mai 2014

Håret i Bryllupet

Nå har jeg hatt prøvetime hos frisøren for å bestemme frisyren på bryllupsdagen. Og under ser du resultatet! Jeg har tidligere lagt ut noen bilder av noe av tilbehøret mitt HER. Nedenfor ser du bildene jeg hadde med til frisøren for å forklare hva jeg ville. Jeg skulle ha krøller, og så var jeg bestemt på å utnytte livets enese mulighet til å gå med både tiara og slør. Bonnie var helt fantastisk, og forstod akkurat hvordan jeg ville ha det, helst før jeg visste det selv.Så resultatet blir noe slikt som dette:

'

Jeg får frem de fine krøllene, men samtidig så får jeg satt opp håret litt, og er litt ekstra pyntet. Sløret kommer nok ikke til å være på hele kvelden, men det er gøy å ha en stund i hvertfall :) Bare se for deg hvor fint dette blir med sminken og kjole og alt! Jeg gleder meg ^^

I går leverte jeg og Thomas ringene til gullsmeden for inngravering og pussing. Det er skikkelig rart å ikke ha dem på lenger (vi har samme forlovelse- og giftering), så det blir herlig å få dem tilbake. I dag er det faktisk bare to uker til den store dagen!

I samme slengen (i går) kjøpte vi gjestebok, brus, og bil-lakk (til "gjesteboka", så klart :P). Gleder meg til å se hvordan alt blir! Det er så veldig mye gøy som skal skje på en dag; se som skal komme kan glede seg til et par små overaskelser :)

Også lurere jeg på en ting: Når vi nå begynner å få gaver, er det da greit å åpne dem? Jeg er super-nysgjerrig ^^

#bryllup #hår #frisør #frisyre #update

Resultater etter all treningen

Det har gått opp for meg at Bryllup er den beste treningsmotivasjonen jeg har opplevd så langt i livet. Så for første gang har jeg klart å trene regelmessig i mer enn to uker om gangen (haha). Jeg har jogget en del siden August, og de to-og-en-halv siste månedene har jeg også trent styrketrening ca to ganger i uka (På 24fitclub). Det er spesielt da i det siste at jeg har sett resultatene, fordi på treningen kan man scanne seg, og få vite alt i fra fettprosent og muskelmasse til vannbehov og benstyrke. Nå kommer snart resultatene, men først må jeg påpeke noe viktig:

Hvis du er ungdom, og ikke fornøyd med kroppen din: Vær forsiktig før du begynner å slanke deg! Vit at du gjør det riktig. Man skal spise - riktig, men nok. Og man bør trene. Ikke slutt å spise, for det blir man syk av, og får faktisk ikke drømmekroppen. Drømmekroppen er for de fleste en uoppnåelig illusjon. Vi bør godta hvem vi er, og gjøre det beste ut av det. Ta vare på seg selv, og ikke slank deg for å bli bra nok. Det er mye viktigere å være sunn og frisk, enn å få drømmekroppen. Les gjerne her.

Savner den kroppen jeg hadde her... Men det værste er at jeg var ikke fornøyd da heller. Så hva skal man gjøre?

RESULTATENE etter ca 2,5mnd trening:

*Min metabolske alder (kroppslige alder) har gått i fra 29 til 24 år. Jeg nærmer meg altså min egentlige alder på 22 :P

*Mitt fett inne i magen (det farlige fettet som ligger rundt indre organer har gått i fra 3,5 til 2. Altså mye mindre! Jeg var innenfor det som var greit i utgangspunktet også, men nå er det altså mye bedre. Fettprosenten i hele kroppen har gått ned nesten fem prosent.

*Min muskelmasse har økt med en kilo. Jeg har altså fått mere muskler også.

*Og hvileforbrenningen min har gått litt opp - jeg forbrenner altså litt mer nå enn tidligere.

*Når de gjelder vekt, prøver jeg å ikke være så fokuser på det. Jeg har ikke endret meg veldig mye siden jeg begynte med styrke (for jeg har jo gått opp i muskler samtidig). Men siden jeg startet å jogge i høst har jeg mistet omtrent fire kilo. Har enda ca 2 igjen for å nå måle mitt for bryllupet. Men jeg har innsett at det ikke betyr så mye. Det viktigste er at jeg er i bedre form nå. Så jeg er ganske fornøyd.

 

Nå er egentlig bare spørsmålet om jeg klarer å fortsette å trene etter bryllupet også. Jeg kommer nok til å bremse ned litt, for det er ganske slitsomt å få tid til. Men samtidig ser jeg at treningen gir meg energi, og får meg til å sove bedre. Så kutte ut bør jeg jo virkelig ikke heller.

Trener du?

#trening #kropp #kroppspress #kroppsfokus #resultater #sunn #livsstil #styrketrening #jogging

Prinsipper

Noen har et prinsipp om å ikke drikke alkohol. Noen har et prinsipp om å ikke ha sex før ekteskapet. Et prinsipp om å aldri snyte på skatten, eller stjele noe. Noen har et prinsipp om at de alltid har rett, og andre igjen har et prinsipp om at ingenting er absolutt. Det finnes mange prinsipper man kan ha, og ikke alle er like viktige. Prinsippene endrer seg også over tid.

Da jeg gikk i 8. klasse på ungdomsskolen lærte vi om alkohol og tobakk og hvilke skader dette kan medføre. Over nitti prosent av medelevene mine sverget på at de ikke ville misbruke alkohol eller tobakk, fordi de så hvor dumt det var. På reunion, fem år etter tiende klasse var vi to av femti som var edru. Det viser bare hvordan prinsipper kan gå fra å være "spikra i stein" til å bety så godt som ingenting. Et annet eksempel kan være lærer- eller sykepleier-studenten som sverger på å alltid handle til elevene/brukerens fordel, og aldri krenke noen. Og så sitter man der ti år senere og gjør alt på autopilot uten å tenke over noentingsomhelst.

Så hvilke prinsipper bør vi holde på? Og hvordan kan vi klare å holde på de gode prinsippene som man egentlig står for? Jeg tror at en av løsningene er selvtillit. At du er trygg nok på deg selv til å stå imot gruppepress. En annen viktig faktor kan være tydelige grenser. Er det greit med champagne i bryllup? Er det greit å være brisen? Eller når det gjelder sex - er det greit å være sammen med motsatt kjønn i bare undertøyet? Hvor er det greit å ta på hverandre?

Mitt råd er å vite hvor dine grenser går, og ikke være redd for å stå for dem overfor andre. Vær modig nok til å holde på dine prinsipper - jeg har aldri møtt noen som har angret på det. Det er derimot mange som angrer på at de lot prinsippene glippe.

Så er det enda noen som ikke drikker alkohol? Er det enda noen som sparer sex til ekteskapet? Eller i det hele tatt til en partner om gangen? Er det enda noen som ikke lyver? Ja. Ja, det er det faktisk. Ikke la verden rundt deg overbevise deg om at "det alle andre gjør" er riktig. Vit hva slags prinsipper du vil ha. Og for din egen del: Hold dem.

Anbefaler å ta en titt på musikkvideoen under. Teksten er fantastisk, og sjekk også ut sitatene i begynnelsen og slutten.

Tør du å ha prinsipper?

#prinsipper #valg #ungdom #ungdomstid #sex #alkohol #rett #etikk


Fullt fokus på bryllup

Wow, NÅ ER LIVET DEILIG! I går gjorde jeg noe fantastisk, herlig, og befriende. Jeg leverte en nesten-ferdig bachelor til veileder for et siste gjennomsyn før den skal leveres på ordentlig. Det betyr at innen hun svarer, er det ikke noe jeg kan (eller vil) gjøre på den fronten.

I går hadde vi et møte med Toastmaster for bryllupet, og jammen var det godt å få gjort! Jeg merket umiddelbart at vi har valgt riktig mann til jobben - han tenker visst på alt! Hvordan skal vi ankomme? Hvor skal bilen stoppe? Hvor er det best at nattmaten serveres, og hvor er mikrofonen når Thomas skal tale? Selvsagt er det enda mye som må spikres, og det går mer og mer opp for meg nå at vi kommer til å få det veldig travelt nå på slutten. Men jeg tror det ordner seg. Det gjør det jo alltid ;)

 

 

Et par ting må dobbelsjekkes i løpet av dagen. Jeg skal sjekke at kjolen enda passer, og vi skal sammen se om bordplasseringen faktisk går slik vi har tenkt. Og vi har også tenkt til å få fikset et par av arkene til heftet som skal være på festen.

Jeg føler ikke at jeg kan poste dette innlegget uten å kommentere været: Det er helt fortreffelig! I går hadde vi over 20, og skikkelig sommervær. I dag må jeg komme meg litt ut i sola, tror jeg :)#bryllup

Jeg og kjæresten (Tre uker før)

Jeg hadde lyst til å dele dette flotte bildet med dere, som ble tatt på en tu til Brufjell i helga. (flere kommer)
Nå er det under tre uker til bryllupet, og masse igjen å gjøre. Jeg må snart lage kirkeprogram, og hefter til festen, samt spikre programmet med kokk, toastmaster og andre. Møter toastmaster i kveld. Og så er det nok massevis av andre ting. I mellomtiden må jeg og Thomas minne oss selv på å nyte hverandre selskap, og å tilbringe tid sammen bare fordi.Hva pleier du å gjøre med kjæresten for å ha kvalitetstid sammen? :)

Lunsjtips og fornektelse

I går var en nydelig dag, og vi gikk på en helt fantastisk tur. Turen tok lenger enn ventet, og jeg fikk ikke gjort det grann på bacheloren. Nå begynner det snart å haste (også jeg som var "nesten ferdig" en måned før tiden...). Jeg MÅ skjerpe meg, og få skrevet siste rest. Men i dag skal jeg være vikar, og i morgen skal jeg være vikar, og etter å ha arbeidet noen timer er skrive-motivasjonen på det laveste. Så jeg vet ikke hvordan dette kan gå. Juni er snart her!!

 

Uansett. Jeg har fått litt dilla på Couscous til salaten i det siste. Og et godt lunsjtips kan være å lage en spinatsalat med couscous. Dette kan også spises som en sunn middag, eller til kvelds eller hva som helst. Det jeg har brukt her er: Spinat, paprika, skinke, mais, cashewnøtter, blomkål, pastaskruer og purreløk i salaten, og en boks med hermetiske tomater til fire dl. med couscous. Det piffer virkelig opp couscousen og gjør retten mye mer mettende.


Håper alle har en like flott og solrik dag som meg. Og at dere ikke er like stressa over en dum skoleoppgave :/

Utdritninglaget mitt (Piknik, Pole Dancing, 4stjerners Middag, mm.)

Jeg hadde verdens beste utdritningslag for noen uker siden.Jeg er faktisk enda helt imponert over hvor mye gøy Andrea og jentene stellte i stand og fikk til på en fantastisk måte. Og jeg hadde ingen anelse. Det hele startet med at jeg og Andrea skulle jente valp (trodde jeg). Og når vi endelig fant frem, så satt alle vennene mine ( eller, ihvertfall nesten alle,) klar til piknik på gresset i nærheten av Stavanger.

 

Noe av det kjekkest med pikniken var at alle jentene hadde tatt med seg en gave til meg, uten til-fra-lapp. Og jeg måtte gjette hvem gavene var fra, og hvilket minne vi hadde sammen som passet til gaven. Jeg fikk gjenopplevd mange gode minner, og ble bare skikkelig glad :)

Det var litt småkaldt i lufta, men sola kom innom iblandt for å holde oss over frysepunktet. Jeg var litt overveldet over hvor lett alle hadde klart å lure meg, og hvor gøy det var å bli overrasket over en så fin bukett med mennesker!

 

Og så var vi klar for utdritingen. Det første jeg måtte gjøre var å synge en sang om sikker sex som jeg sang i tiende klasse da jeg spilte helsesøster på årets teaterforestilling med skolen. Haha, jeg kan ikke annet enn å le av meg selv når jeg ser bildet derifra. Når jeg ser filmen gråter jeg nesten litt :P
Jo, og jeg har ikke sagt alt enda. Mens jeg sang denne sangen, skulle jeg dele ut kondomer til folk på gata. Litt flaut, men jeg bare svelget stoltheten (ikke såå vanskelig når du ser hva jeg hadde på meg) og sang i vei. Det var ganske moro å se reaksjonene til folk. Noen ante ikke hva de tok imot før de hadde det i hånda, og ble flaue. Andre hørte litt bedre etter på teksten i sangen min og takket nei. Heldigvis var det mye russ i gatene, så jeg fikk blitt kvitt hele boksen.

 

Neste post på programmet var Pole Dancing! Gjengen skulle lære seg å danse litt med strippestanga. Vi var på et studio i Stavanger, og fikk god opplæring. Hele gjengen lærte seg en dans (som vi filmet felles etterpå) og noen småtriks. Men dette var sykt mye tyngre og vanskeligere enn man skulle tro!

 

Dette trikset gav meg over syv blåmerker på beina, inkludert et digert et. Men jeg var veldig fornøyd med at jeg faktisk klarte det (ikke alle som gjorde). Dagen etterpå hadde jeg også vanvittig gangsperr (støl) i halsen, nakken og armene. Det er første gangen jeg har fått gangsperr i nakken. Skjønner ikke helt hvorfor.

 

Jeg måtte jo legge ut et bilde av hele gjengen på pole dancing også (ikke alle var med på dette). Jeg koste meg faktisk skikkelig - dette er en ypperlig ting å gjøre på et utdritningslag. Det er moro å gjøre noe litt utenom det vanlige :) Jeg tror egentlig alle ble positive etter å ha vært på dette. Selv om jeg ikke får bruk for kunnskapen noe serlig, så var det gøy å ha prøvd noe nytt.

 

Etter den slitsomme dansingen var vi sultne, og måtte handle først. Jeg skulle handle inn til en god kyllingmiddag ved å stjele varer fra andre sine handlekurver. Det var overraskende vanskelig, selv på en ganske stor butikk (takk til Coop Obs som lot oss være der!). Jeg fikk dessuten beskjed av butikksjefene om å spørre om lov først. Så det gjorde jeg. "Unnskyld, men jeg ser at du skal kjøpe purre. Tror du at jeg kunne få den?" Igjen var forkledningen min en god trøst for alle de rare blikkene jeg fikk. Selvtilliten fikk også en boost da ei jente sa: "Seee! En ekte prinsesse!!"


Det var litt godt å være ferdig med utdritningen. Nå skulle vi spille firestjerners middag! Vi fikk låne skolekjøkkenet hvor Vibeke jobber (Takk til Aspervika Skole!) og dannet tre lag som hver skulle lage en treretters middag. Til forrett var det wraps med avocado og spekeskinke (Oppskrift), kylling til hovedrett, og til desert fikk vi Sjokolademarengs med Frozen Yoghurt. Herlig!Deserten ble laget i flere versjoner. Gravidlaget hadde sin egen vri på alt, fordi de hadde spesielle hensyn å ta. Her er gravidlagets resultat. Mens de satset på en knekkebrødlignende marensvariant, laget vi nydelige hjerter. (flinke Monica!)Og her er en av kyllingrettene som ble laget. All maten var kjempegod, og det var godt, for vi var skrubbsultne! Hadde jo ikke spist siden frokost-pikniken. Stemningen var god, og blåmerkene hadde begynt å blomstre på armer og ben.


Til slutt gikk vi til Monica som bor på Sola for å kose oss resten av kvelden. Det ble snacks og Singstar (kjempegøy!). Jeg hadde sunget enda mer om jeg bare hadde orket. Men etter denne dagen var jeg ganske kjørt, og nøyde meg med å prate litt med alle de herlige menneskene som var der.

Wow, for en dag! Den kunne ikke vært bedre. Nøkkelord for dagen må være: KOS.

Her er det mange gode ideer og tips å hente for dere forlovere! Og ikke nøl med å spørre mine kreative venner om hjelp :)

Takk til Monica, Charlotte og Malin for bildene i dette innlegget. Og takk til alle jentene for en fantastisk dag med dere!

#utdritningslag #utdrikningslag #ideer #tips #bryllup #bacheloretteparty

Syprosjektet har ENDELIG fremgang

Nå har jeg mast opp og ned og i mente på bloggen om hvor lite jeg får gjort på de kjolene jeg skal sy til brudepikene mine. Nå har jeg faktisk endelig fått gjort noe, og nærmer meg ferdig med kjole nummer èn av to (eller to av tre hvis man teller med forloverkjolen). Så nå begynner jeg å få litt mer ro i skjorta på dette kapittelet.

Det jeg mangler nå (utenom et bedre bilde av kjolen) er å sy sammen sidene, sy inn glidelåsen, og beltet i ferskenfargen. Og så en kjole til da, så klart. Men aller først tror jeg at jeg må prøve denne kjolen på jenta for å se om den passer. Hvis ikke syr jeg den litt inn, så passer den nok til den minste dokka :)Ellers er jeg travelt opptatt i dag. Jeg skal tale på mitt første ungdomsmøte i kveld, og jobber også en del i planteskolen hvor det er kjempetravelt i dag fordi det er lørdag og sol. Sola må jeg også bare nyte maksimalt. Elsker det.

Because I'm Happy

Om dagene er det masse som skjer, som alltid. I dag er jeg vikar på skolen. Greit å tjene litt penger. Bacheloroppgaven er det eneste som skiller meg fra en lang og deilig sommerferie, men de går det pinefullt sakte fremover med. Kjente meg enormt igjen i dette bildet som ble delt på facebook. Jeg ligger litt i mellom nivå 3 og 4 nå...BildeKilde


Jeg har fått dilla på sangen Happy - og akkurat i dag passer den ganske godt også. Er fornøyd med at jeg trente i går, tjener penger i dag, og at jeg og Thomas skal kose oss med hjemmelaget pizza og gode venner i kveld. Ja, det er virkelig mye å glede seg over! Hva har du å være glad for?

 

I tillegg føler jeg at jeg har fått ny motivasjon også når det gjelder forholdet til Gud. Han er virkelig god, og jeg skulle egentlig bare ønske at jeg hadde omtrent 24 ekstra timer i døgnet til å bruke til såntnoe. Lørdag skal jeg i hvertfall på ungdomsmøte, noe som blir veldig kjekt. Kjenner at jeg er gira! Tror kanskje at litt av grunnen til denne plutselige inspirasjonen kommer fra den nye boka til David Hasseløy som jeg har startet å lese. Den lover godt, for å si det sånn :)

 

 

Ellers så nærmer bryllupet seg skikkelig. Jeg er ikke helt superstressa enda, men kjenner at det er mye som skal gjøres. Jaja. Bare jeg får ferdig bacheloren, så skal nok alt annet ordne seg :P Tre små uker igjen nå! Treningen går ganske så etter planen. Kostholdet går rett vest. Heldigvis er ikke mannen så nøye på om jeg tar av eller på et par kilo. Men hadde jo vært moro å klare målet mitt på de neste tre ukene...  
Å fokusere på de små gledene kan redde en stressende hverdag. Solskinn, møte igjen gamle venninner, bli kjent med nye mennesker, nå et mål, lage en ny matrett.

Hva er dine gleder om dagene?Topptur til Voreknuden - med Drama!

 

Fredag 16. mai var en fantastisk dag. Og nå har jeg kommet til bildene fra den flotte toppturen jeg og kjæresten fikk tid til på denne travle dagen. Det var sol og god vårtemperatur - perfekt til turgåing! Voreknuden er en fjelltopp som ligger i overkant av en mil hjemmefra, så vi kjørte nær foten av fjellet før vi begynte bestigningen. Det er grusvei helt til topps, så turen er ypperlig for både barnevogner og andre som ikke er glad i smale turstier.

Flyene hadde et artig prosjekt på gang denne dagen. Vi konkluderte med at de holdt på å lage seg et rutenett for å spille tre-på-rad. De ble aldri heeelt ferdig med rutenettet, men det kom ganske nært...

Utsikten fra toppen er helt fremragende.
 

Et av mine mål for turen var å finne Geocachen som var gjemt bort på toppen også. Og den ble funnet på under fem minutter - så jeg var superfornøyd.

Chessie var også fornøyd.På vei ned gikk vi like godt innom enda en cache som lå ikke så langt fra veien hjem. Den ble også funnet ganske kjapt gjemt under en stikkende busk...Og så over til dramatikken. På vei ned fra toppen ble Chessie plutselig litt merkelig opptatt av noe i lyngen. Hun så litt usikker og forvirret ut, så vi ropte henne fort til oss. Da jeg gikk opp for å sjekke, ble frykten min bekreftet, og det var en stor huggorm som hveste sint mot meg i blåbærlyngen. Heldigvis hadde den ikke bitt den lille nysgjerrige hunden min i nesa før vi stoppet henne. Usj, sånne beist liker jeg ikke. Og dette er den største jeg har sett noen gang. Har hørt at det er mye huggorm ute i år, så man bør nok være på vakt, og gjerne ha med kortisontabletter hvis man er hundeeier.Andre som allerede har støtt på huggormen i år? Dette var første gangen i år for meg, men jeg har sett flere slever, da.

Hva er mat? (+tips til en perfekt bikinikropp)

Er mat et nødvendig onde? Er mat en konstant fristelse som alltid truer med å ta overhånd over hverdagen? Mindre kalorier og mindre fett og mindre karbohydrater og mindre sukker og mindre av alt mulig han forvirre og fortvile hvem som helst.

Det virker som om verden har innbilt seg at mat er noe dårlig. Noe skadelig som man hele tiden må begrense og få i seg mindre av. Men mat er faktisk noe godt. Mat er faktisk bra for deg, og nødvendig for deg! Du trenger kalorier og fett for å fungere optimalt og se optimal ut. Mat er drivstoffet du trenger for å fungere. Mat er en god ting.

 

Så mener jeg at man skal overspise da? Så klart ikke. Vi må spise de riktige tingene oftere, og de usunne tingene sjeldnere. Men det er lov med sjokolade iblandt. Men det er faktisk ikke greit å prøve å hindre alt inntak av mat. For en spiseforstyrrelse er ikke noe å flørte med.

Ikke ha dårlig samvittighet for hva du har spist. Prøv heller å planlegge sunnere måltider fremover. Fokuser på å hele tiden lage små endringer som gjør din hverdagsmat litt sunnere. Litt mer salat, litt mindre brus, olje i stedet for smør. En brus ødelegger ikke en kropp, men en treningsøkt fikser den heller ikke. Små skritt mot en varig endring er det som funker.

 

Ane, ei venninne sier det så godt når hun gir oss oppskriften på bikinnikroppen:
"Jeg har funnet ut, etter mange år med dårlig selvtillit og spiseforstyrrelse, hvordan man oppnår den PERFEKTE bikini-kroppen. Følg oppskriften her:
1.Ha en kropp.
2.Ta på deg en bikini.
3.Nyt varmen.
"

En spiseforstyrrelse hjelper deg ikke på sikt. Å hele veien fokusere på vekt, utseende og mat hjelper ikke på sikt. Det gjør deg bare usikker, syk og med en mer tynnslitt selvtillit enn noen gang. Du er faktisk verdt mye mer. Du har lov til å kose deg. Du har lov til å spise. Du har lov til å gå med bikini selv om du har mage og dissende lår. Men finn din balanse som gjør at kroppen din best takler hverdagens utfordringer - med nok drivstoff på lager. Og noen ganger av og til, så må du gi deg selv lov til å spise deg stappmett på godteri uten for mye dårlig samvittighet.En person med spiseforstyrrelse har høyere sjangse til å ta sitt eget liv. Anoreksi er den mest dødelige av psykiske lidelser. For tenåringsjenter i Europa er anoreksi den tredje vanligste dødsårsaken, etter ulykker og kreft. Men veldig få havner i den kategorien fordi de har atypiske symptomer på sin spiseforstyrrelse. Det gjør ikke spiseforstyrrelsen mindre alvorlig. Langvarig spiseforstyrrelse er for eksempel veldig belastende for hjertet! 2/3 av de som dør av bulimi dør av komplikasjoner på grunn av kaliummangel (hypokalemi) som skjer ved hyppig oppkast. Kilde

Heisann! Dette er ikke bra for deg! Og hvis det ikke føles bra ut, og ikke fører til noe bra, så er det kanskje bedre å være lubben men fornøyd, enn tynn og på randen av selvmord....?

Hva tenker du om dette? Hvordan ser du på mat?

Og hva bør man gjøre med en begynnende spiseforstyrrelse?

Topptur i Sommervarmen og Piknik

Kan du tenke deg en dag hvor sola varmer så godt at du kjenner at du blir klam? Kan du kjenne den herlige følelsen når vinden treffer den solvarme huden som har begynt å få en anelse farge. Og kan du sette deg inn i hvor perfekt det måtte være med en nydelig topptur med ei god venninne etterfulgt av en herlig, sunn sommerpiknik?

Attende mai var en utrolig herlig dag. Den overgikk på mange måter den 17. faktisk. Sola var alene på himmelen, og det var god sommertemperatur hele dagen. Dagen starta med litt smårydding i huset, og litt arbeid med bacheloren (men det går tregt med innspurten - må sjerpe meg). Senere bar det ut på topptur i dag igjen. Vi gikk til Åmotfjellet - en ny turløype som ligger rett ved der jeg bor. Det er kun i overkant av tre kilometer, men med ganske bratte stigninger. Vi var så godt i gang med gåingen at vi faktisk tok en ekstra runde på flatmark også.


Haha, jeg ser litt rar ut fordi jeg veltet bakover akkurat idet selvutløseren gikk av :PUtsikten mot sokndal - den lille bygda mi.
 

 

Etterpå gikk jeg og Bente opp til henne og laget oss en sommersalat og piknik på terrassen. Sola varmet, og salaten var et fyrverkeri av friske smaker som mango, cashewnøtter, paprika, sukkererter og mye annet godt, med herlig Couscous på siden. Det blir jaggu meg ikke mye bedre enn dette.
Sommersesongen er innviet. Enjoy <3

#piknik #sommer #topptur #tur #vår #salat #sunnhet #nam #deilig

Nyt dagene for det de er verdt!

Nå fremover blir det masse turbilder på bloggen, for det har vært fantastisk tur-vær i det siste. I går var en nydelig dag, og i dag har jeg også store planer. Først skal jeg ha noen vikartimer, og i ettermiddag skal jeg ENDELIG begynne å sy brudepikekjolene. Nå er det under en måned igjen til bryllupet, så jeg liker virkelig ikke at jeg ikke har begynt på det enda. Men med eksamen og bachelor og tusen andre ting har jeg bare ikke fått tid. Men det skal nok gå. Det er jo ganske mange timer i en måned... :)

Ellers begynner vel kanskje snart bryllupsnervene - i den forstand at jeg stresser litt med alt som ikke er gjort. Men jeg tar en dag av gangen, også tenker jeg ikke for mye på det som er stress. Dagen i dag skal i hvert fall nytes. Og kanskje får jeg tid til en treningsøkt i kveld også.. :)

Slenger inn et bilde av noe mat jeg laget. Hver gang vi har ris og kylling lager jeg alltid en del ekstra ris som brukes til stekt ris neste dag. Supertips! Du finner en oppskrift f.eks. HER.

Annet digg på varme sommerdager er vaniljeis med bær og frukt. NYT!


Andre som har noen mattips? :)Fjær og Drivved til nye prosekter

Jeg har egentlig ikke så mye å si om 17. mai annet enn at jeg ikke spiste en eneste is. Det må være rekord... Tok ingen bilder heller, så jeg går heller over til å skrive om en tur jeg var på for en uke siden, på forrige søndag. Da gikk jeg, Thomas og Mamma på tur for å samle drivved til kreative prosjekter. Vi fant en hel haug. So here goes...


Her er litt av fangsten...

Kjæreste-selfie!


Det er utrolig gøy å lage ting av billige materialer - som det man finner i naturen! Når vi en gang får tid til å ta tak i noen av de planlagte prosjektene, vil jeg nok legge dem ut på bloggen, men det blir nok mest sannsynlig ikke før etter bryllupet.

Klem til alle kreative sjeler og turelskere :)

#tur #natur #drivved #diy #kjærester

Min Innholdsrike 16.mai

Jeg er faktisk helt overrasket over alt jeg fikk tid til den 16. mai! Jeg startet med en tur til søskenbarnet mitt i Egersund hvor vi skulle ha prøvetime for bryllupssminken. Skjønte fort at jeg hadde valgt rett jente til jobben, og ble kjempefornøyd med resultatet! Det synes kanskje ikke så godt på bildet, men du ser vel forskjellen litt. Til mitt forsvar så hadde jeg nettopp våknet på det første bildet - derfor jeg ser litt sunken og trøtt ut.
#BadHairDay                                                              #Selfie

    

 

Så var jeg med i begravelse til Thomas sin farfar. Det var trist, men han er nok på et bedre sted nå hvor slag ikke kan nå ham.

Neste post på programmet var et par inneklemte timer på jobb mens Thomas fikset noe på bilen. Det var übertravelt i planteskolen siden det var 16. mai, OG sol. Kundene strømmet på, og da jeg kom stod bilene overalt og køen helt gjennom butikken - så jeg kom i grevens tid, kan man si.

 

I tillegg til alt dette klarte altså jeg og kjæresten å skvise inn en lenge etterlengtet topptur til Voreknuden - et fjell i nærheten. På turen fant vi ikke mindre enn to Geocacher - og jeg var kjempefornøyd! Jeg har satt meg som mål å finne 100 i løpet av året, og er nå kommet til 30. Så jeg tror jeg kan klare det, selv om jeg begynner å ha funnet mange av dem i nærheten :) Det er herlig med sånne turer i den fantastiske norske naturen - som vi så ofte glemmer å sette pris på. Mer bilder kommer.

 

Og ikke nok med det. Etter nok en tur hjemom, og nok en runde i klesskapet, kastet jeg meg rundt på 16.mai-feiring med ungdommene på Betania - etter å ha laget noen pannekaker til buffeten så klart. På programmet var det satt opp rockekosert og "mat på fat" og jeg gasset meg i taco og focaccia og masse annet godt (var jo sulten etter turen...). Skikkelig koselig å treffe ungdomsgjengen som jeg er så glad i.I dag braker det løs med 17.mai. Jeg har enda ikke helt funnet ut hvor jeg skal være når, men det blir nok en travel dag dette også - som starter med å stelle en hel gjeng med graver for folk nå om morgenen. Bunaden tror jeg ikke jeg kan gå med, i og med at blusen er som sunket i jorden. Så jeg får se meg om etter et annet antrekk. Men nå bærer det ut på Planteskoleoppdrag!

#bryllup #sminke #tur #natur #konsert #betania #begravelse #jobb #16mai

Lazy Sundays are the Best

Det er akkurat som om man kan få til alt mulig i ukedagene. Og alt det man ikke får tid til, lagrer man opp til søndag. Men når søndagen kommer, så blir liksom all energi som blåst bort, og man ender opp med å få gjort veldig mye ingenting. I hvert fall ikke så mye som man hadde planlagt.

Her er noen små snapshots av min søndag. Den startet med å se konfirmantene bli konfirmert... Se så fine de er! Denne herlige gjengen fikk jeg bli med på tur til tyskland tidligere i vår.

I samme slengen måtte jeg ta bilde av disse søte, flotte jentene som prydet gangen på Betania på konfirmasjonssøndagen.

 

Siden Thomas var leder for konfirmantene i år, fikk han en nydelig bukett med seg. Jeg nøyt de flotte blomstene - vår første bukett i den nye leiligheten! (Nå er det under en måned til jeg også flytter inn!!) :D


 

Mat må man ha, og noen ganger blir det ganske så slapt. Så vår søndagsmiddag var kjøttdeig og pasta. Oh Joy :p

 

Etter mat og litt chilling gikk vi på tur langs sjøen, Thomas, Mamma og jeg, for å lete etter drivved. Fant en hel haug som vi kan bruke til kreative og kjekke prosjekter  (når man bare får tid igjen...) Mer bilder fra turen kommer i andre innlegg, for det ble litt for mange til å proppe inn i ett.

Og så var søndagen overstått nok en gang, uten så mye fornuftig gjort, men med en god følelse uansett :)

Jentekveld med litt sunt og litt usunt :)

Lørdag koste jeg meg med disse fine jentene under her på jentekveld. Det ble en blanding av Melodi Grand Prix og en jentefilm på oss, samt herlig, sunn mat, og fantastisk usunn desert :) Akkurat slik en jentekveld skal være ^^I dag igjen er det nydelig vær, og i dag skal det nytes! Nå som eksamen er ferdig, kan jeg gjøre mer av andre ting! I dag er planen å jobbe litt, skrive litt på bacheloren, gå en god del tur, og overraske noen med noe fint. Gleder meg :)

NÅ går det opp for meg

Jeg har hele tiden fokusert på eksamen og bacheloren. I lang tid nå. Og jeg har tenkt at etterpå, DA blir det masse tid til å kose seg, og til alt det jeg gjør for lite av nå (les: bryllup, jobbing, sying, venner osv). Men så går det plutselig opp for meg. Hvis jeg nå i det hele tatt klarer å ferdigstille bacheloren til helga, så har jeg allikevel under en måned til bryllupet. En måned til å sy to brudepikekjoler, en måned til å flytte alle tingene mine, og dobbelsjekke og fikse alle detaljer til bryllupet. En liten måned til jeg skal bli kone, flytte ut, bo med Thomas, og forlate "hjemme" for alltid! Det er rart å tenke på.
I dag er det altså eksamen i Pedagogikk, så dette innlegget ble skrevet i går. Håper på greie oppgaver, og så kan jeg kaste av meg den ene tunge byrden som stresser meg aldrisålite. Jeg vet jo forskjellen på pragmatismen og rekonstruksjonalismen, og jeg kan jo til en viss grad redegjøre for Hargreaves' fem definisjoner av en skolekultur. Men det er litt skummelt/stress uansett. Om noen få uker forsvinner også de fleste andre byrdene. Livet blir bare bedre og bedre, folkens! Ønsker dere en vakker dag :)

Bildet ble litt random. Jeg prøvde å ta bilde av den fine fuglen i midten, men den hoppet av sted alt for fort. Så jeg nøyet meg med at det i det minste var et grønt og herlig bilde :)

#bachelor #student #lærer #lærerstudent #studie #vår #eksamen

Midnattsgrillfest og 5 år Sammen

Thomas og jeg feiret våre fem første år i sammen ved å invitere vennene våre til en midnattsgrillfest, siden vi ble sammen nøyaktig ved midnatt. Vi satte frem et vell av lykter og levende lys, og tente opp en stor grill. Stemningen var upåklagelig, og vi koste oss skikkelig til sent uti nattetimene.

Ikke alle takler blitsen like godt :P

Med grillen var det liv. Hamburgere, laks, Benedikte og masse andre godsaker koste seg i varmen.

 

Vi måtte til tider "jukse litt" og bruke hodelykta for å finne frem i bekmørket...


Den fine lykta i drivved til venstre er laget av kommende svigerfar Eivind. Dagens #DIY tips.

 

Øyvind dedikerte en sang til meg og Thomas - en kjærlighetssang, selvfølgelig! Gitar er bare utrolig koselig ^^


En nydelig kveld med gode venner, midt i en halvveis oppstresset eksamensperiode for min del.

#grilling #venner #fest #kos #midnatt #grillfest #jubileum #forhold #kjærester #forlovet

Cookies som er seige, store og fulle av sjokoladebiter

 

 

Fredag fikk jeg en sånn anti-bachelor-følelse. Så jeg tok meg dagen fri, og bakte Cookies i stedet. Her er oppskriften. Jeg halverte den, og fikk ca 16 store kjeks (to brett). De ble skikkelig gode, og forsvant samme kveld. Dette er den ultrasøte, herlige Deli de Luca-typen som man bare ikke kan motstå.. :)Så jeg får vel bare innrømme det: Jeg klarte ikke målet mitt om å skrive ferdig bacheloren innen eksamen. Nå har jeg to dager på å skamlese på eksamen før onsdag. Så får jeg skrive konklusjonen etterpå heller. Satser på sommerferie innen en uke (17 mai!).

Bordkort til bryllupet

Nå er jeg endelig ferdig med det nokså store prosjektet å lage bordkort til bryllupet. De er laget hundre prosent i fra bunnen av, med litt gjenbruksmaterialer. Du kan tenke deg hvor lang tid det tok å lime på alle de små diamantene (90*3=270 bittsmå diamanter) og knytte alle de 180 diamant-båndene. Så det var herlig å ha gjort det ferdig.

 

Her ser du hva de er laget av. I tillegg har jeg samlet doruller til å ha i midten. Jeg har brukt ca 500kr på til sammen nitti stykker. Bordkort og invitasjoner til sammen ble 900kr, så det er kanskje like billig å kjøpe dem ferdige? - men jeg er superfornøyd med resultatet, så angrer ikke på noen ting der. Disse har mye mer personlighet enn å kjøpe ferdige trykksaker.

#bryllup #bordkort                                  
Se våre Save the Date's HER

Se våre Invitasjoner HER

Mer bryllupsgreier finner du i kategorien Bryllup til høyre i sidemenyen.

Jesaja

"For jeg er Herren din Gud som har grepet din høyre hånd
          og sier til deg: 'Vær ikke redd! Jeg hjelper deg'.
"

Jes.41.13

 

Nå leser jeg systematisk igjennom bibelen for andre gang, og har tenkt til å skrive litt om hver bok ettersom jeg blir ferdig.

 

Tittel: Jesaja (23 av 66)

 

Forfatter: Jesaja

 

Datering: 700-690 f.kr.

 

Innhold: Jesaja er den første av de profetiske bøkene i bibelen. Den forteller om fremtiden, så vel som nåtiden fra Guds perspektiv. Boka har blandt annet mange tydelige profetier om når Jesus skal komme, noe som gjør bibelen mye mer troverdig - tenk alt det de visste om Jesus før han ble født! Jesaja har også mange gode, trøstende ord fra Gud som kan være til hjelp i hverdagen :)

 

 

Min Mening:  Boka kan være tung til tider, men når man graver litt, finner man de flotteste skattene (Sjekk ut for eksempel Jes.12,2; 43,4; 49,5 og 55.9.) :)

 

#bibelen #bibel #kristen #tro #litteratur #bøker #bok #visdom


BildeKilde

Hopp i Havet!

Da jeg først hørte om hav-hoppe-trenden, må jeg innrømme at jeg tenkte at det var litt dumt. Men så fikk jeg nyss i at folk brukte dette på en god måte, til å samle inn penger til veldedige organisasjoner. Og da ble jo saken en helt annen, og jeg slengte meg på når Andrea (forloveren min) utfordret meg. Badetur etter trening klokka åtte om kvelden var - vel, kaldt og vått - men veldig forfriskende. Og nå tikker gjerne noen kroner inn til Unicef i løpet av morgendagen også. (Man kan gi 200kr ved å sende BARN til 2160). 

Samtidig vil jeg bare bruke anledningen til å minne dere på å ALDRI bade alene når det er så kaldt som nå, og det er mye bedre å løpe uti, enn å hoppe, i tilfelle du skulle reagere på kulden. (Det gjelder kanskje ikke oss sørlendinger i såå stor grad, men dere lenger oppi landet må være forsiktige!)

Bildet ble et kjempedårlig screenshot fra mobilfilmen, så jeg slenger med et bilde fra russetida, da vi badet 31. mars - i havet i Flekkefjord. Haha, forferdelig stil på meg, men det får bare være. Nå er i hvertfall sommersesongen i gang!

 

Planer for en midnattsfest

I natt er det fem år siden jeg og Thomas ble sammen. Tenk det! 5 år! Og kun i overkant av en måned til vi gifter oss. Vi ble sammen nøyaktig ved midnatt ved kirkegården (haha, spooky), og i år tenkte vi å feire et halvt tiår sammen med en skikkelig midnattsgrillfest! Feiringen blir en dag for seint, siden det var best å ha noe sånt i helga. Vi skal henge opp masse lykter, tenne en stor grill, og inviterer alle vennene våre. Jeg elsker å planlegge sånne ting med gode folk!

 

 

Midnattsfesten er ikke før i morgen, og i dag er nok en bachelor-dag. Jeg ligger mer eller mindre innen skjema, og i ettermiddag skal jeg på trening igjen (føles lenge siden nå, når jeg droppet det på mandag - det må være et godt tegn). I går fikk jeg min nye treningstights i posten (ca 40kr HER). Den var veldig tynn i stoffet, men veldig behagelig. Er ikke hundre prosent sikker på om jeg vil bestille flere, for jeg er litt ukomfortabel med synlige trusekanter og sånt - men jeg bruker jo oftest lang overdel uansett, og til den prisen er det verdt det. Kan også anbefale sportsBH til ca 25kr HER. Ebay er min venn ^^


Noen Favoritter

Her er noen bibelvers jeg liker, og som gir meg styrke når det trengs. Og det gjør det vel for så vidt nå, midt i en stressende eksamensperiode. Men snart er det sommerferie!Gud har en plan for livet ditt og har lagt klar gjerninger som du kan gjøre - til det beste for deg selv og andre.

 

Vi kan klare alt når styrken vår kommer fra Gud.


Gud får alle ting - de gode, og de vonde - til å virke sammen til noe godt for oss.

Hva er dine favorittvers for tida? :)

Distraksjoner

Tirsdag. Og planen er å arbeide med Bachelor. Godteri på rommet, hund i huset. Mamma spør om jeg ikke kan passe butikken litt i dag. Om jeg ikke kan handle. Så ringer Thomas. Om jeg ikke kan lage middag. Om jeg ikke kan kjøre opp i leiligheten, og ta opp en kjøttdeig først. Og jeg har mine egne planer. Om jeg ikke kan få tid til en joggetur. Om jeg ikke kan få tid til litt sying eller lage bordkort til bryllupet. Men først kommer altså bacheloren. Så jeg får vel bare sette i gang, da!

Åtte dager igjen til eksamen...
Andre som sliter med å holde seg i "studiemodus" for tida? :)

Mislykket Skattejakt

Nå er det kun ti dager til eksamen, og også til målet mitt om å ha ferdigstilt Bacheloroppgaven. Jeg vet virkelig ikke om dette kan gå på denne korte tiden, men jeg håper det. Hvis jeg når målet mitt, 14.mai, så har jeg en hel måned sommerferie før bryllupet. Og det kan nok komme godt med :) Denne uka har jeg forøvrig skoleårets to siste forelesninger på UiS, og gjør meg ferdig med Pedagogikkfaget. Spennende!

I går hadde jeg en nydelig dag med Thomas. Vi gikk tur, bakte pizzahorn, og koste oss med foreldrene våre på besøk. Godt med en søndag til å lande litt etter utdritningslaget mitt på lørdag. I dette innlegget har jeg slengt sammen noen bilder fra en tur (geocaching) jeg var på sammen med Frida. Først ut er et vinnerbilde fra lakseelva. Fiskestemning!

 

Og selvsagt noen bilder av Geocacherne selv. Vi gikk oss vill mange ganger, og fant aldri frem til cachen. Men vi gir oss ikke helt enda. Bare for dagen. Neste gang har vi også tenkt til å styre utenom piggtrådgjærder...

 

Til slutt var vi så lei av å ikke finne noe, at vi gikk å lette frem en cache som jeg allerede hadde funnet. Så var vi i alle fall sikret. Og Frida kunne krysse av for nytt funn på geocaching appen sin :)


Herlig med slike solfylte, varme, deilige dager. Blir bare ikke lei :)

En totalt uventet dag!

I går ble jeg overrasket av venninnene mine med et godt planlagt, og enda bedre utført, utdritningslag! Jeg hadde ingen anelse før plutselig en haug med venninner dukket opp (da jeg og Andrea "skulle hente hund") på Hundvåg.

Jeg har enda ikke fått noen bilder av de andre, så i dette innlegget tar jeg bare å skriver om første post på programmet vårt, som var Piknik. Da jeg og Andrea ankom Hundvåg (på utkikk etter en liten pomeranian-valp, trodde jeg) så jeg plutselig alle vennene mine sittende på gresset. Det tok litt tid før jeg koblet tankene riktig, og skjønte at det ikke ble noen valp i dag :P Gjengen hadde dekket på en fantastisk piknik.

#spisebilde


Jeg slapp heldigvis å bade i dammen der, for det var nokså kjølig. Imens vi satt der, hadde vi pakkeleken. Altså den typen hvor bruden får alle pakkene, og skal gjette hvem de er fra, og hvilken historie som ligger bak akkurat denne gaven. Jeg fikk masse fint, og masse gøy, og fikk gjenopplevd noen flotte minnner med yndlingsgjengen. Solskinn var det også. Kan egentlig en lørdag morgen bli noe bedre enn dette?

Resten av dagen var proppfull av inntrykk, og dermed også bilder, som kommer senere. Men kan røpe at jeg sitter igjen med noen nye blåmerker, erfaringer og skills som kan bli nyttig i ekteskapet.
#bryllup #utdritningslag #utdrikningslag #brud #venner #kos

 

The Other Hand (Little Bee)

"Slik levde vi, lykkelige og uten håp. Jeg var veldig liten på det tidspunktet, og jeg savnet ikke å ha en fremtid, for jeg visste ikke at jeg hadde krav på en."

 

 

Boktittel: The Other Hand eller Little Bee

 

 

Forfatter: Chris Cleave

 

Innhold: Jeg vil ikke fortelle deg så mye om denne boka. Historien kan fort bli ødelagt om man sier for mye. Men jeg kan si at historien spenner mellom England og Nigeria, og har en fantastisk spenningskurve som spres utover hele historien. Moralske dilemma, livsfarlige situasjoner og sterk medfølelse går hånd i gånd gjennom boka. En uannsynlig vakkert skrevet historie som kunne ha vært sann.

 

Min mening: Det var først den litt kryptiske beskrivelsen av boka som fikk meg interessert, og i tillegg ble den anbefalt av Tharto. Så jeg har prøvd å ikke røpe for mye jeg heller. Jeg har til og med kjøpt den to ganger, fordi jeg klarte å bestille Little Bee på Tysk med et uhell. Den skal forresten nå også lages om til en film. En kjempespennende bok med flere uventede tvister.

 

Terningkast: 5. Magisk språk, og en viktig, sterk historie. Jeg anbefaler boka til de som er over 16 år, og/eller tålig gode i engelsk.

 

#bok #bokanmeldelse #bokanbefaling #bøker #anbefalt #anbefaling

Topptur og en Toppers Dager

I dag er det nok en dag med nydelig vær. Jeg skal på handletur med Malin som skal sminke meg i bryllupet - for å kjøpe litt bryllupssminke og sånt. Så skal jeg og Thomas på dress-shopping for bryllupet. Dette blit altså en herlig dag med litt shopping, og så håper jeg at jeg får tid til å jobbe litt etterpå også.

Gårsdagen ble brukt til bachelor, trening og til slutt besøk av noen gode venner hos Thomas. Det ble til og med Trippel-date! Og vi koste oss med masse usunt, og filmen Frost. Nice!

Nå kommer noen bilder fra en herlig topptur med Ida. Først ut er en kvast med blåbærkart :)

 

Og litt av den flotte utsikten fra toppen.

Vi fant en geocache enkelt på toppen av fløyknuten :)

 

Chessie koste seg som vanlig med litt herlig rulling i gresset...

Meg å Ida måtte til slutt pose til et par "selfies"- eller er det selfie når man bruker selvutløser? Usikker...
En deilig dag, og en deilig tur!

 

 

Vår inne, vår ute..

Det spirer og gror både inne og ute nå om dagene. Her er en oppdatering på frøene, og jeg må bare si at jeg hadde aldri trodd at jeg skulle få små mye glede ut av å så noen frø - men det er noe med å se at det vokser..

Frøene er altså i gang for fullt! Det blir masse hvit paprika, kun to planter med Chili, og fire potter Persille. Det virker som om de trives godt i vinduskarmen :)

Min store stolthet er de artige rør-meg-ikke plantene. Når man tar på et av bladene, ruller den seg sammen og "spiller død". Veldig underholdene :) Jeg har to store, og tre mindre av disse nå.I tillegg har vi plukket inn litt hvitveis og plommetregreiner (på et plommetre som allerede har gått dukken uansett). Nå er våren virkelig her for fullt! Bjørka spretter irrgrønt på alle kanter, og vi har flere dager hatt 18-20 grader i skyggen (nå er det litt kaldere igjen).I dag er det første mai, og fridagen skal brukes til å arbeide med bachelor-oppgaven, og definitivt en tur ut i finværet. Hva er dine planer for dagen?

 

#vår #plante #så #frø #glad #fri #ferie

, Sokndal

Bor på Haua med mannen min, Thomas, i et oppussingsprosjekt med mye potensiale. Er 25 år. Lærer. Jeg er glad, venn med Jesus, positiv og variert. Har en drøss med hobbyer, og liker alt som er kreativt, spennende, og smaker søtt! Det skjer så mye bra i livet mitt; Masse små Mirakler som jeg vil dele med dere!

Instagram: Ingrid0123

Anbefalte Innlegg:

Arkiv

hits