hits

februar 2018

Dr. Jekyll og Mr. Hyde

"Han førte glasset til munnen og drakk en slurk. Så skrek han, vaklet, grep tak i bordet og holdt seg fast med stirrende, blodsprengte øyne."

Boktittel: Dr. Jekyll og Mr. Hyde

 

Forfatter: Robert Louis Stevenson

 

Innhold: Dr. Jekyll er en alminnelig, hyggelig mann med flere venner. Men da den mystiske, ubehagelige Mr. Hyde dukker opp i livet hans, forandrer han seg. Ikke bare endrer han testamentet, men han isolerer seg fra vennene, virker fjern og full av angst. Hva er det egentlig som skjer i laboratoriet til Dr. Jekyll og Mr. Hyde? 

 

Min mening: Jeg har hørt tittelen nevnt mange ganger, men har egentlig aldri kjent historien. Så det var artig å endelig "vite hva folk snakker om." Det er en ok psykologisk thriller, men man merker at det er en gammel bok. Allikevel: lettlest, underholdene, og greit å ha lest en klassiker.

Terningkast: 4. Kjekt å ha lest den. Anbefaler en mer moderne Thriller: Løgner fra fortiden.

BildeKilde

Fullfør ditt gudgitte løp

"Ditt veikart til å finne, følge og fullføre ditt livsløp"

"Fullfør ditt gudgitte løp - Ditt veikart til å finne, følge og fullføre ditt livsløp" av Casey Treat

Boktittel: Fullfør ditt gudgitte løp

 

Forfatter: Casey Treat

 

Innhold: Boka handler ikke bare om å finne seg selv; men snarere å finne seg selv i Guds vilje. Vi har alle en hensikt å oppfylle, en plan som Gud har forutbestemt deg til. Men det er mange som aldri oppfyller sitt løvsløp, fordi det er for vanskelig.

 

Min mening: Boka er full av bra innhold, selv om det kanskje til tider er litt "innepakket" i pene ord. Jeg likte aller best kapittel 8, som handler om hva som kan få deg bort i fra ditt livsløp. 

Terningkast: 4, Det finnes mange gode "finn din mening-"bøker. Jeg synes Lev Vel var litt mer praktisk rettet. Men den beste jeg har lest i denne kategorien må være "The 7 habits of highly effective people" Den er et must for alle som vil bli en bedre versjon av seg selv :) 

BildeKilde

5 tips om å være en god venn

Hver helg vil jeg prøve å legge ut fem tips. Det kan være tips om nesten hva som helst, og det vil variere fra uke til uke. Ukens tips er en inspirasjon til å bli en god venn. Vi trenger jo alle en god venn iblant. 

* Gi en gjennomtenkt, positiv kommentar! Det kan være skriftlig eller muntlig. Men bruk tid på å tenke godt igjennom hva som er bra med den personen du er venn for. Skriv det gjerne ned, og gi det en gang det ikke er noen "anledning" - Altså ikke på et bursdagskort, men heller spontant! Vær ærlig og spesifikk og fortell hvorfor du liker å være sammen med denne personen. 

* Del det du har. Om det er smågodt, chips, eller tyggis er ikke så nøye, men alle liker vel å bli tilbudt noe godt! Sharing is caring er det noe som heter, og det er litt sant! Vi viser at vi bryr oss :)

* Hjelp med noe. Alle trenger hjelp en gang iblandt. Kanskje med norskleksa, oppvasken, eller å få kjørt søpla til søppelbilen. Eller kanskje vennen din trenger hjelp og selskap til å endelig få malt et strøk i gangen. Vær på utkikk etter muligheter til å hjelpe med noe :)

* Still opp når det gjelder. Livet går opp og ned for alle. Og det er noen perioder da man trenger venner mer enn andre. Så vær følsom nok til å merke når dine venner virkelig trenger noen, og prioriter dem da. Kanskje må du si neitakk til en kul fest for å sitte å se på en romantisk komedie. Men det er verdt det! 

* Ikke la deg fornærme. Ingen er perfekte, og du kommer garantert til å bli såret av noen av vennene dine. Men vær rask til å tilgi, rask til å sy unnskyld, og rask til å gå videre. Ikke ta deg nær av det når venner ikke returnerer det samme som du gir dem; det viser bare at de ikke er like gode venner som deg. Men du trenger ikke å synke ned til deres nivå. Fortsett å være en god venn mot alle du kan! 

Har du noen flere tips?

 

Noe jeg sykt takknemlig for!

Det er ubeskrivelig deilig å ha ferie nå! Og det er en av de få feriene der jeg ikke har jobbet i planteskolen, og det føles helt topp! Jeg har fått tid til å slappe litt skikkelig av, og kjenner at mye stress har forsvunnet. Jeg har fått tid til å være kreativ igjen. Jeg har lest mye,

Nå er snart ferien over, Og den er jo aldri så lang at jeg "får nok." Men samtidig er jeg så utrolig takknemlig for at jeg har ferie. 

Noe av det jeg har lest i det siste, er faktisk eventyr! Jeg kjøpte denne herlige boka på loppemarked en gang, og pløyer nå igjennom en haug med eventyrskatter :) 

 

Ninja har funnet sin plass i sofaen, men hun er veldig grei og lar gjester også få sitte der (Y)

Har fått rammet inn det ene bildet jeg malte for en liten stund siden. Litt feil årstid, da. Men jeg får se om jeg får til et vårbilde en annen gang D

 

Det er veldig mange venner og kjente som nettopp har fått unge, eller som skal få utover våren og sommeren, så nå har jeg produsert to gaver! 

 

På søndag feiret vi både morsdag og bollesøndag i ett! Først var mamma og bestemor på besøk her, og så gikk jeg og mannen til Svigers og fikk boller der også! Ikke den sunneste dagen, men andre ord :P 

Ninja har pyntet seg. Noen har kanskje dradd den strikken litt for langt :P 

Og så syr jeg masse om dagene! Ble ferdig med en kjole nettopp, og har sydd opp restene i tillegg. Er spent på hva jeg skal begynne på nå...

Hva gjør du på fritida denne uka?

Alene, vi to

Jeg liker jo egentlig å ha med meg noen på tur. Så jeg pleier å spørre en to-tre stykker før jeg eventuelt går ut på tur alene. Men lørdag klokka halv 10 om morgenen vet jeg at jeg ikke får svar. Og da er det faktisk veldig herlig å bare gå alene også. Eller. Ikke alene. For jeg har jo ei som ALLTID er med, uansett!

 

En lørdag morgen er det stille i nabolaget. Folk slapper av, tar det med ro, og holder seg inne litt til. Skogen er full av spennende ting vi kan utforske sammen. Mose. Kongler. Nye stier. 

 

Vi blir litt gjørmete på føttene, og litt kalde på fingrene. Men det er verdt det. For nå er vi på tur: bare du og jeg! :)

Sy din helt egne, personlige veske!

Det er gøy å sy. Men det er enda gøyere å sy når du lager noe du får brukt for! 

Denne veska sydde jeg av gardin-avklipp, og billig stoff fra IKEA. Oppskriften er fra youtube, og er detaljert og enkel å forstå. Du finner den HER. Jeg har laget tre sånne vesker nå, og solgt to av dem! Det er veldig moro å få solgt noe av det jeg lager innimellom! 

Den første veska la jeg ut bilde av HER. Den ble litt annerledes enn på filmen. De to siste har jeg laget nesten helt som få filmen; jeg har bare endret litt på leggene, og lagt til en magnetisk knapp i toppen. 

 

Denne veska er helt ensfarget på den ene siden. Det gjør at den passer til de fleste antrekk!

 

Men hvis man føler seg litt sprelsk en dag, er det bare å vrenge den, og Voila: En sommerlig og gøy veske på innsiden. 

Kunne du ha hatt en sånn veske? Tør du å prøve deg på å sy en? :)

Nå har jeg vinterferie, og får masse sytid! Så flere syinnlegg står i kø de neste dagene og ukene :)

Stjernesamleren

"Drageløperen for ungdom!"

"Stjernesamleren" av Suzanne Fisher Staples

Boktittel: Stjernesamleren

 

Forfatter: Suzanne Fisher Staples

 

Innhold: 12 år gamle Najmah bor i en liten landsby i Afghanistan da krigen bryter inn i tilværelsen til henne og familien. Vi blir også kjent med amerikanske Nusrat som har konvertert til Islam, og flyttet til Pakistan for å gjøre verden til et bedre sted. Begge kvinnene gir spennende innblikk i en kultur som er så fremmed for meg. 

 

Min mening: Jeg likte boka veldig godt! Jeg liker å bli kjent med ulike kulturer, liker karakterene i boka, og liker å lese noe lettlest! Barne- og ungdomsbøker er visst blitt februar-greia mi. Anbefaler boka på det varmeste: en trist, men spennende historie. 

Terningkast: 5, Jeg har ikke lest Drageløperen, men likte denne bedre enn "Tusen strålende soler." Ikke like tung! 

Dropp alle hemninger, og finn frem kreativiteten!

Har du noen gang vurdert å tegne eller male, og så latt være, fordi du er redd for å mislykkes? Det har jeg mange ganger... Det er gørr når man ikke får det til. Men det jeg har oppdaget, er at man (før eller senere) vil få til noe! Det eneste er at man ikke må slutte å prøve. Og den følelsen når du får det til, den er bare priceless! Så jeg jobber med meg selv for å la meg selv ha lov til å "bare leke meg." Det må ikke alltid bli så fint. Det som blir mislykket, ser jeg på som en øvelse. 

 

Jeg blir litt inspirert av å se på elevene mine i andre klasse. De blir ikke skremt av oppgaven "tegn ei geit". Det hadde jeg blitt! De bare tegner i vei. Og jammen meg ble det noen utrolig bra tegninger utav det!! Det skal faktisk ikke så mye til for å bli kreativ. Den første regelen er helt enkelt: Prøv! 

Det andre tipset er å finne filmer på youtube (eller annen inspirasjon på pinterest)! Jeg brukte denne filmen som utgangspunkt for bildet ovenfor. Jeg har kviet meg veldig for akvarell-maling, for det er noe jeg ikke føler at jeg har fått til før. Men når man overkommer frykten, er det utrolig hva som kan "slumpe til" å bli skapt :D 

 Malingspigment kjøpt på markedet i Marrakech, Marokko! 

 

Og tilslutt et tips nummer 3: Finn noen å "leke deg" sammen med! Det er mye gøyere å være kreativ i sammen. Andrea malte forresten den smekre dama på bildet lenger oppe! Man lærer mye av å ta med seg talentfulle venner :D 

En flott vinterhelg

Disse bildene er fra forrige helg. Da traff alt blink slik at vi fikk nydelig vær, ledig tid, og vi fikk samlet mesteparten av svigerfamilien (Thomas' to søsken med barn, samt svigermor og et par andre) til en herlig vintertur opp til et gammelt industriområde som heter Sandbekk. Dette er en kort kjøretur hjemmefra, men området inneholder både digre sandhauger (nå med et tynt lag snø på), spennende grotter i fjellet, skog, topptur, vann, skytebane, og mye mer! Et supert tursted, og et supert sted å ha med barn til! 

 

Da er altså vi igang med grilltur-sesongen! Og jeg gleder meg til flere fullklaff-helger med venner og familie!

Jeg koste meg en hel haug!

5 tips for å nyte februar

Hver helg vil jeg prøve å legge ut fem tips. Det kan være tips om nesten hva som helst, og det vil variere fra uke til uke. Ukens tips er en inspirasjon til å nyte februar måned!

Februar er en måned som er nokså kald og mørk, men det er også da vi får de første vårtegnene. Her er noen tips til hva du bør ha fokus på:

* Se etter våren. Jeg vet jo at det ikke er vår enda. Men for meg har alltid februar vært "den første vårmåneden". De første blomstene blomstrer og spirer, og legg merke til at både morgenene og kveldene raskt blir lysere og lysere! 

* Gå på ski eller renn på akebrett! Man blir aldri for gammel til å "base" litt i snøen! Hvis været passer, er det jo også konge å lage seg en diger snømann, snølykt, eller snøkalv (fantasien setter grensene!)

* Inviter en haug med jenter på jentekveld (eller gutter på kompiskveld). Hvor ofte gjør du egentlig det? Men det er utrolig trivelig å sette av tid til jenteprat, noe godt snacks, og kanskje et gøy spill! 

* Innekos. Fyr i peisen, drikk kakao, sitt under teppet og les ei skikkelig god bok. Det er viktig å bruke litt av inne-månedene nettopp inne! Når stormen raser ute, kan man med god samvittighet kose seg inne. 

* Inviter med deg noen du tilbringer for lite tid med på en frisk gåtur en dag det er fint vær. De fine dagene må benyttes! Og det er alltid noen man ikke får tilbrakt nok tid med. Kanskje er det bestemor, pappa, eller ei venninne fra barndommen. For ikke å snakke kjæresten :) Uansett hvem det blir, er det dømt til å bli kjekt!

Hva er dine februar-tips? :) 

 

Hundetrening

Vi har jo gått valpekurs med Ninja, men det er travle tider, så jeg kviet meg litt for å melde oss på et nybegynnerkurs nå. Heldigvis har vi i bygda en frivillig trening som i tillegg er gratis å komme på; og man kan komme kun når det passer! Så dette har jeg prøvd å sette høyt på prioriteringslista hver lørdag. 

Det er utrolig godt for hunden å venne seg til å trene med andre hunder - og alle de forstyrrelsene som følger med. Og i tillegg er det uvurdelig sosial trening! Det kjekkeste er når vi er ferdige å trene; da slipper vi alle hundene løs, så de kan leke. Kanskje er det da den viktigste læringen skjer :) 

Og så trengte bestemor noe...

Plutselig tikket det inn et lite ønske på mobilen... Bestemor har i mange år hatt ei lita mobilveske rundt halsen, men nå var den hullete og fæl, og sang på siste verset. I hvert fall så lurte de på om ikke jeg kunne sy noe nytt. Som sakt, så gjort! 

 

Veska har en liten magnetisk knapp under flappen, for å holde den på plass. Tror bestemor ble fornøyd, og nå slipper vi å bekymre oss for t mobilen faller igjennom og forsvinner :) 

Håper du har en fin uke :) 

Trengte en ny veske...

Jeg har lenge vært på utkikk etter en ny veske... Den forrige jeg kjøpte var fra Primark i London i sommer. Den har vært god den, men nå konka glidelåsen ut - etter kun noen få måneders bruk. Så da bestemte jeg meg rett og slett for å sy en selv. Jeg har jo brukt ryggsekken jeg sydde kjempemye! 

Som sagt, så gjort! Jeg fant en veldig nyttig Youtube-video til å hjelpe meg i gang (se den HER) Selvsagt kunne jeg ikke følge oppskrifta heelt, (ville ha glidelås i), så det skapte noen problemer. Men jeg ble allikevel fornøyd med resultatet, og har brukt den en hel del siden det :) 

 

 

Blir bare mer og mer glad i det blomstete stoffet - som jeg har kjøpt på IKEA! Det gråe stoffet er rester av gardinene våre (avklipp), så det kan vel nesten kalles redesign! 

Arvingene

"Tvillingene Lorelli og Ovid Thornthwaite hadde prøvd å ta livet av hverandre så lenge at ingen av dem kunne huske hvilket mordforsøk som var det første."

"Arvingene" av Gareth P. Jones

Boktittel: Arvingene

 

Forfatter: Garreth P. Jones

 

Innhold: Da tvillingene som trettenåringer bestemmer seg for en våpenhvile, forventer de en mye fredeligere hverdag, men det er noe helt annet som venter dem... 

 

Min mening: Jeg likte boka godt! Det var herlig å lese barnelitteratur. Lettlest, humoristisk, men også ganske avansert, spennende og merkelig. En surrealistisk historie som minner meg litt om barnethrilleren Coraline; selv om den ikke er skummel på samme måten. Den mikser humor med mord på en foruroligende, men også artig måte.

BildeKilde

Terningkast: 5, Herlig lettlest. Tror nok kanskje jeg vil lese mer barne/ungdomslitteratur innimellom. Det er noe forfriskende med det! 

5 tips for å lære mer

Hver helg vil jeg prøve å legge ut fem tips. Det kan være tips om nesten hva som helst, og det vil variere fra uke til uke. Ukens tips er en inspirasjon til å fortsette å vokse og lære; uansett hvor gammel du er!

* Les bøker, og varier typen bøker du leser. Man kan lære av både skjønnlitteratur og faglitteratur. Om andre kulturer, om tro, om alt mulig! Så finn noe du er interessert i, og kunne tenke deg å lære mer om. 

* Vær nysgjerrig på andre mennesker. Uansett hvem du snakker med, kan du være sikker på at de kan noe som ikke du kan! Prøv å være interessert i andres verden. Hva gjør han egentlig på jobben? Hvordan er det egentlig å være mor til tvillinger? Hva har egentlig seksåringen lært på skolen i dag? Sjansen er stor for at også du kan lære noe nytt!

* Bruk google. Nettet er min hjelp nummer 1 for å lære nye ting! Husk på at du nesten alltid har "verdensveven" i lomma -og kan finne ut av nesten hva som helst! Hva heter det minste landet i verden? Hva er "Jeg elsker deg" på russisk? Hva skjer med maurene om vinteren? Og hva er egentlig den mest populære kampsporten for tida? 

* Ta notater. Vi tror alltid at vi vil huske ting, men sannheten er at du glemmer fort. Så hvis du lærer noe du vil huske; skriv det ned! Et av målene mine for i år er å bli bedre å lage middager, og jeg har tenkt til å lære av flere forskjellige. Når jeg lager retten, virker det enkelt, men jeg er allerede glad for at jeg skrev ned oppskriften på Kopytka underveis da jeg lærte det :) 

* Følg med. Les aviser. Se på naturen rundt deg. Følg med på menneskene rundt deg. Spør. Vær nysgjerrig. Så er jeg sikker på at du vil fortsette med å lære noe hver dag! Og den som lærer vokser, og den som vokser, blir ikke stående fast :) 

God helg!

PS: Statistikken min har skytt i været de siste to dagene... Noen som har en forklaring på det?? 

Endelig: Det jeg har drømt om

Januar har vært en ok måned, men det har vært mye regn, mye mørke, og det gikk egentlig ikke opp for meg før jeg plutselig så sola igjen, og oppdaget hvor mye jeg har savnet den! Men denne helga er en herlighet i alt mørket; sol så langt øyet kan se, et lett dryss med snø i høyden, og kun glade ansikter å melde! 

 

Så da jeg var på tur i sola med Ninja, Ida og Bella i går, ble det tatt mange blinkskudd. Når endelig jeg får kommet meg ut i dagslys, og kamera nesten har stått urørt siden nyttårsaften. Og når motivene formelig ber om å bli fanget :) 

"Sjekk denne pose'en her!"

Hun heter ikke Ninja for ingenting. Her er hvert hopp en nøye kalkulert angrepsteknikk! 

 

Og det var til og med rom for litt aking! Jeg har tatt mer bilder denne fredag og lørdagen enn i hele år til sammen, tror jeg. Mer bilder kommer! Må bare få summet meg til å legge inn resten av bildene etterhvert.. 

I kveld skal vi på ungdomsmøte i menigheten. I morgen tidlig skal jeg og et par andre lage søndagsmiddag til 50-100mennesker! Det er litt skummelt, men vi får satse på at alt går bra! Ellers håper jeg å få tid til enda en tur, litt sying, og det trengs virkelig å få unna litt husarbeid... 

Hva bruker du helga på? :) 

Min anbefaling er å gjøre noe som gir deg en god følelse! 

Fryktløs

 

"Fryktløs" av Lisa Gardner

Boktittel: Fryktløs

 

Forfatter: Lisa Gardner

 

Innhold: En brutal seriemorder herjer byen, og ser i tillegg ut til å være personlig ute etter etterforsker D.D. Warren. Men denne morderen følger ikke noen kjente mønstre for motiv. 

 

Min mening: Boka har mange interessante karakterer; Shana - den psyke morderen i fengsel, Adeline: legen som ikke kan kjenne smerte. Og en morder som glir bort i enhver mengde. Den ble litt "treigere" fra midten og utover, men holdt på oppmerksomheten min hele tiden. En god krim :) 

BildeKilde

Terningkast: 4, God krim. Men en jeg likte bedre er Fritt fall. 

, Sokndal

Bor på Haua med mannen min, Thomas, i et oppussingsprosjekt med mye potensiale. Er 25 år. Lærer. Jeg er glad, venn med Jesus, positiv og variert. Har en drøss med hobbyer, og liker alt som er kreativt, spennende, og smaker søtt! Det skjer så mye bra i livet mitt; Masse små Mirakler som jeg vil dele med dere!

Instagram: Ingrid0123





Anbefalte Innlegg:





Arkiv