mai 2011

En dag til...

(ADVARSEL: (muligens) kjedelig oppsummerings-innlegg.)

I dag skal jeg på skolen igjen! Hadde fri i går, og har fri resten av uka! Herlig:D

TIDLIGERE

 Jeg har hatt det travelt, og det vises selvsagt på bloggen. Jepp, dumme meg setter enda livet forran bloggen! (hvordan skulle jeg ellers hatt mye å skrive om?)

Jeg har lånt en bil de siste dagene! Og det har vert morro å nesten ha sin egen bil! Har til og med kjørt helt fra Sola! Så kjøringen går det fremover med, og jeg begynner snart å føle at jeg faktisk fortjener lappen!

Har hatt en del avsluttninger. Både for Jesusgruppa, med pakkelek, bærpai og koseprat, og for Ny Generasjon-styre i går med Nachos, film og masse latter! Det er så koselig med avsluttninger at jeg får lyst til å ha enda flere!

FREMOVER 

Skal jobbe en del. (Så mye som mulig!)

Skal ha tre eksamener fordelt utover de to neste ukene:S

Har et mål om å invitere koselige folk hjem! Det er så hyggelig med filmkvelder, middagsbesøk og lignende... 

Gleder meg så sykt-emormt-kjempe-masse til sommerferie! Planene er jobbing, teamtur, bading og soling, ferietur til pappa, og en haug med koselige ting! 

 

 

Fanget av tviltanker

Noen ganger tviler jeg

Jeg tror at det å tvile er en vanlig del av det å være kristen, selv om det virker som om mange andre ikke har det sånn. Jeg vet ikke, kanskje er det noen som slipper unna. Jeg skrev fanget i overskriften, fordi det kan føles sånn noen ganger. Du kan ikke gjøre akkurat slik du skulle ønske på grunn av tvilen. Den fanger kjærligheten til Gud.

Jeg synes det er flaut (men ærlig) å si at jeg også tviler. Etter alt det Gud gjør for meg, etter alle de underne jeg har sett, alt det jeg har hørt om!

Alikevel så tviler jeg altså noen ganger. Jeg er så heldig at jeg har opplevd noen ting; noe å holde fast i når tvilen kommer. Hvis ikke kan det godt hende at jeg ikke hadde klart meg. Kanskje hadde jeg gitt opp? Takk Gud for at jeg ikke har det!

 
BildeKilde

Disiplene tvilte også noen ganger

 Det er godt å tenke på at jeg ikke er den eneste. Til og med disiplene til Jesus tvilte noen ganger på Ham! Det synes jeg er utrolig! De gikk i flere år, og så ham gjøre mirakel etter mirakel. De fikk høre på undervisningen hans daglig, og alikevel ble også de fanget av tviltanker noen ganger.

« Tomas, en av de tolv, han som ble kalt Tvillingen, var ikke sammen med de andre disiplene da Jesus kom.  «Vi har sett Herren,» sa de til ham. Men han sa: «Dersom jeg ikke får se naglemerkene i hendene hans og får legge fingeren i dem og stikke hånden i siden hans, kan jeg ikke tro.»
 Åtte dager senere var disiplene igjen samlet, og Tomas var sammen med dem. Da kom Jesus mens dørene var lukket. Han sto midt iblant dem og sa: «Fred være med dere.» Så sier han til Tomas: «Kom med fingeren din, se her er hendene mine. Kom med hånden din og stikk den i siden min. Og vær ikke vantro, men troende!» «Min Herre og min Gud!» sa Tomas. Jesus sier til ham: «Fordi du har sett meg, tror du. Salige er de som ikke ser, og likevel tror.»Joh. 20.24-29.
 

Det er ganske uforståelig, men alikevel litt betryggende. Gud tilgir at vi har tviltanker, han skulle bare ønske at vi kunne ha litt mere tro!

« (...)vær ikke vantro, men troende!»  Joh. 20.27.  

 

BildeKilde

 

Noen prøver å få oss til å tvile

Jeg vil jo ikke tvile! Dette å tro er et valg jeg har tatt, og som jeg står på, og jeg VET jo egentlig at det er sant. Problemet er bare at Satan bruker våre svakheter til å så løgner. Han prøver å lure oss til å føle oss alene om å tro. Han sier at det er dumt og trangsynt. Ikke hør på ham! 

Vi trenger å tro! Men hvordan får man tro, egentlig?

 
BildeKilde

Hvordan få mer tro:

I bibelen står det at troen kommer av det man hører.

"Så kommer da troen av det budskapet en hører, og budskapet kommer av Kristi ord." Rom 10.17.  

Da tenker jeg to ting du kan gjøre for å få mer tro:

*Lese i bibelen. Kristi Ord er bibelen. Dette er det viktigste, selv om det kan være utrolig vanskelig. I bibelen kan du på mirakuløst vis få tro om det du leser. Vi trenger å høre om det gode budskapet, vi trenger å høre om alle tegnene Jesus gjorde.

*Høre på folk som forteller om ting de har opplevd med Gud. Har du noen kristne venner? Spør dem om hvorfor de egentlig tror. Gå på bra kristne møter hvor folk forteller om sitt liv med Gud. Ikke alle menigheter kan tilby det samme, så prøv gjerne litt forskjellig. Ofte er det mange bra folk som forteller på store festivaler, for eksempel Impuls som er for hele Norge, eller JTN for de som bor her på sør-vestlandet. Dessuten finnes det mange kristne bloggere som forteller om sine opplevelser med Gud. (Må nevne en bra kristen blogg som skriver dikt om blandt annet livet med gud: Barekristian.blogg.no )

 
"I ham kom også dere til tro
da dere hørte sannhetens ord,
evangeliet om deres frelse.
I ham ble dere merket med seglet: 

Den hellige ånd som var lovet oss."

Efeserne 1.13.
 

 

 Å tro på grunn av erfaring er er ikke å tro

Jeg tenkte at jeg skulle skrive tre punkter ovenfor: Lese i bibelen, Høre om folks opplevelser, og selv erfare ting med Gud, men det ble bare to punkter. Jeg kunne ikke komme på noen bibelvers som sier at troen kommer av erfaring. Hvorfor ikke? Mitt svar på mitt eget spørsmål er at hvis du erfarer noe, hvis du for eksempel blir momentant helbredet fra å være lam, så er det ikke tro. Da vet du jo at Gud finnes, da er det ingen tvil. Du har bevis!

Jeg tror ikke at Gud vil at det skal være sånn. Vi skal ikke ha bevis, vi skal tro. Troen er full visshet om det vi ikke kan bevise.

"Troen er et pant på det vi håper, et bevis for det vi ikke ser."  Hebr.11.1

Derfor er det slik at noen blir helbredet og opplever Gud så enormt; for at vi skal høre om det, og begynne å tro, men det er ikke gitt alle. Da hadde det ikke vert tro. Gud vil at vi skal velge ham fordi han er God. Fordi han elsket oss først! Han vil at vi skal tro.

 
BildeKilde

Salige er de som ikke ser, og likevel tror.» Joh. 20.29.    

 

 

Altmuligkvinnen Ingrid

Jeg er en person som liker å gjøre mange ting. Jeg klarer ikke å bare slå meg til ro med en hobby, eller en aktivitet. Jeg er flink til mange ting, men ikke kjempeflink til noen ting.

I menigheten liker jeg å synge litt, rydde litt, organisere litt, planlegge litt, lede litt møter, og snakke litt med folk.

Hjemme liker jeg å drive litt med scrapbooking, lage litt kort, strikke litt og male litt, lese litt og skrive litt og tegne litt og kanskje lage litt mat.  Dessuten er det greit å se litt på tv, sitte litt på pcen og rydde litt iblandt.

Ute liker jeg å gå litt tur. Jeg liker å gå litt og løpe litt og svømme litt. Gå litt tur med hunden, og litt med kjæresten, og litt med venner. Jeg liker å klatre litt og bygge litt hytter, og jeg liker å plukke litt blomster, ta litt bilder, og kanskje sole meg litt.

Det er så mange fine aktiviter å holde på med, og jeg skulle gjerne brukt enda mere tid på hver av dem. Kan tenke meg at bloggen er et utrolig forvirrende sted. Ikke en turblogg, eller strikkeblogg eller bokblogg. Heller ikke en fotoblogg, eller hobbyblogg. Den er rett og slett et sammensurium av alt det som jeg bryr meg om. 

 Vet ikke om dette er bra eller dårlig for meg, og om det er bra eller dårlig for andre. Men det er vel bare slik jeg er; har litt av en finger med i alt!

 
Bildet er en alternativ header jeg laget en gang (brukte den aldri) Synes den illustrerte godt noen av interessene mine:)

Liker du å lese?

Da har jeg et tips til deg! Jeg snublet nylig over nettsiden bokelskere.no. Der kan du legge inn bøker du har lest, diskutere dem med andre, og få en oversikt over ting. Noen ganger kjenner jeg virkelig at behovet melder seg for å diskutere bøker, problemet er bare at jeg skjelden kjenner noen som har lest de samme bøkene... 

Jeg liker siden fordi det blir så lettvindt å organisere bøkene jeg har lest etter karakter, sjanger,og favoritter, og dessuten legge inn bøker jeg har lyst til å lese.   

Skjulestedet

"Fortiden er spesialdesignet for at vi skal klargjøres for det som kommer"

"Kjærligheten overvinner faktisk alt hatet!"

 

Tittet: Skjulestedet

Forfatter: Corrie ten Boom


Innhold:

 Boka handler om Corrie, som er sønn av en urmaker i Haarlem i Nederland. Der lever familien et ganske fredfullt og barmhjertig liv på begynnelsen av 1900-tallet. Da krigen bryter ut får Corrie mange flere utfordringer enn hun noensinn kunne ha forestilt seg i begynnelsen av boka, og på mirakuløst vis får hun hele tiden den styrken hun trenger for å klare nok et nederlag. Vi får innsyn i noen av de viktige lærdommene som krigen innprentet i Corrie, idet hun skriver om sitt eget liv i denne boken. 

Min mening:

De tre ordene jeg ville valgt å beskrive boka med er: Inspirerende, kjærlighetsfull  og spennende! Den  viser virkelig et forbilde for meg; Hvordan Corrie og familien hennes klarer å tenke gjennom hele boka er herlig!

For eksempel, da Corrie og søsteren Betsie sitter i Ravensbrück kvinnefengsel. Betsie har en bibel, og har lest at man skal takke Gud for alle forhold. Det ender med at hun overbeviser Corrie om at de skal takke Gud, til og med for loppene med sine sviende bitt. Corrie går til slutt motvillig med på det. Senere viser det seg at loppene er den eneste grunnen til at ikke vaktene kommer inn i sovebrakkene, og derfor er grunnen til at de kan snakke fritt, ha bibeltimer, og få litt frihet fra de betraktende øynene.

Så, for meg var denne boka helt topp! Jeg pleier ikke like bøker om krigen noe større, men denne var  litt oppløftende i all elendigheten. Det beste er jo at det er en sann historie!

Boka får av meg karakteren 5! Verdt å lese!  

Kristen Radiokanal

Tenkte at jeg kunne anbefale en kristen radiokanal på nett. Nå som spotify har blitt litt mer kjipt trøkker jeg til med andre løsninger; litt spotify, litt radio, litt CD, og littegranne youtube! 

P7 er kanalen. Når du klikker på linken kan du velge mellom to kanaler. En med pop, og en med evangeliske sanger. På pop-kanalen er det masse bra! Blandt annet Matthew West, Steven Curtis Chapman, Hillsong,  Casting Crowns, og flere av mine favoritter. Dessuten er det et flott sted å oppdage ny spennende kristen musikk!

 

 

  

Gleder meg til bryllupet!

I hodet mitt surrer det rundt massevis av rosa blomster, hvite kjoler, musikk og kaker. Organisering og planlegging. Er jeg giftesyk? Nope, that's not it! Jeg planlegger et rollebryllup. (min mann skal ikke engang være der. Han stikker på smokie-konsert:/ ) Sammen med tre andre har vi en kommite som skal planlegge alt! Ikke bare småtterier. Festanledningen går av stabelen på lørdag, så nå er vi i gang med de siste finishene...

Jeg ler av meg selv når jeg tenker på rollen jeg har tatt på meg. HAHAHA! Wish me luck :/Gjøre bilder skarpere i Photoshop -uten å ødelegge fargene!

Når du bare klikker på sharpen, og skrur opp alle målerne på max kan du oppleve at fargene i bildet forandrer seg. Det ødelegger ofte ganske mye, og for å unngå dette, følg stegene under:

1.Åpne bilde i photoshop. File-Open


2: Velg Channels-vinduet til høyre, ved siden av layers-panelet. (Hvis det ikke er der, velg Window og channels oppe i menyen for å få det frem.)

Channels-panelet ser slik ut:

3: Klikk på de svarte øynene ved siden av rød og grønn. Da blir bildet ditt grått. 
4: Nå skal du gjøre bildet skarpere - uavhengig av fargene. Gå til filter-sharpen-unsharp mask. (smart sharpen funker også bra) Og still inn til passende verdier. Klikk OK.

Amount: Mengden skarphet.

Radius: Gjør bildet skarpere, men kan virke unaturlig med for mye bruk

Threshold: Gjør bildet mindre skarpt for å jevne ut stygge riper og for mye skarphet.5: Når bildet er passe skarpt skrur du på fargene igjen ved å klikke på channels-panelet, og de to firkantene ved rød og grønn, slik at de svarte øynene dukker opp igjen. Her er resultatet:Var dette nyttig?


Langs Veien ||

Dette innlegget er en fortsettelse av det jeg skrev tidligere i dag. Jeg og Yvonne gikk på tur, men da vi var på vei rundt "Stranno" begynte det helt plutselig å pøsregne! Det satte en rask stopper for fotograferingen, og vi snudde tvert. Var klissvåte, men fornøyde da vi kom tilbake.

 Tok noen bilder av min favoritt-blomst: (vet jeg har mange av dem) Liljekonvall! Herlig duft, og verdens nydeligste små blomster! Fikk også foreviget skjønne Yvonne i en eng av Liljekovall!

En telepatisk evne til å hjelpe?

Nå har det skjedd to ganger! Det må være en eller annen overnaturlig forbindelse mellom oss! Forrige gang var det jeg som nesten forsov meg, og Monica ringte for å spørre etter en barnebok i riktig minutt. I dag (5 på halv 7) da jeg ringte henne, hadde hun også forsovet seg, og proklamerte uklart og mumlete at jeg reddet dagen hennes da jeg sa at jeg skulle kjøre til skolen:)

Er det bare slik det blir når man har vert venner lenge? 

Langs veien...

Var på tur med Yvonne her en dag, og tok noen bilder langs veien:) Av en eller annen grunn hadde noen klippet en vei igjennom gresset.

 

Lam er så utrolig søte! 


Da vi hadde kommet halvveis på turen ble vi plutselig overrasket!

Fortsettelse følger... 
Votter jeg strikket

Disse vottene strikket jeg etter forespørsel fra Benita, i klassen. Strikket rett og vrangt først, deretter bare rett, og etterlot et hull til tommelen. Hadde ikke noe oppskrift, så jeg er fornøyd med sånn de ble:) Dekoren har Benita sydd på selv. 

 Hva synes du?

Sånn apropos strikking, så kommer det snart en gøy strikkeoppskrift! Må bare perfeksjonere innlegget, og legge inn de siste bildene:)


Den koselige postkassen:)

Det skal ikke alltid mer til enn noen tulipaner for å gjøre postkassen til et mye mer trivelig sted!Det viktigste som står i bibelen

"Hvis jeg blir kristen kan jeg ikke drikke meg full da?" Det er det mange er opptatt av når det gjelder kristendommen. Alle tingene man kan/ikke kan gjøre. Er det egentlig det det handler om? Ikke i det hele tatt! Det er ikke meningen at kristendomen skal være et sett med regler!

Det  med alkohol, for eksempel, er et spørsmål mange kristne og ikke-kristne bruker kjempemasse krefter og tid på å diskutere, men hvor mye snakker bibelen om dette? Hvor mye snakker Jesus om dette? Det nevnes noen ganger. (Kort oppsummert, anbefales det ikke å drikke alkohol, spesielt ikke for ledere.) Poenget er at dette er bare en knøttliten del av bibelen. Det er ikke noe hovedtema i det hele tatt, bare noe som er nevnt "i forbifarten". 


Så hva er det viktigste i Bibelen? 

 Dette er et veldig vanskelig spørsmål, og jeg skal ikke hevde at jeg har fasitsvaret. Jeg skal allikevel prøve å si hvordan jeg ser på saken, og hvorfor.

Hovedtema:

Hoved-gjennomgangstema i bibelen er Jesus.

Gamletestamentet: Du finner et håp, og et behov allerede i mosebøkene, og dette går igjen i hele GT. Du finner profetier som forutsier mange detaljer ved Jesu liv, fødsel og død i profetene.

Nyetestamentet: Handler  nesten bare om hva Jesus gjorde, hva han sa, og hva hans liv gjorde i folks liv. Vi blir rett og slett  kjent med Ham.

Hovedtema blir dermed Jesus. Budskapet er at vi er gjort fri! Vi har en som har gort alt for oss - en mellommann mellom Gud og menneske! Dette er meningen med kristendomen!


 

Annet viktig:

Noe annet som er viktig er alt det som har noe med vårt liv å gjøre. Hva kan vi gjøre for å prøve å takke Jesus for det han gjorde? Hva vil Han med oss? Hvordan kan jeg best leve mitt liv?

Den Hellige Ånd (DHÅ) er også et gjennomgangstema som er viktig for meg. Han dukker opp både i GT og NT han også, men vi får definitivt vite mest om ham i NT. Vi kan få DHÅ! Han kan gjøre mirakler i våre liv, og er der for at vi kan få vite hva Gud vil, og hva som er poenget med alt. Han er en hjelper. Vi kan få se mirakler og overnaturlige ting. Det er så spennende å være kristen, og oppskriften finnes i bibelen! Nådegaver, mirakler, åndens stemme, forandrede hjerter. Jeg gleder meg til å oppleve enda mer!

 

Så bibelens budskap er et godt budskap!  Ikke om regler, fordømmelse og hat, men et budskap om hvor lett vi kan få det bra. Hvordan vi kan få suksess, og hva som er best for oss. Bibelen snakker om en realsjon, om liv og gode nyheter, undere, og ikke minst kjærlighet.


 

Hør på dette muntre kjærlighetsbudskapet: (jeg har uthevet noen av de fine plussordene!)

 

9 Som Far har elsket meg, har jeg elsket dere. Bli i min kjærlighet! 10 Hvis dere holder mine bud, blir dere i min kjærlighet, slik jeg har holdt min Fars bud og blir i hans kjærlighet. 11 Dette har jeg sagt dere for at min glede kan være i dere og deres glede kan være fullkommen. 12 Og dette er mitt bud: Dere skal elske hverandre som jeg har elsket dere. Joh.15.9-12

But seek first his kingdom and his righteousness, and all these things will be given to you as well. Matt.6.33.  (the message-oversettelsen)

 

 

Image and video hosting by TinyPic

Piglet Squid

Har du noen gang søkt på Piglet Squid på google? 

Du Bør!

Dette må være mitt favoritt-dyr i havet! Så søt og spesiell og gøy!:)

 

 
(Bilder tatt fra google, når jeg søkte på  piglet squid.


Effortlessly flying 3 (foto)They Drip Drop, Drip Drop...

Har redigert noen forskjellige versjoner av dette bildet med fotofiltre i Photoshop. Hviken likte du best?
Effortlessly flying || (foto)Det må nevnes at disse bildene er inspirert av bloggen Joakimk. Han er helt RÅ på flotte macrobilder.

Pus (foto)

Pus er katten til kjæresten min. Han er så utrolig søt! Åså er det så synn på ham, for han har masse flått, og han slåss med alle de andre hannkattene.. Stakkar, har et stort sår på framfoten! Men noe søtere og mer kosete, nei, det skal en lete lenge etter.

Tok disse bildene på torsdag, da han koste seg i sola... 

 Effortlessly flying (foto)
Busstrøbbel

Det er, og har alltid vert dramatisk å ta bussen i fra Haua til Flekkefjord. Bare til vanlig er det nok flere som ville sagt at overfarten er ganske dramatisk med 180-graderssvinger og smale, humpete veier. Det er ikke første gangen vi har blitt stående. Denne gangen var det imidlertid ikke bussen som gjorde noe feil, men en diger trailer som ikke hadde begrep om sin egen størrelse. Så han sette seg fast i den første av alle 180-gradersvingene.

Heldigvis måtte vi ikke stå der for lenge. Vi byttet til bussen som stod på andre siden av traileren. Dermed snudde begge bussene; den ene tilbake til Haua og den andre tilbake til Flekkefjord. Heldigvis kom jeg meg hjem, for dette var en dag jeg skulle utrette mye på, så jeg hadde ikke tid til å sitte lenge oppi heia å surre...

 
Andre som har problemer med bussen noen ganger?

 

Autoriteten til den TROENDE

"-Hva du ikke lærte i kirken"

Tittet: Autoriteten til den troende

Forfatter: Andrew Wommack

Sjanger: Farlitterær.

 

Innhold:


"Det er to ting man ikke kan be Gud om, Det han allerede har gitt deg, og det han har bedt deg om å gjøre!" For å sitere Miriam Pettersen. Dette snakker også Wommack om i denne boka. Hva er det Gud har bedt oss gjøre? Hva har han alt gjort for oss? Vel, han har i alle fall gitt oss autoritet til å utføre alle de tingene han har bedt oss gjøre, mener Wommack. Når det kommer til det han har bedt oss å gjøre, er det ikke småtterier! Jesus sier til disiplene:

 Helbred syke, vekk opp døde, gjør spedalske rene og driv ut onde ånder! Gi som gave det dere fikk som gave.  Matt.10.8.   (ha i bokhodet at vi også er disipler - han snakker til deg!)

Boka setter fingeren på viktigheten av handlingene våre, selvkontroll, og av de valgene vi tar. Underveis tar boka også opp mange andre ting; satan, synet på Gud, bønn, bibelens lover osv.

 

 

Min mening:

Jeg liker at forfatteren begrunner alt han sier ut fra bibelen, og også at han er svært nøye; gjentar poengene sine flere ganger, slik at det blir lettere å forstå. Det er utrolig hvor enkelt han klarer å fremstille ganske vanskelige tema. Jeg blir inspirert av den oppfordrende måten han skriver på; jeg får lyst til å gå å gjøre som han sier med en gang!

Jeg likte boka veldig godt, men det eneste var kanskje at det ble litt mye gjentagelser etter min smak. Men det er nok mest fordi jeg nettopp leste en annen bok av samme forfatter. Tror jeg skal lese noe i mellom denne og den neste (har en bok til han har skrevet i kø - gleder meg).
Boka får av meg terningkast  4! Boka har mye bra innhold, og jeg lærer masse om Gud. Bakdelen er at den er faglitterær og dermed litt tung (men langtifra ille). 

 

 

Oppmuntring søkes

Har ikke verdens beste humør i dag. Tror verden er litt imot meg. Eller er det jeg som har noe imot verden i dag? Det viktigte er vel å prøve å legge det triste og nedtrykkende bak seg, og fokusere på det som er godt. Jeg har jo utrolig mye godt i livet mitt! Jeg blir bare så nedtrykt og overlesset når det er så mange ting, og når flere dårlige ting skjer på en gang... Jeg får lese ordene jeg fikk på mail i dag en gang til. De var så oppmuntrende:)     Skap et rent hjerte i meg, Gud,
     gi meg en ny og stø ånd!
     Kast meg ikke bort fra ditt åsyn,
     ta ikke fra meg din Hellige Ånd!
     La meg atter fryde meg over din frelse,
     hold meg oppe med en villig ånd!
     Så vil jeg lære brottsmenn dine veier,
     og syndere skal vende om til deg.

Salme 51.12-15

HEI! STOPP! Du leste det ikke, du!

Ikke ordentlig. Du skjønner: du kan ikke bare lese gjennom. Dette er så viktig at du må tenke litt på hver setning. På hva den egentlig betyr. Jeg hadde blitt glad hvis du deler noen av dine tanker rundt dette verset i en kommentar... 

 

 

 Create in me a Clean Heart

Ikke den beste versjonen av sangen jeg har hørt, men sangen i seg selv er kjempefin, og er laget på grunnlag av dette bibelverset (går jeg ut i fra)

Nå er det over

Russetida er forbi. Det er litt trist, og så er det litt deilig å ha en mindre ting å tenke på. Livet er kjempetravelt for tida. Har fått mange gode minner fra å være russ, og blitt enda bedre kjent med klassen og resten av trinnet.

Tok ikke så mange knuter som jeg hadde tenkt til, og gjorde ikke så mye som jeg hadde tenkt til for andre heller... Men jeg har da gjort noe jeg alltid kommer til å huske:) Takk for at dere gjorde russetida til det den var!

En verkende lengsel som sløver konsentrasjonen.

Merker at  nå begynner det å bli nok skole snart. Jeg føler meg ferdig. Utrolig fælt å tenke på at jeg nå må skjerpe meg -har jo bare lyst på ferie! Det værste burde vel være eksamenene, men det er det ikke. Jeg har hele tiden vert innstilt på at de kommer. Det værste er de andre fagene. At vi får nye oppgaver nå virker så meningsløst og kjedelig. Får meg ikke til å begynne en gang...

SNART SOMMERFERIE

Knuste glasskår på hele linsa:/

BANG! Beina forsvant under meg og kamera, som hang rundt halsen svingte seg i en unaturlig vinkel bak ryggen min. Jeg hørte braket. Knuselyden. "NEI!!" "KJÆRE GUD; LA DEN OVERLEVE! Jeg svingte frem kamera. Fremme på linsa var det fullt av knust glass. "NEINEINEI! :/ "

Men så kom jeg på det! Jeg hadde jo UV-filteret mitt på! Kunne det kanskje hende at linsa var hel der bak? Jeg vridde og vridde, men filteret satt bom fast. Ikke før jeg kom meg til Thomas fikk jeg (han) av filteret, og heldigvis var linsa uten en skramme. 

Moralen er: Ha alltid et UV-filter på linsa di! Nå skal jeg snart bestille meg et nytt et fra Priceangels!

 

Hvis du lurer på hvem sin feil dette var, sjekk bildet under. Det var han som fikk meg til å klatre opp på den glatte steinen...

  

 

Gråter du, Nellik?

Etter regnet blir alt så nytt og friskt. Det er det samme etter en storm, eller en brann. Etter ødeleggelse kommer gjenoppbyggelse. Etter kaos kommer fred. Det er en utrolig sammensatt verden vi bor i!  Er skikkelig sugen på en macrolinse nå. Closeup-filteret får meg nermere, men klarheten blir ikke stort bedre enn dette. Gleder meg til jeg kan ta meg råd til Sigma 17-70mm!

Hvilket bilde likte du best og hvorfor? 

Tulip after the rainDet hadde nettopp regnet, og sola skinte gjennom hvite skyer. DA er det perfekt for foto! Jeg skyndte meg ut mens dråpene enda kom dryppende noen ganger, og fikk tatt mange blinkskudd før sola ble for sterk, og dråpene forsvant. Flere bilder kommer;)

Tips: fjerne kviser og lignende i Photoshop.

Dette er faktisk veldig enkelt! Det fungerer både på kviser og andre lignende ting, for eksempel føflekker.

*Åpne et bilde i Photoshop. Jeg fant et bilde på nettet for å vise poenget. For å åpne et bilde, trykk på file-open.

*Zoom inn til probmelområdene blir godt synlige. Dette kan du gjøre ved å trykke på Ctrl og + samtidig.


* Nå må du velge flekkfjerner-vertøyet(Spot healing brush tool) som ser ut som et plaster.

* Velg en passende størrelse på penselen ved å høreklikke, og dra opp størrelsemåleren. Velg en som er litt større enn selve kvisa. Deretter tegner du bare over de flekkene du vil fjerne.*Slik ble mitt resultat:

Du kan selvsagt, som med alle vertøyene, også bare bruke det til å leke, og prøve deg frem. Her har jeg for eksempel fjernet munnen... (Klønete og teit jort, men bare for å gi dere noen ideer, og en mulighet til å gjøre det enda bedre selv.)

Var dette nyttig?

Kunne du dette fra før av?

Hillsong London-konsert

Fredag var jeg på Hillsong London i Egersund. Først var det møte klokken 7, og så var det konsert halv 10. Det er en av de beste konsertene jeg har vert på! (Kanskje nr. 2 etter Casting Crowns.)

Det var helt utrolig!

Det er så gøy med stemningen du får av den musikken og av folkene. Det handler ikke bare om bra musikk, men det handler om fokus. Jeg merker at utover kvelder blir jeg mer og mer fokusert på Gud. Jeg klarer mer å mer å kommunisere med ham. Det er deilig å løfte hendene og synge ut lovsanger! 

Plutselig, midt inni alt sangen fikk jeg et lite ord fra Gud. Det er i hvert fall det jeg tror på at det er. Jeg fikk et lite glimt av hva som skal være min tjeneste. Hva er min oppgave i livet? Det var utrolig herlig å få det sånn servert i fanget, for dette er noe jeg har bedt om flere ganger. Gud er så god! Det beste av alt på denne konserten var alle menneskene som ble berørt av Gud. Mange ble frelst, og tok et valg som forandrer livet deres til det bedre denne dagen:)

  

Fotoshoot med russeklærne på

Liker ikke så godt å legge ut masse bilder av meg selv på bloggen, men det er jo sikkert flott for dere som ikke kjenner meg å se hvem det er som skriver innimellom;)

Har jo en kjæreste som er så SYKT flink å ta bilder at til og med jeg blir fin på noen av dem:) Eller kanskje han bare tar så mange;) 

Noe av det vi har laget det tredje året på formgivning

.

På slutten av hvert skoleår pleier vi å ha en elevutstilling hvor alle formgivningklassene stiller ut det de har laget. Den begynte forrige torsdag, så hvis du er i nærheten er den åpen en stund fremover i museet ved sjøbuene.

 

Her er tentamensoppgaven vår: Designe et barne-tv studio med maskot. Min står helt til venstre, på toppen. 


Dette er noen scenebannere vi laget. De skal passe til en fremførelse av voluspå, volvens spådom. Det var en gruppeoppgave, og jeg var med å laget det til venstre med flammer og vann - Har malt hele den nederste delen.

  Etter scenebannerne laget vi også en kostymerekvisitt til voluspå: volvestaven. Jeg har laget stav nr. 2 fra venstre, den med fjær, kongler, nøtter og gulltråd. Stokken jeg brukte var av bjørk.. I tillegg tegnet vi kostymet til Volven. Også her er min nr. to nedover. Den lysegule kjolen, blå kappe, og med min stav i hånda.

Dette er også en scenografi og kostyme-oppgave. Vi skulle nå lage en maske med utgangspunkt i middelalderens demonstatuer, og bli inspirert av en kultur (jeg valgte afrikansk masaii-kultur) og masken skulle utrykke en følelse. Løvemasken til høyre er min.

Her er en av de første oppgavene vi hadde. Designe en søppeldunk. Ikke det gøyeste akkurat, men jeg har altså laget den med tre hull i. Den brune og grønne: søppelsortering, må vite!Her er noen bilder som kom ut av abstraksjon. vi i klassen tegnet hverandre. Deretter abstraherte og stiliserte og geometriserte vi til resultatet ble et helt annet enn utgangspunktet. Jeg har laget det røde og svarte maleriet med tegningen under.Dette er den siste oppgaven vi hadde: Designe et tilbehør til et valgt antrekk. Jeg har strikket vottene på bunnen.

Tegneserieoppgave; Jeg har laget den i høyre hjørne. De som leser bloggen fast har jo sett den før..


 Hva synes du?

Et vellykket år?:)

Fotografering av ville dyr

Jeg må virkelig si at jeg elsker å ta bilder av ville dyr! Rådyrene på Haua er ikke akkurat de villeste man får, men det er allikevel en kunst å komme så nær som mulig.

Morgenturer er så nydelig! Denne startet omtrent halv 7 om morgenen. Tror jeg denne dagen tok noen av de klareste rådyr-bildene til nå. Beveren har jeg fått bedre skudd av, men det skulle bare mangle, for sist gang fikk jeg låne 70-200mm linsa av Thomas, og da var det også to bevere. Dessuten forsvant denne beveren kjapt, rett etter at jeg hadde tatt et par kjappe bilder.

Jeg hadde nå ganske god peiling på hvor både rådyrene, og beveren holdt seg. And I got lucky at my first try!

Fant først 5 rådyr beitende rolig på et jorde. Etter en del bilder kom det en mann gående fra et hus, og da løp alle sammen, og jeg snudde nesa mot beveren.

 
Med en gang jeg kom til demningen og parkerte scooteren så jeg en lysebrun silhuett under vannet, og tenkte: "Yes!" Det tok bare en liten stund, så dukket beveren opp over vannflata. Den var som sagt litt redd, og forsvant etter 4-5 bilder (bare et brukbart). Jeg tenkte at den antagelig hadde gjemt seg i huset sitt, så jeg bare gikk hjemover. 


 

På veien hjem så jeg at rådyrene hadde kommet tilbake, og stod nå veldig nerme veien. Jeg sneik meg litt rundt langs skogkanten, og kom kjempenær denne gangen. Dessuten hadde sola stått opp, og jeg kunne bruke mye kortere lukkertid=klarere bilder. 


 

 


Til slutt tok jeg en ekstra kjøretur til et sted jeg visste at det ofte var rådyr, og det var NÅ jeg gikk glipp av blinkskuddet. Alt var der; Perfekt lys som ikke var for sterkt. To rådyr som sto nær hverandre, i en perfekt komposisjon, En nydelig blomstereng, og litt busker og trær som skapte spenning i bildet... Da jeg klikket ned utløser-knappen var problemet bare at jeg ikke hadde på autofokus. Grunnen til det? Vel, det var bildet under her. Jeg måtte fokusere manuelt på grunn av alle greinene som var i veien.

Jeg famlet etter knappen, og øyeblikket var borte. Rådyrene var snart på den andre sida av veien med rumpa mot meg.
 

Tilslutt legger jeg inn noen bilder jeg tok av hønene på campingplassen (der jeg tok bilde av de første rådyrene)


 

 

Jeg ble ganske fornøyd med denne turen:) Legger inn en bestilling om flere helgedager, og mer fint vær, så jeg får flere muligheter til slike utflukter.

Hva synes du om bildene?   

Kjoler av måneflor og sømmer av stjerneglitter!

Nå har vi fått den siste oppgaven i Scenografi og kostyme. Jeg skal designe to kostymer, og scenografien til et teaterstykke om sangen til Helene Bøksle; Måneskinnsmøyane. Blir ikke så verst dette, Helt Magisk sangtekst, egentlig:) Siden vi ikke har så mye tid i år skal vi ikke lage noe av det, bare tegne opp kostymene og scenen...

 


Helene Bøksle - Måneskinnsmøyene

(Har bare tatt med deler av teksten - de fineste versene)

Kvite møyar som gjeng i Ring;
stille sviv dei i sting og sving.
Det er som ein dans i draumar
til takt av stilslegt sylvklokke-kling.

Det er som ein dans i draumar.
Jordi søv i sin vinterblund.
Tusund av diamantar
glimar um grein i den frosne Lund.

Bygde er dei av Lufti blaa;
Kjloar av Maaneflor hev dei paa;
sauma med Stjerneglitter,
løynande lett dei Barmar småå'.Hehe, Thomas tok disse bildene av meg i slutten av sommeren i fjord. Gleder meg til flere bilder denne sommeren^^

En litt mislykket terrordag

I går var det terrordag på skolen, og russen hadde sett opp sperringer rundt alle inngangene, med skilt om at det var radioaktiv stråling i bygningen. Overalt var militær-kledde folk med gassmasker. Inne i aulaen stod et skjellet utkledd, og med påskriften: "Denne mannen betalte ikke i kantina." Det var egentlig det terrordagen bestod av. Ikke så helt forferdelig masse terror akkurat.

 

I tillegg tok vi Russens Fellesbilde i går. Var et styr å få alle til å stille opp, og vi hadde denne gangen en skikkelig fotograf til å ta bildene.Bildet har jeg tatt for en stund siden:)

Været leker med humøret mitt

På lørdag var jeg og Chessie på en tur i det herlige været. Det er så godt å komme seg ut! Fikk ikke med meg noen(mennesker), men koste meg allikevel stort! Det er utrolig hvordan været kontrollerer humøret mitt! Sol gjør dagen umiddelbart bra, mens regn gjør meg trøtt og lei.

 

   

Jeg var ikke den eneste som ble glad av å være på tur i finværet. Chessie rullet rundt i gresset for å vise sin glede. 

 

Russenatt i hagen:)

I natt tok vi russeknuten "sove i hagen til en lærer." Læreren vi valgte er Thove!

 

Thove viste oss en ser vice som var himmelsk! På kvelden fikk vi grillede pølser. Vi brukte evig lang tid på å sette opp teltet. Det første vi prøvde var diiigert. Etter å ha tredd stengene feil, kneppet innerteltet feil, og fant ut at ytterteltet var på vranga gav vi opp, og tok det lille teltet. Dermed var vi tre personer i et tomannstelt.

Benita og Kristina (mine teltkamerater)


Ane og Christian

Thove og meg.

Benita, Ane og Kristina - Onepiece for the win!

 

Var litt kalt om natta, men jeg sov ganske godt (4-5timer), og merket ikke kulden før jeg voknet. Da var Kristina borte. Hun hadde lagt seg inne i gangen til Thove, sammen med Ane (Ane var forkjølet, og lå derfor inne).

Til frokost fikk vi deilig varme horn med skinke, ost og pesto. Hvem hadde ventet slik oppvartning? Jeg ble kjempeglad av den gode maten, og det herlige været, så ryddingen av teltet gikk fort:)


Christian og Marius.

 


Thove og jentene.

Overnatte i hagen til en lærer

I natt skal jeg ta knuten nevnt ovenfor:) Skal sove i telt, og har pakket alt det nødvendige (håper jeg). Koseteppet og kamera er i hvert fall med, og da er det viktigste dekket. Siden jeg ikke har vert på skolen i dag, har jeg bakt boller og kannel-i svingene til folkene i klassen^^ Blir kos!

Får legge ut bilder senere, livet er [herlig] travelt! 

 

To-års-dag med kjæresten

-Og enda er vi forelsket! 

Det er herlig å ha en kjæreste. Alltid noen å gå til, og noen å stole på med alle ting. Noen å snakke med, og noen som alltid er der. Nå er det vel strengt talt ikke to-årsdagen vår lenger, siden klokka er over 12, men vi ble altså sammen 9. Mai 2009.

Kunne skrevet et forseggjort, klissete, og herlig forelsket innlegg, men har ikke tid nå. Dessuten er det jo ikke sånn det er; Livet er ikke så kliskjè vanligvis. Det å ha Thomas som kjæreste er for meg en trygghet, en god venn, og en som som alltid vil være med meg, og samtidig selvsagt også noe spennende og nytt, og til tider litt skremmende! :)

 

 Bildet er tatt i bryllupet til Vibeke og Prince i fjord sommer:)

VIL DU HA LITT MER ROMANTIKK, FORELSKEDE ORD, OG VELFORMULERTE SETNINGER, SE HER! 

Morgentur 7. mai. 1+5 Rådyr

Våknet klokka halv 6 av vekkerklokka. Været så ikke topp ut, og jeg var supertrøtt, så jeg la meg igjen.

Våknet igjen halv 7. Da skinte sola i vinduskarmen, og katta malte som aldri før (neida) Men sola skinte i vinduskarmen, og reflekterte seg rett i ansiktet mitt. Jeg stod like godt opp. (Det var jo sol!) Tok scooteren og kamera med ut på "jakt", og traff på et rådyr etter bare noen hundre meter. Ble ikke det aller beste resultatet, for stakkaren var litt redd.

Kjørte litt rundt å lette etter liv helt til jeg snublet over 5 rådyr på et jorde på campingplassen. De var ikke så voldsomt redde, så jeg fikk tatt noen blinkskudd:) På campingplassen var det også frittgående høns, og noen kjempeskjønne minigris-unger!

  

Billig kortlaging For The Win!

Nå som det florerer med konfirmasjoner landet over er det nok mange som lager kort. Kanskje kjøper du kort siden det er mye enkelere, og det er helt ok! Men så har det seg sånn at hvis du har et par timer til overs en dag, så trenger det ikke være så vankelig, eller så dyrt å lage kortene selv. Og så blir det jo mye mer personlig!

  Marius sa til meg en gang; "Creativity is a matter of hiding your sources." Jeg har funnet ut at det er utrolig sant. Jeg er ikke så himmla kreativ at det gjør noe, men jeg ser mange andre kreative ting, husker dem, og prøver å gjøre noe lignende selv. Herming er lov! Det er sånn man lærer. Samtidig er det viktig å ikke låse seg for mye til inspirasjonen; gjør det til ditt eget!   

Jeg er imot å bruke evinnelig masse penger på noe som ikke trenger å være så dyrt, så jeg kan jo gi deg noen tips til hva jeg pleier å bruke.  

 
Dette kortet er laget i et kaffe-filter. Billig og morsomt (igjen er dette bare en ide jeg har stjålet). Det hvite "blonde"papiret er billige papirduker som kan kjøpes på nille og flere matbutikker (jeg kjøpte dem på spar). Papiret bak englene er tapet-rester, og englene har jeg printet ut selv; en kopi av et dyrt scrapbook-ark.Her har jeg også brukt noen billige materialer. Bildet med jentene på har jeg klippet ut av et gammelt pakkepapir. Blomstene kommer fra gamle lysmansjetter jeg kjøpte på loppemarked. 

Igjen, den samme tapeten som på første kortet. Bamsene, samt "God Bless" merkelappen på forrige kort kommer fra EyeletOutlet, som jeg har blogget om før.

Kort oppsummert: Kjøp materialene dine alle steder utenom hobbybutikker. (Nille er tillatt.) Se etter pakkepapir, servietter, tapeter, og alt som er av papir, eller er smått nok til å ha på et kort.

Det er ikke alt som skal gå på skinner... (foto)Tentamen i Scenogfrafi og Kostyme

Her er reultatene til min klasse etter tentamenen vi hadde. Oppgaven var å designe et tv-studio til barne-tv. Det skulle ha plass til programleder, maskot og en gjest. Vi skulle også designe maskoten. (i tillegg var det masse andre krav, men det er ikke verdt å ramse dem opp her) Det gøyeste er resultatet! Jeg gikk for et eng-tema. Maskoten min heter Kunin, og han er en blanding av ku og kanin. 

        

       

        

   
 

Nå er jeg spent på hva du synes om bidragene! (klikk for å forstørre. Hvis det ikke går, høyreklikk, og velg "åpne bilde.")

Hvilket studio, og hvilken figur likte du best?

Slapp skoledag

De aller fleste i klassen har reist på Landstreffet i kongeparken, så nå er vi bare 4 elever som sitter i klasserommet. Ganske slapt, med andre ord. Vi har planlagt litt om elevutstillingen vi skal ha om en ukes tid, og sitter nå bare og koser oss med Øyvind sin glemte ostepop. (han trenger ikke den på landstreffet!)

Her er et bilde fra elev-utstillingen i fjord. Det viser noe av det vi laget. Tipper den i år blir mye bedre! Vi har da laget noen ok ting:)

 

Hva om det bare er en sommer igjen?

Det skjer med alle før eller senere; du mister noen du kjenner, og så begynner du å tenke. Finnes det et liv etter døden? Hva skjer når man dør? Det ble en del samtaler om slike ting i går på Jesusgruppa, etter at en lærer nettopp gikk bort. Heldigvis kunne vi trøste oss med at han var en kristen, og i himmelen nå.

Men jeg har et spørsmål til deg: Hva i alle dager hadde du gjort hvis du fikk vite når du skulle dø? Hvis dette var din siste sommer her på jorda.

Jeg er ikke sikker på hva jeg ville gjort. Sluttet skolen og reist verden rundt for å oppleve masse? Gått videre i hverdagen, og nytt hvert sekund? Brukt all tid på noe som kan bety noe for andre (veldedighet osv)?   Det er vanskelig å si. Hvis jeg kjenner meg selv godt nok hadde jeg valgt noe midt i mellom. Jeg prøver alltid  "to bite off more than i can chew" -å gape over for mye.   

Maskeoppgave

Den forrige oppgaven vi hadde i faget Scenografi og Kostyme var å lage en gipsmaske. Den skulle være inspirert av middelalderske demonstatuer(gargoyles), en valgfri kultur (min var Afrikansk masai-kultur), og en følelse (jeg valgte sorg).  Her er den jeg laget:

 Og her er resten av klassen sine masker:

For en kreativ klasse! :) 

Pus, Seigemann og Jeg

Jeg og Yvonne var en dag på besøk hos kjæresten min, Thomas. Vi fikk leke med koppelam, en litt haltende Pus som hadde vert i slåsskamp, og med fotostudio hans:) Her er noen av bildene vi tok ute i hagen:

 
Pus og Seigemann (Tipper at du ikke har sett et lam som heter Seigemann før!)

Pus<3 Er han ikke nydelig?

Meg og Pus=)

be quick to listen, slow to speak, and slow to get angry.

For tida leser jeg "Autoriteten til den troende" av Andrew Wommack. Liker den godt fåreløpig! Den snakker i begynnelsen en del om hvor store konsekvenser handlingene våre har. Når du tar et egoistisk valg, går det ut over deg selv mer enn du tror. Du gir djevelen en mulighet til å påvirke deg. Når jeg leser blir jeg inspirert og tenker: Jeg skal virkelig prøve å ikke bli så fort sint. Jeg skal være tilgivende og forståelsesfull. Rett og slett være mer lik Jesus. 

Det viser seg at dette er lettere sagt enn gjort. Det er så utrolig vanskelig å ikke la sinnet sprute utover, og få gjøre noe. Men jeg vil i hvert fall fortsette å prøve. Satser på at jo flere ganger jeg faktisk klarer å gjøre slik jeg vil, så vil det bli lettere og lettere. 

 

Dette må dere vite, mine kjære søsken: Enhver skal være rask til å høre, men sen til å tale og sen til å bli sint.  For sinne hos et menneske fører ikke til det som er rett for Gud.  Jak. 1. 19-20.

Dette verset minner meg så om filmen fireproof - den må ses! og den nydelige sangen fra filmen; While i'm waiting av John Waller. I mourn for the loss of thousands...

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy...Darkness cannot drive out darkness: only light can do that" Martin Luther King, Jr.

 

Jeg merker at dette her med at Osama Bin Laden er drept gjør meg sint og trist og fortvilet. Ikke fordi jeg sørger så enormt på hans vegne, men jeg blir så enormt skuffet over at folk kan skrive "Endelig er han drept."

Det er for kaldt!

Av de følelsene som melder seg velger jeg sorg. Sorg er et utrykk for kjærlighet. Sinne kommer av hat. Ble glad da jeg fant dette sitatet av Martin Luther King jr. på en blogg:)

Folkens: Det er ikke bare ondskap i verden! Vi må gripe tak i all den godhet vi finner; tilgivelse, glede, lykke, og overbærenhet. Oppfordrer deg til å gjøre det med vennene dine i dag. Gi dem litt mer enn de fortjener; Spre litt  mer godhet i verden! Det kan nok komme til nytte...

 

 

En mer idyllisk helg skal man lete lenge etter! (Dag 2)

Jeg våknet ganske tidlig lørdags morgen. Jeg har en tendens til å gjøre det (takk Gud for at jeg er A-menneske!). Hadde sovet ganske godt til tross for at det var ganske kaldt. Frøs i alle fall når jeg våknet. 

I sekstida bestemte jeg meg for å gå ut på en morgentur, siden alle de andre sov. Jeg snublet av gårde på beina (den forstuede foten er mye bedre, og bare litt plagsom nå). Jeg satte kursen oppover elva, for der var det lite vann, og fint å gå på steinene. Etterhvert ble det litt kronglete og mer vann i elva, og jeg tok fatt på bjørkeskogen med nesa vendt mot en flekk med sol mot toppen.Under ser du toppen jeg var på. Tok bilde av den da jeg kom ned igjen. På vei ned ble jeg overrasket over hvor langt jeg hadde gått. Litt irriterende også, for det var ikke like lett å komme seg gjennom skogen. Masse lumske hull til å vrikke vonde foter fast i. 

Da jeg kom ned i lavvoen igjen var det enda ingen våkne. Nå hadde sola truffet rett ute på vannet, og det så meget forlokkende ut. kajakken som lå på elvebredden lokket meg utpå, selv om jeg ikke hadde prøvd å padle kajakk før. Det gikk imidlertid ganske bra, og jeg tok det med knusende ro. Jeg hadde god tid til å gjøre alt i mitt tempo, og til å nyte det blikkstille vannet, de nydelige ringene som spredte seg hver gang en fisk hoppet, og den varme, deilige sola i ansiktet.
Plasserte meg inni lavvoen igjen en stund. De andre sov fremdeles godt. Jeg leste en del i bibelen. Ble ferdig med hele resten av Daniels bok. Gikk så ut for å sole meg. God temperatur. Omsidet stod de andre også opp (ca halv 10) Og vi hadde nydelig frokost; Anette hadde bakt rundstykker. Verden er bra! John-Kenneth lærte meg å spikke seljefløyte (fikk ikke lyd i min, men klarer det nok med litt mer øvelse.) Har alltid hatt lyst til å kunne det:)Frokost og seljefløyte-spikking. 

JK testet også kajakken. Han veltet litt, og ble bløt på beinet da han skulle oppi første gangen. Glad for at jeg klarte meg! Jeg var jo helt alene også, og hadde med kamera!

 

Senere på dagen, etter litt solig og strikking bestemte vi oss for å gå en tur. Nå gikk vi alle oppover elva, samme veien som jeg hadde gått, men vi gikk mye lengre, og vi fulgte elva hele tiden. Var skikkelig sliten i foten da vi kom tilbake, men det var veldig verdt det:) Herlig tur! Vi lå å  solte oss en stund midt i elva, og da vi kom tilbake grillet vi igjen. Så var det pakking, og padling tilbake til virkeligheten...
Så begynte vandringen oppover elva..

Kyssing i smug:)

En naturlig trapp.

Arild hopper.

 

 soling i elva.

 

Koste meg virkelig på tur! Dette må gjentas. Jeg er superklar for en lang og herlig sommer! Ønsker dere like mange velsignelser som jeg har fått!

En mer idyllisk helg skal man lete lenge etter! (Dag 1)

Må fortelle dere om den herlige teltturen jeg hadde fra fredag til lørdag. I sommer skal vi på teamtur til Latvia, og i den anledning gikk vi lederne på teambuilding i helga. Vi startet med bil, og kjørte til Steinevatnet. Et stort, blått vann med nygrønne bjørker på alle kanter. Her lesset vi av kanoene vi hadde leid av speideren.  

Arvid

Thomas

Da vi hadde rodd en god stund (jeg og Thomas kom sist - antagelig fordi jeg ikke kan ro:P) kom vi frem til den lille bukta vi skulle overnatte i. Det var nydelig der! Det første som møtte oss var trær, gress og et Digert, Perfekt klatretre. Eller, det hadde vert perfekt om det ikke hadde vert tre meter opp til første gren. Vi bestemte fort at vår første oppgave som et team skulle være å få alle opp i treet. Det klarte vi også, med unntak av Thomas som tok bilde av oss alle (gleder meg til å få de bildene!)

Anette og John-KennethVi kastet litt stein i vannet, og tente opp bål. Det var nok av ved å finne, i tillegg til den vi hadde tatt med, så bålet varte langt på natt, og vi grillet pølser og hamburgere. Vi tok også noen helt Råe bilder i mørket med lang lukkertid. I løpet av de 30 sekundene kamera tok bilde rakk for eksemel John-Kenneth å løpe rundt og bli blitzet opptil 10 ganger, og dukket derfor opp mange plasser på samme bildet. Mye moro! (gleder meg til jeg får klørne i de bildene også). 

Arvid og Thomas gikk hjem for kvelden, de skulle ikke overnatte. Vi andre (Sølvi-Oline, John-Kenneth, Arild, Anette og Jeg) Gikk å la oss på ryggen på en liten haug rett ved lavvoen, og kikket på stjernene. Vi fikk se både stjerneskudd, satelitter og stjernebilder og fikk løst mer enn et verdensproblem. Det er forresten utrolig herlig å le sammen med venner!

 Thomas


Arild, Anette og Sølvi-Oline

 


Bare vent på min "dag to" av denne herlige turen:)

Det skal i hvert fall sies at denne turen har brakt oss nermere hverandre. Selvsagt hadde vi også et møte hvor vi fikk vite mer om hva som venter oss i Latvia. Gleder meg enormt masse! 

Fine folkDet er herlig med slikt sommervær!

Tok disse bildene en dag når jeg og Yvonne skulle ut å ta bilder, og så traff vi på Ida, og lille Linnea.  Skjønnere folk skal en lete lenge etter:)

Herlig helg

Har hatt en helt nydelig og idyllisk helg! Stikkord er stjernehimmel, flotte folk, nydelig vær, telttur, bibellesning, tur, bedre fot, og best av alt: Gode venner!Har tatt masse bilder, men tar litt tid å legge inn, slette, redigere osv. De kommer på bloggen etterhvert.

Må bare få sagt at jeg er utrolig glad og lykkelig! 

, Sokndal

Bor på Haua med mannen min, Thomas, i et oppussingsprosjekt med mye potensiale. Er 25 år. Lærer. Jeg er glad, venn med Jesus, positiv og variert. Har en drøss med hobbyer, og liker alt som er kreativt, spennende, og smaker søtt! Det skjer så mye bra i livet mitt; Masse små Mirakler som jeg vil dele med dere!

Instagram: Ingrid0123

Anbefalte Innlegg:

Arkiv

hits