mars 2017

Ferdigstilt UFO

For dere som ikke er helt inni hobbyverden, er en UFO et UFerdig Objekt. Når man har så mange hobbyer som meg, er det unngåelig at det blir noe som aldri blir ferdig, og bare blir liggende i en pose. En av disse, er denne t-skjorta som jeg startet på i oktober. 

Problemet var at jeg gjorde noe feil i halsutringningen, ødela ribben, og måtte klippe den på nytt. Dermed stoppet hele prosjektet opp. Det tok sikkert ikke mer enn en halvtime å fikse, og det føles veldig godt. 
Jeg er enda i startfasen med å eksperimentere med stofftrykk, og det er veldig moro! Gleder meg til å trykke flere ananaser :D

Så dagens oppfordring er: Har du noen UFOer? Kanskje et kjøkkenskap som virkelig trenger rydding, et strikketøy du ikke har rørt på to år, eller kanskje en list som ikke er spikret fast? Da kan du sette av tid i kalenderen til å gjøre akkurat det! Det føles skrekkelig godt!

 

Oppsummering: Stress og glede

Jeg føler at nå har jeg skrevet så mye om fortida (reisen til Marokko, bøker lest, ting sydd), at jeg må ha et lite oppsummeringsinnlegg om alt som har skjedd i mellomtiden! 

Hjemreisen fra Marokko var ufattelig slitsom Tenk deg migrene + 27-timers reise + forkjølelse + mye venting + bli kastet ut av Oslo S kl 2 om natta, uten noe sted å gå. Da kan du tenke deg litt av det vi opplevde på hjemturen. Da jeg kom hjem var jeg utslitt, og ble syk i nesten en uke. Etterpå har ting blitt bedre og bedre, men travlere og travlere. Jeg føler at hver dag - til og med i helga - er fullstappet av gjøremål. Jeg må jevnlig minne meg selv på at jeg vil ha det sånn, og at det er jeg som velger det. 

I dag, for eksempel, skal jeg være på jobb til halv fire (pga foreldresamtale), spise middag, et møte kl 17, et kl 18, og et kl 19. Det siste varer mest sannsynlig i halvannen til to timer, og så er det bare å komme seg hjem til leggetid. Dessuten skal jeg jobbe ekstra i helga i planteskolen. Sukk. Gleder meg til påskeferien! 

 

Men samtidig som det er travelt, er det også kjekt. Vi har hatt flere dager med sol og fint vårvær (jeg har gått i T-skjorte!). Når verden går mot vår, øker gleden betraktelig selv om jeg enda sliter med at vi stilte klokka, og er våken om kveldene, og ekstra trøtt hver morgen. Jeg har også (mirakuløst nok) fått tid til en god del hobby de siste ukene, og det er veldig kjekt. Jeg leker med tanken på å starte på julegavene allerede nå, og kun gi hjemmelagede gaver i år. 


 

En litt for naken opplevelse og goodbye Marokko

Jeg skrev for et par dager siden om besøket på Jardin Majorelle - Marokkos vakreste hage. Etter dette hagebesøket, hadde jeg og Andrea bestemt oss for å prøve å få oppleve en Hammam Massasje (som flere hadde skrytt veldig av). Vi hadde pakket bikini, og funnet et sted rett i nærheten av hagen. Det kostet 100kr for 45-minutters behandling. Vi slo til, ivrige for at det var kun en tredjedel av det de "dyre" stedene kostet.

 

 

Det hele var meget spesielt. Vi ble ført inn i en sal som var nokså mørk, med flislagte vegger og gulv, badstu-temperatur, og med haugevis av nakne/halvnakne damer. Der ble vi gitt en klissete såpe-greie (Argan-rester, tror jeg), og en kraftig skrubbe-klut, samt digre bøtter med varmt vann. Etterhvert kom ei svær dame i hvit, gjennomsiktig truse (og intet mer) og skrubbet oss enda mer, etter å ha beordret av oss bikinitoppene. Deretter fikk vi ligge ned på gulvet  (som inneholdt vann, gamle hårtuster og sikkert mye mer) og fikk en middels-ok massasje. Det varte mye lenger enn 45 minutter. Men vi kom levende i fra det, med en følelse av at nå hadde vi opplevd en veldig lokal greie. (Av en eller annen grunn var det ingen andre turister der!) Utenfor fant vi en geocache (hurra!), og da vi fikk med oss visittkortet derfra, måtte vi le høyt av de nydelige bildene av flotte massasjebord og lyse rom. Det hadde ikke den minste likhet med særhetene vi nettopp hadde gjennomgått. 

Uansett en artig avslutning på vår siste dag i Marokko (for denne gang, i det minste). Neste dag fikk vi et gjensyn med det jeg har utnevnt til den mest kreative og gøye flyplassen jeg har sett. 

Utenfor flyplassen

Inne på flyplassen...

 


Og folkene på flyplassen: 


Goodbye, Marrakech :)
 

Vårens farge (+ smoothie oppskrift)

I stua vår er den nye fargen grønn! Vi er nesten ferdige med oppussingen nå, men mangler noen småting før jeg tar "etterbildene," og legger ut et skikkelig innlegg om hva vi har gjort. I mellomtiden nyter jeg gleden av å ha et fungerende kjøkken, og en romslig stue igjen! Selv om det er en del rot mange steder, blir det bedre og bedre!

Og bedre og bedre blir det ikke bare inne i huset, men også ute! Hagen våkner til liv, og jeg har hatt en fantastisk helg med mange gode opplevelser! Dog veldig travelt, så bloggingen blir litt på etterskudd hele tiden... Uansett stakk jeg innom en tur nå for å dele oppskriften på denne knæsje smoothien :)

 

Sur-søt Gul-grønn Vår-mix Smoothie

sånn ca:

1/2 avocado

1/2 (godt moden, frossen) mango,

1 dl appelsinjuice,

1dl vann

saften fra 1/2 sitron

= Digg :)
 

Le Jardin Majorelle

Le Jardin Majorelle blir omtalt som den fineste hagen i Marrakech, og muligens også i hele Marokko. Hagen er planlagt av kunstneren Jacques Majorelle. Det er også der de spredte asken til designeren Yves Saint Laurent. For oss var det en kjærkommen oase av ro og fred etter en travel formiddag på Medinaen. En hage full av tropiske vekster og en herlig stillhet, på tross av at det egentlig var ganske mange turister der. Absolutt verdt et besøk dersom du er i Marrakech! :)
 

Etterpå besøkte vi en Hammam rett i nærheten. Det var så spesielt at det fortjener et eget innlegg, selv om det ikke er noen bilder derfra... 

Et siste farvel til Medinaen

Medinaen er gamlebyen/markedsplassen i Marrakech, Marokko. Jeg har skrevet to innlegg om stedet før (førsteinntrykket og forbedringen). Her er bilder fra dagen før vi skulle reise hjem. Da måtte vi få gjort alt det beste mer, og de tingene som vi enda ikke følte vi hadde fått gjort. 


Blandt de tingene vi enda ikke hadde fått gjort, var å kjøpe en av de typiske, marokkanske lampene. Jeg lot være, siden jeg visste at kofferten var på grensen til for tung. Men Andrea prutet seg ned til 250kr for en nydelig liten lampe. 

Litt senere snublet vi over noen av dem som laget lampene. Det var facinerende å se dem bøye metallet, og så ut de tusenvis av små hullene som skaper de utrolig vakre lampene. 


Etter mye gåing, tok vi oss et glass juice på en takterrasse. Siden det var tomt for både papaya og mango, valgte jeg en sitronjuice (tomat eller avocado hørtes litt for eksotisk ut, og appelsin kunne vi få alle steder), Det var veldig godt, så de hadde nok tilsatt en god del sukker. 

Så forvillet vi oss inn på et grønnsaksmarked. Igjen og igjen. Jeg tror faktisk vi gikk tre store runder mellom grønnsaksmarkedet, beltegata, skogata, og matområdet før vi endelig fant veien ut igjen. 


 

Dette skiltet peker mot der vi skal; Det store torget Jemaa el Fna. Men problemet var at når vi hadde fulgt 5-6 av disse skiltene, fant vi plutselig et som pekte i motsatt retning. Der kommer problemet når "alle veier som fører til Rom." Jeg har nok aldri før gått så mye i sirkel. Selv etter at vi fant fram mobilkart og GPS gikk vi en ekstra runde, og var på nippet til å be om hjelp til å finne veien (selv om vi visste at vi da måtte betale). 

Bilen var for stor, og krasjet i taket. Men de tar ikke sånt så seriøst i Marokko. Han bare prøvde igjen, og vips så var han igjennom. Vi begynte etterhvert å telle bulkene i taxiene. Vi fant ikke en eneste uten bulk... 


På enda en takterrasse fikk vi oss litt mat i kroppen da vi endelig fant veien tilbake til Jemaa El Fna. Det var deilig å komme opp i høyden, ett hakk over kaoset som regjerte, og bare slappe av. I nesten 30 grader og sol kjente jeg hodeverken komme krypende, og vi var veldig slitne, men fornøyde. Nå var det bare et must igjen her på markedet: Å ta bilde med slangene! 

Da vi spurte om pris sa mannen at vi kunne betale det vi ville. Jeg hørte varselbjellene svakt i bakhodet, men vi hoppet i det. Da bildene var tatt, ville han først ha 400kr for dem. Vi prutet hardt, og tilbydde oss å slette bildene, og tilslutt ble han fornøyd med 12 kroner. 


De stakkars apene i lenker ville vi ikke gi penger til. De ble virkelig ikke behandlet bra, så det var trist å se på. 

Nå er det bare noen få innlegg igjen å skrive om Marokko-turen. Gled deg til å lese om verdens vakreste hage, en altfor naken opplevelse, og andre gullkorn. 

Nugatti- og peanøtt- cupcakes

Jeg er egentlig ganske dårlig på muffins, men da jeg laget disse og fikk dem til - ble det en ny favoritt! Dette er mektige saker: mørk sjokolade, og et tykt lag med deilig smørkrem på toppen. Vanvittig gode, og forholdsvis enkle å få fine :)

Her kommer oppskriften:

Cupcakes med Peanøttsmør og Nugatti frosting:

1 egg

125g sukker

Visp til eggedosis.

125gmel

50g kakao

1ts natron

1/2ts bakepulver

1/2ts salt

Sikt oppi.

 

0,5dl melk

0,5dl rømme

0,75dl vann

2ss nøytral olje

Bland sammen med resten av røra. Fordel i muffinsformer (halvfulle). Stek midt i ovnen i 15min på 180 grader. La de avkjøle seg.

 

FROSTING

200g mykt smør

150g melis.

Bland sammen. Og del frostingen i to deler.

I den ene delen blander du inn 150g nugatti, 2ss kakao og 1/2ts salt.

I den andre blander du inn 150g peanøttsmør og 1/2ts salt.

Ha så halvparten av hver på hver sin side i en sprøytepose og fordel på cupcaksene. 

Vil du prøve disse? :D

It

"I hope to push you. Disturb you. Stretch you. If you don't already see it in your ministry, perhaps it is closer than you think, bubbling just beneath the surface."

 

"It - How Churches and Leaders Can Get It and Keep It" av Craig Groeschel

Boktittel: It - How churches can get it and keep it

 

Forfatter: Craig Groeschel

 

Innhold: "It" er det som skiller kjedelige kristne fra spennende kristne. Det skiller falske kristne fra ekte kristne. Det skiller egoistiske kristne fra dem som virkelig lever for andre. Det er en gave fra Gud. Det kan bli gitt deg, og det kan mistes. Denne boka hjelper deg til å se om du har det, hvordan du kan få det, og hvordan du kan beholde det.

Min mening: En av de beste bøkene jeg har lest på lenge! Burde leses av alle kristne, og spesielt av pastorer og ledere i menigheter. Full av gode påminnelser, selvransakende ord, og heftige utfordringer. 

 

Terningkast: 6. Gav meg mye! Jeg lånte denne, men har bestilt den selv, og vil lese den igjen om en stund...

 

BildeKilde

Ourika Valley

En av dagene i  Marokko, tilbrakte vi i Ourika  dalen - en liten landsby som ligger en times kjøretur utenfor Marrakech. Der var det vår, og mye mer frodig enn rundt hotellet, der mesteparten av vegetasjonen var palmer. (Fint det, da). Irr-grønne hengetrær. og et og annet mandeltre i full blomst, i en salig blanding med kameler, kaktuser og berbere. 

Første stopp var på et sted hvor de produserte Argan-olje. Jeg kjøpte en liten flaske til omtrent 100kr. 
Vi stoppet flere steder, og fikk se litt av lokalmiljøet og kulturen. Det var tydelig at turisme var en stor del, samtidig som de levde i veldig enkle kår med tradisjonsrike vaner ute på landsbygda. Det var flere som poengterte at de var berbere, ikke arabere (som de fleste i byen). 


Vasken utenfor "toalettet."


 

Det begynte å bli ganske kaldt (eneste dagen under 20 grader måtte selvsagt synke helt ned til 10, og i tillegg var det iskald vind), så vi droppet den 20-minutter-lange gåturen som visstnok gikk til en foss. Vi angret litt etterpå (men hadde misforstått sjåføren - som bare snakket fransk) Spesielt da vi fikk høre at det skulle være apekatter der oppe! 


På veien hjem tok vi en ekstra-stopp for å ta noen bilder av disse vakre krukkene. Der fant vi også Aladdins hule med massevis av glitrende greier. 

Det var artig å se litt av landsbygda, men hvis vi skulle gjort det igjen, ville vi ha valgt et annet "firma," der vi var sikre på å få en engelsk guide (selv om det var dyrere). Vi trodde vi skulle få en som snakket engelsk, og det var faktisk derfor vi valgte å bestille der fremfor på hotellet. Men sjåføren ble "byttet ut" i siste liten...

Det er ikke barebare å gjøre seg forstått (og unngå å bli lurt)... 

Men en grei dag uansett :)

Glimt fra Marrakech

Her kommer et bildespesial-innlegg. Det kommer flere historier senere, men her kan du bare slappe av og nyte bildene fra Marokko-turen som ikke har fått sitt eget innlegg. 
Blir ikke du også litt reisesjuk nå? :)
 

DIY - Passveske

Før jeg reiste bort i vinterferien, sydde jeg meg en praktisk passveske som jeg kunne ha rundt halsen, så jeg i hvert fall slapp å bekymre meg for at passet var trygt. Under genseren er det vanskelig for lommetyvene å komme til! Jeg brukte den også til å ha et ekstra kredittkort i, bare sånn i tilfelle noe hadde skjedd med lommeboka. (Det skjedde heldigvis ingenting sånt, men viktig med forhåndsregler).  Denne passveska var veldig enkel å sy, så jeg kan godt lage en tutorial dersom noen er interessert :)Kjekt å sy ting man har bruk for! 

Disse kan være fine som små gaver, også :)

Sunrise in Marrakech

En av dagene i Marokko våknet jeg grytidlig av de spesielle bønneropene. Det resulterte i at jeg stod opp før klokka seks. Så jeg tenkte at jeg like godt kunne se soloppgangen. Det ble en litt lengre venting enn jeg hadde regnet med, men sola kom til slutt! Og i tillegg ble jeg kjent med to norske som også hadde tatt seg en tur på takterrassen i morgentimene (in mor med ei lita jente). 

Det var så mye dis i lufta, at sola var trillrund, og jeg kunne se direkte på den uten å bli blendet!

En veldig fin og litt annerledes soloppgang. Et av mine favoritt-naturfenomener :)Bildene er uredigerte. Hvor lenge er det siden du så en soloppgang? :)
 

Farlig fortid

 

Boktittel: Farlig fortid

Forfatter: Tess Gerritsen

 

Innhold: Madline og Bernard ble drept under et oppdrag for femten år siden. Det er i hvert fall det barna deres, Beryl og Jordan har trodd. Men i et selskap får de høre stygge rykter om hva som egentlig skjedde, og bestemmer seg for å finne ut sannheten om deres foreldres død. Problemet er bare at de rører i et farlig og intrikat vepsebol med de spørsmålene de begynner å stille.

Min mening: Boka er spennende og underholdende, men ikke så veldig dyp. Lett underholdning, på grensen til ungdomslitteratur. 

 

Terningkast: 4. Spennende, men mangler det lille ekstra.

 

BildeKilde

Medinaen på morgenkvisten

 

Jeg skrev litt for et par dager siden om hvor skremmende det var å være på medinaen ved mørkets frembrudd. Men vi fikk en ganske annen opplevelse da vi oppsøkte markedet om morgenen! 

Den enorme forskjellen hadde ikke noe med lys å gjøre. Det var som om de sleipe, creepy menneskene var byttet ut med ferske, gode mennesker...  

Forskjellen var håndpåtagelig. Ingen prøvde å tvinge oss til å spise hos dem. Ingen maste. Ingen gav oss urimelig høye priser på produktene sine. Alle smilte og sa "Bon jour." Det var rett og slett som om vi hadde gått inn i et helt annet land!
Jeg betalte to kroner for å få ta dette bildet....Vi lot oss rive med i den nye, trivelige stemningen, og ble vist veien (helt gratis!!!) til en ull-farge-festival (eller noe?). Der fikk vi se dem farge ullgarn og sjal, og kunne kjøpe håndlagede sjal i mange farger og varianter... Kjøpte ingen, siden de var litt dyre. Men veldig artig å se på!

Ettersom sola steg på himmelen, begynte medinaen å få opp tempoet igjen. Gatene ble fullere, folk ble travlere, det ble varmere. Vi begynte å tenke på å kaste inn håndkledet, og akkurat da tanken hadde streifet oss, dumpet vi ut på et torg igjen. Enten var vi sinnsykt heldige, ellers hadde vi (ubevisst) en vanvittig god retningssans... (Det viste seg neste gang vi var på medinaen at førstnevnte var tilfellet)


 

Men før vi fikk satt oss ned i skyggen med et glass juice, ble vi "fanget" av en meget hyggelig (og ikke minst engelsktalende) selger. Han hadde kameleoner til å sjarmere søte turistjenter som oss selv. Så vi lot oss sjarmere, fikk gode beskrivelser av alt det merkelige han solgte i den vesle apoteker/skjønnhets/krydder-forretningen. Vi fikk også servert peppermyntete (som man ofte gjør over prisforhandlinger). 

Den grønne Kameleonen heter Caroline, og den mørke heter Pascal. Vi endte til slutt opp med å kjøpe fargepigment, eukalyptuskrystaller, og arganolje. Hadde skrekkelig lyst å få med meg Pascal også, da :P

 

DIY - sukkersøt hverdagskjole

Denne kjolen ble et nokså impulsivt prosjekt da jeg kom over mønsteret på salg til ti kroner, og bare kjøpte et stoff jeg kunne tenke meg samtidig. Det var en litt utfordrende kjole å sy med såpass mange glidelåser, men jeg er glad for at jeg gjorde det (vurderte en stund å bare droppe lommene.) Stoffet og mønsteret er fra stoff og stil, og det er en utrolig behagelig kjole å gå med, som passer til mange anledninger; Med strømpebukse i bursdag, med bukse på jobb, eller under en cardigan på bytur. 

Jeg får mer og mer sansen for å sy klærne mine selv, ettersom mer og mer blir slik jeg vil. Nå har jeg handlet en god dose stoff i Marokko, og gleder meg veldig til å sy noe av herlighetene som kostet kun 30kr/meter! 

 

Maten i Marrakech

 

Maten i Marokko var utrolig spennende. Det var to ting jeg hadde hørt om at skulle være typisk: Tagine og Couscous. Vi startet med en kebab første kvelden. En av oss hadde kylling, og den andre med lam. Begge deler var godt, og vi hadde moro med å prøve ut tilbehøret. Ganske skummelt å spise salaten (man skal jo egentlig ikke spise ting som ikke er skrellet, kokt, eller stekt), men det gikk faktisk helt bra hele turen. 

Grillspydene var veldig gode!

Alle steder fikk vi servert pannekaker i alle fasonger (men mest firkanta). De tjukkeste var best. 

Tagine viste seg å være en rett som var tilberedt i de artige leire-krukkene som ble solgt overalt. Tagine kunne være omtrent hva som helst. Her var en kyllingvariant. Den var i tørreste laget, men med god smak...


Matprisen varierte fra 30kr og oppover. De fleste måltider lå totalt på ca 40-50kr med drikke (vi valgte med vilje billig, da). Frokosten nedenfor var kjempegod, og kostet kun 30 dirham inkludert drikke (rett i underkant av 30kr)

Couscousen ble jeg ikke spesielt imponert av, men så skal det sies at jeg bare prøvde èn gang. Var tørt og smakløst. 

Kyllingpanini:

Enda en Tagine, denne gangen med lammekjøtt:


Nam!

De to siste bildene er fra de dyreste måltidene på turen. Vi ville spise en gang på en skikkelig restaurant. Vi betalte omtrent 120kr hver.

Andebryst

Hvor har du vært på reise, og hvor finner du den beste og billigste maten? 
 

Sin mors datter

"Sin mors datter" av Joy Fielding

Boktittel: Sin mors datter

 

Forfatter: Joy Fielding

 

Innhold: Amanda er 28, vakker og vellykket. Men da hun plutselig får beskjed om at moren har skutt og drept en person, blir den perfekte fasaden brutt, og Amanda må prøve å pusle sammen bitene av livet som ble knust i oppveksten. 

Min mening: Det er vanskelig å like Amanda. Hun er ganske usympatisk og dum. Men så er heller ikke poenget med bøker, å like hovedkarakteren. Etterhvert får man mer forståelse for Amandas handlinger og tanker. Boka er ikke forutsigbar, men ikke sjokkerende heller. 

 

Terningkast: 4. Helt greit tidsfordriv som holder spenningen på et anstendig nivå. 

 

BildeKilde

Kamelridning

Den eneste aktiviteten vi haddde planlagt før vi reiste til Marrakech, var kamelridning. Dette var med andre ord noe vi hadde gledet oss mye til! Vi ble hentet på hotellet av en minibuss, og kjørte ca 15 minutter utenfor byen. Der ble vi presentert for kamelene. Mit førsteinntrykk var at det var skikkelig store dyr!

 

La meg introdusere: Camilio!

 

Vi døpte min kamel for Camilla, og Andrea sin ble hetende Camelius. Jeg vet. Kreative navn! For å komme oppå, måtte kamelene legge seg ned. Da gjaldt det å hoppe oppå fort (så du var på plass dersom den begynte å reise seg), og deretter holde fast til kamelen var vertikal igjen. En litt skremmende, men overraskende enkel prosess :)

Vi red en stykke over åpne sletter, og krysset motorveien før vi nærmet oss Palmelunden. Det var perfekt temperatur - ikke for kaldt, og ikke for varmt. Men jeg må innrømme at skyggearmen var på grensen til å fryse...

Etter en kort stund følte jeg meg relativt trygg på kamelryggen. Selv om de var store dyr, var det få uforutsette bevegelser, og dyrene virket trygge, vante og kanskje en god dose leie. 

Her må jeg bare få lettet hjertet litt. For det første, så sier jeg feil hele tiden. Det er egentlig ikke snakk om kameler, men dromedarer. Men jeg ble påvirket av at alle gikk rundt og snakket om "camels." Så nå er det bare kameler for meg også. 

For det andre, så må jeg si at det var med blandede følelser jeg satt på Camilla den lange turen. Dyrene bar preg av å være mye bundet, hadde lite frihet, gnagesår på knærne (antagelig etter å legge seg ned så ofte for å få turister på ryggen. Eller fordi de ble slått på knærne når de ikke ville legge seg.), og generelt virket de litt spinkle og stakkarslige. Det uten at jeg har så enormt peiling på hvordan kameler (eller dromedarer) skal behandles, da. Men jeg må bare si at jeg er usikker på hvor dyrevennlig denne næringen egentlig er. Det er nok ikke noe jeg vil bruke penger på igjen. Vi pratet litt med med-rytterne våre. Noen fra Tyskland, og noen fra Island. Kjekt å prate med noen som snakker skikkelig engelsk, og forstår kulturkrasjen vi nettopp har opplevd. 


 

Vi red på kamelene i omtrent to timer (tur/retur). Og det var akkurat nok. Tror ikke rumpa mi hadde årket noe mer - jeg begynte å få krampe i lårene. Den tidligere omtalte skygge-armen ble til sol-arm når vi snudde for å ri tilbake, og endte opp med en mye sterkere dose solskinn enn den andre. Som resulterte i litt ujevnt rosa armer til tross for faktor 30. (du ser den siste sol-armen på det siste bildet i dette innlegget)


Vi hadde en stopp hvor vi fikk servert marokkansk te (grønn te med mint og mye sukker), samt de mye brukte pannekakene(som minner litt om potetkaker). 
Før vi sa far vell, fikk jeg tatt en liten selfie med Camilio og gjengen :)

 

Nydelige dyr! Hele denne rideturen inspirerte meg til å male, faktisk. Tror jeg må kjøpe meg et stort, godt lerret ved første anledning, og prøve meg på litt kunstnerier igjen :)

 

Ikke helt som planlagt

Da jeg kom hjem fra Marrakech på mandag formiddag, var jeg i dårlig forfatning etter en lang og ubehagelig hjemreise (mer om den kommer senere!). Men jeg var klar for en dags avslapning før en travel uke skulle sparkes brutalt igang. Jeg hadde tatt alle forhåndsregler, men til ingen nytte. Kroppen sa stopp. Så nå har jeg ligget hjemme i fire dager med en blanding av brutal hoste, feber, nysing, slapphet, hodeverk og kvalme. Det er nok ikke noe verre enn influensa, men det føles ille nok når det står på. 

Dessuten har Thomas nesten ikke vært hjemme siden jeg kom hjem. Han spiller i bandet på en revy som skal fremføres til helga, så han øver hver ettermiddag og kveld (og ofte på formiddagen også). Det har rett og slett vært litt ensomt her hjemme. Men onsdag fikk jeg hjem igjen hunden, så da ble det litt koseligere og mer livlig her hjemme. 

Et stort lysglimt i disse triste omgivelsene er at jeg har fått fast jobb i fra høsten av! Endelig kan jeg slutte å søke hvert år, og gå med den usikkerheten... Thomas har enda ikke fått noen tilbud, så det er en stor trygghet å vite at i hvert fall en av oss er sikret. 

Jeg håper virkelig jeg er i form til å gå på jobb i morgen. Da skal jeg dessuten i bursdag, og på lørdag skal jeg tale på ungdomsmøtet. Har virkelig ikke tid til å være syk lenger! Det stjeler så mye krefter! 

 

Thomas og Loppa. 

Når hverdagen ikke går helt som planlagt, må man bare lene seg tilbake og ta det som det kommer. Stole på at alt tjener til det gode for dem som tilhører Gud (Rom.8.28.) og benytte anledningen til å ha litt tid for meg selv. 

 

Mål for Mars

HVORDAN DET GIKK I FEBRUAR:

Målet mitt i februar, var å gå til eller fra jobb 28 ganger (en for hver dag, men når man trekker fra helger og ferie, måtte jeg gå flere ganger en del dager). Jeg lå lenge godt an, men så ble jeg syk den siste uka før vinterferien, og da røk seieren. Jeg er uansett fornøyd med hva jeg har klart. 21 ganger er mye mer enn de 4-5 gangene jeg gikk hjem selv i Januar. 

 

MÅL FOR MARS:

Jeg har lenge spist akkurat hva jeg har lyst på. Jeg har bare ikke klart å motivere meg selv til å begynne å ta kontroll på sukker-inntakket mitt. Men nå skal jeg komme i gang. Målet for mars er todelt. De to første ukene har jeg ikke lov til å spise godteri med mindre noen andre setter det fram. De to siste ukene i mars har jeg ikke lov til å spise godteri mer enn èn dag i uka.

Thomas har vært flink å kjøpe roser i det siste :)

 

Dette innlegget kom litt sent, siden jeg har vært på reise. Men nå er det tid for sukker-avrusning! Hva er dine håp for mars? 

Første dagen i Marrakech

Marokko er et land som ligger helt nord i Afrika. Dette ble altså et nytt møte med både land, kultur, kontinent og verdensdel! Marokko er også mitt land nummer 30! Nå er jeg kommet hjem igjen, men vil blogge om alt som skjedde da jeg var på reise med Andrea. 

Reisen

Vi hadde nok planlagt en litt tungvindt reiserute til Marokko. Det gjør vi ikke neste gang. Det startet med tog til Oslo, fly til London, Fly til Marrakech, og taxi til hotellet. Vi hadde kun plass til 15 kg. Det gjør vi heller ikke neste gang. Det tok omtrent 24 timer med all ventingen. Da vi kom til London  (Stansted) om kvelden, var vi klar for venting. Det vi ikke var klar for var å vente ute...

Jeg stod med en flaske i hver hånd og veide for og imot. Milkshake eller ripsjuice? Kanskje en flaske vann i tillegg? Skulle akkurat til å ta med begge flaskene til kassen, da jeg ble oppmerksom på at Andrea hoiet og ropte til meg. "Ingrid! Kom deg ut!" Det viste seg at den høye pipelyden jeg hadde kategorisert som bakgrunnsstøy, var en evakueringsalarm. Menn med våpen stormet inn dørene, og jeg ble plutselig oppmerksom på menneskeflokken som raste mot dørene. Vi hastet også forvirret mot utgangen. Kledd for sommer og varme, var ikke akkurat London i februar det aller beste for oss. Flyplassen så ikke ut til å ville åpne igjen med det første, så vi fant oss til slutt en Cafè Nero som vi kunne henge på. Der ble vi sittende kalde og forfryste et par timer, før vi tuslet tilbake til flyplassen. Det virket som om det hadde vært falsk alarm. Eller noe. Vi brukte de gjenværende to timene til å sitte utenfor innsjekkingen og spille Skip-bo.

Resten av turen gikk greit. Sov på flyet til Marokko, og gledet oss over varmen vi ble møtt med tirsdags morgen, klar for en spennende uke!

Den mest interessante flyplassen jeg har vært på! Nydelige dekorasjoner!
 


 

Området

Vi bodde på hotell Imperial Plaza. Et nokså rimelig sted, men helt grei standard. Temperaturen var midt på 20-tallet. Vi bodde i 4.etasje, så hadde kort vei til 6.etasje, som var en takterrasse med svømmebasseng. Dette gav hotellet hele 3 poeng ekstra i min bok. 
Her kunne vi ligge nesten uforstyrret ved bassengkanten. 

 

Medinaen

Når det nærmet seg ettermiddag, skulle vi til Medinaen (markedsplassen), nærmere bestemt det store torget Jemaa El Fna som ligger i midten av Medina. Der skulle vi møte onkelen og tanten min, som hadde sin siste dag i Marrakech. På veien dit møtte vi en mann(Mohammed) som ville ta følge med oss og vise veien. Underveis viste han oss de nydelige duftene fra appelsintreet i blomst, og guidet oss med bestemte skritt gjennom den enorme labyrinten som Medinaen er. Vi forstod snart at vi ikke hadde klart å verken finne veien, eller komme dit i tide selv. Mohammed presenterte oss for en treskjærer som laget fine smykker til oss (It's a free gift!). Vi følte at vi måtte kjøpe noe, så fikk unnagjort den første lure-handelen allerede første dagen, og betalte (antageligvis) alt for mye for et fat. Da vi kom frem (etter å ha insistert på at vi ikke hadde tid til å besøke apotekaren for en "guided tour"), ble Mohammed sånn passe skuffet for å ikke få mer en 20kr for å ha fulgt oss. (etter at han så hvor mye vi gav treskjæreren hadde han nok store forhåpninger).


Men til Medinaen kom vi, bare noen få minutter for sent. Vi ble relativt raskt funnet av onkel og tante, og gikk for å spise på et sted i nærheten. Jeg tror jeg skriver om maten i et eget innlegg, for at ikke alle leserne skal falle av lasset i et milelangt innlegg. 

Etter å ha tatt avskjed med slektingene, var vi alene på den store plassen. I mørket. Vi kikket nysgjerrig på salgsboder i alle formater, nypresset juice, slangetemmere, sangere, artister i alle varianter, og en drøss med mennesker. 

Men så skjedde det noe uforutsett. En dame kom bort, og nappet til seg hånden min. Som en rekleks prøvde jeg å dra meg bort, men hun var allerede i gang med å gi meg en henna-tatovering.  Jeg protesterte igjen, men hun holdt hånda mi godt fast, og forsikret meg om at "behandlingen" var gratis. Helt til den var nesten ferdig, og prisen steg til et par hundre kroner. Da jeg ikke ville betale, ble hun kjempesint, skrapte vekk malingen, og trampet avsted. Igjen stod jeg med gulbrun hånd og et ødelagt mønster. Og helt uten kleenex-servietter. Hun behandlet reisefølget mitt på samme måten. 
Plutselig var Medinaen et skremmende sted. Et sted hvor du måtte ha hendene i lomma, og lommeboka et dypere sted. Et sted hvor aper går i lenker, og motvillig må sitte på tusen skuldre hver dag. Et sted hvor folk stiller seg i veien, og lokker deg inn i feller. Et sted hvor du ikke kan stole på noen, og alltid må være på vakt. 


Så da tok vi oss en taxi hjem (30kr), og aktivitetsmåleren hadde tippet godt over 20 000 skritt. 

Det var en god første dag helt til vi ankom Medinaen. Vi gikk til sengs med en bestemmelse om å bli mye flinkere å prute, og mye strengere og mer på vakt. Hvordan dèt gikk, får jeg skrive om en annen dag.

Hjemme igjen

Nå har jeg og Andrea kommet hjem igjen fra turen til Marokko. Det ble en tur som virkelig overgikk alle våre forventninger. Det har vært en fantastisk og innholdsrik tur, men også en tur med en del stressende, skumle, og direkte latterlige situasjoner. Jeg sitter også igjen med i overkant av 1000 bilder som skal sorteres og ses gjennom. Bloggen kommer med andre ord til å handle mye om Marrakech de neste dagene! 

Samtidig som turen må "få synke" må jeg også kaste meg hodestups inn i hverdagen igjen. Det er jammen ganske utfordrende! Har så mye jeg vil ha gjort, men ikke nok timer i døgnet, og en kropp som sårt trenger hvile etter en 27-timers hjemreise som ikke gikk helt etter planen! 

Palm Groves, Marrakech

 

For å se litt bilder fra turen, kan du sjekke instagrammen min Ingrid0123

 

Sykveld: Babybukse

Det er alltid koselig å komme i sammen for å sy. Vi har samlet en gjeng med 4 jenter som møtes jevnlig for å lære å sy, og det er utrolig kjekt! 

En babybukse er en fin ting å sy med stretch-stoff på flere måter. Det er ikke så dyrt å sy små ting. Det er veldig enkelt. Det er utrolig søtt. Det er også utrolig greit å ha noen ting på lager når man plutselig skal i babyshower, eller skal gi en gave til noen med barn. Nå etter at jeg fikk overlockmaskin til jul, er det ekstra gøy. Nå ser det jo nesten profft ut. Nedenfor har jeg tatt et bilde av innsiden, bare for å vise hvordan overlocken lager fine "kjøpe-sømmer." 

 

Andre som finner på noe kreativt sammen med vennene sine? :) 

 

DIY Heklet froske-lommebok

Frosk Lommebok

En dag jeg var syk, og virkelig trengte et prosjekt, fant jeg denne søte frosken på pinterest. Men oppskriften kostet penger, så jeg laget like godt min egen oppskrift. Den er kanskje ikke perfekt, men den er gratis. Dersom du vil ha den proffe versjonen, finner du den HER for to pund.

 

Det du trenger er 

Bomullsgarn (grønt og hvitt.Passer til heklenål str 2,5. Jeg bruker ofte garnet fra Stoff og Stil.)

Metallramme til lommebok. Buet. Jeg kjøpte min på ebay HER.

Øyne (kjøp HER på ebay) 

Heklenål (str 2,5)

Litt vatt eller bomull til å fylle i øyne og bakben.  

UNDERDELEN AV KROPPEN (buken)

Hekle en magisk ring med 6fm. 

2fm i hver m= 12

*1fm, 2 fm i neste* gjenta ut runden=18

*2fm, 2 fm i neste* gjenta ut runden=24

*3fm, 2 fm i neste* gjenta ut runden=30

*4fm, 2 fm i neste* gjenta ut runden=36

*5fm, 2 fm i neste* gjenta ut runden=42

*6fm, 2 fm i neste* gjenta ut runden=48

*7fm, 2 fm i neste* gjenta ut runden=54

*8fm, 2 fm i neste* gjenta ut runden=60

*9fm, 2 fm i neste* gjenta ut runden=66

*10fm, 2 fm i neste* gjenta ut runden=72

*14fm, 2fm i neste* Gjenta 12 ganger. =84

(Dette kan justeres etter hvor stor bøylen/metallrammen din er. Stopp når du ser at buen på sirkelen er nesten stor nok til metallrammen. Du skal enda hekle tre runder til.)

Hjørne: 1. st, db st i en m. db.st, st i neste m. 

Hekle 20m, og deretter et hjørne til.
Øker hver 15.m til jeg kommer til hjørnet igjen. stopp 3 masker før du er på midten av hjørnet, og hekle:

halvst, halvst, fm, 2fm i neste dbst., fm, halvst, halvst. i hvert hjørne. Fastmasker i mellom. Kortsiden mellom de to hjørnene blir rumpa/ryggen til frosken. Buen blir munnen. 

fm i hver m: Øk hver 15 maske på hele buen, men ikke noe mellom de to hjørnene.= Totalt 104m

Dra tråden gjennom, og etterlat en lang tråd som kan brukes til montering senere. 

 

OVERSIDEN AV KROPPEN (ryggen)

Hekle en magisk ring med 6fm. 

*2fm i hver m* gjenta ut runden= 12

*1fm, 2 fm i neste* gjenta ut runden=18

*2fm, 2 fm i neste* gjenta ut runden=24

*3fm, 2 fm i neste* gjenta ut runden=30

*4fm, 2 fm i neste* gjenta ut runden=36

*5fm, 2 fm i neste* gjenta ut runden=42

*6fm, 2 fm i neste* gjenta ut runden=48

*7fm, 2 fm i neste* gjenta ut runden=54

*8fm, 2 fm i neste* gjenta ut runden=60

fm i hver fm = 60

*9fm, 2 fm i neste* gjenta ut runden=66

fm i hver fm=66

*10fm, 2 fm i neste* gjenta ut runden=72

fm i hver fm=75

*14fm, 2fm i neste* Gjenta 12 ganger. =84

(Dette kan justeres etter hvor stor bøylen/metallrammen din er. Stopp når du ser at buen på sirkelen er nesten stor nok til metallrammen.Du skal hekle tre runder til.)

Hjørne: 1. st, db st i en m. db.st, st i neste m. 

Hekle 20m, og deretter et hjørne til.
Øk hver 15.m til du kommer til hjørnet igjen. stopp 3 masker før du er på midten av hjørnet, og hekle:

halvst, halvst, fm, 2fm i neste dbst., fm, halvst, halvst. i hvert hjørne. Fastmasker i mellom. Kortsiden mellom de to hjørnene blir rumpa/ryggen til frosken. Buen blir munnen. 

fm i hver m: Øk hver 15 maske på hele buen, men ikke noe mellom de to hjørnene.= Totalt 104m

Dra tråden gjennom, og etterlat en lang tråd som kan brukes til montering senere. 

 

 

ØYE

Legg opp 6fm i en magisk ring med hvit.

2fm i hver m=12m, 1km for å fullføre ringen.

Bytt til grønn med en lm.

2fm i hver m.=24m

Hekles i bakerste halvdel av maskene: 1fm i hver fm =24m

Hekle hele maskene igjen: 1fm i hver m.

*2fm, hopp over en m* gjenta hele runden= 18m

1fm i hver m

Sett i øyet(den svarte "skruen"), fest på baksiden (dersom du ikke har de små øynene, kan du enkelt sy på en svart flekk som blir pupillen).

Fyll med vatt. 

*1fm, hopp over 1m* gjenta ut runden= 12m

fm i annenhver m = 6m

Fest igjen med nål, og klipp av, men etterlat ca 30cm med tråd til å feste senere. 
 

 

BAKBEN

6fm i en magisk ring.

2 fm i hver fm =12m

1fm, 2fm i hver m =18m

8fm, 2fm i de neste to m, 8 fm, = 20m

9fm, 2fm i neste m, 10fm =21m

to runder med fm =21m

Sett en markør her. Felle en maske for hver runde ved merket til du har 12fm igjen. (=8 runder med fm)

fyll med vatt

hæl: 4fm, km, snu, 7fm, km, snu, 6fm, snu, 4fm, snu, 3fm, plukk opp 3fm, 5fm, plukk opp 3 fm, så har du en runde igjen. =15m.

9fm, 2 fm i de to neste fm. 5fm. = 17m

3 runder fm.

4fm. Klem de to lagene sammen, slik at foten blir flat. Hekle 3lm, 1fm i den første lm, fest gjennom begge de to lagene med en fm i mellom. Dette er en tå. Hekle to tær til på samme måte, og pass på at den siste blir festet i de to siste maskene på foten.

Dra tråden gjennom siste maske, og etterlat ca 40cm tråd til å feste foten til kroppen senere. 

FORBEN

6fm i magisk ring

2fm i hver m =12m

5fm, 2fm i neste, 5fm, 2fm i neste.=14

5 runder med fm.

3fm. Klem flat slik at nålen er helt i den ene enden, så skal du hekle tærne.

4lm, 1fm i 2.lm fra nålen. 1fm i neste lm. 1 fm i neste fm(gjennom begge lag). Lag to tær til. Pass på at den siste blir festet helt på enden av foten.

Dra tråden gjennom den siste masken, og etterlat tråd nok til markering. (ca 30cm)

Nå har vi alle delene, og skal montere frosken. 

Start med underdelen av kroppen. Fest til metallbøylen med å sy gjennom hullene. Sy på overdelen av kroppen på samme måte, men pass på at hjørnene treffer oppå hverandre. Sy også de to delene sammen fra innsiden. Fest deretter forben, øyne og til slutt bakben.

Gratulerer! Frosken er ferdig! :)

Dersom du oppdager noen feil i denne oppskriften, si ifra! Jeg har bare testet den en gang, så det er lett å gjøre noe feil. Fortell også dersom noe er vanskelig å forstå...

Hva synes du? Var den søt? Er det greit å få oppskriftene jeg lager selv?

10 Ting du kanskje ikke visste om meg

Her er noen funfacts om meg, så dere kan kjenne meg enda litt bedre. Og så vil jeg gjerne høre litt om deg også, i kommentarfeltet: Det er veldig stas å vite hvem som leser bloggen!

 

1. Jeg har hatt bloggen min siden 2009.

2. Jeg er altfor avhengig av godteri, og etter jul har jeg hatt noe nesten hver dag. Etter middag kommer behovet snikende som en voldsom ulv. 

3. Jeg har pendlet mye i mitt liv. Tre år på VGS med 1 times buss hver vei, og fire år under lærerutdannelsen med to timer buss hver vei. 

4. Jeg blir utrolig fort avhengig av spill. Jeg har brukt mangfoldige timer på The Sims, men også mer guttete spill som Dungeon Siege og Runescape. Til og med mobilspill blir jeg helt hekta på. Så jeg prøver til det ytterste å ikke starte med noe nytt...

Bilderesultat for dungeon siege

BildeKilde

 

5. Jeg liker ikke vannmelon, agurk, eller andre frukter som smaker for mye vann. Det er noe kvalmende med det. 

6. Jeg er veldig organisert på PCen; alle bildene er sortert i mapper. Men i huset er det noe helt annet. Hobbyrommet er det mest kaotiske av alle. 

7. Jeg elsker å være lærer, men stresser litt med at jeg ikke har fått fast jobb. 

8. Jeg irriterer meg når folk kjøper blomster på matbutikken i stedet for i butikken til mamma, siden det er det hun lever av. Men jeg er fæl selv til å kjøpe ting billig på nettet... 

9. Jeg leser i bibelen hver dag.

10. Jeg elsker å fotografere, men hver vinter tar jeg bare en brøkdel så mange bilder som jeg gjør på den varme halvdelen av året. Unntaket er selvsagt når jeg er på reise. 

 

, Sokndal

Bor på Haua med mannen min, Thomas, i et oppussingsprosjekt med mye potensiale. Er 25 år. Lærer. Jeg er glad, venn med Jesus, positiv og variert. Har en drøss med hobbyer, og liker alt som er kreativt, spennende, og smaker søtt! Det skjer så mye bra i livet mitt; Masse små Mirakler som jeg vil dele med dere!

Instagram: Ingrid0123

Anbefalte Innlegg:

Arkiv

hits