april 2010

Endelig sove

Hei!
Hei.
Har du ventet her lenge?
ja.
Smilet mitt blekner litt, og jeg bøyer hodet en tanke
beklager for at jeg ikke kom før...

Det gjør ingen ting. Du er her nå!
Han smiler til meg.
Det smilet som får meg til å føle meg helt fantastisk. 
Jeg kan ikke annet enn å smile tilbake.

Det er kaos alle steder. 
Her har jeg heldigvis et rolig sted hvor jeg kan ta et skritt tilbake å se livet mitt litt bedre.
Og så får jeg hjelp av Ham!
Ellers i hodet mitt flakser alt vilt mellom tusen tanker uten kontroll, 
men her er det ett fokus.
Jeg klarer å roe meg ned til slutt
og endelg sove.

Jesaja

Han gir den trette kraft, og den som ingen krefter har, gir han stor styrke.

Jesaja 40:29

Solid Rock

Steinblokka

Det var en gang ei lita jente som hver dag gikk forbi et steinbrudd. Inne på steinbruddet sto en mann og hugget i en stor firkantet steinblokk. Hver gang jenta passerte, kikket hun på mannen med steinblokken som gradvis ble mindre. Én dag var steinblokken blitt til en fantastisk engel. Jenta hadde aldri sett noe nydeligere, og gikk inn på steinbruddet for å se nærmere. Steinhuggeren smilte og hilste på den lille jenta, som spurte nysgjerrig: "Hvordan visste du at den vakre engelen var inne i den firkantede steinblokken?" "Det er noe vakkert i alt. Vi må bare lære oss å se bak det alle andre ser."


Tok bildet i Heide Park, Tyskland, men har ikke skrevet historien selv:)

homofili og kristendom

Homofili har vert et tabu-tema lenge, spesielt i kristne kretser, og er det mange steder enda.

Fremdeles er det også et Veldig vanskelig tema som ikke er så lett å påstå for mye om. Jeg vil ikke såre noen, men samtidig er det viktig å få frem hva som er rett og galt. 

Jeg dømmer Ingen, uansett hva de har gjort. HELDIGVIS er ikke min jobb å dømme.

Det er noe som ENORMT Mange kristne har misforstått! 


Kristne og Jesus:

Mange kristne har  gjort og sagt kjempemye dumt, og jeg støtter det ikke! Den jeg ser på som forbilde i alt, er ikke andre kristne ungdommer, pastorer, eller store evangelister, men Jesus. Han er den eneste personen som har gjort Alt rett, og heldigvis er mye av det han sa og gjorde skrevet ned slik at jeg kan vite hva som er rett.

Jesus dømte ingen av de som ikke trodde på Gud. Han tilgav dem! Han sa også i fra at det de gjorde var galt, slik at de kunne fikse på det. De han faktisk var litt mer krass mot var de skriftlerde, som fikk "kjeft" fordi de trodde at de var bedre enn andre.

Han elsker homo og hetro like mye!


Hva Bibelen sier

Det er ifølge bibelen synd med sex utenfor ekteskapet. BÅDE i homofile og i hetrofile forhold! Der alt krasjer er når Bibelen sier at homofile ikke kan gifte seg.

Det bibelen faktisk sier er:

 "Derfor skal mannen forlate sin far og sin mor og holde seg til sin hustru, og de to skal være ett." 

1 Mos 2,24

Omtrent det samme står i Matt. 19.4-6. denne gangen sagt av Jesus.

 

"Du skal ikke ligge med en mann slik som en ligger med en kvinne. Det er en styggedom."

3 Mos 18,22.

noe av det samme står også her: 3 Mos 20,13.

Derfor overgav Gud dem til vanærende lidenskaper. Kvinnene gav seg hen til unaturlig kjønnsliv istedenfor det naturlige. På samme måte sluttet mennene å ha naturlig samliv med kvinner og brente i begjær etter hverandre. Menn drev utukt med menn, og de måtte selv ta straffen for at de var kommet slik på avveier.

Rom 1,26-27.

I det siste verset står det om at mennene "brente i begjær etter hverandre" Det er altså ikke snakk om menn som utnytter gutter.


Kan man bli født homofil?

Det er mye uenighet om det er sant at en person kan være født homofil, les mer om det på en link til shammen sin blogg lenger nede.

Det er vanskelig å svare på dette spørsmålet. Er det i så fall slik at Gud har skapt noen homofile?Hvis dette er en "genfeil" har vel Gud også skapt folk med Downs, og anlegg for å få diabetes? 

Jeg tror at alt dette er en følge av syndefallet, på lik linje med at vi blir slitne, at det finnes krig, og at råvdyr spiser mindre dyr... 

Det var ikke Guds hensikt, men han mener nok alikevel at vi skal gjøre det beste ut av situasjonen vi er i. Om du har en dødelig sykdom vil Gud at du skal få max ut av livet ditt, inspirere andre, og hjelpe dem til å tro på Ham. Han vil at du skal tenke positivt, heller enn å grave deg ned i triste tanker. Om du aldri får et perfekt liv (hvis du f.eks. har kreft, er sliten, og har mye smerter) så vil du kunne ha mange gode øyeblikk i alle fall, og du kan bety en forskjell! Og hvis du i tillegg tror på Jesus, får du et mye bedre liv etterpå!

Noen ting kan man bare ikke leve ut. Hvis du har en tendens til å bli fort sint, til å slå, til å være sjalu, eller til å stjele, så er ikke det noe som du bør fortsette med. Det går både utover deg selv og andre, og derfor har Gud forbudt dette. Han vil at vi skal ha det best mulig. Det er det samme med homofili; så selvrealisering må av og til legges til side for ditt eget (og noen ganger andres) beste. Det er da bedre for deg å prøve å la være. Hvis du feiler har du altids muligheten til å spørre Gud om tilgivelse; og få det!


Det jeg mener

Jeg synder også, bare på andre måter. Forskjellen er bare at jeg vet at det jeg gjør er galt, og at jeg er tilgitt, mens du blir ikke tilgitt av å hevde at det ikke er noe galt i det du gjør.

Det er fullt mulig å være en god kristen selv om du er homofil. Det å være en kristen handler om å ha en relasjon til Jesus, og inneholder ikke et sett med regler du følge.

Det er heller ikke en synd å være homofil, bare homofil sex.

Hvis jeg ikke forteller noen (f.eks. en homofil) hva jeg synes er rett og galt, så synes jeg det er galt av meg. Fordi da tar jeg hans/hennes mulighet til å være rettferdige for Gud. De vet kanskje ikke at det er feil, og hva det kan koste dem. Derfor forteller jeg at det er galt å ha homofilt samleie; fordi det står det i bibelen, og fordi jeg bryr meg om de homofile!  Jeg stoler på at Gud har laget regler som får frem det beste i oss, og vil derfor følge dem.

Gud er for deg! Hvem kan da være mot deg?

Jeg er ikke sikkarpå at alt det jeg skriver er rett og riktig, men det er slik jeg har oppfattet ting. Er velldig åpen for Saklige diskusjoner og konstruktiv kritikk! Det er slik man lærer:)


Andre kristne sine tanker om homofili:

Jeg må nevne at jeg vet om mange homofile som, etter at de ble kristne, til sin store glede (og noen ganger overraskelse) har opplevd å få et virkelig godt sexliv innenfor rammene av et heterofilt ekteskap. Disse menneskene kan med hånden på hjertet si at de ikke driver med selvfornektelse eller fortrengning. De føler ikke at noen har presset dem til noe som helst, men at Gud har forvandlet dem som mennesker. For dem har en konsekvens av å bli født på nytt, vært et genuin endring i retningen på deres seksuelle legning.  

Forrige avsnitt er skrevet av Adrian Holloway. Resten av denne teksten hans ligger på bloggen desired.blogg.no. Der er det også et kjempebra innlegg om dette tema.

Shammen hadde et flott innlegg om homofili, som er mer omfattende enn mitt, så hvis dette er interessant besøk denne siden! Jeg har også brukt mye av dette som inspirasjon, som du kan se:)

hvis dette ser ut som SKREMMENDE STORE MENGDER TEKST, kan det være en fordel å besøke bloggen til Maria som har formidlet noe bra om dette tema på en KORT OG GREI måte.

Duskregn

I dag er det duskregn her.
Det har det ikke vert før.
Tusenvis av små, lette dråper faller tett i tett i Hagen Vår.
På de store bladene glir de sammen i en større dråpe før de plasker i bakken
som tårer.
været er nok min feil, Det kommer av min sinnstemning
men det gjør ingen ting fordi
Noen ganger har jeg bare lyst til å fortsette å være trist.
Det er nesten som det bibelverset... noe med at det finnes en tid for å sørge..


 en tid til å gråte, en til å le,
  en tid til å sørge, en til å danse
fork.3.4.

Takket være deg vet jeg alltid at den tiden en gang vil renne ut.
Vinteren blir til vår.
Regnet blir brutt av solstråler
Tårene blir druknet av latter

Håret ditt drypper
Dråpen renner i fra de mørke krøllene, ned i det halvlange skjegget og så ned på dørstokken vår.
Jeg følger den med blikket, så ser jeg på deg igjen.
Du smiler til meg
og gir meg en klem som varer.


Har ikke tatt noen av disse bildene selv;)


Noen Bilder:)

På tur me Monica å hunden Dennis

Thomas sin nabo hadde noen steiner i hagen, og jeg oppdaget plutselig at den ene var en Hjertestein!

Himmelen er fantastisk nydelig! ET MIRAKEL!:)

En trestubbe utenfor betania. Synes den var så fin:)

Noen bilder som Thomas har tatt og jeg har redigert en del på:

Litt gøy resultat, eller hva? Selv om jeg ikke gjorde alt så nøye at det gjorde noe... rett og slett fordi det uansett ikke skulle brukes til noe fornuftig...

Nå skal jeg på Henteleken med Bil og så en slags Jentekveld! Gleder meg! blogger muligens om det senere:)

Si noe fint til noen du kjenner!

Og Nyt resten av Helga!

På en søppelplass

Hvis man studerer søppelplassen til Urdals Planteskole, kan man finne flere gjemte skatter! Tenkte jeg skulle dele bilder av noen av skattene derfra:

Krokusene har kommet litt for langt nå...

Dette er jo rene hagen!

Snøklokkene står fremdeles!

Små blå!

Disse har ikke sprunget ut enda, men jeg gjetter at det er påskeliljer, eller pinseliljer! (går for det siste siden det høres mest logisk ut på denne tida...)

Husker du?


Takk for at du alltid er her når jeg kommer.
For at du alltid venter meg
og har tid til meg.
Her kan vi få tid til å snakke og til å tenke.

Husker du når vi satt her på Dørstokken og så på stjernene blinke?
Et stjerneskudd fløy forbi
gresshoppene sang beroligende i det bølgende gresset.
Ildfluene fløy dovent rundt
En ansamling med lyspunkter som blir forvirrende hvis du ser på det samme stedet lenge
Men hvis du følger en, begynner du å undre deg.
De flyr uten mål og mening, samtidig er alt så meningsfylt!
De virker større her.
Sammen med Deg
Sammen betraktet vi naturens symfonier med ekte undring
og glede 
over hvor fantastisk verden er skapt.

Har tatt bildet selv, og bare redigert litt på fargene:)
Forresten, så har Thomas lagt ut noen bilder han tok av meg i går, så du kan jo ta turen innom å se;)

Our Place

There is a Place inside of me. I love this it more than any other Place, even though I just descovered it. The Garden is scattered with colorful flowers and fresh fragnants, animals in all sizes, all og them friendly og course. There is a Garden with a doorstep where You are waiting. Here i find peace.

Har ikke tatt bildene selv; fant dem på google;)

Min (eller Vår) Hage ser ikke akkurat slik ut, for den er det bare jeg som kjenner til, men jeg skal kansje male den en dag....

Skrev dette på bussen her i går. Da var det på norsk, men noen ganger er det lettere å utrykke seg på engelsk! Så jeg gjorde et forsøk på nettopp det. Må jo gjøre noe for å holde engelsken vedlike, nå som jeg ikke har det på skolen.

Lager en egen kategori for dette innlegget, fordi jeg tror at jeg vil skrive mer om dette stedet senere...

Bidronning

Er nå ferdig med Tentamensoppgaven "Design et Spillkort" som du kan lese om lenger nede på siden min

.. Resulatet ble:
Fremside:
Og Bakside:Tror du jeg kan få en god karakter på dette?

Les dette innlegget, hvis du har lyst:)

http://rejoice.bloggbyen.com/en-enorm-glede/

og denne filmen bør du se:

http://www.youtube.com/watch?v=DgJ-w5GSaYo&feature=player_embedded

Jeg fant den forresten på www.desired.blogg.no-ta gjerne en tur innom der også!

Don't stop believing!

Jak 1,2. 

"Men om noen av dere mangler visdom, da må han be til Gud- for Gud gir alle, villig og uten bebreidelse- og så skal han få den. Men han må be i tro, uten å tvile. For den som tviler, ligner en bølge på hvet, som drives og kastes av vinden. Ikke må et slikt menneske vente å få noe av Herren, slik en tvesinnet mann, ustø på alle sine veier. "

Har du bedt uten å få svar? Kanskje har du faktisk ikke trodd ordentlig at det faktisk vil skje! Det kan også være at svaret ikke har kommet enda, men fortsett å tro!

Sea Monkeys og VISA

Ville bare dele et par ting med dere! For det første:

I går betalte jeg min første regning! Det var nesten gøy!(lurer på hvor lenge dèt varer) Morro å ha nettbank...

I dag fikk jeg ordentlig VISA kort!  Har bare hatt VISA Elektron før. Det har eget motiv med meg, chessie og en rose på:) Nå kan jeg altså handle på nettet ved bare å skrive inn noen tall! Det er nesten skummelt(men det kommer det nok alltid til å være, bare tenk om noen tok kortet mitt! de kunne kjøpt myerart uten å kunne noen pinkode...:S)

Siden jeg nå kan kjøpe altmulig, har jeg bestilt Sea Monkeys! :) Gleder meg til jeg får dem! Jeg har altså bestilt en komplett pakke med egg, bolle, mat osv... Alt de trenger for å leve.. Så når jeg putter eggene i vannet, skal de liksom våkne til liv! De er bittesmå, men vokser seg kanskje en cm store på 3-4uker... De var veldig billige, så håper det var bra nok at jeg valgte den billigste pakken.. De kan leve opptil to år, og trenger bare mat en gang i uka! SÅ vet vi det:) Hvis du lurer på hvordan i alledager en Sea Monkey ser ut, legger jeg ut en film:

Synes det er Kjempemorro med spesielle kjæledyr! Dessuten trenger de minimalt med stell! Ingen rengjøing av bolle, og mat en gang i uka!

Her ser vi Ku-Sjøku, Løve-Sjøløve, Hest-Sjøhest og Ape-Sjøape!

Voffen min å andre søtinger:)

Chessie er min fantastiske Aussie, eller Australian Shepherd.

Hun ELSKER å bade!

Dessuten er det mest morsomme å sprute vann på alle andre!

Hun er også kjempeglad i pinner og lek! (Her begynner hun å tørke etter å ha gnitt seg inntil meg og mosen en del ganger..)

Tyggetyggetygg!

her er Yvonne også i den Herlige sola i Linepollen!

Jommen sa jeg søtinger... En GEDIGEN Laks som hadde strøket med nede i elva. Tipper den var en meter lang! Tennene var fryktinngytende!... Kunne tippet at det var en krokodille...

Design et spillkort

Er oppgaven vi fikk på tentamen i dag. Formgivningstentamen varer i tre dager(x5timer), og dette er det vi skal bruke dem på; Vi skal lage en dronning eller en konge. Jeg har valgt å lage en dronning. Har flere ideer, så dette kan bli spennende! Her er noen inspirerende spillekort:

Kortet vi lager må forresten være likt begge veier...
Krigsskipet

Krigsskipet

Det var en gang et krigsskip som seilte av sted på havet. En dag var været forferdelig, og ut a ingenting dukket det opp et lys rett forut. krigsskipet sendte ut signaler om at skipet måtte flytte seg, for nå kom han kjørende for fullt! Han fikk straks melding tilbake om at lyskilden ikke hadde planer om å flytte seg. "Jeg kjører rett på," sa krigsskipet, "Jeg har ikke tenkt å bøye av uansett!"

"Du må," kom meldingen tilbake, "Jeg er et fyr."

Av og til må vi bare innse at det er vi som må forandre oss, og ikke verden rundt oss. Være ydmyk, ikke alltid få viljen din.

 

Hørte denne lignelsen av John Arve på et møte en gang, tenkte jeg skulle dele den med dere:)


Don't believe in everything you see!

SPIRAL

Se under kategorier  i sidemenyen for å finne reglene til denne utfordringen, og de andre bidragene til 100 Themes Challenge!

Heart - Love - Light - Dark - Morning - Friend - Heaven - Sweet - Drive - City - Memory - Horse - Purple - Smile - Silence - Freedom - Blood - Rainbow - Gray - Red - Pink - Rain - Cat - No Time - Snow - Tears - Foreign - Sorrow - Happiness - Fruit - Flowers - Night - Expectations - Stars - Hold My Hand-Precious - Treasure - Eyes- Abandoned - Dream - Moonlight- Teamwork - Standing Still - Dying - Vampire - Illusion - Family - Creation - Childhood - Stripes - Fire - Sport - Keyboard - Keeping a Secret- Tower - Waiting - Clumsy - Underwear - Message - Queen - Rejection - King- Do Not Disturb - Evil - Horror - Traps - Cigarrette - Hero - Joy - No Color- Obsession - Ocean - Wind - Vulnerable - Mirror - Broken Pieces - Princess - Drink - Life - Words - Pen and Paper - No Way Out - Fairy Tale - Cold - Spiral - Magic- Food - Pain - Ice Cream - Forever - Reality - All That I Have - Give Up - Hope - Relationship - Fear - Holiday - Puzzle - Happy - Puppy

Impulsturen til tyskland gjennomført!

Var på konfirmanttur med tentro-elevene fra pinsemenigheten Betania i helga(torsdag til søndag) Legger ut noen bilder fra denne nokså overraskende turen (se innlegg lenger nede på siden)

Vi reiste sammen med flere andre menigheter i fra rogaland, men det var Thomas, Hans Arve og meg som hadde ansvaret for 11 unge lovende. Hadde ikke skikkelig bilde av alle Guttene i fra Haua; JJ, JK,Glenn og Didrik, men her kommer en smakebit av våre flotte jenter, som jeg kanskje hadde mest med å gjøre.

Maimona og Linn Susann

Yvonne og Birthe  

Ida og Lisa

 

Og sist, men absolutt ikke minst; Sara:

I Danmark var det VÅR!

Vi sov i et herberge i Danmark. Reiste inn til tyskland to av dagene for fornøyelsesparker og shopping.

Dette var i hagen eller luftegården, som jeg kalte det, på herberget vårt:

 Møtene var store høydepunkt, og gav en dypere mening med turen; iallefall for meg!

 

Utenfor fant vi en søt harpus! den var ikke kjempegira på å bli modell, men lot seg overtale på et vis...

 
Fredagen var vi i fornøyelsesparken Heide Park, med nydelig vær og kjempegøy greier!


Lørdag var vi på shopping i Flensburg hvor vi blandt annet fant denne sykt gøye butikken hvor alt kostet 1 euro(8kr)! Ble en del handlig; Kjøpte en nydelig kjole, som riktignok kostet litt mer enn en euro... uansett veldg fornøyd!På ferja var det også liv!

 

Det som la en liten demper på turen var at når vi hadde reist halve natta og kom til Moi var vi veldig klare for å skynde oss inn i den neste bussen, race hjem, og hoppe i loppekassa... Problemet var bare at bussen ikke var der! Den hadde tydeligvis misforstått noe, og var i Paris(men forberedt på å hente oss om ca 24 timer).... Så vi satt å frøs en stund utenfor en stengt bensinstasjon på Moi før bekymrede mødre, fedre, og søsken reddet oss:)

Når kan jeg drepe?

Vil dele dette bibelverset:

1.Peter 2. 21-23

21 Det var jo dette dere ble kalt til.
For Kristus led for dere
og etterlot dere et eksempel,
for at dere skulle følge i hans spor.

22 Han gjorde ingen synd,
og det fantes ikke svik i hans munn.

23 Han svarte ikke med hån når han ble hånet,
han truet ikke når han led,
men overlot sin sak til ham som dømmer rettferdig.

 

Jeg følte meg spesielt truffet av den siste linja; å overlate saken til han som dømmer rettferdig. Dette mye fordi jeg flere ganger har diskutert bl.a. dette spørsmålet med mange:

Kan jeg drepe for å beskytte f.eks. familien min? Det er umulig for meg å si hva jeg ville ha gjort hvis jeg hadde muligheten til å skade eller drepe en som skulle til å ta livet av broren min, eller noen andre i familien; Det kan jeg ikke vite før jeg har vert i en slik situasjon. Men jeg tenker iallefall nå at det Uansett ikke er min jobb å bestemme om noen skal leve videre eller ikke. Så (slik jeg så idylllisk ser det for meg) hadde jeg heller krøket meg ned og bedd til Gud om at han skulle hjulpet meg. Lagt alt i hans hender, og stolt på at han enten reddet meg, eller at han uansett kom til å dømme rettferdig. Det er noe jeg vet. Jeg stoler på det; at han vet best, men jeg håper at jeg hadde klart å tro på det i øyeblikket også... Jeg er overbevist om at Gud elsker meg, og Deg også, for den saks skyld. Derfor tror jeg at han hadde reddet meg i en slik situasjon. 

Det står også at vi skal følge i jesu fotspor, og han ville heller gitt sitt liv enn å drepe noen andre; det eier jeg ikke tvil om. Noe jeg trenger å bli bedre til er iallefall å stole på at Gud vil og vet mitt beste.

Germany, Here I Come! (marry go 'round)

"Arvid ringer", står det på displayet rett før Ingrid presser ned den litt ødelagte tasten på mobilen. Hun begynner å smile å le rart innimellom, kanskje av det hun får høre. Hun legger på, smiler fra øre til øre, og sier; "EG ska på gratis tur t Tyskland å reise i nott!"

Tentro er konfirmantarbeidet i menigheten jeg går i; Betania, Sokndal. De skal på tur til tyskland nå med de andre pinsemenighetene i rogaland. Vi hadde plutselig ingen jenteledere pga sykdom, så jeg ble spurt om å være med! Gleder meg masse! Kjempegrei gjeng, å greier!

Dessuten skal vi til Heyde Park, som har verdens største berg og dalbane i verden(eller noe i den duren)

jeg elsker å ta kjappe karuseller, og spesielt Berg- og Dalbaner! Har ikke prøvd allverdens, men Speedmonster og Supersplash  i tusenfryd falt godt i smak hos meg!

 

Nevnte jeg at det er en super gjeng?


Forresten skal også Thomas være med.

Vi skal bo på et herberge. Gleder meg masse! 

Har du vert her? har du noen gang reist så langt på så kort varsel? eller kanskje på en slik tur gratis?

 

jeg glemte vel ikke å si at jeg gledet meg?

:)

Sommer {konkurranse jeg er med i} Bli med du også!

Jeg har blitt med i en fotokonkuranse md dette bildet av Tulipaner som er til temaet "Sommer", som jeg valgte selv på bloggen. En morsom konkurrase, som det hadde vert morro om DU ble med på!

Her kan du melde deg på konkurransen:

http://kameralek.blogg.no/1271049269_konkurranse_del_2.html#comment

 

Hadde vert en gøy premie å vinne! Kanskje jeg også skulle hatt en fotokonkurranse på bloggen min? Noen som hadde vert interessert?

Kapteinen på skipet

En båt seilte av sted på havet med fullt mannskap om bord. Underveis ble mannskapet irritert over måten kapteinen styrte båten på, og ville bestemme selv. De begikk mytteri mot kapteinen, fanget ham og bandt ham fast i en lugar nedi skipet. Etter en stund på sjøen traff de et skjær og båten sank. Da ee gjenlevende ble innkalt til intervju om hva som hadde skjedd, unnskyldte alle seg med at det var ikke de som var kapteinen, så det var ikke deres ansvar. Når kapteinen kom frem sa han; Jeg satt fastbunnet nedi lugaren. Dette har de påført seg selv..

 Fant denne lignelsen på www.shammen.blogg.no:)

Når vi ikke godtar Jesus som vår frelser(kaptein) kan han heller ikke frelse oss! Vi må stole på ham hele tiden for at han skal redde oss.

  

Books i read

Har begynt å lese de to siste i Harry Potter serien. Jeg har lest serien en gang før, for lenge siden, og liker dem godt! Har ikke så mye til overs for filmene, men...

Forfatteren skriver mye, men spennende, så jeg ikke vil stoppe og lese. Mange gode beskrivelser og sammenligninger, og av og til må jeg bare le! Hun er flink til å gi personene i historien en tydelig, og sammensatt personlighet. Skulle ønske det var flere bøker..

Har lyst til å lese hele serien på engelsk, men kjenner ikke noen som har den..

Vet ikke om jeg gidder å kjøpe dem, med mindre det er veldig billig.

Anbefaler deg å lese dem hvis du liker fantasy-bøker, og/eller en god historie

Noen andre som liker Harry Potter bøkene?

 

Gjestfrihet

Gårsdagen gikk med til synging med Dekor. 


*Vi startet på formiddagsmøtet på Betania kl 10. Vi sang flere sanger; Kjempemorro:) Talen handlet om Gjestfrihet. Det viktigste i en menighet er ikke bygningen, eller at vi kommer hver søndag, men Felleskapet! Derfor er det så viktig at vi er gjestfrie med hverandre; inviterer noen vi ikke kjenner så godt på litt kaffe. Det trenger ikke å være et plettfritt hjem, eller spennende mat, men bare være gjestfri:) Så min utfordring er: Be noen hjem til deg i dag, og få en bedre relasjon til denne personen; et bedre fellesskap!


* Etter møtet var det litt over 3 timer til vi skulle kjøre mot Moi for å synge mer, så gjengen snudde nesa til Rekefjord, hvor Marita tok ordene om Gjestfrihet på alvor! Vi satt ved sjøen, spiste Pizza og drakk brus, så ungene leke, og koste oss i sola! Elsker gjengen vår i Dekor!


*Så satt jeg og Thomas på med Daniel til Moi. Jeg las Harry Potter nesten hele tiden, men... Da vi kom frem brukte vi etter min mening masse tid på surr før vi begynte å øve... Tingen var at av en eller annen grunn hadde lederne i koret bestemt seg for å ta ikke en ny sang, men to! I tillegg noen som vi ikke hadde sunget på lenge! Det gikk vidunderlig nok godt alikevel, og møtet ble kjempebra! God stemning, og ikke en nedtur i fra sist vi sang i menigheten Sion, Moi! Gleder meg alt til neste gang:)


Har til slutt noen bilder i fra midtpunktet; pizza i rekefjord.

Her er vår gjestfrie vertinne; Marita:

Sola skinner på bryggekanten!

Arild underholder som vanlig nesten samtlige av ungene;D

Søte Arvid og Henriette! penere par må det letes lenge etter

Søte pusekatten


Lille søte:)

Meg og Thomas:D

Slå Hjul!:D

Koser oss i sola med texaco-pizza!


Ikke glem at du skulle være gjestfri i dag, da!

Another walk on sunshine!

Katrina & The Waves - Walking on Sunshine

Eller iallefall i solskinn!

Hadde ikke fått nok sol etter turen med Thomas(innlegget under), så da han trakk seg tilbake for å pusse opp studio, gikk jeg en tur med Monica også! Vi gikk oppi heia ved Lindland kraftverk. Legger ut også denne turen i bilder; Enjoy!

 

Meg og Monica går (irriterende kvist, men)

Enda et bilde med irriterende kvist, men slapp av! Dette er det siste i dette innlegget:)

Monica flyr ivei!:)

Bare for å demonstrere at også Chessie var med:

Vi traff også andre dyr, som dette heller lite fotogene ekornet. Han insisterte så på å bli tatt bilde av at han klatret høyere og høyere opp i trærne til han forsvant.


Likte dette bildet av fossen med lang lukkertid:)
Hva synes du om redigeringen? For mye blått i fossen?:)


Unn deg selv avslappning i form av å gjøre noe du liker, bare fordi du liker det! Gjerne ute i det fine været i helga!

Made me Glad

Dette innlegget skal bestå av mye .jpg, og lite .txt, men må bare si dette:

Wow! dette var virkelig litt rart! Jeg tenkte på sola; derfor tittelen, og når jeg fant sangen som heter made me glad, fant jeg ut at det er den sangen jeg har sungen om og om igjen i hele dag! visste ikke den het det engang:P

Det er nøyaktig dette jeg har hatt på hjernen siden klokka 7 i dagtidlig, bare i litt anderledes rekkefølge fordi jeg egentlig ikke kan sangen..:

You are my shield, my strength
My portion, deliverer
My shelter, strong tower
My very present help in time of need

Så til det jeg skulle skrive om; en morgentur:
Jeg og Thomas gikk tur til "Stranno", og utover mot sjøen. En mann svidde gresset, og jeg lekte litt med det skjønne hunden hans;
Da vi kom frem var utsikten Nydelig!
Thomas har med fullt fotoutstyr!
I smådammer fant vi masse interessant. Bl.a. Salamandere, frosker og noen mer uvisse skapninger.
Irriterende at denne salamanderhalen ble uklar, men modellen var ikke helt velvillig hele tiden...

Måtte le litt da jeg oppdaget at denne antagelig var en gutt!
Sjøen var nydelig og blå, som himmelen, og jeg har ikke nevnt varmen!

Jeg er overbevist om at det virkelig er SOMMER denne helga! Det føles sånn( kan ikke skjønne hvorfor jeg begynner å bli så uggen i halsen??) Var på badeplassen Linepollen i går og dyppet stortåa i vannet, men fikk fort sokkene på igjen. Elsker sommer! I dag lå vi og koste oss på fjellet å så på utsikten over! Tenk deg det, men bølgeskulp, skikkelig, ekte solvarme i ansiktet og Thomas ved min side:)
Hjerte i steinen:)
Salamandere! Kjempemange i en liten dam på Stranno:D

Endelig er det vår!:D
Grunnen til at overskriften ble "made me glad" er fordi jeg har blitt så glad for alt som har skjedd i dag!
SOL
VÅR
BLÅ HIMMEL OG SJØ
TUR
KJÆRESTEN MIN

Ha en fin helg videre!

Ved livets slutt

Vil dele en flott sang med dere! Hvis du ikke er kristen, men kanskje en smule interessert; ta dette til deg!

Min Utfordring: Skru på sangen, og les teksten samtidig som du hører den! Lytt:)

Arvid Pettersen - Ved livets slutt

La meg slippe å si ved livets slutt: Jeg skulle ha trodd på Gud

Jeg skulle ha fylt meg med Hans ord og elsket høyt Hans bud
La meg slippe å si ved livets slutt: Jeg skulle ha trodd Hans ord
Jeg skulle ha satt min lit til Ham den stund jeg var her på jord

La meg slippe å si ved livets slutt: Jeg glemte at Han var der
Jeg skulle ha tenkt på andre ting enn penger mat og klær
La meg slippe å si ved livets slutt: Jeg skulle ha fulgt etter Ham
Underets Gud, Han som alt gjør vel, verdens redningsmann

La meg slippe å si ved livets slutt: Jeg skulle ha søkt Ham først
Jeg skulle ha løftet opp mitt blikk og sett den modne høst
La meg slippe å si ved livets slutt: Nå er min tid forbi
Jeg skulle ha tatt i mot Hans kall og ikke sløst bort min tid

La meg slippe å si ved livets slutt, den timen jeg skal hjem
Jeg skulle ha sett de forkomne får og brukt mer tid på dem
La meg slippe å si ved livets slutt: Jeg levde for meg selv
Det er litt sent å angre nå, på livets siste kveld

Jeg vil høre Ham si ved livets slutt: Du samlet deg skatter hos Meg
En stjerne i kronen for hver av dem som er her på grunn av deg
Jeg vil høre Ham si ved livets slutt: Min trofaste tjener, vel gjort
Bli med Meg og ta en titt på alt som er ditt bak denne port

 

Viktig lærdom

Nå har jeg tysk. Vi skulle ha en stor grammatikkprøve i dag, men den ble utsatt til mandag. Hurra! Nå forventer selasky 6er av alle sammen "Hurra!"... Skal ha historiefremføring i neste time. lurer på hvordan det går...

Jeg lærer om et drama som Goethe har skrevet.

Goethe uttales gøøte.

Dramaet hans  "Faust "er en tragedie (tragödie).

"Teufel" uttale tåjfel, og er ikke en tøffel, men en djevel.

Djevelen heter Mephisto!

Selasky mener at "dette må bare pugges!"

Hun tror at "Zaubertrank" er maskulinum, som betyr hankjønn.

Selasky heter egentlig Inger B. Selasky.

 

Håper du har lært noe nytt:)

En Lignelse:)

Guds refleks

 

En lysstråle som går igjennom universet kan du ikke se. Den er usynlig. Lys er usynlig. Men når lyset treffer noe, så ser du det. Lyset må reflekteres.

 

Jesus er verdens lys. Jesus er usynlig, og vi kan ikke se Jesus. For at de som ikke tror, skal se Jesus og komme til tro på Ham, så må vi som allerede har fått sett Han, være med på å reflektere Han slik at de andre kan få se Verdens lys.

 

Vi må leve tydelig. Be om tilgivelse ofte. Være en god refleks- en person som Gud kan få skinne på, slik at alle de som enda ikke har sett Verdens lys, må få se det og bli med i den store familien som skal hjem til Himmelriket.

 

Jesus sa: ?Jeg er verdens lys. Den som følger meg, skal ikke vandre i mørket, men ha livets lys.?

Joh. 8,12

Synes denne lignelsen som noen delte på smootown.no var så bra, så legger den inn på bloggen min her:)

Kattepustegninger

Har hatt en oppgave med tegning på skolen, og her er noen av resultatene. Ble ikke kjempefornøyd med denne første, men grei nok.

Denne synes jeg var ganske søt:D

Liker mye bedre å tegne kattene med litt pels; det er ikke like nøye!:)

Denne katten ble jeg ikke fornøyd med i det hele tatt...

Dette var katten jeg ble mest fornøyd med av de jeg tegnte!

Etterpå kopierte vi tegningene, og tok på farge. vi brukte tusj, akvarell, pastellkritt, og blandet samtlige med vann for å få forskjellige effekter...

Søte lille:)


Hva synes du?

Portrait of an apology-Alive, but not living

Jars of clay - portrait of an apology

 
kom bare på den sangen, fordi jeg skulle poste en tegning; et portrett! Her har jeg tegnet pappa:
Sånn ser han ut:
Og her er tegningen:


ALIVE BUT NOT LIVING
Dette er vel en slags underoverskrift. Jeg var redd teksten forsvant litt under de store bildene. Ville skrive litt om hva jeg tror det er å leve, en tanke jeg fikk da vi så Avatar i går. Filmen handler i korte trekk om en mann som sitter i rullestol. Han får ved hjelp av avansert teknologi gå inn i en annen skapning. Han er seg selv i tankene, men har en annen kropp, men bare for en liten stund av gangen. Etterhvert blir livet i avataren mer ekte for ham enn livet i rullestolen. Jeg tror at for å virkelig leve må man ha glede. Når en person ikke opplever noe som kan glede ham, er det ikke et ordentlig liv. Det som gjelder er å finne noe du kan være glad for, selv om det også er mye negativt. Jeg tror at "noe negativt" også er en del av livet. Hvis det i det hele tatt finnes noen som er konstant lykkelige, tror jeg ikke vi kunne kalt dem mennesker heller. Glede, sinne, sorg osv. er menneskelige følelser. Mannen følte ikke at han levde i "rullestol-livet" fordi han aldri følte glede der, og fordi han var så glad i det folket i na'vienes verden.
Det mange ikke tenker over er at de, til en viss grad, kan kontrollere følelsene sine med å tenke annerledes tanker. Det er også en definisjon på mennesket; Vi kan velge hva vi vil tenke på(selv om ikke alle gjør det, etter min mening) Hvis du tvinger deg selv til å tenke på det som er positivt i stedet for det negative, vil du få flere positive opplevelser enn negative. Tanker blir til følelser, så tenk gode tanker, så får du en god følelse:)

I'm Dreaming again...

Den lille jenta løper over, og jeg følger etter. Vi hopper på flak ute i vannet. De går i en lang bro ca 30meter fra bredden. Det er fargerik natur overalt. Gul, blå, rosa, himmel, hav og land. jeg klarer ikke helt å konsentrere meg om hva som er  hva, men det betyr ikke så mye heller. Vi løper ganske fort. Jeg ser et annerledes flak i vannet. Dette er stort, og ser ut som is. Jeg plasker uti vannet, Fremdeles etter den lille brune jenta i kort skjørt, men ikke helt i hennes spor. Jenta følger enda flakene som ligger i en bro på vannet.


Jeg er overrasket over at ikke vannet er iskaldt. Det er jo is i det! Jeg hopper opp på isflaket, men kan ikke bli der lenge, for jenta løper fremdeles. Så jeg henger meg på henne igjen, og hopper i fra flak til flak med henne. Vi kommer til ei strand. Flakene er ikke lenger i vannet, men vannet er sjø. Bølgene slår inn mot land. undres hvor bølgene var i stad? Det var helt stille vann da? Det må ha vert et annet vann, slår jeg fast. På stranda er jentas mor, og hun er også brun. Det må være et slags syden-land. Alle er så brune, og jentas mor er kort og liten. Jeg skjønner bare ikke det med isen...

Det er hærlig temperatur, og jeg er kledd i deilige sommerklær. Jeg blir så glad for å være her at jeg tar en liten dans i sanden. Slår hjul, hopper og ler. Dette er virkelig livet. Jeg tenker at jeg må ta bilde av folkene der, og hele landskapet, så jeg finner frem kamera. Jeg knipser i alle retninger. De blå bølgene, den søte lille jenta i miniskjørtet, og moren hennes. Bak stranda er en høy mur, og på den henger diverse klesvask. Jeg tar bilde av den også. Plutselig ser jeg noe litt rart hengende der på muren. Det ser ut som en baby? men den er litt inntørket, liksom. Den kan jo ikke være ordentlig. Ved siden av henger det noen flere små kroppsdeler. Merkelig.
Jeg våkner plutselig i fra drømmen min.

Dette drømte jeg nå i natt. merkelig, ikke sant? Det var en ganske positiv drøm, til tross for det siste som skjedde. Jeg ble ikke skremt av det av en eller annen grunn. Det bare var der på en måte... For et par netter siden drømte jeg enda en rar drøm;
 
Alle snakker om det. Og på grunn av det, er nok alle litt redde også. Jeg ser folk over hele Haua gløtte bekymret opp mot himmelen med jevne mellomrom. Ingen vet hva de kan forvente, eller hva de skal gjøre. Jeg har også hørt ryktet, som alle andre. Opp til flere ganger. " I dag vil sola bli så sterk at alt som er grønt vil ta fyr. Jeg har selv på meg en jakke med noe grønt på, og en grønn truse. Kan ikke gjøre mye med det. Nå bare venter vi, alle sammen. Jeg treffer ikke noen jeg kjenner, men snakker med alle sammen alikevel. Tenk om de ikke har hørt!
Sola går snart ned, og jeg lurer på om det bare er en spøk. En slags syk aprilsnarr, eller noe. Ved banken sitter mammaen min. Jeg setter meg ned med siden av henne og venter, mens vi diskuterer om dette kan være sant. Kan virkelig sola tenne på alt av en farge?
Sola bikker snart over fjellene. Den blir mindre og mindre, men rett før den går ned kommer et blendende lys. Alt er hvitt. Jeg aner ikke hvor mye tid som går mens vi sitter der og ser hvitt. Når lyset forsvinner blir det veldig mørkt, og jeg ser ned på jakken min. Jeg hadde tenkt til å ta den av meg når det skarpe lyset kom, men idet alt ble hvitt var det som om tanker ikke eksisterte lenger. Jeg har sett på jakken i flere minutter før det går opp for meg at den ikke brenner, og jeg reiser meg ustøtt opp igjen sammen med min mor.

Det er vanskelig å huske alt i fra drømmene mine, men dette var hovedpoengene. Det er skjelden noen mening med mine drømmer; de bare dukker opp i en eller annen merkelig og ulogisk form. Jeg vet ikke om alt blir skrevet riktig slik det var heller, men så godt som jeg husker det. Uansett er både drømmen og teksten et produkt av min fantasi. Det kan vel ikke være så forskjellig. Når jeg skal skrive ned en drøm, handler det vel mest om hva jeg tenker og oppfatter a drømmen, og ikke hva det faktisk er jeg ser. Jeg husker veldig godt den gode følelsen av å være i et varmt og hærlig land, den uggne følelsen da jeg oppdaget barnekroppene som hang på veggen, og frykten for det ukjente når jeg visste at jeg kanskje ville brenne opp før dagen var omme.

CAT

bilde nummer 9 i 100 themes challenge-serien! Les reglene her

Heart - Love - Light - Dark - Morning - Friend - Heaven - Sweet - Drive - City - Memory - Horse - Purple - Smile - Silence - Freedom - Blood - Rainbow - Gray - Red - Pink - Rain - Cat - No Time - Snow - Tears - Foreign - Sorrow - Happiness - Fruit - Flowers - Night - Expectations - Stars - Hold My Hand-Precious - Treasure - Eyes- Abandoned - Dream - Moonlight- Teamwork - Standing Still - Dying - Vampire - Illusion - Family - Creation - Childhood - Stripes - Fire - Sport - Keyboard - Keeping a Secret- Tower - Waiting - Clumsy - Underwear - Message - Queen - Rejection - King- Do Not Disturb - Evil - Horror - Traps - Cigarrette - Hero - Joy - No Color- Obsession - Ocean - Wind - Vulnerable - Mirror - Broken Pieces - Princess - Drink - Life - Words - Pen and Paper - No Way Out - Fairy Tale - Cold - Spiral - Magic- Food - Pain - Ice Cream - Forever - Reality - All That I Have - Give Up - Hope - Relationship - Fear - Holiday - Puzzle - Happy - Puppy

Katten til Stine; Nusse!

DYING

Nytt bilde i 100 themes challenge-serien! Les reglene her

Heart - Love - Light - Dark - Morning - Friend - Heaven - Sweet - Drive - City - Memory - Horse - Purple - Smile - Silence - Freedom - Blood - Rainbow - Gray - Red - Pink - Rain - Cat - No Time - Snow - Tears - Foreign - Sorrow - Happiness - Fruit - Flowers - Night - Expectations - Stars - Hold My Hand-Precious - Treasure - Eyes- Abandoned - Dream - Moonlight- Teamwork - Standing Still - Dying - Vampire - Illusion - Family - Creation - Childhood - Stripes - Fire - Sport - Keyboard - Keeping a Secret- Tower - Waiting - Clumsy - Underwear - Message - Queen - Rejection - King- Do Not Disturb - Evil - Horror - Traps - Cigarrette - Hero - Joy - No Color- Obsession - Ocean - Wind - Vulnerable - Mirror - Broken Pieces - Princess - Drink - Life - Words - Pen and Paper - No Way Out - Fairy Tale - Cold - Spiral - Magic- Food - Pain - Ice Cream - Forever - Reality - All That I Have - Give Up - Hope - Relationship - Fear - Holiday - Puzzle - Happy - Puppy

Stakkars Hest!-


-Tenker du kanskje.
Men denne hesten er det ikke så kjempesynd på. Jerva Koser seg i en hyggelig søledam! Det er nok mer synd på den som skal børste henne...
Det hele startet med uskyldig plasking i vanndammer:


Men gikk dessværre over til ikke-så-uskyldig rulling i søledammer!

Etter dette gjørmebadet ble hun seende slik ut:

Det var forresten bare det første bildet som var bidraget til ordet "Dying."

, Sokndal

Bor på Haua med mannen min, Thomas, i et oppussingsprosjekt med mye potensiale. Er 25 år. Lærer. Jeg er glad, venn med Jesus, positiv og variert. Har en drøss med hobbyer, og liker alt som er kreativt, spennende, og smaker søtt! Det skjer så mye bra i livet mitt; Masse små Mirakler som jeg vil dele med dere!

Instagram: Ingrid0123

Anbefalte Innlegg:

Arkiv

hits