juni 2017

Glimt fra hagen igjen

Kanskje dere ikke synes det er så stas med sånne hagebilder? Jeg kan bare ikke la være å la meg facinere av alle de nydelige blomstermotivene! Og det er ekstra kjekt når det er "mine egne" blomster det er snakk om. 

Som for eksempel det majestetiske, lilla syrintreet, eller de bugnende rhododendronene. 


Eller åkerlappen jeg har gravd i frukthagen helt selv. Med løk, poteter, grønnkål og rosenkål...


Eller den lille, kjedelige løken som har blitt forvandlet til en flott, lilla blomsterball! Fin til å pynte med innendørs...Eller prestekragene som står igjen fra forrige eiers stauder...

Eller akeleien jeg sådde i fjor som aldri kom opp. Men nå har den endelig begynt å blomstre! 

Eller Irisen som heller ikke ville blomstre i fjor. Nå er den min store stolthet, og rager høyt i en ellers ganske tuslete hage med sine seks svære blomster... Tror dette er en av mine nye favorittblomster! Så da jeg var innom planteskolen i går, kjøpte jeg tre (!) typer Iris til, og plantet i det nye staudebedet. Gleder meg til neste år ^^


Og de mindre, men også vakre strandirisene som jeg har en hel haug av. 


 

Hva synes du om hageinnlegg? Blir det for kjedelig?

Bør de inneholde f.eks. hagetips eller noe annet? :)

 

The Big Idea

"Focus the Message--Multiply the Impact"

 

Boktittel: The Big Idea

"[ The Big Idea - Focus the Message--Multiply the Impact[ THE BIG IDEA" av Dave Ferguson

Forfatter: Dave Ferguson

 

Innhold: I dagens samfunn blir vi bombardert av store og små ideer fra vi står opp til vi legger oss. Informasjonsstrømmen er enorm! Når man skal forkynne fra talerstolen i en menighet, har mange den samme tendensen: vi vil si mest mulig på kortest mulig tid! Men Dave peker på at det er bedre å si en ting skikkelig, enn hundre ting som er glemt idet man går ut døra. 

Min mening: Boka var nyttig for meg både som LIFEgruppeleder og fordi jeg er med i talerteamet i menigheten. Det går mer og mer opp for meg hvor viktig det er å "keep it simple." Noe er relevant, men jeg synes kanskje at boka var litt langdryg til tider. En del av prinsippene og eksemplene er nok aller mest tilpasset store meningheter, mens jeg er leder i et ungdomsarbeid på under hundre stk...

Terningkast: 4. Anbefales til deg som underviser eller forkynner. Spesielt i kristen sammenheng. 

 

BildeKilde

Jeg anbefaler enda mer Andy Stanleys bok om kommunikasjon: Communicating for a change. Den var knallbra!

Det aller verste med hobbyen min...

Jeg liker veldig godt å sy. Jeg gjør det. Men det er en del sider ved syingen som er mindre-enn positivt ladet også. Først har du klipping og tråkling. Det er ikke akkurat gøy. Heller litt kjedelig og knotete. Men det som er hakket verre, er når man må sprette opp noe. Når du har gjort noe feil, og rett og slett må bruke 5 minutter til en halvtime: bare for å komme tilbake til start igjen... 

Men det aller, aller verste med å sy, er når man ødelegger noe når det nesten var heelt ferdig. Det blir som å miste en hel pose med salt i kakerøra rett før steking, eller som å søle oransje neonmaling på det nylagte gulvet, eller som når noen river ned sandslottet med balkong som du har brukt tre timer på å bygge... Grusomt!

Dette skjedde med meg på denne bodyen. Jeg hadde nesten lyst til å grine da jeg hadde satt i alle knappene, og ser at jeg har gjort noen feil, så plagget ikke kan brukes.

Den ser så søt og uskyldig ut, men den utløser et skred av sinne og bitterhet!  

Det eneste som kan reddes er ermene og ryggen. Men da må jeg sprette ALLE sømmene (som du kanskje husker, er dette det nest verste med sying). Så jeg har ikke bestemt meg om jeg skal gjøre det, eller om den ender opp i søpla.... Hva hadde du gjort?


 

Overnatte ute

Mine to siste skoledager var jeg på tur med 8. og 9.klasse. Det er flere år nå siden jeg har sovet ute (litt fordi Thomas ikke er så begeistret for det). Så det var kjekt å prøve det igjen! Jeg lånte meg en hengekøye for anledningen, så dette var også første gangen jeg har sovet i en hengekøye! 

Selve gårturen ut var helt nydelig. Været var fint, men ikke for varmt. Stemningen var god. Sekken var omtrent like tung som da jeg selv gikk i niende klasse (husker jeg holdt på å velte da jeg tok den på), og vi var klare for en über-norsk opplevelse.


Pauser er viktig!

Den norske naturen er nydelig, men vi glemmer så ofte å sette pris på den! 

Er godt å komme bort fra internett, mobildekning, og plikter. Og bare ha en hel kveld uten noe program. Og se på linerlen som mater ungene sine, og grille pølser på bål, og gå på do i skogen. 


Hengekøye er veldig in for tiden. På mange måter forståelig. Men jeg må si at det er mange-mange hakk bedre som en avslapning på dagtid enn som "seng" om natten. Min erfaring var litt kald, litt utrygg, og litt ubehagelig, faktisk. 


Min hengekøye er den blåe i bakgrunnen. Jeg måtte flytte den litt, for jeg hadde hengt den opp skjevt (som du kanskje ser). Gøy å ha prøvd i hvert fall!

Noen var mer fancy i matveien enn andre. Jeg gikk for klassiske "pølse og brød" men hadde dristet meg til å ta med ketchup og sprøløk også, som den rutinerte turgåeren jeg er. Andre gjorde det enkelt med kylling, ris og bearnaise saus. Haha!

Når kvelden kom, ble den ganske mye mer knott i lufta. Vi smurte ansikt og hender godt, men jeg hadde ikke tenkt på å smøre beina (som var "trygt" gjemt under tett bukse). Så endte opp med en 10-12 stikk på ankler og lår. 
Ha det, da! :) 
 

Høydepunkt

En flott fredag i forrige uke var jeg på grilling/hageparty med mange av de internasjonale innbyggerne i byga. Det er alltid skikkelig koselig å treffe kjente og nye fra ulike kulturer, aldre og hjem. Vi kan lære så mye av hverandre, og det er så kjekt å være med på! 

Senere samme kvelden, var jeg og Thomas invitert på villsvinmiddag hos en kamerat! Og FOR en middag! Ikke bare var den selvskutt, men også tilberedt helt perfekt og med masse godt tilbehør! 

Et tredje høydepunkt jeg vil dele, er krabbekveld! Vi har hatt krabber flere ganger i det siste, og det er bare utroolig godt! Gleder meg til mange flere i sommer :)

 

Høydepunkt fire er grillparty med disse flotte jentene! Jeg og Thomas liker kjempegodt å invitere venner hjem. Men det har blitt lite i mai og juni. Men nå som ferien er i gang, begynner overskuddet å komme, så nå vil det nok bli masse besøk fremover!

(Hvis du får følelsen av at mange av mine høydepunkt handler om mat, har du helt rett.)

 

De glade vertene :)


Har du noen høydepunkt du vil dele fra de siste dagene?

Hådyr

En kort, men fin topptur i nærheten er turen til Hådyr. Det var mye søle og graps, og på toppen ventet den sterke vinden. Men tross slike små hindringer, hadde vi en super tur i godt selskap :)

"Ikke blås bort!"

Du, så takknemlig jeg er for vakker, norsk natur. For en fungerende kropp, og for sommeren. 
 

DIY Shorts

Denne shortsen har jeg sydd av noe gammelt stoff jeg fikk fra grandtante. Tidligere har jeg sydd noen toalettvesker av det samme stoffet, men det er enda mye igjen. Det eneste jeg har kjøpt, er strikken i livet. Så et budsjett på ca 10kr for denne, altså. Veldig enkel og grei... 

Kjekt å få sydd seg litt klær. Spesielt når man sparer penger på det! Jeg brukte et mønster fra bladet "Alt om Håndarbeide." Med litt justeringer :)

Helsydd sommeroutfit! 

 

Ruben og Lisa

Nå er det allerede to uker siden Ruben og Lisa sa Ja til hverandre. Det var en nydelig vielse ute på Sogndalstrand. 
Det var faktisk første gangen jeg har vært i en vielse ute. Og det var akkurat så nydelig som jeg trodde det ville bli! Været spilte på lag, til tross for at det hadde regnet hele uka før... 


Men akkurat da de nygifte skulle kysse, smalt det en heftig salutt fra sidelinjen! En artig vri som overrasket oss alle. Ikke minst brudeparet :) Presten ser direkte skremt ut!


Nydelig par, nydelig øyeblikk <3


Kjekt!
 

Tur til Sandbekk

En topptur er aldri å forakte! Og på denne hadde jeg selskap av Bente og Felix! Bedre turvenner er ikke alltid lett å oppdrive! Også traff vi på noen artige "nye venner" på vår vei også...:

Felix: "Det regner på meg"
Litt tåkete, men fint å nå toppen uansett! :)

 

Sydd blomstrete bluse av rester


Kjekt å få brukt opp noe av dette fine blomstrete stoffet som jeg kjøpte for en del år siden i Oslo. Her har jeg klippet alle delene. Jeg pleier alltid å klippe alt før jeg starter å sy...

En slik bluse kan du for eksempel lage av gamle gardiner, et dynetrekk, eller noen store klær du finner på fretex. 

 

Det var enkelt å feste alle delene til hverandre, men så kom kantingen. Det var over snittet knotete etter min mening... Måtte tilkalle litt hjelp. Men det ble ferdig til slutt!


Hva synes du? :) 

 

Sydd bursdagsgave

Det passer godt å ha et blått dinosaurstoff liggende når nabogutten som Elsker dinosaurer fyller tre år :) 

Nå har jeg akkurat fullført min siste jobbdag for dette skoleåret! De to siste dagene har jeg vært på avslutningstur med åttende og niende trinn. Det har vært god stemning, en god gåtur, og enda bedre å komme hjem igjen etter en litt kald natt. 
 

Avslutninger - og en stor gladnyhet!

Siste uka med jobb er i gang. Jeg har faktisk bare tre dager igjen nå, og det kjennes usigelig godt. I dag er rydde/ordne-dag. Tirsdag og onsdag skal jeg på overnatting med 8.-9.klasse. Det gleder jeg meg til! Har kjøpt sovepose, og lånt meg ei hengekøye for anledningen. 

I dag skal jeg på avslutning med alle lærerne. Kos å grille og snakke med en del folk som jeg ser mye, men sjelden har skikkelig tid til å bli kjent med...  Men den viktigste og gøyeste nyheten akkurat nå, er at vi har fått oss valp! Det vil si, vi får den i midten av juli! Jeg hadde egentlig gitt opp håpet, men jeg har en hundeglad venninne som insisterte på å finne en valp til oss :) 
 

I samme tidsperiode har jeg både ei venninne som får katt, og ei som får seg minigris. Haha, vi skal jammen kose oss! 

Trenger du noen å snakke med?

Noen ganger kan man bare ikke snakke med venninna. Eller mor. Eller noen andre man kjenner. Man trenger å snakke med noen som har taushetsplikt, og som man ikke vil se igjen på kiwi. 

 

Kors på halsen er et sted alle opp til 18 år kan snakke, gratis og anonymt, på mail, chat og telefon. Vi snakker med barn og ungdom om alt, og holder vanligvis åpent mandag til fredag kl. 14-22 gjennom hele året. Vi kan hjelpe deg gjennom sommeren, når skole, helsesøsters kontor og andre tilbud du benytter deg av, holder stengt. 

NB! Litt reduserte åpningstider i sommer: Mandag-fredag kl. 16-22

 

Mail, chat og forum: www.korspahalsen.no 
Telefon: 800 333 21 (man-fre kl. 14-22)


PS: Jeg er ikke sponset av kors på halsen, eller noe. Jeg synes bare at dette var en fin ting å informere om :)

 

Starting to loose my mind

Vet ikke helt om det er varmen, forventningen til ferie, eller bare at jeg er litt overarbeidet. Men nå kjenner jeg at hodet mitt ikke henger helt med på jobb lenger! 

For det første gav jeg de samme leksene denne uka som sist uke til den ene språkgruppa mi. For det andre glemte jeg en time på torsdag (jeg hadde klargjort meg til litt smårydding, og så gå hjem da en lærer kom å hentet meg). For det tredje glemmer jeg alle mulige småting. Som at elever er på tur i dag, eller hvem som har reist til Polen, eller hvem som var syk i går (og dermed ikke kan for at han har glemt leksene sine). Hukommelsen er med andre ord hardt rammet. Så nå går jeg bare på reservemodus til onsdag, prøver å gjøre litt kjekke/lavterskel ting uten å la det gå på bekostning av elevenes læring. 
 

Det er mange som "klager" på lærernes lange ferie. Men tro meg: den trenger vi. Dessuten er det ikke ferie. Det er avspasering, siden vi jobber litt lengre uker enn mange andre yrker (og de har jo ikke penger til å betale overtid!). Så. Da var det sagt. God ferie, alle dere studenter! (savner nesten det livet litt nå!)

Ut på tur :)

 

Det er herlig å komme seg ut på tur! Se litt av Guds skaperverk,og fotografere, og være med venner, og kjenne at man lever :)
 

Dette plager meg

Den siste uka har ikke kroppen hengt helt med. For det første er det allergien, som gjør meg til et snyte-monster hver morgen og kveld som helst vil klore ut mine egne øyne. Og i tillegg har migrenen plaget meg flere kvelder., Det er alltid kveldene, og ofte søndagskveldene det går ut over; når jeg endelig tar meg tid til å slappe litt av. Da blir jeg vel alt for mottakelig...

Det er så dumt at slike "småting" skal få ødelegge en hel kveld, eller en hel dag. Men det er ikke mye å gjøre med det... I dag har jeg i hvert fall litt roligere planer - det bør vel hjelpe på migrenen. Og allergien må jeg vel bare la være. Og prøve å nyte de timene jeg ikke merker noe til den.

 

Haha, jeg er egentlig ganske klar for helg igjen allerede, jeg :P 

Hva med deg? 

Kjenner du at kroppen er klar for sommerferie?
 

DIY Blomstrete sommershorts

Dette prosjektet har vært nesten ferdig en god stund - men jeg manglet en liten detalj. Til slutt kom maljene og maljesetteren i posten, og jeg kunne få på hull og knyting fremme. Da var den blomstrete shortsen - til ca 40kr i materialer - ferdig. Jeg fikk gjort siste innspurt på lørdag: da var jeg på sytreff med noen flotte damer i lokalmiljøet. 

Nå når det begynner å bli sommer, oppdager jeg at jeg har altfor få shortser og skjørt. Så nå har jeg gjort noe med det ene problemet, i hvert fall! Jeg må nok tenke ut noen skjørte-planer også. Men har enda et uferdig prosjekt liggende først. 


Jeg har enda noen biter med rester av dette fine blomstrestoffet, og de skal jeg bruke til en kjole... gleder meg til å se hvordan det blir!

PS: hvis du vil prøve deg på å sy en shorts selv, har jeg snart skrevet ferdig et innlegg om hvordan du kan gjøre det :) Det er ikke så vanskelig som du kanskje tror.... 

 

Dette er det å være kristen for meg.

Jeg er kristen. Ikke på den måten at jeg er barnedøpt og synes det er en fin tradisjon. Men på den måten at jeg faktisk tror at Jesus levde, og at han enda lever. Jeg går i kirka hver uke. Ikke fordi jeg må, men fordi jeg har lyst. Fordi kirka er det stedet jeg får påfyll og inspirasjon, og treffer mange av vennene mine. Jeg leser i bibelen hver dag, ikke fordi jeg må, men fordi jeg har lyst. Fordi jeg ser at det former meg til et bedre menneske. Og jeg lærer stadig noe nytt om hvem Gud er. Om Hans godhet. 

Jeg tror ikke det å være kristen gjør meg bedre enn andre. Jeg tror heller ikke det gjør meg mer dømmende. Tvert imot! Gud lærer meg gjennom bibelen at ingen mennesker er perfekte, men at alle er verdifulle i Hans øyne. At alle har sin historie og bakgrunn som preger dem, og påvirker dem. Men at alle blir gitt en mulighet til å komme til Ham. At alle fortjener nåde og godhet. Muslimer. Kristne. Tiggere (til og med rumenere!). Frekke folk. Dømmende folk. Vi kan alle sammen ha godt av en ekstra sjanse! 

Å være kristen gjør at jeg har et ekstra håp når livet er håpløst. Det gjør at jeg har en ekstra motivasjon til å gjøre det rette - selv når ingen hadde "sett" det gale jeg gjorde. Å være kristen gjør meg på ingen måte perfekt. Men det gir meg SÅ mye. Gud gir meg en mening med livet som er verdt å dø for. Men enda større: det er verdt å leve for! Gud gir meg en mulighet til å strekke meg mot det jeg var skapt til å være. En mulighet til å nå opp til Ham. 

Dette ble et litt sånn "altmulig"-innlegg. Men jeg merker bare at det er så mange ulike versjoner av hva en kristen er. Så jeg ville oppklare litt i hvordan jeg ser på meg selv om en kristen - og som en etterfølger av Jesus! 

PS: ble inspirert til dette innlegget av minrefleksjon

 

Igang med toppturer!

Målet mitt for denne måneden er å gå minst en topptur i uka. Og jeg tror nesten jeg har laget meg et "for lett" mål denne gangen. For jeg ligger godt an! Men alle uker jeg klarer mer enn èn gang må jo bare ses på som seier, tenker jeg da!! 

Jeg liker veldig godt toppturer. Det er noe med å "klare" å komme seg til topps. Det trenger ikke en gang å være en veldig lang tur, men det er bare noe med å komme seg helt til toppen. Uansett om det er gjort på en halvtime... 

Fra gårsdagens topptur til Kundknuten... 

Denne kjekke saken finner man på vei opp til Fløyknuten :)

 

Over 4 klesplagg sydd for 200kr

I Marokko var det mye billigere å kjøpe stoff enn i Norge. Og denne gangen har jeg vært flink til å bruke alt stoffet jeg handlet! Stoffet kostet rett under 30kr pr meter, og jeg kjøpte 7 meter med stoff. Det vil si at jeg har brukt i underkant av 210kr på alt stoffet jeg kjøpte. Her er en oppsamling av alt jeg har brukt Marokko-stoffet til:

Stjernestoffet holdt akkurat til en cardigan. Det ble ingen rester av dette stoffet. 


Favoritt-stoffet fra turen må være dette blomstrete scuba-stoffet. Det var overraskende ok å sy i, og er utrolig herlig å ha på! Denne jakken kommer helt sikkert til å bli mye brukt! I tillegg har jeg nok til en shorts som er nesten helt ferdig, og en del av en kjole som jeg ikke har startet på... 


 

Dette burgunderrøde jersey-stoffet kjøpte jeg med tanke på mamma (som liker fargen godt). Og denne kjolen sydde jeg også til henne. I tillegg fikk jeg brukt deler av stoffet til sidepanelene på min egen kjole (se den HER),  og har litt smårester igjen...

Denne buksa var planlagt helt i fra jeg kjøpte stoffet. Her kommer også inspirasjonen fra Marokko. Disse buksene ble solgt overalt, men de var bare i "one size" og den var for kort i beina, og hadde sjelden lommer. Så jeg sydde like godt min egen! Det er mine nye favoritt-kosebukse, og jeg bruker den stadig her hjemme i huset. Utrolig herlig å ha på seg! Og digg med dype lommer. 

Her fikk jeg ganske lite rester, men det er gjerne nok til en liten singlett, eller et skjerf... :)


Jeg sier meg fornøyd med stoffhandelen og alle pengene jeg har spart her. De må selvfølgelig brukes på mer stoff (hihi). Men ok. Jeg skal prøve å bruke opp enda mer av restene først, da. Kanskje.

Skriv din overskrift.

Da jeg skulle starte på dette innlegget, holdt jeg nesten på å skrive "En slitsom uke." Fordi jeg blogger klokka sju om morgenen, og føler meg sliten. Og fordi jeg husker godt at jeg har følt meg sliten hver morgen denne uka, og gjerne på slutten av arbeidsdagen også. 

Men så begynte jeg å tenke litt lenger. Er det virkelig det jeg vil ha som overskrift på uka mi? Den er ikke en gang ferdig! Og egentlig har det vært mange kjekke ting også - og stunder der jeg ikke har vært sliten. Jeg kunne like godt kalle innlegget "en innholdsrik uke," eller "en flott uke." eller "Det nærmer seg ferie." 

Så jeg bestemte meg for å skrive om noe helt annet. Om å lage overskrifter. Og da snakker jeg ikke bare om sånne du publiserer på bloggen. Jeg snakker om hva du forteller vennene dine om livet ditt. Jeg snakker om hva du forteller deg selv om dagen din, og prestasjonen din, rotehuset ditt, om hverdagen din. Om deg selv. Skriver du som overskrift "kjedelig." eller "begrenset" eller "lei." Kanskje du bruker ord som "selvskader." "syk" eller "deprimert". Men ønsker du virkelig at dette skal være det som definerer deg?

Jeg mener ikke at det ikke er sant. Jeg føler meg virkelig sliten (spesielt på morgenen!). Men det betyr ikke at det er hele historien. Det finnes noe mer ved deg enn spiseforstyrrelsen din. Det finnes noe mer med ditt arbeidsliv enn å være "lærlingen." Skriv en ny overskrift i dag. Bytt ut de negative tankene du tenker om deg selv og andre med noe positivt. 

Jeg er velsignet. Uka mi er travel, men god. Jobben min er meningsfylt. Huset mitt blir bedre og bedre. Vennene mine er nok bare travle. Jeg er god nok.

 
 

Trenger du en ny overskrift for dagen, kanskje?

Hageglimt

 

Det er nesten daglig noe nytt, kjekt som har skjedd i hagen. Så innimellom kommer jeg kanskje til å legge ut noen glimt. Nå har ugresset vokst seg godt til (oh joy!), men det har også mange av plantene gjort. Et kjærkomment "ugress" er markjordbær - som vokser på et stort område i frukthagen. Så i år har vi rett og slett latt være å klippe alt gresset - og latt markjordbærene komme frem. Ser ut som det kan bli en god avling der! 

 

Epletreet har blomstret vakkert i mai, men nå går det mot slutten. Jeg har ikke blitt overbevist av dette epletreet, så vi får se om eplene blir gode i år, ellers kan det hende vi meier ned hele treet... Heldigvis har vi i hvert fall utrolig gode plommer. De ser ut som de kommer trofast i år også :) 

Jeg har også fått anlagt en ganske ok krydderhage i urner. Nå har jeg fem ulike myntetyper, oregano, basilikum, persille, gressløk, timian, rosmarin, bjørnerot, toppløk og noen små, stakkarslige koriander-spirer som ser ut som de har gitt opp... Utrolig gøy å ha litt urter til matlagingen. Og peppermynten bruker jeg ofte til te. 


Jeg har også plantet noen sommerblomster. Blandt annet disse nydelige nellikene, nemesia, diaskia, million bells, spanske margeritter.... Det er såå mye fint, at det er vanskelig å velge. 

 

Vi har også gått til anskaffelse av disse to flettepilene. Synes de var utrolig dekorative, og mamma (Urdals planteskole) hadde tilbud på dem til 89 kroner! Da slo vi til :)  Urnene på bildet nedenfor har Thomas snekret!


Liker du å holde på med hage? Min interesse har bare vokst og vokst de siste årene...
 

Sydd Zadie-kjole nummer to!

Zadie-kjolen står i fare for å bli den mest brukte kjolen jeg har sydd! Jeg rett og slett elsker å ha den på meg! (Se min kjole HER) Så rett etter at jeg var ferdig med den, startet jeg å sy en til min mor. Den fikk hun til bursdagen i slutten av mai. Jeg valgte en burgunderrød farge som jeg vet mamma liker, og brukte svart på kantene - noe som er både praktisk og slankende.

Det røde stoffet kjøpte jeg i Marokko for den nette sum av 60kr. Det sorte fikk jeg på loppemarked, så max 10kr der i gården. Totalt kostnader på under hundrelappen, med andre ord :) Det er ikke verst! (men var mye arbeid, da!) I tillegg fikk hun en hjemmesydd passveske som hun kan ha med seg til Nederland i høst. 

Kunne du tenkt deg en sånn kjole? 

Synes du det er greit å sy/lage gaver selv?

 

Er du redd for å dø?

Jeg var i London i høstferien i fjor. Jeg skal til London i August. Og i natt ble over 50 mennesker skadet  av terrorister. Det er skremmende at dette kunne ha vært meg selv. Det er skremmende, men jeg vil ikke la det styre meg. Jeg har ikke tenkt til å avlyse Londonturen. Jeg har ikke tenkt til å begynne å hate muslimer. Jeg har ikke tenkt til å la frykten få overtaket! 

Man kan ta sine forhåndsregler, men sannheten er at det er like utrygt å vandre i Oslo som i London. Hvem vet hvor de slår til neste gang? Sannheten er at man er aldri trygg. Men sannheten er også at det er liten prosentvis sjanse for at noe slikt skal skje med deg. Sannheten er at vi ikke kan gjøre noe for å hindre det. Men vi kan velge å leve. 

Jeg velger å leve. Jeg tar selvsagt enkle forhåndsregler, men det finnes ingen forsikring. Min eneste trygghet er at jeg vet hvor jeg skal dersom jeg dør. Jeg har en Far i himmelen som elsker meg, og jeg har ikke tenkt til å la litt terror gjøre meg redd, sint, bitter og hard mot andre mennesker. Jeg vil snarere la de triste nyhetene drive meg til å møte folk med mer respekt, mer kjærlighet, mer vennskap. Med håp om at dette kan hjelpe i en trist, vond, og sint verden. Med et håp om at jeg kanskje kan gjøre dagen bedre for i hvert fall en person, mens jeg enda er her. 

Jeg er ikke redd for å dø, men jeg har lyst til å leve! 

Hva er din innstilling til all terroren som foregår? Tenker du at det er tryggest å holde seg hjemme i Norge? 

Ingrid i begynnelsen av Juni

Her er noen punkter som beskriver noe av det jeg tenker på og bruker tid på for tiden. Jeg føler at jeg hele tiden har mer enn ok å holde fingrene i. Men alt er ting jeg trives med, så det hjelper til med å gjøre hver dag til en glede. 

* Jeg har hørt en god del på podcaster i det siste. Favorittene er Elevation Church, Craig Groschel og Judah Smith. Det er veldig praktisk å høre på podcast mens man: vasker, rydder, går tur alene (eller går til jobb), sitter på bussen, eller ligger i badekaret. Disse podcastene gir meg inspirasjon til å bli en bedre leder, og følge Jesus helhjertet! 

* Jeg driver en del med hage. Jeg har høstet inn rabarbra for første gang, og laget flere rabarbrapaier når jeg har fått gjester. Har også plantet en del sommerblomster i urnene, laget nytt staudebed, OG et nytt barkbed nede ved innkjørselen. Dessuten har vi brukt mye tid på å rydde opp i alt rotet som kom under oppussingen(eller rivingen) i januar). Er enda ikke helt ferdig. Men nå er det bare èn haug igjen. 

* Vi leter febrilsk (nesten) etter en valp. Når man først har begynt å få opp håpet, så er det bare så trist dersom det ikke blir noe av... Det er ikke sikkert at det blir puddel allikevel. Vi vurderer litt flere muligheter nå... 

* Jeg har begynt å glede meg til ferie. Når er det bare tre uker igjen med jobb. For elevene er det kanskje en slags innspurt-følelse, men for meg har det begynt å roe seg ned for året. Man har lov til å se film og gå ut å kose seg litt med god samvittighet. Men det gjør at jeg blir litt ekstra utålmodig til å endelig ha ferie! 

* Jeg er vanvittig avhengig av godteri! Helt siden Thomas var i Tyskland i april har godteskapet hatt innhold. Nå når det begynte å tømmes, var Thomas i Sverige! Så nå er det igjen fullstappet av fristelser, med det resultat at Ingrid går og småspiser hele tiden. Ikke bra i det hele tatt! 

* Strikking og hekling er det helt stopp med for tiden. Men sy-hobbyen blomstrer som aldri før! Nå som det er helg får jeg kanskje litt tid til å sy igjen, så da får vi se om ikke det blir enda flere klær til meg selv, eller vennene mine. Jeg har i hvert fall tre planer jeg har lyst til å prøve meg på snart!

  
Her er det nye bedet ved innkjørselen. Vi har plantet roser, litt vintergrønt, et nydelig magnolia-tre, den mørkerøde, nydelige viftelønna, og tre klematis som skal vokse som et blomsterhav oppover muren! Gleder meg til det vokser til. Og håper vi har tatt knekken på mesteparten av ugresset først! 

Hva har du på planene for tida?  

Mål for Juni

Nyttårsforsetter kan være så vanskelige å holde noen ganger, så i år har jeg heller benyttet meg av månedsforsetter. Da blir tidsrammen litt mer overkommelig, og man kan justere målet etter behov. 

 

HVORDAN DET GIKK I MAI:

Målet mitt i mai var å gjennomføre en 30-dagers utfordring på treningsappen 30days fitness. Det gikk godt i begynnelsen, men så fant jeg ut at jeg og venninna mi ikke hadde samme appen. Og da skulle jeg liksom ta igjen "det tapte" på den riktige appen. Men det ble for mye, og jeg falt av lasset... Kjedelig, men alt kan heller ikke lykkes. Vi prøver igjen med en ny utfordring:

 

MÅL FOR JUNI:

Nå begynner jeg å bli skikkelig gira på å gå lange, gode turer i naturen! Men de få turene jeg har godt har vist meg at formen er på det dårligste den har vært på lenge! (Trist å være uten hund som får meg ut!). Så målet for Juni skal være å gå minst en topptur i uka. Siden det er siste innspurt på jobben, og tusenvis av avslutninger innen rekkevidde, tør jeg ikke sette målet høyere. Men alt over 4 turer blir jo en bonus, da! Og jeg vil jo prøve å få til mest mulig :) Hva er ditt mål for juni? 

Jeg har mange andre ting jeg vil oppnå i juni, men dette er liksom "treningsmålet," da. 

DIY kosebukse

Her har jeg sydd meg en kosebukse til varme kvelder. Inspirasjonen og stoffet kom i fra Marokko (det solgte de masse av disse buksene, men av dårlig kvalitet og kun èn størrelse....) Stoffet kostet litt under 60kr, så det var ikke en voldsom investering. Jeg brukte et joggebuksemønster i fra stoff og stil, og sydde strikk i livet, og vaffelsøm rundt beina. Herlig med lommer, og buksa har blitt en ny søndagsfavoritt :)

Det eneste jeg ville gjort annerledes til en annen gang, var at jeg ville hatt den videre i beina. Nå er den litt vanskelig å få over ankelen på sommerdager. Så dette får bare være en langbukse... Buksa har forresten store, gode lommer :) 

, Sokndal

Bor på Haua med mannen min, Thomas, i et oppussingsprosjekt med mye potensiale. Er 25 år. Lærer. Jeg er glad, venn med Jesus, positiv og variert. Har en drøss med hobbyer, og liker alt som er kreativt, spennende, og smaker søtt! Det skjer så mye bra i livet mitt; Masse små Mirakler som jeg vil dele med dere!

Instagram: Ingrid0123

Anbefalte Innlegg:

Arkiv

hits