juni 2010

Rådyr er så facinerende!

Den finnes masse facinerende her i verden. Jeg liker rådyr fordi de er så grasiøse og elegante, samtidig som de er søte, og ville! Litt skjeldne også(med mindre du går ut kl. 5  om morgenen). Det gjør dem enda mere spennende;)Dette Rådyret stod rett over vannet da jeg tok bilde av beverne (se innlegget under)

Utrolig irriterende at dette bildet ble så dårlig-.- Det kunne blitt topp med riktige instillinger. Men etter at jeg nå har redigert det til bristepunktet er det iallefall lyst nok til å se hva det er:)

Den mest vellykkede fototuren på evigheter!

Klokken 05.00.  den 29.juni stod Ingrid opp av sengen sin. Ute var det tåkete, men fuglene sang, som for å motvirke den triste disen. Ingrid kommer seg ut, tar scooteren, og kjører av sted. Hun ender opp ved en kulp i elva Sokna. Der svømmer det noe rundt. På den andre bredden står to rådyr. Ingrid setter seg ned og knipser i vei!

På denne morgenturen traff jeg altså på 2 bevere, og 7 rådyr og en litt overivrig fugl! Beverne var målet, og jeg ble ikke skuffet!

Her sitter han på land å ser på meg.

Graver litt i sanden..

De svømte fram og tilbake hele tiden... Var ikke redde i det hele tatt! til og med da jeg reiste meg, og begynte å snakke til dem, fortsatte de bare å svømme "att og fram.."

Og de lekte! Det er det søteste jeg har sett og hørt på lenge! Sto sånn som dette og dyttet i hverandre, mens de laget noen lyder som minnet litt om lydene til et marsvin:D


Nuss<3

Facinerende dyr^^

Takk til min elskede Thomas som lånte meg telelinsa si denne morgenen:)

Nå er pausen ferdig, så jeg får komme meg ut å jobbe! Bilder av rådyrene får komme senere:)

DRINK

(Regler: Klikk her)

Heart - Love - Light - Dark - Morning - Friend - Heaven - Sweet - Drive - City - Memory - Horse - Purple - Smile - Silence - Freedom - Blood - Rainbow - Gray - Red - Pink - Rain - Cat - No Time - Snow - Tears - Foreign - Sorrow - Happiness - Fruit - Flowers - Night - Expectations - Stars - Hold My Hand - Precious - Treasure - Eyes- Abandoned - Dream - Moonlight- Teamwork - Standing Still - Dying - Vampire - Illusion - Family - Creation - Childhood - Stripes - Fire - Sport - Keyboard - Keeping a Secret- Tower - Waiting - Clumsy - Underwear - Message - Queen - Rejection - King- Do Not Disturb - Evil - Horror - Traps - Cigarrette - Hero - Joy - No Color- Obsession - Ocean - Wind - Vulnerable - Mirror - Broken Pieces - Princess - Drink - Life - Words - Pen and Paper - No Way Out - Fairy Tale - Cold - Spiral - Magic- Food - Pain - Ice Cream - Forever - Reality - All That I Have - Give Up - Hope - Relationship - Fear - Holiday - Puzzle - Happy - Puppy


Modell: Thomas

Bildet ble i utgangspunktet tatt til et skoleprosjekt;)

Kom og se!

Er det ikke umimotståelig?
Valper må være noe av det søteste som finnes!

     
Monica har en blogg om hunder, så ta gjerne en tur innom den! hun har også lagt ut andre bilder av valpene!

Den valpen jeg falt mest for var "symto" som vi kalte henne fordi hun 'symtet', eller sutret så mye første gangen vi besøkte valpene. Nå var hun helt i hundre slik som de andre 4 (av 7) som var igjen.

          

 

Denne hunden heter Lizzy, og er antagelig den Elizabeth skal beholde. Hvis du har lyst på en av disse valpene, ligger annonsen på >FINN.no her< Prisen for valpene er 6500, ikke 7000, som det står i annonsen.

     
Ganske rampete, de valpene. Beit løs, og slepte runt på kamera, sekken min, meg, og Monica;)

Miao!^^

Små pipelyder kommer i fra låven idet vi runder hjørnet og ser 5 små kattunger som ligger og koser seg med moren sin i høyet. Daniel fortalte at han hadde fått kattunger, og vi klarte ikke la være å ta den lange omveien rundt moi for å se på dem^^ 

Charlotte og en kattunge:)

Søte^^

Monica med de to likeste kattungene.


Tvillinger:D

Hjerteknuseren til Monica

Pusebeibien i høyet:D

Enkelt, Sunt og Godt!

Vil dele en oppskrift med dere som er utrolig god! Har laget dette 2-3 ganger selv nå, og har tenkt til å gjøre det til en av mine spesialiteter! Det er en middagsrett; Tacopai!

Jeg anbefaler det på det sterkeste! Det jeg liker ekstra godt er at det ikke er så mange som kan lage det, og at det ikke er så vanlig; du kan altså imponere litt, selv om det er veldig enkelt! Bare for at det er sagt, så er alt imponerende for meg når det ikke er laget av ferdigpakker!

Her kommer altså oppskriften på Tacopai:

 

Tacopai

 INGRIDIENSER

Paideig:

4 dl hvetemel

50 g smør

2ts bakepulver

2 krm salt

1,5 dl melk

 

Fyll:

4-500 g kjøttdeig

1 pose tacokryddermix

1 løk

1 dl vann

2 hakkede tomater

 

Krem:

1 boks crème fraiche

2 ss majones

2 krm pepper

1 presset hvitløksfedd

 

i tillegg:

ost

 

FREMGANGSMÅTE:

Sett ovnen på 200 grader.

Bland mel, bakepulver, salt. Tilsett det kalde smøret,

 og bland til deigen blir smulete.

Tilsett melken og bland til smidig deig.

Trykk den ut i smurt paiform.

 

Skrell og hakk løken, stek så kjøttdeigen sammen med løken.

Tilsett kryddermix og vann. Småkokes i 10 min.

Fordel fyllet utover paideigen, og legg de hakkede tomatene over.

 

Bland ingrediensene til kremen og hell den over kjøttdeigen og tomatene.

Strø over revet ost, og stek midt i ovnen i 20-30 min.

 

Serveres med salat.

 

Tok desværre ikke bilde av vidunderet, men du ser det når du lager det selv, eller hvis du søker "tacopai" på google.

Kjekt hvis du sender en kommentar og forteller meg hvis du har laget dette selv! Ble det vellykket? Likte du det?

Min Lunch (oppskrift)

Ikke dagens lunch, men for etpar dager sden:)

Kylling-omelett:

Det første du må gjøre er å brune kyllingfilet-biter og løk i stekepanna, og så legge det til siden, på en tallerken.

Bland sammen 2 egg, litt gressløk og krydder(hvitløkskrydder og sitronpepper i mitt tilfelle) i et glass, og rør godt!

Tøm eggeblandingen i panna, og tilsett litt av kylling-blandingen..

Da ender du opp med en nydelig omlett med kylling! Velbekomme!

Bon Apetit!

Dragonflies!

 

 

Her er hagedammen vår.

Der er det masse spennende! Livet vrimler rett og slett! 

Følgende er noen øyenstikkere som liker seg ved dammen vår:)


 


 

 

Morsomt at de parer seg sånn:P De fløy til og med rundt sånn-ikke snakk om å finne et privat og rolig sted, men så mange steder som mulig!!Abselutly Stunning!

Ingrid og Thomas var ute på en vanlig tur her en dag da de plutselig fikk øye på noe svært vakkert og uvanlig!

Det glitret og skinte i skumringen, så klart og rent og sprudlende at det var umulig ikke å bli glad! Sola, som holdt på å gi seg for dagen skinte littegranne igjenom treærne, og farget det fossende vannet sølvskimrende, og lysende hvitt! Det kan ikke beskrives-> Ta turen til Lindland ca halv 10 om kvelden!

Men her er bildene:Ha en fin dag!

Grilltur i rekedal og fotball, kjoler og gjenger hos Martin;)

Arild og Catrine:D

Haha, ballen fallt i vannet, og alle kastet stein for å få den til å flyte inn igjen. For å gjøre en lang historie kort; Det gikk til slutt!

Pene iriser som vokste langs elvebredden:) Skikkelig fin plass å grille:D


Jeg og Monica klarte såvidt å få fyr i bålet før de første kom, og unngikk dermed litt ydmykelse;)


Jeg hadde med meg kyllingfilet! Ikke å forakte!


Hele gjengen utenom meg;


HELDIGVIS hadde Charlotte med myggmiddel. Naturlig Beskyttelse og greier... På tross av den beskyttelsen kom vi oss relativt fort bort derifra når knotten begynte å sette inn for fullt.


Vi samles nå Hos Martin!

Hehe, for ikke å nevne Espen! En god gjeng:)


Og her er resten av gjengen. Eller den andre gjengen, om du vil. Jeg tilhører denne såkaldte gjengen-som-ikke-liker-fotball-og-heller-setter-seg-i-den-andre-stua! Jeg burde nesten starte en facebookgruppe...


Her er gjengen som setter karakterer på kjoler fra bryllupet til kronprinsessen som var i helga. Med Arild i spissen.

Og sånn så det ut ute på den samme tiden:)

Går på den smale sti...(foto)

Matt.7.13 Gå inn gjennom den trange port! For vid er den porten og bred er den veien som fører til fortapelsen, og mange er de som går inn gjennom den. 14 Men trang er den porten og smal er den veien som fører til livet, og få er de som finner den.

hehe, synes dette bildet var en fin illustrasjon til det bibelverset:D

Jeg har nettopp våknet fra den mest stressende drømmen i mitt liv...

Jeg drømte at jeg reiste til Nederland. Da vi kom et stykke på vei kom jeg på ha jeg hadde glemt å pakke, og hadde ingenting med meg! Jeg mumlet det forsiktig til en av lederne og vi visste ikke hva vi skulle gjøre. Derfor gjorde ingen egentlig noe.

Så var vi på besøk hos en koselig mann, og jeg spurte om å få låne internettet hans. Det fikk jeg, og snart hadde jeg bestilt noen billetter etter store vanskeligheter med å forklare mannen navnet på byen Guoda(vet ikke helt hvordan det skrives, men uttales gauda, som i osten) Han skjønte ikke uttalen min... Heldigvis kunne han engelsk, og tilslutt gikk det opp et lys for ham, og han rettet meg på uttalen. Når vi endelig var ferdge med alle de stressende bestillingene tenkte jeg; hva var det nå jeg bestilte? Til Gouda, eller Fra Gouda?

Jeg var plutselig hjemme og hadde pakket, men satt der uten biletter tilbake, og fant ikke nummeret til mannen no matter what! Mamma var ikke heller spesielt hjelpsom der jeg sprang rundt å prøvde å finne telefonen hun hadde snakket med meg hos mannen i; Der lå jo nummeret!-.-

Heldigvis våknet jeg, og gjett om det var godt at det bare var en drøm! Helt fantastisk:D

 

Her er et bilde fra en tur jeg og Thomas var på for ikke så lenge siden. Vi skulle egentlig ta bilde av en elg som pleier å henge her, men han møtte ikke til avtalen sin. Synes det var ganske tøft når sola bare traff sletta på en tynn strek.. Myrull er så herlige små dotte-planter!

Minner meg om det eventyret med hun som strikket skjorter av myrull til 12 forheksede brødrene sine..Nesten like mye stress som drømmen min det!

Hvis du ikke visste det, skal jeg forresten på en teamtur til Nederland i begynnelsen av August; derfor denne drømmen kom. Jeg drømmer ofte om ting som skal skje, men går galt.

Dagen før skoleavsluttninga drømte jeg hele den, bare at jeg glemte å hente bøkene mine. Så de ble liggende på skolen over sommeren. Det var andre ting jeg også "glemte" å fikse... Heldigvis var det en drøm det også:)

Badetur med Andrea:)

Meg og Andrea i Linepollen.

Vannet var sånn passe, og andrea var nydelig som alltid;D

Og inni et dekk...:

Høytalere til mobilen var med, og hvis du ser nøye etter sneik Andrea seg med på dette bildet også!


Revebjeller er  så pene:) Tenker alltid på at de er giftige når jeg ser dem, fordi det alltid var det jeg fikk høre når jeg plukket dem som liten:P

En blomst i hagen til Andrea sin far. Han er så hageentusiast! Liker!

Er sånne "hva-jeg-har-gjort-i-bilder-innlegg" litt kjedelige?

Jeg har dem kanskje messt med for min egen del... er så gøy å gå tilbake å se om et år eller noe. Hele denne bloggen startet som en sommerdagbok som jeg ville dele:)

En kveldstur på Stranno

Bildene mine har Virkelig hopet seg opp i det siste! Det fine været har et par bivirkninger for meg:

-mindre pc

-mindre inne

-mer rødhet

Jeg synes det er positivt! Men må jo innom bloggen også! Selv om jeg ligger litt på etterskudd skal jeg nok klare å ta det igjen en gang; kanskje når det bli regn!:)

Her er noen bilder i fra en tur jeg og charlotte gikk for.. ca en uke siden

Det var en nydelig solnedgang..

Strandnellik er så nydelige^^


Charlotte er også nydelig!

Vi måtte begge prøve den litt usikre huska:)

Dette bildet er i fra en annen dag; I Planteskolen. Vi kaller alltid sånne dyr for nøkkeldyr... vet noen hva de egentlig heter? Ganske facinerende sånne småkryp, synes jeg (skjeldne meg)...

 

Når du ikke får sove.

"Så langt som øst er fra vest,
  så langt tar han våre synder bort fra oss."

Salme 103. v12

Jeg synes det er så gøy at det står "øst til vest" og ikke "nord til sør".

Hvis du tenker litt over det... Nord til sør er to faste punkter; Nordpolen og Sørpolen

Øst til vest er en sirkel; Evig!

Verset er fra dagens bibelord i dag; kom bare på det med øst og vest fordi jeg har hørt det et eller annet sted før..

 

Jeg vil dele et av mine favorittvers som jeg leser i en spesiell anledning

Når jeg ikk får sove! 

Jeg har lest det flere ganger når det er viktig for meg å sovne, men tankene ikke vil samarbeide.

Etterpå kjenner jeg søvnen snike seg innpå

en kjærkommen venn

Det gir meg liksom fred.

 

Dette verset står også i salmenes bok.

Salme 4, vers 3:

"I fred vil jeg legge meg ned og sove.
For du, Herre, bare du
  lar meg hvile trygt."


Bildet er av en vill-orkidè som vokser noen få steder i nærheten:)

Synes de er så pene!


Til deg som er kristen

(Hvis du ikke er kristen kan du heller lese dette innnlegget her!)

Det er to ting jeg har lyst til å fortelle deg i dag!

Den første handler om PT. Det er et begrep vi har funnet på i Jesusgruppa vår som står for Personlig Tid med Gud. Det er omtrent det viktigste du kan gjøre i ferien, så prøv å heng deg på!

"How to do PT"

Det handler om å fokusere på Gud, og det er mange måter å gjøre det på. jeg har skrevet en del om dette før på bloggen min. Les: 5HeteTips  og LetMyLifesongSingToYou Du finner forresten flere innlegg om troen min på kategorien tanker, tro og filosofi.>kilde<

For en kort oppsummering i dette innlegget også... Dette er ting som kan være PT:

Lovsang

Bønn

Bibellesning

dans

(send en melding til meg, og) bli med i bønnegruppa på facebook!

Flere kan kombineres, og for meg er det ultitamate å kombinere dem igjen med en skogstur! (I Guds frie Natur!)

Det som er viktig å huske på (og som står i innlegget  "let my lifesong sing to you") er at Hva som helst kan være PT, så lenge du gjør det for Gud!

>Kilde<


Den andre tingen jeg vil si er ikke alltid like hyggelig å bli minnet på.

Det er de tingene du gjør galt. Jesus har dødd for oss, og det eneste han krever er at vi skal tro på ham, og bekjenne ham som Herre. Men han vil ikke at du skal synde. Når noen gjør noe galt i bibelen, tilgir Jesus dem alltid. Men han vil ikke at de skal fortsette for det. 

Les johannes 8!

Det handler om en kvinne tatt i ekteskapsbrudd. Folket skal steine henne, men Jesus stopper dem, og tilgir henne. Måten han stopper dem på er så rått! Jesus visste jammen hvordan han skulle fikse ting i alle situasjoner..

Joh. 8. 11

Hun svarte: «Nei, Herre, ingen.» Da sa Jesus: «Heller ikke jeg fordømmer deg. Gå bort, og synd ikke mer fra nå av!»]


>Kilde<

For eksempel: 

Ikke vær utro(=tenke på andre enn din kjære med begjær) Ikke lyv for foreldrene dine, eller andre. Ikke drikk deg full, men fyll deg med ånden!

Husk at om du feiler en gang, så lever du i tilgivelse, men om du lever i synd(=gjør det samme om og om igjen på tross av at du vet at det er galt) må du omvende deg fra syndene og be om tilgivelse. Det er Jesu vilje, og det beste for deg, og dem rundt deg.

Mye av det som er viktig med dette er å være forbilder. I tilegg til å bli den beste versjonen av deg selv. Gud vet hvordan disse tingene skal være, så stol på han og hans bud som er skrevet for vårt beste! Det vil også hjelpe deg til å komme nermere Gud, og få et bedre forhold til ham:)

 

 

Håper du skjønner litt hva jeg mener:)

Hvis ikke, send en kommentar, så skal jeg forklare!

Forresten! Synes du jeg skriver for lange innlegg? Bør jeg prøve å kutte dem mer ned? Er de rotete? Konstruktiv kritikk, takk!:)

Til deg som ikke er kristen.

Gud Elsker Deg.

Hvorfor Ingrid er kristen

Det er fordi jeg har prøvd det ut, og Digger det! Jeg har et supert liv med Gud, og jeg har alltid håp fordi jeg vet hva som skjer med meg når jeg dør - gleder meg innimellom, selv om jeg selvsagt vil leve lengst mulig!

Av samme grunn bør du bli kristen

Jeg kan ikke få deg til å gjør det. men "Hva om hun merkelige jenta som blogger om Jesus og sånnt har rett?" Da er det vel verdt å gi Gud en sjanse. Hvis ikke har du ikke noe å tape på å prøve.

Les mine Foreler/Ulemper med det å være kristen på bunnen av dette innlegget

  

                                                           >kilde<

Hva du gjør hvis du synes dette er litt interessant

Du kan snakke med noen du kjenner som er kristne. Hvis ikke så er jeg helt superduperglad for å snakke med deg:)

Finn ut hva det handler om, og hva du (i fra vårt synspunkt) går glipp av! Tenk at dette kan være din mening med livet!

>Kilde<

Hva du gjør hvis du vil bli en kristen

Dette kan kanskje også din kristne venn hjelpe deg med, men alt du må gjøre er å be en bønn. Husk at å be er å snakke med Gud, ikke værre, og han hører alltid.

For eksempel:

Kjære Gud. 

Jeg har lyst til å tilhøre deg.

Jeg vet at jeg har gjort masse galt, 

men jeg tror at du vil ha meg alikevel

og at det var derfor jesus døde: for meg!

Kom inn i mitt liv, Gud.

Amen

(Amen betyr forresten "la det skje!")

Jeg fant på denne bønnen. Hvis du ikke synes den var bra nok, kan du prøve Denne.

 

>kilde<

Det å bli kristen (fordeler og ulemper)

Fordeler

*Du kan få Glede som overgår alt

*Du får trygghet og håp 

*Du kan være et forbilde for andre, og hjelpe dem til Jesus.

*Du får Evig Liv i Himmelen!

*Du blir en mer glad person (tror jeg!) og den beste utgaven av deg selv.

*Livet får en mening, dypere enn å "kose seg med dette livet"

*Du får En venn som alltid elsker deg, og ser det beste i deg. Han forlater deg aldri!

*Du kan få et fantastisk felleskap, og masse nye venner!

*Du blir mer positiv, og mer pliktoppfyllende(tror jeg iallefall)

>kilde<

Ulemper

*Hvis du gjør ting som er galt kan du være et dårlig forbilde , og også sett ned på av kristne (dessværre)

*Du kan bli fordømt pga din religion.

*Du kan miste venner.

*Noen ganger må du legge deg selv  og sine interesser til side til fordel for noe annet.

>kilde<

Må bare få sagt det som de aller fleste som ikke er kristne har misforstått:

Det at du blir kristen betyr ikke at du MÅ følge masse regler og lover.

Bilder fra en skogstur:)

Thomas sin snik-fotograf-linse stikker frem:)
De nydelige trærne inne på lindland:D

Liljekonvall♥

Dette bildet har Thomas tatt av meg:D

her er også Thomas fotografen;)

Who wants to know the name of a dead rose?

Jo, det er ingrid det! Det er iallefall slik det virker når hun leter i omtrent en halvtime etter merkelapper hver gang hun finner en tilsynelatende død rose uten navn på.

Det er ikke barebare å jobbe på en planteskole. (it's not only-only, but-but) I de siste dagene har Ingrid brukt hverdagene til å trenge seg inn i dette virvaret av roser


Det som er dealen er at Ingrid skal bytte merkelapper på Alle rosene i Hele drivhuset! En ganske stor jobb..


Merkelapper må først tas av, og deretter må nye settes på. Det hørtes ikke så avansert ut, tenker kanskje du. Men Roser Har Pigger!

Her den ene dagen fant Ingrid en rose som var grønn. Da tenkte Ingrid: Yess! Jeg fant opp en rose! Nå kan jeg kalle den opp etter meg B-) og slå "dronnning Ingrid" og "Ingrid Bergmann" langt ned i støvlene. (rosesorter)

Men dengang ei, for rosen fantes allerede. Ingrid ble skuffet da dette ikke var en mutert vanskapning. Men men!

Etter å ha studert rotet på bilde nr.4 litt, kan du kanskje være enig i at det trengtes en samling av merkelappene.. Så Ingrid puttet dem i en stor bøtte! Sammen med lunchrestene;)

Så traff Ingrid på et koselig dyr. Dyret ville bli modell, så Ingrid hjalp det!har du sommerjobb i år?

Liker du småkryp?

Gud gir ikke alltid det vi ber om - men da gir han noe som er bedre.

Det som for en stor del bringer forvirring i vår kristne erfaring er de svar vi får på våre egne bønner. 

Vi ber om tålmodighet, og Gud sender trengsel, for trengselen virker tålmodighet. (rom.5.3-5.)

Vi ber om  lydighet, og Gud sender lidelse. For vi lærer lydighet av de ting vi lider. (hebr.5.8.)

Vi ber om uselviskhet, og Gud gir oss anledning til å ofre oss selv ved å tenke på andres beste. (fil.2.4)

Vi ber om seier, og de forskjellige ting i vårt liv møter ossi en storm av fristelser. For dette er den seier som seirer over verden; vår tro. (1.joh.5.4.)

Vi ber om styrke og ydmykhet, og en av Satans tjenere plager oss intill vi ligger i støvet og roper om at han må bli fjernet fra oss. (2.kor.12.7)

Vi ber om å bli forenet med Jesus, og Gud river i stykker naturlige bånd og lar våre beste venner misforstå oss og vise seg likegyldige overfor oss.
 
Vi ber om kjærlighet, og Gud fører oss inn i særskilt lidelse. Han overlater oss tilsynelatende til ukjærlige mennesker og lar dem si ting som river opp sinnet vårt og skjærer oss i hjertet. For kjerligheten er langmodig, er velvillig, Kjærligheten søker ikke sitt eget. Kjærligheten blir ikke bitter. Kjærligheten utholder alt, tror alt, håper alt, tåler alt. Kjærligheten faller aldri bort. (1.kor 13. 4-8)

Jeg fant denne teksten i en eldgammel bibel. Den er godt brukt, kanskje 80 år gammel, og har tilhørt en slektning av kjæresten min. Den er så gammel at den har et gammeldags språk med "mig", "eder" og "I" 
Synes denne teksten var så bra at jeg bare måtte skrive den ned! Det var bare et utklipp hun hadde limt bakerst i bibelen, men er jo bygget opp av bibelvers! Det er viktig å huske på at Gud alltid har en grunn når det virker som om han ikke besvarer våre bønner. I tillegg til grunnene ovenfor, kan det være at han enda ikke har svart. Stol på Gud, at han vil gjøre det som er best, når det er best.
Lyst til å bli med i min "bønnegruppe på facebook" hvor vi står sammen for å beholde fokus på Gud i ferien? Hvem som helst kan være med:) Les mer om gruppa her

Diverse bilder

Jeg og Thomas er "Barnevakt" for Vilde:)

Hun er så herlig^^

 

Pene Måker:)

Flotte pusen til Thomas; De har så facinerende øyne! Jeg sier bare .. Wow!

5 hete tips og litt reklame for gruppa mi!

I ferien kan det lett bli masse fri. Skolen har fri, menigheten har fri: Ingen søndagsmøter eller ungdomsmøter eller jesusgrupper eller JIM. For min del er det heller ingen skolebuss, og det er der jeg leser mest i bibelen. Alt det som har med Gud å gjøre kan lett forsvinne litt ut av fokus!

Jeg tror at det er viktig å få seg nye, gode vaner også i ferien når det gjelder tid med Gud, og derfor skal jeg lage en liste med tips til dere;)

Jeg har tenkt til å opprette en gruppesamtale på facebook for alle som vil være med. Dette blir en slags bønnegruppe hvor vi kan komme med bønneemner, tanker og bibelvers og lignende. Det blir et samlingspunkt, slik at det er lettere å huske på Gud i hverdagen; kanskje hver gang du ser: "inbox:1". Hvis du ikke har meg på facebook, legg meg til på "ingrid urdal".. Jeg har et bilde av meg med noe rosa blomster.. Vil du være med; send en melding eller noe på facebook;)

 

 

Så, her kommer tipsene:

1) Bli med i bønnegruppa på facebook!

 

2) Skaff deg en vane med et fast tidspunkt på dagen hvor du tar en kort stund med Gud. Leser 2-3 sider i bibelen og ber litt over dem, for eksempel. Jeg synes det er greit å gjøre dette ute, da du får slapp mer av, og lytte til Guds skaperverk mens du snakker med ham(det gjør i alle fall jeg). Det tar naturligvis litt mer tid, da, men anbefales! Dette tror jeg kan være et vanskelig punkt, men det er veldig viktig! Lengde: så lenge du vil! begynn kort, og så kan tiden bare vokse etterhvert:) 

Lag gjerne en veiledende bønnekallender med hva du kan be om forskjellige dager.

 

3) Begynn å abonere på dagens bibelord. Hvis du følger linken finner du en link for å få dagens bibelord på mail hver dag(gratis) og en for å gå inn på bibelmeditasjon for dagens ord. Da får du tips til hva du kan tenke over, og hvordan du kan lese, og hva du kan be om, for å få mer ut av å lese verset:)

 

4) Lovsyng! Finn noen herlige lovsanger som passer deg(det finnes faktisk i alle musikksjangere) Og skru opp volumet. Bruk tiden til å bare kjenne Guds nærvær, følg teksten med leppene(hvis du ikke bare skriker ut, da) Eller be:) Jeg har skrevet et innlegg om lovsang her. Der ligger også noen av mine favoritt-lovsanger!

 

5) La deg inspirere av Jesus. Jeg tror det er viktig å "praktsere troen." At vi ikke bare får vite hva Jesus gjorde, men at vi gjør det samme! Les i det nye testamentet, om noe Jesus har gjort( begynn i f.eks. Johannes, eller en av de andre 5 første bøkene i NT) Og tenk over hvordan du kan gjøre noe for folk rundt deg. Hvem hadde Jesus hjulpet i dag, og hvordan? Du bør også be om svar og veiledning

 

Det var det! Håper at dette faktisk kan hjelpe litt, og at du klarer å beholde Gud i en litt anderledes hverdag! Eller kanskje bli kjent med ham for første gang! 

Håper også at Du blir med i gruppesamtalen på facebook, slik at mange kan komme med emner osv:)

Dette er ikke noen slags undervisning, fordi jeg har lært så mye, men jeg trenger disse punktene selv. Min "rutine" med Gud var somsagt oftest på skolebussen, og nå når den forsvinner ut av bildet må jeg danne en ny vane, og det er ikke alltid like enkelt.

Løvetannfrø

Avsluttning

Torsdag for en uke siden hadde vi avsluttning på Jesusgruppa vår; bare for ferien, vel og merke!

Dette er ei gruppe hvor vi pleier å snakke sammen om aktuelle tema som har med Gud, jesus og kristendom å gjøre, i tillegg til at vi alltid koser oss med mat og hverdagsprat. Vi ber sammen, ler sammen, og snakker sammen. Utrolig koselig gruppe som er kjempeviktig for meg!

Her er noen bilder i fra avsluttningen vår:)

Herlig lasagne og fucaccia-brød!(eller noe i den duren)


Pakkeleken har blitt tradisjon på avsluttningene våre!

Charlotte giir terningen til Monica...
  
  
Koselig!

Den fantastiske paien Anette hadde bakt! Med skogsbær!^^

Jeg har lagt ut oppskriften tidligere(bare med epler) her

Bare bytt ut eplene med diverse bær, og jeg anbefaler i såfall å sløyfe kannelen!;)

Kjempeenkel kake, ferdig på no-time! Og herlig! Serveres  med is^^

My feet

eller egentlig Monica sine;)


Hva synes du om de litt spesielle bildene?

Walk by faith, not by sight

Kopierer dette innlegget i fra bloggen til lenenepstad. Synes det var så bra:)


Do you know the legend of the Cherokee Indian youth's rite of Passage?
His father takes him into the forest, blindfolds him and leaves him alone. He is required to sit on a stump the whole night and not remove the blindfold until the rays of the morning sun shine through it. He cannot cry out for help to anyone.Once he survives the night, he is a MAN.

He cannot tell the other boys of this experience, because each lad must come into manhood on his own.


The boy is naturally terrified. He can hear all kinds of noises. Wild beasts must surely be all around him. Maybe even some human might do him harm. The wind blew the grass and earth, and shook his stump, but he sat stoically, never removing the blindfold. It would be the only way he could become a man!

Finally, after a horrific night the sun appeared and he removed his blindfold.


It was then that he discovered his father sitting on the stump next to him.
He had been at watch the entire night, protecting his son from harm.

We, too, are never alone. 


Even when we don't know it, God is watching over us, Sitting on the stump beside us.
When trouble comes, all we have to do is reach out to Him.

Moral of the story:
Just because you can't see God,
Doesn't mean He is not there.


"For we walk by faith, not by sight."

Elch!

Er enda litt tysk i meg etter eksamen, som nettopp ble ferdig. En lang og smertefull opplevelse. Jeg vil ikke snakke om det! (dere vil antagelig ikke lese om det heller) (men kan jo nevnes at jeg fikk en femmer)

Jah! Altså: Det er enda litt tysk i meg, og derfor ble overskriften Elch istedenfor elg. På vei hjem fra eksamen traff vi nemlig en elg. Mørket, og det faktum at jeg satt i en bil satte sine spor på bildet, men det ble klart nok;) Klareste jeg har tatt av en elg til nå i alle fall.. (Slapp av, det kommer nok et bedre ett en gang)

Elgen stod ganske nerme veien, men det er grenser for hva man skal få til med et 55-millimeters objektiv i halvmørket;)


På veien hjem var det også en Nydelig solnedgang^^

Jeg elsker himler! kan ikke få sagt det nok<3

Så bunnløse (og toppløse, haha)

Fyller meg med beundring og ærefrykt

Skremmende vakkert

Får meg til å undre

får meg til å tenke

Verden er utrolig!

Løvetannfrø:)

Luk 5,29?32

29 Levi holdt et stort selskap for ham hjemme hos seg, og en hel del tollere og andre var sammen med dem til bords. 30 Fariseerne og deres skriftlærde murret og sa til disiplene: «Hvorfor spiser og drikker dere sammen med tollere og syndere?» 31 Men Jesus svarte dem: «Det er ikke de friske som trenger lege, men de syke. 32 Jeg er ikke kommet for å kalle rettferdige, men syndere til omvendelse.» (dagens bibelvers fra bibel.no)

Jeg synes bare dette bibelverset er så bra; det sier så mye! Jesus sier at «Det er ikke de friske som trenger lege, men de syke.»

Det å være kristen handler ikke om at vi er perfekte, eller gode mennesker, men det motsatte. Vi trenger en lege, en som kan gjøre oss bedre! Jesus hadde ingen ting imot å tilbringe tid med "tollere og syndere" de var minst godtatt i samfunnet, sett på som svindlere og tjuver osv.. Disse valgte Jesus faktisk foran de andre, fordi de trengte det! Jesus er ikke ute etter å samle en hær med perfekte, snille folk, men han vil redde flest mulig av dem som ikke har det så bra, og på samme måten skal vi, som jesu disipler, være! Ikke dømme folk for hvem de er, eller hva de har gjordt, men hjelpe dem! Tilby dem noe bedre, og en ny sjanse. 

Ikke ver redd for å bli sett ned på fordi du hjelper folk du ikke burde hjelpe; de som ingen liker eller har respekt for. Det ville Jesus gjordt! Man ser det igjennom hele bibelen; han tilgir horer, spiser hos tollere og tilbringer tid med syndere.

tenk(What Would Jesus Do?)

Her er opphavet til overskrifta: noen bilder jeg tok av Chessie nede ved elva i går:)


Likte godt dette bildet, me dumt at Chessie var litt uklar..Tips: hvis du, som jeg synes det er vanskelig å lese i bibelen noen ganger, kan du også "abbonere" på dagens bibelvers Helt gratis i fra bibelen.no.. det blir da sendt deg på epost hver dag:)

Badebilder:)

Tok noen meget facinerende bilder på en badetur (etter at vi hadde vert hos valpene nevnt i forrige innlegg)

Here it comes;

Ingrid


 
Monica


"Minner meg om den ene heksa i witch; den som Kan vann;)

Yvonne: Det er Irma!"

Ikke helt som sist..

På søndag var jeg og Monica på besøk hos Elizabeth sine valper igjen:)

Valper er herlig!

Siden sist hadde valpene blitt:

*Litt større


*Mye mer bitete

 

*mye mer livlige

Klikk på bildene for å forstørre

 

badetur me Yvonne i dag:)

Turen vår i bilder:

Badeplassen:)


Søte Yvonne:)

En Larve; synes de er pene, jeg!

Yvonne hopper:D

Sommerstemning deluxe

Jeg plukket blomster: Elsker å gjøre det! Det minner meg om når jeg var liten:D

liker du å plukke blomster?

Hvilket bilde likte du best?

medarbeiderfest og låvefest - i bilder

I Helga har jeg vert på både låvefest og medarbeiderfest. Jeg la dem like godt inn i et innlegg siden jeg har masse å blogge om, men lite tid!

Medarbeiderfest

Tok ikke så masse bilder, men var så koelig at jeg måtte ha det med på bloggen min dog;) Dette var altså en fest for alle som har en oppgave i menigheten! Jeg er med fordi jeg er ungdomsleder, og leder på JIM(5.-7.klasse).

Jeg går inn på den røde løperen som ellers blir brukt i bryllup, og blir hilst velkommen av 5-6 personer som tar meg hjertelig i hendene! Vi spiste reker(nam!) og imponerende nok spiste Thomas også! Han vender seg gradvis til sjømat; når ferien starter er det tid for Fisk!:D

Det var en del Nydelig sang, en tale og masse bra opplegg! Vi hadde en quiz, og kom... ikke på siste plass! Etterpå tok vi et par bilder;D

Meg  og Thomas:)

Karoline hvisker til Vibeke, Thomas lytter;)

John-Kenneth og Sølvi-Oline:)

Charlotte:D

 

Så var det tid for 

Låvefest!

Den ble arrangert av oss ungdommer på betania, men var for alle aldre. Festen ble holdt på mydland, hos Sigfred. Ikke på en låve, men et Jorde! Nydelig vær hele dagen, og masse morro med basar, og aktiviteter som ertespytting, støvelkast, melkespannkasting, osv:)

Det er så koselig å møte så mange kjente, og noen ukjente folk! Spesielt når aldersforskjellen er så stor; herlig med unger!

BIM hadde en kjempebra tale om hjerter! Noe av det jeg husker best er dette med å "ta vare på ditt hjerte fremfor alt du bevarer, for livet går ut i fra det." Ha et hjerte som det er mulig for Gud å forme, ikke et hardt steinhjerte. 

Lovebandet må også nevnes; bra!:)

Salget av grillmat og kaker gikk bra på den fine dagen! Til inntekt for teamturen til Nederland i sommer(gleder meg!)


Arild er som alltid godvenn med ungene, og spiller fotball i sommervarmen:)

 
Mens mange av oss andre heller slapper av i solsteiken..

Anders og Andreas


Roar, Torild June, og Bente.

Aina begynner å bli rutinert grillmester!

 Klikk på bildene for å forstørre! Synes de var så pene, at jeg måtte ha dem med:)

Ungene hadde drakamp flere ganger. På slutten hadde vi også en guttene vs jentene tautrekking... Vi vant nesten!

Men Arild så det, og hjalp guttesiden:(

Sølvi-Olines dag er selvasgt reddet når maisen er her:)

Koste meg litt med å redigere dette bildet av Charlotte:)

Her ser vi omtrent hele "leiren!" Ganske mange folk!

Ei kjempesøt jente:) Også hun var så søt at hun smisket seg inn på bloggen min:) 

Tautrekking; bestemte gutter og jenter!

Håper du også hadde en flott helg:D

Verdens Beste iskrem og solbrenthet!

Må bare få sagt at jeg i tittelen ikke mente "verdens beste iskrem og verdens beste solbrenthet" men "verdens beste iskrem, og deretter litt om solbrenthet!" 

Hvis vi begynner med det positive med dette innlegget; altså iskremen! Det er en som har klistret seg til hjernen min selv om det nermer seg et år siden jeg smakte den første og eneste gang! Dette var i en shoppinggate i Budapest. I konsistensen lignet isen på en softis, bare litt mer stiv.. herlig smak, spesielt den med to farger♥

Fikk nylig bildene av isen fra charlotte, siden jeg har tenkt så masse på denne isen i det siste, and here it goes:

Fra venstre:

Thomas, Meg, Lisa, Charlotte

Se den RÅE isen! Bare utseende er nok til å vinne konkurranser og titler! Charlotte er så nydelig hun også, at bildet blir bortimot perfekt!

 

Del to i dette innlegget handler altså om min solbrenthet! Det har seg sånn at jeg har klart å få skiller på de mest utrolige steder i dag..

Sviende områder: Lår, og armer

Røde områder: 

*hals 

*kinn og nese

*halvparten av beina mine(delt med en loddrett strek:S)

*føtter(med unntak av der skoene var)

Det er ikke mye annet å si enn at jeg håper at det snart blir brunt! og muligens også jevner seg ut littegranne...

akkurat idet jeg skulle ta dette viktige, talende bildet til dere, landet en flue på tåa mi... Huset er forresten invadert av fluer!

Stripete(rosa og hvit), varm og trett Ingrid ønsker deg en god uke, og lurer på om noen kan gjette hva slags sko hun hadde på seg i dag!

 

Hilser dere med en sommersang;)

Håper noen av dere kan melodien alt, for jeg finner den ikke... eller gidder ikke.. Det er varmt!

 

Sommer´n er her (og moroa er over)
med stekende sol (gjemt i skyggen og sover)
Myggen den stikker og kleggen er lei
De er så forelska i meg - æsj
Oppskrapt av skjell (brent av maneter)
Jordvepsestikk (store som planeter)
Brennesleblemmer og blødende knær
Fy, nå er sommeren her
(Refr)
For jeg er solbrent
Føler meg grilla og påtent
Mens jeg ligger i skyggen og er nordvendt
Men ingenting hjelper det grann
Og jeg smelter bort på ei strand
Vannet er varmt (det er der alle tisser)
Alle er forelska (ligger og kysser)
Flasser på ryggen, og nesa er rød
Spiser pålegg med sand på brød
Fluer i fjeset (og alle andre plasser)
Lufta den oser (av fulle utedasser)
Vi stuer oss sammen blant sure tær
Æsj, nå er sommeren her

Stem på meg:)

Jeg har kommet videre i en fotokonkurranse! Det er fem finalister, og du kan stemme på meg her.

Da hadde jeg blitt megaglad!:D

Har gjordt masse spennende i det siste, så det kommer bilder snart! Når jeg får tid... Altså... Om en stund! fordi:

:(

Jeg kom opp i tysk muntlig:/

Wish me luck!:)

 

Monica og meg på morgentur på sandbekk:)

Meg og Thomas og Andreas på tur til sandbekk:)

You'll be the prince and i'll be the princess, it's a love story!Taylor Swift - Love StoryMidnatt

Klokken tikker mot midnatt, og de to spaserer lystig langs den mørke veien, kun opplyst av enkelte lykter. Gresshoppene synger i kveld også, og fullmånen skinner. Lenger borte går et annet par og holder hender. Etter gratulasjoner til det nye paret går de videre, og slår seg til slutt ned på noen stoler i en skyggelagt del av parken. De sitter der lenge. 19 minutter til midnatt. Hun kan ikke la være å sjekke klokka. 12 minutter igjen. 8 minutter, 4 minutter, 2minutter, 1 minutt. Nå stirrer hun på den hele tiden og han ler litt av henne. 00.00! Den herlige stillheten blir akkopagnert av lyden fra forsiktig klining idet paret feirer sine første 3 måneder sammen.

 

Jeg Elsker Deg!

Store, tunge dråper faller mellom trærne noen steder og treffer noen ganger hodene til de to som står stille og ser på hverandre. To par øyne funkler som stjerner av gjenskinn fra lys langt borte. Trestammene er bare en mørk silhuett mot lysene fra campingplassen, og den sterke kontrasten blir blassere, gråere lenger borte på grunn av tåken. De kaster lange, svarte skygger rett mot paret. Det regner ikke, bare drypper etter den kraftige bøyga for en liten stund siden. Hun tenker at det nydelig med regn også. Luften er frisk, og litt kjølig. Jenta fryser litt, men blir varmet av hans kjærlige omfavnelse. "Jeg Elsker Deg!"

 

Gode minner i låven

To par øyne møtes. To par hender møtes. Sammen går de etter hverandre inn. Festen bråker ute, men med en gang de kom inn i den rotete låven forsvinner alt ståket litt på avstand. De ser seg rundt  i alt rotet og spindelvevet. "Der er sofaen vi kysset i første gangen!" Sier han begeistret. Hun smiler, og peker rundt hjørnet; "Og der er passaten vi ble sammen i. Alle de gode minnene!" Sier hun spøkefullt. Han fører henne videre innover i låven, nermere sofaen. "Du vet, hvis dette var en film, ville vi ha gjordt det nå!" Hun legger på seg en overdrevent flørtete oppførsel og begynner å kneppe opp skjorta. Han ler, men dytter henne forsiktig bort. De kysser lett før de vender tilbake til festen. 

 

Dette bildet er i fra en tur vi var på til blåfjell. Ganske nylig etter at vi hadde blitt sammen:) Magisk stemning der inne i skogen!


Og dette er under lindland-treet:D

Og på toppen av et lite fjell... Thomas hentet meg på skolen i flekkefjord, og på veien hjem tok vi denne lille ekstra turen:D

På leir på knaben! (nei han har ikke egentlig grått hår, men det var en smule kaldt!)

Et bilde Thomas selv har tatt med selvutløseren i studio


Dette var på en tur ute på stranno! i solnedgangen:)

På slektstevne med thomas sin familie! Mange råe folk!

I ferja på vei hjem i fra tentroturen til tyskland...

I heidepark i tyskland! Jeg fikk ikke med meg Thomas opp i noen berg og dalbaner, men vi gjorde kjempemasse moro sammen! Og han tok bilder av meg i de største karusellene;P

Merkelig stilling på hånda mi forresten:P

Pusekatt-foto:)

Liker du bildet? Noe som kunne ha vert bedre?

Let my lifesong sing to you!Hva er egentlig lovsang og når brukes det? 

"Lovsang er noe mer enn bare sang," pleier kjæresten min alltid å si. Det er en takk til Gud for det han gjør i mitt liv. En takk for den Gud er, og den Gud har gjordt meg til.  Det er en måte å utrykke glede! Noen ganger når jeg er glad, føler jeg bare for å si det til noen! Jeg klarer ikke alltid å få frem hva jeg mener, og da hjelper det å synge! Sanger som Amazing love:

 

(i denne parantesen er den versjonen jeg liker best-klikk her hvis du har spotify)

Andre ganger lovsynger jeg fordi jeg er redd, eller lei meg. Eller kanskje når jeg skal gjøre noe utfordrende! Da kan lovsangen være en trøst. Å synge at Gud er en fantastisk Gud, kan gi meg et perspektiv der jeg får mer håp: Uansett hvor forferdelig jeg har det, så er Gud den samme! Og han er fantastisk, og Elsker Meg!

David Crowder Band - How he loves

Lytt til refrenget, hør den trøstene teksten, og den herlige melodien..

Noen sanger er nesten helbredende. Når jeg har veldig vondt hører jeg kanskje på denne sangen:

healing rain/let it rain - Michael w. smith.

Finner dessværre bare den riktige versjonen på spotify, men de som ikke har det, må virkelig anskaffe seg det! It's Amazing! Bare klikk på linken over(sangnavnet) så blir sangen åpnet i din spotify avspiller!

 

Let my lifesong sing to you

Tilbake til det som var overskriften!

Flere måter å tilbe på!

Det er ikke alle som er like "into" synging. Noen liker det rett og slett ikke! For dem blir det nok ikke så naturlig å lovsynge når de er triste, og glade og hele greia... Det er da det er så bra at det finnes så enormt mange andre måter å tilbe Gud på! Han har skapt oss forskjellige; alle er ikke skapt for å synge! Arvid (ungdomspastoren vår) hadde en tale om dette en gang; mange forskjellige måter å tilbe på.. Det var en bok han hadde lest om dette som hørtes veldig bra ut, men husker ikke hva den het.. Hovedsaklig var det altså slik at du kan tilbe f. eks. Ved å gjøre en tjeneste for Gud! Noen føler at de da er nermest Gud. Noen mens de leser i bibelen, andre mens de ber. Noen mens de går en tur i Nydelig natur, og andre når de får faste fakta lagt på bordet! Det er mange andre måter også!

Gjør det for Ham!

Uansett hva som er din "måte" å gjøre det på, så gjør det du liker, og gjør det for Guds ære! Gratulerer; Du er nå en tilbeder! Jeg vil at mitt liv skal bli til en lovsang for Gud! Ikke bare en sang (som i melodi og toner) Men at alt jeg gjør skal være for Guds ære, en tilbedelse av Guden som elsker meg, og som jeg elsker tilbake!

 

The heart of worship

Er nok min favoritt-lovsang! Det har den blitt etter at jeg har lest boka med samme navn, skrevet av Matt Redman, som også har skrevet sangen. Den har en så fantastisk tekst; jeg blir aldri lei! Det var først etter at jeg hadde lest boka at jeg fikk med meg litt mer av tankene, og meningen bak teksten(selv om den ikke egentlg er vanskelig å forstå, for all del!) 

Han forteller om hvordan lovsangen i menigheten deres hadde forandret seg. Den handlet mer om musikken, lyden osv. Dette er viktige ting, men når musikken var dårlig, ble lovsangen dårlig, og da var noe feil! Så det de gjorde var at de sluttet med alt. Ingen lovsangere på scenen, ikke noe lydanlegg. Sakte men sikkert Gikk det i fra pinlig stillhet og nølende sang og  tilbake til "the heart of worship!"

Begynnelsen av sangen er nok det jeg liker aller best...

When the music fades
All is stripped away
And I simply come
Longing just to bring
Something that's of worth
That will bless Your heart

I'll bring You more than a song
For a song in itself
Is not what You have required
You search much deeper within
Through the way things appear
You're looking into my heart

I'm coming back to the heart of worship
And it's all about You,
It's all about You, Jesus
I'm sorry, Lord, for the thing I've made it
When it's all about You,
It's all about You, Jesus

♥♥

 

Endelig vinneren av fotokonkurransen!

tatatataaaa!


Vinneren er maritakristin.blogg.no!

Synes virkelig bildet passet godt til tema "snart sommer!" Det gir en sommerlig følelse, samtidig som de kalde fargene skriker at "det er fremdeles bare vår!" Skitten på tærne gir det hele et mer interessant preg; ikke så oppstilt og høytidelig, men ekte!
Marita Kristin; Du kan velge om du vil ha en header til bloggen din av meg! I tillegg legger jeg bildet ditt inn i sidemenyen min, med en link til din blogg!
Vil vise noen av de andre bidragene også! Mye bra:


      herewego.blogg.no                   havefaith.blogg.no                   heroesandme.com

Karaoke for meg selv

Jeg elsker å synge karaoke! Det er så gøy å synge til playback, spesielt hvis jeg ikke føler noe press for å synge fint.Derfor er det egentlig to situasjoner hvor jeg liker å synge;

*en fest/vennekveld der stemningen er så god at alle skriker ut med den stemmen de har

*Når jeg sitter alene på rommet mitt, og vet at ingen kan høre meg

Liker godt å lære tekster også, så jeg sitter gjerne med teksten(søkt opp fra google) og spotify eller youtube på fullt lydnivå! 

Dette forklarer kanskje hvorfor singstar er et av mine yndlingsspill!

Jeg legger inn en link til spotify-spillelisten som jeg har laget med karaokesanger jeg liker. Jeg lager den til en "collaborative" spilleliste, slik at dere også kan legge inn sanger dere liker! Men ikke lov å slette noen!;)

Sett deg ned helt alene, eller med venner, og prøv deg frem etter hvilke sanger du liker å synge! Det er lett å søke etter flere både på spotify, og på youtube!

 

Salsa, Swing, og Snurring!

Vi har hatt Dans i Gymmen. Vi skulle lage en dans som innehold rotasjon, sideforflyttninger, og solodans, og den skulle vare mellom 2 og 2,5minutter.

Rein Gilje(Gymlæreren) sa a vi var langt over den nest bese klassen, og at det var:

DEN MEST FORJENTE 6'EREN HAN HADDE GITT! 

 

Dette er en stund siden nå, men nå klarte jeg endelig å få lastet opp videoen:D

Men! -.- Hvorfor stopper videoen plutselig? gjør den det overalt? hvor kan jeg laste den opp på en bedre måte?

sukk, jeg gir opp..hvis du vil se resten av videoen; dobbelklikk på den, så kommer du inn på tinypic, hvor jeg lastet den opp:)

 

I Eyes Ya!

Den som tror trenger ingen beviser, men den som ikke tror, kommer ikke til å bli overbevist uansett hvilke beviser han får...

her har jeg kost meg med å redigere et øye i PS. På dette bildet har eg brukt unsharp mask, for å få øyet skarpere, selective colour for å forandre fargene i øyet, og hue/saturation for å ta bort fargen på ansiktet(jeg hadde kopiert bare øyet til et annet lag)

Her prøvde jeg å lage en Avatar i photoshop:) Ble ganske fornøyd; utenom overgangen mellom det hvite i øyet og resten av ansiktet; den var litt hakkete... Uansett gøy å prøve:D


Hvis du vil ha en mer konkret fremgangsmåte som er lettere å følge; skrik ut, så kan jeg kanskje lage en:)

Hva synes du om redigeringen? Noe jeg kunne ha gjordt bedre?

 

Endens Tid vs Latt Tilbake

Dette er to bøker som omhandler samme tema. 

Latt tilbake er (rettere sagt) en serie på 7 bøker skrevet av Jerry B. Jenkins og Tim LaHaye, mens 

Endens Tid bare er èn bok skrevet av Pat Robertson. En forfatter jeg virkelig liker etter å ha lest boka hans om mirakler!

 

Begge bøkene er skjønnlitterære, og handler om hvordan det kan skje i verdens siste år. Bøkene er bassert på Bibelen(hovedsaklig Johannes Åpenbaring, som er den siste boka i bibelen, og omfatter mange profetier om hvordan endetiden vil være)

På grunnlagg av forskjellige tolkninger er bøkene ganske forskjellige, men har også mange likhetstrekk. Jeg klarer ikke bli helt enig med meg selv hvilken av bøkene jeg likte best, fordi begge har fordeler og ulemper. Den største forskjellen var at latt tilbake varte lenger, hadde mer detaljer, og gikk grundigere inn på hver ting. Hvis du vil ha en kortere versjon som ikke tar så lang tid å lese, og ikke er like tungt, kan du lese Endens Tid; Etter at katastrofene hadde kommet i gang, virket det ikke så lenge før herlighetsåpenbaringen kom.

Men dette gir ikke mening før jeg har fortalt litt mer om handlingen!

Felles for begge bøkene er at mange blir kristne i løpet av bøkene. De kristne, eller troende er de allierte, og de prøver å få frelst flest mulg på kortest mulig tid. Guds dommer begynner å falle over verden. Noen rammer alle, og gjør grove innhugg i befolkningen, men etterhvert blir de troende beskyttet mot plagene. En stor leder reiser seg, og lover å føre menneskene ut av elendigheten.

Til tross for at verden blir et værre sted å leve hele tiden, får han kjempemange tilhengere. Han blir den første i verdenshistorien til å samle hele verden i union; Med unntak av de kristne, og få religiøse ekstremister. Dette er Antikrist, Han blir etterhver besatt av satan, og metodene blir gradvis grusommere, uten a folket reagerer på det han kaller "rettferdighet". De onde må etterhvert bære "dyrets merke" (som kommer i form av en microchip, eller en tatovering). Denne må de ha for å drive handel, og bli godtatt i samfunnet, men når de først har tatt merket til satan, er det ingen vei tilbake.

På slutten av trengselstidet blir Satan bundet for alltid, og alle de troende får møte Jesus ansikt til ansikt før han tar dem med til deres Virkelige liv!

Det er såpass mange likheter at jeg valgte å bare skrive et handlingsreferat;) Det som også er en forskjell er rekkefølgen ting skjer i. Latt tilbake følger mer slavisk den rekkefølgen som dommene er skrevet ned i Johannes Åpenbaring...


Jeg tror at dette er bøker som det er verdt å lese! De aller fleste som har studerte profetiene i bibelen, mener at vi snart er i endetiden. Det har iallefall jeg fått inntrykket av at de gjør. Hvis dette skulle skje nå, er det viktig å kjenne det igjen; Kristen eller ikke! Hvis dette skjer i vår levetid, må vi velge side, og det fortest mulig. 

 

 


Har du sett filmen 2012? Tenk om faktisk verden hadde gått under i 2012? Hva bør du gjøre med livet ditt da?

 

Johannes Åpenbaring 1.  3 Salig er den som leser ordene i denne profetien, og salige er de som hører dem og tar vare på det som der står skrevet. For tiden er nær.
Ble veldig alvorlig dette, men det er det! Livet er alvorlig. Det gjelder å være litt bevisst på det som er seriøst og viktig, å så bare kose seg alikevel! Nyt det herlige som finnes i ditt liv, trygg på at du har litt kontroll på fremtiden(eller i alle fall at noen har det;) 

, Sokndal

Bor på Haua med mannen min, Thomas, i et oppussingsprosjekt med mye potensiale. Er 25 år. Lærer. Jeg er glad, venn med Jesus, positiv og variert. Har en drøss med hobbyer, og liker alt som er kreativt, spennende, og smaker søtt! Det skjer så mye bra i livet mitt; Masse små Mirakler som jeg vil dele med dere!

Instagram: Ingrid0123

Anbefalte Innlegg:

Arkiv

hits