min egen feil. Jeg tar meg ikke nok tid til å søke Gud.

Tiden strekker ikke til, jeg har så mye å gjøre! Men innerst inne vet jeg jo at det handler om å prioritere. Spørsmålet er: Hvorfor er det så vanskelig å prioritere dette når Jeg Vil!? Kanskje kan denne filmen kaste litt lys over ting:

 

Forresten! Jeg tror jeg har en plan for søndag! Jeg har kjempelyst å gå på Jerusalem-konsert i Sarons Dal! Jerusalem er skikkelig Rocka, og selv om det ikke er 100% min musikkstil, så er det alltid morro med litt livlig kristen musikk! Har du ikke hørt Jerusalem før, så bør du gjøre det med en gang!

 Jerusalem - Plunder Hell.

Du finner dem på spotify her

Den som har fått mine øyne opp for Jerusalem er Chris Johnny, som synger flere av sangene deres. Bl.a. Sangen ovenfor og "pappa vem har gjort?" som ligger på spotify. Hører alltid Chris sin stemme inne i hodet mitt når jeg hører sangene på pcen. Det er for meg det som er originalen siden det var hans versjon jeg hørte først, og ikke Jerusalem sin.

Utdritningslag!

Jeg legger ut noen bilder i fra dagen, og forklarer underveis:

Sølvi-Oline skal gifte seg 31. Juli, og nå hadde vi utdritningslaget hennes sist lørdag. Vi begynte dagen med å vekke sølvi-oline klokka halv 10, og hadde Picnic i parken. SO måtte gå med en lilla prinsessekjole, hvit bluse, slør og prinsessekrone! Vi hadde også en pakkelek der SO fikk en gave fra hver som minnet oss om henne, eller noe vi hadde gjort sammen. Fra meg fikk hun en mikrofon, siden vi har sunget masse sammen, bl.a. i DTS:)

Etterpå skulle SO tjene 100 kroner på å synge sanger i fra en liste med grandprix-sanger. Det var overraskende mange som ville betale 10 kr (faktisk alle vi spurte) for en sang:)


Det var enorm innlevelse: Priceless!

SO er kjemoeglad i sauer, og måtte passe godt på dette lammet i løpet av hele dagen. Det måtte stå utenfor spar, for det var ikke lov med dyr.


På spar skulle det handles grillmat, men SO fikk ikke lov å ta noe i fra hyllene. Alt måtte finnes i handlekurver som var i bruk. Dette gikk overraskende bra!


Vi tok en tur innom sandvolleyballturneringen som var i linepollen. Her var det liv, og vi ble ønsket velkommen med brudemarsj og greier.


Masse bra spilling

SO hadde et pauseinnslag: hun sang Satelite (årets vinner av MGP) i mikrofonen. Meget vellykket, siden hun synger helt fantastisk, og det ikke mangler et gram på innlevelsen:) 

Nå skulle SO være husmor, og grille til hele gjengen. Dessværre fikk hun ikke fyr, og måtte kjøre å kjøpe en ny grill.

Til slutt fikk vi i alle fall pølser, men kom litt sent til den neste aktiviteten:

Rixen Vannsport! En slags vannski på en bane, og ikke bak båt. Dette kostet bare 150kr pr time + 20kr for våtdrakt= ikke så ille! hvis en skulle leie wakeboard kostet det 100 kroner mer, men ski og knebrett var gratis! Vi holdt oss til det letteste; knebrett, og det var supermorro! Ble dødssliten i armene, og har enda gangsperr, men det var verdt det! skikkelig god trening:)
Her er den kommende bruden!:)
Til slutt spiste vi på piri-piri i flekkefjord. For en koselig gjeng!Det var en minnerik og inntrykksfull dag, men det var nok vannski-greia som satte seg mest. Jeg er supergira på å gjøre det neste helg også!:D

Glemte forresten å si: jeg var dritgo!^^

Hunder, Ender, og Sommerfugler!

Den ene dagen var Ingrid og hunden hennes chessie nede i elva og badet.

Stakkars hund har det så varmt nå for tida, så det er godt å kjøle seg ned litt.

Men plutselig oppdaget Ingrid noe rett ved siden av føttene sine! Det så ut som en død fugl!

Huff! tenkte Ingrid, men så i samme øyeblikk at fuglen levde, og lå på et reir.

Samtidig hadde også Chessie oppdaget fuglen, og løp mot den for å hilse på. Men Fuglen ville ikke hilse på, så den flakset ivei. Det var da Ingrid oppdaget at fuglen lå på masse egg! Ingrid tenkte glad med seg selv i det hun løp etter hunden sin; "Eg glede meg t å ta bilde av dei ongane når di klekke!"

Fugleunger er sjarmerende!

andunge

måkeunge

Svaneunger (foto: Thomas E.S.)

Apropos interessante dyr, så fant Ingrid også noe annet spennende her en dag. En mega-skjelden sommerfugl!

Haha, neida. Hun hadde bare ikke sett den før. Noen som vet hva denne heter?

Og når vi først er inne på sommerfugler: her er noen mer kjente; Neslesommerfuglen:)Ha en god helg! Det skal virkelig jeg! Klar for utdritningslag:D

ukesprosjekt #1

Jeg har startet et nytt konsept her på bloggen min! Jeg skal selv finne på noen regler for meg selv som skal vare en uke. Disse skal hovedsaklig være til mitt eget beste, for å gjøre meg til en bedre person, eller bare for å prøve noe nytt. Håper det kan være til inspirasjon og lærdom;)

Oppdrag 1:

Gå en uke uten å klage over noe!

Da mener jeg klaging som i "hvorfor Må alltid TV'en stå på??" eller "Jammen du har ikke massert meg på Evigheter!"

Mål

Målet er å redusere (eller stanse) disse klagene som jeg grenseløst slipper ut over kjære og kjente. Har lite håp om å nå målet, men et delmål kan være å bli mer obs på dette "problemet" mitt. Jeg vet at jeg ikke alltid legger merke til når jeg klager, men det gjør sikkert folk rundt meg. Håper at dette iallefall kan få meg til å legge merke til hva jeg selv klager på, for det er ikke lett  å bli kvitt noe før man vet hva det er!

Logg (25.6.2010-2.7.2010.)

dag 1: Hadde ikke så mye å klage på, så alt gikk helt topp

dag 2: Tross at jeg var svert bestemt på ikke å klage, gikk det i vasken. Jeg burde jo klare dette!

dag 3: Ba for unnskydning for klagingen i går, og har ikke klaget noe mer. ganske sikkert! Tror egentlig ikke noen merker noe til det... men det er verdt det hvis det kan få meg til å tenke meg bedre om før jeg klager. 

dag 4: Jeg fikk en utfordring (noe å klage på). Men denne gangen stod jeg! Klaget ikke! Nå sitter jeg å gleder meg til denne uka er ferdig... Jeg må være et fryktelig menneske...

dag 5: Går greit dette. Tror ikke jeg har klaget noe større. Merker stort sett når trangen kommer, og så holder jeg heller kjeft.

dag 6: Går enda ganske flott! Samtidig så gleder jeg meg litt til å kunne si det jeg vil igjen. haha, utrolig hvor mye jeg klager til vanlig. Går nok ikke en dag uten...

dag 7: Endelig ferdig! Neida. Har ikke vert så ille. Håper bare at det faktisk har hjulpet litt, og at bevisstheten om hvor mye jeg klager skal sitte igjen litt.

Min oppsummering

Har vel nesten oppsummert mye underveis, men jeg er ganske fornøyd. Klarte det kanskje ikke 100%, men tror jeg har vert bedre denne uka enn til vanlig, og lært meg å legge merke til min egen klaging(oftere). Det må da telle for noe.

kommentarer 

Jeg spurte kjæresten min Thomas om han hadde merket at jeg hadde klaget mindre denne uka, og han sa til min overraskelse "ja." Han visste ikke noe om dette prosjektet  når jeg spurte ham, men sa at han hadde merket at jeg fortere gav meg når vi diskuterte noe og lignende... Nå var det virkelig verdt det! trodde egentlig ikke det var så stor forskjell at noen la merke til det.

 

Har du også en vane med å klage på småting som folk rundt deg gjør?

Vil du prøve å endre noen (u)vaner?

kanskje du har forslag til andre ukesoppdrag jeg kan ha?:)

Hva synes du om disse?

Søte?

Ekle?

Jeg synes sneglene er litt pene, eller iallefall facinerende(liker det ordet!), så lenge de har skallet på. Det er liksom litt regn-om-sommeren-stemning med slike hagesnegler. Har sett masse av dem mens jeg har jobbet i Urdals Planteskole i sommer:)

Så her er en del av min hverdag:

, Sokndal

Bor på Haua med mannen min, Thomas, i et oppussingsprosjekt med mye potensiale. Er 25 år. Lærer. Jeg er glad, venn med Jesus, positiv og variert. Har en drøss med hobbyer, og liker alt som er kreativt, spennende, og smaker søtt! Det skjer så mye bra i livet mitt; Masse små Mirakler som jeg vil dele med dere!

Instagram: Ingrid0123

Anbefalte Innlegg:

Arkiv