januar 2016

Foreningtur til Lye

Søndag var jeg hos ei studievenninne på besøk. Det er alltid gøy å treffe igjen folk som en ikke ser så ofte, og høre hvordan det går i arbeidslivet. På veien dit stoppet jeg opp lang nydelige Jæren, og fant noe drivved. Fikk også sett havørna sveve over meg...


Dette var første gangen jeg fikk møte nydelige Benny.En skikkelig sjarmør! Han ville gjerne være med å planlegge vognpynten som Malin laget :)



Malin og Asbjørn disket opp med en fantastisk kalvestek! Jeg fikk også strikket en del på kluten min. En kjempekoselig dag! 


Mormor hilser og sier unnskyld

"For alle sjuåringer fortjener superhelter. Og den som ikke er enig i det, er faktisk helt dum i huet."

 

Boktittel: Mormor hilser og sier unnskyld

"Mormor hilser og sier unnskyld" av Fredrik Backman

Forfatter:Fredrik Backman

 

Innhold: Elsa er sju, snart åtte år. Hun er veslevoksen, og har en mormor som er "spretten for alderen." Mormor er også Elsa beste og eneste venn. Mormor reiser til Miamas, et hemmelig kongerike, og da er Elsa overlatt til seg selv med å løse resten av eventyret. Men hvordan kan dette eventyret ha en lykkelig slutt, tro?

 

Min mening: Overraskende bok som skilte seg ut fra mengden. Full av humor og fantasi, men med en god dose alvor også. Å se de rare folkene i blokka til Elsa gjennom en sjuårings øyne var toppers. Ikke noe jeg vanligvis leser, men jeg likte den. 

 

Terningkast: 5. Sjarmerende, og litt splitter pine gal. Slik som mormor. Jeg anbefaler den til deg som ikke er et smarthue (de skjønner ikke boka uansett). 

BildeKilde

PS: det er også en fordel å være litt nerd i f.eks. Harry potter, starwars, eller x-men for å ta noen av referansene i boka. Jeg klarte meg fint kun ved å kun være en smule Harry Potter-nerd.

Enda to par...

Fikk litt dilla på å hekle sånne grytekluter. Og her er de to siste parene på en stund. Nå trenger jeg litt pause, så jeg strikker. Og leser. Oppskriften til disse finner du ved å klikke på DIY kategorien i sidemenyen. 



Søndag :)

I dag er det nok en helgedag! Dette har blitt ei god og innholdsrik helg så langt. Fredag var jeg med ungdommene i menigheten, Lørdag var jeg på shopping (for første gang på kjempelenge, og det var utrolig herlig!!) før vi hadde gjester på kvelden (Pizzakveld!). Søndag er planen å reise til Lye på forening. Blir kjekt å treffe igjen noen studievenninner, og så håper jeg kanskje å få ryddet litt også i kveld. Vaskemaskinen vår har sluttet å gå rundt, så vi henger litt etter med klesvask for tida, kan man si. Det er liksom mye mer tungvindt når klærne må flyttes at og fram til foreldre for å vaskes.

Har vært litt slapp på bloggefronten i det siste. Men sånn er det når man jobber fullt, og alltid finner på ting på ettermiddagene. Jeg er hekta på lesing, og på strikking akkurat nå. Så det krever jo sitt av fri-øyeblikkene det også :)

Inspired by Nature

The art of nature simply outperforms every effort we make as humans. It's insanely complicated, and still amazingly simple and logical.

 

Jeg synes det er så fascinerende å se på alt det perfekte virvaret av skjønnhet som kan finnes i et enkelt snøfnugg, eller en vanndråpe. Naturen er så ufattelig sammensatt og avansert, men samtidig så vakker, enkel og praktisk. 


 

Jeg elsker å bruke kamera til å prøve å fange en del av den kunsten som Gud har skapt. Kunst som er mye mer kreativ, levende, og variert enn noe menneskeskapt. Tenk bare på en solnedgang! Tenk på summen av alle solnedganger, farger, skyer, nordlys, osv. FOR en kreativitet! For en inspirasjonskilde! Noe så enkelt som et strå som står ute når det er kaldt, kan til og med bli et lite kunstverk. Og da snakker jeg ikke om bildet ovenfor, men selve strået. Der det står for seg selv i grøftekanten og gnistrer i solen, vaiende idet noen går forbi. DET er inspirasjon.

Hva blir du inspirert av?

Kommunikasjon, SEX og penger

"Skrevet av en mann til menn - som kvinner bør lese."

Boktittel: Kommunikasjon, sex og penger




Forfatter:Jostein Krogedal

 

Innhold: Jostein Krogedal har skrevet en bok som tar opp de tre tingene han ser på som de viktigste for en mann for å fungere i familien, ekteskapet, kirken og livet. Med mange erfaringer i bakhånd tar han opp for eksempel porno og pengebruk med et bibelsk bakteppe. Hvert kapittel avslutter med refleksjonsspørsmål, og det er også et kapittel i boka skrevet "av en kvinne - til kvinner."

 

Min mening: Jeg ble ikke så begeistret for denne boka som forventet. Men så er jeg jo ikke mann heller. Mange gode tanker, og viktige tema, men jeg synes kanskje at noe av teksten var litt rotete og litt for "tidsaktuelt," på den måten at det ikke vil være like aktuelt om 20 år. 

 

Terningkast: 4. Bra, hverken mer eller mindre.! Jeg anbefaler den til deg som er mann, eller snart vil bli det ;) Og for all del; den er ikke dum å lese for jenter heller. 

BildeKilde

 

Hvis jeg skal anbefale bøker om ekteskap, så er de beste jeg har lest Våg å elske, og Kjærlighetens fem språk

Tur med mannen og svigermor

 

Jeg fulgte mitt eget råd denne helga, og kom meg ut i finværet. Chessie er en selvsagt følgesvenn, men denne gangen var jeg heldig, og fikk med meg Thomas og Bente også. Dette er vinteren på sitt beste altså! Selv 13 minusgrader kan utholdes når det er sol :)




 

Med på turen var også noen andre gode venner av meg: Sjokoladekjeks og kakao! Da blir det i HVERTFALL god stemning! 











Liker du å lese?

Hvis du liker bøker, anbefaler jeg å melde deg inn i Bokelskere. Mange bruker goodreads i stedet for, men jeg liker faktisk bokelskere mye bedre. Her finner du både de norske og de engelske tittlene, mens på goodreads finnes sjelden norske bøker. Dessuten føler jeg at folkene på goodreads er så mye mer kritiske. Hvis jeg leser under favorittbøkene mine finner jeg bare masse drittkommentarer. Det har jeg aldri opplevd på bokelskere

Hvis du ikke kjenner til goodreads, her er vitsen med Bokelskere: Du får registrert bøkene du har lest, og samlet dem på en oversiktlig måte etter f.eks. kategori og terningkast. Du kan lese og skrive bokanmeldelser og sitater fra bøker. Du kan følge lesere som liker samme type bøker som deg, og sist men ikke minst: her en dag fikk jeg en melding fra en som lurte på om jeg var singel (kun basert på bøkene jeg har lest!) så her finnes det uante muligheter. 

Er du på bokelskere?

DU kan se min profil, mine bøker, og følge meg HER. Jeg leser en god blanding av tilfeldige romaner, fantacy, og kristne bøker. 

Gå på oppdagelsesferd i ditt nærmiljø!

 

Det er herlig å komme seg ut litt, men nå på vinteren er det utfordrende. Temperaturen og vinden er en ting, men det vanskeligste er at det blir så fort mørkt. Alt frister så lite når det er bekmørkt ute. Men noen dager klarer jeg å overtale meg selv til at en tur ut er en god idè, og da kan jeg ende opp med bilder som dette... 

 


Denne dagen gikk jeg på oppdagelsesferd i nabolaget. Vi har bodd her et halvt år nå, men jeg har enda ikke fått utforsket skogene rundt her skikkelig. Vi har liksom holdt oss til veien når vi har gått tur. Men nå ville barnet i meg slippe til, så jeg fant endelig ut hvor den går, den stien nede med elva. Og jeg fant ut hvordan jeg kan komme meg til toppen av haugen på Øyno, uten å gå gjennom noens hage (i hvert fall nesten). 



 

Oppdagelsesferd er noe av det kjekkeste jeg vet! Som sagt får det frem barnet og lekenheten i meg. Men det får også frem kreativiteten! Jeg får foto-inspirasjon, og legger mer merke til omgivelsene mine.

Ser du fjeset til dette treet også? :)





Så det får bli dagens anbefaling! Kom deg ut denne helga! Her er himmelen blå, så det blir helt sikkert en bra dag!

Hekledilla

Her er noen flere ugler jeg er ferdig med å hekle. Nå hekles det hele veien, og jeg har fått laget mange, mange grytekluter. Trenger innimellom litt variasjon, og da er disse uglene et godt valg! Har ikke bestemt om de skal bli vognpynt, nøkkelringer, eller bare pynt enda. 



Har du dilla på noe?

De skjulte ordene

"En fortelling fra Papua Ny-Guinea."

Boktittel: De skjulte ordene



Forfatter:Sigmund Evensen

 

Innhold: De skjulte ordene er en sann historie om livet som norsk misjonær i Papua Ny-Guinea. Vi følger Sigmund som sammen med kone og to barn, bosetter seg med umanakaina-folket i jungelen. 

 

Min mening: Jeg synes slike historier er utrolig spennende! Å lese om andre kullturer som er så fremmede fra min egen, og til og med få et grundig innblikk gjennom en norsk forteller. Boka var både inspirerende og trosstyrkende, og jeg lærte mye om bibeloversettelser - og hvor viktig dette arbeidet er. 

 

Terningkast: 4. Spennende! Jeg anbefaler den til deg som er interessert i andre kulturer, og i å vite mer om hva Gud gjør enkelte steder i verden.

BildeKilde

 

 Jeg leste nylig boka "Med livet som innsats" som lignet litt på denne. Den beste var nok med livet som innsats, da jeg synes at Evensens bok hadde litt mange detaljer fra selve bibeloversettelsen. Men begge var lettleste, og vel verdt tiden :)

Tanker om det nye året

I det siste har det vært mye vind. Været har egentlig vært helt ok, men vinden har ødelagt veldig. Den får -4grader til å kjennes ut som -14. Og -14 er en dårlig temperatur å være ute i. Kanskje spesielt for meg, som synes at alt under 20 grader er for kaldt. 

Dette har satt en stopper for bli-flinkere-å-trene-planen min. Når det gjelder sunt kosthold, hadde jeg ikke en slik plan en gang - jeg visste at det var nyttesløst med så mye godt i huset. Men nå begynner snope-reservene fra jula å minke, så nå skal jeg begynne å vurdere et litt mer godte-fritt kosthold. 

I år har jeg ikke satt meg noen konkrete nyttårsforsett, siden jeg ikke har noe spesielt jeg har lyst til å oppnå. Eller, det er ikke helt riktig. Jeg har lyst til å gjøre mye. Men ikke noe jeg trenger et nyttårsforsett for å huske på. Men jeg tenkte allikevel å skrive et lite innlegg om mine forventninger for 2016, og hva jeg har lyst til å bli bedre på:

 Plutselig fikk vi jammen litt snø! 

* Jobben. Jeg har lyst til å gjøre en bedre jobb som lærer. Det første halvåret har vært bra, og veldig lærerikt. Men det er enda mange områder som jeg ikke føler at jeg mestrer bra nok. Så i 2016 vil jeg bli en enda bedre lærer som ser enda bedre hva jeg kan gjøre for å hjelpe de elevene som sliter!

* Trening og kosthold. Jo, jeg har faktisk et mål om å bli mer aktiv. Vet ikke om jeg klarer det, men jeg håper på å trene(være i aktivitet slik at jeg blir svett) 2 ganger i uka. Det hadde gjort seg.

* Kreativt. Jeg vil bli enda bedre til å sy, og jeg har lyst til å male igjen. Det er alt for sjelden jeg tar frem penslene! 

* Reise. Jeg har allerede planlagt en tur til Albania i sommer. Det blir utrolig gøy! Hadde også vært veldig stas med en til utenlandstur-sammen med mannen. Men vi får se om pengene strekker til. 

* Oppussing. Nå er vi ferdig med badet og gangen, og har nettopp begynt med tv-stua oppe. Jeg gleder meg veldig til den blir ferdig, og håper kanskje at vi klarer et rom til i år (det blir nok enten soverommet, eller kontoret/gutterommet til Thomas.)

* Kristenlivet. Jeg vil bli flinkere til å være tilstede for de rundt meg. Jeg vil vise at jeg bryr meg, og stille opp for dem som trenger det. Jeg vil også lese mer i bibelen. Målet er å bli ferdig med min gjennom-lesning som jeg er godt i gang med (har kommet til Lukas Evangelie - så mangler bare resten av NT). Et delmål kan være å lese ferdig evangeliene i løpet av februar. 

 

Hva er dine tanker/mål for året? :)

Heklede grytekluter

Dette er favoritten av egenheklede grytekluter. De blir enorm tjukke, så man ikke brenner seg. Også synes jeg de er nokså fine også. Dessuten er det en egenprodusert oppskrift, noe som er litt ekstra gøy. Oppskriften finner du HER


Med fire nøster fra Søstrene Grene, fikk jeg fire kluter - 2 i hver fargekombinasjon. 

Var ikke disse søte? :)

 

Holder på med et tredje par nå... 

Speaking to teenagers

"How to think about, create, and deliver effective messages."

 

 

Boktittel: Speaking to teenagers



Forfatter:Doug Fields og Duffy Robbins

  

 

Innhold: Dette er boken for deg som snakker med tenåringer om Jesus. Om det er i en smågruppe, eller som ungdomspastor, så vil denne boka være aktuell! Den tar deg gjennom hele prosessen gjennom idè-studier-illustrasjoner-struktur og så videre. Den er skrevet med en smule humor, og med mange konkrete tips og historier.

 

 

Min mening: Jeg synes denne boka var veldig nyttig, og fikk mye ut av den. Selv om jeg ikke er ungdomspastor, hender det at jeg har en liten appell til ungdommene, og da var dette midt i blinken. Mye var også aktuelt til smågruppa jeg er leder for. Det viktigste for min del var hjelp til hvordan jeg skal strukturere budskapet, og hvilke budskap tenåringer faktisk ønsker/trenger å høre.

 

Terningkast: 5. Mye nyttig her, og skrevet på en artig måte! Jeg anbefaler den til alle som deler Guds ord med unge mennesker (men det meste er nok høyst aktuelt for voksne også).

BildeKilde

 

 Dette ble første bok lest i 2016, men jeg startet på den i 2015. Neste ut er mer skjønnlitterær i sjangeren. Kjenner at jeg gleder meg til det :)

All this time having fun, I didn't realize I was making memories...

Det er alltid moro på begynnelsen av et nytt år, å sortere gjennom fjordårets bilder. Jeg blir igjen og igjen overrasket over hvor mye jeg faktisk har gjort! Èn ting jeg gjør hvert år, er å plukke ut de 300 beste bildene hvert år for å sette inn i album. Her er et lite utvalg av årets album-bilder...






Mon tro hvilke minner som skal skapes dette året?? :)

DIY - sy en gavekurv

En kurv er en fin gave til dem som har alt. Den kan varieres i det uendelige med godsaker, mat, kremer, klær og tilbehør. Bruksmulighetene er uendelige. Ha såper i på badet, ha brødet i på kjøkkenet, eller strikketøyet i stuekroken. Den er i tillegg et veldig enkelt nybegynnerprosjekt hvis du ikke har sydd mye på maskin. Dessuten en god måte å få brukt opp stoffrester på. 

Du trenger: To ulike stoffer, vliselin, symaskin, strykejern, tråd, saks, knappenåler. 

 

1. Klipping.

Velg deg to stoffer som du vil bruke. Jeg valgte et mønstrete, og et ensfarget.

Klipp en like stor sirkel i begge stoffene. (Jeg tegnet rundt en middagstallerken).

Mål diameteren, gang tallet med 3,14, så får du lengden på rektangelet(=omkretsen av sirkelen). Høyden på rektangelet bestemmer høyden på kurven, men ikke glem å ta med ca 10cm til brettekanten også. Min høyde var ca 30cm. Klipp et rektangel i mønsterstoff, ensfarvet stoff, og i vliselin (denne skal brukes til å stive av kurven).

Til sammen har du fem deler. 

 

2. Stryking

Legg vliselinen med den ruglete siden mot vrangsiden på mønsterstoffet

Stryk til den sitter fast. Nå blir stoffet mye stivere. På bildet under ser vi vliselinsiden, mens fremsiden av mønsteret ligger (rettsiden ned) mot gulvet.

 

3.Ringen

Brett mønsterstoffet (kortside mot kortside), rett mot rett.

Sy sammen til en ring. (glemte å ta bilde da jeg gjorde dette med mønsterstoffet, så jeg viser med det brune stoffet.) Sømmen er helt til høyre i bildet.

4. Sett sammen vegg og bunn.

Fest mønsterveggen til den ensfargede bunnen med mange nåler (eller klyper, som jeg har). 


5. Gjenta

Gjør det samme en gang til, med de motsatte fargene. Sy rektangel til en ring. Fest mønstersirkel til ensfarget "vegg." Da har du to slike "bokser. Vreng den ene av dem, slik som på bildet under, og sett dem oppi hverandre; vrang mot vrang. 


6. Brett inn, og sy langs den øverste kanten.

Langs hele toppen må du brette begge kantene innover, og sette nåler, slik at det blir en fin kant. Deretter sys en stikning langs hele kanten. Bruk en sytråd-farge som blir lite synlig (min er i en kontrastfarge for å gjøre det litt enklere å se hva jeg mener). Det går fint an å bruke ulik farge på over-og undertråden for at det skal bli fint på begge sider. Jeg liker å sy i fra den siden som blir innsiden på kurven (her: brun), siden denne siden blir finest. Det er dette som blir synlig når du bretter ned kanten på kurven. 

Etter bretting blir kurven seende slik ut!

 

Når jeg først var i gang, sydde jeg like godt to kurver i de samme fargene. Det var ikke mye ekstra arbeid, så det anbefales å bare klippe dobbelt med en gang. Kurvene kan også vendes, slik at fargene byttes om. 




Er dette noe du vil prøve deg på?

Hvis noen lager en kurv, synes jeg det er veldig gøy å se resultatet! Skriv en kommentar nedenfor her, eller tagg meg på instagram (Ingrid0123)

De beste bøkene i 2015

I 2015 har jeg lest 28 bøker. De var:

Veivalg           Effektene av Lovprisning           Og englene var stille           Moby Dick            Change of heart             

Vanishing Acts           Tilbedelse           1001 natt           Guds makt ved lovsang           Evig frelse           

The dressmaker of Dachau           Skammarserien           Tilbe Gud           The silent sister           Leaving time           

Divergent            Insurgent           Allegiant           Deltora (3 serier)           Faste           Lev vel           

Våg å elske          Crazy love          Thin blue line          The battlefield of the mind          Tusen hjem      

   The girl on the train          Med livet som innsats

 

De beste bøkene anbefales under bildet :)

 
Her ser du planen for hvilke bøker som skal leses først i 2016. Det kan bli endringer, men jeg gleder meg :)

 

BOKANBEFALINGER

De mest velskrevne bøkene er Jodi Picoults bøker: vanishing Acts, leaving time, change of heart og the silent sister. Favoritten var "Leaving time."

Den lettest slukte boka var Divergent! Oppfølgerne når ikke samme nivå, men de er verdt å lese. Her må jeg også nevne The girl on the train, som var utrolig spennende (men ikke fullt like lettlest). 

Beste lovsangsbok: Effektene av Lovprisning av Andrew Wommack. De var verdt å lese de andre to også, men jeg tror denne var mest praktisk anvendelig :)

Beste "fagbok:" Denne må deles i to. For dere som er gift: Les Våg å elske! For dere som er smågruppeledere i en kristen husgruppe: Les tusen hjem! 

Beste sanne historie: Med livet som innsats.

 Du bør sterkt vurdere å lese de jeg har nevnt om igjen nederst her. Men det var også flere bøker som var verdt tiden min :)

 

En full anmeldelse av hver bok finnes i sidemenyen under "bøker." Og hvis du vil se på de beste bøkene jeg leste i 2014, har jeg samlet dem HER

Nyttårsaften

La oss begynne med desserten!

 

Hele nyttårskvelden var en stor suksess! Vi feiret sammen med 12 stykker hos et vennepar i nærheten. Vi fikk servert kalkun, oreo-sjokolademoussedessert, og masse gøy underholdning. Et lite eksempel på lek var at vi skulle sette stjerner på hverandre uten å bli oppdaget. Den som først ble kvitt stjernene sine, vant. Den som ble oppdaget under klistring, fikk to ekstra stjerner.

Lille SJ var kveldens store underholder, og han holdt stemningen i taket helt til han la seg. (og ja, det er mine neon-rosa sko i gangen)



Det var mange flotte raketter i år, og etter tolv tok vi oss en god runde med Party-Alias før kakene kom frem. 




En herlig kveld, med herlige folk! 

Nyheklet elefant

Med jevne mellomrom liker jeg å hekle noen amigurumi-figurer. Dette er en gjenganger, fordi den er så enkel og søt. Oppskriften finner du HER. Denne lille elefanten er ypperlig til å pynte med i babyshower, eller som en gave til en nyfødt :)

i 2015 har jeg

- drukket brus kun fem dager.

- kjøpt hus




 

- sydd omtrent like mange klær som jeg har kjøpt til meg selv (sett bort fra undertøy og sokker)

- for første gang hatt en 100% jobb

- malt taket på kjøkkenet

- Vært med i et lovsangsteam som bare blir bedre og bedre.

 

- lært masse om å være lærer

- Vært i Spania, Danmark, Tyskland, England, og Sverige

- trent mye mindre enn året før (var jo bryllup i fjor :P)

- Og mye, mye mer...

Hva har du gjort i 2015? Og hva planlegger du for det kommende året?

 

Året kunne ikke ha startet bedre



 

Det gjør meg så enormt glad når det er sol. Spesielt på denne årstiden hvor solglimtene er så sjeldne. Men første nyttårsdag var altså på sitt aller beste. Dessuten våknet jeg totalt uten hodeverk - noe som var ganske uventet etter ranglingen. For å toppe av alt, fikk jeg jammen med meg mannen ut for å gå tur mens sola skinte. Tro om han også har en liten tanke om å bli mer aktiv på nyåret? :)

Så vi hentet Chessie hos mamma (tur er alltid bedre med hund), og gikk en nydelig runde. Det er ikke alltid så mye som skal til for å påvirke humøret. For meg er sol, og en tur alt som trenges :)



Dette bildet yter ikke rettferdighet til hvordan det så ut i virkeligheten i det hele tatt... Pluss på masse mer glitter, så nærmer det seg :)

Nå er jeg spent på fortsettelsen, 2016! :D

, Sokndal

Bor på Haua med mannen min, Thomas, i et oppussingsprosjekt med mye potensiale. Er 25 år. Lærer. Jeg er glad, venn med Jesus, positiv og variert. Har en drøss med hobbyer, og liker alt som er kreativt, spennende, og smaker søtt! Det skjer så mye bra i livet mitt; Masse små Mirakler som jeg vil dele med dere!

Instagram: Ingrid0123





Anbefalte Innlegg:





Arkiv

hits