mai 2015

Hjemmesydd Singlett

Dette er faktisk den første singletten jeg noen gang har sydd. Det er mest fordi jeg har vært litt opptatt av at man skal spare penger på sying. Så jeg gidder ikke kjøpe dyrt stoff, og bruke på en billig t-skjorte. Men jeg falt altså litt for dette stoffet, og for omtrent 40kr synes jeg det var verd pengene også. Kjøpte det i Barcelona for noen uker siden. Jeg hadde ikke noe mønster, så klippet bare rundt en singlett jeg allerede har, og liker. Sleit litt med at det tynne, elastiske stoffet ikke ville samarbeide med symaskinen, men det bedret seg da jeg la på fòrstoff inni (ok, 60kr da). Og vips: En ny singlett!Nå arbeider jeg med en shorts som jeg tror vil passe fint til denne singletten - hvis jeg får det til, da. Må bare få kjøpt noen småting jeg mangler først...

"#DIY #hobby #sy #symaskin

Flyttestemning

Det er kun en ukes tid til vi flytter nå, og ting begynner å bli travelt igjen. For selv om skolen er ferdig, så jobber jeg så mye som mulig, syr så mye som mulig, å går så mye tur som mulig. Og midt oppi dette skal jeg altså flytte også. Jeg gleder meg skikkelig til alle tingene er flyttet, og vi kan begynne å skape oss et eget hjem. 

 

I mellomtiden tar vi støtt imot gjester. Bursdagsfeiring for mamma, sytreff med venninner og pizzakvelder med venner. Kort oppsummert: Veldig mye koselig som skjer for tiden. Jeg nyter det! Det eneste som mangler nå, er litt sommervær...

I dag har jeg fri - deilig! Og skal bruke dagen til å sy en shorts, rydde en del, og gå en tur i finværet :)

Kurs i Kreativ Fotografering - 5

Når det kommer til fotografering, er det lett å miste inspirasjonen noen ganger. Da kan en konkret oppgave være med å vekke til live de kreative evnene igjen. Jeg legger derfor ut en oppgave hver søndag som kan være til inspirasjon.

Oppgave fem er som følger:

Reis til et nytt sted.

 Barcelona

 

 

Noen ganger blir man bare lei av å fotografere de samme motivene om og om igjen. Mange av oss er vanemennesker, og går på tur de samme stedene nesten hver gang. Da blir det ikke de enorme variasjonene i motiver. Enkelte ganger er det ingenting som hjelper på foto-inspirasjonen som litt ny input. (Det merker jeg skrekkelig godt når jeg er på ferie, og kamera går som et maskingevær mesteparten av turen)

 Galdhøpiggen

Freiburg

 

Men du trenger ikke å reise til Spania altså. Bare gå en halvtimes tur et annet sted enn du pleier. Eller ta en annen rute til jobb/skole. Prøv å forandre omgivelsene dine lite granne, bare. Hvis du vanligvis er omgitt av storby, eller av skogen, så ta deg en tur på stranda. Eller på fjellet. 

 Kysten

 Sogndalstrand

 

For min del skal det ikke mer til enn å forflytte seg såpass at jeg får noen nye planter eller dyr som jeg ikke vanligvis ser. Da er det plutselig masse motiver rundt om kring!
 Holland

 Nedlagt industriområde


Og for deg som ikke har muligheten til dette, kan du jo sjekke ut de andre tipsene mine HER

Nysydd finkjole

På skolen har jeg i det siste arbeidet mye med et prosjekt - sy tre kjoler i tre ulike stoffer. Dette er den siste kjolen, som er en selskapskjole. Stoffet hadde jeg handlet for lenge siden i Oslo, så det var kjekt å endelig få brukt det. 
Dette er helt klart den kjolen jeg er mest fornøyd med på lenge, sånn rent sy-teknisk. Til og med innsiden ser fin ut! Det eneste jeg har å pirke på for meg selv er passformen over brystet. Der sitter den litt for løst. Jeg er i hvertfall superfornøyd med hvordan ryggen ble. Nå håper jeg bare på en ok karakter - siden denne oppgaven er min aller siste før ferdig utdannelse, og fordi den faktisk teller 15 studiepoeng i seg selv.


 PS: Hvis noen skulle være så observante å legge merke til den frynsete kanten, så må jeg vel bare innrømme at vi tok bildene før denne kjolen var heelt ferdig. Men jeg har gjort det, altså!

Hva er ordet? S**********

I går gjorde jeg det! Jeg printa ut 35 sider med tekst, og sendte dem i posten. Puh! Siste oppgave EVER er levert, og jeg kan egentlig si at jeg har sommerferie! Det gjenstår enda en utstilling i starten av Juni, men innen det er det null jeg trenger å gjøre i tilknytning til skole.

 

 

Da trodde du kanskje at jeg skulle bruke de neste tre månedene til å sy, strikke og sole meg? Enn om det var så vel... Jeg skal jobbe, jobbe, og flytte. Også har jeg plutselig å et hus å pusse opp. Men jeg klager ikke jeg. Det blir masse fritid også! Flytting blir superbra (når det er ferdig, i det minste), og jeg er kjempespent på å starte mitt nye liv som lærer til høsten! Men først: SOMMERFERIE! :D


Jeg smasha inn noen random bilder fra studieturen til Spania som ikke hadde funnet sin plass senere. Fint med litt varme, sol og sommerstemning :)

Avkobling

Når man trenger litt tid alene. Når man trenger å få sortert tankene. Når man trenger å koble fullstendig av, da er en lang tur i naturen noe av det beste som finnes. Det aller beste er når du har en trofast hund med deg som er selskap, men som ikke er påtrengende. 

 

Man sliter ut kroppen, og fyller opp sansene. Alt føles liksom bare bedre etterpå. 


Sukk.. Sommerferien nærmer seg med stormskritt. Jeg Gleder Meg!

Nysydd Sommerkjole

På skolen har jeg i det siste arbeidet mye med et prosjekt - sy tre kjoler i tre ulike stoffer. Dette er kjole nummer to, som er en sommerkjole. Stoffet hadde jeg handlet for lenge siden i Oslo, så det var kjekt å få brukt det.


Problemstillingen min handler om å prøve å sy i ulike stoffer, for å lære om forskjellene. Denne kjolen ble sydd i bomull - et tilgjengelig og veldig håndterlig stoff. På mange måter er bomull det enkleste å sy i. Men det er nok ikke alltid det enkleste å få gode resultater med. 

Til ryggen brukte jeg "vaffelsøm" som er å sy med strikk i undertråden. En kjempegod teknikk for å få stretch i et ikke-elastisk stoff. Nokså pent blir det også :) 

Hva synes du om kjolen? Noe jeg kunne ha gjort annerledes?

#DIY #hobby #sy #sydetselv

Sefanja

"Herren din Gud er hos deg, en helt som frelser. Han fryder og gleder seg over deg, og viser deg på ny sin kjærlighet. Han jubler over deg med fryd." Sef.3.17

Nå leser jeg systematisk igjennom bibelen for andre gang, og har tenkt til å skrive litt om hver bok ettersom jeg blir ferdig.

 

Tittel: Sefanja (36 av 66

 

Forfatter: Sefanja

 

Datering: Ca 630 f.kr.

 

Innhold: Boka er profetisk. Den advarer mot Guds kommende dom, og oppfordrer til omvendelse.

 

Min Mening: En kort og grei bok med tydelig budskap om omvendelse. Ikke så vanskelig å relatere til vår hverdag: Gud ønsker fellesskap med oss. Ikke at vi skal stole på penger, fitness, utdannelsen, nasjonalitet, eller din egen fornuft og dyktighet. Han vil at vi skal sette vår lit til Ham. I sef.2.2. står det om hvor skuffet Gud er over Jerusalem som ikke har "stolt på Herren, og hun har ikke holdt seg nær til sin Gud." Det var i hvert fall dette jeg satt igjen med. 

 

#bibelen #bibel #kristen #tro #litteratur #bøker #bok #visdom


BildeKilde

DIY Tutorials

Her har jeg samlet lenkene til noen innlegg som forklarer deg hvordan du kan lage ting selv.

Hvordan hekle en blekksprut-rangle HER

Hvordan hekle en froske-lommebok HER
 

Hvordan lage et mini scrapbook-album HER

 

Hvordan sy om Jeans til veske HER.

 

Hvordan sy en posepølse HER

 

Oppskrift på heklet kosesau HER

 

Oppskrift på heklede grytekluter HER

Oppskrift på heklet 17.mai-sløyfe HER.


 

 

Oppskrift på strikkede veske-tøfler HER.

 Fremgangsmåte for å sy paljettkjole HER


 

DIY T-skjorte HER


 

 

Selvstrikkede bestikk-sokker til jul HER


 

 

Enkle-å-sy Gavekurver HER.


 

Lag dine egne velduftende badebomber HER 

En heldig skjønnas

En kalv var forsvunnet, og ble funnet halvdød i en bekk. Det var usikkert om den ville overleve, men han kom unna med en hjerneskade og delvis blindhet. Nå er det tam som et lam, og tusler rundt i hagen og leker med hunden. 
Noen ganger gikk det galt, og han faller utenfor en skråning i hagen. Null stress. Vi bare bærer ham opp igjen. (Lurer på hvor lenge dette går...?)

For en sjarmør!

 

Tok med et bilde av lammene også. Herlig å besøke venner med gård! Jeg koser meg alltid når det er dyr i nærheten :)

Forresten: Føler på presset om å skrive om 17.mai, siden alle liksom gjør det. På 17.mai satt jeg i sofaen. Jeg spiste is, sjokolade, godteri, og tre biter av en kebab. Jeg spydde, og sov. Og det var egentlig det. 

 

Kurs i Kreativ Fotografering - 4

Når det kommer til fotografering, er det lett å miste inspirasjonen noen ganger. Da kan en konkret oppgave være med å vekke til live de kreative evnene igjen. Jeg legger derfor ut en oppgave hver søndag som kan være til inspirasjon.

Oppgave fire er som følger:

Prøv ut en ny vinkel

Veldig mange hobbyfotografer har en vane for å ta bilder i èn og samme vinkel hver gang; Den enkleste. Blomster blir tatt ovenfra, hus nedenfra, og mennesker rett på. Alt fra øyehøyde. Og dette er jo vel og bra. Men bare en liten endring i vinkelen kan gjøre bildet mye mer spennende! 

 

Ved å legge seg ned på bakken når en skal ta et landskapsbilde, slipper en den normale "øyehøyde"-vinkelen, og skaper faktisk også mer dybde i bildet, fordi bakken blir svært nær, mens bakgrunnen fremdeles er langt borte. 

 

Vi er lei av å se blomster ovenfra. Hva med fra siden, eller nedenfra? Bildet får mer dybde, og den uvanlige vinkelen gir deg et bilde som er  litt ulikt alle andre sine.Det samme gjelder andre ting. Motiver virker ofte større og mer truende når de er sett nedenfra. Det kan være en artig effekt på mennesker, så vel som insekter. Som denne sommerfuglen. JA den er fin ovenfra. Men det er allikevel noe spesielt med å se den i denne utradisjonelle vinkelen. 

 

En annen kjekk vinkel kan være å se noe ovenfra. Klatre opp på en stol, eller en veranda for å få disse blinkskuddene av konfirmanten, brudeparet, eller kanskje naboens katt. 

 

Det handler om å våge å tenke nytt. Men mest av alt så handler det om å gidde. For det er mest behagelig å ta bilder i øyehøyde. Men vil du ha det lille ekstra ved dine bilder, kan det faktisk være verd innsatsen.


Du finner andre tips til kreativ fotografering, samt et fotokurs HER.

 

En fantastisk tid på året!

I det siste har jeg blogget mye om ting jeg har gjort, og lite om hva som skjer akkurat nå. Så dette innlegget blir en liten oppsummering. 

Nå har våren endelig fått skikkelig tak, og det har blitt noen fine, solrike dager. Jeg benytter alle anledninger til å komme meg ut i naturen. Det er så herlig! Men anledningene står ikke akkurat i kø, siden jeg prøver å avslutte et skoleår samtidig som jeg jobber så mye som mulig i planteskolen, og noe som vikar også. Travle dager med andre ord!

 

Men på kristi himmelfartsdag tok jeg meg helt fri. Jeg sydde en singlett (bilde kommer), og gikk meg en lang tur alene med hunden - uten hast, og uten en konkret plan. Det var helt fantastisk. Resten av fritiden min forsvinner også skremmende fort. Turer, hobbyprosjekter, og husarbeid stjeler mye tid. Også har vi gjester støtt og stadig. Som i går. Da er jo fredagspizzaen et must, og den smaker best med gjester i hus. 

 

I går fikk jeg også gjort en annen gøy ting. Husker du at jeg skrev om geocaching? Det er et verdensomspennende spill hvor man bruker GPS til å finne gjemte ting  kalt cacher. Og i går gjemte jeg min første cache! Hvis du vil finne den, søker du på koden GC5VHY2 på geocaching.com. Cachen inneholder noen bytteting, og en loggbok. Dette har jeg fått smaken på, og jeg tror ikke det blir den siste. Den neste cachen jeg gjemmer skal nok også være en del vanskeligere å finne...


Bilde tatt på en tur til Hellersheia i Jøssingfjord. Anbefales :)

Nysydd hverdagskjole

På skolen har jeg i det siste arbeidet mye med et prosjekt - sy tre kjoler i tre ulike stoffer. Dette er den første av disse tre kjolene. Den er sydd i "Jersey" - som egentlig bare er et kallenavn på flere ulike elastiske stoffer. Den består egentlig av 5% elastan, som gir den masse stretch, og 95% viskose, som er et plantebasert materiale som er kunstig fremstilt. Stoffet er lett, elastisk og behagelig, og ble kjøpt HER for ca 60kr/meter pluss 30kr i frakt. 

I skoleoppgaven min skriver jeg om hvordan de ulike materialene er å arbeide med. Stretch er gøy, men det har med seg mange utfordringer også..Bildene er tatt av den snille mannen min :)
Kjolen er en hverdagskjole som antagelig kommer til å bli brukt over bukser og tights. men den kan jo også brukes som på bildene, på fine dager. Hvis noen er interessert i hvordan denne sys, så kunne jeg skrevet et innlegg om det...?


Habakkuk

"For jorden skal fylles med kunnskapen om Herrens herlighet, slik vannene dekker havdypet.Hab.2.14.

Nå leser jeg systematisk igjennom bibelen for andre gang, og har tenkt til å skrive litt om hver bok ettersom jeg blir ferdig.

 

Tittel: Habakkuk (35 av 66

 

Forfatter: Habakkuk

 

Datering: Ca 600 f.kr.

 

Innhold: Boka er profetisk, og snakker noe om endetiden. Det er også en reise i Habakkuk sine tanker og følelser der han går i fra fortvilelse og forvirring til tilbedelse og tillit. 

 

Min Mening: Det er lett å kjenne seg igjen i de første versene - "hvorfor skjer det så mye ondskap, Gud?" Og da er det så viktig å merke seg hvor boka ender opp - i full tillit til Gud. Les bare Hab.3.17-18. (Se evt. bildet) Boka er kort, så den er grei å lese i en "jafs." Allikevel litt tungt å forstå sammenhengen hele tiden. 

 

#bibelen #bibel #kristen #tro #litteratur #bøker #bok #visdom


BildeKilde

Hekle din egen 17.mai-sløyfe!

Med denne enkle oppskriften kan du hekle din egen sløyfe til 17.mai.

Det er fort gjort, personlig, og gøy!

Jeg brukte omtrent halvannen time, litt garn i rødt, hvitt og blått, heklenål str.3, nål til å feste tråder, saks og en knapp. 


fm=fastmasker, lm=luftmasker, km=kjedemasker, st=stav, hst= halvstav, dbst= dobbelstav


Båndet

Start med blå. Hekles i rader.

·        * legg opp 36lm, snu

·        * hekle 35fm

·       *  Bytt farge til hvit, og hekle frem og tilbake =70fm

·        * Bytt farge til rød, og hekle frem og tilbake =70fm

·       *  Klipp tråden slik at du har nok til å feste den senere.

·       *  Hekle et bånd til

 

Blå blomst

Start med blå. Hekles i runder.

·        * Legg opp 5lm og fest til en ring med en km.

·       *  Hekle 1fm i hver lm =5lm

·       *  I den første masken hekles: 1fm, 1hst, 2st, 1hst, 1fm.

·      *   Gjenta forrige punkt i de andre fem fm, og fest med en km.

 

Hvit blomst

Start med hvit. Hekles i runder.

·       *  Legg opp 6lm, og fest til en ring med en km.

·       *  Hekle 1 fm i hver lm =6fm

·      *   4lm, 1 st. i neste fm. *2lm, 1st i neste fm* gjenta fra * til * totalt fire ganger. Fest i 2. lm med en km.

·      *   I hver lm-bue hekles: fm, st, dbst, st, fm = seks lm-buer

 

Rød blomst

Start med rød. Hekles i runder.

·       
*  
Legg opp 6lm, og fest til en ring med en km.

·       *  Hekle 1fm i hver lm =6fm

·        * Hekle 2fm i hver fm =12fm

·        * 5lm, hopp over en fm, 1 st i neste fm. *3lm, 1st i 2.fm.* gjenta totalt fem ganger. 3lm, fest med en km i 3.lm.

·        * I hver lm-bue hekles: 1fm, 1st, 3dbst, 1st, 1fm. Gjenta totalt seks ganger. Fest med en km.

 

Montering

 

Fest alle tråder. Sy den røde blomsten på båndene, den hvite blomsten på den røde, og den blåe på den hvite. Sy eventuelt på en liten knapp, hvis du har. Fest den til klærne med en sikkerhetsnål. 


Har du laget noe lignende?

Vil du prøve deg? :)

Parc de la Ciutadella, Barcelona

De siste bildene fra Barcelona er noen av de fineste. Det er fordi siste dagen hadde vi et par timer før vi skulle reise, som vi brukte på å vandre stress-løst rundt i parken kun for å slappe av og for å ta bilder. Ferdig med alt som skal rekkes og stresses. Til og med ferdige å pakke. Og når man har god tid, og leter etter motiver, er det utrolig hva man finner. Spesielt i Spania! 

I parken Ciutadella (som ligger midt i byen, rett ved dyreparken, og rett ved leiligheten vår) var det papegøyer. Mange papegøyer. Og jeg ble så enormt fascinert av de tropiske, fargerike fuglene, at jeg sikkert tok minst hundre bilder av dem. 


 

I tillegg tok vi bilder av hverandre, Michelle, Malin og jeg. Alltid på jakt etter det perfekte profilbildet, ikke sant?


 

Malin var litt redd fuglene, og ble skremt flere ganger. Men hun fikk sin hevn til slutt :)
 

Parken var utrolig vakker. Med såå mange fine motiver. Spania er virkelig et nydelig sted på våren. Det anbefales virkelig!
 

Andre som lengter mot varmere strøk når de ser disse bildene? :)
En herlig dag! Og så var vi klar for en lang hjemtur med reising og dotter i ørene og rar flymat. Men er jo alltid godt å komme hjem igjen også, da!

Shopper Lopper

For noen uker siden var jeg på loppemarked. Jeg er egentlig veldig glad i loppemarkeder. For det første kan man gjøre gode kjøp. For det andre kjøper man brukte ting i stedet for nye - noe som er miljøvennlig og bærekraftig. For det tredje går pengene alltid til en god sak. 

Denne gangen var jeg spesielt fornøyd med "fangsten." Vi hadde kun med oss to hundre kroner, men kom hjem med to bæreposer fulle av stoff, tre bøker, og en lampe. Jeg har begynt å legge planer for stoffet, og den første som ble satt ut i livet var en hjemmesydd T-skjorte. Se resultatet HER

 

Med lampen fikk vi realisert en plan som har stått på vent lenge. Nemlig å lage en boklampe! Bøkene hadde jeg kjøpt på loppemarked tidligere. Og lampa passet perfekt til planen vår! Inspirasjon og fremgangsmåte fant vi HER.

Hva synes du om loppemarkeder? En haug med skrot, eller gjemte skatter? :)

Tilbe Gud

"Tilbe Gud - Og få et liv  i seier"

 

Forfatter: Maria Emilia Baptista de Oliveira

Boktittel: Tilbe Gud

 

Innhold: Boka handler om kraften som ligger i tilbedelse. Maria forklarer hvordan hun selv ble forandret da hun begynte å tilbe Gud gjennom alt. Hvordan Gud griper inn i situasjoner, løser bånd og lenker. Det er også en praktisk bok, med en guide til hvordan man kan tilbe mot slutten.

 

Min mening: Jeg trenger alltid å minnes på viktigheten av å tilbe. Rett som det er, blir jeg slurvete og glemsom. Og selv om dette er en nokså gammel bok, var den enkel å forstå, og hadde mye godt å komme med for deg som trenger å komme inn i tilbedelse igjen!

Terningkast: 4. Kort og lettlest, med mye bra innhold Jeg anbefaler den til kristne :)

 

#bok #bokanmeldelse #bokanbefaling #bøker #anbefalt #anbefaling

 

Shopping og Stranda i Barcelona

Barcelona skal være en veldig fin by å shoppe i. Men siden vi bare hadde èn fridag måtte vi prioritere. Så da prioriterte vi Primark! All shoppingen ble egentlig gjort på primark, og i tekstilgata. Men det var fint. Og Primark er jo rette stedet å være på når en skal shoppe! Jeg kjøpte meg kosebukse, treningstopp og t-skjorte. Også undertøy. Jeg liker undertøyet fra Primark så godt!

 


Etterpå ville vi ta oss en tur ned på stranda. På veien møtte vi på disse snåle trærne. Noen som vet hva det er? Har bilde av fruktene også nedenfor her...
 

Vi tok nok ikke raskeste veien til stranda, men frem kom vi. Og temperaturen var perfekt til å dyppe beina litt uti, og vasse langs strandkanten...


 

 

Da vi skulle tilbake, gikk vi en annen vei, og fant en gøy leke. Hoho!


Vi gikk rundt dyreparken - jeg fikk aldri vært inne der, så det er enda en grunn til at jeg vil tilbake til Barcelona. 

 Til slutt kjøpte vi oss en herlig is. Min favoritt i løpet av turen ble after-eight-is. For en oppfinnelse! :) :) :)

 

Kurs i Kreativ Fotografering - 3

Når det kommer til fotografering, er det lett å miste inspirasjonen noen ganger. Da kan en konkret oppgave være med å vekke til live de kreative evnene igjen. 

Oppgave tre er som følger:

Lag uventede sammensetninger

Noen ganger kan det være vanskelig å finne det perfekte motivet. Mn da kan du faktisk lage et selv. Gjør noe for å forstyrre de kjedelige omgivelsene du ser rundt deg. Et eller annet. Poenget med denne typen bilder er å forstyrre betrakteren litt. Få dem ørlite granne ut av balanse i form av "Hei! Den hører ikke til der..." Slik skaper du engasjement og ofte et bra bilde. 

 

Synes du det høres vanskelig ut? Vel, alt blir ikke superbra, og man må kanskje prøve flere ganger før man får et vinnerbilde. Men det er faktisk ikke så skrekkelig vanskelig å prøve - og før eller senere vil du oppdage noe kult :) Ta en gjenstand du bruker hver dag, eller ser hver dag. En kopp, en kam, et smykke, en gaffel, og se hva du kan få til ved å ta bilde av den på ulike steder. Hva om gaffelen ble barbiedukkens greip, eller kanskje du har en hel haug med gafler som skal forestille trær i en merkelig skog? Det finnes enorme muligheter, du må bare tørre å prøve noen av de teite først ;)


 

Kreativitet handler ikke så mye om å ha de mest fantastiske ideene. Det handler om å tørre å prøve litt uvante ting, slik at innimellom dukker det opp noe helt nyskapende og ...vel: kreativt. Så våg å lete, våg å finne, og våg å gjøre noe aktivt selv, når du ikke finner noe. Var det noen av mine bilder som gav deg denne følelsen av at "noe skurrer", og som interesserte deg?

Du finner flere tips til kreativ fotografering, samt et fotokurs HER.

Flere glimt fra Barcelona

Igjen må jeg mimre litt fra Barcelona. Her er nok et knippe minner som dere kan ta del i om dere vil. Og hvem vet? Kanskje får du noen reisetips også? 

Et av stedene vi spiste på var restauranten "4 katter". Den hadde litt stive priser, men det var vel verdt pengene å spise fantastisk mat til live musikk fra et koselig par, og å vite at akkurat her satt de store kunstnerne, som Picasso og Mirò å diskuterte kunst for mange år siden. Det var rett og slett nesten obligatorisk når vi nå var der på studietur med K&H-klassen.

Jeg spiste andebryst - som smakte helt fantastisk med villbærsaus og gulrotmos :)

 

På torget utenfor "Cathedral de Barcelona" finner du denne bygningen som viser et kunstverk som faktisk har delvis norsk opprinnelse. Dette var et samarbeid mellom Picasso(!) og norske Carl Nesjar. Litt gøy å se lille Norges bidrag til den utrolige kunsten og arkitekturen i Barcelona :)

 

Bildet nedenfor er tatt på mirò-museet. Vi hadde en lang museumsdag der vi både var innom Picasso og Mirò (ikke lov å ta bilder inne). Etter min mening kan du droppe picasso, og heller undre deg over Mirò sine primærfarger og artige motiver. Men det er meg, da. Picasso blir liksom for... sært. 

Dersom du velger å gå oppom Miròmuseet, er det nesten verdt turen, bare for å tusle nedover mot byen igjen! FOR en utsikt! På veien går du forbi nasjonalgalleriet, og masse spennende folk og underholdning. 


 

Her kunne man betale for å bli fotografert sammen med rosa og lilla duer. Haha!


 

Vi tok oss noen hopp foran nasjonalgalleriet, kjempeglade for det fine været!
Da vi kom ned i byen igjen, var det ikke slutt på underholdningen. Imponerende hva folk får til!

 


Samme kveld spiste vi nudler sammen - kan ikke være like dyrt hver dag. Og godt var det!


For en herlig by. Perfekt å reise hit mot slutten av April! Billig, og god temperatur. Og man får en god miks av storby, strandliv, og kultur.


Nahum

"Herren er God, en festning på trengselens dag. Han kjenner dem som tar sin tilflukt i Ham.Nah.1.7.Nå leser jeg systematisk igjennom bibelen for andre gang, og har tenkt til å skrive litt om hver bok ettersom jeg blir ferdig.

 

Tittel: Nahum (34 av 66

 

Forfatter: Nahum

 

Datering: Kort tid før 612 f.kr.

 

Innhold: Boka er profetisk, og legger frem profetiene Nahum fikk fra Gud. Den forteller om Guds dom over Ninive - en nasjon som hadde kommet langt bort fra Guds nærhet, Hans vilje, og Hans kjærlighet. I tillegg til å dømme Ninive, inneholder boka en trøst til Juda. 

 

Min Mening: Boka er litt fremmed, og noe vanskelig å se relevansen til mitt eget liv. Men det viser hvor alvorlig synd er for Gud, og hvordan Han ser på dom: som en nødvendig konsekvens av synd, som kun kan forhindres av helhjertet omvendelse. Nå var jo dette før Jesu tid, så vi har det på mange måter enklere. Men det er allikevel en tankevekker å bli kjent med Guds rettferdige side - ikke bare Hans godhet (som vi liker best å tenke på). Men tenk hvor fæl verden hadde vært dersom Gud var bare god, og ikke rettferdig - da hadde jo himmelen blitt akkurat like ille som jorda.

 

 Nå har jeg hatt en lang pause fra profetene, men skal virkelig komme i gang igjen nå. Må jo bli ferdig med denne gjennomlesningen en gang :)

#bibelen #bibel #kristen #tro #litteratur #bøker #bok #visdom


BildeKilde

 

Hverdagen består av kjolesying, sommerferiesmak, og husplaner

Bloggen blir for tiden nedlesset i Barcelona-innlegg. Jeg har så vanvittig mange bilder jeg har lyst til å dele, selv etter å ha silt bort to tredjedeler eller mer. Men innimellom tenkte jeg at det kunne være greit å skrive litt om akkurat nå. Så det gjør jeg. Akkurat nå.

Om dagene arbeider jeg med årets - og studiets siste oppgave. Der har jeg valgt å sy tre kjoler. Jeg er nå ferdig med to av dem (bilder kommer når jeg får tatt noen brukbare bilder. De som er utålmodige, kan legge meg til på instagram: Ingrid0123. Det som skiller meg og sommerferien er altså å sy en kjole, og å skrive ferdig oppgaven som nærmer seg 20 sider. 

I mellomtiden har jeg tatt opp turgåing og tennisspilling de dagene været spiller på lag. De andre dagene går det i sying og vennekvelder. Som alltid er livet mitt positivt travelt. Ikke sånn at jeg har hodet under vann, men heller ikke beina helt i bunnen :P

Det er under en måned til vi overtar huset vårt. Thomas kan nesten ikke vente, og finner daglig noe vi "trenger" å kjøpe. Snart har vi vel brukt opp alle pengene til huset på alt vi trenger i huset (haha, neida). Bloggen vil med andre ord gjerne få et snev av interiør over seg om en måneds tid. Og kanskje litt mer hage. Vi får se. Og i mellomtiden holder vi oss til random hverdag, hobby, og Barcelona en stund til :)
Sydd t-skjorte!

Dette er min første egentlige t-skjorte! Jeg brukte et mønster i fra stoff og stil (HER) og stoffet hadde jeg kjøpt på loppemarked. Jeg fikk en helg haug med stoff i mange ulike farger og mønstre for 110kr, så denne kan umulig ha kostet mer enn en tier :) Er ganske fornøyd, bare at neste gang hadde jeg sydd den 10cm lengre. Uten high-waist-bukse blir denne for kort for meg....

Prøv selv, da vel :) Det er ikke så vanskelig! 

La Pedrera i Barcelona

La Pedrera, eller Casa Milo er et utrolig hus som ble tegnet av arkitekten Gaudi på begynnelsen av 1900-tallet. Den har ingen rette linjer, og er et veldig spennende bygg. Her har jeg samlet litt bilder fra vårt besøk i dette spennende huset.

 

Dette er huset sett fra innsiden, hvor det har en liten åpen plass midt i, hvor man kan se opp på himmelen, og de spesielle pipene på taket.


Flere bilder fra taket...
 

Jeg tok bare med ett bilde fra leiligheten, som fremdeles er innredet til første halvdel av 1900-tallet. Syrommet var så klart min favoritt :)

 

Og når du først er i gata, bør du også ta turen nedover og se på de mange andre, flotte bygningene i nærheten. Som en av mine favoritter, Casa Batlo: Knokkelhuset. 

 

 

 

 

Parc Güell i Barcelona

 

Jeg har allerede skrevet litt om Parc Gûell, så dette blir et bilde-innlegg. Men parken var altså tenkt som et avsides strøk for rike borgere da Gaudi begynte å bygge den. Han ble imidlertid ikke ferdig med mer enn to-tre av husene før han døde. I tillegg kan du finne typiske turist-ting som verdens lengste benk, de tusen søylers rom, og den majestetiske mosaikkdragen her. Man må betale for å komme seg inn i deler av parken, og det gjorde ikke vi. Men var virkelig verdt turen uansett :)Noen av oss jentene i K&H-klassen
Verdens lengste benk!For en herlig dag! Med litt over 20 grader og sol kunne ikke denne dagen ha blitt noe bedre :)

Hevngjerrig og kontrollerende Gud, eller kjærlig og lengtende Gud?

I bibelen sier Jesus:

Som Far har elsket meg, har jeg elsket dere. Bli i min kjærlighet! Hvis dere holder mine bud, blir dere i min kjærlighet, slik jeg har holdt min Fars bud og blir i Hans kjærlighet.

Betyr dette at Gud bare elsker oss når vi holder Hans regler? Mange ser på Gud som kontrollerende og sint, og oss som Hans "ulydige" undersåtter. Men Gud ser på oss som elskede sauer som har gått seg vill uten å vite bedre. Og vil du vite hvorfor Han sa det Han sa - at vi må holde hans bud for å bli i Hans kjærlighet? Han sa det for at vi skal kunne elske slik som Han elsker. For at vi skulle bli lykkelige. Han sa det selv: 

Dette har jeg sagt dere for at min glede kan være i dere, og deres glede kan bli fullkommen

Så å "bli i Hans kjærlighet" betyr ikke at vi må få Ham til å fortsette å elske oss. Det betyr ikke at når vi ikke følger Hans bud, så elsker Han oss ikke.  Det gjør Han uavhengig av våre handlinger. Det betyr snarere at vi får den samme kjærligheten til andre som Han har. At vi elsker som Han gjør, og er glade som Han er glad. 

Dette høres jo egentlig greit ut, det. Men hva er det nå vi må holde ut for slags vanskelige å grusomme bud for å bli i Hans kjærlighet? 

Og dette er mitt bud: Dere skal elske hverandre som jeg har elsket dere. Ingen har større kjærlighet enn den som gir livet for vennene sine. Dere er mine venner hvis dere gjør det jeg befaler dere. Jeg kaller dere ikke lenger tjenere, for tjeneren vet ikke hva herren hans gjør. Jeg kaller dere venner, for jeg har gjort kjent for dere alt jeg har hørt av min Far.

Det er kanskje ikke så dumme bud å holde allikevel? Elske andre. Tenk om alle hadde gjort det da? Eller om bare en femdel av verdens befolkning hadde gjort det. Det hadde flyttet fjell! Vi og også flytte fjell i vår vennekrets, dersom vi tar Jesu bud på alvor. Bare elske de rundt oss. Jesus sier så:

Dere har ikke utvalgt meg, men jeg har utvalgt dere, og satt dere til å gå ut og bære frukt, en frukt som varer. Da skal Far gi dere alt dere ber om i mitt navn.

Han har utvalgt deg! Ikke til å dø, eller til å lide, eller til å bo i et kloster, men til å bære frukt!  Og det er enda et løfte knyttet opp mot dette: vi skal få alt det vi ber om i Hans navn, dersom vi elsker menneskene rundt oss. Det er ikke småting. 
Oppsummering:

1. Gud elsker oss.

2. Han vil at vi skal ha kjærlighet i oss, altså elske andre.

3. Dette får vi ved å velge å være gode mot andre.

4. Når vi gjør dette, får vi Guds overnaturlige kjærlighet og glede i oss.

5. Og vi vil bære frukt.

6. Og vi vil få bønnesvar. 

 

Disse bibelversene står i Joh. 15. 9-16. Noen ganger tar jeg meg litt tid til å plukke versene litt i fra hverandre slik som dette. Da forstår jeg det bedre, og husker det bedre. Og bibelen har så ufattelig mange sannheter vi må få tak i :)

Hva synes du om dagens vers? Fikk du noe ut av det?

Og har du lest noe annet interessant i bibelen i det siste? 

Kurs i Kreativ Fotografering - 2

Når det kommer til fotografering, er det lett å miste inspirasjonen noen ganger. Da kan en konkret oppgave være med å vekke til live de kreative evnene igjen. 

Oppgave to er som følger:

Gå tett inntill. 

Når man tar bilder av  noe veldig nærme, kalles bildet macro. Spesielt når motivet på bildet er større enn det er i virkeligheten. Du kan ta makrobilder med mye forskjellig utstyr, men det er vanskelig dersom du bare har vidvinkel-linse. En makrolinse er det beste, men dersom du ikke har råd til det, kan du kjøpe et close-up-filter. Det koster en slikk og ingenting, og gir deg macro-effekten ved at det zoomer inn, og fjerner litt av nærgrensen til kameraet. Les mer om close-up-filtre her

 

Denne teknikken gir deg bilder som er litt utenom det vanlige, og tvinger deg til å se tingene på en ny måte - på detaljnivå. Slik oppdager du motiver som du kanskje ikke la merke til før en gang. 

Dette er noen av de bildene jeg er mest glad i å ta. Det er så spennende å oppdage den bittelille verdenen som er rundt oss hele tiden. Og spesielt nå på våren!

Har du tatt noen macro-bilder i det siste? 
Og hvis ikke, fikk du mer lyst nå?  

Tenk om alt raser sammen

Tenk på hva som ville ha skjedd dersom det var du? Hva ville du ha tenkt og følt dersom det var ditt hjem, og dine venners hjem? Dine barns hjem som raste ned til en jordhaug. Folkene i Nepal fortjente ikke å få livene revet bort under seg. De fortjener ikke å dø av sult eller tørst nå, etter å ha mistet hjem og venner og familie.

Og vi har faktisk noe som kan hjelpe dem! En hundrelapp rekker ganske langt når det kommer til vann eller ris. Når det kommer til det livsnødvendige. Her hjemme er det kun ei brus, en sjokolade, og en pakke druer. Eller en kino. Hvor mye tør du egentlig å gi avkall på for å redde livene i Nepal?

Send SOS til 2169, og gi 100kr (SOS Barnebyer)

Send SMSNepal til 2272 for å gi 250kr.(Røde Kors)
Skammarserien

 

Forfatter: Lene Kaaberbøl

Boktittel: Skammarens Dotter, Skammarteiknet, Slangens Gåve, Skammarkrigen.

 

Innhold: Dina har en helt spesiell gave - hun kan se folk inn i øynene og få dem til å tilstå og skamme seg over alt det gale de har gjort. Det er både en velsignelse og en forbannelse å være skammer, og det skaffer henne helt klart mange fiender. 

 

Min mening: Jeg elsket disse bøkene som liten, og jeg elsker dem nå. Det er liksom bare noe med meg og fantacy for barn. Jeg forsvinner inn i en annen verden, og elsker det. 

Terningkast: 6. Spennende, og annerledes. Jeg anbefaler den til deg som liker fantacy og enda ikke har oppdaget den spennende skammerserien. Spesielt nå som de skal filmatisere historien. 

BildeKilde

#bok #bokanmeldelse #bokanbefaling #bøker #anbefalt #anbefaling

 

 

Dette må du ikke gå glipp av i Barcelona

Dersom du er bittelitt interessert i vill arkitektur på sitt sprøeste, er Barcelona stedet og være, og Gaudi er aktitekten å oppsøke. For til og med jeg synes at arkitektur kan være litt kjedelig mange ganger - men Gaudi sine bygg er noe annet. Det ser ut som noe som kommer fra et spennende eventyr. Den første hele dagen vi var i Barcelona på studietur, brukte vi til å vandre i Gaudis fotspor. Første stopp var den flotte kirken Sa Grada Familia.
 

 

Det neste stedet vi besøkte var Parch Guell. Jeg har ikke mange bilder av de "typiske" tingene fra parch guell, siden vi ikke betalte oss inn i den "mest spennende" delen av parken. Der finner du et og annet utrolig stilig hus, og bl.a. verdens lengste benk, og de hundre søylers rom. For ikke å snakke om dragen som har blitt et symbol på Gaudi, så vel som på Barcelona. Men det var allikevel vel verdt turen litt utenfor byen. Parken er heelt nydelig! Vi koste oss med en lunsj mens vi bare satt å nøyt utsikten fra toppen. Søylene under var også ganske stilige. De var laget for å etterligne barken på trær, og på utsiden bygget fuglene reir i muren. 

 

 

Det tredje stedet vi besøkte som Gaudi har designet, var La Pedrera, som også blir kalt Casa Milo. Dette var en veldig spesielt bolighus. Alle linjer er organiske, og inspirert av bølgene i havet. Også rekkverkene på verandaene ligner på tang og tare. Man kan også betale for å komme inn. Da får du se det utrolig flotte taket med pipene som forestiller ryttere og soldater. Deretter kan du gå ned i leiligheten som Gaudi selv har bodd i, og som er bevart slik den var med møbler og alt. For meg var taket et høydepunkt - se bare på det siste bildet i innlegget! :)Jeg hadde så skrekkelig mange flere bilder fra Parch Guell, så jeg tror det kommer mer senere. Men dette innlegget ville jeg ha litt ryddig og uten bildeskred. Så du vet hva du ikke bør gå glipp av i Barcelona når det gjelder arkitektur, i hvert fall. 

 

, Sokndal

Bor på Haua med mannen min, Thomas, i et oppussingsprosjekt med mye potensiale. Er 25 år. Lærer. Jeg er glad, venn med Jesus, positiv og variert. Har en drøss med hobbyer, og liker alt som er kreativt, spennende, og smaker søtt! Det skjer så mye bra i livet mitt; Masse små Mirakler som jeg vil dele med dere!

Instagram: Ingrid0123

Anbefalte Innlegg:

Arkiv

hits