mars 2014

Reiseplaner... (Bryllupsreise++)

Nå har vi to utenlandsturer på tapetet i år. En tur til Tyskland nå i starten av april, og bryllupsreisen, som går til Bulgaria i august. I tillegg blir det nok en roadtrip i Norge i sommer i tillegg.

Tyskland

Turen til Tyskland reiser vi begge gratis på fordi vi er med som ledere på konfirmant-tur. Luksus! Så vi reiser onsdag, og kommer tilbake på søndag. På turen er planen å kjøpe brudesko og godteri, og å kose oss masse med karusellene i Heide Park. Bildene nedenfor er fra forrige gang jeg var i Heide Park i Tyskland, i 2010. Noen av bildene er tatt av min flinke forlovede :)Bulgaria

 Tenk at vi skal på bryllupsreise! Alt Om Reiser skriver følgende om stedet vi skal reise til: "For mange er Varna kun et stoppested for videre feriering i Bulgaria. Men har du lyst å oppleve det "ekte" Bulgaria, er det vel verdt å tilbringe noen dager i denne byen før du stikker til stranden." Og slik jeg har forstått det er området utenfor det typisk turist-feste-strøket, og har masse kultur, vakker natur og spennende opplevelser. Thomas har aldri vært på en typisk syden-ferie, og jeg bare en gang da jeg var omtrent 8 år. Så vi gleder oss skikkelig til ekstra stort rom med havutsikt!
Disse bildene ble tatt i Brasil, for jeg hadde logisk nok ingen fra Bulgaria.

Jeg virkelig elsker å reise, og kan nesten ikke vente til disse spennende turene :)

Skal du reise noe sted i år?

#reise #ferie #sommer #tyskland #bulgaria #reiseplaner #planer

Sliten, men glad :)

Klokken er stilt en time frem, og jeg synes det var ganske urettferdig å få en time mindre søvn i natt, nå som jeg virkelig trenger å hvile etter denne lange uka.

Lørdag kveld - ansvarlig på vennersvennerfest, og ikke hjemme før i totida. Søndags morgen - opp tidlig for å gå på grilltur på hytta med familien til Thomas. Det er FANTASTISK vær ute, så jeg gleder meg til å komme meg ut! :)

I dette innlegget tenkte jeg å samle litt bilder fra ting som jeg ikke føler er verdt et helt eget innlegg. Dere får bare bære over med at det blir litt sånn "dette har jeg gjort"-innlegg. Utover uka blir det nok fler innlegg som er litt mer målgruppefokusert, for eksempel bryllupsinnlegg, bokanbefalinger og mitt første DIY-Interiør-innlegg med svigerfars beste tips :)

Og nå skal vi mimre litt for å se hvor deilig det er med fint vær. De neste to bildene er et par uker siden. Da var det surt, grått og vått. Men jeg og Thomas kom oss ut på geocaching..


Og fant gjorde vi! Denne cachen er plassert i blåfjell i sokndal og inneholdt noen bytteting :)


Og her er nå! Vi har knallblå himmel, og sterk sol! Det blir ikke mye bedre turvær enn dette.

Her er en annen cache jeg fant, i Egersund. Denne var vanskelig, og jeg måtte komme tilbake en gang for å endelig finne den.. Oppi lå det bare en liten logg.

Tirsdag var jeg på misjonskveld med alle jesusgruppene. Veldig kos! Vi spiste herlig pastasalat, hørte masse inspirerende om folk som legger alt til side for å fortelle andre om Jesus. Hver cellegruppe hadde bidratt med noe, blandt annet misjonsquiz, misjonspynt og misjons-lek! Veldig stas :)


Denne uka har gått i ett, og helga med. Men nå har jeg kun en  uke igjen i praksis, og etter den (pluss tysklandsturen) kan jeg puste ut igjen, og få gjort litt mer...

#tur #natur #hverdag #kos

Jentekveld

Forrige uke var jeg invitert til Bente sammen med et par andre flotte jenter på kosekveld. Bente hadde også bursdag, og fikk en ballong.
En sunn meny var planlagt - pastasalat og søtpotet-desert (vi skulle prøve noe nytt). Jeg holder enda på med å faste fra sjokolade (kun to uker igjen!), og akkurat når sjokoladen kom på bordet, var det nesten smertefullt å motstå :P Men med så mye sunt i sikte var det litt enklere :) |

Etter litt tatling satte vi på filmen "We're the Millers." Helt ok, men litt merkelig. Blir kanskje en romantisk kommedie neste gang? Det ble i hvert fall en skikkelig koselig kveld med de fine jentene :)


 

Bryllupskake

I går kveld hadde jeg besøk av hun som skal bake bryllupskaka vår. Vi skal ha sjokoladekake med marsipan på, og den skal være hvit med ferskenfarvede blomster på. Den største inspirasjonen kommer fra bildet til høyre nedenfor her. Sjokoladekake blir det fordi Thomas egentlig ikke liker kaker. Men sjokoladekake kan han spise.

I tillegg til blomsterpynten har vi tenkt til å ha det tradisjonelle brudeparet på toppen - men har ikke kjøpt dem enda. For meg er det viktig at kaka er elegant, men ikke for stram, og at den passer godt inn i fargetema. Så jeg gleder meg virkelig til å se hvordan den blir!

Hva synes du er viktig med bryllupskaka? :)

#bryllup #wedding #kake #bryllupskake #nam

Memories of summer

Hver dag kjennes nærmere sommeren enn den forrige. I går klokken halv ni om kvelden var jeg ute på Bryne, på geocaching mens jeg ventet på Thomas. Natten hadde nesten innhyllet meg da jeg la merke til den lystige, vakre lyden av fugler som sang i luften. Det hørtes ut som en varm sommernatt. Og selv om fingrene svei av kulden, så var det som om det, i et lite øyeblikk, var en varm sommerdag.Kjenner du på lengselen etter sommer?

Jeg gleder meg!

Every day can be a Good day

Nå er jeg i gang i praksis igjen, og har planlagt å ha tre til seks undervisningstimer til dagen disse to ukene. Det blir veldig kjekt, utfordrende og lærerikt. Akkurat nå er jeg nokså stressa. Jeg trener mer enn før, jeg har sjokoladefaste, og jeg har enormt masse som skal gjøres. De to første dagene i denne uka har jeg vært hjemme henholdsvis halv ti, og halv elleve om kvelden, og dagen starter kvart på fem om morgenen. I kveld skal jeg være med Thomas på en øvelse med bandet som skal være med å lede lovsangen i Tyskland, når vi reiser om en uke. Og i morgen tror jeg at jeg skal smette inn et bryllupsinlegg her på bloggen, hvis jeg får tid :)

I mellomtiden blir det mer vårblomster...

Hvordan er dine dager?

Første dag i praksis

I går var første dag i praksis. Det er morro å være tilbake hos de flotte klassene mine. 7. trinn er virkelig toppen, folkens! Men i tillegg til å være veldig gøy, er praksis veldig slitsomt - mye fordi jeg har så lang vei å pendle, og er hjemme seint. Men i går klarte jeg allikevel å karre meg på 24Fit Club, og det føles veldig godt.

I kveld skal jeg på en fest med alle jesusgruppene med tema misjon. Det blir kjempemorro å treffe alle igjen - og jeg kan ikke si annet enn at jeg gleder meg veldig til å se et par av innslagene denne kvelden. Må forresten også nevne at på søndag gjorde jeg noe av det værste jeg vet for andre gang i år - flytte en diger sofa opp en bitteliten trapp. For ikke å snakke om alle de andre tingene jeg bar opp der... Streeess.

Resten av uka har tydeligvis tenkt til å fly av sted i ultrafart, så jeg prøver bare å holde meg fast inntill videre :)


Jeg er litt dårlig til å ta bilder av alt så skjer, så enkelte innlegg blir bare illustrert med noen av de flotte vårblomstene som kommer inn. Hva med en Engelsk Pelargonia og en Primula? :)Tusen Søndager

Søndag er liksom en sånn god dag, med tid til alt det man ikke får tid til i uka.
Men i går så ble søndagen så altfor altfor kort. Allikevel fikk jeg jo tid til litt av hvert. Jeg gikk tur med forloveden, sydde på forloverkjolen, og kjørte to flyttelass for lillebror. Jo, også grillet vi i gagen til svigers :) Jeg skulle ønske jeg hadde tusen søndager til akkurat nå :)

I dag er første dagen i praksis. To lange uker med mange inntrykk, mye læring, lange dager og veldig mye arbeid. Og som en fantastisk avsluttning stikker jeg jo til Tyskland. Det blir herlig :)Hvordan var din helg? :)


Rollercoaster of life

Akkurat nå er humøret mitt som en berg-og-dalbane hvor jeg vekler mellom to sinnstemninger. Den ene er glede. Glede for venner, tyskland, bryllup, reiser og at våren er her. Den andre følelsen er stress. Stress for bachelor, bryllup, flytting, og igjen: bachelor. Jeg kan liksom ikke bestemme meg for om dette er et halvår med masse fri, eller bare masse stress hele tiden. Men jeg prøver innimellom å minne meg selv på at sjefen på tivoliet har kontrollen på selv de skumleste opp-ned-vendingene. Gud vet hele tiden hva som skjer etter toppen av bakken. Og Han sørger for at vi lander trygt. Så konklusjonen er vel: Enjoy the Ride!

Bildet er tatt av Thomas.

Fredag hadde jeg en kjempekoselig dag med Andrea (forloveren min) og mennene våre på Bowling. Lørdag ble brukt til jobb og flytting (lillebror flytter hjemmefra før meg for andre gang! :O ) Lørdag kveld ble tilbrakt hos Bente med en spennende meny (bilder og sånt kommer etterhvert). I dag har jeg tenkt til å få tid til litt sying(forloverkjolen må ferdigstilles snart, og brudepikekjolene må påbegynnes), litt mer flytting, og kanskje til og med en smule bachelor-arbeid. Thomas er på hyttetur med forloveren sin denne helga, Så han får jeg ikke sett så mye til. Håper dere lesere også har en flott helg!

Hunder og Cacher :)

Noen ganger kommer jeg for seint til bussen fra Sandnes fordi bussen fra Universitetet er for sein. Da har jeg heldigvis ei venninne som jeg kan besøke. Monica bor sammen med Miriam og tre hunder i et koselig hus med sjøen, fullt av glade velkomster og flagrende hundehår i alle retninger. I det siste har jeg vært flere turer i "hundehuset" i strandgata. Så her er noen bilder...

 

Når jeg først var på tur i Sandnes, fant jeg meg en geocache. Jeg får et lite sånn gledeskick av å finne dem nå. Det er ganske morsomt faktisk! Dette var en bitteliten en som var gjemt ganske godt. Jeg måtte klatre i slyngplanter, klamre meg til murvegger som en ninja, og jeg finner enda eføyblader i håret og jakkelommen innimellom.
I går var jeg på andre styrketrening på 24 Fit Club. Føles utrolig godt å gjøre noe aktivt og sunt. Og jeg kjenner formelig musklene vokse (støøl). I dag skal jeg og Thomas på dobbeldate-bowling-tur med forloveren min og mannen. Det blir kjempekos :)

Prayers to God Allmighty

Jeg tror på en Gud som er allmektig, og som svarer på bønn. Jeg har et langt-og-lengre-enn-langt dokument på PC'en hvor jeg skriver ned en del av bønnene mine. Når jeg har fått svar på dem, merker jeg dem med gult. Jo lenger bak i tid jeg går, jo mer gult er det. Og noen ganger kan jeg forstå hvorfor enkelte av bønnene ikke ble besvart slik jeg ville, nå når jeg ser tilbake. For det er ikke alltid man virkelig ønsker det man ønsker. Men poenget med dette innlegget var egentlig ikke å forklare hvorfor Gud ikke alltid svarer på bønn. Det har jeg prøvd på HER.

Hensikten med dette innlegget var egentlig å dele noen bønnesvar jeg har fått fra Gud de siste to ukene. Da bilen til Thomas tok kvelden, fikk vi (etter at jeg bad) tak i en bil til en billig penge. Bilen er bedre å kjøre enn den forrige, og egentlig mye mer praktisk. Da jeg våknet til pøsregn på mandag bad jeg om opphold til jeg skulle ut å gå. Og riktignok ble jeg ikke truffet av en eneste vanndråpe på vei til skolen (det er så kjedelig når det regner, for da fryser jeg hele den totimers lange bussturen). Den siste tingen jeg vil nevne er ikke egentlig et bønnesvar sånn sett. Men jeg følte at Gud brukte meg. For da jeg satt å leste i bibelen ble jeg plutselig minnet om ei venninne. Så jeg sendte et bibelvers til henne, og fikk senere tilbakemelding om at de opmuntrende ordene hadde passet veldig godt på en veldig dårlig dag.

 

 

Og da jeg i går var skuffet over venner som svikter, så ble jeg minnet på disse tre hendelsene. Jeg ble minnet på at Gud kan bruke lille, uperfekte meg. Og jeg ble minnet på at for Ham er jeg verdifull nok til å stoppe regnet i noen minutter.

Vet du hva? Jeg er så takknemlig for å få være Guds barn. Jeg er så glad for å ha en allmektig Pappa som hele tiden gjør gode ting.

Bibelversene skal deles ut på en Venners Venner Fest vi arrangerer med ungdommene på Betania. Gleder meg! :)

Salmenes Bok

"Men jeg setter min lit til din barmhjertighet,
          mitt hjerte skal juble over din frelse.
          Jeg vil synge for Herren,
          for han har gjort godt mot meg.
"

Sal.13.6.

 

Nå leser jeg systematisk igjennom bibelen for andre gang, og har tenkt til å skrive litt om hver bok ettersom jeg blir ferdig.

 

Tittel: Salmenes Bok (19 av 66)

 

Forfattere: David, Asaf, Korahs barn og andre.

 

Datering: 1000-300f.kr.

 

Innhold: Denne boka inneholder en samling av 150 salmer, altså sanger eller dikt, som er skrevet om Gud, tro og livet. De aller fleste av salmene er korte, og forteller oss mye om Gud. Det finnes både klagesalmer, lovprisningssalmer, og mye annet. Du kjenner kanskje salme 23 som starter med "Herren er min hyrde..."

BildeKilde

 

Min Mening:  Jeg hørte en gang at hvis du er i dårlig humør, kan du bare åpne salmenes bok, finne en salme som passer til hvordan du føler deg, og lese den til de vonde følelsene går bort. Jeg brukte boka på denne måten en gang jeg var veldig redd for ei venninne. Boka inneholder også veldig mange gode ord som man kan ta med seg i hverdagen. Når du ikke får sove, når du føler deg ensom, når du vil takke Gud, og når du føler deg skyldig. Boka kan rett og slett brukes til masse forskjellig!

 

 Salmenes bok tok ganske lang tid å lese, men nå vil nok bibel innleggene komme litt oftere igjen. Men jeg koser meg med lesingen. Ingen hast. :)

#bibelen #bibel #kristen #tro #litteratur #bøker #bok #smerte #lidelse #håp

Fullstappet Lykke

Disse dagene er fullstappet av moro. Jeg får rett og slett ikke tid til å blogge om alt. Men alltså: torsdag var jeg på forening med engelskklassen på Lura, og overnattet i Sandnes til fredag hos snille Monica. Vi så på serie, spiste usunn mat, og fant en Geocache i nærheten.

Fredag kvelden var jeg på Herbalife velværekveld hos Kristine. Der fikk jeg ansiktsmaske og lærte masse om helse og sunnhet. Jeg ble også inspirert til å begynne å trene skikkelig - altså styrke, og ikke bare jogging som jeg har holdt på med. Dette førte altså til at jeg var på trening i går, på Fit Club i Egersund. Og hardere trening har jeg sjelden vært med på. Helt Vilt. Etter at jeg nå har krabbet rundt de neste dagene, skal eg jammen komme meg dit igjen, og prøve mer.

Jeg gleder meg også veldig til å reise til Tyskland snart. Hei, det er under tre uker til, jo! For å oppsummere ferdig, så ble helga tilbrakt mye med Thomas. Og vi kjøpte ny bil, fant to geocacher(jeg har funnet 7 nå!), og bestilte Bryllupsreise. Og jeg var på ungdomsmøte på lørdagen, og fikk jobbet med bacheloren (litt) på søndagen. Dagene er altså fulle av mye spennende og mye gøy hele tiden. Og jeg bare Nyter livet mitt!


Disse utrolig stilige leilighetskompleksene var jeg altså på forening i! Nydelig å se byen fra 7. etasje på kvelden.

Negledesign i Bryllupet

Nå var det virkelig på tide med et bryllupsinnlegg igjen! Jeg har egentlig masse greier som skjer med bryllupet, men legger ikke alt ut på bloggen... Noe må jo være en overraskelse også :) Nå har jeg fått en liten anelse om hvordan jeg vil ha neglene i bryllupet. Jeg trodde i hvertfall det. Billige neglelakker i lekre farger ble kjøpt inn på TGR, og neglene ble stylet til tusen. Så nå har jeg i hvert fall èn måte å gjøre det på. Men så kom jo plutselig en venninne å sa at hun kunne legge skjell-lakk (sånn som sitter i ukevis uten en skramme) så da blir det kanskje det jeg gjør i stedet..

Men her er i hvertfall et bilde av hvordan jeg kunne tenke meg neglene. Muligens... (selvsagt sett bort i fra at de på bildet er meget skjeive og rare, da) Fargen er også litt finere i virkeligheten. Blank, men med et skjær av rosa. Og sølvglitter på tuppene! Perfekt for mitt fersken-bryllup :)
Billig neglelakk gjør susen, folkens! Neglene er litt viktige, fordi de vil synes på bilder av brudebuketten og ringene. Men er det verdt å bruke tusen kroner på å få fine negler?


Andre som har tenkt til å stelle neglene selv, og spare penger på dette?

Hvordan vil du ha neglene dine?

#bryllup #DIY #negledesign #negler #neglelakk #skjønnhet

Bli lik Jesus

"Gud elsker deg akkurat slik du er, men han kan ikke la deg være sånn. Han vil at du skal bli lik Jesus."

 

Boktittel: Bli Lik Jesus

 

Forfatter: Max Lucado

 

Innhold: Max lucado skriver på en måte som er spennende å lese og lett å forstå ved at han bruker veldig mye gode bilder og metaforer. Tema han tar opp er relevante for de aller fleste, og gir deg en bedre måte å takle hverdagen på, samt konkrete tiltak man kan gjøre i livet som gjør oss mer lik Jesus. Hvert kapittel handler om et område hvor vi kan bli mer lik Jesus, som f.eks. tilgivelse.

Min mening: Jeg ble anbefalt denne boka av ei venninne, og jeg er kjempeglad for at jeg tok meg tid til å lese den! Sjelden har jeg lest ei bok om dette tema som var så bra! Jeg har lyst til å lese den om og om igjen - for det var så utrolig mye bra her! Og selv om du på en måte har "hørt det før" så gav denne boka et helt nytt blikk på ting, noe jeg virkelig liker.

 

Terningkast: 6. Inspirerende, relevant og gripende. Jeg anbefaler boka til alle kristne - ung eller gammel, erfaren eller ikke.

 

Det store problemet er å få tak i boka. Jeg lånte den, men har så lyst å ha den selv!! Men den finnes jo ikke til salgs noen steder. Så hvis noen har den liggende brukt et sted, så kjøper jeg gjerne! I mellomtiden har jeg kjøpt den på engelsk her.

Sammenlignet med Mer lik Jesus, synes jeg denne var hakket bedre. Men begge to er verdt å lese :) Jeg leser også to andre bøker som på en måte er litt I samme kategori nå. En av Joel Ousteen, og en av Rick Warren. Bokanmeldelse kommer så klart etterhvert, men jeg må si at Lucado blir for meg den beste av dem alle.

BildeKilde

#Bok #bøker #litteratur #bibelen #bibel #tro #kristen #jesus #livet #bra

Endelig et ferdigstilt prosjekt

For tiden har jeg ganske mange hobbyprosjekter gående, og ganske lite tid til å holde på med dem. Så mestringsfølelsen er stor når man klarer å fullføre noe - mer tid til alt annet! En av de fire(!) bøkene jeg leser nå er fullført. (da har jeg selvsagt ikke telt med pensumlitteraturen, hvor jeg ligger milevis bak) Anmeldelse av boka kommer snart - og dette er en skikkelig god en!

Jeg mangler bare å feste noen få tråder på de heklede gryteklutene som skal innvies i meg og Thomas sitt første felles hjem. Og i går leverte jeg de hjemmestrikkede vottene til Monica med egendesignet hunde-labb-mønster. Ble ikke hundre prosent fornøyd med mønsteret, men man lærer så lenge man lever. Og Monica sin hund Nemi ser ut til å like vottene ganske så godt.


"Alt det rare de menneskene gjør med meg..."

Det er litt vanskelig å se, men mønsteret inneholder to hundelabber og navnet MONICA på begge vottene :)

Jeg hadde en vanvittig bra dag i går. Den begynte helt topp. Midten var ganske fæl og litt stressende, men så, med Guds hjelp, ordet ting seg igjen, og jeg ble enda mer gira og glad enn jeg var i utgangspunktet! Takk Gud!

For en DEILIG følelse når ting ordner seg!

#hobby #strikking #glad #denfølelsen #godfølelse

Anbefalinger på kjøkkenet og pc'en

En av vinnerne på kjøkkenet her hjemme i det siste har vært Wok med kylling. Det er enkelt, rimelig (hvis du kjøper billige grønnsaker, så klart) og kjempegodt! Vi har også pleid å kjøpe 2,5 kg. poser med kyllingfilet i strimler i Sverige. Da blir kyllingen også kjempebillig, og veldig lettvindt å varme opp. Dette var siste kyllingporsjon i fryseren, så jeg begynner å ha lyst på en svensketur igjen...Men det blir nok ikke før vi skal opp til pappa på østlandet i sommer en gang..

Hvis du lurer på hva jeg vanligvis har i Wok'en, så er det alltid blomkål, gulrot og vannkastanjer. Så hiver jeg egentlig i hva jeg måtte ha hjemme. Brokkoli, løk, paprika, chili, og så videre. Denne gangen la jeg også en halv Avocado ved siden av (som jeg ikke stekte). Helt nydelig :)

Ha litt olje i panna. Begynn med å hive i gulrot, og andre harde grønnsaker, deretter alt som er frossent (inkludert kyllingen) og til slutt ting som blomkål, som trenger lite tid. Jeg hiver oppi etterhvert som jeg kutter opp. Krydre med pepper, hvitløk og evt. salt. (Men jeg prøver å kutte ned på saltet...)
Vil anbefale dere å lese Dette blogginnlegget. Det passet utrolig med hva jeg tenker og føler, så jeg hadde lyst til å kopiere det. Men fant ut at jeg heller linket - er greiest å ha minst mulig kopiert tekst på bloggen min.

DIY Origami Hjerteformet bokmerke

Kom over denne filmen på en blogg, og laget enkelt 3-4 bokmerker til meg selv. De er skikkelig søte, og enkle å lage! Prøv, da vel :)


#hobby #DIY #bok #bøker #bokmerke

Det fylles opp...

De siste dagene har jeg bare sett hvordan kalenderen sakte men sikkert fylles opp lenger og lenger fremover. Nå har jeg kommet såpass langt at jeg ikke har noen ledige ettermiddager før i midten av neste uke. Det kan være ganske frustrerende når gode venner har lyst til å finne på ting, men jeg frykter at det bare vil bli travlere utover våren nå. For selv om jeg bare går på skolen to dager, så jobber jeg både i blomsterbutikken, og litt som vikar på skolen hjemme.


De neste dagene skal jeg også på velværekveld hos ei venninne, jesusgruppe hjemme hos meg, forening med engelskklassen og ungdomsmøte i menigheten. I tillegg har jeg et par hobbyprosjekter gående som også burde bli viet tid, derunder kjolen jeg skal sy til forloveren min. Nå føler jeg litt på at jeg har lyst til å ta meg skikkelig tid til en ting, ikke bare litt tid til alt, for alt blir bare halvveis gjort. Slitsomt! Menmen.. Det er snart helg. Da må jeg vel få tid til å ferdigstille et prosjekt eller to?

Og hei! Det nytter ikke egentlig å alltid klage på tiden. For vi har da fått 24 timer i døgnet alle i sammen. Jeg skal prøve å heller fokusere på det jeg faktisk får gjort, og ikke alt jeg ikke får gjort. Også har jeg tro på at jeg får tid til mye mer når jeg planlegger godt. *Krysser fingerene.*

Bildene er fra den siste daten til meg og Thomas, som var på en kinarestaurant :)Herlig å få tid til litt masse kos i en hektisk hverdag :)

En god start på dagen

Det finnes ikke mange bedre måter å starte dagen på enn en joggetur i solskinnet mens det enda er rim på bakken, og fuglene begynner å våkne til liv for våren, og hestehovene såvidt har trengt gjennom grusen og lyser gult i grøftekanten. Man får bedre samvittighet, mer energi, og ja. Tiltakslyst, rett og slett! :)

I går koste jeg meg med kjæresten etter en solid skoledag. Og i dag skal jeg jobbe litt før to venninneavtaler. Det blir kos!


Vet at bildet er veldig uklart, men det er litt sjarm i det allikevel, synes jeg :)
#jogging #trening #findag #herlig #friskt #sol #vår

Malt med regnbuens palett - blir dagene en skjønn bukett

Hvilken farge er den viktigste fargen? Er det hvit? Eller rød, siden den er så kraftig? Eller blå, siden både havet og himmelen er blå? Det er egentlig umulig å bestemme hvilken av fargene som er den aller viktigste, fordi vi trenger alle i sammen for å se hele bildet.
Vi trenger alle fargene. Men det er faktisk èn ting som får alle fargene til å virke. En ting som ingen farger kan eksistere uten. Og det er lyset. Uten lyset, ser vi ingen av de flotte fargene. De eksisterer fortsatt, men de er uten mening. Alt kunne like gjerne ha vært svart. Lyset er viktigere enn hver av fargene, og får fargene til å "vise seg fra sitt beste."

Slik er vi mennesker som fargene - ulike, like viktige, og like verdifulle. Og Gud er som lyset. Han gir oss en hensikt slik lyset gir mening til fargene. Uten Ham betyr det ikke noe hvordan vi mennesker er, men i Ham kommer våre ulikheter til syne i perfekt balanse, som i en regnbue.

Noen farger komplementerer hverandre, men andre passer ikke så godt i sammen. Men man trenger alle i sammen til å lage en perfekt regnbue!

BildeKilde

Nok å holde fingrene i...

Det nærmer seg en uke uten sjokolade. Men jeg hadde kake med sjokolade i. Siden dette er litt gråsone, bestemte jeg meg for at den neste uka skal jeg faste fra godteri også frem til helga. Så har jeg på en måte "gjort opp for" den nesten-tabben. Ellers går det egentlig veldig fint. Det er utrolig hvor mye det hjelper å virkelig ha bestemt seg for noe - Hadde det ikke vært for fasten, hadde jeg garantert kjøpt masse sjokolade selv.

Det er mange ting å holde fingrene i om dagene. Etter en dag med vellykket jobbing på bacheloren fikk samvittigheten min seg et skikkelig boost. Men jeg må ikke slappe helt av der. I tillegg tenker jeg mye på en venners-venner-fest jeg har ansvaret for den 29. mars, bryllupet som nærmer seg fort, Jesusgruppa jeg er leder for, og så prøver jeg innimellom å få tid til å lese litt bøker og sy litt og hekle litt og sånt...

I dag er det søndag, og jeg har tre To Do's.

1. Lage koselige lapper med bibelvers på til alle gjestene som kommer på venners-venner-fest.

2. Bursdag til (nesten) svigermor.

3. Forberede meg til en midtveis-presentasjon om Bacheloren som skal leveres i morgen, og fremføres på onsdag.

Forresten så har jeg også tenkt til å skvise inn en joggetur her et sted. Så jeg får bare komme i gang med de bibelversene! :)
Hvordan vise godhet i Norge

En av greiene med å være en kristen, er å følge i Jesu fotspor. Og hva er vel mer typisk Jesus enn å være god mot andre? Og nå mener jeg egentlig ikke å snakke om sånn "god mot bestevennen din"-god. Vi snakker om Jesus som sa både "Elsk din neste" og "Elsk dine fiender."

Du vet den følelsen du får når du ser på Ekstrem Oppussing? En stor familie viser en enorm kjærlighet til nærmiljøet med å åpne hjemmet sitt for gategutter eller noe i den duren. Og du sitter etterpå og tenker "vi skulle hatt noen gatebarn her i Norge å hjelpe. Da kunne jeg også vært en sånn person..."

For hvem skal vi i Norge egentlig vise barmhjertighet mot? Tiggerne er jo styrt av bakmenn. De narkomane er skyld i det selv. De arbeidsløse har NAV. Vi har så mange unnskyldninger. Og så er vi så forferdelig lei oss fordi vi ikke har noen å hjelpe med unntak av fadderbarnet i Indonesia.

Men vet du hva? Jesus hjalp ikke bare gatebarn. Han hjalp (rike) tollere som attpåtil var uærlige (tyver). Han hjalp (gale) menn som bodde i gravhuler og luktet vondt og skrek ukontrollert. Han hjalp ikke bare de søte små, men alle som trengte det.

Og vi har faktisk ganske mye å gjøre! Det er enormt mange i Norge som er ensomme. Det er enormt mange som sliter med avhengigheter og pengeproblemer. Det er enormt mange som har prøvd å ta livet sitt. Som har sittet i fengsel. Som har mistet familien. Mistet venner. Verdien. Selvtilliten.

Tenk over hvem du vet om som trenger noen. Det er kanskje de du aller minst kunne tenke deg å tilbringe dagen med. Kanskje de lukter vondt, er egoistiske, eller veldig negative. Kanskje ingen andre snakker til dem på skolen. Og det er nettopp da denne personen trenger deg. Så gjør meg en tjeneste, og tenk over hvem i klassen din, nabolaget ditt, eller jobben din som trenger noen. Og så kan du være denne noen.

Å vise godhet i Norge er ikke det samme som å vise godhet på Jesu tid, eller i Afrika. Men det er minst like nødvendig, og det er minst like enkelt.

 

Har dere noen konkrete forslag til hvordan man kan vise godhet? Bring it on! (I kommentarfeltet nedenfor, og i livet ditt)

Bli med meg på skattejakt

Min første Geocache ble funnet på Sogndalstrand. En koselig liten landsby langs kysten som slett ikke er en strand, og som hvert år rennes ned av turister som vil se den søte lille gaten.


Sola steikte, og Ingrid lette. Hun var fast bestemt på at denne gangen skulle hun ikke gi opp før hun fant en Geocache.


Hun endevendte alle sprekker i fjellet, og hulrom under steiner. Hvor kunne den være?

Langt om lenge satte Ingrid seg ned med en kopp kakao og kjente sola varme godt i ansiktet.

 

Litt sukker hjelper på både hjernebarken og motivasjonen, og Ingrid dobbeltsjekket alle gjemmestedene hun kunne tenke seg, pluss noen ekstra.


Og har du sett!? Plutselig var den der! På et sted hun hadde lett to ganger før, bare ikke godt nok. Ingrid fant sin første Cache, tok en liten dans, signerte loggboka, og byttet en hjerterefleks mot en heklet ugle før hun igjen gjemte cachen på det utspekulerte stedet for andre lykkejegere.

Kanskje blir du den neste som åpner lokket på boksen, hvis du klarer å finne den da :)

Filmanbefaling, Boller og Risengrynsgrøt med Paprika på

Jeg så nettopp en skikkelig koselig film. Den har et godt budskap, og er rett og slett en flott kristen film til hele familien, eller til jentegjengen - kanskje spesielt tenåringer. Men jeg likte den godt på tross at tenårene faktisk er tre år siden (Oi, hvordan har det skjedd?). Dessuten er den fullstappet av masse bra musikk! Alleisammen; Ta godt imot: Grace Unplugged!

BildeKilde

I dag klarte jeg å gjøre noe skikkelig teit med risengrynsgrøten min...

 

Du skjønner kanskje at grøten ikke frista så voldsomt? Så jeg skrapte av paprikaen, og klok av skade sjekket jeg nøye etiketten før jeg tok på kanel neste gang.

Jeg slenger også inn et bilde av de herlige fastelavnsbollene jeg bakte på søndag. Med søt kremfløte i blir de jammen deilige :)I dag er jeg rusta for mer observasjon på barneskole, fulgt av et ungdomsstyremøte i kveld. Fin dag :)

Klar for observasjon

I dag er en litt spennende dag, fordi jeg skal gjøre noe aktivt med bacheloren. Jeg skal inn på en skole og observere en engelsktime. Senere, i kveld, er planen å gå på et kommitèmøte for å planlegge en vennefest for ungdommene i bygda - Det blir også kjekt!
Dagene går med andre ord i ett, selv om jeg varierer litt mellom universitetet, vikartimer, blomsterbutikken og bachelor-arbeid. DU som jeg gleder meg til sommeren!Hvorfor tillater Gud så mye vondt? (historie)

"Du Gud? Kan jeg spørre deg om noe.....?"

Selvsagt kan du det!

"Kan du love at du ikke blir sint da?"

Jeg lover!

"Hvorfor lot du så mye dritt skje meg i dag, Gud? det har jo vært den verste dagen på lenge...!"

Hva mener du?

"Jo, først forsov jeg meg....og deretter tok det jo en evighet før jeg fikk start på bilen!"

Ok...

"Ja, og i lunsjen klarte damen å lage feil mat til meg, så jeg måtte stå og vente altfor lenge!"
"Og på vei hjem, døde telefonen min, akkurat i det den ringte og jeg skulle til å ta den..."

Jaha....

"Og som om ikke det var nok...Når jeg endelig kom hjem, skikkelig sliten og lei, skulle jeg sette meg ned og slappe av - med føttene i det nye fotmassasjeapparatet mitt....Og da funket det selvsagt ikke! Ingenting ble som det skulle i dag - det har vært en drittdag fra a til å. Hvorfor gjorde du dette mot meg, Gud?"Vel,  nå skal du høre....I dag morges sto dødsengelen på besøk ved din seng. Jeg måtte sende en av mine engler for å bekjempe ham, slik at du kunne beholde livet. Jeg valgte å la deg sove tungt gjennom det....

Og jeg lot ikke bilen din starte når du ønsket det, fordi det var en fyllekjører på den veien du skulle dra. Hadde du vært i rute i dag, ville du også blitt påkjørt av ham...

Hun som lagde mat til deg i kantina i dag, var syk - og jeg ønsket ikke at du skulle bli smittet. Derfor måtte du vente på at en annen lagde ny mat, for jeg visste at du ikke kunne bli borte fra jobb nå....

Og telefonen din døde, fordi samtalen du var på vei til å få, var fra en person som ønsket snakke stygt om deg og bryte deg ned. Det ønsket jeg ikke la deg høre....

"Jeg forstår, Gud....beklager, Gud....."

Åh, og det fotmassasjeapparatet ditt? Vel, dersom det hadde virket, ville det ha kortsluttet strømmen i hele huset ditt, og jeg ønsket ikke at du skulle bli sittende i kulden og mørket..

"Unnskyld, Gud, jeg er skamfull....."

Du trenger ikke si unnskyld, mitt barn, bare lær deg å stole på meg. I alle ting - de gode, og de onde....

"Jeg vil stole på deg, Gud..."

Og tvil ikke på min plan for deg - for min plan for din dag, er alltid bedre enn din plan!

"Jeg skal ikke tvile, Gud - og du? Tusen takk for alt du gjorde for meg i dag!"

Selvsagt, barnet mitt. Dette var bare nok en dag, der jeg fikk være din Gud - og elske deg gjennom dagen....


Forfatter: Ukjent.

Synes denne historien var litt koselig, og viser oss at vi kanskje ikke har alle fakta på bordet, selv om vi tror det mange ganger...

I dag skal jeg være vikar, og så skal jeg på Jesusgruppe i kveld. Dagene går i ett, og jeg har ganske mye i hodet for tida. Så da slår jeg til med dette innlegget som var halvveis ferdigskrevet.

Klem :)


Litt av det jeg fant på skattejakt

Det er en ting jeg har blitt klar over de siste dagene som jeg ikke før har visst om meg selv, eller i hvert fall så har jeg ikke tenkt så nøye over det. Og det er den sterke eventyrlysten som ligger i meg. Men etter at jeg oppdaget Geocaching så har jeg sett hvor ivrig jeg faktisk er. Hvor gøy det er å oppdage noe! Turene har et mål. Jeg oppdager nye, spennende steder. Og imens så gjenoppdager jeg den vakre naturen rundt meg!

Selv om mine første to cache-turer var bomturer (fant ingen cache) var det nydelige turer. Og en herlig avkobling fra "den samme runden" med hunden. Det hjalp også veldig da jeg fant nummer tre. Men litt rart, siden det skulle være den vanskeligste av dem...

Jeg fant også omsider en til. Så nå er det bare en av de tre nærmeste jeg absolutt ikke kan finne. Kanskje er den borte, eller kanskje det rett og slett enda er ett lite sted jeg ikke har lett....?


Bildene i dette innlegget er fra min jakt på cachen "dr. Jebsens Stoll." Den var vanskelig å finne, fordi fjellene tullet med GPS'en, så jeg kom meg bare i en 10-meters nærhet til cachen. Men ved hjelp av mine fine forlovede, ble cachen funnet til slutt :)

Bildene er allikevel tatt på den første turen opp (bomturen). Fra huset mitt er det en liten times gåtur, men man kan også kjøre ganske nær cachen.


 

Det er kanskje ikke så lett å se på bildene, men dette var en nokså våt tur. Heldigvis tok jeg ikke de nye (knalldyre) joggeskoene. Jeg og hunden koste oss tross det triste været:)


 

De siste tre bildene er tatt i nærheten av den cachen skal ligge, men jeg avslører selvsagt ikke stedet...
 

Akkurat nå i dag...

Akkurat nå i dag...

- er det siste dagen før jeg begynner å faste fra sjokolade helt frem til påske.

- står fastelavn-bollene til heving.

- har jeg planer for en dag med familiebesøk, bollespising og geocaching.

- drikker jeg te. Sweet Chili <3

- er jeg takknemlig for livet mitt.

- leser jeg litt i bibelen.

- kjenner jeg på den falske freden i forkant av en veldig travel uke med blandt annet to skolebesøk (observasjon og intervjuer), en forelesning og en god del skrivearbeid.

- håper jeg at jeg kan legge bak meg punktet ovenfor.


Ha en nydelig søndag, folkens! :)

Sammensurium av SmåMirakler

En seier og en utfordring

Jeg kom i mål med første delmål på bacheloren; definisjon av kjærnebegreper ferdig innen 1.mars. Done. Nå skal jeg unne meg selv noen dager med avslappning og kos før jeg stresser med alt som må gjøres før jeg skal inn på skoler å gjøre undersøkelser i midten av neste uke.

På søndag er det Fastelavn. Da starter tradisjonelt fasten i den romersk-katolske kirken, og selv om jeg ikke tar det så seriøst i utgangspunktet, så ser jeg fornuften i å trene opp en viss selvkontroll. Så jeg skal faste fra sjokolade fra mandag, og frem til påske=49 dager. Jeg har nå i en uke forberedt meg mentalt, og prøvd å trappe ned på sjokoladeinntaket (helt seriøst). Har forstått at det er slik man skal takle avhengigheter. Så hvis noen vil være med meg å faste i fra sjokolade, tv, facebook, eller en annen dårlig vane som har tatt litt overhånd, så sleng deg på!

Bildet er fra bursdagen til Cathrine på tirsdag. FOR en kveld :D

 

 

Ut i Naturen og Naturen inn

Jeg skrev nylig et innlegg om Geocaching, og jeg er fremdeles like gira, om ikke mer. Jeg har nå funnet min første skatt (eller cashe) og har lagt flere planer for de neste. Bilder fra skattejaktene mine vil nok prege bloggen litt fremover. Utrolig hvor mye fin natur man finner når man er ute og leter!

En annen gøy ting som jeg finner latterlig mye glede i, er at frøene mine vokser. Du husker kanskje at jeg utrykte min fortvilelse over sakte spiring for en stund siden, men nå er det liv i både paprika, chili og persille. Og jeg har fått en ny spennende sort i gjengen! "Rør-meg-ikke" er en plante med bregnelignende blader som ruller seg fort sammen ved berøring. Det er gøy da! :)

Bildet nedenfor er en blomst på chili planten fra i fjor som enda er i full produksjon

 

Invitasjoner ut, og brev inn

Bryllupsinvitasjonene er nå på vei ut til gjestene. De vet jo allerede om at de er invitert, siden de har mottatt Save the Date's. Men invitasjonen gir mer informasjon, og krever tilbakemelding (slik at vi får vite det hvis noen ikke kommer).

Og for et par dager siden dumpet det ned et kjempehyggelig brev i postkassen. Mugisha, den lille gutten vår i Rwanda, har svart på brevet vårt. Han er enda bare seks år, men hadde tegnet en tegning og skrevet noen få ord :) Søt! ^^

 

 

Hva kunne du trengt å faste fra i halvannen måned?

Har du prøvd Geocaching?

Hvis du kan tenke deg å få et fadderbarn som Mugisha, klikk HER, eller se bildet i sidemenyen til høyre på bloggen.

 

#faste #skole #studie #student #lærer #mat #kosthold #sjokolade #snop #geocaching #natur #frø #kjøkkenhage #hage #spire #plante #barn #fadder #hjelp #søt #bryllup #invitasjoner #kortlaging #scrapbooking

, Sokndal

Bor på Haua med mannen min, Thomas, i et oppussingsprosjekt med mye potensiale. Er 25 år. Lærer. Jeg er glad, venn med Jesus, positiv og variert. Har en drøss med hobbyer, og liker alt som er kreativt, spennende, og smaker søtt! Det skjer så mye bra i livet mitt; Masse små Mirakler som jeg vil dele med dere!

Instagram: Ingrid0123

Anbefalte Innlegg:

Arkiv

hits