mai 2013

Nydelig vær

I dag skinner sola til den store gullmedaljen. Jeg koser meg litt, men samtidig jobber jeg veldig hardt. Jeg kommer til å få helt vanvittig med muskler denne sommeren! Dessuten kan jeg nesten ikke vente til jeg får lønn! :D

I dag skal jeg på besøg til kjære, søte Bente også skal jeg på Refill i menigheten senere i kveld. Resten av helga blir enda mer jobbing, bursdag på lørdag, og litt team-samling på søndag hvor vi skal forberede oss på teamturen til Slovakia i august.Hva er dine planer for helga?

Scrapbook-tips. Lagring.

Dette tipset er en måte å lagre altmulig smått dilldall som du bruker til scrapbooking:

*Gå innom biltema

*Kjøp en boks med masse rom (som egentlig er ment til å ha skruer i).

*Og vips: Du kan lett organisere alle småtingene som vanligvis skaper et himla rot.

Jeg kjøpte en koffert med rom på begge sider. Kjempegreit å ta med seg også!

Planlegging av SaveTheDates til bryllupet

Jeg og Thomas har bestemt oss for å sende ut Save the dates, som er en slags før-invitasjon til bryllupet. Grunnen til at vi skal gjøre det (og ikke bare sende vanlige invitasjoner) er

1. Det er gøy. Jeg liker å lage og matche forskjellige kort og sånt.

2. Vi får bedre tid til å ferdigstille (og perfeksjonere) innbydelsene, fordi folk allerede setter av datoen.

3. De inviterte vet om bryllupet i god tid, og kan planlegge deretter.

Eneste bakdelen er at vi snart må bestemme oss for en fullstendig gjesteliste, og det er IKKE enkelt.

 

Jeg kommer til å poste bilde av save the date'ene etterhvert, men ikke før de har blitt sendt ut. Jeg kan imidlertid røpe noen få av ingrediensene:

1. En god porsjon med redigering i photoshop.

2. Dette bildet. (Men det er bare ett av mange bilder vi skal bruke)3. Og litt klipping og liming.

Dette bildet i seg selv ser egentlig ganske kjedelig ut, men bare vent! Save the date'ene blir faktisk veldig vakre! Og veldig stilige!

Målet vårt er å sende ut save the date'ene i løpet av juni/juli. Da er det omtrent ett år til bryllupet.

 

Skal dere, eller har dere sendt ut save the dates? Hvorfor/ Hvorfor ikke?

 

Musikkanbefalling - The More

De siste dagene har jeg nesten bare jobbet i blomsterbutikken, og det er ikke vanvittig interessant å blogge om. Så nå deler jeg heller en nydelig sang. Jeg har fått helt dilla på Downhere sin sang, The More. Skikkelig fengende, god tekst, og bare helt kjempegøy. Hver gang jeg sitter på med Thomas setter jeg dette sangen på full guffe. Håper han ikke begynner å bli lei enda... :D

 

The more I know You, the more I need You
The more I love You, the more You become to me

 

Blomsterpiken baker svaner

I bygda er det sokndalsdager denne helga. En slags festival, bare for oss. Det er tivoli, salgsboder, fullt solskinn og egentlig veldig flott.

Første dagen i sokndalsdagene, i går, var jeg egentlig bare på jobb. Blomsterbutikken var kjempetravel, så jeg jobbet i over ti timer. Nå er jeg i gang med å få litt penger igjen! I det siste har økonomien min krympet og krympet. Og det er ikke rart heller når man reiser på to utenlandsturer og allikevel må betale 1200 kroner for et månedkort på bussen (!!) -.-

Her er noen snapshots fra hva jeg jobber med. Sommerblomster er så nydelig!

Og på kvelden i går, da jeg kom hjem fra denne lange arbeidsdagen, var jeg skikkelig sliten i beina. Men jeg laget allikevel vannbakkels-svaner, så vi kunne kose oss litt ekstra. Jepp. Det var middagen.Kos!

I dag bir også litt stress. Jobbing i butikken, og så ungdomsmøte på kvelden :)

En Fantastisk Følelse

Nå har jeg sommerferie! Ble ferdig med sist eksamen i dag, som var engelsk muntlig. Var ganske nervøs de siste dagene, men det gikk veldig greit. De neste dagene skal brukes på jobbing i planteskolen, frivillig arbeid på Betania med ungdommene, og dugnader til inntekt for teamturen. Og selvsagt også alle de fine vennene mine og kjæresten!

Jeg har tenkt til å bli sporty. Jeg har tenkt til å sy klær. Jeg har tenkt til å holde huset mer ryddig. Det er ikke grenser for hva man kan få til i en ferie (føler jeg). Pus er ikke enig.Jeg fikk forresten B på eksamen i dag (Det samme som en femmer). Nå mangler jeg kun svar på grammatikk-og-fonetikk-eksamen...

En ting er helt sikkert. De neste dagene skal i hvert fall nytes.

Fotballkamp og Paraplykamp

På 17.mai er det hvert år en fotballkamp mellom to store yrkesgrupper i bygda. I år var det Lærerne mot Brannvesenet. Nå er jeg under gjennomsnittet interessert i fotball, men når de kler seg ut blir det litt artigere. Dessuten er det inkludert litt diverse triks her som ikke er normalt i vanlig fotball.

Her har vi en av lærerne (Naturfagslærer) i aksjon.


Kampen var jevn nokså lenge...

 

Hver gang lærerne kom nær målet til Brannvesenet, ble de spylt med brannslangen.

 

Brannmann

 

Det endte uavgjort, og en straffespark-konkurranse avgjorde at Brannvesenet gikk av med seieren i år...

 

Litt senere hadde Linus en egen kamp med paraplyen sin som prøvde å stikke av i vinden. Ble noen skjønne bilder.


Søteste ^^

Hundens værste uvaner

Jeg tror at nesten alle hunder har noen uvaner, i hvert fall i enkelte perioder. Det er fortvilende når det står på, men i etterkant er det mest moro. Nå har heldigvis Chessie blitt kvitt de fleste rampestreker og uvaner. Her er noen hun har hatt:

ledning-biting

Dette var en av de værste uvanene hennes. Når Chessie kjedet seg, gikk hun å beit av en ledning. Keybordet, TV'en, støvsugeren. Alt bråkete som tok oppmerksomheten vår fikk smake tennene hennes. En gang beit hun til og med av en Playstation kontroll mens vi satt å spilte. Takk og lov at hun sluttet med denne farlige og dyre uvanen.

 

BH-biting

En periode var det slik at hvis jeg lot en BH ligge igjen på gulvet eller stolen på rommet, tyggde Chessie av stroppen på den. Kun stroppen. Gang på gang. Og jeg ble mer og mer frustrert...

 

Søppeltømming

Chessie elsket å åpne skapet og spre ut søppelet utover gulvet når hun kjedet seg. Spesielt matavfall, for da fikk hun ofte en snacks i samme slengen. Motbydelig! Denne uvanen stoppet da vi fikk oppvaskmaskin, for nå klarer hun ikke å åpne skapet lenger.

 


Fremdeles er det noen uvaner som sitter igjen i vår kjære hundebaby (på godt og vel 7 år). Her er de jeg kom på:

Tar helt av når det kommer folk

Hver gang det ringer på døra løper Chessie ut og bjeffer og er helt i hundre. Når vedkommende kommer inn er hun helt bananas "Jeg vil hilse! Klapp meg! Se på meg! Jeg kan gå tunell mellom beina dine! Og vil helst slikke deg i fjeset!!" Men hun er jo snill, da.

 


Tar seg en luftetur alene

Hvis noen er så tankeløse at de glemmer å låse døra etter seg, tar Chessie et lite hopp, åpner døra og tar seg en tur ut. Hvis ingen stopper henne går hun rundt i nabolaget og leter etter katter eller folk til noen henter henne.


Jo, også glemte jeg å nevne at hun stjeler mat, og skitner til senga mi.


Og etter en lang dag med masse ugagn ser hun så søt ut som på bildet ovenfor.

Har dine kjæledyr noen uvaner?

Opplev Hemmeligheten til et Fungerende Bønneliv

'Det er ikke et spørsmål om å få Gud til å svare oss, som om vi må bryte oss inn i himmelen for å dra ut svaret. Tro meg; Han er ivrigere til å svare enn vi er til å be'

 

Boktittel: Opplev hemmeligheten til et fungerende bønneliv

 

Forfatter: Suzette Hattingh

 

Innhold: Denne boka er skrevet av en erfaren forbeder som ser enorme resultater av bønnene sine. Den inneholder flere ulike måter å be på, og en forklaring av hva bønn virkelig er og hvorfor det er så viktig. Det er mye begrunnelser ut i fra bibelen og også en del personlige erfaringer for å bygge opp under påstandene.

 

Min mening: I begynnelsen synes jeg at boka var ganske tung å lese. Men stadig kom jeg over et "gullkorn" som jeg måtte notere meg et sted. Noen av bibel-begrunnelsene synes jeg var litt vel fritt tolket (man kan tolke litt av hvert ut av bibelen hvis man kun ser på enkelte vers her og der) Men jeg tror absolutt at Suzette har mye bra å komme med, og at det ligger masse god kunnskap i denne boka.

 

Terningkast: 4. Litt tung, men verdt å lese. Jeg anbefaler boka til deg som er kristen, og interessert i hva du går glipp av i ditt bønneliv! Hvis du er interessert i tema bønn, så kan jeg også anbefale boka "En Bedre Måte å Be på" som var litt lettere å forstå, og litt mer praktisk rettet (synes jeg).

BildeKilde

Hvordan lage et mini-scrapbook-album

Dette Trekkspill-albumet er en flott gave til alle du er glad i. Det kan inneholde minner fra deres tid sammen i form av bilder og tekst, eller det kan være et slags kort, hvor du skriver hyggelige ting på hver side. En versjon jeg liker godt er den jeg laget til Thomas en gang med mange forskjellige av våre favoritt-bibelvers. Du kan egentlig gjøre dette til akkurat det du vil! Det er det som er så gøy med scrapbooking.

 

1. Samle ingrediensene

Du trenger:

*2 tykke A4-ark.

*lim som ikke får ark til å krølle seg, men holder godt.  

*Annet papir; innpakningspapir, aviser, servietter, mønsterark  osv.

*Utskrifter av tekst, eller noe å skrive med.

*Bilder du vil bruke

*Dekor; klistermerker, blomster, bånd, knapper, fyrstikker, stempler og alt mulig rart som du måtte finne i huset. 

 

    2: Lage Hovedformen 

Det første du må gjøre er å lage selve grunnstrukturen.

*Ta de to A4-arkene, og del begge på midten på langs, slik at du har 4 avlange firkanter. Disse skal bli selve "trekkspillet."  Det er viktig at dette er tykk kartong (ark) for at albumet skal tåle litt. Det går også an å bruke flere ark enn to for et lengre trekkspillalbum. To ark gir 6 (+2 frem)sider. Men antallet avlange firkanter bør være partall.

*Brett de 4 arkene på midten (slik at de blir like store som en fjerdedel av et A4-ark)

*Nå skal arkene limes sammen. Fest dem samen med den gode limen slik at albumet blir trekkspill-formet som vist på bildet nedenfor.


 

3: Kledningen på utsiden

 *Nå er det på tide å kle fremsiden. Det gjør du på samme måten som du ville gjort det med et bokbree på en skolebok.

* Klipp ut en firkant med et mønsterark (eller lignende) som du vil bruke som fremside. Firkanten skal være litt større enn fremsiden (ca 1,5 cm større på alle sider).

*Legg noe lim på den hvite kartongen som skal bli fremsiden, og legg mønsterarket oppå. Snu albummet, og brett inn de delene av mønsterarket som stikker utenfor hovedkontruksjonen.

* Nå skal du ha noe lignende som på bildet under. Kle så den andre fremsiden av albummet (evt, baksiden).


 

 

4: Dekor og scrapping 

 * Jeg liker at alle sidene på en "side" i albumet er i samme stilen, mens når du åpner albummet fra andre enden er det helt andre farger og pynt. Du kan også ha hele albummet i samme stilen, eller ha en ny stil på hver dobbelside. En god ide hvis du har to barn, er å bruke en side (den ene av to langsider) til bilder og tekst om ett barn, og den andre til det andre.

* Bruk først mange forskjellige papirtyper i de fargene du ønsker. Prøv å være kreativ og prøve noe nytt. Lim på bilder, skriv tekst og strø på med pynt til du er fornøyd. Det kan være en god idè å vente med å lime alt fast til du vet at du er fornøyd med siden.

Å rive i papiret i stedet for å klippe gir et mer "shabby" og interessant preg.


Blomster pynter alltid en side
litt ekstra opp .

Det er ofte lurt å ha rammer rundt bilder og sitater. Det ser mye mer ryddig og forseggjort ut.


Til slutt har du et resultat som ser ut omtrent som dette.

Hva synes du?
Lyst til å prøve å lage noe lignende?

Min 17.Mai

17.mai er ikke helt som den var da jeg var liten. Men i år fikk vi da i det minste ganske godt vær! Litt regn akkurat når barnetoget gikk, men utpå ettermiddagen ble været og temperaturen upåklagelig.

På kvelden var jeg på samlingsfest på Betania. Møtet var kjekt med litt innslag fra statskirka (jeg går i pinsemenighet) og barna (eller tweens) fikk også delta. Jeg hadde forresten på meg den siste kjolen jeg har sydd. Etterpå skulle jeg selge mat til inntekt for teamturen jeg skal reise på i slutten av sommeren, men jeg endte opp på kjøkkenet. Uansett; veldig sosialt og gøy, og når jeg kom hjem var jeg helt utkjørt.

Her er noen stemningsbilder fra toget: 

Merk logoen nede på framdøra. Det er mannen min!! :)


Hvordan var din 17.mai?

Oppsummering av langhelga

Dette har vært ei langhelg med høyt tempo og tonnevis med minner!

16. mai med eksamen og konsert.

17 mai med fine tog, ok vær og kjøkkentjeneste på Betania.

18.mai med jobbing på fullt tempo hele dagen før et realt slektstevne med masse (!) liv i sammen med Thomas sin familie.For ikke å glemme 26 grader og sommervær som plutselig sprengte seg frem fra ingenting og fikk oss til å nesten renne bort. Jeg skrudde dusjen på det kaldeste, for å si det sånn!

Dagen i dag (19.mai) har jeg fått gjort småting som: Baking, Joggetur med Chessie, Møte på Betania, Grilling med Thomas og familien, Topptur med Thomas, og skifting av dekk (!) (Ps: Hvis politiet ser dette innlegget, og lurer på om bilen har vært kjørt med piggdekk helt til nå, så må jeg bare si at det står mye rart på nettet. Og jeg hadde vel ikke skrevet det her i såfall?). Skifte dekk er slitsomt og mannejobb. Men jeg var sjef over jekken, i det minste! Godt å ha en handyman [Thomas] tilgjengelig! Her er han og Chessie på 17. mai :)

Den siste fridagen (mandag) skal brukes til frokost med ei god venninne, og sammen med andre venner. Jo, også må jeg begynne å tenke på neste eksamen, som er på torsdag også...


Konsert med ungdommene

16. mai tilbrakte jeg med ungdomsgjengen på Betania. Skikkelig kos. Konsert med Testify. Mye liv. Mye glede. Mye Vanvitti Bra Folk!
Cutenesses :)

Spisebilde

Godfolk!

 

Vi hadde stående buffet (eller spleiselag eller koldtbord eller hva man nå skal kalle det)


Og et bilde av Testify in action :)


Kos! Absolutt en vellykket 16.mai :D

Ut å plukke blomster

Våren sniker seg innpå, og med den kommer turgleden. Noe som virkelig gleder meg!

For noen dager siden var jeg og Andrea på en liten "heiatur". (altså tur i skogen). Vi plukket hvitveis, gikk og litt vill og koste oss masse. Elsker det!

Joda, våren er helt klart i anmarsj!

Nå har jeg også arvet Thomas sin gamle mobil (jippi!) og gjort helt insanely mye forskjellig i helga. Kommer til å blogge etterhvert. Men jeg klarer virkelig ikke å få med halvparten av alt det spennende som skjer :)

Det var forresten 23 grader ute(!) når jeg gikk å la meg i totida i går natt. Ganske utrolig!

Andre som har hatt tropenatt?

Søte kort - Inspirasjon

Som kjent (for dem som kjenner meg) er jeg ei jente med mange hobbyer. Strikking, hekling, maling, lesing, sying, hund, fotografering. Jeg har prøvd det meste. Det går litt i perioder, og en hobby blir ofte lagt på is i for eksempel ett år. Overaskende nok ser det ikke ut til at jeg har blogget om scrapbooking/kortlaging siden januar 2012!!

Jeg har en tendens til å kjøpe inn scrappe-ting "i tilfelle jeg trenger det" eller "fordi det var så billig" selv om jeg sjelden bruker det. Men for noen dager siden ble jeg litt inspirert, og laget noen kort og greier. Er skikkelig morro, har bare ikke vanligvis tid til sånt...Men dagen før eksamen fikk jeg merkelig nok litt tid til overs, og tente lys og ryddet frem scrappeutstyret mitt. Det ble skikkelig koselig stemning på det lille bordet mitt!
Inspirasjonen kom fallende inn fra papir-doilies'ene jeg mottok i posten fra ebay (doilies=bordbriketter). De er helt nydelige, og nokså rimelige også. De hjerteformede på bildet under kan du få kjøpt HER.

 

Etter litt prøving og feiling med ulike papirbiter, kom jeg frem til (blandt annet) de følgende resultatene:


Et trekkspill-kort (eller mini-scrapbook-album) med fine bibelvers og oppmuntrende ord. Jeg har tenkt til å skrive et innlegg om hvordan man lager et slikt et etterhvert. Interessert? Dette var egentlig nesten ferdig. Så jeg fullførte siste siden nå...

 

En pyntet boks jeg kan bruke som gaveeske. Den var så fin i seg selv at den ikke kunne kastes. Og med litt blonder og blomster på blir den utrolig søt!

 

Et kort med de fine hjerte-doilies'ene med bamsestempel. Jeg hang den opp på "fine-ting-snora" mi på rommet. Legg merke til det lille hjertet med påskriften "Chocolate is not just for breakfast." Love it!

 

Og et litt mer jentete kort. Vet ikke helt hva de er til enda, men det er alltids greit å ha noen kort på lur.

Når jeg først skriver et innlegg om kortlaging, kan jeg nevne at jeg for tida planlegger bryllupsinnbydelser, bordkort og sånt. Kjempekos! Alt skal selvsagt lages selv :)

 

Hva synes du?
Liker du å lage hjemmelagede kort og personlige hilsener til vennene dine?

Today and Nowadays

Nå for tida

Har jeg fullført eksamen i grammatikk og fonetikk, og mangler nå bare den muntlige engelskeksamen neste uke. Jeg er kjempeklar for ferie, som jeg skal bruke til jobbe, lese, treffe venner og masse annet bra. Jeg har vært ganske flink i det siste og gått mye tur, og til og med jogget litt! Livet er supertravelt for tida, men veldig gøy. Bildet er tatt for noen dager siden på Knudknuden, en topptur i nærheten.

 

 

I dag

Er det 17. Mai! Det har vært skikkelig varmt i været (oppi 18 grader ute!). Litt regn fra morgenen, da vi så på toget. Noe av det jeg har gjort er: spist kebab og gått tur med kjæresten, sett på fotballkamp mellom lærere og brannmenn(brannmennene vant, men de brukte hele tida brannslangen til å spyle lærerne), vært (medhjelper) på 17.maifest på Betania og selvsagt fått innpå et par is.


Dette bildet av meg og Chessie er også fra Knudknuden. Bilder fra 17.mai og sånt kommer sikkert etterhvert ;) Men blogging er ikke pri. 1. for tida...

Gratulerer med Dagen!

Bring it on!

Hodet mitt er fullt av begreper som "Present perfect progressive" og "back mid open to front mid close diphthong". Jeg har skrevet fonetiske transkripsjoner i mengder, lest opp og ned og i mente på grammatikken og jeg vet forskjellen på et "subject predicative" og "direct object." Bring on the exam!

Imens slenger jeg med et koselig bilde av Chessie, Yvonne og Ida da vi gikk tur for etpar dager siden.

Ahh, det skal bli deilig å få denne eksamenen ut av verden. Tenk så mye mer frihet og tid jeg får!!


 

Blå finkjole ferdigsydd!

Siden februar har jeg arbeidet litt med denne kjolen. Har virkelig gledet meg til å se resultatet, fordi jeg hadde stor tro på dette prosjektet. Stoffene kjøpte jeg i Brasil. Det ene stoffet er stretch, og det andre er tynt å gjennomsiktig. I stoff har jeg kanskje brukt rundt 100 kroner på denne kjolen (!).Pluss litegrann i tråd, glidelås og diamanter. Men jeg tror ganske sikkert at kjolen kommer på under 200 kroner. Ikke verst!

Her er de første skissene som jeg ivrig tegnet etter å ha kjøpt stoffene. Den jeg har farget svart ramme rundt (nr.2) er den jeg har laget, mer eller mindre.

 

 

Jeg startet med å sy den innerste kjolen i det stretchy stoffet (etter å ha skaffet en stretch-nål til maskinen). Klarte til og med å få inn en glidelås der uten store problemer. Deretter begynte jeg med det lange flagrende skjørtet.


    

 

Toppen på kjolen var som vanlig litt vanskelig å tilpasse skikkelig, men det ble en slags ordning til slutt. Siste skritt var å bestemme seg for dekoren. Jeg visste at jeg ville ha diamanter på, men ikke helt hvor disse skulle plasseres. Det endte med at jeg måtte tegne en masse skisser i photoshop med forskjellige plasseringer av diamantene før jeg bestemte meg for skissen til høyre nedenfor.

         

 

Når diamantene var limt på var jeg helt syk etter å ta på meg kjolen. Men den måtte tørke i 24 timer før diamantene er sikre på å henge godt nok. Så jeg smurte meg med tålmodighet før jeg fikk oppleve det endelige resultatet: 

                   


Da manglet bare en anledning til å teste underverket. Og jammen var det ikke kun en uke til konfirmasjon da jeg var ferdig med kjolen.

 

Tar du deg råd til BikiniKroppen?

Det koster litt å få bikinikroppen.

Du må spise litt mindre søtsaker, godis og kaker.

Men du kan klare det!

 

Det koster litt å få bikinikroppen.

Du må trene litt mer. Pumpe jern og jogge.

Men det er vel ingen høy pris å betale?

 

Det koster en del å få bikinikroppen.

Du må leve med den dårlige samvittigheten. Kalorier du spiser. Minutter du ikke trener.

Men nå er du snart ved målet!

 

Det koster en del å få bikinikroppen.

Du må sammenligne deg med andre. Konstant se den tynnere, mer muskuløse kroppen.

Men det skal jo bli deg!

BildeKilde

Det koster mye å få bikinikroppen.

Du blir besatt av tanken. Får ikke fred før du har gitt alt. Kan ikke ta deg råd til å slakke av. Depresjon.

Men det er vel for det beste?


Det koster mye å få bikinikroppen.

Trening, Kosthold, Selvfølelse, Lykke, Angst.

Men du kan faktisk klare det!

 

Spørsmålet er bare: Er det verdt prisen?

 

 

Jeg kan ikke få sagt det klart nok. Hvor viktig det er å være fornøyd med seg selv. På tross av. Man blir ikke lykkelig av å streve etter perfeksjon. Det er så klart viktig å trene, og å ha et sunnt kosthold. Men det er ikke viktigst. Kroppsfokuset ødelegger oss. En nydelig sommerdag handler plutselig kun om å ikke vise magen som stikker ut. En date handler kun om å  trekke kjolen over lårene. Plutselig er livet kun en dekkoperasjon for å skjule oss selv. Du er så mye mer verdt! Du er ikke bare kroppen din. Innse at dette fenomenet som de kaller "bikinikroppen" allerede er din kropp. Slik den er i dag. Så ikke betal den dyre prisen for en oppdiktet bikinikropp. Nyt sommeren til det fulle. Ikke vær redd for å gå i badetøy og andre små klær. DU er vakker! Og hvem, andre enn deg selv, bryr seg om dissende lår og pupper som er litt for små? -De kan gå et annet sted å leke.-Klem fra Ingrid, som skal bruke sommeren på alt det hun liker å gjøre, sammen med alle de menneskene som synes hun er bra nok.


Litt av ei helg!

Livet er helt vilt for tida. Det er så mye som skjer at det kunne gått rundt for meg.

Men jeg tar en dag om gangen, prioriterer nøye, og det er utrolig hva jeg rekker!

Denne helga har startet med en fredag hvor jeg først jobbet i blomsterbutikken. Mange kunder gjør at tiden går fortere, og dette var heldigvis en av de ok travle dagene. Litt utpå dagen fikk jeg besøk av Cathrine, som kom for å lage vårruller! Og det gjorde vi! Siden vi var så godt i gang på kjøkkenet, laget vi pizzahorn også, og ble nesten litt seine til neste post på programmet:

BildeKilde

 

Filmmaraton! Jeg og Jesusgruppa mi hadde i dag ansvar for en filmkveld for ungdommene på Betania. Pizzahornene og resten av vårrullene kom så absolutt til nytte på filmkvelden! Dette var en temakveld hvor vi så tre av "latt tilbake-"filmene, som handler om endetida fra et bibelsk perspektiv. Ganske spennende, selv om jeg har lest bøkene før. Effektene er ikke helt topp, men handlingen er veldig bra :) Var bare litt dumt at vi ikke fikk sett ferdig hele historien i løpet av disse tre filmene...

BildeKilde2

 

 

Lørdag prøvde jeg å lese litt på eksamen (noe jeg hadde mislyktes totalt med på fredagen). Jeg pløyet igjennom et par kapitler før jeg trengte en pause. Tilbrakte litt tid hos Thomas. Litt hos Cathrine. Litt på jobb. Og så hadde tida plutselig løpt fra meg igjen! Klokka seks kastet jeg meg rundt for å gå på Betania å øve. Jeg og Thomas hadde noe ansvar denne kvelden, pluss at vi skulle lede lovsangen. Så vi sang en del herlige lovsanger og hadde god tid til å forberede oss til ungdomsmøtet som starter klokka åtte.

Møtet ble utrolig bra! Det var et vitnemøte, og veldig mange ulike personer delte sine erfaringer med Gud. Det er så oppmuntrende å høre på! Kjempekos! Resten av kvelden var også helt super, tilbrakt sammen med masse bra ungdom. Folk klatret i klatreveggen, handlet i kiosken, spilte fotballspill , lo og pratet om alt mellom himmel og jord.

 

 

Som sagt er jeg veldig dårlig å ta bilder for tida. Så dette ovenfor er gammelt. Men det var egentlig ganske likt på lørdag...

Det ble en ganske sen kveld på lørdag, men søndag skulle jeg opp tidlig! Klokken halv 7 ringte alarmen, og klokka 8 var vi allerede fremme i Egersund, så jeg kunne få stelt håret hos tante Kari (Er det ikke rart hvordan alle har en tante Kari?).

 Så styrte vi volvoen mot Nærbø, og konfirmasjon. Jeg legger ut bilde av håret, og fra konfirmasjonen senere, når jeg har fått dem.
Men da jeg kom hjem var det ikke snakk om å slappe av. Jeg gikk heller på enda et møte i menigheten (men først etter at jeg hadde hoppet ut av kjolen og inn i joggebuksa).

Dette møtet var et "i din nærhet"-møte. Vet ikke egentlig hva jeg skal si om møtet, fordi det skjedde så mye som er vanskelig å sette ord på. Men det var et utrolig møte med Gud. Og et utrolig møte med mine egne følelser. Rent praktisk var det mange som delte tanker om livet med Gud, og koret DeKor sang massevis av flotte sanger. Jeg angrer ikke på at jeg gikk i det hele tatt!

-Selv om det ble enda en sen kveld med en lumsk tidlig morgen i vente...

Fire År Sammen, og Snart Bryllup!

I dag, niende Mai, har jeg og Thomas vært i sammen i fire år. Egentlig føles det som mer. Jeg måtte faktisk telle i år (2010-2011-2012-2013: 4 år!). Og om ett år skal vi gifte oss!

Jeg synes det er herlig å tenke på. Spennende og skummelt og utrolig gøy. At vi skal flytte sammen. Stifte en liten familie og bli mann og kone. Være ett resten av livet. Ikke noe jeg tar lett på, men samtidig noe jeg gleder meg veldig til!

Men tilbake til det å ha vært sammen i fire år. Jeg vil enda si at vi er forelsket, men det er ikke på samme måten som i begynnelsen. Jeg gleder meg til å treffe Thomas veldig ofte, men forholdet er mer avslappa. Det er trygt å godt å ha vært sammen så lenge, og å kjenne hverandre så godt. Jeg tror virkelig at dere går glipp av noe, dere som kun har korte forhold. For det å kjenne en person så vanvittig godt er helt fantastisk!

Og enda bedre er det at noen kjenner deg så godt. Vet hva du tenker og føler. Ja, for det er litt sånn. Jeg kan bare se litt på Thomas når vi sitter i bilen, så lukker han vinduet fordi han vet at jeg fryser. Han kan bare si de riktige tingene for å få meg til å smile selv om jeg er kjempesur.

En ting vi hele tiden synes er litt vanskelig er å finne på ting sammen. For det blir fort litt ensformig. Gå tur i fint vær, se film ellers. Så vi er takknemlige for kreative "date-forslag" :)


En annen ting jeg ser at vi har blitt dårlige på, er å ta bilder sammen. Dette er fra i fjord sommer, litt etter at vi ble forlovet. Dette må vi gjøre noe med!!

:)

Time keeps moving on, but my heart seem to wait

Tiden tikker mot eksamen. Jeg har enda ikke panikk, men så er det enda en god uke til også. Tid til å lese, tid til å øve. Men det er jammen et par andre ting som også skal gjøres i løpet av den uka (jeg kan nevne blandt annet vårruller, baking, filmkveldarrangering, ungdomsmøte, konfirmasjon, tur med hunden, og å hjelpe ei venninne med matematikkeksamen.)

Men jeg lover at jeg skal få litt tid til Engelsk Fonetikk og Grammatikk også. Innimellom.


Ps: Hvis du ikke merket noe rart med bilde over skal jeg gi deg et hint: Studèr klokka.

Jeg har hatt en litt blandet dag. Den startet med facebookstatusen:

"Way to ruin my morning: Måtte betale 1175kroner for busskort selv om jeg bare skal bruke det fem dager før sommerferien."

Nå kan jeg egentlig bytte den til:

"Way to make my day: Stekt laks og krydrete potetbåter med wok-grønnsaker."

Så jeg har det bra! Skal en tur til Thomas nå straks.

Tittelen i dette innlegget er hentet fra sangen Brighter Days av Leeland. Liker den! Den har egentlig ikke noen dyp mening for meg akkurat nå. Utenom at kanskje hjertet mitt venter litt før det skal begynne å stresse med eksamen...

Godtfolk på tur!

Her en dag var jeg og Caroline på litt fototur. Ikke så voldsomt seriøst eller planlagt, men vi koste oss. Livet er alltid gøy med gøye folk! :D

"Sjekk hu fine!"
I morgen skal jeg på skolen igjen. Er litt herlig å snart være ferdig, men litt stress også. Siste innspurt dette skoleåret!!

What if...


 

Jeg synes dette var en veldig interessant tanke. Hvor flinke er vi egentlig til å takke Gud for det vi har? For varmt hus, god mat og venner som stiller opp. Jeg tror de fleste av oss kunne bli mye flinkere til å si takk. Et annet fint sitat er:

?God gave you a gift of 86,400 seconds today. Have you used one to say "thank you?"?

Tilbake til virkeligheten

Etter at jeg kom hjem fra York har det vært absolutt full rulle! Det er så vanvittig mye som skjer på denne årstida! Dagen etter jeg kom hjem var jeg i konfirmasjon. Resten av uka har jeg jobbet (må få kontoen tilbake til plussida) og gått på skole annenhver dag og samtidig fått tid til å treffe gode venner, planlegge et "Refill" ungdomsmøte som jeg hadde ansvaret for på Betania, ha forening, planlegge jesusgruppe, lese en del, spise en del (usunn mat), sy en del (på den blåe kjolen min som er ferdig snart) og kose meg en hel del! Ikke værst på en uke!

Jeg liker å ha det travelt jeg, så lenge alle aktivitetene er fylt av mening :)


Og når vi er inne på dette med skole: Jeg har kun to skoledager igjen, og så to eksamener!! Om tre uker har jeg sommerferie <3

Alice's Adventures in Wonderland // Through the Looking Glass

'Who are you?' This was not an encouraging opening for a conversation. Alice replied, rather shyly, 'I-I hardly know, sir, just at present - at least I know who I was when I got up this morning, but I think I must have changed several times since then.'

 

 

Boktittel: Alice's Adventures in Wonderland og Through The Looking Glass

 

Forfatter: Lewis Caroll

 

Innhold: Boka er et fyrverkeri av morsomme møter, random samtaler og masse herlig galskap. Alice i eventyrland er en kjent historie, men å lese boka på originalspråket var veldig morro. "Gjennom speilet" var også en artig historie. Boka er skrevet for barn, men på en måte som er morro å lese for voksne også.

 

Min mening: Til å være barnebøker er bøkene om Alice elegant og genialt skrevet. Perspektivet til et fantasirikt barn er veldig tydelig. Jeg koste meg med den morsomme sprøheten som går igjen gjennom bøkene. Artig!

 

Terningkast: 4. Morsom og smart, og anbefales til deg som vil ta et skritt inn i barnets fantasifulle verden, eller til barn som liker å lese.

 

På norsk heter disse to bøkene: "Alice i Eventyrland" og "Gjennom Speilet."

 

Joda, nå har jeg begynt å lese barnebøker også. Men man må jo ha peiling på engelsk barnelitteratur når man skal bli engelsklærer. Det er tross alt en klassiker :) Kunne du tenke deg å lese om Alice?

Et Håpets Tegn

Når våren endelig har bestemt seg for å komme snikende, var det som et mirakel hver gang jeg så en blomst eller hørte en fugl kvitre lykkelig. Disse små tegnene blir et håp om at sommeren ikke helt har glemt oss. Et tegn på at varmere tider vil komme. Noen ganger er det alt vi trenger. Når vanskelige ting i livet vårt tårner seg opp kan det føles som en uendelig vinter. Men ikke gi opp; våren kommer den, trass i den frossne, gråe bakken og de tomme, stikkende trærne. Plutselig sprenger en snøklokke seg igjennom vinterlandskapet og gir en solid dose håp.

Nå er jeg ferdig med all bloggingen fra York-turen. Så tenkte jeg å legge ut et innlegg med bilder jeg tok før jeg reiste til York, for omtrent tre uker siden. Da hadde såvidt våren begynt å krype innpå, og jeg nøyt hvert minste tegn og hint om farge...
Shopping for Books

Da jeg var i York shoppet jeg en del. Men det som tok helt av, var alle bøkene jeg kjøpte. Kanskje litt ukontrollert, men jeg angrer ikke. Og jeg har flere gode unnskyldninger:

*Noen av bøkene er pensum til neste år, da vi skal ha engelsk litteratur.

*Noen av bøkene er gaver.

*De var billige, og penger spart er penger tjent.


Litt av hvert i denne samlingen. Bøkene på den øverste rekka er litt tøysete, men veldig gøy. Neste rekke inneholder de tre bøkene som er pensum til neste år (de tre i midten). Så har jeg en del bøker av Jodi Picoult, en forfatter jeg blir mer og mer glad i, en av C.S. Lewis som jeg lenge har ønsket meg, og "A Child Called It" som ligger på toppen over hva ungdom liker å lese i England.

Andre som elsker bøker?

A Secret Garden in York

Hagen tilhører Heslington Hall, en flott herregård fra 1500-tallet. Jeg ble helt facinert av de svære, velfriserte trærne, og måtte ta meg en tur inn i denne hagen.
Synes det er utrolig gøy at folk lager og vedlikeholder sånne hager! :)


 

I utkanten av hagen står denne stilige svane-skulpturen.

 

Og til slutt, et (litt dårlig) bilde av Heslington Hall.Black Swan (foto)

Jeg elsker virkelig å ta bilder av ville dyr. Og når jeg var i York fikk jeg noen skikkelige blinkskudd av svarte svaner; en ganske sjelden skjønnhet. Her er noen av dem.

 

, Sokndal

Bor på Haua med mannen min, Thomas, i et oppussingsprosjekt med mye potensiale. Er 25 år. Lærer. Jeg er glad, venn med Jesus, positiv og variert. Har en drøss med hobbyer, og liker alt som er kreativt, spennende, og smaker søtt! Det skjer så mye bra i livet mitt; Masse små Mirakler som jeg vil dele med dere!

Instagram: Ingrid0123

Anbefalte Innlegg:

Arkiv

hits