mai 2016

Happiness is sunny 

 

I dag stråler sola, og Yr har lovet 22 grader! Siden jeg ble værende mer eller mindre på jobb til klokka 8 i går, skal jeg kose meg litt i dag, har jeg tenkt. Thomas blir sein hjem, så jeg skal lage meg fiskegrateng (og kanskje invitere noen sultne venner?). I tillegg blir det kanskje en tur med hunden, og et eller annet veldig moro :)

Hva er dine planer for dagen?
 

Vårtegn

Kom over denne på facebook, og måtte bare dele :)

Kun et par dager til det bikker over i sommer nå!

I dag er det mandag, og jeg har planer om jobbing, sying, og ikke så fælt mye mer enda. Men denne uka kommer til å bli supertravel, så det er bare å stå på!

 

En perfekt kveld

 

Etter å ha jobbet fra 8 om morgenen til sju om kvelden (nok en dag) var jeg veldig i tvil. Mannen min så håpefullt på meg, og jeg måtte kapitulere.  Så til slutt gikk jeg med på å gå på en kvelds-fisketur: selv om man er sliten, kan man jo ikke slutte å gjøre kjekke ting heller! Så vi gikk innom å hentet niesa vår som var her i helga, og kom oss av sted i ni-tida på kvelden. 

Halv ti hadde vi gått utover langs kysten, til favoritt-fiskeplassen vår. Og om ikke lenge, fikk Thomas vår første fisk for dagen også! Etter det fikk vi to napp, men mistet begge fiskene rett før vi hadde dem. Litt kjedelig, men èn fisk er uansett mye bedre enn ingen. Og vi kunne egentlig ikke annet enn å bli glade av den gode temperaturen, og den NYDELIGE solnedgangen! En Lyr!

 

Søte Vilde!


Rare tante!


Ahh, livet er herlig når man tar seg tid til å nyte det, til tross for at man ikke egentlig orker. Så det lærte jeg noe av!

Og faktisk følte jeg meg mye bedre og mer opplagt neste morgen enn jeg var redd for. Men det var også takket være mannen min som stod opp tidlig, så jeg kunne sove helt til 7! En time ekstra gjør godt på en lørdag :)

Heklet hjertemønstrete grytekluterSiste håndarbeidsprosjekt var koselig og ble ganske vellykket, men jeg har enda ikke festet trådene.. Er ikke helt årstiden for å hekle og strikke, men det er jo kjekt å ha noen småarbeider til å ta med på kjedelige møter... :)
Nå er det strikking av vaskekluter på gang - men det går saaaakte fremover :)
Hva har du på pinnene?

Jeg er takknemlig for at...

I det siste har jeg vært (og er jeg) ganske sliten. Det fører ofte til klaging og sutring på bloggen, så nå tenkte jeg at jeg heller skulle skrive hva jeg er takknemlig for! For det er nemlig mange av de tingene i livet mitt også!

 

* Det er fint vær. Det er en liten ting, men det gjør meg faktisk overmåte glad med litt sol! 

* Det er fredag. En herlig helg ligger foran meg!

* Jeg har en herlig hund som er både kosete, leken og verdens søteste. Selv om hun er ti år, og begynner å bli en eldre dame, kan hun enda stikke av med skoene mine på badetur :) 

 

* I dag er det kjole-dag(kjolen fikk jeg attpåtil på salg til 100kr, og den er kjempefin!). Jeg har dessuten krøller fra å ha sovet med vått hår, og føler meg litt annerledes enn vanlig.

* Jeg har en jobb jeg trives med, og vokser inn i. En jobb som gir meg en meningsfylt hverdag!

* Jeg har et hus som er gammelt, og som gir meg fullt av gleder. Gleden av å pusse opp et rom til mitt eget. Gleden av å ha hage, og dyrke egne grønnsaker, gleden av å synke sammen i sofaen eller i hagen og bare være.


 

* Jeg har en mann som elsker meg, og som gjør ting for meg. For eksempel laget han en nydelig lasagne her en dag!

* Jeg har under fire uker igjen med arbeid før det er sommerferie!

* Jeg skal være med å sy kostymer til årets "strandaspel" - en teaterforestilling som foregår ute, i august her i bygda. Det er utrolig spennende å få være med, og jeg gleder meg til å se hvordan alt blir!

Kunne ha ramset opp mye mer, men dette var de punktene jeg kjente mest på akkurat nå :) 
 

Romantisk date midt i dritten

Det var en vakker dag, og siden vi allerede var på veien, bestemte jeg og Thomas oss for å tusle en liten tur på stranda, og ta noen bilder. Så vi svingte inn på en rasteplass, og begynte å gå over jordet mot sjøen... 
Men jeg forstod fort at dette ikke kom til å gå. For hvert skritt ble jordet våtere og mer gjørmete, så jeg ropte ut en advarsel til Thomas "jeg tror vi må snu...!" Men det var for sent. Gubben hadde trådd under med joggeskoene, og jeg ble stående hjelpeløs å betrakte det som nå skjedde.Han hoppet videre mot en tue, som viste seg å være enda mer våt og synkende, og for å ikke synke for dypt, måtte han skynde seg. Så han hoppe-løp oppover jordet i det som viste seg å være en dypere og dypere myr/bekk. Med et plask sa det stopp da han kom frem til enden av jordet, strømgjerdet, og det dypeste gjørmehullet til nå - som gikk opp til knærne i graps.

Du kan si det sånn at vi kom oss aldri til sjøen. 

 

 

DIY sommertopp med drapering

 

 

Denne toppen sydde jeg hovedsaklig fordi jeg trengte en topp som matchet skjørtet jeg sydde nylig (se det HER). Jeg hadde jo nesten ingenting som gikk sammen med det! Så jeg raidet stoffhylla, og fant restene av et stoff jeg kjøpte på loppemarked, og tidligere har sydd en t-skjorte til mamma av.

Siden stoffet er ensfarget, måtte jeg finne et mønster som det var litt ekstra med. Vil jo ikke sy en helt vanlig, standard singlett heller, liksom. Så kom jeg over et gratismønster som virkelig var kjempegreit! Det har gode forklaringer, og er enkelt å printe og lime sammen. Du finner mønsteret i PDF-fil HER. Jeg viser en kort versjon, men fremgangsmåten er mye bedre forklart i PDF-filen.

1. Etter å ha printet, klippet og teipet sammen mønsterarkene, var det klipping av stoffet som stod for tur. Man klipper to store biter (fremme og bak på toppen) og seks små biter (2 og 2 like) som skal bli stroppene. 

2. Syr sammen fremdelen og bakdelen, og bretter inn og syr i erme-hulene.

 

3. Syr i sammen tre og tre av de små bitene etter markeringer, og bretter den dobbelt.


4. Så er det bare å sy alt i sammen! Man bruker først en rynketråd til å fordele rynkene både fremme og bak. Dette førte til en del frustrasjon da jeg måtte ta opp en del, og så klarte å klippe rynketråden-> og måtte gjøre alt helt på nytt. Men jeg ble veldig fornøyd med resultatet, og har brukt toppen flere ganger allerede. Den er veldig behagelig, og sitter fint på.  

Siden jeg kjøpte stoffet på loppemarked, har jeg brukt ca 10kr på denne toppen. 

Hva synes du? 
 

Nytt gratis bilderedigerings-program

Nik Collection er et redigeringsprogram som du kan bruke til å endre på fargene i bildene dine. Det kan kobles til Photoshop eller Lightroom, eller brukes alene. Det har tidligere kostet ca 1200kr i året, men nå har google kjøpt det opp, og programmet har blitt gratis. Jeg har såvidt begynt å teste det ut, og det har noen artige effekter. Jeg bruker det sammen med Photoshop - da har man muligheten til å redigere RAW-filer også om man vil. 

FØR                                                                                                    ETTER       
 

Dersom du trenger et redigeringsprogram til å gjøre andre småendringer (som å rette opp, beskjære, lage kollasj osv) er Picasa et veldig ok program. Ikke det mest high-tech, men veldig enkelt og oversiktlig å bruke. Det er det jeg har brukt til å lage kollasjen ovenfor. 

 

Jeg har blitt veldig lat når det kommer til redigering, og bruker oftest bildene sånn som de er. Men noen ganger skjer det noe som ødelegger et supert bilde, og da er det greit å ha muligheten til å gjøre noe med det. Også er det ganske moro å leke seg med også!

Har du noen erfaringer med Nik Collection? 

Hvilke bildebehandlingsprogrammer bruker du? 

Hvordan har du det? Helt ærlig.

De siste ukene har vært ganske innholdsrike og travle, og jeg kjenner at jeg er ganske sliten. Det er nok mange som kan kjenne seg igjen i følelsen, spesielt nå på våren når skolen har innspurt, og arrangementene blir fordoblet. 
Jeg haster fra jobb til jobb, fra planleggingsmøte til evalueringsmøte. Med full jobb, og mange fritidsaktiviteter blir tiden knapp. De tingene som tar mest tid nå om dagene er: jobben som lærer, jobb i planteskolen, planlegging av teamturen til Albania, planlegging og gjennomføring av ungdomsarbeid hver helg, planlegging av hvordan Jesusgruppene skal organiseres til neste år, pluss undervisningen til annenhver uke. Og for ikke å glemme en avslutningsfest som nærmer seg! Dessuten har vi husarbeid, og tid med Thomas, og en god del venner. 

Venner er et kapittel for seg selv. Jeg liker å ha mange venner! Da har man mer å spille på når andre er opptatt. Men nå føler jeg litt på at ingen er "skikkelig" venner. Jeg har mange jeg kan spørre om å finne på noe, men ikke så mange som faktisk stiller opp hvis jeg trenger det. Gang på gang kan jeg invitere og invitere, med mange avslag, og ytterst få tilbake-invitasjoner (vi snakker forhold 1:20 her). Det har begynt å bli litt slitsomt, så jeg må nok kanskje gjøre noe. Kanskje tilbringe enda mer tid med de vennene jeg vet at jeg kan stole på? Selv om det vil gå ut over andre igjen... Dette ble et litt åpent og personlig innlegg. Håper at noen kan relatere. 

Når alt det er sagt, så vil jeg også legge til at jeg er lykkelig. Jeg liker å ha det travelt, og jeg vet at mange av vennene mine er glad i meg, selv om det noen ganger kan virke litt ensomt. Jeg har utrolig mye å være takknemlig for: en mann som elsker meg, en Gud som ser meg, og et liv med masse meningsfylt innhold. Jeg sutrer nok litt, men egentlig har jeg det utrolig bra :)

 

Naturen er nesten overnaturlig vakker!

Å være på tur alene med hunden i skogen er noe av det fineste. Det er faktisk helt herlig. Så avslappende, og så vakkert! Skogbunnen breier seg utover med et irrgrønnt moselag, og små hvite blomster. Fuglene synger i symfoni, og Chessie prøver halvhjertet å jage et ekkorn før hun kommer travende tilbake til meg med en hale som logrer trofast. 


Jeg er veldig sosial av meg, så jeg pleier veldig sjelden å gå tur alene - jeg ser på det som en god anledning til å snakke med noen. Men når jeg allikevel gjør det, så våkner den introverte siden av meg. Den siden som elsker stillhet og fred, og som kjenner energinivået stige betraktelig ute i det fri. 


Hun plasker uti, og rister det av seg igjen. En god egenskap, når man tenker over det!


 

Dette treet i blomst er faktisk et godt minne for meg. Jeg, Thomas og Monica skulle lage en film. Jeg og Monica var alvejenter (eller noe), og Thomas var den skumle kjempen som hadde tatt meg til fange. Når jeg klarte å rømme, fant jeg Monica boende i dette blomstertreet, og vi klatret oppi, og satt å spiste surblader og gaukesyre-blomster som vi hadde plukket selv. Filmen kom aldri så langt, men det ble jammen noen gode minner av hele episoden!Ha en nydelig søndag, alle i sammen!

 

I morgen var jeg alltid en løve

"Hvis jeg fikk velge, ville jeg alltid foretrekke den sannheten som inneholder håp. Rett og slett fordi den er sunnest og gjør minst vondt. Og fordi den ikke utelukker at mirakler faktisk skjer av og til. Og det er jo ganske viktig bare det."

Boktittel: I morgen var jeg alltid en løve

 

Forfatter: Arnhild Lauveng

 

Innhold: Arnhild Lauveng er psykolog, men hun har også vært schizofren. Ungdomsårene var preget av kaos, forvirring og grusomheter. Og mennesker som fortalte henne at hun aldri ville bli frisk. Nå forteller hun sin historie, for å skape forståelse, og håp. Og kanskje til og med en litt bedre verden, for noen.

 

Min mening: Boka ble anbefalt av ei venninne som er vernepleier. Den er veldig relevant for alle som arbeider innenfor helse, men jeg synes også den var skrekkelig interessant for min egen del! Den er levende, og spennende, og ikke for faglig. Jeg likte den kjempegodt, kanskje fordi jeg interesserer meg en del for psykiatri. Men aller mest om mennesker. 

 

Terningkast: 6. En viktig bok å lese for alle i helsesektor, men også for alle andre som er interessert i mennesker. 

BildeKilde

Målet mitt er å lese femti bøker i år. Dette var nummer 21.

16.mai for en selvstendig næringsdrivende

Ah, herlig med en fridag, tenkte vi, mamma og jeg. Vi skal bare få stelt noen graver på kirkegården før 17.mai, og så skal denne helligdagen nytes max!  Et par timer, tipper jeg. Så jeg troppet opp i familiebedriften Urdals Planteskole klokken halv ti om morgenen. Klar for dyst! 

Mamma hadde forsovet seg litt, fordi hun hadde vært oppe og vannet i natt også. Men hun var våken og klar da jeg kom. Før vi pakket inn i bilen, måtte vi bare få priset noen urner. Så vi laget plakater, printet dem ut, og skulle laminere dem, men lamineringsmaskinen var ødelagt. Jaja. Så måtte vi bare vanne litt. Jeg startet med å vanne amplene inne i butikken, mens mamma skrev ned hvilke frukttre hun måtte bestille inn. Etterpå tok jeg sommerblomstene ute, mens mamma bestilte frøpakker. Når jeg står foran butikken og vanner, er det uunngåelig at kunder strømmer til. Og når de spør med full forventning, og vi først står der, så er det  klart at vi må åpne, og få solgt litt. Og da er det klart at enda flere kunder ser at det "er åpent." For det forventer de jo uansett. Selv om det er andre pinsedag.

Tre kunder senere klarer vi å stenge vannkrana OG låse butikken. Så! Da er klokka halv ett, og fremdeles har vi ikke fått pakket bilen. Men det er ganske fort gjort. Etter at fjerde kunden har betalt, og bilen er full av blomster, trillebår og jord, er vi på gravplassen i ett-tida. Der treffer vi igjen to av kundene som handlet tidligere. Det er mange graver å stelle, på to forskjellige kirkegårder. Men det er egentlig helt ok arbeid. Været viser godsia, og det er ingen kunder som forstyrrer. 

Klokka fire er vi ferdige. Da er vi klare for litt middag! Det ble kjøttkaker. Problemet er bare at mamma må gå rett etter middagen. Hun må hjem og føre regnskap. 

Å være selvstendig næringsdrivende er ikke alltid fett. Spesielt ikke i ei lita bygd. Det er knallhardt arbeid, ofte over tolvtimers-dager, og med liten avkastning. Aldri skikkelig fri. Den eneste fridagen i uka (søndag) brukes til vanning og papirarbeid. Man kan ikke bli syk, for man får ikke sykepenger før etter 17 dager. Og da får du alt for lite til å leve for, hvis det i utgangspunktet ikke var så mye å gå på. Så man må på jobb (med et smil) selv om man har feber, og ikke har sovet på to netter. Selv om man hoster og er svimmel. Selv om armen ble skadet i fjord høst, og ikke har blitt god igjen enda. 

Jeg er ikke så politisk engasjert. Men jeg forstår at dette er urettferdig. 
Og jeg forstår at altfor få har en forståelse for lignende situasjoner.

Og jeg forstår at kommunen egentlig vil ha slike koselige småbedrifter.
Men jeg forstår ikke at hun gidder...

Vakre glimt av sjøen

 

Noen dager er verden så vakker, at det gjør ikke noe om en ikke får fisk på fisketuren.... 

Nylig kjøpt fra ebay

Jeg hadde en liten ebay-periode for en liten stund siden, og nå er alt det nye mottatt. Her kommer en liten anmeldelse/anbefaling. (tok ikke med de tingene som jeg ikke anbefaler i det hele tatt)

Først ut et kjolen som jeg er mest fornøyd med! Denne koster omtrent en hundrelapp, og sitter kjempefint på. Stoffet er skikkelig behagelig, og finnes i mange farger. Denne har jeg brukt flere ganger alt. Frakten var veldig rask (under en uke) siden den kommer fra tyskland. >link<
Disse trådsnellene kom i utrolig mange gøye farger! De koster under 40kr for 39 stk, og det er 200 yards på hver rull. Har ikke testet hvor sterk den er enda, men de ser i hvert fall bra ut. Kjekt å ha litt av mange ulike farger.  >link<

Kulepennene er fargerike, billige og gode. Jeg har allerede bestilt to ganger. De skriver veldig fint med "bløtt blekk". Men det hender at de av og til stopper litt å skrive. Dersom man glemmer hetta av, blir de ødelagt. 12 stk for under 30kr >link<

 

Denne bh'en har behagelig stoff, og sitter godt på, men min opplevelse er at de er litt for små i størrelsen. Cupen er fin, men den sitter veldig stramt på, både i stroppene, og rundt. Passer nok godt til dere som er litt tynne. Koster 50 kr. >link<

Blondestoffet har jeg kjøpt mer av for å lage flere truser - jeg synes det var så enkelt og gøy! Kjøp dem HER, og se oppskrift på trusa HER.

 

Har kjøpt en shorts og en bikini også. Kan legge dem ut senere, hvis noen er interessert. Hva er dine siste, gode ebay-kjøp?

Grilling på nyinnredet veranda

Endelig har vi fått oss en skikkelig innredning på verandaen. Nå er det SÅ mye koseligere å sitte der ute. Vi har (låner) en diger grill av svigers, så nå når det er så fint vær, er det ofte grilling ute. Her laget vi egne marinerte kyllingspyd. HERLIG!


Tommy og Thomas


Ida

Hurra for 17.mai, og for grilling med gode venner :)
 

17.mai!

På nasjonaldagen våknet jeg med tunge armer og bein. Men etter en liten stund, kjente jeg kreftene komme tilbake, og jeg var klar til en ny dag! Jeg heklet ferdig 17.mai-sløyfene våre, spiste frokost, og skyndte oss ut for å rekke barnetoget. Oppskrift på 17.mai-sløyfe finner du HER.

Resten av dagen skal vi bare slappe av å kose oss! Hele 16.mai jobbet jeg (først i planteskolen, så i menigheten: startet kl 10 om morgenen, og var ferdig kl 12 om kvelden), så nå blir det godt med litt fri.  I ettermiddag skal vi ha litt venner på besøk og grille. Det blir kos! :D

 

DIY skjørt

Her er et skjørt jeg sydde for en liten stund siden. Mønsteret fant jeg i boka Handmade. Stoffet har jeg hatt liggende en stund - jeg kjøpte det billig fordi det var en rest. Oppskriften var ganske enkel å følge, men målene var litt feil (for både meg og venninna mi) Så jeg måtte legge på noen cm på lengden til det største stoffstykket. 

Klippingen var i hvert fall enkel, og man får bitene etter egne mål. Man rynker først øverst på skjørtet, syr på linningen øverst. og deretter kanten nederst. Til slutt setter man inn glidelås. Den sleit jeg litt med denne gangen. Men til slutt gikk det, det også. 


Hva synes du?
Hadde du brukt dette skjørtet?

 

Familiehelg

Nå ligger jeg en uke bak i bloggingen, for disse bildene er fra forrige helg. Men det gjør ikke noe. Det er alltid koselig å se på bilder av familie. Nesten som om jeg får gjenoppleve dagen en gang til! Her hadde vi besøk av fire tanteunger hos foreldrene til Thomas. Ble mye godt (grillmat!) og mye kos :) Og vet du hva? Jeg tror at denne helga blir like bra!!Livet er godt! Og spesielt når sola skinner :)

I dag skal jeg besøke ei venninne på Sola. Gå en tur på stranda. Spise mat ute. Nyte. 

Hva har du slags planer?

10 tips mot stress

Flere og flere nordmenn blir utbrent, til og med i ung alder. Stress over tid kan føre til dårligere søvn, dårligere humør, og et vanskeligere liv. I verste fall kan det føre til både psykiske og fysiske sykdommer. I disse eksamenstider er det nok mange som kjenner på stresset. Men det finnes saker og ting som du kan gjøre for å forebygge stress. Her kommer noen velvalgte tips :)
 

1) Snakk med familie eller venner. Delt glede er dobbel glede, og delt sorg er halvert sorg, heter det så fint. Å være sammen med noen som du kan stole på, hjelper alltid på humøret. Du kan få løftet vanskelige saker fra deg selv, gjøre noe for å koble helt av, og bare le sammen med noen.

2) Vær fysisk aktiv. Det trenger ikke å være tidenes styrkeøkt, eller maratonløp. Men gjør noe som får pulsen til å slå fortere. Noe du kan like å gjøre. Svøm en tur ute. Gå til en fjelltopp, eller prøv deg på vannski eller tennis.

3) Ta tak i det du kan gjøre noe med. Ofte finner vi oss selv med litt for mange baller i luften. Men ikke bekymre deg unødig over det du ikke har sjans til påvirke. Gjør det du kan, og la resten være. Jeg liker å skrive lister over alt som tar krefter av meg, og bestemme meg for hva jeg vil ta tak i først. Så dytter jeg alle de andre tingene i bakhodet en stund. Godta at du ikke har kontroll på alt.

4) Husk å le. Det nytter faktisk å kommandere seg selv til å smile og le. Bare prøv - det hjelper på humøret! I tillegg kan du låne en vitsebok, og invitere din mest artige venn på besøk for litt høytlesning. Eller ta en tur innom youtube.

5) Hjelp noen andre. Å hjelpe andre, hjelper deg. Meld deg som frivillig, hjelp noen på jobben, send noen oppmuntrende ord til en venn, vær barnevakt, vask opp, eller hjelp noen med å pugge til eksamen. Dessuten kan du få deg et fadderbarn - se i sidemenyen min (jeg anbefaler Compassion)

 

6) Slutt med en dårlig vane. Det gir mestring, og en bedre hverdag. Har du for eksempel til vane å starte dagen med å klage til dem du treffer? Eller er det på tide å slutte å drikke så mye cola? For min del er det nok sjokoladen som må reduseres...

7) Sett av tid som ikke er sett av tid noe. For eksempel: etter klokka 8 på kvelden skal jeg ikke ha noen planer. Bruk tiden til noe som gir deg energi (kanskje er ikke tv-titting det beste!). Hva med å gå ut litt - uten å skynde seg, men kun for å betrakte skaperverket. Pust dypt ut og inn, og vit at de neste timene har du sett av til å gjøre akkurat det du vil. 

8) Få nok søvn. For lite nattesøvn er dumt på så mange måter! Det gjør deg mindre opplagt, surere, slitnere, og alt blir et ork. Det har også påvirkning på immunforsvaret. 

9) Få orden. Ofte får man gjort utrolig lite, kun fordi man ikke vet hvor man skal begynne. Skaff deg oversikt over utfordringene, og prioriter. Sett deg mål du kan klare, slik at du får mestring etterpå. Ta deg tid til å feire fremgang! Gi deg selv en belønning!

10) Slapp av. Ingen er perfekt. Senk standarden, så blir du ikke så lett skuffet over deg selv. Det er helt greit å "bare" være god nok. Og hvis du godtar det, så blir det faktisk mye lettere å gjøre ting på en god måte. 

Inspirasjon til dette innlegget fant jeg >her<

Min egen handyman - hylleseksjon


Det siste husprosjektet har vært å bygge hylleseksjon i TV-stua. Vi tegnet hylla sammen, men det er Thomas som har gjort alt arbeidet. 


Det var deilig å ha god plass til bøkene mine, som har vært presset inn i en liten hylle. Nå har jeg til og med masse ledig plass til flere bøker!! Thomas har også planlagt å oppgradere: han vil investere i en større TV. Skjønner ikke behovet jeg, men. Sånn er vi vel bare forskjellige. Er i hvert fall gøy med hvert prosjekt som blir ferdigstilt! Huset blir mer og mer "vårt" og mer og mer et drømmehjem :)


Hva synes du om hylla? 

Løgner fra fortiden

"Hun sa at hun het Alison Simms. På det tidspunktet hadde jeg selvsagt ingen grunn til å tvile på henne."

"Løgner fra fortiden" av Joy Fielding

Boktittel: Løgner fra fortiden

 

Forfatter: Joy Fielding

 

Innhold: Terry lever et ensomt liv. Hun bestemmer seg igjen for å prøve å leie ut annekset i hagen til en yngre kvinne som heter Alison. Men mystiske ting starter å skje etter at Alison har flyttet inn. Er det noen som et ute etter Terry? Eller Alison? Kan det være den gamle leieboeren - som plutselig forsvant uten å betale for seg?

 

Min mening: Jeg fikk tak i boka med en tilfeldighet, og merket med en gang jeg startet å lese, at den hadde potensiale. Spenningen økte gjennom hele boka idet man får flere spor og bange anelser. Men slutten inneholdt en heftig overraskelse, som gjorde at boka løftet seg et helt hakk for min del! Godt skrevet, troverdige og interessante karakterer, og en uventet twist. 

 

Terningkast: 5. Anbefalt for dere som liker en blanding av drama, mystikk og en smule krim. 

BildeKilde

Målet mitt er å lese femti bøker i år. Dette var nummer 20. Vi er midt i uke 19, så dette går unna! Men er greit å være litt foran. Kanskje jeg kan våge meg på noen av de litt tyngre bøkene i ventehaugen etterhvert...

En perfekt dag med mannen min

 

 

Det er ikke det at fisking er så spesielt. Jeg er ikke så skrekkelig opptatt av fiske egentlig. Men det er noe med det å gjøre noe. Å gjøre noe sammen. Og fiske har vist seg å være en ting vi begge kan trives med, selv om egentlig begge to er for pysete, og Thomas ikke spiser fisk. Men jammen er det koselig å tusle utover svabergene, og slenge ut fiskestanga og håpe på det beste. Småprate. Sole oss. Lese litt i ei bok, og spise litt snacks. Da er livet herlig!

Men det er jo ikke til å stikke under en stol, at det beste med å fiske, er å få fisk! Og denne søndagen var det jeg som hadde fiskelykken! Først fikk jeg en middels-liten Lyr på kroken. 
Thomas kastet og kastet, uten hell. 

 

Når jeg fikk prøve igjen, ble jeg helt i ekstase over den superlange, supernifse fisken jeg klarte å fange! Etter litt googling slo vi oss til ro med at det var en Horngjel (verken ål eller sverdfisk, som jeg tenkte), og at den var spiselig. Alltid kjempespennende å få en fisk jeg aldri har fått før! Det er det morsomme med å fiske i havet: det er som et eventyr, hvor jeg ikke har peiling på hvordan det neste fantasidyret vil se ut! 


Skumle tenner!


Så i dag ble det grilling av hjemmefiska fisk! Jeg klarte til og med (med litt godvilje) å filetere fisken selv! (ok da, så var det en del bein enda.). Funfact om Horngjel: beina dens blir grønne i kontakt med varme. Så de var forholdsvis enkle å plukke ut, da ;) 

Hurra for herlige, varme dager hvor man finner på litt ekstra!

Hurra for hjemmefiska middag!

Og hurra for livet :)
 

Blomster som gir sommerstemning!

Jeg er oppvokst på en planteskole, så det er vel ikke en stor overraskelse at jeg liker blomster. Men faktisk ble jeg ikke interessert i hage før jeg flyttet ut fra barndomshjemmet (som bokstavelig talt ligger oppå blomsterbutikken). Kanskje fordi jeg trengte noe eget for å ha lyst til å pynte og stelle. Kanskje fordi det først er når du savner noe, at du innser at du likte det i utgangspunktet. 

I hvert fall har jeg bare blitt mer og mer glad i å se det vokse de siste to-tre årene. Og nå gleder jeg meg veldig over en knupp som springer ut, eller en tom potte som plutselig har en grønn liten spire i seg. Så: Her er noen bilder som gjør meg glad. 
Rett etter regnet er blomstene på sitt mest fotogene. Da er lyset perfekt, og dråpene skaper en magisk, ren og frisk stemning:)
 

DIY pallebord

 

Jeg har som kjent en ganske hendig mann. Og nå når vi pusser opp, får han virkelig rom for både å være kreativ, og å utfordre seg selv. En av tingene han har laget, som jeg er veldig fornøyd med, er dette pallebordet! Alle pallene fikk vi gratis av mamma, så de eneste pengene vi brukte på den var på hjulene (ca 250kr). Malingen var rester etter gulv og vegger. Det eneste er at vi vurderer å kjøpe pleksiglass-plate til toppen for å gjøre det lettere å vaske... Med andre ord, et billig, og unikt bord som har både sjarm og kjærlighet i seg :) 

Pallebord in tha makin'

Her er også et lite sneakpeak på tv-stua som vi holder på med å pusse opp for tida. Mangler enda lister, vindu, og to dører. Men ellers begynner det å ta form!


Nå kan vi endelig gå igang med filmkvelder igjen! Har vært et par uker uten TV nå. Ikke at vi har TV nå heller; det er jo ingen kanaler på. Men vi har i hvert fall boksen :)

Et himmelsk glimt av sommer!

Jeg rullet ut av senga med trøtte øyne og slitne lemmer. Men smilende. Sola møtte meg allerede i gangen, og minnet meg på at det er finvær i vente! Neste stopp var ut å lufte hunden, og det var et aldri så lite behagelig sjokk som møtte i ytterdøra! Klokka var ca halv åtte. Da jeg trådde utenfor, var det nesten like varmt som inne! Jeg kastet fort av meg genseren, og ble vandrende rundt i hagen med hunden diltende. 

 

Hele meg jublet innvendig! Det føles rett og slett som en forsmak på himmelen. Eller i hvert fall på sommerferien. Langhelg, varmt, fint vær, frisk luft, og nydelig utsikt som blir grønnere for hver dag! Og når jeg rundet hjørnet, la jeg merke til at den første Rhododendronen har begynt å blomstre også :)

Bare vent til storeboren (rett bak) også står i blomst! Det blir litt av et syn :)

I dag (som i går) skal jeg jobbe i planteskolen. Hardt arbeid, men veldig koselig. I kveld skal vi på ungdomsmøte. Håper at jeg får tid innimellom der til noe kjekt, nyttig og aller helst ute i finværet :)

 

Den usynlige

"Det var en av de første dagene i mai Hilmer Eriksson oppdaget at han var blitt usynlig."

Boktittel: Den Usynlige

 

Forfatter: Mats Wahl

 

Innhold: Hilmer er forsvunnet, men ingen ser ut til å vite hva som har skjedd med ham. Vi følger Kriminalbetjent Fors som prøver å løse saken. Sporene peker raskt i retning av at noe stort og skremmende har skjedd, da det dukker opp nynasistiske tegn, og rykter om tidligere slåsskamper og krangler.

 

Min mening: Jeg fikk tak i boka med en tilfeldighet, og i og med at jeg ofte liker ungdomslitteratur, gav jeg den en sjanse. Kan ikke si meg helt overbevist. Handlingen var forutsigbar, men også spennende. Men de merkelige glimtene fra Hilmers bevissthet ødela en del. Når man legger på den crappy slutten, ble jeg rett og slett skuffet. Boka startet mye bedre enn den fullførte. 

 

Terningkast: 3. Begynte bra, men kunne ha vært mye bedre utført! 

BildeKilde

Målet mitt er å lese femti bøker i år. Dette var nummer 19. 

Middagsbesøk

Noe både jeg og Thomas elsker, det er å ha middagsgjester. Det er så koselig å ha besøk, og å gjøre litt ekstra ut av middagen. På søndag er en typisk dag for dette, for da har vi ofte litt mer tid. Så forrige søndag hadde vi rådyrsteik med foreldrene våre, lillebror og tantegutten Liam :) 
Vi elsker å ha gjester, men det store minuset som blir en begrensning, er oppvask. 6 tallerkener, seks glass, og seks skåler, seks skjeer, seks gafler, og seks kniver. Utrolig hvor fort det hoper seg opp med bare noen få personer ekstra! Jeg gleder meg sånn sinnsykt til å få oppvaskmaskin, men etter våre beregninger bør vi spare omtrent en 170 000kr før vi går i gang med kjøkkenet...

Men maten smakte, jo :) 

Og både jeg og mannen blir vanvittig flinke til manuell oppvask!!
 

Mennesker som vokser

Det er en fantastisk følelse å se når et menneske vokser. Kanskje de får til noe de aldri har fått til før, eller kanskje de innser at det enda er masse å lære.

Det er noe av det fineste med å være lærer. 

Når Henrik endelig forstår hvordan han skal gange med to-sifrede tall. Når jeg tvinger Liam til å ha presentasjonen han gruer seg så til, og det går kjempebra. Man kan formelig se selvtilliten strekke seg tjue hakk! Når Lena stiller et spørsmål om molekyler som er så smart at jeg må tenke meg om tre ganger før jeg svarer. Når Katerina, som har så dårlig selvtillit på skolearbeid og karakterer, presterer til en femmer. Når Siri, som alltid pleier å tøyse bort tiden i timene, plutselig gjør det mest nøyaktige arbeidet i hele klassen. Jeg blir så glad, at jeg kjenner smilet komme bare av å tenke på det! 


 

Og det gjelder ikke bare i skolen heller. Jeg elsker å se vennene mine ta nye skritt. En god mulighet blir nok misjonsturen jeg skal på i Juli. På teamtur pleier man alltid å vokse. Kanskje jeg til og med kan vokse litt, jeg også? 

Er du også en som gleder deg når andre vokser som mennesker?

Nysydd lue

Jeg har sydd min første lue! Den skulle vøre str. 3-6 år, men den ser veldig stor ut, synes jeg... Ble i hvert fall veldig søt! Så jeg skal nok lage flere slike luer. Jeg har brukt jersey på utsiden, og fleece inni, så den blir god, myk og varm. Neste gang jeg lager en, skal jeg ta bilder av fremgangsmåten underveis, og vise på bloggen. Stoffet jeg har brukt inni, er billige fleecepledd kjøpt på europris (kostet kun 40kr!)  

Nå har jeg fått litt syinspirasjon igjen, så jeg gleder meg til å sy mer neste (lang)helg! Da bør jeg få tid :)

Den rosa lua har Ida sydd. Jeg gikk for guttefarger, siden jeg har flest små gutter i familien. Er jo greit at de kan bli brukt også! Men har flere stoffer jeg vil prøve å lage lue av etterhvert :)


 

Vakre Jæren

Forrige helg var jeg på Jæren (en samling kommuner langs vestlandet) på forening med to studievenninner. På veien inn til Lye stoppet jeg og strakk på beina nede ved sjøen. Og det angret jeg ikke på! Mistet nesten pusten av den vakre utsikten, de flotte fargene, den krasse sjøluften, og friske vinden.

 


Var en nydelig søndag med nydelige folk! Vi fikk servert herlig lasagne, og oppdatert oss på hverandres liv. Og strikket, så klart. :) 

, Sokndal

Bor på Haua med mannen min, Thomas, i et oppussingsprosjekt med mye potensiale. Er 25 år. Lærer. Jeg er glad, venn med Jesus, positiv og variert. Har en drøss med hobbyer, og liker alt som er kreativt, spennende, og smaker søtt! Det skjer så mye bra i livet mitt; Masse små Mirakler som jeg vil dele med dere!

Instagram: Ingrid0123

Anbefalte Innlegg:

Arkiv

hits