januar 2017

Mål for Februar

HVORDAN DET GIKK I JANUAR:

Målet mitt i januar var litt forsiktig og beskjedent, fordi jeg var mye syk, og måtte ha et mål jeg kunne klare. Målet var å trene fem ganger, og det klarte jeg. Trening gjelder som både styrketrening, eller jogging. Men jeg har prøvd å gjøre mest jogging, siden jeg trenger å få opp kondisjonen igjen. Så tar jeg heller noen styrkeøvelser mens jeg venter på at badekaret skal fylle seg. 

 

MÅL FOR FEBRUAR:

I februar vil jeg fortsette med å være mer i aktivitet. Februar har 28 dager, så målet mitt blir å gå til eller fra jobb, minst 28 ganger. Det betyr at jeg kan kjøre noen dager (dersom det er skikkelig dårlig vær, eller når jeg må rekke noe), men samtidig er planen å gå de fleste dagene. Det blir et stort fremskritt, for i januar har jeg blitt kjørt nesten hver dag (i hvert fall hver morgen). Jeg har kanskje gått hjem 4-6 ganger... Så dette vil hjelpe både på skritt-telleren, og samvittigheten. Og forhåpentligvis også på helsa ;) 


Håpet spirer :)
 

Ha en nydelig siste-tirsdag-i-januar! :)

Gode ebay-kjøp

Her har jeg samlet noen av mine ebay-kjøp fra den siste tiden, som jeg er fornøyd med. Det er moro å klikke inn en godbit eller tre i måneden. Spesielt når det er til en overkommelig pris! Under hvert bilde finner du en omtrentlig pris (inkl. frakt), og link til det jeg har kjøpt. 

Først ut er en baggy topp. Denne har jeg faktisk kjøpt to av! Kvaliteten er helt grei. Passformen er løs og behagelig. Den første jeg bestilte var grønn, og stemte godt med bildet. Denne gangen har jeg bestilt beige, og fikk lys rosa. Men synes ikke egentlig det gjorde noe. Jeg bestilte to størrelser større enn vanlig, og da passer den fint (skal jo være nokså baggy). 

Link 1Pris: ca 57kr

 

Nummer to er et tips til oss lærere (eller småbarnsforeldre?). Disse klistermerkene koster under en tier, og har over tusen små smilehoder der ALLE er glade, i ulike varianter. Perfekt til å lime på norskleksa, og elevene elsker det. De er nokså små, da. Men desto søtere :)

Link2 Pris: ca. 9kr

 

Disse kulepennene tror jeg at jeg har anbefalt før. De er rimelige, og funker godt til både fargelegging og skriving. Bruker dem mye, og har bestilt flere ganger. 

Link 3. Pris:ca 28kr

 

For dere strikkere, er dette et supert kjøp. Nå trenger jeg aldri å være redd for at jeg ikke skal ha den riktige rundpinnen. Jeg har kjøpt et sett med 40cm lengde, og et sett med 60cm. Da får man alle tykkelser! Og de er veldig gode å strikke med! 
Dersom du kjøper sokkepinner, bør du være obs på at de fleste selges i sett på 4 pinner (i Norge er vi mest vant til 5)

Link 4 Pris: ca 23kr

 

Jeg bestilte dette beltet i svart, og vurderer flere farger! Har stretch, er ikke for lite til meg som vanligvis bruker str. L, og setter virkelig prikken over i'en på mange av kjolene mine. 

Link 5 Pris: ca 25kr

 

Det samme gjelder dette beltet med stretch i. Jeg kjøpte det i gull, og kommer nok til å kjøpe sølv også. Det er behagelig, og ser veldig fint ut på. Klikk her for å se et bilde av beltet på meg.

Link 6 Pris: ca 19kr

Andre som har noen ebay-kjøp å anbefale? 

En skikkelig crappy søndagsmorgen

For det første la jeg meg litt senere enn vanlig på lørdagkvelden. For det andre begynte brannalarmen å lage leven i firetida om morgenen. Heldigvis tok Thomas seg av problemet. 
 

For det tredje ble jeg oppringt før klokka seks, og var ute av døra innen et kvarter for å hjelpe. Så da var den dagen i gang. Og det er ikke mer som skal til for at en dag har et særdeles dårlig utgangspunkt. Migrenen kommer smygende, øynene vil helst synke igjen. 

Det er da jeg trenger å puste dypt, og minne meg selv på hva som er godt:

1. Migrenen forsvant litt over klokka 4, så har kvelden til rådighet.

2. Vi fikk middag hos svigers! Herlig med kalkunmiddag, selv om jeg var litt kvalm av migrene. 

3. Det er faktisk søndag; ikke jobb i dag. 

4. Thomas har vært veldig omtenksom og snill, selv om han er stressa av oppussing og alt som skal gjøres. 

5. Jeg var på et bra møte i mengiheten i dag tidlig (også litt preget av hodeverk, men fremdeles bra). 

6. Fant igjen kamera-laderen min, så nå blir det bedre bilder på bloggen fremover!

7.  Nå skal jeg ha meg en kopp te. Nei vent, den er pakket ned. Kakao? Nei, vi har ikke kjøkken... Chips? Ja! Vi får heller ta å gjøre noe med den usunne livsstilen senere :) 

 

Hva er bra med din søndag? :)

Enda en lue

Jammen er det gøy å få brukt opp restestoff til noe fornuftig! Det er også utrolig gøy å bruke min nye overlock-maskin til å sy disse enkle luene. De er ferdige på en halvtime, inkludert klipping! 

Blir ikke mye tid til sying, men jeg presser det inn innimellom. Jeg har sydd desto mer på nettene; har hatt "mareritt" to ganger om hvor irriterende det er når jeg ikke klarer å sy i lommene med glidelås på kjolen min. Tror jeg snart må gjøre det, så jeg får fred :) 

Slik ser den ut på innsiden: 

Nå er det endelig helg. Det er godt å kjenne på at jeg er mindre sliten enn forrige fredag. Det er også utrolig herlig at jeg ikke har så mange planer. Huset går fremover. Nå er kjøkkenet anokmmet, vi er nesten ferdig med å gipse-og-pusse taket, og i dager begynner vi sånn smått på veggene. 

 

Gjenoppdaget bilderedigering

Jeg tar meg nesten aldri tid til å redigere bildene mine lenger. Jeg jobber mer for å få de fine med en gang. Men det er ikke til å stikke under en stol at så godt som ALLE bilder kan bli bedre etter en liten runde i photoshop. I går fikk jeg plutselig litt lyst til å prøve meg igjen; det er jo nokså gøy å forvandle bilder til det vakrere. 

Jeg plukket ut noen stemningsfulle bilder fra i sommer. Håpet er at jeg klarte å gjøre dem enda mer stemningsfulle...

 

FØR:

 

ETTER:

Bildet er mindre blått, og har mer realistiske farger. I tillegg er hunden gjort noe skarpere, og de utbrente søppelposene i forgrunnen er tonet noe ned. 

 

FØR:ETTER:

Her har jeg fjernet noen unødvendige detaljer på begge sider av bildet, og lagt på litt ekstra tåkedis, samt forsterket fargene i naturen. 

 

Dersom du blogger, pleier du å redigere bildene? 

 

Appelsinpiken

"Kom ikke og si at naturen ikke er et under. Kom ikke og fortell meg at verden ikke er et eventyr. Den som ikke har innsett det, gjør det kanskje ikke før eventyret er i ferd med å ta slutt.'"

"Appelsinpiken" av Jostein Gaarder

Boktittel: Appelsinpiken

 

Forfatter: Jostein Gaarder

 

Innhold: Georg er 15 år, og det er 11 år siden faren hans døde når han plutselig finner et brev fra faren som på mystisk vis dukker opp. I brevet blir kan kjent med appelsinpiken; et mysterium, og kanskje til og med seg selv.

Min mening: Jeg har sansen for Jostein Gaarder, men dette ble nok ikke en favoritt. Som liten elsket jeg kabalmysteriet (kanskje jeg må lese den om igjen?), og Sofies verden gav meg også ganske mye. Denne var bare helt ok. 

 

Terningkast: 3. Lettlest, litt mystisk, litt dyp, og ellers gjennomsnittlig bra :)

 

 

 

BildeKilde

Sy-prosjekter

Selvfølgelig måtte sygleden blomstre opp akkurat nå når jeg ikke har noe sted å sy. Jeg begynner faktisk å bli litt lei av å dra med meg den svære maskina til allskens venner for å sy. Men her hjemme er det rett og slett ingen egnet plass når stua ikke er i bruk. Så jeg har et lite dilemma. Men fakta er at det har blitt sydd en del i januar. Har ikke tatt bilder av alt enda, men her er noen av prosjektene...

 

Først ut er et hårbånd jeg sydde av restene til denne kjolen. Kjolen sydde jeg for to år siden som en del av FOUoppgaven min i K&H. Hårbåndet var en enkel og grei ting å gjøre med rester. Jeg fant den gratis oppskriften HER. Veldig kjapt og enkelt. Anbefales som nybegynnerprosjekt, eller resteprosjekt!

Jeg har også begynt å sy en ny kjole. Denne er litt mer avansert enn mye av det jeg har sydd før, derfor tar det også mer tid. Dessuten er det litt mer skummelt, for jeg er så redd for å ødelegge... Men det begynner å komme seg. Toppen mangler bare armer og pyntestikinger. Skjørtet mangler fremdeles de søte (fryktede) glidelåslommene. Elsker stoffet som er fra stoff og stil. Det kostet 119kr pr meter. Jeg kjøpte to meter, og har ganske mye stoff igjen til andre prosjekter :)I tillegg har jeg sydd meg et forkle (til å bruke på det nye kjøkkenet!), og luer til både barn og voksen...Bilder kommer :)

 

Johannes' brev

"På dette har vi lært kjærligheten å kjenne, at Han gav sitt liv for oss."1.Joh.3.16

 

Nå leser jeg systematisk igjennom bibelen for andre gang, og har tenkt til å skrive litt om hver bok ettersom jeg blir ferdig. Leser for tiden i The Message-oversettelsen. 

Bilderesultat for 1. john bible

Tittel: Johannes' første, andre, og tredje brev (62, 63, og 64 av 66

 

Forfatter: Johannes (disippelen)

 

Datering:  ca 90 ekr. 

 Innhold: Innholdet minner litt om det vi finner i Johannes evangelium så det er ikke rart at de har konkludert med at det må være samme forfatter. For meg handlet disse bøkene aller mest om kjærlighet. Guds uendelige kjærlighet mot menneskene, og hvordan det kan påvirke våre liv. Her finnes mange gode grunnsannheter som er viktige å minne seg selv om :)

Min Mening: De to siste Johannesbrevene er veldig korte, men det første inneholder MYE bra(selv om det også bare er på 5 kapitler) Her er det mye grunnleggende for kristendomen som blir forklart på en vakker måte. Absolutt noen bøker i bibelen som er verdt en tur innom :) 

BildeKilde

 

Det er noe på gang...Skogen er grå og mosekledd, men det er akkurat som om noe er i emning. Et mildere drag i lufta. Et glimt av sol....


Yess, det er faktisk våren som sniker seg innpå litt før tida :)

Hvis noen har lagt merke til at bildekvaliteten har blitt drastisk redusert i det siste, så kan det forklares med at kameraladeren min for øyeblikket er savnet. Den ble sist sett i stua før vi pakket alt ned i esker. Bestilte en ny på ebay, og er spent på om den kommer fram før jeg klarer å finne igjen den gamle... :)
 

Dette sviver rundt i hodet...

Denne uka har virkelig tatt på. Men kveldene planlagt hver kveld, lange dager på jobb, oppussings-kaos i stue og kjøkken, og generelt mye å gjøre, har jeg såvidt klart å holde hode over vannet. Men i helga skal jeg nok få fotfeste igjen, får vi tro. Nå ligger jeg ikke like langt etter på jobb i hvert fall, og jeg har ikke like mange planer neste uke. Hodet mitt svirrer med alle slags tanker. Her er et forsøk på å rydde opp i noen av dem:

* I dag blir vi ferdige med å isolere taket, så nå skal det gipses i helga. Kjøkkenet kommer allerede på onsdag!! Tenk, så spennende!!

* Jeg skal til Marrakech i vinterferien! I AFRIKA! Jeg gleder meg utrolig mye, og googler daglig etter reisetips, bilder og kart. Stakkars Thomas er kjempelei av å høre om venninneturen min allerede, så nå begynner jeg å ta det ut over bloggen... 

* Jobb har som sagt vært travelt. Man kan jo aldri gå så veldig i detalj, men det er i hvertfall mye arbeid med trøsting, konsekvenser, tilpassede lekseplaner og vurdering av reklameanalyser og -plakater. 

* LIFEgruppene er noe som gir meg mye glede når det funker, men det kan også frustrere veldig når det ikke funker så godt som jeg skulle ønske. en LIFEgruppe skal være et sted hvor man kan få åndelig påfyll, så vel som kristent fellesskap, Det store problemet er vel mest av alt at så mange ikke har tid til å prioritere det hver gang. 

* Ensomhet. Skal jeg være helt enig, er jeg litt ensom enkelte dager. Jeg har mistet mange venner det siste året. Utallige meldinger og forsøk på kontakt, blir ikke besvart. Invitasjoner blir muligens satt pris på, men sjelden returnert. Men samtidig så skal jeg ikke klage. Jeg har flere gode venner. Problemet er kanskje bare at de har så travle liv, at det er veldig vanskelig å få tid sammen. 

* Trening. Jeg klarte treningsmålet mitt i forrige uke, men denne uka har jeg bare ikke hatt tid. Jeg har stupt rett i seng hver kveld etter dagens planer. Så jeg må klare å skvise inn to økter i helga. Planen er å ta den første i dag, så jeg har lørdagen i mellom. Tar enda en dag eller to å komme seg, for jeg har ikke blitt helt vant med å trene igjen enda :P 


Hva sviver rundt i ditt hode? Håper det ikke er så kaotisk som mitt. Ønsker dere alle en kjempegod helg :)

Sydd enda en babylue

Det er så kjekt å få brukt opp noen små rester til noe fornuftig! Nå ryddet jeg fram en rest med viskose-jersey fra en kjole, og fikk sydd en lue med fleece i. Fleecen er et pledd jeg kjøpte for 10kr på IKEA. Jeg kjøpte to blå, og to grønne fleecepledd; de er jo supre å sy med! Og billigere stoff får man sjelden :) 

Denne lua passet perfekt som en del av en ettårsdagsgave i går til søte, lille William. 

Beklager bildekvaliteten for tida. Men vi pusser opp kjøkken og stue, og laderen til kamera mitt har forsvunnet i en eller annen eske i kjelleren -.- Sånn går det når Thomas pakker...

 

Den nye dietten jeg følger...

Jeg har startet på en ny diett. Jeg har funnet den opp selv (delvis med hjelp fra Thomas). Vi kaller den "leve-uten-kjøkken-dietten." Den er egentlig ganske enkel å følge, både fordi du trenger få varer, og fordi du ikke trenger et kjøkken (Men noen av rettene krever mikro, vannkoker, eller toastjern). Du vil spare tid, muligens penger, og masse, masse arbeid. Så hvis du er i samme båt, eller bare har lyst til å prøve nok en meningsløs diett; her er det du har lov til å spise:

FROKOST/LUNSJ

1. Brødskive. Dette er et punkt som jeg strever litt med, men jeg har faktisk forsonet meg litt med tanken. Det er kjedelig. Det er vanlig. Men det er tilgjengelig, enkelt, og kjappt. Pålegg kan så klart varieres, men jeg tror jeg er skadet fra barndomen eller noe, for jeg liker nesten ingenting lenger. Et godt tips for å overleve punkt 1, er punkt 2. 

2. Toast. Toastjernet har reddet oss flere dager fra fortvilelsen. Brødskive blir med en gang noe mer en brødskive. Frokost blir med en gang noe som faktisk kan tvinges ned (som nevnt har jeg et anstrengt forhold til frokost). 

3. Mitt tredje frokost-alternativ er proteinshake. Det metter ikke like mye, men det er utrolig enkelt og greit å hive i seg før jeg går på jobb. Da er det lurt å ha en frukt klar dersom jeg blir sulten før lunsj. Her er vårt midlertidige kjøkken, krøket sammen i en krok av gangen. 

 

MIDDAG

1. Hold it. Blir aldri helt mett av det, men det tilberedes fint i en mikro. (Thomas foretrekker Billy's)

2. Kylling og pommes frites. Dette er det nærmeste vi kommer skikkelig middag. Selvsagt kunne vi ha hatt grønnsaker til, men det har ikke skjedd enda. For å kompensere for disse dårlige husmorforhold må jeg få påpeke at pommes fritesen lager vi selv, av ekte poteter. Sånn. Da fikk jeg i hvert fall et poeng. Vi lager dette i en mini-varmluftsovn som heter stir-fry eller noe sånt. 

3. Pasta di Parma (rett i koppen, toro). Trenger bare varmt vann, så blir dette pulveret forvandlet til en fullverdig pastarett med god smak på fem minutter. 

4. Toast (se punkt 2)

 

KVELDS

1. Se FROKOST/LUNSJ. 

2. Se MIDDAG.

3. Litt chips eller sjokolade mens vi ser serie i den rotete TV-stua, som er eneste egnede oppholdsplass for tida. 

 

MMm... Dette skal jeg leve på i 4-6 uker til! Jeg kan tenke meg at når endelig kjøkkenet er på plass, blir jeg helt vill etter å prøve nye oppskrifter :P

PS: Det kan også være lurt å gå til anskaffelse av engangsservise og -bestikk, så slipper du enda mer arbeid!

Lykke til!

 

Lille lizzie vender tilbake

" Min første innskytelse var å viske ut den grusomme meldingen, men det gjorde jeg ikke.'"

Bilderesultat for lille lizzie vender tilbake

Boktittel: Lille Lizzie vender tilbake

 

Forfatter: Mary Higgins Clark

 

Innhold: Celia Nolan har en mørk fortid som hun skjuler for sin mann og sønn; og alle andre. Vil de fremdeles bli hos henne dersom hun forteller dem hva hun har gjort? Blir hun faktisk nødt til det, nå når de har flyttet tilbake til hennes barndomshjem, og blir hjemsøkt av ondskapsfulle meldinger og blodig hærverk? 

Min mening: Begynnelsen var veldig bra, men i midten av boka hadde jeg lenge følelsen av at jeg kom til å bli skuffet - den var liksom alt for opplagt. Men så kom heldigvis tvisten jeg savnet på slutten. 

 

Terningkast: 5. Spennende, og lettlest krim. 

 

 

 

BildeKilde

Et sted for å bevare minner

Jeg er som kjent veldig glad i å ta bilder. Og siden 2011 har jeg hatt som tradisjon å bestille 300 av de beste bildene til et album jeg kan sitte å ble i. Så jeg plukker ut mellom 700 og tusen bilder først, og så siler jeg ut de som betyr minst for meg. Til slutt sitter jeg igjen med 300 blinkskudd i fra året, som jeg kan putte inn i et hendig album fra Europris. 

Nå har jeg gått gjennom 2016-bildene mine, og gleder meg til å få alle disse glade minnene i posten <3

Er det flere som synes det er kjekkere å ha bildene fysisk, enn bare digitalt? :)

Min første joggetur (og andre mål og forventninger for året)!

I dag morges var jeg skikkelig sliten. Det henger nok sammen med at jeg klarte å gjennomføre årets første joggetur i går! Jeg har satt med det overkommelige målet å jogge (eller trene) to ganger i uka i Januar. Første uka var jeg syk, så jeg har satt et mål på minst fem ganger (så kan man alltids gjør mer). 

Jeg synes det er utrolig viktig å sette seg mål som man faktisk kan klare. Det høres kanskje ikke mye ut å trene fem ganger på en måned, men i forhold til hva jeg trente før jul, er det et stort skritt i riktig retning. Jeg tror mange er litt for optimistiske, eller strenge med seg selv, og at det fører til at de gir opp. Det er i hvert fall det jeg ønsker å unngå, samtidig som jeg vil pushe meg litt videre. 

Men så er det jo ikke bare helsemessige mål jeg setter meg heller. Jeg har som mål å få et bedre bønneliv. I tillegg har jeg bestemt meg for å lese Nye Testamentet en gang til i år  (i en ny oversettelse). 

Jeg har også en flytende plan om å studere litt deltid til høsten igjen. Så året fylles fort opp med nye planer. Nå starter vi i gang med begge LIFEgruppene, coachingen, og ungdomsarbeidet i menigheten. Hverdagen tikker i gang, og skrur gradvis opp aktivitetsnivået. Og så har jeg en stor gulerot som venter på meg i slutten av februar: Reise til Marokko med Andrea!! 

Bilderesultat for marrakech

BildeKilde

Firkantlue

 

Mitt første syprosjekt på den nye overlock-maskinen var disse søte firkantluene. Jeg brukte fleece til fòr, jersey til utside, og en gammel t-skjorte av pappa til å lage snorene :) Føles godt å få brukt opp noen stoffrester. Har gitt bort en av luene til en toåring som likte den veldig godt! Den andre lua er i størrelse 0-3mnd. 


Nå som vi ikke har stue eller kjøkken blir symulighetene begrenset, og jeg føler nesten på abstinenser :P 

Peters 1. og 2. brev

"Because Jesus was raised from the dead, we've been given a brand-new life and have everything to live for, including a future in heaven - and the future starts now."1.Pet.1.4.

Bilderesultat for peter bible

Nå leser jeg systematisk igjennom bibelen for andre gang, og har tenkt til å skrive litt om hver bok ettersom jeg blir ferdig. Leser for tiden i The Message-oversettelsen. 

 

Tittel: Peters første og andre brev (60 og 61 av 66

 

Forfatter: Peter (Apostelen)

 

Datering:  mellom år 60 og 70.

 Innhold: Peter er direkte og tydelig. Han forklarer de grunnleggende verdiene for oss kristne, men prøver også å oppmuntre leserne tik å strekke seg lengre. Han skriver mye om å utholde vanskeligheter i dette livet; og håper om det neste. På mange måter svarer han på spørsmålet: hva er meningen med livet? Andre Petersbrev har mer fokus på de siste tider. 

Min Mening: Boka er nyttig og anvendelig. Den har så mye bra, at jeg er sikker på at dersom jeg hadde lest den tre ganger til, kunne jeg ha trukket ut noe nytt og nyttig for min hverdag, hver gang. 

BildeKilde

Jeg nærmer meg ferdig med denne gjennomlesningen av bibelen, og har bestemt meg for å lese NT èn gang til etterpå (ikke ryke på GT igjen heeelt enda). Jeg kjøpte en ny bibel-oversettelse til meg selv til jul, så den skal jeg starte på. Den er norsk, og jeg gleder meg veldig til å lese den også. Men i mellomtiden nyyter jeg The Message! Den gjør alt så vakkert, og ofte lettere å forstå enn på norsk. Skal skrive litt om denne oversettelsen når jeg er ferdig å lese den...

Heklet grytekluter etter eget designDette er en av mine favoritt-oppskrifter på grytekluter, fordi de blir så tykke og gode. Og spesielt gøy at de er mitt eget design. Oppskriften finner du HER. Jeg brukte to nøster fra søstrene grene til dette paret :)

Inspirasjon

Inspirasjon har blitt et populær-ord. Vi elsker alle å bli inspirert. Men hva er det å bli inspirert? Det virker som om mange tror at dette er inspirasjon:

Selvsagt kan fine bilder være inspirerende. Men for meg er det mye som gir meg en god følelse, men som ikke inspirerer meg. Når noe inspirerer meg, får det meg til å gjøre noe nytt; noe mer. Jeg kan ikke kalle det inspirasjon hvis det bare gir meg en god følelse, eller en god idè i øyeblikket. Det må føre til noe mer! 

Så hva inspirerer meg?

Mennesker. Når det går opp et lys for en elev. Når jeg får en oppmuntrende melding av ei venninne. Når Thomas sier "takk." Alt dette gir meg mye mer inspirasjon enn et vakkert bilde med en "dyp" tekst på. 


 

Mål for Januar

Siden jeg ble syk første uka i januar, har jeg ikke orket å komme i gang med nyttårsforsetter enda. Så jeg har bestemt meg for en løsning som kanskje blir enda mer oppmuntrende; å ha måneds-lange mål. Jeg vil at jeg i 2017 skal få et bedre bønneliv, bli kvitt noen kg, bli bedre å lage mat, og lære mer på den nye overlock-maskinen min. Men jeg vil lage mål for hver måned som er mer konkret og oversiktlig. 

Siden vi vil være uten kjøkken i Januar (har begynt å pusse opp), er det vanskelig å ha et mål som handler om mat. Jeg har lyst til å begynne å trene igjen, men er redd at et for ambisiøst mål vil få meg til å miste motivasjonen. Spesielt nå når jeg enda er litt småsyk. Så mitt mål for januar (de tre siste tre ukene) er å trene 5 ganger. Det blir ca to ganger i uka, med litt å gå på dersom en av ukene blir ekstra travle. Det kan være Zumba, en joggetur, eller en styrkeøkt. Det viktigste er at pulsen øker og svetten renner litt. 

Jeg vil oppfordre deg til å også ha litt å gå på. Ikke press deg selv for hardt for lenge. Vi må alle strekke oss, men vi må også gi oss selv rom for å slappe av. Den balansen er viktig. 

Ikke glem at joggeskoene må hvile også, right? :)

 

Lær å lage noe nytt: Victorianske julekuler!

Jeg vet at jeg kommer med dette litt for lenge etter jul. Men jeg lærte i romjula, så det får heller være inspirasjon til neste år. Det du trenger for å lage slike kuler er isoporkuler, en bit sytråd, kulepenn, små stoppenåler, tapetkniv og stoffbiter (som gjerne er litt skikkende og eller julete), eventuelt pyntebånd og perler. 

1. Sett en nål i topp og bunn av julekula.

2. Bruk en sytråd og lag mønsteret mellom de to punktene. Det blir aldri helt nøyaktig, men hvis det ser bra ut, er det bra. Tegn mønsteret på kula med kulepenn. 

3. Bruk tapetkniv til å skjære et dypt, sammenhengende snitt langs alle kulepennstrekene(ca 1cm inn i kula). Viktig å ha en skarp kniv!

4. Skjær ut en stoffbit som er litt større enn seksjonen du skal dekke (legg til ca 0,5cm på hver side). Du må klippe 8 slike seksjoner i stoffet i de fargene du har lyst på. 

5. Bruk baksiden på tapetkniven til å stappe kantene av stoffet inn i snittene. Nå festes stoffet. Klipp av overflødig stoff om du må. (mest aktuelt i topp og bunn)

6. Bruk et pyntebånd til å dekke skjøtene. Fest med små nåler i topp og bunn. Jeg brukte en perle i enden på den siste nåla i begge ender. 

 

Dette var et dillete arbeid, så jeg tror ikke akkurat det blir min nye, store hobby. Men da jeg så den ferdige kula, var strevet litt verdt det, så det kan jo hende at jeg lager flere en gang i fremtiden... 

Nyttårskvelden

Nyttår 16/17 ble feiret hjemme hos oss med bordet dekket til ni! Vi gledet oss til å treffe igjen folk som ikke bor her lenger, og folk som er altfor travle til å treffes. Var skikkelig god stemning; vi klarte å få nok mat (kalkun), og jeg hadde en kjempefin kveld!

Lille SJ er to år, men underholdt oss hele kvelden uten antydning til en gjesp. I halv tre-tida kastet han inn håndkleet, og ble motvillig lagt i seng.  Da måtte vi underholde oss selv, så vi spilte bl.a. kortkalle; utrolig hvor mye moro som kan komme ut av et enkelt spill! 

Var kjekt å se nyttår i fra eget hus i år, og vi ble positivt overrasket over vår gode utsikt - og hvor mange raketter som faktisk ble skutt opp rett i nabolaget. Vi hadde ikke kjøpt noen selv... 

God utsikt over hele "Haua!"Hvordan var din feiring?

 

Min start på året.

Første nyttårsdag var digg. Første nyttårsdag skinte sola fra en blå himmel. Første nyttårsdag gikk jeg tur, og vasket opp. Første nyttårsdag spiste vi rester. Første nyttårsdag hadde vi fri. Første nyttårsdag begynte vi å rydde ut jula av stua. Så ryddet vi tingene. Så ryddet vi møblene. 

Så ble alt kaos. Andre nyttårsdag var første dag på jobb. Andre nyttårsdag våknet jeg syk. Andre nyttårsdag hadde vi planleggingsdag (mye lytting, lite gjøring). Andre nyttårsdag var huset midt i en rivningsfase, og tålmodigheten hos Thomas var tynnslitt. Lite søvn, usunn mat, sår hals, verkende hode, og rett og slett en dårlig start på det nye året.

Nå har jeg vært syk siden da, og vært hjemme fra jobb de siste to dagene. Stua er helt tom, og veggene er snart revet inn til muren. I dag skal Thomas begynne å rive kjøkken. Jeg skal begynne å bli frisk. 

Alle de derre løftene om å spise sunt å begynne å trene må komme senere. Når jeg er ferdig med å være syk, og når vi har tæret litt på lagrene med kaker og godteri i skapet.... Man kan ikke bli sunn med skapene fulle av chips og svenskegodteri! 

Sydd babybukse til nyfødt

Et av de første prosjektene på min nye overlock-maskin (som jeg fikk til jul) var å sy babybukse. Jeg har sydd denne buksa før, og den er veldig enkel og sitter fint på små barn. Det var akkurat nok stoff til en bukse i str. 3mnd. Du finner det enkle mønsteret HER. Jeg har sydd den uten lommer. Den kan forresten også fint syes på vanlig symaskin.

Nå må bare noen av vennene mine se til og få noen jenter også :)

 

Jeg elsker sauestoffet - det er litt trist at dette var siste rest!

Hva synes du?

Jakobs brev

"Og rettferdigheten er en frukt som blir sådd i fred og vokser fram for dem som skaper fred."Jak.3.18.

 

Nå leser jeg systematisk igjennom bibelen for andre gang, og har tenkt til å skrive litt om hver bok ettersom jeg blir ferdig. Leser for tiden i The Message-oversettelsen. 

 

Tittel: Jakobs brev (59 av 66

Bilderesultat for epistle of james

Forfatter: Jakob, Jesu bror. 

 

Datering:  ca 60 år etter Kristus. 

 

 Innhold: Denne boken er like radikal og direkte som den er relevant for oss! Her kan du blant annet lese om hvordan Gud kan være god i en vond verden, hvordan vi skal forholde oss til de som er dårligere stilt enn oss, og til de som er bedre stilt enn oss, hva som får deg frelst: tro eller gjerninger og mye, mye mer. 

Min Mening: Her er det ikke svulstige metaforer og uforståelige bilder, med direkte tale og klare retningslinjer. Brevet har fem kapitler, og er lett å lese, og lett å få noe ut av.

BildeKilde

Heklet kjøkkenklut med afghansk mønster

Det blir en del hobbyinnlegg nå for tiden. Håper disse innleggene kan være til inspirasjon. Også synes jeg det er veldig kjekt for min egen del å ha et arkiv med alt jeg har laget. 

I dag vil jeg dele et kjøkkenhåndkle som jeg begynte på, egentlig kun for å teste ut et nytt mønster. Mønsteret fant jeg på pinterest, og kjøpte det HER. Slike kjøkkenkluter er faktisk veldig gode å vaske med, spesielt når man får litt mønster og tekstur i dem. Husk å bruke bomullsgarn når du skal lage kjøkkenkluter; det tiltrekker seg fuktighet, og tåler å vaskes i maskin... 

Er ganske fornøyd med kluten, men det ble nok ikke akkurat slik som jeg ville... Det som skulle bli hjerter ble mer likt trekanter... Men bølgene på den ene siden fikk jeg i alle fall til! Her er bildet fra Pinterest: 

Har begynt på et teppe i samme mønsteret, men det går smertelig sent. Det er liksom det prosjektet jeg tyr til når jeg er ferdig med-, eller lei av alle andre... 

Romjul på østlandet

Også i år reiste vi med bil til Nes i romjula. Vi kjørte første juledag, og rakk dermed såvidt å lure oss unna stormen Urd før den satte innover vestlandet. Dermed fikk vi også sett snøen i desember! De siste årene har temperaturen ligget rundt 20 minusgrader i jula, men i år var det mildvær. Heldigvis ikke så mildt at vi ikke kunne spasere på isen over til slalåmbakken. Greit med alt som kan oppveie den dårlige forspist-seg-sammvittigheten i jula :)

 

 

Denne dagen hadde de pilkekonkurranse, så abboren lå stablet i hauger noen steder, og isen var full av små hull. Vi holdt oss imidlertid til å gå. 

Å være hos pappa er å være på skikkelig ferie. Uten noe mas. Uten noe arbeid. Kun nærmeste familien, og flere dager med tid som ikke er avsatt til noen ting som helst. Sånt er godt for sjelen! Tror jeg fikk ned hvilepulsen litt før vi reiste hjemover igjen... Samtidig er jeg vel kjent for å aldri gjøre ingenting, så tiden gikk med til mye håndarbeid. Det blir altså flere hobby-innlegg fremover. Sjekk instagrammen min for litt mer real-time-updates :) (Ingrid0123)

Og bare på turen over til Sverige, ble vi underholdt med mange nydelige himler :) Sjekk ut Guds skaperverk!!


Litt uklart, men sånn blir det når man sitter i bil ;)
 

Julekvelden

På julaften i år, var vi hos Thomas sine foreldre, Bente og Eivind. Maten var helt fantastisk, og det var utrolig koselig å feire med så mange små. Hele fem tanteunger som laget liv i leiren! 

 

Thomas var julenisse, og da nissen kom, var det en som ikke skjønte bæret, en som skjønte litt for mye, en som begynte å hylskrike, og to som ble kjempeglade! Ikke rart to-åringen var skeptisk til denne nissen, da. Sjekk de brillene, og den nesa! Det lyser jo av sluhet og bedrag.

En nydelig kveld med skikkelig julestemning! Og gaver fikk jeg også! syting, klær og husting. Den beste gaven i år var fra pappa, så den fikk jeg litt senere, men det var en Overlock-maskin! Nå gleder jeg meg masse til alt jeg har tenkt til å sy!

(Sjekk gavehaugen under det treet, da!!)Og Både-og til middag. Ribbe og Pinnekjøtt. Så er alle fornøyde. 
Godt nytt år, da dere! :)

Bøker lest i 2015 - med anbefalinger!

i 2016 hadde jeg et mål om å lese 50 bøker. Her er en oppsummering av alle bøkene, med anbefalinger av de aller beste! Når man ser tilbake, er det noen bøker som har gått nesten helt i glemmeboka, mens andre bøker er som gamle venner. Uansett er det artig å se tilbake på hva man har lest, og hva som virkelig har gjort inntrykk... 

For meg er bøker en måte å lære noe - om andre typer mennesker, kulturer, og tanker enn mine egne. Det er også en måte å "rømme litt." Ikke at livet mitt er så grusomt - men det hender at man trenger en virkelighetsflukt. Da er (gode) bøker som en trygg havn. Jeg elsker å synke ned i sofaen med en god bok, og ingen andre planer hele kvelden.  

 Her kommer boklista, i kronologisk rekkefølge - med litt kommentarer og anbefalinger underveis!

1. Speaking to teenagers

2. De skjulte ordene

3. Kommunikasjon, SEX og penger

4. Mormor hilser og sier unnskyld

5. Flink pike

6. Jesus is_

7. Unashamed

8. Cellegrupper som lykkes

9. Unveiled

SPEAKING TO TEENAGERS er en bok jeg har brukt flere ganger etter at jeg leste den - jeg slår nesten alltid opp et eller annet i den når jeg skal ha en tale for ungdommene i menigheten. JESUS IS_ var også en bok som gav inntrykk, Denne kan jeg tenke meg å kjøpe i gave til flere venner! Det er også en god mulighet for at jeg vil lese den igjen en vakker dag. FLINK PIKE er en thriller som jeg virkelig fikk sansen for. Anbefales hvis du tåler en dose groteske saker. 

 

 

10. Sacret pathways

11. Unshaken

12.Ved elven

13. En flytur til evigheten

14. Nineteen minutes

15. Profet

16. Bønnens kunst

17. Historien om vakre jente

18. Den usynlige

 

Bøkene til FRANCINE RIVERS var en herlig kombo av spenning og bibelhistorie. Lærte mye, og får mer ut av bibelen i etterkant. EN FLYTUR TIL EVIGHETEN er en sann historie om en forferdelig ulykke som resulterte i et mirakel. HISTORIEN OM VAKRE JENTE er nok den av disse ni bøkene som gjorde sterkest inntrykk! Den var utrolig rørende og godt skrevet! 

 

 

19. Løgner fra fortiden

20. I morgen var jeg alltid en løve

21. Nærmere gud

22. Den enkle sannhet

23. Miracle conversions

24. Den fremmede

25. Den himmelske mann

26. Blendet

27. From shame to peace

LØGNER FRA FORTIDEN er en Thriller som jeg har anbefalt flere ganger på bloggen allerede! Les den! I MORGEN VAR JEG ALLTID EN LØVE var utrolig interessant, og bør leses av alle i omsorgsyrker! Hvis du i tillegg er kristen, bør du ta en titt på FROM SHAME TO PEACE. Både MIRACLE CONVERSIONS og DEN HIMMELSKE MANN er flotte, trosoppbyggende bøker

 

28. Krokodillens gule øyne

29. Ole Brum og vennene hans

30. Absolute Surrender

31. Vampire Diaries 1-2

32. Vampire diaries 3

33. Vampire Diaries 4

34. Vampire Diaries 5

35. Vampire Diaries 6

36. Vampire Diaries 7

37. Purpose driven youth ministry.

 

Dette bildet inneholder mange skuffende bøker, men PURPOSE DRIVEN YOUTH MINISTRY er verdt tiden for alle som driver med ungdomsarbeid, og den har jeg også brukt til å slå opp flere ulike ting i det siste.

 

38. Harry Potter and the cursed child

39. Karusellmusikk

40. Arven

41. Pappas lille pike

42. Våg å tenke - våg å tro

43. Ser hodet mitt stort ut med denne?

44. Lev, elsk led

45. Jenta på klippen

46. Gjenferd

 

HARRY POTTER-boka innfridde forventningene, tross den ukjente sjangeren. Jeg fikk øynene opp for en super forfatter; MARY HIGGINS CLARK, som jeg skal lese mer av i fremtiden. VÅG Å TENKE - VÅG Å TRO er en bok som svarer på spørsmål som kristne stiller seg (eller som ateister stiller de kristne). Reflektert, men forståelig, og fin å slå opp i senere. JENTA PÅ KLIPPEN var en grei roman med litt historiske trekk (men ikke så mye at jeg falt av). 

 

OG DE FIRE SISTE:

47. Stemmenes rop

48. Det som er mitt

49. How to read the bible for all it's worth

50. Skyggenes gate

Her er det samlet tre gode krim/thrillere, og en nokså tung bibel-bok. Anbefaler alle tre, og synes det er vanskelig å peke ut en fremfor de andre. Men kanskje stemmenes rop stikker av med seieren, siden den handlet om en scizofren; et utrolig interessant tema! 

 

Du kan lese en grundigere anmeldelser av hver av bøkene i bok-kategorien på bloggen. Du finner den i sidemenyen til høyre eller HER

Liker du å lese? Vil du få flere av folkets favorittbøker i posten? Da kan du bli med på bokprosjektet HER. 

Hva er det beste du leste i 2016? 

, Sokndal

Bor på Haua med mannen min, Thomas, i et oppussingsprosjekt med mye potensiale. Er 25 år. Lærer. Jeg er glad, venn med Jesus, positiv og variert. Har en drøss med hobbyer, og liker alt som er kreativt, spennende, og smaker søtt! Det skjer så mye bra i livet mitt; Masse små Mirakler som jeg vil dele med dere!

Instagram: Ingrid0123

Anbefalte Innlegg:

Arkiv

hits