februar 2017

Hjemmesydd lue (igjen)

Lue er en veldig enkel, og en nokså nyttig ting å sy. Det er også supert å bruke rester til. Jeg har brukt mye den ene luen jeg sydde til meg selv, så nå samler jeg meg opp et lager til gaver og evt. salg. 

Jersey utenpå, og fleece inni. Jeg kjøper billige fleecepledd, og bruker til fòr. Dette blåe pleddet kostet 10kr på ikea. Denne må nok strykes. Men jeg er fornøyd med å ha fått brukt opp en rest, og ha en potensiell gave i skuffen. 

 

Rett før avreise

I dag reiser jeg og Andrea avsted til Marokko. Jeg tror ikke jeg får blogget noe derfra, så bloggen vil bli litt stillere i en uke. Men jeg har forhåndspublisert noen innlegg underveis, så det ikke blir helt dødt heller. Jeg har jo egentlig masse jeg vil dele på bloggen; det er bare det å få tid til å gjøre det! 

I dag skal vi sitte hele dagen på tog, flyplass og fly. I morgen er vi fremme i Marrakech, og klar for å utforske byen! Gleder meg til overfylte markeder, kameltur i ørkenen, hamam-massasje, dansende slanger, sterke kryddere, og en veldig annerledes kultur. En litt artig ting, er at onkelen og tanten min også er i Marrakech noen av de samme dagene som oss! Kanskje vi treffes... 

Løse tråder

 

Nå er det bare èn dag til jeg reiser mot Marokko, og jeg føler det er tusen ting jeg må få gjort før jeg reiser! I stedet blir jeg sittende med PCen og skrive innlegg til bloggen, så den ikke skal dø helt ut mens jeg er borte... 

I dag er det søndag, og denne søndagen må utnyttes til det fulle. Jeg skal treffe ei venninne som er hjemme for ferien, bake horn til å ha med på reisen i morgen (blir en laang reise, så må gjøre det jeg kan for å ikke bruke opp alle lommepengene på mat i Norge). I tillegg må jeg pakke (begynte litt i går, da), besøke bestemor, gå i 80-årsdag til sviger-farmor, lade kamera, mobil og aktivitetsklokke, laste ned nok podcasts, og det hadde ikke skadet å ha litt orden i huset også... 
For ikke å snakke om at det er nydelig vær ute, og det jeg aller helst ville ha gjort i dag, var å gå på en real topptur i sola og grillet pølser på bål. Vel, det må jeg nok utsette til jeg kommer hjem igjen... 

I går ble jeg 25 år, og feiret beskjedent med familien i en halvferdig spisestue. Var koselig å se folk, og jeg ble fornøyd med muffinsene med nugatti og peanøttsmør-smak :) Hurra!

Glimt fra kjøkkenet

Årets store prosjekt, er å pusse opp stue og kjøkken. Vi (les Thomas) begynte første januar med å rydde vekk møbler og ting, og rive ned vegger, gulv og tak. Nå har kjøkkenet blitt bygget opp fra bunnen igjen, og mangler bare litt listing og finpuss. Vinduene er byttet, og alle ytterveggene i stua er isolert og platet. Nå står peis og gulv for tur, og så nærmer det seg faktisk at stua også kan brukes. Som nevnt (ca tusen ganger) skal jeg reise bort i vinterferien uten Thomas. Og da er jeg superspent på hvor mye som er ferdig når jeg kommer tilbake. 

Her er den fine grønne tapeten vår. Den er jeg kjempefornøyd med!

Og jeg ble bare helt sjarmert av denne lampa fra Bohus. Bare vent til du får se den med lys i :)

Vil ikke legge ut ferdig-bilder før det er helt ferdig, så jeg får smøre meg med tålmodighet :) Men det er herlig å se at ting tar form!
 

Multitasking og friskmeldt hund

Det er utrolig hva man kan få tid til på en vanlig onsdag. Egentlig plan var 1. treffe Miriam og 2. Sykveld. Men det jeg endte opp med å gjøre var lage middag, vaske opp, strikke litt, se en halv film med Thomas, brette og vaske klær, tur med hunden, besøke mamma, og sykveld med Eirin, Kristina og Hanna. Fikk ikke sydd meg mer enn ei lue, men det er da i hvert fall noe. 

I dag. torsdag skal jeg bestille sommerferie til utlandet, og gå på LIFEgruppe. Gleder meg til begge deler! Og hvem vet? Kanskje får jeg tid til en haug med ekstrating i dag også!

*Det er så synd på meg*

Chessie har operert vekk en ekkel kul, og har dermed vært "sykemeldt" en stund. Men i dag skal kragen og stingene av. Jeg kan tenke meg hun blir lykkelig!

4 dager igjen til Marrakech!  

badebomber DIY - oppskrift

 

 

Jeg har fått litt sansen for å lage disse hjemmelagde babebombene. Det kostet litt å kjøpe inn alle ingrediensene, men det er utrolig herlig å kaste oppi en ball i badekaret. Det lukter godt, gir myk og glatt hud, og skal være både avslappende og terapeutisk; nesten som et mini-spa. Og prisen blir liten i forhold til å kjøpe de digge badebombene fra Lush.... Det du trenger er følgende:

1 dl Epsomsalt, kjøpes på f.eks. gymgrossisten.

2 dl Bakepulver

1dl Sitronsyre Jeg kjøpte en kilos-pose på ebay. Fant ikke noen andre steder som var billigere. Det heter citric acid på engelsk. 

1 dl Maisenna

2 ss essensiell olje/duftolje (du får dette mange steder, men jeg har kjøpt de fleste på ebay. Stort utvalg, og billig.)

8-10 dråper konditorfarge

1 ss vann

6 ts olje (jeg bruker bare en rimelig baby-olje, men det er klart at en dyrere olje er enda bedre. Mange oppskrifter anbefaler Castor Oil. 

Former (for eksempel disse fra ebay). Jeg ville ha bestilt ca 5cm i diameter. Da får du litt flere bomber av en oppskrift som denne.

Bland først alle de tørre ingrediensene. Bland de våte ingrediensene for seg selv, og hell dem forsiktig over i det tørre mens du rører raskt. Poenget er at vannet ikke skal reagere med mixen, og begynne å frese. Når alt er blandet, skal det ha konsistensen til våt sand. Ha eventuelt i mer konditorfarge eller vann. 

Fyll begge halvdelene veldig fulle av mixen, uten å stappe. Press dem sammen, og la bombene stå over natta for å "sette seg" før du bruker dem. 

 

Tips: Du kan gjerne bruke glitter i mixen. Det er gøy i badekaret, men henger på lenge etterpå. Thomas var ikke en stor fan av det. Det er også gøy å dele opp mixen mens den er tørr, og lage to forskjellige farger. Det finnes mange videoer på youtube du kan se for å få inspirasjon(for eksempel DENNE). Jeg har doblet og fornorsket oppskriften. 

Eukalyptus-duft skal være beroligende ved forkjølelse. 

 

Et lite tips til dere som bruker amerikanske oppskrifter: Kjøp måleskjeer på ebay for cup, teaspoon og tablespoon. De er faktisk ikke like våre norske mål. Måleskjeene er nokså rimelige, og enkle å bruke i alle amerikanske oppskrifter

 Med herlig mangoduft er dette en av favorittene. Jeg pleier å velge en farge som "passer" til duftoljen. 

 

Fototips: Bedre bilder i vinterferien.

Nå er det snart ferie, og for mange av oss, betyr det nye muligheter for å ta bilder vi ikke tar til vanlig. Kanskje får du se snøen, eller kanskje du reiser av sted. Da tenker jeg at noen fototips er på sin plass.

1) Dersom det er snø, og du tar bilder med auto-funksjonen til kamera, er det veldig mange kamera som vil overvurdere hvor mye lys det er, og gjøre bildene for mørke.

 

 

Still eksponeringskompensasjonen (rød ramme) på 1-2 trinn høyere (lysere) for å unngå dette problemet. Les mer HER.
Eventuelt kan du justere lyset senere i et redigeringsprogram. Dersom du har speilrefleks, kan det være nyttig å ta bilder i RAW-format. Da er det mye lettere å redigere dem etterpå. Her har jeg brukt Levels- (nivåer-) funksjonen i Photoshop. 

 

2) Gå tett innpå. Frosten skaper mange magiske motiver, for dem som tar seg tid til å se etter. Her kan det være ekstra gøy med et close-up-filter, som kan kjøpes billig på ebay. Det gjør at du kommer enda nærmere motivet ditt. 

 

 

3) Et annet typisk problem i snøen, er at bildene blir blålige i fargen. Det er hvitbalansen som stilles feil. Du kan rette på dette både på kamera, og etterpå, men det letteste er å gjøre det før du tar bilde. 

Her stiller du hvitbalansen. 

 

4) Lav sol kan skape mange irriterende skygger. Men vi kan også bruke skyggene til vår fordel. For ikke å snakke om silhuetten som skapes dersom du tar bilde av noe foran sola. Ikke la lyset begrense deg, men bruk det til din fordel. 

 

5) Et litt banalt, men samtidig veldig virkningsfullt tips er: Bare kom deg ut, og gå i gang! Dersom du går ut og leter etter motiver øker sannsynligheten seg betraktelig for at du skal finne noen. Det er ikke alt som kan sees fra stuevinduet, så pakk med deg kamera og en sjokolade, og få deg litt frisk luft i vinterferien! 

 

Inspirasjonen til dette innlegget kom delvis fra foto.no. Klikk HER for å lese innlegget med enda flere vinter-foto-tips.

Dersom du vil ha fototips som gjelder året rundt, kan du sjekke ut mitt eget lille fotokurs HER.

Jeg reiser til Marokko i vinterferien, så det blir ikke mye snøbilder på meg. Men fotografering skal det nok bli en hel haug av!

Den verste fredagen med den beste mannen

I går begynte som en helt vanlig dag, men utviklet seg til et mareritt. På en alminnelig fredag kveld fikk jeg oppleve en god del ubehagelige opplevelser:

* Å ligge på badegulvet og kjenne hodet dunke taktfast i tinningene.

*Å krype sakte opp i senga, for å legge meg klokka 7 på ettermiddagen. 

* Å kjenne kvalmen komme krypende der i senga på bare 5 sekunder.

* Å kjenne vannet fylle opp munnen illevarslende.

* Å spy, men holde munnen lukket, og kaste meg ut av senga, og mot gangen. 

* Å spy igjen, på dyne, teppegulv, brillene mine, og på gangen (kom dit til slutt). Jeg ropte halvkvalt på Thomas i underetasjen "Hjelp!"

* Å spy gjentatte ganger i bøtten som Thomas slengte hastig under meg mens jeg ser at håret kommer midt oppi, og ikke har sjans til å gjøre noe med det. 

* Å fryse mens jeg ligger i badekaret.

* Å tumle meg opp igjen i senga mens det virker som om hjernen prøver å bryte seg ut av hodeskallen. Ellers vet jeg ikke om noe som kan gjøre så sinnsvakt vondt i hodet. 

*Å legge seg ned og vente på å sovne mens en storm herjer i skallen. Det er meningsløst å ta medisiner når migrenen har kommet så langt. Kroppen tar ikke til seg tablettene etter at jeg har begynt å bli kvalm. 

Å kjenne på hvor heldig jeg er som har en mann som holdt spybøtta, fant kaldt vannglass og tyggis, vasket opp spy overalt, byttet sengetøy, og lot være å gå til en kamerat fordi jeg var redd for å være alene i denne tilstanden. 

Vi kan alle bli syke, men det er virkelig ikke alle som har en så fantastisk ektemann som kan hjelpe :)  

Jeg satser allikevel på at dagen i dag blir noen hakk bedre! Hodeverken er nesten borte nå... 

Jaget

"Hun tok Michaels pute, lukket øynene og gned varsomt ansiktet mot det myke bomullsstoffet (...) "Hvor er du Michael?" hvisket hun før hun endelig falt i urolig søvn."


Bilderesultat for jaget alan jacobson

Boktittel: Jaget

 

Forfatter: Alan Jacobson

 

Innhold: Laurens ektemann er savnet, og mystiske ting begynner å skje. Er det paranoiaen hennes som blir forsterket, eller er noen virkelig ute etter henne? Lauren begynner gradvis å forstå at hun kanskje ikke kjente mannen sin så godt som hun trodde.

Min mening: Etter kun et par sider var jeg hektet på boka. Den begynte veldig spennende, og inneholdt alle faktorene jeg liker best (en psykolog, et mysterie, og en forskrudd morder.) Boka var nokså lang, og det perfekte førsteinntrykket ble kanskje svekket noe. Men det var fremdeles en lesbar bok. Slutten reddet seg også ganske godt inn, men en heftig avsløring.

 

Terningkast: 5. Endelig en bok jeg ikke bare "gledet meg til å bli ferdig med."

 

BildeKilde

Valentines og andre dager

Valentinsdagen ble ikke feiret så voldsomt her i huset så mye som det faktum at kjøkkenet ble funksjonelt! Så på tirsdag lagde vi middag på det nye kjøkkenet for første gang! Det ble en enkel Tikka Masala. Føltes helt fantastisk å lage mat på et kjøkken igjen. I morgen går vi også over til ordentlige tallerkener og bestikk! Jeg og Thomas er ikke så vanvittig opptatt av valentines. Men vi elsker hverdagskjærligheten som kommer til syne når jeg begynner å bli småsyk, og får en kjempelang, trøstende klem. Eller når vi sammen ler av på de skjeve veggene i stua som ikke passer til de nye, rette materialene. Eller når vi legger oss, og Thomas holder rundt meg for å jage bort kulden fra dyna. 

Ellers er livet ganske godt. Jeg har noe å gjøre hver eneste dag, men får også tid til å gjøre litt i huset (oppvaskmaskinen har jobbet på spreng siden tirsdag, for alt må vaskes før det skal inn i skuffene.) Jeg har blitt veldig flink til å gå til jobb (som er måneds-målet mitt.) Og i går bestilte jeg og Andrea kamel-safari om to uker, i Marokko! 

Årets første middag fra kjøkkenet (da teller jeg ikke med maten vi laget i gangen i januar)

 

Kunsten å bli bedre

Vil du bli bedre å lage mat, slutte å klage på ektefellen din, flinkere til å gi komplimenter, eller kanskje du vil lære deg fransk? Vi ønsker vel alle å bli bedre på ett eller annet vis. Og det finnes faktisk noen hemmeligheter som gjør hele denne prosessen mye enklere, og mer oppnåelig. "Å bli bedre" i noe, er ikke nødvendigvis noe som skjer av seg selv. Man kan faktisk gå et helt liv uten å bli et mye bedre menneske av det. Og det er dette jeg vil unngå! Jeg har lyst til å vokse: å bli et bedre menneske, en bedre kone, en bedre lærer, og et bedre meg. 

En av nøklene her, er å sette seg mål, og å følge dem. Ved å sette oss mål, blir vi mer bevisste. Et godt mål er et mål man klarer å holde. Jo flere ganger vi når målene, jo lettere er det å sette seg nye mål. Og jo lenger vil vi strekke oss for å nå målene våre. Så i dette innlegget vil jeg skrive noen små tips til hvordan du kan lage deg slike mål, og deretter klare å nå dem.  

* Gjør målet målbart. Det er viktig at du kan se når målet er nådd. Så i stedet for å ha som mål at du skal "lage mer skikkelig mat," kan du heller ha "lage mat fra bunnen av minst tre dager i uka." Da er det lett å se om målet er nådd, eller ikke. 

* Ikke sikt for høyt. Vi har en tendens til å gape over mer enn vi klarer å svelge. Et for vanskelig mål gjør deg bare mindre motivert til å sette deg nye mål. Sett heller målet litt for lett, og kjenn på mestringen når du klarer å gjøre mer enn å nå målet! (for eksempel sett som mål å trene minst to ganger i uka, hvis du tror at du kunne klare 3. Så blir det ekstra bonus de gangene du trener tre ganger) 

* Sett en tidsfrist. Ikke gå i fella med å tenke at målet skal gjelde "for alltid." Dersom det er et type "gå på 10 toppturer"-mål, forsvinner en del av motivasjonen fordi det ikke er noe hastverk. Dersom man har et "en topptur i uka"-mål blir det alt for demotiverende å tenke at det skal vare for alltid. Gjør det heller til en greie som varer et par måneder, så kan du sette deg et nytt mål etterpå.

* Belønn deg selv. Når du har nådd målet, er det viktig å feire. Det kan være en god middag, å kjøpe noe fint til deg selv, eller noe helt annet. Dersom målet ditt er å spare mer penger, bør kanskje ikke belønningen være veldig dyr, og dersom du vil spise sunt bør belønningen kanskje ikke være sjokolade. Men tenk kreativt, og planlegg en belønning for deg selv. 

*Ikke glem det. Skriv målet ned et sted som du vil se det ofte. På pcen, mobilen, speilet, eller hva du nå bruker tiden på. Det kan også være lurt å fortelle det til noen. 

* Forplikt deg. Det kan hjelpe på motivasjonen å forplikte seg ovenfor noen andre. Ei venninne som vil nå det samme målet, eller kanskje bare en bror som kan spørre deg jevnlig hvordan du ligger an. Dersom du vet at studiekameraten kommer til å spørre deg om pensumlesingen, er det litt lettere å holde trykket oppe. 

Noen av de målene jeg har satt meg de siste årene er: Lære å sy; sy en kjole på et år. Prøve ut 20 nye oppskrifter på et år. Hekle 300 engler, selge dem for 10 000kr, og gi til gatebarn (fra august til desember). Lese 50 bøker på et år. Lese et kapittel i bibelen hver dag. 

I år setter jeg meg sunnhets/trenings-mål for en måned av gangen. I februar skal jeg gå til eller fra jobb 28 ganger. I tillegg skal jeg lese gjennom Nye testamentet før august (et kapittel til dagen), jobbe for 100 trofaste LIFEgruppedeltakere innen sommerferien, og sikkert enda mere. Med å sette meg små mål, kan jeg faktisk utrette en forskjell. I meg selv, og kanskje til og med for folk rundt meg. 

Hva er dine mål?

 

Klar for nye utfordringer

Været er kaldt, men fint om dagene. Hagen har ikke helt forstått at det er vinter. Så grønnkålen vokser fremdeles, i mellom hver gang frosten kommer. Rosenkålen, derimot, ble aldri spiseklar. Vi får gi den en ny sjanse.

 

Imens så nyter jeg livet. På den ene siden er ting veldig travelt og litt kaotisk. Men på den andre siden så er jeg full av takknemlighet for alt det gode som skjer i livet mitt. Snart nytt kjøkken, snart Marokko-tur, nye utfordringer på jobb, snille elever, og jeg tar også del i et utrolig givende meninghets-arbeid. Livet er godt. 
Jeg gjør meg klar for en ny vår full av håp. En vår hvor jeg håper på å blomstre opp: i ekteskapet, i jobben, i tro og i tjeneste.


Hva er dine gleder, og dine utfordringer? Og hva er håpet ditt for denne våren?

IKEA-fobi

Jeg har alltid tenkt at IKEA-turer er helt ok. Ikke min favoritt-ting å gjøre, men heller ikke noe ille. Men det var før jeg oppdaget at jeg hadde angst!

Oppdagelsen skjedde da jeg og Thomas hadde gått full fart gjennom sofa-avdelingen og stol-avdelingen, og endt opp i kaoset i kjøkkenavdelingen for å finne nytt spisebord. Jeg bemerket litt tilfeldig at "jeg føler meg litt kvalm." Og det gjorde jeg. Hadde litt lyst til å sirkle tilbake til sofa-avdelingen, faktisk, og prøveligge en liten halvtime. 

Thomas så litt rart på meg, og bemerket "Du blir alltid dårlig når vi er på IKEA." Og så stod det klart for meg. For jeg husker en gang da jeg var på nippet til å svime av i kassa, og måtte småspringe ut av køen for å synke ned på gulvet med hodet mellom knærne i kroken borte med softis-dispenseren. Jeg har liksom ikke koblet det før, men nå ser jeg at dette faktisk er et tilbakevendende problem. 

Ikke vet jeg om det er folkemengdene, å gå så store avstander på hardt gulv, eller de mange valgene man blir utsatt for. Jeg tror jeg holder en knapp på den siste som en utløsende faktor. Jeg pleier da ikke reagere på hverken folkemengder eller hardt gulv... Når jeg tenker meg om kan det være frykt for å bruke mer penger enn budsjettet viser. Den frykten økes betraktelig når Thomas er med på handleturen.I stil med det nye kjøkkenet. Gleder meg til å vise dere hvordan det blir!
 

PS: Jeg mener ikke å bagatellisere hvordan det er å ha angst. Min "IKEA-fobi" er av en veldig mild grad, og jeg vet selv hvor fælt det er å ha skikkelig anfall. Men jeg tror denne angsten er såpass i begynnerfasen at jeg skal klare å overkomme den. 

Men jeg kan jo trøste meg (og deg) med at jeg ikke har Aphenphosmfobi (angst for å bli berørt), Urofobi (angst for å tisse), Aquafobi (angst for vann), eller Atoxafobi (angst for rot). Sistnevnte hadde virkelig vært et problem!!

PPS: Vi fikk jammen kjøpt oss både spisebord, stoler, og en full handlekurv med alt mulig annet til kjøkkenet. I løpet av neste uke blir nok kjøkkenet brukbart. Da er det bare stue-delen igjen å pusse opp! 

Huden full

"Mens han stirret ut mot vest, forsøkte han å finne ut hvem som ville at han skulle dø, og hvorfor. Han mente dette hadde førsteprioritet." 

Boktittel: Huden full

 

Forfatter: Carl Hiaasen

 

Innhold: Stranahan er en tidligere politimann som har prøvd å trekke seg tilbake til fred og fordragelighet. Men nå ser det ut til at han blir oppsøkt av problemer i form av leiemordere, gale plastiske kirurger, og nakne damer. Boka er en spenningsroman, med et snev av krim. 

Min mening: Jeg synes boka varte for lenge, og det er et dårlig tegn. Den fenget meg ikke skikkelig. Karakterene virker litt lite troverdige, og handlingen litt oppdelt og merkelig. Men det var ikke så ille at jeg ikke ville vite slutten, så til en viss grad vekket den interesse også... Hovedpersonen Stranahan minner meg en smule om Harry Hole. 

 

Terningkast: 3. Ikke den beste historien, men greit lesestoff når man uansett ikke har tid til å bli helt oppslukt i ei bok. 

 

BildeKilde

Sy det selv: Forkle!

Nå som vi pusser opp kjøkkenet, passet det fint å sy seg et splitter nytt forkle. Jeg er veldig dårlig å bruke forkle, men angrer veldig ofte, siden jeg søler så mye. Jeg fikk et nisseforkle i julekalenderen, men nå er det pakket vekk, og jeg har endelig sydd meg et skikkelig et som jeg kan like å gå med! Fikk brukt en del reste-stoff som ikke hadde noen spesiell hensikt også. Det er alltid gøy å få nyttegjort seg av. Nå venter jeg bare på kjøkkenet, som mest sannsynlig blir brukbart i begynnelsen av neste uke! 


Jeg laget mønsteret enkelt selv. Det består av to stropper, en hjerte-topp, og et rektangel som ble rynket til "skjørtet." Hjertetoppen har jeg sydd dobbelt, slik at ikke baksiden skulle vises, og man slipper det knøttete kante-arbeidet. Klippet formen etter øyemål, og ble egentlig nokså fornøyd! Eneste jeg vurderer er om jeg skal klippe bort litt på lengden... 

Dersom noen er interessert, kan jeg lage en tutorial på noe lignende...?
 

Godt i gang med 2017!

Januar var en måned med ganske mye frustrasjon og stress. Men nå føler jeg virkelig at jeg har kommet inn i nyåret, og det begynner å skje veldig mye positivt og spennende. 

* Jeg syr ganske mye, og det er kjempegøy! Bilder kommer etterhvert :)

* Jeg har blitt Child Advocate for Compassion, og har en del ideer til hvordan jeg skal få vervet flere til å bli faddere :)

* Jeg har også fått en spennende jobb-mulighet som norsklærer for en voksen dame! Veldig gøy/spennende/utfordrende! 

* Kjøkkenet og stua er forbi rivningsfasen, og hver dag ser det bedre og bedre ut. Det er enda mye igjen å gjøre, men tre (av seks) vegger er oppe og tapetsert! Dessuten har vi(Les: Thomas) satt opp nesten halve kjøkkeninnredningen. I begynnelsen av neste uke kommer vinduene. 

* Jeg er leder i et talerteam som virkelig blomstrer, og vi får inn tre nye "lærlinger" dette halvåret. Føler at jeg virkelig vokser i denne tjenesten :)


Vil ikke avsløre for mye om kjøkkenet enda, men den andre halvdelen av stua (som ikke er halvferdig) ser slik ut: 

Badet må også lide av overbefolkning på grunn av masseflukt fra stua..

Blir herlig når alt faller på plass :) 


 

E-mail fra Gud

"E-mail fra Gud til tenåringer" av Claire Cloninger

Boktittel: E-mail fra Gud til tenåringer

Forfatter: Claire Cloninger og Curt Cloninger.

Innhold: Boka har over 200 små andakter eller oppmuntringer på èn side. De er lette å lese og lette å forstå for tenåringer. Andaktene inneholder et bibelvers, og en forklaring til hvorfor dette er aktuelt. Formen på andakten er som et brev, eller en e-post skrevet direkte fra Gud til menneske.

Min mening: Mange gode stykker. Jeg vil absolutt anbefale boka til tenåringer. Boka skal motivere, oppmuntre, og styrke troen. Mye er basic, men jeg må si at enkelte av andaktene også gav meg en hel del! 

Terningkast: 5. Super andaktsbok for tenåringer. 

Jeg har hatt boka på sengekanten, og lest et par stykker hver kveld. Var heldig og fikk den på loppemarked til en tier :)

BildeKilde

Topptur og topp humør

 

Alltid koselig å komme se ut litt. Alltid koselig å være med ei god venninne. Alltid koselig å spise kvikk lunsj. Alltid koselig når det begynner å bli vår! 

I dag er humøret på topp, og jeg ser at jeg har mye å være takknemlig for, og mye å bruke tid på. Jeg har blitt Child Advocate for Compassion, jeg skal snart reise til Marokko (beklager, jeg klarer bare ikke å la være å nevne det i alle innlegg), dessuten er jeg frisk, i gang med februar-målet mitt om å gå til jobb, og jevnt over bare fornøyd med livet. Nede i stua/kjøkkenet har Thomas begynt å tapetsere, deretter skal vi legge gulv, og så kan vi kanskje begynne å montere kjøkkenet i morgen! Fantastisk! 

Gleder meg sykt til å invitere gjester igjen (skikkelig, liksom). Nå krøller vi oss bare sammen i TV-stua. Det blir ikke helt det samme. 

sender et SMIL fra meg, Andrea, og Chessie :)

 

, Sokndal

Bor på Haua med mannen min, Thomas, i et oppussingsprosjekt med mye potensiale. Er 25 år. Lærer. Jeg er glad, venn med Jesus, positiv og variert. Har en drøss med hobbyer, og liker alt som er kreativt, spennende, og smaker søtt! Det skjer så mye bra i livet mitt; Masse små Mirakler som jeg vil dele med dere!

Instagram: Ingrid0123

Anbefalte Innlegg:

Arkiv

hits