mai 2017

Tidlig morgen og "valpesjuk" :)

I dag våknet jeg klokka halv seks. 05.30, der altså. Jeg vet ikke om det var fordi senga var så tom. Eller kanskje fordi allergien plaget meg i søvne. Uansett var det ingen mulighet for å sovne igjen. Så jeg startet dagen. 

Nå begynner jeg å bli nokså klar for sommerferie, egentlig. Det er enda tre uker igjen, men ting er veldig greit på jobb for tiden! Det er stor forskjell fra dag til dag, men på det jevne, er ungene greie, og jobben meningsfull! 

I natt har Thomas reist på "guttetur" til Sverige. Så det er litt merkelig tomt i huset. Men det kan nok være godt også. Planen for i ettermiddag er tur med ei venninne, og så besøk hos ei annen venninne. 

I mellomtiden må jeg bare meddele at vi er litt på utkikk etter valp. Du kjenner ikke tilfeldigvis noen som har kull med for eksempel mellompuddel som snart er leveringsklare? :) 

Hatets Gisler

"Leppene dirret da han sa: "Hvis min mamma er gått til Gud, vil jeg også dit." Han lot hånden gli gjennom Michaels hår (...) "Det skal du," sa han. "I kveld. Det lover jeg deg.""

"Hatets gisler" av Mary Higgins Clark

Boktittel: Hatets Gisler

 

Forfatter: Mary Higgins Clark

 

Innhold: Nancys to barn forsvinner sporløst, og det gjør også Nancys kontroll på tilværelsen idet alle får vite at hun er dømt for drapet på sine to første barn. Hvem har egentlig tatt barna? Og hva kan være motivasjonen bak?

Min mening: Boka var grusom, og vanvittig spennende. Leste den ut på èn dag. Den er lettlest krim/spenning, og får deg til å grøsse, samtidig som du må lese videre fordi du håper at det snart vil snu seg, og ende godt for barna. 

Terningkast: 5, og på grensen til en sekser. Men den er nok litt for forutsigbar til å nå helt til topps. 

 

BildeKilde

Jeg anbefaler også Mary Higgins Clark sin bok Stemmenes rop. 

Min hjemmesydde favorittkjole

Den siste kjolen jeg sydde til meg selv ble umiddelbart en ny favoritt. Ikke bare er den slankende og utrolig behagelig. Den har også praktiske, dype lommer! Mønsteret heter Zadie, og kan kjøpes HER. Det var vel verdt pengene, og finnes i str. 34 til 48. Størrelsene er normale, og min passet godt. 

Den tok ganske lang tid å sy, men det var en veldig god beskrivelse som jeg lærte masse av å følge! 


Det blir helt sikkert flere slike kjoler etterhvert! Jeg har laget en til mamma (bilder kommer senere), og har begynt å planlegge den neste til meg selv. Men mangler litt stoff før jeg kan komme i gang...
 

En perfekt langhelg

Fredag og lørdag har det vært fantastisk sommervær! I tillegg til at det var Sokndalsdager her i bygda - og masse liv i alle hjørner av stedet! Jeg fikk ikke delta på alt, fordi jeg har jobbet både fredag og lørdag. Vi hadde også gjester fredag kveld, og pappa var på besøk fra torsdag til lørdag. På lørdag skulle jeg også tale på et ungdomsmøte - noe som er stress, gøy og skummelt på en gang. Jo, også fikk vi gjort en del hagearbeid!

Men bloggen har blitt nedprioritert i solskinnet. Man klarer liksom ikke å få til alt på en gang :) Men nå har jeg fått en forsmak på sommerferie, og har begynt å lengte litt... 


Nå er det søndag, og været har glidd over i grått igjen. Men det gjør ingenting. Da kan jeg kanskje få tatt noen innhogg i oppvask-fjellet i dag... Takk Gud for oppvaskmaskinen!! 


 

Gjøkungen

"Før lokket smalt igjen, så hun et ansikt - ansiktet til en kvinne, grotesk i dødens redsel."

Bilderesultat for gjøkungen mary higgins clark

Boktittel: Gjøkungen

 

Forfatter: Mary Higgins Clark

 

Innhold: Statsadvokat Katie blir vitne til en forbrytelse mens hun er dopet ned på sykehuset. Selv om hun tror det var et mareritt, blir hun et tydelig mål. Flere mennesker dør rundt henne, tilsynelatende i ulykker. Men hva kan være motivet bak alle drapene?

Min mening: Boka fenget veldig. Den er lett å ta opp, og vanskelig å legge ned. Spennende, litt forutsigbar, men en god, enkel krim. Det liker jeg :)

Terningkast: 5. Men det er nok en svak femmer. Den er bra,  men er nok en bok som vil falle i glemmeboka etterhvert. Så på grensen til terningkast 4 der :)

 

BildeKilde

Hva leser du for tiden?

Spontanovernatting

På fredag ble det plutselig bestemt at niesa, Vilde skulle overnatte. Vi var allerede i gang med hjemmelaget pizza, og et større syprosjekt. Så da Vilde kom, måtte jeg jo finne noe hun kunne prøve seg på. Da ble det miniskjørt til sommeren!

Thomas ordnet på kjøkkenet, og vi jentene prøvde febrilsk å bli ferdig før det var spise-tid. Men vi endte opp med å spise i stua, siden spisestua var full av symaskiner. Kort fortalt en skikkelig koselig kveld som endte med film oppi TV-stua. 

Nå er det allerede snart helg igjen! Det blir skikkelig godt med et par ekstra fridager! (selv om jeg skal jobbe litt i planteskolen, da...)

Sju tusen tanker

Tiden går så fort frem mot sommer.

Ukene flyr forbi.

Hver dag tenker jeg tusenvis av tanker

90% av dem har jeg tenkt før.

Hver dag er den samme

men samtidig er ingen dag lik.

Dagene bare forsvinner under meg.

Noen ganger er jeg glad for det,

mens andre dager bekymrer det meg.

Tiden strekker ikke til alt jeg vil,

men den strekker egentlig ganske langt allikevel... 

Hvordan er ditt forhold til tiden?

DIY Bomberjakke

En helg er forbi, og jeg har nokså tett program de neste to dagene. Men jeg ville dele bildene av denne bomberjakken som jeg sydde nylig. Den ble sydd sammen med Hanna! Vi har virkelig funnet en felles interesse nå, og er i gang på neste fellesprosjekt! 

Mønsteret er fra Stoff og Stil, stoffet kjøpte jeg i Marokko, så denne jakken betalte jeg kun 60kr for stoffet til! Det er ganske moro. Jeg har til og med en slump med rester som jeg kan bruke til noe annet. Jeg digger virkelig stoffet: både mønsteret, men også hvordan det føles. Denne jakken er jeg faktisk kjempefornøyd med, så den vil nok bli mye brukt :)

Hva driver du med på håndarbeidsfronten? :)
 

(Un)qualified

"How God uses broken people to do big things."

 

Boktittel: (Un)qualified

"(Un)Qualified - How God Uses Broken People to Do Big Things" av Steven Furtick

Forfatter: Steven Furtick

 

Innhold: Vi føler oss alle ukvalifisert til tider. Vi strekker ikke til i jobben, i hjemmet, i menigheten, eller på bloggen. Men Gud ser ikke slik mennesker ser. (Un)qualified er en bok om hvordan Gud ser på deg - og om hvordan han forandrer deg. Kanskje ikke slik du hadde håpet: men enda bedre. Furtick snakker om spenningen mellom den vi er og den vi vil være. 

Min mening: Boka er utfordrende samtidig som den tar bort noe av presset. Den er bibelsk, har mange gode påminnelser og dype, ransakende kapitler som minner meg om hvordan livet bør leves. Den tok lang tid å lese. Ikke fordi den var så utrolig tung eller vanskelig, men tema tar litt energi å få fatt i - kanskje spesielt på engelsk. Steven Furtick er en av mine favoritt-predikanter, men for å være helt ærlig, får jeg mer ut av ham live enn i bokform. 

Terningkast: 4. Veldig bra innhold, men litt treig/tung/energikrevende. 

Anbefaler deg å høre en av talene hans (som han også kommer innom i boka) HER

BildeKilde

 

16.mai i hallen

Kvelden 16.mai ble tilbrakt sammen med ungdommene i idrettshallen. Med godt over 100 ungdommer, ballspill, grilling, og Bungee Run var det god stemning! Jeg fikk også prøvd classywalk for første gang, men kan ikke si at jeg har et spesielt talent for det, akkurat... 

Gode folk, god stemning, godt oppmøte! 

Også var vi knallklare for en super 17.mai! :) 
 

Kan ikke annet enn å smile :)

Det er mange gode stunder nå for tiden! Mange koselige øyeblikk med venner, og det aller meste av dem blir glemt. Så jeg prøver å være flinkt til å plukke fram kamera, så jeg kan huske. For eksempel kjekke forenings-dager med studievenninnene...

Spennende middag hos våre venner fra Eritrea...

Den gode følelsen av å ha fått gang på staudebedet - og at ingen av blomstene der har dødd enda! :) 


Gode turer med gode venninner...! 
Hverdagen er full av gull, men jeg må bare passe meg så jeg ikke blir så sliten/opptatt at jeg går glipp av det! 

I går var også en fin dag med både LIFEgruppe og talerteam-møte. Jeg fikk ryddet litt, rotet litt, plantet litt mer i grønnsaksåkeren, og kort fortalt hatt en veldig god dag.

I dag blir nok enda bedre! For i dag skal jeg sy, og i dag har jeg kort dag på jobb, og i dag er det strålende sol.  I dag er det helg! Så jeg kan ikke annet enn å smile :) 

Sydd omslagsbody

Dette er den tredje omslagsbodyen, og den første til jente. Jeg digger rosa når det kommer til babyklær :) Det er såå mye søtt! Men dette er siste baby-sy-innlegg på en stund. Nå syr jeg noen saker til meg selv :)

Hvordan ble settet? :)

Jeg mangler enda 3-4 knapper på den bodyen, så de er ikke heeelt ferdig enda. Men det kommer seg. Og nå har jeg bestemt meg for at jeg skal kjøpe en knappe-tang ved neste anledning, så vil knappe-prosessen forhåpentligvis gå mye raskere :)

17.mai, er vi så glad i :)

I dag er det 17.mai, og jeg våkner sliten. Jobbet hele mandagen (på skolen, på planteskolen, og så norskundervisning). Tirsdagen jobbet jeg, bakte en kake, fikk besøk, og var på 16.mai-arrangement med ungdommene. Og så kommer 17. mai, og jeg sa ja til å jobbe igjen. Bare et par timer før barnetoget går. Men allikevel, litt slitsomt. Puh!

Ute er det overskyet og tåkete, men jeg håper i hvert fall at tåka letter etterhvert. Det er i hvert fall opphold, og det er ikke dårlig det! Planen for dagen er jobb, barnetog, besøke besteforeldre, folketog, familiefest på Betania (den jeg bakte kake til), og i kveld skal jeg bare slappe av sammen med Thomas (tror jeg). Ikke heelt 17.maistemning utenfor vinduet. Men nå går salutt-skuddene av (de jeg pleier å våkne av). Og så skal jeg finne frem flaggene, så kommer nok stemningen også snart! :D

 

Mye bra, mye vondt

Dette har vært ei veldig god helg med en litt dårlig avslutning. I helga har jeg fått gjort mye; jobbet, vært på middagsbesøk, hatt middagsbesøk, sydd en jakke, gått tur, vært på ungdomsmøte, og til og med ryddet litt i huset. Men søndag kveld kom "straffen" for å ha styrt litt for mye. Da begynte migrenen å melde seg. Jeg la meg tidlig, for det pleier å gi seg når jeg sovner. Men ikke denne gangen. Ved midnatt våknet jeg av at hodet holdt på å dele seg i to. Det var som et lyn i hjernen, og det var ingenting å gjøre med det. Jeg var kvalm, omtåket, og med intense smerter i hodet. 
Heldigvis på en sånn grusom kveld, hadde jeg Thomas som kunne trøste meg, hente spybøtta, be for meg, og stryke meg på ryggen. Litt omsorg er virkelig det beste når man er litt syk. I dag var heldigvis smertene borte; jeg kjenner meg bare umåtelig sliten - selv om jeg har sovet maange timer... 

Men, men! Ferdig med klagingen :) Som du ser på bildet over, har det blitt riktig så grønt hos oss. Hagen våkner til liv med tulipaner og andre løkvekster. Vi driver også å lager et nytt staudebed i år, som jeg tror blir veldig fint. I dag har jeg norskundervisning i kveld, pluss jobb på dagen. Så blir det nok tid til enten noe håndarbeid, eller ryddig i mellom :) 

Hvordan var din helg?


 

Babybukse sydd

Jeg er inne i en skikkelig syperiode nå! Det tar litt tid fra jeg syr noe, til det havner på bloggen. Sjekk gjerne også Instagram (ingrid0123) hvor jeg legger ut litt raskere, og litt andre ting. Jeg har sydd en del barneklær (nesten ferdig med èn body til som kommer på bloggen senere). Men nå har jeg også startet på mange prosjekter til meg selv: Kjole, jakke og bukse!

Problemet er at jeg syr dem sammen med forskjellige folk, så kan ikke gjøre det ferdig før de har tid. Litt frustrerende, men også veldig gøy å dele et prosjekt med noen andre :) 

Men dette innlegget handler om den søte, lille buksa jeg sydde for en liten stund siden. Jeg angrer litt på plasseringen av hjertet, men det er første gang jeg applikerer noe på en sånn bukse, så jeg var veldig usikker på hvor det ville havne. Jeg driver å ferdigstiller en matchende body, så dette skal bli et helt sett :) 

 

Jeg fikk brukt noe mer av det rosa stoffet som er igjen etter kjolen jeg sydde til meg selv, og et "joggebuskestoff" som jeg begynte å sy en genser av - men feilet totalt! Nå skal det heller brukes til sånne småprosjekter som dette, har jeg tenkt :) 
Det jeg gleder meg mest til nå, er å få ferdig kjolen jeg driver med. Kanskje blir det en passende 17.-mai-kjole?? :) 

Morgentur på søndag

Det er KJEMPElenge siden jeg har orket å stå tidlig opp for å gå en skikkelig morgentur (Noe jeg virkelig elsker!). Men lørdag bestemte jeg meg for at det fine været måtte utnyttes, så jeg overtalte Thomas til å være med, og satte alarmen på 05.30. Og vi ble ikke skuffet! Allerede på første forsøk, fant vi beveren som vi lette etter.Og ikke bare èn bever, men vi fant tre, rett i nærheten av hverandre! Det var også et og annet rådyr å melde. 


Vi ble sittende en god stund å betrakte de facinerende skapningene... Stemningen så tidlig om morgenen er helt magisk :)

Spesielt når sola titter frem....

Når vi hadde tenkt å si oss fornøyde, og vende nesa hjemover, traff vi på beveren som var nærmest av alle! Ca 5 meter fra bilen satt den og gresset. Og selv da jeg gikk ut av bilen, viste den bare et øyeblikks usikkerhet før den fortsatte å ha fokus på gresset.


Dette ble de klareste bildene (her helt uredigerte) på turen. En skikkelig kjekk avslutning på en magisk morgentur :)

Andre som trosser dyna, og står opp med sola en gang i blant? :)
 

Pluss og minus med våren

+ Ting våkner til liv og blir grønt! Dette er en av mine favoritt-ting med våren!

- Allergi er det største punktet på minus-lista. Men jeg har kommet frem til at medisinen virker, for i år når jeg begynte litt for seint på medisiner, ble det mye bedre etterpå. 

+ Lengre kvelder, og lysere morgener. Jeg blir glad av det! Og man får liksom tid til mye mer når det enda ser ut som dag kl 8 om kvelden! 

- For mye sol kan lettere gi meg migrene. Men jeg tror ikke det har så mye å si, hvis jeg klarer å la være å stresse...

+ Dyreliv. Her en dag var jeg og Thomas på morgentur, og traff på både bever og rådyr. Dessuten er det sååå herlig å høre fuglesangen!

- Man vet aldri hvordan været blir. En dag hadde vi sludd, sol, regn, hagl, vind og overskyet om hverandre. Spesielt her langs kysten er det et problem!

+ Det blir varmere. Jeg har allerede opplevd et par t-skjortedager, og det er utrolig herlig! Vinterjakkka er pakket bort, og det har ikke vært frost på en stund. 

 

Våren (og sommeren) er mine favoritt-årstider. Jeg elsker hvordan verden går fra død til liv, hvordan alt våkner opp, får tilbake fargen, og er klar for en ny start. Dessuten har vi ikke enda kommer til mygg, klegg og de andre bakdelene med sommeren. 


Hva er din favoritt-årstid? Har du noen andre plusser og minuser med våren? :)

 

Cupcake og godfølelse

Disse muffinsformene er bare så søte! De er laget i silikon, og kan brukes mange ganger. Jeg kjøpte dem på ebay :) 

I dag er planen å få ryddet litt (I dag MÅ vi få kjørt noen søppel-lass til søppelplassen!), og LIFEgruppe i kveld. Jeg gleder  meg - LIFE er alltid oppmuntrende og givende! Ser også ut til at det blir fint vær i dag. Jeg gleder meg til denne dagen :) 

 

Body nummer 2

 

Med en gang jeg var ferdig med den første omslagsbodyen, ville jeg lage en til - helt uten hjelp! Bare for å se at jeg får det til, liksom. Jeg fikk nok av ape-stoffet til en body i str. 4-6mnd, og er utrolig fornøyd med resultatet. Det tok masse tid å sy på trykknappene, og kantebåndet var litt knotete. Men alt i alt var det ikke så vanskelig som jeg hadde fryktet! 

Denne bodyen har allerede fått seg en hjem hos Asbjørn-Elias, gutten til ei venninne. Neste body blir nok en mer jentete variant :)

 

En helt perfekt helg

Denne helga har vært - og er - utrolig herlig! 
Fredag sluttet jeg tidlig, og været har vist seg fra sin beste side. På noen få dager har verden forandret seg fra grå og halvdød til grønn og frodig. Vi har fått truffet litt familie og venner, jeg har vært på bytur til Stavanger (Stoff og stil!). Søndagen startet med morgentur allerede kl 05.30 (de nydelige bildene kommer senere), og senere i dag skal jeg ha forening, etterfulgt av kinoen The Shack. Jeg elsket boka (skuret), så har store forventninger til filmen :) 


Kjekt å tilbringe litt tid med noen av tantebarna :) 

Hva gjør du denne helga? :D 
 

DIY omslagsbody

Endelig har jeg turt å prøve meg på en omslagsbody! Jeg har lenge hatt lyst, men vært skremt av kantebåndet, og de små, krokete buene. Dessuten trykknapper, som jeg ikke har vært borti før.
Men med litt hjelp fra "sydama mi" Helene, ble det en lek! Første forsøk på omslagsbody er klart for bruk:

Her er alle delene sammensydd, men mangler et par sømmer før den er helt ferdig! Mønsteret til denne bodyen er fra boka Handmade. Stoffet kjøpte jeg på ebay for lenge siden...

Det tok ikke eeeegentlig så vanvittig lang tid å sy bodyen. Brukte halvannen til to timer, inkludert å tegne mønsteret. Men det som tok tid, var å sy på alle trykknappene! Har ikke enda kjøpt meg en sånn tang som man kan klikke dem på plass med... Noen som har erfaringer med det?

Dette var en kjekk og artig ting å sy, så det blir nok flere! Jeg er faktisk allerede i gang med den neste!Har også en plan om å sy litt klær til meg selv igjen snart! Det blir kjekt :D 
 

èn liten kommentar

Og hele verden faller i grus. 

Jeg gikk på ungdomsskolen da jeg begynte å tro at jeg luktet vondt. Det var et par jenter som holdt seg for nesen en eller to ganger da jeg gikk forbi. Det var så utrolig lite. Så utrolig tåpelig, kanskje. Men så utrolig vondt.

En følelse av at jeg ikke burde bry de andre med mitt nærvær. Av at jeg var et utskudd. At jeg ikke var ønsket. At de andre snakket om meg bak min rygg. Det krever bare èn liten kommentar for å såre noen dypt, hvis du sier det rette. Så vær forsiktig med hva du sier. 

Husk også på at de gode ordene også kan gjøre en enorm forskjell! Så prøv å oppmuntre noen i dag. Si noen gjennomtenkte, gode ord som virkelig uttrykker hvorfor du setter pris på en venn/kollega/bekjent/kjæreste/søster/bror. Har du noen gang blitt veldig såret av en "liten" kommentar

Våryr

Det var deilig å ha langhelg og fri på mandag. Så nå føler jeg denne uka går utrolig fort. Jeg må innrømme at jeg har begynt å glede meg litt til sommerferie allerede. Men samtidig må jeg minne meg selv på å nyte hver dag. 

Mandagen fikk jeg brukt på å sy en del. Og så startet mai med et helt fantastisk vær! Strålende sol er meldt så langt yr kan se, og dagene er lenger både om morgenen og kvelden! I dag tror jeg at jeg må få gått meg en skikkelig tur i dette finværet! Vurderer også en bytur... Litt herlig å ikke ha noen fastlagte planer enda :) 

Noen morgener ligger frosten enda på bakken når jeg står opp. Men det blir varmere og varmere nå! 


Løken jeg satte har begynt å titte opp fra jorda :) 

Potetene ligger enda skjult... 


 

Sydd passveske

 

 

Jeg har funnet ut at passveske er en enkel og grei ting å sy, som også er veldig nyttig. Dessuten er det supert til å teste ut teknikker jeg aldri har prøvd før! Så jeg prøvde meg på en flatlocksøm (Stigesøm) som jeg tredde et sløyfebånd inni. Det ble utrolig dekorativt, akkurat som jeg hadde håpet. Det er veldig kjekt å få testet ut noe av det jeg kan gjøre med overlock-maskinen jeg fikk til jul. Den er virkelig helt fantastisk å sy med! 

Og nå har passet et trygt hvilested, som enkelt kan gjemmes under klærne :)
Det er utrolig mye jeg har lyst til å sy nå, men tiden strekker ikke til. Men jeg nyter hver gang jeg får produsert noe. Det gleder virkelig hjertet mitt å være kreativ! Har laget et par ting til jeg vil vise dere etterhvert. Men må få tatt bilder først ;)
 

Mål for Mai

Nyttårsforsetter kan være så vanskelige å holde noen ganger, så i år har jeg heller benyttet meg av månedsforsetter. Da blir tidsrammen litt mer overkommelig, og man kan justere målet etter behov. 

HVORDAN DET GIKK I APRIL:

Målet mitt i april var å spise mer grønnsaker. Nærmere bestemt minst to til hver middag. Det er noen dager jeg ikke har hatt grønnsaker til middagen, men da har jeg prøvd å putte inn mer i lunsj eller kvelds, eller som et mellommåltid. Tror helt sikkert at dette har fått meg til å spise litt mer grønnsaker, så da er det en seier!

MÅL FOR MAI:

I mai har jeg blitt enig med ei venninne om en treningsutfordring på 30 dager. Vi bruker appen 30 Day Fitness, og gjør en utfordring til dagen. Last den ned, og bli med du også! Vi bruker planen "Beginner level 1." Det bør vel kunne gjennomføres...? 

, Sokndal

Bor på Haua med mannen min, Thomas, i et oppussingsprosjekt med mye potensiale. Er 25 år. Lærer. Jeg er glad, venn med Jesus, positiv og variert. Har en drøss med hobbyer, og liker alt som er kreativt, spennende, og smaker søtt! Det skjer så mye bra i livet mitt; Masse små Mirakler som jeg vil dele med dere!

Instagram: Ingrid0123

Anbefalte Innlegg:

Arkiv

hits