juni 2014

Er du klar for en kjedelig sommerferie? (Sprelske tips!)

Utrolig mange sitter hjemme i stua si, og nærmest gruer seg til en lang og kjedelig sommerferie. Jeg har egentlig aldri forstått helt denne innstillingen, fordi jeg har alltid masse å gjøre i ferien. Men jeg har forstått såpass at det handler IKKE om at jeg reiser så mye. Jeg har mer enn nok å gjøre akkurat her, akkurat nå. Så mine ord til deg som kjeder deg i ferien er følgende: Ta ansvaret selv! Det er virkelig noe sant i det at Du får ikke mer moro enn du lager selv. Lag leven. Gjør noe sprøtt, gøy, nytt eller annerledes. I dette innlegget har jeg lagt ved en gjeng med tips til hva du kan finne på. Så slutt å klage, og gjør noe gøy, så blir ferien utrolig gøy.

 

* Få deg sommerjobb. Det første tipset mitt er å ha en sommerjobb. Det gjør at du får mindre tid til å kjede deg, mer penger til å kose deg når du har fri, og du får gjøre noe du ikke pleier. En sommerjobb gjør også at du setter mer pris på fritiden. Det er kanskje litt seint å søke jobb nå, mange steder, men du kan ta med deg tipset til neste år, og kanskje har du noe familie som har en jobb som skulle vært gjort.

En sommerjobb kan være veldig moro!

 

* Arranger en fest/Temakveld. Dette er et av mine favoritt-punkter. Er du lei av å aldri bli invitert? (selv om jeg veldig ofte er med venner, er det sjelden jeg blir invitert til ting. Man må ta ansvar selv.) Er du lei av å alltid bare se film, eller sitte på PC'en når du kar gjester? Arranger en fest! Det trenger ikke å være vanskelig, eller dyrt, eller mye styr. Bare velg deg et tema som engasjerer folk - det kan være matbasert (grillfest, ripsfest, rekefest, jordbærfest osv) eller sesongbestemt (sommerfest, nyttårsfest, st.hans-fest, solfest osv) eller en feirng av noe spesielt (surpriseparty for en person, ferdig-med-eksamen-fest osv) eller bare et tema (Jungelfest, Låvefest, Hagefest, Pool Party, osv). Det er uendelige muligheter, og det trenger ikke å være noe store greier. Men alt høres kjekkere ut når det kalles fest (for some reason). Inviter alle du kommer på, for mange er nok bortreist i ferien - og ikke ta deg nær av at ikke så mange kommer (det skjer oss alle) men gled deg over hver enkelt som får det til!

Bilde fra sjokoladefest i 2012

 

 

* Planlegg turer/utflukter. Dette punktet er gjerne noe man bør gjøre sammen med andre, men ikke nødvendigvis. Sjekk hvilke artige ting som finnes nær deg. Har du alltid drømt om å klatre til Galdhøpiggen, eller se Kristiansand dyrepark? Eller kunne du tenke deg å kjøre på en roadtrip med venner? Eller telttur? Prøvd Geocaching? Piknik? Forening? Nakenbading?

Bilde fra reisen mot Galdhøpiggen i 2010

 

 

* Prøv en ny hobby/sport. Det finnes utallige gøye hobbyer man kan prøve. Lær deg å sy eller å strikke, kjøp deg en kano eller lær deg å spille gitar. Man kan lære masse fra å se "how-to-videoer" på nettet, eller kjøpe seg en bok. Dette er greie ting å gjøre alene også; når alle vennene dine er på ferie. Kanskje får du også noen nye venner som spiller PC-spill, eller baseball, eller trommer.


Riding er også en vinner-hobby hvis du har muligheten til å prøve!
Så, hva skal du gjøre i sommer? Har du mange planer, eller skal du bare være hjemme? Det er i hvertfall sikkert at jeg skal kose meg masse. To små ferier, og masse tid hjemme til uformelle fester, herlige badeturer, fine kosekvelder, kreative hobbyprosjekter, og nye sportslige aktiviteter! JEG GLEDER MEG :D

 

I går var vi på låvefest, middagsbesøk, og jeg hadde forening med noen skjønne jenter på kvelden. I dag har jeg spilt tennis, hatt lunsjbesøk og skal snart få besøk av Cathrine for å lage vårruller! I kveld vet jeg enda ikke hva som kan skje - men det blir nok noe gøy! :D

Nå blir vi sportsidioter

Thomas har lenge hatt lyst på sykler. Og når Thomas har lyst til noe som er sunt, så tenker jeg at jeg bør støtte ham. Men jeg er alltid litt mer gjerrig på pengene, og prøver å få det så billig som mulig. Men nå har vi altså gjort det. Med et 4000kroners gavekort i baklomma banet vi vei mot sportsbutikken, og da vi kom ut hadde vi brukt betydelig mye mer enn 4000kr.

Du skjønner, det er èn sport til som Thomas har hatt lyst til en stund nå. Og jeg fikk helt sjokk når han sa det; jeg trodde ikke han var seriøs. "Ingrid, skal ikke vi begynne å spille Tennis?" Jeg var kjempefornøyd da jeg fant ut at han mente det, så et par rackerter og baller ble også med oss hjem fra Gsport. Stakkars bryllupspengene (men takk til alle dere som gav penger!). Nå som vi nærmest har loppet oss på sportsutstyr, gjelder det å faktisk bruke det, ellers blir vi idioter, noe som er mye værre enn sportsidioter. Så dag 1 som sportsidioter gikk som følger:

Vi hadde jo vært på handletur, og da vi kom hjem fra byen med alt sportsutstyret, var det bare en liten time før vi skulle være på grillfest hos noen venner. Vi test-syklet over til Renè i god tid, og koste oss i sola med fine folk, heklesaker, kamera, og digg grillmat.


Thomas

Charlotte, Bente og Cathrine

Meg og Bente

Jeg gikk for pølse, og enkel grillmat i denne runden. Kooos

Etter en fantastisk ettermiddag hos Renè som ble avsluttet sammen med John-Kenneth, Sølvi-Oline og deres 1-uke-gamle-sønn tok jeg og Thomas ut på sykkeltur. En god runde på omtrent en halv mil gikk i en fei, og vi nøyt virkelig å føle oss litt sporty. Vind i håret, melkesyre i låret, og et stort smil om munnen :)

Da jeg hadde hoppet ut av dusjen, og var på vei til en tidlig kveld i seng, avtalte Thomas å gå å spille tennis med et vennepar (som bor over oss). Andrea og Kim var klar på kort tid (og det var jeg også!), og vi kjørte åtte omganger med tennis hvorav jeg var med på seks, og klarte å vinne to. Er nokså fornøyd til å være første forsøk på tennisbanen. Det var veldig moro å prøve en helt ny sport - som jeg nå har tenkt til å bli god i (jeg er usedvanlig dårlig med ballspill generelt, men)...
Men kvelden var ikke helt over enda. Da vi gav oss i halv ti-tida på kvelden, ble vi invitert opp til Andrea og Kim i andre etasje for å spise Nachos. Jeg ble positivt overrasket da Thomas takket ja (han vil aldri ha nachos når jeg spør). Så vi koste oss enda lengre utover kvelden med good mat, og enda bedre sjokolade. FOR en herlig lørdag! :D

I dag er det søndag, og vi har vært på låvefest. Følgende skal vi først på middagsbesøk hos tidligere nevnte "samboere" og i kveld skal jeg ha forening med noen herlige jenter :) Livet er godt :)

Photobooth i Bryllupet (bildene!)

 

I bryllupet vårt hadde vi en Photobooth. Den var åpen for både gjester, og andre som hadde sett på vielsen, og åpnet rett etter vielsen. Vi oppfordret alle til å ta en tur innom og gi en bilde-hilsen til brudeparet. Det var meget vellykket! En god del av gjestene, og noen få andre var innom Photoboothen, og vi fikk mye artige bilder. Enkelt var det også. Alt du trenger er:

*Et rom med en hvit vegg

*En lillebror som kan knipse bildene

*Et stødig kamera og evt. ekstra belysning

*Gøye props som hatter, smykker, barter og lignende. Kritt-tavler og kritt var også en gøy ting.

Og her er noen få av resultatene...

Så hvis du vurderer om du skal ha photobooth, GJØR DET! Det er virkelig verdt den forholdsvis lille mengden med innsats som det krever. Utrooolig gøy å se gjennom bildene etterpå :)

#bryllup #foto #photoshoot #photobooth #fotobu

Brudekjolen

Nå er jeg lei av å ikke kunne legge ut bilder hvor kjolen min viser, så nå er det på tide at bloggen får se vidunderet. Kjolen ble kjøpt på Aliexpress (her) for ca 1500kr inkludert frakt og alt. Og jeg var kjempefornøyd! Den var akkurat som jeg hadde håpet.

 

Først var jeg jo på kjoleprøving i Stavanger med forloveren, og fant to kjoler jeg likte veldig godt på Agape. Den ene av dem er veldig lik den jeg endte opp med å kjøpe (se den nedenfor)Men jeg ble faktisk enda mer fornøyd da min kjole kom i posten. Med en flatterende sweetheart-utringning og et nydelig tyll-belte ble dette virkelig drømmekjolen. Jeg elsker blondene som renner nedover kjolen, og glitteret som tas igjen i sløret og hanskene.


Som sagt: Kunne ikke blitt mer fornøyd. Kjolen er en drøm, og jeg har ikke samvittighet til å selge den videre. Jeg tror nok jeg beholder den, også kan jeg ta den på hver bryllupsdag og mimre litt :)

En nydelig kjole, en nydelig dag, og en fantastisk brudgom... :)

#bryllup #brudekjole #kjole #kjoler

Bryllupsdetaljer - En Hilsen fra gjestene

En ting som var viktig for meg i bryllupet, var å få noen gode minner fra gjestene våre. Jeg brukte mye tid på å tenke på hvordan vi kunne ha gjesteboka (skrev et innlegg om det HER med masse ideer og tips). Og vi endte egentlig opp med en kombinert "gjestebok" hvor ingen av komponentene egentlig var en bok. Men ok;

Signèr gitaren vår. Vi hadde lakkert en av gitarene til Thomas hvit, og fikk alle til å signere den i løpet av kvelden. Så vi har et flott, dekorativt minne fra kvelden som kan stå til pynt i leiliheten (og som har litt mer personlighet enn den tradisjonelle kjevla). Det utrolig fine stativet til gitaren er laget av svigerfar Eivind i drivved - les Svigerfars beste DIY-tips HER.

Og slik ser den ut nå, på det rotete spisebordet vårt :)


Men vi var ikke fornøyde enda. Jeg ville ha noe mer personlig fra hver gjest - så mellom desert og kaker, når alle var ute, dekket servitørene på nye tallerkener, og gjemte en liten, hvit lapp under dem. Deretter fikk alle gjestene kulepenner, og skrev en hilsen til oss som ikke skal leses før på vår 1. års bryllupsdag. Lappene ble lagt i en nydelig glasskrukke på kakebordet - slik at det var enkelt og gjennomførbart for alle idet de hentet påfyll av kaker. Nå gleder jeg meg bare til et år har gått, og vi kan lese dem :)Det siste bildet er tatt av Kjersti som blogger om interiør og gleder i livet. Hennes innlegg om bryllupet vårt finner du HER.

 

LES også: En gave til gjestene

#bryllup

DIY Heklet KoseSau (Oppskrift)

NÅ er jeg i gang med heklekroken igjen, og det føles veldig godt. Det er så morro å hekle, når man bare får "ånden over seg" og ser at prosjektene blir ferdige. Jeg har ei venninne som nettopp fødte en nydelig liten sønn, og i den anledning heklet jeg en koseklut med sau på (siden familien er veldig glad i sauer) som de fikk da vi var oppom i går. Jeg fant et bilde til Inspirasjon, og så laget jeg meg en egen oppskrift som jeg tenkte å dele her. Men først til resultatet:

Oppskriften er på ingen måte perfekt eller proff - jeg bare skrev ned ettersom jeg heklet for å ha til senere. Så bruk den for det den er verdt. Den er sikkert også litt rotete, så spør om du ikke forstår (jeg skrev den egentlig for egen del, så måten å skrive på er nok veldig lite konsekvent).

* Når jeg skriver 5fm i MR, så står MR for Magisk Ring. Lær her. Eller lag 5lm, fest til en ring, 5 fm i ringen, så kan du fortsette på neste skritt.

** 2i1 betyr at du tar 2 fm i neste fm.

 

KoseSau
 
BEIN (2 stk)
Svart.
5fm i MR*
2fm i hver fm.                        - 10fm
1fm, 2fm i neste.(gjenta rundt)       - 15fm
2 runder fm.                          - 15fm
Bytt til hvit
15  runder fm
Klipp med nok tråd igjen til å feste.
 
HODE

Beige
6fm i MR
2 fm i hver.                       - 12fm
1fm, 2fm i neste.                  - 18fm
2 nye på runden til:               - 34fm
7 runder fm
Klipp
 
Hvit
6fm i MR
2 fm i hver.                        - 12fm
1fm, 2fm i neste.(gjenta rundt)     - 18fm
(8fm, 2i1)to ganger               - 34fm
2 runder fm
Etterlat nok tråd til å hekle hodet sammen (eller gjør det med en gang-se montering).

Ps: den hvite delen av hodet kan være litt vanskelig, siden maskene er vanskelig å se i garntypen. Men gjør så godt du kan. Det viktigste er at de to hode-delene blir omtrent like store i åpningen, så de kan sys sammen.
 
Ører (2stk)
beige

3 fm i MR
2fm i hver.            - 6fm
3fm, 2i1**, 3fm, 2i1, 10fm, 2i1, 3fm, 2i1, 3fm, 2i1, 15fm, hopp, 5fm, hopp,  3fm,
klipp med nok tråd
 
Klut (kropp)
hvit

4lm til ring
1lm
2st, lm, 2st.
Snu
A; lm, st i hver st til du kommer til luftmaskene; i lm-bue hekles; st, 2lm, st. Deretter st i hver st.
B; lm, st i hver st til du kommer til luftmaskene. I en lm-bue hekles; 2st, lm, 2st. Deretter st i hver st.
Veksle mellom A og B annenhver runde til du er fornøyd med størrelsen (eller har brukt opp nøstet).
 
Montering
Fest sammen hodet med fm rundt hele kanten. Husk å fylle i vatt før du lukker hele åpningen.
Sy fast ørene på hodet.(ikke fyll i)
Hodet på kluten.
Fyll i beina, og fest ved siden av hodet.
Sy eventuelt på en liten sløyfe.
 

  

Jeg synes dette var så moro, at jeg heklet en sau til dagen etterpå, da jeg fant et egnet garn hjemme hos mamma. Kanskje blir det enda flere kosesauer fremover, hvis jeg får tid mellom alle de andre hekleprosjektene jeg har igangsatt nå... ;)


Hva synes du om sauen?

Forstod du oppskrifta?

Bryllupsnatta

Vi valgte å tilbringe bryllupsnatta hjemme i den nye leiligheten -både for å spare utgiftene på et hotellrom, og fordi det var koselig å ha vår første natt som gift i vår leilighet. Jeg hadde avtalt med et par gode venninner at de skulle flytte den siste kofferten min med klær og toalettsaker mens vi var å tok bilder, slik at alt var på plass til jeg flyttet inn på kvelden. Familien tok med seg gavene, slik at vi slapp å tenke på det før neste dag.

Jeg vet ikke helt hva dere forventer å lese i dette innlegget, men noen spennende detaljer fra natta blir det nok ikke ;) Ville forøvrig bare vise det litt artige som flytte-jentene stelte i stand da de var oppe i leiligheten - en sti av roseblader som ledet inn til soverommet... hihi... :)
God Natt :)

#bryllup #bryllupsnatta #kos

Bryllupsdetaljer - Små Gaver til gjestene

I bryllupet ønsker vi å gjøre stas på gjestene våre, så en liten gave var på sin plass. Vi så også dette som en ypperlig måte å få gjentatt tema på. Den første lille oppmerksomheten som ble gitt, var en boblende velkomstdrink. Det var ikke noe mer imponerende enn pærecider fra europris, men allikevel så tror jeg det falt i smak.

 

Ved hvert av bordene lå en liten ferskenfarget pose med ferskengodteri oppi. Jeg tror at flere enn meg synes det var godt med litt søtt mens man ventet på maten..
Den siste gaven var et bilde av oss med kjærlighetsråd bakpå, som hver gjest kunne ta om de ønsket. (Les mer her)Jeg elsker sånne små detaljer i bryllupet, som liksom binder ting litt sammen. Mer kommer...

 #bryllup

Litt om nå

Det er så masse å skrive om bryllupet, at jeg har på en måte sluppet litt billig unna med bloggingen - det er bare å poste noen bilder, og forklare dem. Men nå tenkte jeg at det var på tide med et up-tp date-innlegg også. Så her er litt om nå:

Hobby

Jeg har begynt å hekle igjen - og det er supermoro! Mitt første prosjekt var en gave, så derfor legger jeg det ikke ut helt enda. Men nå er jeg snart ferdig med prosjekt nr. to som er en søt hekla elefant - men mye større enn den jeg heklet sist. Har også et kortprosjekt og et syprosjekt planlagt når jeg bare får tid til å gå i gang.

Stua er full av poser med hobbysaker i...

Konelivet

Jeg har jobbet ganske hardt med å være en god kone. Jeg lager middag omtrent hver dag, skjærer opp gulrøtter han kan ha med på jobben (ikke hver dag), dessuten prøver jeg å godta at han ikke alltid er i topp humør (slik han måtte med meg i forrigårs, haha). Å være gift er ikke rosenrødt. Det er opp og ned, som alt annet. Men jammen er det veldig godt allikevel! ^^ Og Thomas er jo bare den beste å oppleve ekteskapet sammen med! Elsker det :)

Vår første middag i leiliheten som gift var reinsdyrsteik (bryllupsrester). Servert med båtpoteter og sky, samt grønnsaker og rødbeter.

Flyttet

Jeg trodde jo at det å flytte siste resten (hobbytingene mine) ville gå fort etter bryllupet. Men neida. Hobbyrommet (aka. roterommet) er fremdeles FULLT av pappesker etter gavekaoset i bryllupet. Så jeg må nok vente litt lenger før vi får alt på stell. Sånn rent utenom at ikke alt er på plass enda, så er det fantastisk å ha flyttet. Jeg elsker å bo med Thomas, og å ha et eget hjem. I forrigårs var vi også å hentet oss en ny sofa. Den er ganske lik den gamle, bare at dette er en hjørnesofa, så vi har litt mer plass til gjester (viktig!!).

 Legg også merke til de nye gardinene vi kjøpte på IKEA. Det gjorde seg med litt mer farge, synes jeg. Blomstene på bordet er også bryllupsrester. Stas :)

Besøk

Jeg føler at vi har hatt besøk i leiligheten nesten konstant siden bryllupet. Og det er ikke langt i fra sannheten, for det er vel snakk om kun èn eller to dager vi ikke har hatt gjester oppom. Middagsbesøk, kakebesøk, filmbesøk, kveldsbesøk, stikker-bare-innom-besøk, og mer av alle slag. Jeg liker mye folk, og det er enda en god gjeng jeg skulle likt å hatt oppom. Vi koser oss med mye liv, og mye aktivitet. Men det har nok også gått litt utover andre ting, som turgåing. I går igjen tok jeg med meg hjem en gjeng med St.Hans feirere etter at den offisielle feiringen var ferdig. Veldig kjekt med besøk!

En krabat som støtt og stadig er på besøk er naboens katt. Hun får snart kattunger, og er mer kosete og masete enn noensinne. Vi liker henne.

Hva skjer i ditt liv?

#hobby #update #besøk #sosial #folk #kos #middag #interiør #hjem

Har du lagt merke til det lille barnet?

Har du noen gang lagt merke til det lille barnet som ligger i sidemenyen min? Under kategoriene, før arkivet, så finner du et bilde av et lite, ekte, levende barn. Et barn som ikke har det så godt som du og meg. Et barn som sliter med sult, overgrep eller mangel på omsorg. Kanskje med sykdom som enkelt kunne ha vært forhindret. Et av disse barna har DU faktisk muligheten til å hjelpe. For 260 kr i måneden får barnet mat, helsehjelp, oppfølging og opplæring gjennom den kristne organisasjonen Compassion.

Jeg og Thomas har selv en liten faddergutt i Rwanda som vi håper på å få besøke en dag. (Her har jeg skrevet et innlegg om gutten vår, rett etter at vi fikk ham) Og jeg vil oppfordre deg på det sterkeste til å få deg et barn du også (vi håper å få oss en jente i tillegg, når jeg også begynner å jobbe.) For det er jo ikke så mye? 260kr? Er ikke det en kveld med kino og noe mat? Eller èn artikkel med sminke? Eller litt røyk? Er det ikke verdt å gi avkall på litt godteri (som ikke er bra for deg uansett) for å redde et barn?
Og har du ikke råd, så kan du jo oppfordre familien din, vennene dine, eller bloggleserne dine. Om du ikke har en jobb, kan du kanskje bli enig med foreldrene dine om noen plikter du kan gjøre for 260kr i måneden. De fleste foreldre er behjelpelige når det gjelder en god sak. Eller gå sammen med et par venninner om å sponse et barn. For tre venner blir det kun 53kr i måneden. Les mer om Compassion her, og hvis du vil legge inn et barn i din sidemeny, klikk her.

Det er mange flotte organisasjoner man kan gi til, men Compassion er en av dem jeg brenner mest for. Fordi det blir så nært; ett barn. Brev tilbake. Et nytt liv. Muligheter for besøk.

Har du noen tips til hvordan man kan gjøre en forskjell? Legg inn en kommentar nedenfor her :)

#barn #mamma #omsorg #gi #hjelp #godhet #forskjell #ekte #hjelpe #organisasjon #compassion #medfølelse

Bryllupet - Bordpynten

Vi brukte en god del tid og tankekraft på å planlegge borpynten. Løpere ble bestilt fra Ebay (her). Oppsatsene ble laget av mamma (mer om blomster her).

 

Lysholdere med diamant-pynt ble lånt fra Urdals Planteskole, gaveposene kjøpte jeg billig (her), og bordkortene kan du lese mer om her. Serviettene bestilte vi også gjennom mamma, og brettet dem i en enkel, standard vifteform. En stor takk til jentene som var med å brettet servietter og dekket på dagen før :)

En samling bilder av oss to ble rullende på skjermen bak hovedbordet...


Det tok overraskende lang tid å dekke og pynte bordene. Vi hadde flere gode hjelpere, og uten tror jeg ikke at vi kunne ha kommet i mål den siste dagen. For vi stod på i fra morgen til natt. Jeg og Thomas gikk hjem (siste dag som forlovet) klokken 23.30 med en del små bekymringer, og mange store forventinger og håp for morgendagen.


Litt rare farger på noen av bildene, menmen..


Hva synes du om borddekkingen? :)

#bryllup #borddekking #bordpynt #ebay

Bryllupsdetaljer - Bildesnor og Rosesnor

En av de personlige detaljene i bryllupet vårt som jeg er veldig fornøyd med, er de to snorene som ble hengt opp i gangen. Den øverste snora var fylt med bilder av meg og Thomas fra før vi ble sammen, helt til nå, og på den nederste snora hang en rose fra hver bukett han har gitt meg (tørket, så klart). På hjerteformede kritt-tavler stod en kort beskrivelse av hva "utstillingen" viste.


Jeg var selv veldig fornøyd med disse detaljene fordi det var personlig, dekorativt, og artig for gjestene (eller andre) å se på. Jeg var litt usikker på hva vi burde gjøre med rosene etterpå, så vi endte opp med å kaste dem. Hvor mye skal man egentlig ta vare på?

 

Men bildene ble ikke kastet. Gjestene fikk lov til å ta med seg et bilde hver rett før de skulle gå, og på baksiden av bildet hadde vi festet "våre beste råd for å finne kjærligheten," som er som følger:
 
Hans beste kjærlighetsråd: "Når du først har funnet Henne, stå på til hun blir din."

Hennes beste kjærlighetsråd: "Vær sen til å gi deg over til en mann, men enda senere til å gi slipp på ham."

Rådene har litt sammenheng med hvordan vi ble sammen - så det var nok litt artigere for de som hørte talene våre ;)

#bryllup

Blomstene i Bryllupet

 

 

Fordelen min når det gjelder blomster, er jo at mamma er gartner, og eier sin egen blomsterbutikk/hagesenter. Dette gav meg masse muligheter når det kom til blomster. For det første hadde vi kjørt inn en hel haug med trær og planter (se her også) som vi bare hadde lånt. På alle rekverk og på pianoet hang små potter med sommerblomster i - alt gikk selvsagt i fersken.


Og så var det alle oppsatsene da. Igjen var mamma en nøkkelperson, og laget alt av oppsatser og buketter. Jeg og Thomas reiste til Stavanger for å plukke ut de riktige blomstene direkte hos forhandleren som leverer til blomsterbutikken. Siden vi tilfeldigvis skulle hente grandtante på flyplassen den samme dagen, ble hun og bestemor også med.

Vi plukket ut, og mamma bestilte. Og vi endte opp med tre sorter i fersken (Nellik, Germini, og noen bær jeg ikke husker navnet på) og en del hvite sorter (Brudeslør, Ridderspore, Roser, Krysantemum, og Fresia). Mamma laget en til hvert bord av dekorasjonen nedenfor.

 

Hvis du vil ha noen anbefalinger når det gjelder sorter, så likte jeg veldig godt fresia i buketten, og Germini er jo nydelige - og fåes i alle farger.. Dessuten er jo brudeslør greit som fyllmasse, og roser er jo bare klassisk og nydelig. Den neste oppsatsen ble brukt til bordet vi (brudepar med foreldre) satt på. Vi hadde to slike.

 

De to skjønne brudepikene mine fikk også hver sin lille oppsats dandert i en kurv som vi spraymalte hvit. De var utrolig flotte sammen med pikene - bilder kommer etterhvert :)

 

Og til slutt har vi brudebuketten. Jeg hadde spesifisert at jeg ville ha en "fri" bukett som ikke var for stram eller kjedelig. Ville også ha noe som hang ned. Og resultatet kunne faktisk ikke ha blitt bedre. Jeg elsker buketten min! (holder den litt sidelengs på bildet, men) Fargene, formen, og alt var fullklaff!

 

Nå står buketten parkert på hylla i stua, og har begynt sånn smått å visne. Men den stod jammen lenge først. Nå fikk dere forresten også en liten sniktitt på kjolen :)

Min eneste "anger" når det gjelder blomster, er at det ikke var sesong for Liljekonvall - det hadde jeg veldig lyst på. Menmen. Ingen krise i det hele tatt :)

De fleste bildene i dette innlegget er tatt av Kjersti.

Hvilke blomster liker du til #bryllup ?

Det som må gjøres etter bryllupet (+kakene)

Når man planlegger et bryllup, har man en million ting å tenke på. Og lite visste jeg om hvor mye arbeid som faktisk ventet etter bryllupet også.

* For det første var det gavene. Vi brukte en hel dag på å pakke ut, vaske, sortere og plassere alle gavene. Og så var neste oppgave å sette seg nogenlunde inn i hvem som hadde gitt hva, og å lese alle kortene (og en solid jobb).

* En annen klattete jobb var alle de som skal ha betaling. Toastmastere og sangere, teknikere og film/foto-folk samt hår, sminke, og servitører. Det er mange som skal ha sitt, og vanskelig å bestemme hvor mye det blir på hver.

- Mannen dynket i gavekaoset

 

* En tredje ting som må gjøres er alle takkekortene. Og dette er jo i utgangspunktet en koselig jobb, tenkte jeg. Det er gøy å lage takkekort! Men jeg kan si deg det med en gang: Det som ikke er like moro, er å klistre igjen et lass med konolutter, og deretter skulle prøve å finne eierne av navnene (hvorav du kjenner ca 50%).

* For ikke å snakke om overgangen med flytting. Det tok to dager før jeg fikk hentet dyna mi hjemme - så vi delte imens. Nå venter jeg på å få hentet jakkene, smykkene, og en del av hobbytingene. Du trenger dem ikke ofte, men når man gjør det, så er det utrolig irriterende. Så jeg har enda en liten flyttejobb å gjøre, selv om jeg synes jeg var flink å fikk flyttet det meste før bryllupet.

 

Så det har vært noen travle dager - og i og med at vi bare har en bil, får jeg ikke gjort enormt mye (flytting og sånt) på dagtid. Så dagene flyr fort! Vi har også hatt uforskammet mye besøk, for å prøve å kvitte oss med noe av kakene. Men nå tror jeg snart vi må kaste resten av bryllupskaka også. Har endelig kommet til den nederste (gigantiske) etasjen, men har sikkert nok kake til 50 personer enda.

Jo, også en siste ting. Alle kakefatene må tilbake til sin rettmessige eier. Værre puslespill har jeg sjelden vært med på..

Det siste bildet er tatt av Kjersti.

#bryllup

Hvordan er det å være gift?

Nå har eg vært gift i omtrent fire dager, og tenkte at det var på tide å beskrive opplevelsen.

For det første har jeg allerede lært enda mer om Thomas. Det å bo sammen er en ny opplevelse, og selv om vi kjenner hverandre veldig godt, er det alltid noe nytt å lære. For eksempel så pusser han tennene med lunkent vann. Han blir glad hvis han får med seg gulrøtter på jobb, men vil ikke ha amerikanske blåbær. Alle disse småtingene er på en måte skatter som jeg prøver å samle på - for jammen er det deilig å kjenne en person så godt. Og hei; vi skal jo tross alt bli ett her. En annen "skatt" er at han er vanvittig dårlig til å skylle og brette melkekartonger. Men det har vi et lite kurs gående om.

En annen kjekk bivirkning av å gifte seg, var at jeg flyttet. Jeg kan nå gå å legge meg i leiliheten hver eneste kveld sammen med min kjære, og han (heldiggrisen) slipper å kjøre meg hjem hver kveld. Ja, det er faktisk et gedigent pluss! Leiligheten er dessuten flott (dog litt full etter å ha stablet inn alle bryllupsgavene) og vi har verdens beste naboer (forloveren min og mannen) som forresten inviterte oss på grillmat på søndag. Kos!

Jeg må også røpe at vi allerede har kranglet. Jeg vet ikke om det er totalt unormalt, men vi krangler rett som det er, og det stoppet ikke selv om vi fikk en ring på fingeren(igjen). Jeg vet ikke om hvetebrødsdagene skal være totalt uten problemer - i såfall har vi bommet litt. Men jeg tror at det er viktigere å ha et forhold som tåler litt krangling, enn å ha et som klarer seg uten krangler lenge, og så plutselig bryter sammen. Så jeg tar ikke det så tungt. Som sagt skal vi bli ett, og da er det nok noen kanter og vinkler som må slites litt ned på oss begge først.

Også er det følelsen. Jeg kjente den aller mest rett etter bryllupet. En altoppslukende, neddopende følelse som slår inn over hjernen og får den til å flyte som en gassballong. En tanke om at "nå er vi faktisk gift" sender ut signaler til hjernen, og ballongen fylles. Og så er det bare flytende, duppende, rolig lykke en stakket stund. Følelsen kan også bli utløst idet man våkner, og oppdager at man ikke er alene. Eller når man gruer seg til å gå hjem sent på kvelden, og innser at man allerede er hjemme.

Så konklusjonen er vel at det å være gift, passer meg helt utmerket. Og jeg gleder meg til mer av hva livet har å by på!

Slenger inn en #selfie - trøtt, men fornøyd kone :)

#bryllup #gift #ekteskap #kone #nygift

Klagesangene

"Herren er nådig, vi går ikke til grunne.
          Hans barmhjertighet tar ikke slutt,
         
den er ny hver morgen."

Klag.3.22-23.Nå leser jeg systematisk igjennom bibelen for andre gang, og har tenkt til å skrive litt om hver bok ettersom jeg blir ferdig.

 

Tittel: Klagesangene (25 av 66)

 

Forfatter: Antagelig Jeremia

 

Datering: 587 f.kr.

 

Innhold: Boken skildrer et fortvilet folkeslag, og en fortvilet mann. Jeremia er sendt som profet for å tale til folket, og kjenner på byrden av å hele tiden gi dårlige nyheter. Men i en vanskelig situasjon preget av ufred og kriser, finner folket at de fremdeles kan stole på Gud, også i sine vanskeligheter.

 

Min Mening:  Boka gir oss et godt eksempel på hvordan smerte og lidelse kan føre oss nærmere Gud, og ikke lengre i fra ham. Gud er ikke imot sorg og vonde følelser, men lar oss utrykke dem. Da kan det å lese klagesangene(eller f.eks. Job) være en hjelp.

 

Det å gifte seg og flytte har hatt en litt negativ effekt på bibellesnings-rutinen min. Det er vanskelig å lage seg nye vaner, så jeg har litt å jobbe med der. Tiden ser også ut til å rase av sted hele veien. Men det roer seg vel etter et par uker, når jeg har kommet skikkelig på plass i leiliheten...

#bibelen #bibel #kristen #tro #litteratur #bøker #bok #visdom


BildeKilde

Kirken og Lokalet i Bryllupet

Jeg valgte å samle kirken og lokalet i ett innlegg siden de praktisk talt er samme tingen. Vi feiret nemlig festen i kafeen i menigheten vår, Betania

Vielsen fant altså også sted i Betania, Sokndal. En pinsemenighet som ligger nær oss både geografisk, og følelsesmessig. Thomas var en helt når det kom til å dekorere salen hvor vi skulle si Ja. Han skiftet filterne på alle lyskasterne til fersken, og brakte inn en hel skog fra Planteskolen (det er fordelen med å ha en mor som eier et hagesenter). Jeg kommer til å skrive mer om selve vielsen etterhvert...

Lokalet forøvrig var heller ikke fritt for blomster og planter. Her følger noen bilder fra gangen, hvor vi hadde satt ut flere sofaer som folk kunne slappe av på.


Må beklage litt uklare bilder, men de ble tatt halv 12 om kvelden, så øynene til dette A-mennesket så helt i kryss allerede :P


Og så til slutt et bilde i fra selve festlokalet. Igjen hadde Thomas stilt inn ferskenfargede lys, og jeg hadde pyntet bordene sammen med en haug hjelpsomme mennesker - Tusen, tusen takk! Lokalet er lyst og nøytralt i fargene, så jeg følte en stor frihet når det kom til pynt. Det kommer mange flere bilder med detaljer etterhvert, men jeg var i hvert fall kjempefornøyd med lokalet!

 Se bordplasseringen her.

Hvetebrødsdagene er i gang, og de nytes, men det er mye å ordne og fikse. Nå har jeg omsider fått meldt flytting og endret navn. Også håper jeg at jeg får fikset litt av økonomien etter bryllupet i dag - det er mange som ikke har fått pengene sine ;)

 

Første dagen som Gift

I dag er min første dag som gift, og jeg svever egentlig enda litt på en rosa sky. Eller var det en sky av gaver? Stua vår er nemlig proppfull av gaver i alle formater, så vi kommer nesten ikke frem. Jeg har ikke egentlig tid til å blogge så skrekkelig nå, så jeg sparer bryllupsinnleggene litt til, og deler heller en sunn hverdagsdesert som jeg fant oppskriften på HER.

Sjokoladekremen er laget av kokosmelk, noe man får i de aller fleste dagligvarehandler, kakao og søtning. Konsistensen er omtrent som sjokolademousse, og den er veldig mektig. Og etter litt tid i fryseren ble det en herlig motgift mot søtsuget som melder seg på kveldene. 
Det skjer masse nå. I dag har vi sett på hus, hentet alle gavene og spredt dem utover stua (som nevnt), og i kveld skal vi ha restefest med noen venner - så må jo rydde stua. Jaja. Livet som gift er deilig, folkens!

#mat #bryllup #dessert #sunn #mattips #lunsj

Litt om dagen før bryllupet

I dag er dagen! Nå skjer det! Jeg har såå mange tanker i hodet, men tenkte bare å skrive noen få ord om dagen i går, så kommer alt det andre etter hvert.

I går var dagen da ALT skulle spikres. Alle detaljer, og all pynt måtte ordnes, og det var tusen ting, og hundre hjelpere å holde styr på. Jeg tok alt med knusende ro mesteparten av dagen, og prøvde å stresse ned min tilkommende mann og svigermor. Men mot slutten av dagen ble det nok for meg også, og jeg tumlet i seng klokka 12 med dundrende hodepine. Klarte allikevel å ta noen snapshots av pynten først - det kan jeg jo ikke i dag.Nå er stua (til mamma) fylt opp med snittblomster i alle fasonger, og en haug med oppsatser og buketter. Jeg gleder meg så til alt kommer skikkelig i gang! Har sååå mye å se frem til i dag! Men nå har jeg ikke tid til å skrive mer. Blogges!

#bryllup

 

Bare èn dag

Bare èn dag til jeg er gift. Bare èn dag til jeg går opp kirkegulvet, og skal si ja. Bare èn dag til jeg flytter ut. Bare èn dag til jeg og Thomas skal bli ett. Bare èn dag igjen nå. Følelsen som beskriver meg nå er forventningsfull. Jeg er (mystisk nok) ikke stresset. Ikke nervøs. Ikke tvilende. Jeg bare gleder meg. Både til morgendagen, og til å ha den overstått.

Planen for i dag er å pynte lokalet og se over alle detaljer som skal være på plass nå snart. Også må jeg se gjennom talen min. Og tusen andre ting som jeg har glemt nå. Over og ut.

#kjæresteparet #bryllup #endagigjen

 

 

Mitt andre hjem

Et hjem er et sted hvor du blir sett. Hvor du tilhører. Hvor det er noe som mangler når du er borte. Et hjem er et sted hvor du kan slappe av, og være deg selv. Et hjem er et sted for familie. Et sted for kjærlighet og omtanke. Et sted for å vokse, og utvikle sine talenter. Og et slikt hjem har jeg i menigheten min, Betania.


Bildet er tatt av Jan Håkon Bendiksen.

Har du et annet hjem du kan komme til?

Tre dager igjen

Lørdag var jeg i utdrikningslag. Møtte masse nye, kjekke folk, og koste meg masse. Et skikkelig innlegg om dagen kommer etter bryllupet hennes. Begynnelsen av uka har gått med til bryllupsforberedelser. Blir deilig når dagen endelig er der.

I dag er det knapt tre dager igjen av mitt liv som ugift. Det er ganske stort, og ganske sykt å tenke på. Jeg er snart gift, kone, fru. Og jeg bor snart sammen med mannen min. Wow, det blir så sinnsykt bra :D

 

Nye Bryllupsdrømmer, og Kreative Bryllupsbilder

I dag våknet jeg av en annerledes drøm. Jeg drømte at jeg var gift. Altså hadde den vanlige "stresse-med-et-bryllup-som-ikke-er-klart-" drømmen blitt erstattet av en "Jeg-er-gift - hva-gjør-jeg-nå-" drøm. Og det var egentlig ganske deilig. Og jeg vet ikke om drømmelivet mitt lever i fornektelse for alt som må ordnes eller noe, for det er jo NÅ det er MASSE å gjøre. Fire dager igjen nå, folkens! Har ingen voldsom agenda for dagen, men mange småting skal nok på plass. Forhåpentligvis "sang"heftet til festen, og kirkeprogrammet skal i hvert fall printes og brettes i dag. Men dette innlegget skulle egentlig handle om brudebildene:

 

Det er mange gøye ting man kan gjøre på brudebildene for å få dem personlige og litt artige. Jeg har prøvd å tenke hardt og lenge for å finne noe gøy og annerledes vi kan gjøre for å skille oss ut, men det er vanskelig å komme med de gode ideene, så vi får bare se hva dagen bringer. Location for bildene er i hvertfall i boks. Her er litt bildeinspirasjon fra bryllupsmappa mi. Bildene er ikke tatt av meg, og jeg har desverre ikke tatt vare på kildene...


Hva ville du gjort for at brudebildene deres skulle stå ut av mengden? :)

#bryllup #foto #bryllupsbilder

Jeg er Takknemlig for

Det har tatt litt av med facebook-utfordringer i det siste, så jeg tror folk er blitt litt lei. Men jeg likte utfordringen som fikk folk til å skrive tre positive ting hver dag (eller tre ting de var takknemlige for). Vi har så sinnsykt mye å være takknemlige for, men vi glemmer det fort. Så det er viktig å minne både seg selv og andre på hvor godt livet er. Så jeg laget en liten liste her på bloggen, og jeg kjenner at jeg blir strålende glad, bare av å tenke på hva jeg er takknemlig for. So Here Goes:

 

* Jeg har en kjæreste som alltid husker å si "Jeg elsker deg." Selv når vi krangler.

* Jeg begynner å få masse inspirasjon til å være mer kreativ nå som jeg begynner å få mer fritid.

* Jeg har levert bacheloren. Infernalsk glede!
* Jeg kan aldri huske en så nydelig, varm og fin vår noen gang. Og forskerne sier at en fin vår oftest blir fulgt av en enda varmere sommer. Jeg tror dem.

* I år har jeg for første gang en egen kjøkkenhage, og kan høste egen chili, paprika, urter, tomat, agurk, melon og mer fra egen hage.

* Det er så vanvittig mye vakker natur rundt meg. En kjapp tur ut, så er livet et eventyr på linje med Narnia med en gang!* Jeg flytter snart inn i leilighet med mannen jeg elsker. Vi kan våkne sammen, lage mat til hverandre, og få et enda tettere forhold.

* Jeg har mye å se frem til. Bryllup i juni, Roadtrip i juli, Bulgaria i August, og muligens en London-tur utpå høsten. Gleder meg også til å begynne å studere Kunst og Håndtverk i august.

* Venner. Takk Gud for alle de herlige vennene mine. Venner som oppmuntrer, bryr seg, og stiller opp. Venner som gir hverdagen farge med sine unike personligheter. Så mange spennende mennesker... Det er umulig å samle alle på et bilde, men jeg prøvde å i hvertfall få med noen.


Kunne ha fortsett lenge, men jeg tror jeg gir meg nå. Så er det enda plass til et kommentarfelt hvor DU forteller hva du er takknemlig for. Spread a little love :)
#glad #takknemlig #takknemlighet #glede

Gaveposer til bryllupet

Nå er det under en uke igjen til bryllup, og det er en god del siste finisher som blir gjort. Nå er vi blandt annet ferdige med å fylle opp nitti små ferskenfargede poser med ferskengodteri til alle gjestene, som en liten ekstra gave til hver enkelt. Ellers så skjer det ikke så veldig masse konkret før mandag - da skal vi finpusse alt med toastmaster og kokken. I mellomtiden skal vi nok se litt nærmere på kirkeprogram og slikt som snart må printes.. :)

I går var jeg på utdrikningslag for ei venninne av meg som skal gifte seg i slutten av juli. Veldig stas å gjøre masse gøy - men det skal jeg skrive om senere, når bildene er lagt inn. I dag skal brukes til å hvile litt, og gjerne treffe noen av alle vennene jeg "vanskjøtter" for tida... Ellers er hodet fullt av BryllupBryllupBRYLLUP! Oi! Seks dager til. Jeg må skrive talen ferdig...

 

Må også bare dele værmeldingen for lørdag med dere:
Hva ligger øverst i ditt hodet om dagene? :)

#bryllup

How to be Ungdomsleder

"En håndbok for ungdomsledere."

 

Boktittel: How to be Ungdomsleder

 "How to be ungdomsleder" av David Hasseløy

Forfatter: David Hasseløy

 

Innhold: Boka er veldig praktisk, og gir deg en guide for hvordan du kan være en effektiv og vellykket ungdomsleder i en menighet. Den starter med ditt personlige, indre liv, og går over på mer og mer praktiske ting.

 

Min mening: Jeg leste denne boka til akkurat riktig tid, for den samme uka som jeg skulle holde min første tale på et ungdomsmøte, kom jeg til kapittelet som handler om å undervise fra bibelen for ungdom. Det var til stor hjelp. Ellers likte jeg at boka har fått med veldig mye viktig, og at den er praktisk og rett på sak. Ikke alt passet like godt, i og med at jeg ikke er ungdomsleder i forstand av hovedleder (ungdomspastor), men mye var også nyttig, for jeg er jo en slags ungdomsleder lell...

 

Terningkast: 4, men en sterk en. Mye nyttig - jeg fikk mye ut av den. Jeg anbefaler boka til alle ungdomsledere, eller andre som har ansvar i et kristent felleskap.

En annen bok jeg anbefaler i samme sjanger er Ungdomsarbeid av Christine Caine. Les den!

 BildeKilde

#bok #bokanmeldelse #bokanbefaling #bøker #anbefalt #anbefaling #ungdomsarbeid #kristen #menighet

Konsert og Bryllupsforberedelser

 I kveld skal det være konsert med The Afters på Nærbø Jeg har blitt så glad i de sangene etter at The Afters varmet opp for Kutless en gang. (Hør f.eks. på albumet Light Up the Sky nedenfor.) Pengene flyr ut når man har fått lønning, og noen ting må man jo unne seg. Men denne gangen må vi nok stå over, og heller spare pengene til andre ting, som bryllupet om en drøy uke. Også får jeg heller nyte The Afters på spotify, og håpe at de kommer til Norge flere ganger fremover... I stedet tenker jeg og Thomas å bake pizza, og ha en rolig date hjemme. Høyst sannsynlig med en film, og kanskje til og med en runde swing-dansing (må øve til bryllupet igjen nå!)


Dagen ellers skal nok en gang brukes til litt bryllupsforberedelser og handle inn noen småting som vi trenger. For eksempel hadde vi jo nesten glemt å kjøpe kaffe og velkomstdrink. Mer og mer kommer på plass. Nå har vi fylt i gaveposene til gjestene, fylt i krukkene til candybaren, og sydd ferdig brudepikekjolene. Men enda er det en del prosjekter som ligger foran. Jeg er litt hemmelighetsfull nå, for jeg vil jo ikke avsløre alt for gjestene. Men etter bryllupet kommer det mye mer detaljer og bilder av alt :)
Når det gjelder flytting, så holder jeg på med en artig ting-etter-ting-metode. I går flyttet jeg bikiniene, og i dag flytter jeg teen (som utrolig nok fyller to bæreposer! Vilt!). Store skritt skjer altså hver dag, og nå er det bare en drøy uke til jeg flytter meg selv også inn i leiligheten med Thomas...

Ønsker dere en fantastisk, nydelig helg!

#konsert #theafters #kristen #musikk #kristenmusikk #bryllup #wedding #sol #flytting

Topptur i Topptempo

Det har blitt en del bilder i fra turer i det siste, og det er rett og slett fordi det er så masse vakkert å se i naturen, og jeg blir inspirert til å ta flere bilder. Denne turen er egentlig ganske nær der jeg bor, men jeg hadde aldri gått til Jibbeheia før. I begynnelsen av turen var naturen som et eventyr; som om Narnias skapninger kunne dukke opp når som helst. Det var mye oppoverbakke, og nydelig vær. 

Og når vi kom over den første kneiken åpnet fjellanskapet seg og den frodige løvskogen ble avløst av fjellknauser, myrull og en fantastisk utsikt. Turen fortsatte et stykke opp og ned fjellknausene før toppen kom til syne. 

Og når vi nærmet oss den siste toppen, begynte det å blåse helt infernalsk. Vi hadde holdt et godt, varmt tempo, og ønsket den friske brisen hjertelig velkommen. Håret pisket, lungene fyltes på et øyeblikk, og det ble vanskelig å snakke, men lett å le.

 

På toppen poserte vi med varden. Her får du også et lite inntrykk av hvor mye vind det var. Det var på nippet at vi ikke blåste bort et par ganger, slik sekken min gang på gang ville... Vi ble fort kalde etter bildene var tatt, og skyndte oss ned igjen.

 

Turen tok halvannen time med pausen på toppen. Men vi holdt som sagt et ganske friskt tempo, så jeg ville ha regnet med mer på en kosetur :)


Andre som utnytter det fine været til å gå på toppturer? :)

Mislykka

Haha, jeg måtte le da jeg så resultatet av denne smoothien. Det som så såå fristende ut i utgangspunktet ble veldig lite fristende når det ble blandet sammen. Men det smakte godt, da. Neste gang dropper jeg nok blåbærene... :P

     

 

Min første dag med sommerferie ble brukt til å jobbe ti timer. Stod i butikk i planteskolen i hele går. I dag har jeg tenkt til å få unnagjort noe sying, og et par små bryllupsprosjekter, som en liten gave til gjestene.Smeller inn et herlig bilde fra den faste tur-runden til meg og Chessie; rundt Lindland.


#turer #smoothie #ferie #sommerferie #sommer

Deilig, deilig, DEILIG!

Nå er den levert. Bacheloren på 28 sider med gjennomtenkte, akademiske, engelske, høytsvevende ord. 28 sider med konsentrasjon, irritasjon og nerding. Aldri før har jeg nok jobbet så hardt for en skoleoppgave. It's a lot to wrap your head around, ville vi sagt i engelsken. Men Gud, så deilig å få levert den. Og nå har jeg offisielt sommerferie!


Sommerkjærestene i vinterlandskapet. Til vårt forsvar var det 18 grader ute, og snøen og isen var på vei bort over Suleskard. Reisen ble gjort for å hente reinsdyrkjøttet til bryllupet. Så nå er det i hus, og vi fikk en faktastisk tur fra sommerland til vinterland, og tilslutt til idylliske Valle i Setesdalen.


Jeremia

Før jeg formet deg i mors liv, kjente jeg deg,
          før du ble født, helliget jeg deg»

Jer.1.5Nå leser jeg systematisk igjennom bibelen for andre gang, og har tenkt til å skrive litt om hver bok ettersom jeg blir ferdig.

 

Tittel: Jeremia (24 av 66)

 

Forfatter: Jeremia

 

Datering: 626-586 f.kr.

 

Innhold: Jeremia er en av de store profetene i GT. Han profeterer om Jesus som skal komme, og om hva som vil skje med menneskene dersom de fortsetter å gå bort i fra Gud. Mange av disse spådommene er enda aktuelle, og Jeremia sin bok inneholder også en gjeng med gode, oppmuntrende ord som sier noe om hvor god Gud er.

 

Min Mening:  Boka har mye gode oppmuntringer, og jeg la spesielt merke til den gode historien i kap.42. om hvordan folket ber Jeremia om råd fra Gud, men nekter å følge rådene da de får dem. Jeg tror absolutt vi har noe å lære av deres feil. Guds vilje gir ikke alltid hundre prosent mening. Det kan virke ulogisk og dumt, men i virkeligheten er det kun Guds vilje som er til vårt beste.

 

#bibelen #bibel #kristen #tro #litteratur #bøker #bok #visdom


BildeKilde

Brufjell - en magisk tur av dimensjoner

 

Jeg har ventet lenge med å poste bildene fra Brufjell-turen - over en uke. Det er fordi jeg har ventet på bildene i fra Thomas, men de har ikke kommet, så nå gir jeg opp, og legger ut mine egne bilder i det minste.

Turen til Brufjell har jeg hatt lyst til å gå en stund nå, fordi mange andre legger ut de flotte, karakteristiske grotte-bildene i den dråpeformede grotten. Men jeg ble overrasket over hvor langt, og hvor hardt det var å gå hit. Med en knapp kilometer i luftlinje, skulle man tro at dette var en tur for de fleste. Men No Sir. Her var det bratt og brattere. Men utrolig, fantastisk vakkert!

 

Den nydelige, idylliske bebyggelsen på Roligheten (se bildene over) blir avløst av en magisk, irr-grønn bjørkeskog. Sola steker på skuldrene, og beina kjenner på utfordringen med de bratte bakkene.

 

Roligheten ligger i Åna-Sira i nærheten av Flekkefjord. Jeg har ikke så voldsomt mye tilknytning til stedet annet enn at vi kjørte forbi hver dag da jeg gikk på VGS i Flekkefjord. Gode minner :)

 

 

Plutselig dukket den nydlige lille rulleseinstranda "Sandvika" opp. Vi vurderte å ta turen nedom, men utsatte det heller til tilbakeveien (og når tilbakeveien kom, følte vi at vi hadde gått nok omveier).

 

 

Til topps kom vi, og jeg var kjempefornøyd med å finne cachen på toppen. 

Og så bar det nedover igjen. I en bratt kløft i fjellet klatret vi nedover mot de vakre, spesielle grottene. Heldigvis hadde vi med mye vann, for dette var en heit sommerdag i Mai på sitt beste hvor sola badet oss i lys og varme. Og det var nok ikke fritt for en dose svette heller. 

Ved grottene tok vi oss en skikkelig, velfortjent pause. Med kvikklunsj og vann koste vi oss til det maksimale i solsteiken - som traff helt perfekt der vi lå i det doble skinnet fra sola og refleksjonen i havet. Kanskje kunne jeg til og med håpe på litt farge før bryllupet?


Bilder ble tatt, og cache nr.2 ble registrert før vi tuslet oss oppover den bratte stigningen til toppen igjen. Heldigvis gikk veien hjem (fra toppen) ganske mye fortere enn veien opp hadde gjort.


Jeg er sykt fornøyd med turen! Den hadde variert terreng, nydelig natur og selvsagt upåklagelig selskap! Jeg koste meg til de grader! :)
Ps: Thomas, jeg venter enda på resten av bildene fra grottene. Jeg og Bente hadde noen sykt kule hopp som jeg ikke har tenkt til å gi opp å få :)

En kreativ dag for de forlovede :) (brudepikekjole og nye møbler)

Her en dag var jeg hos Thomas og vi arbeidet med hvert vårt prosjekt. Thomas trekkte om eikestolene som vi "arvet" i mens jeg sydde ferdig den første brudepikekjolen.

Her er kjole nummer 1. Nå mangler jeg bare å legge opp kanten neders (og det må jeg gjøre etter å ha prøvd kjolen på jenta).Det skal også være noen sølvdetaljer på. Se dem Her.

    

Thomas trekkte om stolene med et stoff jeg hadde liggende. Det er kjøpt på Jysk (tror det var 200kr for 5 m.) Her er før og etterbilder.Før: grønt, nå: grått og svart.

    
For å sette en siste finish på spisebord-prosjektet sydde jeg en løper i samme stoffet som soltrekkene. Synes egentlig at det ble ganske fint :)


Tenk! Dette eikebordet (og nesten alle de andre møblene våre) fikk vi gratis. Det er så greit med gi-bort grupper og finn.no!

#hobby #sy #symaskin #kjole #brudepiker #bryllup #møbler #DIY #stoff

Your Best Life Now

"7 steps to living at your full potential."

 Boktittel: Your Best Life Now

 

Forfatter: Joel Osteen

 

Innhold: Osteen skriver syv kapitler om hvordan du kan leve ut ditt fulle potensiale, starting today! Han begrunner synspunktene fra bibelen, har mange gode eksempler, og gjentar seg selv flere ganger (så du får hamret inn budskapet).

 

Min mening: Jeg reagerte litt negativt på noen deler av boka, rett og slett fordi de virker litt egosentriske. Men jeg ser at for folk med dårlig selvtillit er nok dette akkurat hva du trenger å høre. De med vanvittig god selvtillit bør være litt kritiske. Dette gjelder spesielt kap.1. som handler om å ha høye forventinger - men jeg tenker at en god jobb, og velstand er ikke det vi bør strebe mest mot i livet. På den andre side, så ble dette dårlige førsteintrykket mye bedre i løpet av boka, spesielt i kap.6. Det ble også lagt frem en merkelig idè om at man alltid bør "se perfekt ut" fordi man er kristen. Så konklusjonen er vel at boka er ypperlig hvis du trenger en forsikring om at Gud er for deg, ikke imot deg, og hvis du trenger noen gode råd til å bli mer lykkelig. Bare ikke les den totalt ukritisk, tenker jeg.

 

Terningkast: 3. Mange gode poenger, men kanskje litt langtekkelig. Jeg anbefaler boka til deg som sliter litt med selvbilde, og trenger mer glede, retning og lykke i livet.

Boka finnes også på norsk, og heter da "Ditt beste liv nå." Jeg anbefaler egentlig enda sterkere A Confident Heart, som handler om litt av det samme, men på en måte jeg likte bedre. Men den er kanskje spesielt tilpasset for jenter.

 BildeKilde

#bok #bokanmeldelse #bokanbefaling #bøker #anbefalt #anbefaling

, Sokndal

Bor på Haua med mannen min, Thomas, i et oppussingsprosjekt med mye potensiale. Er 25 år. Lærer. Jeg er glad, venn med Jesus, positiv og variert. Har en drøss med hobbyer, og liker alt som er kreativt, spennende, og smaker søtt! Det skjer så mye bra i livet mitt; Masse små Mirakler som jeg vil dele med dere!

Instagram: Ingrid0123

Anbefalte Innlegg:

Arkiv

hits