april 2017

Malt litt

Her er et lite maleri jeg malte i påsken. Jeg liker veldig godt å male, men det er sjelden jeg tar meg tid til det. Dette bildet er laget med utgangspunkt i et foto jeg tok i Marokko i vinterferien. Har egentlig flere bilder derfra jeg kunne tenkt meg å prøve å male :)

I går talte jeg på ungdomsmøte om Peter i bibelen. Det er rart hvor mye energi det tar å forberede seg til noe sånt, så jeg har enda ikke landet hundre prosent. Men jeg kjenner at det er godt å vite at jeg har to hele fridager foran meg som jeg kan bruke på å sy, gå tur, og uten noe stress. I dag skal vi på grilling hos noen venner - det er utrolig hyggelig å bli invitert til noe! Det er noe som virkelig gjør meg glad :) 

 

 

RIP nabolagets bølle

Han er tøff. Han tror han eier veien. Han skyr ingen midler, har ingenting å miste, stoler ikke på noen, og tillater ingen feil. Han er en skikkelig bølle.

Det begynte som en ganske vanlig dag, egentlig. Jeg skulle gå hjem fra jobb. Og idet jeg trippet over broen, visste jeg at det ikke kom til å bli lett. Han møtte blikket mitt med en gang. Et sint, fornærmet blikk som skriker at "Nå beveger du deg inn på mitt territorium." Men jeg bestemte meg for at den dumme gåsa ikke skulle vinne denne kampen. Jeg gikk med bestemte skritt rett forover. Måtte ikke vise frykt. Trampet litt for å vise at jeg var sjefen. 

Men da jeg igjen møtte blikket hans, måtte jeg innrømme at det var nytteløst. Der så jeg ren determinasjon. Han ville ikke sky noen midler, og jeg merket at skrittene mine ble litt mindre bestemt idet han kom susende mot meg med nebbet først! 

 
Forfjamset sparket jeg halvhjertet etter Frank Ronny (som er bøllenavnet han omsider fikk). Jeg hadde håpet at han skulle skjønne at "her leker vi ikke butikk." Akk, så feil jeg tok. Han har aldri lekt. For ham er dette blodig alvor, og jeg har ingenting å stille opp med. Han biter hissig mot beinet mitt, og jeg snubler forbauset bakover. 

BANG, og jeg treffer murveggen bak meg med bakhodet. Ingrid:0, Frank Ronny: 1. 

Heldigvis kom jeg meg hjem etter fallet (Han skjønte at han hadde vunnet denne runden). Kulen ble værende i bakhodet i en uke, men rumpa verket enda lengre. Stoltheten vil kanskje aldri heles.

Men nå er saken en annen. Det skal sies at det er litt artig underholdning å se folk prøve å komme seg forbi Frank Ronny og banden hans (Vi har god usikt fra stuevinduet). Men nå har Thomas tatt sin borgerplikt seriøst, og ringt myndighetene. Samme dag ble Frank Ronny savnet...

Ingrid: 2, Frank Ronny: 1. 

To be continued...


 

Ikke helt vår enda

Akkurat da jeg trodde at vi hadde forlatt vinteren for i år, kom nattefrosten tilbake igjen! Jeg burde jo kanskje ha visst det, men det er lett å bli lurt av de mange, vakre vårtegnene som skyter fart på alle kanter! Nå er det rett før jeg ser antydningen til grønt i bjørka, og hagen har mange forskjellige blomster i ulike farger. Det er utrolig hvor mye glede litt farger og sol gir meg :) 

Spisestua - oppussing

Jeg føler vi har holdt på med oppussing i laaange tider nå. Og det har vi vel egentlig også. Vi reiv kjøkken og stue første uka i Januar. Men nå har det vært "nesten ferdig" veldig lenge. Vi venter enda på peisens ankomst  (som har blitt utsatt for tredje gang til kanskje-neste-uke)  Siste finishen har liksom latt vente på seg, og dermed har bildene også det. Men nå er jeg lei av venting, så jeg legger i hvert fall ut spisestua nå. Så får vi se om resten kommer før eller etter ferdigstilling...

Jeg er knallfornøyd med resultatet! Elsker tapeten og gulvet. Og lampa. Hva synes du? :)

 

Grillings og Hoppetopp

Langfredag var en nydelig vårdag, og anledningen ble godt unyttet til å grille med gode venner. 
Etterpå tok jeg og Charlotte turen til et nytt nivå! Nærmere bestemt til Jibbeheio, en fjelltopp i nærheten av der vi grillet. Guttene holdt seg unna, men vi hadde en flott tur. 


Det er utrolig herlig at det driver og blir vår! Jeg nyter hvert eneste nye vårtegn :)


 

Gammel vane, vond å vende

Og da mener jeg bokstavelig talt "å vende". 

For her en dag bestemte jeg og Thomas oss for å prøve noe nytt i senga. Vi følte at ting måtte mixes litt opp, og at tiden var inne til å være litt vågale. Så vi bestemte oss for å ta skrittet: Vi skulle rett og slett prøve og snu alt på hodet!

Du skjønner. Han ligger alltid på venstre side i senga, mens jeg ligger på høyre. Jeg sovner alltid i samme stilling, på venstre side av kroppen, med hodet mot veggen. Så vi skulle bytte side, da vet du! 

Vi våknet neste morgen, og trengte bare å utveksle et blikk før vi begge forstod. Aldri igjen. Jeg hadde våknet et sted mellom 7 og 700 ganger, og hver gang føltes noe feil. Thomas var av samme oppfatning. Men greit å ha prøvd, da i hvert fall. Så kan vi krysse det av på lista over ting vi ikke trenger å vurdere mer :P 

Gammel vane, vond å vende. 

Pute, Soverom, Dragonfly, QuiltBildeKilde

Helga mi

På tross av alt det triste og slitsomme som skjedde sist uke, har dette vært en ganske fin helg. Jeg hadde en fin jentekveld hos Bente på fredag med masse småprat og god snacks.

Siden jeg er helt alene i huset, og ikke hadde noen planer på lørdag, fikk jeg gjort ganske mye. Ryddet, vasket, og ordnet. Gikk også topptur (herlig!) med Hanna. før jeg fikk overnattingsgjest; Monica; på kvelden. Vi hadde en kjempekveld - først på ungdomsmøte, og så i sofaen hjemme med Nachos. Etter vi la oss ble vi liggende å skravle til seint på kveld, akkurat som da vi var små :)

Søndag ble det både en deilig søndagsfrokost, en supersunn lunsj, film, tur, og et par timer jobbing i planteskolen. For ikke å snakke om at jeg hjalp mamma å bytte dekk på bilen. Og med "hjalp" mener jeg "stod og så på." Godt å ha en rolig helg hvor jeg føler at jeg har fått tid til å slappe av!!

Hvordan var din helg?

 

A series of unfortunate events

Det føles utrolig tomt i huset. Den siste uka har brakt med seg flere skuffelser. Den største og verste er at Chessie måtte avlives. Hun ble dårlig i påsken, og det viste seg at hun hadde alvorlig kreft. Vakre, snille, rampete, og tapre Chessie. Tøff nok til å redde meg opp av elva om jeg druknet, og redd nok til å gjemme seg på loftet hver gang støvsugeren var framme. Smart nok til å lukke kjøkkenskapene og gå på rett side av lyktestolpen. Men dum nok til å bjeffe på sitt eget speilbilde. Rampete nok til å tømme søppelbøttas innhold over hele stua, men søt nok til at hun ikke fikk nevneverdig kjeft.

 Chessie's siste skikkelige tur i skogen. Hun lekte veldig med Bella. Jeg synes jeg så antydning til at hun haltet, men var ikke sikker. 

 

Jeg blir skuffet hver gang jeg komme inn døra hjemme, og ikke hører en lat kropp som velter skyldbetynget ned fra sofaen. Jeg hører ikke en hale som slår mot veggen, eller tassende labber på stuegulvet. Øynene leter automatisk etter en svart pelsdott med svinsende hale, men blir skuffet hver gang. Det vil vel gi seg snart, men det er utrolig hvor tomt det blir når man mister et kjæledyr som man har hatt i 11 år. 

I tillegg er Thomas i Tyskland denne helgen, og jeg ødela bilen i går. Eller den ble ødelagt helt av seg selv. Så jeg synes litt synd på meg selv, men har tenkt til å muntre meg opp med en kopp kakao, og jentekveld i kveld :) Langfredag var Chessie med på grilling, men vi gikk ikke tur. Hun virket litt dårlig, haltet, og holdt seg mest i ro. Og de aller siste bildene jeg tok av Chessie, var en vårmorgen før rimen hadde rukket å smelte i gresset. Hun var dårlig til beins, og ville inn igjen etter 4-5 minutter uti hagen. 

 

 

Heklet: Merill

Da Pokemon go kom ut, og pokemon ble "in" igjen i en periode, heklet jeg en del pokemons. Nå har det dabbet kraftig av, men jeg heklet allikevel denne Merril'en ferdig for en stund siden :)

Hvis du også vil prøve å hekle den, finner du oppskriften HER

 

Påskepynt og Avocadotre

Ja, jeg innrømmer at jeg er treig når påskepynt-bildene kommer først etter påske. Men det har vært en travel "ferie" med jobbing hver dag (inkl. helger og helligdager). Så jeg føler meg litt unnskyldt. Jeg har kost meg veldig i år med å lage egg: både malt ved flere anledninger, og også brukt decupage på noen av eggene.  

 

Jeg vil også benytte anledningen til å vise dere hvor stor avocado-treet mitt har blitt! Vet at flere av dere lesere er litt plante-interessert. Dette treet har jeg plantet helt i fra avocadostein (det vil si, tre avocadosteiner), og har stelt den i ca 3 år før det nå har rukket helt opp til over vinduskarmen. 


Jeg har flere avocadotre, men dette er favoritten. Både fordi det er det største, men også fordi jeg har flettet stammene sammen. Tror det blir enda mer stilig fremover, når stammene blir enda tykkere...Har du noen kort- eller langtidsprosjekter som du er litt opptatt av for tiden? :) 

Jeg har mange, og dette var to av dem..

Communicating for a change

"Seven Keys to Irresistible Communication."

"Communicating for a Change - Seven Keys to Irresistible Communication (North Point Resources)" av Andy Stanley

Boktittel: Communicating for a change

 

Forfatter: Andy Stanley

 

Innhold: Andy Stanley gir oss på en lettlest og god måte flere nøkler til å bli bedre kommunikatorer. Første del av boka er skrevet som en lignelse hvor vi blir kjent med de 7 prinsippene på en lettfattelig måte, mens resten av boka underbygger disse poengene. 

Min mening: Jeg likte boka veldig godt! Jeg er med i et preken-team i menigheten, og kommer til å få nytte av boka hver gang jeg taler. 

Terningkast: 6. Anbefales til deg som på et eller annet vis skal tale, preke, dele noe, eller fortelle andakter i kristne sammenhenger. 

Jeg hørte denne boka som lydbok på audible. Greit med lydbok, men den var så bra at det frister litt å ha den i bokhylla også. Den fikk timene på jobb med å bære planter til å gå mye fortere! Den varte bare 5 timer, så nå har jeg begynt på en lydbok til... 

BildeKilde

Hva leser du? 

Strikkeprosjekt med litt for lite garn 

Dette er tredje gangen jeg strikker disse axelshortsene fra mamaknit. De to andre gangene har det passet akkurat med ett nøste, men denne gangen ble det akkurat litt for lite til selene. Så selene ble litt rosa i enden. Garnet er alpakka silke kjøpt på salg. Ikke helt som planlagt, men kjekt å få brukt opp noen rester, og ha klart noen gaver dersom det blir aktuelt. 


Er de ikke søte?? :)

Oppskriften finner du HER

Overnattingsgjest

Første helga i påsken hadde vi overnatting av niesa, Vilde! Vi koste oss skikkelig, så her kommer litt bilder fra helga, med noen tips til hva du kan gjøre på ledige dager!


* Du kan gå på shopping! Vi var på salg, og fikk tre klesplagg for 200kr! 

* Du kan lakkere neglene med ei venninne. Kjempekos!

* Du kan gå på geocaching. Last ned appen, og oppdag skjulte skatter og tursteder i området rundt deg. 

* Du kan ta ansiktsmaske. Det gøyeste er sånne som stivner :D

* Du kan lese en god bok (sjekk bok-kateogien på bloggen min for tips)

*Du kan bake boller.

"Har den hevet nå? Nei..."

"Har den hevet nå?"

Vi gikk også på påskevandring i menigheten og fikk se hva som skjedde i påsken for ca 2000 år siden. 

* Du kan male. Vi malte på gipsfigurer, lerret, egg og Vilde. Hva har du gjort i påsken? Hva skal du gjøre de siste dagene?

Vårstemning


Nå har allerede over halve påskeuka gått, og jeg blir nesten litt trist av at det går så fort. Jeg har jobbet litt hver dag, og hatt filmkveld tre kvelder med forskjellige folk. I dag skal vi bare jobbe halve dagen i planteskolen, og så skal vi på grilltur med en vennegjeng. Gleder meg veldig, og været ser helt fortreffelig ut! Enda bedre enn meldt :)

I hagen(og urnene) har jeg plantet litt primula og påskeliljer, og sådd frø til både gulrot, reddik, salat og spinat. I åkeren har jeg satt poteter og løk. Og jeg har også sådd noen krydderurter. I år blir det persille, gressløk, peppermynte, timian, koriander og basilikum. En del av dem har overvintret fra i fjor. 

Uti hagen vokser det litt av hvert. For eksempel er plenen full av de gule, små krusenblomstene :)Inne er det også blitt påske med hjemmelagde egg, og blomsterkvister i fra hagen. 


Håper du også er i vårstemning, for det føles HELT fantastisk! :D

Hjemmesydd forkle


Dette er andre gangen jeg prøver meg på å sy et forkle. Det er noen småfeil, men det ble mer vellykket enn første forsøk. Jeg digger de friske fargene. Jordbærstoffet kjøpte jeg for leeenge siden i Oslo - tror det var det året jeg startet med å sy (2012). Det grønne stoffet fikk jeg fra grandtante. 
Kjekt med noe som kan brukes :) 

Jenta uten hjerte

"Ingen så meg da heller. Flaks igjen, sa han tonløst."

"Jenta uten hjerte - kriminalroman" av Marit Reiersgård

Boktittel: Jenta uten hjerte

 

Forfatter: Marit Reiersgård

 

Innhold: En ung jente har blitt drept, men det viser seg å bli vanskelig å få ungdommene til å snakke. Noen skjuler noe, og politietterforsker Verner Jacobsen må nøste opp trådene fort, samtidig som han må passe på sin egen psyke og helse som er helt på bristepunktet etter sønnens alt for tidlige død. 

Min mening: Spennende! Boka fenget fra første stund, og den siste tredjedelen leste jeg i ett strekk, og ble liggende å lese lenge etter sengetid. Litt skummel, ikke forutsigbar, og holdt meg interessert gjennom hele forløpet! 

Terningkast: 6. Anbefales til alle som liker en god krim/spenningsroman! Anbefaler også Thirteen Reasons Why, som er litt i samme sjanger (men mer ungdomsbok enn krim, der) 

Denne var virkelig en kjærkommen forandring fra all faglitteraturen jeg har lest i det siste. Noen som har lest noe annet av Reiersgård? Passet jo også fint med noe krim nå i påsken ;)

BildeKilde

Ikke la frykten vokse til sinne

Etter terror-handlingen i Stockholm, har jeg allerede overhørt flere negativt ladede ord om muslimer og innvandrere. Jeg kjenner at jeg blir så frustrert. Vi blir fylt av fremmedfrykt, som gjør oss mistenksomme og sinte. Og det er forståelig på en måte. Det er lett å generalisere.

Men jeg er kristen og norsk. Akkurat som Anders Behring Breivik. Dersom jeg ikke vil forbindes med ham, må heller ikke jeg knytte hver eneste muslim til islamistiske terroristers handlinger. Det finnes psykopater i alle religioner, samfunnslag og steder. Vi er ikke bedre enn noen andre. Vi kan bare gjøre vårt beste for å vise kjærlighet mot andre. 

Som kristen vil jeg møte mennesker med kjærlighet. Muslimer, buddhister, andre kristne, og ateister. Jeg vil ikke la terrorhandlingene gjøre meg selv hjerteløs, innesluttet, og bare bry meg om de som er helt like meg selv. Vi trenger å inkludere, ikke segregere. Utjevne forskjellene fremfor å forsterke dem. Det er bare slik verden kan bli et bedre sted. Og kanskje kan du, ved å inkludere noen, forhindre at en ny mobber får utviklet seg.

Alle muslimene jeg har truffet, er gode folk. Jeg føler på mange måter at jeg har mer til felles med dem enn med ateister. Og de vil ha fred. De vil ha et godt sted å leve. De er egentlig akkurat som deg og meg: Mennesker.  

Bryte forventningene

Noen ganger kan jeg bli helt overveldet av alt som forventes av meg. For en skal ha det ryddig hjemme, og en skal holde kontakten med alle vennene (siden de aldri gjør det), En må ikke glemme å besøke bestemor, og heller ikke at mamma trenger hjelp i butikken. Thomas vil gjerne ha litt av tiden min, og så er det alle ansvarsområdene i menigheten; leder i ungdomsstyret, leder for talerteam, og leder for to lifegrupper, pluss at jeg følger opp alle LIFElederne. Det er rett og slett umulig noen ganger å gjøre alt jeg føler at andre forventer av meg. (Og da har jeg ikke engang startet med forventningene jeg har til meg selv! Lese i bibelen hver dag, sy noe nytt, lese bøker, være tilstede for venner, lage variert og sunn mat, redusere kvikklunsj-galskapen osv)

For eksempel denne helga, har jeg prioritert å ha tantejenta på besøk. Det har vi snakket om i et år, uten at det har blitt. Og det er utrooolig koselig og kjekt! Men så kommer den dårlige samvittigheten krypende og minner meg på at mamma skal ha snekkere i dag (søndag) og måtte rydde ut av mesteparten av butikken på fredag og lørdag på grunn av en vannskade. Hun har dårlig helse, men må gjøre nesten alt arbeidet selv. Og jeg vet at hun kommer til å bli enormt sliten og motløs, for ikke å snakke om at hun taper mye sårt tiltrengte penger på hver dag som går da hun ikke får fikset problemet. 

Det er rett og slett slitsomt noen ganger, å si ja til de kjekke tingene. Men samtidig kan man ikke la "de som roper høyest" få oppmerksomheten hele tiden. Jeg har jobbet to helger på rad nå, og trengte denne fredagen og lørdagen fri før jeg går i gang med en hard påske-jobbe-uke i planteskolen. Samtidig er det mange venner som er hjemme på ferie nå i påsken, og aller helst ville jeg brukt resten av ferien sammen med dem  på toppturer og filmkvelder. Men det blir nok mest filmkvelder, da. Får bare håper jeg ikke sovner på alle xD 

Life is_

"Life is to be loved and to love. To trust God in every moment. To be at peace with God and yourself. To enjoy God"

22578247

Boktittel: Life is_

 

Forfatter: Judah Smith

 

Innhold: Boka legger frem noen viktige prinsipper for hvordan vi kan leve livet på best mulig som kristne for å leve tilfredse, lykkelige liv. Judah skriver humoristisk, hverdagslig, men også om dype tema. Boka har fire ulike endelser på setningen Livet er_

Min mening: Jeg digger måten Judah Smith skriver på! Men den første boka hans (Jesus is_) var mye bedre enn denne. Jeg har fått noe ut av boka, men det ble ikke helt en fulltreffer. 

Terningkast: 4. Anbefaler deg heller å lese Jesus is_. Den er et must!

Hva leser du om dagene? Nå skal jeg i gang med ei skjønnlitterær bok igjen, før jeg braker i gang med neste kristne bok. Har flere i kø ;)

BildeKilde

God stemning

Jeg har så mye å være takknemlig for nå om dagene!
Ute blir det mer og mer vår. Jeg har utvidet grønnsaksåkeren til dobbel størrelse fra i fjord. Nå er den ca 3 ganger 5 meter. Potetene går snart i jorda, og løken har jeg allerede satt. 
Det skjer gode ting hver dag. I går samlet vi LIFEgruppa, og hadde en veldig koselig "påskesamling" med snop fra priskrigen. I dag skal jeg gjøre klart huset til overnattingsbesøk fra tantejenta i helga. I tillegg skal jeg på et ung voksen-møte i menigheten. Gleder meg til å treffe alle de flotte folkene :) 
I påsken blir det nok mye jobbing, og de pengene kommer godt med når vi skal til London i slutten av sommeren. Det hjelper også litt at vi fikk igjen en del på skatten! 
Oppussingen har stoppet litt opp, men forhåpentligvis kommer peisen vi venter på i begynnelsen av neste uke. Da håper jeg også de henter den gamle bilen, så innkjørselen vår blir litt mer romslig igjen. 
 
Hva har du å se frem til i helga og i påskeferien? :)


 

Hjemmesydd barnebukse

Sydde denne buksa i str. 1 år til ei venninne sin lille gutt :) 

Disse er veldig enkle å sy, og supre til gaver. Har bare mønsteret i to størrelser nå, men må få tegnet av noen flere etterhvert. Kommer garantert til å sy noen slike bukser når jeg en gang får egne barn ;)Ble mye sying i begynnelsen av mars, men så har det stoppet litt opp igjen. Satser på å komme i gang, men det er bare så enormt mange ting som tar tiden! Man skal på alskens møter, og jobbe, og treffe venner, og gå tur, og lese og strikke... Og så er det jo litt arbeid å komme i gang med sying. Man kan liksom ikke starte når man bare har en liten halvtime. 

Men jeg har mange ideer til ting jeg vil sy etterhvert. Så gleder meg til jeg får litt gnist og sytid igjen! I mellomtiden har jeg enda et mars-prosjekt å vise frem når jeg får somlet meg til det...

Flerspråklighet og kulturelle kollisjoner

Her i bygda har vi noe som heter Internasjonal kveld, omtrent annenhver måned. Jeg har begynt å gå på dem det siste halvåret, og har da oppdaget hvor vanvittig viktig det er! Så viktig å bygge bro mellom de ulike kulturene som eksisterer side om side, men som nesten ikke omgås. Så trist å høre om innflyttere som først etter fem år ble invitert i et norsk hjem.  

Så rørende at dette ikke lenger er tilfellet, men at nyankomne flykninger blir tatt hjertelig imot av et variert fellesskap som har lært seg å se forbi språkvansker og kulturforskjeller. Et fellesskap som har lært seg at vi ikke er så enormt forskjellige allikevel. Og at vi alle fortjener å ha noen.

Vi har enda et godt stykke å gå - både som bygd, og som enkeltmennesker. Men jeg kjenner for min egen del at jeg har gått i fra 0% til kanskje 50% i inkludering. Og det trengs! 

Barna er kanskje de som er flinkest på å bryte kulturelle barrierer! Jeg får en del gratis fordi jeg kjenner barne i fra skolen. Da er det lettere å bli kjent med foreldre også :)


Denne gangen var tema "en smakebit fra Asia," Og vi fikk smakebiter av både musikk, bilder, mat og kultur. En skikkelig helaften som ble utrolig vellykket! 
Har du noen flerspråklige venner?

Kanskje du burde gjøre en liten ekstra innsats for å inkludere noen som lett blir utenfor denne uken... :)
 

Noen ganger går man på en smell

Jeg har tidligere kjøpt en del billige fleecepledd på europris eller ikea for å bruke til å sy. Og da jeg kom over disse flotte, tykkere pleddene (som attpåtil var på salg) slo jeg til, og kjøpte tre stykker. Ett i marineblått, og to grå. Jeg tenkte at de ville være fine til både cardigans og gensere. 

Og så startet jeg med å sy genseren. Men da jeg kom til sluttfasen, ble jeg bare mer og mer frustrert. Stoffet raknet kjempelett. Til og med der jeg hadde sydd med overlocken, klarte den ikke helt å holde stoffet i sammen. Da genseren var ferdig,og jeg prøvde den på for første gang, ble det 4 nye hull. Og etter å ha tettet de fire, pluss 3 til som oppstod under fiksingen, gav jeg opp. 

Kjedelig å sy såpass lenge på et prosjekt før man finner ut at det ikke nytter... Men da ble det i hvert fall to nye, gråe pledd i sofaen...

Et "skrytebilde" før genseren går i søpla... 

Har du kjent på frustrasjonen over noe som bare ikke vil bli bra i det siste?

 

DIY Cardigan for 30kr

 

I Marokko kjøpte jeg noen stoffer til kun 30kr pr meter! Jeg kjøpte blant annet dette stjernemønstrete stoffet som er mykt og lett. Da jeg kom hjem, fikk jeg ideen om at det kanskje kunne bli en cardigan (hadde først tenkt genser). Jeg har veldig få cardigans, så det var midt i blinken å få sydd meg en selv.

Jeg fant mønster i et blad på biblioteket (en kilde jeg ikke har tenkt på før en gang!) Og sydde ivei. Jeg hadde kun èn meter av stoffet, så det måtte bli en litt kortere versjon. Men den var enkel å sy, og jeg er fornøyd med passformen. Alt i alt et veldig vellykket prosjekt som jeg kommer til å bruke mye, og som kun kostet meg 30kr!

 

Tror jeg vil sy flere cardigans med dette mønsteret. Neste skal være med et litt annet stoff, og den blir nok litt lengre også ;)

 

Begynnende liv

Ja, nå er det ikke den typen begynnende liv som begynner inni magen jeg skal skrive om altså :) Men det livet som begynner å vise seg bortenfor dørstokken. De små knuppene er ikke de vakreste, sånn egentlig. De er ikke så enormt fotogene, og gjør ikke så mye ut av seg i hagen. Men det gir meg en helt utrolig glede å se de første vårblomstene springe ut, eller den første antydningen til grønt på trærne. 

 

Ikke fordi de er så spesielle og vakre, men fordi de markerer slutten på noe kaldt, langt og grått, og starten på noe vakkert, deilig og fargerikt :) Ikke så lenge til disse blomstrer nå :)

 Denne primulaen falt jeg for med en gang, og er kjempefornøyd med at den har overlevd hos meg i to uker nå!Spirende håp :)Chessie bare: Hva er det du gjør?? 

Mål for April

HVORDAN DET GIKK I MARS:

Målet mitt i mars var å kutte snop-og-chips. Jeg må vel være så ærlig å si at dette målet gikk komplett i vasken. Jeg har ikke tenkt å late om om jeg fikk til noe jeg ikke klarte, og jeg har ikke noe fornuftig å si til mitt forsvar. MEN jeg har et budskap. Når man feiler, og ikke klarer det, er den mest fornuftige responsen å ikke gi opp. Så om du har et mål du ikke klarte, sett deg et nytt (gjerne litt enklere) mål, og prøv igjen. Det er faktisk ikke så mye som skiller en seier fra en fiasko, og alle som prøver mange ganger, vil oppleve begge deler. 

 

MÅL FOR APRIL:

Derfor skal jeg i April justere målet litt, og gjøre et nytt forsøk på å spise sunnere. Men siden jeg vet at det snart er påske, og kvikklunsjen (min favorittsjokolade) kommer på tilbud, så kutter jeg ikke snopet denne gangen. Jeg prøver meg heller på en positiv tilnærming. Så målet mitt er å spise minst to grønnsaker til middagen hver dag. Det høres kanskje ikke så imponerende ut, men du hadde blitt overrasket over hvor mange middager vi har uten grønnsaker ( i et travel hverdag og alt det). Litt av tanken er vel at man spiser mindre usunt dersom man fyller seg godt opp med sunn mat. Jeg vil derfor også prøve å spise mer grønnsaker som mellommåltid også (f.eks. blomkål og dip). 


Noen som blir med meg? Har du noen gode tips til å få inn mer grønnsaker i middagen?


 

, Sokndal

Bor på Haua med mannen min, Thomas, i et oppussingsprosjekt med mye potensiale. Er 25 år. Lærer. Jeg er glad, venn med Jesus, positiv og variert. Har en drøss med hobbyer, og liker alt som er kreativt, spennende, og smaker søtt! Det skjer så mye bra i livet mitt; Masse små Mirakler som jeg vil dele med dere!

Instagram: Ingrid0123

Anbefalte Innlegg:

Arkiv

hits