mars 2013

My Bucket List

Jeg har så enormt mange ting jeg vil gjøre for jeg dør. Dette livet er fullt av muligheter og opplevelser! Noen få av mine drømmer og ønsker finner du her; men  jeg har mange flere. Noen har jeg allerede oppfylt som for eksempel:

Det gjorde jeg i Latvia i 2011.

 

Har jeg gjort i hvertfall to år, og vil gjøre det resten av livet om jeg kan :)

 

Andre ting er noe jeg ønsker skal gå igjen i hele livet mitt, eller som jeg jobber mot nå. Dette er ting som:

Planlagt i Juni 2014

 

Prøver i hvertfall alltid.

 

Det er jeg stortsett!

I en alder av 21 har jeg nå vært i 21 land :)

 

Til slutt har jeg bare samlet noen få av tingene jeg har lyst til å gjøre i fremtiden.

Uten telt. Sammen med noen jeg er glad i.Med Thomas :)

I tillegg til det nevnte vil jeg også se nordlys, bygge en mur, rive et bygg, sy en barokk-kjole med mange-mange lag, hoppe i fallskjerm, være en god kone, ikke ta ting for gitt, være inspirasjon for andre, reise til alle verdensdeler, ri på en kamel i Egypt, være grunnen til at en venn blir kjent med Jesus og Leve... Fullt Ut!

 

Ingen av disse bildene er tatt av meg. Har funnet dem mange forskjellige steder. De fleste ved å søke på "bucket list" på google.

Sunn og God Middag

I det siste har jeg fått en favoritt i matveien. Så når jeg skal kose meg og være sunn på en gang, så vet jeg hva jeg skal ha til middag. Grov ris, Kyllingfilet og Wok-grønnsaker. Da koser jeg meg skikkelig. Noen ganger bytter jeg ut risen med stekte potetbåter eller kyllingen med stekt laks. Når det gjelder grønnsakene har jeg fått skikkelig dilla på sånne vannkastanjer. De er utrolig gøy å spise! MmMmm :)
Er dette noe du kunne like? :)

Glittering sun

Fremdeles er det strålende sol her på Haua. Selv om det er kaldt på nettene, er det ganske god temperatur når sola skinner. Første halvdel av påskeuka har jeg brukt til å jobbe i blomsterbutikk. I går var det imidlertid fridag, og da koste jeg meg med kjæresten hele dagen. Vi gikk en nokså lang tur og så nokså mye film. I dag er planen å gå i to fødselsdager. Søskenbarnet mitt blir fire år i dag og tanta til Thomas feirer også med kaker og kaffe. Så vi får nok en del kalorier i oss i dag :)
Men for å motvirke dette tenkte jeg at jeg skulle ut på en solfylt joggetur nå fra morgenen. Tschüss!
Latino King

"På La Victoria måtte man ikke bare kjempe mot skitten, ensomheten og den råtne fengselskulturen, man måtte også kjempe for livet sitt, for du visste aldri om du kom til å være i live neste dag. Vet du hva fengselet kalles på folkemunne der i landet? De levendes kirkegård. Det het seg at man hadde to valg der: du kunne bli spist selv, eller du kunne spise andre. Det var enten-eller. "


Boktittel: Latino King

 

Forfatter: Bibi Dumon Tak og Castel

 

Innhold:Boka er basert på en sann historie om en nederlender som smuglet stoff, og ble satt i karibiens farligste fengsel. Han finner fort ut at hvis han klarer å holde seg i live må han velge enten å rømme eller å gå fra forstanden.

 

Min mening:I begynnelsen ble jeg litt satt ut av alt det stygge fengselspråket (når jeg kom til ordforklaringen bak viste det seg at jeg bare hadde forstått halvparten av de stygge ordene også, siden noen var på spansk). Men jeg likte boka bedre og bedre. For en historie! Kan ikke si noe annet enn at jeg likte boka kjempegodt, og at den ble utlest på to dager..

 

Jeg gir boka karakteren 5. Den forteller en bra historie på en god måte. Anbefales til alle som liker action og realistiske bøker.

 

BildeKilde

Dette innlegget er en del av bokbloggturneen. Det betyr at jeg har fått denne boka gratis for å skrive hva jeg synes om den. Bloggeren før meg som har skrevet om den samme boka er Leneee og før det igjen: lesesug. Dette er siste innlegget om denne boka. Den neste boka på turneen er "Lykkefinneren." Den skal jeg blogge om om litt over en uke.

Grilling i Løgevik

Her nyter vi strålende sol og blå himmel så langt øynene kan se. Det har resultert i flere grillturer i det siste. Her er bilder fra en tur til "Løgevig" på søndag. Det er nokså kort å gå fra bilen før vi pakket ut det ene og det andre.

 

På bålet grillet vi hamburgere, pølser og marshmallows. Hadde også masse annet digg til å kose oss med på turen.


Her er et bilde av alle sammen som koser seg i sola. Det eneste som er dumt er at alle jakkene mine begynner å lukte sur bårøyk etterpå :/

Andre som har tatt turen ut i finværet?

Påskebudskapet

For meg som er kristen har påsken et budskap. Det handler om en mann som gav sitt liv for andre. Det handler om helt utrolig kjærlighet.

En vennegjeng er samlet for å spise påskekos sammen. Lederen i gjengen sier at han kommer til å dø snart og så stå opp igjen. En av vennene hans hadde allerede sviktet Ham. Solgt ham for noen mynter. En annen kamerat kommer snart til å nekte for at han har kjent Ham i det hele tatt. Tenk deg følelsene deres når han faktisk kom tilbake igjen etter at de hadde sett Jesus dø på korset. 

Jeg synes egentlig nesten det er rart at de kunne tvile på Jesus etter alt de hadde opplevd sammen med ham. Han sa jo på forhånd hva som ville skje, allikevel er disiplene veldig overasket når han står opp fra de døde. Men vet ikke hvordan jeg hadde reagert.

Nå prater jeg meg bort. Jeg ville egentlig bare dele at påskebudskapet; At Gud gav sitt liv for at vi skulle få muligheten til å bli frelst. Joda, det er helt sant. Vi får evig liv fordi Jesus tok skylden for våre feil og mangler. Det eneste vi trenger å gjøre, er å tro på Jesus som Herre og Frelser. Tror du?

BildeKilde

Dette innlegget ble delvis inspirert av Gatepresten. Han har skrevet dette om påskefortellingen:

"Påsken er svik, redsel, hat, feighet, mobbing, drap, sorg, berusende glede, overraskelser, sjokk. Fortellingen sprenger grensene for hva vi vet er mulig. Fortellingen inviterer oss til å tro på det utrolige."

 

Jobbing og vennekos

 

De første dagene i påsken har, som overskriften antyder, blitt brukt til jobbing i hagesenteret og samlinger med gode venner på kveldene. Kjenner at jeg blir sliten av så mye uvandt arbeid. Mye tunge løft og mye gåing. Men jeg trenger virkelig å tjene penger (det er bare i underkant av tre uker til York!). I går hadde vi forening med jentene. Jeg fortsatte å sy på den blåe finkjolen min (som blir helt topp!), og de andre koste seg med strikking, tegning, maling og te-drikking. MegaKos! Og litt rot også, som du kanskje ser på bildet ovenfor. Her er et bilde av Amy og meg :)På Påskevandring

I Menigheten vår er det en gjeng med intiativrike mennesker som har satt i gang en påskevandring. I fjord var jeg eselpasser i påskespillet, men i år var jeg bare tilskuer sammen med kjæresten. Tanken bak er at barn og voksne skal få oppleve påskebudskapet gjennom å se, høre, lukte, smake og føle. Vandringen inneholder bland annet et ordentlig nattverdsmåltid, et israelsk marked fra gamle dager med eksotisk frukt og levende dyr, noen skuespillere, sangere, teknikere og masse gøy.

Forestillingene ble holdt for de eldste i barnehagene og skoleelever opp til sjette klasse samt tre forestillinger for voksne. De flinke skuespillerne var der i 12 timer og fremførte omtrent seks ganger. Imponerende i og med at de fleste er barn!!

Jeg hadde ikke med kamera, så lånte bildene fra bloggen til Kjersti; MinHviteVilla.

Legg merke til

Han sluntrer inn i rommet og skrur på TVen. Sier ikke hei en gang. Det er lenge siden han har sagt noen gode ord. Det er liksom bare det praktiske "hva skal vi ha til middag." Når hun spør hva de skal finne på i kveld har han ingen forslag, og sier nei til alle hennes. Hva skjedde med alle smilene, blomstene og "jeg elsker deg?"

Det er så lett å legge merke til de irriterende tingene med partneren din. Hvordan han aldri skrur av TVen etter seg, eller aldri husker å sende meldinger. Men jeg vil oppmuntre deg til å se etter de positive tingene som du tar for gitt. En kjæreste gjør alltid noe positivt. Gir gaver, setter av tid til deg, tar ut søpla eller maserer deg. Virkelig legg deg i selen for å finne ut de tingene som du tar for gitt. Det har jeg gjort, og kommet opp med denne lista om Thomas:

-Han kjører meg alltid hjem uten å klage, selv om det er sent på kvelden og kaldt ute.

-Han er flink til å si at han elsker meg, både på meldinger, når vi treffes og når vi krangler.

-Han er utrolig flink til å be om unnskyldning når han har gjort noe galt og jeg er sur.

-Han stiller opp og hjelper meg når jeg trenger det. Spesielt med sånne "handyman-ting" som jeg ikke får til.

- Han elsker meg og gjør sitt beste for å vise det :)
Tea Party

Jeg har en "uvane" med å kjøpte te. De ser liksom så spennende og gode ut i butikkene, og så sitter jeg igjen med en hel haug med forskjellige tebokser og liker bare noen få av dem. Jeg kommer sjelden på å drikke te når jeg ikke har besøk. Men det er jammen godt :)

Her er et bilde av de ulike tesortene jeg har nå:


Andre som er litt hekta på te? :)Brennende iver

Folk kaller meg initiativrik og ansvarsfull. Og jeg blir invitert i kommiteer og styrer av ulike slag. Men jeg tror jeg skuffer. Har ikke noe å komme med. Jeg har funnet ut at jeg er ikke egentlig så ansvarsfull og initiativtakende når jeg ikke virkerlig brenner for noe.

Jeg har lært at kommiteer og og politikk og skolestyrer ikke er noe for meg, egentlig. Det er ikke noe som inspirerer og gir energi. Derimot er ungdomsarbeidet i menigheten noe helt annet. Jeg kan støvsuge, bake boller, arrangere konserter og prate med ungdom i timevis uten å bli lei. Det gir meg rett og slett så ufattelig mye! Jeg tenker at alle sikkert har sitt område eller arbeid som de brenner for og kan bidra i. Og jeg tror det er sunt å gjøre noe frivillig arbeid for andre! Hva er det du brenner for?


Siste dagene i praksis nå! Trives. Dagen i dag har følgende program: Skoledagen ferdig her på Bryne Ungdomskole; ut å spise med Ida; og så skal vi en gjeng opp til Daniel på hytta. Kos!

Inspirasjon til fotografering

Noen ganger kikker jeg litt i bildearkivet på Pc'en, og så får jeg så lyst til å ta bilder igjen. Det har liksom sklidd litt ut, og jeg gjør det veldig sjelden "bare for gøy." Men jeg har jo tatt ganske mange fine bilder siden jeg fikk speilrefleks i 2009. Her er et bittelite utvalg.Jeg bare elsker naturbilder! Nå kan jeg nesten ikke vente til våren begynner skikkelig (igjen).

Andre som kjenner at du skulle ønske at du tok flere bilder?

Believing is Seeing

Med søvnen i øynene og den iskalde vinden ute friskt i minne gikk jeg forbi et bilde i gangen på skolen. Bildet viste et stykke nydelig natur med underteksten "Seeing is believing." Jeg tenkte litt på dette, men synes det er noe feil med setningen. Det virker litt som jeg tror det ikke før jeg får se det. Og hva er egentlig da vitsen med å tro? Jeg forandrer heller setningen til Believing is seeing. Som kan tolkes som Jeg ser og forstår fordi jeg tror.

Jeg tenker at tro er et håp og en visshet om noe vi ikke kan se. (Hebr.11.1.) Noe vi ikke kan bevise, men som vi allikevel er sikre på. Vår tro og våre holdninger former den måten vi ser verden på og den måten vi tolker alt som skjer. For eksempel vil det at bestemor på 90 år dør tolkes ganske forskjellig av en kristen og en ateist. Vi ser gjennom troen vår, og ateismen er også en tro selv om det ikke er noen Gud involvert. De har også "troens briller" på som de må se gjennom for å prøve å få en mening ut av ting som skjer. For meg er i hvertfall troen en trygghet. En visshet. En måte å forstå verden rundt meg på.Hva er tro for deg?

Snill kjæreste

Fikk en hyggelig overaskelse av gutten min for noen dager siden. Tulipaner er et fantastisk vårtegn! Nå måtte de kastes, men det var herlig med litt farger så lenge det varte :)
Ellers så er jeg enda i praksis (siste uka nå). Er veldig opptatt av en stor praksisoppgave vi har for tiden (på 8000 ord). Vi skriver om rollespill i klasserommet. På engelsk. Kos. Heldigvis har jeg verdens beste "gruppe" sammen med Ellinor :)

Grilling på Halen

Noen få dager var det vår her. Nå er det vinter igjen, men jeg koser meg enda med bildene fra de litt vårlige tingene jeg har gjort så langt. For eksempel var vi på grilltur forrige helg på et sted som heter halen. Veldig kos!

Thomas hadde med seg luftgevær, så vi prøvde oss litt på å skyte på en gammel plastkanne. Jeg klarte i hvert fall å treffe en gang...


Og så grillet vi grillpølser og marshmallows. Ingenting er som årets første grillpølser på bål!!

Søte Bente og Thomas

Fine kjæresten min (som siktet på korken på flaska i stedet for selve flaska. Og traff ca. hver gang)

Andre som har startet grillsesongen? :)

Reisen Hjem

"Les den så langsomt du kan. Den er som et godt måltid. Man må ikke sluke den, men nyte den så man kjenner smaken av den i minnet lenge etter at man er ferdig. "


Boktittel: Reisen Hjem

 

Forfatter: Lori Lansens

 

Innhold: Sharla er ei lita jente som blir plassert hos gamle Addy Shadd for at hun ikke skal komme i veien for mamma og den nye kjæresten. Det er det siste hun ser til moren sin. Addy tar til seg jentungen på tross av alderen som begynner å komme i veien, og vi får lese om den spennende historien til både Sharla og Addy. Spørsmålet er egentlig hvor Sharla skal gjøre av seg den dagen Addy ikke lenger er lenger. Temaene som tas opp er blandt annet kjærlighet, tilgivelse, minner og forholdet mellom mor og datter.

 

Min mening:Jeg ble helt oppslukt av boka. Det jeg likte best, var hvordan personenes tanker blir skildret. Alt i fra rusede, sinte mødre til gamle forvirrede damer og små uskyldige piker. Historien i seg selv er også veldig spennende. Masse drama. Jeg blir trist, glad, forundret og nokså flau noen ganger.

 

Jeg gir boka karakteren 5. Spennende, velskrevet og virkelig lesestoff som "glir ned". Anbefales til alle dere som liker å lese romaner som Øya og Den Glemte Hagen, men jeg likte denne best.

 

Såret

Har du noen gang blitt såret?

Blitt misbrukt av noen du stolte på?

Lei av å gi tusen sjanser

Lei av å ikke få noe tilbake

 

Har du noen gang såret noen?

Misbrukt noen så det verket i hjertet?

Kastet bort alle sjanser

Dyttet bort den kvelende samvittigheten.

 

Min oppfordring til deg er utrolig vanskelig. Tilgivelse. Vi gjør alle feil. Alle har vi nok såret noen en gang. Men Gud tilgir deg. Han er full av nåde og tilgivelse. Godta at Gud tilgir. Og han oppfordrer oss til å gjøre det samme. Vær raus. Tilgi. Jeg tror vi oppnår mye mer ved å tilgi enn å være sinte. Vi oppnår med ved kjærlighet enn hat. Jeg tror at det er direkte sunt å tilgi.

 

Har du noen gang blitt såret?

Gi slipp på hatet som forgifter deg

Vis at du er et større menneske.

Tilgi.

La Gud ta seg av resten.

 

Har du noen gang såret noen?

Gått glipp av alle sjangser til å gjøre det godt

Sliter med samvittigheten?

Husk at Gud har tilgitt deg

Betingelsesløst
Du finner et annet innlegg jeg har skrevet om Tilgivelse her. Der svarer jeg blandt annet på:

Hvorfor skal man tilgi?

Hva betyr det å tilgi?

Hvis du lurer på Hvor mange ganger man skal tilgi noen?, sjekk dette bibelverset: Matt.18.21-35.

Let me see beneath

Det er vanskelig å slippe folk helt innpå. Vanskelig å slutte å være så perfekt. Slutte å alltid bare vise din beste side. Men noen ganger må vi våge å være helt oss selv med enkelte personer. Vi må våge å vise de vanskelige sidene av livet også. Det handler denne sangen om, og jeg har fått helt dilla på den.

Jeg har tenkt litt på det, og den eneste jeg egentlig har det sånn med (at jeg kan åpne meg helt) er sammen med Thomas. Det er så viktig å ha en kjæreste du kan være helt deg selv med. Det er vanskelig å gjøre seg sårbar, men det er kun da man kan ha et skikkelig tillitsforhold.

 Let me see beneath your beautiful...

Ellers: Koser meg for tida i praksis på ungdomsskolen. Tidlige morgener, trøtte kvelder. God Morgen :)

Tusen kjekke ting

Alt kan ikke få sitt eget innlegg her på bloggen, men nå fikk jeg bare lyst til å lage et innlegg med noen få av alle de koselige greiene jeg har gjort de siste dagene. Kort oppsummert har det vært mange turer, mange venner og mange bursdager.

 

Jeg har vært i bursdag hos Cathrine som har bursdag samme dag som meg.

 

Jeg feiret min egen dag og tok absolutt ingen bilder i selve bursdagen. Men her er kaka. Og bilder av de fine folkene får jeg forhåpentlig etterhvert..

En dag var jeg i bursdag hos tanten og onkelen min. Uka etterpå til den andre onkelen og tanta mi. Nesten hele familien min har bursdag i februar og mars. Nevnte jeg at Bestemor har bursdag dagen før meg?

 

Jeg har kost meg med ungdomsarbeidet på Betania. Nå har vi ENDELIG fått flytte inn i det nye bygget og kan til og med bruke ungdomsrommet. Der er den ene veggen en klatrevegg og vi har kafè og sofa på hemsen. Digg. (Nå kan pinsevennene endelig leve opp til ryktet sitt med å klatre oppetter veggene).


Var å besøkte Vibeke og Prince i Sandnes en dag. Igjen var jeg kjempedårlig å ta bilder, men tok et av utsikten over Sandnes på vei hjem.

Det samme skjedde en dag jeg var hos Caroline på besøk. Men det var i hvert fall veldig koselig, og en fin solnedgang den dagen :)Jeg fikk med meg Thomas på å spise kinamat (noe han standhaftig har nektet tidligere). Det er jeg veldig fornøyd med. Vi fikk noen mandige porsjoner med mat, og ingen av oss klarte å spise opp.

Var på tur med Ida i Rekedal og utforsket skogen

Og på tur med Thomas til Gaudland og skled på isen


Og på tur med Yvonne rundt lindland for å showe off dobblhaka mi.


Og til slutt et bilde av de flotte guttene jeg og Monica spiste med i Flekkefjord forrige helg.

 


Jeg koser meg virkelig for tiden. Livet har sine opp og nedturer, men det er jammen godt, spør du meg. Håper alle andre har mye kjekt å gjøre, og nyter de små tingene i hverdagen. Det er tross alt det som er livet ditt :)

Og, ja! I dag er det forresten bursdagen til Bente (mammaen til Thomas, kjæresten min). Ønsk henne en god dag!

 

 

Dette holder jeg på med nå...

I dag har jeg lært noe. Hvis man skal sy i stretch stoff må man ha en spesiell nål. Det skal jeg skaffe meg!

Nå er jeg i gang med å sy (eller i hvertfall klippe) den neste kjolen min. Den blir nydelig kongeblå. Gleder meg skikkelig! Det er et ganske vanskelig prosjekt, men jeg føler at jeg blir bedre for hver kjole, så denne MÅ bare bli bra. Kjole nr. fem blir også en finkjole til meg selv (jeg har ikke så mange andre folk å sy til. Og finkjoler kommer alltids godt med). Hvis den blir fin nok bruker jeg den kanskje i det neste bryllupet jeg skal i...

Ellers skal denne nydelige lørdagen brukes til en grilltur med gode venner i det fine været og til å være med ungdommene i menigheten i kveld. Glede og Fryd :)

Hvis det er andre der ute som lærer seg å sy så kom jeg over en helt genial nettside i dag med veldig greie filmer hvor du kan lære å f.eks. sy i glidelås eller sy på ulike stoffer. Klikk her for å komme til en oversikt over de ulike filmene.


Hva synes du om fargen?

Noen som har andre sider med gode sytips?

 

Skrivetips for å bli en bedre blogger

Noe av det viktigste når jeg leser en blogg er selve teksten. I tillegg er designet og bildebruken viktig, men dette innlegget handler om hvordan man skal skrive best mulig tekst.

 

SJANGEREN "BLOGG"

Å skrive en blogg er litt annerledes enn å skrive andre tekster, fordi man kommer veldig nært på publikum; de kan enkelt kommentere og svare på innleggene. Dette gjør at vi ofte skriver mer muntlig, altså mer slik som vi snakker. Dette kan være vel og bra, men må ikke ta helt overhånd. Pass på at språket ditt ikke blir for muntlig, for da kan det være vanskelig å forstå. Ellers er bloggsjangeren veldig variert fordi det er så mange ulike tema å skrive om.

 

BEDRE INNHOLD

Ha et klart tema

Før du skriver innlegget er det greit å tenke over hva det skal handle om. "Dette er et innlegg om turen jeg gikk på." "Dette er et innlegg om spisevanene mine" osv. I stedet for å skrive massevis av innlegg som handler om alt og ingenting. La det komme frem i tittelen, eller i de første setningene hva innlegget handler om. Det gjør at leseren vet omtrent hva som kommer, og får det bedre med seg.

Det er mye kjekkere å høre litt grundig om en ting enn å ramse opp mange ting.
Dårlig: I dag har jeg hoppet på trampoline, vært på skolen, laget middag og trent. Nå er jeg kjempesliten og skal snart legge meg.

Bra: I dag er jeg utrolig sliten. Dagen har vært kjempeaktiv. Blandt annet har jeg hoppet masse på trampolinen. Det kjennes utrolig godt å føle vinden i håret idet du hopper høyere for hver gang. Sola skinte, og jeg så opp på de fine skydottene mens jeg hoppet. Det føles som å fly. Jeg fikk nok ganske god trening også, og har lært meg å ta salto snart....

I det siste eksempelet er temaet "trampoline," eller det kan være "en aktiv dag," hvis du skriver litt mer om resten av dagen også. Poenget er at ingen blogglesere får noe særlig ut av en lang remse med ord. Du må prøve å gjøre det levende! (haha, vet det ble litt rare eksempler, men dere tar poenget?)

 Budskap

Tenk over: Hvorfor skal leserne dine lese dette innlegget? Skal de bli inspirerte, lære noe, le eller smile? Skal de bli rørt, tankefulle eller gjøre noe spesielt? Eller skriver du egentlig innlegget utelukkende for deg selv, og ikke for lesernes del?? Dette er utrolig viktig å tenke over. Hvorfor blogger du egentlig i det hele tatt?

 

 

 

BEDRE FORM

Unngå skrivefeil

Skrivefeil i innlegg er en grunn til at jeg sletter mange bloggvenner. Det er tungvindt å lese, det virker uproft og det ødelegger noen ganger budskapet. Så vær så snill: Les gjennom innleggene dine et par ganger før du publiserer dem, eller få noen andre til å gjøre det. Det hjelper virkelig! Jeg mener ikke at man ikke kan gjøre feil, men et innlegg med mange feil blir automatisk mindre bra.

Unngå overbruk av smilefjes

Som nevnt er blogg en litt uhøytidelig sjanger, men det kan bli for uhøytidelig også. Alt for mange smilefjes ødelegger innlegg i stedet for å styrke dem. Et ansikt kan bli brukt for å utrykke stemningen du sier en setning.Men alt for mange blir bare irriterende.

Avsnitt

Noen bloggere har virkelig ikke hørt om avsnitt.(I så fall: det er et mellomrom i teksten som skiller mellom ulike deler av teksten). Man blir fort motløs av en ugjennomtrengelig ?Wall of text.? Det er mye mer oppmuntrende å dele opp teksten din i mindre deler, spesielt hvis du skriver mye (slik jeg har gjort i dette innlegget). Til og med jeg som liker godt å lese blir motløs om teksten blir for solid. Underoverskrifter hjelper også til med å gjøre lesingen lettere og mer oversiktelig.

 

 

For å bli en bedre blogger, er det en god idè å starte med disse punktene.  Kanskje ender jeg opp med å lese bloggen din ;)

Hva synes du er viktig med teksten på en blogg?

Følger du disse punktene når du blogger?

Våren ligger på lur

Igjen blir det ganske stille på bloggen nå om dagene fordi jeg er i praksis (på Bryne Ungdomsskole). Jeg storkoser meg, egentlig. Praksis er helt topp (bortsett fra at jeg faktisk må på skolen hver dag- noe jeg ikke er vant til). Kveldene får jeg også brukt til mye gøy, som å henge med venninner. Kos!

Våren begynner å  sprette frem. Snøklokkene ute i hagen har så vidt begynt å sprette. Andre steder har jeg sett dem blomstre. Tenk så herlig når bloggen snart blir fylt opp av vår-bilder! Jeg tror jeg tjuvstarter litt med noen fra andre år...

 Varierende kosthold

Jeg er skikkelig dårlig til å spise skikkelig og sunt. Her om dagen klarte jeg å spise helt totalt forskjellig to dager på rad. En supersunn dag og en super-usunn dag.


Første dag:
Frokost og lunsj: Klippekrans med masse sukker og kannel.
Middag:Pizza
Desert: Masse kaker. (Var i bursdagselvskap)

Andre dag:
Frokost og lunsj: En pære, to knekkebrød og et eple.
Middag: Kylling med grov ris og stekte grønnsaker.

Som dere kanskje ser er kostholdet mitt ikke helt bra. Jeg spiser vanligvis altfor få måltider, og dessværre er de sunne dagene mine (slik som andre dagen her) altfor sjeldne. Det skal bare så mye planlegging (og litt selvkontroll) til for å spise skikkelig... Det er virkelig ikke lett! Andre som sliter med usunne kostvaner?

BildeKilde

Travel hverdag og Reiseplaner

Nå er jeg ferdig med Brasilturen og tilbake til den travle hverdagen. Etter to uker på skolen igjen nå, skal jeg nå ut i praksis i tre uker. Tida går så fort! Med titalls bursdager på få dager og en høy stabel med skolearbeid går alt i turbofart. Det er herlig å ha litt helg nå igjen og treffe gode venninner og kjæresten.

Når det er nevnt, må jeg nevne at jeg snart skal reise igjen også! Det er faktisk bare uker før jeg skal på studietur til York. For ikke å snakke om at jeg nå har meldt meg på teamtur til Slovakia i sommer... Jeg klarer liksom ikke å la være å reise når jeg får en mulighet!

I dag skal jeg ha Andrea på middagsbesøk, prøve å skrive på oppgaven min som må leveres i helga og lede et ungdomsmøte i menigheten. Gleder meg :)


Bryllupsreise-Mysteriet

Selv om det enda er over et år til jeg skal gifte meg, er vi så smått i gang med planleggingen. Det er noe av det jeg liker så godt; at vi har god tid til å planlegge skikkelig og kose oss med det! Når det gjelder bryllupsreisen har jeg gitt Thomas hele ansvaret. Han skal overraske meg med hvor vi skal reise og hva vi skal gjøre. Jeg skal ikke få vite noe før dagen etter bryllupet :)

Jeg elsker å bli overrasket! Det er så enormt mange steder jeg har lyst til å reise, og det å ikke vite gjør det enda mer spennende. Jeg kan drømme meg bort på vakre strender og i eksotiske skoger. Hvor tror dere reisen vil gå?Bildene er tatt i Brasil og i Ungarn.

Er det andre som tør å gi deler av bryllupsplanlegging-ansvaret over på mannen? :)

Kake-eksperiment

Bursdagen min er nå overstått, og jeg har blitt 21 år. Feiringen hadde tema "Pink Party," så jeg måtte prøve å lage noe rosa kake. Det ble i hvertfall delvis rosa, i tillegg til at jeg hadde rosa cupcakes, ballonger og duk og sånt. Kaka laget jeg med utgangspunkt i et bilde jeg fant på nettet som inspirasjon.

Jeg tok to lag med brownies oppå hverandre med et lag knust kvikklusj i midten. Så pyntet jeg hele kanten med kvikklunsj og laget en haug med marsipangriser.


Så plottet jeg grisene oppi gjørmebingen til slutt :)

Jeg kaller den "grisekaka mi." Ble ganske søt, eller hva?

, Sokndal

Bor på Haua med mannen min, Thomas, i et oppussingsprosjekt med mye potensiale. Er 25 år. Lærer. Jeg er glad, venn med Jesus, positiv og variert. Har en drøss med hobbyer, og liker alt som er kreativt, spennende, og smaker søtt! Det skjer så mye bra i livet mitt; Masse små Mirakler som jeg vil dele med dere!

Instagram: Ingrid0123

Anbefalte Innlegg:

Arkiv

hits