hits

januar 2018

Hjemmesydd fintopp av rester

Et av mine problemer i klesveien er at jeg har veldig få fine topper; de fleste er helt enkle singletter, t-skjorter, eller gensere. Og noen dager føles det bare bedre å pynte seg litt mer, uten å ryke på et skjørt. Så da hoppet jeg på et prosjekt for å bli kvitt litt restestoff, og sydde denne toppen her! 

 

Jeg trodde egentlig det var bare en liten rest igjen av stoffet etter at jeg sydde kjole siste studieåret mitt. Men det var faktisk en hel del! Jeg var litt spent på hvordan det skulle gå med dette "vanskelige" silke-aktige stoffet når mønsteret egentlig var beregnet på stretch, men det gikk egentlig overraskende bra! Eneste jeg er misfornøyd med er utringningen som ble en anelse skeiv... 

5 tips for å spare miljøet

* Skru av lysene når du går ut av rommet. Dette er Thomas vanvittig dårlig på. Han elsker at lys og varme står på, mens jeg går og skrur ned. Vi blir aldri helt enige, men kanskje jeg kan inspirere noen andre til å spare litt strøm, og dermed også spare deg for litt av strømregningen. En ting som jeg faktisk er veldig flink på, er å aldri lade mobilen om natta, og aldri la laderen stå i når den ikke brukes (da trekker den strøm hele tiden. Det gjelder alle ting uten av- og på-knapp.) 

* Bruk handlenett i stedet for alle bæreposene. Igjen er dette et økonomisk valg! Og det blir brukt enorme mengder plast i løpet av et år! Nå er det ikke å kjøpe handlenettet som er miljøvennlig (det er ikke gjenvinnbart), men å bruke det! Så ta gjerne noe du har hjemme!

* Sorter søppel! Ikke kast alt i restavfall, men skill mellom ulike typer! Her er det mye som kan brukes om igjen, noe som betyr at mindre av naturen må ødelegges for å lage nye produkter! 

* Gå eller sykle mer i hverdagen! La være å bruke bilen på sånne småturer som du faktisk har tid og anledning til å rekke uten. Det er miljøvennlig, økonomisk, OG godt for helsa! VINN-vinn-VINN! 

* Søppelplukking. Når var sist du gjorde en frivillig innsats for nabolaget? Hvis det er over tre måneder, er det kanskje ikke så dumt å pakke med seg hansker, en søppelpose, og gå på "jakt" i nabolaget! Dette kan være en artig aktivitet med barn, og du får både god samvittighet, og igjen den supre helsegevinsten!

 

Hvilket punkt vil du gjøre en ekstra innsats på den neste uka? :)

Hevnens farge er blå

 

"Hevnens farge er blå" av Mary Higgins Clark

 

Boktittel: Hevnens farge er blå

 

Forfatter: Mary Higgins Clark

 

Innhold: Fem år gamle Timmy får se faren sin bli brutalt drept foran øynene sine. Senere er det eneste han husker morderens isblå øyne og beskjeden om at når moren hans er drept, står Timmy for tur. Fem år har gått uten at noe mer har skjedd, men Laurie og Timmy lever fremdeles i frykt for at drapsmannen kan dukke opp igjen. 

 

Min mening: Dette er ikke det beste jeg har lest av Mary Higgins Clark. Litt forutsigbar, og ikke enormt engasjerende, men allikevel en grei "tidsfordriv-bok"

BildeKilde

Terningkast: 4, Helt ok krim. Men en jeg likte bedre er Clark's Stemmenes rop

Hjemmesydd ullue med vinyltrykk!

Den gøyeste julegaven i år var nok Cameo Silhouette maskinen vi fikk! Med den kan vi printe ut allskens trykk til klistermerker og klær! Jeg har ikke fått prøvd den så enormt mye enda, men det kommer litt og litt. 

Lua er sydd i deilig, mye merinoull både inni og utpå. Til trykk valgte jeg en glitrende sølv-vinyl med streken (hvis du ikke kjenner streken er han en barnetv-figur fra nittitallet :)

Ble fornøyd med resultatet! Hva blir det neste, mon tro? 

Som ny

Når vi endelig fikk ryddet bort julepynten (noe som skjedde ganske seint i år), ble det nesten ei ny stue! Det er utrolig koselig å få opp de røde gardinene og alt stæsjet, men det er jammen deilig å få det ned igjen også! 

Første uka etter nyttår var det enda koselig. I helga var vi på hyttetur. Andre uka var det "litt for mye", men jeg var så sliten og småsyk, at det ble ikke anledning til å ta det bort. Tredje uka var det krisetilstand; "Kom dere opp på loftet igjen!!" 

 

Det ble herlig tomt og luftig når alt det røde var borte. Men det manglet noe: gardiner! Thomas hadde over natta bestemt seg for at han ikke ville ha opp igjen de gråe gardinene. Så i helga fikk vi kjøpt inn flortynne tyllgardiner på ikea som bevarer det luftige utrykket :) 

TV'en vi lånte i anledning nyttår skal nå leveres tilbake... Mens speilet har fått en "upcycling" :)

 

Jeg var så heldig at jeg fikk blomster her en dag! Deilig å få inn litt farger i heimen :) Nå kan våren bare komme!

Hvordan det går med valpen

Nå er det snart et halvt år siden vi hentet Ninja i Fredrikstad. Hun har vokst enormt, lagt av seg et par uvaner, og fått seg et par uvaner. 

 

Hun har heldivis mistet de sylskarpe valpetennene. Så bitingen er ikke lenger så smertefull og skadelig. Men irriterende nok er bitingen der enda. Hun klarer liksom ikke legge av seg den uvanen... Men hun er ofte litt snillere med gjester enn med familie, heldigvis :) 

 

Hun elsker å trene, lærer fort, og trives sammen med de fleste andre hunder. 

 

Dessuten elsker hun å kose! Spesielt på den lille flekken nederst på magen hvor det er litt mindre pels. Da går hun inn i en lammet tilstand av nytelse.... Søtingen xD

En annen uvane er hobbyen hennes. Hun har droppet sko-samlingen, men startet et makulerings-verksted. Alt som kan makuleres kan bli en del av hobbyen, men helst papir. Og gjerne leker. 

Kort oppsummert: livet med valp har sine bakdeler, men totalt sett er det masse kos, masse gøy, og gir enorm glede :D 

Endelig litt sytid!

Jeg har hatt lyst til å dra frem symaskinen i hele år nå, men det har ikke vært tid! Endelig fikk jeg en dag med tid til å kose meg med sying. Det var dessuten på tide, for denne gaven skulle akkurat leveres nå i helga til en liten toåring!

 

Dette er første gangen jeg syr i merinoull. Det er litt skummelt, siden stoffet er så dyrt (koster over 300kr meteren). Men det ble akkurat som håpet! Matchen mellom de tre brunfargene er ikke optimal, men det får heller være. Man tager hva man haver. 

 

Buksemønsteret er fra boks "Heilt spesiell - sy barnas favorittklær" og luemønsteret er fra Norlin. 

Det har blitt lite blogging etter nyttår. Men det får bare være. Bloggingen vil nok ta seg opp etterhvert når jeg får mer tid og overskudd - og også gjerne flere ting å blogge om :) 

5 tips til hverdagslykke

Hver helg vil jeg prøve å legge ut fem tips. Det kan være tips om nesten hva som helst, og det vil variere fra uke til uke. Ukens tips er en inspirasjon til å nyte hverdagen mer. 

* Ha forventninger til hver dag. Sett deg gjerne små mål for hva du skal få gjort eller sett i løpet av dagen. 

* Vær takknemlig for det du har og er. Tell over velsignelsene i livet ditt. Det du fremhever i tankene dine og med ordene dine, blir større! 

* Nyt små stunder. Kjenn på hvordan teen varmer i halsen, hvordan den friske vinterlufta biter i ansiktet, hvordan det lukter i huset når du baker boller, og kos deg med slike sanseinntrykk. Vær tilstede i det du gjør. 

* Sett opp grenser for "tanketomme" og stressende aktiviteter som scrolling på nettet, mobilspill, serier osv. Det er ikke noe du trenger å droppe, men sett det i en tydelig tidsramme som du ikke bryter, ellers kan det spise opp hvert ledige minutt av dagen. 

* Gjør noe for andre. Let etter muligheter til å si noe positivt, eller stille andres behov. Vær kjapp til å tilgi, selv om det ikke frister. Vær raus mot andre mennesker. 

Hemmelig hyttetur med mange høydepunkt

Det var første gang jeg skulle på blåtur; en tur hvor destinasjonen er ukjent! Men jeg visste at jeg skulle pakke i bag, være borte hele helga, og jeg visste at den skulle tilbringes med de fine folkene fra ungdomsstyret i menigheten. 

Turen startet bra med bowling (jeg klarte med nød og neppe å holde meg unna sisteplassen)

Hytta overgikk alle forventninger jeg hadde! Det var kjempefint! Den ble leid gjennom airbnb: som jeg aldri hadde hørt om før. Men det er jo helt genialt! 

Siden jeg og Thomas var eneste gifte paret på turen, fikk vi "brudesuitten." Sjelden har jeg sovet så godt i ei seng :) 

Kveldsunderholdningen varierte mellom mobilspillet Dune, ivrige diskusjoner, artige brettspill, herlig lovsang, og det var god tid til å bli bedre kjent. 

På lørdagen tok vi en tur til Lindesnes fyr - som kun var et kvarter unna - og så solnedgangen. Det var helt nydelig :)  

 

Og siste morgenen tuslet jeg meg en morgentur helt alene. Det var herlig og forfriskende. Jeg kan ikke huske sist jeg gikk en skikkelig morgentur; men det gjorde godt! Jeg fikk utforsket litt, tatt noen freshe bilder, og luftet tankene litt. 

Summa summarum: En fulltreffer av en hyttetur :) 

 

Starten på året

Året 2018 er allerede godt i gang. Jeg har hatt en stor opptur, og en nylig nedtur. Her er litt om livet mitt nå:

* Vi har brukt masse penger på å få bilen EU-godkjent. Det er vel ikke annet å forvente når man har kjøpt seg bil til 10 000, men allikevel kjedelig. Enda er det noen småfeil som å lukes bord (som at bilen ikke vil starte i nedoverbakke når det er kaldt). Men det går seg nok til :) 

* Jeg har påført meg selv en skikkelig reise-syke, og drømmer meg avsted til Malaysia, USA, Thailand, eller sør-amerika! Reisemålet varierer litt fra dag til dag, men lengselen er konstant! 

 

* Det store oppturen i år, var blåturen med ungdomsstyret! Vi endte opp på ei nydelig hytte i Spangereid! Det var genialt å legge en teambuildingtur til første helga i januar! Da har ingen lagt seg planer enda, og vi er klare for en ny sesong sammen! Vi bowlet, besøkte Norges sørligste punkt, lo masse, og koste oss en hel haug. Jeg tok masse bilder, så må nok blogge mer om dette i et eget innlegg. 

* Nedturen i 2018 var at jeg (etter nevnte blåtur) fikk migrene etter jobb. Og den vil visst ikke helt slippe taket, så nå har jeg vært ubrukelig i tre dager på rad (men har heldigvis klart å gjennomføre arbeidsdagen). Heldigvis har jeg en hjelpsom mann som stepper inn!

 

* Når jeg bare får komme meg ut av denne migrene-tåka, er jeg kjempeklar for et nytt år med mye lesing, mye hobby, mye menighet, mye venner, og masse bra!

Håper alle har gode forventninger for det nye året :)

Hvis Allah vil

"Vi behøver ikke være enige, men vi kan anerkjenne vår felles menneskelighet, søking etter Gud og vår gjensidige respekt."

Bilderesultat for hvis allah vil bok

 

Boktittel: Hvis Allah vil

 

Forfatter: Kent Philpott

 

Innhold: Boka er skrevet av en kristen, til muslimer. Den utforsker og diskuterer likheter og forskjeller i de to religionene, og oppfordrer til kritisk tenkning og fri søken etter sannhet.

 

Min mening: For meg (en kristen) lærte jeg en del om Islam. For en tvilende muslim er nok boka både skremmende, og full av nyttig innhold. For en muslim med fast tro kan den nok være frustrerende, men også utvide noen perspektiver og gi innsyn i den kristne troen.

BildeKilde

Terningkast: 4, Nyttig, og lærerik.

Reiser på blåtur

I helga skal jeg og mannen på blåtur! Vi skal på ei hytte, men aner ikke hvor! Turen er sammen med resten av ungdomsstyret fra menigheten, så det MÅ jo bare bli ei knallhelg :) 

Ønsker alle ei god helg :)

De siste hobbyprosjektene 2017

Her er det jeg laget på tampen av 2017, som jeg ikke har fått tid til å poste på bloggen før :)

Jeg strikket noen votter til meg selv fra boka "Klompelompe" som jeg lånte på biblioteket før ferien. 

 

Jeg kjøpte noen t-skjorter, og trykket på eget trykk som vi laget med den nye, gøye maskinen min; En Cameo Silhouette. 

 

Jeg sydde (enda en) kurv på bestilling. Denne var en del større enn de andre jeg har laget :) 

 

Jeg falt pladask for dette stoffet i Sverige, og måtte kjøpe det! Det første jeg har sydd i det, er denne bodyen. Jeg fant gratis mønster på nettet til denne, og kommer helt sikkert til å sy flere sånne. 

 

Tidligere har jeg bare sydd omslagsbodyer, og selv om det er praktisk, så tar det mye tid (og mye kan gå galt) med alle de trykknappene og kantebåndene. Så dette var en kjærkommen forandring. 

 

Trykket størrelsen i vinyl i nakken; det ser bare SÅ profft ut ^^

 

Og til slutt ble det bordkort til nyttårsfeiringen; også med klistremerke-navn laget med Cameo-maskinen. 

De beste bøkene i 2017

2016 var mitt store leseår; da hadde jeg som mål å lese 50 bøker (ca en for hver uke). I år hadde jeg ikke noe lesemål, så jeg var litt spent på hvor mye jeg ville lese når jeg ikke hadde noen spesielle planer. Det har gått litt i rykk og napp, men jeg har egentlig fått lest nokså mye. Her kommer en oppsummering som inneholder mange gode anbefalinger av mange ulike typer bøker! 

Bøkene jeg leste i 2017 var:

1. Lille Lizzie vender tilbake

2. Appelsinpiken

3. E-mail fra Gud

4. Huden full

5. Jaget

6. Sin mors datter

7. Farlig fortid

8. It

9. Life is_

I begynnelsen av året leste jeg mange romaner som var så-som-så. Den beste av disse var nok Lille Lizzie vender tilbake! Den anbefales for deg som liker spenning og drama! It var en av de beste fag-bøkene fra i år. Den hadde masse bra om hvordan man kan skape gode kirker: slik kirker var ment til å være! Den er også veldig god til personlig bruk for alle kristne! Email fra Gud er ei super andaktsbok for ungdom med korte, enkle stykker til hver dag med relevante tema. 

 

 

10. Jenta uten hjerte

11. Communicating for a change

12. (Un)qualified

13. Gjøkungen

14. Hatets gisler

15. The big idea

16. På dypt vann

17. Stille som i graven

18. Wizards first rule

Jenta uten hjertet var en kjærkommen sekser på terningen! Jeg leste mye av MaryHiggins Clark - som skriver veldig bra! Tror hatets gisler er den jeg likte best. Av faglitteratur var Communicating for a change et stort høydepunkt: ei bok jeg helt sikkert kommer til å lese igjen! Fikk også noe ut av The big idea og (un)qualified. 

19. De 25 universette prinsippene om relasjonsbygging

20. Stone of tears

21. Blood of the fold

22. Askepottmordet

23. The 7 habits of highly effective people

24. Training tomorrows leaders

25. Don\t you cry

26. Forsvunnet

27. Mørke krefter

Jeg leste de mest brutale fantasy-bøkene jeg har lest til nå i livet (de av terry goodkind). De var ikke akkurat til å anbefale, men fengende nok. Det ble en del faglitteratur; mye på lydbok. Det store høydepunktet i faglit var The 7 habits of highly effective people. Den anbefales til alle! Men John Maxwells bok om relasjonsbygging var også veldig ok. Både Don't you cry og Rett bak deg anbefales sterkt i spenning-kategorien (og jeg ville ikke utelukket Askepottmordet heller). 

 

 

28. Løgner

29. Pesten

30. Frykten

31. Lyset

32. Preaching

33. Rett bak deg

34. Finn henne

35. Before Amen

36. Bygg din fortid

37. Fritt fall

38.  Deep and wide

39. The hunger games

40. Catching fire

41. Mockingjay

Jeg leste enda en middels-sær fantasy-serie (GONE). Rett før jul fikk jeg rettet opp troen på fantasy med The Hunger Games (eller er det mer en dystopi?) Before Amen var nyttig, så vel som Deep and wide. Finn henne var litt vel brutal, men fritt fall var en page-turner.  

 

Nå er jeg spent på hva som blir lest i 2018! Jeg har en liten lesekø av fagbøker, men har lite planer for skjønnlitteratur, så tar gjerne imot tips! Jeg liker at skjønnlitteratur er lettlest. Ikke for mange parallelle historier i ulik tid. Ikke for mange franske navn og historiske detaljer. Ellers er jeg nokså altetende, tror jeg. Har du noen anbefalinger? 

 

Litt fra jula

 

Nå er jula over, og det var ei herlig tid! Vi feiret hos pappa på østlandet, men fikk også litt tid hjemme i romjula og på nyttår. Kjøreturen var lang, og til tross for at bilen ble EU-godkjent dagen før vi reiste (phew!) var det noen problemer med den. Vifta/varmeannlegget har sluttet å virke - noe som førte til masse dugg på ruta og dårlig sikt. I tillegg er bilen veldig treig til å starte når det er kaldt :/ 

 

Men fram kom vi, og der fikk vi deilige middager, en god dose julestemning, og jeg fikk til og med spille nisse for første gang!

 

Jeg fikk også en ørliten ridetur. Det er skremmende å stige opp på hesteryggen når det er så lenge siden. I tillegg til at det var islagt ute, og ny hest. Men det gikk fint! Forhåpentligvis kan jeg prøve litt mer i sommer, og komme litt mer skikkelig inn i det igjen :) 

 

Det er alltid trivelig å treffe igjen familie som vi ikke ser så mye! 

Og tid til litt kosing innimellom :)

 

Og når vi kom hjem igjen 2. juledag, stod juletreet fortsatt støtt! Vi har ikke ryddet bort jula enda, men det blir kanskje nå til helga. Litt vedmodig; det er så koselig med alt det røde nå til jul :)

Et kreativt år 2017

2017 har vært et år med mange prosjekter, og masse kreativitet! Her har jeg samlet noen av de tingene jeg laget. Det har blitt aller mest sying, men også noe hekling, strikking, maling osv. For å se mer av det jeg har laget, og hvordan du kan gjøre det samme, finn innleggene i sidemenyen min under hobby :)

 

Helt i begynnelsen av 2017 var nok det største prosjektet mitt en rosa jersey-kjole. Det var første gang jeg sydde i glidelåslommer på denne måten uten hjelp. Dessuten første gangen jeg sydde i belegg (og ble superfornøyd med det!). Jeg sydde også noen pannebånd, babyklær, et kjøkkenforkle, og passvesker. Jeg laget badebomber til egen bruk, og heklet den artige froske-lommeboka en dag jeg var syk. 

 

Ettersom det begynte å våres, kom mer og mer av kreativiteten frem! Jeg sydde mer babyklær, Enda et forkle (ettersom svigermor ønsket seg det første, og fikk det til bursdagen), Heklet en pokemon sammen med noen studievenninner, sydde passveske og t-skjorte til mamma, cardigan til meg selv, og strikket en søt, liten selebukse av herlig alpakkasilke som jeg fant på salg. 

 

Utpå våren fikk jeg virkelig blod på tann når det gjaldt å sy til meg selv! Med nye, fine stoffer kjøpt i Marokko hadde jeg planene klare, og fikk til både kjole, kosebukse, og bomberjakke. Jeg ble så fornøyd med zadie-kjolen at jeg sydde en til mamma også. Men alle disse plaggene har blitt mye brukt i år! Det ble også noen babyklær; det er veldig kjekt å sy noe som ikke krever så mye stoff, også er det genialt å ha noen gaver klare :)

 

Så tippet vi over i sommer, og jeg prøvde å bruke litt stoffrester. Jeg sydde shorts og kjole av restene fra jakken, en blomstrete blå topp av restestoff, og en brun shorts av stoff jeg hadde arvet av grandtante. Jeg heklet ei lommebok til, sydde noen babyklær, ei toalettveske og mitt første babynest! Det gav meg inspirasjon til å sy hundeseng, for dette var akkurat da vi bestemte oss for å kjøpe valp. 

 

På sensommeren sydde jeg både en cardigan av rester, og en deilig, myk, grå hettegenser til meg selv. Fikk bestilling på en lik hettegenser i gult, og var nøye med å bruke opp restene til noe fornuftig. Hadde en skikkelig maledag med Andrea hvor vi brukte fargepigmentet vi hadde kjøpt i Marokko. Jeg sydde min første smikke, satte i mine første prym trykknapper, og heklet også litt. Minionen var på bestilling :) 

 

Så beveger det seg over i høst. Jeg begynte å tenke på julegaver, og fikk sydd t-skjorter til en del av tantebarna. Det ble en blå kjole til meg selv, som jeg kjøpte stoff til i London. Jeg prøvde å bruke litt rester til smikker og små hårstrikker (scrunchies). 

 

Så fikk jeg hekledilla! Jeg var med som utstiller på torgdag, og solgte masse av det jeg hadde heklet. Laget også en del hårpynt til denne messa, men det gikk aller mest hekle-dyr. 

 

Uti oktober var det endelig tid til å sy noe til meg selv igjen. Jeg sydde enda en zadie-kjole, samt en bomberjakke med glidelåslommer som har blitt en storfavoritt. Det ble produsert mer babytøy, flere badebomber, og jeg startet sånn smått på julepynten. Strikket en del pannebånd, og sydde en gedigen saccosekk (som dessverre fort ble ødelagt), og ei søt toalettmappe som nok blir brukt til strikke-veske:)

 

Vi tikket over i november, og det ble enda mer juleforberedelser. Jeg laget julekrans med venner, Sydde en genser i julegave, heklet en del, sydde litt babytøy, og til meg selv ble det ny kosebukse, og ei ny t-skjorte. Buksa har blitt kjempemye brukt, og kan nesten regnes som sybuksa mi, for den er perfekt til å ha på når jeg er hjemme og syr. Det ble også noen luer og pannebånd. 

 

Helt på tampen av året ble det litt mindre tid til alle prosjektene jeg hadde i hodet. Men jeg fikk da sydd en del kurver til gaver og bestillinger, laget noen julekuler med LIFEgruppa, laget nisse med to venninner og sydd jule- og nyttårsantrekk til meg selv. Jeg strikket en kjekkaslue og votter fra boka klompelompe, og heklet en del jule-engler.  Det ble også laget god duft i huset etter inspirasjon fra bloggen Speiltvillingene, som har blitt min nye favorittblogg. 

 

Jeg er fornøyd med det kreative året mitt, og håper på like mange prosjekter, og at jeg lærer like mye nytt i 2018! Jeg har en liten tanke om at jeg vil bli bedre å male med akvarell. I tillegg kommer jeg garantert til å fortsette å sy mye, for jeg har blitt skikkelig bitt av den basillen!

Jeg håper at jeg vil kunne selge litt av det jeg lager, slik at jeg ikke trenger ha så dårlig samvittighet for det jeg kjøper til hobbyen min. 

Hva er dine kreative planer, håp og drømmer for 2018? 

Har du laget noe du er fornøyd med i 2017?

, Sokndal

Bor på Haua med mannen min, Thomas, i et oppussingsprosjekt med mye potensiale. Er 25 år. Lærer. Jeg er glad, venn med Jesus, positiv og variert. Har en drøss med hobbyer, og liker alt som er kreativt, spennende, og smaker søtt! Det skjer så mye bra i livet mitt; Masse små Mirakler som jeg vil dele med dere!

Instagram: Ingrid0123





Anbefalte Innlegg:





Arkiv