mars 2012

Innholdsrike dager

Gårsdagen inneholdt masse gøy, og det kommer i dag også til gjøre! Jeg blir så glad av å gjøre mange positive ting på en dag. Føler meg efektiv og flink.

I går jobbet jeg hele formiddagen i nydelig vær. Gikk i t-skjorte, til og med! Herlig at det er så vårlig allerede i mars. Nå kunne jeg tenke meg at dette været varte omtrent til september...

Etter jobb var jeg fremdeles såpass opplagt at jeg overtalte meg selv til å trene litt (danse Zumba!). Etter en kjapp haste-dusj bar det videre på Forening! Kjempekjekt å le masse med gode venner. Og jeg lærte et nytt ord: Googlishes. Det uttales som sammenslåingen av ordene "google" og "Delicious." Det betyr omtrent det samme som superbra. "Jeg har hatt en Googlishes dag!" "Du er sååå Googlishes." En annen googlishes ting med denne foreningen var den fantastiske kaka Maimona bakte til oss! Regnbuekake! Hadde ikke med kamera mitt, men den så omtrent sånn ut:BildeKilde

Etter foreningen var det full fart for å rekke jesusgruppa (ikke den jeg er leder i, men den jeg går i) (Stikkord for de som ikke vet hva jesusgruppe er: cellegruppe, bibelgruppe, bønnegruppe, jentegruppe). Tema denne gangen var lovsang. Veldig kjekt tema! Selv om jeg begynte å bli skikkelig trøtt på slutten, er det utrolig verdifullt med slike samlinger. LoveIt:)

I dag står dette på mitt travle program:

* Skole

* Kafè med gode venner

* Foreldremøte med foreldrene til de som skal på teamtur.

Når det gjelder det siste punktet, så skal jeg ha laget en bildefremvisning til det møtet. Den eneste tida jeg har til å fikse det på, er på bussen. Wish me good luck!

Dere er så heldige at dere skal få se et googlishes bilde som Thomas tok av Chessie på turen vår på lørdag. Enjoy:
 

Anbefalt Musikk - Når en søker Gud

I denne serien på sanganbefalinger legger jeg ut kristne sanger som betyr mye for meg. For at dere skal få mer ut av anbefalingene skriver jeg litt om hver sang. I dette innlegget har jeg også lagt inn noen lenker til gode bibelvers der det passet inn.

 

Let me Rediscover you - Downhere

 En sang jeg aldri blir lei av. Jeg kan synge den om og om igjen, og den har Alltid mening. Samtidig har sangen mange minner for meg: spesielt på Preteam i sommer var jeg ekstra opptatt av å gjennoppdage Ham. Denne sangen handler rett og slett om det: å få noe nytt fra Gud. Jeg elsker den pågåenheten som sangen har: den er ikke fornøyd med ting som har skjedd for lenge siden, men søker etter noe nytt, fordi det er Alltid noe nytt med Gud som vi kan lære og oppdage.

musicnodes

The whole Universe is witness
To only a part of what you've done
So let me rediscover you
And breathe in me your life anew
Tell me of the God I never knew
Oh, let me rediscover you


 
 

Run to you - third day

Dette er en sang jeg har likt veldig lenge, men det er ikke så lenge siden jeg tenkte skikkelig over teksten. Den handler om å komme tilbake til Gud, og hvordan han alltid står med åpne armer og venter på oss. Føler du at du har kommet et stykke bort fra Gud i det siste? Ber du ikke så ofte lenger? Går ikke på møter? Ser ikke Ham i hverdagen? Kom tilbake til Faren din du også! Han venter på deg, og vil at du skal komme tilbake slik at Han kan trøste deg og vise deg alt det du kan bli. Luk. 15.11-32.

musicnodes

Nowhere to run to
And no one to turn to
I'm dying out here on my own
Long before I even thought of returning
Your arms are wide open
Waiting for me to come home


 

 

Savior, Please - Josh Wilson

En herlig og ydmyk sang som setter ord på hvor vanskelig det kan være å strekke til - helt til vi vender oss til Gud. Når vi strekker ut hånda til ham, er han alltid der og redder oss om og om igjen. Det gjelder bare å innse at vi ikke er sterke nok i oss selv: Så blir vi så enormt mye sterkere i Ham. Fil.4.13.

musicnodes


Savior, please help me stand
I fall so hard, I fade so fast
Will You begin right where I end
And be the God of all I am because You're all I have


 

 

At your feet - Casting Crowns

En sang om å gi alt til Gud. Sangen overgir seg helt til Ham: fortiden, nåtiden og fremtiden, ja hele livet blir lagt ved Fars føtter. Det er herlig å gi alt til Ham, men samtidig er det vanskelig. Selv om jeg vet at Han vil gjøre det beste ut av alt, ikke bare for alle andre, men for meg, så er det vanskelig å ikke beholde kontrollen selv.

musicnodes
Casting Crowns: At Your FeetHere at Your feet I lay my past down
My wanderings, all my mistakes down
And I am free

Rolig, Intensiv helg

Helga mi var en blanding av rolig og intensiv. Rolig fordi jeg ikke egentlig hadde noe fast, viktig å gjøre. Det føles alltid befriende og avslappende.Intensiv fordi jeg følte at jeg fikk gjort så mye bra!

Med nydelig vær hele helga fikk jeg gått turer både med venner og gutten min, og jeg fikk flere hyggelige kvelder med venner!

Lørdagskvelden ble, som bildene viser, tilbrakt med gode jenter. Vi spilte Kinect på Xboxen. Kjempemorro!

 Hvordan var din helg?

 

Og mere skal det bli

I dag også stråler sola. Etter møtet i dag skal jeg på tur igjen, tror det blir Fløyknuten i dag. Denne helga kunne godt vart mange dager lenger! De neste to timene må dessverre brukes på matte: har en innlevering til i morgen...

Her er rapporten fra turen til Voreknuten i går.

Thomas, Chessie og jeg gikk avsted oppover mot fjelltoppen. Det var nokså bratt stigning, men egentlig ikke så voldsomt langt. I hvert fall en flott tur opp til en telenor-sender. På toppen koste vi oss med å ta bilder, spise ballerinakjeks og drikke burn. Herlig!I'm Lovin' it!

Vårtegn og Herlige Turer

De to siste dagene har solen strålt over all forventning. 16 grader i skyggen og skyfri himmel er ikke å forakte i mars! Jeg har både fått tid til en del jobbing til nå i helga, og også et par turer. Tok bildene i dette innlegget i går: herlige vårtegn. I dag var jeg og Gutten min på en fjelltopp med burn og ballerinakjeks. Sola strålte og varmet skikkelig, og jeg har kost meg masse! Nå gleder jeg meg til en hyggelig kveld med noen av jentene mine!

Planen for i morgen er også en tur, samt møte i menigheten og masse kos^^
Hatt ei fin helg?
Noen spennende planer?

Dyrlegebesøk

Chessie har ganske lenge hatt en fettklump i nakken. Nå i det siste har den begynt å vokse, I takt med vår bekymring. Så i dag bar det av sted til dyrlegen. De mente det var best å fjerne klumpen, og det gjorde de. Nå har stakkars Chessie omtrent våknet fra all bedøvelsen, hun har et stort barbert område i nakken og en bandasje på foten, hvor de stakk inn bedøvelsen. Hun pep så fortvilet når hun fikk bedøvelse: "Hvorfor synker jeg sammen?? Hvorfor virker ikke beina mine?!" Og omtrent like kjedelig var det da hun våknet opp igjen og fant ut at hun ikke klarte å koordinere kroppen sin skikkelig...

Heldigvis var det i hvert fall ikke noe værre enn en fettklump, og etter 8 dager med smertestillende er alt tilbake til normalen :)

Her er et bilde av Chessie på tur i dag tidlig, før operasjonen.

 

Her er den flotte, grønne bandasjen hun fikk på etterpå :)


Og nakken ser nå slik ut. Stingene skal fjernes om 10-12 dager..Min Monica drar av sted

Jeg har ikke bare en, men to Monica'er som reiser fra meg i morgen! Den ene til Oslo, og den andre til Paris. Det får meg til å glede meg enda mer til jeg skal ut å reise igjen...

Dette året kommer til å inneholde en del reising: spesielt sommeren. Jeg skal blandt annet til Tyskland, Italia, Polen og Ukraina! Dessuten til pappa i Hedmark. Det blir helt fantastisk! En herlig teamtur til Ukraina sammen med masse ungdommer i buss: det kommer garantert til å bli både spennende og innholdsrikt. Og en kjekk tur med kjæresten for å besøke et vennepar som er misjonærer i Tyskland og Østerrike. Konge! Gleder meg stort^^

 

Paragliding i Latvia

Shopping i Antwerpen, Belgia

Kos på Stranda i Den Haag, Nedeland

En herlig dag i Budapest, Ungarn

Barnefestival i Ungarn

Fornøyelsesparken Heide Park i Tyskland


Jeg elsker å reise!

Anbefalt Musikk - når en vil lovsynge

Det er så utrolig mange nydelige lovsanger jeg kunne lagt ut... Men her er ett flott utvalg, så får det heller komme flere senere en gang.
 
 
 
Impuls - Så dyp en Kjærlighet
Denne sangen er jeg så ufattelig glad i. Den er så ærlig og enkel, og den sier så ofte akkurat de ordene jeg tenker på. Derfor er den en av mine favoritt-lovsanger.

 

 
 
 
 
 

 
Jeg har en far, en far ulik alle andre
en som kjente meg før dagen jeg ble til
Han ser til meg, om mitt liv er fyllt av glede
eller om jeg strever for å helt forstå

 

 


 

Matt Redman - The heart of worship

Hvis jeg skulle nevne en sang som er min favoritt lovsang, så ville det være denne. Den er så grunnleggende: passer alltid. Den handler om hva lovsang virkelig er. Ikke selve sangen, men å være sammen med Gud. Å prise ham. (Anbefaler også boken til Matt Redman med samme navn som sangen)

 
 
 
 
 

 
I'll bring You more than a song
For a song in itself
Is not what You have required
You search much deeper within
Through the ways things appear
You're looking into my heart


 

David Andrè Østby - Nær Deg Gud

Denne sangen popper rett som det er inn i hodet mitt. Kanskje spesielt når jeg er ute i naturen, så kommer linjene til meg "Din skjønnhet overgår alt som jeg har sett, også himmelens stjerner." Den utrykker en lengsel etter å se mer av Gud, og å være nær Han, samtidig som den peker på Hans storhet. Jeg elsker også de linjene som sier "jeg glemmer meg selv." Det er utrolig vanskelig å glemme seg selv, men er en utrolig befrielse når det erstattes med Gud!   

 
 
 
 
 
 
Jeg vil bare være nær Deg, Gud
Kjenne at jeg lever i Din nåde hver en dag
Til Ditt behag
Mitt hjerte fylles opp av gode ord
Det er helt umulig å beskrive hvem Du er
Med bare ord

 
 

Steven Curtis Chapman - Definition of me

Denne sangen er også helt topp! Den sier at Gud er den som får bestemme over meg. Den utrykker hvor viktig han er for meg. Den har så mye bra tekst, og sier så mange ting!

 
 
 
 
 
 
I have been made by You
I have been saved by You
All that I am is all because of You
I?m weak, You?re strong, I?m empty but You fill me
I?m singing this song to keep myself rememberingNå skal jeg ut en tur! Sol i dag :DEr noen av disse sangene dine favoritter også?

Noen sanger du ville ha tilføyd på listen?

Sy-kjole-prosjektet

 

 

I går var det forening igjen, og jeg hadde gledet meg lenge til å fortsette med kjolen min. Denne gangen har jeg til og med bilder av den, selv om den ikke er ferdig enda. Den begynner i det minste å ta form, og jeg gleder meg stort til den er ferdig! (har faktisk allerede begynt å planlegge min neste kjole som skal være mer som en finkjole..)

Det første jeg sydde var skjørtet. Jeg sydde inn folder i kanten, og deretter sydde jeg på en nydelig blondekant nederst. Nå har jeg også klippet ut overdelen i fire forskjellige stykker, mangler bare å sy dem sammen. Trooor det blir bra :)


Midtdelen er dobbel, hvis noen måtte lure. Den ligger også på vrangen, fordi det er sånn jeg skal sy de to delene sammen.. Er litt usikker på om jeg skal ha mer blonder på overdelen, Eventuelt hvor. Noen synspunkter?

Se denne flotte gjengen! Oh Joy^^Tror du dette kan bli bra?

Er du spent på hvordan kjolen blir?

Anbefalt Musikk - når ting er vanskelig

Jeg kom plutselig på at jeg blogger alt for sjelden om musikk i forhold til all den fantastiske musikken som finnes. Det blir bare kristne sanger i dag siden jeg hører på mye kristen musikk, og det er oftest i de sangene jeg finner noe mening som er verdt å snakke om også.
 
 
 
Når det føles som om alt kaster seg ukontrollert rundt meg på alle kanter. Når jeg ikke har noen kontroll og aller helst vil grave meg ned i jorda. Da gir denne sangen håp og trøst. Når orkanen står på som verst, kommer Gud og holder deg trygg og fast. Selv om det fremdeles ser kaotisk ut og føles kaotisk, flyr jeg ikke lenger selv ukontrollert rundt: Jeg er trygg i øyet på orkanen.
 
 
 
When I am over my head yeah,
I am waiting for a miracle,
I am fighting the wind and the waves,
Then the weight of this storm drives me straight to your arms,
You hold me I know that I am safe in the eye of the hurricane
 
 
 
 


 
Når alt er mørkt og håpløst. Når det ikke finnes noen lyspunkt. Når hvert minutt er en kamp. Da hjelper denne sangen meg til å håpe på at mørket vil ta slutt. At det kommer lysere tider. At livet ikke alltid vil være slik.
Og det aller beste er at det er sant! Behold håpet selv om du ikke ser noen ting, for lyset vil komme.
 
 
 
Would you dare, would you dare, to believe,
that you still have a reason to sing,
'cause the pain you've been feeling,
can't compare to the joy that's coming
 
 
 
 
 
Når alt ser ut til å gå imot oss, må vi mange ganger minnes på at Gud har kontrollen, og at Han kan bruke smerten vår til noe positivt.
 
 
 
 
 
'Cause what if your blessings come through rain drops
What if Your healing comes through tears
What if a thousand sleepless nights are what it takes to know You're near
What if trials of this life are Your mercies in disguise 
I tillegg til å være sanger om å ha det vanskelig, er dette sanger om håp. Det er fordi jeg synes at når man har det vanskelig, så trenger vi håp. Selv om det ikke er det vi nødvendigvis har lyst på, så er det det vi trenger. Jeg vil ikke anbefale å grave seg ned i sorgen, mørket eller kaoset, fordi det hjelper ikke egentlig.
Når jeg har det sånn, får jeg en merkelig følelse av at jeg ikke har lyst til å bli glad igjen. Jeg vil ikke motivere meg selv. Men jeg tror at å holde seg selv deprimert i lengden er feil. Selv om det hjelper for å døyve smerten litt, fører det bare til at du synker lenger ned i gjørma. Så hør på oppløftende musikk, og tenk mest mulig oppløftende tanker, selv om det frister å grave seg ned i alt det vonde.
Har du noen flere anbefalinger av sanger som handler om å håp i vanskelige tider?

Svar på "grill en kristen"-spørsmålene.

Dette inlegget inneholder noen spørsmål jeg fikk om min tro da jeg hadde en spørrerunde, og mine svar på spørsmålene. Spørsmålene er markert med fet skrift, mens mine svar er skrevet med vanlig skrift.

ANNLAUG BØRVE

Kva følelsar sit du igjen med når nåken snakkar "stygt" om kristne i ditt nærvær?

Det er ein lærar på skulen som ofte har denne kommentaren til arbeidet me gjer på skulen: se på "det her`a!! det ser jo ut som en glakristen sædcelle som holder på å vokse opp!!!", og eg veit ikkje kor eg skal gjere av meg når læraren gjer det...

SVAR:

De fleste rundt meg vet at jeg er kristen, og da unngår de nok å snakke sånn. Men det er selvsagt noen ganger det skjer; for eksempel på bussen eller skolen hører jeg en nedlatende kommentar om at "Han er jo helt hyperkristen..." Da reagerer jeg med å bli lei meg, fordi det er så trist at det er det synet mange har av kristne. Samtidig prøver jeg å se bort i fra det (med mindre det er noen jeg kjenner så godt at jeg vil gripe inn å si imot). Jeg tenker at til og med Jesus ble sett masse ned på for sin tro. Det gjorde apostlene hans også, for eksempel Paulus. Noen ganger må vi bare holde det ut, og tenke "Alt makter jeg i Ham som gjør meg sterk"(fil.4.13)

Hvis læreren hadde sagt sånn er jeg ikke helt sikker på hva jeg ville gjort, men hvis jeg turte, ville jeg ha snakket med ham om det, og sagt at jeg følte at han på en måte trakkaserte min tro, og snakket på en nedlatende måte om kristne. Hvis jeg ikke turte, ville jeg kanskje ha sagt det til en annen lærer, eller bare "holdt ut"..

 

 

ANONYM


"Hva tenker du om banning? Er selv en som har en del "banneord" som "slengord", og tenker ikke noe over hvilke ord jeg bruker.. Synes jeg noe er teit, kommer det liksom helt naturlig å bare si "å herre gud" til det, osv. Er slikt noe du reagerer på, og hva tenker du i så fall om det/de som sier det?"

SVAR:

Hva tenker du om banning?
Jeg tenker at banning egentlig er en unødvendig og upassende uvane. Jeg vil ikke banne selv, rett og slett fordi banning ikke er noe oppbyggende. Det er veldig forskjell på hvilke ord en sier (se lenger nede), men jeg mener at det alltid finnes finere ord som kan erstatte banning; altså at det er helt unødvendig, hvis en bare blir vandt til å tenke over det.

Er slikt noe du reagerer på, og hva tenker du i så fall om det/de som sier det?
Det er såpass normalt å banne, at jeg ikke reagerer noe særlig på det. Synes nesten det er litt morsomt (og søtt) når noen sier unnskyld til meg for at de bannet; det er jo ikke jeg som får skade av det. Jeg vil ikke kjefte på noen, eller dømme noen fordi de banner, men hvis de spør meg om råd, vil jeg si at det sprer mye mer positiv stemning å bruke andre ord.

Når det gjelder litt mer konkrete banneord og hva jeg synes om dem: Mange sier "jævla" i stedet for veldig. Jeg synes "veldig" er mye mer talende, og finere å høre på. Det blir på en måte litt negativt selv om noe er "jævla fint." Det blir som å si "det er så fint som jævler" og jeg kan ikke tenke meg at de er noe serlig fine... Det blir derfor ironisk og ubehagelig.

Også har du en del som sier "herregud" hver gang de ser noe teit. Skjønner at dette er lett å bare gjør fordi det er en vane: alle gjør det jo nesten. Ordet er egentlig å skylde på/klage til Gud for det som er teit; "Herre Gud, hvorfor skapte du det SÅNN?" eller "Herre Gud, hvorfor lot du DET skje?" Jeg synes dette er en lite gjennomtenkt måte å snakke på (mange tenker ikke på hva det betyr, bare sier det av vane. Dessuten er det å misbruke Guds navn, når du ikke egentlig snakker til Ham.
Andre sier "Satan" hver gang noe dumt skjer. Det er på en måte det motsatte av "herregud", fordi det er å skylde på Satan. Jeg synes ikke dette er noe bra uansett, fordi det hele tiden trekker frem djevelen; og han bør ikke få den oppmerksomheten (han tar det sikkert som ros til seg selv at noe gikk galt). "Faen" går egentlig for det samme. Det kommer av "fanden" som var et annet navn på Satan.
I stedet for "herregud" kan jeg si "hallo!?", "hva i alle dager?", eller rett og slett bare "nei, så teit!"
og i stedet for "satan" og "faen" sier jeg for eksempel "filler'n", "hemma" eller "nei!" (hemma er her om en situasjon, ikke om personer-da kommer det under kategorien jeg beskriver i neste avsnitt) En annen ide er å sette ord på det du egentlig føler: "Nå ble jeg skikkelig skuffa." "Jeg skulle ønske du ville skjerpe deg!"

En litt annen ting er stygge ord som brukes som skjelldsord, og er rettet mot personer (hore, bitch, fuck you, homo osv). Det synes jeg er helt forkastelig uansett! Det bør virkelig ikke være en del av det daglige spårket vårt. Hvis det er det, ville jeg ha brukt mye tanker, tid og krefter til å slutte fordi det bryter ned mennesker, og er helt totalt unødvendig.

Akkurat nå tenker jeg at dette er første og siste gangen jeg legger ut så mange stygge ord på bloggen min...

 

 

MATHIAS

Ingen av de ovenfor har virkelig "grillet en kristen", derfor må vel jeg gi et ærlig forsøk:)

Mange... eller faktisk de aller fleste kristne tror at fortellingene om Jesus er helt originale og særegne, men du kunne ikke trodd mer feil! Noen gang hørt om guden Attis fra 1200 FØR kristus i Hellas?

Født av en jomfru, født 25. desember, korsfestet, død i tre dager og gjenoppstod fra de døde.... høres det kjent ut? Har du en forklaring på dette? og når du tror dette er den eneste ene guden, ja det er det bare å gå hit: http://droogie.typepad.com/guy_in_a_bear_suit/2010/12/happy-holidays-horus-attis-mithra-etc.html

Noe annet de aller fleste kristne også tror på, er jo det å be. De sier det enten hjelper direkte eller at det gir dem håp og styrke, eller hva det enn måtte være:S Mange ting kristendommen påstår er umulig å motbevise, på grunn av det er metafysisk og blir påstått å være utenfor vår oppfattelsesevne eller dimensjon, men effekten av å be burde være mulig å bevise!

En utrolig stor undersøkelse gjort i England med 1800 forsøkspersoner, ble fordelt i tre grupper: de som ikke ble bedt for og ikke viste det, de som ble bedt for og ikke viste det og til slutt de som ble bedt for og viste det. Kan du tenke deg resultatet?

Mellom gruppe en og to, var det absolutt ingen forskjell... men mest utrolig var det for den siste gruppen, for de som ble bedt for og viste det. Der gikk det faktisk dårligere gjennomsnittlig, mest trolig på grunn av økende nivåer på stresshormoner siden de så iherdig ville at det å be skulle fungere!

Hvis dette hadde hatt en effekt, ville dette vært en stor seier for kristendommen. Mange kristne uttalte seg at resultatet var akkurat som ventet, fordi gud ikke trenger å bevise sin makt. Men ville gud virkelig at flere hundre forsøkspersoner skulle få bønder uhørt og kanskje dø, bare for å opprettholde hans ulogiske eksistens? Dette var enda et tilfellet som viser at bevis som er relevante mot kristendommen ikke blir akseptert uansett....

Rett ut nå, si meg helt konkret, hva trengs for at du/dere ikke lenger skal tro på jesus? beviser, observasjoner, logikk... hva enn det måtte være! for hvis du sier at det du tror på ikke trenger det, er det absolutt ingen god grunn til å kjøpe det!

SVAR:

Noen gang hørt om guden Attis fra 1200 FØR kristus i Hellas?
Har aldri hørt om Attis, nei. Jeg tenker at det kanskje kan være en grunn til det. Historien om Jesus har mange kilder; det er ingen tvil om at han har eksistert, og gjort det meste av det som er sagt om ham (uenighetene kommer av om han var Guds sønn eller ikke). Slik jeg ser er det ikke mye info å finne om ham (Attis) på nettet. Det er ikke egentlig noe poeng å hevde at Jesus var helt alene om alt han gjorde/opplevde (det har jeg heller aldri gjort). Det jeg mener er at han var helt alene om å være den han var: Guds sønn. Han var også den eneste som oppfylte alle profetiene om Messias som stod i GT i bibelen.

Hvis du mener at Attis eller de andre gudene, fordi de har så mye til felles med Jesus, skulle passe inn i de gamle-testamentlige profetiene, faller det fort i fisk når en tenker på at han skal være av Davids Ætt (en jøde). Dette er en av profetiene om Jesus i GT.


Bønn?
Når det gjelder dette med bønn, er jeg ikke sikker på hva jeg skal svare. Har ikke hørt om undersøkelsen (hva heter den? Hadde vert interessant å lese litt om.) Jeg har skrevet et innlegg før om hvorfor man noen ganger ikke får bønnesvar (det kan være flere grunner). Her er linken til innlegget: LINK

Jeg kan ikke egentlig forklare resultatet av undersøkelsen, alt jeg vet er at bønn mange ganger har fungert for meg. Jeg føler et Gudsnærvær og et håp jeg ikke kan forklare både når jeg ber og i andre situasjoner.

Dette fører meg over til det siste spørsmålet ditt:hva trengs for at du/dere ikke lenger skal tro på jesus?

Jeg har på en måte dette langt under huden. Igjen og igjen blir det jeg leser i bibelen bekreftet. Troen blir styrket av ting jeg ser og opplever. Jeg vet ikke helt hva som kunne få meg til å slutte å tro. Når noe så klart er sannheten, hvordan skal du se bort fra det?

Tenk på det slik: Du vet at sola står opp HVER morgen. Det blir alltid lysere når morgenen kommer. Så kommer noen midt på natta, og hevder at dagen ikke finnes. Hva skal du si? Du har selv sett det mange ganger. Uansett hva denne personen sier, kommer du ikke til å tro ham. På samme måten er det for meg; det er blitt bekreftet så mange ganger, at jeg ikke vet om jeg kunne slutte å tro.

For å trekke bildet litt lenger, kan det tenkes at morgenen ikke kom. Natten bare fortsatte og fortsatte. Kanskje etterhvert hadde jeg blitt enig med meg selv om at dagen aldri var virkelig?

Jeg vet rett og slett ikke helt, men kanskje, hvis alle rundt meg sluttet å tro, hvis Gud sluttet å bry seg, hvis jeg sluttet å se tegn på intelligent design i verden. Kanskje jeg da ville slutte å tro? Eller kanskje jeg hadde tviholdt på det minnet jeg hadde i hodet mitt av en kjærlig Gud som skapte mennesket for å ha felleskap med seg...

Tror også at jeg ville velge å tro ganske lenge, fordi jeg ikke har noenting å tape på det, men en evighet i Paradis å vinne! Hvorfor ikke?Er du enig i svarene mine?

Noe annet du lurer på?

Et gøy innkjøp :)

Skal jobbe i dag. Ganske digg med skolefri to dager i uka!

Ettermiddagen i dag skal tilbringes på Betania, Åpent hus med spill og morro sammen med Ungdommene. Var sikkert 50-60 stykker i går, så dette blir veldig bra! :D

Jeg har forresten kjøpt meg noe Super-gøy og Mega-spennende. Kinect til Xbox 360. Jeg har aldri brydd meg noe serlig om xboxen til lillebror, før jeg prøvde Kinect hos ei venninne. Så i forrigårs kom den i posten med to flotte spill til meg! Siden da har jeg hver kveld danset meg svett med Zumba, og kost meg med å spille Adventures. Anbefales!

Jeg har dermed bestemt meg for å komme i kjempegod form og å bli verdens beste danser B-)

 

   


 

Arbeid med Ungdom

For tida er det masse som skjer i ungdomsarbeidet jeg er leder i. I to uker fremover nå har menigheten min besøk av et Team i fra Acta bibelskole. De skal hjelpe oss med å få flere folk med på møtene, og forhåpentligvis vil flere ta imot den gaven Jesus har til dem!

Det hele starter skikkelig på onsdag. Da skal teamet innom ungdomsskolen og dele ut flyers som vi har brukt helga på å klippe ut. Alle ungdommene her på Haua får dermed info om at vi de to neste ukene har åpent hus på Betania to hverdager i uka. Det vil bli kiosk, mat, spill og mye sosialt. I tillegg til å være veldig gøy, blir dette forhåpentligvis en inngangsport til å komme på møtet på lørdag, og vi kan bli kjent med mange nye, flotte folk.

På lørdag satser vi skyhøyt! Jeg kjenner jeg er kjempegira! Før møtet skal vi ha aktiviteter. De som kommer kan velge mellom Paintball og Scrapbooking. Jeg har forresten lederansvaret for scrappe-gruppa. Etterpå blir det møte med fullt band (noe som ikke er så vanlig lenger) og masse bra! Jeg gleder meg kjempemye. Her er flyers'en jeg og Sara laget for uka:
Ellers jobber jeg også litt med teamturen vi skal på i sommer. Der er jeg også leder. Vi skal til Ukraina med godt og vel 40 ungdommer, og omtrent full buss. Det blir helt topp! Så nå er vi så vidt i gang med å samle inn penger til turen.

Det er så masse å glede seg til fremover! Bare denne uka skal jeg på cafe med Yvonne, treffe masse bra ungdommer på åpent hus-kvelder, ha forening igjen og sy videre på kjolen min og ha det helt fantastisk!

Det lille jeg har

 

 

Jeg fikk nylig en utfordring på mail som lød som følger: Skriv ned tre talenter eller egenskaper som du er stolt av hos deg selv. (Utfordringen var fra Daily Challenge)

Det gjorde jeg fort og greit. Men dette fikk meg til å tenke litt. Som en kristen har jeg sagt at jeg gir alt til Jesus. Mine styrker og svakheter. Så Han kan ta over der det trengs og forbedre der jeg kan noe. ALT skal Han få.

Får Han egentlig det?

Jeg har noen ting som jeg gir til Gud. Mitt talent med å være kreativ brukes til å lage plakater om ungdomsmøter der Han blir forkynt. Sangstemmen min (hvor skranglete den enn er) blir brukt til å lovsynge Ham. Min evne til å se enkelte mennesker blir brukt til å bety en forskjell for enkelte, og dermed vise Hans kjærliget. Men er dette alt?

Jeg tror vi har lett for å slå oss til ro. Slå oss til ro med det vi har å gi til Gud. Men det er alltid noe mer å strebe etter. Jeg har nok flere ting jeg kan få til, og som jeg kan gjøre for Ham. I en historie om Jesus, bruker han nistepakken til en liten gutt. Gutten har med seg to fisker og fem brød. Med Jesu hjelp blir dette nok mat til 5000 sultne mennesker, og det blir attpåtil 12 kurver med mat til overs.

Slik er vår Gud! Vi trenger ikke så mye. Vi trenger ikke å ha nok talent til å klare å se for oss en løsning på de problemene vi står overfor. Det eneste vi trenger er å gi det lille vi har. Ta den lille nistepakken vi har fått tildelt, og gi den til Gud. Vi trenger bare å tro på at Han kan og vil gjøre det stort!

 


Les også denne lignelsen om å bli brukt av Gud: Blinke Lille Stjerne

Dette innlegget er inspirert av Victoria, en fantastisk blogger: Victoriavik

Tusen Strålende Soler

"Hva er det som er så besnærende med den første snøen som faller, undret Mariam seg. Var det muligheten til å se noe som enda ikke var tilsølt, som var nytt og ubrukt? Å fange den flyktige tanken på en ny årstid, en vakker begynnelse, før den ble trampet på og korrumpert. "
Tittel: 
Tusen strålende soler.


Forfatter: Khaled Hosseini

 

Innhold: Handlingen foregår i Afghanistan,  på 90-tallet og starten av 2000-tallet. Hovedtema er kvinnens stilling, men boka tar også opp tema som skyldfølelse, sorg og abort. Vi følger Mariam i hennes kamp for frihet og et bedre liv under en far som ikke ønsker henne, en ektemann som mishandler henne og en verden som ser ned på henne.

 

Min Mening: Ble fengslet av boka fra første kapittel. Skjelden leser jeg så mye trist på en gang. Flere ganger var jeg på gråten (og det er ikke ofte når det gjelder meg og bøker). Jeg har dessuten lært masse om å leve i et strengt muslimsk land, og om Afghanistans nyere historie.

 

 

Jeg vil gi boka karakteren 5. Den vekker absolutt følelser! Både gode og vonde. Boka er godt skrevet og veldig spennende.

 

Noen andre som har lest boka, eller kunne tenke seg det?

 

Småprat og bilder

Livet flyr avsted, og jeg har så masse å gjøre som ikke er blogging! Den siste uka har jeg blandt annet sydd på kjole, jobbet og feiret bursdagen min med ei venninne med kino, mat og overnatting. I dag er planen: Først bake en kake. Gå på møte i meningheten. Gå i bursdag til mamman til Thomas. Og i kveld bærer det til ungdomspastoren på 18+ samling med en flott gjeng!

Blir nok en utrolig innholdsrik dag med masse bra folk og mye morro. Livet mitt forøvrig består for tiden av matematikk, et splitter nytt kjøleskap, gode venner og en helt fantastisk kjæreste!

Dere skjønner: jeg hadde en kjempekoselig tur med Thomas i går. Vi tok turen til Sandes og gikk på møte på Klippen. Traff masse hyggelige folk som jeg har glemt  navnene til (hvorfor kan jeg ikke huske litt bedre!?). Etter møtet spiste vi kebab, og tok en tur på besøk til et vennepar som bor i nærheten. Veldig kjekt å treffe folk som jeg ikke ser så ofte til vanlig. Livet er flott og jeg koser meg! Skulle bare ønske jeg kunne ta den gleden min å dele den ut i små porsjoner til folk som fortjener den så mye mer...

Dette innlegget er et slags prate-innlegg som jeg kaller det. Ikke noe klart tema utenom hva jeg driver med for tida. Så i den anledning tenkte jeg å legge med noen bilder jeg er fornøyd med å ha tatt for lenge siden. Den egentlige grunnen er at jeg tar veldig lite fine bilder for tida.

Sex, Merriage and Fairytales

Forening får frem smilet :)

Foreningen vi startet i fjord blir bare større og større! Utrolig hvor mange koselige jenter som liker å treffes for å lage noe sammen! Foreløpig har foreningen bestått av en god samling jenter som gjøre veldig mye forskjellig. Alt i fra sying, hekling og strikking til kortlaging, russebuksedesign og rennovering av griller. Variert, altså!

På tirsdag hadde vi et nytt forenings-møte. Ble en god gjeng som koste oss med is, kaker, frukt  og hobbyene våre. Jeg har startet et sy-en-kjole-prosjekt! Gleder meg skikkelig til å se hvordan det blir! Har dessverre ikke tatt bilder enda, men så har jeg ikke gjort annet enn å sy (nesten hele) skjørtet... Det skal bli en blomstrete sommerkjole med folder i skjørtet :D

 

 Hekling...

Sying....

Rennovering av en grill til et utebord... (Fordi Bente plutselig fant ut at NÅ var det vår, og hun ville pynte utenfor inngangsdøra..)
Prating og kos...
Russebuksedesign og kortlaging

Omgitt av Sjokolade

Nå som jeg faster fra sjokolade får jeg ikke fred. Sjokoladen trenger seg på!

I går var det kantina som startet det. De hadde sjokoladekake. Jeg har bestemt meg for å sjokoladekake ikke er lov, for da blir det litt for lett... Det var ikke noen vanlig sjokoladekake som var i kantina! Denne kaka kostet kun 10 kr. stykket, og hadde mange lag delt med flytende sjokoladekrem. Du kunne se at det var så myk, så myk når den ble spist. Med andre ord en skikkelig Sjokoladekake med stor S. Selvsagt skjedde det også slik at alle jeg gikk med eller satt med den dagen kjøpte seg et stykke av denne herligheten. Og jeg satt å så på den brune massen forsvinne.Det er ikke bare kantina: På lørdag feiret jeg bursdagen min, og vet du hva jeg fikk? En pakke med påaskeegg, en hel haug pakker med kindermaxi, en pakke med freias sjokoladehjerter, og et eget sjokoladeverksted. Sier litt om hva vennene mine tenker om meg...

Dettte betyr at huset mitt er fullt av sjokolade som ingen spiser. Til og med uten å tenke på de ti platene med vanlig melkesjokolade mamma har i skapet. Hun kjøpte dem på tilbud.

Jeg tror at konklusjonen er at jeg blir testet på det ytterste, og at jeg har utrolig godt av dette på flere måter...

 

Ps: Dere som kjøpte sjokolade til bursdagen min: Jeg er ikke det minste utakknemlig! Jeg ble kjempeglad, og gleder meg Masse til påsken, når jeg skal stappe alt i meg^^ Tusen-tusen takk! (og jeg liker at dere kjenner meg så godt)

 

Hverdagen er helt flott, den!

I dag er det duket for en liten feiring her hjemme. Sisen jeg feiret noen andre sin bursdag på min egen dag forrige uke, skal jeg ta det igjen i dag.

Denne uka har fløyet av sted. For en gangs skyld har jeg vert på skolen hele uka (ingen fridager!), så det har vert litt hardere enn vanlig. Men morro også, med dramakurs! Når vi allerede snakker om skolen kan jeg jo nevne at jeg begynner å slite med matten... Universitetsmatte er ikke så enkelt når man ikke har de beste lærerne lenger:/ Dessuten sliter jeg litt med å velge om jeg skal ha engelsk eller naturfag til neste år..? Tror kanskje det begynner å helle mot engelsk...

Har fått brukt symaskinen litt igjen til å rennovere en singlett (bilder kommer senere en gang), og er superklar for mer sying på forening på tirsdag. DA skal vi prøve å sy en kjole! (kanskje klarer jeg å oppfylle nyttårsforsettet mitt allerede?)

Chessie (hunden min) har vert utrolig oppmerksomhetssyk i dag. Hun lå i senga mi, og med en gang hun merket at jeg var våken kom hun krypende oppover for å få kos. Når jeg så stod opp har hun diltet etter meg hele tiden. Endelig har hun roet seg og ligger ved siden av meg nå og halvsover.SOLA SKINNER! Dette blir en bra dag!

Tur og Fotoshoot med Cathrine

Hadde en kjekk tur med Cathrine på tirsdag. Deilig at det er såpass vårlig at tur blir koselig igjen! Nå er det bare et tidsspørsmål før våren er her for fullt! Da jeg tok bildene fikk jeg prøvd ut min splitter nye bursdagsgave-blitz fra Thomas. Kjempefornøyd med den :D (blir gøy å lære å bruke den enda bedre).Søte Cathrine ^^

Kryss Over

 

""Kryss over" handler ikke om en liten kosmetisk endring, men det handler om ekstrem forvandling."

 


Tittel: Kryss Over.

           - Kom deg over til Guds beste for deg...


Forfatter: Paul Scanlon

 

Innhold: Boka er skrevet spesielt til ledere i menigheten. Den handler om å gjøre en dypptgripende forandring i menigheten. Hvordan tar du for deg problemene? Hva er viktige verdier i menigheten? Hva må til for å "krysse over?" Forfatteren forteller ut fra egne erfaringer og begrunner sine meninger med bibelvers.

 

Min Mening: Jeg likte boka nokså godt. Jeg er en leder i ungdomsarbeidet, og følte derfor på en måte at boka var for meg, det meste kan dessuten også overføres til en personlig "overkryssing." Samtidig er det mange ting som ikke akkurat passet for meg. Innholdet var stort sett veldig bra, det eneste jeg reagerte på var et kapittel som tolket litt vel mye ut av et bibelvers (det hørtes litt rart ut, bare). (for de som lurte, eller har lest boka, så handlet dette kapittelet om å dø tom)

 

 

Jeg vil gi boka karakteren 3. Fordi boka ikke var så aktuell for meg, får den en treer. Men for noen som står i akkurat den situasjonen som blir beskrevet er nok boka helt topp! Jeg er glad for at jeg leste boka, men det er ikke en bok jeg mest sannsynlig kommer til å lese igjen.

 

Noen andre som har lest boka, eller kunne tenke seg det?

, Sokndal

Bor på Haua med mannen min, Thomas, i et oppussingsprosjekt med mye potensiale. Er 25 år. Lærer. Jeg er glad, venn med Jesus, positiv og variert. Har en drøss med hobbyer, og liker alt som er kreativt, spennende, og smaker søtt! Det skjer så mye bra i livet mitt; Masse små Mirakler som jeg vil dele med dere!

Instagram: Ingrid0123

Anbefalte Innlegg:

Arkiv

hits