april 2014

Hvordan er forholdet deres nå for tida?

Hvordan går det med deg og Thomas for tiden, hender det at noen spør. Og jeg svarer noe i retning av at vi er lykkelige sammen, stortsett trives vi sammen, eller at vi har oppturer og nedturer, men flest gode dager.

Hvordan går det med broren din? Spør noen, og jeg blir litt ille til mote. Vi har vel egentlig ikke snakket på en god stund. Vet jeg egentlig om han enda trives i den nye jobben, og den nye leiliheten? Hva kan jeg fortelle om hva han driver med om dagene? Litt nølende må jeg innrømme at jeg ikke vet så mye..

Hvordan er forholdet ditt til Gud for tida? Og jeg må tenke meg om. Hvordan har jeg det egentlig med Gud?

Har du blitt stilt dette spørsmålet? Og hvordan ville du svart da? Kanskje kjenner du ikke han i det hele tatt, bare hører om ham noen ganger. Kanskje er det som med kjæresten, at dere henger mye sammen, og har både enigheter og uenigheter, eller kanskje er det slik som med broren min, at du faktisk hadde latt Ham komme litt på avstand.

Det er vel bare en gang jeg har blitt stilt dette spørsmålet, og da ble jeg litt satt ut, men samtidig synes jeg at det var fint. For det burde jo være greit å snakke om Gud når man er felles venner. Og det burde jo gå an å spørre om andre har hørt noe fra Ham i det siste. Men hvis kontakten har vært dårlig, så koster det litt å være ærlig å si at "Jeg har visst glemt Ham litt bort." Har du noen ganger stilt dette spørsmålet til noen andre? - om hvordan de har det med Gud. Det tror jeg faktisk aldri at jeg har. Og jeg kjenner meg rett og slett litt feig. Redd for å fornærme folk, eller for å "snoke". Men egentlig, så synes jeg at man burde kunne ha mer åpenhet rundt dette med sine venner. Spesielt kristne venner.

Da jeg ble spurt om broren min, og ikke kunne svare på hvordan han hadde det, så tok det omtrent fem minutter før jeg ringte han. Jeg ville oppdatere meg, slik at jeg hadde noe å komme med neste gang jeg ble spurt, og jeg ble minnet på min egen trang til å vite hvordan det går med ham. I tillegg lagret jeg en varsel i hjernen om at jeg snart må besøke lillebror igjen.

Forholdet til Gud er egentlig som alle andre forhold. Når vi er sammen, lærer vi hverandre å kjenne. Når vi er sammen, blir vi påvirket av hverandre. Når vi har nær kontakt blir det lettere å gi mer av seg selv, og du får mer ut av relasjonen. Og når folk tør å spør, tør å være ærlige, så kan det føre til et mye tettere fellesskap med vår Skaper, Venn og Far. :)


Bildet er fra fossen ved Lindland, ett av mine favorittsteder. Nå har det kanskje kommet grønne blader over den nydelige fossen, så jeg må nok ta meg turen dit igjen snart.. Dette er et av stedene hvor jeg elsker å treffe Gud, og pleie relasjonen til Han. Fordi jeg kan finne stillhet, og fordi jeg kan beundre det vakre skaperverket helt uforstyrret :)

Har du et sted du liker å være med Gud?

Har du tenkt over spørsmålet - hvordan har du det med Gud?

#kristen #gud #kristendom #jesus #tid #forhold #relasjon #sammen #ærlighet

Fine, små dyr og en trippel løvetann

Våren er stappfull med gleder. Glede over at sola endelig har kommet tilbake fra den lange ferien sin. Glede over at det snart er sommerferie. Glede over at kveldene blir lengre, og morgenene lysere. Gleden over gode sommerminner som kommer krypende tilbake.

 

Glede over dyr som våkner fra vinterdvalen og får små barn. Gleden over et lam som er ute for første gang og gjør spenstige krumspring. Gleden over bjørka som spretter og fuglene som starter orkester. Gleden over at jeg har klart til å komme inn i en god trenings-rutine nå.Vi gleder oss over planter og dyr, klemmer og smil, venner og familie, planer og ferier. Vi gleder oss over selve livet :)


Jeg tror virkelig vi alle kan ha godt av å tenke over hvilke gleder vi har. Hva vi har å være takknemlige for. Og når det er sagt, så kan jeg jo forklare bildene i dette innlegget. Det første bildet viser den skjønne nabokatten som kommer på besøk i nye leiligheten. Den andre viser et lite lam som jeg var å besøkte på en gård i nærheten. Det tredje en artig løvetann som var sammenvokst av tre forskjellige blomster. Jeg og Thomas følte oss skikkelig heldige denne turen! Dette må jo være mye bedre enn en trekløver! :)

#ShortUpdate: I dag har jeg satt av tid til å jobbe med bacheloren igjen. Vet at jeg nevner den usannsynlig mye, men den er liksom smørt utover tankene mine. Ellers våkner jeg stadig oftere av bryllupsdrømmer, som stort sett preges av en følelse av å ha mye å gjøre. "Neida. Ikke akkurat stresset enda." Gleder meg usaklig mye til den hemma bacheloren er levert!! (Amen)

Hva har du å glede deg over disse vakre dagene?

#Glede #vår #hverdag #sommer #dyr #lam #kos

Å flytte sammen først når man gifter seg (Se Leiligheten!)

Her en dag stod jeg i butikken, og snakket om den nye leiligheten med en gammel dame. Hun kommenterte, "Hvorfor kan du ikke bare flytte inn nå, og bli samboer i stedet, da?" Jeg ble så satt ut, rett og slett fordi det var denne gamle damen som spurte, at jeg klarte bare å stotre frem et svar om at "njo, vi gjør det på gamlemåten.." Og hun sprutet ut i latter. "Jeg tullet jo bare..."

Å være samboere har blitt så vanvittig normalt nå, at jeg får overaskede blikk, og undrende spørsmål når jeg sier at vi ikke skal flytte sammen før etter bryllupet. Og det er jo ikke så rart, for de fleste gjør jo det nå. Men vi har altså valgt å være annerledes, og gå imot strømmen. For jeg tror ikke alltid at strømmen er det beste for oss. Jeg tror at av og til er det bra å vente på noe godt, og jeg tror at man må gjøre det man selv mener er rett. Hva mener du om dette?

 

Thomas har, som sagt, flyttet inn i leiligheten allerede, og så er planen at jeg flytter inn rett etter bryllupet den 14. juni. Her kommer noen bilder fra leiligheten som begynner å komme ganske i orden nå. De aller fleste møblene har vi fått på ulike "gis-bort" grupper, både sofaen, bokhylla, vitrineskapet, salongbord, spisebord, kommode osv.
Eggebildet på veggen er forresten et som Thomas selv har tatt :)

 

Og også jeg har begynt å flytte inn enkelte ting. Bokhylla mi er flyttet inn i stua sammen med de aller fleste bøkene, og jeg har flyttet alle finkjolene (måtte beholde sommerkjolene hjemme litt lengre...) Etter å ha flyttet 22 kjoler var skapet mitt enda fullt hjemme, noe som er ganske merkelig. Fordi nå har jeg tre fulle kjoleskap som tidligere var skvist inn i ett lite skap. Stakkars kjoler... På det første bildet her har jeg samlet alle de lengste penkjolene.


Og så et skap med alle de andre finkjolene. Så får jeg ta de siste (sommerkjolene) inn i Thomas sitt skap, kanskje. For jeg ser jo selv at de kommer mye mer til sin rett på denne måten, enn slik det var før, når jeg noen ganger "mistet" en kjole, og så fant den i bunnen av skapet et halvt år senere... Joda, jeg har kjoledilla, jeg må vel innrømme det.. Men til gjengjeld har jeg ikke noe særlig til overs for sko!

#kjole #kjoler #leilighet #flytte #giftemeg #bryllup #kristen #samboer

Ti små ivrige Pelsballer!

Ei venninne av mamma har nå i vår fått ti små, nydelige Border Collie-nøster. Og da de var halvannen måned gamle, var vi oppe på besøk en dag. Valpene hadde en av sine første hele dager ute i innhegningen. Det kravlet og krøyp overalt da jeg kom inn til dem. Jeg prøvde å ta et bilde av hvor mange små som hang fast i beina mine, men klarte det ikke helt.

#Selfie

 


Så jeg gikk over til å bare ta bilde rett ned, noe som fungerte veldig bra, i og med at alle flokket seg rundt meg.

 

Men så kom matmor med en gammel ullstilongs. Da hadde valpene et viktig prosjekt fore, og fòr av sted med denne nye spennende saken mellom tennene.

 

Det tok ikke lang tid før alle valpene var opptatt med stilongsen, og jeg kunne rolig og greit plukke meg ut en liten søt, og sette meg ned å kose med den i ro og mak.

 

En av disse skjønningene fikk det for seg at den skulle inn i alt mulig, og endte opp med å krype inn i jakken min nedenfra, og helt opp i halsen. Oppklort og fæl var jeg, men jeg kunne ikke annet enn å smile av de skjønne lille pelsballen som stakk snuten ut av toppen på singletten min, og begynte å tygge fornøyd på smykket mitt :)Biting var noe disse valpene var gode på. Skarpe tenner og uskyldige, søte englefjes overalt.

 

Og når vi endelig løsrev oss fra de søte små, var det stor sorg i leiren. Helt til de oppdaget stilongsen igjen, that is.

#SlippOssUT

Er ikke valper bare det skjønneste som finnes? :)

#valp #valper #hund #søt #cute #søte #adorable

Påsketur i Solskinnet

I påsken var det mye finvær, og mange nydelige dager, og ett av de mange høydepunktene var grillturen vi hadde i Rekedal. Vi ringte brannvakta, og fikk lov til å brenne bål, og så pakket vi med oss kvikklunsj og pølser og alt det obligatoriske før vi satte kursen til Rekedal. Fra huset mitt er det omtrent 45 minutter å gå til dit vi grillet, og jeg og hunden hadde en fantastisk gåtur i sommertemperaturen. T-skjorte-vær hele veien! I løpet av dagen forsvant også de fleste jakkene og genserne til de andre i solsteiken..

 

Mange hadde også med seg påskeegg som vi tegnet på, og trillet. Viktig å holde på tradisjonene :)


En herlig tur, med minner som får meg til å smile :)

Tiger Lily

"Before Peter Pan belonged to Wendy, he belonged to the girl with the feather in her hair."

 

Boktittel: Tiger Lily

 

 

Forfatter: Jodi Lynn Anderson

 

Innhold: Tiger Lily, eller Tigerlilje, er en helt spesiell jente. Hun bor i jungelen i drømmeland, og møter etterhvert på den helt spesielle gutten Peter Pan. Livet hennes bygger seg opp til et komplett kaos som synes helt uløselig. Det er Tingeling som forteller historien :)

 

Min mening: Spennende, og lettlest. Enormt gøy å bli bedre kjent med Peter Pan, Tingeling, og de bortkomne guttene som jeg før bare kjente gjennom Disney sin filmatisering. Den er utrolig trist, spennende og til tider ganske morsom.

 

Terningkast: 5. Kjekk å få med seg om du liker eventyr! Jeg anbefaler boka til eventyrelskere fra 13 år og oppover :)

Nå fikk jeg lyst til å lese den originale Peter Pan også. Så neste gang jeg er i England skal jeg få tak i den nydelige Barnes and Noble Edition.

 

#bok #bokanmeldelse #bokanbefaling #bøker #anbefalt #anbefaling

 

 BildeKilde

Sjokoladefest med godjentene :)

I seks uker før påske har jeg fastet fra sjokolade. Det gikk overraskende godt helt frem til de siste 3-4 dagene. De var tortur. Og etter det har jeg egentlig bare aldri sluttet helt å spise sjokolade. Vi begynte å spise på palmesøndag, og har hatt en solid porsjon eller to hver dag siden. Så nå etter påsken er det tilbake til måtehold igjen. Men jammen er det deilig å "fråtse litt" en gang i blandt, og gi seg selv lov til å være litt ufornuftig. 

Dette bildet ble tatt på sjokoladefesten i 2012. Glemte å ta bilde av selve sjokoladen i år.

 

 

Men poenget mitt med dette innlegget var egentlig ikke fasten, men sjokoladefesten jeg arrangerte for å feire at den var slutt. Ingenting er som en skikkelig jentekveld med masse sjokolade. Det var kvikklunsj, melkesjokolade, kindersjokolade, peanøttsjokolade, brownies, mokkasjokolade, dronningsjokolade, og lista bare fortsetter og fortsetter. Det eneste som kanskje manglet var en sjokoladefontene. Jeg får ønske meg en slik til bryllupet ;) Til slutt et lite bilde av de flotte jentene som kom på sjokoladefesten (utenom de som kom litt seint, og ikke var med på bilder).
Jaa, man kan vel ikke ha det så mye bedre enn dette?

Andre som fastet fra noe før påsken, eller som kanskje burde ha gjort det?

 

Masse gøy, og kjolevalg :)

Nå om dagen er det så vanvittig mye som skjer! Thomas har flyttet inn i vår nye leilighet, og vi har allerede hatt flere koselige filmkvelder og invitert venner over. Og jeg bare elsker det! Mandag var en helt fantastisk avslutning på påsken. Med 18 grader i skyggen, og strålende sol hele dagen var jeg ute og jobbet nesten hele tida. For å toppe alt, gikk jeg på trening på kvelden, og reparerte den ødelagte samvittigheten min som fikk seg et par knekk i ferien (#kvikklunsj !)

Tirsdag var en liten ekstra feriedag for meg, siden vi har fri tirsdager. Men så skulle jeg til tannlegen, da. Så det var et stort skår i gleden. Tannlegen er for meg slik store edderkopper og ville høyder er for andre. Rett og slett upassende på en ellers så vakker feriedag. Men det utroligste skjedde! Jeg hadde null hull. Jeg tuller ikke; jeg husker ikke når det skjedde sist! Det var SÅ deilig å gå derifra 45 minutter senere uten den vanlige hodeverken, vridde leppa, og svimlende følelsen. Det at jeg i hånda holdt en regning på nesten tusen kroner var det eneste som dempet gleden litt.

Resten av tirsdagen ble brukt til mer jobbing (med tidligere omtalte regning i bakhodet), og et planleggingsmøte på kvelden med Sølvi-Oline. I dag må jeg inn på universitetet igjen, og så jesusgruppe i kveld. Blir vel greit å komme i gang med skolen igjen. Litt nærmere sommerferie, da! Nå er det faktisk bare denne, og to uker til med undervisning. Hjelp! Da skal jeg liksom lande bachelor-oppgaven min!?

Legger bare ut et bilde av denne nydelige kjolen som jeg vurderer å kjøpe av ei venninne for 300kr. (hun fikk feil størrelse).

Burde jeg?Håper alle andre også har hatt en fantastisk påske! :)

Mektige vinder og Lune skoger på Solfylte dager

Jeg glemmer liksom hvor deilig det er. Når jeg sitter hjemme og tenker på å komme meg ut i skogen, så tenker jeg bare at jeg ikke gidder å gå alene. Ringer gjennom hele kontaktlista på telefonen. Ingen som vil ut med meg. Hunden ser håpefullt opp. "Kan vi ikke gå, bare vi to?" Og jeg gir til slutt etter.

 

 

Av en eller annen grunn kan jeg aldri huske hvor utrolig det er når man bare lar seg forføre av de vaiende trestammen som svinger seg i en sakte, rytmisk dans i ly av himmelen. Den vakre sangen av svaiende greiner som støter mot vinden med en voldsom fart.

 

 

Av en eller annen grunn kan jeg aldri huske hvor mye glede som springer ut fra hjertet mitt idet jeg ser Chessie gni seg inntill skogbunnen som om det var myke skydotter, eller velduftende skumputer. Ren lykke over å få være ute i naturen. Masasje fra kongler, mose, blader og steiner. En hale som logrer som besatt.

 

 

Av en eller annen grunn så glemmer jeg hvor deilig det er å kjenne sola leke seg i ansiktet. Kjærtegn fra himmelen som kjennes som det mykeste myke, varmeste varme, og mildeste milde. En ufortjent kjærlighet som blir skjødelsøst delt ut til alle som nærmer seg lysningene i skogen.

 

 

Av en eller annen grunn så glemmer jeg hvordan eventyrlysten kan boble opp i meg. Som om jeg var ni år igjen, og utforsket skogen på egenhånd. Og jeg får et stikk av spenning i det jeg tenker på hva jeg kan finne langs denne ukjente stien. Eller på denne fjelltoppen. Eller i denne tette skogen.

 

 

Av en eller annen grunn må jeg minne meg selv på alle miraklene som gjemmer seg i det fri. Borte fra sivilisjasjon har grevlinger og ekorn sitt sjul. Rever og fuglunger spiser kveldsmat, og mosen arbeider sammen med trestubbene om å lage vakre skulpturer av troll og forhistoriske minner.

 

Av en eller annen grunn må jeg minne meg selv på at det kommer nytt liv hver vår. De døde, skrapende greinene får knupper som folder ut irrgrøne buketter, og den flate skogbunnen begynner å kravle, krype og vokse til det hele er et virvar av liv. Skogen puster og lever, venter på noen som endelig kan komme å oppdage og utforske alle Hans mirakler.

Hmm, tro om jeg skal ta turen ut i finværet i dag også...?

#natur #tur #glede #mirakler #naturen #turer #påske #sol #varme #herlig

Høysangen

"Veldige vann slukker ikke kjærligheten, elver skyller den ikke bort.
Om noen gir alt han eier for å kjøpe kjærlighet, møter han bare forakt
."

Høys.8.7

 

Nå leser jeg systematisk igjennom bibelen for andre gang, og har tenkt til å skrive litt om hver bok ettersom jeg blir ferdig.

 

Tittel: Høysangen (22 av 66)

 

Forfattere: Tilskrives Kong Salomo

 

Datering: ca 970-930 f.kr.

 

Innhold: Høysangen er en helt spesiell bok i bibelen som skiller seg ganske ut fra de andre. Den er en av de poetiske bøkene, og portretterer en kommende brud og brudgom som forteller om sin kjærlighet til hverandre. Jeg fikk nesten en følelse av å lese Romeo and Juliet. Dette er også boka hvor seksualitet blir mest synlig i bibelen.

BildeKilde

 

Min Mening:  Boka beskriver kjærligheten på en artig og spenstig måte, og den kan være interessant å få med seg, spesielt i tilknytning til kjærlighet, finne den rette, og ekteskapet.

 

#bibelen #bibel #kristen #tro #litteratur #bøker #bok #visdom

Bryllupsinvitasjoner

Nå er det litt under to måneder til bryllupet. Alle invitasjoner er delt ut, og de aller fleste har svart på om de kommer eller ikke. Vi blir omtrent 90 gjester, noe jeg synes er veldig mange, men jeg ser at jeg lett kunne ha invitert mange flere. Det har ikke vært så veldig mange negative reaksjoner, men noen få venner har vært litt skuffet over å ikke ha blitt bedt. Vi valgte å invitere familiene inkludert besteforeldre, tanter, onkler, og noen søskenbarn, pluss en god del av de vennene vi er mest sammen med.

 

 

Invitasjonene er lagt hundre prosent fra bunnen av, og står litt i stil med Save The Date'ene. For å gjøre dem litt spesielle, har vi laget dem sirkelformet, og med en liten splittbinders for å åpne. Totalprisen ble på mellom 200 og 300 kroner. Ikke så helt ille :)

Bak den første lille luka gjemmer det seg et bilde av meg og Thomas som holder opp datoen vår.

Og vrir man på den andre splittbindersen, kommer selve teksten til syne.
Etterhvert vil jeg også legge ut et innlegg med bilder av bordkortene også. De står også godt i stil med invitasjonene, og har en kreativ ingrediens; doruller.

Hva synes du om ideen med splittbinders?

Hvordan var/er deres innbydelser?

#bryllup #wedding #innbydelser #invite #papir #kortlaging #scraping #scrapbooking

Påsketur på Mydland

Påsken er en tid for turer, og i år ser vi ut til å være veldig heldige med været! Denne første turen gikk til Mydland, et kvarters kjøretur fra der jeg bor, på lørdag før palmesøndag sammen med ungdommene fra Betania. Det regnet katter, så noen hadde sett opp en presenning til å grille under, og da det ble opphold gikk mange ut for å trille påskeegg :) Utpå kvelden trakk vi inn i huset, og koste oss med kaker og småsnacks.

 Dette blir helt klart ikke siste turen i påsken!

 

Kaketopper og Godteri til Bryllupet

Noen av de viktigste shopping-punktene i Tyskland var til bryllupet. Jeg har allerede fortalt at jeg kjøpte brudesko der, men i tillegg har jeg altså kjøpt meg et par andre ting. I bryllupet skal vi ha et eget godtebord, i tillegg til kakebordet. Og det er her disse innkjøpene hører hjemme...

Innkjøp nummer èn er topperen til kaken. Jeg har egentlig lett ganske lenge for å finne en fin en. For enten så er de for små, eller de ser helt merkelige ut i ansiktene, eller har rare farger på klærne, eller er for seriøse eller for tøysete... Men denne var egentlig ganske grei. Og nå begynner det jo å haste litt etterhvert også, så jeg hoppet i det, og kjøpte den søte figuren med et sølvhjerte som også glir godt inn i tema vårt.


I bryllupet skal vi ha et Sweet Table, eller Candybar. Og planen har hele tiden vært å kjøpe godterier i Tyskland. Vi prøvde å holde oss til fargetema (fersken) men tillater oss å kjøpe rosa, gult og hvitt godteri også. Så kan vi tenke oss at det blir fersken dersom vi blander alle disse fargene sammen :) Ferskener har vi kjøpt hele fire bokser av (!), for de har en spesiell oppgave som jeg kommer tilbake til i et senere innlegg :)

 

Vi har kjøpt flotte glasskrukker på Ikea som skal brukes til å ha godteriet i. Gleder meg virkelig til å se hvordan godtebordet blir :)

Slenger til slutt inn noen inspirasjonsbilder som gir en liten idè om hva jeg ser for meg...

 

Hadde dere godtebord? Og hadde dere i så fall bryllupskaka på dette bordet?

#bryllup #wedding #godteri #godt #sweettable #candybar #caketopper #snacks

 

Flytting og Bakt Avocado med Bacon

Jeg våknet sliten i dag. Etter å ikke ha vært på trening på to uker, ble jeg virkelig støl igjen denne gangen. I går jobbet jeg først med bacheloren en stund (strukturert!) og da Thomas kom hjem fra arbeid, ble jeg med for å hjelpe ham å flytte. Ja, for nå har han flyttet inn. I VÅR leilighet! Og siden vi i løpet av to dager klarte å få stua til å se riktig flott ut, så bestemte vi oss for å ha litt gjester på kvelden. To vennepar tok turen innom, og vi koste oss med rester av Tyskland-godteriet.

Nå er det kun to måneder til jeg også flytter inn der, og jeg gleder meg helt enormt sinnsykt :) Det skal bli så godt å ha et eget sted... I mellomtiden har jeg masse som skal gjøres, og akkurat nå prøver jeg å pirke sammen nok motivasjon til å ta fatt på bacheloroppgaven i dag også. Kom igjen. Hvor er du???

Jeg smeller inn et bilde av en ny ting jeg prøvde på kjøkkenet her en dag. Avocado har i det siste blitt min nye, gode venn, så jeg prøver stadig å finne nye måter den kan brukes på. Kom over den fristende kombinasjonen med bacon, og dette måtte prøves. Så jeg stappet den sammen på et brett i ovnen på 200grader i noen minutter, og koste meg med resultatet. Tror kanskje ikke dette blir den nye lunsj-favoritten, men det var absolutt digg. Kan kanskje brukes som en tapas rett, eller et artig tilbehør til middagen?

Vil bruke denne fridagen til å minne meg selv, og deg, på hvorfor du har fri i dag. Jo, fordi vi feirer det som Jesus gjorde for oss. Vi feirer at han lot seg drepe for at vi skulle få leve. Det er jammen en god ting å være takknemlig for på en regnfull skjærtorsdag :)

Tiden er preget av mange ting jeg MÅ gjøre, og mange (andre) ting jeg har lyst til å gjøre... *Sukk* Den som bare kunne hatt så mye, mye mer tid... :)

 

Andre som kjenner at påskeferien ikke er hundre prosent ferie? 

#hverdag #mat #student #flytting #kjæresten #fridag #påske

Pay it Forward

"The extraordinary story of a perfect idea."

 

Boktittel: Pay it Forward

 

 

Forfatter: Catherine Ryan Hyde

 

Innhold: En tretten år gammel gutt får i oppgave på skolen å gjøre en innsats for å forandre verden. Ingen kunne noen gang tenke seg hvor seriøst han kom til å ta den oppgaven, eller hvor seriøse følgene av innsatsen hans blir.

 

Min mening: Selv om jeg har sett filmen før, var boka vel verdt å lese! Forfatteren skriver fantastisk om de ulike karakterene, og hele plottet i boka er jo utrolig herlig. Den gjør meg trist, glad og varm om hjertet.

 

Terningkast: 5. God historie, og spennende skrevet. Jeg anbefaler både boka og filmen til deg.

 

Jeg likte som sagt boka godt, men den slår ikke mitt førsteintrykk av forfatteren, Love in the Present Tense. Den bør du også ta en titt på :)

#bok #bokanmeldelse #bokanbefaling #bøker #anbefalt #anbefaling

 

 BildeKilde

Livets sus og dus

Nå har jeg blogget på etterskudd lenge, så jeg tenkte at det var på tide med et lite Up-To-Date-innlegg. Så her er noen punkter fra livet mitt nå for tida.

 

* Bryllupspunktet

     Nå er det under to måneder til bryllupet, og jeg kjenner at det er litt uvirkelig å tenke på at det faktisk begynner å nærme seg. Tror ikke jeg egentlig skjønner det helt enda. Jeg har endelig begynt å nærme meg ferdig med forloverkjolen, så nå må jeg sy to brudepikekjoler også før jeg tar det litt mer med ro igjen. Ellers må masse detaljer også spikres, og bordkortene lages. Så uansett om vi har hatt lang tid, blir det nok ganske stress mot slutten. Jeg har allerede hatt et par stressende bryllupsdrømmer, men klarer å ta det med ro på dagtid enda i det minste :)

*Stresspunktet

     Det jeg stresser med for tiden er at jeg skal skrive den forskrekkelige Bacheloroppgaven. Og noe så sleipt og kjipt har jeg sjelden vært med på. Fordelen er at både husarbeid og jobbing har blitt merkelig innbydende i det siste...

* Hobbypunktet

     Jeg drømmer virkelig om den dagen da jeg har tid til å ta fatt i hobbyene mine for fullt igjen. Midt i juni tror jeg livet mitt blir så nær perfekt man kan komme. Men jeg har alltid et par syprosjekt, hekleprosjekt og strikkeprosjekter liggende allikevel. Sånn innimellom når jeg får tid. Så vi får se hva det blir ut av det :) Jeg har også hatt en heftig leseperiode nå - og DU så herlig det er å drite litt i pensum, og kose seg med ei god bok.

* Værpunktet

     Været har vært fantastisk i noen dager nå, og jeg nyter virkelig blå himmel, turer i skog, og bjørketrær som spretter. Våren er virkelig her nå!

 

*Sosialpunktet

     Nå i påsken er det så mange gode venner som er hjemme fra studentlivene sine, og jeg skulle bare ønske at påsken var omtrent... fem ganger så lang, så jeg hadde tid til alle de kjekke jentekveldene, grillturene, hytteturene og filmkveldene som jeg hadde lyst til. Men noe blir det jo alltids tid til uansett :)Så min påske skal handle først og fremst om å få gjort mest mulig på bacheloren. Deretter stiller jobbing ganske høyt på lista, og senere sjokoladespising, venner, turer og alt mulig gøy. Ja, også håper jeg jo å få gjort noen bryllupsting :)


Heide Park

Dag nummer to i Tyskland var planen å tilbringe hele dagen i den store fornøyelsesparken Heide Park. Været hadde sunket fra 20 grader dagen før til ca 12 grader og småsurt i luften, men jeg var allikevel sånn passe gira på å ta et par berg-og-dalbaner.


Det nyeste tilskuddet i parken var en flaggermus-berg-og-dalbane. Opp og ned og rundt på hodet i en forrykende fart. Den var sykt gøy! Glemte å ta bilde av den, så jeg lånte et av Thomas. På bildet så sitter jeg nest bakerst til høyre, og Solveig sitter på siden av meg :)

 

Ellers så tok jeg ikke så vanvittig mye. Måtte ta en tur i den fryktede, svære, tre-berg-og-dalbanen Colossos (tok visst ikke bilde av den heller), og en bob-bane. Men høydepunktet var flaggermusa.

 

 

Thomas ville som vanlig ikke opp i noe som gikk fortere enn 20km/t. Men denne gangen hadde jeg med meg ei nylig anskaffet venninne fra Tonstad som jeg ble kjent med på turen. Vi koste oss med å ta de skumleste banene som vi klarte å manne oss opp til.

 


Det som var så herlig var at det nesten ikke var noe folk i parken, så alle køer var fort unnagjort. Det er fordelen med å reise på en litt småsur dag utenom hovedsesongen.


Da vi følte oss fornøyde med å være skremt ut av vårt gode skinn, tok vi turen i "det hvite hus" hvor man kan betale seg inn og spise så mye man vil av pasta og pizza og slikt. Der ble vi sittende leenge før vi fikk varmen... Og så litt lenger for å bli helt totalt stappmette, for sikkerhets skyld.

Da vi hadde tatt runden gjennom hele parken, tok vi også toget en liten runde for å få tiden til å gå. Og "lokføreren" overtalte oss til å ta bilder sammen med ham. Superstas! :P


Ute av parken igjen måtte vi ta et bilde av tøysekoppene som hadde brukt opp pengene sine på å vinne bamser og å kjøpe fargerike luer. Herlig og fargerikt :)


Ingenting som en fornøyelsespark omtrent en gang i året :)

 

Forkynneren

"Når du gir Gud et løfte, så drøy ikke med å oppfylle det.
          For han har ingen glede i dårer.
          Hold det du har lovet ham!
."

Fork.5.3.

 

Nå leser jeg systematisk igjennom bibelen for andre gang, og har tenkt til å skrive litt om hver bok ettersom jeg blir ferdig.

 

Tittel: Forkynneren (21 av 66)

 

Forfattere: Muligens Salomo

 

Datering: ca 931, men muligens langt senere.

 

Innhold: Forkynneren betrakter verden rundt seg på sin søken etter mening. Og konkluderer flere ganger med at "det finnes ingen mening under solen." Kun med Gud gir dette livet mening.

BildeKilde

 

Min Mening:  Forkynneren er lett å kjenne seg igjen i noen ganger da alt virker meningsløst. Og på et vis er det godt å se at noen kjenner det på samme måten som jeg innimellom gjør, og å få den forsikringen om at Gud faktisk kan gi mening i et hvilket som helst liv. Og at Han alltid har kontrollen (fork.6.14.)

 

#bibelen #bibel #kristen #tro #litteratur #bøker #bok #visdom

Bryllupet på Facebook

I dag er det to måneder til bryllupet, og vi har nylig laget et arrangement for vielsen på facebook.

Vi ønsker å ha flest mulig av vennene våre tilstede på den store dagen, også de mange som vi dessværre ikke har plass til på festen.

I beskrivelsen av arrangementet har jeg skrevet et lite dikt med all den nødvendige informasjonen. Første vers går slik som dette:

Den fjortende juni samles vi i Betania.
I mange vitners påsyn, så vil vi si vårt ja.
Noen vil kanskje gråte en skvett
Men chill, det er bare riktig og rett.

Vi kommer nok også til å bruke facebook i tilknytning til restefest dagen etter bryllupet. Men det begynner vi ikke med enda. Dessuten er det litt vanskelig, for vi er invitert på slektstreff dagen etter bryllupet - litt kjedelig å si nei til. Men samtidig så er det jo dagen etter bryllupet!

Har dere/skal dere ha et arrangement for vielsen på facebook?

Hadde dere restefest dagen etter bryllupet?

#bryllup #facebook #arrangement #wedding #gjester

Der Frühling in Deutchland

Her kommer enda et innlegg fra Tyskland, da jeg var på tur som leder for konfirmantene.

 

Da vi først ankom stedet vi skulle bo på fikk vi sjokk over hvor lite plass det var! På tross av alle forsikringer på telefon om at de hadde kontroll, ble vi møtt av en knøttliten spisesal med plass til knapt 30 mennesker, og vi var over hundre. I tillegg var det tilsynelatende i dette lille spiserommet vi skulle holde møtene/samlingene med alle i sammen. For ikke å nevne at det ikke var håndkler til mer enn 40 av oss.

 

En herlig ting med stedet var at det var vår. Og vi kunne nesten ikke tro våre egne øyne da gradestokken sa 20 grader. Så den første kvelden hadde vi like godt kveldsmøtet ute i det fri. Det ble et veldig spenennde møte hvor mange ungdommer tok nye skritt med Gud, og mange gikk frem til forbønn. Thomas ledet i lovsang, og Magnus, som talte, var kjempeflink til å snakke slik at det fenget både meg og konfirmantene.

 

 

Og når jeg er i gang med å fortelle om møtene, så tar jeg like godt det på lørdagen også. Vi hadde jo insett at vi ikke kunne ha dette møtet ute, fordi det var langt kaldere enn dagen før, og litt nølende regn i lufta. Så vi hadde et krisemøte, vi lederne, uten så mange andre gode ideer enn å ta det i den knøttlille spisesalen. Så vi bad Gud om litt hjelp, og neste dag disket Gud opp med et digert loft-rom som ingen hadde sagt noen ting om før. Dette møtet ble om mulig enda bedre. Man kunne formelig ta og føle på Gud i loftrommet. Og det tror jeg absolutt at noen gjorde.

 

I Tyskland var det vår. Skikkelig vår. Magnolia, tulipaner, ja til og med epletrærne stod i blomst! Dessuten hadde veldig mange pyntet til påske ved å henge ut masse egg i busker og trær. Veldig moro =)
 

Jeg og Bente gikk selvfølgelig en morgentur i det flotte landskapet. Her er en selfie på morgenkvisten. Frohe Frühling, Mein Freund :)

(Haha, alt jeg skriver på tysk er mest sannsynlig veldig feil).

Own It

"Leaving behind a borrowed faith."

 

Boktittel: Own It

 

"Own It - Leaving Behind a Borrowed Faith" av Hayley DiMarco

Forfatter: Hayley og Michael DiMarco

 

Innhold: Boka handler om å eie troen sin. Mange regner seg for kristne fordi de har kristne foreldre eller venner. Men før eller senere må du velge selv, for en lånt tro er en død tro. Denne boka gir deg en indikasjon på om din tro er lånt, og tips om hvordan du kan gjøre den til din egen. Eie den.

Min mening: Jeg ble positivt overrasket av boka, for i tillegg til å være veldig relevant for ungdommene jeg henger med i helgene, så var den relevant for meg, som har vært kristen hele livet. Den utfordret meg, og inspirerte meg. Veldig bra!

 

Terningkast: 5. Lett å forstå, gode eksempler, og veldig relevant tema. Jeg anbefaler boka til kristne ungdommer i alle aldre.

 

Den er dessværre ikke gitt ut på norsk enda, men jeg håper virkelig det kommer. Hvis du ikke ser syn på å lese den, så se i hvertfall filmen "Grace Unplugged" som handler om noe av det samme :)

 #bok #bøker #bokanbefaling #bokanmeldelse #anbefaling #kristen

Geocaching macht viel Spass

Jeg driver å øver meg litt på Tysk, så jeg ikke skal glemme alt jeg har lært. Så da vi var i landet, prøvde jeg konsekvent å ikke snakke engelsk, men bare gjøre meg forstått på Tysk. Det var faktisk ganske morsomt. Jeg betalte på tysk, og bestilte på tysk, og hilste på tysk.

En annen kjekk ting var at jeg tok frem Geocaching-appen min. Og det viste seg at vi hadde flere cacher rett i nærheten av herberget hvor vi bodde. Og jeg ut på vandring.

Den første cachen jeg lette etter var kun 150meter fra rommet mitt. Så jeg tuslet nedover gata. Og da jeg kom til bestemmelsesstedet prøvde jeg å oppføre meg lite mistenkelig (=late som om jeg snakker i telefonen mens jeg egentlig leter). En mann i 70-årene kom gående forbi og sa plutselig: "Den ligger under steinen!" Og så lett som bare det kom jeg meg i gjennom min første skikkelige tyske samtale med en vaskekte tysker som ikke skulle selge meg noe.

 

For å finne den neste Geocachen tok jeg med meg et par jenter på jakt. Og etter en god leting oppdaget vi den lille, magnetiske cachen rett før vi holdt på å gi opp... :)

Her er vinner-gjengen som fant cachen!

 

Cach nummer tre fant jeg sammen med Bente. Denne gangen måtte vi gå litt lenger, men ikke mer enn ti minutter. Og igjen holdt vi på å gi opp før vi endelig fant den.


 

Den fjerde cachen fant jeg alene. Jeg stod opp før alle andre på siste dag før avreise for å lete i den nydelige skogen Liethwald. Det var helt fantastisk å tusle rundt i skogen på morgenkvisten og bare nyte stillheten og fuglesangen.

 

Cachen fant jeg med en gang, i nærheten av denne nydelige broen. Men tok meg en ekstra runde i skogen, bare for å nyte livet litt før frokost.

 

I skogen skulle det finnes både rev og hare. Men jeg fikk bare se søte ekorn. Noe som egentlig ikke er så ille i det hele tatt.


Wir Lieben Geocaching!

#tysk #tyskland #geocaching #tur #natur #turer #vår #reise

Wir Fahren nach Deutchland

Den første dagen vi reiste mot Tyskland var en onsdag. Etter skoletid (i praksis) møtte jeg resten av gjengen i Egersund, og tok så buss i fra Helleland mot Stavanger. Jeg husker at jeg tenkte at jeg var så sliten. Etter nesten to uker med praksis og travel fritid var det rett og slett blitt ganske mye. Men da var det herlig å sove ei natt på ferja Fjordline før vi hoppet i bussen i Danmark igjen. Her er et oppstartsbilde med noen av jentene som var med på turen :)

 

Ferja var luksuriøs og overpriset. Da var turens dyreste måltid i boks (til tross for at det bare var et smurt runsdstykke med juice(!)). Vi gikk akkurat glipp av den nydelige solnedgangen idet vi gikk inn i ferja, og i lugarene var det uhyggelig varmt. Våknet midt på natta og holdt på å smelte bort...


I Hirtshals fikk vi herlig frokost - og alle hjerter gledet seg.


 

Deretter var det stemning for en del timer i buss. Noen sang (høyt), andre leste (Own It) og andre igjen sov. Jeg var enda nokså sliten, men følte meg litt bedre.

 

Senere på torsdagen hadde vi krysset grensen til Tyskland, og tok turen innom Citty Gross Market, et passende handlesenter. Det var her jeg kjøpte bryllupssko til en slikk og ingenting, men ellers ble det ikke voldsomt med shopping. Vi hadde også et måltid på den asiatiske butikken du ser på bildet. Helt himmelsk! Og vi hadde ikke mer enn mettet oss, før vi oppdaget gratis kake rett utenfor! Så vi fikk oss et stykke med en nokså god, men hundre prosent gigantisk, såkalt svampekake. For det var en svamp den lignet aller mest på.

Svampekaka var mye større enn den ser ut på bildet. Sikkert 10x10cm. Minst.

 

I Tyskland var det mye mer vår enn her hjemme. OH BOY, så herlig det var å se de grønne trærne, de blomstrende trærne og de fargerike veikantene. Men jeg kommer litt tilbake til dette i de neste Tyskland-innleggene.

 

Langs veien så vi både rovfugler og rådyr. Vindmøller, langstrakte jorder og solfylte sletter rullet forbi vinduet vårt.

 

Og omsider var vi fremme, torsdag kveld, på vårt ungdomsherberge litt før for Hamburg. Klar for neste dag i fornøyelsesparket Heide Park. Til en vakker solnedgang fikk vi tildelt rom uten håndklær og internet, og ble presentert for en spisesal som tok ca 30 mennesker (vi var over 100). Du kan tenke deg at vi ledere måtte ha en liten krisesamling. Men ingenting er umullig for Gud, så ting ordnet seg egentlig ganske greit. Mer om det i senere innlegg...

#reise #tyskland #tentro #konfirmant #buss #kjøring #roadtrip

 

Kalde Føtter og Bryllupssko

I dag hadde jeg et Bryllups-Mareritt. Jeg drømte at bryllupsdagen var der, og jeg var ikke klar. i. det. hele. tatt. Vi hadde ikke snakket om kirkeprogram - og da mener jeg ikke bare papirbitene, jeg var ikke stelt på håret eller sminket, og vi hadde glemt å tine kjøttet til middagen. Jeg sa til Thomas at dette måtte være en drøm, fordi jeg aldri hadde gjort dette mot meg selv. Men til min fortvilelse gjorde ikke denne avsløringen noen forskjell. Og jeg innså at jeg kanskje ikke drømte allikevel. Da hadde jeg vel våknet når jeg prøvde...? Så jeg stresset i vei, og prøvde å skrive en liste på telefonen over alt som manglet. Men fingrene ville ikke lystre skikkelig. Omsider våknet jeg heldigvis, litt stressa, men lettet.

Men jo mer jeg tenkte, jo mer stressa ble jeg. For stemmer det ikke at det knapt er to måneder til bryllupet nå? Og stemmer det ikke at jeg har en forloverkjole og to brudepikekjoler å sy før den tid? Pluss en bråte med andre ting som må ordnes. Så jeg må jammen skjerpe meg litt. I hvert fall få gjort noe med de kjolene...

Men når det er sagt, har jeg ikke kalde føtter for det å gifte seg. Det er bryllupet - alle forberedelsene - som til tider kan stresse meg litt. Men selve gifte-greia har jeg roen for, mer eller mindre.

En fantastisk ting skjedde! Da jeg var i Tyskland klarte jeg å få kjøpt meg bryllupssko! Dette har vært en stor bekymring, fordi jeg er ikke på godsida med sko. I tillegg til at jeg må ha upraktisk store sko, måtte de også være flate (eller så godt som flate) for at jeg ikke skulle bli for høy for både kjolen og mannen. Og når jeg da fikk skoene jeg hadde sett for meg for 150kr. Da er det jammen ikke noe å klage over!#bryllup #wedding #sko #shopping #drøm #mareritt #gifteseg #hvitt

Vårtur med Svigers på hytta

For en god uke siden var jeg på grilltur med familien til Thomas på hytta deres på Egeland. For å komme til hytta må man kjøre 20 minutter gjennom dagbruddet på Titania, og deretter gå en liten time for å komme til den lille, søte hytta. Der spiste vi herlige grillpølser og koste oss masse. Thomas ble ikke med på denne turen, noe som var litt rart, men gikk veldig fint :)
Noen svidde gresset i nærheten... Sammen med 15 grader i skyggen, og full sol gav dette skikkelig vårfølelse.


Janne, Søsteren til Thomas, og kjæresten.
Bente og lille tantejenta mi :)Herlig med grilling igjen! Jeg kjenner jeg ble skikkelig gira, og kommer nok snart til å dra ut på grilltur igjen :)
#grilltur #hyttetur #tur #svigers #vår

A Perfect Sunday

I går var det helt fantastisk at det var søndag. En hel dag å komme seg på før skolen starter. En hel dag til å ta igjen litt av alt som skal gjøres. Og jammen fikk jeg gjordt litt av hvert. Man skulle tro at jeg var sliten etter Tysklandstur i buss med hundre 14-15-åringer, men det var nesten som om jeg fikk mer energi.

 

 

Formiddagsmøtet i menigheten var utrolig gøy, siden det var hele 20 personer som skulle døpe seg, mange av dem venner av meg. Etterpå laget jeg meg en hjemmelaget blomkålsuppe i et forsøk på å gjøre opp for de store mengdene med godteri som ble konsumert på bussturen i morgen. Nå sikter jeg på et par sunne dager (noe som er vanskelig med det insane godterilageret jeg hadde med meg hjem). Andre skritt på den planen var en joggetur, og det føltes skikkelig bra.

 

 

Jeg pakket ut, og plantet om de fine spirene mine (paprika, chili, rør-meg-ikke og persille har nå fått større potter). Til slutt fikk jeg bestemor og onkel på besøk til Torskemiddag. Kjente at det gjorde godt med en sånn dag hvor jeg (nesten)bare var hjemme og gjorde små, fornuftige ting. Til slutt må jeg jo bare vise dere bilde av den nye bilen til meg og Thomas. Det er herlig at den er vår, og ikke bare hans nå. Og snart har vi vår leilighet også. Glede :)
Hjemme fra Tyskland

Klokken fire i natt kom vi hjem igjen fra snarturen til Tyskland med konfirmantene. Det har vært en fantastisk tur, og jeg har tatt mange bilder som skal legges ut her etterhvert.

I dag skal jeg pakke ut, plante om frøene mine, gå på formiddagsmøte i menigheten, trene, og rydde litt. Uka ser ganske travel ut siden jeg skal ta igjen to dager i praksis i tillegg til de vanlige studiene. Gleder meg :)Salomos Ordspråk

"Et menneskes hjerte planlegger sin vei, men Herren styrer hans skritt."

Ordsp. 16.9

 

Nå leser jeg systematisk igjennom bibelen for andre gang, og har tenkt til å skrive litt om hver bok ettersom jeg blir ferdig.

 

Tittel: Salomos Ordspråk (20 av 66)

 

Forfattere: Samuel, med deler av Agur og kong Lemuel

 

Datering: 1ca 950 f.kr, men deler fra ca 750f.kr.

 

Innhold: Salomos Ordspråk inneholder mange korte små ordspråk og visdomsord som kan være nyttige i hverdagen. Mange av dem handler om å være vis. Og visdommen er å holde seg tett til Gud.

BildeKilde

 

Min Mening:  Boka og er nokså enkel å forstå, men allikevel mye å gripe fatt i. Det er veldig interessant å se på hva Salomo mener er visdom, og hva vi tenker på som visdom i dag... :)

 

#bibelen #bibel #kristen #tro #litteratur #bøker #bok #visdom

En kropp under vedlikehold

Det kommer jevnlig et lite innlegg fra meg om kroppsfokus og sånt. Men jeg tror at det er viktig å ha på dagsordenen; rett som det er. 

Det siste halve året har jeg hatt nokså mye fokus på kropp. Jeg vil ned i vekt til bryllupet. Flatere mage, bort med "kjærlighetshåndtak". Og jeg kjenner gang på gang hvor lett det er å bli "dradd med" til å få et usunnt kroppsfokus - i den andre retningen. Jeg spiser mindre godteri, og trener mer. Ser til og med litt resultater, og dette inspirerer. Og jeg mener for all del at dette er bra! Det er bra å ta vare på seg selv. Bra å være sunn.

Men vi må ikke ha et overdrevent kroppsfokus. Det er ikke sunt. Man skal kunne kose seg innimellom. Man skal kunne la være å trene en dag uten å få dårlig samvittighet. Kroppen blir aldri perfekt, og før eller senere må vi bare godta at den er slik den er, og arbeide med det vi har. Eller skal vi fortsette å operere alle skavanker, når trening en dag slutter å være nok? Når kosthold og alder ikke lenger er enige om å forynge huden? Skal vi da ta reduksjoner og injeksjoner og silikoner til vi dør?

Når jeg trener, treffer jeg mange som har "tatt helt av". Mange som trener fem til sju ganger i uka og drikker shakes og spiser barer til alle mulige måltider, lavkarbo, protein-diett, kun fisk til middag osv. Men et sunt kosthold er variert, og sunn trening har tid til restitusjon - hvile - og tar ting i sitt eget tempo. Jeg mener ikke at å trene fem ganger i uka er galt, men for noen så er det det. Jeg har bestemt meg for at jeg må sette en strek. For jeg vil ikke bli dradd med i et liv som KUN handler om kosthold og helse. Selv om jeg vet hvordan det føles å være litt mer lubben enn vennene sine.

 
Kroppen min er midlertidig. Jeg vil behandle den best mulig, så den ikke forfaller, men jeg kan ikke behandle den som det viktigste i mitt liv. Hvis trening gjør at jeg ikke har tid til venner, hvis kostholdsvaner gjør at jeg aldri kan kose meg, og hvis kroppsfokuset mitt blir det viktigste i mitt liv, hva er det da jeg trener for? Jeg vil heller være lubben og en god venn, enn en vakker treningsnarkoman som kun har tid til kropp. Jeg vil ha en kropp som fungerer (og selvsagt en å være fornøyd med også), men da må den jo ha noe å fungere til. Et godt liv med mening. Og meningen med livet mitt er i hvert fall ikke, og vil nok aldri bli, kroppen min.

Hva mener du om dette?

Hvor viktig er kropp for deg?

Synes du noen er så opptatt av egen kropp at det blir egoistisk?

 

Les gjerne også innleggene mine Kropp i Fokus og Tar du deg råd til Bikinikroppen? Spesielt det sistnevnte er jeg fornøyd med, og anbefaler.

#kropp #kroppsfokus #selvbilde #indentitet #selvtillit #trening #kosthold

Svigerfars Beste Interiørtips #DIY

Jeg har fått meg en vanvittig flink og kreativ svigerfamilie! Bente maler nydelige malerier, og Eivind står for mye av interiøret i husholdningen. I dette innlegget skal jeg vise noen av de #DIY ideene som svigerfar har laget selv, og som de har fremme i huset nå.

En av mine favoritter er Kaffekjele-lampa på terrassen! Ved å lage hull i bunnen av en kaffekjele, og tre inn en lyspære og ledning gjennom toppen får man denne flotte lampa som gjør seg kjempegodt hvor som helst :)

Han har også laget bordet som du såvidt ser under lampa på det ene bildet.

Det neste prosjektet inneholder en av Eivinds favoritt-ingredienser; Drivved! Noen ganger tar vi oss en tur ned i sjøkanten og samler opp fin drivved til mange spennende prosjekter. Her er det brukt gafler til å lage telysholdere på drivved-planken :)


Enda flere lysestaker. Den første er laget av et stykke drivved, og en gammel lysestake som har fått nytt liv med å bli bøyd. Og de andre er laget av trestammer som er hulet ut og lagt beslag på toppen. En bast-tråd gjør masse for å pynte opp disse lysestakene. Er ikke den i bjørk bare nydelig? :)

De to neste bildene viser flere lamper - en av Eivinds spesialiteter. Den første har utgangspunkt i drivved, den andre i en nydelig trestubbe med tresopp på.

Flere lamper laget av tekanner..

Her er et lite samlebilde med bordbriketter og serviettringer laget av bjørk, et speil av drivved, og en lysestake laget av drivved og litt rester av lys-glass.

Den hvite klokka er også laget av Eivind. Vet ikke om denne går heeelt inn i Do It Yourself-kategorien, men den altså også laget av forskjellige rester, og jeg synes den er så fin at jeg måtte vise den uansett :) (PS: Legg meke til bildet av meg og Thomas oppe til høyre i bilderammen. Søtt!)


Til slutt har jeg et bilde av kjøkkenet. Hyller laget av drivved, kniv-hylle-magnet av drivved, og Norgesglass festet i lokket gir et hjemmekoselig, kreativt preg på også kjøkkenet!

Hva synes du?

Fikk du noen nye ideer, og har du noen ideer tilbake til meg eller Eivind? :)

#interiør #ideer #inspirasjon #kjøkken #stue #hobby #hjemmelaget #gjørdetselv

Kristne er ikke populære

 


 

Kom over denne teksten og illustrasjonen Her og synes den var verdt å dele.Der finner du mange gode "tegneserier" eller illustrerte tekster som sier noe om kristen tro. Veldig kjekt å lese!

 

Hva må kristne egentlig være klar for? Vi fokuserer hel tiden på at kristenlivet er så bra og så enkelt. Og det er helt sant at det er det beste livet, og det mest meningsfulle. Men det er faktisk ikke alltid det enkleste. Som kristen må du ta noen upopulære valg. Du må rett og slett la noen andre bestemme over livet ditt. Og det er ganske mye makt å gi bort!

Men poenget er at det er verdt det! Bibelen sier at man må miste sitt liv for å finne det. Vi må gi opp våre rettigheter (som vi tror vi har) for å bli gitt alt - alle rettigheter som vi virkelig var ment til å ha. Ved å gi opp retten til å i ikke bli lurt, eller retten til å ha nok penger til internet og ny mobil, så får vi rettighetene til å være Guds barn. Til å leve et evig liv som overgår all glede vi har kjent til nå. Jeg tror på et liv etter døden der alt blir rettferdig. Et liv som er perfekt, med en perfekt Far som ønsker å gjøre oss perfekte. Hvis vi vil la oss forme.

So long, Norway

Nå har jeg sykt gangsperr (=er støl) etter mandagens treningsøkt - som vanlig

Jeg har blitt forkjøla fordi jeg kledde av meg for mye med første glimt av vårsola - som vanlig

Jeg er nokså stressa over alt som skjer - som vanlig

Og til lunsj spiser jeg bare noe rask (Les chips, kjeks og/eller epler) - som vanlig

 

Men denne dagen har også noe herlig med seg. Når alt stresset har lagt seg, så er jeg på vei ut av Norges land, og inn i det store utland. Nå er det riktignok bare Tyskland vi skal til, men jeg gleder meg skikkelig til å bare gjøre noe utenom det vanlige. Turen går med buss fullstappet av konfirmanter.

Sånn ellers kan jeg meddele at jeg får igjen over 9 000kr på skatten, og at jeg og Thomas var i (den kommende) leiligheten vår på inspeksjon i går. Gleder meg SÅ til å flytte inn - og å flytte sammen. Dessuten fikk jeg roser av ham etterpå. Snillingen :)

 

 

 Praksis går også veldig fint. Litt kjedelig med den forkjølelsen, men vi har fått noen fantastiske elever, en flott studentgruppe, flink praksislærer og totalt sett en knall praksisperiode. Det er travelt, men veldig spennende å ta over flere og flere undervisningstimer, og bli bedre kjent med de fine elevene våre - også kalt "de søte små." Jeg har sluttet å reagere på det besynderlige faktum at dette er kallenavnet til syvendeklassingene våre. "De er jo så søte!"

Avslutter med et bilde av fotografkjæresten min in action. Enjoy.

#reise #kjæreste #koselig #romantikk #hverdagsromantikk #romantisk #forlovet #kjærester #lelighet #roser #praksis #lærer #lærerstudent #student

Bordplasseringen i bryllupet

Nå hr vi begynt å bli nokså fornøyde med bordplasseringen til bryllupet. Jeg kommer ikke til å legge ut navnene - men tenkte å dele hvordan bordene står, og litt om hvordan vi har tenkt når vi plasserer folk. De svarte områdene på bildet er ikke en del av rommet. Kjøkkenet er nede til venstre i bildet (men utenfor bildet). 

Vi valgte å gå bort fra langbord - rett og slett fordi det hadde blitt et veldig langt bord, og litt kronglete i lokalet (selv som en E). Så vi gikk for en sol-stråle formasjon hvor alle gjestene kan se brudeparet i fronten. Bak oss er det også et lerret til prosjektor - så alle kan se det. Sammen med oss to sitter kun foreldre, og så er familiene stort sett plassert på de to midterste lange bordene. De øvrige fire bordene (to på hver side) er vennebord/undomsbord. Med denne bordsettingen har vi plass til 92 gjester, og akkurat nå er det 89 som kommer.

Vi skal ha samme plasseringen både under middagen og etterpå. Vi fant ut at det var det enkleste. Så får vi bare håpe at folk trives. Når vi plasserte enkeltpersonene, tenkte vi alltid igjennom at de skal trives i sammen, og at alle får sitte med i hvertfall noen de kjenner fra før..

Hva har dere vektlagt (eller vil vektlegge) med bordplasseringen?

, Sokndal

Bor på Haua med mannen min, Thomas, i et oppussingsprosjekt med mye potensiale. Er 25 år. Lærer. Jeg er glad, venn med Jesus, positiv og variert. Har en drøss med hobbyer, og liker alt som er kreativt, spennende, og smaker søtt! Det skjer så mye bra i livet mitt; Masse små Mirakler som jeg vil dele med dere!

Instagram: Ingrid0123

Anbefalte Innlegg:

Arkiv

hits