juni 2013

Avreise - Roadtrip

I dag reiser jeg og Thomas på vår første ferietur sammen siden vi ble forlova. Og på en måte den første ferien vår alene sammen. Vi skal kjøre rundt i Norge, og antagelig også ta en tur innom Sverige. Men alt er veldig avslappa og flexi, så vi får se hvor Volvoen bringer oss :) Her er foreløpig reiserute:

På turen skal vi besøke slektninger av Thomas i Valle, og vi skal innom Pappa og bestemor i Hedmark. Dessuten har Thomas bursdag på turen, og da blir det kanskje noen små overraskelser...?

 

Ferdigsydd Blondekjole

Jeg ryddet nettopp frem symaskinen, og DU, hvor effektiv jeg var da symaskinen først var fremme! På en kveld sydde jeg en posepølse, en kamerapute med ris i, og en halv kjole! Kjolen ble ferdig neste morgen. Jeg brukte en kjøpt kjole som mønster; en jeg liker formen på veldig godt.

 

 

Kjente at det var på tide å få sydd litt; jeg hadde jo store syplaner for sommerferien! Neste prosjekt som jeg skal starte på, er nok kjolen som forloveren min skal ha når jeg gifter meg. Blir kjempespennende!

Da jeg startet på denne kjolen, skulle den egentlig være helt blå (bruker restene etter konfirmasjonskjolen). Men det hvite blondestoffet (som jeg faktisk har kjøpt på loppemarked) lå rett ved siden og trigget kreativiteten. Så jeg hoppet på ideen, og sydde på litt blonder på toppen av kjolen (hadde uansett ikke nok stoff til å dekke skjørtet også). Ble egentlig veldig fornøyd med resultatet :)Det er godt mulig at det vil dukke opp flere kjoler med denne formen på! Og jeg tror kanskje til og med at jeg enda har nok stoff til en som er helt blå også...

Tea Party with Cupcakes

For noen dager siden inviterte jeg et knippe flotte jenter til meg på Tea Party. For anledningen bakte jeg noen Muffins med Marshmallows-frosting på toppen. Litt eksperimentering, men resultatet ble nokså ok.

Jeg har vanvittig masse te - fordi det frister alltid å kjøpe nye typer. Så litt hjelp til å drikke opp er bare på sin plass :)


PS: Rosene på bildet fikk jeg av den snille kjæreste min :)
Søte ^^

 

Meld deg på fotokonkurransen på bloggen min HER.

Fotokonkurranse - Den Følelsen

Jeg ble plutselig litt inspirert til å ha en #fotokonkurranse her på bloggen! Tema er "Den Følelsen." Det du trenger å gjøre for å delta er:

*Legg bildet ut på bloggen din. Du kan delta med maks to bilder.

*Det er også flott om du skriver litt om hvorfor du velger dette bildet.

*Skriv en kommentar til meg med link til blogginnlegget ditt, eller send bildet på mail (ingrid-urdal@hotmail.com).

Så er du med!


 Frist: Lørdag 6. juli.

Når jeg skal kåre vinneren, kommer jeg til å se på bildekvalitet, komposisjon, men mest av alt på følelsen bildet gir meg. Alle har altså en sjanse!

Det du vinner er en vurdering av bloggen din, og linking i fra min blogg :)
Dagen Min

I dag har jeg begynt å lese litt på Jane Eyre. En skikkelig klassiker. Anledningen er at den står på pensumlista for høsten igjen, og det er lurt å komme i gang med en del av litteraturen i sommer - ellers blir det fryktelig mye å lese i høst! Det er litt gammeldags engelsk, men overaskende morro å lese så langt :)

I dag har jeg jobbet i planteskolen, og så kost meg med Thomas. Vi så (en merkelig) film, gikk koselig tur, og laget taco! Jeg har forresten fått helt dilla på avocado i tacoen... På turen fikk jeg og Thomas pratet om roadtripen vi skal på snart rundt om i Norge, og litt om bryllupet. Det er virkelig mye småting som skal planlegges! Og jeg nyter hvert minutt av det. :D

Jeg er forresten med i fotokonkurranse hos Julia  og EllenRikke med tema sommer. Jeg deltar med dette bildet:

  #Litteratur #Bryllup #Konkurranse #Foto

Hva synes du?

 

Pusekattbilder

I dag har jeg hatt en herlig dag med litt jobbing, litt rydding og masse koselig besøk! Jeg inviterte en gjeng med jenter på Tea Party. Vi drakk te, pratet og snakket og koste oss masse! Bildene i dette innlegget er av de søte pusene til Cathrine. Cutenesses!

Resten av uka begynner å fylle seg opp med venne-avtaler, kjærestekos og annet morro. På programmet står blandt annet en Tapas-Piknik. Jeg skal også jobbe mest mulig, og prøve å få tid til litt jogging og sying også :)

Hva er dine planer for uka? :)

Oppsummering

Den siste uka har vært en smule insanely busy! Jeg har liksom ikke fått tid til en haug med ting. Som å treffe Thomas og rydde. Men jeg har jo fått gjort en del også!

Første halvdel av uka hadde jeg Camilla Malvine på besøk.

Torsdag jobbet jeg titimers dag og på kvelden gikk jeg tur med ei venninne.

Fredag jobbet jeg ti timer igjen før jeg hadde avsluttning med Jesusgruppa hjemme hos meg (inkludert rydding og baking på forhånd).

Lørdag skulle jeg være på Betania så tidlig som kl. 11. på formiddagen. Måtte pakke til overnatting i full fart etter å ha sovet ut litt. På Betania var det Preteam - forberedelser til Teamturen jeg reiser på i August. Vi øvde inn drama, forberedte barne-opplegg, øvde med koret og hadde en god porsjon bra møter og bra folk. Veldig kos! Søvnen var ikke veldig god. Jeg må få meg bedre liggeunderlag.

Søndag våknet jeg på Betania, og fikk rydda det meste før møtet startet kl 11. Da skulle vi (team-gjengen) delta med sang og musikk, vitnesbyrd og drama. Så fikk jeg (endelig) skvist inn noen timer sammen med Thomas før jeg skulle på St. Hans feiring, og deretter på jentekveld!

Jeg ser mer og mer hvor fort sommeren skrider frem. De første ukene skulle være de jeg hadde mest tid til alt mulig, men jeg føler at tida løper fra meg i rekordfart! Altfor lite tid til venner, alt for lite tid til sying og matlaging, alt for lite tid til Thomas.... Men nå skal snart jeg og Thomas på en liten tur sammen. Det blir skikkelig kos! :D
Bildet er fra korøvelse med team-folkene :)

 

A Child Called 'It'

 

 'I had bought a few precious minutes. I had used my head to survive. For the first time, I had won! Standing alone in that damp, dark garage, I knew, for the first time, that I could survive. '

 

 

Boktittel: A Child Called 'It'

 

Forfatter: Dave Pelzer

 

Innhold: En bok om en gutt som blir behandlet som noe lavere enn en hund. En gutt som mister retten til å se folk i øynene og til å ha et navn. En gutt som blir tvunget til å delta i morens tortur-leker. En gutt som trosser alt og kjemper for å overleve. Forfatteren skriver sin egen historie.

 

Min mening:Jeg synes boka var grusom og forferdelig. Den får frem tanker jeg ikke vil tenke, bilder jeg ikke vil se. Men samtidig er det noe vi må vite litt om. Hvordan overgrep kan skje. Familier bryte sammen. Barn bli brutt ned, bit for bit.

 

Terningkast: 6. Grusomt bra, blir kanskje de riktige ordene. Jeg anbefaler boka til deg over 14 år.

Jeg kjøpte boka fordi den var på lista over mest leste blant ungdom i England. Den er den første av tre i serien om David Peltzer. Den andre heter "The Lost Boy" og den siste "A Man Named Dave."

BildeKilde


Vinnerlykke på Basar

Tirsdag denne uka var jeg og Camilla Malvine på Basar. Jeg var på en måte med å arrangerte basaren, fordi den er til inntekt for teamturen til Slovakia som jeg skal på i august. Camilla hadde aldri vært på basar før (er det mulig??) Men vi koste oss, og vant noe begge to! På bildet under ser du Camilla og Charlotte med årene de har kjøpt for denne basar-runden.

Er det unormalt med basar på østlandet?

Jeg vant helt i siste omgang (av fem), så jeg hadde nesten begynt å miste håpet. Men jeg kunne altså gå hjem ett piknik-teppe rikere. Håper det snart blir brukbart vær igjen, så jeg får testet det ut :)

Pleier du å vinne noe på slike ting?

Topptur til Knudknuden

Første del av toppturen "Knudknuden" går gjennom en nydelig løvskog. Sola skinner gjennom de knall grønne bladene, og varmer huden. Oppover den bratte skråningen pipler svetten frem, men smilene er klistret på ansiktene og praten går. 

Så er det siste stigning opp til toppen. Litt bløtt på bakken, men vi klarte å holde oss tørrskodd helt til toppen. Utsikten var kjempenydelig; utover hele sokndal


 

Når man skal ned igjen, går man en annen vei, som er gjennom Sandbekk. Sandbekk er et nedlagt industristed hvor etterlevningene er enorme sandbanker. Ser nesten ut som en ørken! Vi sprang og lekte i sanden og fikk sand i skoene, ansiktet og alt i mellom.
Gjesteinnlegg fra Camilla Malvine

 

Heyya! Her kommer et gjesteinnlegg!

De tre siste dagene har jeg, Camilla Malvine (fra camillamalvine.blogg.no) vært på besøk hos Ingrid i Sokndal. Noe som har vært veldig artig, siden jeg aldri har møtt Ingrid utenom blogg.no! Så jeg, som sjelden reiser utenom Vestfolds fylkesgrenser (med unntak av en sjelden tur innom Oslo), og som ennå sjeldnere reiser uten noen gode venner eller med mannen min, tok turen helt alene hele veien fra Horten og helt ned til Sokndal kommune for å besøke Ingrid ? ei jente jeg altså da aldri før hadde møtt.

Før jeg dro hadde jeg tre bekymringer. Den ene var at turen bort skulle bli lang og kjedelig (selv om jeg skulle stoppe og besøke ei annen venninne i Kristiansand på veien bort), den andre bekymringen var at... ja, rett og slett at jeg utenom inntrykket fra bloggen hennes ikke visste hvem hun var, og den tredje og kanskje største bekymringen var at jeg ikke skulle forstå hva hun sa. Jeg pleier ikke å være så god på å forstå dialekt. Men til min store glede var ingen av disse tingene noe problem! Turen bort gikk kjempefort, Ingrid var kjempegrei, og ? jeg forstod alt hun sa LETT <3

Da jeg kom av toget, og så Ingrid for første gang, var det veldig rart. Det var en litt ?donald-følelse?, som jeg pleier å kalle det, altså at det på en måte var litt surrealistisk. Tidligere hadde hun bare vært et bilde på en måte, og nå var hun plutselig et lyst levende menneske foran meg! Det var litt rart å sette seg i bilen med henne og kjøre hjem til henne for 3 netter og samtidig ikke kjenne henne. Hva snakker man liksom om? Man må liksom hoppe litt over tørrpraten, siden det mest basic vet man jo allerede gjennom bloggen. Men, det kom egentlig ikke som noen overraskelse at det gikk ganske så bra. Ingrid er like hyggelig og sosial som hun virker på bloggen! Og vi hadde flere ting til felles som vi kunne prate om.

Som dere kanskje så i et tidligere innlegg her så tok hun med meg på ordentlig turisttur på Haua første dagen. Andre dagen dro vi på topptur og så på BASAR, og på den tredje dagen (i dag) har vi vært i Egersund med ei venninne av Ingrid og så på grilling i en hule med en annen venninne av henne. I morgen tidlig reiser jeg hjem, sliten, men med mange gode opplevelser og inntrykk bak meg.

Jeg vet ikke helt hvordan jeg hadde sett for meg at Ingrid skulle være, men jeg ble egentlig ganske overrasket. Samtidig som jeg kanskje egentlig ikke ble det? Hun har en veldig snill og rolig stemme og måte og prate på, en ganske artig humor (uten at hun kanskje egentlig drar en skikkelig spøk, så har hun mange artige småkommentarer og sånne småting hun sier, hehe), og hun veldig flink til å holde praten gående. Jeg følte meg velkommen fra første stund, og selv om vi ikke kjente hverandre til å begynne med er vi blitt ganske godt kjent i løpet av de dagene jeg har vært her!


Så ja. Et lite gjesteinnlegg. Jeg visste ikke helt hva jeg skulle skrive her, men jeg tenkte at jeg bare ville si at Ingrid er kjempekoselig og ganske lik som på bloggen på mange områder, og at stedet hun bor på er kjempekoselig og det er veldig mange fine ting å se på her. Jeg angrer ikke på at jeg tok turen!
- Camilla Malvine

 

(Men til slutt vil jeg bare oppfordre til litt nettvett! Møt ikke folk fra internett bare sånn helt uten videre, det er mange som ikke er den de utgir seg for å være. Vær veldig sikker før du reiser ut på en sånn tur, og møt alltid personen første gang på et offentlig sted)

Turister i Sokndal

Mandag fikk jeg, som sagt, besøk av Camilla Malvine. Slik så det ut da hun ankom Egersund:

 

 

På hennes første dag på vestlandet var vi skikkelig turister. Vi startet med Sogndalstrand, som visstnok er skikkelig viktig for kulturen i Sokndal. På Sogndalstrand finnes en drøss med små, søte huser, og der ligger Sokndals eneste hotell; Sogndalstrand Kulturhotell. Det er ikke ei strand (tross kallenavnet "Stranno"), men ligger ved kysten.
PS: Sokndal uttales "Sokkendal" IKKE "Sogndal"


 

Etterpå gikk turen til mektige Jøssingfjord. En fjord med en kjent historie fra 2.verdenskrig (om skipet Altmark), Breathtaking natur med fjell som tårner opp på alle sider, en vei som snirkler seg oppetter og gjennom fjellet, og små, lange fosser som strømmer nedover fjellsidene. Nede i fjorden ligger Helleren. To hus søker ly under det utstikkende fjellet, og det skal etter sigende ha vært bebodd helt siden steinalderen (men ikke nå lenger)

 

 

Tredje stopp på turist-omvisningen var Ruggesteinen. Den har jeg skrevet litt mer om HER, så jeg nøyer meg med å si at det er et stilig sted, og at Camilla klarte å bevege den 80 tonn tunge steinen.

 

Siste turist-stopp var Blåfjell. Blåfjell var før et gruveområde hvor man utvant Malm. Malm er en nokså blålig stein, derav navnet blåfjell. Nå er Blåfjell tilholdssted for en hel landsby med filmkulisser. Filmen "Skumringslandet," som kommer ut til høsten har blitt filmet her. Ganske stilig å se alle detaljene (og Thomas er statist i filmen!)


#Sokndal #reise #turist

Makes me Smile

*I det siste har jeg bestilt ganske mye på nettet, og det er utrolig gøy å vente på at pakkene kommer i posten! Blant annet har jeg bestilt en kjole, bilder i fra 2012 til albummet mitt (jeg bestiller fra fujidirekte), og litt ting til #bryllup...

*Jeg får snart masse skattepenger.

* Nå til helga skal jeg på "PreTeam," som er ei helg med forberedelser til Teamturen jeg skal på i August. Vi reiser da til Slovakia for å hjelpe menneker, oppleve masse, og fortelle om Jesus! Dette krever planlegging og øving på program, dans og drama, musikk, taler og også en god del åndelig forberedelse. Kjekt!


* Akkurat nå er Camilla på besøk. Vi har vært på en skikkelig turist-runde i Sokndal (bilder kommer senere). Vi har enda masse morro til gode før hun reiser hjem på torsdag.

*I dag er det sol! Masse fint, herlig vær, bare for oss. No greater Joy! :D

* I slutten av neste uke skal jeg og Thomas på en liten ferie med Volvoen. Jeg har så mye å glede meg til!

Rask og Rasende

Forrige uke hadde vi hatt et Fast and Furious maraton. Hver dag har vi sett en av filmene, og fredag så vi Furious 6, som nylig har kommet ut. Inspirert av bilfilmene måtte vi ta noen stemningsbilder med bilene.

Et eget bilde for de med skinnjakke.

Enda et tøfft bil-bilde (Thanks to Charlotte)


Ooog et bilde av kebaben vi spiste før vi skulle på kinoen. (Dette er tatt av John-Kenneth)Har du sett Fast & Furious filmene?

NytteDager og Nyte Dager

I går gjorde jeg masse nyttig. Jeg støvsugde og tørket støv, ryddet og vasket klær, skrubbet toppen av hyllene og skapene på badet (de så ut som om de var lagt inn med et grått teppe.) Jeg bakte også kanelboller og tok med til kakesalget i menigheten, Og jeg fikk til og med tid til å lage herlig laksemiddag med potetbåter OG jogge en tur med hunden. Slike "nytte-dager" er viktig i blandt, men kanskje ikke de gøyeste dagene...

I dag, derimot, blir en spennende dag! Camilla Malvine kommer på besøk, og skal være her i tre-fire dager! De skal virkelig nytes! Det blir spennende å se hva vi skal bruke de neste dagene til :)
Sommergjengen

Denne uka har jeg hengt med denne gjengen omtrent hver dag... Bildet er egentlig klart, men blir helt uklart når jeg legger det ut på blogg.no. Skjønner ikke hvorfor... Menmen. Dere får i hvert fall se den gode stemningen.
 

Utrolig kos å finne på ting!
Sol, filmmaraton, godteri og snacks. Som jeg sa: Kos.

 

Fiskelykke

Forrige helg nøyt jeg og Thomas sola ute på Sogndalstrand me ei fiskestang. Det er noe helt spesielt med å være ute med sjøen. Bølgne som ruller opp og ned med store bølgende bevegelser. Den salte lufta som klarner opp i halsen og nesa, også den intense blåfargen. Den intense sola. Den kjølige vinden. Det ble ikke noe fisk på denne turen, men vi var egentlig ganske fornøyde med turen allikevel :)

 

Thomas fisket, mens jeg solte meg. Og jeg prøvde meg faktisk på et par kast jeg også.
Love in the present tense

 'So much of how it was started when that cop got out and came up to me. But I didn't know all this when it first happened, I didn't know there would ever be a Leonard, or that this man would be his father, or that anybody would have to die. '

 

 

Boktittel: Love in the Present Tense.

 

Forfatter: Catherine Ryan Hyde

 

Innhold: Boka handler om ei tenåringsjente som vil ofre alt for sønnen sin. En gutt som forstår ekte kjærlighet bedre enn de fleste, selv om han blir forlatt. Og en mann som havner midt i en suppe av kjærlighet, begjær, utroskap og en bortføring. Boka har et usedvanlig kreativt og bra språk slik at man "bare må lese videre." Det overordnede tema er kjærlighet, i flere ulike former.

 

Min mening:Jeg elsket boka fra første stund. Og den holdt på spenningen og interressen hele tiden. Hyde skriver med kreative sammenligninger, dype tanker, og samtidig utrolig jordnært, pirrende og dramatisk. Jeg kommer helt klart til å lese mer av denne forfatteren i fremtiden.

 

Terningkast: 6. Kjempespennende og bra skrevet. En ny favoritt! Jeg anbefaler boka til alle som kan lese på engelsk.

Catherine Ryan Hyde har skrevet boka bak filmen "Pay it forward." Kjempekoselig film! Den har jeg også fått lyst til å lese nå. Tror ikke at "Love in the Present Tense" er oversatt til norsk. Men du kan kjøpe den for kun 75 kr HER.

BildeKilde


Makes me sick

Denne uka har jeg utsatt meg for omtrent alle tingene som gjør at jeg kan bli syk. Og riktig nok. I dag kjenner jeg rasping i halsen og tett nese. Så jeg tenkte å skrive en liste, slik at dere kan unngå de samme feilene som jeg har gjort... Hvis du ikke vil bli syk må du unngå:

*For lite søvn.

*Usunn mat

*Stress

*Kalde dager med dårlige klær

*Våte sokker

Spesielt stress er noe som gjør meg syk, og ødelegger immunforsvaret. Det fører også ofte til dårlig søvn. Og nå er jeg altså på vei til å bli syk. Håper bare at det ordner seg før det blir for ille. Har ikke tid til å være syk! Nå har jeg stappet innpå med C-vitaminer og spist sunn frokost... Så er i hvert fall den biten på plass!

Bildet er i fra forrige helg da jeg var barnevakt for to hunder og tre barn. Så har jeg i hvert fall et bilde...


Oobs, I did it again...

Det hele startet med en mail som jeg (mot bedre vitende) åpnet. En reklamemail. Mailen var fra DHGate, en nettbutikk jeg har handlet hos før. De annonserte et tilbud på forskjellige bryllups-stash. Det skal ikke mer til. Så jeg klikket selvsagt på linken. Lang historie kort: Endte opp med (nok) en blå kjole:

    

Og for kun 250 kroner, da! Hvem kan stå imot slikt?

Nå skal det sies (for dere som ikke kjenner meg så godt) at jeg ikke er spesielt gira på shopping og mote. Men kjoler er mitt svake punkt (tror mange andre jenter har det sånn med sko). Nå håper jeg bare virkelig at størrelsen passer! :D

The Last Sunbeams

Rett før sola går ned er alltid lyset utrolig nydelig. Og når jeg ser på disse bildene, etter å ha sett på den gråe massen som dekker himmelen utenfor, blir jeg glad. Etter en hel uke med masse finvær har verden nå gått over i sjatteringer av grått. Så jeg nyter bildene og gleder meg til sola velger å titte innom igjen (noe som er en god stund til, ifølge yr.no)

 

Jeg traff på et rådyr på veien her en dag. Synes de er utrolig vakre! Litt synn at jeg ikke rakk å fokusere skikkelig på dette prakteksemplaret før han hoppet av sted over gjærdet... Men uklare bilder er litt in nå, har jeg fått inntrykk av.


Nå er jeg snart halvveis i min uke som lærer. (Er med på en delvis skoleovertakelse) Det er spennende, kjekt, travelt og enda nokså skummelt. Gleder meg skikkelig til helga, når jeg kan sove ut! Den andre tingen jeg har hatt tid til denne uka (for det er nesten bare to ting) er et slags langsomt Fast-and-Furious Maraton. Hver dag ser vi en film, også skal vi gå på kino på nr. 6 på fredag! Så det blir enda tre sene kvelder på meg :P KOS!

Hvordan er din uke?

The boldest thing you ever did

 

 

Hver dag får jeg en "Challenge" på mail. Det er helt valgfritt å gjøre, men jeg synes det er artig, så jeg gjør en del av de som ikke er altfor mye stress. I dag var utrfordringen; "tenk tre minutter på det mest dristige du har gjort."

Jeg kom til slutt frem til en gang jeg og ei venninne balanserte på toppen av en ti meter høy trekontruksjon som var delvis rotten. I badetøy. (Den du ser til høyre i bildet ovenfor, som btw er tatt av Thomas)

 Hva er noe av det mest crazy du har gjort?

Tur med kjæresten

Jeg og Thomas har en liggende plan om å bli sporty. Eller i hvert fall litt bedre på allmenn sunnhet. Så vi går tur (og har til og med jogget en gang). Kostholdsgreiene tror jeg vi får ta skikkelig tak i når vi gifter oss og flytter sammen ;)

Det er utrolig herlig å være ute i fint vær! Koser meg <3


 

Forresten. Hvis du ikke vet forskjellen på veps og bie (tro meg, det finnes mange som ikke gjør det!) Så oppfordrer jeg deg til å ta til deg denne viktige allmenn-kunnskapen. Veps er onde. De stikker, og ser ut som karen til høyre på bildet nedenfor. Bier er ikke onde. De stikker bare hvis de må, og da dør de etterpå. De lager dessuten honning. Du kan se et eksemplar til venstre på bildet nedenfor.
Andre som har planer om å bli mer sporty i sommer? :)

Læreren og Fiskeren

Denne uka skal jeg være med på en studentovertakelse på skolen, hvor jeg går inn i rollen som en lærer på fulltid. Veldig spennende og skummelt. Spesielt siden jeg skal være i første klasse, noe jeg ikke er vandt til i det hele tatt...


Ellers har det vært ei nydelig helg (som jeg skal blogge mer om når jeg får tid). Har fisket med kjæresten, sett film med venner, vært barnevakt for to hunder og tre barn (på en gang) og hatt et vær som var helt upåklagelig.

Men det ble ingen fisk denne gangen....


Djevelen dypper pennen

 

'He [God] cannot tempt to virtue as we do to vice. He wants them to learn to walk and must therefore take away His hand; and if only the will to walk is really there He is pleased even with their stumbles.'

 

 

Boktittel: Djevelen dypper pennen / The Screwtape Letters

 

Forfatter: C.S. Lewis

 

Innhold: Boka er en samling av brev skrevet fra senior-djevelen Screwtape til den yngre djevelen Wormwood. Han gir tips til hvordan Wormood på best måte skal friste og villede menneskene bort fra "The Enemy," som er Gud. Boka er full av humor, sarkasme, ironi, og kontraster idet vi følger "pasienten" til Wormwood gjennom Screwtape's brev.

 

Min mening:Jeg leste boka på engelsk, og i og med at den ble skrevet på 1940-tallet var mye litt vanskelig å forstå fullt og helt. Jeg har derfor lyst til å lese den på norsk også... Boka er skikkelig smart skrevet, og den er i høyeste grad aktuell. Synes det er en artig idè å se ting fra den andre siden. Boka fikk meg også absolutt til å tenke en hel del, noe som er et stort pluss!

 

Terningkast: 4. Litt tungt å lese på engelsk, men mye bra innhold. Jeg anbefaler boka til alle som er litt interessert i kristendommen, demoner, eller fantasy generelt.

BildeKilde

Det går altfor seint med lesinga mi. Jeg har kjøpt så mye kjekke bøker som ligger i kø og venter på meg. Tida strekker rett og slett ikke til! Skal også begynne på en del av pensum til neste år i løpet av sommerferien min (Skal ha engelsk litteratur neste år, og planlegger å lese klassikere som Romeo and Juliet, Huckleberry Finn og Secret Garden (med flere). Best å få gjort unna en del i sommer, tenker jeg!
Det går nok også fortere når jeg kommer i gang med bøker av den litt mer lettleste sorten :)

Som dine dager er...

Jeg legger meg ned i senga etter en lang dag og føler for å gråte. Det er så mye vondt som har lagret seg opp nedi magen og som vil ut. Men ikke en gang det går som jeg vil. Ingen tårer kommer. Bare mer tid til å tenke på alle vonde ord. Slitne muskler som har prøvd for hardt. Bare enda mer tid til å kjenne på at livet ikke er noe bra. Jeg begynner å tenke at dette er et dårlig år. En dårlig periode. Når sluttet livet å være lyst og lettvindt? Det føles som en evighet siden...

Jeg legger meg ned i senga etter en lang dag og et lite smil danser på leppene. Dagens spennende opplevelser bobler liksom i magen og det frister lite å sove. "Takk Gud, for at du gir meg så mye glede," hvisker jeg. Jeg tenker på alt det jeg har, alle gode venner og aktiviteter jeg elsker å drive med. Mening. Mørke dager virker utenkelig langt borte. Finnes det virkelig noen dager som er triste? Det føles som en evighet siden...

 

To dager, men så forskjellige. Det er så rart hvordan dagene er så forskjellige. De fleste er gode. Men når det først kommer noen dårlige dager, så er den vonde følelsen så altoppslukende at de gode dagene føles som en falsk fantasi. Jeg tror at vi trenger å løfte blikket litt. Både når dagene er gode og når de er dårlige. Løfte blikket å se et større bilde. En større mening. Et litt høyere perspektiv kan hjelpe på litt av hvert.


          Som dine dager er, skal din styrke være. (5.mos.33.25.)Tur til Ruggesteinen

Ruggesteinen er en gigantisk steinblokk som ligger sånn til at et menneske kan få den til å røre på seg til tross for at den veier 70-80 tonn (!!!). På (bittelille) Haua har vi den største ruggesteinen i Nord-Europa, og derfor er det en av stedene jeg pleier å dra med meg "turister" for å besøke. (Vel, når man ikke har så enormt mye å velge i...) (Joda, vi har masse flott å vise!) Naturen på vei opp er også nydelig. Vinn-Vinn!

 

 

Denne uka har vi hatt besøk av Ingrid Amalie, som er dattera til fadderen min (eller til en venninne av mamma). Hun kom helt i fra Grimstad for å ha arbeidsuke på Haua! Og etter den harde jobbinga i planteskolen var det flere ettermiddager tid for turer. Og en dag gikk turen, som du kanskje allerede har skjønt, til Ruggesteinen. Det er omtrent en halvtime (eller litt mer(?)) å gå. Her er Ingrid Amalie, og ja, det var litt forvirrende å ha to Ingrid'er i samme hus.

 

Uhh, jeg har mange sånn skrive-uvaner til tider. Nå er det visst in med paranteser igjen, ser det ut til (?!?). Men nå bare slenger jeg inn noen bilder av den flotte naturen og annet som dukket opp på turen, tror jeg...


Chessie bare: "Yeey nå er det sommer og badetid!"

Og bare "Ta bilde når jeg rister meg!"


Jeg så en fisk i elva...

 

Og vi laget et hjerte av løvetann (InspirasjonCreds til Marita)

 

Og hvis noen skulle lure på hvilken stein det gjelder, så er den godt merket.

Jepp! Vi klarte begge å få den til å røre på seg!


.Har du hørt om Ruggesteiner før?

Hva tar du med turistene til hvis du skal vise stedet du bor på?

Selskap med Sjømat!

Forrige lørdag (ja, jeg ligger konstant en  uke etter med blogginga) var jeg i bursdagsselskap hos ei venninne. Søte Caroline ble 22 år! Vi feiret på best mulig vis: Med reker og krabber! Finnes det en bedre måte å innvie sommeren og juni på?

Her har vi et bilde av det flotte (men litt rare) bursdagsbarnet. Hun smiler veldig pent.

 

Maten ble servert på et nydelig dekket bord hvor alt var innenfor tema. Det lå til og med skjell utover duken... Vi spiste faktisk talt i en og en halv time i strekk (i hvert fall jeg og Charlotte, mihi). MegaKos!

 

Og til slutt et bilde av allesammen. For en gjeng med søte folk! Vi fikk forresten kake også. Gulerotkaka var helt fortreffelig (Jeg prøver å gå bort fra enkelte svært høyfrekvente ord på denne bloggen, som "kos" og "nydelig" og "fantastisk". Jeg tror det er topp 3 i vokabularet mitt... Andre dere har merket dere? :P).

 

Jeg satser på å se mye til noen av disse flotte jentene fremover i ferien...


Til Burdal Bøveren

Tirsdag reiste vi på et overaskende besøk til veterinæren.

På en helt vanlig tur til Blåfjell og Ruggesteinen ble vi plutselig oppmerksom på at Chessie (hunden) haltet litt. Jeg hadde en ide om at det kunne komma fra et huggormbitt, siden hun en liten halvtime tidligere hadde laget en rar lyd og spratt ut av en busk. Jeg så ingen orm, og tenkte ikke spesielt over det før vi så haltingen. Etter nøye undersøkelse, og ingen synlig skade fant jeg ut at det var best å ringe dyrlegen...

 

Det ble mye om og men siden det var etter stengetid, men Thomas fikk hentet oss og kjørt oss til veterinæren i Egersund. Der ble det fastslått at huggormen antagelig ikke hadde bitt med gift (de bruker bare giften 1 av 3 ganger), så faren var ikke så stor. Men hun var allikevel vond i labben, og skal nå gå på antibiotika og smertestillende i åtte dager.

Å få tak i medisinene var heller ikke enkelt. De ble sendt til Kiwi, men da jeg kom var de ikke å finne. Neste dag ( i dag) fant jeg ut at de var blitt sendt til feil navn. Det ble "Ingrid Burdal Bøveren," i stedet for Ingrid Urdal Øvern. Ikke spør meg hvor alle B'ene kom fra. I hvert fall ordnet det seg med medisinene, og Chessie er nå overlykkelig når hun får tabletter pakket inn i pølse.

Dette har vært en hard og travel uke, men med mye kos også. Kjempehyggelig besøk i hus, mye jobbing, litt tur og mye fint vær. For ikke å snakke om vårruller, styremøter, fisking og bursdagsfeiring. Nei, jeg er ikke arbeidsledig et øyeblikk!

 

Sommerferien er proppfull av opplevelser!

Sommerferie er frihet - til å gjøre hva du vil. Glede- over venner, finvær og aktiviteter. Sommerfere er bading, sol, jobbing, og dager hvor du bare er. Sommeren er romantiske kvelder med min kjære i hengekøya og koselige grillkvelder med vennegjengen.

Nå har jeg laget en oversikt over de litt store og spesielle tingene som kommer til å skje i sommer.

Juni kommer til å bli mest jobbing, slik som sommerferien i mai har vært. Men jeg kommer også til å gå mye tur med hunden, jogge mye (I wish), se mye til flotte ungdommer fra Betania, grille mye, og spise mye godt... Jeg skal nok rydde frem symaskinen etterhvert også. Men det får bli på de dagene med litt for lite sol... Som dere også ser ovenfor, kommer Camilla Malvine på besøk. Henne har jeg kun blitt kjent med gjennom bloggen (og mail), og det var utrolig artig at hun ville ta turen til Haua i sommer! Vi har forresten besøk denne uka også, av Ingrid Amalie fra Grimstad! Stas med litt gjester :) Det er også 5 år siden jeg gikk ut av ungdomsskolen, og nå skal vi møtes igjen i slutten av juni. 

 

I juli blir det litt mer reising. Vi starter med en roadtrip, jeg og Thomas i ca 3 dager (ikke ferdig planlagt). Vi skal en tur oppover i Norge, hovedsaklig i øst- og midtnorge. Vi tar gjerne også turen innom dyrehagen i Kristiansand... Men er glad for tips til gøye ting som går an å gjøre på veien. Det er i hvertfall planen å kose oss masse! Innimellom alle reisene blir det en del jobbing på meg. Må jo tjene inn noe å bruke på tur. Den 14. juli skal jeg og Anna-Lovise melde oss på som medhjelpere på Sommerstevne. Da blir ledere for ungdom fra 13-18 år. Tror det blir veldig kos! Deretter må jeg skvise inn en (ca) 10-dagers tur til Papsen i Hedmark før måneden slutter brått...I august blir det tid til kun en ting: Teamtur! Det gleder jeg meg helt enormt til! Jeg og nesten 40 andre ungdommer reiser i år med buss til SLOVAKIA! Der skal vi gjøre barmhjertighetsarbeid, ha møter, og ellers hjelpe en menighet. Vi skal reise med tyske ungdommer (spennende!) og være en del med sigøynere, og mest sannsynlig ha en barnefestival... Ellers vet jeg ikke så altfor mye :P

 

Hva skal du i sommer?

 

Gave fra Kjæresten og andre fine ting...

Her en dag kom plutselig Thomas innom en tur med roser og cupcakes han hadde kjøpt til meg. Veldig koselig! Fargen var det nærmeste han kom til bryllupsfargen vår, så det var litt ekstra omtenksomt :)
Det har vært ganske fint vær i det siste.

 

Men plutselig spruter regnet ned akkopagnert av høye tordenbrak. Jeg var redd jeg skulle drukte på den korte turen ned trappa. Overlevde så vidt.

 

I helga var det "Sokndalsdagene." På grunn av jobbing merket jeg lite til tivoli, salgsboder og show helt til søndag, for da tok jeg meg turen ut. Fant denne fine sykkelen.

 

Cathrine og jeg vandret en tur, besøkte Bente, og koste oss.
 

På lørdagskvelden (bare for å skrive dette i litt feil rekkefølge) var jeg i Linepollen og grillet og spilte volleyball med ungdommene fra Betania. Veldig koselig :)


, Sokndal

Bor på Haua med mannen min, Thomas, i et oppussingsprosjekt med mye potensiale. Er 25 år. Lærer. Jeg er glad, venn med Jesus, positiv og variert. Har en drøss med hobbyer, og liker alt som er kreativt, spennende, og smaker søtt! Det skjer så mye bra i livet mitt; Masse små Mirakler som jeg vil dele med dere!

Instagram: Ingrid0123

Anbefalte Innlegg:

Arkiv

hits