juni 2016

En dag som ble litt for mye...

Det skal ikke alltid så mye til at en dag tipper over i fra god til dårlig. Jeg skal ikke gjøre det til en vane å skrive negative sutre-innlegg,  men gårsdagen lærte meg faktisk noe. 

Det begynte ganske bra med at jeg våknet tidlig, og hadde god tid på morgenen. Vel, det var kanskje en underdrivelse. Jeg våknet klokka fem, og skulle ikke på jobb før ni. Slappet godt av, og fikk gjort mange småting. Og til slutt bestemte jeg meg for å gå til jobb i stedet for å sykle, siden jeg hadde så god tid. Det første negative som skjedde, var at jeg måtte være på jobb to timer lenger enn jeg hadde tenkt. Det ble litt stress, men helt ok. Så når jeg sluttet klokka fem (om ettermiddagen nå), hadde jeg en halvtime til å lage og spise middag før jeg skulle ha et lite besøk av Miriam. Vi hadde det veldig koselig, og fikk gjort mye, men så var det plutselig bare fem minutter til neste møte; for ledere på teamturen (kom ett minutt for seint). Det varte til halv 10, og så måtte jeg få handlet melk og brød før butikken stengte. Det var vel da jeg kjente det. Alle disse kjekke og positive tingene hadde glidd umerkelig over i en dunkende migrene. Stakkars Thomas fikk bare sure svar og "hysjing" da jeg kom hjem, og jeg siktet meg inn på senga så fort som mulig. 

Drømmer meg bort hit, jeg....

 

Så dette lærte meg vel noe om å ha det så travelt. Da blir alle de fine, kjekke tingene til noe slitsomt. Og en dårlig nyhet blir plutselig helt forferdelig. I dag vil jeg ta meg litt mer tid til å slappe av. Kjenner at det må være litt roligere noen dager... :)

Den fremmede

"Den fremmede gutten sto tett inntil hjørnet på samvirkelaget. Ingen hadde lagt merke til ham. Bortsett fra èn, selvfølgelig."

Boktittel: Den fremmede

 

"Den fremmede" av Tor Edvin Dahl

Forfatter: Tor Edvin Dahl

 

Innhold: Det tar litt tid før vi finner ut hvem fortelleren i historien er. Det er en betrakter. En som ser, og som vet. En som spør, og som finner ut. Og når det skjer en serie mystiske saker i Røldal, er det denne som først fatter mistanke. 

 

Min mening: Boka var fengende og spennende, og inneholdt både et mysterium, og flere interessante karakterer. Grei underholdning. Jeg tok den fra en stabel skolen skulle kaste - og synes det var en historie verdt å lese, til tross for det kjedelige coveret - som ikke innbød meg like mye som tittelen. 

Terningkast: 3.  Mildt fengende :)

BildeKilde

Målet mitt er å lese femti bøker i år. Dette var nummer 25. Halvveis!

Tur med fine Caroline!

Jeg elsker toppturer, og det er enda kjekkere når man kan ta to topper på samme dag! For ikke å snakke om to topper jeg aldri har vært på før! Og med tidenes vær, var utsiktene gode allerede fra bakken av...

Første del av turen var en bratt stigning. Mye pusting og pes, men utrolig fint!


Temperaturen var perfekt; ikke for varmt, og ikke for kaldt. Og alt viste seg fra sin beste side. utenom kondisen min, da. 
Her er toppen, med utsikt over Jøssingfjord. 

Vi var også så heldige at vi fikk se ørna her! Og her må jeg faktisk bare slenge inn en HURRA-nyhet: Jeg har bestilt nytt objektiv til kamera! Canon 18-200. Så neste gang jeg ser ei ørn, får jeg enda klarere bilde! Jippi!

Etter litt mat og drikke på toppen, tok vi beina fatt nedover igjen. 


Og helt på bunnen, nede ved fjorden fikk vi se en hel stim med makrell svømme forbi, rett ved land. Har aldri sett dem så tydelig før (utenom på fiskekroken, da). Ganske stilig!


Konklusjonen er vel at det var en herlig tur med flott selskap, flott natur, og flott trim. Mer av dette! 

Hva mener du om barnevernet?

Barnevernet har fått en litt negativ klang hos mange. Og det er kanskje ikke så rart, i og med at de har muligheten til å ta barn bort i fra foreldrene sine. Sånt blir det ubehagelig stemning av. Men fakta er at 8 av 10 familier er fornøyde med støtten og hjelpen de får i fra barnevernet. Problemet er bare at de to som ikke er fornøyde, forteller tåredryppende historier om hvordan barnevernet "stjal" ungene deres. Og vi sluker historiene rått. Men har du tenkt på at det er normale mennesker som jobber i barnevernet? Hva i alle dager skulle de vinne på å stjele barna til folk? De får ikke akkurat beholde dem selv... 
Kanskje er det heller slik at disse frustrerte, ulykkelige foreldrene er for syke til å se hva de gjør mot sine egne barn? Kanskje de til og med lyver uten å blunke, for å dekke over de grusomme påstandene "barnevernet" kommer med.

Barnevernet har en utrolig vanskelig jobb. De opplever angrep fra sinte foreldre, og fra "uvitende" vanlige folk, uten at de har en sjans til å forklare seg, eller forsvare seg på grunn av taushetsplikten. Allikevel fortsetter de med sin vanskelige jobb; fordi de ser at de klarer å hjelpe noen barn. Og de barna er verdt alt!

Les gjerne DENNE artikkelen om noen historier om hvordan barnevernet har fungert, i virkelige saker. Og tenk deg litt mer om før du kritiserer barnevernet uten egentlig å vite. Bildet er tatt fra artikkelen.

large

Ukens bibelvers - et pust i bakken

Nå er jeg i den situasjonen at jeg har masse å blogge om, men lite tid til å gjøre det. Om en liten halvtime skal vi av sted i trippel bursdag, og hele gårsdagen gikk bort til bryllup. Blogginnleggene får komme etterhvert, når tiden strekker til. Men jeg vil allikevel bruke litt tid nå, og dele ukens bibelvers med dere.

Denne uken vil jeg dele 1.kor.1.9.

 Gud er trofast, han som har kalt dere til fellesskap med sin Sønn, Jesus Kristus, vår Herre.  

Vi er kalt til felleskap med Ham! Og det er det beste livet man kan ha. Fellesskap med Han som skapte oss, som planla oss, og som elsker oss! Jeg vet at jeg er kalt til å elske andre mennesker, og jeg vet at jeg er kalt til å gjøre disipler, slik det står i misjonsbefalingen. Men noen ganger glemmer jeg det viktigste kallet: kallet til å tilbringe tid med min Far og Skaper. Kallet til å bare henge med Ham - som en god venn, og en god Far. Dette har jeg blitt spesielt minnet om i det siste...

Nå har jeg egentlig mest lyst til å synke sammen i en god sofakrok med bibelen og notatboka. Men nå er det bare et kvarter til jeg må komme meg ut i bilen med gaver og kjole og styr. Jeg og Thomas får heller ta en liten Hellig stund med Herren i bilen :)

En halv historie om blodsøl, besvimelse, og en dårlig morgen...

I går hadde jeg en usedvanlig dårlig morgen. Den startet med at jeg våknet klokka fem om morgenen av alarmen til mannen (som går på kurs gjennom NAV for tida). Det i seg selv var jo ok. Det hadde jeg faktisk planlagt. Men når vi hadde fått pratet litt, og jeg skulle til å smøre frokost til ham (som var sent ute, fordi vi hadde pratet). DA klarte jeg å skjære meg på brødkniven. Altså, jeg visste ikke at det gikk an en gang! Men det ble nokså dypt, og blodet kom ganske fort, så jeg forstod fort at dette kunne bli et problem.

Nå er det på tide med litt forhistorie, for for normale mennesker, så er ikke et lite kutt som blør noe stort problem. Men alle perfekte mennesker har en akilleshæl (fanget du ironien der??), og min er at jeg blir forvandlet til unyttig gelè og bomull med en gang det er snakk om blod, tortur, og/eller sprøyter (tannleger kan også ha samme effekt noen ganger). Det er ikke bare det at jeg er "redd." Jeg vet jo godt at det ikke er farlig. Og SÅ vondt er det heller ikke. Men jeg mister bare helt kontroll over kroppen min, og klarer ikke å reagere rasjonelt. Så her er det som skjedde så:

Poteter, Ketchup, Drap, Blod, Funny, Moro, Kniv, Drepe

BildeKilde

Ingrid stabber inn på badet med den blødende tommelen i full fart på vei mot vasken. Der skylder hun av det verste blodet, noe som som selvsagt får det til å se dobbelt så mye ut, og gjøre dobbelt så vondt (rennende vann i såret kan fort bli ubehagelig). Hun roper nervøst til Thomas - som sitter på do - og alarmerer ham om faren. Hun innser at hun ikke kommer til å klare å finne papir selv, siden det er på andre siden av rommet, og synet begynner å svikte: svarte prikker danser frem i fra sidesynet, og dekker snart hele rommet. Ingrid er en erfaren nesten-besvimer, så hun setter seg ned på gulvet med hodet mot Kina, og fingeren rett opp så Thomas kan plastre den. Når det er gjort, synker hun sammen i liggende stilling på gulvet.

Jeg husker en susende lyd, som når du våkner av en drøm og har en følelse. Følelsen er god. Fredelig. Helt til susingen begynner å gjøre vondt i ørene. Det trenger seg inn i skallen, og utvikler seg til dunking. Hodet og tommelen dunker i takt. Hva skjedde? Spør Thomas, og jeg kjenner at jeg er svett. Svett og kald og varm over hele meg.  

Jeg tenkte på det litt, og holdt nesten på å konkludere med at det var en crappy morgen. Slik som i tittelen min. Men vet du hva? Egentlig er det bare halve historien. Vi kan alltid velge hvilken historie vi vil fortelle. Den negative dagen er kanskje mest dramatisk og spennende å skrive om. Men fakta er at jeg også hadde mye godt denne morgenen. Først våknet jeg med vissheten om at Thomas har fått et jobbtilbud! (Skal på intervju i dag!!) Vi hadde en hyggelig stund sammen på morgenen hvor vi pratet, og koste oss. Altså; virkelig pratet. I tillegg var det jo veldig flaks at jeg ikke var alene når jeg kuttet meg. Da hadde jeg sikkert blødd i hel på badegulvet (tulla....). For ikke å snakke om at det var såpass tidlig på morgenen at jeg hadde tid til å slappe litt av før jeg måtte gjøre noe. Så dagens moral er: Se det positive i enhver situasjon. Kanskje blir dagen mye bedre enn du trodde, kun fordi du endrer perspektiv...

Resten av dagen ble også veldig fin. Men det for jeg skrive om senere, for nå er jeg redd jeg kjeder dere med altfor mye tekst, og litt urelevante bilder(glemte å ta bilde av meg selv da jeg besvimte)...

En magisk morgentur

Det er vel ikke akkurat en hemmelighet at morgenturer er noe av det beste jeg vet! Allikevel er det nå veldig sjelden jeg har overskudd til å få det til. Men forrige søndag, to dager før ferie, tenkte jeg at jeg ikke hadde så vondt av litt mindre søvn, så jeg stod opp klokka fem, og kom meg ut i en magisk verden, som er så mye vakrere, fredeligere, og mer spennende enn vanlig. 

 

Måke med spotlight nedenfra...

Fjær.

 

Elva hadde tørket så inn, at jeg kunne spasere langt nedover uten å bli våt. All sanden på bildet nedenfor, er egentlig elvebunn...


 

 

Og så kom den opplevelsen som virkelig gjorde morgenen til magi. Jeg hørte en kvist knekke!

Jeg var sikker på at det måtte være et rådyr som hadde gnidd seg mot et tre eller noe...

Men kunne ikke få øye på det. Og kvistene fortsatte å knekke. 

Mens jeg stod å speidet utover med sola i ansiktet, og kamera parat, kjentes verden helt min. 

Og SÅ!

 Plutselig så jeg knekke-lyd-makeren komme labbende nedover mot elva!

Det var en bever! 


Jeg ble sittende en stund å vente, for å se om beveren ville komme tilbake. Da den ikke gjorde det, fortsatte jeg å gå litt videre. Og når jeg kun var tre meter i fra der den forsvant, oppdaget jeg at den ikke hadde forsvunnet i det hele tatt! Den satt enda i vannkanten, og kvesset på pinnen sin. I hvert fall helt til jeg hadde knipset ett lite bilde. Da svømte han av sted, litt pinlig berørt.

 

Tenk at man kan komme så nært et vilt dyr uten å oppdage det. Og uten å selv bli oppdaget! Da er det nesten ikke rart at vi ikke ser dem oftere enn vi gjør... Ser du beveren på bilder under her, kanskje?

Den sitter der å tygger på bregner, omtrent i midten av bildet.

 

Jeg avsluttet turen på et av mine favoritt-steder! En oase av ro, og skjønnhet. Får ikke du også litt lyst til å komme deg opp tidlig? Det får jeg!

Miracle Conversions

"Winning the lost today"

Boktittel: Miracle Conversions

Forfatter: Vince Esterman

 

Innhold: Hvordan kan man vinne de ufrelste for Jesus i dagens samfunn? Dette spørsmålet er utganspunktet for boka, hvor Vince skriver om hvordan ulike mennesker har blitt omvendt til troen, og hva vi kristne bør ha i baktankene når vi skal presentere evangeliet - de gode nyhetene - til andre. Den er full av historier og spennende omvendelser fra bibelen, og forfatterens egne erfaringer.

 

Min mening: Boka var inspirerende, og nyttig. Jeg ble litt nysgjerrig på forfatteren, og fant en film som viser hvordan han evangeliserer på gatene i Frankrike - et av de stedene i verden hvor folk skal være mest lukket for åndelige ting. Du finner filmen HER. Jeg fikk sansen både for Esterman, og jeg brenner veldig for dette, så det var bra med litt inspirasjon til hvordan man deler Jesus i hverdagen :)

Terningkast: 4. Anbefales til deg som er kristen.

BildeKilde

Målet mitt er å lese femti bøker i år. Dette var nummer 24. En bok om samme tema, men for ledere, finner du her: Multiplying Missional Leaders.

10 ting jeg har lært som lærer

I dag er min siste dag i mitt første år som lærer. Og når jeg ser tilbake, er det ikke rent lite jeg har lært! For lærere skal ikke bare undervise: vi lærer kjempemasse selv også! Her er noe av det jeg har lært:

* Det finnes noe godt i alle mennesker. 

* Jeg kan si "jeg er 8 år" på polsk. 

* Noen ganger er det helt innafor å bare pusle puslespill eller løse sudoku en time.

 

* Når noen gråter, er det stort sett ikke så alvorlig som jeg tror. Ofte hjelper det å blåse litt, klemme litt, eller få noen til å si unnskyld. 

* Planlegging er viktig, men det er viktigere å være fleksibel. Planene blir ofte ikke som planlagt uansett.

* Alle kan lære. Håpløse uvaner endrer seg, og håpløse situasjoner er faktisk ikke uten håp.


* Regning i alle fag er lurt.

* kaffemaskinen er den viktigste gjenstanden på pauserommet for de fleste lærere (samt koppene). Dette gjelder meg også, for det er kakao i maskinen.

* John F. Kennedy ble kåret til den kuleste amerikanske presidenten i sjette klasse. 

* Det er vanskelig (både for elever og meg) å sette ord på hva en har lært. Men det er også veldig nyttig!
SÅ: Hva har du lært gjennom året som har gått?

Noe på jobbfronten? Noe om familien din? Eller kanskje litt om USA's presidenter :)

La meg vise deg et sted...


La meg vise deg et nydelig sted. Et sted hvor man kan trekke pusten fritt, og helt enkelt være. Et sted hvor man ser at verden fremdeles er full av skjønnhet. Et sted hvor jeg elsker å ta med meg tankene mine på tur. Dette er mitt lille sted :)

 

video:mvi5654

 

Et mysterium avslørt for deg...

Et av mine mål for sommeren, er å komme inn i en bedre rutine når det gjelder bibellesning. Spesielt når det gjelder å gå litt i dybden på noen bibelvers - ikke bare lese for å lese. Så tenkte jeg at jeg kunne dele et bibelvers i uken til dere blogglesere. Både for å få skriftliggjort noe av det jeg tenker på, og for å inspirere dere med verdens mest inspirerende bok!

Forrige uke har jeg grunnet på dette verset fra kolosserbrevet. Først kommer verset, og så noen tanker om hva det betyr for oss. 

"Gud ville kunngjøre for dem hvor rikt og herlig dette mysteriet er for folkeslagene: Kristus er blant dere, håpet om herligheten! Det er ham vi forkynner, og vi rettleder og underviser alle mennesker i den fulle visdom, for å føre hvert menneske fram til modenhet i Kristus. For å nå dette målet arbeider og kjemper jeg i hans kraft, den som virker i meg med styrke." Kol.1.27-29 

Det finnes et stort mysterium som vi trenger å få innsikt i. Mysteriet om livet. Mysteriet med stor M. Og når vi oppdager dette mysteriet, så er det så enkelt, men så genialt! Jesus er blant oss! Håpet om herligheten er blant oss! Gud, den allmektige Herre, og verdens Skaper - har lyst til å henge med deg! Wow, for en kul hemmelighet!

Det neste er spesielt for oss kristne ledere. En påminnelse om hvorfor vi gjør det vi gjør; nemlig for at folk skal bli "modne." For at de skal bli saftige og behagelige, som en moden frukt. Klar til det livet måtte bringe. For et spennende oppdrag!

Men det jeg liker aller best med dette verset, er den siste. Hvordan vi skal hjelpe folk med å modnes; i hans kraft! Ja, vi skal kjempe og arbeide. Men det er Hans kraft som hjelper oss. For en God Gud! 

Var det nyttig at jeg skrev litt rundt et bibelvers? 

Hvordan får du mest mulig ut av bibellesingen din? 

Bryllupsdagen vår

På tirsdag hadde vi bryllupsdag, men det ble jammen ikke mye til feiring. Først var jeg på jobb, og kom hjem til tomt hus. Fikk kastet i meg noe mat, for jeg skulle på male-dugnad og male ferdig et hus. Thomas kom hjem en time senere, og ventet på meg. Men jeg ble jo ikke ferdig med huset før  sekstida, og da jeg kom hjem, hadde jeg bare halvannen time før jeg skulle på avslutning med kollegene på trinnrommet. Så vi fikk en liten time midt i mellom, hvor jeg krummet meg inn i armene hans, mens vi så på video fra bryllupet vårt.

Rart hvordan man kan bo sammen, og allikevel nesten ikke treffes mange dager. Men vi har så absolutt tenkt til å ta det igjen i helga! Da skal vi se resten av bryllupsfilmen, og ha god tid til bare hverandre... Jeg gleder meg :)
Nå hver dag er en fest, er det ikke krise at bryllupsdagen ikke blir helt som forventet.... :)
 

Topptur til Jibbeheio

 

 

På søndag gikk jeg en helt fantastisk tur med Caroline! Været spilte på lag, og det ble virkelig et høydepunkt for uka. Både på grunn av den flotte naturen, men også fordi det var så herlig å være litt i bevegelse igjen! Jeg er så opptatt, at det blir liten tid (og prioritet til) å trene. 

Første del av denne toppturen går gjennom en magisk skog - som jeg liker å kalle Narnia-skogen....
Det går opp - opp -opp! Og så kommer man over tregrensa, og verden åpner seg opp! Det var godt å varmt, så vinden på toppen gjorde godt. En liten stund i hvert fall. Også var det full fart hjemover - så vi ikke skulle fryse. 
 

Chessie hadde badet i så mange gjørmedammer på turen, så jeg måtte få henne til å bade i elva, for å få av det værste. Hun var så klart ikke vanskelig å be...


 

En nydelig tur, men nydelige turvenner! Mer av dette, takk! :D


 

Weekplanner

Denne uka ser lovende ut, og starter allerede med solskinn og glede. Siste hele uka med jobb før ferie (FANTASTISK!). I kveld skal jeg male et hus. Onsdag skal jeg på homeparty, og torsdag på sesongens siste Jesusgruppe. Tirsdag og fredag er foreløpig ledige, så da skal jeg nok finne på noe med Thomas. Herlig når ukene har noen slike "hull" som gjør at en kan gjøre noe spontant og gøy. 


Tok med bilder av de to Klematisene vi kjøpte i vår. De er såå fine! Gleder meg til de har vokst oppover hele muren hvor vi plantet dem :)


 

I det siste...

I det siste har det skjedd masse som jeg ikke kommer på å ta bilder av. Vi besøker folk, og får besøk. Jeg har vært i møter både her og der for å planlegge høsten, både i jobbsammenheng og menighetssammenheng. Det beste av alt er jo at vi har har et helt fantastisk vær de siste to ukene! Her har jeg samlet litt bilder fra de få gangene jeg har husket å tatt med meg kamera....Har badet noen ganger i elva nedenfor huset. Vannet er faktisk herlig nå (noen sa at det var 18 grader!) Jeg ville kanskje tippe 15-16, da men. Jeg fikk i alle fall prøvd min nye bikini som jeg kjøpte på ebay (og er fornøyd med). Den kan kjøpes HER
Chessie bor hos oss nå, og hun ville alltid redde meg og Ida dersom vi kom for langt ut i vannet :)Vi var på stranda i Egersund, og måtte slukøret krype inn igjen da det bare ble kaldere og kaldere, og sola forsvant helt et kvarter etter at vi kom. Jaja, vi hadde det nå koselig inne også :)


Vi har begynt å male et hus til inntekt for teamturen jeg skal reise på om en måned! WOW, så jeg gleder meg (ikke til å male ferdig, men til å reise)!

Vi var i bursdag hos Caroline, spiste herlige krabber (Åh! Så jeg har savnet denne sommermaten!), hadde en liten allsangstund, og spilte et artig jentespill hvor vi ble mye bedre kjent :)

Og for ikke å glemme: Alle flokker seg rundt telefonen. Voksne nå til dags!

 

Livet er fullt av gode øyeblikk! 

Nyt dem :)

Den enkle sannhet

"Den enkle sannhet" av Jodi PicoultBoktittel: Den enkle sannhet

 

Forfatter: Jody Picout

 

Innhold: Katie er Amish, og 18 år gammel. Katie mener fast bestemt at hun ikke har født noe barn, og at hun aldri noensinne kunne ha drept det. Men hvorfor ser bevisene ut til å peke imot alt Katie sier for tiden...?

 

Min mening: Den er vel skrevet, har et interessant bakteppe i amish-kulturen, og får meg hektet med en gang. Boka tar deg inn i en verden hvor det er ulike oppfatninger om sannhet, om livets mening, og om mennesket. Jeg likte boka godt, og slukte den på en uke, men det er ikke en av de beste av Picoult.

 

Terningkast: 4. Bra! Men manglet den totale opp-ned-twisten som pleier å være mot slutten av Picoults bøker. 

BildeKilde

Målet mitt er å lese femti bøker i år. Dette var nummer 23. Andre bøker jeg anbefaler av samme forfatter er for eksempel Leaving time, og Vanishing Acts.

Snart sommerferie!

Det er endeløst fint vær om dagene, og jeg blir happy hver gang jeg står opp til sola som skinner. Hver dag inneholder masse glede, men jeg kjenner også at jeg begynner å bli litt sliten av at noe skjer hver ettermiddag. Jeg har omtrent ikke hatt mer en en halvtime våkentid sammen med mannen hele uka - vi er begge så trøtte på kveldene når vi kommer hjem. 

Men nå er det snart helg igjen, og det nærmer seg ferie kjempefort! Jeg kan ikke beskrive hvor herlig det blir med noen dager hvor jeg kan bare gjøre akkurat det jeg vil :)Når har du ferie? Hva skal du bruke den på?

Peppermynte

Jeg har en peppermynte-plante som jeg fikk for to år siden. Den har vist seg å være svært lettstelt, og grei å ha med å gjøre. Eneste bakdelen er at den sprer seg veldig, så jeg har den i en egen krukke. 

Jeg har brukt den lite. Litt som pynt på is, og litt som te. Men fra nå av skal jeg prøve å drikke en slik te hver dag! For plutselig leste jeg om hva virkningene av denne urten er: 

Fordøyelsesfremmende, appetittvekkende, galledrivende, kvalmedempende, brekningshemmende, tarmgassdempende (karminativ), sammentrekkende, bedøvende, betennelseshemmende, antiseptisk, bakteriehemmende, virushemmende, sopphemmende, avkjølende, åreutvidende, smertestillende, krampeløsende, beroligende, slimløsende, urindrivende, svettedrivende, menstruasjonsregulerende, hostedempende og friskt rensende på hud og slimhinner. Psykisk oppløftende, avslappende og nervestyrkende. KILDE.

 

 

Det beste med denne teen er at den kan drikkes uten sukker (det kan jeg nesten ikke med noen te-typer!) Men jeg liker denne kjempegodt! I tillegg er det gratis, og kjempeenkelt å bare plukke 3-4 blader fra urna hver gang jeg skal ha en tekopp. 

Så det er dagens anbefaling! Drikk mer te, og gjør det gjerne med økologisk-og-gratis-varianten! En plante koster under femti kroner, og den har du i mange år. Du kan også få en plante av meg, dersom du kommer på besøk :)
 

Oppskrift på den beste forkjølelsesteen: fire peppermynteblader, en halv teskje honning, og noen små biter av ingefær. Det gjør underverker, og smaker himmelsk!

Nærmere Gud

"Et liv i fortrolig samfunn med Gud."

 

Boktittel: Nærmere Gud

"Nærmere Gud - fortrolig fellesskap med Gud" av John Bevere

Forfatter: John Bevere

 

Innhold: Etter flere anbefalinger fra mamma, skulle jeg omsider lese noe av Bevere. Boka handler om hvordan og hvorfor man skal leve nært på Gud. Den hviler på bibelen og forfatterens erfaringer. Du finner både historier og bibelord som kan inspirere deg til et mer spennende og levende kristenliv.

 

Min mening: Som jeg hadde forutsett, var boka av det tyngre slaget; en man må tenke på, og grunne litt over. Den har noen irriterende skrivefeil, som at ordet "mat" konsekvent skrives Matt. Når det er sagt, er boka full av visdom og nøkler for å få et nærere forhold til Gud. Ting som åndsdåp, lydighet og gudsfrykt blir drøftet og forklart.

 

Terningkast: 4. Bra, men krever litt fokus og disiplin å få fullt utbytte av den!

BildeKilde

Målet mitt er å lese femti bøker i år. Dette var nummer 22. Jeg har nå kommet ørlite granne på etterskudd, pga travle tider og en noe tung bok. Men slapp av! Jeg skal nok ta det igjen snart :) Uke nummer tjuetre har såvidt kommet i gang!

Avslutning i friluft

 

 

Torsdag var et høydepunkt forrige uke. Da samlet vi nesten 70 ungdommer som går i jesusgrupper, til en felles avslutning i Linepollen. Det var god stemning, god underholdning, og skikkelig gode folk! 

Det var grilling, spilling, deling og inspirasjon. Herlig!

Livet uten TV

Mange blir litt sjokkerte når jeg sier at vi ikke har kanaler, men det siste året har det faktisk blitt mer og mer vanlig. Folk abonnerer på streame-tjenester, og dropper hele kanal-pakkene.

Jeg har nå levd uten TV-kanaler i to år, og savner det faktisk helt minimalt. Da jeg gikk på ungdomsskolen, så jeg på TV minst fire timer til dagen. FIRE TIMER! Jeg skjønner ikke hvordan jeg fikk tid til det. Uten TV har jeg så mye mer frihet! Slipper å skynde meg hjem for å se på Beat for beat, eller siste episode av en skandaløs serie. Slipper å bruke bort kjempemange timer på det jeg kaller "avslapning" men som egentlig bare gjør meg slappere. 

Nå har vi TVen i TV-stua, så blir den kun brukt når vi har filmkveld. Og da gjør vi det til en liten event. Vi har netflix, og da er det alltid noe å se på, for oss som ikke ser så mye på film. 

I tillegg har jeg nå klart å slutte med mobilspill en stund - noe som faktisk var vanskeligere. Veldig godt å ikke ha noen sånne uvaner som stjeler så enormt med tid. Så får jeg mer tid til det som virkelig betyr noe :)
 

Hva skulle du ønske at du brukte mindre tid på?

Jeg er en slags kjendis nå

Å være lærer er nesten som å være kjendis! Jeg kan ikke gå på butikken en gang, uten å treffe noen som vet hvem jeg er. Når jeg går en tur i bygda, er det alltid noen barn som roper "Hei, Ingrid!", og slik det er lett å snakke dritt om kjendiser, er det nok lett å snakke ditt om meg også. 
Men lærer er nå bedre en kjendis når alt kommer til alt: drittslengingen slipper jeg i hvert fall å høre noe om :)

Jeg vet at mange lærere ikke liker det, men jeg elsker faktisk å treffe på ungene "mine" rundt i bygda. Det er så koselig! En av de mange gode sidene ved å bo på et lite tettsted :)

 

Update fra hagen


Jeg har nevnt det før, at jeg hadde aldri forestilte meg hvor mye glede jeg ville få av hagelivet. Det er utrolig gøy å se ting springe i blomst! Men det kjekkeste er faktisk det jeg kan spise! I går spiste jeg hjemmefiska fisk med hjemmedyrka urter. Og dagen før hadde vi hamburger med hjemmedyrka salat! 

For eksempel er deler av plenen spekket med markjordbær! Kos!

Jeg har stikkelsbær, rips, plommer og epler....


Salat, spinat, grønnkål, rosenkål, gulrot, potet, toppløk, gressløk, persille, timian og basilikum. Og jeg har til og med allerede fått høstet rabarbraen for første gang i år! :) Avlingen har jeg kuttet i biter og fryst, klar til å lage rabarbrapai av :) Mmmm!


Hva har du i hagen? Har du noe som kan spises?

Stappfull ukeplan

Onsdag

Torsdag

Fredag

Lørdag

Søndag

Jobb 1

Jobb 2

Jesusgruppe

Jobb 1

Sy ferdig brun, klipp blå
Jesusgruppeavslutning (husk å lån bil for å ta med den store grillen)

Jobb 1

forbered tale

sy ferdig blå

Kino med Bente

Jobb 2

Forberede tale

Ungdomsmøte

 

Slapp hardt av!
Ta en hinsides diger oppvask (evt: husk å skrive mer engangsglass på handlelista)

Her er planen min for resten av uka. Jeg følte faktisk at jeg måtte lage en plan for å forsikre meg om at jeg får gjort alt jeg skal. Fremdeles kjenner jeg at det vil gå på hengende håret. Til fredag skal jeg ha levert ca 20 begrunnelser for vedtak på jobb - det er ganske mye arbeid! I tillegg må jeg planlegge timer og grupper for neste år. Alt dette skal skje i den tiden som er markert "jobb 1." Den andre store tingen, er at jeg skal sy en hel haug (ca 12) middelalder-kapper til et teaterstykke. Det skal også være ferdig på fredag (noen er brune, andre blå, som du kanskje skjønte). Som om ikke det var nok, har jeg sagt ja til å tale på ungdomsmøte på lørdag. Og jeg har ikke enda fått satt meg ned å tenkt ferdig alle tankene jeg har om hva jeg skal si.

På kveldene har jeg samlet de kjekke tingene som kan kuttes ut, men som jeg vil ha med meg. Jesusgruppa i kveld, og kinoen på fredag. Jeg håper at jeg skal få nytt det med god samvittighet, så lenge jeg har gjort det ande jeg skal den dagen... I dag rekker jeg i hvert fall ikke mye mer enn jobb. Men, men. Det kommer jo godt med, det også!

Hvordan er din uke?

, Sokndal

Bor på Haua med mannen min, Thomas, i et oppussingsprosjekt med mye potensiale. Er 25 år. Lærer. Jeg er glad, venn med Jesus, positiv og variert. Har en drøss med hobbyer, og liker alt som er kreativt, spennende, og smaker søtt! Det skjer så mye bra i livet mitt; Masse små Mirakler som jeg vil dele med dere!

Instagram: Ingrid0123

Anbefalte Innlegg:

Arkiv

hits