april 2015

Fem gode grunner til å sy klærne selv!

1. Det gir mestring. Det er ikke mye som er gøyere enn når folk spør "Hvor har du kjøpt den fine kjolen?" og du kan svare: Jeg har laget den selv. 

 

 

2. Du kan spare penger. Jeg skriver kan, fordi man kan også tape penger på å sy klærne selv. Det handler om å være litt smart. Velg hva du syr, og hvilke materialer du bruker med omhu. Kjolen over brukte jeg bare omlag 60 kroner på. Men dersom du handler stoffer på panduro, og syr t-skjorter vil du ikke spare noe. Det finnes masse fint å handle på nett, eller på markeder i storbyer hvor du kan få masse for lite. Dessuten er loppemarkeder og gamle bestemødre en gullgruve med uante skatter!

 

3. Miljø. Mange av de klærne som lages nå for tiden, består av lite miljøvennlige materialer. Bomullproduksjonen bruker opp ekstremt mye av verdens vannreserver, og strechstoffer kan ikke gjenvinnes. (Kilde) Dessuten brukes det masse energi til å få laget klærne, og til å transportere dem. Enkelte plagg har vært på kryss og tvers av verden 5 ganger før de kommer i de norske butikkene. Når du syr klærne selv, har du en mulighet til å velge miljøvennlige stoffer. Men det beste du kan gjøre fra et miljøperspektiv er å gjenbruke. Sy om gamle klær som har fine stoffer. Da kaster vi mindre, og mindre trenger å bli produsert. 

 

 

4. Den umenneskelige produksjonen. Vet du hvem som lager klærne dine? I de aller fleste tilfellene er det mennesker i asiatiske land. Mange av dem arbeider 14-timers-skift. De har nærmest inteteksisterende lønn, og arbeider i helseskadelige omgivelser. Les mer om hvorfor klesproduksjonen i verden er skakkjørt her: Nordic Fashion.

 

 

5. Du får det som du vil. Dette er et kjekkere punkt å skrive om. For noe av det gøyeste med å sy klærne selv, er at du får helt unike klær som er akkurat slik du ville ha dem! Jeg må selvsagt godta at jeg ikke alltid får ting slik som planlagt - men jo flinkere jeg blir, jo mer av det jeg lager bruker jeg i hverdagen - og til fest:A walk in the park

Park de la Ciutadella var en perle som lå rett ved leiligheten vår i Barcelona. Den er nær det gotiske strøket, nokså nær stranda, og vegg-i-vegg med dyreparken. Og dette er definitivt stedet for å ta seg en rusletur med kamera! Her finner du nydelige planter, og tallrike papegøyer. Se, og nyt.
Flere bilder fra parken kommer senere :)

Rett utenfor, I Barcelona

Her har jeg samlet noen flere bilder fra studieturen til Barcelona. Det var bare helt nydelig i gatene og nabolaget der vi bodde. Så hvis du lurer på hvor du skal reise, er Barcelona byen med strand og storby, kultur og shopping. En salig blanding av alt :) Rett utenfor vinduet vårt (og den bittelille verandaen, som knapt hadde plass til èn person) fikk vi utsikt rett mot de gotiske vannkasterne, og en liten flokk duer som kurret fornøyd. 

En fargerik utsikt var det også :) Nyydelig!
 

Bakdelen med stedet vi bodde, var at det var nokså lydt. Vi hørte hver minste ting som skjedde på gata, selv om vi bodde i femte etasje. Spesielt irriterende når de tømmer søpla midt på natta flere ganger hver natt. Men, men. Heldige meg har veldig godt sovehjerte, så jeg ble ikke mye plaget. 
 

Glimt fra Barcelona

På studieturen til Barcelona bodde vi i en leilighet midt i smørøyet - i gangavstand til litt av hvert. Blandt annet en dyrehage, stranda, og picasso-museet, som kun var 50 meter unna. Men noe av det som fascinerte meg mest med nabolaget vårt, var de nydelige verandaene som det bare krydde av rundt oss. 

 

Det var også gøy å vandre i gatene før butikkene åpnet. Da var de stengt med "garasjeporter" som ofte var som et kunstverk i seg selv. Veldig mye gøy street-art, med andre ord. Denne blå mannen var det første som møtte oss da vi kom ut av leiligheten første morgen ;)

 

På kvelden ble veggene opplyst av mystiske lykter i forskjellige farger. Det var god temperatur, selv på kvelden, så vi koste oss med å tusle rundt...

 

Jeg smekker bare inn noen flere artige bilder av folks kule verandaer :)


Og til slutt nok et bilde av gata vi bodde i - denne gangen på bakkenivå.

Da er jeg endelig i gang med å blogge om turen. Jeg har drøssevis med bilder derfra, så det vil bli flere glimt fra Barcelona fremover :) Hvis noen har lyst på mer variasjon fra meg, kan dere jo legge meg til på Instagram, hvor jeg heter Ingrid0123

Kurs i Kreativ Fotografering - 1

Når det kommer til fotografering, er det lett å miste inspirasjonen noen ganger. Da kan en konkret oppgave være med å vekke til live de kreative evnene igjen. 

Oppgave en er som følger:

Let etter teksturer! 

En tekstur er det samme som en overflate. Ta bilder som viser en enkel overflate med et spennende mønster. Den kan være ruglete, rotete, glatt, eller full av blomster. Slike bilder kan være fine som bakgrunner, kjekke til å legge tekst oppå, og er også en stor inspirasjon til å se tingene rundt deg på en litt ny måte.

 


Her har jeg samlet flere bilder av trær - for å vise dere hvor mange muligheter vi har. Det finnes utrolig mange spennende overflater og mønstre bare i trær! Tenk hva du kan få til dersom du tar bilder av ulike typer gress, folkemengder, grus, knapper, eller mose... 
Å fotografere overflater er gjerne litt nedprioritert, siden bildene lett kan virke kjedelige, og flate. Men det at motivet er flatt, kan også virke til vår fordel. Man blir mer bevisst linjer og former i planet - og endre komposisjonen deretter. Man må også lete etter de mer sammensatte og spennende flatene.  Mange av disse bildene kan også bli veldig stilige i svart/hvitt. Prøv deg frem, og ha det gøy!

Hva synes dere om dette innlegget? Var det nyttig? Jeg tenker kanskje å skrive et lignende et hver søndag. Så får dere litt inspirasjon til en kreativ foto-uke!

Hjemme, og full av blogginnlegg.

I løpet av kun fire dager i Barcelona har ting hopet seg opp. Rotet, klesvasken, bildene på minnebrikka, skolearbeidet, pakker fra ebay, og ideer til bloggen. Så det er travle dager. I tillegg kommer alle vanlige aktiviteter. For eksempel lovsangsteamet, som skal spille både fredag og lørdag kveld. Blogginnleggene må nok altså komme litt etterhvert...


Nå skal jeg slappe av litt til før jeg går løs på noe av rotet, og bagasjen som er strødd utover stua. Før spilling og ungdomsmøte i kveld - det blir stas!

Vellykket beskjæring

Jeg var ikke sikker på at jeg gjorde det rette da jeg klippet den av. Hele den nydelige, friske toppen av avocadotreet, borte  i en liten jafs. Men uke etter uke har håpet steget, og nå er jeg sikker på at jeg gjorde det riktige. Se bare forskjellen på bildene under!

Jeg har hatt denne avocadoplanten i litt over et år, tror jeg. Den vokser sakte, men sikkert. Problemet var bare at stammen blir høyere og høyere, uten at det blir noen flere blader på den. Så jeg fant ut at det var på tide med litt beskjæring...

1 uke etter beskjæring. Stusselig. Jeg var livredd at jeg hadde drept den fine planten.

To uker etter beskjæring. Jeg øynet håp. Det spirer!

Tre uker etter beskjæring. Lykke! Tre nye greiner.


Fire uker etter beskjæring. Planten ser mye sterkere og sunnere ut nå. Før jeg beskar den, vokste planten kun i høyden, men nå utvikler den flere greiner. Jeg er spent på hva som vil skje videre :)

Andre som liker å plante steiner og frø fra frukt en har spist? Det er jo bare kjempegøy å se det spire! :)

The Dressmaker of Dachau

"This was slave labor. She knew it. But at least she was sewing. At least she was creating."

Forfatter: Mary ChamberlainBoktittel: The dressmaker of Dachau

 

Innhold: Dette er historien om Aida som er kjole-syeske, og hva som skjer da hun treffer en hyggelig herremann, forelsker seg, og kommer langt bort i fra venner og familie under andre verdenskrig. 

 

Min mening: Jeg elsker jo en lykkelig slutt, og denne (slutten) falt absolutt ikke i smak. Mye trist og vondt, men også spennende, og boka er ikke forutsigbar. Om man liker romaner lagt til krigstider, er det store muligheter for at en liker denne også.

Terningkast: 3. Søt, men vond. Spennende, men kjedelig. Jeg anbefaler den til deg som liker realistiske historier fra krigen. Også er det bare et pluss om du liker sying også :)

 

Jeg hørte boka som lydbok, kanskje den hadde fenget enda mer som vanlig bok...? Men den var kjekk å ha i bakgrunnen mens jeg holdt på med å sy.

BildeKilde

#bok #bokanmeldelse #bokanbefaling #bøker #anbefalt #anbefaling

 

 

Ebay-kupp!

I dette innlegget har jeg samlet noen av de gode kjøpene jeg har gjort på ebay. Klikk på overskriften for å komme til varen. Prisene kan variere noe fordi kursene varierer.

 

Hjerteformet smykkestativ

Dette er helt genialt til å organisere øredobbene mine! Jeg har samlet alle her :) Stativet koster omtrent 115kr

 

Magisk Leppestift

Denne leppestiften er først grønn, men når du tar den på, fremhever den de naturlige fargestoffene i leppen din. Så får du en rød/rosafarge som passer perfekt til din hudfarge! Skikkelig stilig. Men jeg oppdaget at den kan bli altfor intens dersom man tar på mange lag - da ble den knallrød. Jeg så meg ikke i speilet, men brukte den omtrent som en lypsyl, for den var så behagelig. Var litt flaut når jeg endelig så meg i speilet - men heldigvis var jeg bare hjemme. Koster ca 12 kroner.

 

 

Behagelig, og pent elastisk stoff

Kjøpte dette til å sy en kjole, og kan gjerne tenke meg å kjøpe mer til f.eks. t-skjorte eller pysj. Forhandleren har mange lignende elastiske stoffer i ulike farger. Prisen er helt ok, ca 100kr pr meter. Mindre dersom man kjøper mer. De ensfargede stoffene er også billigere.  

Klokke

Kostet meg 14 kr. Har kjøpt den to ganger før i ulike farger. Den ene av dem var sekundviseren litt løs på, men de andre viserne fungerer. Reima på den ene har blitt nokså slitt etter ca 2-3 måneders bruk. Men virkelig verdt prisen - jeg har fått mange positive kommentarer på den, og har bestilt en ny en nå, siden min er slitt. 

Selvlysende neglelakk

Denne er ganske gjennomsiktig, så blir best med hvit neglelakk under, eller i flere lag. Morsomt at den lyser i mørket, men ikke verdens beste kvalitet. Koster ca 11kr.Ønsker dere flere slike innlegg? Jeg er ganske glad i å handle på nettet - det er jo så billig, og så mye gøy man kan finne! :D

Ni små sunnhetstips

Jeg er litt opptatt av at sunnhet skal være enkelt - ikke en haug med dyre spesialprodukter som er vanskelig å finne frem til, og vanskelig å bruke. Så jeg er alltid interessert i å finne måter å gjøre maten et lite hakk sunnere på. Her har jeg samlet noen slike triks jeg bruker ofte, samt noen oppskrifter på sunn snacks som kan danke ut noen av søtsakene vi putter i oss. 

 

1. Olje, ikke smør. Hvis du steker mye av maten din, må du være oppmerksom på hva du steker den i. Mettet fett er ikke bra for oss i store mengder, så bytt ut smøret med rapsolje. Du kan også frese det i panna med kun vann. Men det aller beste er å steke på lavere temperatur i ovnen, eller koke maten. Da blir flere av næringsstoffene bevart, og du slipper unødvendig fett. 

2. Spinat-terninger i middagen. Man får kjøpt små poser i frysedisken med disse smarte spinatterningene. Tror det koster omtrent 10kr for en pakke - som varer lenge. Jeg pleier å ta omtrent en terning pr. person jeg lager middag til. Den forsvinner inn i sauser, kjøttdeigen og supper. Du smaker ikke spinaten, men vil se små, grønne prikker som et lite bevis på at maten er en smule sunnere. Bruk den i pizza, lasagne, potetmos og så videre. De løser seg opp av seg selv. 

 

 

3. Drikk Vann. Noen ganger når vi tror at vi har lyst på noe, er kroppen egentlig bare tørst. Så drikk mye vann, og gjerne et glass før middagen - så unngår du å spise deg unødvendig mett. Vann gjør også at resten av fordøyelsen går lettere. Juice, brus, og andre (også sukkerfrie) drikker er ikke bra i store mengder. Drikk rent vann så ofte som mulig. Bruk gjerne skiver av frukt for å gjøre vannet mer spennende.

4. Snickers-is. Dette hører ikke så godt ut som det er. Men vil du bli kvitt søtsuget er denne bananbaserte isen fantastisk! 2 frossne bananer, to spiseskjeer peanøttsmør, og to dadler moses sammen til en smaksfest! Innlegg med oppskrift HER
5. Mindre salt. Det har vært mye snakk om hvor alt for mye salt vi får i oss. Så når du lager maten fra bunnen av, kan du kutte ned på mye av dette. Husk på at vi ikke bør ha i oss mer enn fem gram salt til dagen. Så ikke putt 15 gram i middagen din ;)

6. Gulrot i kjøttdeigen. Jeg har en mann som er litt vanskelig å få grønnsaker i. Så jeg gjemmer dem ofte i middagen. Mange har kanskje det samme problemet med barna... Raspet gulrot forsvinner fint inn i kjøttdeigen. Det samme gjør blomkål, kikerter, løk og kål. Bland også inn grønnsaker i potetmosen, sausen osv. Smaken merkes gjerne ikke, og maten blir mye sunnere. 

7. Mandler i vann. Jeg er egentlig ikke noe glad i mandler. Men da jeg oppdaget dette trikset ble det en hit! Legg mandlene i vann i et døgn, så trekker de til seg fuktighet og blir saftige som nyplukkede hasselnøtter i stedet for harde og tørre (som de er i butikken). Jeg har i tillegg hørt at dette gjør mandlene noe sunnere fordi spiseprosessen starter, og næringsstoffer blir frigitt. Mandlene kan ligge noen dager i vann, men vannet bør bytter hver dag. Hvis du enda ikke får spist dem, kan de tørkes igjen. Men ikke la dem ligge så lenge i vann at de råtner.  
8. Frossne druer. Dette er en ypperlig tips om sommeren. I stedet for å proppe i seg vannis til alle døgnet tider, kan man fryse en klase druer, og ta opp etter behov. Druene kjennes søtere ut, og får en konsistens som er som sorbet-is. Halvfrossne og herlige - nydelig!

9.  Grønnkålchips. Grønnkål, salt og rapsolje er alt du trenger til dette snackset. Stekt i ovnen, blir dette til en sunnere chips som blir kjempesprø, og knuser i munnen. Smaken er også veldig god. Jeg steker på 160 grader i 10-15 minutter, som anbefalt av Linda. Les resten av oppskriften hennes HER

 


Kort oppsummert: Tenk over hvor mye fett og salt du har i maten. Lur inn grønnsaker der du kan. Drikk mye vann. Erstatt godteriet med frossne druer, mandler og sunn bananis, og erstatt chipsen med grønnkålchips.  

Har du kanskje noen gode tips til meg? :)

Snart avreise :)

Endelig helg. På en måte kunne jeg nesten ikke vente til helga, siden jeg skal reise til Barcelona på søndag. Men på den andre siden, så hadde jeg lyst til at uka skulle vare lenge, siden jeg har så mye jeg gjerne ville blitt ferdig med før helga. Jeg har faktisk klart å bli ferdig med skole-oppgave-målet mitt for uka, som var å sy ferdig èn av de tre kjolene jeg skal lage. (den kommer på bloggen når jeg har fått tatt noen skikkelige bilder). 

 

En av de andre tingene jeg gjerne ville få tid til, var å jobbe litt, og det skal jeg gjøre i dag. Nå er det nydelig vær her hjemme, og da er det gøy å jobbe i planteskolen. Spesielt på en lørdag, for da er det flest kunder :) Det jeg ellers har tenkt til å få tid til før jeg reiser er: Pakke med meg alt jeg trenger til "sommervarmen", trene hvis jeg får tid, og i kveld skal vi reise til Stavanger på lovsangskonsert som setter fokus på den moderne slavehandelen, og hva vi kan gjøre for å hindre den (Les mer om dette på A21) Hvis du er i nærheten av Stavanger, finner du arrangementet HER. Bli med :)

 Tur til Nokåsen

Tursesongen er endelig i gang, og jeg og Caroline benyttet oppholdsværet på søndag til en herlig topptur. Med utsikt over Egersund koste vi oss masse før regnet plutselig veltet ned. Heldigvis stoppet det ganske fort igjen :)

 

Dette gjør jeg hver helg!

Nesten hver lørdag tilbringer jeg på Betania (menigheten min) sammen med ungdommene. En del av lørdagene har jeg ansvar for noe, for eksempel å synge, rydde, og låse. Men det er ikke egentlig det som er grunnen til at jeg tar meg bryet. Grunnen til at jeg nesten hver lørdag er sammen med folk som er opptil ti år yngre enn meg, er at det gir meg enormt mye glede.

Jeg elsker å se disse ungdommene vokse og bli tryggere på seg selv. Jeg elsker å se dem blomstre opp, og våge nye ting. Jeg elsker å se dem bli kjent med Jesus, og jeg elsker å lytte til dem, og prate med dem. Jeg kommer faktisk ikke på noe mer meningsfullt jeg kunne ha fylt opp helgene mine med!
Hva pleier du å gjøre hver eneste helg? :)

Effektive, late dager!

Dette har vært en utrolig herlig dag. Det er så deilig at jeg kan jobbe med skolearbeid hjemme nå - jeg slipper den lange veien til skolen som spiser opp hele dagen min. I går fikk jeg altså da tid til å sy en halv kjole, gå til legen, lage andebryst til middag, og trene i kveldinga. Alt dette samtidig som jeg slappet godt av! 

 

I dag skal jeg planlegge en del saker å ting. Både når det gjelder Jesusgruppa og Lovsangsteamet jeg er med som leder i. Også satser jeg jo på å få ferdig kjolen jeg startet på i går da. Jeg håper å bli ferdig med denne skoleoppgaven så raskt som mulig - for da er det sommerferie!
Siste eksamen = null stress

Jeg har vært veldig heldig dette året med eksamener. Det har ikke vært noen tradisjonelle "skoleeksamener." Og denne siste eksamenen var såpass grei som at vi bare skulle lage en utstilling av alt vi hadde laget i år. Lista over ting var ikke akkurat milelang heller. To individuelle-, og to gruppeoppgaver. 

De to individuelle oppgavene mine var et gryteunderlag i tre, og en veske i redesign. Men jeg laget visst to vesker da ;)

 

Gruppeoppgavene var i design og arkitektur. Vi laget modell av stol og hus. Vårt er det til høyre i bildet under, som er åttekantet. (Både stolen og huset)Og joda. Eksamenen gikk ganske bra, den :)


Tre ting!

3 ting jeg pleier å drømme om

* At jeg forsover meg til noe viktig, for eksempel første dag i praksis eller eksamen.

* Spill. Blandt annet The Sims og Minesveiper xD

*Skikkelig crazy ting, som en skog på en båt hvor jeg danset helt vilt med ei venninne. Eller at jeg hadde en nyfødt baby (min) med meg på dykkerkurs, og nesten glemte ungen. 

 

3 ting jeg pleier å si

* Psyko! (altså: /Saiko/)

* Nice to see you!

* Null stress.

 

3 ting jeg pleier å tenke

* Jeg gleder meg!

* Hvorfor kan aldri Thomas rydde etter middagen?

* Hva skal jeg finne på for noe kjekt i dag?3 ting jeg elsker å gjøre

* Treffe venner - både en, eller mange om gangen er fint.

* Gå tur i skogen.

 * Kreative ting som å sy, strikke eller male. 

 

3 ting jeg ønsker skal skje i løpet av året

* At jeg føler mestring når jeg begynner å jobbe til høsten.

* At Thomas gjør noe spesielt for å overraske meg. 

* At jeg får reist til et nytt land

 

3 ting som jeg bestiller fra utlandet

* Stoff. Typ tekstiler.

* Hobbyting. Bånd, knapper, synåler og alt mulig.

* Klær. Spesielt kjoler, topper og treningstøy. 


 

3 ting som lukter fantastisk

* Parfymen min fra Victorias Secret

* Varm asfalt når det begynner å regne 

* Ville blomster som kaprifol, syriner og liljekonvall

 

3 ting jeg vil bli bedre på

* Spise sunt.

* Sy - spesielt klær.

* Lage mat som er variert og spennende.

 

3 ting som er typisk meg

* Mange baller i luften - alltid en plan eller fem for dagen.

* Kamera er alltid med.

* Synger alltid på en sang inni hodet. (Nå: Can't stop your love)
3 ting dere kanskje ikke vet om meg

* Sinnsykt dårlig retningssans

* Sovner alltid mens jeg ligger på venstre side, krøllet litt sammen. 

* Flytter i juni - vi har kjøpt hus!

Bildet er lånt fra finn.no


3 ting jeg kjøper på ferie

* Hobbyting og småting. Kulepenner, gavepapir, garn, og andre nyttige ting jeg kommer over.

* God mat og masse snop

*Klær. Jeg handler sjelden klær i Norge.

Ble inspirert til å skrive dette innlegget av Egeo#5ting #3ting 

Hadde du også glemt det?

Jeg pakket med meg hunden og kamera. Og noen ganger er det ikke mer som skal til for å få en åpenbaring. Og en åpenbaring fikk jeg! Jeg hadde rett og slett glemt hvor herlig det er. Hvor godt det er å ha tid til å ikke skynde seg. Hvor godt det er når sola varmer, og vinden ikke biter. Hvor godt det er når hunden logrer lykkelig, og fuglene kvitrer. Jeg hadde rett og slett glemt hvor godt det er å være på tur. 
 


Har du også glemt det?

Tre gode grunner til å komme seg ut i skogen

* Frisk luft  klarner hjernen, og gjør deg mer opplagt. Så nå som eksamen nærmer seg for en del, kan det være viktig å huske på å lufte hodet innimellom. Du blir ikke bare kvikkere, men mer konsentrert og klar for hva som helst.

Det aller beste er å stå opp med sola. Da er verden faktisk helt magisk!

 

* Fysisk aktivitet er aldri feil. Det gir deg mer overskudd, og god samvittighet. Min erfaring er at det også gir bedre matlyst til sunnere ting. I sofaen frister sjokoladen, mens i skogen frister en appelsin. Aktivitet ikke være slitsomt og stressende.

 Ta med deg noen gode venner og en piknikkurv. Eller en ryggsekk med kakao. Gjør litt ut av turen!

 

* Naturen er så vakker. Det er beroligende å se på alt det nydelige Gud har skapt. Bruk alle sansene og lytt til fuglesang og bekker, smak på bær og spiselige planter du måtte komme over. Lukt på mosen, den friske lufta og fargerike blomster (nå nærmer det seg at kaprifolen blomstrer, og den lukter himmelsk!) Sug inn all idyllen du kan - det kommer godt med i hverdagen.

 Ta deg tid til å se omgivelsene rundt deg. Å gå på "jakt" med kamera er en god hjelp.

 

Jeg vet faktisk ikke hva du venter på? Se til å komme deg ut i skogen! Det skal i hvertfall jeg :)

Evig Frelse

"Men hver den som påkaller Herrens navn, skal bli frelst (Ap.gj.2.21)"
Forfatter: Oddvar NilsenBoktittel: Evig Frelse

 

Innhold: Boka tar for seg ordet frelse - og forsøker å forklare det i forhold til bibelen. Den ser på ulike sider ved frelsen - hvor den kommer fra, hva den gjør, hva den krever av oss. 

 

Min mening: Boka ble for meg litt tørr og teoretisk, og gav meg lite jeg ikke visste i fra før. Jeg synes den forklarte godt forskjellen på rettferdiggjørelse og helliggjørelse. Den er kanskje grei hvis man er veldig forvirret over hva frelse egentlig er, men for meg ble den litt kjedelig og lite matnyttig. 

 

Terningkast: 3. Grei, riktig, men litt tørr. Jeg anbefaler den til deg som lurer på hva Guds frelse er, og hvordan du får tak i den. 

 

Nå har jeg lest nokså mye "teoretiske" bøker, og gleder meg til å blande inn noe skjønnlitteratur igjen - har nylig fått en solid pakke fra Amazon... Skulle bare hatt mer lese-tid!  

#bok #bokanmeldelse #bokanbefaling #bøker #anbefalt #anbefaling

 

 

Fem Gode Ting

Livet er godt for tiden.

* For det første går skolearbeidet bra - vi har nå bare en oppgave igjen i år, og den har jeg valgt selv. (Les her). For det andre, så betyr jo dette mer fritid, for når jeg jobber hjemme slipper jeg ca 4,5 timer hver dag med buss-tid. 

* Det er snart vår. Og jeg hadde glemt hvor godt det er når sola varmer, og fuglene synger. Når ikke hvert skritt over dørstokken utløser gåsehud over det hele, og når ikke frostrøyken er din eneste følgesvenn på morgenen. Åh, som jeg nyter det!

 

 

* I tillegg er jeg glad fordi jeg har fått jobb. Jeg vet ikke så mye mer enn hvilken skole, enda. Men håper at jeg snart får vite noe. Det blir utrolig spennende å begynne å arbeide som lærer! 

*Jeg klarer å trene regelmessig,  selv om jeg enda mangler mye på å ha et sunt kosthold. Og selv om dette ikke er pri 1, er det litt viktig for meg å komme i form, og få til en positiv utvikling på kroppen min. 

* Om bare litt over en uke reiser jeg til Barcelona! Det er helt merkelig å tenke på... Èn uke! Gleder meg til studietur med K&H-klassen! 


BildeKilde

 

Min kreative mann har et nytt prosjekt

Thomas har startet et nytt prosjekt. Eller muligens en ny hobby. Han har latt seg smitte av alle dem som støper ting i betong. Til nå har han støpt en urne, og en haug med lysholdere/lysestaker. Jeg synes de ble veldig stilige :)


Kyllingene må nok bort nå, men lysputene skal få bli litt lengre :)

Var ikke disse fine? :)

Pizza i lange baner

 

Fredag hadde vi sosialkveld hos oss med en del venner. Vi presset faktisk inn 13 personer her. Jeg var sikker på at fire pizzaer kom til å være for lite, men vi hadde faktisk en hel del igjen. Men vi klager ikke: da er det enkelt med frokost de neste dagene. Sjekk alle de fine folkene vi er så heldige å få kalle venner: 

Jeg er takknemlig :)

 

Grilling i påsken

I påsken har vi hatt helt fantastisk vær - så det har vært mange anledninger til å grille. For oss som ikke har kommet oss på hyttetur eller fjellet, så er det jo fint å grille litt hjemme. Man må ta de anledninger man har, tenker nå jeg :) Selv om det er kaldt, varmer solen godt, og det er bare deilig å komme seg ut :) 

På bildene nedenfor var vi på besøk hos Renè og grillet. Veldig kos med marinert kyllingfilet og ris på oss! Litt kaldt, men godt også :)


Har dere fått anledning til å grille i påsken? :)

Gotiske vinduer og blomstrete kjoler

Det har vært deilig å ha noen dagers pause i fra skolen. Selv om kunst og håndverk er kjekt, kan det bli nokså travelt i perioder. I dette innlegget har jeg tenkt å vise dere resultatet av eksamensoppgaven vår, samt å skrive litt om den neste store oppgaven på skolen, som er en valgfri oppgave. 

I forrige uke hadde vi eksamen i emnet arkitektur. Oppgaven var å velge en periode innen arkitektur (Gotisk) og lage en installasjon i et rom som gjenspeilte perioden. Vi (gruppa mi) valgte å fokusere på glassmaleri i fra de gotiske katedralene, og laget vårt helt eget  glassmaleri inne i et mørkt rom med hvelving i taket (laget av stoffbiter) og en liten beskjeden knele-krakk foran det digre vinduet. Vi ville få frem den gotiske "følelsen" av storslåtthet, gudsfrykt og beundring. Og det tror jeg faktisk at vi klarte også! Da vi skulle presentere verket vårt, leste vi et bibelvers:

"Alt er blitt til ved ham, uten ham er ikke noe blitt til

Den som ble til i ham, var liv, og livet var menneskenes lys.

Lyset skinner i mørket, og mørket har ikke overvunnet det."

Tittel: LY(S)

 
Nå er vi veldig spent på hva slags karakter vi får - det var også ganske mye skriftlig arbeid inkludert her :) 

 

Uansett. Neste oppgave er å skrive en FOU - en forsknings og utviklings-oppgave der poenget er at jeg skal lære noe. Denne oppgaven teller 15 studiepoeng, så den er ganske viktig. Jeg har valgt å jobbe med sying, og skal sy tre kjoler i ulike stoffer for å lære meg mer om hvordan ulike stoffer fungerer til slike prosjekter. Nedenfor ligger noen av stoffene jeg kanskje skal bruke. Det grå med prikker skal jeg helt sikkert bruke. Og så var det to av de andre, da....?

Tror at dette blir en gøy oppgave til å avslutte et kjekt år med Kunst og Håndverk - og et kjekt studie for å bli lærer. Tenk! Om bare noen uker/måneder er jeg ferdig utdannet! Det er så merkelig...

Jobbing, sangskriving, jesusgrupper og ungdomsmøte

Siden sist har jeg både grillet i påskesola, vært på tur, jobbet, og hatt 13 venner på besøk i vår lille leilighet på pizza! 

I dag er en nokså travel dag. Planen er å jobbe noen timer i fra morgenen i Planteskolen. Dette er nok den travleste sesongen på mange vis - papirarbeidet må ferdigstilles, og i løpet av påsken skal (aller helst) hele hagesenteret bli ferdig. Det inkluderer å tømme en enorm kjeller for masse tunge planter. tømme et stort plasthus, fylle det samme plasthuset (med roser) og sette alt på et sted der det ser fint ut. På dager som i dag har man tilleggsfaktoren kunder - noe som virkelig senker tempoet på resten. Men jeg liker det bedre travelt enn kjedelig. Så jeg er fornøyd.


Etter jobb skal vi få besøk av en liten gjeng fra lovsangsteamet som skal skrive sang - eller rettere sagt jobbe med egenskrevet sang. Vi har så mange talenter i gjengen, at det skulle bare mangle og få det litt frem i lyset. Jeg gleder meg virkelig til å øve inn den nye sangen - det blir som et nytt kapittel for oss :)

Nå går det slag i slag. To timer etter sangskrive-møtet starter skal jeg ha et møte med to flotte gutter som skal starte en jesusgruppe (cellgruppe) for 8.klasse-gutter. Vi skal prate litt om det å starte en gruppe, og legge en slagplan. 

Bare en time etter dette møtet starter skal jeg være på Betania for å øve med lovsangsteamet. Vi har ekstra lang øvelse i dag (3 timer) fordi vi skal synge et par nye sanger. Når disse er innøvd starter ungdomsmøtet kl 20, og vi skal være der til midnatt (i det minste) fordi jeg har ansvaret denne gangen. Jeg gleder meg skikkelig til møtet og alle de gode folkene jeg vet jeg møter der. Jeg er bare litt nervøs/spent siden han som skal tale var i Zambia i går, og ikke visste helt om han kom seg hjem. Men vi satser på at Gud har en plan for det :) Hihi

 

Livet er spennende, folkens! Og jeg gleder meg skikkelig til denne dagen, som ser ut til å starte med veldig fint vær - det virker som om påsken har bestemt seg for å være enormt god mot oss i år!

Hva er dine planer for påskeaften? :)

En ettermiddag blir til

Det er så spennende med dager der man har ingen planer. Så spennende å se hvordan "ingen planer" plutselig blir til en spennende, og kjekk dag. Ta i går for eksempel. Min eneste plan var å jobbe i planteskolen på dagtid. Ettermiddagen visste jeg ikke så mye om. Men før arbeidsdagen er ferdig, har jeg avtalt bakedag med bestemor, som skulle bake, men trengte hjelp til å handle - også ble jeg like godt med på bakingen også! Mye mer kos for oss begge!
Da vi enda var midt i bakingen av gulrotkake og sukkerbunn, ringte lillebror og ville overnatte hos oss  i noen dager. Hvorfor ikke? Så Thomas satte av sted for å hente ham i nabobyen. Vi tre hadde såvidt startet med å gjøre oss selv avhengige av en serie, da Cathrine ringte.  Hun hadde problemer med mopeden, og stod rett nedi veien her. Ingrid til unnsetning! 

Og en liten stund senere var vi fire som satt klar for film med masse chips, dip og sjokolade! Og så fort kan en dag uten planer bli til en dag med masse, godt, meningsfylt, kjekt innhold. That's my life! And I love it :)Mon tro hva dagen i dag vil bringe? Sola skinner, og mulighetene er mange!! 

, Sokndal

Bor på Haua med mannen min, Thomas, i et oppussingsprosjekt med mye potensiale. Er 25 år. Lærer. Jeg er glad, venn med Jesus, positiv og variert. Har en drøss med hobbyer, og liker alt som er kreativt, spennende, og smaker søtt! Det skjer så mye bra i livet mitt; Masse små Mirakler som jeg vil dele med dere!

Instagram: Ingrid0123

Anbefalte Innlegg:

Arkiv

hits