mars 2015

Drømmer om sommer

Gode sommerminner fra 2010 og 2011. Jeg liker å dykke i arkivet innimellom :)

Gud, så gøy!

Jeg nyter virkelig denne helga. Det er nok fordi uka var veldig travel at jeg nå bare koser meg ekstra i hvert ledige øyeblikk. I går var det lørdag. Jeg fikk tid til å jobbe noen timer, før vi skulle ha godterifest sammen med et knippe gode venner (feire at godteri-fasten er over). Det var mer enn nok godsaker som ble fordøyd. Men av og til må man ha lov til å slippe hemningene litt :)Etterpå var jeg hele kvelden i menigheten Betania. Vi i lovsangsteamet skulle spille, så øvde i fra kl 6 til 8. Ble værende der omtrent til midnatt med fine folk og god stemning. Møtet ble skikkelig bra. Sånne ting er så vanskelige å sette ord på, men ingenting er som den følelsen man får når man kjenner Guds nærvær, og ser at han får "alt til å virke sammen til det gode for dem som elsker Ham."(Rom.8.28), for eksempel har vi valgt ut noen lovsanger, også viser det seg at de passer akkurat til det som blir sagt i talen og innledningen. Gud har liksom full kontroll, og bruker oss som puslebrikker som passer perfekt i sammen i Hans plan, vi må bare la oss bruke :) Og GUD så gøy det er :)

Foto: Kristian Andrè Bendiksen


Fortsatt god helg! :)

Guds Makt ved Lovsang

"Vi takker Gud, ikke for det vi venter skal skje omkring oss, men vi takker Ham for hva han er, og for hvordan vi har det nettopp nå."Forfatter: Merlin R CarothersBoktittel: Guds makt ved lovsang

 

Innhold: Merlin setter fokus på hvor viktig tilbedelse og takknemlighet er i livene våre. Han forteller mange egne erfaringer, og forklarer enkelt og fengende hvordan en kan overgi livet sitt enda mer til Gud. Og endelig få de bønnesvarene man alltid har bedt om. 

 

Min mening: Denne boka leste jeg ut på to bussturer. Den var lettlest, og overraskende bra til å være så gammel. Jeg fant den i mammas bokhylle, og fant senere ut at den var gitt i gave til min oldemor da hun ble 70 år. Artig :) I hvertfall likte jeg boka, ja. 

 

Terningkast: 4. En virkelighetsnær bok, og en god påminnelse i hverdagen som kristen. Jeg anbefaler den til deg som er kristen.

 

 BildeKilde

#bok #bokanmeldelse #bokanbefaling #bøker #anbefalt #anbefaling

 

 

Siste dagen

I dag er siste dagen for flere ting. Det er siste dagen før påskeferie. Det er siste dagen med eksamen (i denne omgang). Og mest av alt er det siste dagen uten godteri! Fra lørdag av er godteri-fasten min ferdig. Jeg har da fastet siden fastelavn - ca seks uker. 

De siste dagene har jeg kjent en enorm lengsel mot kvikklunsj. Jeg har kjøpt inn, til og med. Må være rustet til lørdag: da skal vi ha godterifest :) Det er helt rart, men DU som jeg gleder meg :)

Planen for i dag, etter eksamen, er å rydde, gjerne gå en tur, også bursdagsfeiring i kveld! :) 

Nymalt

Nå har jeg malt mitt første bilde siden... vel... jeg malte vel ett bilde i august 2013(Se: Gallopperende hest). Ellers har det vært tørketid mer eller mindre siden VGS. I hvertfall så har jeg nå kommet  gang igjen! Jeg har malt et bilde, og jeg er fornøyd med det! Tadaaa....


 

Bildet er inspirert av Vladimir Kush sine bilder - ja det er vel nesten en kopi, for å være  helt ærlig. Men jeg bare likte det så godt. Det surrealistiske, sammen med de herlige fargene og det positive motivet. Hvis du ikke har sett bildene hans, bør du google ham med en gang. Det er utrolig mange stilige :) 

Jeg har faktisk begynt på et bilde til, men her sitter jeg litt mer fast. (Det er eget motiv denne gangen, haha). Men håper det løsner en dag - hvis jeg nå bare for tid til å ta fatt igjen snart :)

1001 Natt

"Den ukjente historien om to norske slaver i Alger."
Forfatter: Vetle Lid LarssenBoktittel: 1001 Natt

 

Innhold:  En tid da Nordmenn var bønder og sjøfolk. En tid da europeere ble solgt som slaver i Afrika. En tid hele verden ser ut til å ha glemt. Vi følger nordmennene fra den spennende drømmen om et eventyr i Alger, til den harde realiteten, og brutale likegyldigheten som møter dem der.

 

Min mening: Dette er en sjanger jeg sjelden leser, og jeg merker at det er ikke det jeg liker best. Men det er jo greit å lære noe nytt. Vinklingen i boka var litt interessant, da man leser en del av historien gjennom forfatterens jeg-person, og resten i 3.pers. gjennom nordmennene i Alger. 

 

Terningkast: 4. En historie utenom det vanlige. Jeg anbefaler den til deg som liker romaner relatert til krig :) 

 

Denne boka fikk jeg plutselig i et frieksemplar i posten. Uten grunn. Det har tatt litt tid før jeg begynte å lese den, men den ble fort ferdig når jeg først kom i gang... Skjønner enda ikke hvor den kom i fra, men :P

 BildeKilde

#bok #bokanmeldelse #bokanbefaling #bøker #anbefalt #anbefaling

 

 

Tidstyven

Denne uka er eksamensuke. Vi har fått en gruppeoppgave i arkitektur, som fører til masse lesestoff om gotikken, og lange dager på skolen. Sammen med min lange pendlevei, blir det superlange dager. I går var jeg ikke hjemme før klokka halv syv. Litt over tolvtimerdag, med andre ord. 

Men samtidig er det en kjekk gruppe jeg har kommet på, og en nokså kjekk oppgave. Vi lager en installasjon som forestiller en del av en gotisk kirke. Jeg er spent på resultatet, men gleder meg til å være ferdig også. Dette er den tredje-siste oppgaven min på skolen. For alltid! Rart...

Er det andre som har det travelt for tida?

 

Verdens beste sunne snacks!

Jeg har av og til prøvd meg litt frem på enkle oppskrifter på sunne snacks. Nå som jeg har en godtefri periode skriker kroppen etter erstattninger noen dager. Og da har dette vært en av redningene. 

Jeg er vanligvis lite fan av  mange av sunn-snacks-oppskriftene. Men denne smaker skikkelig godt, og er kjempeenkel. Du har kanskje prøvd "bananis" som var så in i blogmiljø for en liten stund siden? Den var jo helt ok - men smakte mer banan enn is. Men nå har jeg oppskriften på Bananis 2.0! Med kun to eller tre ingredienser. Følg med:

Ingredienser:

2 Bananer - frosset i biter

2 ss Peanøttsmør

2 Dadler (kan sløyfes)
Ta ut bananene fra fryseren litt før du skal bruke dem, så de ikke er pinnfrosne. Bland alt i en blender til den blir kremete i konsistensen. Dette blir snickers-is av høyeste kvalitet. Det er faktisk helt sinnsykt hvor søtt den smaker uten noe tilsatt sukker. Det er også mulig å tilsette litt kakao - men jeg synes faktisk at den var bedre uten. 

PS: Når du fryser bananene, vent til de er ganske brune og flekkete. Da kommer det mest søtsmak i de fryste bananene. Dette er altså helt perfekt å gjøre når bananene begynner å bli for gamle - så bare fryser du dem til en gang du får lyst på noe søtt med bedre samvittighet :)

Har du prøvd deg på dette? 

Synes du også at den er helt merkelig god? :)

#sunnhet #sunt #mat #snacks #is #godt #deilig #nice

Oppskriften er ikke hemmelig :)

Lørdag er en helt fantastisk dag. Det er midt i helga - god tid, og mange muligheter. Og i går var en spesielt fantastisk lørdag. Her er oppskriften på min gode dag:

* Den startet ganske tidlig med at Andrea kom ned for å trene. Vi tok en halvtimes trening som virkelig kjentes, og følte oss tipp topp etterpå! Det er så godt å kjenne slitne muskler etter en liten morgentrening - man får liksom bare mer energi - og mye bedre samvittighet. 

* Så fikk jeg tid til noen timer på jobb i planteskolen. Vi pakket ut nye varer, og det var mye kunder - noe som alltid er kjekt. 

 

* Lillebror er på besøk og overnatter hos oss. Han var med til mamma, og vi tok en tur oppom bestemor etterpå. Og så laget vi middag - kylling og ris. Som alltid er det kjekt med middagsgjester - det blir liksom mye mer oppmuntrende å lage mat til flere personer. 

* Vi slappet litt av med å se på serier - noe jeg sjelden tar meg tid til. (blir altfor fort avhengig, og har så mye annet å gjøre hele tiden)

* På ettermiddagen kjørte jeg, Thomas, Anders, Kim og Andrea til Linepollen - en koselig badeplass - for å grille. Sola skinte, temperaturen var ok (når vi bare løp litt rundt med jevne mellomrom), og stemningen var kjempegod :) 

 

* Etter turen samlet alle seg hjemme hos oss. En etter en gikk guttene å la seg. Men jeg og Andrea ble sittende å tatle til midnatt. Alltid kjekt med jentetid :)

 

Og til slutt har jeg bare krydret dette innlegget med enda flere bilder i fra turen. Siden det kun var da jeg faktisk tok bilder ;) Jeg håper at DU også har ei nydelig helg :)
 

Tilbedelse

"Frigjør Guds overnaturlige kraft over ditt liv."
Forfatter: Norvel HayesBoktittel: Tilbedelse

 

Innhold: Boka handler om hvor viktig tilbedelse og lovprisning er i vårt forhold til Gud. Den setter fokus på at vi mange ganger går glipp av velsignelser Gud har for oss fordi vi ikke tilber ham. 

 

Min mening: Jeg synes boka tar opp et viktig tema, men det er ikke den beste boka jeg har lest om emnet. Den var liksom overtydelig - ting blir sagt veldig mange ganger på veldig den samme måten. Norvel har kanskje også en tendens til å få alt til å høres veldig "enkelt" ut. Det er også tydelig at det er en noe gammel bok (utgitt i 1994). 

 

Terningkast: 3. Tydelig, men litt vel gjentagende. Jeg anbefaler den til deg som er interessert i tilbedelse.

 

Ta også en titt på boka The Heart of Worship av Matt Redman. Eller Effektene av Lovprisning som er skrevet av Andrew Wommack. 

Jeg har tatt meg en tur i bokhylla til mamma og funnet bøker. Og jeg plukket ut alle jeg fant om lovsang - siden jeg for tiden er leder i et lovsangsteam. Så det blir nok mer i denne sjangeren etterhvert :)

 BildeKilde

#bok #bokanmeldelse #bokanbefaling #bøker #anbefalt #anbefaling

 

 

Mye som skjer :)

Denne uka går i turbotempo! Forening med engelsk-klassen(kjekt å se alle igjen), husgruppe(endelig! Har blitt utsatt noen ganger nå...), Siste innspurt på skolen (allerede!! Så rart...), Jesusgruppe(med de fine jentene mine), syk mann(mer husarbeid på meg), rotete hus(mer husarbeid på meg), og til og med litt jobbing(som vikar, og i blomsterbutikken) har jeg skvist inn de siste tre dagene. Det er ikke barebare, det.

Det blir utrolig herlig med helg nå. Kun en dag igjen - min siste normale skoledag for i år faktisk! Etterpå venter bare to eksamener, og en lang FOU oppgave (forskning og utviklingsoppgave). Sistnevnte er jo nesten bare moro - jeg skal nemlig bruke min FOU til å sy! Så nå kommer det etterhvert endelig noen syinnlegg igjen. Jeg kjenner at jeg gleder meg allerede :)

Forresten så har jeg fått jobb! Det er bare vikariat i ett år, men man er jo sånn tålig sikret allikevel, når man er lærer. Det blir superspennende å begynne å jobbe til høsten! I mellomtiden får jeg bare nyte siste rest av studentlivet... 

Andre som har mye på gang for tida? :)
 

Årets første grilltur :)

Slik så det ut på årets første grilltur. Vi skulle egentlig på en fjelltopp, men ble overrasket over at det enda var snø der. Så vi holdt oss lenger nede, og grillet uansett :)Herlig å komme seg litt ut i finværet. Selv om det enda mangler litt temperaturmessig :)

Vanishing Acts

"'It takes two people to make a lie work. The person who tells it, and the one who believes it."
Forfatter: Jodi PicoultBoktittel: Vanishing Acts

 

Innhold: Delia lever et normalt liv med en mann hun elsker, og en datter hun forguder. Plutselig blir alt forandret  når politiet kommer på døren og forteller at hun ble kidnappet som barn. Av sin egen far. Det mangler ikke på avsløringer idet rettsaken skrider frem, og alle prøver å finne ut av hvorfor Andrew valgte å rømme med sin egen datter. 

 

Min mening: Jeg liker at man aldri vet helt hva som vil skje i Picoult sine bøker. Vanishing acts utfordrer på hva identitet er. Er det fortid eller fremtid? Den spør deg hva minner er - kan du stole på hva du selv husker? Og den får deg til å lure på om en person noen gang er det du trodde ved første øyekast. 

 

Terningkast: 5. Levende, og kjekk. Jeg anbefaler den til deg som liker en god drama-roman :)

 BildeKilde

Andre bøker jeg har anbefalt av Picoult er: Lone Wolf, Picture Perfect!, Et siste ønske, Change of Heart, og My sisters Keeper!. Utropstegn etter de jeg husker som best.

Nå har jeg faktisk bestilt nye bøker fra Amazon. Så jeg gleder meg veldig til de kommer i posten. Jeg måtte rett og slett bare unne meg noen nå.... :)

#bok #bokanmeldelse #bokanbefaling #bøker #anbefalt #anbefaling

 

 

Litt av det som skjedde i praksis

Når jeg er i praksis som lærer, er det jo veldig mye jeg ikke kan dele på bloggen. Men jeg hadde allikevel lyst til å dele noe av det elevene har arbeidet med. Dette året har jeg fokusert på faget Kunst og Håndverk, siden det er det faget jeg har på UiS nå. 

En av de kjekke tingene vi fikk være med på var prosjektet Bolig ABC som pågikk en hel uke på 8. trinn. De bygget hytter, og måtte søke på jobber (eiendomsmegler, snekker, maler, eletriker osv) før de samarbeidet om å bygge hyttene sine i fra bunnen av. Og se hvor fine de ble!! Mange hadde til og med en lyspære, eller en vifte koblet til strømmen der inne :)

 

 

En annen oppgave vi arbeidet med var å designe lysestake av gjenbruksmaterialer. Her ble syltetøyglass, lokk, bokser og doruller brukt til noe konstruktivt. Og resultatene var enormt kreative og bra! Kanskje du får noen geniale ideer av disse flotte lysestakene....?

Ellers var vi med på å sy t-skjorter, dreie lysestaker på sløyden, og spikke krympeboks. Og vi fikk vurdere en del elevarbeider - noe som faktisk er veldig vanskelig i kunst og håndverk!

Tenk at dette er min helt siste praksisperiode. Nå er det neste å begynne å jobbe helt på ordentlig. Det blir både kjekt og skummelt. Men jeg kjenner at jeg er klar for utfordringen! 
Nå er det en ny uke, med nye muligheter. Eksamen nærmer seg, men akkurat nå orker jeg ikke å tenke for mye på det. Akkurat nå skal jeg bare nyte det å ha litt kortere dager igjen - med litt mer fritid. :) 

Det var bare en tiarmet blekksprut...

Her en dag var jeg og Thomas en tur ved kysten for å samle drivved. Sola skinte, og humøret var på topp. Jeg elsker sånne litt spontane turer hvor man bare hopper på steiner, nyter været, og er helt fri. Og leter. Det er noe barnslig, spennende, utforskende med å lete. Og jeg roper ut når jeg finner et fint skjell, eller en brukbar planke med drivved. 

 

Plutselig roper Thomas ut. Han har funnet noe! Det ligner på et digert skjell, men vi har aldri sett noe lignende. Kan det være en bit av et skjelett? Kanskje nebbet til en stor fugl? Etter å ha fundert en stund, tusler vi videre, og finner enda noen planker, skjell, og til slutt enda et av de mystiske "skjellene." Det var ikke før i går at vi fant ut hva det egentlig var. Vi fant denne artikkelen på aftenbladet som skrev om et lignende funn. Forskeren forklarer at det ikke er så uvanlig å komme over dette indre skjelettet til den tiarmede blekkspruten Sepia. Jeg er allikevel ganske fornøyd med at vi klarte å finne Herr Sepia to ganger på samme dag :) Det må da være noe bare profesjonelle tingfinnere kan klare...

 

"Hva var det du sa at du var," spurte Annika.

"Tingleter."

"Hva er det," spurte Tommy.

"En som leter opp ting, naturligvis! Hva skulle det ellers være", sa Pippi, mens hun sopte sammen alt melet som lå på golvet i en liten haug. "Hele verden er full av ting, og det trengs sannelig at noen leter dem opp. Og det er akkurat det en tingleter gjør." Pippi Langstrømpe

 

Er det andre der ute som elsker å være på leting? :)

Den beste morgenen på lenge!

Hver morgen så lenge jeg kan huske har jeg våknet til mørke. Hver morgen så lenge jeg kan huske, har jeg våknet til en skingrende alarm. Hver morgen med verkende muskler. Hver morgen har jeg hatt lyst til å bare snu meg rundt og sove mer, men uten at jeg har hatt muligheten. 

I dag våknet jeg av meg selv. I dag våknet jeg til at sola tittet beskjedent inn gjennom gardinene. I dag våknet jeg opplagt og uthvilt. 

     


Vi hadde en utrolig koselig kveld i går med skalldyrfest hos naboene. Selv om enkelte deler av maten var litt vel livlig. I dag skal jeg på jobb, så får vi middagsgjester, og i kveld skal vi på ungdomsmøte. En fiiin dag! :)

Hvordan er dine helgeplaner? :)

 

Nøkler til at forholdet vårt varer

Det er ikke barnemat å få et forhold til å fungere. Alle par krangler innimellom. Men det er enkelte tips og vaner som kan være lurt å arbeide inn for å få en større mulighet til å lykkes. 

* Vær klar for å tilgi og å unnskylde. Alle gjør feil. Alle har en dårlig dag. Når en elsker noen, vil en tids nok komme over en situasjon som krever at du svelger litt stolthet, unnskylder, og/eller tilgir. Du konkurrerer ikke med din kjære. Dere er et team.  Unnskyldninger er kanskje det jeg synes er aller vanskeligst. Men det er så enormt viktig! Svelg stoltheten. Det er verdt det. 

* Vi sier at vi er glad i hverandre, selv om vi er sinte. Spesielt Thomas er veldig flink på dette. Å elske er et valg, ikke en følelse. Ikke la sinnet komme i veien for det som er det viktigste.

* Let etter det positive. I stedet for å se på det som du ikke liker, prøv å lete etter ting h*n gjør riktig. For eksempel i stedet for å kommentere den stappfulle søppeldunken, kjøkkenbenken og oppvaskmaskinen, kan du jo kommentere at h*n har startet på middagen til du kom hjem. 

* Bestem deg for å gjøre noe for din kjære, selv om h*n ikke fortjener det denne dagen. Lag en ekstra god middag, rydd noe som er den andres jobb, kjøp en spesiell gave, skriv et brev med alle positive ting du kommer på, eller ta han/henne med på en date litt utenom det vanlige. Hadde det ikke vært fantastisk om din partner gjorde det samme for deg en dag du ikke egentlig fortjente det?

* Når du har noe negativt å ta opp, vent til ingen av dere er i dårlig humør. Ikke start en krangel på tom mage, eller rett etter en annen skuffelse. Hvis du venter, blir det gjerne ikke en krangel i det hele tatt. Det er mye enklere for begge å være saklige dersom humøret var ok i utgangspunktet. 

* Vær ærlig og åpen. Vi holder ikke skjult for hverandre hvem vi chatter med på facebook, eller hva slags meldinger vi får. Vi har begge lov til å sjekke hverandre, men akkurat derfor har ingen av oss behov for det. Om du så er tiltrukket av noen andre (det er faktisk ikke unormalt), så er det faktisk bedre å være ærlig om det, og forklare at "dette forholdet betyr mer for meg, så derfor er jeg ærlig"Er du enig i tipsene? 
Har du noen å tilføye? 

Legger inn en bestilling på litt mer tid, takk!

Om dagen er det skikkelig travelt - som det alltid er i praksis. Halve dagen, i fra seks om morgenen til halv seks om kvelden går bort til praksis. Og da er det bare en liten aktivitet igjen på kvelden. Den varierer i mellom trening, maling, familie, og turer. Innimellom dette igjen presser jeg inn tilfeldig husarbeid og matbiter. Ikke helt etter boka, med andre ord. 

Derfor kjenner jeg at det skal bli godt å være ferdig med denne uka. Tilbake til det slappe studentlivet igjen (nokså slapt i hvert fall). Tilbake til mer tid med mannen, mer tid til matlaging, og mer tid til venner, og hobbyer. I hvert fall kan jeg jo håpe at det blir mer tid til slikt i neste uke... Men hvem vet?

Forresten! Jeg har glemt å nevne at jeg for tida er i gang med en godteri-faste. Mellom Fastlavn og Påske skal jeg ikke spise noe godteri (men har unntak, som f.eks. chips og is). Heng deg på da vel?  For meg handler det om å slippe å være totalt avhengig av noe hele tiden. I tillegg handler det så klart om å bli sunnere :) Og jeg er faktisk ganske stolt over at jeg nå har vært flere uker helt sjokoladefri, selv om vi enda har mye godt i skapet fra Londonturen... !!!


Skoleoppgave i tre

Vår siste oppgave i tre på skolen, var å lage en gjenstand som skulle være asymmetrisk, og bestå av to grunnformer. Jeg endte opp med å lage et gryteunderlag med spiralmønster på. Har i hvertfall blitt nokså flink til å borre hull i denne perioden ;) Gryteunderlaget har en fordypning i midten, som sammen med hullene gjør at gryten får luft, og blir fortere avkjølt. Hihi. Tre er ikke mitt materiale, men det er jo litt gøy, når det i hvertfall kan brukes til noe allikevel

Mannen har gått amokk

Jeg tror noe har klikket i mannen min. En dag nylig etter at vi kjøpte hus, kom han hjem med alle disse:

 

 

 

Stuebordet kryr av kataloger med fargeprøver, peiser, fliser, kjøkken, vasker, parkettgulv, og alt du kan tenke deg til et hus. Hver dag plukker han opp to-tre blad for å vise meg et eller annet vi muligens kan ha i vårt hus. "Se på denne peisen, Ingrid! Her kan du bake brød når det brenner i ovnen! Ekte, steinbakt brød, liksom." En liten stund senere kan han utbryte "Disse platene var stilige! Se den med skogen på - det er bare klikk-klikk-klikk, så er veggen oppe, og så har vi en kontrastvegg!" Andre dager fabulerer han om fotostudio, vinterhage, garasje og større veranda. 

Her er en skisse vi (Thomas) laget for kjøkken/stue. Med mørkebrukt ikea-kjøkken, og Limegrønn vegg tror jeg det blir sprekt, og gøy :) Hihi, jeg digger skissa vår xD

Nå er det jo tre måneder til vi i det hele tatt overtar huset, så her mangler det i hvertfall ikke på iveren :) 

Hjemmesydd Babybukse

Jeg fant denne utrolig søte buksa på en blogg med en veldig enkel og grei oppskrift. Du kan skrive ut mønster på A4 ark, og så er den enkel å sy, med god forklaring og bilder. Finn oppskriften HER. Det skal imidlertid sies at jeg ikke har prøvd den på noen baby enda...

I hvertfall så gjorde jeg det enkelt for meg selv, droppet lommene, og sydde denne søte buksa med et uglestoff jeg hadde liggende. Utrolig gøy med sånne prosjekter som er ferdig på en dag, og som faktisk ser bra ut etterpå.


Hva synes du?

Fikk du lyst å prøve deg selv?

#DIY #Hobby #sy #kreativ #håndarbeid #symaskin

Mika

" Men jeg vil speide etter Herren, vente på Gud, min frelser. Min Gud vil høre meg!Mika.7.7.Nå leser jeg systematisk igjennom bibelen for andre gang, og har tenkt til å skrive litt om hver bok ettersom jeg blir ferdig.

 

Tittel: Mika (33 av 66 - halvparten!

 

Forfatter: Mika

 

Datering: Mellom 704 og 696 f.kr.

 

Innhold: Boka er profetisk, og legger frem profetiene Mika fikk fra Gud. Den inneholder blant annet en del profetier om Jesus.

 

Min Mening: Den sier mye om Guds tilgivelse og medlidenhet, og den oppfordrer til omvendelse. Jeg likte også veldig godt verset som sier at Gud fører vår sak - selv om det er Ham vi synder mot (Mik.7.9). SÅ stor er hans kjærlighet for oss (selv i gamletestamentet!)

 

 Det er mange som strever med å se at Gud er den samme i GT og NT. Og jeg kan til en viss grad si at jeg skjønner dem. Men samtidig, så viser også GT en nådefull og tilgivelde og kjærlig Gud som bruker straff for å føre menneskene på riktig vei - slik foreldre også gjør med barna sine. Det er i hvertfall tånnevis med eksempler på Guds nåde i GT hvis man bare er åpen for å se dem :)

#bibelen #bibel #kristen #tro #litteratur #bøker #bok #visdom


BildeKilde

 

To store kunngjøringer på en gang!

Jeg har hatt lyst til å fortelle dette en stund nå, men jeg holdt meg i skinnet til det var helt sikkert. I går ble papirene undertegnet, og vi skal altså kjøpe oss hus! Det nye huset ligger fem minutter i fra leiligheten vi bor i nå. Det er mye større plass, mye mer praktisk og solrikt, og veldig mye mer arbeid som må gjøres. Vi har visselig kjøpt oss et oppussingsprosjekt. Da kommer det godt med at mannens favorittprogrammer på TV er oppussings-programmene. Så det skal nok bli en ordning på greiene etterhvert. 

 


Kunngjøring nummer to er den lille nevøen min som kom til verden i går morges. Rett etter jobb reiste vi inn for å besøke den nyfødte :) Utrolig koselig, og veldig spennende :)

 

I gave fikk lille baby en hjemmesydd bukse, en hjemmestrikket genser, og en smikke. Smikken kan du kjøpe HER. (ca 12kr). Kjempesøt!!Jeg nyter alt det spennende som skjer rundt meg for tiden - samtidig prøver jeg å nyte hverdagen til det fulle. Nå har jeg også begynt å male igjen - og det var faktisk ufattelig herlig. Det er som om jeg har manglet noe i den laaange pausen (har nesten ikke malt noe skikkelig siden VGS). 
Til min store frustrasjon er jeg i praksis, og har så godt som ingen fritid til å male videre. Så i mellomtiden får bare staffeliet stå i stua en stund til...

 
Bursdagsfeiringen min

Å feire bursdagen min er noe jeg alltid gjør. Ikke fordi det er så himlende viktig at jeg blir eldre, men fordi det er en god unnskyldning for å få samlet vennene mine! Det er så kjekt å treffe alle samtidig, og bare være sammen. 

Her er i hvert fall noen bilder av noen av de fine vennene mine :) Vi hadde virkelig fullbooka stua denne gangen med 16 personer i vår lille leilighet :)

 

Og så måtte jeg ta med et bilde av den fine kobrakaka mi. Jeg var kjempefornøyd med at det gikk så bra første gangen jeg prøvde :)

 

Feirer du bursdagene dine?

Min søte, lille venn

Det er litt merkelig at jeg på en måte ikke har hund lenger. Etter at jeg flyttet ut, så er det jo mamma sin hund. Men jeg stikker da innom iblant, for å ta henne med meg på en herlig tur! Og det er vi helt enige om, jeg og Chessie, at å komme seg ut er herlig. 

 

For når Chessie koser seg, ruller hun seg. Og denne gangen rullet hun seg i en hel evighet i de "deilige" bladene. Dette må jo være ekte glede, per definisjon. 


Keep calm, and roll on

Våren er her!

Jeg absolutt elsker våren. Selv om varme sommerdager er utrolig deilig, så er det noe heelt spesielt med våren. Friskt. Nytt. Voksende.

 Fikk tulipaner fra Thomas til bursdagen, og fant meg noen gåsunger ute som passet perfekt inn. 

 

Det er ikke mye som får meg i lykkerus slik som å gå en morgentur i solskinnet en vakker vårdag. Der duggen blinker som tusen diamanter på blomster som trenger seg opp gjennom død, fargeløs jord. Å kjenne gåsehuden på ryggen, og sola som varmer ansiktet. Å puste inn luft som er friskere enn noe annet. DET er det lenge siden jeg har gjort. Og jeg gleder meg stort!

Her er noen bilder som viser hvordan våren allerede har krøpet inn i leiligheten vår. Ute har jeg sett både snøklokker, krokus og gåsunger. Så nå er den spede begynnelsen på våren absolutt i full gang idet vi entrer Mars måned. Avocadotreet mitt som jeg plantet selv, har nå hatt en lang periode der den bare har mistet blader. Men nå skyter den nye skudd, og jeg øyner et håp om at den skal komme seg igjen :)

 

Jeg har sådd basilikum i år - og håper på at den kan brukes i masse god mat fremover. So far, so good. Men basilikum skal være litt vanskelige, så jeg er spent på hvordan dette går...

 

Siden basilikum er litt vanskelig, og chilifrøene mine vokser forsvinnende seint, har jeg også sådd karse. Det er SÅ oppmuntrende, for ikke å snakke om dekorativt og godt.

 

Til slutt: den fargerike primulaen min som har blitt bebodd av en bitteliten heklet ugle. Se hvordan den lages HERHar du begynt å få våren inn til deg? 

Har du sett noen vårtegn ute? :)

, Sokndal

Bor på Haua med mannen min, Thomas, i et oppussingsprosjekt med mye potensiale. Er 25 år. Lærer. Jeg er glad, venn med Jesus, positiv og variert. Har en drøss med hobbyer, og liker alt som er kreativt, spennende, og smaker søtt! Det skjer så mye bra i livet mitt; Masse små Mirakler som jeg vil dele med dere!

Instagram: Ingrid0123

Anbefalte Innlegg:

Arkiv

hits