hits

mars 2016

Ved Elven

"Men forandring er mulig. Det var det jeg sa til meg selv. Feil lar seg rette, urett gjøres godt igjen. Det var det som førte meg hjem. Håp. Og sinne."

 

Boktittel: Ved elven

 

"Ved elven" av John Hart

Forfatter: John Hart

 

Innhold: Adam Chase har vært borte fra hjembygda si i fem lange år, og med god grunn. Men nå klarer han ikke lenger å holde seg borte. Mye har skjedd på fem år, og mysteriet og hatet som drev ham bort har vokst seg enda større og mer intrikat. 

 

Min mening: Jeg har bestemt meg for at jeg liker krim. Det trodde jeg egentlig ikke. Men det er visst gammel, engelsk krim jeg ikke liker. Jeg elsker et mysterie jeg kan komme til bunns i. Og John Hart klarte virkelig å overraske meg med hvem som var morderen! 

 

Terningkast: 5. Spennende, og med en overraskende slutt.

BildeKilde

Andre thrillere/krimbøker som jeg anbefaler er: Flink Pike og The girl on the train. 

Målet mitt er å lese femti bøker i år, altså ca 1 hver uke. Nå i påsken har jeg klart å lese bok nr. 12, og det er uke 13, så nå er jeg nesten i rute igjen! 

Heklet grytekluter igjen :)

Dette er nok de siste grytekluten jeg skal hekle på en stund. Nå har jeg heklet en god del av dem til salg, og til slutt heklet jeg disse til meg selv. For nå har vi jo rosa kjøkken, og det passet ikke lengre så godt inn med de turkise og svarte gryteklutene. Så det var artig å få seg noen nye.

Slik henger de på kjøkkenet :) Oppskriften har jeg lagt ut på bloggen før. Du finner den i sidemenyen under  "DIY"
 

Småsyk, hageglede, og andre gleder :)

Siste dag i påskeferien, og jeg er slitnere enn jeg var da den startet. Den dumme forkjølelsen suger ut kreftene mine! Men det blir jo ikke så verst å komme i gang igjen heller. Jeg får bare se sånn på det... Og jeg kjenner jo at jeg savner elevene litt. Men det er veldig moro å treffe dem utenfor skolen også :)


I hagen begynner det å bli vår. Jeg elsker å ha stor hage! Løkplanter popper opp både her og der for tiden! Jeg har også sådd en del frø som jeg gleder meg over å se vokse. Det er faktisk utrolig tilfredsstillende å se at noe jeg har plantet selv, vokser. Nå, når jeg jobber litt i planteskolen finner jeg jo utrolig mye som jeg har lyst til å ha i hagen. Første investering blir nok ei god saks, og et par klematis med nydelige blomster som kan vokse oppetter muren vår. 

Selv om jeg er sliten føler at jeg har brukt dagene godt. Fredag var vi på hytta til en Renè og grillet og skøyt leirduer, før vi var på middag og filmkveld hos Caroline senere på kvelden. Lørdag jobbet jeg, og hadde besøk av Bente på kveldsfilm. Søndag: Jobb, middag hos svigers (deilig påskelam!) og filmkveld med mannen min. I dag skal jeg også jobbe, så skal jeg treffe Andrea, før vi skal opp til Kim en liten tur, før jeg og Bente skal sy skjørt. GOD PÅSKE (for siste gang :/ )


 

Tur til Gursligruvene og besøk av paps!

I begynnelsen av påsken var pappa på besøk. Han bor omtrent 8 timer fra oss, så det er ikke så ofte vi treffes. Og da er det alltid ekstra koselig å få han på besøk! En av våre felles interesser er å gå tur (selv om han kanskje er hakket mer utholdene på langtur). Så da været spilte på lag, kom vi oss ut i naturen! Jeg bestemte turmålet ut i fra en geocache jeg ikke hadde funnet før. Den lå ved Gursligruvene; et sted jeg kun har vært èn gang, da jeg var ganske liten. 
Smelting...

 

Turen var akkurat passe lang (en liten time hver vei mens vi vasset i snø). Pappa, Thomas, meg og hunden Rexi. 

 

Været var virkelig helt nydelig. 

 

Og jammen fant vi frem til både gruver og geocachen. På toppen koste vi oss med appelsin, kvikklunsj og kaffe.


Andre som har fått tatt seg noen påsketurer i påsken? :)

Unshaken

"Ruth - She gave up everything, ecpecting nothing, and God honored her."

 

Boktittel: Unshaken


 

Forfatter: Francine Rivers

 

Innhold: Boka handler om Ruth som opplever å bli enke i ung alder. Da hun flytter sammen med svigermoren til betlehem, blir hun sett ned på og mobbet. Ruths tro på Gud blir hennes redning gjennom alt som hender med henne, og hun blir brukt til en mye større hensikt. 

 

Min mening: Dette er den tredje boka jeg leser i serien, og jeg liker dem. Både fordi de er velskrevet og spennende. Men mest av alt fordi de får bibelhistoriene til å bli levende. Boka ble slukt på en dag. Den lærer deg om tro, trofasthet og kjærlighet. 

 

Terningkast: 4. Lettlest og levende. 

BildeKilde

Tidligere bøker jeg har lest i lineage of grace-serien: Unashamed og Unveiled

Skuffet av Jesus?

På palmesøndag red Jesus inn i Jerusalem til stormende jubel! Menneskene hadde hørt om Ham, og de ville gjøre han til konge. Fredagen etterpå (langfredag) blir Jesus av de samme menneskene dømt til korsfestelse. Hvorfor? Hva endret seg? Jeg tror at de trodde de visste hvem Jesus da han red inn i Jerusalem. De hadde en plan om at han skulle storme tronen med makt og hærer, og vinne freden tilbake for folket. Men Jesus var verken opptatt av hærer eller makt. Han tuslet rundt og fikset "småting" som folk sine liv, mens folket ventet seg en stor leder som skulle styrte romerne. 

En stor skuffelse bredte seg, og slik har også noen det med Jesus i dag. De tar imot Ham med åpne armer; "En REDNINGSMANN! Jatakk." Og så blir de etterhvert skuffet over at Jesus ikke var slik de trodde. Han tar ikke bort fiendene dine, men ber deg være god mot dem. Han er ikke bare en som tilga deg, men han ber deg tilgi andre. Han er ikke bare snill (selv om han er Godheten selv), men han er også rettferdig. 

Mange mennesker tror at de kan tro på den Jesus de ser for seg, eller tenker seg selv. Men hva slags Gud hadde han vært dersom du "laget Ham" med din fantasi? Dersom du kunne "velge hva du vil tro på." I stedet for å tenke oss ti hvordan Jesus er, burde vi studere, og søke Ham for å bli kjent med Ham. Ikke dikte vår egen "lommejesus" som vi tar frem når vi trenger Ham. Det blir ikke godt nok for meg. Jeg vil tro på den sanne Gud. Han som elsker sitt folk med en evig kjærlighet. Han som svarer på mine bønner - når Han selv ser på det som best. Han som vil at alle mennesker skal bli frelst. Han som sier at Han er livets brød, og verdens lys. HAM vil jeg tro på. 

Bildet er fra påskespillet i menigheten som blir gjennomført hver påske. Jeg var der forrige fredag med en gjeng elever. Vi fikk delta både på jesu siste måltid, korsfestelsen og oppstandelsen. Tankevekkende :)
 

Here, now

Jeg har jobbet til nå i påsken, og mer skal det bli. Det er noe helt annet å gjøre fysisk arbeid, enn det jeg holder på med til vanlig. Man blir sliten på en annen måte. Nå er neglene skitne og brukne, og musklene verker. Men det er godt også, å føle at en gjør noe "skikkelig." Trening tør jeg ikke tenke på en gang. Det har jeg på en måte gjort da jeg bar alle plantene opp fra kjelleren og ut i hagesenteret. 

Kveldene har jeg fått brukt godt. Tirsdag hadde vi forening, onsdag hadde jeg besøk av ei venninne og en kamerat - to som ikke bor her, og som jeg ikke treffer så ofte. Det er en av fordelene med ferie! Treffe igjen kjente og kjære :)

Thomas har jobbet  en del i hagen, kastet masse avfall, og funnet frem et stort blomsterbed som nok har vært gjemt bort en stund. Han er kanskje arbeidsledig, men han er flink til å finne noe å gjøre! Når det blir april skal jeg så masse frø i det nye blomsterbedet. Gleder meg til å se hvordan det blir!

I ferien har jeg også fått tid til å lese en del, og hekle litt. Men jeg har rett og slett gått tom for "gøye" håndarbeidsprosjekter. Vet ikke helt hva jeg skal lage nå. Men syplaner har jeg mange av: det gjelder bare å samle nok tid og motivasjon til å komme i gang på et av dem!

I dag er planen som følger: Jeg skal på jobb (vet det er helligdag, men jeg trenger pengene. Og mamma trenger hjelpen! Hele hagesenteret skal jo gjøres klart i påsken!!), deretter skal jeg få besøk av skjønneste Cathrine. Hun skal overnatte hos oss. Så er det Jesusgruppe og filmkveld. Mange gode ting på en dag! Og morgendagen blir ikke dårligere :)

Overskriften minnet meg på denne nydelige sangen som vi har hatt i lovsangsteamet.

Here, now

All I know is I know that you are near now.

 

Til topps igjen!

Nå føler jeg at jeg er inne i en god steam! Har fått til flere toppturer de siste dagene, og det er så inmari godt! Denne turen gikk til Kolbolten - en mini-kjæragbolt med 70 meter fritt fall til sjøen. Vi brukte ganske lang tid frem, siden vi mistet stien, og fant vår egen vei over fjellene. Men det var absolutt moro det også! Før turen var vi innom grisen Bacon som fikk litt mat...

Lexi fikk være med på turen. Søtere dott skal man lete lenge etter ^^Fant en geocache på toppen også! Da blir alltid en tur hakket bedre :) Vi hadde også perfekt turvær, og fikk se havørna sveve over oss. Jeg elsker naturen!


 

Hele Saueflokken

Fire påskelam ble det på meg i denne omgang. Så trengte jeg litt variasjon. Oppskriften finner du gratis HER. De kan være ganske artige som et stable-spill også! ;)
Hva skal jeg hekle nå, mon tro?


 

Gøy med Geocaching

For et par dager siden var jeg på geocaching med mannen. Vi hadde lyst på en tur, men hadde ikke allverdens tid. Så vi sjekket geocaching-appen (se intro-video her) og fant en cache i nærheten. Så kjørte vi så nært vi kom, og gikk resten av veien. 

Men før vi hadde kommet så langt, kom denne artige hindringen. Det føltes ganske utrygt å balansere seg bortover de knirkende pålene som kun satt fast i fjellet. Med iskaldt vann rett nedenfor. Men moro også!


Og om ikke lenge klarte jeg å finne geocachen også. Det var en nokså liten en med lite bytteting. Men det er alltid en seier når man klarer å finne dem! Så nå er jeg i gang igjen, og er gira på å finne flere fremover. 
Jeg lekte meg litt med isen for å få noen artige bilder. 

Er ikke enda så mye som spirer og gror, men det blir mer for hver dag som går!

Herlig å komme seg ut i finværet :)

Sacred Pathways

"We need to learn from each other rather than segregate ourselves."

 

Boktittel: Sacred Pathways 

Forfatter: Gary Thomas

 

Innhold: Sacret Pathways betyr "hellige stier" - og beskriver ni ulike måter å tilnærme seg Gud. Vi vet jo at vi mennesker er forskjellige, men mange ganger prøver kirken å putte alle kristne i samme boks. Gjennom denne boken, kan vi oppdage hvordan vi best kan pleie vårt forhold til Gud. Er du en naturalist som ser Gud i solnedgangen og en arbeidsom maur? Ser du Gud klarest når du studerer bibelen alene, eller når du er sammen med de kristne vennene? Eller trenger du å rømme vekk fra hverdagens mas og kjas, og innvie deg hundre prosent for Gud i bønn og tilbedelse? 

 

Min mening: Jeg fikk noen gode tips til hvordan jeg kan forbedre min personlige tid med Gud, samt en økt forståelse for fordeler og ulemper med ulike "åndelige stier" som ulike mennesker tar seg frem på. Vi trenger å forstå at ikke alle er like oss selv, men de trenger ikke å være dårligere av den grunn. Alle lemmer på kroppen er viktige! Min sterkeste "sti" var å bry seg om andre mennesker. Så jeg vil bruke enda mer tid fremover på å prøve å finne måter å hjelpe venner og kjente på. En bra bok som minner oss på at tilbedelse er mer enn sang, bønn er mer enn ord, og kjærlighet er mer enn handlinger. 

BildeKilde

Terningkast: 4. Litt tung å lese (tror ikke den er oversatt til norsk), men den gav meg mye. 

 

MÅL: Lesemålet mitt er å lese 50 bøker i 2016 - altså ca en hver uke. Til nå har jeg lest ti bøker, og det er ukr 12. Så jeg ligger litt bak, men nå skal jeg lese noen skjønnlitterære bøker: Det går alltid mye fortere. Så håper jeg at jeg klarer å ta igjen det tapte :) 

 

 

Firbeinte

Det har blitt noen hundebilder i det siste, som ikke har kommet på bloggen. Så jeg tenkte å samle dem i ett innlegg. 

Først var jeg på tur med Monica, Nemi og Blitz. Blitz er den hvite whippeten med rakett i rumpa. Nemi er schäferen, og Monica er venninna. 


Munnkurven er pga allergi, altså. Hun får utslett hvis hun får i seg mat på tur. Kan tenke meg det blir mange reaksjoner før folk finner ut hvorfor "den store skumle schäferen" har munnkurv. Men Nemi er verdens snilleste!

Knipset også et lite blinkskudd av Thea fra sin faste utkikkspost. Jeg ble helt overrasket da den (unnskyld meg, men) kompakte hunden plutselig begynte å klatre i sofaen. 

Så var jeg på besøk hos Ida, som har valpen Bella. Og Bella hadde besøk av en lekekamerat :) Ble mye kosing og leking på meg denne dagen!Og sist men ikke minst: Vi har besøk av Rexi for tiden, siden eierne er i England en tur. Det er koselig å ha hund - jeg savner det faktisk litt. Driver enda å vurderer å få oss valp i sommer. De sterkeste argumentene imot er økonomi og hundehår. 

Har dere hund? Kunne du tenke deg det?

Heklet et påskelam

Jeg fant plutselig ut at jeg hadde et stort behov for påskepynt (alt vi har er fire kyllinger), men i disse trange tider har vi faktisk ikke råd til å handle pynt. Så jeg ville prøve å hekle noe. Utfordringen var at jeg ikke hadde gult garn - så jeg tok meg et pinterest-søk og endte opp med sauer. Oppskriften finner du HER. Jeg hadde aldri prøvd meg på boblemasker før,  så det måtte jeg lære meg på youtube. Men etter den lille kneika, fikk jeg sansen for disse søte sauene.
 

Så da jeg hadde laget èn normal sau, bestemte jeg meg for å lage en flokk med pastell-sauer i anledning påske. Fortsettelse følger...

Visste du at "påskelam" referer til Jesus? Han ble drept for å dekke over vår skyld, slik Jødene pleide å drepe for eksempel et lam for å bote for sin skyld. Blodet ble sett på som rensende. Derfor spiser mange også i dag lam i påsken :)

Planer for påskeferien

Nå er det kun to dager med jobb igjen før påsken! Jo, jeg skal jo jobbe litt i påsken også (de ekstra pengene vil bli spesielt godt motatt denne måneden!!), men det er allikevel et avbrekk fra hverdagen. Og det er masse kjekt som skal skje :)

Jeg har snart planer for alle ettermiddagene i påskeuka. Første helga får vi besøk av papsen, pluss at vi allerede passer hunden Rexi til over helga. Og i uka skal jeg ha jesusgruppe, forening, og treffe igjen noen venninner som kommer hjem fra studiene i ferien. Gleder meg masse til å få mest mulig ut av ferien :)På kveldstid prøver jeg også å få tid til litt lesing og litt hekling hver dag. Lager meg noe påskepynt, pluss at jeg har et ambisiøst mål om å klare å lese femti bøker i år. (ca en i uken). Da teller ikke bibellesning (må være nye bøker som ikke er lest før). Jeg ligger allerede litt bak denne planen :P 

Romantisk piknik i hagen
I går var været på sitt aller, aller beste! Så da jeg kom hjem og fant Thomas i hagen, hadde jeg lite lyst til å være inne å lage mat i timevis. Så vi snekret sammen noe enkelt, og hadde piknik uti hagen. Sola varmet så godt at jeg faktisk kunne sitte i t-skjorte. Og det var helt fantastisk å kjenne våren på kroppen nå. 


Jeg kjenner meg veldig sliten denne uka - jeg vet ikke helt om det er fordi jeg er småsyk, eller fordi det snart er ferie. Men jeg nyter virkelig den styrken som ligger i sånne øyeblikk som dette :)

Etter pikniken var det full fart videre på neste punkt på sjekklista (jobb igjen, deretter venninnebesøk), men ei lita øy med lykke og solskinn gjør underverker for sjelen :)

Visste du alt dette om meg?

På fest er jeg den som
Knipser tusen bilder av de andre. Danser sjelden, men prater og koser meg med de jeg kjenner best. Skulle ønske jeg var flinkere til å prate med andre. 

 

På kino er jeg
Sjelden. Når jeg ser en film, lever jeg meg såpass inn at jeg ikke merker stort forskjell på kino og en liten hjemmeskjerm. Så det er litt bortkasta penger. 

 

På stranda er jeg
Lettere rosa, og ofte i vannet fordi jeg blir litt rastløs. Hvis jeg skal sole meg, vil jeg helst ha ei bok, eller enda bedre: Lydbok!

 

Hos tannlegen er jeg
Vettskremt. Jeg kaldsvetter, blir svimmel, kan hyperventilere, og muligens besvime. Utrolig frustrerende og teit - men jeg får ikke til å gjøre noe med det. 

 
 

På snapchat er jeg
Kjedelig og lite aktiv. Jeg snapper noen ganger maten min, ting jeg har laget, eller meg selv. Men sjelden kjempegøye ting. De tingene tar jeg heller bilde av med speilreflekskamera mitt!

 

På kjøkkenet er jeg
Alt for lite. Jeg liker på en måte å lage mat, når jeg først er i den steamen. Men ofte er man sliten og sulten, og lager noe enkelt. Da er det kjedelig med matlaging. 

 

Bak rattet er jeg
Tålmodig med andre, og ansvarsfull. Kjører ikke spesielt fort, men kan ha en tendens til å bli litt stresset ved bykjøring, siden jeg gjør det så sjelden. Spesielt hvis jeg er alene i bilen - for jeg har kjempedårlig retningssans. 

 

På trening er jeg

Hun som prøver litt for hardt i begynnelsen, og er helt gåen mot slutten. Jeg ser litt for ofte på klokka, men er veldig fornøyd med at jeg karret meg ned dit. 

 

I klesskapet mitt har jeg

Mye kjoler, og mye gammelt som jeg ikke føler at jeg kan kvitte meg helt med enda. Jeg shopper ikke så veldig mye, men siden jeg tar vare på mye (har en topp jeg kjøpte i tiende klasse på tyskland-polen-tur, for eksempel,) er det ikke oversiktlig eller ryddig. Jeg har to store skap, Thomas har en liten kommode :P 

 

I møter jeg er

Engasjert og aktiv. Jeg kan ofte stille spørsmål, og kommentere (med mindre det er et veldig stort møte - da blir jeg passiv). 

 

På tivoli er jeg
Gira som en unge med sukkersjokk! Jeg elsker de raske berg-og-dalbanene som gjerne går på hodet, og etterlater meg med skrekkblandet fryd. Dessværre er ikke Thomas så glad i sånt, så det har blitt sjeldnere etter at vi ble gift ;)

 

På matbutikken er jeg
Hun som sier til mannen sin "den har vi ikke råd til." Jeg er sparsommelig, men vi bruker fremdeles alt for mye penger på mat. Jeg har oftest handleliste, og finner effektivt det vi trenger, men er også alltid bortom billigkassa for å se om noe til halv pris kan brukes. 

 

På skolen er jeg
Lærer. Men som elev var jeg nerdete, usosial, og flink til å svare læreren. Jeg var alltid mest fokusert på skolen på skolen, også kom venner mer på fritida ;)

 

Nå er jeg...

Trøtt og sulten. Har nettopp våknet mandag morgen, og har egentlig behov for ei lenger helg. Men nå er det jo bare ei uke til påskeferie - og den skal nytes!

 I hagen nå <3

 

Idè til innlegg funnet hos Ida

Helg = Lykke

Helgene går så alt for fort! Denne uka var litt tung - jeg tror kroppen har kjempet mot sykdom, så på torsdag måtte jeg faktisk gå hjem fra jobb. Men etter at Thomas bad for meg, sovnet jeg noen timer, og var mye bedre da jeg våknet. Og uten å spy, heldigvis.

Etter en lang og hard uke har jeg hatt en koselig venne- og familiehelg. Fredag gikk jeg tur med hunden, og hang litt med mamma og bestemor, før jeg og Thomas og Bente hadde en hyggelig avslutning hjemme hos oss. Lørdag var vi på besøk hos foreldrene til Thomas (pluss Janne og de to søte tanteungene) før jeg traff igjen gamle-bestevenninna Monica som jeg treffer alt for sjelden. Til slutt avslutta vi kvelden på ungdomsmøte på Betania med masser av koselige folk! 

Så det var ukas oppramsing av helg. Nå skal jeg bruke morgenen til å slappe av, før jeg finner noen jeg klarer å overtale til å gå en skikkelig søndagstur. Såklart etter gudstjeneste. :)

Shake it  Denne jenta er nok ikke vanskelig å be, nei. 

 

Gode vaner i heimen (og ekteskapet) :)

Jeg og Thomas har valgt oss noen gode vaner som vi har klart å følge. Ikke alle vi skulle ønske, men noen. Så jeg tenkte at jeg kunne skrive litt om dem, for å inspirere andre til å få gode vaner, og for å få høre litt om hvilke gode vaner DERE har hjemme :) Og kanskje kommer det et innlegg med dårlige vaner også, hvis noen er interessert...? Here goes:

* Vi har ikke TV i stua, og ikke TV-kanaler. Gud, så glad jeg er for det! Jeg vet hvor lett det er å bruke timevis foran skjermen hver eneste dag - jeg har vokst opp sånn! Men nå bruker vi minimalt med tid til serier, programmer og film. Det eneste er når vi skal ha en rolig kveld sammen, eller med venner: da kjører vi på en film og noe snacks i TV-stua. Og jeg digger å ha det så avslappet! Sparer drøssevis med tid på det :)

* Vi har bibelen i badekaret. Høres kanskje veldig rart ut, men det er en vanntett bibelutgave. Og det som er så bra med å ha bibelen i badekaret, er at man nesten alltid (!) plukker den opp og leser litt i den når man først sitter der. Og vi bader nok mer enn normale folk, i og med at vi ikke har dusj. Og vi elsker å bade i badekar! Poenget er i hvert fall at man får litt påfyll fra Boka gjevnlig - til og med Thomas som virkelig misliker å lese har fått denne gode vanen, og har lest flere kapitler nå i det siste.  
 

* Vi sier alltid takk for maten før vi går fra bordet, selv om det bare er oss to. Til og med om Thomas har laget maten selv, sier han "takk" til meg - for vi er sammen om dette! Det synes jeg er fint :) 

* Vi ber sammen. Thomas ber for meg når jeg er syk - og for eksempel på torsdag, da jeg gikk hjem fra jobb pga. svimmelhet og kvalme, ble jeg frisk et par timer etter at han ba for meg. Kanskje tilfeldig - kanskje ikke! :) Og jeg ber for ham når han trenger det. Her har vi enda et utviklingspotensiale - jeg skulle egentlig ønske at vi bad sammen hver dag. Men det har blitt mye mer naturlig nå, enn det var da vi først ble sammen. 

* Vi sover ikke for lenge. Som et vaskeekte A-menneske er jeg SÅ glad for at jeg har funnet meg en mann som ikke er en syvsover. Jeg pleier å stå opp kl 6 i ukedagene, og kl 8 i helgene. Mannen min drøyer det alltid en time eller to lengre. Men vi sover aldri til midt på dagen - og det er jeg glad for. Både fordi det stjeler mye tid, men også fordi jeg hadde blitt utrolig frustrert dersom vi var forskjellige på dette området. 

                        

 

 

Helt til topps!

På mandag fikk jeg endelig med meg noen (Ida) på en skikkelig topptur - og det er så sinnsykt lenge siden! Hele dagen fikk meg bare til å innse hvor godt jeg liker å gå tur - spesielt i skog og mark. Sola skinte varmt i ansiktet - en glødende påminner om hvor mye tid vi hadde på å komme oss til topps, og ned igjen før det ble mørkt. 

Et lite pust i bakken er viktig for utrente tur-newbies :)

Og nyte sola måtte vi også gjøre :)
På toppen så vi solnedgangen mens vi drakk kakao. Da sola var nede, og koppen tom, fikk vi fart i rumpa. Nå gjelder det å komme seg ned fra fjellet før det blir mørkt! Og jammen klarte vi det også. FOR en nydelig dag med ei god venninne! Dette vil jeg ha mer av fremover :)


HERLIG :)

50-årslag

 

 

I dag fyller svigermor Bente 50 år! Det er en stor dag, som ble feiret grundig i helga som var. Gøy å yteffe igjen mange fra Thomas sin familie som  jeg ikke ser så ofte. Dessuten hadde brødrene til Bente laget klar et solid sett med undeholdning til kveldens jubilant, så hun ble både rørt, lattermild, og veldig flau :)
Ikke 50 helt enda!
Utpå kvelden ble det dansing også; etter at bursdagsbarnet og ei venninne hadde innledet med "Dancing Queen." Fikk imidlertid ikke overtalt den stae mannen min til å bli med å danse....  Andre som har det samme problemet? :/

 

Strikkede vaskekluter (+ oppskrift)

I det siste har jeg hatt litt kjedelig prosjekter på strikke- og heklepinnene. Men jammen er det nyttig med noen nye, gode vaskekluter og grytekluter! Så jeg gir meg nok ikke helt enda. Har enda igjen fire nøster av bomullsgarnet jeg kjøpte inn en gjeng av. Men nå har jeg brukt opp de gule og gråe nøstene, for jeg tenkte at de passet så godt sammen til påske. 

Det første paret gav jeg til svigermor, og det andre vil jeg prøve å selge. Hvis ingen er interessert, vil jeg ha dem selv! For dette er gode kjøkkenkluter :) 


Lurer du på hvordan de strikkes? 

Grå, stripemønster:

Legg opp 51 masker, eller et annet antall som er delelig med 3. Strikk rett, rett, vrang hele tiden. Start hver omgang med to rette. 

 

Gul, dobbel perlestrikk.

Legg opp 52 masker (eller et annet tall som er delelig med 4)

Runde 1: to rett, to vrang

Runde 2: Strikk de rette maskene rett, og de vrange vrangt.

Runde 3: Motsatt. Strikk de vrange maskene rett, og de rette vrangt.

Runde 4: Likt runde 2. 
 

Perlestrikk-mønsteret er nok best å vaske med, men det andre er enklere å strikke (uten å tenke seg om). Har du noen favoritt-klut-mønstre? Skriv gjerne tips til meg i kommentarfeltet :)

Fra mitt lille stuevindu

Fra mitt lille stuevindu

ser jeg på et vakkert land

stille, forventningsfull for den nye dagen

med en tekopp i min hand

 

En tåkedis som dekker jorda

Et blålig lys som skinner svakt

Ja tenk at jeg får denne dagen!

Gud har den så vakkert skapt
Hilsen Ingrid i det poetiske hjørnet :)
 

Unveiled

"Tamar - betrayed by the men who controlled her future, she fought for her right to believe in a loving God."

 

"Unveiled - Tamar (The Lineage of Grace Series #1) (No 1)" av Francine Rivers

Boktittel: Unveiled


 

Forfatter: Francine Rivers

 

Innhold: Boka handler om Tamar, en kanaaneisk kvinne som blir behandlet grusomt av alle hun møter. En kvinne som møter alle situasjoner med uslokkelig håp. En kvinne som Gud bruker til en mye, mye større hensikt. 

 

Min mening: Jeg har fått sansen for Fancine Rivers' bøker. De gjør bibelhistorier så levende at jeg ikke klarer å legge dem fra meg. Og når jeg leser historien i bibelen senere blir jeg nesten overrasket over hvor godt det samsvarer. 

 

Terningkast: 4. Lettlest og levende. 

BildeKilde

Boka finnes også på norsk, og heter da Tamar. Jeg har tidligere lest boka Unashamed i samme serien. Den var kanskje hakket mer spennende. Unveiled blir mer trist og grusom og vond å lese. 

Klippet av halve håret!

Det var èn ting jeg hadde veldig lyst å bruke bursdagspengene på, og det var å gå til frisøren! Det er noe jeg sjelden tar meg råd til - jeg klipper heller tuppene hos noen bekjente. Men nå har jeg klippet tupper i mange år, og var klar for noe nytt og kortere! Til Thomas' misnøye klippet jeg av godt og vel 20-30cm fremme. Det føles veldig godt! Litt rart, men utrolig lett å stelle, og mye mer "sommerlig." Dessuten kvittet jeg meg med den blekede etterveksten som har vært farget. Nå er nesten hele håret naturlig farge! 

 


Hva synes du om forandringen?

Ut på vårtur

 

Når sola titter frem, prøver vi å utnytte anledningen til å komme oss ut litt. Ofte henter vi Chessie - hunden til mamma, og tar henne med oss en runde. 

Det er herlig å komme seg ut og kjenne våren varme ansiktet :)

SyFail

 

Vanligivs viser jeg bare frem det som går bra. Men fakta er at noen ganger skal jeg sy, også funker det ikke i det hele tatt. Og det er ganske kjedelig. Både fordi stoff er ganske dyrt, og fordi man mister en visjon så og si, som ikke blir slik man hadde tenkt. Dette prosjektet så i hvert fall veldig lovende ut helt til det gikk galt. Jeg skulle sy en sirkeltopp, lik DENNE. Og jeg hadde gledet meg til å sy fast en blode i halsen for å pynte den opp. Så langt, så godt. 

 

Men så, da jeg prøvde den på meg, oppdaget jeg probmlemet. Med så vide ermer vil baksiden av stoffet bli synlig, og den er ikke så pen (som inni en joggebukse). Det ble rett og slett så lite elegant, at jeg måtte vrake hele prosjektet. Heldigvis er det ganske store stoffstykker, så jeg skal nok få brukt stoffet til noe annet i stedet, håper jeg. Kanskje noen søte baby-bukser? Det er i hvert fall rett type stoff...


Kjedelig når noe jeg syr ikke kan brukes, altså! 
 

Cellegrupper som lykkes

Boktittel: Cellegrupper som lykkesForfatter: Dr. Paul Yonggi Cho

 

Innhold: Cho skriver om sine erfaringer med menighetsbygging. Vekten er lagt på hvordan Gud viste ham at cellegrupper er veien å gå for å bygge Guds kirke. Han deler også viktige prinsipper han har lært underveis for at ikke cellegruppene skal stagnere/dø ut. 
 

Min mening: Det er lett å merke at boka er skrevet i en annen tid. Både kvinnesyn, og verdensbildet har endret seg mye fra boka kom ut i 1983. Men allikevel har den noen viktige betraktninger og viktig lærsom her. Hovedmålgruppen er pastorer. 

 

Terningkast: 3. Litt utdatert, men boka har mange spennende historier fra en enorm tjeneste som resulterte i over 100 000 medlemmer. 

 

Fant denne boka i hylla til mamma, og måtte prøve å lese den. Men dersom jeg skulle anbefale en bok om cellegrupper, må det være Tusen Hjem. Den er både tidsaktuell, kulturelt aktuell, og veldig berikende. 

Glede, sorg og hverdagen

Det er utrolig artig at jeg de siste dagene har fått mange flere blogglesere. Så gøy at dere er innom og leser om min middels kjedelige hverdag! I går var en god dag. Jeg var på jobb, fant en geocache, sydde litt, fikk planlagt et team-tur-relatert-matprosjekt i helga, syklet tur med mannen min, og slappet herlig masse av (sjeldne saker!). I dag skal jeg trene. Onsdag skal vi ha Jesusgruppe hos meg. Torsdag skal jeg på jobbintervju (for første gang!) Resten av denne uken har jeg enda en mulighet til å planlegge. Skal jeg sy mer? Gå på turer med kakao og engangsgrill?  Jobbe litt ekstra? (neida!), eller noe helt annet? Jeg er spent!

 

Jeg er litt i sorg om dagene, både fordi mobilen min ligger for døden (vil ikke lade alltid), og fordi jeg har valgt å slutte i lovsangsteamet. Sistnevnte er ikke bare negativt da. Jeg kommer til å nyte å ha litt mer fritid. Før har vi øvd ca 3 timer i uka, pluss sunget på hver lørdag, og noen ganger på søndagene. Det er kjempegøy, men det blir også godt å kunne slappe av mer i helgene. Mitt tips for uka er at du planlegger noe GØY. Ikke bare det du alltid pleier, men kanskje en piknik med vennene dine, eller en utflukt til en klatrepark, eller inviter noen på treretters middag! Livet blir ikke mer moro enn vi gjør det til selv, og jeg liker å ha noe å glede meg til hver uke! 

 

, Sokndal

Bor på Haua med mannen min, Thomas, i et oppussingsprosjekt med mye potensiale. Er 25 år. Lærer. Jeg er glad, venn med Jesus, positiv og variert. Har en drøss med hobbyer, og liker alt som er kreativt, spennende, og smaker søtt! Det skjer så mye bra i livet mitt; Masse små Mirakler som jeg vil dele med dere!

Instagram: Ingrid0123

Anbefalte Innlegg:

Arkiv