mars 2010

Cutie Puppies, and Awesome Horses!

Nevnte for et par innlegg siden at både Dokka og Tanja skulle ha valper. Tanja har nå fått 5 stykker! Dokka var på røntgen, og skal få bare to... Her er noen bilder av Tanjas søte små!

Jeg, Monica, og Stine var på ridetur med Stines hest Dokka i dag.
Her er et bilde av øyet til Dokka...;)

Monica klarte fint å få kontrollen over Dokka etter hennes forsøk på å galoppere villmann i den glatte snøen:P Stakkars, hun er så ivrig etter at Stine har vert først skadet, og deretter i Thailand! Ryttere er ikke alltid lette å oppdrive:P godt at jeg å Monica kom til unsetning^^


Fint bilde! Stine som løper i bakgrunnen^^

Et opphold i Påskefjellet

På hytta måtte vi ty til Geni for å underholde oss selv. Pappa vant, selv om han ikke ble med før på slutten, og derfor hadde mye mindre sjanser enn oss... Anders gav seg, Jeg og Monica kjempet om andreplassen, og jeg vant!(andreplassen)

Hytta har strøm, og en nesten-innedo, men mangler innlagt vann. Ganske stor, og veldig koselig!

På hytta var det omtrent en meter dyp snø, og vi Koste oss! Hadde tenkt å bygge en hundeskulptur i snø, men den fantastisk kramme og flotte snøen var forvandlet til ikke-kram snø som bare smuldret opp... Det ble da med en snøkloss!
Vi gikk først en skitur for å få varmen(mens hytta ble fyrt opp), og neste morgen(Tirsdag) Tok jeg like godt en skitur før de fleste andre hadde stått opp! Pappa våknet av mine romsteringer eller av at jeg spurte ham om han kunne hjelpe meg å finne toalettsakene mine... Jeg gikk frem og tilbake rundt hytta, og nabohyttene. Problemene dukket opp da snøen kollapset, og til og med skiene sank en halvmeter til en meter nedover. Hvorenn jeg søkte støtte til å reise meg igjen, raste det... Jeg brukte flere minutter til å kare meg opp av den iskalde snøen som trengte seg inn overalt, og så komme meg inn til den varme peisen..
Den ordentlige skituren vi var på (som bildene under er i fra) gikk til hygga og tilbake, en ca 7 km. lang tur-akkurat passe for meg! Nydelig føre. Manglet litt sol, men det var like greit, ellers hadde jeg garantert blitt snøblind!


Pappa - en gammel, men god skiløper! sikkert hundre ganger raskere enn meg...
Dette bildet er av meg og Monica på Hygga, etter en god skitur!

Hemmeligheten

-Lær hvordan du kan forme livet ditt akkurat slik du vil!
Det er iallefall et av de mange store løftene boka hemmeligheten av  Rhonda Byrne.
Boka handler om at du med hjelp av hva du tenker kan kontrollere hvordan livet ditt skal bli. Jeg er enig i noen av tingene som står i boka, men noen av påstandene virker for utrolige til at jeg klarer å ta dem seriøst. Det er sant at om du tenker positive tanker, så kan det gjøre hverdagen din mye lettere, men kan disse tankene skape ting? for eksempel en million kroner? Tvilsomt!
Jeg er kristen og vurderer ting jeg er usikker på opp mot bibelen. I denne boka er det faktisk brukt noen bibelvers, selv om ikke boka er kristen. Dette er jo vel og bra, men jeg er ganske sikker på at mye av det boka sier går imot bibelens ord. Noen som kan hjelpe meg her, for jeg vet så altfor lite!
For det første er det et veldig fokus på Meg, Mitt, Mine, osv.

"Tenk først på din egen glede. Folk er ansvarlige for sin egen glede."
(s.119)

"mange har ofret seg for andre og tenkt at de blir gode mennesker av å ofre seg. Feil!"

(s.118)

Slike utsnitt blir selvfølgelig alltid tatt ut i fra en sammenheng, men de står like fullt skrevet i boka! Den nevner også gode ting som kjærlighet, tilgivelse, gavmildhet osv, men det blir fremdeles litt mye egosnakk for meg!

Begge disse utsnittene i fra hemmeligheten synes og være imot bibelens budskap. Noe av det som er værre(tror jeg) er dette:

"Når du gjør denne fantasien til virkelighet, havner du i en posisjon der du kan skape større og større fantasier, og det, min venn, er skapelsesprosessen.
"(s.53, sagt av bob Proctor).

"Du kan forandre livet itt, og du kan helbrede deg selv."
(s.136. Michael Bernard Beckwith)

Den nevner også at leseren er skaperen, og at skaperen er i alt. Jeg tror dette burde ringe en alarmbjelle for oss kristne. Slike bøker forandrer gravis samfunnet. vi blir (tilsynelatende) mindre og mindre avhengig av en Gud. Er du ikke enig i at (hvis du kan tenke deg at Gud og helvete finnes) det er litt dumt å plutselig, for sent, finne ut at du ikke gav Gud sjansen...

Boka omtaler det, som gir deg alt du ønsker bare du ber om det, som "universet."Universet gir deg dette på bakgrunn av en lov på lik linje med tyngdeloven, bare at denne loven er en som gjør tankene dine ekte! Den sier også at mange mennesker ser på dette "universet" forskjellig. Egentlig som du vil, litt ettersom hva du tror på. litt sånn "tilpass dette til din Gud/ditt livssyn."

Hele poenget med dette innlegget er at jeg trenger hjelp til å finne ut om det er mulig å stole på ting som dette, og at både jeg, og dere skal bli mer kritiske til det dere leser! hemmeligheten er full av plussord som glede, harmonisk, lykke, overflod osv, men bare fordi denne boka har med noen bibelvers er den ikke nødvendigvis til å stole på. For meg er bibelen det eneste som er sikkert.
Ellers synes jeg boka er bra. Den har mange gode sitater, og poenger! Jeg valgte å trekke ut det negative for litt respons.

Har noen lest denne boka, eller har noen synspunkter bare ut i fra det jeg har skrevet nå?

Eksperimentering med Lukkertid

HORROR

Nå har jeg lagt ut ganske mange av disse "ordene" i bilder. Dette er innlegg nr. 7 av 100 i serien 100 Themes Challenge. Se reglene for utfordringen her.

Heart - Love - Light - Dark - Morning - Friend - Heaven - Sweet - Drive - City - Memory - Horse - Purple - Smile - Silence - Freedom - Blood - Rainbow - Gray - Red - Pink - Rain - Cat - No Time - Snow - Tears - Foreign - Sorrow - Happiness - Fruit - Flowers - Night - Expectations - Stars - Hold My Hand-Precious - Treasure - Eyes- Abandoned - Dream - Moonlight- Teamwork - Standing Still - Dying - Vampire - Illusion - Family - Creation - Childhood - Stripes - Fire - Sport - Keyboard - Keeping a Secret- Tower - Waiting - Clumsy - Underwear - Message - Queen - Rejection - King- Do Not Disturb - Evil - Horror - Traps - Cigarrette - Hero - Joy - No Color- Obsession - Ocean - Wind - Vulnerable - Mirror - Broken Pieces - Princess - Drink - Life - Words - Pen and Paper - No Way Out - Fairy Tale - Cold - Spiral - Magic- Food - Pain - Ice Cream - Forever - Reality - All That I Have - Give Up - Hope - Relationship - Fear - Holiday - Puzzle - Happy - Puppy

Bidet kom i fra en del eksperimentering med kamera, og lang lukkertid med Monica i går. Dumt de gikk tomt for strøm, men vi skal nok komme tilbake! Ble ikke helt fornøyd med redigeringen av blodet osv, men det får bare være.. har du noen tips når det gjelder å "tegne" blod i PS?

Hunder, Hester og Earth Hour.

Overskriften beskriver stortsett dagen vår i går med unntak av en viktig ting: Brødrene Dal! Vi har sett en del episoder nå... Skikkelig morsomt! Noen andre som liker brødrene dal humor?

Bestemor og Bestefar har to hunder: Dokka og Tanja. Begge drektige(eller hva det nå kalles med hunder)

Monica og Tanja

Nå har det seg slik at Tanja får valper når som helst! Dokka skal også ha valper om et par uker...
Begge hundene er klare for noe godt å spise!


Så var det hester, da. Jeg og Monica var på en ridetur i går. Ikke serlig langt, og ikke fortere enn trav, men det var litt glatt, og greit med en easy start! Vi rir på Dokka, stine sin hest. I tillegg er både 2årige Åsa her, og 1.årige Jerva. De er begge føllene til Tora, men hun er ikke her. Hvis noen synes det er kjempeinteressant, så er hun drektig med et tredje føll som kommer ca i mai!
meg på Dokka

Monica på Dokka


Earth Hour er en time uten strøm for miljøet. Vi koste oss med kaker hos bestemor g bestefar i lyset fra stearinlys. Koselig!
Monica

Bestefar, Bestemor, pappa...

Det skal en lang og grapsete prosess til...

-For å gjøre ende på vinteren, og nå må jeg igjennom det hele En Gang Til! Grunnen er at jeg er på påskeferie hos min kjære far i hedmark! Jeg, Anders, og Monica tok fly i fra sola til gardermoen lørdag...
Fin utsikt i fra flyet!

Uten de altdekkende skyene ser det slik ut:


Her er solnedgangen sett ovenifra:

Her er flyet vi flydde - en behagelig og morsomm flytur med en underholdene flyvert!


Og så var vi nede på bakken igjen...

Another Miracle

Var somsagt hos Thomas i går, og på slutten kjente jeg at jeg begynte å bli litt syk. Halsen ble mer og mer umedgjørlig, som om en slags hårete frukt( kanskje en mini-kiwi) satt fast der nede. Thomas ba for meg. Ingen ting skjedde, men han ba en gang til. Etter noen sekunder kjentes det lettere å puste. Var det innbilning? Jeg ventet litt med å si noe, men så var det sikkert! Det var ikke lenger noen mini-kiwi i halsen! Dessuten var nesen, som hadde snytt ut x antall meter dopapir med snørr, helt åpen! Ikke tett i det hele tatt lenger. For en lettelse:)

I dag er det jo faktisk slik at du kan være med å skape et mirakel! Støtt miljøet i Eath Hour kl 20.30. i kveld! Skru av all strøm i en time. Som Bruce Noland i filmen "Bruce almighty" sier:

BE THE MIRACLE!
Dråpebilder fra en koselig kveld!

Det finnes enormt mange fine dråpebilder, og nå som jeg har hatt skikkelig kamera en stund skulle det bare mangle om jeg ikke skulle prøve jeg også! Så jeg og Thomas tok masse bilder. Må forresten fortelle dere om i går!

I dag skal jeg reise til pappa i hedmark sammen med Monica og broren min Anders, så i går var jeg sammen med Thomas hele kvelden, og det var kjempekoselig! Vi spiste pizza som Bente hadde laget, og hadde begge ideer til bilder som skulle tas. Resultatet var at vi eksperimenterte med kameraene våre i timesvis- og jeg fant endelig ut hvordan live-view funksjonen funker på kamera mitt! (har ikke fått til å skru den på før) Har allerede lagt ut noen av bildene jeg tok, og du kan se flere på Thomas sin blogg(http://fotothomas.blogg.no/). 

Dråpebilder er utrolig frustrerende å ta! Det fungerer slik at du drypper en dråpe i et glass/ en bolle med vann, og tar bilde akkurat idet den treffer vannet. For det første må du treffe bildet akkurat til rett tid(og vann faller ganske fort!) og for det andre skal dråpen helst være i fokus også! Etter masse om og menn fikk jeg faktisk noen bilder jeg er fornøyd med, og jeg har lært enormt masse på den kvelden! Er kjempegøy å eksperimentere med hva som gir best resultater med lukkertid, blenderåpning, hvitbalanse, manuell og automatisk fokus, ogsåvidereogsåvidere...

Her er noen av dråpebildene jeg ble mest fornøyd med:Her er et jjeg ikke har redigert noenting. Bare beskjært litt;o)

 

FRUIT

Innlegget er en del av utfordringen 100 Themes Challenge. Du kan finne reglene og andre bidrag i kategorimenyen til høyre.

 

Heart - Love - Light - Dark - Morning - Friend - Heaven - Sweet - Drive - City - Memory - Horse - Purple - Smile - Silence - Freedom - Blood - Rainbow - Gray - Red - Pink - Rain - Cat - No Time - Snow - Tears - Foreign - Sorrow - Happiness - Fruit - Flowers - Night - Expectations - Stars - Hold My Hand-Precious - Treasure - Eyes- Abandoned - Dream - Moonlight- Teamwork - Standing Still - Dying - Vampire - Illusion - Family - Creation - Childhood - Stripes - Fire - Sport - Keyboard - Keeping a Secret- Tower - Waiting - Clumsy - Underwear - Message - Queen - Rejection - King- Do Not Disturb - Evil - Horror - Traps - Cigarrette - Hero - Joy - No Color- Obsession - Ocean - Wind - Vulnerable - Mirror - Broken Pieces - Princess - Drink - Life - Words - Pen and Paper - No Way Out - Fairy Tale - Cold - Spiral - Magic- Food - Pain - Ice Cream - Forever - Reality - All That I Have - Give Up - Hope - Relationship - Fear - Holiday - Puzzle - Happy - Puppy

Ble inspirert av noen bilder på bloggen til karoline.

(http://karofoto.blogg.no/1264024708_an_apple_a_day.html)

Måtte prøve selv, så jeg og Thomas satte i gang, og fikk flere spennende bilderesultater:)

Tips: Litt matolje i vannet gjør dråpene "fastere" og mer sammenhengende. (lettere å ta fine bilder av)

EYES

Heart - Love - Light - Dark - Morning - Friend - Heaven - Sweet - Drive - City - Memory - Horse - Purple - Smile - Silence - Freedom - Blood - Rainbow - Gray - Red - Pink - Rain - Cat - No Time - Snow - Tears - Foreign - Sorrow - Happiness - Fruit - Flowers - Night - Expectations - Stars - Hold My Hand-Precious - Treasure - Eyes- Abandoned - Dream - Moonlight- Teamwork - Standing Still - Dying - Vampire - Illusion - Family - Creation - Childhood - Stripes - Fire - Sport - Keyboard - Keeping a Secret- Tower - Waiting - Clumsy - Underwear - Message - Queen - Rejection - King- Do Not Disturb - Evil - Horror - Traps - Cigarrette - Hero - Joy - No Color- Obsession - Ocean - Wind - Vulnerable - Mirror - Broken Pieces - Princess - Drink - Life - Words - Pen and Paper - No Way Out - Fairy Tale - Cold - Spiral - Magic- Food - Pain - Ice Cream - Forever - Reality - All That I Have - Give Up - Hope - Relationship - Fear - Holiday - Puzzle - Happy - Puppy

Tok en runde i klasserommet for å ta øyebilder. Mange fotogene! Men disse ble de beste bildene:)

Utroling hvor vakre øyne er!

Modell: Ane Log Skage


Modell: Kristina Nilsen

I can see clearly now - Jimmy Cliff

I can see clearly now, the rain is gone,
I can see all obstacles in my way
Gone are the dark clouds that had me blind
It's gonna be a bright (bright), bright (bright)
Sun-Shiny day.

Memories

Har valgt ut etpar sommerbilder som var tapt helt til Thomas sin gamle pc  bestemte seg for å gi slipp på bildene den hadde gjemt så lenge. Mange gode minner! Dette bildet er tatt 4.juli, på Thomas sin bursdag. Husker ikke helt hvorfor han fikk kaste en bøtte med vann på meg, men...
Fant ut at jeg savner hvordan håret mitt var der! Dette er strengt talt tatt på høsten 2008. Kanskje jeg skal farge det så mørkt igjen i sommer...
Dette er til minne om Thomas sin fisk Charlotte. Hun levde et greitnok liv i Huset til thomas ganske lenge. Nå er dette bildet nesten alt som er igjen.

Ordelings Feil...

...OG IKKE MIN FEIL!

Orddelingsfeil er utrolig irriterende! Et eksempel jeg husker i fra når vi hadde om orddelingsfeil på skolen er en boks med påskriften "Ananas Ringer". -Hvem ringer? -Ananas! 

ifølge linken under er dette en klassiker: "Nyslaktet okse lever"... Flere eksempler finner du her:

http://home.online.no/~oknalum/Orddelingsfeil/orddelingsfeil.htm

Grunnen til hele dette innlegget, og at jeg kom på dette med orddelingsfeil er en plakat på spar. Måtte le litt:) See for yourself:


Her selger de ikke halvveis funksjonshemmede kroppsdeler, men lårene her Helt lamme, og frosne! Bare 59.90 pr.kg!

 

Sjakk matt

Las en kjempefin sammenligning eller noe i går. Har lyst til å male dette.

Men det var en berømt sjakkspiller som skulle si noe om et malri kalt "Sjakk matt." Etter å ha studert bildet av et sjakkbrett en stund sa han; "Kongen har et trekk til"!

Slik er det av og til med Gud også.

Selv om det ser du til at livet er "sjakk matt" og at du har tapt, så har kanskje Kongen (Gud) et trekk til!

 I en Håpløs situasjon kan Gud skape håp.

Noen som kan sjakk som kunne ha forklart meg hvordan dette brettet kunne ha sett ut? Jeg har vikrelig lyst til å lage et sånt bilde! Kanskje du kjenner noen som er flinke i sjakk?

Uansett

Litt om blogging og kommentarer:

Jeg blogger ikke for å få kommentarer.

Det er alltid koselig å få tilbakemeldinger på hva dere liker/ikke liker på bloggen min. Eventuelt bare få vite hvem som leser bloggen min! Er kjekt når noen kommenterer, for da kan jeg gå inn på deres blogg for å ta en titt. Men vær så snill: Kjedelig med kommenarer som :

"Fin blogg! Ta en tur innom min blogg, og kanskje kommenter tilbake? Da blir jeg kjempeglad!"

I slike kommentarer forsvinner de første ordene totalt i det andre! Dropp det, så tar jeg heller turen innom bloggen din:)

(Hvis du trenger å skrive slik for å få folk til å lese bloggen din, er den nok ikke så interessant.)

 

Min Gutt:)


Sjønne^^

En ny venn:)

Traff en liten Dachs på vei ned fra skolen i går. Jeg har truffet den en gang før der den sitter på en benk i hagen sin. Vi har blitt Rikig gode venner!:)

Se så søt:

Ingrids Mirakler

VENT! Tittelen ble feil:

Ingrids Mirakler Guds Mirakler

Trekker dyna over hodet. Kjenner at det dunker, som om noen har en overdimensjonert heavy meatal konsert der oppe. Sutrer litt til kjæresten som egentlig ville lage noe mat sammen. Heldigvis kommer han heller bort og trøster meg, men! Han overrasker med å legge hånda på hodet mitt å be. Jeg rekker nesten ikke å gjøre noe før han tar litt avstand og ser meg dypt inn i øynene.


Jeg vet nesten ikke hva jeg skal si. Kjenner ikke noe nå! Jeg er redd for å si noe feil, så kjenner ekstra godt etter? Nei! Det er nesten helt godt:D are en svak irritasjon når jeg rister på hodet.

(dette skjedde mandag 22.mars 2010. Rett etter at Thomas ba for meg forsvant nesten all smerten som satt igjen etter tysktimen, eller var det gymtimen....)

Slik er bare så herlig! Jeg har opplevd mange mirakler. Noen med meg selv, og noen med mine venner, og selvsangt også folk jeg nettop har truffet. Er megaspennende hva som faktisk er mulig! Jeg er -------------------------|   DER oppe etter å ha lest den mirakelboka jeg fortalteom i x antall andre innlegg (las ferdig i dag) Tror alt er mulig! Og Jesus sier faktisk at vi kan gjøre enda større mirakler enn det han gjorde! En annen gang Gud helbredet meg da Thomas ba for meg var i lunden på pre-team før ungarn. Da hadde jeg en fæl hoste som var så vond. Etter at han ba hostet jeg ikke flere ganger.

 

Henriette ble helbredet etter å (antagelig) ha brukket tåa, pluss at hun hadde røket et kosrbånd i kneet. Vi hadde en lang dag bak oss med et litt merkelig og tungt møte, og nermere halve gjengen var mer eller mindre skadet. Vi bestemte oss for å be, og folk la hendene på de det stod verst til med(Henriette) Midt i bussen ba vi, og på vei til debrecen ble ca 5 av 40 ungdommer helbredet. Henriette hadde sittet hele dagen, men kunne nå gå å løpe! Det samme gjalt nesten Thoms som hadde hatt støttebandasje på grunn av plager med knerne. Han rullet den av, og alle sammen koste seg på en handletur på Tesco.

Interessert i mirakler? les dette innlegget også:

http://ingridsmiracles.blogg.no/1269174178_impossible_is_not_a_w.html

Jeg tror at det er mulig!

Tror du på overnaturlige ting?

Tror du på mirakler?

 

Håper jeg får et langt liv der jeg hele tiden husker på at det ikke er sikkert at jeg vil få et langt liv!

Hvis det hadde vert sånn at vi fikk vite 'alt som kunne ha skjedd' når vi kom til himmelen, må jeg gjøre mye mer for å være fornøyd med meg selv! Jeg vil gjøre noe med betydning! Jeg tror at Gud gir muligheter til ting som kan gjøre en forskjell hver eneste dag, uten at jeg bruker de muligheten. Hvis jeg hadde dødd nå, hadde jeg nok blitt litt skuffet over hvor lite jeg faktisk har utrettet i livet. Hvor mange har jeg reddet? hvor mange har jeg hjulpet til Jesus? Hvor mange har jeg betydd en vesentlig forskjell for? Ikke nok! 

Håper jeg får et langt liv der jeg hele tiden husker på at det ikke er sikkert at jeg vil få et langt liv!

Da kan jeg prøve å vedlikeholde denne følelsen jeg allerede har beskrevet ovenfor; at jeg Kan Mer! At jeg har mer å gi! Alle disse tankene kommer forresten i fra boka jeg leser; Mirakler-Pat Robertson. Forfatteren(og grunnleggeren av CBN) skriver om noen av de utrolige tingene han har fått gjøre! Han har faktisk fått bygget et fly som er innredet som et sykehus. Dette flyr rundt til de fattigste landene i verden, og redder millioner helt gratis! Riktignok har han en del penger som gjør dette mulig, men om du leser boka ser du at han startet i minus, og så bygget seg oppover og oppover ved Guds hjelp.

Nå er jeg inne på det samme igjen; skriver snart inn hele boka. "Slutt, Ingrid! folk må lese den selv" Skulle ønske jeg kunne lese den for deg!

Eller at den var en del av skolens pensum...

Et Bilde jeg tok av gåsunger i blonsterbutikken til min kjære mor. Nydelige skapninger!

 

Kongeriket

Kongeriket

Det var en gang et kongerike. Menneskene som bodde der, var ikke spesielt ulike oss. De hadde hus å bo i, biler å kjøre i? De hadde tv, radio, iPod og alt de måtte ønske seg. Og alle hadde det egentlig veldig bra! Kongen var svært glad i folket sitt; ingen løy og ingen stjal. Alt var helt fantastisk.

 

Men én dag skjedde det noe i det lille kongeriket. Plutselig begynte folk å baksnakke hverandre, og så begynte de å lyve hverandre rett opp i fjeset? Så begynte noen å stjele, og noen begynte å sloss. Til slutt gikk det så langt at noen ble drept. Kongen var helt fra seg og skjønte at noe måtte gjøres! Derfor tilkalte han sine nærmeste rådgivere, og skrev ned lover som sa at baksnakking, lyving, stjeling, slåssing og drap ikke var lov. Den som brøt noe av dette, skulle få 40 piskeslag. Etter at loven hadde trådd i kraft, ble kongeriket som normalt igjen. Folk sa unnskyld til hverandre, ga tilbake det de hadde tatt og lappet opp hverandre etter slåsskampene.

Så en dag, kom to av kongens tjenere løpende: ?Konge, konge! Det er noen som har brutt loven! Hva skal vi gjøre?? Kongen kjente en klump i halsen; han var jo så glad i alle innbyggerne i landet sitt! Han sa at tjenerne skulle ta med den skyldige inn, og da han fikk se hvem det var, knuste hjertet hans. Det var hans egen mor. Kongen ville ikke at moren skulle få piskeslagene, men samtidig visste han at han ikke kunne gjøre forskjell når han hadde laget en lov for hele kongeriket.

Mannen med den store pisken kom inn, og moren lå bøyd på huk; klar for å ta imot straffen sin. Mannen løftet armen, men rett før han senket den og slo, kastet kongen seg over moren slik at han var den som tok imot alle de 40 piskeslagene. Så mye elsket han moren sin, at han ofret seg selv.

 

Denne historien hørte jeg fra gruppa Reboots (Ungdom i Oppdrag, Skien)?forestilling?

På samme måte har Jesus ofret seg selv for oss. Det er vi som handler galt, men Jesus døde for vår skyld på korset. Gud har laget et sett med regler for oss, slik at vi skal leve et fullverdig liv sammen med Ham. Ikke for å dømme oss, og at noen er bedre enn andre. Men for at Gud vet hva som er best for oss. Alle er vel enig i at det er galt å drepe? Eller å baksnakke? Eller å lyve? Eller å stjele? Dette er de ti bud. De er ikke harde, vanskelige regler gitt av en dømmende Gud som er ute etter å ta oss. De er kjærlige regler, gitt av en omtenksom Gud som kun ønsker det beste for oss! Men som menneskene i kongeriket gjør vi likevel gale ting, og fortjener straff. Idet vi trår fram for å ta imot straffen vår, kaster Jesus seg fram og tar piskeslagene selv. Men for at det skal skje i det hele tatt: må vi takke ja til tilbudet. Kongen reddet moren sin fordi det var moren hans; en utrolig nær relasjon. På samme måte vil Jesus redde oss dersom vi er i en nær relasjon med Ham; vi må si ?ja, Jesus! Jeg vil følge deg, og lære hvem du er!?

jeg igjen fant denne på bloggen til Maria(http://rejoice.bloggbyen.com/).  Synes det var en fin historie:) 

Ingrid

Er det litt teit å blogge om at jeg har skiftet designet?

Alle ser det jo uansett! og det er ikke noe interessant å lese egentlig, Men er litt greit når du ser tilbake.. så kan du se hvilket design du hadde når.. og sammenligne. 

Hva synes du om dette? 

Og Hva synes du om den nye headeren i forhold til den gamle som jeg var litt lei av?

Ny Header:

Gammel Header:

FLOWERSHeart - Love - Light - Dark - Morning - Friend - Heaven - Sweet - Drive - City - Memory - Horse - Purple - Smile - Silence - Freedom - Blood - Rainbow - Gray - Red - Pink - Rain - Cat - No Time - Snow - Tears - Foreign - Sorrow - Happiness - Fruit - Flowers - Night - Expectations - Stars - Hold My Hand-Precious - Treasure - Eyes- Abandoned - Dream - Moonlight- Teamwork - Standing Still - Dying - Vampire - Illusion - Family - Creation - Childhood - Stripes - Fire - Sport - Keyboard - Keeping a Secret- Tower - Waiting - Clumsy - Underwear - Message - Queen - Rejection - King- Do Not Disturb - Evil - Horror - Traps - Cigarrette - Hero - Joy - No Color- Obsession - Ocean - Wind - Vulnerable - Mirror - Broken Pieces - Princess - Drink - Life - Words - Pen and Paper - No Way Out - Fairy Tale - Cold - Spiral - Magic- Food - Pain - Ice Cream - Forever - Reality - All That I Have - Give Up - Hope - Relationship - Fear - Holiday - Puzzle - Happy - Puppy

 Tok masse bilder i blomsterbutikken til mamma i går:) Ble fornøyd med resultatet! passet også fint til stikkordet "Flowers" i 100Themes Challenge (se kategorier til høyre)

Stemor kan endelig settes ute etter den Evig lange vinteren

Tulipaner farger en ellers så grå og trist hverdag:)
Nydelige Blå blomster-ligner på blåklokker-en av mine yndlingsblomster:D
Orcideer er alltid spennende, og ser litt ekskusive ut. Jeg var så stolt over den orkideen jeg har hatt blomster på mange ganger, og som har levd i 5-6 år i vinduet mitt. Nå er den død:(
Kala-ser nesten ut som om den er av plastikk! Slik kjennes den ut også...
Fylte Ildtopper er kjempefine! En fin gave til å ha på stuebordet, eller i vinduskarmen. Herlig med farge!
Vet ikke hva disse heter... får spørre mamma!

Fotokonkurranse jeg er med i:)

Tema: Glede

Melder meg på karoline sin fotokonkurranse med dette bildet som gjør meg glad:

 

 

Hans-Kristian hos frisøren!

Dette er enda en liten lignelse-historie til samlinga mi:)

Må forresten få sagt at jeg ikke har skrevet noen i denne kategorien selv, med mindre det står i innlegget;)

 

Hans Kristian hos frisøren!

Du har sikkert stilt deg selv eller blitt spurt: Hvorfor tillater Gud ondskapen hvis Gud er god? Det finnes mange svar på det spørsmålet og vi skal ikke gå inn på dyp filosofisk tenking. Jeg ønsker bare å dele en enkel historie som kan være med på å få deg til å reflektere over akkurat dette spørsmålet.

Det var tidlig opp denne dagen, men heldigvis var det ikke noe spesielt på plakaten. Hans Kristian hadde lenge tenkt tanken på å komme seg til frisøren for å få seg en hårklipp, barbering og en kjapp hodemassasje. Vel fremme og rumpa godt plantet i stolen gjorde frisøren som fortalt. Underveis ble de pratende om livets store og små spørsmål. Godt i gang med samtalen kom frisøren til å fortelle at hun ikke trodde på Gud. Hun begrunnet det med at det var så mye ondskap i verden: krig, sult og sånn. Hans Kristian satt stille og hørte på frisøren prate, men var fristet til å svare på tiltale siden han var kristen. Problemet var at han ikke visste hva han skulle svare på et slikt spørsmål og lot derfor til å tie.

Da frisøren var ferdig og Hans Kristian hadde takket for samtalen og klippet, gikk han ut av frisørlokalet. På utsiden lå en uteligger som så ut til å mangle dusj, hårklipp og hva annet på flere måneder. Han stormet tilbake inn i frisørsalongen og skrek ut ?Jeg tror ikke frisører eksisterer?.
Frisøren ble noe forskrekket og spurte hva han mente. Hans Kristian gjentok seg selv: ?Jeg tror ikke frisører eksisterer?. Frisøren tok til ordet og sa: ?Det er helt absurd. Jeg har akkurat klippet håret og skjegget ditt; det er ingen tvil om at frisører eksisterer?.

Hans Kristian var rask til å svare: ?Uteliggeren på utsiden av frisørsalongen har langt, skittent hår og et utrimmet skjegg ? frisører kan derfor ikke eksistere.?
Frisøren responderte ved å si: ?Ja, men det er jo fordi de ikke kommer til meg.??. ?Akkurat?, svarte Hans Kristian. ?Sånn er det med Gud også; hadde bare mennesker kommet til han.?

"God: How do we change the world? 
  Evan Baxter: One single act of random kindness at a time."

 

Fant bildet på google.

 

fakta om Kristne

Hver eneste dag får over 325 000 mennesker høre det kristne budskapet for første gang.

Hver dag bestemmer ca. 174 000 mennesker seg for å ta imot Jesus!

Ca 3500 kristne menigheter startes hver uke over hele verden!

Ca 1,7 milliarder hører på kristen radio eller ser på kristen TV regelmessig.

Kristne bruker til sammen 388.000.000.000 arbeidstimer hvert år for å fortelle andre om Jesus.

Etter 70 år med kommunistisk styreform har dagens Russland nå over 100 000 000 kristne! (fem ganger så mange som kommunistpartiet hadde på høyden av populæritet)

Av verdens 16 309 etniske grupper, er 6 689 hovedsakelig kristne, og utgjør 2 272 000 000 personer, eller nesten en tredjedel av jordens befolkning.

Av totalt 236 land, er det 169 land der de kristne er i klart flertall. Her utgjør den totale befolkningen 2 517 000 000.

(Tatt fra www.desired.blogg.no)

Kristendommen er iallefall ikke død! Jeg har sett folk forandre seg etter at de har blitt kristne! Slutter å banne, blir mer vennlige, og åpne. De har blitt født på ny!  Tenk at ca 174 000 mennesker tar imot Jesus HVER DAG! Det hadde jeg ikke trodd! Bare forestill deg hvor mange kristne som faktisk finnes...! Det er oppmuntrende å lese slike tall, for det som er det viktigste og riktigste jeg vil gjøre med mitt liv er at jeg skal medvirke til at folk blir frelst. Om jeg bare er grunnen til at èn person er frelst, så er jeg fornøyd med livet mitt! Jeg vil selvfølgelig oppleve mye mer, men det er minstekravet. Kanskje har jeg allerede oppfylt det... Men jeg vil ikke satse på det, så det er bare å stå på!

Vil forresten igjen anbefale boka "Mirakler" av Pat Robertson, som jeg skrev om i et innlegg lenger nede. Har kommet over halvveis nå, og elsker den!

Foto:Thomas Egeland Støle(http://fotothomas.blogg.no/

 

 

VAMPIRE

Enda et bilde i serien 100Themes Challenge. 3.Bilde allerede! 97 to go...

Heart - Love - Light - Dark - Morning - Friend - Heaven - Sweet - Drive - City - Memory - Horse - Purple - Smile - Silence - Freedom - Blood - Rainbow - Gray - Red - Pink - Rain - Cat - No Time - Snow - Tears - Foreign - Sorrow - Happiness - Fruit - Flowers - Night - Expectations - Stars - Hold My Hand-Precious - Treasure - Eyes- Abandoned - Dream - Moonlight- Teamwork - Standing Still - Dying - Vampire - Illusion - Family - Creation - Childhood - Stripes - Fire - Sport - Keyboard - Keeping a Secret- Tower - Waiting - Clumsy - Underwear - Message - Queen - Rejection - King- Do Not Disturb - Evil - Horror - Traps - Cigarrette - Hero - Joy - No Color- Obsession - Ocean - Wind - Vulnerable - Mirror - Broken Pieces - Princess - Drink - Life - Words - Pen and Paper - No Way Out - Fairy Tale - Cold - Spiral - Magic- Food - Pain - Ice Cream - Forever - Reality - All That I Have - Give Up - Hope - Relationship - Fear - Holiday - Puzzle - Happy - Puppy

 

Tok dette bildet (Nok en gang av Charlotte) på fargekvellen for en stund siden. Hun hadde anlagt vampyrtenner for et skoleprosjekt, noe som passet bra til ordet "Vampire." Har redigert bildet en del, og tar gjerne imot kritikk og tips på det.. hvis du har lest(evt. sett) Twilight skjønner du at Charlotte er en snill vampyr;)

Legger ut en versjon i svart/hvitt også. Hvilken liker du best?


I want to love you but I better not touch (Don't touch)
I want to hold you but my senses tell me to stop
I want to kiss you but I want it too much (Too much)
I want to taste you but your lips are venomous poison
You're poison running through my veins
You're poison, I don't want to break these chains


Alice Cooper - Poison

MORNING

Andre del av serien 100 Themes Challenge. 

Heart - Love - Light - Dark - Morning - Friend - Heaven - Sweet - Drive - City - Memory - Horse - Purple - Smile - Silence - Freedom - Blood - Rainbow - Gray - Red - Pink - Rain - Cat - No Time - Snow - Tears - Foreign - Sorrow - Happiness - Fruit - Flowers - Night - Expectations - Stars - Hold My Hand-Precious - Treasure - Eyes- Abandoned - Dream - Moonlight- Teamwork - Standing Still - Dying - Vampire - Illusion - Family - Creation - Childhood - Stripes - Fire - Sport - Keyboard - Keeping a Secret- Tower - Waiting - Clumsy - Underwear - Message - Queen - Rejection - King- Do Not Disturb - Evil - Horror - Traps - Cigarrette - Hero - Joy - No Color- Obsession - Ocean - Wind - Vulnerable - Mirror - Broken Pieces - Princess - Drink - Life - Words - Pen and Paper - No Way Out - Fairy Tale - Cold - Spiral - Magic- Food - Pain - Ice Cream - Forever - Reality - All That I Have - Give Up - Hope - Relationship - Fear - Holiday - Puzzle - Happy - Puppy 

Dette bildet ble jeg veldig fornøyd med da jeg tok det - gjennom et skittent bussvindu i fart:P Når det ble lagt til stikkordet morning, tenkte jeg på en sang..legger den under bildet! Denne utfordringgreia går veldig fint! er Kjekt å ha en slags oppgave som kan inspirere til å ta kreative bilder(les om utfordringen på linken lenger oppe)


In the morning, when I rise
Give me Jesus - Jeremy Camp 

{100 Themes Challenge} NO WAY OUT

Har tenkt til å begynne på en utfordring som jeg så på bloggen til Elise Henriette. Det er 100 ord, og jeg skal legge ut et bilde som passer til hvert ord. Man kan bruke så lang tid man vil, og legge ut bildene i den rekkefølgen du vil, og etterhvert som jeg har lagt ut et bilde, stryker jeg det av listen.Jeg utfordrer deg til å gjøre det samme! Det er alltid moro å se forskjellige resultater av samme oppgave(det ser jeg godt bare på skolen.) Min teori er at alle kan være kreative hvis de prøver:)


Her er ordene:

Heart - Love - Light - Dark - Morning - Friend - Heaven - Sweet - Drive - City - Memory - Horse - Purple - Smile - Silence - Freedom - Blood - Rainbow - Gray - Red - Pink - Rain - Cat - No Time - Snow - Tears - Foreign - Sorrow - Happiness - Fruit - Flowers - Night - Expectations - Stars - Hold My Hand-Precious - Treasure - Eyes- Abandoned - Dream - Moonlight- Teamwork - Standing Still - Dying - Vampire - Illusion - Family - Creation - Childhood - Stripes - Fire - Sport - Keyboard - Keeping a Secret- Tower - Waiting - Clumsy - Underwear - Message - Queen - Rejection - King- Do Not Disturb - Evil - Horror - Traps - Cigarrette - Hero - Joy - No Color- Obsession - Ocean - Wind - Vulnerable - Mirror - Broken Pieces - Princess - Drink - Life - Words - Pen and Paper - No Way Out - Fairy Tale - Cold - Spiral - Magic- Food - Pain - Ice Cream - Forever - Reality - All That I Have - Give Up - Hope - Relationship - Fear - Holiday - Puzzle - Happy - Puppy

Lager en egen kategori for "100 Themes Challenge" hvor du kan finne alle bildene jeg har lagt ut.

Dette bildet tok jeg av Charlotte på betania når jeg satt å eksperimenterte med lukkertid. Ble fornøyd med resultatet. Brukte blitz, som gjør at charlotte til høyre er klar. Rett etter blitzen skiftet hun stilling, og ble spøkelsesaktig på venstre side. Gleder meg til å ta flere slike bilder en dag! Det er kjempegøy:)There's no way out of this dark place
No hope, no future
I know I can't be free
But I can't see another way
I can't face another day

No way out - Phil Collins

 

fant denne sangen-passet litt fint til bildet:) 

  

At the cross i bow my knee.

Dette bildet tok jeg sommeren 2008. Vi var på lunden på Pre-Team før vi skulle på misjonstur til Estland. Dette er Chris Johnny som Jesus på et drama. Bildet er ikke topp-kvalitet, men hadde ikke speilreflekskamera den gangen...

Hvis du lurer på hvorfor Jesus har en veske rundt halsen, så er det fordi syndene våre ligger i den. Alle skrev ned på en lapp ting de angret på, og ville ha tilgivelse for. Jesus tok med seg syndene på korset, slik at de ikke betyr noe lenger. Det er slik det var med den Ekte Jesus også(men han hadde dem ikke i en kameraveske.) Jesus har tatt straffen for oss allerede den gangen han døde,vi må bare tar imot! Den eneste grunnen til at han kunne gjøre dette var fordi han selv var skyldfri. Hvis også han hadde gjort noe galt, hadde han ikke kunnet ta vår skyld, men Jesus var fri fra synden!

Når vi har tatt imot han er vi tilgitt for det vi gjør, men det betyr ikke at vi kan gjøre hva vi vil. Vi er uansett frelst(reddet), men når vi gjør noe galt drar det oss bort i fra Gud. Det går til slutt utover oss selv, for reglene(budene) er satt for vår skyld! for at vi skal leve best mulig sammen. Når du blir en kristen får du en lengsel etter sannheten. En lengsel etter det som er rett! Jeg har ikke lyst til å gjøre noe galt. Av og til hender det at jeg gjør noe alikevel. Dette kaller bibelen å "falle i synd." Det er en forskjell på å falle i synd, og å leve i synd! Alle faller i synd, men vi skal ikke leve i synd, for da får vi en avstand til Jesus. 

Gud elsker deg så unaturlig høyt at du ikke en gang kan forestille deg det! En mor elsker sitt barn, slik at om det hadde drept en mann, hadde hun ikke sluttet å elske det. Men hun ville alikvel at han skulle gjøre det som var rett! Slik er det med Gud også, men hans tilgivelse og kjærlighet er mange ganger større!

Det kan være vanskelig å stoppe med å gjøre noe galt som du har gjort lenge, men da kan du be Gud om hjelp. Han vil høre deg!

Impossible is not a word. It's just a reason for someone not to try.

Tittelen er tatt i fra en sang som jeg hører om og om igjen nå for tiden. Jeg har spesielt to slike sanger akkurat nå.

Denne sangen oppsummerer det jeg vil skrive om i dette innlegget; Mirakler!

 

Kutless - what faith can do 

Everybody falls sometimes
Gotta find the strength to rise
From the ashes and make a new beginning
Anyone can feel the ache
You think it’s more than you can take
But you are stronger, stronger than you know
Don’t you give up now
The sun will soon be shining
You gotta face the clouds
To find the silver lining

I’ve seen dreams that move the mountains
Hope that doesn’t ever end
Even when the sky is falling
And I’ve seen miracles just happen
Silent prayers get answered
Broken hearts become brand new
That’s what faith can do

It doesn’t matter what you’ve heard
Impossible is not a word
It’s just a reason for someone not to try
Everybody’s scared to death
When they decide to take that step
Out on the water
It’ll be alright
Life is so much more
Than what your eyes are seeing
You will find your way
If you keep believing

I’ve seen dreams that move the mountains
Hope that doesn’t ever end
Even when the sky is falling
And I’ve seen miracles just happen
Silent prayers get answered
Broken hearts become brand new
That’s what faith can do

Overcome the odds
You don't have a chance
(That’s what faith can do)
When the world says you can’t
It’ll tell you that you can!

I’ve seen dreams that move the mountains
Hope that doesn’t ever end
Even when the sky is falling
And I’ve seen miracles just happen
Silent prayers get answered
Broken hearts become brand new
That’s what faith can do
That's what faith can do!
Even if you fall sometimes
You will have the strength to riseTake that step, and walk on water!Denne sangen er også helt fantastisk! Følg med på teksten, og la musikken forandre deg!


Tenth Avenue North - By your side


Why are you striving these days
Why are you trying to earn grace
Why are you crying
Let me lift up your face
Just don't turn away

Why are you looking for love
Why are you still searching as if I'm not enough
To where will you go child
Tell me where will you run
To where will you run

'Cause I'll be by your side
Wherever you fall
In the dead of night
Whenever you call
And please don't fight
These hands that are holding you
My hands are holding you

Look at these hands and my side
They swallowed the grave on that night
When I drank the world's sin
So I could carry you in
And give you life
I want to give you life

(Chorus 2x)

Cause I, I love you
I want you to know
That I, I love you
I'll never let you go


Apropos det den første sangen handler om... Jeg leser en bok for tida (egentlig mamma sin, og jeg begynte bare å lese den fordi den lå på bordet) som heter MIRAKLER! Den er skrevet av Pat Robertson (hehe, minner om robert pattinson:P) Den er for deg som er kristen, hovedsaklig, men hvis du har ambisjoner om å bli en kristen, så feel welcome! Når jeg leser får jeg lyst til å skrive inn hele boka på bloggen min, men det kunne muligens ha blitt littegranne langt... Så jeg skriver heller inn det som står på baksiden!DU KAN FÅ OPPLEVE ET MIRAKEL!
Lengter du etter å leve i det mirakuløse? Denne boken viser deg hvordan. På disse sidene finner du hjertevarmende, sanne historier om mennesker som har opplevd mirakler:
*En kvinne som er lam i armer og ben og plaget av spasmer, reiser seg fra rullestolen.
*En ung mor som er erklært død blir fullstendig frisk når menigheten ber for henne.
*Ved guds løfter vokser en startkapital på 70 dollar til et foretak med årsomsetning på 400 millioner dollar.
*En orkan på styrke 4 hindres fra å forårsake en katastrofe fordi 250 troende ber.
*Et ekteskap i krise blir himmelsk svar på ektemannens bønner.

Pat Robertson forteller også om miraklene Jesus og apostlene gjorde, og gir praktisk, bibelsk undervisning som forklarer:
*Tro - hva det er og hvordan du får den
* Liten tro i forhold til stor tro.
*Hvorfor mirakler avhenger av hva du sier
*Hovedhinderet for mirakeltro
*Engler og Demoner - hva de er og hva de gjør.
*De ni nådegavene som er tilgjengelige for de troende.
*Forskjellen på kraft og autoritet.

Gjennom sine 46 år i tjenesten har Pat Robertsons CBN mottatt over 70 millioner forespørsler om forbønn. På tv-programmet 700club får Pat kjennskap til mirakler, han ser mirakler og opplever at forbønn fører til mirakler.
Gud ønsker å bringe det mirakuløse inn i ditt liv. Når du leser disse sidene vil du ikke bare bli begeistret over hva Gud har gjort for andre, men du vil innse at også for deg gjelder skriftstedet: "Alt er mulig for den som tror" Mark.9:23.


Boken har mange bibelvers som er bakgrunnen for det meste av det han påstår. Den forklarer oversiklig, og du blir inspirert til å prøve å gå på vannet selv;)
Jeg oppfordrer deg til å høre den føste sangen en gang til hvis du ikke helt fikk med deg budskapet... Det er så bra!


Har ikke tatt noen av bildene i dette innlegget selv... Fant dem rundt forbi:)

Tror du på mirakler?
Det gjør jeg! Hvis ikke, gi dem et forsøk! 
Big bang Theory:)

Det at verden skulle ha blitt til av Big Bang, er en lite sannsynlig teori etter min mening. At masse ingenting skal bli til masse masse! Jeg tror at en av de følgende alternativene må stemme: 

1:Universet har alltid eksistert

2: Gud har alltid eksistert.

Samtidig er det like usannsynlig at noe har vert for alltid, som at det har en begynnelse... Men jeg mener at Det er mer sannsynlig at Liv - følelser, tanker, trær, innsjøer, blomster, alt som er vakkert - har blitt skapt, og ikke bare kommet med en tilfeldighet! Det Vil jeg ikke tro på en gang; da mister livet mitt all mening også, og jeg tror mennesker trenger noe å leve for! At verden er blitt til ved en tilfeldighet har jeg to sammenligninger med:

1. Et puslespill med millioner av brikker. Det ligger i en boks, og hvis du rister på boksen i millioner av år.... Tror du da det blir til et helt bilde?

2. En urmakerbutikk med masse deler til å lage klokker av blir sprengt i lufta. Tror du det blir noen ferdige klokker av det? eller noe annet nyttig?

Jeg tror det trengs en deigner. En til å pusle sammen brikkene, eller bygge urene... Selvsagt er det fremdeles et valg om du vil tro at Universet alltid har eksistert, eller Gud alltid har eksistert, og jeg velger at det er en designer først! En som har tenkt ut alt dette andre. Noe som gir mening(ikke bare at vi lever, og så dør, og egentlig bare er en klump med atomer og molekyler som er helt forutsigbare).

Forskjere er uenige i om det finnes en Gud eller ikke, men Alle forskere er enige i at de ikke vet, eller kan definere liv. De vet ikke hva liv er, eller hva som skaper liv. De har heller ikke klart å skape liv ut av noe som er dødt.

Bare dette sier meg at noe smartere må ha skapt mennesket, og for den saks skyld alt annet liv. Når vi(som er så smarte) ikke kan skape liv, hvordan kan en eksplosjon klare det?

 

My Secret Diary..

jeg har pakket frem en dagbok i fra jeg var 7-8 år, og det er kjempemorro! Tenkte jeg skulle skrive noe av det inn her, så skal dere få æren av å vite hvordan jeg tenkte for en del år siden:) Har rettet skriften litt, for ellers er jeg ikke sikker på om alle hadde forstått:P

Her var jeg 7 år gammel:

17.3.1999. Andre skoledag. I dag hadde vi påskeversted. I dag laget jeg en påskekylling og påskeegg. Jeg er alene hjemme for mamma er i stavanger.

 


 

18.3.1999. I dag hadde jeg påskeversted jeg skal å på dåpskolen(?) Jeg har akkorat snakket med bestemor. Jeg har vert hos Harriet. Det har regnet mye. 

28.3.1999. I dag gikk jeg i kirken og sang.

31.3.1999. I dag så var vi i snøhulen, og vi gikk på ski(er hos pappa nå)

 3.4.1999. I dag så vi på ei gaupe som var utstoppet(bestemor og bestefar si)

4.4.1999. I dag så var jeg på toppen av slalombakken for første gang.

11.4.1999. I dag snakket jeg med pappa. Jeg var også med Ronald. Anders og Robert sprang etter meg og Ronald.


Her var jeg 8 år, og har faktisk begynt å skive små bokstaver!

18.3.2000. I dag hadde Tonje og Linda basar og da fikk jeg bli med. Tonje og Linda holdt på i 8 timer. Jeg var med i 4 timer(husker at jeg synes det var så mye...)

8.8.2000. I dag har jeg fikset i Nybygget for jeg skal ha hobbyklubb(skrevet: håddy kludd). Vi har besøk(legg merke til at jeg har skrevet besøk "desøk") av en som heter Ingeborg, og en som heter Betty.

 


Jeg hadde tydeligvis et problem  med å skrive B'ene rett vei:P

 

9.8.2000.Mamma måtte jobbe på skolen. I dag lekte vi ute helt til kl. 9.

 


9.9.2000. I dag har Anders hatt husarrest. Vi har passet på ham, og vi gikk på tur i skogen!!!!!!! gange 100000000 (det var forresten utropstegnene jeg ville multiplisere:P)

 

10.9.2000. Anders har husarrest enda. I dag har jeg og Inger Lise vert barnevakt for første gang.

16.9.2000. I går var det hobbyklubb og da falt jeg ned og fikk kjempevondt i nesa. I dag er jeg håven i leppa.(glemte vist å skrive ned at jeg faktisk datt ned 2 meter på et steingulv med bakhodet, og så fikk en jernstang på nesa. Fikk hjernerystelse, brakk nesten nesa, og måtte ligge i senga hele dagen.)

17.9.2000. I dag har vi laget hytte, og da kom Espen og Martin og Simen. De måtte være tjenere. De hjalp oss å bygge hytta. Vi tok grener fra en labyrint av blomster som var høyere enn hodene våre. På den ene veggen er en hekk, og på den andre veggen er pinner. Vi har knagger også. Vi har malt litt og vi har et bilde.

18.9.2000. I dag har jeg vert hos Kristine og kjedet meg(etterpå, altså). Etterpå var jeg på et barnemøte. Da var Ruth-Turid der.

19.9.2000. I dag har jeg ikke gjort så mye, men nå har vi besøk av Wenche (Mydland). Etterpå imorgen skal Vibeke og Karoline være barnevakt for meg og Anders.

21.9.2000. I dag har jeg vert på skolen. Da hadde vi loppemarked. Vi solgte masse. Jeg kjøpte en hel bag full og en pute(den fikk ikke plass i baggen). Jeg kjøpte en sparegris, en pute og masse pynteting. Senere var jeg hos Tonje. Vi skulle bygge hytte.

29.9.2000. I dag var det Hobbyklubb. Vi gikk til skogen. Vi fant masse fint. Vi skal lage av det til vinteren. 

30.9.2000. I dag har vi (jeg og Tonje) gått til Haua og plukket kastanjenøtter. Vi skal samle kjempemange slik at vi kan hoppe i det. (husker det kastanjefylte rommet vi så for oss med en kastanjehav vi kunne bade i... fikk bare en halvfull kasse, men...) 

 

3.10.2000. I dag har jeg vert på skolen. Tonje har vert i begravelse. Jeg har ikke hatt noen å leke med. Nå skal jeg rydde rommet. Jeg har vert på biblioteket og lånt to filmer. Jeg lånte "Jakten på nyresteinen" og "Pippi"

4.10.2000. I dag har vi vert på besøk hos Henry. Han hadde bursdag.

5.10.2000. I dag har jeg sittet og sett på film.

6.10.2000. I dag har jeg lekt med Tonje og da var det hobbyklubb. Vi fant en ny plass, og på hobbyklubben i dag pyntet vi der. (vi måtte flytte hobbyklubben etter jeg falt ned fra hemsen...)

7.10.2000. I dag har jeg vert med Tonje og da fant vi en øyenstikker. Den var gul og på hodet har den rart mønster som ligner på et ansikt.

8.10.2000. I dag har jeg vert med Tonje. Vi lekte med øyenstikkeren. Den heter øye.

 
 

9.10.2000. I dag har jeg vert med Maiken. Vi var hos naboen og kjøpte steiner. Vi fikk dem litt billigere. Jeg kjøpte fire steiner for ni kroner. En rosa, en blå, en hvit, og en sølv. Egentlig kostet det fem kroner pr. stk.

10.10.2000. I dag var jeg med Maiken. Vi var oppe i nybygget og laget ting, men da kom Tonje og Linda og etterhvert kom Inger Lise.

11.10.2000. I dag har vi hatt Sirkus, men vi fikk ikke hatt det ferdig, så vi skal ha det ferdig senere. Vi hadde kjøpt ballonger på Horjen, men de hadde bare vannballonger, så vi har bare små. Etterpå lekte vi med dem. Vi lekte at de var mennesker og tegnet ansikter på dem, og hvis de begynte å lekke tok vi papir rundt!!!!

12.10.2000. I dag har vi hatt Sirkus. Vi kastet vannballonger. Vi hev dem rundt. Ronald var sirkusdirektør. Inger Lise og Tonje og jeg var klovner.

13.10.2000. I dag har vi vert på toget. Vi kjøpte vestlandslefse. Vi hadde mye godteri, og nå er vi hos Betty og Ingeborg.

14.10.2000. I dag var vi på mac Donald's. jeg spiste en Pommes Frites og Hamburger og Brus. Det fulgte med en liten barbie. senere kjøpte vi boblejakke. Den var rød. Det var en svart som var nesten lik, men vi tok den røde.

17.10.2000. I dag har jeg lekt med Tonje. Vi var i nybygget. Vi var med Christina. Vi laget knagger til hobbyklubben. 

18.10.2000. I dag har mamma sett to kjempestore rotter. De var 20cm sånn ca. De var under kaninburet. For noen dager siden så jeg en hale. Jeg tror det var en rottehale.

19.10.2000. I dag har jeg vert med Tonje. Vi lagte på hekleballen.(en ball av sammenrullet fingerheklet garn) I dag har vi Barnevakt.

20.10.2000. I dag var det hobbykklubb. Vi laget knagger. Når det var slutt så jeg og Inger Lise en flaggermus midt i hobbyklubben.Jeg og Inger Lise var hos Marion og spiste middag. Til middagen hadde vi Pizza og Cola. Vi så to flaggermus. Tonje så bare en flaggermus.

25.10.2000. I dag

31.10.2000. I dag var jeg på skolen. Det var kjedelig. Etter på spilte jeg playstation. Vi spilte Crash Banidicot 3.

1.11.2000. I dag var jeg på skolen. Etterpå hjalp jeg mamma å bære ved. Vi bare kjempemange. Nå er bestemor barnevakt.

24.11.2000. I dag har jeg vert med Tonje. Vi fikk ikke gjort så mye for jeg skulle bare være der i to timer. Vi satt å snakket en stund. Etterpå tegnet vi. Jeg tegnet Nasse Nøff og en Pikachu.

16.12.2000. I dag har jeg sovet hos Kristine. Vi lekte blindebukken.

17.12.2000. I dag var vi på tur (i janshålo). Da så vi julestjernen. De hadde et loft som vi lekte på. Vi bandt bamsene og lot de henge ned. (bandt et tau en halen på stakars Amadeus, og kastet han ned på de voksne i fra hemsen)

26.01.2001. I dag fikk vi pinneunger(pinnedyrenes egg klekket) og jeg fikk lov til å male.

31.1.2001. I dag har vi fått 4 pinneunger. Nå er bildet nesten ferdig. I dag hadde mamma bønnegruppe. Vi fikk is og nonstop og kake og peanøtter.

 

Det var den dagboka! På slutten har jeg også skrevet ned en sang som jeg og Kristine skrev. Den heter "en liten skilpadde!"

En liten skilpadde

Ut og går

Ser seg for

Når den skal 

over veien

for å kjøpe

seg litt mat

men den ble

overkjørt...

(spør meg om noter)

 

 

En Hundrelapp!

Du er verdifull!

En velkjent taler startet en av sine seminarer med å holde opp en 100-krone seddel mens han spurte: "Hvem vi ha denne seddelen?"

 

Flere rakk opp hånden, og han fortsatte: "Jeg vil gi denne seddelen til en, men først vil jeg gjøre noe med den." Han krøllet seddelen sammen til en kule. Så spurte han: "Er det fremdeles noen som vil ha den?" Flere rakk opp hånden igjen.

 

Så tok han seddelen, la den på gulvet og tråkket den ned i det skitne gulvet. Seddelen var nå både skrukkete og skitten. "Er det fremdeles noen som vil ha den" spurte han, og flere hender gikk i været.

 

"Mine gode venner, i dag har dere lært en verdifull lekse. Uansett hva jeg gjør med denne seddelen, er det noen som vil ha den. Det er fordi dere vet at verdien av den er uforandret selv om den er både skitten og skrukkete."

 

Mange ganger i våre liv blir vi "krøllet sammen" eller tråkket ned i skitten, på grunn av avgjørelser som blir tatt og omstendigheter som dukker opp. Vi føler oss kanskje verdiløse.

 

Uansett hva som hender vil du aldri miste din verdi. Du er verdifull og spesiell, glem aldri det!


These footprints following me...

Dette må være den mest kjente av slike historier, men det er jo kjempebra også! Hør også den nydelige sangen

 Leona Lewis - Footprints in the sand.

FOTSPOR I SANDA!
En natt hadde en mann en drøm. Han drømte at
han spaserte langs stranden sammen med Herren!
Over himmelen kom bilder fra livet hans til syne.
For hvert bilde han så, oppdaget han at
det var to par fotspor i sanden; det ene var
hans egne, og det andre var Herrens.

Da det siste bildet fòr forbi over himmelen, så
han tilbake på forsporene i sanden.
Han la merke til at mange ganger i livets løp var det
bare ett par forspor. Da oppdaget han også,
at det var de gangene da livet hans hadde vært
vanskeligst og mest smertefullt!

Dette forsto han ikke, så han spurte Herren:
'Herre, du sa en gang at da jeg bestemte meg
for å følge deg, ville du alltid gå med meg,
og aldri forlate meg. Men du ser at da min nød var størst,
og livet var vanskeligst å leve, da var det bare ett par fotspor.

Jeg forstår ikke hvorfor du forlot meg da jeg trengte deg mest?
Da svarte Herren: 'Mitt kjære og dyrebare barn!
Jeg elsker deg og vil aldri forlate deg. De gangene i livet
ditt da prøvelsene og lidelsene dine var størst - og du bare kan se ett par spor i sanden, det var de gangene da jeg bar deg i armene mine.
 

Grønt er skjønnt!

Noen bilder jeg tok da jeg og Yvonne var på tur til Sandbekk!

 

Konkurranser! (Foto og kakaoløp!)

jeg har valgt å lage to konkurranser i dag, siden jeg ikke gjør det altfor ofte.

1:Fotokonkurranse!

-Send et fint bilde(flere bidrag er mulig) til ingrid-urdal@hotmail.com.

-Bildene vil bli vurdert etter kvalitet, kreativitet, komposisjon, og jeg tror ikke jeg kan la være å dømme etter "stemning." Det vil si at et sommerbilde vil score høyt på lista mi:P men skal prøve å ikke diske vinterbildene;o)

-Premien er iallefall heder og ære, og reklame for bloggen! Kanskje slår jeg til å lager en øverraskelsespremie!

 

2:Kakaokonkurranse!

-Denne konkurransen vinner du om du er første mann(eller kvinne, må jo ha likestilling) til å løpe til meg (rom 276, Flekkefjord VGS, Uenes, Flekkefjord, Vest-Agder,Norge).

-så må du si noe fint om bloggen min til meg.

-og premien er en kopp kakao!

Lykke til! 

Styrket av prøvelser

Fikk en innskytelse - eller ide om du vil - på bussen i dag. Skrev den kjapt ned, og den passet fint til bloggen min for tida, så denne lignelsen har jeg skrevet selv:

Styrket av prøvelser

Lars jobber på et kontor, og har en stor utfordring hver dag. Han har en kollega som alltid kommer trekkende både i pausene og midt i arbeidsdagen med de store smultringene sine, og søler melis over alt innimellom sine småfrekke kommentarer om rotet på pulten til Lars. Når Lars forteller at han er opptatt, og vil ha matro blir han bare ledd av, og kollegaen blir sittende å skravle om alle de merkelige tingene hunden hans gjør. Lars vil ikke være uforskammet, men er ikke sikker på hvor lenge han orker masete Svein som kommer rennende i tide og utide.

Om kvelden ber Lars; ”Kjære Gud, kan du ikke gi meg mer tålmodighet med Svein på jobben. Han mener ikke å være uforskammet, men han gjør meg sprø! Hjelp meg til å tåle ham, så jeg slipper å irritere meg hele tiden.”

Neste morgen våkner Lars av et sinnssvakt brøl i fra nabohuset, som har stått tomt så lenge. ”Det er de nye naboene!” sier kona, og Lars stønner høyt. ”litt av et bønnesvar!” I de følgende dagene får Lars det både i fra Svein, og den nye naboen, som etter å ha holdt et forferdelig leven hele søndagsmorgenen, slipper ungene løs, så de klarer å knuse en rute i kjelleren til Lars. Og dèt første dagen de bor der! Senere, da de treffes mer offisielt finner Lars ut at faren i familien er en arrogant, og overlegen type som ikke har det grann medfølelse. Han vil til og med at Lars skal be om unnskyldning til nabosønnen fordi han skadet seg på glass i fra den knuste ruta. Faren mente urimelig nok at ruta lå feil plassert, og dessuten tålte for lite til å være i et ”barnevennlig” nabolag.

Uansett, Lars klarer seg så vidt igjennom hverdagen uten noen voldsomme utbrudd. Han bryr seg nesten ikke om Svein på jobben lenger. Nå er det naboene som er det største irritasjonsmomentet. Han har gitt opp å be om tålmodighet, for de ble jo bare vanskeligere å holde alt inni seg etter den kvelden…

En dag treffer Lars en gammel dame på kjøpesenteret. Hun ser ut til å ha problemer med å rekke opp til øverste hylle, og Lars tilbyr seg å hjelpe.

De kommer i snakk, og Lars forteller om den plagsomme kollegaen, og de forferdelige naboene sine. Han ler når han forteller om alle strekene naboens sønn gjør, og himler med øynene av Sveins smultringinvasjoner på kontoret. Han forteller om hvor irritert han har vert i det siste, og hvordan han måtte streve for å kontrollere seg noen ganger. Han overrasker seg selv ved å bruke fortidsformen. Som om dette ikke betyr så mye for ham lengre. Da sier den gamle kona; ”Du blir vandt til det. Når vi blir utsatt for utfordringer, er det bare Guds måte å hjelpe oss til å utvikle oss!”

Dette vekker tanker i Lars, og han forstår etter hvert at Gud har vert der hele tiden. Han hørte Lars’ bønn, og gav han dermed noe annet å tenke på, slik at irritasjonen mot Svein ikke lenger betød så mye. Etter all irritasjonen hadde Lars nesten blitt immun mot brysomme folk. Han visste at de antagelig ikke mente noe med det, og at det ikke ville forandre noe om han brukte energi på å bli irritert. 

 

Lars jobber på et kontor, og har en stor utfordring hver dag; Han har en kollega som alltid kommer trekkende både i pausene og midt i arbeidsdagen med de store smultringene sine, og søler melis over alt innimellom sine småfrekke kommentarer om rotet på pulten til Lars. Når Lars forteller at han er opptatt, og vil ha matro blir det bare ledd bort, og kollegaen blir sittende å skravle om alle de merkelige tingene hunden hans gjør. Lars vil ikke være uforskammet, men er ikke sikker på hvor lenge han orker masete Svein som kommer rennende i tide og utide.

Om kvelden ber Lars; ”Kjære Gud, kan du ikke gi meg mer tålmodighet med Svein på jobben. Han mener ikke å være uforskammet, men han gjør meg sprø! Hjelp meg til å tåle ham, så jeg slipper å irritere meg hele tiden.”

Neste morgen våkner Lars av et sinnssvakt brøl i fra nabohuset, som har stått tomt så lenge. ”Det er de nye naboene!” sier kona, og Lars stønner høyt. ”litt av et bønnesvar!” I de følgende dagene får Lars høre fornermelser både i fra Svein, og den nye naboen, som etter å ha holdt et forferdelig leven hele søndagsmorgenen, slipper sønnen løs, så han klarer å knuse en rute i kjelleren til Lars. Og dèt første dagen de bor der! Senere, da de treffes mer offisielt finner Lars ut at faren i familien er en arrogant, og overlegen type som ikke har det grann medfølelse. Han vil til og med at Lars skal be om unnskyldning til sønnen fordi han skadet seg på glass i fra den knuste ruta. Faren mente urimelig nok at ruta lå feil plassert, og dessuten tålte for lite til å være i et ”barnevennlig” nabolag.

Uansett, Lars klarer seg så vidt igjennom hverdagen uten noen voldsomme utbrudd. Han bryr seg nesten ikke om Svein på jobben lenger. Nå er det naboene som er det største irritasjonsmomentet. Han har gitt opp å be om tålmodighet, for de ble jo bare vanskeligere å holde alt inni seg etter den kvelden…

En dag treffer Lars en gammel dame på kjøpesenteret. Hun ser ut til å ha problemer med å rekke opp til øverste hylle, og Lars tilbyr seg å hjelpe.

De kommer i snakk, og Lars forteller om den plagsomme kollegaen, og de forferdelige naboene sine. Han ler når han forteller om alle strekene naboens sønn gjør, og himler med øynene av Sveins smultringinvasjoner på kontoret. Han forteller om hvor irritert han har vert i det siste, og hvordan han måtte streve for å kontrollere seg noen ganger. Han overrasker seg selv ved å bruke fortidsformen. Som om dette ikke betyr så mye for ham lengre. Da sier den gamle kona; ”Du blir vandt til det. Når vi blir utsatt for utfordringer, er det bare Guds måte å hjelpe oss til å utvikle oss!”

Dette vekker tanker i Lars, og han forstår etter hvert at Gud har vert der hele tiden. Han hørte Lars’ bønn, og gav han dermed noe annet å tenke på, slik at irritasjonen mot Svein ikke lenger betød så mye. Etter all irritasjonen hadde Lars nesten blitt immun mot brysomme folk. Han visste at de antagelig ikke mente noe med det, og at det ikke ville forandre noe om han brukte energi på å bli irritert.

Slik bruker Gud omgivelsene rundt oss. Han er ikke opphavet til det som er vondt, men han bruker det til å forme oss slik det er best for oss! Bønn funker alltid! (klikk på linken for å lese et tidligere innlegg om dette) 

Forresten! Apropo bønn! hvis du har spotify, hør denne lydfilen om bønn!

 

Du er født orginal. Ikke dø som en kopi.

Jeg tror at det er viktig for selvbildet at vi oppdager hva vi er gode til, og får brukt det til noe bra. Gud har faktisk skapt deg akkurat slik han ville ha deg med gaver, og talenter og hele pakken! Alle har noe de kan gi videre til andre, om det så er evnen til å smile, til å gi, eller til å spille fotball. Alt kan brukes til noe  positivt. Jeg vil at du skal sette deg ned å skrive en liste med ting som du er flink til! Ikke fordi du skal skryte, eller være selvgod, men at du skal bli mer obs på hva du kan! Jeg valgte å poste min liste som et eksempel. 

   Male 

       Oppmuntre

        Lytte

       Komplementer  

        Skolen

       Filosofere

      Tenke på andre

      Engasjere meg i det jeg er interessert i?

      Prøve(!) å sette andre foran meg selv   

      Skrive ned tanker å innskytelser

      Scrapbooking

      ta bilder

      Lese/skrive

      være en støtte/trøst

      Tilpassning

       inkludere

      Synge

      Spre glede?

      Åpen

      Se ting fra flere sider

 

Vet ikke i hvor stor grad jeg er god til alle punktene, men... Det var(iallefall for meg) vanskelig å finne 20 punkter på lista, men IKKE GI DEG! for de er der, det er bare ikke lett å se dem alltid. Hvis du synes det er vanskelig kan du jo spørre folk rundt deg om de vet flere ting du kan legge til... Hvis du går helt tom får du bare skrive ting du er mindre god på, men kan gjøre, for de er også viktige!

 

Det er viktig å være fornøyd med seg selv. Elsk deg selv, så kan du elske andre, og bibelen sier; Elsk dine neste som du elsker deg selv! (da må du elske deg selv!)

 Den Uerstattelige Perlen

Dette er den andre av lignelsene jeg har samlet. Denne er bra!

 

Den Uerstattelige perlen.

David hadde levd store deler av livet sitt i Inda, hvor han var blitt god venn med perlefiskeren Rambhau. De to vennene snakket ofte om den kristne tro, siden David var kristen. Rambhau var svært interessert, men syntes at kristendommen hadde for lettvinte svar.

"Deres vei til himmelen er for enkel. Hvis jeg skulle komme til himmelen uten å trenge å arbeide for det, ville jeg følt meg som en tigger som var der på nåde. Jeg vil være verdig min plass i himmelriket. Jeg skal fortjene min plass."

Ingenting av det David sa, kunne få Rambhau til å forandre innstilling, men årene gikk, og David og Rambhau fortsatte å være gode venner. Så en dag kom Rambhau og banket på hos David.

"Jeg har noe viktig å fortelle deg," sa Rambhau. "I morgen kommer jeg til å begi meg ut på en lang reise til Dehli. Jeg har bestemt meg for å gå dit på mine bare knær. Det vil vise Gud at jeg mener alvor, at jeg virkelig fortjener en plass i hans rike."

"Er du blitt gal?" ropte David. "Det er jo mer enn femti mil til Dehli! Knærne dine kommer til å være skrapt i stykker lenge før du kommer til Bombay!"

"Kjære venn, du har vært en støtte for meg i mange vanskelige stunder, og jeg har satt stor pris på samtalene våre om de hellige ting," svarte Rambhau. "Men ikke prøv å overtale meg til å avstå fra denne reisen. All lidelsen vil være verdt det når Den Evige gir meg min belønning. Men jeg er ikke så sikker på at jeg kommer til å vende tilbake fra reisen, og derfor er det noe jeg vil vise deg."

Rambhau fant fram en utsøkt vakker eske. Da ha åpnet lokket, fikk David se den vakreste perlen han hadde sett i hele sitt liv.

"Jeg har aldri fortalt deg jeg har en sønn, " sa Rambhau med tårer i øynene. "Også han var perlefisker - en mye bedre perlefisker enn jeg noen gang har vært. Livsdrømmen hans var å finne den perfekte perlen, og det gjorde han... Perlen du ser her er absolutt feilfri. Men han hadde vært for dypt nede, for lenge, i jakten på perlen. Denne perlen kostet ham livet. Han døde bare et par dager etter han hadde funnet den. Dette er uten tvil min mest verdifulle eiendel. Jeg vil du skal ha den som et minne om vennskapet vårt."

David satt taus og funderte over vennens ord. Så tok han Rambhaus hender.

"Rambhau, perlen er helt fantastisk. Jeg betaler gjerne 10 000 dollar for den."

"Hva mener du?" spurte Rambhau. "Jeg vil ikke selge perlen til deg. Det er en gave fra meg til deg!"

"Ja, men jeg kan umulig ta imot noe så verdifullt," svarte David. "Det føles ikke riktig. La meg få betale deg 10 000 dollar."

Rambhau stirret opprørt på vennen. Hva mente David med å forulempe ham på denne måten?

"David, denne perlen er det mest dyrebare jeg har. Men det skyldes ikke perlens verdi i penger. Forstår du ikke at jeg kunne fått flere 100 000 dollar hvis jeg ville selge den? Nei, perlen er dyrebar for meg fordi sønenn min ga sitt liv for å finne den. Jeg kan ikke selge den til deg, men jeg vil gi den til deg. Vær så snill, ta den imot som et symbol på hvor høyt jeg setter deg og vennskapet vårt."

"Forstår du ikke?" sa David stille. "Gud tilbyr deg frelsen som en gave. Den er så verdifull at et menneske aldri kan gjøre seg fortjent til den. Selvom du foretok 10 000 pilegrimsferder, ville du aldri kunne kjøpe deg en plass i himmelriket. Alt du kan gjøre er å ta imot den, som et tegn på at Gud elsker deg som sitt eget barn."

  

Endelig tegning igjen!

Lenge siden jeg har tegnet nå, men nå har vi begynt med et nytt tegnekurs på skolen! Deilig å få en pause fra den uforutsigbare trykkingen! Her er det jeg tegnet på fredag:

Begynte med en enkel appelsinform. Vi fokuserte mye på å få formene riktig.

To glassflasker var litt mer avansert, men gikk bra:)

Tekanne og kopp.. Ble ikke helt fornøyd.. brukte litt for hard blyant noen steder, kunne kanskje jobbet mer med den, men...

 Sjøstjerne og skjell. Det vanskeligste til pga. alle de merkelige formene, men jeg klarte det til slutt!


Blinke lille stjerne

Jeg har samlet en del på små "lignelse" historier som har med kristendommen å gjøre. Synes noen av dem er skikkelig bra, så jeg tenkte at jeg skulle poste en del av dem her. Lager en ny kategori "Lignelser" slik at de blir lette å finne...

 

Blinke lille stjerne

En av landets dyktigste pianister skulle holde en lunsjkonsert i Konserthuset. Det var dekket bord langs langsidene i rommet, og i midten sto flygelet. De besøkende spiste og småpratet mens de ventet på at konserten skulle begynne.

En kvinne hadde tatt med sin fem år gamle sønn for å oppmuntre interessen hans for pianospilling. Plutselig fikk hun øye på et par bekjente noen bord lenger bort, så hun ba sønnen om å vente ved bordet mens hun vekslet noen ord med vennene.

En stund senere hørtes nølende toner fra flygelet. Alle kikket nysgjerrig opp. Moren til femåringen skjønte forskrekket at sønnen, i stedet for å vente ved bordet, hadde sneket seg bort til flygelet. Der satt han nå og spilte Blinke lille stjerne med en finger. 

Moren ble naturlig nok pinlig berørt. Hva ville de andre besøkende si?

Men før hun rakk å styrte fram og sette en stopper for klimpringen, sto med ett pianisten framme ved flygelet. Han satte seg ved siden av gutten på pianokrakken, smilte til ham og hvisket at han skulle fortsette å spille. Så framførte mesteren og nybegynneren sammen Blinke lille stjerne. Gutten spilte melodien, pianisten la til akkorder og andrestemmen. Publikum var trollbundet. 

Når du er ute på dypt vann, når ingenting blir helt som du hadde tenkt deg - lytt nøye. Da kommer du til å høre Gud hviske til deg: "Ikke slutt å spille. Gi meg også plass på krakken, så spiller vi sammen. Bruk det talentet du har, lite eller stort, så skal jeg forvandle det til noe storslagent."

Bønn:
Gud - så langt idag har jeg verken sladret eller mistet humøret. Jeg har ikke vært sur, slem eller egoistisk. Men om noen minutter er det på tide å stå opp av sengen, og fra da av kommer jeg til å trenge en god del hjelp. Amen

 

Bilder i protest mot den lange vinteren


Har kost meg med å redigere fargene i bildene i PS, og ble ganske fornøyd med resultatet:) 

Thomas tok bildene på morgenturen vår i dag, du kan se flere bilder på bloggen hans

Lørdagstur! Tothammer-Hellevik-Stranno:)

Jeg og Thomas tok en fin rundtur i går; det er deilig ute med en gang sola får tak! 

Det første interessante vi fant på vei til Hellevik var ei død spissmus

i Hellevik fant vi fine skjell og drivved, som resulterte i flere bilder:)

Så fant vi en ishule som var stor nok til at jeg fikk plass i den:)

Min hånd:P

Thomas<3 

tang og tare i sjøen (overraskende fotogent!)

Et lite pust på bakken:)

Våren kommer, så nå MÅ snøen skynde seg å dryppe bort...

18årsdagen til Nathalie!

har valgt å bare legge ut noen bilder i fra denne flotte bursdagen!

 Det Nydelige Bursdagsbarnet:

Det som dominerte underholdningen (i tillegg til Helges intimkonsert) var Singstar!Med Alice Cooper blir det fort liv!

 

I wanna kiss you but i want it too much

I wanna taste you but your lips are venomous poison

you're poison running trough my veins

 Alice Cooper


En vellykket dag for de aller fleste, vil jeg tro! GRATULERER med vel overstått Nathalie!                                                            

Et parforhold etter bibelens mening:)

efeserne.5.22-24:

"22 Dere kvinner, underordne dere ektemennene deres som under Herren selv. 23 For mannen er kvinnens hode, slik Kristus er kirkens hode; han er frelser for sin kropp. 24 Som kirken underordner seg Kristus, skal kvinnene underordne seg sine menn i alt."

Disse versene taler ikke akkurat for kvinnesak! Det virker nesten som om Gud ser ned på kvinner, og at de skal være en slags kropp der mannen er hodet, men bibelen MÅ leses som en helhet, ikke "versevis." Mange bruker dette verset til å argumentere for at de kan være "dominerende" ovenfor konene sine, men de har kanskje gått glipp av de neste versene:

efeserne 5. 25-28:
 "25 Dere menn, elsk konene deres, slik Kristus elsket kirken og ga seg selv for den, 26 for å gjøre den hellig og rense den med badet i vann, i kraft av et ord. 27 Slik ville han selv føre kirken fram for seg i herlighet, uten den minste flekk eller rynke. Hellig og uten feil skulle den være. 28 På samme måte skal altså mennene elske sine koner som sin egen kropp. Den som elsker sin kone, elsker seg selv."

Hvis menn følger disse retningslinjene er det nok ikke noe problem for oss kvinner å underordne oss litt. Hans oppgave er etter min mening enda større og mye vanskeligere; Elske oss slik Jesus gjorde! De skal faktisk være beredt til å gi livet sitt for konene sine... 

Ble forresten inspirert til dette innlegget av en tale Kjersti Berge hadde på betania for noen uker siden om "sex og sånnt"

Kåseri om Kjærlighet

Har skrevet et slags kåseri om Kjærlighet i norsken, så jeg publiserer det her:)


 

Kjærlighet er røde ballonger og hvitpisket krem under en mørkeblå himmel som blinker av tusen stjerner. Den er et saftig kyss i en blomstereng med rosa skyer på himmelen. Bedragene er mange. Er kjærligheten bare en stor, feit klisjé? Den er for mange så klisjé at det har blitt en klisjé å si at den er en klisjé.

Det er mange meninger, det finnes ingen fasitsvar, og stol på meg; Jeg har spurt alle de viseste jeg kjenner! Både wikipedia.no, og ikkepedia.org kom dårlig ut av det… Heldigvis har bibelen et helt kapittel om kjærlighet i 1. Brev til Korinterne, og jeg har dessuten noen overraskende smarte venner som hadde mye å si om kjærligheten! Googles optimistiske forslag var ”finn kjærligheten i kveld!”.

Grunnen til at kjærligheten ikke har noe fasitsvar er nok at den er noe så abstrakt. Vi kan ikke trekke absolutte linjer for hva begrepet omfatter. Kjærlighet handler om å elske, noe som ikke hjelper oss det minste da det er et nesten like abstrakt begrep – det er nesten som mine krøller; ikke lett å begrense dem!

Bibelen forklarer at vi ikke er noen ting uten kjærligheten, og at kjærligheten er alt! Ganske sterke ord! Da er det ikke akkurat rart at kjærligheten har blitt en smule klisjé etter hvert. På tross av det er det ingen tvil om at kjærlighet ikke kan gå av moten.

Innen kjærlighet fikk jeg en gang vite en aldri så lite bortgjemt sannhet. I ”Kjærlighetens 5 språk” opplyser ekteskapsrådgiveren(og forfatteren) Gary Chapman om at vi faktisk ikke alltid snakker samme språk når det gjelder kjærlighet. Etter hans mening viser vi kjærlighet på forskjellige måter. Noen føler seg elsket når de får gaver, andre når de får udelt oppmerksomhet. For noen er det en tjeneste som virkelig fører til at de føler seg elsket, mens andre igjen trenger en fysisk berøring, eller et oppmuntrende ord. I tillegg forklarer han at om man ikke får dekket sitt behov for å føle seg elsket, eller fylt sin kjærlighetstank, blir man mye mindre medgjørlig. Du kan altså få mannen din til å gjøre nesten hva som helst ved å lære deg hans kjærlighetsspråk, for eksempel; om han har ”oppmuntrende ord” til språk; si at han er kjekk, å så vasker han opp i månedsvis! Gary har testet teorien sin flere ganger; nesten rart han ikke har en skare med ”hjelpere” rundt seg, men kanskje han er så kjærlig selv at han bare lærer andre å elske… Kanskje han til og med har oppdaget hemmeligheten med kjærlighet; At den er det motsatte av egoisme! Det står skrevet i tonnevis av bøker, vi legger bare ikke så godt merke til det.

 ”Kjærligheten er tålmodig, kjærligheten er velvillig, den misunner ikke, skryter ikke, er ikke hovmodig. Kjærligheten krenker ikke, søker ikke sitt eget, er ikke oppfarende og gjemmer ikke på det onde. (…)” Det har stått i bibelen, den mest solgte boken i verden i hundrevis av år; ”Kjærligheten søker ikke sitt eget.” Kanskje er ikke hemmeligheten så innmari hemmelig allikevel. Det virker virkelig ikke som om folk har tatt poenget med tanke på de stadig voksende skillsmissestatistikkene, som på dette tidspunkt omfatter nesten halvparten av de som velger å gifte seg i Norge!

Vilde(4) beskrev kjærligheten på denne måten: ”Kjærlighet! Dåkke e kjærlighet! Dåkke e jo kjærast… D e forde dåkke kysse!” Er kjærligheten så overfladisk? I mange tilfeller tror jeg den er det. Det er nesten som et dikt. Hvem sier forresten at du må være dikter for å dikte? Ofte er fireåringer mye bedre! Sunniva(17) var mer konkret og fastslo: ”Kjærlighet er bitte små sjokoladehjerter. Og de store også!”

De aller fleste er i alle fall klare på dette punktet: ”Forelskelse å Kjærlihed e ikkje de samma!”

Forelskelse er den susende altoppslukende ”shvuuup” lyden som forstyrrer tankene dine som et lumsk, dødelig virus. Det eneste som er klart er at du gleder deg til å treffe din uheldige eller heldige utkårede(litt ettersom). Når du da treffer ham husker du ikke helt hva du skulle si som var så viktig, for den samme fosslyden braker høyere enn noensinne. Du slår deg til ro med å smile lykkelig til alle som prøver å snakke til deg, men ikke kommer nær å overdøve det herlige bråket i hodet ditt.

Kjærlighet, derimot er oppvask, kompromisser, og å bryte ned all viljen du har mot å stå opp midt på natten å låse opp døra fordi ektemannen din ”tilfeldigvis” glemte nøkkelen før han gikk på nattevakt. Du må bruke alt du fikk i fra de foregående to timers søvn for ikke å gi han den skyllebøtta han fortjener for å gjøre livet ditt miserabelt, og teste tålmodigheten din i alt han gjør, og lar være å gjøre. Du må oppføre deg som den pene, omtenksomme kona du er, smile, gi han en klem, og litt kos før han skal i gang med en deilig avslappende natt (og gjerne halve morgendagen) med søvn. Kjærligheten er ikke en følelse, men en bestemmelse og et valg!

Uten kjærlighet hadde kanskje alt vert mye enklere. Kjærlighet får folk til å drepe den din utkårede var utro med, til å stjele for din kreftsyke datter, til gang på gang å klage, og mase på barna dine om de samme gamle tingene. I tillegg kan for lite kjærlighet skape sjalusi mot søsken, sinne ovenfor ”såkalte venner” og et intenst hat overfor hele verden bare fordi du er den eneste som ser ut til å oppleve et helvete på jord. Til tross for alt dette er det kanskje kjærligheten som til syvende og sist gjør oss til mennesker.

 

 

barnebokillustrasjon

på skolen har vi en oppgave om å illustrere en barnebok. Den skal være ferdig i morgen(onsdag) men jeg er så godt som ferdig. Tenkte å dele disse sidene med dere. Oppgaven gikk ut på å velge en barnebok, og lage tre tegninger som passer til teksten med et annet formspråk enn det som allerede er i boka. Vi kunne velge teknikk. Jeg valgte å tegne figurene, scanne dem inn i Photoshop, og fargelegge dem der! Ble litt fornøyd med resultatet, men kunne godt ha fått mer tid til å arbeide med en slik oppgave..

For å ta deg kjapt med i handlingen, så handler barneboka mi om en liten gutt som ikke kan gå. Det som holder ham oppe er den daglige skumringstimen, rett før han legger seg. Da får han besøk på sengekanten av en liten mann som flyr inn igjennom vinduet, og tar han med til skumringslandet; landet hvor alt er mulig! Her kan gutten gjør alt det som han ikke kan gjøre ellers, og mer til! Boka heter skumringslandet og er skrevet av Astrid Lindgren.

Her er mine illustrasjoner til boka;


Det siste bildet er i fra når gutten Göran og herr Liljenkvast kommer til slåttet for å besøke kongen og dronningen i skumringslandet. Har ikke enda skrevet teksten til, så jeg mangler en side, men legger det ut nå alikevel:) Er heller ikke helt fornøyd med fargene på det siste bildet.. har du noen tips?

supernatural answer!

Gud gir alltid bønnesvar, men ikke alltid på den måten du ønsker. "Hva er da vitsen med å svare i det hele?" Han vet best! Han svarer på den måten som er best for deg, og de rundt deg. "Hva er da vitsen med å be?" Hvis ikke er det ikke sikkert han svarer på den beste måten. Med å be forteller du Gud hva som er viktig for deg på to måter. den ene er at du forteller at det er viktig for deg  f. eks. at du får fred til å sove nå, og er uthvilt i morgen, slik at du kan våkne, og være opplagt til å synge på møtet. Den andre tingen du viser ham er at det er viktig å tilbringe tid med ham. Når du ber, tilbringer du tid med Gud, og det vil han belønne; i form av bønnesvar! Han vil hjelpe deg. Se for deg en far; Stolt som en Hane over sønnen sin! Han vil gjøre alt for at fotballkampen i morgen skal gå godt. Hvorfor skulle ikke da Gud, vår himmelske og Perfekte Far ønske oss alt godt! Gud gir bønnesvar mange ganger, men hva med de gangene du ikke får svar?  

 

Jeg tror kanskje dette har to svar; 

*At vi ber feil; Be om ting som er etter Jesu hjerte, hans verdier. Disse finner du ut av ved å lese i bibelen:) tenk;" WWJT, What Would Jesus Think." Be om det som er best for deg og andre, og prioriter på den rette måten; sett Gud først! Jeg tror f eks. ikke at dette er en bønn etter Guds hjerte; 

"Jeg trenger at du gir meg penger til denne turen! Jeg lover å snakke om deg til de jeg treffer, så hvis du ikke gir meg penger, kan jeg ikke spre ditt navn!"

Be heller slik: "Gud, du vet hva som er best. Send meg dit du trenger meg. Hvis du vil at jeg skal reise, må du gjøre et mirakel, slik at jeg får råd til dette. Jeg stiller meg til din disposisjon, slik at du kan gjøre det med meg som vil bære mest frukt."

Jeg tror det er viktig å være ydmyk. Stole på Gud, og la han ta kontrollen. Hørte en forklaring på ordet "ydmyk" en gang; makt under kontroll; Du har styrken, og det som trengs for å klare deg selv, men du lar andre ta styringen; Velger å være ydmyk!

Ikke gi Gud tomme løfter, eller trusler. Han vil det som er best for deg, så spill på lag!

*At Gud vil svare, men at tiden enda ikke er inne.

Gud vet hele tiden den beste måten å gjøre ting på. Vi kan ikke alltid se hvorfor Gud ikke fikser ting slik som vi ønsker; Når det gjelder mange problemer tenker jeg at det finnes en så enkel løsning for Gud; han er jo tross alt allmektig! Jeg tror at i slike tilfeller er grunnen (til at han ikke hører på meg, og fikser alt fort og enkelt) at vi skal lære noe. Hadde vi alltid blitt beskyttet mot f.eks. dødsfall, så hadde i ikke tålt noe lenger! Hvis Gud hadde fått alle mobbere, spottere, og ondsinnede folk til å flytte, eller plutselig se Jesus i en drøm å bli kristne, så hadde vi ikke lært oss å leve med slike rundt oss. Og enda viktigere; uten problemer hadde vi ikke lært oss å bli avhengige av Gud. 

Kanskje vil Gud vente med å frelse det stakkars ensomme narkovraket på hjørnet til han har sunket enda lavere, fordi han da får erfaringer som kan bli enormt nyttige når han blir kristen. Han har venner han kan fortelle om Gud til. Langere som kan se forskjellen som har skjedd i ham, og et sterkt vitnesbyrd om hvordan Gud reddet ham fra rusen grep om ham. Apropos det las jeg en gang en ganske sterk bok som het "Hell's Angel(s?)" av Brian (ettelleraent). (Ganske lenge siden, så jeg husker det litt dårlig, men boka gjorde inntrykk!) om en mann som hadde blitt kristen etter flere år i motorsykkelklubben "Hell's Angels" Han traff faktisk Jesus; så han helt tydelig foran seg i en hallusinasjon under påvirkning av ettellerannet stoff...

Igjen er det viktig å bare legge ting i Guds hender, å ikke slutte å be! Som Johnny Pettersen alltid sier; Hvis du ikke blir frisk nå, så kom igjen neste møte! og neste møte! og møtet etter det! Du må ikke gi opp, for da skjer det iallefall ikke noe!

 

 

Jeg tror at bønn er enormt viktig, og at bønnene alltid blir hørt! Gud hører dem, og gjør det beste som kan bli gjort med dem! han vet det beste, og lar det skje hvis du ber! 

Jeg hørte også en gang noen som sa (lurer på om det var Johnny P. som sa det også..)at his du hører en tale der det ikke blir brukt noen bibelvers for å underbygge poengene, så bør du være litt skeptisk. Vi må alltid måle opp mot Guds ord, slik at det vi hører ikke bare er et produkt av menneskers "logiske" tanker, som til tider kan være svært mangelfulle. Du bør alltid sjekke det du hører med bibelen, Være kritisk! også til det jeg sier, for alle mine oppfatninger stammer nok ikke i fra bibelen, og i fra Jesus. Desværre. Men jeg skal prøve å finne et par bibelvers;

Matteus 7.7."Be så skal dere få(...)" les t.o.m. vers 11;o)

Blogger jeg leser:)

Fant en musikkvideo på denne bloggen som var utrolig bra! Vurderte å legge den ut jeg også, men jeg legger heller ut en link. Denne er ikke bare fin, men utrolig viktig og innholdsrik! Bloggen ellers er også vldig bra; Mye interessant å lese.

 

Denne bloggen er kjæresten min sin, Han legger stort sett ut bilder som han tar; Skikkkelig masse fint, så ta en tur innom!

 

Han har også en blogg/hjemmeside sammen med Andreas hvor de skriver dagens ord, og om deres opplevelser med, og tanker om Gud. Veldig mye bra!

 

En annen kristen blogg jeg alltid er innom er www.desired.blogg.no. Her er det også enormt masse bra! Denne bloggen lå på topplista en stund, så håpet mitt er at den skal komme dit igjen! Mange blir inspirert, og opplyst av å lese på den, så Gi den et forsøk!

 

Her er bloggen til Elise. Hun er veldig flink til å skrive, og skriver om interessante ting(etter min mening). Alltid spennende å lese:)

 

Leser mange andre blogger også; Mine venner er så flinke til å skrive! Men blir nok kjedelig i lengden også... får ta flere en annen gang!

 

Gikk meg forresten en helt fantastisk nydelig tur i går! Les litt lenger ned på siden under "min yndlingsfølelse" så skjønner du litt mer av hva jeg snakker om! I'm Speechless!

, Sokndal

Bor på Haua med mannen min, Thomas, i et oppussingsprosjekt med mye potensiale. Er 25 år. Lærer. Jeg er glad, venn med Jesus, positiv og variert. Har en drøss med hobbyer, og liker alt som er kreativt, spennende, og smaker søtt! Det skjer så mye bra i livet mitt; Masse små Mirakler som jeg vil dele med dere!

Instagram: Ingrid0123

Anbefalte Innlegg:

Arkiv

hits