juni 2011

Da reiser jeg!

Om en time sitter jeg i bussen på vei mot Latvia! Les litt mer om turen her.

Har fremdeles ikke fått blogget om alt som skjer for tida, men det får vente. Vet ikke hvor mye internett det blir i Latvia, men det vil vise seg. Gleder meg enormt, og har store forventninger til turen!

For et par timer siden hadde vi et utsendelse-møte på Betania, og jeg ble så stolt over å se gjengen fremføre en del av det vi har øvd på i det siste. De var kjempeflinke! 

Gud er God, og det blir spennende å bli enda mer kjent med Ham i løpet av denne turen! 

 Bildene er av noen spennende stauder jeg fant i hagesenteret vårt:) Flotte, ikke sant?

 

Gå derfor og gjør alle folkeslag til disipler! Døp dem til Faderens og Sønnens og Den hellige ånds navn og lær dem å holde alt det jeg har befalt dere. Og se, jeg er med dere alle dager inntil verdens ende.» 

Matt.28.19-20  

Grete's Favourite Flower

Som kanskje mange av dere vet, har mammaen min en blomsterbutikk og et hagesenter. Men det dere kanskje ikke visste var at mamma samler litt på forskjellige typer iriser. Det må være (en av) hennes favorittblomst(er). Det er en utrolig nydelig blomst, og kommer i mange farger, men er nok mest kjent som mørkeblå. Her har jeg noen av sortene vi har i hagene:

 

LITT AV DET EN TEAMTUR KAN INNEHOLDE

Denne teamturen:

På Søndag reiser jeg på Teamtur til Latvia. Vi er tredve ungdommer fra menigheten Betania med en plan om å gjøre en forskjell og ha det supergøy på samme tid. Vi reiser med buss til Stockholm, og tar deretter ferje til Riga. Bussen er med oss til stedet vi skal bo; Daugavpils. Der skal vi besøke en menighet som driver med mye barmhjertighetsarbeid, og hjelpe dem med deres prosjekter.

Noe av det vi har planer om å gjøre er å Besøke fattige unger -ta dem med i en leir hvor de kan få mat og leke og kose seg. Vi skal muligens gå til fattige familier med mat og klær. Kanskje blir det noe praktisk arbeid for folk vi treffer. Møter skal vi ha, både for unge og gamle. Dessuten skal vi jo ha litt fritid også, og den ene dagen reiser vi til Villnius i Litauen på shopping!

Siden jeg er leder i år har det vert ganske annerledes på forhånd enn før. Den største forskjellen er at jeg vet mer om hva som kan vente oss! Det har bare gjort at jeg har gledet meg enda mer:) I den anledning laget jeg også en bildepresentasjon om det å reise på teamtur til en teamsamling vi hadde:

 

LITT AV DET EN TEAMTUR KAN INNEHOLDE:

Trøtte Tryner, 

 

Og Glade Smil. 

 

Inspirerende Ledere,

Og Nye Venner.

  Personlige utfordringer,

 Og Personlig Utvikling.

Mye Morro,

 Og Mye Spenning.

Kreativ Formidling,

Og Hardt Arbeid.


Minner for livet,


Og Sterke Inntrykk.

Hver eneste tur er forskjellig, og vi vet aldri helt hva vi kan vente oss:) Her kommer et bilde fra hver av de tre turene jeg har vert på før. Latviaturen i år blir den fjerde på rad.

  Estland 2008

 Ungarn 2009

 Nederland 2010

 

Alle bildene i innlegget er tatt på disse teamturene, men jeg har ikke tatt alle selv. 

A small girl and a water hose.

En liten, nysgjerrig jente og en rennende vannslange kan resultere i noen herlige bilder! Selvfølgelig får du også en nysgjerrig jente som er ganske gjennombløt:)

 

Macramè-smykker jeg laget:)

Hobbyer kommer og går, som jeg pleier å si. Macramè har aldri vert det helt store, men det er morro i moderate mengder! Etter en hobbysamling hvor vi laget smykker på Betania fikk jeg litt dilla på Macrame igjen, og ryddet fram perlene jeg fant i huset. Her er to resultater av denne korte manien. Jeg begynte på et tredje smykke, og er kommet omtrent nøtaktig halvveis. Alltid må det ende slik (har enda en halvstrikket flettelue, og et halvferdig scrapbookalbum liggende...
Det første smykket er laget med hamptråd (biltema) og perler fra litt overalt. Fjærene er fra Panduro. På det neste smykket har jeg bare brukt noe restegarn jeg hadde liggende. Det er knyttet (eller heter det flettet?) på samme måten som det første. Perlene fikk jeg i en hobbyklubb jeg gikk i for lenge siden, og skjellet hadde jeg hjemme, og fikk borret hull i det:)

Litt av æren for inspirasjon må selvsagt gå til Charlotte som er supergod til å lage slike smykker:)
 

Et tips til deg som vil kjøpe deg noe macrame-utstyr: Gå på biltema, og kjøp perler og tråd forholdsvis billig. Fjær, skjell og andre gøye ting kan du enten finne hjemme, eller (mye dyrere) kjøpe på panduro, eller lignende hobbybutikker. Hvis du ikke kan knytte dem finnes det helt sikkert steder på nettet du kan finne ut hvordan. Prøv youtube!

Hva synes du om smykkene jeg laget? 

En herlig søndagstur i sola

Forrige søndag var John-Kenneth, Sølvi-Oline, Thomas og Meg på tur i fra Jøssingfjord og til Øvrelauvås. Løypa blir kalt for nordsjøløypa, og går egentlig helt til Stranno. Kos dere med bildene fra en nydelig dag og en flott tur! Noen av dem er forresten også tatt av Thomas. 

 

Hvorfor en blomsterbutikk hadde vert mye mer morro uten kunder.

Jeg må bare ta en liten blogganbefaling først! Tegnehanne ligger på topplisten, så mange vet sikkert om henne, men jeg må bare si at innleggene hennes er førsteklasses hysteriske! Jeg ler alltid, og blir glad når hun legger ut et nytt innlegg (ja, litt sykt!). Etter å ha lest hele arkivet hennes for en tid siden har jeg nå begynt å tenke litt som tegnehanne. Jeg merker at jeg plutselig ser for meg hvordan tegnehanne hadde tegnet historier i mitt liv.  

Så dette innlegget (og kanskje flere kommende innlegg) er inspirert av tegnehanne. Det er ikke herming, men inspirasjon fordi jeg har egne historier, og egne tegninger. Det er bare litt av måten å gjøre det på som kommer fra henne. Det er heller ikke like bra på noen måte, men det er grenser for hvor mye tid jeg har til å tegne på pcen... (Ikke har jeg tegnebrett heller...)

Jeg arbeider i sommer i blomsterbutikken og hagesenteret til Mor. Urdals Planteskole! Der er det alltid masse å ta seg til, men til nå har jeg stått mye i kassen i år.

 

Natt-team

Forrige fredag var vi på natt-team. Vi som skal reise på teamtur møttes ved idrettshallen klokken halv 10, og skulle tilbringe natten sammen. Først hadde vi en del god gammeldags teambuilding med aktiviteter som Tallrekke i blinde, traktfotball og noen stafett-øvelser (Mitt lag tapte omtrent samtlige. Godt jeg er en god taper:)

 

Senere skulle vi ha en liten øvelse i å være klar for det uforutsette og å improvisere. Vi delte oss inn i to grupper ig skulle i løpet av 30 minutter planlegge enten et barnemøte eller et utpostmøte. Jeg var på barnemøte-gruppa, og overraskende nok fikk vi snekret sammen to dramastykker og et par sanger på halvtimen. Ikke dårlig!

Etterpå var det tid for mat, og vi koste oss stort med Grillmat.   For at ikke alle skulle falle om drog vi i gang litt rugby før vi hadde et kjempebra fellesmøte hvor Helge sa kjempemye bra om det å fortelle sin egne historie. Din historie er viktig, selv om du ikke synes den er spennende eller imponerende.  Møtet varte ikke så lenge, for folk begynte å bli trette etterhvert. Litt mer teambuilding før vi satte i gang hver for vårt. Noen øvde på et dramastykke: Lifehouse drama (se det her). Jeg var med på det. Andre planla hvordan vi skal bygge leiren vår på preteam i Sarons Dal til helga. Gleder meg til det!

Natten tikket og gikk, og til slutt ble stemningen ganske slakk. På morgenkvisten sovnet jeg noen minutter til "Hurtigruten minutt for minutt" før vi kom oss hjem. De på båten hadde i det minste en nydelig soloppgang!  

 

Få gratis Blogshout!

blogshout.com. Siden er ypperlig både for å få vist frem bloggen din gratis, og for å finne andre spennende bloggere.  Bloggene er sortert på en super måte, og det er lett å registrere seg, og å blogshoute, uavhengig av hvilken bloggplatform du bruker. (blogg.no, bloggspot, wordpress osv...).  

Har du testet dette?

 

Et herlig par!

Må dele noen bilder av dette skjønne paret med dere! Lisa og Sindre. Se så fine!:)

  

Vil du se eksamensbesvarelsen min?

Jeg fikk femmer på eksamen i visuelle kunstfag! yey:) Oppgaven var å lage to relieffer. De skulle være helt like i formen, men ha forskjellige farger som gjorde at de ble kontraster til hverandre. Jeg ble egentlig veldig fornøyd med oppgaven min, og det var sykt irriterende at jeg ikke kan få den før om et år... 

Vi kunne velge teknikk til dette bilder, og jeg brukte ark og limdotter. Jeg scannet inn tegningen min på pcen, og skrev ut 10 ark med det samme motivet på. Så klippet jeg ut, lag for lag, og limte dem oppå hverandre. Limdottene på 3-4 millimeter gjør at arkene får litt avstand. Dette skaper en flott dybdefølelse (noe av det viktigste i et relieff) Det som er lengst borte blir bakerst i bildet mitt. Det er vanskelig å se dybden på disse bildene, men det er meget tydelig i virkeligheten:)

Hva synes du? Og hvilken fargekombinasjon likte du best? 

Å brenne for noe

Gjennom Ild og Vann og stormer. Du gir ikke opp, og vil ikke snu! Dette er noe du brenner for!

Jeg tror at det er utrolig viktig for oss mennesker å gjøre noe som vi selv synes er viktig.  Disse tingene gjør deg ikke sliten. Du går ikke lei, fordi du vet at det er verdt det! Jeg tror at det jeg brenner for er vennene mine. Jeg går ikke lei av å hjelpe venner, uansett hvor mye de klager og maser. Jeg vet at det er verdt det hvis jeg kan gjøre en forskjell. 

Et annet eksempel (som egentlig var grunnen til at jeg skrev dette innlegget) er kjæresten min; Thomas. Han brenner virkelig for lovsang. Vi ble kjent gjennom lovsangsteamet som han startet; Devoted. Der har jeg gått i ca 4 år nå! Det som virkelig viste meg hvordan Thomas brenner for å lovsynge, og for å åpne dører for at andre kan få lovsynge, var de såkalte Worship Nights. Det er lovsangskvelder på Betania hvor alt handler om å slippe alt annet, og fokusere på Gud. Disse kveldene er det Thomas har hatt ansvaret for.

For å sette deg litt inn i situasjonen: Thomas er jevnt over ganske lei av arbeidet i menigheten; det har blitt mange sene kvelder med rydding, og mange, lange dager med planleggingsmøter. Men når det gjelder lovsangskveldene er han ikke lei! Han er utrettelig! Som: alt makter jeg i ham som gjør meg sterk. Fil.4.13. Han styrte på,  og laget tidenes program, og sceneshow, og tenkte på denne kvelden i ukevis før den fant sted.


Hvis du ikke gjør noe som du brenner for, så bør du finne ut hva det er, og gjøre noe med det! Det er så verdt det å ha noe å leve for. Noe du gjør som du vet har mening:)

Hva brenner dere andre for? Jeg er spent!
 

En sommerdag på Solbakken

For et par uker siden var jeg med Kjæresten min på slektstreff i Gausdal, nermere bestemt på solbakken. Det er andre året jeg har blitt med, og det var kjempekoselig i år også. Været var nok en gang fint (men ikke fullt så varmt som i fjord). På programmet fantes det en fiskekonkurranse (Thomas fikk èn pitteliten fisk), soling, grilling, sang og andre festeligheter. Vi fikk dessuten se en ørn fly over oss, og jeg og kamera koste oss stort!

 

Øya

Tittel: Øya


Forfatter: Victoria HislopInnhold: Romanen handler om en leprakoloni på Kreta. Alexis, en ung jente som interesserer seg for arkeologi, begynner å grave i fortiden. Ved hjelp av en gammel venninne av moren oppdager hun en dramatisk og spennende historie, som forklarer hvorfor moren alltid har fryktet fortiden sin. Samtidig får hun også noen åpenbaringer angående sin egen fremtid.


Min Mening: Jeg synes det var spennende å lese om livet i og utenfor øya, som på mange måter er et fengsel, men samtidig en oase. Boka er forståelig, og greit skrevet, litt tyngre enn en del av det jeg har lest før (tyngre enn Twilight, lettere enn Sofies Verden). Romanen var ganske fengende, og gjør at jeg kunne forstå alle de dramatiske følelsene til hovedpersonene, selv om vi i løpet av boka blir kjent med mange slike.


Jeg vil gi boka karakteren 4. Verdt å få med seg, og en fin moral på slutten om å fokusere på det positive, men den når ikke opp til toppen av karakterskalaen

Finally!

Nå er jeg tilbake i bloggverden med min dyrebare og dypt savnede pc, samt internettet som også glimtet med sitt fravær i noen dager. Det er visse bekymringsmeldinger vedrørende om jeg vil forsvinne til helga, men det får vi ta når den tid kommer. 

Putter inn noen gode sommerbilder som jeg tok for en stund siden på tur med Yvonne. 

 En nydelig dag! Håper på flere slike i nermeste fremtid!

Hasteinnlegg

Har så mye å fortelle, så mye å vise! Men det får bli senere, for nå har jeg vert uten internett i flere dager, og har ikke  dataen min i dag (lånte den bort til kjæresten)...

Fikk sekser på muntlig eksamen i historie! Lucky me! For ikke å nevne 6'eren jeg fikk på å designe et servise (Design og Arkitektur-eksamen) og 5'eren for å lage et relieff (Visuelle Kunstfag-eksamen). 

Nå er det få dager til jeg reiser på teamtur til Latvia, og de neste dagene må jeg nok prioritere jobbing før en del ting... Skal dessuten også i et bryllup før jeg reiser, så det blir spennende!

Endelig har jeg ferie, er lykkelig, og har masse flotte planer for denne ferien! Teamtur, Roadtrip og ungdomsfestivalen på Hedmarkstoppen, et besøk av pappa og familien i Hedmark, og forhåpentligvis masse turer, bading, grilling og morro med venner her på haua:)

Hva er dine planer for ferien?

Hva som kan gå galt på muntlig eksamen

- OG HVORDAN DET KAN FOREBYGGES:

Det er mange ting som kan gå galt når du skal opp til eksamen. De fleste av disse tingene vil også mest sannsynlig skje, og derfor gjelder det å være forberedt.

Du kan komme opp i det du minst ønsker. Jeg har opplevd det selv i fjord, og stakkars Lisa Marie har kommet opp i det hun minst ønsket i tre år på rad. Dette kan sette en mild demper på den gode eksamenstemningen, og er vanskelig å unngå. Rett og slett fordi vi selv ikke har noen makt over dette fenomenet. Det eneste rådet jeg har er: Faste og Bønn! Amen!

Du kan bli syk. Her har jeg god erfaring, for har nå vert syk i en uke. Den siste av de to sammenhengende eksamensukene vi har hatt nå. Her har du litt mer anledning til å forebygge. Ikke vær kald; kle deg godt. Med en gang du merker noen symptomer; hell i deg grønn te med honning i, C-vitaminer, sterke sukker og alle piller og brygg du kan finne. 

Laderen til dataen kan bli ødelagt. Dette problemet har jeg også førstehåndskjenskap til. Dagen før eksamen virker plutselig ikke laderen lenger, og masse informasjon er i fare for å gå tapt. Det eneste jeg kan anbefale, er planlegging. Hvis du, som jeg, har skoleforsikring på pcen må du ødelegge laderen noen uker før eksamen, og sørge for at du får en ny en i tide. Da kan ikke det gå galt. Det samme gjelder egentlig batteriet, tastaturet, og skjermen. Du kan likegodt smashe hele datamaskinen når du alt er igang, så er du trygg! Hvis det er for sent med forebyggende planlegging, må du bare ha noen gode venner i klassen som du kan låne lader av. (hvis vennene også har eksamen bør du ikke si at du låner laderen, men heller sette ut et rykte om en serie-tyv på skolen. "ehmm... jeg så ham! Han var høy og mørk, og lignet ingenting på mg i det heletatt!")

Internettet i huset ditt kan forsvinne. Nå er gode råd dyre. For å ha forebygget dette skulle vi nok ha valgt oss en annen internettoperatør. Men det er jo litt for sent, og da er det eneste som nytter å besøke en hyggelig nabo med trådløst internet uten sikkerhetsnøkkel. Siden jeg ikke har noen slike naboer tok jeg sikte på kjærestens hus.

Internettet i huset ditt kan forsvinne, og kjæresten din kan stikke på Harrytur uten å si fra! Nå er gode råd ekstremt, tåpelig, latterlig dyre. Når kjærestens hus er tomt og låst, og du bare må snu i døra, er det ikke mye annet å gjøre enn å vente. Det er derimot ting du kan gjøre som hevn når han kommer tilbake på kvelden fra Harryturen uten mobiltelefon og sier: "Men jeg trodde jo at du var opptatt med å lese på eksamen alikevel...." Hevnen er søt! (bruk fantasien). 

Du kan ligge våken hele natta før eksamen og grue deg. Dette problemet lider heldigvis ikke jeg av, og jeg kan derfor heller ikke gi deg noe annet råd enn;

Ta livet, som det faller seg

ja ta det som det faller seg.

Gi blaffen i bekymringer og strev...!

Det gjør jeg, og det funker utrolig bra helt frem til den siste timen før fremføringen, når jeg er tvunget til å innse torturen og ydmykelsen jeg snart skal gjennomgå.

 

Lykke til med eksamen alle sammen!

For tiden...

Mye stress= lite blogging. Men føler jeg kan skrive et lite gjennomarbeidet, halvrotete, og middels informativt oppdateringsinnlegg for dere! 

*Har vert på Curling! Skikkelig moro! 

*Leser Øya av Victoria Hislop (anmeldelse kommer når jeg er ferdig)

*Har fullført to av 4 eksamener. Er i gang med nr. 3, og mangler å komme opp i muntlig.

*Ble selvsagt syk midt i eksamenstidene (Fredag). Deretter har jeg hatt det travelt med alt mulig! Eksamen, Lovsangskveld, Curling, gjensyn av gode gamle venner, Boost og smykkelaging på Betania lørdags kveld, og en del småtting som tar tid. Nå har jeg endelig en dag til å slappe litt av, og forhåpentligvis komme til hektene igjen. Heldigvis har vi også fri på mandag!  

* Blir koselig å treffe en del av gjengen i kveld hos Monica! (Nei, jeg klarer ikke å sitte inne å være syk lenge av gangen...! Noen andre som har det problemet?)

Gleder meg sinnsykt til ferie: Mange, lange og varme dager uten skole blir ikke feil! 

Gleder meg til å kose meg med sommeren slik Chessie gjør det! Se så hun koser seg:


 

 

 

Filmkulisser bygges

Her på Haua er vi så heldige å ha en filmskaper! Paul Magnus har laget  fimlen Mengaloth ved å filme mye i distriktet, pluss litt i danmark og diverse. Det var litt sånn Ringenes Herre-stil over filmen. Nå er han igang med en mye større og bedre film, og bruker blåfjell til å bygge en hel ladsby! Husene blir bygget inntill muren, så mange av dem går det ikke an å komme inn i. Hver gang jeg er der oppe blir landsbyen litt større. Det blir spennende å se den filmen om noen år!

Jeg tok bilder av disse filmkulissene her en dag. Ganske stilig! Klarer du ikke å høre?

FREEDOM

(Regler: Klikk her)

Heart - Love - Light - Dark - Morning - Friend - Heaven - Sweet - Drive - City - Memory - Horse - Purple - Smile - Silence - Freedom - Blood - Rainbow - Gray - Red - Pink - Rain - Cat - No Time - Snow - Tears - Foreign - Sorrow - Happiness - Fruit - Flowers - Night - Expectations - Stars - Hold My Hand - Precious - Treasure - Eyes- Abandoned - Dream - Moonlight- Teamwork - Standing Still - Dying - Vampire - Illusion - Family - Creation - Childhood - Stripes - Fire - Sport - Keyboard - Keeping a Secret- Tower - Waiting - Clumsy - Underwear - Message - Queen - Rejection - King- Do Not Disturb - Evil - Horror - Traps - Cigarrette - Hero - Joy - No Color- Obsession - Ocean - Wind - Vulnerable - Mirror - Broken Pieces - Princess - Drink - Life - Words - Pen and Paper - No Way Out - Fairy Tale - Cold - Spiral - Magic- Food - Pain - Ice Cream - Forever - Reality - All That I Have - Give Up - Hope - Relationship - Fear - Holiday - Puzzle - Happy - Puppy

 

Nå har jeg kommet til Bilde 25 av 100! Dette går jammen unna:) Glemmer hele greia innimellom, men jeg skal fullføre en gang!Friheten er å løpe i sommerkjole en sommerdag

og ikke ha ennet du må gjøre enn å spise og drikke.

Frihet er å se valgene sine

og å velge.

Frihet er ikke mangel på regler og grenser, men å utnytte disse, og kanskje bryte noen også.

Frihet kan også være å le på tross av forferdelige omgivelser.

 

Er du enig? 

Drømmekjolen er virkelig!

Og den dukket opp i postkassen min! 

Gleder meg til å bruke den i bryllup i sommer:)

Den er også helt utrolig nydelig bak med korsett-knytting. Det vil si at den antagelig alltid kommer til å passe meg!(måtte stramme den nesten helt inn nå...) Skreddersydd, billig, nydelig! Det eneste problemet er at den er litt i lengste laget.. skal prøve å få lagt den opp noe. Følte meg kongelig da jeg hadde den på:)

Har ikke tatt noen skikkelige bilder med den, men måtte bare vise dere den nå! Så kommer heller noen flottere bilder etterhvert.

Betalte kun litt over 500kr for kjolen. Ingen frakt, og merkelig nok ingen toll! Bestilte den Her. 

Jeg er lykkelig!

En dag har sine opp- og nedturer. Men nå er jeg skikkelig fornøyd med dagen som har vert!

*Har fått veldig sansen for eksamensoppgaven vi holder på med i Visuelle kunstfag. Vi skal lage et relieff (søk det opp, da vel!). Den skal leveres i morgen...

*Nydelig vær, kombinert med nydelig folk og en nydelig tur gir helt smashings resultater for gleden min! 

*Jeg fikk pakke i posten i dag som jeg har ventet veldig på! (Innlegg med bilder kommer snarest!)

*Mistet mobilen, og ble egentlig ganske fortvilet (på den nevnte turen) Jeg måtte gå helt opp på fjellet igjen og lete, men fant ikke noe på turen opp. Var sliten og trett, men traff på tante på toppen. Hun og en venninne hjalp meg å lete på vei ned, og utrolig nok fant vi den! Bønnesvar til tusen! Jeg hadde prøvd å holde motet oppe, og stole på Gud, men merket at håpet svant ettersom jeg nermet meg toppen uten resultater. Heldigvis er Han der, og hjelper til og med med slike små ting:)

 


It doesn't matter what you've heard. Impossible is not a word. It's just a reason for someone not to try.

(Kutless-what faith can do)
 

 

Morro med Ættelistene i bibelen

Mange synes nok, som meg, at de lange Ættelistene i bibelen kan være litt kjedelig å lese. Jeg underholdt meg med å tenke på om det var noen navn jeg kunne brukt til barna mine, men hvem hadde trodd at det fantes noe så spennende som en skjult melding i navnene? 


 

Navnene i den følgende ættelisten er hebraiske navn. Oversetter du disse navnene til norsk og setter dem etterhverandre former det seg til en setning


Evangeliet åpenbart i ættelisten (1Mos kap 5)


 Navn                              Norsk betydning                       Engelsk betydning 
 Adam                                        Menneske                                      Man
 Set/Seth                                Tilmålt/Tildelt                                  Appointed
 Enos/Enosh                          Dødens-/Døds-                             Mortal
 Kenan/Cainan                                   Sorg                                     Sorrow
 Mahalalel                   Den Velsignede Gud                               The Blessed God
 Jared                              Skal komme ned                            Shall come down
 Enok/Enoch                           Lære/Forkynne                     Teaching/Preaching
 Methuselah                   Hans død skal bringe                    His death shall bring
 Lamek/Lamech                    De fortvilende/De som fortviler                  The despairing
 Noa/Noah                                    Trøst/Hvile                                 Comfort/Rest

Mennesket (er) tildelt dødens sorg Den velsignede Gud skal komme ned (og) forkynne (at) Hans død skal bringe de fortvilede trøst/hvile.


BildeKilde

Jeg har "Stjålet" dette innlegget fra bloggen Shammen.

Ganske stilig at det finnes sånne "skjulte skatter" i bibelen! 

Foto: Splashing Orange.

Eksamen nummer to av fire er i gang! Jeg kom opp i Visuelle kunstfag, noe som var helt topp! Litt dumt å ha de greieste eksamenene først, men... 

 

Hyttetur med Jentene (2 av 2)

Her er bilder fra den andre dagen på hyttetur med Jesusgruppa!

Frokost var en herlig opplevelse med egg, og varme rundstykker. Det var generelt god mat; tacolasagne til middag!

Martine: 

Martine og Katrine står for morgentrimmen..


Utsikten mot sjøen...

 

 

Det var god sommertemperatur, så vi bestemte oss for å gå en tur ned til sjøn. Noen hoppet også uti og tok seg en dukkert:) Celina fanget en reke på klærne sine.

 Senere danset vi limbo før vi måtte pakke sammen og reise hjem.


Jeg gjorde det imidlertid bedre som fotograf enn limbodanser! Men ble overrasket over hvor gode folk var!Bilder fra Hyttetur med Jentene! (1 av 2)

Sist uke var jeg på Hyttetur med jentene i Jesusgruppa vår. Jeg, Katrine og Sara er leder for seks skjønne jenter i 8. og 9. klasse. Dette var sommeravsluttningen vår, og den kunne ikke ha vert bedre!

Vi suste mot hytta til Katrine i Mong! Det var en utrolig fin hytte med akkurat passelig plass, og en fantastisk utsikt mot sjøen og fjellene. 

Vi fikk tid til vitser, grimaser, bibellesning, film, god mat, hopping, dansing og planking. En innholdsrik dag, rett og slett!

Sara:

Kristiane, Martine, Celina og Katrine

Martine og Katrine - viktig med bibellesning!

Sara og Katrine

Celina og Kristiane i Onepiece. 

Taco til middag Litt musikk og dans innimellom... 

Masse latter!

Litt hopping..

Og selvsagt følger også vi i jesusgruppa den nye trenden; Planking!


 

Prestekrage (foto)

Da var det på tide å komme seg på skolen igjen. Om to uker er jeg ferdig med tre eksamener til. Blir så godt å være ferdig med dette året! SOMMER<3

 

Midten av bibelen

Det midterste verset i bibelen er salme 118.8:

 Det er bedre å søke tilflukt hos Herren
enn å sette sin lit til mennesker. Jordbærpiken || (foto)

Overraskende morro å ta bilder av en liten dukke:)

Likte ikke at blomstene var ute av fokus på det midterste bilde (og delvis det første), Men lite å gjøre med det nå... Har du kanskje noe konstruktiv kritikk å komme med? Det hadde vert topp!  

Fototips #11 - Gradient-Filter

Et gradient-filter er et filter som er farget på halve skiven. Det kan gi bildene dine en spennende effekt, og forsterker noen farger. Jeg har kjøpt et blått gradientfilter som skal brukes på himmelen.


Erfaring:
Filteret fungerer veldig bra, synes jeg. Litt stress å skru det av å på hele tiden, men når jeg har tid til å ta noen skikkelige landskapsbilder er det helt topp. Kunne godt tenkt meg et rødt eller orange et til å bruke i solnedganger:)

Tilgjengelighet og pris:

Jeg har kjøpt filteret hos Priceangels for under hundrelappen. Det anbefales!

Her er to bilder som viser forskjellen på med/uten filteret (ellers samme innstillinger):
Hva synes du om tipse? Kunne du tenkt deg et slikt filter, eller har du det allerede?

The Innocent Blue...

Jeg er så veldig glad i dag! Andre dagen med nydelig vær og herlig temperatur! Været påvirker meg mer enn det meste, det er sikkert. Siden jeg ikke gjorde så mye nyttig i går, skal jeg jobbe i dag! (Men jeg malte faktisk omtrent en hel vegg på et hus i går, da!)

Ønsk meg lykke til med vanning, luking, og andre avslappende aktiviteter i sola:) 

Rosenrødt for Humlen

Ikke helt den skarpheten jeg skulle ønske meg, men det er vel ikke mer å forvente før jeg får kjøpt meg en makro-linse...

  Det har vert en nydelig dag, og nå er jeg stuptrøtt... God natt!

Jordbærpiken |Hva synes du?

Det vil komme flere bilder av denne dukken, har bare ikke fått lagt inn alt enda.

En Nydelig morgentur

Onsdag morgen stor jeg opp med sola, og tvang meg selv ut. Når jeg først var på vei, var det sinnsykt deilig! Sola skinte, og hele bygda var frisk, fuktig og vakker.

Jeg og Chessie gikk til linepollen i det herlige været, og jeg fikk tatt noen fine bilder. (ingen av bildene i innlegget er redigert) Og testet ut det nye fotoutstyret jeg har kjøpt meg (fototips-innlegg kommer senere)

,

 

  Jeg elsker sånne dager! Tok meg like godt fri fra å jobbe, og stelte heller litt i huset, i tillegg til at jeg ryddet på terrassen (noe som virkelig trengtes!) 

Life is Enjoyable! 

Foto: A Pinch of Flowers

Reiser på Hyttetur med Jesusgruppa nå snart! Det er avsluttninger både her og der for tiden. Gleder meg masse til å være sammen med DEN herlige gjengen i kveld, og i hele morgen:) Sommermåned, Sommervær, hyttetur, go'jentene... Need I say more?

Tok masse bilder jeg er fornøyd med i går og i dag, men de får komme ut litt senere:) Blir (som alltid) glad for konstruktiv kritikk:D

Ønsker dere (som har det) en herlig langhelg! 

Tur til Paradisfossen med min kjære

Fossen ligger litt bortgjemt ved siden av stien. Vannet bruser ned i et stort, naturlig basseng, og over dekkes stedet av et tykt lag med grønt løv. Hit gikk turen for meg og Thomas på Søndag.  

 

Vesketøfler (Strikkeoppskrift)

Dette er noen utrolig søte tøfler som ligner på vesker før du tar dem på. Jeg lærte å strikke disse tøflene på bloggen Strikkexpressen. Jeg har prøvd flere ganger, og har forandret litt på oppskriften selv. Under finner du min versjon.

 

 

 

 

OPPSKRIFT:

Garn: Dobbelt Sokkegarn (jeg har brukt forskjellige typer, men mye av Robust, som er et billig merke.)

Pinner: 4mm

 

*Legg opp 5 masker, og strikk rillestrikk 2 cm. (Husk å ha dobbel tråd for at det skal bli ekstra tykt og varmt)

*Etter den første masken lager du en ny en. Øk deretter med en maske på denne måten i begynnelsen av hver pinne til du har 20 masker.

*Øk til 40 masker på en omgang.

*Strikk 2rette og 2 vrange i ca 14 cm

*Ta bort 20 masker ved å strikke to og to masker sammen.

*strikk rillestrikk igjen, og ta bort en maske i begynnelsen av hver omgang (strikk sammen maske 2 og 3) Gjør dette til du har 5 masker igjen.

*Strikk rillestrikk 2 cm. 

*fell av alle maskene.

*Sy i sammen de to endene, som blir til bøylen over foten. Sy også sammen kantene langs vrangborden, opp til dit rillestrikket begynner. Her skal foten være. 

*Fest alle tråder. Ta eventuelt på noe dekor, og du er ferdig!

Jeg anbefaler å vrenge tøfelen, og bruke den andre siden; den er finere. (i hvert fall var mine det)

 

DEKORERING AV TØFLENE.

* Den ene måten jeg har dekorert tøflene på er stingene langs siden. Da jeg strikket tøflene på måten over ble det hull langs kanten, og det var her ideen kom ifra. Jeg måtte jo bruke hullene til noe! Så jeg fant en fin farge restegarn, og sydde den  opp og ned i hullene. Fest alle trådene godt på innsiden.

 

*På de gråe tøflene laget jeg en liten sløyfe. Jeg fant noe rosa restegarn, strikket en avlang firkant, og bant et (fingerheklet) tau rundt. Sydde også litt langs kantene og strammet for å forme sløyfa, men det er ikke nødvendig.


 

*Blomst. Kan dessværre ikke hekle, så jeg strikket også her. Egentlig er dette bare noe jeg har funnet på, og det blir ikke kjempefint, men det er i alle fall enkelt! Jeg strikket også her en liten firkant (kvadratisk). Så sydde jeg langs kantene, og strammet slik at hjørnene ble mer avrundet, og blomsten bøyer seg, og blir tredimensjonal. Festet tråden etter å ha sydd blomsten på tøffelen. Hvis du vil ha en stor blomst, kan du lage en stor og en liten firkant, behandle dem som skrevet overnfor, og sy den lille blomsten inni den store.

 Lykke til!

 

 

, Sokndal

Bor på Haua med mannen min, Thomas, i et oppussingsprosjekt med mye potensiale. Er 25 år. Lærer. Jeg er glad, venn med Jesus, positiv og variert. Har en drøss med hobbyer, og liker alt som er kreativt, spennende, og smaker søtt! Det skjer så mye bra i livet mitt; Masse små Mirakler som jeg vil dele med dere!

Instagram: Ingrid0123

Anbefalte Innlegg:

Arkiv

hits