februar 2010

Min 18-Årsdag!

 Positive ting:

*Treffe folk! også de som jeg ikke treffer så ofte!

*De beste av de beste av mine samlet på ett sted!

*Alle som hjalp til for at det hele skulle funke.Malin sminket meg, Benita gav meg et fint bilde hun hadde trykt som passet til fargetema, Malin, Benita, Anders, og Mamma på kjøkkenet, Thomas høyt og lavt der det trengtes->reddet oss f.eks. da strømme gikk, Nina og Petter som hjalp meg med pynting og organisering:)

*Den gøye pynten(bare min frosk som hadde krone)
*Noen fantastiske taler fra gode venner

*Vi holdt det gående til kl 03.00.

*Den gode maten-baguetter med kjøttdeigfyll (litt tacosmak) og Alt det andre gode, som ingen hadde plass til; Is, Frukt, Grønnsaker med dipp, Kaker, Chips, og Snacks.

Negative ting:

*At noen ikke kunne komme.

*At noen måtte gå før jeg hadde fått en bra samtale med dem.

*At ikke magen var så sulten som øynene ( vet at jeg burde ønske meg at øynene heller hadde vært litt mindre sultne, men...)

Thomas har lagt ut bilder i fra bursdagen min på bloggen sin, og der tror jeg faktisk det er bilde av alle sammen! så ta en tur innom her.

Ballongne er forresten i fra ballongbutikken.no, noe som anbefales! Her kan du finne alt i fra hjerteballonger og figurballonger, til svæære ballonger, og gassballonger.

Bordkortene laget jeg med inspirasjon i fra cubeecraft.com. Jeg har endret dem litt... fant en frosk fra google, satte den inn i stedet for en pingvin, og skrev min egen tekst på boksen; ble de ikke ganske kjekke?

 

 

Et Grufullt svik.

Dette er et bilde av den tilsynelatende uskyldige, søte, og litt fortvilede Nathalie idet hun filosoferer over hvordan hun skal komme seg til flekkefjord når vi sitter fast i bussen bak en trailer, en buss, og en brøytebil midt i en sving på vei ned til Åna Sira.

 

Det du kanskje ikke vil tro er at hun faktisk er en ond, sleip sviker! Her ser du henne haike med en fremmed som "bare hadde TO seter i bilen sin!"

Etter mange planer om hvem vi måtte drepe for å komme oss bort derfra, og etter å ha bli kjent med den polske damen på bussen som faktisk er russisk, Sneglet vi oss mot skolen to timer for sent.

Det er ikke synd på oss. Det er synd på folkene på kvanvik som Faktisk hadde stått ute i to timer da vi kom!! De hadde sikkert rukket å gått til flekkefjord....

Rett før vi endelig var fri igjen...

Monica tar en pause i fra den voksende galskapen nødsituasjonen fremkaller..eller?

Jeg gjør det samme...

Bussjåføren

Den russiske dama som het Nathalie!

Monica tok seg en lur baki bussen...

I Wish....

Jeg skulle ønske folk spurte meg mer om Jesus.

Jeg har så mye jeg vil fortelle til de som vil høre...

dagens tanker og følelser kommer til utrykk i nattens drømmer...(gøye bilder!)

Drømmene om natta kommer i fra det vi tenker på om dagene, det har jeg iallefall bevist for meg selv i natt.

Drømmen begynte med at jeg feiret bursdagen min på Betania. Plutselig kom jeg på at jeg hadde glemt All pynten hjemme! så jeg rushet av sted. Vi tok en tur innom texaco, og på trappa så vi plutselig en ganske stor fugl med noe rødt på! Jeg løp og hentet kamera, og fuglen fløy frem og tilbake, både fra og mot meg. Masse bra vinkler! Den så ut som en rød ugle (ganske spesielt), og den fløy rett over oss. Plutselig merket jeg at jeg ikke hadde blitzen oppe. Det begynte å mørkne, så alle bildene var helt mørke-.-

Jeg trykket på blitz-knappen og knipset noen bilder igjen. Etter en liten stund oppdaget jeg at blitzen ikke hadde kommet opp nå heller! Denne gangen hadde jeg stilt litt på kamera, så bildene var litt lysere, men skikkelig mørke og uklare. Plutselig fløyg ugla(eller hva det var) rett i armene på mamma, og hun skulle holde den stille for meg. Jeg hadde til og med blitzen oppe! Mamma drog fram et lite lommetøkle, og bedøvet ugla, så hun ble helt slapp. Jeg tok etpar bilder nå, men da jeg sa at mamma skulle slippe henne, så jeg kunne ta noen flyvebilder, så vi begge at det var en bakside med å bedøve ugla:P Vi kunne ikke bare la henne ligge... Etter å ha bestemt oss for å ta vare på henne til hun våknet, og så ta bilde når hun fløy avgårde, våknet jeg. Ganske synd, for jeg fikk aldri det fine bildet jeg var ute etter...

egentlig også ganske rart at mamma bestemte seg for å bedøve ugla, men det er så sin sak...


Det var ikke akkurat slik ugla så ut, men tilnermet...

Hvis du lurer på hva jeg har opplevd som ligner på dette så er det to likhetstrekk. For det første skal jeg feire 18årsdagen min på betania på onsdag, og er i full gang med forberedelsene, og for det andre så jeg og Thomas en ugle i går, da vi kjørte til Egersund. Imotsetning til den røde i drømmen fikk jeg faktisk tatt noen flotte bilder av denne! Stakkars Thomas hadde ikke med sitt kjære (og 10ganger bedre, og dobbelt så dyre) kamera, så disse bildene ble Bare mine! Gøy at ikke alltid han tar bilder som er mye bedre enn mine! (ja, jeg er litt egoistisk, men...)

apropos drømmer har jeg bestemt meg for å skrive dem ned her ettersom jeg drømmer dem, så husker jeg dem, så hvis du synes de er kjedelige, synn for deg! Kanskje var ikke denne så morro, men jeg drømmer ganske mye rart!

min yndlingsfølelse!

Noe av det beste som finnes her i livet for meg er når jeg er på en tur i naturen, helst helt alene, stopper Helt opp, og bare lytter. Lytter og puster, og føler. Jeg må være så langt i fra veien at jeg ikke hører bilene som mer enn en svak dur i det fjerne. Det er lurt å lukke øynene, så skjerpes de andre sansene(betraktelig mye, faktisk) I dag gjorde jeg dette. Sola skinte svakt i ansiktet, langt borte hørte jeg på den ene siden noen biler, og på den andre en masse svaner som synger av full hals. Fuglene kvitrer; de savner nok våren like mye som meg, og synger i protest! Jeg hører også lyden av Chessie som traver rundt i snøen (var ikke helt alene; ta gjerne med hund!) Litt senere stoppet jeg opp ved elva, noe som igjen gir en helt annen, og fantastisk følelse!

Jeg utfordrer DEG til å prøve dette i dag! kom deg litt bort i fra mas og kjas, og stå helt stille. Lytt, og føl!

 

 Bildene er i fra i sommer...tror Thomas har tatt mesteparten:)
ser du forresten gorillaene i det siste bildet? Jeg oppdaget de tre, så vi fikk tatt bilde av dem!


 

origami - ny hobby?

cubecraft.com 

Jeg har fått meg en ny midlertidig hobby! Følg linken over, så finner du masse figurer. Klikk på en figur, så finner du et ark som du kan skrive ut. Deretter er det bare å klippe og brette! Har laget bl.a. disse figurene:

I tilegg har jeg laget en figur selv, men den sparer jeg til senere:)

Morro med noe litt anderledes å finne på!
Når det gjelder origami, er jeg ikke så veldig flink... på mange ting som "easy flower" osv, er jeg håpløs. Førstår ikke alltid tegningene. Ellers så er de feil! For ettellerannet har det alltid med å ikke stemme....

Men, noen få ting får jeg til, og noe av det letteste, og morsomste jeg har kommet over er disse små søte stjernene! hadde funnet en bedre film, men vet ikke hvor den tok veien...

hunder er fordomsfulle (mobbing)

Det kan vel ikke stemme, tenker kanskje du, men jo! Det kan faktisk det! Min hund er full av fordommer.

Hun er skeptisk til Menn. 

Hun hater Funksjonshemmede.

Knurrer til de som halter, de som snakker rart, og de som er gamle.

Hun har rett og slett ikke nok evne til å forstå at de kanskje blir såret når hun står og skjeller dem ut for at de ikke går som normale personer.

Hunder er kanskje ikke så fæle, men det er ikke tull at Chessie står å bjeffer hver gang noen halter litt forbi "hennes" vindu.

Tror at det er på den samme måten med barn. De mobber fordi de ikke vet hva det gjør med folk, iallefall mange! Når vi blir eldre blir det mindre mobbing(vil jeg nesten påstå) fordi vi sosialiseres(spør samfunnsfaglæreren hva det betyr-han lærte meg det!) med folkene rundt oss. Andre igjen, mobber av hat, og kanskje hevn, eller bare fordi de ikke vet hvordan de skal reagere i noen situasjoner, eller på noen personer. Ikke så lett å vite hva man kan gjøre med det, men det er iallefall viktig å opplyse folk om hvordan det kan føles å bli mobbet, også til små barn, for de mobber ofte mer enn vi tror, kanskje uten å komme på det selv. 

se denne forferdelige, og rørende filmen om mobbing:

Det VI kan gjøre er å stille opp for folk! Hva om jenta på filmen hadde hjulpet ham? Sett seg ned, hjulpet ham opp, og bare vert en venn. Hvis et par folk hadde vert vennene hans, hadde han nok ikke blitt så mye mobbet, og det hadde uansett vert Mye lettere for ham å takle:) Om hun ikke hadde gjort det da, men kanskje kommet bort til han senere, gitt ham et smil, et hei. Kanskje hadde han ikke følt seg så alene! 

Hørte en gang en historie om en mann som var lam i begge beina som satt på terassen sin med utsikt over kaia. En gutt med hengende skuldre gikk forbi, så opp, og ble møtt med et "hei!" av mannen på terassen. Senere fikk mannen vite at gutten hadde tenkt å ta selvmord den dagen fordi han var sikker på at ingen brydde seg, men da han så mannen, uten bein, og uten noen synlig grunn til å være så munter, bestemt han seg for at heller ikke han ville gi opp! 

Bruk livet ditt på å gjøre noe positivt for andre, om det så bare er en hilsen, en klem, et råd, eller bare å lytte!

Øvelse, skjerping, fokus!

Wikipedia om faste 

Fasten er, i kristendommen for selvkontroll, og å bruke mer tid på Gud. Jeg ble mer obs på at det var faste nå på grunn av noe Catrine sa; Hun skal faste for sjokolade frem til Påske. Fastetiden varer i 40 dager frem til påske. 

Dette er det fasten handler om for oss, ifølge kirken.no:

*Hva i ditt liv er det som risikerer å få for stor plass, - som trekker oppmerksomheten til seg slik at du beveger deg i en retning du egentlig ikke vil?
*Hva trenger du å gi avkall på for å kunne leve mer helhjertet og sant?

Fastetiden er en tid for øvelse, - skjerpe sansene, lydhørheten, få øye på ditt eget liv, menneskene rundt deg, og Gud."

 

Lurt å faste i fra ting som tar mye av tiden din, og som kanskje egentlig ikke er bra for deg! Jeg ser ikke så mye på TV, så det er ikke aktuelt. tror ikke jeg klarer 40 dager uten snop, eller noe, så jeg går for brus! Noe som ikke er bra for meg, og ikke enormt vanskelig å gi slipp på heller. Er det andre ting man kan faste for? Skal du faste fra noe?


her står det også masse bra om hva faste er, og hva som skal være fokus osv: gudergod.no

Who am I to Judge?

En naturlig reaksjon på at andre gjør noe galt, er å dømme dem. Når noen dreper noen er de mordere. Å stjele er galt, å drikke seg sørpe full er galt ifølge bibelen. Når du har gjort noe galt, fortjener du straff.

Når vi vet at noen har drukket, bør vi da gi dem tilgang til menigheten? Bør vi behandle dem som en av oss? Det kan gi hele menigheten et dårli rykte! Men har ikke du stjålet? Ikke? Har du løyet? Noen gale ting har vi alle gjort, har vi da noen rett tilå dømme andre?

Joh. 8.2-11. En kvinne hadde gjort noe galt, og skulle bli steinet, men Jesus ba den som var syndfri kaste den første steinen på henne. Ingen stod frem og sa at de aldri hadde gjort noe galt. Jesus, som var den eneste som sto igjen, sa; "Heller ikke jeg fordømmer deg. Gå bort, og synd ikke mer fra nå av!"

Ingen av oss er syndfrie, men vi kan allikevel følge jesu’ eksempel og tilgi. Det som er helt sikkert er at vi ikke kan dømme ”henne”

En venn av meg sa at det er slik vi kan vite hvor vi har en person; ved å se på de tingene han gjør. Vi ikke kan komme utenom å dømme, og derfor må hver enkelt passe på handlingene sine.  Men som sagt kan ingen av oss klare å ”passe på” handlingene våre; vi er alle syndere, og som kristne vet vi faktisk om det! Vi vet at vi er tilgitt, og det er derfor vi må tilgi andre. Uten nåde, og tilgivelse, så hadde ikke vi heller vert gode nok for Gud; altså er ”de” like gode for Gud som oss, og det hele kommer an på tro. ”for ved nåde er vi frelst, gjennom tro.”

På en måte må vi jo forholde oss til hverandre også, jeg skjønner jo den. Du blir mer obs på hva du forteller folk når de har røpet hemmelighetene dine mange ganger før, og det tror jeg er greit; å dømme er ikke det samme som å reagere. Når du dømmer noen, vil jeg si at du vil hevne deg på dem, eller vil at andre skal hevne seg på dem. rett og slett det motsatte av å tilgi. Så; vi skal ikke glemme alt folk har gjort, men tilgi dem!

Min Krig

Det er en krig i landet mitt, og jeg løper. Snøen tynger skrittene, men jeg løper for å redde livet! Alt  føles så kjent; deja vu, men jeg klarer ikke å huske hvordan det gikk. Orker ikke løpe mer! Slenger meg bak en snødyne, og ligger der. Lytter.Taper vi? Jeg hører stemmer nerme seg, er det våre? De høres ikke spesielt redde ut? tror jeg? Det går noen forbi meg, uten at jeg blir oppdaget-det er mine folk! Plutselig er jeg trygg, og reiser meg for å følge dem. Scenen frandrer seg når jeg kommer nedenfor snøhaugen og ser alt. Nå blir de jaget av en stor gravemaskin eller noe, pluss noen andre ting som jeg ikke helt klarer å oppfatte i farten. Eller kanskje jeg ikke husker det... 

De roper at "vi vet akkurat hva vi skal gjøre med dere! Døden er planlagt til hver minste detalj for hver av dere!" Vi løper -  er snart hjemme nå! Følelsen av deja vu er sterkere enn noen sinne, og nå vet jeg hva vi kan gjøre! Vi tar en liten omvei rett før vi er hjemme, gjemmer oss på en liten haug, og så kan vi begrave dem i et snøskred hvis de ikke forsvinner. Det er plutselig bare to mennesker som er med meg, de andre må være døde? Og vi løper! Pusten river nå, jeg var aldri i god form. Jeg oppmuntrer de andre til å løpe videre, men et sted tar vi en 5 sekunders pause. Jeg er fast bestemt på at dette fungerte sist gang. Har det vert en sist gang? Jeg skjønner ikke.... Vi er fremme på skjulestedet. Nå er det kanskje trygt? Det har vert stille en stund, og jeg går tilbake. Nei, Jeg løper tilbake, sa til de andre at jeg hadde jo faktisk 3'er i gym mens de bare hadde toer. Husker ikke om jeg skulle sjekke om det var trygt, eller om det var det snøskredet jeg skulle sette igang, men plutselig har jeg løpt rett i armene på dem. 

Denne gangen føler jeg meg klar, og moden. Jeg løper ikke lenger. Kanskje hadde jeg ikke hatt muligheten, men roen, den var der. Jeg vet ikke hva de skal gjøre med meg, men jeg er også stolt på et vis; De andre gjemmer seg fremdeles!

***

Så voknet jeg.

Drømmer er spennende ting, og jeg tror jeg husker å ha drømt denne drømmen en gang før også. Er det alltid slik det føles etter en drøm? En slags visshet om at en har drømt det før? Kanskje er det bare meg, eller kanskje drømmer jeg faktisk de same drømmene flere ganger.

et par andre drømmer som jeg husker ganske godt er disse:

snurring og hopping mellom grantrærtrær på en færje med andrea

Kvelningen av den blåe skofushunden

Jeg blir skrapt av toget av en elg

Rottenes hevn(mareritt!!)

Møtet med Ariel og Fomle i Sokna

Vampyren som spiste munnen min(mareritt)

Har du lyst til å høre noen av dem, så forteller jeg gledelig her på bloggen, eller om du spør meg;)

Har du en drøm å fortelle meg?

i så fall; skriv det på en kommentar, eller på bloggen din, og send meg en link:)

må forresten få presisere at noen av de drømmene er i fra jeg var liten:)


Jørpeland during the weekend:)

Lørdag startet tidlig da Thomas ringte meg kl 6 for å si god natt. Jeg fikk ikke sove, så stod like godt opp:)

Jeg tenkte at siden Thomas hadde vekket meg kl 6, så brydde han seg ikke om jeg vekket han klokka 9, så kvart på 8 gikk jeg ut for å besøke ham:)

Jeg var kanskje fremme litt før 9, men det interessante var: Det var så kaldt ute at pusten min frøs i håret mitt! Det har jeg aldri opplevd før, men det kom litt hvit, snøaktig på hver side av hodet. (himmelen var helt klar, så det snødde ikke!) Jeg kom akkurat frem før sola kom opp. Gjett om jeg angret på at jeg ikke hadde ekstra genser under jakken!

Uansett; jeg hadde rett, og han brydde seg ikke (så mye) om at jeg vekket ham. Vi tok følge ut på haua i 10tida. Han skulle i utdritningslaget til Toril June, mens jeg skulle opp til Arvid for å øve på et dramastykke. Kort fortalt ble det ikke noe av dramastykket. 

Da vi endelig hadde avklart det fikk jeg jammen være med på utdritningslag jeg også. Thomas skulle spille gitar på en sang, og ta en del bilder, så jeg hjalp egenlig bare til med å stille opp allesammen på bildene. 

Klokken 3 hadde jeg dusjet, og var pakket og klar til å reise til Jørpeland! Vi skulle på et møte sammen med ungdommer i fra pinsemenighetene i hele Rogaland! Det var her vi skulle ha hatt drama, meg jeg er egentlig glad for at vi droppet det; standarden var ganske høy der! Vi hadde en konkurranse hvor Haua ikke vant i en eneste gren; si jeg elsker deg på flere språk, og sjarmere dommerne, spille luftband etter en random sang, skrike høyest.. Jeg synes Johnny, Arvid, og Tom Edward gjorde en fremragende jobb som luftband. Vi skylder på partiske dommere!

To jenter i fra Moi hadde en dans som var enormt bra! Hadde vert morro å kunne danse slik, men tror jeg får holde meg til å se på, og beundre andre:)

Programlederne var også helt topp, men det som overgikk alt dette var Musikken! Jeg tror det var et lovsangsteam i fra Sandes som ledet lovsangen. De hadde mange sanger jeg ikke kunne, noe som ikke alltid er like morro, men jeg lærer ganske fort, så jeg sang med så godt jeg kunne, og stemningen ble etterhvert helt fantastisk! 

Jeg fikk en tanke om at jeg ville be for Thomas, så han kanskje kunne bli kvitt smertene i ryggen, men ventet litt, på den beste anledningen, eller noe..

Johnny Pettersen er også fantastisk! Han inspirerer stadig, og det skjer alltid ting på møtene der han taler. Vi fikk en innføring (med film) i hans liv som misjonær i (hovedsaklig) Asia, og Afrika, og han inviterte først opp de som ville oppleve noe med Gud. Han ba for oss, og så ba han opp alle som hadde sykdommer, eller vondt noe sted. Det kom kanskje opp 20-30 personer eller noe slikt. Vi ba for allesammen, og mange ble helbredet. Flere hadde hatt migrene, eller vondt i hodet under møtet, Thomas ble plutselig frisk i ryggen, noen hadde hatt vondt i skuldrene osv. Til slutt spurte han om noen hadde en fot som var litt kortere enn den andre, som førte til ryggsmerter. En hånd ble rakt opp bak ryggen hans, oppe på scenen. Det var ei jente i lovsangsteamet som alltid hadde hatt vondt i ryggen på grunn av en fot som var kortere enn den andre. Alle som hadde kommet frem fordi de ville oppleve noe med Gud flokket seg rundt henne nedenfor scenen, og ei jente sa , nesten overrasket i mikrofonen; "den he våkst ut!" "kult!" Jeg stod litt i bakgrunnen, men snakket med henne senere. Hun sa at det var så rart; Akkurat som om hun hadde stått på en måte hele livet, og det hadde plutselig forandret seg. 

Etter møtet kjøpte vi pizza, og koste oss i det utrolig kule, og fine ungdomsområdet i kjelleren. Møtet hadde vart ganske lenge, så vi fikk ikke mer enn en time på oss før vi måtte karre oss inn i bussen igjen, og siktet mot Haua. Vi hadde forresten med oss noen folk i fra Evangeliehuset i Egersund...

Jeg var ganske trøtt (etter å ha stått opp kl 6, som du sikkert husker) så jeg sov nesten hele bussturen:)Thomas har tatt bildene i fra møtet:)

The house is alive!

Audio adrenaline - big house

ikke at det er det samme huset, men iallefall hus - passet litt til inlegget (A) 

Hvis du lurte på hva jeg har gjordt med bildet, har jeg brukt den funksjonen jeg skrev om for et par innlegg siden; selective color, og i tillegg en del filtere....

Sannhet, rettferdighet, fred og tro- og tagging

Sannheten vil gi oss sikkerhet og sette oss i stand til å tenke klart og riktig. Rettferdigheten vil gi oss selvtillit og fri oss fra frykten for kritikk. Freden vil gjøre oss milde og vennlige og hjelpe oss til å overse fornærmelser og ethvert personlig angrep på oss eller vår tro. Troen vil gi oss mot og kraft til å se vanskeligheter i rette perspektiv. Guds ord vil gi oss alle de våpen vi trenger i vår kamp mot mørke makter.

 

Hanne leste opp denne teksten på sist jesusgruppe. Ta deg tid til å lese, og forstå det; Jeg elsket det:) 

Tok dette med i samme innlegg like godt. Sånne ting irriterer meg! Det finnes utrolig mye fin tagging, men dette var ganske kjedelig! litt detaljer, men hva med litt fyllfarge? DESSUTEN er chances skrevet Feil!  bare så det er klart; Det skrives ikke chanches:o) Men for all del; ikke det verste en kan skrive på en vegg, forsåvidt....

tips:

Før du begynner å tagge; Finn ut hvordan ordene staves!

 

Sex og sånnt

Var navnet på temakvelden på betania på lørdag. En helt framragende kveld, etter min mening! 

Jeg og Thomas er ledere for grønn gruppe i ungdomsarbeidet, og det var vi som hadde ansvaret for denne lørdagen. Vi var der i fra kl. 18.30, og pyntet med utallige stearinlys og laget en romantisk stemning. Alle satte seg på puter på gulvet eller bare på gulvet fordi de hadde glemt puter-jeg var blandt dem...

Andreas Ellingsen fortalte sitt vitnesbyrd, hvordan han flere ganger har hatt møter med Gud, og hvor Gud har hjulpet ham i livstruende, og forferdelige ulykker. Veldig sterkt å høre hvordan han har klart å beholde troen på Gud selv når livet ser ut til å jobbe mot deg med alle midler, og hvordan Gud hjelper ham igjennom det.

Etter denne starten gikk Kjersti Berge over på tema "Sex og Sånnt" Hun hadde mange gode poenger om hvordan Gud hadde ment at vi skal leve sammen som mann og kvinne osv. Tok ikke notater, så husker ikke versene hun brukte, men Vi fikk vel iallefall fram at Gud er for sex og for likestilling til en viss grad... Han er dessuten imot sex utenfor ekteskapet. 

Til slutt tente vi lys for alle voldtekstofre i verden, og sammen holdt vi i hendene, og ba for dem(Thomas sin ide)

Etter mye bra undervisning var vi klare til Frukt og annet snacks! Både chips, dip druer, sjokolade osv ble sett frem. Skikkelig koselig! Mange spilte også spill osv.
  Klikk på bildene for å forstørre dem:)

Pannekakebaking

Når en pannekakebaker baker pannekakekaker tar hun først litt melk, litt annet og en kilo hvete mel. Oppi bollen blandes røren, og det neste hun må gjøre er å klæsje alt i panna si og snart så er den stekt!

Fin omskriving av pepperkakesangen;)?

I tillegg til alle de vanlige ingrediensene tilsatte vi også litt konditorfarge, og det gjorde utslaget! Farvel til kjedelige pannekaker!

Tips fra Yvonne og Ingrid:)

I tillegg har jeg også før testet fylte pannekaker, og det var skikkelig godt!! Lag et fint kjøttdeigfyll eks:

400gKjøttdeig

1 boks hermetiserte tomater

litt krydder(oregano, grillkrydder osv)

litt melk

litt vann

1 raspet løk

3dl kokt ris(kan droppes)

Så legges fyllet inni pannekaka, den brettes, og legges i stekeovnen i 10min på 200grader!

lille speil på gulvet der....

... Er jeg den vakreste i verden her?

Svaner er nydelige skapninger! Elsker å se de grasiøse bevegelsene der de glir gjennom vannet. Jeg legger ved noen svanebilder Thomas har tatt :)


Forresten så har jeg og Thomas 9månedersdag i dag!  Det er 3 fjerdedels år! Still enjoying every day!:)

liker så godt dette "gullkornet", og synes det passer så godt:

 

Jeg elsker deg mer i dag enn i går,

men ikke så mye som i morgen!

 

Jeg driver og skriver et kåseri om kjærlighet i norsken, så jeg har samlet en del info... legger inn noen utsagn om kjærlighet, og kanskje også teksten senere, hvis den blir bra:)

I tillegg kan jeg ta med det Vilde(Thomas' niese, eller onkelonge) sa da hun så et bilde av meg og Thomas:

"Kjerlighet!

Dåkke e Kjerlighet!

Dåkke e jo kjærast!

d e forde dåkke kysse...!"

Vilde(4)

Hvis snø var Rosa... (+PS-tips)

Har eksperimentert littegranne i PS.

Photoshop tips:

Velg ettellerannet bilde med forskjellige farger på.

Gå inn på

-Image

-Adjustments

-Selective color

Her kan du velge en farge. prøv først en du ser mye av i bildet ditt.

Nå kan du endre alt av denne fargen i bildet ditt. Du kan legge til eller trekke fra Gul, Magenta, Cyan, og Svart... I bildet av Vilde på toppen gjorde jeg hvitfargen mer rosa(mer Magenta, og mindre Cyan) og lysere. Nå er det bare å eksperimentere, så kan du få mange merkelige farger på altmulig:)

The sims 3

Nå har atter en gang The Sims kommt på moten i min verden! Det går litt opp og ned. i perioder er jeg veldig hekta. Er litt over det nå (litt!). Så jeg spiller hovedsaklig på skolen (fritimer, friminutt osv (A)).

Jeg har iallefall funnet ut at jeg ikke er den eneste som blir avhengig! Ane kommer rett som det er med utrop som: "Nå ska eg gifta meg!" og " Nå føde eg! D blei ei jenta!!".... Til norsklærerens store forbauselse.

For meg er sims tidsfordriv (hovedsaklig....-liker jeg å tro). Jeg er heller ute med venner, men når jeg først har god tid, å ikke noe bedre å gjøre, så er det veldig morro!

Har forresten oppdaget at det er 2 (3) typer som spiller The Sims. Du har de som liker å bygge, og de som liker å spille. Jeg er egentlig en blanding av begge to... det er her (3) kommer inn;o) Thomas er definitivt en som liker å bygge hus!(ja- han spiller the sims!) Og han er enormt flink til det! Husene og hagene han bygger er proppet med fine detaljer, og alt passer fint sammen!

Skulle funnet et bilde av noe han har bygd, men....får spare det til en eventuell senere anledning:)

Her er noen på skolen som liker The Sims:)

Mitt hus er ikke så forseggjort. Jeg liker å bygge hus, men gjør det litt etterhvert:)

både Ane og Elise har fått låne spillet av meg..


Benita vil ikke installere The Sims av frykt for alvorlige avhengighetsproblemer.

EA-games Challenge everything! shuuup!

Ticklish

Noen ganger kan det å være kilen være helt forferdelig. Du ligger å gisper etter luft, mens du kjenner at krampen lurer i magen om den strammes noe mer.  Du føler deg helt hjelpeløs, men kan ikke -no matter what- slutte å le! Jeg klarer liksom ikke helt å bestemme meg om den følelsen er god eller dårlig, men det er greit i moderate mengder! Folk må rettogslett bare vite når de skal slutte, så funker det bra:) Hvis du trenger et tips så er det lurt å slutte når den du kiler går i fra rød til blå, og ikke har pustet inn på over et minutt! 

For å komme med en liten avsløring, så er jeg litt kilen. Men det er Veldig periodevis. Noen ganger går det nesten ikke an å ta på meg, mens andre ganger kan du prøve så mye du vil uten at jeg begynner å le. Det har litt med en bestemmelse å gjøre, og litt med humøret mitt!:)

På den andre siden så er kiling noe av det beste jeg vet! Å bli strøket langsomt med følsomme fingertupper(eller gjerne en fjær) på ryggen eller armene. Jeg blir (hvis jeg ikke er i mitt mega-kilne humør) totalt avslappet av å bli strøket sånn... Det gir en enormt god følelse! Jeg er så glad for at dette livet inneholder slike ting! Latter, kilenhet, glede, klemmer, begeistring, velvære, kos og smil.

Livet kan være fantastisk noen ganger! Er du ikke enig?


foto:Thomas E.Støle

bilde fra: http://alphadf.11penguin.net/?s=playtime

bilde fra: http://hoagenda.com/?p=22

 

Fine bilder?:)

Var på en tur med Monica i går:) Det har blitt en del bilder av Chessie i det siste, men det er ikke så rart at hunder kommer med når det er snakk om Monica;)

 

Ville også fortelle om noe annet:) på Onsdag hadde vi et møte i jesusgruppa vår! Vi var hos Anette, og fikk servert chips, og sjokoladekake! Kjempekoselig å treffe allesammen igjen:) Vi snakket en del om bibeldiskusjoner og problemstillinger: Det er veldig greitt å diskutere med noen som er noenlunde enige en gang iblandt. Jesusgruppa vår er noe av det som er på toppen av prioriteringslista mi. Den går over det meste av andre aktiviteter i hverdagen. Det er fordi vi får opp fokus på Gud, kan være helt ærlige og åpne mot hverandre, og har det skikkelig koselig! Gleder meg allerede til neste gang!:)

Random Bilder

ganske rart egentlig...men jeg har ikke hatt så mye å blogge om i det siste-iallefall ikke akkurat når jeg har tid. Kommer ofte på noe, men så forsvinner det igjen...

Noe jeg har lagt merke til er hvordan lesertallene mine synker og stiger. Når jeg skriver om Kristendommen er det lite respons. Enda litt lesere(men synkende). Hvorfor kommenterer ikke folk på inlegg om meningen med livet, og mine meninger om religion?

Er dere rett og slett ikke interesserte i det som har med Gud å gjøre? Er det utelukket at han faktisk finnes? Eller kanskje holder dere bare inne for ikke å si hva dere synes om mine sprøe tanker og ideer? Hvis det er sånn at ingen er interesserte er det kanskje ikke nødvendig at jeg blogger om dette? Men! tror jeg kommer til å fortsette alikevel om ingen kommenterer her? for det kan jo godt vere at dere bare ser på dette som en avis? en fortelling der dere "ser hva som skjer".... Kommer vel frem til at jeg blogger om det jeg tenker på! Det som opptar meg, og det jeg synes er litt interessant... Må vel inrømme at jeg ikke hadde syns dette inlegget var serlig interessant. Slike innlegg der "forfatteren" forteller hvorfor hun blogger er lite spennende, men kanskje noen kan svare meg på noen av spørsmålene, og hvis ikke så har jeg holdt meg til å blogge om det jeg tenker på!:)

Har også lagt merke til at det folk mest kommenterer er bilder, så jeg legger ut noen random bilder. 

mappe 1-  bilde 1:

2006- sommer 2006-heima-andrea

Jeg å andrea var på en båttur til Nesvåg. Jeg var skikkelig dårlig å styre båten, men været var nydelig! Tenk at dette er nesten 4 år siden!

Mappe 2 - Bilde 2 

2007-sommer 07- en dag oss Nina- Nina å Nosse

Kattungen til Nina; Nusse. Kjempesøt å leken, men fikk et kort liv (iallefall hos Nina.. vet ikke helt hvor den ble hen etterpå)

Mappe 3 - Bilde 3

2008-vinter1-impuls-andrea småtrøtt

Impuls! Diger festival-savner det! Forresten der jeg traff Catrine Bjånes og Marthe Blix første gang! gjett om jeg ble overrasket når jeg så dem på grøtkvelden for ca en måned siden!:O Savner både dem og ikkeminst Andrea:)

Mappe 4-bilde 4

2009-vinter1-JIMfolk(6.feb)-P2060018

Vi hadde et forsøk på å ta bilde av alle lederne på JIM for å legge dem ut på nettsida. (JIM er en kristen organisasjon for 5.-7. klasse hvor jeg er leder, og har sammen med Monica ansvar for nettsiden.) På bildet ser vi Didrik! 

Mappe 5-bilde 5(var ikke 5 i alle, men tok det nermeste)

2010-vinter1-vintertura2010-IMG_1421

Monica planlegger et svalestup ned i den frossne elva. Kan ikke huske at det Noen Gang har vert så mye is på Haua! Elva har hatt litt is på seg andre år(kanskje max 1m utover) Men i år var den helt frossen de fleste steder, og vi gikk en lang tur På elva! Noen steder var isen 20cm tykk...I tillegg er det et under at snøen fremdeles ligger, og i kveld har det vel steget med ca 15 cm til.... Kaldeste vinteren jeg kan huske...

Mappe 6-Bilde 6
Annet-meg(..)-_MG_6015

Hehe, Thomas tar Julekortbilder av meg:) ble ganske fornøyd med dette;)

 
, Sokndal

Bor på Haua med mannen min, Thomas, i et oppussingsprosjekt med mye potensiale. Er 25 år. Lærer. Jeg er glad, venn med Jesus, positiv og variert. Har en drøss med hobbyer, og liker alt som er kreativt, spennende, og smaker søtt! Det skjer så mye bra i livet mitt; Masse små Mirakler som jeg vil dele med dere!

Instagram: Ingrid0123

Anbefalte Innlegg:

Arkiv

hits