juni 2012

På Reisefot

Sitter på flyplassen i Riga og venter. Det har jeg gjort de siste fire timene, og det skal jeg også gjøre de neste fire timene. Angrer kanskje en smule på at vi valgte billigbiletter...

 

 

Men uansett: Jeg har det jo ganske fint. Sola skinner utenfor, Thomas ligger å sover så søtt, og jeg gleder meg til 30 grader, sol og gode venner i Tyskland! Denne uka skal vi to på ferie i Tyskland og besøke et vennepar som er misjonærer der. I helga skal jeg og Thomas være med litt på "Gatekirken" som Johnny og Miriam driver i München. Etter det får vi nok litt tid til ferie også. Kjenner det skal bli veldig spennende, og jeg digger at jeg egentlig ikke vet hvilke, og hvor mange land jeg skal til den neste uka. Egentlig vet jeg ikke så mye i det hele tatt. Glede.

 

 

I natt har vi sovet i Stavanger-området, hos broren til Thomas, slik at vi skulle slippe den lange kjæreturen tidlig, tidlig i dagtidlig til Sola flyplass. Stakkars Thomas sov nesten ikke i det hele tatt, fordi han hostet så. Men før all ikke-sovingen fikk vi tatt oss en tur på Dolly Dimples og en tur på Sola-Stranda. Kos!
Gøy på Landet (Filming i Sokndal)

Tv-serien "gøy på landet" handler om å få flere jenter til å flytte ut på bygda. De har fylt opp en buss med jenter, og reiser rundt i forskjellige landsbygder i Norge. Tirsdag var jentene hos oss, på Haua!

Det var et stykke ut i serien, så ikke så mange jenter var igjen. Men åtte jenter ble fordelt ut på to kjekke ungkarer her i fra Sokndal. Vi hadde møtt opp for å se på, og endte opp med å måtte stå å være folkemengde. Og det er jommen meg en hard jobb! For å filme de få sekundene med tv måtte vi stå enormt lenge (hvertfall over en time!) og klappe og juble latterlig mange ganger. Jeg er enda lei av klapping.

Jeg ble i tillegg spurt om noen spørsmål om stedet jeg bor osv.. Kanskje kommer noen av svarene mine på Tv i høst, når sesongen starter!

 

Folkemengde:
Klapping i forgrunnen, jentene i mellomgrunnen og bussen i bakgrunnen.

Så hadde vi en liten photoshoot, Ruben, Charlotte og megEkstrem Oppussing - hjemme hos oss!

Det har vert en ære å gjennomføre denne, min største overraskelse hittill. Den overraskelsen var myntet på min mor. Som en gave til 50-årsdagen hennes fikk hun reise til Tallin i Estland på Spa-Hotell-ferie. Det hun ikke visste var at vi i tillegg hadde tenkt til å pusse opp en del hjemme mens hun var borte.

Så idet hun reiste ble det full fart her i huset. Hele uka har vi jobbet i timevis or å bli ferdige. Det var hovedsaklig Thomas som tok mesteparten av arbeidet (siden jeg var på jobb) Har også fått masse bra hjelp av blandt annet Tante Kari, Onkel Knut, Onkel Ivar, Bente, Eivind, Lillebror Anders og Jørg.  Vi har virkelig utrettet mye, men jeg vet helt sikkert at vi ikke hadde klart det uten den fantastisk snille kjæresten min, Thomas!

Hun var bare borte en uke, men vi pusset opp i stua og på kjøkkenet (egentlig ett kombinert rom). Det trengtes virkelig, og ble nokså bra. Først skal dere få se FØR-bildene!

 

 

 

 

 FØR   FØR   FØR   FØR   FØR   FØR   FØR   FØR   FØR   FØR   FØR   FØR   FØR   FØR   FØR   FØR  

 

På det store bildet under ser du kjøkkenet. Bildet er tatt etter en del "rydding", men dere ser i hvert fall tegninga. Røde vegger og Masse rot!
Og her er stua. Også rød, med utallige lamper som ikke virker. Dessuten ingen gardiner.

 

 

 

UNDER   UNDER   UNDER   UNDER   UNDER   UNDER   UNDER   UNDER   UNDER   UNDER   UNDER

 

Maling

Det første vi gjorde, var å male. Det har mamma hintet om at hun har lyst til lenge, så vi var ikke så voldsomt nervøse for denne delen. De første dagene gikk malingen fort, men lei ble vi. Vi malte også pipa i en grå-brun farge som en slags kontrast-vegg. (som du ser over, var pipa hvit tidligere)

Sying

Siden jeg har et nyttårsforsett om å lære meg å sy, gjorde vi også en del av dette. Nye gardiner, overheng over kjøkkenet, løpere på bordene og puter i sofaen.

 

Flising

Vi hadde også et håp om å få flislagt kjøkkenet over kjøkkenbenken og komfyren, og det klarte vi! Heldigvis har jeg en driftig tante som kan legge fliser, og har jobbet på flisebutikk! Vi fikk dermed noen av flisene (som egentlig kostet 2000.- pr kvadratmeter) gratis, siden det var en rest. Vi fikk i tillegg også Eivind, faren til Thomas, til å komme å fuge nederst langs kjøkkenbenken: noe som aldri har vert gjort, og som virkelig trengtes.


Kosing

Innimellom alt arbeidet tok vi oss tid til litt kos også. Det ble både pizza, lasagne, kylling, kake og masse annet kosemat i løpet av uka. (helt til strømmen på kjøkkenet forsvant)

Trengsel

Det ble til tider også ganske fullt av velgjørere i huset vårt. Men det er bare kos! Her har vi tante som fliser, Jørg som hjelper med oppvaskmaskinen, Thomas som kontrollerer og Ida som ser på.

 

 

 

 

ETTER   ETTER   ETTER   ETTER   ETTER   ETTER   ETTER   ETTER   ETTER   ETTER   ETTER   ETTER

 

Kjøkkenet

På kjøkkenet gjorde vi nok nesten mest av alt. Først malte vi det hvitt. Deretter la vi flisene. Den dekorative glass-mosaikk-stripen midt på flisene tar igjen gråfargen fra benken, og skaper litt mer spenning og liv i fliseleggingen. Vi fikk oss oppvaskmaskin helt gratis av snille, snille Sølvi-Oline og John-Kenneth som plutselig hadde en de ikke trengte. Det er helt herlig, i og med at vi aldri har hatt oppvaskmaskin før. Opphenget over kjøkkenskapene har vi sydd i samme stoffet som gardinene. Vi hang dem opp i noen kroker i taket. Dette har funksjonen med å gjemme bort rotet som står oppå skapene der. Andre ting vi har gjort på kjøkkenet er: Ny vannkoker, ny stekepanne, ny lampe (den gamle var grunnen til at strømmen gikk midt i uka, og var en skikkelig brannfelle). Vi får også en ny komfyr, men den må vi vente enda en uke med å hente (den vi har nå, har en plate som ikke virker)


 

For ikke å glemme: Denne pose-posen til å ha pastposer i har jeg også sydd. Håper den klarer å holde orden på alle handleposene som pleide å ligge utover sine bredder...

 

Spisestua

Spisestua var et virvar av ulike kjøkkenstoler, pc-bord og rot. Nå har vi fått nye kjøkkenstoler (selv om de var en god del dyrere enn vi hadde tenkt...) som tar igjen de hvite veggene, og det gråe fra kjøkkenet. Det orange i løperen vi sydde fremhever det varme skjæret fra kjøkkeninnredningen, og henter inn oransj-fargen fra gangen. Ny pære i lampen, og litt omrokkering i bildene på veggen skaper også liv. Vi snudde bordet, og fikk dermed mye mer gulvplass i stua.


 

Stua

Stua er det stedet man skal tilbringe mest tid. Et sted for kos og sosialt samvær, og et sted for å se på tv. Tv-tittingen blir enormt mye bedre nå som vi har gardiner som dekker for kveldssola. Gardinene er kremhvite med noen bølgende, mørke linjer på (selv om de ser veldig hvite ut på bildet). Bildene på veggen er også her flyttet rundt på for å skape mer spenning. Også i stua beholder vi litt av de varme fargene som mamma liker, både i bildene på veggen og i putene og løperen vi har sydd. Alle lampene er også her reparert, når det trengtes (de to på veggen hadde brudd i kabelen). Håper alt dette kan bidra til at den sosiale delen fungerer enda bedre også.
Her ser du litt bedre mønsteret på putene og duken. Den grå puta trekker også inn gråfargen fra kjøkkenet, og skaper et helhetlig preg.

Dette bildet hang vi opp nermest som en spøk. Det er en karrikaturtegning av meg og Thomas som ble tegnet i Ungarn i 2009. Thomas hadde ikke barbert seg den dagen...

I kroken har vi også satt opp en liten hjørnehylle som vi plasserte den store kaktusen på. Jesus har også god utsikt fra hjørnet.

 

Alt i Alt ble vi veldig fornøyde. Før dere får se reaksjonen til mamma, skal dere få noen sammenligningsbilder FØR og ETTER.

 

Kjøkkenet

StuaOg til slutt:

 

 

 

 

REAKSJONEN   REAKSJONEN   REAKSJONEN   REAKSJONEN   REAKSJONEN   REAKSJONEN

 

Den dagen mamma skulle komme hjem fra ferien, var vi i bryllup. I Kristiansand. Hun skulle komme med flyet til Sola kl. 23 lørdag kveld. Vi bestemte oss for å gå tidlig fra bryllupet for å nå hjem før henne. Da vi kom hjem, ringte vi sjåførene til mamma. De var her om 5 minutter! Vi var kjempefornøyde med at vi rakk det! Så rigget vi oss til i stua, med lysene av, og med en gavesløyfe på hver dør. Litt senere kom mamma inn, skikkelig ovverasket, i sin nye hvite stue. Da så hun sånn ut:

 

Overrasket, imponert, glad, sjokkert og litt kritisk. Nå har hun begynt å plukke ned igjen noen ting vi hadde "gjemt bort" på loftet.

Veldig morro!

Ekte Savn

Jeg tror Chessie savner mamma litt. Hun har sluttet å sove i sengen min, og gått over til å sove i klesskapet til mamma (hun har et lite walk-in-closet). Ganske søtt, egentlig:)

 

Og da jeg kom å overrasket henne, begynte hun etterhvert å krype gryntende mot meg for å få kos.

Skjønne^^

ReddetTittel: Reddet

 

Forfatter: John Bevere og Mark Andrew Olsen

 

Innhold: Romanen omhandler livet, døden, rettferdighet og mange andre store, viktige tema. Det i en utrolig spennende og i begynnelsen litt forvirrende historie. En far ligger fanget i en ubåt langt under havet. En sønn står rådløs på kaien. Mot slutten får vi også vite hva hele historien Egentlig handler om...

 

Min Mening: Først og fremst ble denne boka en tankevekker for meg. Et slags varsel om at vi ikke nødvendigvis er trygge fordi vi kaller oss kristne. For å få evig liv må man virkelig leve med Jesus, ikke bare tro at han finnes. Omvendelse er et nøkkelord. Jo, det kan høres litt konservativt ut, men det er bibelen. Bare les Matt.25.31-46. (Men husk å lese i sammenheng, for dette er ikke det eneste verset om tema, og sier ikke alt) Samtidig digger jeg at historien også er så spennende; man sitter å lurer på hvordan alt kan henge sammen gjennom hele boka...

 

Jeg vil gi boka karakteren 6. Veldig spennende og tankevekkende. Anbefaler boka til alle som er kristne, og ellers som liker å lese.

 

Noen andre som har lest boka, eller kunne tenke seg det?

Sommerværet kom og dro

I går var det sol, men i dag er vi tilbake til den mer vanlinge vekslingen mellom opphold og regn. Jeg koser meg med en kopp te før jobb. Er litt sliten, kjenner jeg. Men ikke så helt altfor mye.

Jeg har en god nyhet! I dag er dagen der jeg får ny symaskin (igjen). Nå har jeg kjøpt to maskiner som ikke har virket, og den siste klaget jeg på. Og omsider får jeg nå en ny en. Får virkelig håpe at den funker! Så hvis alt går som smurt, får jeg kanskje begynt å sy min neste kjole i neste uke. (klikk her for å se planen for kjolen) I mellomtiden har jeg noe pute-prosjekter og diverse som trenger litt oppmerksomhet...

Lurer litt på om jeg sulter marsvinene våre. Det pleier liksom å være mamma som mater dem hele tida. Men jeg føler de aldri blir fornøyde med det de får! De blir nok sjeleglade når mamma er tilbake og kan gi dem den næringen de vil ha... Men det skal sies at de har fått både brød, gulerøtter, løvetann og annet diverse som har dukket opp.De blir bare aldri fornøyde.

Thomas har vert her ganske mye i det siste (siden jeg ikke har hatt tid til å komme til ham), og jeg tror lillebroren min har ødelagt ham. Det virker rett og slett som om han har blitt aldri så lite avhengig av X-box-spill. 0_0'

"Ingrid! Me må ha åkke X-box når me flytte ud!"

-.-

Håper han glemmer det snart.

 

Gir dere et bilde av Nydelige Yvonne i hagesenteret til å se på hvis dere ikke har et så travelt liv som meg akkurat nå...:)

Jeg er jammen heldig som har flotte venner, OG et flott hagesenter å henge i. (det er jo på en måte hagen min)
Ha en fin onsdag!

 

Nyte øyeblikkene...

Her i huset er det litt kaos, men i mellomtiden koser vi oss med dette:En koselig kveld med Lillebror og Kjæresten :)

Noe av det jeg har gjort

Jeg har fått gjort litt av hvert i det siste. Har ikke prioritert å legge inn bilder, så her kommer en liten oppsamling.

 

I forrige uke var jeg i bursdag hos denne skjønne jenta. Veldig kos med gode folk, eple-muffins og trampoline.

 

En annen dag fylte denne jenta året. En koselig kveld ble tilbrakt i Egersund med pizza, masse singstar og kjekke folk (selv om jeg ikke kjente så mange fra før.)

 

Forrige uke hadde vi også avsluttning på Jesusgruppa. Vi grillet og koste oss inne i grottene på Sandbekk. Ble også litt filming og masse latter og kos :)

 

Vi hadde et stort surprise-party for vår kjære ungdomspastor! Det krevde mye planlegging, men ble ekstremt vellykket og gøy! Tror alle koste seg:)

 

Fredag var det Natt-team i hallen. Vi hadde møte, øvinger, team-building-aktiviteter og diverse til morgens. Kjempekos! Selvsagt hadde vi også med ballongleken som en standard team-building-lek.


Digger at livet er travelt og bra! Skulle egentlig bare ønske jeg hadde mye mere tid, og at jeg ikke trengte mer enn et par timers søvn i døgnet. DET hadde vert noe, det...

Rosehagen nettopp nå

Det er helt nydelig ute i rosehagen nå for tiden. Jeg gleder meg skikkelig til jeg skal få meg en hage. Den skal være en fryd for øyet, proppet full av duftende Austin-roser og digre bærbusker... Litt sånn secret-garden stil, og helst så stor at man kan gå seg littegranne vill i den :)

Liten oppdatering

Holder på med et større blogginnlegg som kommer ut om ca en uke. I mellomtiden er det en fare for at det (fortsatt) kommer til å være litt stille her på bloggen.

De siste dagene har jeg vert på handletur, i bursdag, og mer hjemme enn jeg har vert de siste to månedene (hvis vi ikke teller med soving, selvsagt). Grunnen til at jeg er hjemme hele tiden, er at mamma nettopp har reist på ferie. Hun reiste på spahotell i Tallin på lørdag, så nå er det jeg som har ansvaret for butikken, hagesenteret og huset. Inkludert ca 10 marsvin, en hund og ca 30 fisker...

Jeg har det rett og slett nokså travelt for tida. I går fikk jeg i det minste skvist inn en forening innimellom alt, og da sydde jeg noe jeg aldri har sydd før. Men bilder kommer senere. Nå skal jeg ned på jobb igjen! :)
Working 9 to... oh wait! ...To 7?!

 

 

Har blitt mye jobbing og lange dager i det siste for bortskjemte Ingrid. Hun, stakkar, er vandt til 4-timers skoledager og to fridager i uken. Disse ferie-greiene er virkelig hardt... Men hardt arbeid ( = blandt annet 10 timers arbeidsdag) er nødvendig, idet Ingrid forbereder seg til den mest travle uka på lenge. Tror dette slår eksamenstiden pluss sokndalsdagene til sammen! Men hun gleder seg også.Hun har dessuten fått et middels alvorlig allergi-angrep. Men får litt medisiner (som ikke virker noe serlig) i kveld.

Akkurat nå sitter Ingrid å spiser arme riddere med hjemmelaget blåbærsyltetøy på (sånn syltetøy som ikke er kokt). Hun storkoser seg! Godt med en pause før den siste timen av arbeidsdagen. Etter klokken 19 må nok dessuten Ingrid ta seg tid til å rydde litt her hjemme, siden mamma'n hennes reiser bort i natt.

På jobb bruker Ingrid tida til å slåss med roser (og tape), Smile til kunder, og vanne blomster, som ikke liker det, i ansiktet. (Hun kaller blomsten til blomstene for ansiktet, og lærer hver dag nye sorter som ikke liker å bli vannet rett i ansiktet.)

Den travle uka som venter kommer til å starte nå med et brak. I natt skal Ingrid på natt-team ( = forberedelser til teamtur) fra klokka 21, og helt til morgens. Også er det jobb igjen klokken 9. Heldigvis har vi bare oppe butikken til 4 i morgen, og ikke til 7... Det vil si at på omtrent 38 timer kommer Ingrid til å sove omtrent 4 timer. Wish me Luck:)


Kunden har alltid rett.

Joda, du hørte riktig.

Kunden har rett når han sier at margerittene er dyre (selv om de koster ti kroner mindre enn andre steder)

Kunden har rett når han kommer klokka 8 om morgenen og ringer på døra før vi har fått frokost (selv om vi ikke åpner før 9)

Kunden har rett når han sier at en vare er litt flekkete, og derfor bør selges for under halv pris (selv om vi taper penger på det)

Kunden har også rett når han sier at den store petunia-ampelen bare vissnet uten grunn (selv om den er knusktørr når han leverer den tilbake og krever en ny en. Og selv om alle de andre amplene i samme parti står fine hos oss)

Da må vi bare nikke og smile og si oss enige, og prøve å gjøre kunden fornøyd. Helst uten å tape alt for mye av inntekten den dagen...
Jeg lurer på når kunden egentlig tar feil.

Skygger fra Fortiden

"Noen ganger finnes det håp blandt Skygger fra fortiden."
Tittel: Skygger fra fortiden

Forfatter: Karen Kingsbury

 

Innhold: Boka tar opp tema som ekteskap, sex, abort og tilgivelse. Det er en roman som handler om Brad og Laura som snart skal gifte seg, men Brad har noe i fortiden sin han må ordne opp i før han kan gå videre inn i det nye livet som gift. Romanen er skrevet på en lettfattelig og smart måte.

 

 

Min Mening: Synes boka var veldig spennende, og lett skrevet. Menneskene virker troverdige og ekte, og det er mange dype, gode poenger. Jeg liker også den gode moralen som kommer frem i boka, og at den har fokus på at man ikke må være perfekt, men at det viktige er å søke Gud om hjelp. Det hendte flere ganger at jeg fikk tårer i øynene (og det pleier jeg nesten aldri å få av bøker).

 

Jeg vil gi boka karakteren 5. Den er spennende og fengende, og vekket virkelig følelsene mine. Anbefales som ferie-lesestoff (kanskje helst til jenter)


Noen andre som har lest boka, eller kunne tenke seg det?

Pust i bakkene

Jeg kjente at det var godt å ha denne søndagen til å komme litt til hektene igjen etter en travel uke. Uten noen veldig bindende planer ble dagen tilbrakt sammen med den snille Gutten Min, og en god bok. Livet mitt virker kanskje ikke så travelt her på bloggen, men det er fordi jeg er så travel at jeg bare rekker å blogge om en brøkdel av alt jeg gjør.

Har også en del planer for uka som kommer, samtidig som jeg vet at det er en av få uker jeg ikke er ute å reiser nå i sommer (skal reise i 5-6 uker til sammen).. Men jeg gleder meg masse til alt! Skulle bare hatt en evighet med mere tid. Jeg får liksom aldri nok tid til alt jeg skulle gjort. Jeg har forresten blitt helt hekta på å lese blogger, og i det siste har jeg omtrent funnet meg en ny interessant blogg hver dag; Jeg leser bare flere og flere! Det er så spennende å lese om folk som har andre liv enn meg; og det er mange gode skribenter der ute i virvaret av dårlige blogger ;)

I natt har jeg ikke sovet så fælt mye, så det blir nok tidlig i seng i kveld. Var i bursdag i Egersund i går, og stod opp tidlig igjen i dag. Men sånn er det. Blir nok litt tidlig kveld i kveld.

Nå som jeg har begynt å lese litt igjen, kommer det kanskje snart et bok-anmeldelse-innlegg for boka jeg leste ut i dag. Så forresten også at mamma hadde kjøpt en bok som så interessant ut; Reddet av John Bevere. Gleder meg til å ta fatt på den :)

En annen artig ting er at jeg har kikket på gamle bilder, og finner utrolig mye rart fra tidligere år. Vanligvis når jeg "dykker ned i bildearkivet" har jeg holdt meg til årene etter jeg fikk speilreflekskamera (2010), men egentlig har jeg masse gøye bilder før det også. Bare i en smule (eller to) dårligere kvalitet. Her er noen gode sommerminner:

2009: Thomas kaster en bøtte med vann på meg. Dette var ganske nylig etter at vi hadde blitt sammen.


Herlig å gå barfot i gresset tidlig en sommermorgen mens rådyrene beiter sløvt i skogkanten.

Det året små frosker invaderte Stavsjø (der pappa bor) (2009)

En herlig badetur med go-gjengen i 2008. Skjønnt! (Morro å se hvor mye eldre folk har blitt på de fire årene)

Surprise-Party for en god venn

De siste dagene er det denne planleggingen som har tatt hovedfokus i hverdagen min. Det er utrolig mye å ordne til en sånn kveld, og ganske irriterende å ikke kunne blogge om det. Men nå er den kjekke kvelden ferdig, og da kan det komme ut på nett! Vi ville feire  Arvid, vår ungdomspastor, fordi han har gjort enormt mye for oss ungdommer. Det er viktig å sette fokus på sånne gode personer som kan inspirere alle med måten de lever og er på.

Gårsdagen ble brukt hovedsaklig til å forberede Surprise-paryet for Arvid. Jeg hadde allerede laget en sang og en quiz, men manglet noen bilder fra Arvid sin tid hos oss. Det skulle vise seg å være en ganske omfattende jobb. Mellom 2007 og til i dag, er det tatt ganske mange bilder, og Arvid var faktisk med på en god del av dem... Så det ble mye å se igjennom. Men etter to timer med bildeleting, og en time med organisering hadde jeg en bildevisning klar fra Arvid sin tid som ungdomspastor.
Så plukket jeg en haug med blomster, og kom meg ut på Betania. Der ble det masse ordning, pynting, bæring av bord fra klokka halv 8 til 9.

Klokka 9 gikk Kjersti å hentet Arvid. Den stemningen mens vi ventet på at de to skulle dukke opp var helt ubetalelig. Alle fniste, hvisket og koste seg. Lyset var av, og vi lå i helspenning bak bordene på gulvet. Idet Arvid kom inn i rommet eksploderte det av rop, klapping og jubel. Lyset gikk på, og Arvid var omgitt av gode venner og kaker.

Vi spiste kaker og frukt, og hadde et par konkurranser. Blandt annet en Quiz som lærte meg en del nyttige ting om Arvid:

*Han er ikke et natursvin, og ville aldri kastet plast i naturen.

*Han ville heller ha sittet i et tre resten av livet enn å drepe noen.

*Han har ingen bilder av tog i huset sitt, men et bilde av en trikk. 

Vi hadde også laget en film til Arvid med mange forskjellige folk som sa en hilsen til ham. Det er utrolig pinlig å se seg selv på film sånn, menmen. Koselig var det! Og ingenting slo det klippet hvor Aiden (6) hoppet opp og ned på trampolinen og sa: "Arvid e kul! Arvid e kul!" Denne filmen får Arvid med seg når han til høsten skal slutte som ungdomspastor og flytte.

Her er sangen vi skrev til ham:

 

 

Sang til Arvid

Melodi: Musevisa

1.   Jeg kjenner en som jeg vet at jeg kan stole på
Den mannen heter Arvid, han sitter jo her nå.
Han Arvid er en kjærnekar, det?er ingen tvil om det!
Hans gode smil er ekte, det kan alle se

 


Ref:

Heisan og Hopsan og fallerallera!
 En stor fest for vår gode venn gjør alle sammen gla?
Heisan og Hopsan og fallerallera!
 En stor fest for vår gode venn gjør alle sammen gla?

 

2.   Ja, Arvid liker alle, og alle liker han

Han inkluderer alle som bor på land og strand

Han setter først de andre, og Arvid kommer sist

I dag er Arvids dag, ja det er ganske visst!

 

3.   Plutselig så er han der, med fiskeskjorta si

Han sprer så masse glede som vi alle tar del i

På møtene så har han alltid alle orda klar

Han lærer oss så mye, og han er så snar!

 

Har ikke noen bilder fra kvelden, fordi kameraet mitt bestemte seg for å streike (Påvirket av samfunnet. *Sukk*).

Innimellom-syssler

Selv om livet er travelt for tida,hender det jo at jeg får et og annet øyeblikk hvor det ikke skjer noe annet. Da prøver jeg kanskje å trene litt, eller å ta en tur med noen gode venner. Det er egentlig veldig mange gode valg å ta i slike stunder!

Her er noen av tingene jeg har valgt å gjøre i det siste, når jeg har hatt en ledig stund.

 

Gå turer i den nydelige vår-naturen! Dette var på en kjekk badetur med Yvonne og Ida.

 

Søndag slo jeg og Thomas til med å bake. Må vel innrømme at denne klippekransen hevet litt mer enn planlagt.. (men så var det jo også den vi stekte helt sist, så den hevet lengst. Men godt smakte den i hvert fall!)


Får med meg gode turkamerater! Chessie og Thomas :)

Tar bilder av nydelige blomster, som Forglemmegei.


Skriver en sang...

 

Planen for dagen er å jobbe i planteskolen, fikse noe bilder og greier, pluss en del forberedelser til i kveld. Blir en fantastisk kveld i kveld, men det skal jeg blogge mer om etterpå. Håper du får en god helg!

(BABL(?))

I dag hadde jeg en skikkelig bomtur. Kjørte helt til Flekkefjord for å hente en eksamensoppgave fra i fjord (to malerier jeg ble ganske fornøyd med), Men da jeg kom frem, viste det seg at de hadde funnet fram feil oppgave. Måtte til og med kjøre alene begge veiene, på tross av at jeg hadde håpet på å plukke opp en haiker (Les: Monica)

Allikevel var ikke turen helt bortkastet. Det viste seg at hun jeg snakket med der inne (kontordama) faktisk husket meg! Og hun sa til og med: "Jeg husker deg! Det var du som var så flink til alt mulig! Strikking og hekling ogsåvidere." ...Jeg kan leve lenge på den!

Dagen har ellers også vert ganske innholdsrik. Var vikar på skolen (Spennende!), og har brukt hele ettermiddagen på å filme! Tror vi kommer til å lage en helt Awesome film :) Men mer om den senere...

Siden alle avsluttninger begynner på denne tiden, skal jeg bruke morgendagen på jesusgruppeavsluttning. Var på avsluttning med den andre Jesusgruppa i går, så da går alt bort på en uke. Mandag skal vi også ha avsluttning for ungdomsstyret. Blir litt trist av å slutte av med alt som er bra! Nå må jeg snart begynne med noe nytt! (Hva er det jeg skriver? Jeg har da nok i massevis av ting å gjøre...). Uansett: En ny ting jeg gjorde i dag, var å gå på biblioteket å låne en bok! Det har jeg ikke gjort på år og dag (ok, ikke helt ny, men det var et nytt bibliotek, og jeg lånte forresten to bøker) Nå som det er ferie, tenker jeg å etterhvert få tid til å lese andre bøker enn bibelen også innimellom.

Nå har jeg nettopp skrevet et innlegg med rekordmange paranteser (det er fordi jeg har et veldig bablete humør (og må legge til masse unyttig (eller nyttig?) tilleggsinnformasjon)). Derav kom også tittelen.Tror egentlig ikke jeg liker paranteser. De gjør det bare forvirrende å lese, og kan stort sett kuttes.

Håper dere har en fin start på sommeren allesammen! Nyt det mens dere kan, for sommeren varer bare en tidel så lenge som vinteren!

Planer for sommeren 2012

 

Jeg er en person som liker veldig godt å reise mye. Jeg liker å oppdage og lære nye ting. Så hver eneste sommer pleier som regel å være fullbooket lenge før den begynner. Også i år har jeg en del punkter på "to-do-listen" min.

 

*Jobbing. Det er jeg allerede godt i gang med. For å finansiere de kommende punktene, er det absolutt nødvendig å jobbe en del. Jeg jobber både hos mamma i planteskolen, og som vikar på skolen.

 

*Det første som egentlig skjer (utenom fri og jobbing) er at mamma skal reise på turen hun fikk av oss til sin 50-årsdag. Hun er borte en uke, 16.-23. juni. Da skal jeg ta over jobben hennes, og alt arbeidet i huset, så jeg får veldig masse å gjøre. Gruer meg nesten litt, fordi jeg vet det blir så travelt. Men gleder meg masse også! (skal fortelle mer om hvorfor senere)

 

 

*Den samme dagen som mamma kommer hjem igjen skal jeg i bryllup! Det blir utrolig spennende! Jeg elsker å se hvordan folk planlegger og utfører bryllupene sine, og det blir ekstra spesielt siden broren min er forlover. Bryllupet står i Kristiansand, med Andreas og Anne-Ruth i hovedrollene. Ønsker dem alt godt!

 

 

 

 

*En uke etter at dette har skjedd, reiser jeg og Thomas av sted til Tyskland! Vi skal bo hos et vennepar som er misjonærer, og skal blant annet også (kanskje) innom Italia, Sveits, og Østerrike. Det blir helt utrolig kjekt! Og min første utenlandstur sammen med Thomas alene (vi har før vert på teamtur sammen flere ganger)

 

 

 

 

*Etter at jeg kommer hjem fra Tysklandsturen er det en liten knapp uke før jeg (mest sannsynlig) skal på U-Festivalen på Hedmarktoppen med Caroline. Håper virkelig at dette blir, og kanskje blir vi flere som reiser opp også:) Gleder meg veldig, for det var utrolig bra i fjord! Det er noe helt spesielt med å være på en kristen festival og lovsynge sammen med hundrevis av andre ungdommer med et samstemt hjerte!

 

 

 

 

* Siden jeg allerede befinner meg i Hedmark, skal jeg selvsagt ta turen innom Pappa. Blir nok der et par uker :) Det er alltid så herlig å være på østlandet: Jeg har få plikter, men mange gleder. Nyter rett og slett i fulle drag den friheten og avslappingen jeg finner der. Håper det blir en god del jordbær, hest, bading, soling og kanskje en tur til Tusenfryd.

 

 

 

 

*Noen dager etter ferien på østlandet, er det på tide at jeg reiser på Teamtur! Den går av stabelen 3. August og varer i to uker. Først skal vi være på Preteam i Norge noen dager, og så bærer ferden til Ukraina. Vi reiser på team for å oppleve noe nytt, få en smak på misjon, hjelpe folk og bety en forskjell i verden, og for å kose oss masse sammen med andre ungdommer! Selv om det er min femte teamtur, er jeg helt enormt spent! Teamturer er alltid unike, og et av årets store høyepunkt!

 

 

Så får jeg vel et par dager etter teamturen til å lande og pakke ut før jeg begynner på mitt andre år som student.

 

Så innimellom alle disse punktene håper jeg at jeg får tid til å gjøre hyggelige ting som å gå på hyttetur i pøsregn, plukke bær for å fryse ned til smooties, løpe på stranda i en tynn sommerkjole og bade hver gang varmen blir for mye. Ligge i telt og våkne kjempetidlig fordi bakken er så hard, og å klatre i fjellet på Nesvåg til fingertuppene verker. Alt, i sammen med verdens beste venner.

 

Mitt drømmebryllup

Det er ikke det at jeg har tenkt til å gifte meg helt med det første, men de aller fleste jenter har noen tanker om hvordan dette skal foregå. Spesielt blir det også når flere og flere av vennene mine gifter seg, og jeg leser blogger om folk som skal gifte seg snart. Kan jo ikke annet enn å bli smittet av spenningen, gleden og lysten etter å designe det perfekte bryllupet!

Når jeg tenker på bryllupet mitt har jeg alltid tenkt at jeg vil ha et tema. Det kunne være bare et fargetema, men aller helst et litt mer gjennomført tema som sier noe om både meg og den jeg gifter meg med. Et tema jeg har tenkt mye på, og som passer til meg og Thomas er skogen. Derfor tar jeg litt utgangspunkt i det i dette innlegget :)

 

Location og omgivelser

Jeg har sett for meg et litt snehvit-aktig eventyrtema. Helst med tamme rådyr som vakter og duer som bærer sløret. Derfor har jeg lenge drømt om en utendørs vielse i skogen på våren, eller tidlig på sommeren..


Kjolen

Når det gjelder kjolen, er jeg kjempeusikker! Har ikke noen voldsomme krav, utenom at den må være hvit. Jeg elsker sølvdetaljer, så det er mye mulig de kan forekomme. Ellers tenker jeg at jeg vil prøve mye forskjellig, og finne den kjolen som gir meg den beste følelsen:) Bildene under er noen jeg falt for med en gang :)

Kake, Blomster og Pynt

Alt skal helst følge tema! Når det gjelder blomster har jeg tenkt mye på en blanding av de klassiske, vanlige, og av villblomster som hvitveis. Hvitveis er utrolig nydelige, og hvitt passer jo alltid til bryllup! Det hadde også passet fint til et vår-skog-tema. Liljekonvall har jeg også tenkt mye på. Det er en av mine favorittblomster, fordi de er så nydelige, og så lukter de så enormt godt. Hadde jo passet ypperlig i en brudebukett også, eller hva?

 Bildene i dette innlegget er ikke tatt av meg.

Åna-dagen

Hadde en vanvittig hard og travel dag i går! Jeg jobbet egentlig over 12 timer. Det var Åna-Sira-Dagen. I den alledning rigget de opp noen salgsboder, en scene og et stort partytelt. Jeg og Anders (lillebror) var der for å selge blomster for mamma. Kvelden før fylte vi opp den store blå bilen vår, og kvart på seks om morgenen i går var det avsted med det første lasset. Pakket ut blomstene ganske kjapt, og tok en tur til. Klokka ti var alt kjørt bort til Åna-Sira, og vi var klare til å åpne.

Der ble vi stående å selge planter, blomster og dilldall til en god pris helt til klokka tre. Til tross for mitt håp om å klare tilbaketuren på kun ett lass, var det ikke mulig, så vi kjørte to ganger nå også (selv om vi faktisk hadde solgt en del! Kanskje halve den ene bilen...) Ikke før halv 7 kunne vi si oss ferdige (og da hadde vi ikke en gang pakket utav den siste bilen). Etter denne lange, kjekke og slitsomme dagen hadde jeg hovedansvaret for ungdomsmøtet på Betania. Jeg fikk ikke altfor mye tid til å forberede meg skikkelig, men jeg tror Gud hadde kontrollen hele tiden. Det ble et møte med nydelig musikk, et tydelig gudsnærvær og noen oppmuntrende og kloke ord fra pastoren vår.

En kjekk dag, men herlig å stupe i seng etterpå!
Planen for min neste kjole...

Jeg har lenge planlagt å sy en kjole nummer to. Nå ser jeg den etterhvert ganske klart for meg, og jeg gleder meg virkelig til å komme i gang! Jeg venter egentlig bare på at jeg skal få skaffet meg en fungerende symaskin...

 

Farge og stoff

Jeg har valgt en mørkerød farge, mest fordi jeg ikke har noen kjoler i denne fargen. Dessuten passer det fint til en julekjole, hvis den blir såpass fin:)

Jeg har valgt et stoff som er ganske billig (5 meter for 200 kr på Jysk). Jeg har ikke lyst til å bruke masse penger på dette før jeg vet at jeg får det til. Men synes egentlig stoffet er ganske pent allikevel. (Det består av nylon og polyester, for dere som har peiling)

 

 

Toppen

Jeg er ganske sikker på hvordan toppen skal se ut. Det blir i hvert fall en v-hals. Noe lignende denne kjolen (på bildet til venstre) fremme. Jeg er litt usikker på om stroppene skal krysse hverandre bak..? Jeg kommer nok også til å ha noen bretter i stoffet over brystene, slik jeg hadde på den forrige kjolen jeg sydde.

 

 

Belte

Jeg har også planlagt å sy en mellomdel, eller belte om du vil. Egentlig så enkelt som å brette inn rysjer på et rektangel. Slik som på tegningen jeg har skissert.


Skjørtet

Skjørtet er jeg enda nokså usikker på. Jeg har blitt ganske inspirert av denne filmen på youtube, men er usikker på hvor fint det blir (men det ser så lett ut når hun gjør det på filmen!)

Det andre alternativet jeg ser for meg, er et skjørt som dette:Annet

Jeg har i tillegg litt lyst til å legge på noe ekstra. For eksempel en liten rose eller en sløyfe. Men det får jeg ta til slutt, når jeg ser hvordan det blir...

 

Så jeg lurer litt på hva dere synes om det jeg lurer på: Skal stroppene krysses? Hva slags skjørt bør jeg satse på? Andre ting du vil kommentere eller anbefale?

 

, Sokndal

Bor på Haua med mannen min, Thomas, i et oppussingsprosjekt med mye potensiale. Er 25 år. Lærer. Jeg er glad, venn med Jesus, positiv og variert. Har en drøss med hobbyer, og liker alt som er kreativt, spennende, og smaker søtt! Det skjer så mye bra i livet mitt; Masse små Mirakler som jeg vil dele med dere!

Instagram: Ingrid0123

Anbefalte Innlegg:

Arkiv

hits