februar 2016

Happy Sunday!

Det går mot vår! 
Helga har hatt kalde netter, og solrike, nydelige dager. Jeg har levd på Betania, nesten. Ung/Voksen-samling på fredag, lovsangsworkshop og ungdomsmøte på lørdagen (med et bursdagsselskap i mellom - som  jeg måtte droppe pga. migrene), og søndagsmøte i dag, hvor vi også skal lede i lovsang. Det er bra, men bakdelen er at jeg ikke har fått nyte det fine været så veldig. 

I kveld skal vi ha åpent hus for ungdommene i bygda, så må rydde en del også (oppvasken er ikke tatt på mange dager!) Men kanskje får jeg tid til en tur med kakao i solskinnet sammen med mannen min også....? 

Ha en fin søndag!! 

Kaker og stemning fra bursdagsfeiringen

Jeg er litt sånn at når jeg har bursdag, så vil jeg alltid feire. Ikke fordi jeg synes det er så sinnsykt kult å bli eldre, eller å få masse oppmerksomhet, men fordi det er en god anledning til å treffe igjen venner! Så jeg inviterte vidt, og hadde en kjempekoselig feiring med vennene mine på onsdag, og så kom familien på torsdag. 

Jeg hadde kjøpt inn grønne ballonger fra ebay (som luktet kjempevondt). Derfor bestemte jeg at tema for kvelden var grønt (moro å ha et tema, selv om det ikke betyr noe). Men når dagen kom, og jeg skulle kle meg, viste det seg at jeg ikke hadde noen brukbare klær i grønt. Ikke en gang en ok topp som jeg kunne bruke med skjørt. Så jeg kledde meg faktisk i blå kjole:P Det er i hvert fall helt klart at neste gangen jeg kjøper stoff til et syprosjekt, skal jeg lete etter fine grønne stoffer! 

 Stua er shinet opp, og klar for gjester!

 

 

Men jeg hadde bittelitt grønn pynt. For eksempel disse søte uglene som fikk sitte på bordet. Dessuten prøvde jeg å bruke en del grønt på kaka. 

Noe av det gøyeste, var denne kaka som Andrea hadde bakt! Med sjø, strand, og sydenstemning, samt en utrolig god ostekake, ble dette favoritten. Til og med over min egen kobrakake. I tillegg fikk jeg muffins av Ida og Yvonne, og Thomas bakte krydderkake og vaffler til meg :)

 

Før folk kom, bakte vi også pizza. Thomas er fantastisk å ha på sånne dager, så jeg slipper å gjøre alt selv. Pizzaen vår er alltid laget med samarbeid! Gjestene kom forresten med grønne klær, nesten alle som èn :)

Her er første blogg-glimt av TV-stua som er nåtidens oppussingsprosjekt. Vi er enda ikke ferdige (du ser kanskje at listene mangler), men vi har begynt å bruke den. Er SÅ fornøyd med den mintgrønne fargen, og det mørke gulvet!

Tok ikke så mange bilder da familien var her, men det var god stemning da også. Og gaver har jeg også fått! Ny bibel (the message-oversettelsen!), smykker, planter og frø. Og penger, som jeg skal bruke på å klippe meg, og kanskje en ny telefon (den gamle er nesten helt ute av funksjon nå :/ )

 

Sy den selv. Enkel sirkel-topp!

 

Jeg er kjempefornøyd med mitt siste syprosjekt som var denne vårlige, lette toppen. Den var for det første overraskende enkel å sy, og for det andre veldig behagelig å gå med. Og jeg synes fasongen er veldig god, og kler de fleste. Så jeg har lyst til å prøve å sy flere slike. Men først vil jeg fortelle deg hvordan du kan gjøre det samme! 

Jeg fant oppskriften HER, så hvis du kan engelsk, eller synes jeg forklarer for dårlig, så kan du gå inn dit. 

Vel, det er vel ikke akkurat en sirkeltopp i ordets rette forstand. Den blir mer oval i formen. Men uansett. Du starter med et rektangel.

Rektangel:

* Den korteste avstanden måler du i fra albue til albue når du holder armene ut til siden. Eventuelt lengre, dersom du ønsker lengre ermer. Legg til 2 cm til sømrom.  

* Langsiden finner du ved å måle lengden i fra under rumpa di, over skulderen, og ned til skrittet. Dette blir lengden på toppen. Legg til to cm til sømrom.

Nå har du klippet stoffet du trenger. Nå skal det formes. Brett det en gang på tvers, og så en gang den andre veien. Det hjørnet som har blitt brettet to ganger, skal bli halsutskjæringen (oppe til høyre på bildet under). 

Klipping

Halsutskjæring: Mål rundt halsen din, omtrent så vidt som du vil ha åpningen (gjerne litt mindre åpning, for det er dumt å lage den for stor). For eksempel 51cm. Del dette målet på 6,28. (jeg får da 8,12, og runder ned til 8. Klipp en sirkelsektor med radius 8 (mål 8cm fra hjørnet, begge veier, og tegn en bue i mellom med f.eks. passer. ) Se oppe til høyre på bilder ovenfor hvor jeg har klippet bort denne sektoren, som blir halsåpningen. 

Ytterkant: For å få sirkelformen skal vi nå runde av kanten. Vi skal klippe langs de to åpne sidene (ikke brettekantene). Tegn først en jevn bue som knytter sammen de to kantene uten å fjerne for mye av stoffet. Se bildet ovenfor. 

 

På bilder under har jeg brettet ut toppen en gang, men den ligger dobbelt, vrang mot vrang. 

Kanting.

Sy sikksakk langs alle kantene for at de ikke skal rakne. Dette er ikke nødvendig dersom du bruker jersey-stoff. Deretter bretter du inn en kant, nåler godt (egentlig bør du tråkle, men jeg har ikke tålmodighet til det), og syr over den med rettsøm. Jeg har brukt tvillingnål, og da trenger du egentlig ikke sikksakksømmen heller. En tvillingnål syr to parallelle sømmer, og fester med sikksakk på baksiden. 
Enda en annen løsning er å bruke skråbånd. Det har jeg ikke prøvd enda på denne typen topp.  

Gjør dette både langs halsen og nedrekanten.

 

Nå ser toppen slik ut. Det eneste som mangler er å sy ermesømmen, som kun er en kort rettsøm på hver side.  Ta på deg toppen, og sett i nåler der du mener at sømmen bør gå. Jeg har vist med to røde nåler nedenfor, og la en grønn kulepenn mellom dem for å vise enda tydeligere. Sy med vanlig rettsøm, og fest godt i begge ender. 


VIPS, så er du ferdig! Lett som en plett :)

Frister det å prøve seg? Jeg ble i hvertfall kjempegira, og må kjøpe meg flere sånne luftige stoffer! Tenk at jeg lurte såå på hva jeg skulle bruke dette stoffet til...

24 år i dag!

 

I dag har jeg bursdag! Feiret med venner i går, og i dag har jeg tenkt til å feire med familie. I tillegg har jeg et håp om å rekke å trene litt før jeg går på Jesusgruppe kl 19.30.(føles ikke bra å spise så mye kaker og snop)  Æsj, tiden strekker virkelig ikke til! Og jeg er helt syk etter å sy også nå, etter at jeg fikk en idè jeg vil teste ut... Men hei, livet er godt! Jeg har bursdag. Jeg får gaver. Jeg får kaker, og jeg får besøk. Og Jesusgruppa er jo et høydepunkt i seg selv! Så dette blir en bra dag. :)
Søte katten ville så gjerne inn.... 
 

Unashamed

"Rahab- A woman with a past to whom God gave a future."

 

"Unashamed - Rahab (The Lineage of Grace Series #2)" av Francine Rivers

Boktittel: Unashamed 

Forfatter: Francine Rivers

 

Innhold: Boka handler om Rahab, en bibelsk kvinne som Gud brukte på tross av en brokete fortid. Historien er fiktiv, med bygger trofast på bibelens beretning. Dette er historien om den prostituerte hedningen som får en plass blandt Guds utvalgte folk. I slutten av boka er det også bibelvers, og studiespørsmål som kan brukes i eget studie, eller i en cellegruppe.


 

Min mening: Boka gav meg mye mer forståelse for bibelhistorien. Men mer enn det. Den gav meg større forståelse for hele gamle testamentet, da den forklarer de litt "vanskelige" tingene som for eksempel omskjærelse på en naturlig måte. Og jeg er helt sikker på at jeg kommer til å lese historien om Rahab i bibelen på en ny måte heretter - nå er den mye lettere å forstå, og å se relevansen i. 

 

Terningkast: 4. Lettlest og levende. 

BildeKilde

Jeg har to til av bøkene i serien om bibelske kvinner som er forfedrene til Jesus. Nå gleder jeg meg til de to neste! Boka finnes også på norsk, og heter da Rahab

Nysydd: Rosa blonde-peplum


Jeg kjøpte dette nydelige blondestoffet for lenge siden på Stoff og stil, og har hele tiden tenkt til å sy en peplum-topp. Men det har drøyet helt til nå. For at ikke toppen skulle bli gjennomsiktig, har jeg fòret den med et rosa jersey-stoff som jeg kjøpte på Ebay. Jeg tipper at total pris ble omtrent 150kr. Ikke spesielt billig, altså. Men ikke dyrt heller. 

Jeg brukte en singlett jeg allerede har som "mønster" til å tegne rundt. Var egentlig et ganske enkelt prosjekt, selv om jeg strevde litt med formen i nakken. Måtte sy inn en liten strikk fordi stoffet ble stikkende ut øverst. Men nå sitter den som støpt. 

Når jeg ser håret mitt på bilder, ser jeg at det er på tide å gjøre noe. Så jeg håper at bursdagspengene jeg får neste uke vil holde til en klipp. Den er sårt tiltrengt :P 
 

Lunsjtips

Første dag på jobb etter ferien. Kjenner det er tungt. Men så er det jo snart påskeferie igjen, så hvem kan vel klage? Tenkte bare å dele gårsdagens lunsjtips med dere: wraps med spekeskinke, kremost, og avocado, og gjerne et dryss pepper. Sååå godt! 

Dagene denne uken er fullbooket med  jesusgruppe, bursdagsfeiring, ledersamling og planlegginger. Men jeg minner meg selv på å nyte hvert øyeblikk, selv om livet er litt travelt. Gjør du det samme :)

 

Kreativiteten er tilbake!

Nå har jeg fått tid til å være litt kreativ med symaskinen igjen, og det føles SÅ godt når et prosjekt lykkes: Spesielt når det er et jeg ikke hadde noe særlig tro på i utgangspunktet! Det vil komme innlegg fremover om hva jeg sydde - må få til noen skikkelige bilder. Akkurat nå ville jeg bare meddele hvor godt det føles å gjøre noe nytt! Jeg hadde nesten stivnet fast i de kjedelige hekle-gryteklutene, og har ikke laget noe helt nytt på lenge. Men nå er inspirasjonen her, så jeg har tenkt til å bruke den så godt jeg kan! 

Igangsetteren til sy-dagen var denne nydelige strikkede dåpskjolen som skal brukes av nevøen min. Den trengte et innerkjole, og jeg ble spurt om å sy en. Jeg var heldig å hadde et passende stoff: det samme som jeg brukte til å sy brudepikekjolene i bryllupet mitt. Med litt hjelp fra sy-ekspert-Helene var biffen fikset, og kjolen ble kjempefin! Nå er vi klare for dåp i april ;)

 

Det hadde vært fint å kunne skryte på seg at jeg hadde strikket den også, men den gang ei. Kanskje om et par år at jeg tar på meg et så stort prosjekt. Men jeg vil ikke akkurat vedde på det :P
 Legg merke til at jeg har pysjbukse på. Fint å sy i! :D

Flere sy-innlegg vil komme - stay tuned :)

Programmet

Vinterferien har virkelig gått kjempefort! Jeg har jobbet hver dag i planteskolen (som mamma eier). Jeg har trent en gang, og vært skikkelig gangsperr (støl) i tre dager. Jeg har vært på Jesusgruppe, og bandøvelse. Jeg har hatt Bente på filmkveld, og tantejenta Vilde på overnatting. Jeg har hatt sytreff med Helene,og fått sydd fòret til en dåpskjole (samt startet på to klesprosjekter til meg selv). Nå er det to dager igjen før jeg er tilbake i hverdagen, men jeg vet jammen ikke om jeg er helt klar! Det er så mye mer jeg har lyst til å gjøre...

Men i dag har jeg også mange planer.
* Jobbe noen timer. Vi trenger alle pengene vi kan få for at TV-stua skal bli ferdig! 

* Bake en kake til søndagsmøte i morgen. Det som er stress er at den må være glutenfri, og det har jeg virkelig ikke noe talent for. 

*spise taco og gå tur med Thomas sin familie. Hvis jeg får tid. 

* Øve kl 18, og synge på ungdomsmøte kl 20. Skal forresten også lede møtet denne gangen - det blir moro!Har du mye eller lite program om dagene? :)

En krangel unngått

To dager på rad hadde vi den samme krangelen, og jeg tenkte vi må gjøre noen grep. Ellers starter vi en ond sirkel her. Vi kranglet om hvem som gjør nok, og hvem som gjør for mye. Hvem som skal ta oppvasken, og hvem som har tatt oppvasken. Og hvem som er mest sliten. Kranglene sliter oss ut begge to, og ingenting blir gjort. 

Så vi satte oss ned litt med et stort hvitt ark, og en kulepenn. Og så skrev vi lister over hva som skulle gjøres, hvem som skulle gjøre, og når de skulle gjøre. Et så enkelt lite grep, og Thomas slapp å føle at han hadde gjort for lite mens jeg var på jobb. Så lite grep, og jeg slapp å mase om de tingene jeg ville han skulle gjøre. Så enkelt lite grep, og de neste to ryddedagene gikk uten en eneste krangel (vi brukte fire dager på å få orden, ja!) :) 


 

Et lite tips om at kommunikasjon kan spare en for mye slitsomt. :)

Jesus is___

"You could call Jesus the ultimate Zombie. He was killed, then he came back from the dead, and now he's coming for you. Okey - some og you would do well to discover a sense of humor. You'll live longer."

"Jesus Is - Find a New Way to Be Human" av Judah Smith

 

 

Boktittel: Jesus is____


 

Forfatter: Judah Smith

 

Innhold: Boka tar for seg personen Jesus for å finne ut hvem han virkelig er for oss. Er han en dommer eller en venn? En krigfører, eller en tjener? Frelser eller stor lærer? Dette er en bok for nye troende, for gamle troende, og for folk som bare er litt nysgjerrige!

 

Min mening: Boka er skrevet på en humoristisk måte (se sitatet på toppen), men har et dypt, livsviktig tema (jeg plukket ut det mest tøysete i hele boka). Judah skriver ekte, ærlig, og lett forståelig. Han rydder opp i våre rotete hoder når det kommer til spørsmål som "er jeg bra nok?" "hvordan kan Gud virkelig være god?" Jeg likte den kjempegodt, og kunne tenke meg å gi den til alle jeg kjenner. 

 

Terningkast: 6. Superviktig, og lett å lese. Kjøp eller lån, og les den!

BildeKilde

Den finnes også på norsk, og heter da "Jesus er___"

De harde morgener...

I dag er jeg skikkelig sliten. Ikke fordi jeg var på jobb i går. Neida. Fordi jeg trente! Og det må ha vært noe spesielt i går altså, for jeg trente jo faktisk for to uker siden også. Kan ikke huske at det var så ille - så jeg må ha gjort noe riktig. Forrige uke passet det ikke med trening, men jeg klarte å skvise inn en joggetur. Det betyr at jeg har landet på minimumskravet mitt, med èn trening i uka. Jeg får heller jobbe med å øke etterhvert. 

I dag tidlig - og da mener jeg klokka fem - våknet jeg med en grusom migrene. Jeg hadde ikke før tatt tabletten før kvalmen satte inn. Tro om det var treningen som utløste migrenen? Nå hadde jeg vært mange uker uten anfall. Men i hvert fall så klarte jeg å sovne igjen i sekstida, og sov litt for lenge. Så nå har jeg litt kort tid til å gjøre meg klar til jobb. Men jeg er i hvert fall kvitt hodeverken - og takk Gud for det!

Kakao, krem, og litt godis er medisin for en trøtt sjel Kakao, krem og litt godis er medisin for trøtte hoder som mitt!

God morgen!

 

Vinterferie og vårtegn

Nå har jeg vinterferie - en av de store fordelene med å være lærer! Ferien har fått en kjempegod start med et supert ungdomsmøte på lørdagen (så gøy å se Gud virke i mennesker og gjøre mirakler!), og gode vennekvelder både på søndag og mandag.  

Jeg jobber denne uka også, men å jobbe i planteskolen er liksom litt ferie i fra den vanlige jobben. Mye mer forutsigbart, i hvert fall! Og de ekstra pengene kommer godt med da vi har bunnskrapt kontoen til det seneste oppussingsprosjektet (som ikke er ferdig enda). Men på kveldstid, DA skal jeg kose meg masse. Og jeg har mange planer som jeg sikkert aldri kommer til å få tid til :) 

Våren begynner å hinte om sin ankomst. Men det er enda veldig kaldt om nettene: minus 8 da jeg våknet i dag. Men i hvert fall har det begynt å sprette i hagen, og himmelen er blåere enn på lenge! Man kan ikke annet enn å være glad når sola varmer ansiktet :)

Huset vårt, stakkar, er gammelt, og sliter litt med å holde på varmen nå når det er minusgrader. Men det gjør sitt beste, og så kan vi jo ikke klage når vi er så heldige å vedovn nå! En av de store plussene med å ikke lenger bo i leiligheten :)

 

Slik ble vi kjærester

Jeg har lovet å poste historien om hvordan vi ble kjærester, selv om er en litt merkelig historie. Og hvilken bedre dag kunne jeg valgt enn valentinsdagen?

 

Vennskap

De ble kjent fordi begge to gikk i samme menighet, Betania. Etterhvert begynte de også å synge i samme lovsangsteam, som Thomas var leder for. Ingrid, Thomas og Monica var et trekløver, og fant på masse i sammen. De hadde filmkvelder, gikk turer, sang og tok bilder sammen. I 2008 var de på teamtur med menigheten i Estland. Turen hadde vært akkurat som vanlig - bare venner. Men på veien hjem (på den 20 timer lange bussturen) bestemte Thomas seg for å sette inn støtet. Tilbakefall

Han rakte meg en mobiltelefon. Den gamle typen hvor man faktisk trykket på knapper, og som ikke hadde fargeskjerm. Og i displayet stod det med pikslede bokstaver "Ska me ver sammen?" 

Ingrid ble totalt overrumplet! Hun ble knall rød i hodet og svarte med ord. Nei... Nei, jeg kan ikke det. Enda rødere ble hun. De satt ved hverandres side i en proppfull buss, med fremdeles fem timer igjen av hjemreisen gjennom Sverige. Hun latet som om hun sov, men tankene svirret hele turen hjem.

Nærmere, nærmere

Etter denne flaue opplevelsen fortsatte egentlig vennskaper ganske som normalt. Men i tillegg var Ingrid blitt mer bevisst. Hun hadde jo aldri tenkt på Thomas på denne måten før en gang. Men nå jobbet hjernen på høygir. Jeg vet ikke helt hvordan det skjedde, men det skjedde veldig gradvis. Hun begynte å sitte i armkroken hans når de så film. De begynte å holde hender under teppet når det var andre der. De begynte å gå tur sammen alene. Og plutselig stod Ingrid og stirret et valg opp i ansiktet.

 

Jeg brukte mye tid på å tenke og vurdere. For meg var ikke å "bli sammen" et enkelt valg. Hvis vi ble sammen, så måtte jeg enten gifte meg med personen (da måtte han bestå mange tester) ellers så måtte jeg jo slå opp med ham (ikke noe kjekt å gjøre mot noen gutt). Det var mange ting å vurdere her, og Thomas var ikke perfekt. Han hadde noen ganger myglet brød og middagsrester på kjøkkenet sitt, og han sleit med økonomien. Jeg har aldri vært "blind av forelskelse" slik som folk sier. Jeg så ham hele tiden. Men ble jeg forelsket? Å ja! En dag overrasket jeg meg selv da jeg oppdaget at jeg gledet meg så til å treffe ham. Jeg lengtet etter at han skulle holde rundt meg (selv om vi latet som om det bare var på tøys). Til slutt fant jeg ut at jeg skulle gå for det. Da gjenstod det bare å vente.

 

Seal the deal

Det tok ikke lange tiden før han innså at hintene hennes kanskje ble litt åpnere. Men måten han spurte henne på var like klønete som forrige gang. Det var midnatt, og de hadde parkert rett ved siden av kirkegården (creepy nok bare det!). Og de kysset. Det hadde de gjort flere ganger før også. Men det var som om han skjønte at noe var annerledes. Så han sa: "Du Ingrid? Dersom jeg hadde spurt deg igjen.... Hva hadde du sagt da?" Hun irriterte seg veldig over måten han spurte på. Men kvekket frem et "ja." Så gikk det en liten stund før hun la til "Skal du ikke spørre, da?" 

Og slik gikk det til. Etter det har de ikke sett seg tilbake. (men Ingrid hadde en grundig vurderings-runde før de forlovet seg også.) Vi er lykkelige sammen. VI krangler sammen. Vi pusser opp sammen. Vi lever sammen. Har absolutt blitt sterkere sammen. 

 

 

Sports-BH til bryllupsgave

Jeg har en mann som er ganske håpløs med gaver. Før vi ble sammen var det på en søt måte. Han liker å kjøpe ting til meg, og når han har gjort det, er han så ivrig etter å få gitt det, at det helst må gjøres med en gang. Selv om han må kjøre helt til Flekkefjord for å hente meg på skolen. OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Men etter at vi ble gift har det blitt vanskeligere og vanskeligere. Jeg er egentlig en ganske enkel person å kjøpe gave til, tror jeg. Fordi jeg ønsker meg veldig mange ting. Men når det gjelder Thomas har jeg nok litt høyere forventinger enn alle andre; han skal jo liksom kjenne meg best. For å gjøre det enklere, er jeg flink til å peke på og nevne alt jeg ønsker meg i en måneds tid før bursdagen (i tilfelle noe skal bestilles). Etter min mening bør det være nokså enkelt for ham å skrive en liste over disse forslagene, og prioritere ut noe av det beste. 

Men det han gjør er følgende: Han overser de første femti forslagene mine. Rett før bursdagen kommer han på at han må kjøpe noe, og hopper på den første og beste ideen jeg nettopp har sagt. For eksempel et par sokker på matbutikken. Ingrid: "Oi, jeg skulle egentlig hatt noen nye sokker! Men tror ikke jeg tar meg råd til det denne gangen...." *Thomas tenker: God Idè!`og at han er skikkelig lur som kjøper noe jeg har sagt at jeg trenger* Som da jeg fikk en sports-BH til morgengave dagen etter bryllupet. Jeg trodde først han tullet. En sports-BH? Til hans forsvar hadde jeg jo sagt at jeg trengte en skikkelig sports-BH, og det var riktig merke og allting.

Et annet problem med Thomas og gaver er at han ikke klarer å holde det hemmelig. Han MÅ si at han har kjøpt noe. Ofte har jeg ti minutter tidligere nevnt en ting jeg ønsker meg, og så har han klikket febrilsk på pcen en liten stund før han utbryter "Nå har jeg kjøpt bursdagsgave til deg!!" Eller han begynner å hinte. "Det er noe du trenger litt, og som jeg tror du blir glad for. Og du kan bruke det hver eneste dag på skolen, og...." 

Jeg prøver ikke å være utakknemlig her. Jeg får i hvert fall gaver. Men det er bare litt tragikomisk. Og jeg ble veldig minnet på det da Thomas i dag, ti minutter etter jeg hadde vist ham et sy-blad jeg ønsket meg, utbrøt "Skal jeg bruke mitt eller ditt kort til bursdagsgaven?!" Så jeg er veldig spent på årets bursdagsgave (kun halvannen uke igjen nå) Mon tro om jeg får noen hint...?Vil bli kreativ igjen!

De første årene jeg hadde speilrefleks-kamera var jeg utrolig kreativ. Og jeg lengter litt tilbake til det. Så nå har jeg bestemt meg for å bli enda flinkere til å ta med meg kamera rundt. For de beste bildene er sjelden planlagt :) 

Jeg tok en tur innom profilen min (som støver ned) på foto.no. Og der var det mye gøy som jeg hadde glemt! Så jeg har tenkt til å børste støv av profilen, og begynne å legge ut bilder der igjen. Bildene i dette innlegget er bilder jeg hadde lagt ut på foto.no. De er tatt i ca 2009-2011
Andre som ser på at foto-inspirasjonen forsvinner i perioder, men som ønsker seg tilbake dit? :)

Jeg håper at det vil løsne litt når våren melder sin ankomst igjen :)

Litt romantikk

Jeg er gift med en mann som sier "Jeg elsker deg" midt i en krangel, bare for å lette på stemningen. Jeg er gift med en mann som sjelden gir meg roser, men oftest gir meg rett. Mannen min kan be for meg når jeg er syk, og be sammen med meg når jeg er fortvilet. Vi synger sammen, går tur sammen, spiser sammen, og koser oss sammen. Jeg er gift med en mann som er kreativ og full av ideer, og selv om det kan bli noe rot noen ganger, så elsker jeg det! 


Nå som det nærmer seg valentinsdagen, tenkte jeg at jeg kunne mimre litt tilbake om vårt romantiske liv sammen, siden jeg har vært altfor dårlig til å skrive om hverdagsromantiske øyeblikk. Her kommer i hvert fall en del lenker til små-klissete innlegg:


Her er historien om hvordan vi ble forlovet. Det var i en opplyst skog i Tyskland, faktisk. Mens vi ble tatt bilde av!
Her er et innlegg om vielsen vår. Du finner masse mer fra bryllupet og planleggingen i bryllupskategorien på bloggen. 

Jeg prøvde å finne igjen historien om hvordan vi ble sammen, men jeg vet faktisk ikke om jeg noen gang har skrevet det på bloggen.. Kanskje den historien kommer på valentinsdagen - selv om den var litt klønete og ikke akkurat hollywood-materiale :)

#SMASK

Hjemme igjen

Har vært en fantastisk helg i Oslofjorden! Jeg har vært på lederkonferanse med pinsebevegelsen og kjenner at jeg hadde virkelig godt av det!  Det er noe med å ha en helg helg avsatt til å fokusere på Gud, lederskap, og andre kristne mennesker. Man får liksom en intensiv powerup - påfyll til hverdagen! 

Oslofjorden Conventional Centre er helt ville greier! Med en hel liten hytteby til overnatting, og et gigantisk senter til å samles i, var dette nesten litt luksus. Jeg bodde i hytte med tre andre fra menigheten. Skikkelig koselig! Hele dagene fra torsdag til søndag har vært fylt av program. Møter, seminarer, gruppesamtaler og nettverksbygging. Travelt, men gøy!
Her er litt av "gjengen vår." Ledere i alle aldere som kommer sammen for en felles sak, og for felleskap. Vi lærte masse, og vi fikk tid med Gud, og tid sammen. Nå gleder jeg meg til å komme tilbake til menigheten og ungdomsarbeidet igjen. Selv om jeg kjenner at det blir brått med jobb i dag igjen, er jeg veldig fornøyd med helga. Og Thomas, han er veldig fornøyd med å ha fått meg hjem igjen. :)


Hva har du gjort i helga? Er du klar for en ny uke?

Jeg er ikke helt sikker på om jeg er klar for uka, men jeg er veldig klar for vinterferien neste uke!!

Flink Pike

"Hvor godt kjenner du egentlig den du tror du elsker og blir elsket av?"

 

Boktittel: Flink Pike

"Flink pike" av Gillian Flynn

Forfatter:Gillian Flynn

 

Innhold: Nick Dunne's kone Amy forsvinner i mystiske omstenigheter på deres fem års bryllupsdag. Nick er fortvilet og forvirret. Og ettersom bevisene kommer frem, peker flere og flere direkte mot ektemannen. 

 

Min mening: Jeg er ikke egentlig så stor fan av krim, men denne fengslet meg. Karakterene er utrolig interessante. Boka er veldig smart skrevet, og holder meg hekta helt fra første side. Den får deg også plutselig til å skrifte totalt mening. Gjør deg klar til en creepy historie om hat, løgner og kald beregning. 

 

Terningkast: 5. Intelligent og veldig pirrende. Jeg anbefaler den virkelig.

BildeKilde

I samme slengen vil jeg nevne Piken på toget. Den var litt i samme sjangeren, og også veldig bra!

Leter du etter motivasjon?

Motivasjon er en merkelig ting. Et øyeblikk har du den, og verden ligger ved dine føtter. Alt går etter planen, kiloene renner av, du slutter med en uvane, eller du klarer å lese det som står på pensumlista. Mestring. Og akkurat når du surfer på bølgen, og det ser ut som om oppturen er evig, da synker motivasjonen. Man mister retningen, ser ikke lenger vitsen, og lurer på hvordan det noen gang kunne føles så lett. 

Jeg har lenge manglet litt motivasjon til å trene og spise sunt (de henger ganske sammen for meg, siden det er lettere å spise sunt når jeg trener, og unødvendig å trene hvis jeg skal fylle opp med søppelmat etterpå). Helt i fra Januar av har jeg ventet på at den nødvendige motivasjonen skulle komme sigende, men det tok sin tid. Endelig dukket den opp rett før månedsskiftet. Og det fikk meg til å tenke litt. Hvor kommer egentlig motivasjonen fra? 

 


Min erfaring er at jeg noen ganger må ha tid for å få motivasjon. Spesielt når det gjelder til noe så krevende (for meg) som sunnhet. Da hjelper det ikke aldri så mye om jeg bestemmer meg for at "i dag er dagen." Erfaringen min er at det beste er å planlegge i god tid (I mars, da skal jeg ikke spise godteri i hverdagene!). Da har man god tid til å innstille seg mentalt, og forberede seg ellers (i mitt tilfelle vil det si å spise opp sjokoladelageret, og stashe skapene fulle av mandler, 70%kakao-sjokolade, dadler, og andre nødløsninger som er helt avgjørende.) 

mitt beste tips for å være motivert er å planlegge godt, være klar, innstille seg, og ha en konkret tidsperiode å forholde seg til. I tillegg vil jeg slenge med noen ekstratips (helt gratis!):

* Sett deg realistiske mål, som du kan klare å oppnå! En god idè er å skrive dem ned, så de kan krysses av. (Eks: Ta en mer situps enn dagen før i en hel måned, eller spis fisk to ganger i uken). Målene må kunne måles, så du vet når du har oppnådd det.

* Søk inspirasjon. Dette punktet er egentlig litt motsigende. OK; ja det kan være veldig mye bra inspirasjon å finne på nettet. Bilder, quotes, historier... MEN. Jeg tror det er veldig viktig å ikke gå over grensen her. Ikke sammenlign deg med de "perfekte." Så finn inspirasjon som fokuserer på å få frem det beste i deg selv, og ikke noe som får deg til å føle deg dårlig/lite verdt/feit/amatør. Det er faktisk det motsatte av inspirasjon. 

* Minn deg selv på målet. Skriv det på bakgrunnen til pcen, legg det inn i kalenderen på telefonen, skriv det i almanakken, eller på et kort i lommeboka. Det viktigste er at du vil se det igjen og igjen, og at du ikke glemmer det bort. 

* Få med deg noen! Det er ingen mål som er så lette å holde, som de du har sammen med noen. For å gjøre det enda mer interessant, kan den som først sprekker spandere middag på den andre, eller betale en liten straffegebyr. bare på moro, og for å øke motivasjonen. Eller dere kan kjøpe en premie til hverandre når målet er nådd (positiv forsterkning skal vel egentlig funke best).

* Belønn deg selv! Ha delmål som du kan belønne! Kjøp deg noe du ønsker deg, spis en nonstop etter hver side du har lest, gå ut å spis på favorittrestauranten, eller unn deg en dag med bare fri. Dersom målet ditt handler om trening/kosthold, kan det være lurt å holde seg borte fra usunne belønninger. Da er opplevelser best. Eller avtal med kjæresten at han må vaske opp dersom du når målet ditt. 

 

 

Februar er her :)

Dette er en kjekk uke, for i helga skal jeg reise til Oslofjorden på LED16, en konferanse om lederskap. Jeg får en ekstra lang helg, men jeg kan tenke meg at det blir en helg fullspekket av inntrykk, så jeg er nok ikke spesielt uthvilt på mandag igjen. Forresten er det kun en uke igjen til vinterferien (etter nevnte helg). Gleder meg! Håpet er at jeg skal få vært litt mer kreativ, og jobbet litt ekstra da. Noen ekstra penger kommer alltid godt med når vi skal pusse opp!I dag har jeg forresten tenkt til å trene. Det blir første gangen jeg trener skikkelig på lenge, og det skal bli godt (og vondt). Jeg startet med mitt "nye og bedre liv" i går. Fra februar av, blir det ikke godteri i ukedagene, og jeg skal prøve å trene to ganger i uken. minst 1. Alle andre begynner i januar, men jeg trengte en måned til å mane frem motivasjonen :P

DIY - manneutgave

Jeg vet ikke helt om jeg har nevnt det på bloggen, men Thomas har mistet jobben. Det er jo ganske kjipt, men vi klarer oss. Uansett; en litt artig side-effect av å miste jobben er mye fritid. Og når man har en kreativ mann som min, er det aldri godt å vite hva nytt jeg finner når jeg kommer hjem. Hovedprosjektene er oppussing, men de stopper regelmessig av pengemangel. Så innimellom finner han på ting som å lage lamper og hyller av billige materialer som drivved. Her har jeg i hvert fall samlet noen av de nyeste prosjektene hans. 


Lampe i sofakroken. 

 

Lykt som henger i drivved.

Minihage med småting fra Ebay. Planen er å etterhvert få lys i lyktestolpene også :)

Støpte urner laget av gamle håndklær...


Og lykt :)Når det gjelder oppussing holder vi nå på med tv-stua. I løpet av uka skal vi få ferdig elektrisiteten, og deretter male gulvet. Så kan vi endelig få inn møblene igjen! Herlig :)

, Sokndal

Bor på Haua med mannen min, Thomas, i et oppussingsprosjekt med mye potensiale. Er 25 år. Lærer. Jeg er glad, venn med Jesus, positiv og variert. Har en drøss med hobbyer, og liker alt som er kreativt, spennende, og smaker søtt! Det skjer så mye bra i livet mitt; Masse små Mirakler som jeg vil dele med dere!

Instagram: Ingrid0123

Anbefalte Innlegg:

Arkiv

hits