juni 2015

Planlegging av ferie

I sommer skal vi på roadtrip. Den har omtrent den samme ruta som i fjor. Vi skal kjøre oppover vestlandet, til Molde. Deretter kjører vi på tvers over til Hamar og pappa hvor vi planlegger å både nyte latmannslivet og festivallivet(Bli med på ufestivalen!). Etterpå tar vi oss en tur til Sverige, på veien hjem. Men spørsmålet er egentlig hva vi skal gjøre underveis på reisen. Noen få ting er bestemt. Men det er jo alltid gøy å finne på enda litt mer. Så jeg lurer på om noen har noe å anbefale? Kanskje spesielt på østlandet, siden det er der vi skal være lengst. Eventuelt må det være ting som ikke tar hele dagen. 

Nå er jeg i tillegg med i en konkurranse om å vinne en tur til Bø Sommarland. Det hadde kanskje vært en artig vri på turen vår. I så fall gleder jeg meg til å ta med Thomas i flodbølgen. Og kanskje jeg til og med får han med på Mot i Brøstet?? Vi pleide ofte å reise til sommarland med pappa da vi var yngre. Så det hadde absolutt vært moro å gjøre igjen :)Hva bør vi finne på på roadtripen for å gjøre den minneverdig og spesiell? 

 

Hvor forsvinner tiden min?

* Jeg jobber en del for tiden. Seks dager i uken i mors planteskole. I hvert fall i utgangspunktet. Nå gjelder det å tjene mest mulig penger - for de forsvinner skremmende fort når en pusser opp. Men det er grei jobbing. En del stå-i-kassen, noe luking, potting, bæring og rydding. En del variasjon. Og det er jo veldig kjekt å kikke rundt i butikken nå som jeg har hage selv også :)

 

* Allikevel tar vi oss tid til masse kos. Fredag hang jeg med venner. Grilling, volleyball, jentekos og film. Lørdag hadde vi skalldyr sammen med søsknene våre her hjemme. Mye oppvask, men SÅ kos. Søndag: Vasking, krabberester, og filmkveld med Andrea. Rekker ikke å blogge om en tredjedel av alt det vi finner på. Men sommeren er jo virkelig tiden for å ta igjen det tapte med venner - spesielt de som studerer borte. Skulle bare ønske jeg kunne droppe jobbing, og KUN treffe venner...

 

* Vi har også passet lille Tirah en halv uke - og det går mye tid bort på en liten valp som ikke er helt stueren enda. Og et større sjarmtroll skal du lete lenge etter. Men må innrømme at hun kanskje var søtest når hun sov. Da slappet jeg i hvert fall mer av xD.


* Når det gjelder utdanning, er jeg jo helt ferdig som lærer nå. Jeg har fått 100% vikariat, og begynner å arbeide i august. Jeg fikk nylig den foreløpige timeplanen, og oppdaget at jeg skal være spredt på mange steder i løpet av uka - så dette kan bli spennende. Er kjempespent på å komme i gang med det virkelige livet som lærer - og virkelig lære alt vi har vært borti i praksis. Tror virkelig at dette blir BRA :)


Hva bruker du din ferie på? :)

Sakarja

"Ikke ved makt og ikke ved kraft,
        men ved min Ånd, sier Herren, Allhærs Gud.
" (Sak.4.6)

 

Nå leser jeg systematisk igjennom bibelen for andre gang, og har tenkt til å skrive litt om hver bok ettersom jeg blir ferdig.

 

Tittel: Sakarja (38 av 66

 

Forfatter: Sakarja

 

Datering: 520-475f.kr.

 

Innhold: Boka er profetisk. Den starter med syv syner som forteller oss om ulike sider ved Guds plan. I tillegg finner du messianske profetier, oppfordring til omvendelse, og profetier om de siste tider. 

 

Min Mening:  Dette var en av de tyngre bøkene å lese som inneholder mye symbolikk og vanskelig språk (synes jeg). Men den har noen helt tydelige profetier om Jesus, som er litt spennende å se. Ganske utrolig at historien om Jesus var forutsagt ned til detaljer så lenge før han kom til verden... 

BildeKilde

 

 

Kurs i Kreativ Fotografering - 8

Når det kommer til fotografering, er det lett å miste inspirasjonen noen ganger. Da kan en konkret oppgave være med å vekke til live de kreative evnene igjen. Jeg legger derfor ut en oppgave hver søndag som kan være til inspirasjon.

Oppgave åtte er som følger:

 Lek med motlys

Fotografering handler i bunn og grunn om lys. Det handler om hvor mye lys linsa slipper inn hvor fort - og slik ender vi opp med bilder. Og da skulle det vel bare mangle at vi kan leke oss litt med lyset. Å ta bilder i motlys har mange utfordringer og fordeler. Jeg skal ta for meg noen av dem her, slik at du kanskje får noen tips til hvordan du kan ta spennende motlys-bilder.


Når jeg skriver bilder i motlys, så mener jeg at det finnes en lyskilde som er bak motivet ditt. For eksempel en solnedgang, som på disse to første bildene. Da blir ofte forgrunnen (her: mennesker) helt mørke, og vises i silhuett mot den lyse bakgrunnen. Men det trenger ikke å være slik heller. Ved å bruke en blits til å lyse opp menneskene, kunne jeg ha fått frem detaljer i tillegg til den flotte himmelen bak. Tenk over poseringen til hovedmotivet ditt slik at det ikke blir for kjedelig. For eksempel kan hoppebilder være gøy i sånne settinger. 

 

På bildet nedenfor bestemte jeg meg for å leke meg litt. Jeg brukte sola som lyskilde, og en ballerina-frosk-figur som motiv. Men for å filtrere lyset brukte jeg et gjennomsiktig farget ark foran motivet. Slik kan du lage "skyggebilder" med f.eks. silkepapir, bobleplast osv. 

 

Andre ganger ønsker vi at motivet vårt skal være opplyst. Her har jeg stilt eksponeringen (lysstyrken i bildet) etter treet, som er mitt hovedmotiv. Da blir bakgrunnen automatisk overeksponert (veldig lys). Dersom jeg stilte lyset etter himmelen, hadde treet blitt undereksponert (veldig mørkt). 

 

Sola er vår største naturlige lyskilde, og enormt mange gode bilder kan bli tatt med utgangspunkt i sola. 

 

På bildet under kan du se det samme motivet fra to ulike vinkler. De to bildene mot venstre er tatt i motlys, mens de to til høyre er tatt med lyskilden bak. Og det er ingen tvil om hvilke bilder som er mest interessante. 


Et problem som kan oppstå når man tar bilder i motlys, er at sola (eller annen lyskilde) lager reflekser på bildene dine(Lens flares på engelsk). For eksempel har bildet under her fått et felt med "grått lys" over bjørketreet til venstre i bildet som ikke er fint. For å forhindre denne effekten, kan man sikte litt bort fra sola, bruke polariseringsfilter, og skjermen som følger med linsa di. Den stopper mye av disse refleksene. Andre ganger kan dette være en effekt en ønsker å ha i bildene sine.

 


Bokeh dukker opp når det er mange lyspunkter (vanndråper, sterinlys, gatelys osv) som er ute av fokus i bildet. Skap lav dybdeskarphet ved å stille blenderen stor, og bruke et zoom-objektiv: Ha kort avstand til motiv, og lengre avstand til det som skal lage bokeh-mønsteret. Les mer på fotokurs-innleggene HER.


Så kom deg ut, og lek med motlys. Sola er en ypperlig lyskilde, men det finnes så klart andre muligheter også. Sikt deg inn, og prøv deg frem. Og du? Ikke glem å lek deg :)

Barnepassere for den søteste pelsballen

Vi er så heldige å få låne denne lille storsjarmøren for tida. Jeg gleder meg veldig til vi kan få oss en egen valp. Med det blir nok en stund til enda. I mellomtiden er det fint å låne :)


Kjærestetid på beste vis

 

Det er mange ting man kan gjøre sammen som et par. Filmkvelder, kino, eller restaurantbesøk. Eller kanskje dere elsker ekstremsport eller håndarbeid, og kan drive med hobbyene sammen. Jeg og Thomas har en felles hobby i fotograferingen, og derfor er det midt i blinken å bruke kjæreste-tiden vår på en fototur. Ingen stress. Bare oss og naturen. Kamera og motivene. Bare fritt. Bare enkelt. Bare perfekt :)

Hva pleier du å gjøre sammen med kjæresten når dere skal finne på noe gøy?

Glimt fra hverdagen

Her har jeg samlet litt av hvert slags bilder som kanskje ikke kvalifiserte til et eget innlegg. Men som er kjekt å vise frem på bloggen uansett. Først  ut kommer: Anbefalt middagsrett! Denne Thailandske kyllingformen fant jeg hos Linda. Den falt i smak hos alle i heimen - gøy med smakskombinasjoner jeg ikke bruker til vanlig. Oppskrift HER

 

Da vi hadde innflytningsfest var vi så heldige å få noen korallrøde pioner. Noen få dager senere hadde de åpnet seg, og var blitt blekgule. I hvertfall spredte de en herlig sommerfølelse!

Utsikt fra vinduet hjemme...

Uti hagen har vi litt av hvert, og nå begynner det også å bli noe spiselig der ute. Blandt annet har denne reddiken vokst seg stor og god nå!

 

Vi feiret st.hans litt rolig hjemme, men tok oss en tur innom nabolagets grillfeiring også. Veldig kjekt å få bryne mitt nye kamera på et så gøyalt motiv som lille SJ. 

 

På veggen har vi fått opp en wall-sticker av en sebra. Vi synes den passet godt bak planten, selv om vi hadde håpt at den var enda større da vi bestilte. Synes du den passet inn? Den kan kjøpes for ca 40kr HER.


En annen gøy ting jeg har handlet på nettet i det siste, er masse stoff - kanskje spesielt til barneklær. Har fått litt dilla på å sy babybukse (skal vise dere snart). Så nå kan jeg bare sette i gang! Alle disse stoffene er kjøpt fra samme selger. De koster ca  30kr pr meter pluss 35 i frakt. Link til noen av dem HER. Frakten er veldig rask, siden disse kommer fra Tyskland. 


Endelig, Endelig, Endelig er den kommet!

Jeg har ventet og ventet helt siden midten av april. Jeg har sjekket postkassen og mailen regelmessig, men alltid blitt skuffet. Helt til nå! For plutselig var pakken der. Med mitt helt nye speilreflekskamera som er tusen ganger bedre enn mitt gamle. Jeg har nå oppgradert fra Canon 450D til 750D. Et kamera som nettopp har kommet på markedet. Et kamera med innebygd WIFI og 24 megapiksler. For ikke å snakke om fantastiske farger, og muligheter for høy ISO. Jeg har også endelig muligheten til å filme igjen - en funksjon jeg savnet veldig med kamera mitt.

NÅ folkens, blir det nok bedre bilder på bloggen. For med utstyret kom også enormt med inspirasjon. Det er SÅ mye lettere å ta bilder når kamera gjør nesten alle motiver magiske av seg selv...

Her er noen få av de første bildene jeg har tatt med min nye bestevenn! GØYGØY!

Haggai

"Vær frimodig, alt folk i landet!
        lyder ordet fra Herren.
        Gå og arbeid, for jeg er med dere!
        lyder ordet fra Herren, Allhærs Gud.
" (Hag.2.4, b)

 

Nå leser jeg systematisk igjennom bibelen for andre gang, og har tenkt til å skrive litt om hver bok ettersom jeg blir ferdig.

 

Tittel: Haggai (37 av 66

 

Forfatter: Haggai

 

Datering: 520 f.kr. 

 

Innhold: Boka er profetisk. Den fokuserer på gjenoppbyggingen av tempelet, Guds hus. Haggai advarer folket mot å hele tiden utsette Guds arbeid til fordel for sine egne interesser, og oppmuntrer dem med at Han setter pris på det de gjør, og at Han vil gå med dem.

 

Min Mening: Jeg likte å trekke paralleller mellom Haggais bok og vår tid. Også i dag har vi et oppdrag om å bygge Guds hus. Bare at nå bor Han i hver enkelt kristen. Jeg ble minnet på det oppdraget vi har om å bygge Guds menighet, og inspirert til å gjøre mer med evighetsverdi, og sette mindre lit til midlertidige "prosjekter" (Hag.1.4-9) Det var også oppmuntrende å se hvordan Gud refser folket og insisterer på at de kan gjøre det enda bedre: mye mer enn de selv kunne drømme om (Hag.2.3-4)

 

Nå nærmer jeg meg nyetestamentet! Men jeg merker at jeg gidder ikke skynde meg masse med denne gjennomlesningen. Det tar den tiden det tar. Og jeg vil heller få så mye som mulig ut av hver bok før jeg går videre. 

#bibelen #bibel #kristen #tro #litteratur #bøker #bok #visdom


BildeKilde

 

 

Har endelig sydd litt igjen..

Jeg har så enormt mye jeg har lyst til å prøve å sy. Og så enormt mye stoff jeg har kjøpt og/eller fått. Det klør virkelig i fingrene! Men av en eller annen grunn er det vanskelig å finne tid. Allikevel klarer jeg innimellom å skvise inn litt sy-tid. Og forrige gang det skjedde, fikk jeg laget meg en posepose til - denne skal være en gave. Jeg sydde den med stoff jeg fikk av farmoren til Thomas. Og det rosa hank-stoffet fikk jeg fra min bestemor for lenge siden - gjenbruk FTW!

Et enkelt prosjekt som alle kan få til. Men ikke mindre nyttig av den grunn! Les om hvordan du gjør dette HER

 

Den beste medisinen

I går hadde jeg en dårlig ettermiddag. Jeg var sliten, lei, litt dårlig, og hadde dårlig samvittighet over å ha spist altfor mye chips og sjokolade. Til slutt tok jeg turen ut til mamma, knabbet med meg hunden, og kom meg ut på tur. Det ble ikke noen trimtur, men en rolig, bedagelig tur innover langs grusveien. Villblomstene flokket seg sammen langs grøftekantene, og fuglene sang oppmuntrende og beroligende sanger. Hunden tuslet glad av sted, lykkelig over å få seg en ekstra tur for kvelden. Og så enkelt, så var alt godt igjen :)Kurs i Kreativ Fotografering - 7

Når det kommer til fotografering, er det lett å miste inspirasjonen noen ganger. Da kan en konkret oppgave være med å vekke til live de kreative evnene igjen. Jeg legger derfor ut en oppgave hver søndag som kan være til inspirasjon.

Oppgave seks er som følger:

Make the most of your motive!

Ofte så tar jeg meg selv i å tenke at det er stor mangel på motiver. Alt ser liksom dødt og kjedelig ut. Som bildet nedenfor. Så da er spørsmålet hva kan jeg gjøre for at dette skal bli et ok motiv allikevel? Så finn deg et motiv, og prøv å gjøre litt mer ut av det! (hvis du legger ut, vil jeg gjerne se, så bare legg igjen en kommentar med lenken)

 

Her har jeg endret vinkelen litt (Se tips 4) slik at det blir et mer tydelig motiv. På det første bildet er "alt" i fokus, mens her har jeg valgt meg ut noen blomster, og bakgrunnen kommer litt på avstand. Denne effekten (uklar bakgrunn) får du ved å bruke liten blenderåpning, liten avstand til motiv, og stor avstand til bakgrunn. Et zoom-objektiv forsterker effekten!

 

En annen ting jeg har gjort er er å blåse opp motivet - gå nærmere, og bruke mer zoom. (Se tips 2)


En av de viktigste grepene jeg tok, var å rydde opp i bakgrunnen. Bruk noe ensfarget til bakgrunn. Himmelen, eller trærne. Eller noe annet. Men vær obs på at ikke bakgrunnen krever for mye oppmerksomet. 


På disse bildene er også lyset viktig. Når jeg tar bildene mot sola(ovenfor), får jeg et helt annet utrykk enn når jeg har sola i ryggen (nedenfor). Begge deler kan være fint. Det viktige er å være bevisst! Prøv litt forskjellig, og lek deg gjerne med blitzer fra ulike vinkler også. 
Dette tipset/utfordringen ble kanskje litt mer praktisk enn vanlig - med utgangspunkt i kun ett motiv. Men jeg tror at det kan være viktig å lære seg å utnytte de få motivene man har. For det er ikke alltid motivene presenterer seg selv. Og da må man lete.

Så hva synes du om tipset?

Og hvilket av bildene likte du best? Nymalt

Nå er det en stund side vi malte hylleseksjonen. Men det er så mye så skjer, så jeg får ikke blogget om alt med en gang. Vi fikk seksjonen gratis på en gis-bort-side på facebook, som flesteparten av møblene våre. Og så har vi malt den slik at den passer inn i resten av stua. Eller Thomas har malt. Hvit, med grå flate. Hva synes dere om kombinasjonen?

 


Det trenger ikke å være så dyrt alltid! Og det er ufattelig mye fint som gis bort, og selges billig. Vi har fått gratis spisebord og stoler, hylleseksjon, kjøpmannsdisk, sittegruppe osv. Og den flotte sofaen vår kjøpte vi for kun 300kr. Badekar har vi også kjøpt brukt. Kjempefornøyde, er vi! Så jeg anbefaler alle som flytter å følge med litt på hva som selges og gis bort, både på FB og Finn.no.


I dag er enda en oppussingsdag for mannen, og en jobbedag for meg. Jeg trives egentlig godt med å jobbe i planteskolen - spesielt på dager som denne med nyyydelig vær! I kveld er ikke planene helt klare - så jeg gleder meg til å se hva vi finner på for noe kjekt!

Endelig en tur ut!

Det er ikke det at jeg ikke har vært ute av døra på lenge. Jeg har bare ikke hatt tid til å gå en skikkelig tur på lenge. Så da jeg og Caroline kom oss ut på eventyr, var jeg kjempeklar. Vi skulle gå til Kolbolten - en "mini-kjerag-bolt" som jeg ikke hadde gått til før. Den ligger nokså nær der jeg bor, så det var virkelig på tide å ta turen. På bildet under ser du litt av min gamle skolevei til Flekkefjord. Bildet er tatt i jøssingfjord, som er kjent for de svingete, smale veiene. Rart å tenke på at jeg kjørte her hver dag i tre år...
Det manglet ikke på vakker natur, eller god utsikt. Her kan man meske seg!


Og til slutt kom vi altså frem også. Og satte oss fornøyd med på Kolbolten for å nyte sola. Etter å ha tatt noen bilder av hverandre først, så klart. 
 

Og mens vi satt der og nøyt livet skjøyt det plutselig ei ørn forbi! Bildene ble ikke noe bra, men det var majestetisk å sitte såå høyt oppe på en liten stein over 70 meter fritt fall, kikke utover jøssingfjorden, og se ørna seile forbi. Wow! Den norske naturen er virkelig fantastisk! Jeg gleder meg til enda flere turer fremover!

 

Innflytningsfest

Nå som enkelte ting har begynt å komme på plass, var det på sin plass med en innflytningsfest i det nye huset vårt! Vi inviterte kjente og kjære på grilling i hagen! Da vinner vi på mange punkter - det blir mye bedre plass, vi får nytt det fine været, og huset trenger ikke være helt tipp-topp - noe det heller ikke var. Vi lånte oss en diger grill, og laget langbord som ble dekket med tapetrester (fra kjøkkenet). Også pyntet vi med det vi fant, og fikk folk til å ta med egne stoler, og egen mat (veldig lettvint for oss nyinnflyttede). Herlig med så mange fine folk samlet på ett sted!! 


 

Litt utpå kvelden, når det begynte å bli kaldt trakk vi innover, og fordelte oss på stua og tv-stua på loftet. Og da ble det faktisk ikke noe særlig problem at vi var hele 18 stykker :) Min filosofi er at man bør feire det som feires kan, og en innflytningsfest er en ypperlig anledning til å få samlet folk. For ikke å snakke om at vi fikk nydelige peoner, og mye annet fint! Bonus!


Andre som er glad i å feire de små anledningene man får? Det er jo moro å gjøre litt ut av det!

En revurdering av kursenDe siste dagene har jeg vært litt opptatt av å tenke på livet mitt - hva er jeg fornøyd med, hvor vil jeg, og hva gjør jeg for å komme meg dit. I dag skal jeg bruke enda litt mer tid på disse spørsmålene. For det er aldri dumt å være litt obs på prioriteringer og mål. Og det er aldri for sent å endre kurs dersom året - eller livet - har fått en litt feil retning. 

Ikke det at du trenger å droppe ut av skolen for å starte i fredskorpset, eller har flyttet til feil by. Men kanskje du skulle bruke litt mer tid på å sende oppmuntringer enn du bruker på å klage på middagen. Kanskje du skulle smile litt mer til de menneskene du møter, og sukke litt lavere over de "slitsomme" lærerne dine.Sy din egen shorts til sommeren!

Nå har jeg prøvd meg på å sy min første shorts! Eller. Når jeg tenker meg om er ikke det helt sant. Jeg prøvde en gang tidligere, men da kom jeg ikke lengre enn klipping... Uansett: Nå tok jeg mot til meg, inspirasjon fra youtube, og stoff fra loppemarked, og satte i gang. 

 

Video med fremgangsmåte (hvordan du lager mønster til deg selv, og hvordan du syr shortsen) finner du HER. Knappene kjøpte jeg på ebay (HER). I tillegg trenger du en strikk til å ha i livet. Fremgangsmåten var enkel å forstå - men jeg angrer på at jeg ikke laget meg større lommer. Uansett veldig praktisk med en high-waist shorts med lommer nå til sommeren! Så det er store muligheter for at jeg vil sy flere sånne i fremtiden. Med knapper og strikk kostet denne shortsen mellom 20 og 30kr å lage, siden stoffet var så billig.  

Har enda bare fått bruke shortsen en eneste dag. Selv om sola er her nå, har ikke varmen fulgt med. Så vi hutrer og fryser i 12 grader om dagene, mens vi later som om det er sommer mellom vindkastene...

#sy #diy #symaskin #hobby 

Oppussings-marerittet

I går skulle jeg egentlig legge ut fotokurs-innlegg, men så fikk jeg et heftig anfall av et eller annet. Trolig migrene. Eller kanskje spysyka. I hvert fall ble jeg satt helt ut av spill i fra klokka seks til jeg endelig la meg i senga kl 8. Så dere får pent vente til neste søndag. Tradisjon er tradisjon. 

I det siste har vi brukt en del energi på badet, som skal totalrennoveres. Thomas har revet, og jeg har ryddet. 
I går tok han siste rest - doen og alt. Og i dag kommer rørleggeren og skal få litt gang på ting. Men det er mye som må gjøres, så jeg gleder meg egentlig bare masse til hele greia er ferdig. Vi har kjøpt inn veggplater og alt vi trenger - så nå er det bare arbeid (og dyre, innleide arbeidstimer) som gjenstår. 

Andre som har levd i et oppussingsprosjekt, og vet at det er slitsomt til tider? :P

Glimt fra hagen

Nå som vi har kjøpt hus, har jeg for første gang (siden jeg var bitteliten) hage! Det er ganske herlig faktisk! Og det er heller ikke så dumt at vi har kongen over alle hager (dog sørgelig ustelt). Den er usjenert, litt borgjemt, full av overaskelser, veldig stor, og har til og med en egen (store) frukthage.

 

På terrassen har vi plantet sommerblomster i alle urnene vi kunne oppdrive. Georginer, diaskia, bacopa, pelargonia og nellik var noen av prioriteringene jeg har gjort så langt. Det er SÅ mye fint jeg har lyst på...  

 

Nå har vi kalket, og behandlet for snegler og ugress. Neste skritt er gjødsel. Vi har også laget oss diverse blomsterbed og plantet litt av hvert. 

Over er vår begynnelse på et staudebed. Og på bildet nedenfor har vi plantet jordbær, og sådd sukkererter under verandaen :)

Blir aldri lei de enorme, nydelige syrinene våre! Har alltid ønsket meg det :)

 

Bilder fra frukthagen har jeg egentlig ikke tatt så mye av enda. Den er på andre siden av huset. Der har vi epler og plommer og rips. Og neste investering blir moreller. Store, saftige og mange (helst). Også amerikanske blåbær. Men økonomien er jo en liten stopper her. Så det kommer etterhvert :)Herlig start på dagen - med oppskrift

Jeg ville dele denne oppskrifta på en juice jeg presset meg her en morgen. Juicing gir en fantastisk start på dagen fordi den er proppfull av vitaminer, og er enkel å få ned (for oss som ikke er superglad i frokost). Men så er det viktig å huske på at dersom man bruker mye frukt i juicen, får man også i seg mye sukker. Og det er mye enklere å få i seg tre appelsiner som juice, enn tre appelsiner i fast form - og du blir ikke like mett. Du går også glipp av en del fibre og andre ting kroppen er glad for å få. Så vær obs på å ikke overdrive, spesielt med frukt med mye sukker i. Bær og grønnsaker derimot, kan du hive innpå av :)


Jeg ble inspirert av Linda til å børste støvet av juiceren, og endte opp med følgende oppskrift:

En stilk rabarbra (fra egen hage!)

En gulrot

En neve bladspinat

Litt ananas

En nektarin

På toppen drysset jeg litt kokos-sukker (en merkelig greie jeg kjøpte litt på måfå fra søstrene grene). Det gav virkelig en god smak! Fargen på denne juicen var ikke veldig pen, men dersom du bytter ut f.eks. nektarinen med en neve blåbær, eller litt rødbete, får den en nydelig farge, og blir enda sunnere. Og ikke heng deg så opp i oppskriften. Ta det du har i hus!

I dag var også en herlig morgen. Jeg tok på meg shorts, og vandret en tur i hagen (tenk at vi har hage nå!!). Sola skinte, og jeg kjente virkelig at sommeren er her. Men så var det tid for å komme seg på jobb. Gleder meg til denne dagen! I kveld skal vi ha innflyttingsfest :D


Leaving Time

"The moral of this story is that no matter how much we try, no matter how much we want it.... Some stories just don't have a happy ending."

"Leaving time" av Jodi Picoult


Forfatter: Jodi Picoult

 

Boktittel: Leaving time

 

Innhold: Jenna har vokst opp med bestemoren sin, men det har alltid vært et tomrom etter morens mystiske forsvinnelse. Som trettenåring tar Jenna endelig tak i saken, og bestemmer seg for å finne ut hva som skjedde med Alice, uansett hva det måtte koste. 

 

Min mening: En rørende fortelling om en mors kjærlighet. Men også så enormt mye mer! Et spennende mysterium. Et glimt av elefantenes rørende verden. En vandring på grensen til hva som er virkelig. Dette må være noe av det beste jeg har lest av Picoult! Jeg liker alle bøkene hennes, men denne var fantastisk. Så mange uventede vrier, så mange følelser, så tydelige karakterer. Det kan bare ikke sies bedre enn hun gjør selv, så les den!

Terningkast: 6. Noe utenom det vanlige. Jeg anbefaler den til deg som liker spennende romaner.

BildeKilde

 

#bok #bokanmeldelse #bokanbefaling #bøker #anbefalt #anbefaling

 

Huset på hodet

Jeg prøver å nyte dagene, men de er enormt korte! Det er nesten frustrerende hvor lite man rekker på en dag. De fleste forsvinner på følgende vis: Halve dagen går bort til jobbing (nå i planteskolen). Resten forsvinner til et eller annet prosjekt i huset. I går reiv vi resten av badet, og leverte to lass med søppel til gjenvinning. Ikke helt min type arbeid, med andre ord. 

 

I dag håper jeg å få ryddet litt, for nå er det kun to dager til innflyttingsfest - og huset står enda på hodet ;)

Kreative Vinduskarmer?

Nå som vi har flyttet, kan vi liksom lage vår helt egne stil. Og man vil jo være innafor, men samtidig vil man gjøre noe kreativt og litt annerledes. Vinduskarmene i huset har gått gjennom en liten transformering. Vi har nemlig malt selve karmen - den tingene står på - men ikke resten. Rett og slett for å prøve hvordan det ble, og å gjøre det litt mer spennende.  Det er foreløpig mye grått og hvitt i stua.  (SÅ altfor innafor xD) Både hylla og kjøpmannsdisken er hvite med grå overflate. Match!

I vindu nummer èn finner vi avocado-treet som jeg har grodd fra en avocadostein. I tillegg har vi femtallet (i adressen vår) som Thomas har støpt. Det skal etterhvert monteres på utsiden...

 

I dette vinduet sitter husfreden i en hjemmestøpt urne, og lysestakene er gjenbrukt. Vi gikk litt lei, så mannen sprayet dem svarte. I en av boksene ligger mange lapper som vi først får lov til å åpne på bryllupsdagen vår - under en uke til! Det er hilsener fra alle i bryllupet vårt :)  Utenfor, i hagen vår, kan du se et enormt syrintre, og antydninger til en enorm rhododendron! FOR en hage vi har fått oss :)

 

 

Et av vinduene har blitt satt av til å romme alle de spirende frøene mine. Det er gøy å se dem vokse. Men litt frustrerende når man prøver et salmiakk-triks på stekeovnen, og alle plantene faller om. Men men. De reiser seg sakte men sikkert nå.  Akkurat nå består bestanden av tigertomat, bladbete, paprika, chili, nemesia, rør-meg-ikke, og noen andre rariteter. 

Det siste vinduet i stua har utsikt mot verandaen, og mer av den store hagen. Der har vi plassert boklampa vi laget for en liten stund siden, en nysprayet engel, og litt annen pynt. 

 

På kjøkkenet finner du basilikum, samt en pynteklokke vi kjøpte hos mamma, og en kaffekvern fra loppemarked.
Gleder meg til resten av stua blir såpass at jeg kan ta bilde av den, og vise dere :P Men nå er den full av møbler som blir malt, pappesker, ting fra badet (som blir revet for tiden), og generelt mye rot. 

Gøy med nytt hus!! :D

Hjemmesydd regnbukse

Nå har jeg endelig fått somlet meg til å få sydd regnbuksa som passer til regnjakken. Det drog lenge ut fordi jeg klippet feil, og måtte kjøpe en sur halvmeter ekstra med stoffet. Og så manglet jeg strikk til livet. Men omsider var motivasjonen tilstede samtidig som alle materialene, og jeg fikk sydd ferdig settet. Noe som ikke var feil denne regnfulle våren vi har hatt. Jeg har allerede fått testet det flere ganger!

 

Noen har spurt om det ikke lekker i sømmene, men jeg har ikke merket noe til dette. Det går an å kjøpe noe til å smøre på, men jeg synes ikke det er nødvendig til hverdags-bruk. Jeg har i hvert fall aldri merket noen lekkasje de gangene jeg har brukt jakken. 
Stoff og mønster er kjøpt på stoff og stil. Fremgangsmåte med bilder for jakken finner du HER.


Kurs i Kreativ Fotografering - 6

Når det kommer til fotografering, er det lett å miste inspirasjonen noen ganger. Da kan en konkret oppgave være med å vekke til live de kreative evnene igjen. Jeg legger derfor ut en oppgave hver søndag som kan være til inspirasjon.

Oppgave fem er som følger:

Legg merke til trærne

Gå deg en tur, og legg spesielt merke til trærne. Trær omgir oss over alt. Vi er så vant til dem, at vi ikke en gang legger merke til det. Men gjør det. Ta med kamera, og tving deg til å se om du finner noen interessante motiver i stammen, i roten, på bladene, eller andre steder. Studèr trærne.


 
En litt uvanlig vinkel til et litt uvanlig motiv er akkurat det du trenger.
 
 
Og du vet aldri helt hva som kan dukke opp. Det er mye rart som befinner seg i, eller rundt trærne. Ta gjerne med deg et zoom-objektiv for å fange fugler og ekkorn som du møter på.
Du finner de andre innleggene i serien i sidemenyen. Klikk på "fotokurs".


The Silent Sister

"What if everything you believed was a lie?"Forfatter: Diane Chamberlain

 

Boktittel: The Silent Sister

 

Innhold: Etter farens død opplever Riley at oppveksten hennes er spekket av hemmeligheter. Hvorfor har faren en mystisk bankboks i et falsk navn, og hvem er barna som dukker opp på bortgjemte postkort?

 

Min mening: Dette var en bok som er full av overraskelser og avsløringer. Jeg liker at man ikke kan forutse handlingen så lenge i forveien. Den har flere vendepunkt og vrier som holder deg interessert. 

Terningkast: 5. En god drama/familie-roman. Jeg anbefaler den til deg som liker en litt annerledes historie.

BildeKilde

 

#bok #bokanmeldelse #bokanbefaling #bøker #anbefalt #anbefaling

 

Vi har flyttet!

Den siste uka har jeg ikke hatt tid til å blogge. Det tror jeg ikke har skjedd siden.... vel, på årevis. Grunnen er rett og slett flytting - vi har hatt slakt med internett, og vanvittig mye å gjøre. Jeg har jobbet mye, og brukt overflødig tid til flytting, pakking, rydding og sortering. Og enkelte små oppussings-prosjekter.

Maaange oppdateringer kommer, men akkurat nå har vi dårlig internett, og jeg skal snart av sted på nok en bytur! Så jeg nøyer meg med mobilbilde av eksamensutstillingen min med de tre kjolene jeg har sydd. Ble egentlig veldig fornøyd. Skulle bare hatt tre dukker til å stille ut på - det ser jo såå mye bedre ut. Men sensor hadde jo allerede sett bilde av kjolene på meg.

I dag er min alleraller siste skoledag - jeg skal inn å hente kjolene igjen. Blir spennende å høre hva lærerne har å si av tilbakemeldinger. Og så kan jeg virkelig si at jeg har sommerferie. Og det er ikke feil, for nå har ENDELIG sommerværet tatt oss igjen :) Jeg hadde min første shortsdag i går! For ikke å snakke om den første dagen uten tjukk jakke... Sommeren kom brått i år!So long, bloggers - see you soon IKEA! :D

#DIY #sew #symaskin #kjoler

, Sokndal

Bor på Haua med mannen min, Thomas, i et oppussingsprosjekt med mye potensiale. Er 25 år. Lærer. Jeg er glad, venn med Jesus, positiv og variert. Har en drøss med hobbyer, og liker alt som er kreativt, spennende, og smaker søtt! Det skjer så mye bra i livet mitt; Masse små Mirakler som jeg vil dele med dere!

Instagram: Ingrid0123

Anbefalte Innlegg:

Arkiv

hits