april 2013

Starbucks og annet god-stoff

I York tilbrakte vi mye tid på ulike kaffebarer, blandt annet Starbucks. Fine folk!

 

I taket på starbucks ligger det en dame. Vi brukte tiden på å fantasere om hvorfor hun ligger der...

Jeg har tatt veldig mange bilder av maten min på turen. Så jeg måtte liksom bare legge ut noen av den beste maten. Dette var risotto og kylling. Nyyydelig!

 

Og en fantastisk dessert! Yummy :)


Ghostwalk in York

En av tingene vi gjorde i York, Storbritanias mest hjemsøkte by, var å gå på en Ghostwalk. Det var mest i forbindelse med prosjektet vårt som handlet om hjemsøkte steder i York. En Ghostwalk er en vandring i byen sammen med en guide som forteller om spøkelsene som hjemsøker i nærheten.
Her er guiden vår som fortalte alle spøkelseshistoriene. Han var en veldig flink forteller :)

 

Clifford's Tower var en av de hjemsøkte bygningene. Denne kunne noen ganger ses med blod rennende nedover sidene på bygget. Det har også en litt mer rosa farge enn de andre byggene bygget i samme steinen. Dette er fordi mange Jøder ble tvunget til å drepe hverandre og seg selv for mange hundre år siden.

 

Dette huset var veldig hjemsøkt, og hadde en spennende historie. Bildet er veldig kornete fordi det var helt totalt mørkt nå.


Artig å være med på, selv om jeg ikke tror på spøkelser akkurat slik som de blir fremstilt. Føler at en del av spøkelsene er diktet opp for å skape en opplevelse for turister... Men morro uansett :)

DANGERDet har vært mange farer denne turen. Tynn is, og lave tak på drøye to meter med påskriften "mind your head." Men jeg har klart meg veldig godt. Har ikke blitt syk eller skadet meg på noen måte (kanskje med unntak av i går natt, da jeg sov vanvittig dårlig). Nå er tiden kommet for å reise hjem igjen, men det vil nok komme et par bildeinnlegg til fra York som jeg enda ikke har fått publisert på bloggen min. Nå gleder jeg meg til å se kjæresten min igjen!

Baby Birdies

Black Swan

Greylag Goose

And some ducks...
I York er det visselig vår! Og jeg blir helt lykkelig av å se sånne nusselige babyer :)

 

Dawn by the Lake

Det har snart blitt en vane å gå tur hver morgen (når det er fint vær i det minste). Når skoledagen ikke starter før klokka ni, er det god tid for et A-menneske som meg til å finne på noe gøy. Og her er location for de fleste av mine morgenturer i York: En nydelig dam (de kaller det visst innsjø her, men for meg er det mer som en dam).

York har et yrende fugleliv. Her er en Kanadagås.

 

Verden er spesielt fargefull og vakker om morgenen...En hegre


Var det ikke flotte omgivelser for en morgentur?

Tiggere fortjener ikke noe

"De fortjener ikke pengene mine." "De har valgt det selv." "Det hjelper ikke å bare gi dem penger." "De bruker det til stoff, ellers går alt til en bakmann."


   "
Den fattige kommer med bønn om nåde,
          den rike svarer med harde ord"

Står det i Salomos Ordspråk 18 i bibelen.Og det er helt sant. Men er det slik at vi har mistet all medfølelse? Eller er vi bare så usikre på hvordan vi virkelig kan hjelpe? Jeg vil gjerne tro det siste.Har vi blitt så harde at vi velger å se på tiggerne som "selvforskyldte" eller "ikke menneskelige" i stedet for å ha medfølelse? Og skal vi egentlig gi penger til tiggere på gaten? Eller er det faktisk bare å gjøre vondt værre i det lange løp?

Jeg har egentlig ikke noe skikkelig svar, og håper dere har noen tilbakemeldinger. Men slik jeg ser det, tror jeg at det rette er å gi ting. Gi et par votter hvis hun fryser. Gi en pølse hvis han er sulten. Gi noe som de kan bruke, i stedet for penger som antagelig blir brukt feil. Men det jeg egentlig har lyst til, er å snakke med dem. Finne ut hvorfor de tigger. Har de ingen andre muligheter? Men jeg er litt redd også. Jeg vil også starte et senter hvor de kan komme seg ut av livet som tigger. Finnes det ingen organisasjon som arbeider med å hjelpe tiggere?

Men tenk over det. Hva er egentlig grunnen til at du ikke gir til tiggere? Har du redusert dem til noe mindre enn et menneske? Tror du ikke at hvem som helst (ikludert du) kunne blitt tigger under de rette omstendighetene? Er du et bedre menneske enn en tigger?


Den som hjelper den fattige, låner til Herren,
som vil lønne ham for det han har gjort.

Sal.ord.19.17.

 


Her har jeg samlet opp noen andre bibelvers om å hjelpe tiggere.
Sal. ord. 28.27.     Sal.ord.31.9.     Gal.2.10.     Jak.2.1-7.

 

Tiggere er annerledes nå enn da bibelen ble skrevet. Men skal vi ikke ha medfølelse for det? Skal vi ikke prøve å hjelpe? Og når jeg tenker på det, så er de kanskje ikke så annerledes allikevel. Det fantes nok rusavhengige tiggere da også. Tiggere som har stjålet. Tiggere som ikke har noen. Fortjener ikke de noe?

Jeg tror at det viktigste er at vi ikke mister medfølelsen. Ikke kom med unnskyldninger for å la være å hjelpe. Finn heller den riktige måten å hjelpe på.

Hva tenker du om tiggere?

Shopping in Leeds

Lørdagen tok jeg og jentene i klassen en dagstur til Leeds. Vi fant ganske fort Briggate, som er en av hovedgatene i sentrum. Der var det masse liv denne lørdagen! Travle businessmenn, kjærestepar med god tid, gatesangere, gateselgere, og en haug med turister.

 

Vårt første og viktigste mål var en tur innom Primark. Det er så mye fint og billig der! (bilde av det jeg kjøpte i slutten av innlegget). Men etter en time der inne var jeg helt utslitt; det var så vanvittig mye folk! (noen steder enda mer enn på bildet under). Man måtte vente i kø for å komme frem hele tiden. Og i høflige England ble det veldig mange "excuse me" og "sorry".

 

Her protesterer de mot "bedroom taxes." Jeg fant ut hva det var til slutt, men tror ikke jeg gidder å forklare det videre, for å si det sånn.

 

Etter alt dette kaoset var behovet for litt ro stort. Jeg og Monica fant oss en koselig restaurant i en kjeller. De hadde helt spesielt interiør; jeg ble rett of slett helt facinert av denne hageredskap/shabby chick stilen. Og den var veldig gjennomført.

 

Jeg var egentlig ikke så sulten (bare på litt ro), så jeg bestilte en litt spesiell forrett, bare for å ha noe. Det viste seg å være rekechips jeg hadde bestilt. Ikke akkurat en ny favoritt, men. Korga var i hvert fall veldig fin :)


Og ja, å så et bilde av alt jeg kjøpte på Primark for under 200 kr. Ikke værst!! 2 BH, 2 truser, tre topper og en tights.


Leeds var morro, men jeg tror jeg liker York bedre. Mye mer avslappet og koselig, samtidig som det er masse bra shoppingmuligheter her også. Eneste jeg savner er Primark.
Har du noen gang vært i Leeds?

The Storyteller

"Drifting in and out of consciousness , I imagined that my mother was here. She wrapped her arms around me and kept me warm. She whispered in my ear: Be a Mensch, Minusa. For the first time I realized what that really meant. As long as you put someone else's welfare in front of your own, it meant you had someone else to live for. Once that was gone, what was the point?. "

 

 

Boktittel: The Storyteller

 

Forfatter: Jody Picoult

 

Innhold: Boka inneholder mange historier som knyttes sammen på spennende vis. The Storyteller er en bok om skam, tilgivelse, aktiv dødshjelp, straff og rettferdighet. Etiske dilemma er et gjennomgangstema, og slutten er overraskende!

 

Min mening: I begynnelsen var boka litt treig, og vanskelig å få tak på. Men jo lenger jeg kom, jo mer oppslukt ble jeg. Det er mange uventede tvister på denne boka, og jeg får den pirrende følelsen jeg pleier å få av Picoults bøker; Hvordan vil det ende? Hvordan vil egentlig jeg at det skal ende?

 

Terningkast: 5. Fordi den trigget tankene, vekket fantasien og forstyrret freden. Spesielt gjorde slutten at jeg pushet den opp et hakk. Anbefales til deg som liker en roman med tema fra andre verdenskrig og etiske dilemma.

 BildeKilde

Jumping Sqirrels

Ekkorn er noen ufattelig søte små skapninger. Og på morgenen finne det massevis av dem her i York! Jeg koser meg med å se på mens de jager hverandre i tretoppene eller hopper rundt i gresset. 

Dagen i dag har vært utmattende, men bra. Har handlet masse, og hatt en presentasjon av prosjektet vi har jobbet med i York. Godt å være ferdig! Jeg har ganske dårlig samvittighet for å bruke så mye penger som jeg har gjort. Men nå er det bare en dag igjen før oppholdet er ferdig, så skal jeg hjem til vante priser og butikker i gode, gamle Norge :)

Heslington Church at Dawn

Det har blitt et par morgenturer i det siste. Når man er ti jenter på tur, kan det være godt med litt tid helt for seg selv om morgenen. Den første morgenturen min gikk til en kirke som ligger rett borti veien. Jeg hadde lagt merke til alle de fine blomstene som omga kirka, og tenkte at jeg måtte gå der på leting etter fine motiver.

 

Selve inngangen til Heslington Church er fortryllende med sine mange påskeliljer (de er veldig glade i påskeliljer i York)

 

Jeg tusket videre gjennom kirkegården. Det er dugg i gresset, og jeg er totalt omgitt av syngende fugler. Magnolia, påskeliljer og sypress. Kirkegården er nesten som en hage.


 

Bak kirka ligger en stor grønn plen. Jeg oppdager to kaniner som koser seg i morgensola, men rekker ikke å ta bilde av dem. Jeg føler meg som Alice i eventyrland idet jeg følger etter kaninene inn i krattskogen.

 

Når jeg er innenfor bladene, er det som å gå inn i en annen verden. Bladene beskytter eventyrskogen for besøkende. innenfor er det mye mer plass, mye mer lyder, mye mer liv. Jeg lister meg bortover. Hører duene kurre og enkelt fugler som ser meg, og flakser av sted.
Ahh, livet er godt på tur. Spesiet om morgenen :)

 

The [Haunted] Black Swan Inn

Vi jobber på et prosjekt her i York. Vår fremføring skal handle om hjemsøkte bygninger i York. York er, etter sigende, den mest hjemsøkte byen i Storbrittannia! I den sammenheng var vi og spiste på The Black Swan Inn, som er et hjemsøkt vertshus.

 

Maten var god den, synes jeg. Koste oss stort i dette huset som er skikkelig gammelt og koselig. Det ble bygget så tidlig som på 1400-tallet! Trappa var så skjeiv at det var nesten som å ta en karusell...

 

Oppe i andre etasje var det eldgamle malerier på veggene. De hadde sluttet å tørke støv der i fykt for å ødelegge fler av de fine bildene. I dette rommet hadde et av "spøkelsene" blitt fanget på film for et par uker siden. Den hjelpsomme barmannen viste oss filmen (som var en veldig uklar mobilfilm)

 

Det er minst tre spøkelser i huset. Det som skjeldnest viser seg, er et par herreføtter i trappa opp til andre etasje. Vi så dem imidlertid ikke.

Vi fikk i hvert fall mye god informasjon som vi kan bruke i prosjektet vårt om spøkelser.A Lesson in English


Engelskmenn er veldig mye høfligere enn oss Nordmenn på mange måter. Jeg har lært meg et par ting om den engelske kulturen som er viktig å vite. La meg forklare:

Dørtingen. Hvis man kommer til en dør, og noen andre kommer den andre veien, så må man stoppe og si "Sorry, you first!" Så gjør den andre det samme, og dette må gjentas helt til den andre parten til slutt går gjennom døra. Å bare gå gjennom er betraktet som uhøflig, selv om døra er bred nok til begge to.

Busstingen. Når du går av bussen, må du si "Thank you" til bussjåføren. Dette er veldig viktig! I Norge sier man knapt "ha det".

Noen andre nyttige måter å utrykke seg på, finner du her:Haha, synes den siste var "spot on." Fant den på bloggen til Sara, som blogger om sitt opphold i USA.

Jeg tror disse (snart) to ukene i England har gjort meg til et bedre og høfligere menneske. Truely!

Book Shopping

Jeg betalte omtrent 400 kroner for tre nye bøker. Og ikke bare hvilke som helst bøker. Dette er innbundne, vakre, engelske bøker! Dessuten er noen av dem på pensumlista mi til neste år! Jeg gleder meg masse til å lese alle sammen, og det vil nok dukke opp en anmeldelse på bloggen når det er gjort.

To av bøkene ser du på bildene: the Secret Garden og Alices Adventures in Wonderland. Den siste har jeg snart lest ferdig, og da kommer det er innlegg her på bloggen min... Er de ikke nydelige?Har du noen anbefalinger om bøker jeg bør kjøpe nå når jeg er i England?

Evensong in the Minster

Forrige torsdag bestemte vi oss for å å gå en messe som heter Evensong i den store kirka, the Minster i York. Rett og slett for å ha opplevd det. Evensong er en slags gudstjeneste basert på sang. koret sang A cappella i den digre, nydelige kirken og jeg kunne ikke la være å bli forundret over det majestetiske med opplevelsen. Etter en stressende dag i byen var det herlig å sitte rolig å lytte til musikken (selv om det ikke er min musikkstil i det hele tatt). Det fremmede med denne kirka gjorde at det føltes mer som en kulturell opplevelse enn et møte med Gud. Men egentlig er det akkurat det samme. Med litt annen musikk. Med litt støre bygg. Så er det bare mennesker som prøver å gi et bilde av Gud. Mennesker som vil tilbe Ham. Med andre ord: Mektig.

Det var ikke lov å ta bilder under messen, men jeg tok noen av kirka etterpå.
an English School

Jeg er, som mange kanskje har fått med seg, en tur i England med skolen. Her skal vi lære engelsk, engelsk politikk, engelsk litteratur osv. Og en dag var vi på skolebesøk for å se hvordan grunnskolen fungerer her i England sammenlignet med i Norge. (jeg er tross alt lærerstudent) Jeg skriver ikke navnet på skolen, siden jeg legger ut bilder av elever.

Totalinntrykket er vel at det å være elev i engand egentlig virker veldig greit. Å være lærer i england, derimot, er ikke noe jeg har veldig lyst til.

En av forskjellene fra Norge, er at alle klasserommene var veldig fulle. Det var mye pynt og plakater på veggene. Gamle prosjekter, tegninger, regler og så videre som elevene hadde laget. Det hele virket litt rotete med en gang, men jeg synes også det var koselig. Under er klasserommet til de minste barna (som er 4-5 år, fordi de begynner et år tidligere i England).

 

Midt på dagen hadde vi en sang-samling, "Hymn Practice," hvor vi lærte elevene en norsk sang, og hørte dem synge en engelsk en også. De var veldig flinke og ivrige! En annen gøy ting er at de har skoleuniformer. De ble kjempemisunnelige da vi fortalte at norske elever ikke hadde uniform. Men jeg synes jo de er såå søte med uniformer! :)

 

I lunsjen fikk vi studentene også smake maten, som var Yorkshirepudding. Det var helt ypperlig, siden Yorkshirepudding var en ting jeg måtte smake på når jeg først var i York. Noen elever hadde med egen mat, men de fleste fikk middag fra kantina. Dette måtte de betale for, med mindre familien tjente mindre en en viss fattigdomsgrense. Heldigvis var det ikke mange av disse elevene som hadde så lite.

 

Vi norske hadde en presentasjon der vi fortalte litt om oss selv og Norge. Vi hørte på et norsk eventyr (om hvordan bjørnen ble stubbrumpa) og spiste norsk brunost. Vi svarte også på allverdens spørsmål om Norge. Har vi isbjørner og pingviner? Hvor kaldt er det? Kjenner vi noen vikinger? Er det noen berømte personer fra Norge?


Jeg sa at jeg ikke ville ha vært lærer i england, og grunner til dette er for eksempel at de hadde veldig lite arbeidsplass. De planla timene i klasserommet, og lærerrommet var kjempelite og trangt. Dessuten hadde de veldig lite frie tøyler, og kunne bestemme lite av undervisningen selv; staten bestemte alt mulig.

Ganske interessant å få se hvordan en engelsk skole fungerte i forhold til den norske! Jeg føler i hvert fall at jeg lærte masse :)

 

Snapshots in York #2

Slenger ut enda et innlegg med litt av hvert fra York. Det første bildet her er Clifford's Tower som ligger rett i utkanten av byen York. Vi kjører forbi denne hver dag når vi reiser ned til byen. Den ligger ganske så fint på den lille haugen sin.

 

Her er desserten min: Cookies and Cream Cheescake med is. Ganske digg. Man får forresten to sånne for 40 kroner. <3

 

Dette bildet tok jeg med fordi det viser litt av hvor gammel byen er. Dette huset har for eksempel sunket sammen så til de grader at muveggen buer ut.

 

Gatene er fulle av små, søte butikker. Som denne, Peter Rabbit and Friends, som selger barneleker.

 

Den butikken solgte masse fine gaver og skilt. Jeg brukte litt penger der inne, må jeg innrømme.


 

Vi har nesten blitt stamkunder på Starbucks nå, føler jeg. Kos.


"Å sånn går no dagan."

a Child's Prayer

Dear Lord

Thank you for the morning sun

Thank you for the cherries and buns

Thank you for the winter so cold

Thank you for the elephant so bold

Thank you for the blossoming tree

Thank you for the light we see

Thank you for the peace we find

as we think of what you left for us behind

 
Dear God

Thank you for my family, my life and my friends.

Thank you for the clean water I drink and the tasty food I eat.

Thank you for the sun, the sea and everything we live and breathe.

Amen.

 

Disse bønnene er skrevet av barn mellom ti og elleve år under et skoleprosjekt. Jeg synes de var utrolig fine.

Hva kan du takke Gud for?

Spising i York


Med et litt diverse kjøkken blir det mye mat ute her i York. Noe som ikke er kjempebra for et studentbudsjett... Men jeg har da i hvertfall fått smake litt av hvert. I York er det tilsynelatende in å fylle på gigantiske tallerkener med mat. Som for eksempel dette måltidet som kostet under hundre kroner. Ikke noe mangel på mat derigården.

En annen kveld var hele klassen ute å spiste sammen. Da hadde jeg kyllingen nedenfor. Ganske godt!

 

De siste bildene i dette innlegget er fra Bruks cafe. Der hadde jeg kanskje min værste matopplevelse til nå i York. Det hele startet så bra med en milkshake...

 

Jeg fikk maten min: en kjekk liten rett med panini, chips og salat. Jeg koste meg med maten helt til.....!

 

Jeg plutselig oppdaget et dyr i salaten min! Jeg vurderte å fjerne dette salatbladet og spise videre helt til jeg også oppdaget et likt dyr på en løkbit. Da forsvant all lyst på god mat. Du ser såvidt det lille dyret på salatbladet nedenfor her. Det er veldig lite og sitter ca midt i bildet.Så, litt diverse. Men jeg har i det minste fått smake Yorkshire Pudding, noe som var helt annerledes enn jeg hadde trodd. For det første var det ikke en pudding. I dag spiste jeg vårruller og masse godteri. Love sundays <3


Snapshots i York Sentrum

York er en helt utrolig vakker by. En by hvor historie er skrevet i nesten alle husene. En by med fantastisk arkitektur og mange hemmeligheter. En by som er en fryd å utforske. Det har blitt uhorvelig mange bilder i York, men jeg har prøvd å velge ut noen her, også kommer det nok flere senere.

Dagen etter at vi ankom York fikk vi en guidet tour i byen. Mange av bildene i dette innlegget er tatt på den touren. Bildet nedenfor er tatt på Exibition Square, hvor vi startet runden. Noen har lekt seg litt med denne seriøse statuen.

 

Som du ser er det mange gamle bygg i denne byen. Det gråe murbygget som kommer fra venstre her er en del av bymuren, tror jeg.

 

Iskremvogn. Jeg synes den var så søt!

 

Slottet i bakgrunnen er the Minster. Slottet utgjør det høyeste punktet i hele York, og fra tårnet har man utsikt over hele byen (har ikke vært der oppe enda, men skal nok det). 


Noe jeg liker ekstra godt med York er alle de små, koselige, rare butikkene med variert innhold som finnes her. Det er Alt Mulig, ikke bare sånne typisk turistbutikker som man finner i så mange byer. Her er det liksom litt av alt, og veldig mye spennende.

 

Tourguiden vår kom ikke som avtalt, men det var ikke noe problem, for denne kjærnekaren (han som sitter fremme med en stokk) tok utfordringen med å guide oss på ti minutters varsel. Tross litt sakte tempo var han veldig flink til å fortelle, og hadde et par vitser på lur. Her forteller han om da romerne fikk bygget denne muren.

 

Hele York er omringet av en kraftig mur fra middelalderen. Oppå denne muren kan man faktisk enda spasere ganske greit. Det er en nydelig tur med god utsikt over the Minster og andre flotte bygg i byen.St. Mary's Abbey er nå bare ruiner etter en fantastisk flott kirke. En av kongene i England fant ut at England ikke lenger skulle være kristne, og da ble denne kirka med vilje ødelagt. De brukte den som et steinbrudd som de hentet murstein fra til andre prosjekter. Veldig trist, spør du meg. Den ble forresten også dedikert til en nordmann da den ble bygget (ifølge wikipedia). Jeg kan bare forestille meg hvor nydelig denne kirka må ha vært. Bare ruinen er et syn.


Slik er altså dagene mine nå. Mange flotte byggverk! Jeg koser meg også sammen med jentene i klassen; shopping, spising ute også kanskje litt skolearbeid også. Hvordan er dine dager?

Chocolate Story

 

 

Et av de største øyeblikkene i York til nå (Neida. Joda) var da vi var på "York's Chocolate Story." Et sted hvor man kan se historien til sjokolade, historien til sjokolade i York, og best av alt; Smake Sjokolade. Som studenter betalte vi en knappe 80 kroner for å komme inn. Det var verdt det.

Det første som skjedde var at vi skulle inn i en sjokoladeheis. Jeg følte en nær sammenknytning til Charlie i Sjokoladefabrikken gjennom den heisen. Her er forresten heisdøra:

 

For å være helt ærlig så skjønte jeg allerede hvorfor sjokolade var verdt å kjempe for. Men jeg lærte masse annet nyttig! I toppetasjen var det strengt forbudt å ta bilder. Så jeg skal ikke røpe noe mer heller utenom at det var spektakulært, velsmakende og gøy. Anbefales!

 

Men så kom vi ned igjen i første etasje, så da tok jeg litt bilder. Her er noe konfekt de har laget på stedet. Digg. De to neste bildene er fra butikken til "Yorks Chocolate Story."


 

Her e guiden vår Dougie. Han er awesome. Akkurat på dette bildet poserer han foran en simulator som viser hvordan man lager sjokolade.


 

Vi fikk også et kurs i å spise sjokolade. Det består av fire skritt:

1. Se. Se hvordan sjokoladen er matt eller blank. Hvordan mønsteret er, og hvordan formen her.

2. Lytt. Lytt til sjokoladen når det blir banket på, og til slutt; når du knekker den forsiktig rett ved øret. *Knekk!*

3. Lukt. Lukt hvordan sjokoladen er lys eller  mørk. Har den et hint av toffee eller plastikk? Eller vanilje eller karamell?

4. Smak. Legg sjokoladen forsiktig på tungen. Etter en liten stund begynner du å rulle tungen rundt sjokoladen. Nyt den rike smaken som smelter i munnen.

Og det var sjokoladesmakekurset! Meget nyttig! På bordet under ser du sjokoladen vi smakte, og et bord som viser mange av smakene man kan ha i sjokolade.

 


Vi fikk også en innføring i de tre viktigste ingrediensene i sjokolade. Først ut var kakao. Og til min overaskelse finnes det mer enn en sort kakaobønner.

Ingrediens nummer to er melk.

 

Og viktig ingrediens nummer tre er sukker. Jeg synes egentlig det er rart at ikke sukker kommer før melk. Men ok.En konfekt-mann viste oss flere typer forskjellig KitKat-sjokolade. I japan har de smaker som sushi, eddik og soya sauce. Skjønner ikke hvordan sånt selger, jeg, men.

 

Noe av det kjekkeste med hele turen var å få pynte sin egen sjokolade lollipop! Vi fikk en dam med sjokolade og pyntet den med diverse sjokoladepynt.

 

Her er min lollipop. Den var farlig god! Jeg kjøpte forresten en kilo (!) med den samme mørke sjokoladen, i "mokkabønneform."


 

Vi fikk se hvordan konfektmannen laget ekte konfekt, og vi fikk spise opp alle sammen etterpå.


 

Dette er tre påskeegg som hver inneholder atten kilo med hvit sjokolade. Nå som påsken var over skulle de doneres bort til sykehus og sånt.

 

Det var en egen tavle hvor besøkende kunne skrive hvorfor de likte sjokolade. Mye gode grunner :)Virkelig noe som er verdt å gjøre i York for alle som er glad i sjokolade :)

Springtime in England

Her i York er det vår. Jeg koser meg, og føler virkelig at jeg lærer masse Engelsk.


De er veldig glade i påskeliljer her. Men jeg har da snublet over både blåveis og hvitveis og epleblomster. Det har vært litt mye vind de siste dagene, men når sola er fremme er det nesten sommer! Kos :)

Where am I?

Nå er jeg i York. Jeg bor i huset på bildet nedenfor, i rommet oppe til venstre. Der har jeg egen seng, egen vask og egen skrivepult med pc'n min. Jeg er veldig fornøyd. Og sjekk ut det fine murbygget. Sånne er det overalt her. Legg også merke til den røde telefonkiosken til høyre der. Jepp! Jeg er i England!!

 

 

Dette er et annet hus i nabolaget som jeg bare tok bilde av fordi det var så fint, og viser litt hvordan nabolaget er her. Vi bor egentlig på Campus, på Universitetsområdet, til the University of York. Her går vi på skole på the Norwegian Study Centre.

 

Jeg er på tur sammen med ti av jentene i engelsk-klassen. Hver morgen begynner skolen kl. 09.15, så da går vi i omtrent ti minutter opp til skolen.

 

Og for ikke å glemme: Her i York er det vår. Blomster på trærne, blomster i gresset og blomster i sinnet. Jeg elsker det. (Dette bildet er litt merkelig. Men jeg liker det også.)


Manchester og reising i England

Når man skal reise til York må man først ta fly til et annet sted, siden det ikke er noen flyplass i York. Vi valgte Manchester. "Vi" er forresten meg og Monica, den søte jenta rett nedenfor. Sammen skal vi altså på klassetur til York for å lære Engelsk.

 

 

Flyturen gikk veldig fint. Vi ble litt skremt da flighten vår først ikke var på tavla i det hele tatt. Men etter mye om og men og sånt kom det opp igjen, og alt gikk som smurt. Reise er gøy! Da vi ankom i Manchester koste jeg meg med å "suge inn" den britiske stemningen. De awesomme dialektene. Alle "excuse me," "Sorry," og "please" man kan tenke seg. Briter er så høflige! I hvertfall på noen områder.


 

Fra flyplassen i Manchester kunne vi ta Toget direkte til York. Igjen var jeg litt nervøs, fordi bilettmaskinen ikke ville godta kortet mitt. Men det gikk til slutt, og vi suste i vei med mye flott natur og mennesker utenfor  toget.

 

På ettermiddagen var vi fremme i York, og ved hjelp av en taxi kom vi enkelt frem til vårt nye hjem for to uker: Edens Court. Her er det masse blomster, grønt gress, søte ender og mange flotte jenter! Jeg har forresten eget rom som jeg omsider har fått internett på. Det blir vel ikke mye bedre??


Love to travel <3

Thirteen R3asons Why

"I'm listening to someone give up. Someone I knew. Someone I liked.

I'm Listening. But still, I'm too late. "

 

Boktittel: Thirteen reasons why

 

Forfatter: Jay Asher

 

Innhold:En pakke i posten med et innhold som velter opp følelser. Avsky. Skrekk. Frykt. Fornektelse og kanskje boksen også har med seg en dose forståelse? Boka er lettlest, men tar opp dype tema fra en tenårings liv som selvmord, konsekvenser av små handlinger og anger.

 

Min mening:Boka fenget meg fra første stund. Kunne nesten ikke legge den fra meg. Jeg har røpt ytterst lite av handlingen, for det er så bra at jeg vil ikke gi det bort uten at du leser den. Spennende, fengende, tankevekkende, og en stor smule creepy!

 

Terningkast: 6. Fordi den var så genialt lagt opp. Fordi den var så bra skrevet, og fordi jeg ikke klarte å legge den bort og neppe klarer å glemme den med det første. Anbefales til alle ungdommer fra tretten år og oppover.

 

På norsk heter denne boka "tretten gode grunner." Kunne du tenke deg å lese den? :)

BildeKilde

Romantikk ved morgengry

Klokken 06.00. var jeg og Thomas på plass på Solastrand for å se soloppgangen som lovet å være spektakulær. Etter min mening ble løftene vel oppfylt! For å gi dere litt mer bakgrunn, var vi egentlig på vei til Sola flyplass, og fikk litt vel god tid. Og når vi så hintet om en vakker soloppgang i horisonten hadde ingen av oss noen motsigelser mot å ta en ekstra tur. Sjekk det nydelige, magiske lyset!
Ahh, en fryd for øye og sjel :)
Dette var forresten mine siste glimt av Sola før flyet tok av på min reise til York.

Tur på Skaråsfjellet

For en uke siden var jeg, sammen med jentene i foreningen, på en grilltur oppå skaråsfjellet. Fra toppen kunne vi se hele bygda jeg bor i, og med så mange fjell og daler er det ikke vanskelig å forstå hvorfor den blir kalt for "Hauge i Dalane."
Herlig å røre litt på seg, og spesielt med så gode folk :)

Vårtegn

Våren snegler seg innpå, og selv om det går enormt seint i år er det herlig å se blomster som spretter frem og høre fugler som synger igjen. Nå er det nesten ikke frost om nettene lenger, og isen på bakken er nå redusert til små flekker. Man kan ikke klage. Nå reiser jeg bort i to uker, og da er nok våren i full gang når jeg kommer tilbake! Når det er sagt, har jeg jo allerede sett både snøklokker, hestehov, krokus og til og med begynnende tulipaner ute i varme kroker. Så nå begynner håpet mitt å stige.
Dagen i dag ser slik ut:

*Pakke til York (i morgen tidlig reiser jeg!!!)

*Gå på tur til Skaråsfjellet

*Gå på ungdomsmøte på Betania

GLEDER MEG!

En busstur under gjennomsnittet

Jeg våkner av at en mann setter seg delvis oppå meg, og jeg må rette meg opp. Det blir skikkelig trangt med skolesekken på fanget og mannen ved siden av på bussen. Han setter i gang musikken på mobilen sin som strømmer ut over bussen som om han hadde høytalere og ikke headset. Masete teknomusikk kl. 07 om morgenen. Om ikke det hadde vært nok, så sitter det også ei jente lenger bak i bussen som snakker med en svak, vislete, masete plystrestemme som skjærer gjennom den støvete busslufta og inn i ørene. Jeg kan ikke la være å snu meg for å finne ut om denne jenta gråter og snufser, eller bare har mistet stemmen. Jeg ble egentlig aldri klok på det. Søvn var et avsluttet kapittel (fungerte dårlig med mr. jeg-vil-dele-musikken-min-med-alle ved siden av meg). Bussen tar noen vaggende skritt, som en pingvin, over en spesielt humpete del av veien. Og så er jeg endelig fremme på Universitetet.Haha, dette var bussturen min i går... Denne uka har egentlig vært litt stress.. Men i dag blir bra! Får frokostbesøk av min kjære Benita. Skal bake rundstykker og alt mulig :) Nå mangler det bare å pakke før jeg reiser til York på søndag, så går vi tilbake i reisemodus på bloggen ;) 

å Sove i Stressende Tider

Lettelsen etter å levere en haug med skolearbeid jeg har jobbet med i ukevis.

Ansvaret ved å være jesusgruppeleder og å sitte i ungdomsstyret

Forvirringen ved å lære en gjeng ufrivillige konfirmanter et dramastykke

Sorgen over en venninne som sliter

Fortvilelsen over økonomi som ikke går som planlagt

Samvittigheten etter å ha dobbelbooket og måtte avlyse en viktig avtale

Småangsten som kommer av å vite at en framføring og innlevering venter på skolen neste dag

Stresset

 

Alle disse følelsene og tankene kommer selvsagt når jeg skal til å legge meg. Når jeg mest trenger å sove klarer jeg det minst. Da tenker jeg på alt som har skjedd og kommer til å skje. Da tenker jeg på å reise til England om to dager når jeg egentlig har nok å gjøre her hjemme. Da tenker jeg på alt mellom himmel og jord. Men så tar jeg meg sammen. Tvinger tankene til Gud. Og jeg får fred.

Våkner neste morgen med en mye mer optimistisk holdning

Vær ikke bekymret for noe! Men legg alt dere har på hjertet, fram for Gud. Be og kall på ham med takk. Og Guds FRED, som overgår all forstand, skal bevare deres hjerter og tanker i Kristus Jesus. Fil.4.6-7

Lykkefinneren

"Ber jeg, tenker jeg på Afghanistan, og det vil jeg ikke. Det finnes så lite ved skogene og den spredte bebyggelsen som minner om Kabul. Alt lukter og smaker annerledes her. Kanskje er jeg ikke den Hamayun jeg en gang var selv heller, kanskje jeg er en slags underveis-Hamayun. Uansett: hvis jeg tenker for mye på fortiden, blir jeg svimmel, og når jeg blir svimmel, blir veskene dobbelt så tunge. "

 

Boktittel: Lykkefinneren

 

Forfattere: Edward van de Vendel og Anoush Elman

 

Innhold:Boka er basert på en sann historie om Hamayun og familien hans som er tvunget til å flytte fra Afghanistan fordi de "tenker for fritt." Fengsler, rømming, asylsøking og flytting blir etterhvert vanlige hendelser i familiens liv, men vil de finne fred og trygghet til slutt?

 

Min mening:Til sammenligning med den andre boka jeg har lest i Slash-serien, Latino King, var ikke denne like bra. Det var litt mindre action. Allikevel vil jeg si at den var bra. Jeg lærte masse om Afghanistan, Nederland og det å være flyktning og asylsøker. Det jeg likte minst ved boka var slutten, selv om den faktisk hadde to mulige slutter.

 

Terningkast: 4. Boka har en interessant historie å fortelle på en god måte. Anbefales til deg som liker realistiske bøker.

 

BildeKilde

Dette innlegget er en del av bokbloggturneen. Det betyr at jeg har fått denne boka gratis for å skrive hva jeg synes om den. Jeg er den første som skriver om denne boka. I morgen skal twotn skrive om den samme boka. Ta gjerne en titt på hva hun skriver. Dette var den siste boka jeg skulle lese for bokbloggturneen i vår.

Dyreportretter

Noe av det jeg liker aller aller best å ta bilder av er dyr. Spesielt ville dyr. Det gir en utfordring av de skjeldne å ta bilde av noe som er redd deg. Et skikkelig blinkskudd kan noen ganger gjøre humøret mitt bedre i dagevis. Her er noen av de bildene jeg er sånn passe fornøyd med.


Dette uglebildet var jeg skikkelig heldig med og skikkelig fornøyd med.

Søte påskemarsvin :)

Føllet til Tora

Dette var bare et søtt lam. Kunne ikke bare gå forbi DET ansiktet!

Enda et blinkskudd tatt i rett øyeblikk. Jeg er fornøyd med at jeg klarte å fokusere på denne bia i luften


Skogens konge ble overasket av morgenjoggeturen min.


En løvgresshoppe som jeg forfulgte gjennom gresset en sen sommerkveld...

En søt liten trosteunge

Jerva, bestemor sin hest, som tar seg en hvil midt i sølerullingen (ikke så ille som det kunne se ut)

En rødstrupe. De er noen herlige, tillitsfulle skapninger :)

Chessie etter en av sine badeturer :)

Pusen til Thomas i sommersola

Svalemamma passer på ungene sine.

Og enda et av mine heldige blinkskudd. Dette tok jeg i femtida en sommermorgen av to skjønne bevere som koste seg sammen.

 

Hvilket er din favoritt?

Kommer du snart?

Kjære vår.

Jeg vet vi fikk en litt brå avslutning forrige gang. Jeg var kanskje litt for ivrig etter å kaste deg ut da Sommer banket på? Jeg vil bare beklage på det dypeste og invitere deg, nei, og trygle deg, om å komme tilbake snarest. Jeg trenger deg virkelig. Kan du finne det i hjertet ditt å tilgi en ydmyk beundrer?

Din for alltid. Ingrid.


I dag skal jeg gå tur med Bente i vinterværet, bake skillingsboller med Thomas og gå på møte i menigheten med masse andre flotte ungdommer. Blir en bra dag :)

Øverst i hodet nå

Denne uka er det masse skolearbeid i toppen av hodet mitt. Vi skal levere en mappe, eller portfolio med oppgaver på mandag med følgende innhold:

*En tekst på 1 000 ord skrevet i starten av året.

*En tekst på 2 500 ord skrevet ferdig for to dager siden.

*En gruppeoppgave på 8 000 ord. Ca ferdig i går.

*En refleksjon over gruppeoppgaven på 1 000 ord

*En refleksjon over læringen dette året på 800 ord.

Alt er selvsagt på engelsk. De to siste oppgavene er ikke skrevet enda. Sååå, jeg har litt å gjøre. Men etter 8000 ord om èn undervisningstime er jeg egentlig litt tom for flere refleksjoner for å være helt ærlig. Lærerskolen er hardt.


Jeg begynner å lure på om de siste tre hundre ordene mine blir omtrent som bildet ovenfor. Repetative.
Me jeg kan jo trøste meg med at etterpå kan jeg bare kose meg med York-turen (og utsikten mot eksamen). Digg. :)

Et siste ønske

Han tok et skritt bakover mot bilen, gjorde en håndbevegelse mot passasjersetet, der en kvinne satt sammensunket og sov. "Min kone, Maggie, er død," sa han. Han så opp på Cameron MacDonald. "Og det er jeg som har drep henne."

Boktittel: Et siste ønske

 

Forfatter: Jodi Picoult

 

Innhold:Jamie dukker opp på politistasjonen med liket av sin kone og innrømmer å ha drept henne. Politisjefen Cameron starter arbeidet med å nøste opp i saken til Jamie mens ekteskapet hans med Allie begynner å bli tynslitt i kantene. Boka handler om liv og død, om skillsmisse og løfter. Men kanskje aller mest om kjærlighet i mange ulike former.

 

Min mening:Jeg blir mer og mer glad i Picoult sine bøker. Dette er en bok jeg nesten kunne ha lest om igjen med en gang, bare for å få inn detaljene bedre. Forstå den bedre. Den overasket meg til tider, har et godt språk og en spennende historie. Sammenlignet med My sisters keeper når ikke denne helt opp, men absolutt en bok som bør leses!

 

Jeg gir boka karakteren 5. Spennende og infløkt. Tar opp et vanskelig tema om aktiv dødshjelp. Anbefales til alle som liker dramatiske romaner om ekteskap, drap og rettferdighet.

 

Oppussingsprosjektet til Handyman

 

Thomas har startet med et skikkelig oppussingsprosjekt nå. Han skal rennovere den gamle tilhengeren vår som har stått i mange år.

 

 

Jo, jeg har alltid visst at jeg har fått en ganske handy mann, men han har jammen overasket meg positivt nå! Det startet med å rive ned det gamle. Alle plater skulle skiftes ut og bare metalldelene ble tatt vare på.

 


På en dag klarte han å få ned alle veggene. Bare bunnen gjenstod.

 

 

Bunnplata ble byttet ut først. Nå hadde han noe å bygge videre på.

 

Jeg har også fått hjelpe til litt. Jeg holder plater, og i dag lot han meg til og med borre noen hull og skru noen skruer!! Men etter tre skjeve hull tok han drillen tilbake. Det var nok like greit. I dag så vi verket reise seg, og nå er status som følger: Tre ferdige vegger!Planen er å male hengeren hvit og listene svarte... Jeg er kjempe-imponert! :)

 

Hyttetur i Mong

Forrige lørdag var jeg i Mong på hytta til ei venninne sammen med den flotte ungdomsgjengen fra menigheten Betania. Vi gikk en runde rundt Mong, grillet, spilte spill og nøyt en fantastisk påsketur!

Vi startet opp med en skolebolle, liksom for å få systemet i gang. Yummie!


Også gikk vi tur i det nydelige været. Jeg begynner å bli redd for at vi skal bruke opp all sola nå før sommeren starter... Jeg husker nesten ikke hvordan det er når det regner og er overskyet...?


Her er nesten hele gjengen :)


Søte Ine og Celina


Vi går og går, med godt mot :)


Herlig med litt fjell-landskap ute ved sjøen. Været var upåklagelig.


 

Publikum

 

Joda, vi trillet påske-egg også. Jeg har forstått det slik at ikke alle vet hva det er å trille påskeegg? (Shame on you!) Det går ut på å koke egg, male dem, trille dem utfor en bakke og så se hvilket egg som kommer lengst. Og når egget knekker, kan du spise det (om du vil).


 

 

Inne spilte vi Mexican Train. Jeg liker det!
Gøy i påsken

Onsdag hadde jeg en gjeng jenter på besøk for å se Phantom of the Opera. Digger den musikalen. Mye god mat. Mye god stemning.

Fredag var den store bursdag-dagen. Først 4-årsdag til søskenbarnet mitt, og rett etterpå feiret vi dagen til Thomas si tante.

 

Ellers har påsken blitt brukt til å jobbe, være med kjæresten og gå masse tur i det nydelige været! Har bilder fra en av turene her, på Eigerøy.


Vi så solen gå ned sammen. Det blåste helt vanvittig, så det var såvidt jeg ikke lettet fra bakken.
Har du også hatt en fin påske?

En produktiv dag ender i fullt sinne

Ingrid tuslet rundt i huset og småryddet. Vasket klær. Støvsugde. Helt til hun ble nogenlunde fornøyd med hvordan huset så ut, og begynte å bake. I dag var det Amerikanske muffins som stod på programmet. "Chocolate Chips Muffins" uten sjokolade. De ble ganske gode, og Ingrid var fornøyd. Hun satte i gang med neste huslige syssel; Sy på kjolen sin. Det var da det hele skar seg. Sømmen fra forrige syøkt var klønete sydd. Sømmonnet var for lite, så det er en mulighet for at hele kjolen blir for liten. Glidelåsfoten ville ikke samarbeide i det hele tatt og internett var til ingen hjelp. Ingrid kjente sinnet boble opp i halsen. Koke i magen. Brenne i hodet. Det kan til og med henne at hun gråt noen fortvilte tårer før hun gav opp hele syprosjektet for en stund.

 Nå må Ingrid jobbe hardt med skolearbeid. KOM viljestyrke!

, Sokndal

Bor på Haua med mannen min, Thomas, i et oppussingsprosjekt med mye potensiale. Er 25 år. Lærer. Jeg er glad, venn med Jesus, positiv og variert. Har en drøss med hobbyer, og liker alt som er kreativt, spennende, og smaker søtt! Det skjer så mye bra i livet mitt; Masse små Mirakler som jeg vil dele med dere!

Instagram: Ingrid0123

Anbefalte Innlegg:

Arkiv

hits