april 2011

Kos deg i helga!

Da stikker jeg ut på telttur til i morgen! Vi skal ha leder-team-building, alle vi som skal være ledere på teamtur til Latvia i sommer.

Imens kan du kose deg med et bilde av de skjønne koppelammene kjæresten min har fått seg!

  

Herlig Travelt

Dette blir ei travel helg! Hadde hatt godt av litt god gammeldags avslappning, men det er nok ikke en mulighet. Kommer alikevel til å kose meg Infernalsk:) Det blir helt topp med soving i lavvo fredag til lørdag, og et spennende opplegg på Lørdagskvelden, og tidlig opp for å synge, deretter planlegging av neste jesusgruppe søndag morgen.

Jeg hadde en veldig glad dag i går! Jeg har sykt mye å være takknemlig for! Gode venner, godt vær, et godt liv, en God Gud!

Anbefaler deg å høre på "The Happy Song!" av Delirious.

Spotify: Delirious? ? The Happy Song

 

Sjekk dette fine bildet av meg og Yvonne vi tok nettopp en dag i Thomas sitt studio^^

Pizzafest-Mirakler

I dag hadde vi den siste Ny Generasjons-samlingen i år! Vi avsluttet skikkelig meg

Hvorfor fungerer ikke bønnene mine?

I dette innlegget har jeg samlet noen forklaringer på at du ikke alltid ser Guds svar på dine bønner.


*Be etter Guds vilje. Først må jeg nevne at bønnene må være i tråd med Guds Ord. Det nytter for eksempel ikke å be om at den irriterende kollegaen skal komme i en ulykke for at du skal bli forfremmet. Det står jo ettertrykkelig i bibelen at man skal elske sin neste som seg selv. 

*Gud vet best. Det er noen ganger slik at vi mennesker rett og slett ikke vet hva som er best for oss, og da tar Gud styringen. Han gir oss ikke et bønnesvar som fører til et mareritt. Et litt tullete eksempel kan være: Han gir deg ikke den kjæresten du så inderlig ber om, fordi han ser at du vil bli såret.

*Gud svarer alle. Ja, Gud svarer på alle bønner. Men han svarer ikke alltid "ja." Han gir deg ikke alltid en lettvindt løsning på problemet. Kanskje gir han deg styrke. Kanskje gir han deg håp. Kanskje bruker han hendelser til å forme deg som menneske.

*Tro at du får. Noe som kan utsette, eller hindre ditt bønnesvar er din egen tro. Det står i bibelen at hvis vi tror at noe skal skje, vil det bli virkelig. Gud Har allerede gitt oss alt, vi må bare ta imot i tro. 

*Noe som hindrer. Det kan være onde krefter som hindrer bønn. Men da hjelper det å be. Gud har gitt oss makt over onde ånder.

 

 
 Ikke gi opp å be!

Søk i Guds ord etter noe som støtter din bønn.

Be etter Guds vilje!

Tro at Gud elsker deg, og vil det beste for deg!

Vit at Gud er allmektig. Ingenting er for smått eller for stort for ham.


Forresten: Finn et annet innlegg jeg har skrevet om dette tema >her<

 

 

 

 

Foto: Vannlilje


Vannliljer er en nydelig blomst! Denne gule er ikke min favoritt, (liker sånne som flyter på vannet mye bedre) men de er ganske flotte alikevel! Denne vokser i fiskedammen til mamma:)

Hvorfor spørsmålsrunder?

De er overalt. Hvor jeg snur og vender meg ser jeg overskrftene hoppe ut mot meg. "Jeg har spørsmålrunde!" "Spør i vei!"

Jeg må si at jeg ikke skjønner helt greia med spørsmålsrunder. For meg virker det som om vedkommende ikke har noe å skrive om, og derfor bare inviterer andre til å finne på noe for seg. Lesere har skjelden noen seriøse spørsmål å komme med, og bryr seg ofte ikke om svaret, og et sånnt spørre- eller svarinnlegg er skjelden spennende å lese. Jeg leser dem aldri lenger. 

Øker det faktisk statistikkene siden så mange gjør det? Eller får dere flere kommentarer? Noe må det være siden alle  ser ut til å være spørsmålsrunde-frelst. Med mindre spørrerunde-innleggene har mirakuløse virkninger jeg enda ikke har skjønt kommer det til å funke slik på min blogg: Hvis du lurer på noe, har du en rett til å spørre. Hvis jeg ikke vil svare, så har jeg rett til å la være. -Men jeg er ikke så vanskelig, svarer stort sett så godt jeg kan; Ask Away! (men bare hvis du faktisk lurer på noe!) 

Spectacular!

Er så glad! Det er nydelig vær, og våren viser seg fra sin beste side! Foten er også mye bedre, så jeg kan gå nesten uten å halte nå. Skole og russeting har tatt meg igjen, og det samme har alle fritidsaktivitetene. Men jeg har fått litt overskudd av ferien, og er klar for det meste! Gleder meg til å bli enda friskere nå, og til kinoen med min kjære i kveld:)


Have a nice day!

En bedre måte å be på

"Hvis dine bønner ikke fungerer, vurder om du skal forandre retning!"

 

Forfatter: Andrew Wommack


Sjanger: Faglitterær 


 Innhold: Boka handler kort sagt om bønn. Den gir deg ikke "den eneste måten å be på" eller "den beste måten å be på," men den viser "en bedre måte." Den peker på "feil" i normale personers måte å be på, som kan hindre bønnesvar. Dessuten har den mange kapitler som beskriver en bedre måte å be på, som et alternativ til det du har gjort før. Alle påstander er begrunnet ut fra bibelen, og forfatteren understreker at han har gjort alle "feilene" han skriver om selv, og lært av dem. 


Min Mening: Jeg likte boka veldig godt til å være faglitteratur! Det blir fort tungt og kjedelig, men denne boka likte jeg! Dessuten har den faktisk forandret måten jeg ber på. Det er noe av det viktigste med sånne bøker; at de faktisk skaper en forandring!  Liker både måten boka er skrevet på, og innholdet. Noe av det viktige jeg lærte var hvor viktig det er å stole på Gud, og hvor enormt høyt Han elsker meg! Hvor viktig det er å prise Hans navn, og hvordan jeg skal se på problemer.  Så dette er ikke bare småtterier! Jeg måtte stoppe opp flere ganger midt i boka for å be. Skulle ønske jeg kunne skjønne alt det han skriver enda bedre, for det er så bra! Det er nesten så jeg har lyst til å lese boka om igjen, bare for å "få det inn" skikkelig. Jeg kommer garantert til å lese flere bøker av Wommack! Har allerede noen i bok-køen min ved siden av sengen.Boka får av meg terningkast  5! Det er ikke mange bøker som forandrer meg og tankene mine slik at det er merkbart med en gang. Den eneste grunnen til at den ikke når helt opp er fordi den er fagrelatert, og ikke skjønnlitterær (er det en god nok grunn?)

Kjente Fremmede

Jeg lurer på hvordan dere blogglesere ser på meg? Dere som ikke har truffet meg, men "kjenner meg" gjennom bloggen. På grunn av bloggsamfunnet føler jeg at jeg kjenner mange jeg aldri har truffet.

Det er selvsagt store forskjeller på hvor mye en legger ut om seg selv på bloggen, men du kan alikevel forstå så mye ut fra hvordan andre skriver! "Denne jenta har humor! Og så er hun antagelig flink på skolen, siden hun skriver så bra." "Denne jenta er nok ikke så fornøyd med seg selv, hun bare rakker ned på egne tanker og utseende sitt." Bare designet på en blogg sier masse!

Det hadde vert veldig spennende å treffe noen av de bloggeierne som jeg leser fast! Det er mange interessante mennesker her ute!

 Har du det også sånn noen ganger?

Hvordan fårestiller du deg meg som person? 

Hvordan går det med deg da Ingrid?

Vel, siden du lurte så går det egentlig ganske bra. Jeg er litt bedre i foten, men kan enda beskrives som "gul, blå og svær." Jeg har kommet meg hjem fra Hedmark, og truffet igjen kjente og kjære. For eksempel Chessie, som nå sitter i sengen min, titter ut vinduet, og etterlater seg en sky av hundehår hver gang hun leer på seg. Røytetiden er herved innviet!

Det er så fint vær at jeg har lyst til å gå ut på tur, se på solnedgangen. Men neida. Det vil ikke lille, hissige herr Ankel.  Vet ikke helt hva jeg skal bruke kvelden til (og det er noe som ikke skjer så ofte!) Derfor må jeg spørre: Hva pleier du å gjøre når du vil gjør Noe, (annet enn Tv og Pc)  og sitter der hjemme...? Noen gode ideer?

 

Hvordan lage en bilde-navingeringsmeny i sidemenyen.

Dette kan jeg faktisk ta litt av æren av selv, for dette har jeg ikke sett andre steder. Ideen var i hvert fall min, men HTML-kodene har jeg funnet på forskjellige blogger.

 

 Nå skal jeg forklare hvordan du kan lage en meny i sidemenyen som kan gjøre bloggen mer oversiktelig. 

*Det første du må gjøre er å lage bildene som du vil bruke som "knapp" til hvert innlegg. Jeg har laget mine i  Photoshop, men det er ikke et must.

      

 

* Her er koden du skal bruke: 

<a href="LINK TIL SIDE"> <img src="LINK TIL BILDET" height="STØRRELSE"> </a>

 -Der det står LINK TIL SIDE skal du lime inn linken til innlegget, eller kategorien bildet skal føre til.

-Der det står "LINK TIL BILDET" skal du lime inn linken til bildet ditt. Den kan du finne ved å laste opp bildet på tinypic.com Og kopiere den nederste koden. (Den heter: Direct link for layouts)

-Der det står størrelse skal du bare ha et tall. I min sidemeny har jeg 150, men du kan jo prøve deg frem.

 

Slik ser en av mine ferdige koder ut:  

<a href="http://ingridsmiracles.blogg.no/opplevelsa.html"> <img src="http://i56.tinypic.com/28cofp5.jpg" height="150"> </a>

 

 *Gjør dette med alle bildene du vil ha, og plasser dem under hverandre.

Da er det plasseringen av koden.

*Gå inn på Design-Rediger-Maler.

*Sidemenyen ligger langt nede i "maler", så let langs bunnen.

Jeg har valgt å ha knappene over "Arkiv" menyen som lå i sidemenyen fra før. Da finner jeg koden: 
<div class="yui-u">
<h4>Arkiv</h4>

Og plasserer koden over her. 

Litt vanskelig dette, men prøv deg frem, så finner du nok en bra plassering. 

 

Var dette til hjelp?  

Dyreportretter

Tok noen flotte bilder av dyrene på gården da vi besøkte Tora og det nye føllet hennes (se forrige innlegg). I tillegg til Hestene hadde de en hund, to esler, og en hau med sauer:) 

 

Tora fikk føll i går! (Bilder!)

Dette er det fjerde føllet Tora har fått, og alle har vert jenter! Vet enda ikke hva vindunderet skal hete... Tora er bestemor og bestefar sin. Hun er for tiden leid bort, og brukt til avl (men skal ha et fri-år nå). Hun har før løpt inn over 200 000kr i travløp, men er nå pensjonert. Besteforeldrene mine skal ikke beholde dette føllet, men de har enda Toras to første; Jerva og Åsa.


Litt klønete med helt nye, lange bein. Men var overraskende mye liv i denne 1 dag-gamle skapningen^^

Tora og føllet:)

Til og med på tre bein klarte hun å holde seg oppreist:)


 

Eowyn, den ett år eldre søsteren til det nye føllet! Sett noe så sjarmerende?

 

Den ultimate Påskelåten!

Bruno Mars - The Lazy Song  

Today I don't feel like doing anything
I just wanna lay in my bed
Don't feel like picking up my phone, so leave a message at the tone
'Cause today I swear I'm not doing anything
 Har gjort ingenting litt for mye denne påsken på grunn av min vonde fot, men det positive er at jeg faktisk har fått litt farge! Er forresten sol nå, så¨tror jeg skal komme meg ut å gjøre: "Nothing at all!"

Vekket av Nøtteliten

Onsdag, da vi var på hytta, våknet jeg av en merkelig skrapelyd inni veggen. Det viste seg at det var utenfor veggen, og at det var et ekkorn som prøvde å gnage opp et elge-gevir som hang på veggen. Fikk tatt noen bilder av røveren før den løp å gjemte seg i skogen.

 

Liker du vennene dine?

Noen ganger tror jeg vi har altfor lett for å finne feil med dem vi tilbringer mest tid med. Det kan være både familie og venner. Etter hvert blir det sånn at du legger alt for godt merke til irriterende vaner og småfeil ved personer. Kjenner du deg igjen?

Jeg tror at det er helt naturlig å legge mer merke til sånne ting etterhvert. Jeg synes også at det er utrolig irriterende at det skal være sånn! Hvorfor er det ikke lettere å la vennene holde på med litt småirriterende ting, enn det er med fremmede? Jeg vet selv at jeg er mye kjappere til å kritisere og irritere meg over de jeg kjenner best, men det burde jo være motsatt; at man hadde mest tålmodighet med de man er mest glad i.

Jeg tror at det handler sykt mye om hva du fokuserer på. Til en viss grad kan man kontrollere tankene sine, men man kan i det minste kontrollere hva man sier og gjør. Ikke la småting irritere deg, og hvis de gjør det, prøv å tenke på en annen måte i stedet. Det er dumt å tenke: "Nå skal jeg IKKE tenke på at hun hele tiden lager den sukkelyden når hun snakker."

Tenk heller: "Hva er det som gjør at jeg er så glad i denne personen? Hvilke gode sider og talenter har h*n?" Når du først er i gang, kan det ikke skade å si det til den du er glad i:)

Dette kan nok gjøre hverdagen mye bedre både for deg og de rundt deg! Har du merket hvor kjedelig og deprimerende det er å irritere seg over andre? 

Har bestilt en drømmekjole!


Var den ikke bare helt bedårende? Fortryllende! Magisk! Gleder meg til dette vidunderet kommer i posten. Håper bare at den passer, og at det ikke tar lenger tid enn de sier:) 


Russebuksa mi:)

Til russebuksa hadde jeg egnetlig ikke kjøpt så mye dill, men det betyr ikke at jeg ikke hadde planer! Det jeg faktisk kjøpte var strykemerke-papir fra Inkclub. Da kunne jeg skrive ut akkurat det jeg ville ha på buksa, og stryke det på selv! Følgende er bilder av det jeg strøyk på buksa:

 Og her er bilde av den ferdige buksa:

BAK: 

Har klasjet på litt forskjellig som jeg liker. Det morsomeste her bak er egentli maleflekken. Den er der fordi jeg satte meg i en tallerken med maling. Dagen etter finpusset jeg litt på mesterverket... 

 
FREMME:

Er selvsagt også fylt av ting jeg liker. Sola, eller Solo som jeg sier (og blir "mobbet" for) på dialekt. Jenta ved siden av er meg som tegneseriefigur. Tegnet av Vakre Benita. Ellers har jeg klasjet på litt scrappe-blomster og annet dill på buksa:)Hva synes dere (så langt)?

Årets første ridetur kunne ha gått bedre...Endelig ri igjen!

Med en gang jeg satte meg i salen merket jeg at det var lenge siden - og at jeg kom til å få vondt i rumpa de neste dagene. Jerva på sin side kunne også godt tenkt seg å være med, og raste noen runder rundt i innhegningen. 

  

Stine og jeg byttet på å ri. Da jeg skulle prøve å trave fikk jeg litt problemer med en uvillig hest, og klarte på en eller annen måte å falle av idet hun bråstoppet (og muligens bukket litt). Litt skuffet over at det ikke skulle mer til enn en plutselig stopp for at jeg skulle falle av nå. Før har jeg da taklet bukking i gallopp... Men til mitt forsvar hadde jeg ikke ridd siden sommerferien i fjord.

Da jeg lannet kom all vekta mi på den stakkars lille høyrefoten min, og jeg fikk litt problemer med å gå. Det endte med at jeg måtte ri tilbake.

Nå sitter jeg her med en håven og mest sannsynlig forstuet fot med noen interessante blå- og gultoner  som begynner å blomstre frem på ankelen. Den er bedrøvende lite bedre etter tre dager. Bestemor hadde noen krykker, så jeg klarer da på et vis å komme meg rundt... 

 

Det eneste som kan gjøre dette (nesten) verdt det, er visst jeg slipper å løpe 3000-meteren på skolen etter påske! 

Nytt design - fra Frodig Grønt til Luftig Blått.

Hvilket likte du best?

Ser du noen endringer jeg kunne ha gjortpå designet?

 

 

 

 

Blåveis

Blåveis er en utrolig nydelig blomst! Det er noe med fargen, og de skjønne sprudlende pollenbørerne inni som bare gjør meg glad! Er det ikke en av de fineste blomstene som finnes?

 

 Å visste du at ikke blåveisen finnes i England? (Kjempe-super-interessant!)

Mislykket jakt = Vellykket oppdagelsesferd!

Mandag morgen våknet jeg klokka 7. Kjente at jeg hadde hvilt nok for en natt, så jeg kom meg like godt ut i det fine været. Sola holdt akkurat på å stå opp...

Jeg gikk en tur på stien med kamera og hørte skogens ro. Jeg var på jakt! Jeg jakter på "Det Perfekte Bildet," uansett om det inneholder rever, ørner, uvler eller elger. Så jeg kikket til alle kanter for å finne noe spennende å sikte på, men fant ikke annet enn småfugl... (For all del ikke egentlig noe galt med småfugl, altså.)

 

 

  Så tidlig om morgenen hadde ikke en gang blåveisen stått opp. Etter en del konsentrasjon var brukt opp på speidng gav jeg opp jakten, og gikk over til en oppdagelsesferd. Det er like spennende, og ikke så pirrende (og skuffende). 

 

 

Jeg fant en flott sti å gå på. Det viste seg at den egentlig bare gikk paralellt med veien, men jeg fant alikevel noe spennende! Bare to meter i fra der jeg stod satt en liten (perle?)ugle! Ugler er utrolig facinerende og fine dyr! Så jeg ble i hvert fall utrolig fornøyd med oppdagelsesferden min! Bildet på sin side var ikke helt topp, fordi det var så mørkt på stien, og ugla fløy etter at jeg hadde tatt et par bilder, men det er alltid moro å fotografere et nytt dyr!


Sykkelguttene

Dere har ikke hørt så mye fra meg de siste dagene, for jeg sitter på påskehytta! Reiser tilbake til Pappa i dag, så jeg da vil nok bloggingen ta seg opp. Har forresten forstua foten, så påskefjellet er egentlig ikke det beste stedet å være nå...

Men fint vær er det i hvert fall! Ikke noenting å si på det!

Bildene tok jeg før ferien, synes de var flinke, syklistene!


 

Svanemor

Gleder meg til å ta bilder av ungene til denne nydelige svanen!

 

Er du på foto.no?


Hvorfor skal jeg det?

*På foto.no kan du legge ut bilder, og få tilbakemeldinger på dem. Det beste med siden er at det er kjempemange flinke fotografer som gir kontruktiv kritikk og tilbakemeldinger på det du gjør. Jeg har lært masse om farger, komposisjon osv. på grunn av de kommentarene jeg har fått på foto.no.

*En annen ting som er flott på denne siden er at du kan bli inspirert! Du kan lett ble igjennom bildene som er lagt inn i de forskjellige kategoriene de siste 24 timene. Her er det masse bra, altså! 

*I tillegg er det fotokonkurranser du kan være med i (Jeg har aldri følt meg flink nok til å være med. Du skjønner lett hvorfor hvis du sjekker ut de siste månedenes vinnere

*Det siste punktet her er at du kan lære masse. Det er masse fagtekster om foto, og en flott "ordbok" som jeg har brukt flere ganger når jeg lurer på noen foto-begreper.

 

 Hvordan funker det?

Med mindre du betaler kan du bare legge ut 2 bilder i uka. Egentlig synes jeg dette er helt greit, for da blir det bare De Beste bildene mine som havner der.

Jeg pleier alltid å legge ut bilder på "bildegalleriet." Da er folk litt snillere. Hvis du vil kan du også legge ut bilder på "bildekritikken." Da kan du (hvis du ikke er flink nok) bli slaktet for det du har gjort. Du kan også få meget gode tilbakemeldinger. Selvsagt får du også kommentarer på bilder i bildegalleriet også. 

HER KAN DU SE BILDENE JEG HAR LAGT UT PÅ FOTO.NO! 

 

Russebryllup

Nå er det to helger siden jeg var i russebryllup. BRA, Ingrid. Endelig kommer det på bloggen også!

Dette var et rollebryllup hvor alle hadde en bestemt rolle (noen spilte brud, brudens far osv) Jeg hadde ikke en stor rolle, men var Afrodite, kjærlighetsgudinnen i gresk mytologi, i tillegg til at jeg var russefotograf, selvsagt!

Meg og Russepresidenten (som mus)

 

  Først hadde vi en vielse hvor hele brudefølget kom dansende ned trappa, og opp på scenen. Presten hadde desværre kuttet tungebåndet dagen før, og hadde derfor playback på hele løftene! (det er noe du ikke har sett før!) Det hadde funket ganske bra også, hadde det ikke vert for at det ble litt rot, og hun måtte spole masse frem og tilbake for å finne riktig sted igjen... Uansett: Hysterisk morsomt!

 

Brudepikene

   
Klovn                                         Bruden og hennes far

Ringpåsettelse..

 

Da de var lykkelig gift "til russetiden skiller dem ad" var det tid for fotografering! Jeg tok bilder  av familien, og av bare brudeparet. Gode tradisjoner ble selvsagt også vedlikeholdt!

 

   
Brudepar+foreldre+hore                  brudepar+forloveder+brudepiker

Bilde av brudeparet


Brudebuketten kastesDen siste delen av bryllupet var middagen. Da fikk vi en flott sal på Grand Hotell, og ble servert en nydelig steik:) Rundt bordet ble det masse morro med prat, taler, og underholdning. Vi hadde også storslått kjendisbesøk! Intet mindre enn både Jan Thomas og Lady Gaga var der!

Blandt annet (som ikke kan nevnes) ble brudens tale avbrutt av en fødsel i hui og hast! 


Lady Gaga og Jan Thomas


Brudgomens taleFødselen gikk heldigvis fort, og uten problemer. DET BLE EN JENTE! Russepresten døpte henne raskt til Oda før vi gikk videre til...

Lady Gaga som synger "Pokerface" Etter middagen samles alle nede igjen til en god dose karaoke ! Need I say more?

 

Jeg trives så godt her!

I dag reiste jeg til Pappa'n min i Hedmark! Det føles utrolig godt å være her hvor det nesten ikke finnes stress og krav og tidsklemmer. Nå blir det nok mye mere blogging de neste dagene! Har masse å fortelle dere lesere, og mange bilder å legge ut!

 Det beste med å være her er å komme seg bort fra alle vaner og plikter en stund, og bare gjør det jeg har lyst til! Ferien kommer mest sannsynlig til å bestå av: Gryende vår, riding, hyttetur, og masse kos med koselig familie! Overraskende nok var det ikke mye snø her. Ikke en gang på hytta var det nok til å stå på ski! Slik så det ut på hytta i påsken i fjord:


Tenker vi reiser opp dit i morgen:)
 

Hvordan min travle dag gikk

-En slags konklusjon etter forrige innleg

På en dag som det var masse som skulle skje, skjedde det også ganske masse.

*3000m i gym. Den slapp vi! Skal heldigvis ikke i ilden før etter påske:)

*Norskprøve. Kanskje et par spørsmål jeg ikke fikk riktig til, men gikk helt ok...


*Fotografering av russen i matfri, Gikk bra, til tross for en aldri-så-liten vannkrig med ungdomsskolen. 


*Religionshøring, Gikk også bra!


*Fotografering av Russerevyen sin generalprøve.

Vel, det var vel her ting begynte å skje uventede ting. Før skolen va slutt ble jeg med Benita for å hjelpe henne med å male ferdig bakteppet til revyen. Så vi fikk låne snekre-salen til  byggfag, og bredte ut teppet (5x7m) for å male. Vi fikk hjelp av noen andre barmhjertige sjeler, men etter kl 2. var det bare oss to. Planen hadde vert å være ferdige med å male til halv 3, men den gikk litt i vasken. LITT. 

Da vi endelig var ferdige måtte vi vaske gulvet, for malingen hadde gått igjennom stoffet (men dette visste vi på fohånd)... I 4-tida var vi klare til å komme oss ned i kinosalen hvor kulisser og sceneteppet var dypt savnet. Da hadde jeg blandt annet  latt tingene mine bli innelåst på skolen, inkludert kamera (så mye for å ta bilder av revyen), og jeg hadde satt meg i en tallerken med blå maling.. BRA, Ingrid! 10 på 5 va vi ferdige med alle hente- og bringe- ærend, og klokka 5 skulle jeg reise hjemover for å rekke:


*Jesusgruppa.

Kom litt for seint, men det var vel nesten å forvente. i tillegg hadde jeg under malingen pådratt meg en solid hodepine, og stress i kroppen. Jentene hadde så vidt begynt med filmen "the Passion of the Christ." Den er virkelig fæl! Jeg liker virkelig ikke sånne blodige scener... Men budskapet er bra, og det kan nok være litt greit å se sånt for å forstå hvordan Jesus faktisk hadde det! Alt det han gjennomgikk for oss mennesker! 

Etterpå hadde vi nattverd, eller påskemåltid, slik som Jesus sa at vi skulle gjøre for å minnes ham. Synes det er fint:) Også hadde Hanne bakt et kjempegodt jødisk sabbathsbrød! Nam:)


 

En travel dag venter meg...I dag kommer ting til å gå i ett...

Det hele starter med

*3000m i gym, som lenge har vert årets største frykt..

*Norskprøve. Har en haug med ark som skal leses i bussen...

*Fotografering av russen i matfri, dette er siste sjanse til å få gjort det og sendt inn bildene!

*Religionshøring, den ble utsatt, så den har jeg heldigvis lest på før.

 

Så er skole ferdig, men fremdeles har vi noen ting som venter på meg:

 

*Russerevyen, har generalprøve(r) i dag, og jeg skal fotografere.

*Jesusgruppe, med påskemåltid og "Passion of Christ."

 

Egentlig skulle jeg ha vert på en teamsamling mellom de to sistnevnte aktivitetene, men det var kanskje ikke så dumt at den ble avlyst... 

En innholdsrik dag!

Det beste gruppebildet!

Søndag stablet vi oss ut i strålende sol og siktet på sjøen! På sogndalstrand slo vi leir, og skulle ta DET perfekte gruppebildet, Ida, Chessie og jeg. 

Mens jeg setter opp kamera med selvutløser går Chessie å bader i en liten dam. Også, selvsagt. Akkurat i det bildet blir tatt  rister Chessie seg, og dusjer oss med herlig kaldt, halvskittent vann med hundelukt...

LOVELY!

 

Russekortet mitt


Hva synes du?

Synes selv at det kanskje ble litt vel mye tekst og rot... 

Lissotriton vulgaris

Overskriften er forresten navet på typen salamander. Det er den minste av de to typene salamander vi har i Norge. De står på Nasjonal rødliste, som betyr at de er truede. Ganske fiffige skapninger! Var ikke så vanskelig å overtale en til å bli med på en fotoshoot. Problemet var å overtale Chessie (hunden) til å ikke smake på salamanderen imens....

 

Grilltur i vårsola:)

Lørdag var det så nydelig vær at jeg og Yvonne måtte ta oss en tur ut å grille! Så vi var i Linepollen, tente bål og grillet pølser og marshmallows. Skikklig herlig å kjenne sola varme! Jeg blir så glad av sånn vær, og av å gå på tur med gode venner:)

Til slutt fikk vi heldigvis fyr på bålet:)


 

Har du hatt en fin helg?

Nå kommer det!

Grønt, Saftig, Herlig Gress! It's back!

Yeeey:D 

Russeknuter

Noen av russeknutene jeg har tatt til nå er:

*Bade før 1. april. 

*Fotoshoot med en lærer

*Sitte med teip forran munnen i en time.

*Poppe popkorn i mikroen i aulaen og si "oi!" hver gang det smeller.

*Sitte under pulten i en time


 Har tatt en del knuter til, men dette var de jeg hadde bilder av fåreløpig:)

Uten fluktmuligheter

Tenk deg at du går på en vei. På den ene siden av veien er det ei elv, og på den andre en bratt fjellvegg. Så plutselig, rett foran deg møtes du av en 3-4 svære skapninger som står midt i veien! De ser omtrent sånn ut:

 

(disse bildene er fra en annen dag, men de så omtrent sånn ut, bare på en mye trangere sti!)


Så går man der, litt halvusikker... De står å stirrer. Men du må jo forbi! Så du tar noen usikre skritt mot dem mens du tviholder tankene dine på skiltet hvor det står "Snilt storfe" med inngangsporten. Når du kommer nær nok flytter de fleste seg, og du kan puste lettet ut. Hadde det bare ikke vert for den ene kua som står bak deg. Den begynner å bli litt engstelig fordi flokken forlot den, så den begynner å følge etter deg! Bortover den trange stien uten noen fluktmuligheter...

Den rauter og bærer seg.. Men til slutt klarte altså jeg, Ida og Yvonne å komme oss gjennom porten på den andre siden av innhegningen igjen!
 

Russedåp

Mandag hadde vi russedåp etter skolen! Jeg fikk ikke vert der hele tiden, og siden det bare var 15 minutter til bussen min gikk var jeg den første som ble døpt. Mitt russenavn ble Betania. Absolutt ikke det verste navnet jeg kunne ha fått:) Ganske logisk, siden halvparten av fritiden min går til forskjellige aktiviteter på Betania (Pinsemenigheten jeg går i). De fleste ble døpt med vann fra en nydelig sprayflaske, men de som ville kunne velge andre ting å bli døpt med.

Her har vi vår alles kjære russeprest, Ane! 

    

 

 

Fototips #10 - Close-up filter

Et close-up filter brukes for å kommer nermere innpå det du skal ta bilde av. Dette fungerer bare på ting som er nær (eks: blomster) og ikke ting som er langt borte (eks: fugler). Dette er altså et svært billig alternativ til et makro-objektiv.

 

korte  fakta:

*Måles i hvor mange ganger den forstørrer noe. F.eks. 2x, 4x, 8x osv...2x forstørrer ikke så mye, men 8x forstørrer mye mer!

*Et filter skrus rett utenpå objektivet ditt. 

 

Fordeler: 

*For en ganske billig penge kan du komme mye nermere det du skal ta bilde av. Nærgrensen blir mindre, pluss at filteret "zoomer" en del.

*Lett å ta med seg, og lett å bruke. 

 

Ulemper:

* gir selvsagt ikke like god kvalitet som ei skikkelig makrolinse, men i forhold til prisen er det helt supert! Hvis du har en ok linse, så blir det uansett brukbart! 

 

 

Erfaringer:

*Jeg har kjøpt filtrene 4x og 10x. Jeg merket at det ikke var et sjakktrekk å kjøpe dem til et zoomobjektiv (mine er til 18-270 linsa mi) Hvis jeg hadde en mer macro-linse ville jeg heller ha kjøpt til den. Grunnen er at det blir litt vel lite dybdeskarphet (kantene i bildet blir helt dradd ut og uklare) Dette var egentlig alikevel en ganske kul effekt! Det var uansett verdt det 100%! Angrer i hvert fall ikke:)  

*Det er lurere å kjøpe 10x enn 4x fordi det gir en større effekt.

 *Thomas opplevde at UV-filteret hans smeltet da han hadde det ute i solen. Det var fordi han hadde et close-up 10x utenpå, og da ble sola så sterk (vi klarte forresten å fyre opp gresset med den metoden!)

 

Effekt og forskjell

Under er det to bilder som viser forskjellen med og uten close-up filter. De er tatt på omtrent den samme avstanden med de samme innstillingene.

Dette bildet er uten noe close-up filter. 

 

 Dette bildet er tatt med close-up 10x.  (Du ser hva jeg mener med at kantene blir litt dratt? Det er mest fordi jeg har zoomet inn en del)

 

Pris og tilgengelighet:

Disse filtrene koster nermere 300 kroner i Norge, men jeg kjøpte dem på priceangels for rett over en 50-lapp! Leveringen der tar imidlertid en liten stund (2-4 uker, kanskje?)

 

Vil du kjøpe deg makrofilter?

Kanskje har du allerede gjort det? Hva er dine erfaringer med slike filtre? 

Kickoff for Russen sist helg

Forrige lørdag hadde vi Kickoff med russen! Vi hadde fest i kjellerpuben, og jeg var russefotograf! Nå er russetida i full gang (tror jeg har fått ca 10 knuter) Med bukser, luer, knuter og fester! Masse morro, og alltid noe å finne på! Var på festen til halv 1-tida. Da var det på tide å ta den lange, og SVÆRT tåkefulle turen hjem. Jeg mener:

Kan du tenke deg at du bare ser grått? Også midt inne  det gråe ser du et svakt hvitt lys. Det er refleksen som viser hvor veien går!

Viktige ting denne kvelden var

*hyggelige folk,


*Dans,

*Mye morro,

*Og gruppebilde!
 

 Gleder meg til en topp og meningsfylt russetid! (vil avslutte med et sitat av Sokrates, som min gode venninne Benita har på russebuksa:

Be as you wish to seem! 

Chessie og Bonzo

Bonzo er hunden til Yvonne, forfatteren av bloggen camerahearted. Han er en av favoritt-lekekameratene til Chessie, og det er trolig noe kjærlighet i luften der:) 

Meg som tegneserie:)

Det er moro å være russ! Kommer til å oppdatere dere litt mer etterhvert, kanskje jeg får tid i helga til å legge ut noen bilder:) Nå kan du i hvert fall se meg som russ:Tegnet av Evy Benita Kvinlaug. Ta gjerne en tur innom bloggen hennes! Der er det masse moro om design, humor og fine ting:)


Vårtegn (bilder)

I forrigårs var det 17 grader ute! Herlig!

Jeg er glad:D 

Could a dead, frozen heart break?

"Could a dead, frozen heart break? It felt like mine would.
"Edward," Bella said.
I froze, staring at her unopened eyes.
Had she woken? Caught me here? She looked asleep, yet her voice had been so clear...
She sighed a quiet sigh, and then moved restlessly again, rolling to her side - still fast asleep and dreaming.
"Edward," she mumbled softly.
She was dreaming of me.
Could a dead, frozen heart beat again? It felt like mine was about to."
 Nå i det siste har jeg lest alle twilight-bøkene på engelsk. Skikkelig herlig å lese noe spennende, skjønnlitterært etter alt stresset med særemnet! Nå går det i Midnight Sun på pcen.. Midnight Sun er Twilight,(den første boka) sett med Edwards øyne. Blir dessværre alt for fort ferdig med den også, men det er morro så lenge det varer...
 
Har du lest Twilight-bøkene?
 
 

Hestehov

Hestehoven er et av de viktigste vårtegnene! Det er så herlig med en knall gule fargen. Blomster er utrolig nydelige, jeg vil bare minne dere om det! Litt av et mirakel, egentlig:)Close-up Snøklokker

Jeg har fått meg nok et close-up filter, så nå har jeg både 4x og 10x. Kjempemoro å bruke det til å ta bilder! Snøklokker er et så fint tegn om våren. De første blomstene som begynner å sprette, og det gjør meg så glad at de endelig dukker opp å bryter med alt det døde, fargeløse og triste. Og se hvor nær jeg kommer!

 

Chessie og Mitsi (foto)

Så herlig^^

Badet i sjøen i går

>Bildekilde<

I går tok jeg min første russeknute; Bade før 1. april! Vi var en god gjeng russ som hoppet i sjøen før vi hutret oss opp igjen.

Kaldt, forfriskende, adrenalin, og kaldt!

Så da mangler det bare å feste en gullispinne til lua:)

Vi kom til og med i Agder (Se her)


Foto: Monica Olsen


, Sokndal

Bor på Haua med mannen min, Thomas, i et oppussingsprosjekt med mye potensiale. Er 25 år. Lærer. Jeg er glad, venn med Jesus, positiv og variert. Har en drøss med hobbyer, og liker alt som er kreativt, spennende, og smaker søtt! Det skjer så mye bra i livet mitt; Masse små Mirakler som jeg vil dele med dere!

Instagram: Ingrid0123

Anbefalte Innlegg:

Arkiv

hits