hits

februar 2014

Livet etter døden

Når vi dør, er det noen som tror at man bare forsvinner. Men jeg tenker som Abraham Lincoln, at "Gud ville sikkert ikke ha skapt et slik vesen som mennesket bare for at det skulle eksistere en dag! Nei, mennesket ble skapt for udødelighet." Jeg kan faktisk ikke se for meg at livet er så meningsløst at det bare handler om .

Hvis du leser Narnia, så får du se hvordan C.S.Lewis så for seg evigheten med Gud. Les den siste siden i den siste boka.

"For oss er dette slutten på alle historiene... Men for dem var det bare begynnelsen på den virkelige historien. Hele deres liv i denne verden hadde bare vært omslaget og tittelsiden. Nå begynte de endelig på kapittel 1 i den store historien, som ingen på denne jorden har lest, som fortsetter i evighet, og der hvert kapittel er bedre enn det foregående. "

Tenk, alt dette som du opplever nå, er bare forordet på boka. Dette livet er en forberedelse til det evige livet med Gud. Et liv vi ikke kan forestille oss. I boka "Et målrettet Liv" sier Rick Warren at det å forstå evigheten som et menneske, er som å forstå internett for en maur. Det er rett og slett over vår fatteevne. Men ut i fra hintene i bibelen, blir det et fantastisk sted! Sjekk for eksempel Paulus sine tanker om livet etter døden:

"Å leve er for meg Kristus, og å dø er en vinning" Fil.1.21.


Og hvorfor skriver jeg om dette? Jo, fordi i dag er det så mange som ikke tror på evigheten. Og jeg ser hvordan de blir deprimerte, håpløse og uten mening. Men det er en mening! DU har betydning. For Gud. For andre. Og du kan få en del i evigheten, som blir bedre, vakrere og sterkere enn du noen gang kan forestille deg. Hvor hver side blir bedre enn den som var før.

Tror du at vi vil leve evig etter døden?

Kan forresten anbefale boka The Slumber of Christianity om dette tema.

#bok #bøker #himmelen #evigheten #døden #død #livet

Geocaching- Eventyret DU er med på!

Visste du at en spennende skattejakt foregår rundt deg i dette øyeblikket? Sannsynligheten er stor for at du i dette sekund er innen gangavstand fra gjemte steder, og eventyr som bare venter på deg! Geocaching er det nye. Se filmen, og bli inspirert du også!

Geocaching er en skattejakt som er over hele verden. For å oppdage nye steder, og for å få stilt noe av eventyrlysten som ligger i deg. Bruk den gratis APP'en, og finn skattene som er nærmest deg! Jeg ble kjempeoverrasket da det var mange slike steder her i nærheten (og jeg bor virkelig på et øde sted!). Den nærmeste var en ti-minutters gåtur unna :)

Sjekk nettsiden og info om Geocaching HER.

Du finner kart hvor du kan se hvor mange geocaches som er nær deg HER.
Eller bare last ned appen.

Jeg skal begynne i dag! :D

Feststemning!

Jeg har allerede skrevet et surtre-klage-innlegg om Bacheloren(Les: Den onde Parasitten), så jeg nøyer meg med å si at det ikke går noe bedre.

Alt annet går som det suser. Kjekke sosiale kvelder med venner i fleng, turer i nye (knalldyre) joggesko som nærmest flyr over grusen, og negler som glitrer med sølvskimmrende, billig neglelakk fra TGR.

I går hadde jeg bursdag. Og det er ikke det at jeg egentlig bryr meg noe om at jeg blir eldre, men jeg liker å utnytte sånne anledninger til å invitere de jeg er glad i. En unnskyldning til å feire, lufte finkjolen og bake noe godt. Så jeg smalt til med to bursdagsfeiringer i år, rett og slett fordi jeg ikke hadde plass til alle i en. Den ene feiringen var forrige fredag, og den andre blir i kveld. Og på den faktiske dagen, jo, da var jeg også i bursdag, hos Cathrine som har bursdag samme dag som meg! Og jeg kan ikke huske sist jeg lo så mye!

Lar det drysse inn et par bilder av Thomas i feststemning (haha):

Søte ^^I kveld blir det servering av iskake, samt sjokoladecookies med krem, hvis alt går etter planen. Det er SÅ gøy å lage alle sånne søtsaker. Skulle ønske sunn mat var like moro...


Det jeg gleder meg mest til med å gifte meg...

 

Det er så mye glitter å stas med bryllup. Matchende bordkort og invitasjoner og brudepiker gir meg glade frysninger, og tanken på å si "ja" i den perfekte kjolen til den perfekte mannen får det til å boble forventningsfullt inni meg. Men å gifte seg er jo mye mer!

 

Jeg gleder meg til å våkne opp sammen. Til å alltid ha noen som venter hjemme. Til å lage middag til mannen min som kommer hjem fra jobb.

Jeg gleder meg til å reise på ferier sammen. Oppleve verden sammen. Se på TV hjemme sammen.

 

 

Jeg gleder meg til å bli overrasket med spennende dater. Til å få frokost på sengen, og blomster på gråe dager.

Jeg gleder meg til å få barn sammen. Til å krangle om fritidsaktiviteter og skolegangen til barna, og hvem som skal ta oppvasken.

Jeg gleder meg til å innrede leiligheten sammen, og planlegge husbygging sammen. Og til å plante et tre den dagen vi flytter inn, som skal vokse mye lenger enn vi lever.

 

Sammen. Det er egentlig det det handler om. Vi kan gjøre akkurat det samme som før. Lage mat, gå på turer, reise på ferie. Men vi gjør alt sammen. Og det er kanskje det jeg gleder meg aller mest til!

Den onde Parasitten

Jeg har en stor, vond klump inni meg. Den klemmer på lungene og hjertet, og gjør at det er litt tyngre å stå opp om morgenen; litt tyngre å gjøre alt mulig. Denne byrden kalles Bachelor, og er en forferdelig parasitt. Den suger ut tiltakslyst, kreativitet og glede. Den luller deg inn i en falsk trygghet, for deretter å sprette frem bak neste hjørne med et ondskapsfullt glis.

Jeg prøver å ikke tenke på den for mye. Men nå nærmer det seg fort en av datoene på tidslinjen min: Innen 1. mars skal jeg ha skrevet ferdig definisjon av kjærnebegreper og ha forberedt meg til observasjon og intervju på skole.

Men jeg utsetter det enda en dag. I dag skal det shoppes. I morgen. DA skal jeg skrive så blekket spruter. Imens kan dere tygge litt på min foreløpige problemstilling:

 

What evidence do we find that Gardner's theory of Multiple Intelligences is being utilised in seventh grade English language classrooms to support learning, and how may it possibly be used as a means of differentiation?

I know. It's a mouthful. Kos deg med vinterferie, dersom du er så heldig å ha det nå :)


I motsetning til det bildet foreslår, er det faktisk vår her nå. Snøklokker i full blomst, Tulipaner som har begynt å trenge gjennom jorda, og fugler som nølende synger litt på morgenkvisten. Hvis det bare ville slutte å regne...

begynner å #student #bachelor #skole #lærer #lærerstudent

Norge - Et kaldt land med kalde mennesker?

Det er vel et nokså kjent fenomen at vi Nordmenn ikke er de mest kjærlige mennesker i verden, sånn generelt sett. Vi vil helst sitte alene på bussen, vi blir ille til mote hvis en fremmed sier "hei" og vi håper at vi slipper å møte blikket til tiggeren på gata.

Så jeg må si at det varmet hjertet mitt å se filmen fra Oslo, der de aller fleste gav jakken sin til den lille gutten som frøys. Men det får meg til å undre også. Hadde det samme skjedd om et rumensk barn satt på bussholdeplassen? Uansett. Denne filmen gav meg litt troen tilbake på Norge. For Oslo er vel ikke noe bedre enn andre steder? Oslo må vel være et av de kaldeste stedene i Norge?

Jeg hørte nettopp en fortelling om en familie som hadde innvandret til Norge for flere år siden. De snakket greit norsk, men holdt seg for seg selv, på tross av at de hadde barn i skolealder. Barna inviterte aldri noen hjem, og de kom heller ikke på besøk til de andre i klassen. Da plutselig familien forsvant sporløst, fikk naboene sjokk da de fikk se huset. Fattigslig og rotete og uferdig. Ingen kunne forstå at noen hadde bodd der. Men alle forstod plutselig hvorfor familien ikke hadde villet invitere noen hjem. De var redd for å ikke være bra nok. For å ikke ha et bra nok hjem. Og hva med de andre foreldrene som møtte familien på foreldremøter? Kanskje de også var redde. Redde for å støte noen ved å spørre om de har det greit. Ja, for de har det jo greit? Og hvis de har det greit, blir de nok fornærmet for at vi spurte. Så det er best å ikke spørre. De bor jo i Norge. De har det jo fint.

En polsk familie har bodd i Norge i fire år. Faren i familien spør; "liker ikke dere Nordmenn Polakker?" De har bodd i Norge i fire år, men de har aldri vært inne i et Norsk hjem. Men Nordmennene er redde for å stille de feil spørsmålene. "Har dere bodd i Norge lenge?" kan gi inntrykk av at de snakker for dårlig norsk. "Hvor kommer du fra?" kan gi inntrykk av at de ikke er norske. "Hvorfor flyttet du fra hjemlandet?" kan bringe opp dårlige minner om et liv som gikk skeis, eller dårlig økonomi. Vi skal ikke støte noen.

Kanskje vi ikke er så kalde. Kanskje vi er redd for å støte hverandre ved å vise medfølelse. Kanskje vi er redd for å sette oss med noen på bussen, fordi vi er redde for å være en byrde. Kanskje er vi redde for å smile, og si "hei" til en fremmed, fordi vi er redde for at de skal føle seg ubekvemme. Og kanskje er vi redde for å spørre den polske familien om hvorfor de flyttet til Norge fordi vi er redd de blir fornærmet.

Men jeg tror at vi må være litt mindre opptatt av å støte folk med at vi bryr oss. Jeg tror vi heller bør fornærme folk med å vise interesse. Jeg tror vi heller får bry oss. Og hvis vi da driver noen bort, så har vi vel egentlig ikke tapt noe vi hadde allikevel?

Tror dere at Nordmenn er mer barmhjertige enn de virker, og bare ikke "tør" å blande seg inn av hensyn til andres pene følelser?

OPPSUMMERT:

Vi Nordmenn er ikke alltid kalde.

Jeg tror vi bryr oss mer enn vi viser.

Vi burde være mer inkluderende og åpne mot innvandrere spesielt.

Vi burde bli flinkere til å smile, spørre, og invitere hjem.

 

Hva synes du om dette? Er nordmenn kaldere enn andre folk? Og hvorfor tror du?

 

 

We were made to thrive :)

I det siste har jeg hørt mye på den nye CD'en til Casting Crowns, mitt absolutte favorittband! Og det er allerede et par sanger som jeg kjenner at jeg blir hekta på. En av dem er tittellåta "Thrive." Med en artig og fengende melodi formidler sangen at vi ikke trenger å leve et kjedelig liv. Vi er skapt for å ha fred, glede, tro og plenty av kjærlighet. Vi ble skapt for mer enn bare vanlige liv. Vi ble skapt for å trives og å blomstre i Guds nærhet! Mange ganger tror jeg at vi kristne har misforstått totalt hva det vil si å leve i Guds nærhet. "Men Åndens frukt er kjærlighet, glede, fred, overbærenhet, vennlighet, godhet, trofasthet, ydmykhet og selvbeherskelse." Gal.5.22-23


Just to know You and
To make You known
We lift Your name on High
Shine like the sun made darkness run and hide
We know we were made for so much more
Than ordinary lives
It's time for us to more than just survive
We were made to thrive


BildeKilde

 

Hvis du vil ha flere musikk-forslag, sjekk ut;

Anbefalt musikk:

- Når du er gira på fremtiden (eller trenger å bli det)

- Når du vil feire

- Når du bryr deg

- Når du søker Gud

- Når ting er vanskelig.

 

 

Bryllups-pjatt

Så hva er det Ingrid skal lage med alle de glitrende ingrediensene på bordet?

Med mindre enn fire måneder til bryllupet, er vi i sving med ca fire hovedprosjekter for øyeblikket. Finne servitører, få kontroll over kakebakingen, sy forloverkjolen, og lage bordkort.

Bildet nedenfor er selvsagt av sistnevnte prosjekt, og her ser du alle ingrediensene - med unntak av èn viktig en - til bordkortene. Det tar jammen en god del timer å lage alt fra bunnen av slik som dette. Men koselig også, så klart. Nå som jeg strengt talt har studieuke vinterferie, har jeg også litt tid til å få gjort noe av dette, forhåpentligvis. Jeg blir superglad hvis forloverkjolen er ferdig om en ukes tid!

 #bryllup #bordkort #kortlaging #scrapbooking #wedding

 

Hvorfor jeg ikke leser bloggen din (Bloggtips)

I dette innlegget har jeg samlet opp noen tabber som mange bloggere gjør, som gjør at jeg ikke går inn på bloggen deres igjen. Så hvis du vil ha flere lesere, bør du unngå noen av disse tabbene.

 

1. Du har for mye skrivefeil

En blogg med masse skrivefeil blir vanskelig og slitsom å lese. Det tar ikke mange ganger før jeg gir opp, og leser en mer velskrevet blogg i stedet. Så korrekturles på innleggene dine!

 

2. Du har for lite bilder, og for mye, eller for tettpakket tekst

Det visuelle intrykket betyr mye. Ikke ha for tettpakket tekst. Bruk avsnitt ofte, og ha gjerne med små underoverskrifter for å gjøre innlegget lett å finne frem i, spesielt hvis det er mye tekst. Bilder kan også være en god hjelp, men bare hvis bilde og tekst henger sammen. Ellers kan bilder faktisk også være forstyrrende.

3. Du har for mye bilder

Dette kan kanskje virke litt motsatt av punkt 3, men jeg synes det er kjempeslitsomt hvis jeg må vente og vente på 50 liknende bilder som skal poppe frem nedover innlegget. Da er det bedre å plukke ut de fineste, eller fordele dem over flere innlegg.

4. Jeg forstår ikke hva innlegget vil frem til

Det er kjempeviktig at et innlegg har et klart fokus, en klar vinkling, eller et klart tema. Ikke bare mange løse tanker. I stedet for en oppramsing av "alt du har gjort i dag" kan du skrive litt mer om en konkret ting. Ha en klar hensikt med innlegget. Skal det underholde, engasjere, oppmuntre, informere eller inspirere? Tenk over hva du vil gi leserne gjennom innlegget ditt.

5. Det er ikke noe innhold

Dette punktet henger litt sammen med punkt 4. Pass på at leseren får noe ut av innlegget ditt. Det er ikke interessant å kun lese om hva du spiste til middag i dag, men en oppskrift på en vellykket rett kan være veldig nyttig! Alle innleggene dine bør ikke være like, men ha et klart, interessant innhold.

6. Du skriver kjedelig og dødt.

Bruk leserens følelser for alt de er verdt. Folk blir automatisk interessert hvis du engasjerer følelsene deres. Skriv om ting som du vet folk er opptatt av, og bruk også sterke ord og bilder for å få frem følelser.

OG SIST MEN IKKE MINST

7. Du beklager deg konstant for at du ikke har blogget.

Jeg leser gjerne en blogg som blir oppdatert en gang i måneden. Men jeg leser ikke en blogg som oppdaterer kun med unnskyldninger for noe som ingen er fornærmet over. Du jobber ikke for leserne dine! Slapp av, og skriv når du selv vil det. Og hvis du følger retningslinjene i dette innlegget, får du antakelig lesere, selv om du bare blogger et par ganger i uka.
Les mitt innlegg om å bli en bedre blogger HER hvor du finner litt mer eksempler, og noen flere tips.

Inspirasjon til dette innlegget kom HERFRA

Counting my Blessings

Igjen tar jeg meg et innlegg til å bare reflektere litt over de gode tingene i livet.

1. Chilien min har spirt! Nå blir det skikkelig action i minidrivhuset mitt! Og vi venter bare på den hvite paprikaen....

2. Jeg har vært mye vikar i det siste! Selv om dette er litt skummelt også, så er det vanvittig god praksis til jeg blir ferdigutdannet, PLUSS at det er gode penger i kassa :)

3. Det er nå MINDRE enn fire måneder til jeg gifter meg! ÅH, som jeg glede meg! :)

4. Jeg prøver å ikke tenke for mye på bacheloren, fordi jeg begynner å svette aldri så lite, men en god nyhet er jo at jeg er ferdig med den også om fire måneder....

5. Etter skolen i dag, er det vinterfere studieuke vinterferie. 

6. Jeg sparte den beste nyheten til slutt! JEG SKAL TIL TYSKLAND! Husker du at jeg skrev et drømme- sutre-innlegg for kun to dager siden om hvordan jeg har så lyst til å reise? Nå har jeg i hvert fall en reise å se frem til! Og ikke nok med det! Turen er gratis (fordi jeg er leder for konfirmantene) OG jeg reiser med kjæresten og ei god venninne som medledere, For ikke å nevne den herlige gjengen med ungdommer også. KAN DET BLI BEDRE? :)

Bildet er tatt forrige gang jeg var på tur med tentro (konfirmanter) i 2010. Meg og Thomas i Heide Park.

 

Håper DU også har mye å glede deg over, og mye å se frem til :)

#hverdag #reise #glede #takknemlighet #bryllup #student #lærer

Nyinnkjøpt til Bryllupet (Tips til å handle på nettet)

Her er litt av det jeg har handlet på nettet i det siste, pluss noen gode tips når du skal handle på nett...

Underskjørt, slør, og hansker fra Aliexpress.

Jeg hadde egentlig ikke tenkt til å ha hansker når jeg giftet meg, men da jeg kom over disse skjønnhetene som en billig penge, måtte jeg nesten bare kjøpe dem. Det er ikke sikkert at jeg går med dem hele tiden, men moro å ha muligheten. Underskjørtet gjør underverker for kjolen, og sløret synes jeg passet veldig godt til både kjolen og hanskene.


Smykker fra JenJenHouse. Enda går det litt søte "blomstre-tema" litt igjen i tilbehøret. Jeg falt for dette settet på grunn av blomstene, og jeg ville ha noe som passet sammen.

Totalt for alt dette betalte jeg omtrent 500kr. Billig!

Siden underskjørtet fra Aliexpress ikke var noe serlig, bestilte jeg et nytt et JenJenhouse:

Vurdering

Jeg er egentlig fornøyd med det meste. Smykkene var flotte, sløret nydelig (men har ikke kam, så må festes selv), underskjørt nummer to veldig greit, og hanskene var bedårende, men det skal sies at det var en detalj på dem som var ødelagt; med det har jeg tenkt til å fikse selv.

 

LITT OM NETTHANDEL

Når man handler på nettet, vet man aldri helt hva man får, og må alltid være innstilt på at det kan gå galt. Jeg pleier aldri å bestille dyre ting på nettet (vanligvis godt under hundrelappen, unntaksvis opptill 2-3 hundre). Det store unntaket er selvsagt brudekjolen. Der tok jeg en supersjans, og ble veldig fornøyd.

På Aliexpress og på JenJenhouse har jeg alltid fått god oppfølging. Bekreftelsesmail når varen er bestilt, betalt, sendt og (på aliexpress) også når den er mottatt (slik at vi må godkjenne at den faktisk har kommet frem i god stand). Det er veldig bra! Jeg har også fått svar på spørsmål jeg har hatt, f.eks. som hvordan man burde feste sløret.

På Ebay er det mange forskjellige selgere som selger både kjoler og utstyr. Ved å bruke paypal har du en viss mulighet til å få igjen pengene hvis det skulle være krise (men da må du klage i tide). Jeg er allikevel alltid forsiktig med å ikke kjøpe ting jeg ikke har råd til å "miste." Jeg har bestilt mye på ebay, og det er nok tryggere enn mange tror, fordi jeg har stort sett hatt bare gode opplevelser. En gang fikk jeg feil kjole, og da fikk jeg alle pengene tilbake med en gang. Men det har også skjedd at tingene jeg har bestilt bare ikke har dukket opp. Til bryllupet har jeg f.eks. bestilt stoff og kortlage-utstyr. Jeg tenkte å kanskje lage et innlegg hvor jeg linker til konkrete ting som er kjekt å kjøpe på ebay til bryllup...

 

KONKRETE TIPS

* Sjekk tilbakemeldinger fra tidligere kunder. Dette er spesielt nyttig på ebay.

* Sjekk alltid fraktkostnader, og at det virkelig lønner seg å bestille på nett. Husk at klær må du betale toll på hvis det er over 200kr. Kan bli nokså dyrt.

* Vurder nettsidens troverdighet. F.eks. er det pluss at siden er norsk, og det er pluss hvis betalingen går trygt gjennom BankID eller Paypal.

 

Noe annet dere vil vite om bryllupet eller netthandel?

#bryllup #shopping #netthandel #brud #shopping #tilbehør #kjole #tips

Hundre Prosent Reisesyk

Nå går jeg nesten på veggene fordi det er så lenge siden jeg har reist på utenlandstur. Med tre lang-turer i fjord (til Slovakia, England og Brasil) ble jeg nok litt bortskjemt. Og når Thomas og jeg blir sittende på Momondo og drømme oss vekk til Romantiske Roma, er det så vidt jeg klarer å motstå å trykke "bestill."

Men jeg vet jo at vi skal på bryllupsreise i sommer. Det hadde vel egentlig ikke vært et problem at jeg ikke vet hvor vi skal, hvis jeg bare visste at Thomas visste. Men han er bestemt på å holde alt fullstendig hemmelig, og jeg håper virkelig at han har en god plan, og ikke bare velger en "reserveløsning" i siste liten. I mellomtiden får fornuftige meg nøye seg med bilder fra de siste årenes reiser...

Brasil - en fotogen gutt i slummen

Brasil - Karneval i byen Mogi des Cruises

 

Brasil - Bananpalme i hagen vår

England - Bymuren i York

England - Svarte svaner

 

Ukraina - Vårt første møte med landet gav oss et bilde av harde arbeidskår og intens varme.

 

Ukraina - Piknikbordet vi spiste ved ute i bushen.

 

Nederland - Herlig dag på stranda i Den Haag

 

Nederland - De flotte vindmøllene i Kinderdijk. Noen av dem var til og med bebodde :)


Wow! Så spennende det er å reise! Jeg elsker å oppdage de gode tingene i verden...

Grønne Flekker

Åh, jeg blir så glad når jeg kjenner at det snart er vår. Det tilsynelatende døde landskapet begynner å våkne til liv, og jeg blir nesten overveldet over det nydelige skaperverket om våren. Gresset skifter gradvis farge, og blir lengre. Trærne får knupper, og grønne små skudd. Snart vet at jeg verden igjen vil bli et nydelig, frodig grønt sted. And I can't wait!!

k
Jeg ble helt overrasket da jeg så de grønne skuddene allerede i begynnelsen av februar! Deilig :)


 

Chessie fant en ball på turen vår. Den bar hun med seg nesten helt hjem, og var i ekstase hele tiden. Lykken er enkel mange ganger :)
Valentinsdagen på fredag ble uten kjæresten, fordi jeg var på jentekveld, og han tok bilder. Lørdag var vi begge på en release-konsert for CD'en Presence, og i dag skal vi kose oss litt sammen. Det hele starter med en tur nå fra morgenen av, og så blir det nok en god middag, litt stearinlys og sånt utover dagen :)

Min første genser er ferdig!

Nå har jeg strikket min første genser! Jeg brukte Nille sin oppskrift, som du finner gratis HER. Men i stedet for å bruke (det dyre) alpakkagarnet, brukte jeg et rimelig garn fra Europris (Ida - 9kr pr. nøste) På 30% fikk jeg alt garnet for under 200kr! Jeg er ganske fornøyd egentlig. Men det er litt forbedringspotensiale rundt hjertet. Genseren er stor, herlig og superdeilig. (siden garnet er litt tykkere, ble den litt større enn oppskriften) Bildene ble utrolig uklare, fordi jeg brukte selvutløseren, og så ikke at jeg hadde bommet på fokuset før etterpå.. Vel vel..

Denne kosegenseren er perfekt på kalde dager!
Tur med et pust av vår

ENDELIG er det litt koseligere å ta kamera med på tur igjen. Selv om alt enda ser grått ut med første øyekast, finnes det små unntak. Når man setter seg ned ved elvebreden, så oppdager man plutselig hvordan solstrålene leker i elva, og hvordan små insekter summer ved mosen. Og før du vet ordet av det ser du hvor knall grønn mosen har blitt, hvor blå himmelen er, og hvordan et irrgrønt blad plutselig har begynt å trenge seg ut fra den tilsynelatende livløse stammen.Andre som gleder seg til våren virkelig får tak? :)

Litt om mannen min

 

Gutten min kan være ganske sta mange ganger, men når det kommer til stykket, så gir han seg gjerne allikevel, og lar meg bestemme. Han er flink til å kjøpe roser en gang i blandt, og husker alltid å si "Jeg elsker deg," til og med når vi krangler.

Mannen min er flink til å gjøre manneting. Han kan bygge sammen ikeamøbler på rekordfart, og vet hvordan man fikser biler og ting på pc'en. Når jeg har tatt meg vann over hodet er han heller ikke "for mannete" til å hjelpe meg med å klippe save-the-dates til bryllupet, eller blåse ballonger til bursdagen min.

Kjæresten min gleder seg til å gifte seg med meg. Han har nedtelling på telefonen, og har hentet haugevis med "gis bort-" møbler til leiligheten vi skal flytte inn i sammen. Han minner meg stadig på at "Nå er det bare 4 måneder igjen!"

Min forlovede og jeg er ikke alltid enige. Vi er vanvittig ulike, og krangler rett som det er. Men vi skal gifte oss, og vi har tro på at ekteskapet vårt kan bli oppbyggende, styrkende, spennende, herlig, godt og kjærlig. Vi tror at ved å legge ned nok arbeid i forholdet, kan vi overkomme det aller meste, og vi gleder oss til å starte livet sammen!

Dette bildet ble tatt omtrent en uke før vi ble offisielt sammen for fem år siden :)Og et skikkelig kyssebilde fra ferja på vei til Ungarn i 2009 :)


Bløtt og Blåst (Ikke Blått)

I dag er været bløtt og forblåst. Men det gjør ingenting! For jeg har enda minnet om den dagen da jeg så sola igjen. Når sant skal sies, så er det bare to dager siden. Men allikevel! Det å endelig kjenne sola varme i fjeset var virkelig et høydepunkt jeg ser langt etter.

Og selvsagt benyttet jeg anledningen til å ta en lang tur ut i skogen med hunden og kamera, og uten mobilen. Herlig!

Og jeg vet at bildene ikke er noe spesielle. Men etter en lang, mørk, grå, trist vinter var blå himmel så spesielt at jeg bare knipsa i vei. Kunne ikke stoppe meg selv!

I dag har jeg vært vikar, og planen videre er å jobbe litt med bacheloren før jeg får besøk i kveld. Vi skal lage bryllups-bordkort! :D Når det gjelder bryllupet, så kan jeg jo nevne at det nærmer seg å levere ut invitasjonene, så de vil etterhvert dukke opp på bloggen her :)Forresten har det skjedd noe mystisk med designet mitt. Plutselig ble alt så veeeldig hvitt :/ Vet ikke helt hvordan jeg skal få fikset det, så vi får bare se... Men etterhvert må jeg vel kanskje gjøre en total makeover på designet også. Det har vært sånn som dette leeeenge...

 

Jobs Bok

"Han sa: «Naken kom jeg fra mors liv.
          Naken vender jeg tilbake.
           Herren ga, Herren tok,
       Herrens navn være lovet!
"

Job.1.20.

 

 

Nå leser jeg systematisk igjennom bibelen for andre gang, og har tenkt til å skrive litt om hver bok ettersom jeg blir ferdig.

 

Tittel: Jobs Bok (18 av 66)

 

Forfatter: Usikker, muligens Moses eller Salomo

 

Datering: Usikkert. 1500-200 f.kr.

 

Innhold: Vi blir kjent med Job rett før en forferdelig periode i hans liv. Mannen som har familie, rikdom og lykke, mister alt han har. Men det som er bemerkelsesverdig med Job er hvordan han mister alt, men beholder Gudstroen, Gudsfrykten og Kjærligheten til Gud.

 BildeKilde

 

Min Mening:  En spennende og gripende bok. Vi kan mange kjenne oss igjen i fortvilelsen og smerten til Job, og det er utrolig å se hvordan han allikevel klamrer seg til troen, og ikke minst hvordan Gud til slutt gir han tilbake enda mer enn han hadde i utgangspunktet. Det er en herlig parallell til hvordan vi skal få det i himmelen; ingen flere problemer og fullstendig lykke. Det er også interessant å se hvordan Gud noen ganger tillater lidelse (men han påfører den ikke selv). Men det er alltid noe bedre i vente for dem som elsker Gud (Rom.8.28.)

 

 

#bibelen #bibel #kristen #tro #litteratur #bøker #bok #smerte #lidelse #håp

Drastiske grep på frø-fronten

Hver dag kikker jeg oppi paprika, persille og chili-pottene mine, og hver dag har de ikke spirt.

 

 

Det ble ganske kjedelig i lengden, så som en nødløsning sådde jeg litt karse, bare for å se at noe gror. Etter tre dager var de slik:

 

 

Og jammen tok det ikke mange dagene før persillen også brøt gjennom det tynne jordlaget! Så nå har jeg to ting å se på hver dag, og venter bare på Chili og Paprika (som er treige sorter....)

 

I dag skal jeg, etter skolen på middagsbesøk hos Andrea, og senere på cellegruppe hos Sølvi-Oline. Blir en kjekk dag! :)

13 Gode Tips til Gjesteboka (Bryllup)

 

En av detaljene jeg var veldig opptatt av ved bryllupet var gjesteboka. Skulle det være en bok hvor alle kun signerte? Gode råd? Minner? Jeg ville ha en løsning som var original og passet til resten av bryllupet, og på veien til å finne "min" gjestebok, samlet jeg sammen en del gode ideer :)

(Med gjestebok mener jeg ikke nødvendigvis en bok, men en måte gjestene kan benytte for å legge igjen et spor.)

 

 

Den enkleste typen gjestebok er en der gjestene kun skriver navnet sitt. Fordelen er at det er lettere å få alle til å gjøre dette, fordi de slipper å tenke ut noe å skrive. Bakdelen er at du kun sitter igjen med et navn. Men det finnes flere måter å gjøre dette til en kjekk ting.

1. En måte er å be alle gjestene legge igjen fingeravtrykket sitt og skrive navnet. Under ser du flere artige måter å gjøre dette på. Morsomt, søtt, og lett å ta vare på (du kan for eksempel ramme det inn, og henge det på veggen etterpå.) Husk å ha en vaskeklut og et vannfat, så gjestene kan vaske av fingeren etterpå.

    

 

 

 

2. En annen kjekk måte å samle signaturene på, er å bruke en gjenstand som passer til tema dere har valgt for bryllupet. Kanskje gjestene skal signere en gitar, en globus, en trerot, eller en t-skjorte?

        

        

 

En annen populær måte å få en hilsen fra gjestene, er å få dem til å ta bilder av, eller filme seg selv.

3. Invester i et polaroid-kamera, og la gjestene lime det inn i en bok med en kort hilsen. De kan også henges på en snor, eller legges i en boks.

 

4. Du kan også avtale med en fotograf at han må ta bilde av alle gjestene i løpet av kvelden. Deretter kan du lime inn bildene ved siden av deres hilsen senere (men da må du lage til plass til dette på forhånd.)

 

 5.  Sett opp en Photobooth (Fotoavlukke) hvor gjestene kan ta bilder av seg selv med plakater hvor det står en hilsen, eller la gjestene filme seg selv i et eget rom (slik at de kan gi private beskjeder). Ta gjerne med litt småting som briller, barter, kritt-tavler og parykker for å gjøre bildene personlige og morsomme.

 

 

For mange er det imidlertid ikke bare underskrifter eller bilder man ønsker fra gjestene sine. Det er ofte også hyggelig å få velmenende råd, gode ord, morsomme gjetninger og inspirerende sitater fra de du er glad i. Nedenfor følger noen ideer til hvordan du kan strukturere slike "gjestebøker."

 

6. Lag en bok, eller en side med små konvolutter eller lommer som gjestene kan legge sin hilsen i, gjerne med navn på konvolutten.

    

 

7. Lag et ønsketre hvor gjestene henger opp gode ønsker for det nye ekteparet. Gjerne med farger og detaljer fra pynten i resten av lokalet.

 

8. Lag noen søte krukker eller "stemmeurner" hvor gjestene kan "avgi sin stemme" eller sende inn et godt tips til brudeparet. Billige glass og krukker finner du for eksempel på Ikea. Eller lag en boks av en skoeske med pynt som passer deres tema.

 

9. Lag et Arkiv for gjestenes hilsener hvor de enkelt kan sortere Oppmuntringer, Råd, Veddemål, Sitater, Komplimenter, Minner og så videre i et kjempesøtt, arkivskap-lignende system som gjør det enkelt for deg å finne frem senere. Vet ikke om jeg hadde klart å finne et ord til hver bokstav i alfabetet, men det trenger man heller ikke, så lenge de ordene du ønsker er i alfabetisk rekkefølge...

 

 

10. Gi hver av gjestene et postkort med adressen til det nygifte paret på, og en dato som kortet skal sendes. Slik vil dere gjennom hele det neste året motta hyggelige kort fra alle gjestene deres. Husk å klistre på frimerke på kortene, så ikke gjestene skal måtte betale det selv.

    

 

 

11. La gjestene legge sine hilsener og lykkeønskninger i forskjellige Jubileums-flasker som skal åpnes etter en viss tid, f.eks et år eller 5 år. Slik kan brudeparet få mye artige hilsener flere år fremover på bryllupsdagene som venter.

12. Sett frem en skrivemaskin som gjestene kan skrive sin hilsen på. Dette passer ypperlig i et vintage-tema bryllup.

13. Lag et slags "spørreskjema" som alle gjestene kan fylle ut. Dette er enkelt for alle gjestene å gjøre, samtidig som at du kan etterlate litt rom til en personlig hilsen om du vil. Jeg synes dette var en morsom måte å få en liten "tilbakemelding" fra gjestene deres.

 

Hva slags gjestebok vil du ha når du gifter deg?

Var disse tipsene nyttige?

 

Les mine tips til Bordkort HER

Og tips til Brudebuketten HER

 

#bryllup #gjestebok #bok #diy #kreativ #kreativt

En uke med latskap

Forrige uke gjorde jeg egentlig alt mulig. Alt mulig annet enn å lese på pensum. Bryllupsforberedelser, venner, matlaging, Ja, til og med jogging blir gøyere enn pensumlesing når det virkelig gjelder å få lest. Så denne uka må jeg skjerpe meg. Håper jeg. For bacheloren ligger å lurer på meg under overflaten, og truer med å hoppe frem å skremme meg når jeg minst aner det, og når jeg har glemt at han ligger der.

En annen ting jeg må få gjort er å sy forloverkjolen ferdig. I det siste har jeg bare strikket i stedet... (noe som ikke haster i det hele tatt, men føles mer safe)

Så denne uka skal jeg prøve å gjøre like mye som sist uke, men ikke bare det jeg har lyst til, men også det jeg må.

Wish me luck :)
Bryllupsmenyen

Nå har vi bestemt oss for menyen i bryllupet. Dette skjedde i samarbeid med kokken på et hyggelig møte hjemme hos Thomas. Jeg tror vi alle er skikkelig fornøyde med menyen.

Forretten: Blomkålsuppe.

Hovedretten: Reisdyrsteik.

Desserten: FerskenParfait. Dette er forresten et fancy navn for iskrem, og fersken passer jo perfekt til fargetema vårt! Det skal forresten ikke være ferskener, slik som på bildet under. Kun ferskenis :)

I tillegg skal vi ha frukt og kaffe tilgjengelig mellom vielsen og festen, og noen små wraps-biter utover kvelden, når folk begynner å bli sultne igjen.

BildeKilde

Hva vil du spise i ditt bryllup?

 

Les mine tips til bordkort HER

Og tips til Brudebuketten HER

#bryllup #wedding #mat #meny #dessert #is #fersken #fest

Hjemmelaget Snickers

En oppskrift så rådyr, super-usunn, vanvittig mektig og sinnsykt deilig skal du lete lenge etter. Dette er virkelig ikke et prosjekt man bør gjøre altfor ofte, men det er farlig godt. Oppskriften på hjemmelaget snickers finner du HER. Og resultatet mitt ser du her:


Nå er vel bare spørsmålet hvordan jeg skal kvitte meg med alle kaloriene igjen...

RyddeSalg

Klokka var bare seks, og jeg var lys våken på fridagen min. Så jeg tuslet opp, og kjente for å gjøre noe nyttig. Nå som jeg snart skal flytte ut, har jeg begynt å tenke på å kvitte meg med noen ting som tar masse plass, og aldri brukes. Så denne fredagsmorgenen endte jeg opp med å dra ut alle pennyklubb-bøkene mine fra Marsvinrommet for å sortere, fotografere, og SELGE!

 

 

Jeg endte opp med kun èn serie jeg vil beholde(Imponerende, hva?), og 119 bøker jeg vil selge. Og da er det enda igjen noen bøker som jeg ikke gadd å sortere. Tror dere jeg har en sjanse til å selge noen?
Hvis det er noen blogglesere der ute som ønsker å kjøpe hestebøker skikkelig billig, så legg igjen en kommentar med mailadressen din, så skal du få bilder av bøkene :)


Tips: Bryllups-perm

Det er så mye gøy som blir laget når noen feirer bryllup: Invitasjoner, bordkort, servietter, takkekort og så videre blir nøye gjennomtenkt, og matchet på et personlig vis. Jeg elsker sånne detaljer som binder alt sammen, og har samlet på disse siden det første bryllupet jeg var i. Alt samles i en perm i plastlommer, så er det enkelt og oversiktelig å finne igjen, og alltid plass til nye bryllup!

Og når du da en dag skal gifte deg selv, så har du et lite bibiotek av ideer og tips til hvordan det kan gjøres.

 

Så her er permen min! Utsida er utrolig lite romantisk, men man tager det man haver. Den gjør i hvertfall nytten intill videre. Og plastlommer er kjempepraktiske slik at de kan flyttes til en ny perm senere :)

 

Nedenfor følger noen få eksempler på hvordan mine slike sider ser ut. Ikke noe fancy, men lettvindt og greit.

Her er kirkeprogrammet og sangheftet til John-Kenneth og Sølvi-Oline

 

 

Takkekort, bordkort og Serviett fra Mona og Knut til venstre, og gavepose og sanghefte fra Anne-Ruth og Andreas til høyre.


Tar du vare på slike "småting" når du har vært i bryllup?

 

Noen små Sosiale Glimt

.Det er alltid mange sosiale sammenkomster som aldri havner på bloggen min, ofte fordi jeg ikke tar så mye bilder. Men her har jeg samlet litt bilder av folk og koselige ting de siste to ukene. Først ut er et bilde fra Ungdomsmøte. Meg og Cathrine i front på denne nydelige kvelden hvor jeg virkelig koste meg masse!

 

 

De neste tre bildene er fra Release-Partyet til den allerede omtalte CD'en Presence. Alle som hadde vært med på å lage CD'en var invitert til en koselig middag hos solisten Eliin. Thomas laget coveret, så jeg var med som følge. Vi fikk servert herlig indisk (med oppskrift fra Mettes indiske bestemor) og plenty av latter, smil og hygge til dessert :)
 

 

Det siste bildet viser frokosten til meg og Lisa. Det er lite som er så koselig som å ha frokost-gjester og dekke på skikkelig, og bake rundstykker og presse juice og ta frokosten helt på alvor. Begge i pysjbuksa, så klart. I love it! <3


Bachelor, Hobbyprosjekter og BloggAnbefaling

I går ble jeg litt stresset igjen. Hadde samtale med veileder om Bachelor-oppgaven som skal skrives før juni. Og det er så lenge til. Men når vi skulle begynne å skrive en tidslinje over hva som skal gjøres når, så ble jeg stående med "Lese teori, definere kjernebegreper og avtale med praksisskole" I LØPET AV FEBRUAR! Det er jo nå, det! Så det er ikke annet å gjøre enn å komme i gang med å lese uendelige artikler om språklæring, tilpasset undervisning, og Gardners Flerintelligensteori. På engelsk, så klart.  Er det rart jeg gruer meg litt?

Ellers har jeg et par prosjekter på gang for tiden. Har satt bildene fra 2013 i et album, og skrevet dato på alle. Og har begynt på min første egne strikkegenser. (Den til høyre her). Strikker også noen votter til ei venninne. I tillegg har jeg planer om å snart ferdigstille forloverkjolen, og bordkortene til bryllupet (alt sånt er greit å få gjort i god tid...). For ikke å glemme at jeg må jobbe. For nå gråter lommeboka for tida...I dag har jeg også en anbefaling. Leste et usedvanlig bra innlegg på DENNE bloggen. Ta en titt!

For ikke å glemme dette innlegget på en annen blogg.

 

SjokoladeCookies med PeanøttsmørFrosting (Oppskrift)

Har oppdaget en fantastisk oppskrift på disse herlige sjokoladecookies'ene. De er kjempegode alene - smelter på tungen. Og med frosting ble de enda mer himmelske! Dette er en heftig sukkerbombe av de store. Akkurat som jeg liker det....

 

Sjokolade Cookies med Peanøttsmørfrosting

Ca 24 stk


Cookies

200g lys kokesjokolade

40g smør                                                  

2 egg

150g sukker                                  

1ts vaniljeessens

35g mel

¼ ts bakepulver        

150g Melkesjokoladelinser


Smelt sjokolade og smør. Pisk egg, vaniljeessens og sukker. Bland sammen. Sikt i resten og vend forsiktig inn.

La stå i 10 min å hvile. Bruk en spiseskje og legg dem på et brett med bakepapir. Stekes på midterste rille i 8-10 minutt på 180 grader. La hvile i 20-30 minutter.
 

Peanøttsmørfrosting:

160g Melis

280g Peanøttsmør

100g smør

1ts Vaniljeessens

1dl kremfløte

Miks alt utenom kremfløten i mikseren til det er fluffy og har lys farge, så tilsetter du kremfløten. Ta en spiseskje frosting mellom to cookies.

 

 

 

Jeg fikk mer frosting enn kaker. Det hadde sikkert vært nok til nesten dobbel kakeoppskrift. Men jeg spiste mer eller mindre opp kremen som pålegg de neste dagene, og det fungerte også fint. DETTE er digg digg, altså!

 

Du finner denne og andre digge oppskrifter i sidemenyen til høyre, på knappen "Kokebok."

 

#mat #oppskrift #snacks #kaker #cookies #nam #søtt #søtsaker #sjokolade #peanøtt

Esters Bok

"Er det noe du vil be om, dronning Ester, så skal du få det. Har du et ønske, om det så er halve riket, skal det bli oppfylt."

Ester 7.2

 

 

Nå leser jeg systematisk igjennom bibelen for andre gang, og har tenkt til å skrive litt om hver bok ettersom jeg blir ferdig.

Tittel: Esters Bok (17 av 66)

 

Forfatter: Ukjent. Muligens Mordekai eller Esra.

 

Datering: ca 465 f.kr.

 

Innhold: Denne boka inneholder den spennende historien om Ester, som går "from Rags to Riches." Plutselig er Ester dronning, og får med Guds hjelp spille en enormt viktig rolle i å redde et helt folkeslag.

 BildeKilde

 

Min Mening:  Boka inspirerer til å bruke det lille du har til Guds plan. Den viser oss at uansett hvem vi er, så kan Gud gi oss store muligheter; vi må bare være nær nok Ham til at vi hører dem!

 Nå nærmer det seg et halvt år siden jeg startet på denne lesingen, og jeg har kommet til bok nummer 17 av 66. Det høres ikke veldig imponerende ut, men jeg haster ikke. Jeg vil heller få med meg mest mulig av det jeg leser. I tillegg må jeg si at jeg har lest nokså mye tross antallet bøker, fordi mange av de tyngste bøkene er i begynnelsen av bibelen...

#bibelen #bibel #kristen #tro #litteratur #bøker #bok #konge #kongelig #konger

Makes me Smile

En tidlig lørdag morgen våkner jeg og kjenner at livet er godt. Vinden uler som besatt ute. Huset er forferdelig rotete, og jeg ligger etter med skolearbeidet allerede. Men det er allikevel et godt humør i meg denne morgenen. En glede.

 

Her er noe av alt jeg er glad for i dag:

* Jeg er inne i varmen når det er iskaldt ute.

* Te

* I går var en nydelig dag med pizzakveld hos Karoline.

* I vinduskarmen står chilien og persillen jeg har sådd. Og jeg gleder meg til å se dem vokse! Dette skal bli et år med en del såing av frø! PS: Hvis du vil så chili, er det tiden nå. Så tidlig, så kommer det mer frukt :)
* I dag skal jeg henge med kjæresten; noe vi ikke har gjort altfor mye denne uka.

* Kakao

* Jeg gleder meg til fremtiden. Sommer, Bryllup og bryllupsreise, vinterferie, vennebesøk på søndag, og i dag.

* For i dag skal jeg på en Release-middag for en CD Thomas har laget coveret til. CD'en er laget av noen venner av oss, som (forhåpentligvis) skal synge litt i vielsen vår. De fleste sangene er egenskrevet, og finnes på spotify HER. Og de kan lastes ned gratis Her. Hva synes dere om coveret?

Pasted Graphic

 

* God samvittighet, for jeg jogget i går.

* Jeg skal på skolen kun to dager neste uke (og resten av året.)

* Yr.no sier at det skal bli varmere de neste dagene! (Jeg synes så synd på snøklokkene som hadde begynt å sprette rett før kaldværet kom, i begynnelsen av Januar)


Bildet er tatt med close-up filter. Hehe, gøy å eksperimentere!

Gledelig Helg!

#glede #glad #smil #takknemlig

, Sokndal

Bor på Haua med mannen min, Thomas, i et oppussingsprosjekt med mye potensiale. Er 25 år. Lærer. Jeg er glad, venn med Jesus, positiv og variert. Har en drøss med hobbyer, og liker alt som er kreativt, spennende, og smaker søtt! Det skjer så mye bra i livet mitt; Masse små Mirakler som jeg vil dele med dere!

Instagram: Ingrid0123

Anbefalte Innlegg:

Arkiv